Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  486
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg
 1. DIY Packraft!

  Shait, Den så overraskende pen ut! Det blir spennende å se hvordan det holder. Kanskje jeg må kjøpe noen meter og lage flyteposer til kano om dette ser ut til å holde.
 2. Repkit telt

  Mange teltstenger er lagd av ganske så hard aluminium som tålet lite bøy og tøy før det ryker. Det beste er å la en teltstang være bøyd til du kommer hjem og kan bytte den. Det andre er at teltstenger er ganske skjøre greier egentlig. Det skal ikke store bulken i siden på stanga til før stanga knekker mye lettere. Vær snill med stengene og ikke kast de på steiner ol som kan gi de bulk. (Forklart på en folkelig og ikke ingeniørmessig måte )
 3. Pakke bensinbrenner i kjele

  Jeg har alltid pakket min Nova + ned i kjelene. Aldri hatt noe problem med lukt, smak eller annet. Da fyrer jeg på ren alkylatbensin og ikke 95 blyfri som stinker.
 4. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Noen som har prøvd de russiske militærstøvlene? Lurer på å prøve å få tak i et par mens vi er på tur i Kirgisistan.
 5. Finn Åge Hjelmerud Primusfinn@gmail.com har tatt over sånn jeg forstod det når jeg sendte de mail. Han har i alle fall hatt det jeg har trengt til min Nova+.
 6. Organisering av utstyrsbod

  40x 50 cm Smartstore kasser, banankasser og grønne fruktkasser fra butikken passer to og to i de breieste og dypeste Ikea Ivar hyllene.
 7. Telt er vel en ganske annen diskusjon enn vind og når det er vettugt å gå på tur. Børge Ousland skriver at han legger seg værfast ved 14m/s vind. Det er omtrent det jeg oppfatter som fornuftig også. Da starter som regel sikten å bli ganske så dårlig også. Det er som regel ikke vinden i seg selv som er problemet men mangelen på sikt som stopper fornuftig framdrift og sikker forflytning. Når en ikke ser nok til å se kanten på skavler eller navigere sikkert i skredfarlig terreng er det ikke vettugt å fortsette. I forhold til vær og det å være på tur når det kommer er svaret så enkelt som at en må tåle ALT. Det blir før eller siden drittvær om en er på tur over lengre tid. Så får en vurdere fra gang til gang om en graver seg ned eller setter opp teltet.
 8. SPOT-sender kontra satellittelefon

  Vi valgte McMurdo Fast Find Ranger. Norsk sertifisert serviceverksted og definerte priser for batteribytte veide tungt for meg.
 9. SPOT-sender kontra satellittelefon

  Nødpeilesender er alternativet vi falt ned på for langturer utenfor dekning. Enten er det så lite kritisk at en kan gå til en finner mobildekning ellers er det bare å trykke på den "store røde knappen" som betyr at det har gått "helikopter fort som faen gærent" (Noe som fort blir løsningen uansett skal en ha hjelp langt inne i gokk)
 10. Mygg og knott å slikt...

  50% Deet blanda med sprit på sprayflaske. Fås på Nomaden https://nomaden.no/care-plus-myggspray-50-deet Sterkere konsentrasjon betyr mindre smøring per gang, færre ganger for å holde myggen unna og jeg tror jeg totalt sett bruker mindre gift da. Les instruksjonene. Dette er ikke noe å dyppe babyer i. Ellers er løstsittende myggtett skjorte et knakenes godt tips.
 11. Tips til bagasjebrett front til sykkel med demper?

  Sjekket ut Tubus sitt?
 12. Roadtrip til vega

  Tråkka oss oppover fra Rørvik til Bodø de siste to ukene. Det er nok bobiler allerede. Vil især anbefale Leka. Flott øy med veldig spesielt landskap og geologi om det interesserer. Herøy og Dønna med tur til Dønnamannen var og en høydare. Fin teltplass ved Haga på stien opp til Dønnamannen. På yttersiden av Vega var det og en fin teltplass rett havet men utilgjengelig nok unna til å holde bobilene unna. Ta med fiskestang! Middag fikser du lett fra en kai eller bru underveis.
 13. Missvisning: Rutenett nord, sann nord og magnetisk nord

  Problemet er at dette ikke er oppgitt på alle kart. Nordeca sin Norge serie er en av de. Da får en problemet med å finne magnetisk missvisning og forskjelle mellom sann og rutenett nord. Enn så lenge er det ingen her som har kommet opp med hvor en kan finne det enkelt.
 14. Missvisning: Rutenett nord, sann nord og magnetisk nord

  Ganske sikker på at Nordeca sin Norges serie ikke alltid har marger mot sann nord. De skifter jo orientering vest av Kauto i alle fall.
 15. Eggenudler - er det noe til mat

  Nudler varierer veldig på fettinneholdet. Mr Lee er feite og gode mens billiggreiene ikke har så mye fett.