Gå til innhold

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  521
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Barskekarsten

  kanobøker med tips til nye steder og opptage?

  Øystein Køhns, Padleperler er helt OK: https://www.cappelendamm.no/_padleperler-oystein-kohn-9788202277420 Du skal være litt obs på beskrivelsene, det mangler litt her og der. Husk Norgeslånet om ditt lokele bibeliotek ikke har boka inne: http://www.bibsyst.no/produkter/publikum/norgeslan.php
 2. Barskekarsten

  packfraft i Ottaelva?

  Alle elver har som regel flere strekker som padles og mange har varierende vannsklighetsgrad Ottaelva er ikke bare Ottaelva og Sjoa er ikke bare Normalen. Bøelva et alt fra grad null til grad fem så å si du har padlet Bøelva kan bety så mangt og sier ingenting om kompetansen din. For meg høres det helt høl i huet ut å ta en seksåring ned rafingstrekket i Otta i packraft når Sjoa rafting nekter å gjøre det i åttemamms flåte.
 3. Barskekarsten

  Hvordan selge sær kano?

  Når jeg leste tittelen trodde jeg det var han stakkaren som lenge har prøvd å selge en Mad River Outrage for 13000 på Finn.no som lurte. Massene som handler kano skjønner ikke hva du selger når du skal selge en god kano. Legg den ut på finn for det du synes er fornuftig og får du ikke napp må du bare senke prisen. Om du er villig til å transporter er markedet mye større i UK og i europa. Søk opp song of the paddle og diverse kanogrupper på facebook.
 4. Barskekarsten

  Valg av kano

  Skulle jeg kjøpt tung plastkano i dag hadde jeg kjøpt: https://www.eian.no/products/silverbirch-kano-broadland-15-fot2
 5. Barskekarsten

  Ally 16 eller 16.5?

  Høres ut som om det er en Ally 17 du skal ha. Det går fint å padle enkle stryk en sjelden gang i den, men den er vesentlig bedre på flattnvann.
 6. Barskekarsten

  Sportstape som tåler fuktighet uten å løsne

  Leukotape sitter så fast at du burde vurdere å barbere der du taper. Har du hatt den på kort tid løsner den ikke etter en dusj. Har hatt på leukotape over en uke sammenhengnde på helen med dampsperresokk på på dagti.
 7. Høres ut som om du har for mye spenn (for din vekt eller teknikk) i skiene dine. Da kan du smøre så mye du vil uten at det hjelper. Få noen som kan det til å måle opp spennet i skiene dine for å sjekke og eventuelt ta et skikurs om du sliter teknikken uten pulk også.
 8. Barskekarsten

  Nordstulvatnet og Blefjell

  Supert sted å starte på Nordstul. Mye snø og flotte forhold nå.
 9. Barskekarsten

  Turtrillebår

  Vi møtte tre finner langs Laino i sommer. De hadde en lignende patent. Hjulet satt omtrent samme sted som på @storol sin tralle. Forskjellen var at de trakk med tralla festet til et hoftebelte. Finnene var ganske langt inne og de eneste vi møtte til fots så det må tydeligvis virke OK
 10. Barskekarsten

  Aclima vs Brynje ullnetting

  Kona har Aclima, de revner vidre om du ryker en maske. Jeg har Brynje, de revner ikke vidre eller mye saktere om du ryker en maske. Det er vår erfaring, Om den ene lukter mer eller minre eller kjennes sånn og slik tror jeg er mye smak og behag.
 11. Barskekarsten

  Pris på abonnement - (utskilt)

