Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. april 2020 i alle områder

  1. Sist onsdag fikk sjekking av værmeldingen konsekvenser. Flere dager med knallvær framover, da fantes det bare ett alternativ: pakke pulken og stikke til fjells. Å holde seg i hjemmekommunen plager ikke meg, som jeg skal prøve å vise snart. Det er snakk om Nesbyen og sine fjellområder. Det var skikkelig isete men det gir jo bare fine fotomotiver. Jeg hadde langfeller under skia hele turen, så jeg brydde meg ikke om føret. I tillegg går det mye opp og ned, hvorav ned er mest skummelt etter min mening. Mange plasser var det allerede bart. Nesfjellet er ikke stort, det går fint an å krysse fjellet på en dag. Men vi var på rusletur og ikke på rømmen. Det er fortsatt mange plasser som jeg ikke har utforsket. Denne gangen gikk vi mot Fekjafjell. Nydelig område og for en utsikt fra campen vår. Gaustatoppen til venstre, så Hallingskarvet, videre til Reineskarvet og Hemsedalsfjell. P1050532.MP4 Med "vi" mener jeg meg og bikkja mi. Hun er ikke vant til vinterturer, men hun har jervenhiet og en gammel sovepose i tillegg, så det gikk helt fint. Uansett var posen min mer stas. Til vintertur bruker jeg et Hilleberg Staika. Jeg er veldig glad i teltet fordi man ligger parallelt med inngangen, slik at en kan nyte utsikten maksimalt. Om kvelden prøvde jeg litt på solnedgangsstemmningsbilder. Kjøpte nettopp en kamera som kan alt, men jeg har satt den på "A" siden jeg ikke ser en dritt på skjermen fordi det er altfor lyst pga. sol og snø. Vi traff selvfølgelig lite folk på turen, bare noen hyggelige Nesninger som nyta fjellet som oss. På en måte er det forståelig at hyttefolka får hetta når dem må sitte hjemme nå, men de har valgt å bo i byen og jeg har valgt å bo på bygda. Med alle fordeler og ulemper. Siste campen var på vestsiden av fjellet med utsikt over Tunhovd- og Pålsbufjorden. Jeg tror vi slo leir ganske tidlig på ettermiddagen (har ikke med klokke på tur). Så det var allverdens tid igjen til å nyte dagen. En kort stund tenkte jeg at det hadde vært greit med en lydbok el. men da hadde jeg gått glipp av nettopp stillheten. Rett før vi reiste blusset det opp snøskuterdiskusjonen igjen her i lokalavisa. Det var faktisk mange spor etter skuter på fjellet og det er ikke sikkert hvem som driver å kjøre i det område her. Men om kvelden var det noen som var ut og kjøre. Uten pause i ca. en times tid. Jeg kjente at det begynte å boble. Måtte snart ta noen tabletter. Hvis du skal nyte naturen, så gjør det på naturen sine premisser og naturen har gitt oss to bein! Da lyden forsvant rett før solnedgangen begynte kaklingen av rypene. Så kom det bjeffing av rev i tillegg og når sola gikk ned hørte vi også ulvene fra Langedrag. For en fantastisk konsert! Hunden hadde lagt hodet sitt på beina mine og vi bare så utover fjellet og hørte på lydene i lang tid.
    11 poeng
  2. Topptur Senja og Skolpan 779. Ubeskrivelig vakker fjellverden. Sol, stilla og blå himmel, lenge sia sist! Fornøyd langt inni hjerterota🤩
    7 poeng
  3. Fra gårsdagens svette nærskitur. I denne varmen lever snøen farlig. Bildet er tatt på Langåsen hvor det er fin utsikt østover mot Skarvan og Roltdalen. Heldigvis fanger øyet synsinntrykket bedre enn iPhone-linsa.
    6 poeng
  4. Jeg har en ally 15. Veier ca. 75 kg selv, og med rundt 30 kg i baugen er den perfekt å padle. Langt større forskjell på 0-10 kg i baugen kontra 10-30 dog, så når jeg ikke har med sekk for overnatting hiver jeg bare hva enn jeg finner av ræl i bilen i en bag og legger frami. For å padle alene, spesielt en kano med spring som Ally 15, er det essensielt at man mestrer J-tak så man kan korrigere kursen under taket uten å bremse. Da er også viktig med passe lang åre, noe jeg ser utrolig mange som ikke har. Blir årene for lange får man ikke riktig teknikk. Antar det er noe mannlig gen som gjør at vi tenker "jo større verktøy jo bedre", for jeg ser også folk skyte rev med kaliber som kunne tatt livet av en flodhest, sage småbjørk med motorsag som kunne felt redwoodtrær i California og klyve nevnte småved med økser man knapt kan løfte.
