Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  838
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist Juni 14

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

4 121 profilvisninger
 1. Kjøpte Trangia Triangle for å bruke det sammen med Trangia gass brenneren jag hadde fra før. Dette sammen med stekepanna fra Trangia 27 serien og Optimus kjelen på 0,7 liter gir lite pakke volum og en totalvekt på 560 g.
 2. Helt riktig det, går ofte hit første dagen. Dagen før har jeg parkert på Fagerheim og spiser middag der og en solid frokost dagen etter.
 3. Grønt er favoritt fargen. På Ringstind Pro 2 som er en 2017 modell er de "nye" fargene. Både ytter telt, inne telt og teltbunn.De gir litt wow opplevelse for meg. Jeg synes de tar seg mye bedre ut enn det gamle Ringstind Pro 1 teltet jeg har. Blåfargen til Helsport er grei men ikke noe mer, men jeg har allikevel to SL telt i blåfargen. Jeg synes Hilleberg har mer vellykkede farger.
 4. Ta en prat med Helsport, de syr sikkert på stormmatter for deg.
 5. Bruker kompresjonstrekk til både telt og sovepose. Disse legger jeg på tvers i sekken, soveposen i bunnen, jeg tilpasser lengden til ca 33 cm så det passer med bredden på,sekken..
 6. Kanskje du har tatt det med i beregningen allerede, men for sikkerhets skyld. Komfortvekten er viktig for de fleste Komfort vekten min på det jeg bærer med meg er på 12 kg, men ikke over 14 kg. Jeg bruker to sekker etter som hva slags tur jeg skal på, marka eller Hardangervidda. Den største sekken er på 65 liter. Den andre på 54 liter. Dette har bestemt valget mitt av sovepose og telt samt Primus.
 7. Da har jeg hatt første overnatting i Helsport Trolltind. Har lenge vurdert dette sammen med Hilleberg Niak og Unna. Det jeg prioriterte var lite pakkevolum, lett vekt og enkelt å sette opp. Unna ble for tungt og luftesystemet på Niak ville jeg ikke ha. Litt for mye villa gjennomtrekk etter min smak. Flere tester har også påpekt noe kondensproblemer.Trolltind var overraskende romslig og god takhøyde for mine 187 cm. Liggelengden litt snau, men holder for meg, men lengre bør en ikke være. Ved dårlig vær er det god plass til å koke vann til fryse tørret mat inne hvis været skulle bli dårlig. Dette teltet vil nok primært bli brukt i marka på grunn av lite fotavtrykk så det blir lettere å finne plass. Teltet har samme grunnkonstruksjon som Himalaya serien til Helsport så det tåler nok litt dårlig vær. I hope.
 8. Jeg har sittet å lurt litt på hvordan jeg skulle formulere meg fordi jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver. Jeg fikk en helsemessig smell for noen år siden. Etter kreftbehandlingen tok det meg 1 1/2 med opptrening for å komme på beina igjen. Jeg måtte slutte med å kjøre MC og trodde at jeg aldri skulle komme på tur mer. De første ukene etter at jeg kom hjem klarte jeg ikke å gå rundt huset engang. Gradvis ble det bedre, men aldri sånn som det var. Så fant jeg dette forumet og så begynte tur livet. Da var jeg tilbake på Hardangervidda hvor jeg gikk med unga da de var små. Jeg går ikke langt, jeg kan presse meg, men da blir dagen etter et he***te. De sa på Ullevål at jeg fikk nok ikke alle plagene på liste over senskader, men det gjorde jeg. Fjellturen er for meg en mental renselse prosess, jeg tenker ikke så mye mer nå på hva som ble tatt i fra meg, men heller at jeg var heldig tross alt som har fått disse årene, ikke alle fikk det. Jeg får, mens du strever deg videre, ønske deg lykke til. Håper du finner en ny vei.For meg er det roen og stillheten som er viktig, ikke hvor langt jeg kommer.
 9. Det tok litt av denne sesongen så her er lista. Helsport Rago Superlight sovepose. Helspor Troltind SL 2 manns telt, Exped Synmat 7 H.L, liggeunderlag, Exped UL pute, Bamse liggeunderlag. Shopping hjelper mot mange plager.
 10. Helsport Trolltind som jeg foreløpig bare har slått opp i stua håper jeg kan dekke flere bruksområder. Holder været blir det en kort tur til fredag. Skal jeg bruke det som base camp har jeg tenkt å ta med Hilleberg Tarp 5. Det blir bare 320 g mer vekt og veldig lite volum. Vandre staver har jeg alltid med. Min første reaksjon på teltet er at det var større enn jeg hadde trodd, god takhøyde over et "stort" område. Jeg er 187 cm.
 11. Hvis du kan leve med 90 cm "takhøyde" så kanskje du kunne ta en titt på Fjellreven Abisko ligt 1. Av enstangsteltene som jeg har sett på virker dette som det mest solide. Det er også konstruert for bruk ar doble stenger, veier 1.650 kg. Ellers har jeg brukt Helsport Ringstind SL 1-2 og Ringstind Pro 2. Det har fungert bra for meg, men nå har jo begge disse modellene gått ut.. Blir spennende å så hvordan det nye Trolltinden teltet vil fungere i ruskevær. Ikke lett å finne et telt som passer til alt. Det blir gjerne flere telt alt etter som hvilken tur.
 12. Dette er feil, Hilleberg Niak har ikke doble stangkopper så det er ikke beregnet på bruk fra Hilleberg med doble sett med stenger. De telt som jeg kjenner til som har doble stang kopper er X-trem serien til Helsport som f.eks Helsport Patagnia. Nå landet jeg på Helsport Trolltinden, men hadde Niak med hele veien. Det som gjorde utslaget var luftesystemet til Niak og at vinden lett får tak og løfter opp teltbunnen. det blir litt for mye villa gjennomtrekk for meg. En som bruker Niak teltet finner du på youtube. Han kaller videoene sine Frilufts-amatørene. Videoene er knallgode, anbefales,
 13. Da har jeg akkurat fått på plass inne teltet i Helsport Trolltinden SL som kom i posten i går kveld. Kjøpt på outlett siden til Helsport for 3.999.- Teltet var større enn jeg trodde. God plass og bra med takhøyde for meg med mine 187 cm. Det virker komfortabelt nok til at jeg kan bo her noen dager. (ikke her i stua da) Jeg vil også bruke det i Nordmarka da det har et lite fotavtrykk. Ringstind teltet mitt tar mer plass så gode teltplasser har noen ganger vært vanskelig å finne. Grunnkonstruksjonen er jo som på Himalaya serien til Helsport så det skal bli spennende å prøve det i litt ruskevær. Har gode erfaringer med Ringstind SL 1-2 , men Trolltinden er nok mer komfortabelt å bo i over flere dager. blir nok mer brukt som base camp. Fint å få kommentarer fra andre her som har erfaring med Trolltinden teltet.
 14. Bildene er fra i sommer på en av turene mine da det blåste opp og regnet kom. Jeg setter alltid Ringstind teltene mine opp med fotenden mot vinden som på bildet av Ringstind SL 1-2 her. Det er forskjellige meninger om dette her på forumet, men dette er måten jeg gjør det på. Teltduken presses ned, men ikke lavere enn høyden på de 30 cm høye glassfiber stavene som er sydd inn i fotenden. Som du ser på det andre bildet så er hode enden "intakt" så det går greit å sove her selv om deler av teltduken presses nedover.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.