  En moderne nødpeilesender bruker COSPAS-SARSAT nettverket av satelitter for melding , lokal peiling, doppler shift for lokasjon med COSPAS-SARSAT og GPS for lokalisering. For at folk skal kunne lese seg litt opp så alle som vil kan se forskjell på bananer og pærer. Nødpeilesender: Cospas-Sarsat https://cospas-sarsat.int/en/ https://en.wikipedia.org/wiki/International_Cospas-Sarsat_Programme Inreach: Iridium https://www.iridium.com/ https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite_constellation Spot: Globestar:https://www.globalstar.com/en/ https://en.wikipedia.org/wiki/Globalstar Generelt om satelitttelefoni: https://en.wikipedia.org/wiki/Satellite_phone
 12. Barskekarsten

  Pris på abonnement - (utskilt)

  Batteriskift og service med pakningsbytte på min FastFind Ranger fikk jeg oppgitt til ca 900 kr hos sertifisert verksted i Norge. (ProNav) i jebruar 2017. Nødpeilesendere kan fritt omregistreres hos Nkom: https://www.nkom.no/teknisk/skjema/frekvens/nødpeilesender-og-radioutstyr-i-fly Annenhåndsverdien kan jeg ikke uttale meg om da jeg ikke har kjøpt brukt. Bruksnytten for meg er at en nødpeilesender er den mest robuste løsningen (etter min mening) for å sende ut et nødsignal for å utløse en redningsaksjon etter meg/min gruppe. Jeg er helt enig i at begrepsforvirringen er total i media på dette temaet og vanskliggjør en saklig diskusjon på nettforum der folk ofte har mindre teknisk kunnskap om teknologien bak de forskjellige løsningene. En nødpeilesender kan peiles som en normal radiosender, men de mer moderne utgavene har GPS og sender da posisjonen din gitt at du har GPS dekning. Nødpeilesender teknologien er mye brukt i fly og båter som kan flytte seg etter at de sendte ut signalet med siste koordinater som ble mottatt. Da kan redningstjenesten bruke peilesignalet for å finne deg igjen.
 13. Barskekarsten

  Pris på abonnement - (utskilt)

  @whistlerHvilken Inreach manual refererer du til da? Alle tall på batteriet jeg ser er "Up to" og ikke minimumstall. For meg er det en vesentlig forskjell. Manualen jeg sjekket er her: https://support.garmin.com/support/manuals/manuals.htm?partNo=010-01735-00&language=en&country=US Inreach er testet til IPX7 noe som er mye mindre vanntett en en PLB sine 10m i 5 min. Dog ser jeg at Inreach skal kunne opperere i -20 grader celcius, men lades kun fra 0 grader celcius og opp så det hjelper lite med en powerbank på vinteren. Jeg skal fint greie å fyre igang min Fastfind Ranger med vindvotter på med henda på ryggen. Det ser ikke like lett ut med Inreach. For referanse finner du en del informasjon om McMurdo Fast Find Ranger her: https://www.mcmurdogroup.com/mcmurdo-products/mcmurdo-fastfind-ranger/
 14. Barskekarsten

  Pris på abonnement - (utskilt)

  Det mange glemmer som er en vesentlig forskjell er sertifiseringen av enhetene på bakken, ikke bare satelittene. Alle PLB'er er sertifisert og testet etter et strengt regime. Det er ingen slike regimer på plass for å sertifisere satelittelefoner. En effekt av dette er at en PLB må inn til service for å bytte batterier i et gitt intervall, angitt i brukermanualen. (Min har 6 år) På service bytter de batteriene, sjekker elektronikken og trykktester enheten. Da er du så sikker en kan bli på at den faktisk virker når du trenger den. Det er også et begrenset antall selvtester før batteriet må byttes. En PLB med batteriklasse II skal sende kontinuerlig i 24 timer ved -20grader ambient. Det er det ingenting som garanterer for en Inreach som er brukt til å tracke og sende kosemeldinger og har et batteri med ukjent status og en ukjent status på pakninger etc.
 15. Er det egentlig så ille om avstanden ned til brennerhodet er stor nok? Med god nok avstand kjøles gassene ikke ned før etter at det er fullstendig forbrent. Med vindskjerm er ikke stor avstand et problem for effektiviteten.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.