Gå til innhold

HegeJohnsen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 015
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

HegeJohnsen vant dagen sist Juli 28 2018

HegeJohnsen hadde mest likt innhold!

Om HegeJohnsen

Profil

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

3 047 profilvisninger
 1. Lørdagens utflukt foregikk med hund og slede (for første gang). Trivelig med drahjelp selv om vi på to føtter ikke fikk trimma oss noe særlig på denne turen.
 2. Til tross for mildvær noen dager er det heldigvis fortsatt snø i hyttefjellheimen. Været var ikke akkurat noe å skrive hjem om, men tur er tur, og felleskia oppførte seg aldeles nydelig
 3. Mannen med staven er en gjeter, helt rett, men staven er ingen ordinær gjeterstav. De gamle kanari-gjeterne brukte denne lange staven til å komme seg rundt i det kuperte kanariterrenget på en ekstremt effektivt måte. Det er fasinerende å se denne gamle teknikken i bruk
 4. Har omtrent ikke sett sola siden jeg forlot Tenerife for en drøy måned siden, så drit i iskalde minusgrader, vind og gjenblåste skiløyper, det var sol i dag. Endelig 😀 😎
 5. Ikke akkurat i dag, ei heller i går, men legger ut en liten collage av turbilder fra Tenerife hvor vi tilbragte første halvdel av desember. En flott tur-øy for de som ikke orker å ligge på en solseng hele ferien. Bildene er fra Barranco del Infierno, Teide, Montana de los Brezos og Los Gigantes.
 6. Mye snakk om privatpersoner som "låner" bilder, og personlig synes jeg ikke det er greit. Å skylde på uvitenhet i 2018 er ikke holdbart. En helt normal etisk ryggrad burde knirke når man stjeler andres bilder. Enda verre er det når organisasjoner, firmaer og gud vet hva bruker bilder de ikke har rett til å bruke. Selv ble jeg nylig tipset om at Landsskytterstevnet 2018 hadde brukt ett av mine bilder på sine sider. Bildet var merket med min signatur og de hadde i tillegg skrevet at det var jeg som hadde tatt bildet, men er det da greit at de bruker mitt bilde? Nei! Hadde de spurt om å få bruke det hadde jeg sikkert sagt ja (mot at de linket til bloggen min der bildet er publisert), men når de bare tar seg til rette, da blir jeg grinete. Det gikk en mail til dem, og jeg la ved linken som @Bjørn J linket til i sitt innlegg, og kun timer senere var bildet fjernet. De beklaget så mye og skrev at at det ikke var deres policy å bruke bilder de ikke hadde klarert bruken av. Mon det... Lurer på om de hadde innhentet tillatelse fra Otto Lund for hans bilde som de har rappa fra peakbook.org? Jeg tviler...
 7. Flotte Skjækra! Vel verdt et besøk 🙂 Takk for fin turrapport.
 8. Sykkeltur langs Riastvegen i dag. Ikke helt det samme som fottur, men bedre enn å sitte på ræva i sofaen hvertfall.
 9. Hælen min tok kvelden etter Storskrymten, så nå må friluftslivet enten utøves i båt eller på sykkel. Siden vi ikke eier noen båt måtte det bli sykkel. Dagens tur gikk inn til Ljøsnåvollen (DNT-hytte og seter) på sykkel (12,5 km en vei). Derfra en drøy km til fots til Ljøsnådalstjønna for fisking. En miniørret på 200 gr, ble eneste fangst fordelt på to fiskere. Retur samme vei sammen med noen regndråper utpå ettermiddagen.
 10. Endelig ble det det Storskrymten på meg. Høyest i Oppdal kommune. Flere år "etter skjema". Siden føttene mine og særlig hælen på ene foten nekter å gå 37,5 km på èn dag måtte det bli topptur og telttur kombinert, men to døgn på Dovrefjell i det vakreste sommervær som tenkes kan er heeeelt ok.
 11. Bilder fra i går og i dag. Qvintushøgda mellom Storwartz og Olavsgruva i går (Røros). Rogne i Holtålen i dag. Nydelig utsikt over Gauldalen på vei opp.
 12. Tirsdagens tur: Hyllingen 1205 moh. Fantastisk flott (åpen) bu ble passert på vei mot toppen . Sjeldent ren og ryddig bu med en panserflott beliggenhet. Hit vil jeg tilbake!
 13. Dagens turmål Korssjøvola 1120 moh nådd etter vandring i myr og lyng, og lyng og myr. Riktignok ekstrem tørr myr da... Utsikten var verdt slitet.
 14. Fortsatt godvær i indre Trøndelag som må utnyttes maks. I går var planen å plukke multer, men det var ingenting å finne. Dermed ble det to topper i stedet: Knippen og Brekkfjellet øst for Røros. Begge toppene ble besøkt i fjor også, men hyggelig med et gjensyn i knall sommervær. Bildet viser Aursunden som ble stadig mer synlig jo høyere opp vi kom. I dag gikk turen til Hyllingen i Holtålen kommune. Nydelig tur opp langs en elv som etterhvert viste seg å ha utspring i et stort elvedelta. Her ble det mange bekker å krysse, men så tørt som det har vært i sommer, var det en enkel sak å komme seg over disse. Turen videre gikk via Skjellåbua som har en fantastisk beliggenhet ved Skjellåtjønnan. Etter en kort kaffepause her brukte vi 30 minutter til toppen. Returen ble lagt på andre siden av vannet for variasjonens skyld.
 15. Sommer på ordentlig i indre Trøndelag nå. Herlig 😎😀 Dagens tur gikk fra Rugldalen stasjon (nedlagt) til Muggruva og videre til Orvsjøen og Fjellsjøene før retur til Rugldalen. En vandring i Falkbergets rike. Fint lite folk og dyr å møte. Dagens dyreliv besto av en fjellvåk som kretset over meg ved Mugg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.