    5 poeng
  5. De siste reiserådene virker fornuftige. https://www.fhi.no/nyheter/2020/rad-om-fritidsreiser-innenlands-som-gjelder-fra-21.-april/ Det er vel faktisk slik hytteforbudet kansje burde ha sett ut i utgangspunktet. Uansett er det historie nå, og et lite problem i forhold til hva andre sliter med i disse dager.
    3 poeng
  6. Jeg kjøpte meg "alle" 3 dvs 110 og 140 Jääkäripuukko og 240 skrama. Dem lanserte jo nettop en 200 Skrama. Veldig fornøyd med knivene så langt. Gode å holde i, gode å bruke. Skrama'n er jeg ikke helt fornøyd med håndtaket på, flott når man skal hugge og holder langt ute. Litt mindre behagelig når man holder inne på håndtaket fordi man skal gjøre finere ting. Slirene til alle 3 er jo topp. Sett i forhold til prisen på dem. Dem passer meg uansett veldig bra. Er ikke kniver jeg er "redd" for å bruke og da blir dem jo brukt. Misliker sterkt utstyr som er for "fint" til å brukes. Er dem perfekte? nja, dem har nå det beste utgangspunktet for meg. Dem blir med på tur
    3 poeng
  7. Har ikke fått prøvd det i sterk vind eller skikkelig rein enda, så skal ikke si så mye på det. Satt det opp i stad og tok ett pr bilder av fotenden og luftingen. Syntes det er god luft sirkulasjon.
    3 poeng
  8. Trollheimen lørdag /søndag. Masse snø og fine forhold for enkle skiturer i rasufarlig terreng
    3 poeng
  9. Mange skrur veldig hardt igjen korken på Thermos termos, og da varer ikke silikonpakningen så veldig lenge. Det er faktisk ikke så mye moment som skal til før det blir heilt tett.
    2 poeng
  10. Thermos light and compact er gode, og solide thermoser!
    2 poeng
  11. Jeg har hatt Thermos Light & Compact Termos i mange år å vært godt fornøyd, den skal ha 10 års garanti. Den et trykknaps-lokk. Jeg har aldri hatt noe problem med systemet å det kan enkelt skrues fra hverandre for å vaske. Jeg kjøre det bare i oppvaskmaskina... https://www.thermos.no/termos/product/thermos-light-compact-termos-0-5-liter-moerkblaa Her er bilde er korka. https://www.thermos.no/tilbehoer/product/thermos-light-compact-kork For meg er størrelse og vekt et poeng på tur. Da synes jeg Work varianten blir litt stor.
    2 poeng
  12. Her bruker Vandrefalken en Solo Stove. Disse er laget slik at aske og glør havner i en "kopp" som hindrer at noe ramler ut i bunnen. Bunnen er faktisk så kald at man kan flytte brenneren med hendene mens den brenner bare man ikke tar på oversiden av de nederste hullene. Etter bruk er bakken bare så vidt lunken. Gnist fra toppen er en annen sak, men selv det blir begrenset med en kjele på plass. Jeg har flere typer kvistbrennere, men etter min oppfatning er Solo Stove den tryggeste på denne tiden. Men uansett, tenk før du tenner. Ikke etterpå. Åpen ild er det jo uansett, og gnister er nesten som virus. De kan slå til før du aner det.
