Gå til innhold

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  595
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Barskekarsten vant dagen sist 10. juni 2015

Barskekarsten hadde mest likt innhold!

Om Barskekarsten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Kongsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det letteste er å bruke gelcoatsparkel https://www.biltema.no/batutstyr/batpleie/polyester/gelcoatsparkel-2000017195 Art.nr. 36-079. Husk herder! Dette er sparkel utgaven av det hvite "malingen" på utsiden av pulken. Kjøp også inn gummisparkel for å legge på og fint pussepapir, eventuelt våtslipepapir for å få det slipt plant igjen etter sparkling. Det er flere videoer på youtube som viser dette bra. Søk på gelcoat repair så finner du masse fra båter. Det er akkurat det samme som å reparere en båt. Bunnstoff for båt er tull på en pulk. Bunnstoffet er giftig og det trenger du ikke smøre utover fjellet! Litt avhengig av type så er bunstoff normalt laget for å slites bort over tid for å få ny gift til overflaten av malingen så det ikke gror. Det vil slites mye fortere på snø og er ikke spesielt glatt heller.
 2. Jeg ville tydelig avklart dette med turfølget først! Det kommer helt ann på hva de ser for seg om du vil holde følge eller ikke. Sørg uansett for å ha staver med store trinser. Det blir mye mer styr med staver som ikke funker også.
 3. Jeg gikk på joggeplank i trikkeskinnene på lille Ble så jeg gravde ikke noe på søndag. Tipper det ligger noen lag etter regnværene som har vært men vil tro det henger lite snø på sidene i Langedalen så jeg ville ikke vært så bekymra. Du kan jo gå opp et annet sted om du er bekymra for at det skal komme noe ned.
 4. Hardt skareføre på vesle Ble i alle fall. Det bærer over alt så det er perfekt å gå utenfor løypene, men ikke noe fantastisk nedkjøring vil jeg tro.
 5. Vi brukte boka Walking in the Dolomites med godt hell. https://bibsok.no/?tnr=5865363 Ellers kan jeg si at Cortina var ekstremt snobbete og dritdyrt etter min standard. Verdt en titt for å oppleve det et par timer, OK, men ikke mer etter min mening
 6. De blå strekene på ut.no kartet følger ikke vinterløypene godt nok til å følge de slavisk bare så du er klar over det. Jeg har ikke sjekket gpx filene så mulig de er bedre.
 7. Om du hører på episoden hører du hvordan hun selv reklekterer over det hele. Selvinnsikt og ansvar som forbilde for mange er relativt manglfull etter min mening
 8. https://randulfvalle.no/podkasten-uteliv-12-eventyrer-i-2019
 9. I 2017 skulle Pronav ha 900kr for batteriskift på en McMurdo Fastfind Ranger. 2000 kr høres mye ut.
 10. Jeg har demontert og overhalt den koblingen.
 11. Ikke noe problem å legge snø rett på duken i fotenden, men ventilasjonen forsvinner nesten helt med bare en ventil. Vi bruker å spa litt snø mot duken rundt teltet og har aldri savnet stormmatter.
 12. Har noen måneder i Nallo 3GT på vinteren. Det er ikke ideelt, men funker fint. Det eneste reelle problemet er i storm. Om du bygger høy mur mot vinden får du undertrykk bak muren og ventilasjonen snur feil vei inne i teltet. Da suger det snø inn under duken i fotenden og det legger seg på innerteltet og drysser inn myggnettingen i fotenden. Du løser det med å lage et hakk i muren så det blir nok overtrykk der.
 13. Jeg ville valgt artico igjen pga at inner og ytterstøvel kan deles. Da tørker de mye fortere. Har hatt problemer med støvlene sist vinter dessverre. Sålen sprakk under og overlæret sprakk foran i beksømmen. Gammeltorvet har bytta sålene, men de nektet å reparere overlæret siden skomakeren mente nød limingen min var bra nok. Støvlene er vanvittig gode så det er synd i grunnen.
 14. Å velte på elva er ikke noe problem. Tåler du ikke en velt i de forholdene du padler under burde du ikke padle i det hele tatt. Sikkerhet på elva kommer ikke fra stabil kano, men fra gode risikovurderinger. Forskjellen mellom 15,5 og 16,5 kommer i praktisk bruk mest til syne i forhold til hvor retningsstabile de er. 15,5 og 17, er vesentig rankere enn 15, 16,5 og 18. Det gir en lengre vannlinje som gjør det lettere for en nybegynner å padle "rett fram" på flattvann. Da pleier de fleste å bli mindre frustrerte og ha en finere tur uansett hvor fort en padler. (Alt over 10' er en monsterkano i elvekanopadlesammenheng, Ally er ikke en god elvekano uansett)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.