Gå til innhold
  • Bli medlem

Barskekarsten

Aktiv medlem
  • Innlegg

    664
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Barskekarsten vant dagen sist 4. oktober 2021

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

257 Excellent

Om Barskekarsten

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Sted
    Kongsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er i samme situasjon Min gode Norrøna Svalbard 38 sekk er det snart ikke mer å lappe på, så jeg må ha noe nytt. I tillegg til det du har som krav har jeg lagt på to spenner/stropper til topplokket så et liggeunderlag kan stroppes stødig under topplokket. Det mest lovende jeg har funnet er Bergans Rondane V6 40: https://www.bergans.com/no/p/4572-rondane-v6-40?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAlJKuBhAdEiwAnZb7lfp3gO2JIha3zhPIJn12U_ZbcqQCqFYlmuzzF1o2yagdDOTlByKrKRoCEGwQAvD_BwE Nå venter jeg bare på at prisen skal gå ned på en trivligere farge enn sort..
  2. Bruk Brynje eller annen grovmasket ullnetting, så tørker det fint på kroppen.
  3. Fjellpulken Expedition sela tålte ikke så mange expeditions 🙄 men den er over 5 år gammel så kan ikke reklamere. Stroppen er nok slitt av en liten grad på D-ringen så jeg må polere ringen og skomaker sy på ny stropp med så god slitestyrke som mulig, derfor: Er det noen som har tips/erfaring med å sy Dyneema stropper? Typisk: https://www.extremtextil.de/en/dyneema-webbing-100-dyneema-25mm.html Jeg har spleisa litt Dyneema/UHMWPE tau og det er jo ekstremt glatt og sklir veldig fort, så kan tenke meg det er noen triks for å unngå at stroppen bare sklir gjennom stingene.
  4. Anbefaler å sette deg inn i hvordan disse forskjellige systemene fungerer og de faktiske tekniske forskjellene, annet enn at de sier noe om nød og Sos i reklamen sammen med en pris. Fks har inReach og Bullit Satelites (Motorola Defy mm) veldig forskjellig antall og plassering av satellittene sine som har veldig mye å si for dekning i daler og steder du ikke har fri horisont mot sør. GPS satellitter har heller ingen ting å gjøre med sendingen av nødmeldingene. GPS brukes kun for å finne din posisjon for å sende den med selve nødmeldingen. Personlig stoler jeg kun på https://www.cospas-sarsat.int/en/
  5. Stanga er litt større enn kroken på mine fjellpulken pulker. De sitter i litt press fra klipsene.
  6. Jeg har gått en del med pulk, 3åring og Fischer Twin Skin i tre sesonger nå. Skiene ble kjøpt for trening og ikke pulk så de har mye spenn. De oppfører seg akkurat som det du beskriver når jeg går med pulk. Lite feste og det skal ikke mye bakke til med pulk før det glipper. Årsaken er han på toppen av skia som ikke greier å gå med god nok teknikk til å trykke spenner ned samtidig som 15 kg unge trekker bakover. Nå brukes de felleskia kun når det er flatt og jeg ikke gidder å legge klister på det myke paret med smøreski. Vil tro du bare har ski med litt for mye spenn i forhold til teknikken din og pulk gåing.
  7. Har fått vakumet ødelagt på to Primus 1,25l mattermoser. Stanly 1l holder fortsatt men har ikke brukt den så mye.
  8. Kjenner ikke Hiko i detalj dessverre. Har dog et tips: Kanopadlere vil gjerne ha drakter som er lange i armer og ben. Trapper stilling gjør at beina på mange drakter ofte blir for korte. Begge hender på samme side av kanoen skiller seg fra typisk kajakk posisjon på hender og armer så en trenger lengre armer og en drakt som er brei over skuldrene for at det skal være behagelig.
  9. Mistra: Jeg har bare padlet nedre del i dalen mot Åkrestrømmen. Den delen vil de fleste ikke like uten erfaring med grad III og litt IV. Langt å bære ut til vei også. Øvre deg ser mer passende ut for de med litt erfaring fra elv.
  10. Ville definitivt ikke startet på disse digre vannene uten mer erfaring enn null. De er store, kalde, og det blir lett bølger og vind du ikke håndterer uten erfaring. Da er det lett å dø av nedkjøling om du velter for langt fra land. Start heller med mindre vann i lavlandet og meld deg gjerne på et kurs, så lærer du masse veldig fort.
  11. Skal nød løsningen være en løsning må den også virke. Med 4-5 m høyde trenger du jo bare gulv på ca 2m høyde. Det er ikke mye stillas som skal opp da så leia og tid på å sette det opp blir liten. Fallsikring i så lav høyde er noe drit generelt. Du må ha forankringen din rett over deg og omtrent stramt tau for å ikke treffe bakken før tauet strammer. Har du ikke trening og forståelse for hvordan dette funker er det stor sjans for at sikringen din kun er for at kona eller gubben ikke skal få hetta og hjelper null for faller. Det er en grunn til at det er «ulovlig» å male med stige og fallsikring profesjonelt.
  12. For de penga hadde jeg leid en lift eller stilas. Du maler MYE fortere i lift enn med stige, tryggere er det også.
  13. Klattermusen, Woolpower, Brynje og ikke minst svenske militære M90 vindvotter med virker å være det som holder best.
  14. Acapulka har løst det ved at hele toppen av trekket er en glidelås. Det er bare å plassere gliderene over det du vil ha tak i raskt. Jeg finner det mye lettere siden åpningen til Fjellpulken blir veldig knotete og liten når en god stor dunjakke, tjukklua, lunch og drikke skal ut samtidig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.