Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  239
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Luesveis vant dagen sist 19. januar

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

2 990 profilvisninger
 1. Takk for fin rapport! Hadde min første Trillemarkatur i juli for noen år siden og startet fra Skodøltjenn, som deg, og ble slått av hvor mye knott det var. Kanskje ikke så rart, så mye myr som det er i området. Neste, og foreløpig siste, Trillemarkatur var i 17.mai-helgen for noen år siden, da var det nesten ikke insekter. Så den beste tiden på året er kanskje våren og høsten, eventuelt vinteren.
 2. Du kan sikkert lage til noe med gamasjestrikk: https://www.oslosportslager.no/produkt/norrona-3-mm-rundstrikk-gamasjestrikk-metervare-7971.aspx
 3. Virker som forskjellen mellom vanlig Soulo og Soulo BL bare er duken og stengene. Og stengene på vanlig Soulo kan man doble, eller bytte til 10mm, som du sier. Så jeg ser ikke helt at Soulo BL kan fylle en uutnyttet nisje i markedet. Muligens blir det populært blant de småsære engelskmennene som rigger seg til på topper i sterk vind, for å legge ut YouTube-video av hvor mye juling teltet tåler. Det hadde kanskje hatt noe for seg om Soulo BL hadde vært litt større, for å være mer aktuell for vinterbruk og turer som krever mer utstyr. Men da ender man fort på tre kilo, og da er det andre alternativer som er romsligere, som Hilleberg Nammatj 2 på 3.0 kg. (Hvilke andre teltprodusenter har ekstremtrelt for 1-2 personer på 2.5-3.5 kg? Helsport må vel ha noe?)
 4. Jeg er fornøyd med mine Lundhags Forest II til skogsturer på vått og fuktig føre: slitesterke, uforede, ikke noe nonsens. Ikke veldig lette, ikke så mye støtte som fjellstøvler, litt store i størrelsen.
 5. Du kan feste en av bardunene på losiden, i f.eks sekken, mens du setter opp teltet. (Man skal egentlig alltid feste en bardun i noe tungt eller fast mens man setter opp teltet.) Enig i at Hilleberg Soulo er konstruert slik at det er lett å sette opp og ta ned i vind. Det er samme type konstruksjon på Hilleberg Allak 2+3 og Staika, som er større telt men med mer vekt.
 6. Du må forankre teltet i fjellheimen, det er jo gjerne mer vindutsatt der enn i lavlandet. På tur i høyfjellet bør du ha med med tau for å forlenge barduner og/eller pluggfester. Jeg er veldig fornøyd med de to kuppelteltene mine: Hilleberg Soulo og Allak 2: lette å sette opp, robust konstruksjon på grunn av tre kryssende stenger, lettere å finne brukbar teltplass enn med tunneltelt.
 7. Exped shrink bag pro er robuste, men uten vindu.
 8. ikke helt det du spør om, men du kan pakke maten vanntett og legge den i en bekk eller elv, men pass på å sikre godt, så maten ikke flyter av gårde.
 9. Det ble ingen tur i helgen, men det ble tur i finværet etter jobb i går. Startet med å syke en mil hjemmefra inn til Vaggestein i Maridalen. Tok stien mot Mellomkollen, men gikk isteden over Midtkollen. Tok videre forbi Svartputten, og spiste enkel middag litt nord for Svartputten. Så vestover bratt opp mot og over Mellomkollen, og bratt ned til stien forbi Tømtehyttene. Så på sti tilbake til sykkelen, og sykle hjem. Var hjemme rundt ni, passe god og sliten.
 10. Jeg ville valgt Red Label for slitestyrke og ikke minst for å kunne stenge for vinden: Anjan har bare netting i døra og i lufteluka i innerteltet i fotenden. Jeg har ingen erfaring med superlette telt eller Yellow label, men synes Red label er lett nok og vil ikke ha noe skjørere. Det er ikke meningen å forvirre, men: Har du sett på Niak? Yellow label kuppeltelt, men siden det er bare døra som har mesh, så er man ikke så utsatt for gjennomtrekk som i Anjan. Om Niak er stort nok for dere, avhenger av hvor stort barnet er.
 11. Det er dessverre ikke bare å stikke innom en DNT-hytte for tiden: Det er ikke mulighet for drop-in, dagsbesøk eller å låne toalettene på de selv- og ubetjente hyttene. https://www.dnt.no/hytter-covid-19/
 12. Akto: Det er mye luft i posen, men på grunn av de fire spilene i telthjørnene er det litt vanskelig å komprimere skikkelig. (Det går an å ta ut spilene, men det gidder man vel ikke?) Spilene er omtrent like lange som den sammenlagte teltstanga, så det jeg gjør er å legge teltposen med alt i på tvers på toppen i sekkerommet, som går greit nok på 58-liters sekken min (Osprey Kestrel), men det blir nok for bredt med en mindre sekk.
 13. Hilleberg skriver dette om teltpakking og teltposer. Regner med at det samme gjelder telt fra andre produsenter. These stuff bags can, of course, be compressed, but we do not make and sell – nor do we recommend – true compression bags. Such bags overly compress the tent, which can damage the fabric and/or the zippers. For easier packing into your backpack, we recommend that you pack the tent only into its stuff bag, which yields a very malleable, easy to stow package. Then pack the pegs in their stuff sack along with the poles in the pole bag, and slide the resulting 45 cm/17 in long package down the interior side of your pack.
 14. Jeg har et rødt Allak 2 i herlig rødfarge og er kjempefornøyd med det. Noe småpirk: Vet ikke hvordan det er med Allak 3, men på Allak 2 vil vertikalt regn treffe litt av innerteltet om ytterteltdøra er helt åpen. På Allak 3 er det tilsammen seks små lommer til diverse småtterier i innerteltet, det mener jeg er litt lite for et tremannstelt, spesielt siden lommene mot fotenden av ikke kan brukes om innerste innerteltdør er rullet opp. Renna over døra som skal lede vann ut mot siden, gjør ikke jobben sin på mine Allak 2 og Soulo. Her er en grundig gjennomgang av Allak 3: https://outdoorguru.com/outdoorgear-en/tents/hilleberg-allak-3-tent-review-2/
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.