Jump to content

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Content Count

  611
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Barskekarsten last won the day on June 10 2015

Barskekarsten had the most liked content!

About Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Kongsberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Øystein Køhns bok Padleperler er fin: https://www.bibsent.no/padleperler-herlige-turer-i-norge-og-grensetraktene-9788202277420 Ellers er det diverse elvepadleguider for Norge, men det dekker gjere heftigere ting enn det de fleste vil padle i Ally. Personlig foretrekker jeg Nossum sin: http://elveguide.netrunner.nu/guider/tore-nossum-s-guider Skal du padle elv vil jeg definitivt anbefale å gå kurs først. Sikkerhet i strømmende vann mener jeg ikke er noe å lære fra en bok. Fks holder Matt Skuse et aktuelt kurs neste helg: https://www.dntoslo.no/aktiviteter/118576/879926/
 2. Det er riktig som du sier. Den vil føles kortere siden bladet er mer av totallengden.
 3. Smør godt med silikonolje i stevnene, da smetter det lettere på plass.
 4. Er ikke så stor forskjell på de. Du burde vurdere 15,5 om du skal padle solo på flattvann. 15 og 16,5 er en litt mer slitsomme å ha med å gjøre på flattvann. Litt avhengig av hva du kaller "lett strømmende elv" er det ikke noe problem med 15,5'. Litt letter om du sier konkret hvilken elv du skal padle på så forstår en hva det er.
 5. Prospector og ranger er MYE bedre kanoer enn Pelican. Skal du ha med to unger ville jeg gått for Prospector’en. Ikke noe problem å padle den solo, bare legg den på kant så er det ikke noe stress. Bill Mason padler en Prospector så du kan jo se hvordan det kan gjøres her: https://www.nfb.ca/film/path_of_the_paddle_solo_basic/
 6. Ta to store nøkkelringer i samme stroppen som klipsen til feste av skulderstroppen foran på pultbeltet. Mye lettere å få av og på karabinkroker i en stor ring Et alternativ er strikk rundt ryggen nederkant av kartmappa. Da kan du løfte den nok ut til at du kan lese kartet og så strammer den seg inn mot magen etterpå.
 7. Barskekarsten

  Bikepacking

  Maaange flere grunner til at vi synes det var dritt. Smaken er forskjellig for alle, mange elsker jo sykkelturer. Vi fikk alltid opp teltet, men skulle jeg kjøpt et telt med sykkeltur som formål, da hadde jeg kjøpt selvstående.
 8. Barskekarsten

  Bikepacking

  Vi endte opp med å hate bikepacking etter to måneder på tur men gjorde noen erfaringer. Telt: vi hadde vanlig tunell, skulle hatt selvstående. Det var mange ganger det var dritt å få pluggfeste. Du er i praksis veldig begrenset i steder å sette opp teltet og da blir det flere dårlige teltplasser du må bruke.
 9. Kartmappa mye mer nå som hele Norge kan printes på vanlig papir. Perfekt i stedet for å kjøpe fire kart for å bruke fire små hjørner for å få med hele turen. Kartmappa fra Ortlieb er absolutt helt toppers. Du kan fint ha to kart i så når du må navigere over et kartskille har du et på hver side.
 10. https://www.eian.no/products/broadline-16-duralite Med Ask relling er du nede i 31,5 kg
 11. https://www.eian.no/products/broadline-16-duralite Om du spanderer på deg tre relling er du nok under 30kg med en broadline 16 i duralite.
 12. Tror ikke du vil få noe problemer med 15,5 foteren. Gitt at du sitter sånn setene er tenkt at man skal: i trapper stilling.
 13. For en nybegynner er det ikke lett å si hva som er "enklest" Med en 15' kan du gå på stein fordi du ikke greier å padle rett fram der du skal. Med en 15'5 foter kan du gå på stein fordi du ikke greier å manøvrere deg uanna. Velg selv Ser Matt har satt opp en del kano kurs: www.våttkort.no/Event/Dicipline/4 Har du ikke hatt opplæring i kanopadling før padlet før vil jeg anbefale å starte med grunnkurset for å få det enkle på plass først.
 14. Det er teknikken og forventningene som er forskjellen. Med rett teknikk, trimming, tolmodighet og forventning til oppførsel i vind går det helt fint å padle Ally 15’ solo. Jeg ville aldri startet med 15 foteren. 15,5 er vesentlig lettere å padle rett fram og oppfører seg enklere i vind. Du burde ikke padle heftigere stryk enn det 15,5 tillater den første tiden uansett. (Jeg har hatt 15,5 og 15 og padlet alle de andre bortsett fra 14)
 15. Parkere på skuterløypeparkeringa der du planlegger å komme ned og så taxi til bussen eller haike med noen? Jeg pleier å være veldig glad for å ha bilen klar når jeg kommer fram og ikke måtte styre med taxi etc når en er sliten og vil hjem.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy