Jump to content

Luesveis

+Sponsor
 • Posts

  293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Luesveis last won the day on May 14

Luesveis had the most liked content!

About Luesveis

Recent Profile Visitors

4,539 profile views

Luesveis's Achievements

 1. Trenger ikke ha med tarp for å få skygge
 2. Tom Primus 225g gassboks veier 150g, tom 450g gassboks veier 210g. Så du sparer 90g med 1x450g versus 2x225g Det er en tidligere tråd her med noen mer konkrete tips. Vet ikke om det er en reell fare i praksis, men med toppmontert brenner bør man kanskje tenke på at vindskjermingen ikke blir så tett at gassboksen varmes opp mye. (Selv bruker jeg ikke vindskjerm til Pocket Rocket-en min, siden jeg bruker den nesten bare i teltåpningen eller i forteltet)
 3. Takk for flott turapport, og ikke minst fine bilder fra herlig natur! Virker som turen ga mersmak?
 4. Over foten og rundt anklene er det syntetisk skinn, ikke veldig tykt, men tykt nok for min del til truger (Fimbulvetr-truger, som har litt spesielle bindinger.) Salomon Toundra er gode og varme, kanskje for varme om det bare er noen få minus og jeg er i aktivitet. Men varmen kommer innenfra, fra kroppen. Det er stort sett på telttur jeg er, og i perioden mens leiren rives og før jeg er i gang, blir det småkaldt på føttene, men langt fra så kald jeg ville blitt med fjellstøvler. Støvlene er så stive og har så gode såler at de er gode å gå med både på sti ut utenfor sti.
 5. Dette er Salomon Toundra. (Fortsatt skitne etter helgens tur.)
 6. Har bare erfaring fra tunnel- og kuppeltelt, og også de må man bardunere skikkelig slik at de står godt og trygt i vind. Mens et vanlig tunneltelt gjerne har seks barduner eller mer, så har Durston X-Mid 2p bare to barduner. Pluggene i hjørnene får ganske stor betydning for teltets stabilitet. Hvis jeg skulle på tur i høyfjellet med et Durston X-Mid 2p, ville jeg tatt med tau til ihvertfall en ekstra bardun og til løkker for ekstra forankringer i hjørnene, pluss gode plugger til dette: f.eks Y-plugger. Spiker-pluggene som følger med teltet har veldig lite overflate, og sitter ikke spesielt godt i skrint underlag, mens Y-plugger har mye overflate og sitter godt.
 7. Hvis det er kondens i underlaget, så kommer det fra fuktighet som er i underlaget fra før. Det blir ikke noe mer fuktighet i underlaget om du ikke bruker ekstra skumunderlag (medmindre det oppblåsbare underlaget tar inn fuktighet utenfra, i såfall er det lite brukbart). Jeg pleier å lufte det oppblåsbare underlaget etter tur: pumpe opp med pumpesekk, la ligge noen timer, tømme for luft, og gjenta dette noen ganger. Slik tror og håper jeg at fuktighet i underlaget fjernes med lufta som tømmes fra underlaget.
 8. Overnatting i Maridalsalpene fra fredag til lørdag, for å få med meg en stjerneklar himmel, og for turen, selvsagt. Lavt skydekke i Maridalen, ned til rundt 200 moh (kan skimtes på bilde to). I høyden ble det klart og fint, og teltet var oppe i det sola gikk ned. Temperaturen bikket under null på natta. Vinteren nærmer seg.
 9. Etter mars i fjor så har jeg syklet til/fra de fleste overnattingsturene mine. Til det bruker jeg en 58-liters sekk (Osprey Kestrel 58, veldig fornøyd), da får jeg med meg det jeg trenger for noen dager. Det har holdt for opptil tre netter på vinteren med litt hard nedprioritering av luksus. Jeg har dunpose, som gir mye isolasjon per komprimert volum, det hjelper. Vet ikke hva slags sovepose og underquilt du har, men det finnes kompresjonstrekk man kan kjøpe, for å få ned volum på pose, underquilt og klær. Skal du sykle med sekk bør ikke sekken være for høy: hvis den er for høy, så kolliderer sykkelhjelmen med selve sekken eller topplokket. (Topplokk kan antagelig til en viss grad justeres bakover / vekk fra hodet). Sekken min på 75 liter (Osprey Xenith 75, også veldig bra) er for høy til å sykle med. Sekkevekt er også noe å tenke på. Min erfaring er at sekkevekt på 15-20 kilo og oppover blir ubehagelig på grunn av trykket mot skrittet. Men det hjelper litt å stå og tråkke innimellom. Jeg har ikke vært borti at hoftebeltet er et problem når man sykler med stor sekk. Kanskje problemet er om sekken er så høy at man må senke den så mye at hoftebeltet kommer borti lårene?
 10. Jeg er 185 lang og synes Soulo er akkurat passe romslig Det er til og med plass til litt greier i hodeenden (kjelesett og gassboks). Hilleberg har en video om telt for lange folk: [Hidden Content]
 11. Måtte ha meg en natt ute, selv om det var bare en uke siden jeg kom hjem fra forrige tur. Tok gammelteltet (Hilleberg Nammatj 2 kjøpt i 2003 eller 2004) på en nostalgitur til Mellomkollen-området i Maridalen. Med ferskmat og øl til middagen, og medvind på sykkelturen innover Maridalen, ble det nesten luksustur.
 12. Hvordan fungerer dette beltet sammen med kompass? Har du gått deg vill noen gang?
 13. Jeg har bunnduk til teltene mine, men det er sjelden jeg synes det er verd å bære med den ekstra vekten (bunnduk til Allak 2 veier 400 gram). Bunnduk kan være greit for å beskytte mot skarpt underlag, eller mot kondens fra fuktig underlag (myr o.l). På siste fjelltur brukte jeg bunnduk, for planen var å telte høyt og hvor jeg regnet med det ville være lite vegetasjon, altså på muligens skarpt underlag. Noen synes det er fint med bunnduk fordi det på en måte blir en utvidelse av innerteltet. Ulempen er det har lett for å komme rusk og rask utenfra inn på bunnduken, og hvis du søler når du lager mat i forteltet, så blir sølet liggende på bunnduken, istedenfor å bare renne ned i bakken. Hillebergs bunnduker går ikke helt ut til ytterteltet, det er en glippe på noen centimeter, så det skal ikke være fare for at det samler seg vann på bunnduken om det regner og blåser.
 14. Gratulerer med et herlig telt! Hilleberg har romslige teltposer uten komprimeringsremmer, det er kanskje derfor du synes pakkvolumet blir stort? Jeg pleier pakke stenger og plugger for seg, og legge teltposen med inner- og ytterteltduk på toppen av hovedrommet i sekken, da blir teltposen komprimert, og plassen i sekken godt utnyttet.
 15. Det er en i Oslo som selger et nytt Allak 3 på finn.no nå. I herlig knallrød farge.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy