Gå til innhold
 • Bli medlem

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  268
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Luesveis vant dagen sist 19. januar 2020

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

3 731 profilvisninger
 1. Takk, nyttig! Ser at norgeskart.no har flybilder, var ikke klar over det. Jeg pleier bruke [Hidden Content] hvor det er flere flybilder, og satellittbilder, altså litt mer å velge mellom.
 2. Det kommer an på kuppelkonstruksjonen. På f.eks. Hilleberg Soulo er det ikke hele stangkanaler: der setter man stengene i korte stangkanaler nede på teltet, så klipser man resten av teltduken til stengene. Mens på kuppeltelt med hele stangkanaler kan det bli litt knot når stengene skal inn i de siste stangkoppene. Når det er sagt, så tror jeg trådstarteren blir godt fornøyd med Unna. Det er bare i ekstreme forhold at Soulo har en klar fordel framfor Unna.
 3. Vet ikke hvilken vei dere kom, eller hvor på Gaupekollen dere overnattet, men jeg pleier fylle vann fra bekken fra Sjuputtmyra, som krysser stien et par hundre meter fra utsiktspunktet på Gaupekollen. Definitivt smak og lukt av myr, det hender jeg drikker det bart, men som oftest bruker jeg det til matlaging og te. Jeg overnattet i Gaupekollen-området helga for en og en halv uke, og det var fortsatt nok snø til smelting, men hentet heller vann fra denne bekken. Hvis man kommer sørfra til Gaupekollen, så er det en bekk litt lengre nede med friskere vann, men der er man mer eller mindre
 4. Om det er så lite/mye luft i underlaget at hoften akkurat ikke når bakken når du ligger på siden, det er det beste etter min erfaring.
 5. Et døgn på tur innover fra Maridalen. Hørte en svarttrost i det fjerne da jeg parkerte sykkelen ved Vaggestein utpå lørdagsettermiddagen. Isete på stien i Vaggesteinskleivene, ellers fint føre på stien. Siste del av turen gikk på truger, til stedet jeg hadde sett meg ut på kartet. Viste seg å være en veldig fin teltplass, ihvertfall på vinteren. Stjerneklart og halvmåne i går kveld og natt.
 6. I stille vær kan mygg og andre insekter være en plage, også over tregrensa. Det går an å ha med myggnetting, kanskje bare som dekker hodet. Men alt i alt tror jeg telt er det mest komfortable å bo i, og kjappest og enklest å sette opp i utfordrende vær.
 7. For å spare vekt under sykling til/fra markatur i fjor sommer, var jeg ute etter et lettere alternativ enn det største og luftigste teltet mitt, Hilleberg Allak 2 på 3.4 kg. Oppdaget at Hilleberg Niak har samme stanglengde som Allak 2, og siden Niak er nesten like stort som Allak 2, så kjøpte jeg et netting-innertelt til Niak, selv om jeg ikke har Niak-telt. Hadde jeg kjøpt Allak 2-nettingtelt hadde løsningen blitt ca. 450g tyngre, og dyrere. Tilsammen for Niak-innertelt, to teltstenger, Hilleberg tarp 10, og plugger til innertelt og tarp, ble det på rett over to kg. Eventuelle staver
 8. Takk for flotte bilder! Fjoråret var krevende. Utenom en god del turer innover fra Maridalen i Oslo, fikk jeg til to teltturer fra Finse. Mye snø i fjellet i fjor: Kom over en herlig teltplass:
 9. Det er vanskelig å spå, i sær om fremtiden... Men fortiden finnes det masse data for. Jeg pleier bruke snødybdekartene på senorge.no når jeg planlegger høyfjellsturer om sommeren, for å få et visst inntrykk av hvordan snødybden ligger an sammenlignet med tidligere år. [Hidden Content]
 10. Jeg har både Soulo og Akto, og er 185 høy. I Soulo tar jeg såvidt borti innterteltet når jeg ligger rett ut, og det er akkurat sittehøyde. For meg er Soulo passe stort. Akto har i utgangspunktet samme liggelengde som Soulo (220 cm), men liggelengden er i praksis bedre pga. de helt rette endeveggene, så jeg vil tro du kan strekke deg helt ut i Akto. Men takhøyden blir for liten, dessuten er døråpningen litt lav, og jeg synes Akto er lett klaustrofobisk. Du burde se på Unna, som har 10 cm lengre liggelengde enn Soulo, og 5 cm større takhøyde.
 11. En natt i Maridalsalpene, fra fredag til lørdag. Syklet innover Maridalen i mørket i går ettermiddag, med litt luksus i sekken: romslig telt, og en øl til middag. Parkerte sykkelen ved Vaggestein, og tok raskeste vei i retning Gaupekollen. Kjølig og tåke, yr som gikk over i lett regn. Satte opp teltet litt nedenfor Gaupekollen, på en regnvåt myr. Fortsatt grått og kjølig i dag, hint av yr og regn nå og da. Returen gikk delvis utenom sti: bratt, måtte klyve et sted. Nede fra det bratteste partiet fulgte jeg en gammel og stedvis gjengrodd vei.
 12. Tre døgn ute for å koble ut med noen bøker. Leir et stykke innover fra Skar i Maridalen. To stjerneklare netter, tre netter med nattefrost. Fant en del traktkantarell på vei hjem.
 13. Tur og tøys . Med Aleksander Gamme og Lars Ebbesen. Til tider hysterisk morsomt. Og med nerdeadvarsler.
 14. Flott av ham å stille opp til intervju og fortelle om det som skjedde, det er det ikke alle som ville gjort. Forhåpentlig kan andre lære av feilene hans.
 15. Tok meg en tur rundt Helgeren i helgen. Syklet hjemmefra utpå ettermiddagen fredag, inn i Maridalen, parkerte. Trasket i vei, forbi Øyungen (en del telt, men færre enn jeg hadde forventet), forbi Liggeren, over Gørjehøgda, så utenom sti til første leirplass, litt sør for Helgeren. Lørdag over Fuglemyrhøgda (bilde 1), rundt nordenden av Helgeren, et lite stykke på sti, så utenom sti i retning Barlindtjernet. Ved bekken fra Barlindtjernet støkket jeg det jeg tror må ha vært en orrfugl: stor fugl med rød topp/kam. Kjapp regnskur i det jeg kom fram til Barlindtjernet, fikk raskt opp
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.