    2 poeng
  13. 2 poeng
  14. Jeg tror det er hipp som happ om man er vant til friluftsliv eller ikke. Noen er uforsiktige, andre mer forsiktige, uavhengig av "kategori". En liten anekdote: I mine yngre dager hadde jeg en opplevelse som har preget meg litt. Det gikk heldigvis bra, men det kunne fort ha gått galt. Jeg har sluttet nå for flere år siden, men som mange andre på den tiden (vi nakker nå 70-tallet i forrige århundre 👴) var jeg en nyter av tobakk, og tok ofte en røyk mens jeg gikk til og fra en god fiskeplass for eksempel. Det gjorde jeg også denne gangen her. Det var en skikkelig tørkesommer. Jeg husker at vi, bestekameraten min og jeg, gikk gjennom en ungskog som var vokst opp på et tidligere hugstfelt. Da blir det ofte grasbevokst skogbunn, og det var det her. Jeg rullet en røyk mens jeg gikk, satte den i munnvika, tente ei fyrstikk, tente på røyken, rista fyrstikka slik at den sloknet og kastet den i graset. Etter noen få meter, kanskje 10, tenkte jeg: var jeg nå helt sikker på at den fyrstikka sloknet? Jeg hadde jo sett at den sloknet, men var jeg nå100% sikker? Jeg snudde og gikk tilbake - heldigvis. Der fyrstikka hadde landet var det nå en svart sirkel med diameter på kanskje 20 cm. De var fyr i graset. Jeg har ofte siden tenkt på hvor heldig jeg var som snudde og gikk tilbake. Ett minutt senere, kanskje før, hadde det kanskje ikke vært mulig for oss å slokke ilden.
    2 poeng
  15. Hei, jeg er ganske ny i fjellet og tenker å gå hardangervidda på langs i sommer. Jeg har litt lyst til å kanskje telte/sove i hengekøye om det er muligheter for det noen dager i stedet for i hyttene. Noen som har noen tips eller noe som jeg må ha med meg på denne turen?
    1 poeng
  16. Nei, jeg når ikke din høyde, eller liggelengde om du vil, men kjedet meg litt og bladde litt bakover her (er vel ikke så lett å treffe alle disse med ett søk). Så kanskje noen tips å finner i i disse trådene...(bladde ca 3 år tilbake): Billigt 1-2 personers lettvektstelt som passer for en på 206cm (3. mars 2019) www.fjellforum.no/topic/47751-billigt-1-2-personers-lettvektstelt-som-passer-for-en-p%C3%A5-206cm/ Telt til en lang mann (23. august 2018) www.fjellforum.no/topic/46357-telt-til-en-lang-mann/ Hvilke romslige telt finnes? (18. august 2018) www.fjellforum.no/topic/46317-hvilke-romslige-telt-finnes/ Liggelengde i telt (21. mars 2018) www.fjellforum.no/topic/45071-liggelengde-i-telt/ Telt til "lang" familie (18. oktober 2017) www.fjellforum.no/topic/43907-telt-til-lang-familie/ Telt for lang mann og stor hund (14. november 2017) www.fjellforum.no/topic/44050-telt-for-lang-mann-og-stor-hund/ Telt og utstyr til lang person (22. august 2017) www.fjellforum.no/topic/43532-telt-og-utstyr-til-lang-person/ Telt for en på 207cm (3. august 2017) www.fjellforum.no/topic/43350-telt-for-en-p%C3%A5-207cm/ PS: Ta høyde for skrånede vegger som bein eller hode kommer borti, ta da også høyde for tykkelsen på liggeunderlaget. + vurder om et telt kan duge dersom du kan ligge diagonalt i det.
    1 poeng
  17. Velkommen til forumet @Fallskjermjegeren!!! Du finner sikker noe her: https://zpacks.com/collections/shelters Så da er vel det neste spørsmål om sovepose og underlag ?
    1 poeng
  18. Har jeg ikke tenkt på engang, lærte noe nytt i dag også 👍
    1 poeng
  19. Skrukork holder lengre på varmen enn de med andre typer åpninger. Jeg har en termos med to korker. En er vanlig skrukork, og en med en greie man klikker åpen. Det er veldig stor forskjell i varmetap.
    1 poeng
  20. Har aldri telt omdreininger, men jeg har reflektert over at man må skru litt. (Mer enn det man skulle tro..) Har hatt mitt i to år snart. Har nok ikke brukt det kjempehardt, men alt er i alle fall fremdeles intakt.
