Gå til innhold

nesning

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  140
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

nesning vant dagen sist 21. april

nesning hadde mest likt innhold!

Om nesning

 • Bursdag 16. aug. 1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nesbyen, Hallingdal

Nylige profilbesøk

3 539 profilvisninger
 1. Det kommer fram en klar beskjed fra alle kommentarene, takk. På varme dager er det vel ingen problem heller med vest for hunden siden det er kjølig i bunnen på kanoen?
 2. Denne sommeren skal vi prøve oss på kanoturer. Bikkja vår kan selvfølgelig svømme men har aldri gjort det lenger enn noen meter. Så, er det smart med redningsvest eller er det bare nødvendig under visse forhold som lavt temperatur, langt fra land, stryk osv.?
 3. Skjønner ikke problemet. Jeg er opprinnelig fra Tyskland og det stemmer som ryktene sier, at det gikk i en god del hermetikk på tidligere turer (70-, 80-tallet).
 4. nesning

  Lydløs slukskrin

  Det er mindre sjanse for at slukene setter seg fast. Slik er tapstallet i løpet av en sesong mye mindre. Jeg er ganske sikker på at det ikke blir særlig mindre med fisk pga. det heller.
 5. Samme her med Akto og Staika.
 6. Til og med i mitt Staika har jeg "kuldegrop". Akkurat passe til ett par føtter og primussen. Må nesten ha det for å få litt avstand mellom teltduken og brenneren. Har dessverre ingen tydeligere bilde.
 7. Jeg bor ikke i Hemsedal men på Nesbyen som også ligger i Hallingdal. Man skal selvfølgelig vurdere nøye et sånt skritt. Men som @elgen skrev kan du møte samme utfordringer i ditt eget land. Jeg flyttet selv til Norge for en del år siden og må si at mestparten er avhengig av ditt eget angasjement. Hallingdal er en fin plass for familier og særlig for friluftslivinteresserte. Hemsedal område er veldig alpint og størstparten ligger over 800 moh. Derfor er det mindre med langrennsløyper, men Golsfjell og Ål ligger nære på med stort løypenett. Bare husk at vinteren i Hemsedal er lengre en mange andre steder.
 8. Sist onsdag fikk sjekking av værmeldingen konsekvenser. Flere dager med knallvær framover, da fantes det bare ett alternativ: pakke pulken og stikke til fjells. Å holde seg i hjemmekommunen plager ikke meg, som jeg skal prøve å vise snart. Det er snakk om Nesbyen og sine fjellområder. Det var skikkelig isete men det gir jo bare fine fotomotiver. Jeg hadde langfeller under skia hele turen, så jeg brydde meg ikke om føret. I tillegg går det mye opp og ned, hvorav ned er mest skummelt etter min mening. Mange plasser var det allerede bart. Nesfjellet er ikke stort, det går fint an å krysse fjellet på en dag. Men vi var på rusletur og ikke på rømmen. Det er fortsatt mange plasser som jeg ikke har utforsket. Denne gangen gikk vi mot Fekjafjell. Nydelig område og for en utsikt fra campen vår. Gaustatoppen til venstre, så Hallingskarvet, videre til Reineskarvet og Hemsedalsfjell. P1050532.MP4 Med "vi" mener jeg meg og bikkja mi. Hun er ikke vant til vinterturer, men hun har jervenhiet og en gammel sovepose i tillegg, så det gikk helt fint. Uansett var posen min mer stas. Til vintertur bruker jeg et Hilleberg Staika. Jeg er veldig glad i teltet fordi man ligger parallelt med inngangen, slik at en kan nyte utsikten maksimalt. Om kvelden prøvde jeg litt på solnedgangsstemmningsbilder. Kjøpte nettopp en kamera som kan alt, men jeg har satt den på "A" siden jeg ikke ser en dritt på skjermen fordi det er altfor lyst pga. sol og snø. Vi traff selvfølgelig lite folk på turen, bare noen hyggelige Nesninger som nyta fjellet som oss. På en måte er det forståelig at hyttefolka får hetta når dem må sitte hjemme nå, men de har valgt å bo i byen og jeg har valgt å bo på bygda. Med alle fordeler og ulemper. Siste campen var på vestsiden av fjellet med utsikt over Tunhovd- og Pålsbufjorden. Jeg tror vi slo leir ganske tidlig på ettermiddagen (har ikke med klokke på tur). Så det var allverdens tid igjen til å nyte dagen. En kort stund tenkte jeg at det hadde vært greit med en lydbok el. men da hadde jeg gått glipp av nettopp stillheten. Rett før vi reiste blusset det opp snøskuterdiskusjonen igjen her i lokalavisa. Det var faktisk mange spor etter skuter på fjellet og det er ikke sikkert hvem som driver å kjøre i det område her. Men om kvelden var det noen som var ut og kjøre. Uten pause i ca. en times tid. Jeg kjente at det begynte å boble. Måtte snart ta noen tabletter. Hvis du skal nyte naturen, så gjør det på naturen sine premisser og naturen har gitt oss to bein! Da lyden forsvant rett før solnedgangen begynte kaklingen av rypene. Så kom det bjeffing av rev i tillegg og når sola gikk ned hørte vi også ulvene fra Langedrag. For en fantastisk konsert! Hunden hadde lagt hodet sitt på beina mine og vi bare så utover fjellet og hørte på lydene i lang tid.
 9. Dette fikk jeg ikke med meg før for noen uker siden. Jeg har ett Staika og ett Akto telt. Hilleberg sendte ny strikk i svart. Stor forskjell ifh til den gamle. For å bytte knytta jeg den nye strikken til den gamle og dro den forsiktig igjennom stangelementene. Tok mindre tid enn å se videoen...
 10. Flasken min er konisk slik at den kan tømmes selv om innholdet har fryset til is.
 11. På siste turen i fjor i Vikbekkfjellet viste sola ingen nåde. Det fantes ikke skygge heller. Noe må altså gjøres før neste tur. Jeg fikk en tarp og gåstaver i bursdagsgave. Tarpen vil jeg ikke drasse med på solotur, for tung. Men stavene kan vel brukes til flere formål? Innerteltet til Aktoen min er fort tatt ut, bare noen klips. Så prøvde jeg meg på ett tarplignende oppsett. Selvfølgelig får jeg ikke hele duken stramm, men går det vind trenger jeg heller ikke skygge. Tror dette kan fungere:
 12. nesning

  Lydløs slukskrin

  Slukskrinet mitt er stappfull. Den er passe stor (eller liten) slik at den passer i lomma til fjellbuksa. Jeg liker å gå langs vannet, helst rundt der jeg fisker. Det blir fort noen kilometer. Så skramler det skikkelig i buksa (slukskrinet mener jeg). I tillegg mister slukene lakken. Irriterende. Så tok jeg litt skummateriale og tapetkniv. Nå ligger slukene pent i skrinet uten å lage rabalder. Oversiktlig er det og. Pluss at jeg måtte slanke innholdet.
 13. Da jeg bestilte min Akto ville jeg ha grønn. Men leveringstiden ble for lang så fikk jeg en i sandfarge. Er veldig glad for det. Behagelig farge, glir fint inn i naturen.
 14. Det blir telttur denne helgen. Pulken var allerede pakket en stund. Det er en kjapp biltur uten mellomstop på bensinstasjon. Skulle det være folk på fjellet går jeg rundt i en stor bue.
 15. Da fant jeg en Pana 12-32mm linse på Finn. Veldig spennt på om jeg får til noen fine bilder. Da er det også fare for at det kommer noen turrapporter etterhvert.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.