Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  171
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Luesveis vant dagen sist November 25 2018

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

1 761 profilvisninger
 1. Så bra! Håper det kommer noen turrapporter.
 2. Da er jeg helt med! Gass er jo mye enklere å kontrollere enn bensin (sier jeg som kun har fyrt med bensin en gang).
 3. Hva tenker du på her - er forteltet for lite og avstanden til ytterduken for kort? Jeg ser ikke problemer med å fyre med gass inne i teltet, i hvert fall ikke generelt. En gang det blåste litt slik at ytterduken ved døra blafret noe, la jeg vannposen opp mot døra for å unngå at ytterduken skulle blåse inn mot brenneren. Dessuten går det an å klipse av deler av innerteltet, for å kunne sette brenneren lenger inn i teltet.
 4. Det er bare å tenke på hvordan det røde teltet kommer til å se ut etter noen år med solbleking. Rosa telt, anyone?
 5. Solotelt på 6.6 kilo er i drøyeste laget, men på den turen var det kanskje akkurat passe?
 6. Det der er et rødt innetelt... 😁
 7. De tre nyeste teltene mine er røde, rett og slett fordi jeg liker fargen. Jeg har sluttet å tenke på rødt Allak som en halv tomat i naturen. Det er ikke nødvendigvis en ulempe med rødt telt nær sivilisasjonen: tenk på det som et signal som på lang avstand sier "her er det opptatt, finn en annen teltplass"
 8. Ikke helt ditt turområde, og ikke tungmetaller, men likevel: Nepptjern regnes som Nordmarkas giftigste vann Jeg gikk forbi der for en ukes tid siden, men ventet med å fylle vann til jeg kom til bekken fra Auretjerna, noen kilometer videre langs stien.
 9. Jeg kjenner ikke disse støvlene, men hva med å kjøpe støvlene på nett, gå med dem noen timer innendørs, og bruke returretten om de ikke passer?
 10. Kjøpe tre telt på en gang, det er heftig Jeg ser du kan ha behov for et romslig solotelt, men trenger du to tomannstelt som veier omtrent like mye? Hadde det vært meg, så hadde jeg droppet Kaitum 2GT og Staika, og heller kjøpt Allak 2.
 11. Jeg har både Akto og Soulo, og foretrekker klart Soulo framfor Akto utenom når vekt spiller en stor rolle. Soulo er romslig nok for meg på 185, og det er plass nok til sekk på 95 liter i forteltet. Jeg har vurdert å bytte fra Akto til Enan, men slått det fra meg fordi Enan er enda mindre enn Akto, og fordi det ikke er beskyttet luftemulighet på toppen av døra, altså større sansynlighet for kondens. Soulo er litt enklere å sette opp i vind enn Unna, og har noe bedre vindstabilitet, men jeg mener at det skal være ganske ekstreme forhold før det spiller en reell rolle. Med Soulo har du også muligheten til å feste inntil alle 12 barduner enkeltvis (normalt festes de to og to i samme plugg), kjekt når det er dårlige festeforhold. Kan ikke si jeg har merket spesielle problemer med kondens i Soulo, men har hatt kondens som har rent på innsiden av ytterduken når det har vært rundt null og stort snøfall, slik at det ikke har vært noen lufting nedenfra, men det vil vel bli kondens i de fleste telt under slike forhold. Soulo er et knalltelt som jeg kan anbefale. Men vær oppmerksom på at om man lager mat liggende inne i teltet, så blir man liggende på høyre side. For meg som er venstrehendt er det ypperlig, men for høyrehendte kan det være upraktisk eller et problem. Jeg har aldri helt skjønt poenget med å ha et smalere innertelt på Unna, for noe av det fine med Unna er at man har fleksibiliteten til å gjøre om innerteltplass til ytterteltplass ved å klipse av litt av innerteltet. Dessuten er det noe plass mellom innerteltet og ytterduken (20-30 cm?), hvor det er plass til å sette støvler, kokeutstyr mm. Med et smalere innertelt er det en fast plass som går med til yttertelt, som ikke kan gjøres om til innertelt.
 12. Du sier ikke noe om hvor viktig vekt er, men når du ser på Hilleberg Black Label, så er det kanskje ikke så viktig? Nammatj har skrånende vegg i fotenden, så brukbar liggelengde er mye mindre enn 220 cm, og jeg tror det teltet blir for kort for deg. Hvis vekt spiller en rolle, ville jeg sett på Hilleberg Unna, som er et helårs frittstående telt, som har sittehøyde på 100 cm. Hilleberg Soulo tror jeg har for lav sittehøyde for deg (95 cm, 2 cm mer enn Akto) Selv har jeg Hilleberg Soulo, Allak 2 og Akto, og et gammelt Nammatj 2 som er så velbrukt at det er begrenset hvor og når jeg vil bruke det. Skulle jeg hatt bare ett telt (måtte gudene forby), ville det vært Soulo, som kan settes opp omtrent hvor som helst i nesten hvilket som helst vær, som har grei vekt, og som også er romslig nok til å ligge værfast i.
 13. Hilleberg Soulo er et knalltelt! Noe som tok meg en stund å oppdage, og det var en positiv overraskelse for meg: det er et telt for venstrehendte, fordi venstrehånda er fri til å lage mat o.l når man ligger på siden vendt mot døra.
 14. Jeg har kanskje 40-50 netter i Akto, og det er et solid og godt helårstelt, og forteltet er stort nok til sekk på 95 liter. Etter jeg kjøpte meg Soulo for å få et telt som kan settes opp nesten over alt og som takler mye vind, så har jeg nesten ikke brukt Akto-teltet, rett og slett fordi jeg trives bedre i Soulo og større telt. Akto er mer enn langt nok for meg på 185, men takhøyden er ikke god nok til å sitte skikkelig oppreist, dessuten er det ganske lavt i fot- og hodeenden, så det blir litt klaustrofobisk. Du har ikke vurdert Hilleberg Niak? Samme vekt som Akto, men mye bedre plass. Det er mange som er fornøyd med det til høyfjellsbruk også - det var en tråd om det for ikke så lenge siden.
 15. Tok toget til Hakadal tidlig i går ettermiddag. Etter en transportetappe på grusvei og forbi hogstfelter, begynte fin og ganske uberørt skog i nærheten av Store Hyttetjern, tok en liten rast der. Etter det gikk jeg vekk fra stien for å gå i terrenget til dagens mål: Glotjernskollen. Til tider veldig fint i området, som her ved Blekketjern: Mot Glotjernskollen: Det er en del trær på Glotjernskollen, men jeg fant en passe åpen og vestvendt plass litt før toppen. Kom dit rundt seks og satte opp tarpen, som jeg ikke hadde planer om å bruke, for det var meldt finvær fram til søndag, men man skal jo være forberedt på uvær selv på korte turer.... Solnedgang fra Glotjernskollen, slapp tarp og føtter: Himmelen holdt seg skyfri på kvelden, gjennom natta og videre i dag, og stjernehimmelen var flott. På vei hjem fant jeg nok traktkantarell til en middag. Et døgn under åpen himmel, det ble utenatt nummer femti hittil i år, en av årets beste,.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.