Gå til innhold
 • Bli medlem

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  620
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist 10. juni 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg fikk først ny dyse, virka ikke. Så ny brenner. Det skyldes nok dårlig/feil maskinering av konen dysa tetter mot i bunnen v brenneren. Jeg gadd aldri sverte den for å sjekke eksakt når jeg fikk ny uansett.
 2. Stram til dysa, funker ikke det så reklamer. Jeg hadde en der dysa måtte strammes hver gang den skulle brukes, ellers fikk jeg biflamme. Reklamerte og måtte argumentere litt men fikk ny.
 3. Jeg har en tre orginale optimus flasker for salg om du trenger. To stk 450 ml og en 750ml.
 4. Gammel eller ny Nova? Den gamle CEJN koblingen er en standard vare. Jeg hadde brukt litt god tid på å finne en slange som er motstandsdyktig mot brennstoffet du tenker å bruke, varme og bøy og tøy. Jeg har tenkt tanken selv før men ikke fått gjennomført. Jeg ville gått for å lodde en slangestuss rett på 111 brennerhodet. Det er bare å dreie til rett diameter og lodde på.
 5. For de som ikke vet det er Tommy Hagg/Gnarlz Outdoors inportør av Silverbirch til USA så det er nok en viss bias i uttalelsene hans i videoene som er linket til over. Hvem bigyellowtractor er vet jeg ikke. Jeg har forøvrig ingen binding til Silverbirch selv, annet enn at jeg kjenner en del folk som representerer de.
 6. Et alternativ som du kan sjekke ut er jo også Firefly 14 : [Hidden Content] Du kan jo se Tommy Hagg padle den her:
 7. Hva er en fjordkano? Har aldri hørt det utrykket før.
 8. Silverbirch Broadland er i en helt annen liga enn Hasle, Femund og Vega når det kommer til padleegenskaper og finish på kanoen. Den oppfører seg som en kano skal og er lett å padle solo når du legger den på kant. Skal du ha en plastkano og har nok penger er det et enkelt førstevalg. Venture prospector er og gode kanoer så du kan jo sjekke de ut.
 9. Øystein Køhns bok Padleperler er fin: [Hidden Content] Ellers er det diverse elvepadleguider for Norge, men det dekker gjere heftigere ting enn det de fleste vil padle i Ally. Personlig foretrekker jeg Nossum sin: [Hidden Content] Skal du padle elv vil jeg definitivt anbefale å gå kurs først. Sikkerhet i strømmende vann mener jeg ikke er noe å lære fra en bok. Fks holder Matt Skuse et aktuelt kurs neste helg: [Hidden Content]
 10. Det er riktig som du sier. Den vil føles kortere siden bladet er mer av totallengden.
 11. Smør godt med silikonolje i stevnene, da smetter det lettere på plass.
 12. Er ikke så stor forskjell på de. Du burde vurdere 15,5 om du skal padle solo på flattvann. 15 og 16,5 er en litt mer slitsomme å ha med å gjøre på flattvann. Litt avhengig av hva du kaller "lett strømmende elv" er det ikke noe problem med 15,5'. Litt letter om du sier konkret hvilken elv du skal padle på så forstår en hva det er.
 13. Prospector og ranger er MYE bedre kanoer enn Pelican. Skal du ha med to unger ville jeg gått for Prospector’en. Ikke noe problem å padle den solo, bare legg den på kant så er det ikke noe stress. Bill Mason padler en Prospector så du kan jo se hvordan det kan gjøres her: [Hidden Content]
 14. Ta to store nøkkelringer i samme stroppen som klipsen til feste av skulderstroppen foran på pultbeltet. Mye lettere å få av og på karabinkroker i en stor ring Et alternativ er strikk rundt ryggen nederkant av kartmappa. Da kan du løfte den nok ut til at du kan lese kartet og så strammer den seg inn mot magen etterpå.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.