Gå til innhold

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  571
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter en tur til Grønland i sommer ble jeg inspirert til å endelig få sydd meg en skikkelig Gønlands anorakk. Siden jeg er usikker på passform etc tenkte jeg å sy en prøveanorakk, bruke den litt og så sy en forbedret modell av Ventile/Etaproof. Jeg er på jakt etter et OK bomullsstoff eller bomull/polyersteer som er billigere enn Ventile/Etaproof, men fortsatt OK nok til å brukes. Polyester/Bomull mix er også aktuelt. Tenker 170-200g/m^2 ish. Stoff og Stil hadde ikke noe fornuftig g ingen nettbutikker gir god nok nformasjon om kvaliteten til å vurdere det fra nettbutikk. Er det noen her med erfaringer eller anbefalinger til hva jeg kan bruke?
 2. Sjekk iskart.no for oversikt over hvor kraftverkstuneller etc kommer ut. Da ser du fort hville vann du kan få problemer med pga fylling.
 3. Det heter oilcanning. Det skal ikke vær sånn, men er et vanlig problem.
 4. Havrebars! http://www.adrenaline.no/vandre/oytun/mat/matoppskrifter.htm
 5. Du vil prøve først om du ikke har prøvd å padle kort kano før. Det et noe ganske anna enn å padle en lang kano. Holder du til i nord er det nærmeste å snakke med @aslak p Eventuelt er du hjertlig velkommen til å komme innom meg i Kongsberg for å prøve. Jeg har L'edge, Covert 9.3 og en C1 Bigdog Chaos du kan teste. Det har skjedd MASSE utvikling siden de kanoene du nevner ble lagd så du vil virkelig ikke ha noen av de...
 6. Kontonummeret oppgitt på Visit Greenland var feil ja. Grønnlandsbanken bekreftet at det rette IBAN nummeret er: GL0264710001002160. Likheten var slående så det er nok en tastefeil i beskrivelsen
 7. Noen som har prøvd å kjøpe fiskelisens for Grønland i år (2019)? Kontonummeret fra https://visitgreenland.com/wp-content/uploads/2017/07/how-to-acquire-fishing-license-for-turists-in-greenland-for-year-2017.pdf går ikke gjennom i nettbanken min. De svarer ikke på mail, og telefonen ender i en uendelig sette over runde i den Grønlandske regjering...
 8. Takk for svar! Da er det ut som om dette skal være gjennomførbart. Oransj spinner og sterke farger blir kjøpt inn!
 9. Sommerens tur går til Sør-Grønland. (Narsarsuaq-Qaqortoq-Igaliku området) Vi skal tasse litt rundt til fots og kose oss generelt. Jeg tenkte å ta med fiskestang, da det kan være noe fin fisk å få på Grønland ser det ut som. 1: Som god turist forsøker jeg å sette meg inn i lokale skikker og regelverk. For fiske etter Sjørøye har jeg funnet disse reglene: https://naalakkersuisut.gl/~/media/Nanoq/Files/Attached Files/Engelske-tekster/Legislation/Arctic Char Fishing.doc Der står det: § 2 Arctic Char fishing may only be done using angler's hooks, rackets and nets with mesh size, stretched, of at least 100 mm......... § 3 It is prohibited to fish for Arctic Char using: 1) jerk fishing methods, ........ Det jeg ikke skjønner er hva er en "anglers hook" og "Jerk fishin methods" er for noe? Noen som kan hjelpe? Søking på internett ga ikke noen klare treff/defenisjoner for meg i alle fall. 2: Noen som har anbefalinger til spesielle sluker og spinnere som er bra på Grønland? Eventuelt et par fluer for fluedupp? Eller funker standard utvalg for Norsk fjellheim på Grønland også?
 10. Printe direkte på skumplate er billigere og enklere...
 11. Skruer er mer enn stål. Jeg synes kvaliteten på gjengene ofte er langt dårligere på Biltema sine skruer enn det jeg får fra fks. Tingstad(Tess).
 12. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Schengen-avtalen Litt verre i resten av verden. Da må du sjekke hvert enkelt land, som regel må du nok innom en grensestasjon/overgang.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.