Gå til innhold
  • Bli medlem

Luesveis

+Støttemedlem
  • Innlegg

    342
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

Luesveis vant dagen sist 15. juli 2023

Luesveis hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

773 Excellent

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

6 109 profilvisninger
  1. Bildene på nettsiden til Barents viser utskjæringer i nedre kant av ytterteltduken ("catenary cuts"?): Ah, om innerteltdøra kan dekkes med hel duk, så spiller det ikke så stor rolle at ventilene ikke kan stenges helt, nei. Luftgjennomgang i ytterteltet vil likevel gjøre det litt kaldere i ytterteltet, dermed også i innerteltet, mener jeg. Om det spiller noen rolle under enkle vinterforhold, er en annen sak... Det er litt for få detaljer på nettsidene til Barents til skikkelig teltnerding. Hilleberg er bedre på det. Godt vi har Fjellforum
  2. Jeg vil si at det ikke egner seg på vinteren: Ytterduken går ikke helt ned til bakken, og det ser ikke ut som luftelukene kan stenges (se f.eks bilde av endeåpning tatt fra innsiden av teltet, i et innlegg lenger opp i tråden). Barents sier selv at det er et tresesongstelt.
  3. Jeg synes også det fungerer bra å ta på tørr trøye innerst, så fuktig(e) trøye(r) utenpå, deretter mer tøy etter behov. Fuktige sokker pleier jeg tørke ved å trekke dem utenpå 1l Nalgene-flaske med vamt vann, som også fungerer som varmeflaske i soveposen. For å unngå (for mye) fukt i posen, hender det jeg tar Nalgene-flaske med sokker utenpå i forteltet, da damper det bra.
  4. Rab har diverse varianter av duntøfler o.l: https://rab.equipment/no/accessories-equipment/footwear Jeg bruker Helsport fotposer, med et stykke celleplastunderlag i bunnen, sammen med Rab Expediton duntøfler. Fungerer fint for kortere turer ut i snøen for å hente snø, pusse tenner, o.l. Skal jeg gå rundt mye på/i snøen, som under etablering eller riving av leir, så har jeg på støvler, og fotposer utenpå støvlene. Fotposene til Helsport er store i størrelsen. Vanligvis bruker jeg størrelse large i klær, men måtte ha medium i fotposene: de rekker meg til over knærne, og er vel romslige med duntøfler, men passe store med støvler på.
  5. Nei, ingen kjennskap - jeg er bare interessert i telt Godt nyttår!
  6. Det er et SlingFin HotBox. https://www.slingfin.com/collections/all-tents/products/hotbox
  7. Jeg har bare lufttørket mine Salomon Toundra, og har ikke merket noen problemer med det, heller ikke på telttur. De er vanntette, så fukt kommer bare innenfra.
  8. Jeg kjøpte meg Salomon Toundra for noen år siden til trugebruk, og jeg er godt fornøyd med dem, da holder føttene seg varme på trugetur: de isolerer godt. Kan bli for varme når det er plussgrader, under høy aktivitet. De er så stive og stødige at det de også fungerer bra på sti. Min efaring er også at vanlige fjellstøvler blir for kalde i vinterkulda.
  9. Fikk _en_ på meg under tur i Lillomarka i midten av juli. Har vært mye innover fra Maridalen den siste måneden, ikke merket noe til hjortelusflua.
  10. Eventuelt kan du kjøpe en løs piezotenner. Jeg er fornøyd med Optimus Sparky. Men har med lighter som backup.
  11. Some huts have designated areas for tent campers. It´s been many years since I was at Haukeliseter, and I don´t know about camping possibilities there, but try contacting Haukeliseter at +47 3506 2777 / [email protected]. If there are no camping options around the hut, I guess you´ll find camping spots just a kilometer or so from Haukeliseter, at Store Venaretjønn. (Zoom in on the map at ut.no, look for level areas near water). Although it´s a short distance, it´s a steep ascent from Haukeliseter, so you will get sweaty.
  12. En natt ute i fint vær, før regnet fra i morgen. Et lite stykke innover fra Maridalen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.