    1 poeng
  21. Jeg har hatt el-sykkel i 2 år, og all lokal til og fra kjøring når det ikke er for kaldt eller bustete på veiene er på sykkelen. Lillehammer er mye bratte bakker, og da er det deilig å cruise til og fra uten å bli gjennomsvett. Kjøpte på høsttilbud en Haibike som virker å være veldig gjennomførte saker, jeg valgte "pedlersykkel type" med skjermer, bagasje og lys, men kan fint bruke den på grusveier og bra stier om man ønsker det. ps: med litt justering på skjermene for bedre plass går også piggdekk fint. Veil.pris 32000, høsttilbud 23000. https://prisguiden.no/produkt/haibike-sduro-trekking-6-0-herre-321215
    1 poeng
  22. Sjekk ut sqoop.no, jeg tror de tar inn enkelte tarptent-modeller: https://sqoop.no/?s=tarptent&post_type=product
    1 poeng
  23. Etter å ha vært i sykkelbransjen i 11 år nå har jeg fått med meg en del ting. Har vært med på hele den store bølgen av elsykler, som enda ikke har begynt å flate ut. Det er 3 motor merker som skiller deg ut fra de andre. Det er Bosch, Yamaha og Shimano. (+ specialized sin egen, men det blir en an pris). Disse motorene er langt mer driftsikre enn alle andre merker. Alle merkene er gode på service og reklamasjon om feil skal inntreffe. Det som ofte skjer på rimelige modeller som f.eks Biltema, er at motorene ryker. Det de gjør da er bare å bytte de og vips har du samme problem igjen. Flere har nevnt 20-25 tusen og oppover for en god elsykkel og det er jeg helt enig i. Kjøp en med 500 batteri eller mer, så kommer du frem og tilbake dit du skal. Oppover bakker eller ikke
    1 poeng
  24. Da ble det en Hennesy Asymetric zip. Debuterte med en natt ved Jonsvanna ved Ørje. Maaaaaagisk 😁
    1 poeng
  25. Hei! Du finner mye nyttig i denne tråden: Det er riktignok ikke 2019 modellen men ut fra hva jeg har skjønt så er det ikke enorme forskjeller så mye er sikkert overførbart. Jeg har brukt mitt i mange år nå, også i ganske heftig vind og regn og ikke hatt noen problemer, dette forutsatt at det settes opp riktig og med rette modifiseringer
    1 poeng
  26. Som en kurisitet kan jeg nevne at jeg en natt ble vekket av noen rå skrik/ulyder av dyrelåt jeg overhode ikke kjente igjen. Jeg stakk ut i barbeint i bare boxer og gikk mot lyden. Da jeg var et par tre meter unna så jeg at det var en grevling som tok sats og hoppet med forbena ned mot noe som var på bakken. Da grevlingen ble obs på meg stakk den sin kos. Jeg gikk helt bort til stedet da lyden ikke opphørte med en gang. Det viste seg at den hadde angrepet et pinnsvin. Forbausende mye lyd i liten krabart. Dessverre var ikke livet til å redde for den lille, den var dessverre alt for skamfert.
    1 poeng
  27. Termoser isolerer til stållagene blir sammenklemt så det fungerer som en varmebro. Det varierer selvsagt mellom modeller, men de tåler en del støt før de slutter å holde på varmen. Spenstige lukkemekanismer i korken er vanligste årsak til at de ryker. Kjøp noe med kun en enkel kork man skrur igjen med gjenger, som f. eks. Thermos Work. Mye enklere å manøvrere i kulda med votter også.
