Jump to content

HegeJohnsen

+Sponsor
 • Posts

  1,092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

HegeJohnsen last won the day on October 28 2021

HegeJohnsen had the most liked content!

About HegeJohnsen

Profile Fields

 • My blog: https://stifinner.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Klæbu

Recent Profile Visitors

4,606 profile views

HegeJohnsen's Achievements

 1. Vårtegn i Holtålsfjella, men det går seint med snøsmeltinga, så fjellskoa må vel vente en stund enda 😥 Rundt en meter snø under tregrensa, delvis helt avsmeltet over, men også mange «renner» med mye snø. Overraskende ok føre på lørdag.
 2. Hytteliv og skiturer i romjula er aldri feil til tross for mange kuldegrader og frisk vind i dag. Gleder meg til sola varmer litt mer. Greit med snø i Ålen, men litt avblåst over tregrensa på vestsida av dalen.
 3. Femundsmarka, ikke langt fra Synnervika, sist lørdag.
 4. 2 døgn i «Flensmarka sør». Dette er vel strengt tatt ikke Flensmarka, men området ligger sør for Flenskampan, og har ikke noe eget navn på kartet.
 5. Fin turrapport Lurer på om vannet i Ristjønnan er drikkbart? Ut fra kartet ser det ikke ut til at det er noe inn- eller utos på tjernene, så undrer meg på om vannet er litt for stillestående til å kunne drikkes?
 6. I disse tider når de fleste av oss har Norgesferie, frivillig eller ei, synes det som om «alle» skal til Loen, Rampestreken og andre instavennlige steder. Surnadal troner derfor ikke på toppen av destinasjonslista i Norge, men med den lille bygda som utgangspunkt kan man velge og vrake i fine fjellturer. Surnadal er tross alt Trollheimens bakgård. Vi tilbragte 3 døgn der og gikk 3 turer: 1) Ytre Sula (1318 moh). 2)Syltnebba (667 moh). 3) Svartvatnet (t/r) ved foten av Snota; Trollheimens dronning. Fine turer alle sammen i nydelig, varmt sommervær.
 7. Etter-jobb-tur på mandag til Svartvika i Femundsmarka. Middag á la Real ble inntatt på en sandstrand i sørenden av Feragen. Lite insekt i motsetning til hva jeg har lest at andre opplever. Mulig det er mer «flyvedyr» lenger sør i marka? Litt mer ferdsel enn vanlig nå siden det er sommerferie for mange og høysesong for kanoturer, men antall mennesker var ikke direkte påtrengende. Heldigvis.
 8. Endelig ble det helg og den ble innledet med en aldri så liten etter-jobb-tur i lykkelandet i går. Var innom Nersjøen og videre opp til Bønskneppen. Liten topp med nydelig utsikt til Sylan bl.a.
 9. Fjellene rundt Røros slutter aldri med å gi gode turopplevelser.
 10. Nærtoppen Vassfjellet tidligere i uka.
 11. Tilbake i Femundsmarka. Denne gangen uten ski på beina, men kunne faktisk tenkt meg snø og skiføre! Helt utrolig egentlig for et selverklært sommermenneske (og ex skihater), men mirakler skjer. I dag tok vi turen fra Langen til Nordvika og litt videre oppover Mugga. Bra med vannføring i elva nå. Omtrent ikke folk å se, ei heller har insektene kommet.
 12. Tok meg en fridag sist torsdag, og benyttet sjansen til å få et gjensyn med vakre Brungmarka. Ekstreme mengder pollen i Trøndelag i år, og det syntes godt i vannene.
 13. 17. mai i friluft på den fineste toppen i Trondheim/Malvik; Jervfjellet.
 14. Kulde + litt nysnø denne uka = nydelig skiføre, men det ser det ikke ut som om folk skjønner. Eventuelt er de lei snø og vil ha vår. Uansett, vi hadde fjellet for oss selv på gårsdagens tur fra hytta til Muggruva. På Mugg møtte vi 3 unge menn og en liten valp som hadde tatt turen til fots fra Rugldalen 😮 men på selve skituren var det kun to ryper å se. Lite skispor også. Forstå det den som kan. Jeg begynner så smått å lengte etter fjellskoa mine, men så lenge det er snø og skiføre er det vel ingen grunn til å ikke utnytte det?
 15. Vi leide Hessihomphytta på inatur.no i august 2019. Flott hytte og nydelig område.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy