Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  139
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Luesveis vant dagen sist November 25 2018

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

1 411 profilvisninger
 1. Det enkleste er å ta stien fra nesten innerst i Nordfjorden, der er det også parkeringsplass, dere vil da gå samme stien fram og tilbake. (Se på kartet på ut.no - det er altså ikke stien som starter/slutter i Lakshol.) Om været og turlysten er på deres side, så er det enda bedre utsikt til fossen ca. en km øst for Litlverivassfossen, men stien er kronglete fra fossen og et stykke videre.
 2. Jeg ville gått fra vest mot øst, for jeg er ikke glad i lange nedstigninger på stein, spesielt ikke om det er vått og regn. Men går du fra øst til vest, får du den flotteste utsikten på slutten av turen. Hvor er start-/sluttpunktet ditt i Skjåk, Pollfoss? Rauddalsvannet er langt og kjedelig å gå langs, i tillegg er det oppdemt, som gir en stygg "strandlinje". Jeg har aldri gått langs hele Rauddalsvannet, men kanskje tre ganger langs den vestlige halvdelen av Rauddalsvannet, da har jeg enten gått fra Grotli, eller fra Pollfoss via Glittervannet.
 3. Hei! Jeg gikk her senest i 2003, og har faktisk tenkt å gå her i sommer. Både i 2003 og i sommer sover jeg i telt, begge turer startet/starter jeg på Folva. I 2003 var første teltplass ved Sygneskardvatna, som er en liten avstikker fra T-stien, men belønnet med fabelaktig utsikt til bratte fjell og breer. I år tenker jeg finne første teltplass i nærheten av Stillevatnet. I Merradalsbotn mot Ytste Leirvatnet er det store, åpne flater med avsetningsmateriale etter bre, her finner du garantert teltplass. Du finner sikkert også teltplasser mellom Ytste Leirvatnet og Skridulaupbu. Både i 2003 og i år skal jeg fortsette over til Slæom, i 2003 hadde jeg en teltplass ikke langt fra Tverrbotn, tipper det blir noe slikt i år også. Bortsett fra de store høydeforskjellene, spesielt opp/ned Kamperhamrene, kan jeg ikke huske at turen var spesielt krevende.
 4. Au, det var kjedelig å høre! Fortsetter du turen, men tar det roligere?
 5. Jeg har Arcteryx Bora mid 2, og er sånn halvfornøyd med dem. De er lette og sitter ganske godt på foten, men sålene er litt glatte, de er ganske myke under forfoten så det er god kontakt med underlaget på godt og vondt (men stivere langs kanten av forfoten), og de virker ikke så slitesterke. Jeg bruker dem på telttur i skogsterreng. Hvis jeg skal gå i mer krevende terreng, bruker jeg skikkelige fjellstøvler, Scarpa Kinesis pro. Ellers er jeg veldig godt fornøyd med La Sportiva Hyper GTX og La Sportiva Boulder X, dette er anmarsjsko med ganske stive såler med godt grep, og som er slitesterke, men ikke har noe ankelstøtte. Disse bruker jeg på teltturer og dagsturer på sommerføre i Marka.
 6. Ja, og det var en lang artikkel om flystyrten i A-magasinet som kom ut sist torsdag.
 7. @Memento mori:Jeg lå ute i Maridalen på rundt 500 moh natt til i går, og myggen har kommet. Merkbart, men ikke plagsomt. God tur! Skal bli artig å følge med på denne turen også.
 8. Kjapp tur til Midtkollen fra i går til i dag. Etter jobb i går pakket jeg ferdig sekken, hev i meg en kjapp middag og tok sjubussen til Maridalen. Mye turfolk på bussen, en svær haug av tursekker ved midtinngangen. Gikk av på Skar. Etter å ha unnagjort de første kneikene og kommet i siget, kjente jeg hvor godt det var med en mild og lys vårkveld. Brukte rundt en time opp til Midtkollen. Lett regn da jeg satte opp teltet, men det ga seg. Satte meg ut med en øl ved solnedgang og tok inn naturen: lukten av vårskog, og ikke minst fuglesang, hørte ihvertfall svarttrosten, og en ukjent en med artig og veldig variert sang. Myggen har også kommet nå, hadde håpet den kunne ventet noen uker til. Krøp i soveposen i titiden, sovnet kjapt. Havregrøt og te til frokost, som vanlig. Tok omtrent samme vei ned igjen, og tok lunsjen hjemme. Utsikt fra Midtkollen: Maridalen, Dausjøen og Maridalsvannet, Oslofjorden i det fjerne.
 9. Jeg kjøpte min i desember i fjor fra fjellsport.no. Men den var kraftig nedsatt, så det kan ha vært en eldre modell.
 10. Min Osprey Xenith 75 har ikke topplokk som kan brukes som rumpetaske. Jeg har det på en Arcteryx Bora 95 jeg kjøpte i 2011, men har brukt topplokket som rumpetaske bare noen få ganger fordi det rommer for lite, og sitter bare halvgodt. På Xenith-en min kan topplokket tas av helt. Det er ikke noe særlig vekt å spare, men sekken blir mer kompakt.
 11. Tok meg en førpåsketur i helgen, i Maridalsalpene. Sol og vårstemning da jeg gikk av bussen på Vaggestein, så tilogmed en sommerfugl. Stien opp mot Stormyra er preget av tremassakre i 20-30 meters bredde tidligere i vinter, men heldigvis var den biten fort unnagjort. Skulle opp til Vittenbergkollen fra øst: tok stien opp i retning Gaupekollen, kom etterhvert inn i Mellomkollen naturreservat, tok øst for Hansakollen. Bratt terreng med store trær i en naturlig livssyklus: Gikk forbi et oppslag om et tysk krigsfly som hadde styrtet i 1942, men så ikke noe flyvrak, kanskje var det dekket av snø? Har gått her en gang tidligere i vinter, da la jeg merke til røde piler i retning av Vittenbergkollen, denne gangen fulgte jeg dem, og kom til et minnested for to menn som falt helt på slutten av krigen. Godt å se at minnesmerket er holdt i hevd: Det var ikke langt igjen til toppen av Vittenbergkollen, hvor jeg satte opp teltet. Ikke akkurat spektakulær utsikt fra denne kollen, men det var fint der oppe. Gikk 20-30 høydemeter ned til sør for Sjuputtmyra for å finne rennende vann: brunaktig, så jeg kokte det litt ekstra for sikkerhets skyld. Kvelden var mild og himmelen var klar. Lot telt være telt, og sov under åpen himmel. Temperaturen vippet såvidt under null på natta. Etterhvert ble det morgensol og fuglesang. Sen lunsj sørvest for Gaupekollen. Utsikt mot Oslofjorden. Fortsatt is på Maridalsvannet (149 moh): Tok hjemveien om Midkollen, endte tilbake på Vaggestein.
 12. Det var ikke helt sammenlignbart. Tunnelteltet hadde mer areal mot vinden, mens Soulo har nesten ikke noe areal, og dermed lettere å håndtere. Men tror ikke det ville tatt så mye lengre tid å sette opp f.eks et Staika enn et Soulo i den vinden. Slappfisken som satte opp Soulo sparte endel tid på å ikke feste/surre de øverste bardunene rundt stengene, det burde han ha gjort, spesielt i den vinden. Makan...! 😱
 13. Luesveis

  Turtips Mai ?

  Hvis dere ikke har vært på telttur før, så anbefaler jeg at dere starter med å ta noen turer i enkelt terreng / lavlandet og med enkel retur, for å bli kjent med utstyret, og finne ut hva dere trenger og ikke trenger. Det er kjipt å oppdage f.eks at soveposen ikke er varm nok, når det er fire timer tilbake til bilen eller sivilisasjonen, eller å bære seg halvt skakk på alt man tror man trenger. Ved å ta det gradvis og bygge erfaring, tror jeg dere vil ha større glede av turlivet i årene som kommer
 14. Har akkurat sett intervjuet med Petra Hilleberg, veldig bra og interessant! Bruce i Nature Calls la for litt siden også ut en video fra Hilleberg-hovedkvarteret, også verd å få med seg.
 15. Lå ved nordenden av Gåslungen i helgen, det var endel åpent vann ved utløpet av Myrtjernelva og videre mot Øyungen. Bortsett fra det, var vannene islagt, dette er på noe under 300 moh.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.