    1 poeng
  28. Det er teknikken og forventningene som er forskjellen. Med rett teknikk, trimming, tolmodighet og forventning til oppførsel i vind går det helt fint å padle Ally 15’ solo. Jeg ville aldri startet med 15 foteren. 15,5 er vesentlig lettere å padle rett fram og oppfører seg enklere i vind. Du burde ikke padle heftigere stryk enn det 15,5 tillater den første tiden uansett. (Jeg har hatt 15,5 og 15 og padlet alle de andre bortsett fra 14)
    1 poeng
  29. Topptur i flott aprilvær. Det er kjekt med gode turvenner. Sigbjørn og Anne Lise har vært med på en del turer sammen med Bestyrerinnen og meg. Det er i tillegg med i en turgruppe som har gått plasser der jeg aldri har vært. De har for eksempel vært på Gloppenuten i Brekkå. Nå var jeg med til denne toppen den gangen ansvarlig for turen skulle «gå opp» denne turen. Så Gloppenuten er ikke ny for meg, men det er tilbake i 2016 jeg var der. Forslaget var i hvert fall, at vi skulle ta denne turen fredag. Det er selvsagt været som gjør at vi ville ut på tur, og helst litt utenom de vanlige turene. Sol og blå himmel og lite vind. Da får det heller være at det ikke er mange varmegradene. I finværet var vi ikke alene om å ha på turklær og ta ut. Det var mange biler da vi kom til Brekkå. Ikke så mange som sist vi var der, men mange til å være en «vanlig» fredag. Korona får folk på tur. Det var bare musikk-korpset som manglet for at det skulle minne om et 17. mai tog. - mot Gloppenuten. Vi tok det med ro oppover de første bakkene. Her går turen på «vei» hvor det er skiløype om vinteren. Det er ingen problemer med å komme opp bakkene, eller å finne fram. Gloppenuten synes veldig godt der den ligger bare et – langt – steinkast fra veien. Etter litt over en kilometer bærer det inn, eller rettere opp i terrenget. Stien går først inn mot et lite vann (på høyre side oppover) før den går opp til Storavatnet. Her går stien oppe i lia (på venstre side oppover). Nesten i enden av Storavatn er det et bratt og kronglet stykke sti, før den kommer ut av skogen og opp på snaue heia. Da ligger Gloppenuten en kilometer «bak» og 130 høydemeter lengre oppe. Det er antakelig ikke ofte det er omtrent vindstille og bra temperatur i april så pass oppe i høyden. Denne dagen var det et skikkelig flott vær, og fra toppen var det mulig å se langt, både til sjøen og innover heia. Det lå fortsatt snø fra omtrent 700 moh. Her ute mot kysten, er det ikke snødekke, men fortsatt en del fenner. Vi tråkket ikke på snø i det hele tatt, selv om det antakelig ikke er mer en en dag siden den siste fonna i stien forsvant. Det ble en lang og behagelig pause på toppen. Vi var ikke alene om det med ro på toppen. En del andre hadde også slått seg ned på toppen i finværet. Det er enklere å gå nedover enn opp. I hvert fall kjentes det slik denne dagen. Det tok ikke så veldig lang tid før vi var nede ved Storavatnet, og kunne ta fatt på det litt «vanskelige» stykket oppe i lia og med en del stein og ur. Siste kilometeren var det igjen vei. Her var det bare å tråkke på. Det var litt underlig å følge veien, som jeg helst har brukt om vinteren med ski på beina. Denne dagen var det ikke nødvendig å ploge ned bakkene for å ha kontrollen i svingene. Nesten en mil (9 kilometer omtrent) og vi brukte 3 1/2 time inklusive en god pause. En skikkelig fin tur – en fantastisk dag i april. Les hele artikkelen
    1 poeng
  30. Vi har noen alternativer her: Lanshan 2p: https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/3ful-lanshan-2-1-2kg Sky 1p: https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/cloud-tarp-telt Indian 3p: https://pakklett.no/collections/3-manns-telt/products/teepee-telt-3p-1-5kg
    1 poeng
  31. Absolutt enig i vurderingen! Det finnes jo andre løsninger en de som er nevnt til nå også. F.eks. MSR Front Range, men denne er for flere personer og antagelig tyngre en det du er ute etter. (Under kiloet for yttertelt/tarp, og samme for innertelt) Varri er importør av MSR Pakklett.no har lignende løsning for 1 person til 1399,- Nå skal jeg ikke poste flere innlegg her.. 😄 Ikke aktuelt med slike telt for min del nå, men er nok over snittet interessert i telt og teltløsninger. 😜
    1 poeng
  32. Bonfus selger DCF telt for 1 og 2 personer som benytter f.eks da gåstaver. Men de har så vidt meg kjent satt ting på vent frem til Covid-19 situasjonen bedrer seg, også fordi mye av produksjonen enten foregår, eller foregikk, i Nord-Italia. Men du kan jo alltids høre med dem om de skulle ha noe liggende her i Norge?
    1 poeng
  33. Veldig dårlig høyde i hode og fotende på denne + den bruker to staver kontra en som jeg vil ha med som makes (evt. ren tre-ledds karbon stag - Oslo los stil) Standarden er satt med ZPACKS Altaplex men det er jo altfor dyrt å importere hit til Norge.
