Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  124
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Luesveis vant dagen sist November 25 2018

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

1 140 profilvisninger
 1. Luesveis

  Mat for en uke på ski i tafjordfjellet

  I utgangspunktet ville jeg hatt med mat for en dag eller to ekstra, i tilfelle forsinkelser eller annet utforutsett. Men du har jo muligheten til å proviantere på Torsbu eller Veltdalshyttta,. Det er er fint område du skal til, jeg var der senest i fjor sommer. Legg gjerne ut turrapport etter turen!
 2. Luesveis

  hjelp til valg av gåstaver

  Jeg har hatt et par Gipron Sherpa i kanskje fem år, og er godt fornøyd. Jeg bruker dem på tur med tung sekk i ulendt terreng, til vading, på trugetur og til tarpoppsett. Tidligere har jeg hatt staver med skrulåsing, men jeg liker flick-lock bedre, siden det er en enklere konstruksjon. Av og til må skruene på flick-lock-en strammes litt. Det sitter noen relativt store trinser på Gipron-stavene. Vet ikke om det går an å bytte dem, men jeg har ikke gjort det, og merker dem knapt, utenom gjennom kratt. Gipron sherpa
 3. Luesveis

  Hilleberg Soulo vs Unna

  Jeg lagde noe lignende i fjør høst av 3mm Hilleberg-bardun (som jeg uansett hadde i huset) og 3mm bardunstrammere fra Hilleberg: en strambar løkke som monteres på festeløkkene på teltet. Det ble 35 gram for seks stykker, om jeg ikke husker feil. Den primære bruken er sammen med snøplugger, for uten disse løkkene synes jeg det har lett for å bli slakk i lina mellom pluggen og teltet. Kan også være nyttig ved telting i steinete terreng, der det er vanskelig å finne pluggfester. Tidligere har jeg hatt med meg noen taustumper til formålet.
 4. Luesveis

  Hvor har du vært på tur i dag - 2019!

  Strålende dag i dag, og mens nesten alle andre dro på skitur, tok jeg en trugetur til Gaupekollen i Maridalen. Det var mye og løs snø, og siste bratte stykket mot utsiktspunktet brøytet jeg sti, fin trim.
 5. Luesveis

  Lettvekts gamme

  Hilleberg Altai er 6-manns, Hilleberg Atlas er 8-manns http://no.hilleberg.com/EN/tent/blue-label-tents/atlas/
 6. Luesveis

  Lettvekts gamme

  Hilleberg Atlas er 8-manns.
 7. Både Vaude- og MSR-teltene er tresesongs telt. Ytterteltene går ikke ned til bakken, og det er større flater med mesh i innterteltene som ikke kan dekkes til. Fint og luftig om sommeren, ikke fint når det blåser på vidda om vinteren. I tillegg er de av amerikansk modell hvor man setter opp innerteltet først, altså klønete å sette opp i ruskevær. Muligens er Helsport Rondane Superlight-teltet kurant for vinter på vidda, men det tør jeg ikke uttale meg for bastant om, siden jeg ikke kjenner Helsport-teltene godt. Hvis du elsker telt, kommer du ikke utenom Hilleberg. Vet ikke hvilket budsjett du har, men det er et Hilleberg Nammatj 3 til 3500 (laveste bud) på Finn. Prisen er overraskende lav. Dette er et solid og godt helårstelt, det er tilogmed sydd på stormmatter. Hvis du skal ha med hund på vinteren, er ikke dette teltet for stort, for du trenger ha med mer utstyr på vinteren. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=137422551 Husk at du også trenger snøplugger.
 8. Luesveis

  Hva kalles disse posene?

  Søk etter pluggposer, altså poser til teltplugger. Eventuelt små pakkposer.
 9. Soveposen har nedre komfortgrense på -10, det er mulig den ikke isolerer nok om det blir skikkelig kaldt, selv om du har med mye ull. Teltet er et tresesongstelt etter det jeg kan se. Ytterteltet går ikke helt ned til bakken, som gir lufting, som er fint i sommerhalvåret, men om vinteren kan det bli veldig kaldt om det blåser. Men det kan delvis kompenseres ved å skuffe snø på sidene av teltet, forutsatt at det ikke blåser mye og snøen er løs, og/eller lage levegg. Jeg håper du kan bruke kart og kompass? Blir det dårlig sikt, trenger du en GPS for å navigere. Du kan godt få en fin tur med det utstyret du lister opp, om været og forholdene er gode. Men om vinteren trenger man sikkerhetsmarginer å gå på, om været blir dårligere enn meldt, om noe skjer underveis, o.l, og jeg synes kanskje du har litt små marginer. Du kan sikkert få lånt utstyr av folk her eller andre steder. Jeg synes det er spennende med utfordringen du gir deg selv, og jeg heier på deg og håper du får en flott tur 👍 Men du må ha nok marginer til at det blir en trygg tur som gir mersmak.
 10. Med fare for å spørre om det helt opplagte: Du har selvsagt snøplugger til teltet, for du har brukt teltet på snø før?
 11. Luesveis

  Hilleberg soulo

  Klipser man bort innerteltet til Allak 2 er det liggeplass til tre, ihvertfall. Og sitteplass til langt flere enn tre
 12. Luesveis

  Hilleberg soulo

  Du glemte de store dørene på Allak som gir fantastisk lufting og utsikt. Og det er ikke irrasjonelt å ha lyst på et rødt Soulo i tillegg.
 13. Luesveis

  Hilleberg soulo

  Jeg synes det er god nok plass for meg på 185 og med 95 liters sekk, så det blir sikkert god nok plass for deg også. Det er noen lengre turer jeg både har hatt med Soulo og Tarp 10, tarpen har da vært brukt som solskjerming og/eller tørkeloft (henger opp tøy i mønesnor på undersiden av tarpen). Men Tarp 10 (750 g) pluss plugger blir over 800 g, så tilsammen blir det nesten like mye som Allak. Etter at Allak-en kom i stallen, tenker jeg at jeg enten tar bare Allak på solotur. Eller bare Soulo med bunnduk, som jeg uansett har med, og på de varmeste dagene klipser av innerteltet for å få litt lufting.
 14. Luesveis

  Hilleberg soulo

  Hei, jeg har ikke erfaring med Ringstind 2, men har både Soulo og Allak 2, og liker dem veldig godt fordi de er selvstående uten behov for bardunering for at de skal stå fornuftig, så det er lettere å finne brukbare teltplasser f.eks i høyfjellet. Jeg vet ikke hvor stor du er, men for meg som er 185 er Soulo passe stort, både i lengden og høyden. Det er fint plass til sekk på 95 liter i forteltet, og det er greit å bruke brenner i forteltet. På vinterstid er Soulo kanskje litt trangt, men greit nok. På turer hvor jeg ikke skal gå særlig langt, tar jeg Allak-teltet. Hilleberg oppgir vekt på Soulo til 2.4 kg, og Allak 2 til 3.3 kg. Med alt medfølgende, verken mer eller mindre, så har jeg veid teltene mine til rett under 2.5 og 3.4 kg (3380 g).
 15. Luesveis

  Dårlig kvalitet på strikkene i Dac-stenger?

  Jeg har ikke merket noe til slakke strikker i stengene til teltene jeg har kjøpt de siste par årene, og som jeg har brukt endel: Hilleberg Akto (kjøpt i 2015) og Hilleberg Soulo (kjøpt i 2017).
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.