Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  476
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Barskekarsten last won the day on Juni 10 2015

Barskekarsten had the most liked content!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg
 1. Tips til bagasjebrett front til sykkel med demper?

  Sjekket ut Tubus sitt?
 2. Roadtrip til vega

  Tråkka oss oppover fra Rørvik til Bodø de siste to ukene. Det er nok bobiler allerede. Vil især anbefale Leka. Flott øy med veldig spesielt landskap og geologi om det interesserer. Herøy og Dønna med tur til Dønnamannen var og en høydare. Fin teltplass ved Haga på stien opp til Dønnamannen. På yttersiden av Vega var det og en fin teltplass rett havet men utilgjengelig nok unna til å holde bobilene unna. Ta med fiskestang! Middag fikser du lett fra en kai eller bru underveis.
 3. Missvisning: Rutenett nord, sann nord og magnetisk nord

  Problemet er at dette ikke er oppgitt på alle kart. Nordeca sin Norge serie er en av de. Da får en problemet med å finne magnetisk missvisning og forskjelle mellom sann og rutenett nord. Enn så lenge er det ingen her som har kommet opp med hvor en kan finne det enkelt.
 4. Missvisning: Rutenett nord, sann nord og magnetisk nord

  Ganske sikker på at Nordeca sin Norges serie ikke alltid har marger mot sann nord. De skifter jo orientering vest av Kauto i alle fall.
 5. Eggenudler - er det noe til mat

  Nudler varierer veldig på fettinneholdet. Mr Lee er feite og gode mens billiggreiene ikke har så mye fett.
 6. Beskyttelsestrekk (lagring) til kano

  Jeg hadde adri giddet å bry meg så mye for en Pelican. Defirmeringen du opplever er trolig oilcanning som følge av dårlig støping fra fabrikk. Å finne en Pelican uten deformering hører vel til skjeldenhetene. Til flytransport av kano bruker jeg en presenning sydd som en sylinder i passer i lengde og bredde. Så bruker jeg to stumper tau og binder kano og trekk som en smellbonbon. Da slipper jeg strikker og styr for å få den til å sitte på. Koppen her på forumet har et eller annet tyvek stoff som trekk over cockpitene på kajakkene sine. Det så bra ut men veit ikke hvor tett det er. Poenget der var at det skulle komme fukt ut, men det er ikke noe poeng med Pelican som ikke har noe som råtner i seg.
 7. Det går sikkert fint. Det pleier å være masse folk der oppe 17. mai med joggeplanker.
 8. Misvisning - kort og greit

  Om rutenettet ditt er UTM nett peker der ikke mot sann nord med mindre du er midt i UTM sonen (øst-vest retning). Det blir verre jo lengre nord og lengre vekk fra midten an utm sonen du kommer. Forskjellen er forklart tidligere i tråden, men ikke hvordan en finner avviket når det ikke står på kartet. (Som nordeca sin Norgesserie)
 9. Misvisning - kort og greit

  Etrex 30x kan du stille på hva den bruker som nord referanse. Har også sett at noen Nordeca kart mangler informasjon om missvisning, også på steder der det betyr noe. Norge serien til Nordeca mamgler også informasjon om avviket mellom rutenett nord og sann nord. Hvor finner jeg det på nett? Fikk ikke noe svar i en annen tråd her.
 10. Erfaringer med pulk på tog

  NSB erkjenner i alle fall at pulker og sykler eksisterer og fraktes rundt SJ er det verre med, de ber deg kjøpe ungdomsbilett så du skal ha den i setet ved siden av deg. Sykler nekter de eksplisitt å ta med.
 11. Snøforhold Sarek Vår 2017 (nå)

  Den var bra. Har snakket med Ritsem og kontoret til BOT i dag. Begge mente det skulle gå så da blir det tur.
 12. Er det noen som kjenner hvordan årest (2017) snøforhold i Sarek er? Vil vi få problemer med å starte på Ritsem neste uke og så gå mot Kvikkjokk? Starter isen å gå der nå og elvene blir store? VI skulle egentlig sluttet turen nå, men ting gikk ikke som planlagt så nå spørs det om vi greier å redde litt av den.
 13. Ny Ally 16,5 DR ferdig montert

  @aanselaeddis Du har bare montert Ally'en med vannlinjestanga på feil side av samtlige plasttapper på spantene. Der du har tatt vannlinjestanga over skal den under osv. Da blir den rett og ligger ann mot senter av plastbitene i spantene hele veien. Nå ligger stanga ann mot røret spantene er lagd av.
 14. Som søring ble jeg litt forvirra etter noen runder med kompasskurs i Finnmark. Det ble en del mer feil enn hva jeg er vant med her sør, enda vi korrigerte for missvisning (trodde vi). Problemet var jo at jeg ikke tenkte meg om og tenkte over at det er mer og mer forskjell mellom UTM rutenett nord og sann nord når en kommer lengre nord. (Når jeg ikke kjenner feilen mellom UTM rutenett nord og sann nord og missvisnignen på kartet er opgitt mot sann nord og det ikke er noen sann nord linjer på kartet er det ganske ubrukelig) Så kommer spørsmålet: Er det noen som har en enkel online kalkulator som kan fortelle meg missvisning mellom UTM nett og sann nord gitt en posisjon? (Jeg er fult klar over at det greit kan regnes ut, men vil ikke bruke tid på å implementere det til praktisk bruk.)
 15. Flytevest til kano

  Vel, skal du faktisk bruke den kommer du til å irritere deg over en dårlig vest som gnager og sklir rundt. Det viktigste er at den sitter godt og ikke ender opp langt over hodet om du skulle finne på å ta en svømmetur, da blir du fort handicappet i vannet. Om noen skal hjelpe deg opp igjen er vesten det beste stedet å løfte så om hjelperen drar den over hodet ditt blir det mye knot. Det trenger ikke koste all verdens med en OK padlevest heller: https://www.eian.no/products/palm-quest-vest. Jeg har Palm Extreme og er veldig fornøyd med Palm.