Gå til innhold

HegeJohnsen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 025
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

HegeJohnsen vant dagen sist August 11

HegeJohnsen hadde mest likt innhold!

Om HegeJohnsen

Profil

 • Min blogg 📰: https://stifinner.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

3 185 profilvisninger
 1. Har hatt noen fantastiske dager i Nordland denne uken. Hattfjelldal var første stopp, men egentlig kun for å korte ned kjørteturen. Deretter gikk ferden til Rabothytta som må være Norges råeste DNT-hytte?! Vi var heldige med været og fikk sett både Okstindene og breen. Spesielt flott når det klarnet helt opp til kvelds og vi fikk nyte den mektige naturen i lav kveldssol. Etter en natt på Rabothytta kjørte vi videre nordover, nærmere bestemt til Saltdal hvor vi parkerte ved toglinja på Langånes og gikk inn til Hessihomphytta som vi hadde leid for tre netter. I hytteleien fulgte det med nøkkel til bommen så vi kunne kjøre helt opp til toglinja. Det sparte oss for ca 2 km på grusvei. Etter knappe 8 km kunne vi låse oss inn i en flott hytte med perfekt beliggenhet ved Hessihompvatnet. Hvorfor leide vi den bare for tre dager??? Litt fiske, mer vandring og enda mer «gjøre-ingenting», bare se utover det vakre landskapet og nyte stillheten - slik gikk nå dagene (altfor fort). Når Saltfjellet byr på finvær, da er det ikke så mange plasser som er finere enn dette området. Liten tvil om at jeg en vakker dag skal tilbake!
 2. Sommerferie og hytteliv nå etter en tur på Fosen for å hanke inn to kommunetopper. Kommunetopp 1: Finnvollheia (Åfjord). Kommunetopp 2: Storheia. Gårsdagens tur i hytteområdet gikk i mitt favorittområde; Kjølifjellmassivet. Ble en tut opp til toppen av Kjøliskarven. Uvanlig folksomt i området denne dagen. Lett å finne veien denne gangen siden det var merket hele veien til topps pga terrengløp kommende helg.
 3. Fra gårsdagens tur i nærheten av Kjølifjellet.
 4. Søndagstur i nærheten av hytta. Bildet er tatt i nærheten av Hølvolltjønnan.
 5. Dagens tur gikk i Killingdalsområdet, ikke langt fra hytta. En rype og en orrhane + en haug småfugler var de eneste andre levende jeg møtte i dag. Det er i grunnen helt greit for meg Ikke et vondt ord om vinter og skiturer, men det ER deilig med masse farger i naturen. Elsker sommeren 😎
 6. Borte bra, men hjemme best. Særlig når sommerfjellet viser seg fra sin beste side. Dagens tur gikk i Kjølifjellområdet. Ett av mine favorittområder i Trøndelag.
 7. En uke i varmen på Gran Canaria drar seg fort mot slutten. Klar for å komme hjem til norsk natur og forhåpentligvis fint lite snø i hytteområdet selv om GC også har fine turområder.
 8. For en uke siden var jeg på vei mot Svalbard etter å ha drømt om denne øya i mange år. 3 døgn er jo altfor lite på denne fantastiske øya, så tilbake må jeg garantert.
 9. Siste skitur for sesongen i går. Gikk samme løypa på mandag og da var det fin snøsåle hele veien. I går var det mange bare partier og flere steder var løypa blitt til bekker. Etter bare 3 km ble det stopp ved en "bekk"som var så dyp at vannet ville ha gått over skiskoene. Bare på den drøye timen vi var på tur smeltet det mye, så hjemturen ble enda våtere enn begynnelsen av turen. Moro med ski så lenge det varte. Nå kan resten av snørn gjerne smelte fort så fjellskoa kan tas i bruk.
 10. Noen glimt fra drømmepåsken 2019 i Ålen/Røros-området. Ikke visste jeg at Trøndelag hadde det i seg til å by på så mye bra vær (etter 27 år her oppe). Litt for varmt om natta de siste dagene så skiføret er dessverre sterkt truet.
 11. Lørdagens utflukt foregikk med hund og slede (for første gang). Trivelig med drahjelp selv om vi på to føtter ikke fikk trimma oss noe særlig på denne turen.
 12. Til tross for mildvær noen dager er det heldigvis fortsatt snø i hyttefjellheimen. Været var ikke akkurat noe å skrive hjem om, men tur er tur, og felleskia oppførte seg aldeles nydelig
 13. Mannen med staven er en gjeter, helt rett, men staven er ingen ordinær gjeterstav. De gamle kanari-gjeterne brukte denne lange staven til å komme seg rundt i det kuperte kanariterrenget på en ekstremt effektivt måte. Det er fasinerende å se denne gamle teknikken i bruk
 14. Har omtrent ikke sett sola siden jeg forlot Tenerife for en drøy måned siden, så drit i iskalde minusgrader, vind og gjenblåste skiløyper, det var sol i dag. Endelig 😀 😎
 15. Ikke akkurat i dag, ei heller i går, men legger ut en liten collage av turbilder fra Tenerife hvor vi tilbragte første halvdel av desember. En flott tur-øy for de som ikke orker å ligge på en solseng hele ferien. Bildene er fra Barranco del Infierno, Teide, Montana de los Brezos og Los Gigantes.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.