Gå til innhold

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  581
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist Juni 10 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Å velte på elva er ikke noe problem. Tåler du ikke en velt i de forholdene du padler under burde du ikke padle i det hele tatt. Sikkerhet på elva kommer ikke fra stabil kano, men fra gode risikovurderinger. Forskjellen mellom 15,5 og 16,5 kommer i praktisk bruk mest til syne i forhold til hvor retningsstabile de er. 15,5 og 17, er vesentig rankere enn 15, 16,5 og 18. Det gir en lengre vannlinje som gjør det lettere for en nybegynner å padle "rett fram" på flattvann. Da pleier de fleste å bli mindre frustrerte og ha en finere tur uansett hvor fort en padler. (Alt over 10' er en monsterkano i elvekanopadlesammenheng, Ally er ikke en god elvekano uansett)
 2. 15,5 fot blir fort litt lav for elv med to pers og bagsje.
 3. Jeg hadde gått for en 17' og sett først om det holdt eller ikke. En 17' holder fint til de elvene de fleste har lyst til å padle i en Ally. Ally har det problemet at de blir veldig veldig ødelagt om du pinner så det et lurt å padle godt innenfor komfortsonen. Da holder en 17' helt greit om den ikke er lesset tyngre enn for helgetur for de aller fleste. En 16,5 foter er vesentlig kjipere på flattvan, så jeg synes ikke de litt bedre egenskapene i elv veier opp for det. Ellers vil jeg anbefale et padlekurs og sikkerhetskurs før du setter ut på elv.
 4. Da hadde jeg invester i bil før kano. Kanopadling er en bilsport. Jeg padler elv i kano en gang i uka og det er ofte det blir flere timer i bil enn på elva. Har du ikke bil skal du ha noen som er veldig glad i å kjøre deg skal du få mye glede av Allyen. Med Ally blir det enda verre forhold bil/padletid om du må slå den opp og ned hver gang også.
 5. Må du ha Ally? Litt avhengig av hva slags elv og last kommer du lengre enn de fleste tørr i en 17'
 6. Jeg hat fått 1,5kg ørret i Månvannet, så selv om det er mye små fisk også er det noen store der.
 7. Ikke noe problem å ferdes der det er jakt.
 8. De "nye" setene er jo helt fantastiske i forhold til de gamle flate . Det er ikke seter men sadler. Har du kulen i ræva har du satt setene feil vei og du sitter ikke i trapper stilling slik det er tenkt. Turiststilling kaller vi det
 9. Da tror jeg du har svaret på hvorfor skiskoene dine blir mursteiner og kartankene fryser fast. Det er damp fra føttene dine som fryser i skoene der det går over til å bli minusgrader et sted inni foret. Kjøp det et par dampsperresokker, opplev en hverdag med tørre sko, varme føtter og litt stank fra innersokkene men mye billigere enn nye sko. Det varierer sikkert fra person til person hvor mye du svetter og hvor klamt det bli, men jeg tar alltid litt klam sokk over kalde tær.
 10. Du bruker dampsperresokk ikke sant? Hvis ikke har du en aha opplevelse foran deg tror jeg.
 11. Etter en tur til Grønland i sommer ble jeg inspirert til å endelig få sydd meg en skikkelig Gønlands anorakk. Siden jeg er usikker på passform etc tenkte jeg å sy en prøveanorakk, bruke den litt og så sy en forbedret modell av Ventile/Etaproof. Jeg er på jakt etter et OK bomullsstoff eller bomull/polyersteer som er billigere enn Ventile/Etaproof, men fortsatt OK nok til å brukes. Polyester/Bomull mix er også aktuelt. Tenker 170-200g/m^2 ish. Stoff og Stil hadde ikke noe fornuftig g ingen nettbutikker gir god nok nformasjon om kvaliteten til å vurdere det fra nettbutikk. Er det noen her med erfaringer eller anbefalinger til hva jeg kan bruke?
 12. Sjekk iskart.no for oversikt over hvor kraftverkstuneller etc kommer ut. Da ser du fort hville vann du kan få problemer med pga fylling.
 13. Det heter oilcanning. Det skal ikke vær sånn, men er et vanlig problem.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.