Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

756 profilvisninger
 1. Luesveis

  Solotelt: Unna, Soulo eller Nallo 2?

  Jeg er 185 og kan sitte oppreist på et 7 cm liggeunderlag i Soulo-teltet mitt.
 2. Luesveis

  Norrøna med 7 års garanti

  Bra tiltak, selv om man må anta at Norrøna har regnet på det og funnet at det lønner seg for dem i det lange løp Det har i lengre tid vært mulig å få reparert gamle plagg langt utenfor garanti, til en grei pris. Jeg er så heldig at jeg bor sentralt i Oslo, og det har bare vært å stikke innom hovedbutikken, eh.. Norrøna Flagship Store, i Oslo sentrum, og levere og hente plagg til reparasjon.
 3. Luesveis

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dro med toget til Movann i Nordmarka etter jobb, gikk via Sinober og Granberget til Griseputten, hvor det ble middag i lyngen: potetsalat og Charolaispysje kjøpt på Billingen seterpensjonat tidligere i sommer. Videre via Lille Gryta (bilde) til Kjelsås. Hadde planer om å gå helt hjem til Bjølsen langs Akerselva, men da jeg kjente de første regndråpene av et varslet regnvær, feiget jeg ut og tok bussen hjem. Movann-Kjelsås er rundt en mil, det går nesten bare på fine småstier. Denne turen kan anbefales!
 4. Luesveis

  Tomannstelt eller enmanns pluss tarp på alenetur?

  Jeg har Soulo og er veldig fornøyd med det. Likevel sikler jeg på Allak, for god plass og gode luftemuligheter på mindre krevende turer Er du 1.72 kan du sitte oppreist i flere steder i Soulo, ja. Selv er jeg 1.85, og kan sitte oppreist ihvertfall der innerteltet er høyest. Det er hemper i innerteltet, for å lage tørkesnor, mener det er fire hemper. Det er vel tilsvarende i Allak. Disse kan du henge lys i, f.eks en hempe ganske langt mot fotenden. Min erfaring er at jeg ikke kan ha alt fra sekken inn i innerteltet, med 95 liters sekk og mat og utstyr for en uke. Det som må ligge i sekken er ihvertfall matposen. Men det er plass nok til det som skal brukes mens man er i innerteltet (kokeutstyr, lesestoff mm)
 5. Luesveis

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Jeg har fått delaminering på to Synmat 7LW for noen år siden, og et Downmat 9(?)LW for 1 1/2 år siden. Jeg fikk ny Downmat fra butikken der det var kjøpt. Som sommerunderlag har jeg kjøpt et Term-a-rest (husker ikke betegnelse, men tilsvarende Synmat), det har fått en liten lekkasje, slik at jeg kjenner bakken (egentlig Ridgerest-underlaget under) på morgenvkvisten, har ikke funnet hullet ved å blåse opp underlaget og ha det i badekaret, så jeg må nok gjøre grundigere undersøkelser. Kjedelige greier.
 6. Luesveis

  Nydelige teltplasser?

  Har akkurat kommet tilbake fra Rago nasjonalpark. En viktig grunn til at jeg dro dit er spektakulære Litlverivassfossen, og et håp om å få tatt noen fine bilder der av det kjære, røde teltet mitt. Før turen trodde jeg at jeg kanskje kunne sette opp teltet på svaene i forgrunnen, men de var enten for skrå, eller var flate nok men lå midt i stien. Så jeg endte med å sette opp teltet nedenfor stien, mot kanten av stupet. Teltplassen og utsikten var flott, men bildene fikk jeg ikke til helt som jeg hadde håpet. Med riktige lysforhold, kan et strategisk plassert telt her bli bra. Vann 178 vest for Helligholet, Litlverivassfossen i bakgrunnen.
 7. Luesveis

  Sige sokk problem

  Det å være bevisst på forbruket sitt er en fin ting, men du har ikke vurdert å løse problemet ved å kjøpe noen støvler som passer føttene dine?
 8. Luesveis

  Erfaringer rundt Hilleberg Unna/Soulo

  Jeg har Soulo og er 185 høy, og det er god nok liggelengde og sittehøyde for meg, og har ikke hatt noe problem med å ligge værfast i Soulo to døgn. Soulo er det teltet av de tre som er mest vindstabilt, men tror det skal veldig mye vind til før det blir virkelig problematisk for noen av dem. Soulo er noe lettere å sette opp i kraftig vind, fordi man starter med å feste det til bakken og så hekter på ytterduken gradvis høyere på stengene. Medmindre du tenker å dra på tur når det er meldt kraftig vind, eller skal på så lange turer at langtidsvarselet er mindre til å stole på, tror jeg andre egenskaper betyr mer.
 9. Luesveis

