Gå til innhold

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  541
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Barskekarsten

  Anorakk i Bommul

  Kjenner ikke de fra Ludo men du kan prøve www.nansensport.no Jeg var innom den fysiske butikken og ble veldig positivt overrasket over hvor god kvaliteten var og hvor bra det passet på meg med lange armer. Anorakkene var gode og lange over rumpa og ganske slanke i XL.
 2. Barskekarsten

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Om du får behov for det eller ikke er jo også et resultat av hvor lenge du er på tur av gangen. Alle reparasjoner du gjør hjemme etter korte helgeturer må du ta underveis om du går noen måneder. Den skiskoen som fikk en liten sprekk i sålen og du bytter før neste helg må du plutelig sy med ståltråd etc. Da er de veldig greit å ha et multiverktøy og litt stæsj å reparere med.
 3. Barskekarsten

  Skikkelig varme ullsokkar

  Woolpower er gode og tykke om du vil ha fabrikkstrikket.
 4. Barskekarsten

  Anorakk eller jakke?

  Det er Den er vattert så for min del er det helt uaktuelt til å bruke på tur.
 5. Barskekarsten

  MSR Tømme slangen for bensin

  Har prøvd å sende en mail til MSR men ikke fått svar. Hadde det vært o-ringer i en roterende kobling inni aluklossene på EGK burde de vært mulige å åpne forå bytte tenker jeg. Om de snurrer lett eller ikke tror jeg har med hvor hardt koblingen er presset bare.
 6. Barskekarsten

  MSR Tømme slangen for bensin

  Det oppførte seg sånn du beskrev (likt som bruksforvirringen), men med et helt annet resultat. Flust med bensin i slangen.
 7. Barskekarsten

  MSR Tømme slangen for bensin

  Det har du fanden meg rett i! Når jeg bikka på det mens det var montert så jeg at slangen tilsynelatende svivlet mot den firkantede klossen i enden. Jeg tenkte selvsakt at den var satt sammen så slangen og messingstussen roterte fritt i den firkantede aluminiumsklossen. Da ville den roterende tettingen vært mot den radielle o-ringen i pumpehuset og det ville vært OK. Men aluminiumsklossen er jo fanden meg fast til messingstussen. For at dette skal henge sammen sånn må jo messingstussen være presset i aluklossen og så satt fast i slangens innerdel før stålflettingen er presset løst rundt det igjen. Da vrenger en jo innerslangen om en bikker på det! Dårlig løsning på noe som kunne vært gjort mye bedre på en enkel måte. Hadde jeg visst dette når jeg kjøpte den så hadde det blitt en annen brenner gitt! Dette må jo være gjennomgående på MSR.
 8. Ny MSR EGK EX ble testbrent i helga. Fulgte bruksannvisningen til punkt og prikke i stedet for gammel vane. Er det noe spesielt med MSR pumpa som gjør at en ikke burde vippe flaska over og tømme slangen for bensin? Det rant jo en god del bensin ut av slangen når jeg koblet fra og det er ikke så kult med brenneren oppi kaffekjelen. Jeg ser ingen grunn til at den ikke burde funke å flippe flaska og stenge krana når det blåser luft som vanlig eller er det noe magisk støpt inn i plasten jeg ikke skjønner.
 9. Barskekarsten

  Den ultimate fjellski-pakkenfor lengre turer

  Du kan vurdere Andrew støvler om du går for 75mm og vil ha en litt stivere støvel. Fjorårets Nansen og Ingstad var ekstremt slappe i spennet så de er mer svingvillige enn eldre årganger.
 10. Barskekarsten

  Når brenneren svikter på vintertur

  Utrolig uspesifisert svar på materiale i slangen. Elastomer kan være alt mulig rart.
 11. Barskekarsten

  Når brenneren svikter på vintertur

  Jeg klippet slangen på min ødlagte Nova for å sjekke. Der var det noe som så ut som en teflon slange innenfor stålflettingen. Definitivt ikke gummi. Er det en teflonslange holder det herfra til evigheten om du ikke knekker den mekanisk.
 12. Barskekarsten

  Når brenneren svikter på vintertur

  Min Optimus Nova + gikk faktisk så i stykker at jeg ikke kunne reparere den med repsettet. Feilen var hull i pumpehuset(korrosjon fra bunnen av pumpa og ut i flaska) så det rant bensin ut av pumpa. Det gikk akkurat en middag med smeltelim i hullet før limet løste seg opp i bensinen. Heldigvis var det nest siste dag av 10 i Sarek. Jeg har alltid tenkt at om jeg ikke greier å få primusen til å virke kan jeg alltids brenne av bensinen i en kopp og smelte vann sånn. Resten kan jeg ete tørt den tiden det tar å komme seg til folk.
 13. Barskekarsten

  Optimus fuelflasker selges

  Selger tre Optimus fuelflasker; https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=138005328
 14. Barskekarsten

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Svalbard er ikke EØS så du trenger skjemaet og gå på rødt.
 15. Barskekarsten

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Svalbard er ikke Norge og ikke EØS så skjemaet det refereres til er skjemaet til Tolletaten for midlertidig utførsel av våpen: https://www.toll.no/no/varer/vapen/reise/
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.