Jump to content

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Posts

  642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Barskekarsten last won the day on October 4 2021

Barskekarsten had the most liked content!

About Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Kongsberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Barskekarsten's Achievements

 1. Mange sportsbutikker har om du spør. Veldig vanlig å miste. Jeg har hatt det med som reservedel på langtur faktisk. Du trenger gummiknotten for at skien ikke skal henge helt fritt på skoen. Det er vanskelig å gå fiskebein uten motstanden fra gummiknotten.
 2. Skrudd til dysa skikkelig? Det er er en metall-metall tetting så du må skru til godt. Funker det ikke så reklamer. Ting skal virke når de er nye. Jeg hadde samme problem med en maken primus for noen år siden. Der løsnet dysa når det ble kaldt og jeg måtte mekke hver morgen på tur. Jeg endte med å reklamere på den.
 3. Sånn for jussen sin del: Om en er en profesjonell aktør, eller frivillig organisasjon må en forholde ser til produktkontrolloven: [Hidden Content] Om det blir en rettsak her blir det spennende å se hvordan retten vurderer det. Det er også verdt å følge med på på hvem som eventuelt blir sakkyndig i saken og hvilken tilknytning og erfaring denne personen har.
 4. Du kan presse skia til de knekker. Før det er det vel bare mindre optimalt enn fjellski. Det du risikerer er å stå midt innpå fjellet og ha folk med to knekte ski og langt tilbake til folk/transport. Jeg hadde ikke tatt de med lengre enn at det var håndterbart.
 5. Du er nok litt tidlig ute til våren. [Hidden Content]
 6. Min Freke overgår alt anna jeg har hatt av membranklær, men holder ikke pissregn ute i mange dager.
 7. Så dekkende balaklava har jeg ikke fått til å virke med briller. I praksis har jeg to tips: få vekk fuktigheten fra ansiktet og tynne brilleglass som ikke dekker for tett mot ansiktet Jeg bruker en tynn Aclima balaklava og en gator maske om det føyker nok til at det blir ubehagelig med åpne balaklava. Da er det åpning til nese og munn så fuktigheten kommer lett ut og vekk fra ansiktet. Tynne brilleglass sørger for at brillene endrer temperatur ganske fort fordi de ikke har så mye masse som holder på temperaturen. Da dugger de mindre siden temperaturforskjellene blir mindre.
 8. Tror du må definere padling. Jeg bruker hjelm omtrent alltid hjelm når jeg padler, men da padles det jo selvfølgelig ikke på flattvann. Det er en vesensforskjell på å padle grad II en gang i mellom i en badering og padle bratt grad IV i forhold til hva jeg vil godta å ha på huet. Padlehjelm eller klatrehjelm med visir har jeg aldri hørt om. Du vil ikke ha visir når du padler i alle fall, det blir bare dugg. En padlehjelm for Norske forhold vil du at skal være relativt tett og varm så du slipper neoprenhette en stund utover høsten og sen vår. Om sommeren ruller du bare om du blir varm, så er det problemet løst. Skulle jeg hengt i en fjellvegg om sommeren tror jeg det hadde vært ganske hett med samme hjelmen.
 9. Kart og kompass. Det gir et helt annet overblikk enn det skjermbaserte løsninger gir.
 10. Mitt eneste tips er å test fyre, kjøle ned, legge hele sullamitten i dypfryser over natta, og så fyre opp rett ut av fryseren. Den første vi fikk ( byttet på reklamasjon etter MYE styr) var det noe feil med så dysa løsnet og lakk når det var kaldt om natta. SYKT irriterende å måtte fram med verktøy i kaldt telt HVER bidige morgen for å ikke sote ned teltet første turen den var med på. Å testfyre på benken hjemme i plussgrader var ikke nok for å finne den feilen
 11. Ally 15 er helt grei å padle solo på grad I og II og med bagasje og to pers men husk at Allyer lett bretter seg rundt steiner. Det er ikke veldig mye igjen av en Ally som har vært bretta rundt en stein i elva. Jeg har padla MYE elv med Allyen min, men skulle jeg kjøpt en kano for ren tur-elvepadling igjen ville det blitt en plast kano, for litt mer herjing. Husk flyteelementer
 12. Barskekarsten

  Anorakk-mønster

  Jeg startet med å sy av dunlerret. Hvitt, ja, men vindtett og lett for en fin sommeranorakk. Det er mange forskjellige mønstre der ute fks:Onion sitt: [Hidden Content] Du får de mange steder. Jeg har ikke prøvd det så kan ikke si noe om passform.
 13. Husk at puppene må med! Det kan være vel så vanskelig som ungen.
 14. Jeg padler Covert 9.3 nå, men bilder er en Esquif L’edge. Vi padler en del i Kloppfoss og Grettefoss og der går det fint med stor kano også. Du må bare være forsiktig så du ikke kjører over unger i kajakk. Du vil gå over kajakken og treffe de i skuldra/hodet om du er uheldig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy