nesning

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  87
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

nesning vant dagen sist November 2 2016

nesning hadde mest likt innhold!

Om nesning

 • Bursdag 16. aug. 1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nesbyen, Hallingdal

Nylige profilbesøk

1 257 profilvisninger
 1. I drift i Japan: Shikoku 88 Temples Pilgrimage

  Utrolig interessant denne rapporten. Det er artig med en kombinasjon av natur og kultur når man er i utlandet. Jeg er interessert i og praktiserer japansk kampkunst og en drøm er å kunne besøke Japan, trene der og reise rundt i landet. Tusen takk @TarjeiSkrede. Jeg venter på fortsettelsen på bloggen din.
 2. Tau til dekktrekk-drag?

  Jeg kjøpte rimelig tau fra XXL og gjorde som @Sig Man med en gummistrop imellom to løkker. Funker fjell.
 3. Kuldegrop utenfor teltet?

  Likte sammenligning med Nesbyen, jeg.
 4. Hei Sig Man, skulle gjerne hatt pulktrekket. Sender deg PM.
 5. Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  R.I.P.
 6. Jeg kan gjerne være litt behjelpelig med oversetting siden tysk er morsmålet mitt. Tenkte ikke å oversette hele teksten, men er det noe spesielt så bare spør. (google translate kan være litt pussig)
 7. Regntrekk

  Jeg bruker heller en stor søppelsekk i tillegg til vanntette pakkposer. Den veier veldig lite, er billig, 100% vanntett og jeg kan ha med fiskestang. Jeg tror forresten ikke at materialet sekkene er laget av trekker mye vann.
 8. Quilt på varme dager i fjellet

  En quilt er mere fleksibel i bruk en sovepose. Jeg eier en EE revelation som Thomas E linker til. Du kan snu deg rundt hele natta og quilten blir liggende over deg uten å følge med. Ingen klaustrofobisk følelse på føttene heller. Med litt prøving blir eventuelle kuldebruer ingen problem. Er det kaldt så kan du lukke hele quilten rundt deg akkurat som en sovepose. Du trenger bare noe til halsen og lue. At hodedelen mangler er også en fordel synes jeg fordi da havner du ikke med fjeset inni den hvis du er veldig aktiv om natta. Liten vekt og pakkestørrelse er også et stort pluss for min del.
 9. hvem tilbyr vinterkurs?

  Takk for svarene så langt. FF og "Ekspedisjonshåndboka" fra Børge Ousland er faktisk mine hovedkilder for den teoretiske delen. Dessverre er det ingen i bekjentskapskretsen som er interessert i vinterturer, der ligger litt av problemet mitt. Er ikke redd for å feile men et skredkurs hadde kanskje vært tingen? Turlagstur skal jeg finne ut mer om, takk for tipset.
 10. For noen uker siden var jeg ute på min første vintertur med pulk og telt og jeg overlevde faktisk en hel helg. Det gikk bedre en forventet, jeg hadde det veldig koselig. Turen gikk stort sett langs Hallingdalsløypa (tidligere eventyrløypa) for å være i nærheten av vei og sivilisasjonen hvis noe skulle gå galt. Nå er jeg gira på Hardangervidda på langs eller Svalbard på tvers eller noe lignende så klart, ambisjonene er høye... Men pga. mangel på erfaring ønsker jeg helst en slags vinterkurs der man lærer en del mer om telt-/leirrutiner, pulkpakking, skred, navigasjon osv. Fant noe hos Hvitserk men ellers ikke mye. Kanskje dere kjenner til flere tilbud? Eller (bare en frekk tanke) kanskje kan sånt organiseres her via forumet?
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Dagens tur gikk under "øvelseskjøring". Har lenge hatt lyst på en vintertur. Flere Ousland og Monsen bøker ble lest og pulk, fjellski, bensinbrenner osv. ble kjøpt. Men så manglet snøen her i Hallingdal. Helt til nå. Jeg pakket pulken med lit forskjellig ting og tang bare for å ha litt vekt og reiste til fjells. Det var grått og forblåst, altså fine treningsforhold. Lite med forstyrrende faktorer, les folk men mye nysnø, kult. Da fikk jeg testet skia, forskjellige hansker, Balaklava, kakao, goggles (gir litt "undervannsfølelse") og kjøring i nedoverbakke. Til neste helg er det meldt fint vær, så da har jeg planlagt å prøve en flere dagers tur langs Hallingdalsløypa (tidligere eventyrløype).
 12. Oppvask

  Jeg tar aldri med meg Zalo pga. miljøhensyn. Det meste kan fjernes med enten mose eller litt sand. Hvis noe sitter fast i kjelen så fyller jeg litt vann i den og koker det opp, da løsner det meste.
 13. Bensinkanne til pulktur

  Tusen takk for gode og utfyllende svar, det var interessant lesning! En 5 liters dunk er en enkel løsning, mindre enheter å håndtere og sikkert veien å gå når man skal på langtur og trenger mye mere drivstoff. Smart å fordele risken på flere 1l flasker også. Jeg tror jeg går for denne løsningen siden jeg først skal ut på en helgetur. I tillegg lages det en primusplate løsning med fast montert brenner og en beskyttelse rund den for rask oppsett i teltet (og for å utnytte tiden hjemme før turen selvfølgelig).
 14. Bensinkanne til pulktur

  Jeg driver å planlegge min første pulktur og må tilstå at jeg er litt skeptisk mot det å ha drivstoff, mat og sovepose liggende sammen i pulken. Finnes jo en del avskrekkende historier rund det. Men "alle" gjør jo det, så da lurer jeg på om det er spesielle kanner som brukes, ekstra tiltak som gjøres eller kanskje legges kannen i en tett kasse eller lignende? Det virker kanskje litt hysterisk men jeg har hatt noen av de billige jerrykannene som lekker fra lokket. Hvordan håndterer dere drivstoffet?
 15. Tips sikre telt, male plugger og ikke miste repstang

  Veldig fint at helsa er med... Takk for gode tips, forbereder meg til min første vintertur for tiden od sånt er kjekt å vite.