Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  494
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg
 1. Oppheng for skiboks i garasje?

  Jeg har 3 m stropper skrudd i taket. Slakker de ut, trer boksen inni og strammer opp så boksen er oppunder taket.
 2. Pusse opp Fjellpulker

  Du kan få kjøpt gelcoat sparkel for å ta grove riper https://www.westsystem.no/p/19100/gelcoat-sparkel-i-tube http://www.biltema.no/no/Bat/Kjemikalier/Polyester-og-Epoksy/Gelcoatsparkel-2000017195/ Har brukt det på hakk i båten og det ble OK. La på litt tykt og slipte av med sandpapir og våtslipepapir til slutt. Er ripene dype holder det nok ikke å legge ny topcoat oppå, du må nok til med noe sparkel uansett skal du ta bort dype riper.
 3. Diy felleski?

  Hum. Du vil nok ikke frese gjennom glassfiberlaget under sålen. Skiene dine er mest sannsynelig sandwich med enller annen kjerne. Fjerner du glasset under sålen blir skiene mykere der og knekker lettere. I stedet for å frese kan du bare kappe sålen med tapetkniv og dra av den fliken du vil ha bort. Gjort det på et par ski jeg lappa sammen med en ny bit såle midt under. Jeg hadde fjernet fellelimet da det bygger litt og limt med kontaktlim for å få fellen langt nok inn i skia. Avhengig av hvor tykk såle du har kan nok fellen stikke på utsida. Det veit du jo ikke før du har kappa...
 4. Treski hvordan?

  Hvor får en egentlig tak i egnete emner til treski? Tenker det ikke bare er å stikke på Monter..
 5. Treski hvordan?

  Det hadde vært veldig gøy å vært på et kurs en gang! http://www.morgedal.com/aktivitetar/skimaking/
 6. Skalljakke for lange og tynne

  Klattermusen er verdt å prøve. Synes det jeg har prøvd på mine 190cm har vært bra.
 7. Terrengsykkel med navgir

  Vinteren nærmer seg og jeg trenger en ny vintersykkel. Dessverre ble den gamle stjålet i våres. Vintersykkel er synonymt med navngir for meg. Etter tre år på Nexus 3 gir er det ikke aktuelt med vanlige sykkel gir. Det er enkelt å få tak i en sykkel med navgir, men tanken med den nye vintersykkelen er at den skal doble som enkel terrengsykkel om sommeren. Planen er å kunne tusle litt rundt på enkle stier og grusveier med den. Disse har jeg sett på: Chainreaction hadde Vitus Dee http://www.chainreactioncycles.com/mobile/no/en/vitus-bikes-dee-vr-city-bike-nexus-2017/rp-prod147645 men de er tomme. GT Eightball er gått ut http://www.gtbicycles.com/usa_en/2015/bikes/urban/city/eightball Fast Bikes har Rolhoff men det blir en ganske annen prisklasse enn jeg kunne tenke meg. Er det noen som veit om andre mulige kandidater?
 8. DIY Packraft!

  Shait, Den så overraskende pen ut! Det blir spennende å se hvordan det holder. Kanskje jeg må kjøpe noen meter og lage flyteposer til kano om dette ser ut til å holde.
 9. Repkit telt

  Mange teltstenger er lagd av ganske så hard aluminium som tålet lite bøy og tøy før det ryker. Det beste er å la en teltstang være bøyd til du kommer hjem og kan bytte den. Det andre er at teltstenger er ganske skjøre greier egentlig. Det skal ikke store bulken i siden på stanga til før stanga knekker mye lettere. Vær snill med stengene og ikke kast de på steiner ol som kan gi de bulk. (Forklart på en folkelig og ikke ingeniørmessig måte )
 10. Pakke bensinbrenner i kjele

  Jeg har alltid pakket min Nova + ned i kjelene. Aldri hatt noe problem med lukt, smak eller annet. Da fyrer jeg på ren alkylatbensin og ikke 95 blyfri som stinker.
 11. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Noen som har prøvd de russiske militærstøvlene? Lurer på å prøve å få tak i et par mens vi er på tur i Kirgisistan.
 12. Finn Åge Hjelmerud Primusfinn@gmail.com har tatt over sånn jeg forstod det når jeg sendte de mail. Han har i alle fall hatt det jeg har trengt til min Nova+.
 13. Organisering av utstyrsbod

  40x 50 cm Smartstore kasser, banankasser og grønne fruktkasser fra butikken passer to og to i de breieste og dypeste Ikea Ivar hyllene.
 14. Telt er vel en ganske annen diskusjon enn vind og når det er vettugt å gå på tur. Børge Ousland skriver at han legger seg værfast ved 14m/s vind. Det er omtrent det jeg oppfatter som fornuftig også. Da starter som regel sikten å bli ganske så dårlig også. Det er som regel ikke vinden i seg selv som er problemet men mangelen på sikt som stopper fornuftig framdrift og sikker forflytning. Når en ikke ser nok til å se kanten på skavler eller navigere sikkert i skredfarlig terreng er det ikke vettugt å fortsette. I forhold til vær og det å være på tur når det kommer er svaret så enkelt som at en må tåle ALT. Det blir før eller siden drittvær om en er på tur over lengre tid. Så får en vurdere fra gang til gang om en graver seg ned eller setter opp teltet.
 15. SPOT-sender kontra satellittelefon

  Vi valgte McMurdo Fast Find Ranger. Norsk sertifisert serviceverksted og definerte priser for batteribytte veide tungt for meg.