Gå til innhold

Luesveis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  147
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Luesveis vant dagen sist November 25 2018

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

1 605 profilvisninger
 1. Sommerferien er over i morgen, men fikk lirket inn en siste utenatt fra i går til i dag. Tok ni-bussen til Maridalen i det sola gikk ned. Kom fram til en minimal leirplass i Maridalsalpene etter rundt en time. En øl etter solnedgang: Kveldshimmelen: Etter havregrøtfrokost brøt jeg leir. Underveis tok jeg et kjapt bad i Svartputten, lot sola og vinden tørke kroppen etterpå. Var hjemme i 14-tiden til en sen lunsj. Da var utenatt nummer 40 i år i boks. Forhåpentlig er varmebølgen over for denne gang snart. Når det er så varmt som nå, er høyfjellet det beste stedet å være, som denne friske teltplassen under forrige tur, mellom Skridulaupbu og Slæom i Breheimen:
 2. Med frittstående kuppeltelt er det lettere å finne brukbar teltplass, for du er så godt som uavhengig av å få satt ned plugger. Om det kniper, kan du sette opp kuppelteltet f.eks på en snuplass, ikke det triveligste stedet å telte, men det funker.
 3. Gratulerer med flott telt! Tipper det ikke er store endringene fra da til nå. Jeg kjøpte mitt Allak 2 i fjor høst, og jeg har ikke lagt merke til forskjeller mellom det, og teltet i den originale oppsettsvideoen, som er noen år gammel. Om du er på Facebook, finnes det en gruppe "Hilleberg Owners Group" som sikkert kan gi svar, det er masse teltnerder der, i tillegg til Hillebergerne selv. Gruppa var åpen, men ble dessverre lukket for litt siden.
 4. Sant nok. Anbefalingen kom her, "handling the Allak in difficult weather"
 5. Allak 2 har bare pluggfester i telthjørnene. Allak 3 har også pluggfester midt på fot- og hodeendene. (Det er derfor Allak 3 leveres med 14 plugger, mot 12 for Allak 2.) Om det regner og blåser fra siden på et Allak 2, og lufteluka er åpen, blir det vått i innerteltet. Det fant jeg ut for noen dager siden, burde kanskje ha tenkt meg til det. Regner med det er det samme for Allak 3. Hilleberg anbefaler å sette Allak med fotenden mot vinden. (Regner med det er fordi fotendeflaten er mindre enn hodeendeflaten). Men flappene som beskytter glidelåsene har åpningen mot fotenden, så man risikerer at regn/sludd samler seg ved glidelåsene, og fryser. Staika ser ut til å ha større flapper over glidelåsene enn Allak har, i tillegg er det rotasjonssymmetrisk, så mye mindre sannsynlighet for ising i begge glidelåsene. Allak har parvise barduner, tilsammen 12 stk, som normalt plugges to og to. Allak har derfor mulighet for å feste flere barduner, f.eks om bakken har dårlig feste. Staika har seks barduner, så litt kjappere å sette opp teltet, men litt mindre fleksibilitet (men man kan jo alltids ha med ekstra tau og plugger om man forventer vanskelige festeforhold) Allak har "takrenne" over dørene, som i praksis ikke fungerer. (Gjelder Allak 2 kjøpt i fjor høst, og Soulo kjøpt forsommeren 2017.) Staika har ikke "takrenne" (ref. oppsettsvideoen fra Hilleberg), kanskje like greit. Allak 3 har seks lommer i innerteltet, fire av disse er på de innerste innerteltdørene, som det er naturlig å rulle vekk for å lage mat eller hente noe i sekken, litt upraktisk altså. Jeg har hatt lyst på Staika, men det er for tungt for mitt bruk, og er godt fornøyd med Allak 2.
 6. Det er over ti år siden jeg gikk Grotli-Skridulaupbu, så detaljene er i tåka, men jeg husker at det var en grei sti og grei gåing, stort sett ganske flatt / ikke-bratt, men det er en uproblematisk nedstigning mot Rauddalsvannet. Ved Huguvardtjønne husker jeg at det var stein og ur (eller var det ved vannet en kilometer mot sørøst?), jeg var ikke på telttur og var ikke oppmerksom på mulige teltplasser. Kanskje finner du teltplasser over fjellet, men jeg ville satset på å telte i lavere i terrenget, altså nærmere Grotli, eller i bjørkeskogen ved Rauddalsvannet.
 7. Uten å ha noe lokalkunnskap eller kjennskap til lokale snøforhold, tipper jeg du ikke finner vann på ryggen. Om du skal finne rennende vann. tipper jeg du må ned endel høydemeter, hvor mye vil avhenge av temperatur/snøsmelting, om det har regnet nylig, mm Hadde det vært meg som skulle på tur, hadde jeg satset på å smelte snø, tipper det er noen snøfonner ihvertfall på nordøstsiden av ryggen.
 8. Det enkleste er å ta stien fra nesten innerst i Nordfjorden, der er det også parkeringsplass, dere vil da gå samme stien fram og tilbake. (Se på kartet på ut.no - det er altså ikke stien som starter/slutter i Lakshol.) Om været og turlysten er på deres side, så er det enda bedre utsikt til fossen ca. en km øst for Litlverivassfossen, men stien er kronglete fra fossen og et stykke videre.
 9. Jeg ville gått fra vest mot øst, for jeg er ikke glad i lange nedstigninger på stein, spesielt ikke om det er vått og regn. Men går du fra øst til vest, får du den flotteste utsikten på slutten av turen. Hvor er start-/sluttpunktet ditt i Skjåk, Pollfoss? Rauddalsvannet er langt og kjedelig å gå langs, i tillegg er det oppdemt, som gir en stygg "strandlinje". Jeg har aldri gått langs hele Rauddalsvannet, men kanskje tre ganger langs den vestlige halvdelen av Rauddalsvannet, da har jeg enten gått fra Grotli, eller fra Pollfoss via Glittervannet.
 10. Hei! Jeg gikk her senest i 2003, og har faktisk tenkt å gå her i sommer. Både i 2003 og i sommer sover jeg i telt, begge turer startet/starter jeg på Folva. I 2003 var første teltplass ved Sygneskardvatna, som er en liten avstikker fra T-stien, men belønnet med fabelaktig utsikt til bratte fjell og breer. I år tenker jeg finne første teltplass i nærheten av Stillevatnet. I Merradalsbotn mot Ytste Leirvatnet er det store, åpne flater med avsetningsmateriale etter bre, her finner du garantert teltplass. Du finner sikkert også teltplasser mellom Ytste Leirvatnet og Skridulaupbu. Både i 2003 og i år skal jeg fortsette over til Slæom, i 2003 hadde jeg en teltplass ikke langt fra Tverrbotn, tipper det blir noe slikt i år også. Bortsett fra de store høydeforskjellene, spesielt opp/ned Kamperhamrene, kan jeg ikke huske at turen var spesielt krevende.
 11. Au, det var kjedelig å høre! Fortsetter du turen, men tar det roligere?
 12. Jeg har Arcteryx Bora mid 2, og er sånn halvfornøyd med dem. De er lette og sitter ganske godt på foten, men sålene er litt glatte, de er ganske myke under forfoten så det er god kontakt med underlaget på godt og vondt (men stivere langs kanten av forfoten), og de virker ikke så slitesterke. Jeg bruker dem på telttur i skogsterreng. Hvis jeg skal gå i mer krevende terreng, bruker jeg skikkelige fjellstøvler, Scarpa Kinesis pro. Ellers er jeg veldig godt fornøyd med La Sportiva Hyper GTX og La Sportiva Boulder X, dette er anmarsjsko med ganske stive såler med godt grep, og som er slitesterke, men ikke har noe ankelstøtte. Disse bruker jeg på teltturer og dagsturer på sommerføre i Marka.
 13. Ja, og det var en lang artikkel om flystyrten i A-magasinet som kom ut sist torsdag.
 14. @Memento mori:Jeg lå ute i Maridalen på rundt 500 moh natt til i går, og myggen har kommet. Merkbart, men ikke plagsomt. God tur! Skal bli artig å følge med på denne turen også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.