Gå til innhold

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  525
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Barskekarsten

  Tips til eventyr i Kirgisistan

  Vi var i Kirgissitan i en måned i august /september 2017 så jeg kan fortelle litt tips: Kirgisistan er veldig trygt så ikke noe problemer noe sted med det. Bruk CBT kontorene og overnatt alltid på homestay. Hotellene er ikke noe serlig selv om de har 5 stjerner. CBT er et fantastisk opplegg og de finner alltid en løsning. http://cbtkyrgyzstan.kg/ En haiker ikke i Kirgisistan, men du får alltids noen å sitte på med om du blir med og deler kostnadene. Still deg opp langs veien og med litt veiving med flat hånd opp og ned får du garantert sitte på med noen. Gratis haiking eksisterer ikke som konsept så det vil du aldri få til uten at noen blir sure. I Kirgissitan er all "utmark" eid av staten. Private får rett og slett ikke lov til å eie utmark. Landsbyer/gjetere etc. leier så området av staten. Det betyr at det er funker fint greit å sette opp telt hvor som helts i utmark. Det er ikke noen grunn til å dra på et telt om du ikke har svært svært dårlig råd. Det er alltid en yurt å få overnatte i om du spør pent. Er du ikke av den eventyrlystne typen kan du alltids få det lokale CBT kontoret til å organsiere for det. Det er veldig billig! Lei deg en lokal guide gjennom CBT. Skal du til Arshlanbab, spør etter Hosnidin. Ta med vannrensetabletter, det kan smake hestemøkk av vannet mange steder, men du blir ikke syk med tablett i. Kartene over Kirgisistan er gamle Sovjetkart i 1:200000 med litt ruter på som ikke alltid stemmer. Ta de med en klype salt og pass på at det ikke alltid er bruer der "ruta" krysser bekken/elva. Open Street Map er noe bedre. Gassboksene er en sær standard med trykk og twist greier. Du får "normale" 1/4" gassbokser hos Red Fox Outdoor i Bishkek. Det er også adaptere å få kjøpt. Vi brukte Brandt https://nomaden.no/bradt-guide-kyrgyzstan bus.kg er fanstastisk for bussruter i Bishek. Ikke rutetider, men det går alltids en buss. Det er ikke tog i Kirgisistan, bare minibuss. Billig og enkelt. Det er god 4G dekning og verdt å kjøpe lokalt SIM kort med masse data. Alpene blekner ganske lett i forhold til Kirgisistan så det er bare å glede seg. Vi fikk ikke gått så mye i fjellet grunnet sykdom så vi tok det ganske så rolig og holdt oss i dalene. Vil anbefale å leie hester og guide noen dager. Vi hadde en veldig flott tur ril Song-kul med hester og guide. PS: Veien mellom Karakol og Osh er rustet opp så det skal etter sigende være grei skuring med taxi over der. Vi fløy, men hørte det var helt unødvendig når vi kom fram.
 2. Barskekarsten

  Poste restante

  Null stress med post restante. Bare pass på at de hjemme sender pakka i passe tid og faktisk husker å sende pakka.
 3. Barskekarsten

  Rep av Triangel Kjele

  TIG sveis er nok veien å gå.
 4. Her høres det ut som om noen har etterlatt en person i hjelpesløs tilstand. Spennende å se om det blir rettsak og dom etter dette.
 5. Barskekarsten

  kanobøker med tips til nye steder og opptage?

  Øystein Køhns, Padleperler er helt OK: https://www.cappelendamm.no/_padleperler-oystein-kohn-9788202277420 Du skal være litt obs på beskrivelsene, det mangler litt her og der. Husk Norgeslånet om ditt lokele bibeliotek ikke har boka inne: http://www.bibsyst.no/produkter/publikum/norgeslan.php
 6. Barskekarsten

  packfraft i Ottaelva?

  Alle elver har som regel flere strekker som padles og mange har varierende vannsklighetsgrad Ottaelva er ikke bare Ottaelva og Sjoa er ikke bare Normalen. Bøelva et alt fra grad null til grad fem så å si du har padlet Bøelva kan bety så mangt og sier ingenting om kompetansen din. For meg høres det helt høl i huet ut å ta en seksåring ned rafingstrekket i Otta i packraft når Sjoa rafting nekter å gjøre det i åttemamms flåte.
 7. Barskekarsten

  Hvordan selge sær kano?

  Når jeg leste tittelen trodde jeg det var han stakkaren som lenge har prøvd å selge en Mad River Outrage for 13000 på Finn.no som lurte. Massene som handler kano skjønner ikke hva du selger når du skal selge en god kano. Legg den ut på finn for det du synes er fornuftig og får du ikke napp må du bare senke prisen. Om du er villig til å transporter er markedet mye større i UK og i europa. Søk opp song of the paddle og diverse kanogrupper på facebook.
 8. Barskekarsten

  Valg av kano

  Skulle jeg kjøpt tung plastkano i dag hadde jeg kjøpt: https://www.eian.no/products/silverbirch-kano-broadland-15-fot2
 9. Barskekarsten

  Ally 16 eller 16.5?

  Høres ut som om det er en Ally 17 du skal ha. Det går fint å padle enkle stryk en sjelden gang i den, men den er vesentlig bedre på flattnvann.
 10. Barskekarsten

  Sportstape som tåler fuktighet uten å løsne

  Leukotape sitter så fast at du burde vurdere å barbere der du taper. Har du hatt den på kort tid løsner den ikke etter en dusj. Har hatt på leukotape over en uke sammenhengnde på helen med dampsperresokk på på dagti.
 11. Høres ut som om du har for mye spenn (for din vekt eller teknikk) i skiene dine. Da kan du smøre så mye du vil uten at det hjelper. Få noen som kan det til å måle opp spennet i skiene dine for å sjekke og eventuelt ta et skikurs om du sliter teknikken uten pulk også.
 12. Barskekarsten

  Nordstulvatnet og Blefjell

  Supert sted å starte på Nordstul. Mye snø og flotte forhold nå.
 13. Barskekarsten

  Turtrillebår

  Vi møtte tre finner langs Laino i sommer. De hadde en lignende patent. Hjulet satt omtrent samme sted som på @storol sin tralle. Forskjellen var at de trakk med tralla festet til et hoftebelte. Finnene var ganske langt inne og de eneste vi møtte til fots så det må tydeligvis virke OK
 14. Barskekarsten

  Aclima vs Brynje ullnetting

  Kona har Aclima, de revner vidre om du ryker en maske. Jeg har Brynje, de revner ikke vidre eller mye saktere om du ryker en maske. Det er vår erfaring, Om den ene lukter mer eller minre eller kjennes sånn og slik tror jeg er mye smak og behag.
 15. Barskekarsten

  Pris på abonnement - (utskilt)

  En moderne nødpeilesender bruker COSPAS-SARSAT nettverket av satelitter for melding , lokal peiling, doppler shift for lokasjon med COSPAS-SARSAT og GPS for lokalisering. For at folk skal kunne lese seg litt opp så alle som vil kan se forskjell på bananer og pærer. Nødpeilesender: Cospas-Sarsat https://cospas-sarsat.int/en/ https://en.wikipedia.org/wiki/International_Cospas-Sarsat_Programme Inreach: Iridium https://www.iridium.com/ https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite_constellation Spot: Globestar:https://www.globalstar.com/en/ https://en.wikipedia.org/wiki/Globalstar Generelt om satelitttelefoni: https://en.wikipedia.org/wiki/Satellite_phone
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.