    1 poeng
  34. Alle forhandlere av Hilleberg skaffer vel Anaris relativt fort Ser VPG har den på siden sin men ikke lagerført https://www.vpg.no/hilleberg/304066/hilleberg-anaris-lett-3-sesong-2-pers-1-3kg
    1 poeng
  35. Et døgn under åpen himmel i Nordmarka under topp forhold. Syklet hjemmefra i går ettermiddag, en mil inn til Maridalen. Trasket innover et godt stykke, til en leirplass jeg hadde sett meg ut: frittliggende for å få morgensol. Det var meldt noe vind nordfra og muligens nattefrost, så jeg satte opp tarpen med ly mot nord. Middag i skumringen. Intens fuglesang som ga seg da mørket falt på. Temperaturen falt under null i titiden, men siden vinden hadde løyet, la jeg meg under åpen himmel. Himmelen var stjerneklar, kikket på stjernene før jeg sluknet. Våknet til deilig morgensol, som varmet meg og smeltet det lille rimlaget på soveposen. Rolig frokost, så sløving i leiren, det ble etterhvert veldig godt og varmt. Spiste tidlig middag før jeg pakket sammen og dro hjem.
    1 poeng
  36. bruker minimeis sammen med pakkramme sekk og synes det funker ganske greit. aktivt bruk av hofte belte tar mye av vekta av sekken og stroppene på minimeisen er så smale at det fint er plass til reimene på sekken på utsiden når du bruker bryst reim.
    1 poeng
  37. En avspaseringsdag som egentlig skulle vært reisedag ifm min fars 80-årsdag ble i stedet til en tur "Over vidden" etter at flyreisen ble korona-kansellert. Været må sies å være "hell i uhell" Middagspausen ved "Seterjenten" ble nesten to timer i solen, med Stofegryte (best før sept 2018, en fiiiin årgang) ispedd pølse, fulgt opp med pære og appelsin til dessert og til slutt kaffe og mørk sjokolade. Var til slutt så mett og fornøyd der jeg satt at det holdt på å ende med en middagslur på toppen av det hele, men jeg klarte å karre meg videre ned til byen igjen uten å sovne
    1 poeng
  38. Her var det jammen meg dekning også, så god natt til fjellforumerne... (Widerøe oppe til venstre)
    1 poeng
  39. prøvde meg på sånn stjernebilde. er ikke bare bare å få til gode stjernebilder. har mye å lære der enda, men litt fornøyd med dette
    1 poeng
  40. Nødpeilesender - McMurdo Fastfind 220 PLB. Slår ett slag for sikkerhetsutstyr, her med info om nevnte nødpeilesender. Finnes mange varianter over tema, dette er på ingen måte ment å være reklame eller noe nært beslektet, dette er info om det produktet jeg kjenner og bruker. I korte ordelag: Ny i Norge koster omkring 3000-4000 kr Egen PLB er kjøpt fra Grønnland for endel år tilbake for under halve prisen (var gunstig kronekurs på den tiden). Omprogrammering til norsk kallesignal (kan være) nødvendig. Selv fikk jeg gjort dette hos Siemens i Trondheim for noen hundre kr mens jeg ventet, dette er 5-6 år siden, så er usikker på om denne tjenesten fremdeles er tilgjengelig on the fly. Registrering gjøres i Norge hos Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet), for året 2019 kunne vel ett årsabonnement koste i underkant av 400 kr året. I tilfelle kjøp av PLB fra utlandet uten omprogrammering i Norge, så vil jeg anta at forskjellen ligger i forsinkelsen mellom landet hvor den er registrert og tiden det tar før lokasjonslandet får beskjed., men dette skal du ikke ta for god fisk på noe måte. Meg bekjent, så er Norge en av de få land i verden hvor det koster å registrere en slik PLB (der kom den). Vanntett (men flyter ikke), uten at jeg har prøvd akkurat dette på min egen. Batteri varer ca. 6 år, utløpsdato står på baksiden av PLB, batteri kan byttes i Norge (nevner ikke firma) for ca. 2500 kr. Selv så sender jeg til UK og får dette gjort for 81 GBP inkludert testing og returfrakt. Da slipper jeg styret med registrering og omprogrammering av ny PLB. Hjemmesiden til Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom). https://www.nkom.no/teknisk/ekomutstyr/personlig-nødpeilesender/tillatelse-til-bruk-av-personlig-nødpeilesender Her ett bilde av min private McMurdo 220 sammen med en lighter. Hetten er rød på toppen, akkurat på dette bildet vises ikke dette. Her med antennen ute, nødknappen (on-knappen) kommer til syne når den røde hetten er tatt av.
    1 poeng
  41. @ArveS, @Terka har rett. Når man kjøper nødpeilesenderen (PLB)må man fylle ut ett skjema fra Nkom (nasjonal kommunikasjonsmyndighet). Dette inneholder info om deg, og 3 andre nødkontakter. Dette skjemaet sendes til dem man kjøper PLB av. Etter den er programmert lages ett programmeringssetrifikat, som igjen skal kontrolleres av Nkom. Dette for at man skal være helt sikker på at alt er rett. Batteri installeres, enheten trykktestes (vanntett ned til 200 meter, om jeg ikke husker feil), og dato for neste service og trykktest med batteriskift påstemples. Jeg skjønner veldig godt man mange velger 2-veis kommunikasjon. Men da må enheten være oppladet og aktivert. Husk at de må være tilgjengelig festet på kroppen/vesten/selen/sekke for at den skal kunne redde deg når du trenger den.
    1 poeng
  42. Er ikke sikker, men jeg har mine mistanker. Kanskje pga. SPOT og InReach er kommersielt drevet, og kun er ute etter mest mulig profitt for tjenestene sine. De driver trolig en en mye mer aggressiv markedsføring. Nettet nødpeilesender kommuniserer på er globalt og drevet av myndigheter (rett meg hvis jeg tar feil). De fleste større fartøyer er alle utstyrt med en nødpeilesender. En annen fordel med en Nødpeilsender er at den alltid er aktivert og klar til bruk, og kan tas med når som helst. Spot og Inreach er kanskje ikke aktivert i de periodene de blir lite brukt, for at man skal spare penger på abonnementet. En nødpeilesender gir også ut radiosignaler, slik at man blir funnet om man flytter seg etter man har sendt nødmelding, noen SPOT/InReach ikke gjør. Men du har kun enveiskommunikasjon, og det er noen som synes er en viktig ting. Det skjønner jeg godt. I tillegg til værmelding som man kan få.
    1 poeng
  43. Etter tips fra løypebasen, ble det skiløypa første del, så vei. Bare 10 km på sti til vanlig. Mye vær og vind, litt regndrypp også. Bedre vær mot nord, jeg skulle sydover. «Stien»/skiløypa var ille, bare gjørme Det har vært hugst i område, og mye regn i tillegg. Viktig å sette beina rett, selv steiner som normalt bærer gikk til bunns. Heldigvis var dette bare et lite stykke 1-2 km Lett å bli blaut og møkket... Veldig glad når jeg kom til skogsbilveien En glede å gå på etter gjørme og fotbad Møtte disse som var i ferd med å kjøre inn i skiløypa - skulle plante, hadde ikke GPS men 2 A4 ark hvor de skulle plante. De kunne bare engelsk, og fikk sendt de i riktig retning. Kjente skilt dukker opp. Dette skiltet har jeg faktisk satt opp selv! Utrolig mye vann i bekker. Høyre sko lekker... Venstre like tørr Mere og flotte små fosser. Omtrent her måtte jeg ta et valg, kort og over en topp, og veldig vått, eller nedover en lang bakke og mye lenger. Ble det siste. Store dammer på de utroligste steder. Valget var lett. Lettgått, og blir satt pris på når alternativ er vadere, gikk der i fjor og det var helt håpløst på høsten. Nærmer seg Kleiva, lang bakke men kjent og jevn stigning Pyntet med slede. Drikkevannsuttak. Klamt og varmt og fønvind Hadde ikke råd til juletre, så her bruker det pinne. Flotte blomster i store mengder. Tok av scooterløypa, for å spare 4 km på asfalt. Den går delvis går på en høyde. Men har noen søkk. Har blitt små tjern. Flere små tjern med vanlig grass i bunn Dette er gamleveien til Retthella for de som er kjent. Hole/Ringerike begynner å syns, og mobilen funker igjen. Litt ras, skjer hver vår - derfor bør du ikke gå mørkgånga på våren. Mye vær, varmt og fint. Holebygda og Tyrifjorden er flott. Nede i byggefeltet ser jeg også Steinsfjorden, og over til min far. Ble noen skritt i dag også. Bakken ned fra Nordmarka er lang, men nesten hjemme. Så da er turen gjennomført etter planen, fint å være hjemme og ha oppnådd det som var målet. Sitter