  Trenger tips_Telt som er lett og sette opp

  Jeg gidder ikke rulle opp bardunene på Hilleberg-teltene mine, og det er veldig sjelden det blir krøll, antar det er fordi de er noe tykkere, stivere og fleksible enn andre teltprodusenters barduner. Og for å ikke gjøre bardunkrøll til nok et moment man må tenke på når man skal velge telt: Hilleberg-bardunsnor kan kjøpes separat Støtter forslaget om kuppeltelt, når vekt er lite viktig. Det er lettere å finne brukbar teltplass til kuppeltelt enn tunneltelt.
 10. Den første får du tak i fra Ruuds antikvariat på Mysen: Link
 11. Det første skuddet er gratis.
 12. Luesveis

  Erfaringer med Hilleberg Enan

  Har ikke prøvd Enan, men jeg har Akto, som er to cm høyere under taket, og 5 cm lenger liggelengde. Teltet er et par cm for lavt å sitte i for meg som er 185 høy. Liggelengden er det ikke noe så å si på, og siden det er bratte endevegger, så har jeg 20--30 cm med plass til diverse stash i hodeenden, i tillegg er det plass til endel stash lags sidene, spesielt i hoftehøyde. Ligger jeg på ryggen på to underlag som jeg tror tilsammen er rundt 8 cm høye, så er innerteltduken rett over nesa. Forteltet er romslig, det er plass til 95 liters-sekken min. En forskjell mellom Akto og Enan, er bremmen Akto har i overkant av teltdøra. Dette har ikke Enan, altså kan man ikke ha så stor lufteåpning der om regn og vind kommer mot dørsiden av teltet. Jeg har ikke merket noen kondensproblemer i Akto, utenom når det uansett vill blitt kondens, altså kaldt og fuktig vær. Med litt mindre luftemuligheter i Enan, så vil jeg tro det blir lettere kondens der, gitt de rette (eh, gale) forholdene. Siden Enan bare har netting i innerteltdøra, ville jeg ikke brukt det i høyfjellet. Hadde det ikke vært for at jeg allerede har et Akto-telt som ikke er helt nytt lenger, tror jeg at jeg ville kjøpt et Enan som lettvekts solotelt. (Akto er lett klaustrofobisk for meg, Enan ville bare blitt litt mer klaustrofobisk, men det ville blitt oppveid av vektbesparelsen )
 13. Luesveis

  Turtips nær kollektivtransport

  Jeg hadde en tur rundt Hardangerjøkulen på T-stier for endel år siden. Et par ganger har jeg vært på solo-telttur fra Finse på en runde ned mot Kjeldebu, og da gått mye utenom sti. Vet ikke hvordan det er med deg, men for meg er en viktig del av turplanleggingen å se på kartet for å finne fram til noe jeg tror kan bli en bra tur: hva er passende dagsetapper, hvor lett eller tungt er terrenget å gå i, hvor vil det være for bratt, hvor store kan elvene være (hvor stort geografisk område snøsmelting og regn vil bidra til vannføringen) mm. Endel ting har du ikke kontroll på, ihvertfall ikke lang tid i forveien, som at stor snøsmelting eller mye nedbør kan gjøre planlagte elvekryssinger vanskelige eller umulige. Du skulle gå i juli? Da skal sommerbroene være lagt ut, så du kan seife ved å følge T-stiene i hovedsak. Når det er sagt, så er det veldig fint langs vestsiden av Langavatnet, nordøst for Kjeldebu
 14. Luesveis

  Lett enmannstelt

  Det er en lett og luftig løsning, men uten spilene i hjørnene på den vanlige teltduken, må du gjøre noe for å trekke hjørnene på innerteltet opp. Jeg pleier å surre bardunene rundt noen pinner, det fungerer greit i skogen. Det går an å klare seg uten medbragt teltstang: sist helg klarte jeg glemme stang hjemme, men improviserte med et par lange grener istedenfor Jeg har faktisk to Akto-stenger, og jeg trenger jo ikke mer enn en om gangen. Du kan få låne av meg om Akto-mesh-løsningen er aktuell.
 15. Luesveis

  Hva gjør man hvis man blir bitt av huggorm?

  Det stemmer ikke: Huggormbitt gir forgiftning, ikke allergi
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.