Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

886 profilvisninger
 1. Luesveis

  Haukeliseter

  Flott du fikk hjelp og fant ut av det. Et godt tips til senere er en-tur.no , den er kjapp og grei: bare å taste inn start- og sluttsted og tid, så renner alternativene ut. God tur!
 2. På "Unna-siden" ville man mistet et fortelt, men om man bruker teltet alene, spiller det kanskje ikke noen rolle. Hva med firedørs Allak, for maksimale luftemuligheter? Jeg har lurt på om et Soulo 1.5, kanskje i black label-materialer, ville vært ideelt. Slitesterkt telt med romslig plass for en person. Men det ville ikke blitt så god lufting som Unna eller Allak... Alle telt er kompromisser. Selv har jeg pådratt meg fire telt.
 3. Det du snakker om ligner veldig på Allak 2 eller 3: Fullt frittstående. To fortelt som er større enn Soulo-forteltet. To dører med veldig god utsikt. Det du ikke får er mulighet for full åpning langs hele siden.
 4. Luesveis

  pannebandFjellfiske i moskusens rike

  Har ikke sett denne Hilleberg-filmen ennå og sett hva de påstår. Jeg er 185 og kan såvidt sitte oppreist i Akto der den er på det høyeste. Mens liggelengden er generøs: for meg er det kanskje 20 cm ledig plass over hodeenden til diverse småstash. Anders: takk for flott turrapport - velskrevet og levende med gode bilder
 5. Luesveis

  Ny svart bukse

  Logoen plager meg ikke, men jeg pleier fjerne det svenske flagget
 6. Luesveis

  Jakten på det perfekte soloteltet!

  Trådstarteren har Enan, og snakket jo pent om det Hadde det ikke vært for at jeg allerede har Akto, ville jeg sterkt vurdert Enan til turer hvor jeg skal gå langt og mye, og hvor vekt er viktig.
 7. Luesveis

  Jakten på det perfekte soloteltet!

  Artig lesning, og mange interessante detaljer! Selv startet jeg solotelt-karrieren med Hilleberg Akto, men fant etterhvert ut at det er vel trangt (for liten høyde, liggelengden er god nok for meg på 185), og avhengigheten av å bardunere for i det hele tatt å få satt opp teltet fornuftig, gjorde at jeg ikke kunne telte endel plasser jeg kunne ha lyst til. Neste telt ble Hilleberg Soulo, som har blitt favoritt-teltet mitt, blant annet fordi det kan settes opp nesten overalt, siden det er selvstående og med 12 barduner som kan festes separat om det er behov for det, greit med plass for å ligge værfast noen dager, akseptabel vekt. Nyeste tilskudd er Hilleberg Allak 2, et solo-palass, som er en slags dobling av Soulo, eller for å være korrekt: Soulo ble designet som solo-versjonen av Allak.
 8. Luesveis

  4 sesongstelt

  Jeg kjøpte et Nammatj 2 for 15 år siden, har vært veldig fornøyd med det, men nå har det nok sett bedre dager, bl.a pga. solbleking. Det er stadig vekk noen som selger et Nammatj på Finn. Nå ligger det et Nammatj 2 "i praktisk talt nystand " ute til 3.900. Løp og kjøp? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=127631871
 9. Luesveis

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Oisann! Jeg har jo siklet på et rødt Hilleberg Allak en stund, men siden jeg allerede har tre telt, har jeg sagt til meg selv at jeg kan kjøpe Allak om/når jeg runder 50 utenetter i år. Hittil i år har det blitt 39 utenetter, og det er jo lenge igjen av året, så målet er så godt som inne, og man sier ikke nei til et godt tilbud, gjør man? Jippi, mitt første todørs telt!
 10. Luesveis

  Solotelt: Unna, Soulo eller Nallo 2?

  Jeg er 185 og kan sitte oppreist på et 7 cm liggeunderlag i Soulo-teltet mitt.
 11. Luesveis

  Norrøna med 7 års garanti

  Bra tiltak, selv om man må anta at Norrøna har regnet på det og funnet at det lønner seg for dem i det lange løp Det har i lengre tid vært mulig å få reparert gamle plagg langt utenfor garanti, til en grei pris. Jeg er så heldig at jeg bor sentralt i Oslo, og det har bare vært å stikke innom hovedbutikken, eh.. Norrøna Flagship Store, i Oslo sentrum, og levere og hente plagg til reparasjon.
 12. Luesveis

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dro med toget til Movann i Nordmarka etter jobb, gikk via Sinober og Granberget til Griseputten, hvor det ble middag i lyngen: potetsalat og Charolaispysje kjøpt på Billingen seterpensjonat tidligere i sommer. Videre via Lille Gryta (bilde) til Kjelsås. Hadde planer om å gå helt hjem til Bjølsen langs Akerselva, men da jeg kjente de første regndråpene av et varslet regnvær, feiget jeg ut og tok bussen hjem. Movann-Kjelsås er rundt en mil, det går nesten bare på fine småstier. Denne turen kan anbefales!
 13. Luesveis

  Tomannstelt eller enmanns pluss tarp på alenetur?

  Jeg har Soulo og er veldig fornøyd med det. Likevel sikler jeg på Allak, for god plass og gode luftemuligheter på mindre krevende turer Er du 1.72 kan du sitte oppreist i flere steder i Soulo, ja. Selv er jeg 1.85, og kan sitte oppreist ihvertfall der innerteltet er høyest. Det er hemper i innerteltet, for å lage tørkesnor, mener det er fire hemper. Det er vel tilsvarende i Allak. Disse kan du henge lys i, f.eks en hempe ganske langt mot fotenden. Min erfaring er at jeg ikke kan ha alt fra sekken inn i innerteltet, med 95 liters sekk og mat og utstyr for en uke. Det som må ligge i sekken er ihvertfall matposen. Men det er plass nok til det som skal brukes mens man er i innerteltet (kokeutstyr, lesestoff mm)
 14. Luesveis

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Jeg har fått delaminering på to Synmat 7LW for noen år siden, og et Downmat 9(?)LW for 1 1/2 år siden. Jeg fikk ny Downmat fra butikken der det var kjøpt. Som sommerunderlag har jeg kjøpt et Term-a-rest (husker ikke betegnelse, men tilsvarende Synmat), det har fått en liten lekkasje, slik at jeg kjenner bakken (egentlig Ridgerest-underlaget under) på morgenvkvisten, har ikke funnet hullet ved å blåse opp underlaget og ha det i badekaret, så jeg må nok gjøre grundigere undersøkelser. Kjedelige greier.
 15. Luesveis

  Nydelige teltplasser?

  Har akkurat kommet tilbake fra Rago nasjonalpark. En viktig grunn til at jeg dro dit er spektakulære Litlverivassfossen, og et håp om å få tatt noen fine bilder der av det kjære, røde teltet mitt. Før turen trodde jeg at jeg kanskje kunne sette opp teltet på svaene i forgrunnen, men de var enten for skrå, eller var flate nok men lå midt i stien. Så jeg endte med å sette opp teltet nedenfor stien, mot kanten av stupet. Teltplassen og utsikten var flott, men bildene fikk jeg ikke til helt som jeg hadde håpet. Med riktige lysforhold, kan et strategisk plassert telt her bli bra. Vann 178 vest for Helligholet, Litlverivassfossen i bakgrunnen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.