med mye inntrykk og tanker etter en slik - for meg spesiell tur. Har gått hver dag i 21 dager, ingen hviledager. Vekta var omtrent den samme som ved starten (men glemte å veie meg før start) Ingen gnagsår, kroppen like fin, har ikke falt på turen. Har ikke hatt mulighet eller ønske om å komme inn på mye utstyrsdetaljer, det får komme de nærmeste dagene. Har mye å dele. Men vil takke alle som har fulgt denne «monstertråden» og som har bidratt med innspill og faktisk påvirket turen. Takk til de som også har gitt tilbakemelding - enten ved likerkikk eller kommentarer. Tror denne «Dag for dag- tråden» må ha satt noen rekorder av ett eller annet slag. @Kjell Iver eller moderatorer sitter sikkert på noe statistikk. Men ser at antall visninger er utrolig høyt. Sikkert antall skrivefeil også 😂, for fort har det gått, ellers hadde det ikke vært mulig. Velpolert er vel ikke første ordet jeg kommer på - men dele turglede😀 mens det faktisk skjer, ikke som å se en fotballkamp når du vet resultatet. Her skjer det der og da - og du kan påvirke resultat. Hyggelig å møte @gramjeger og @tubbs også. Takk til @ost og @steingrd for konkrete råd Hode er ellers fullt av tanker - får dele de når jeg har fått summet meg.
    1 poeng
  44. Ikke meningen å fornærme, men folk har forskjellige synsvinkler og preferanser. Og det er faktisk interessant å høre på hvorfor folk tenker og ønsker som de gjør. Det er påfyll for egne refleksjoner. Så det burde absolutt være rom for å lytte til andre enn generiske og tekniske vinklinger. Derfor foretrekker jeg helt klart tråder her med mer høyde under taket 🙂
    1 poeng
  45. Det var et lite hjertesukk egentlig fordi når noen spør om råd så kommer det noen ganger så mye "rart" som ikke er i nærheten av hva trådstarter spurte om. Tror vi kan heve kvaliteten på forumet hvis vi er noe mer disiplinerte. Mulig jeg har traumer fra ungdommen. Da det var norsk stil til eksamen rota jeg med ofte bort. Jeg skrev godt, men det var ikke svar på oppgaven, som moder'n sa "Per Fredrik du må lese oppgave tre ganger"
    1 poeng
  46. Synsing er ikke verdiløst. Det kan faktisk gi en helt annen vinkling av saken enn man selv har tenkt. Påstander uten hold derimot er verdiløst. Sånn. Det var litt synsing fra min side 😂
    1 poeng
  47. Jeg forbeholder meg retten til å synse uansett, selv om dette teltet er uaktuelt for min del. 😂 To videoer, med vind inn fra hodeende og fotende (Pro øverst med vind fra hodeende og Superlight nederst med vind fra fotende): https://youtu.be/VVmfoXjp2w4
    1 poeng
  48. Kan dette brukes til øks også? Ønsker alt i ett. Jeg har noe slipeutstyr og bryne fra før, men ønsker noe som kan brukes til flere ulike redskaper. Takk for tips ang. øks, men har bestemt meg for Fiskars X7. Fin pris på vikingøksa, men har lest litt ymse om den. X7 virker mer slitesterk og enklere og ha med å gjøre
    1 poeng
  49. Jeg har ekspidisjon selen til fjellpulken, Kjøpte den i vinter og har brukt denne 40 døgn i år, er veldig fornøyd, solid og brett hoftebelte, gode skulder reimer, veldig lett å justere om du vil dra med hoftetene eller skuldrene, Toattal set kjempe fornøyd.
    1 poeng
  50. Jeg hadde en ting jeg ville si til trådstarter. Men så sjekket jeg hennes reaksjon på at mange har tatt seg bryet med å svare på hennes spørsmål. Ikke et pip! Hun var aktiv på forumet senest 18/9 og hadde innlegg i andre poster den 30/8. Det gjør meg bare litt trist, jeg kommer over det. Men nå må jeg forsøke å huske min gamle hovedregel: Ikke svar i tråder dersom det ikke er noen av de med mange posteringer, hvis ikke trådstarter har vært inne og kommentert de første innleggene. At jeg kunne glemme det. Makan !
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.