Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  529
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Per Fredrik last won the day on Juni 24 2016

Per Fredrik had the most liked content!

Om Per Fredrik

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

1 877 profilvisninger
 1. Trenger tips om lett sovepose

  Jeg har Mountain Hardware Ratio 32 som sommer/2 sesongs sovepose. Den veier 829g Du får sjekke om den dekker temperaturområdet ditt Fjellsport har tilbud på den nå for 1.799.-. Ganske rimelig for en dunpose. Jeg bruker også Mountain Hardware Ratio 15 som tre sesongs pose. Godt fornøyd med begge.
 2. Hvordan få plass til alt (med bilde)

  Teltet kan du feste under sekken, da får du frigjort volum. Mange ryggsekker, som den jeg har, har også remmer for feste av underlag på fronten. Jeg har teltet under lokket, men det er et lite telt Ringstind Superlight 1-2. Blir det dårlig vær er det ofte greit å ha teltet tilgjengelig uten å måtte åpne sekken. Ellers så er det kanskje med deg som mange av oss andre her, litt prøve, feile og øve. Bilde under er fra den siste turen min på Haukelifjell. Sekken er Helsport Fjellheimen på 65 liter. Siden jeg går på tur alene er det god plass i sekken. Utfordringen er egentlig å pakke sekk i et så lite telt når regnet bøtte ned på utsiden
 3. Denne var bra. Etter krigen hadde mange av gutta fra Hjemmefonten mye sprengstoff i heimen. Ikke sjelden kunne en på 1950 tallet gå forbi hytter hvor det stod "Adgang forbudt selvskudd utlagt" Dette var ingen tom trussel, gikk du der du ikke skulle, så smalt det. Dette er visst ikke lov i dag.
 4. Tror det er veldig viktig med litt advokathjelp. Da har du et juridisk dokument i ryggen, Da står du sterkere overfor inntrengerne og også overfor kommunen. Får du klager på tiltak du måtte iverksette kan du viset til råd fra advokaten. Innlegget ditt her er ganske omfattende så en advokat har et arbeidsgrunnlag og ser også at du har noe kunnskap om dette.
 5. Hvordan ser teltene ut ferdigpakket

  Søk litt på Youtube så finner du mange eksempler. På tur stapper jeg bare teltet oppi pakkposen som det ble levert med. Hjemme har jeg en større pakkpose jeg bruker for lagring. Etter tørking ruller jeg teltet pent sammen og har det oppi den store pakkposen slik at de ikke blir så komprimert. Soveposene jeg har er dun så de leveres med to pakkposer. En til tur og en til lagring
 6. Er redd du bør skaffe deg advokat hjelp for tydelig å fastslå hvilken rette du har til å begrense trafikken forbi hytta di. Skal du få orden på dette må du nok gjerde inn en del av området rundt hytta. Ille at du skal plages av folk med så dårlig folkeskikk, de burde kunne bruke den veien du har laget, du får sette opp skiltet ditt med privat igjen, men lag en noe solidere variant.
 7. Funker billiger oppblåsbare båter?

  Brukte en sånn type gummibåt som Villmarksbutikken har på feriene da unga var små. Fungerte helt greit. For det bruksområdet du nevner skulle dette være o.k. Du kan jo sjekke om det er flere kammer slik at hvis det går hull et sted så blir ikke hele båten tømt for luft. Vi hadde ingen uhell med den vi hadde.
 8. Vanntette tursko

  Fjellsport har også disse noen her er ikke alle helt fornøyd, virker som om det har vært et modellskifte og at de nå er oppgradert. For meg er disse skoene svært komfortable.
 9. Vanntette tursko

  Gsport har to modeller fra Mammut. Jeg har begge, vanntette er de. Etter at jeg har vært på tur å møkka de til tar jeg hageslangen å spyler dem når jeg kommer hjem. Har ikke blitt våt på beina av denne spylinga ennå. Dette er de mest komfortable skoene jeg noen gang har hatt. Comfort Low GTX Surround Tursko Herre
 10. Allround dags-sekk

  Jeg har ikke brukt kompresjonsremmene mye, jeg ha med litt mye saker på dagsturene mine i Nordmarka, primus og mat som jeg tilbereder, regntøy og en dunjakke, drikkevann samt Helinox stol ++. Har jeg mye i sekken komprimerer jeg dunjakka i innerlomma, ellers stapper jeg den bare nedi. For mitt friluftsliv har jeg satset på sekker med frontåpning så jeg har en Snota 55 i tillegg til 36 literen samt Fjellheimen 65 liter (denne har stort topplokk) . Den har også frontåpning. For meg er det lettere å holde orden og å pakke sekk med denne løsningen, da jeg har et lite telt, Ringstind Superlight 1-2.. Alle sekkene har jeg kjøpt på outletsiden til Helsport.
 11. Allround dags-sekk

  Til marka turene mine har jeg Helsport Snota 36. passe stor til mine dagsturer. Det går an å kjøpe norske produkter også.
 12. Lett 3-sesongers sovepose

  Helsport Rondane Superlight 3 Camp ligger nå ute på outlet siden til Helsport for 4.999.- Er du rask nå så får du deg et bra telt til en bra pris. Kundeservicen til Helsport får du på kjøpet. Lykke til.
 13. Favorittteltet er i alle fall i år, Helsport Ringstind Superlight 1-2. Vekt og volum er viktig da jeg nå bruker Helsport Snota 55 liter. Det er god plass i inner teltet så jeg har ryggsekken der. Jeg bruker også footprint med alle de fordelene den gir. I tillegg kan jeg sette meg i forteltet uten å bli våt i rumpa. Kjøpte det på outletten til Helsport for 3.795.-
 14. Lett 3-sesongers sovepose

  Jeg har Mountain Hardware Ratio 15 som tre sesonger pose. Jeg har også Mountain Hardware Ratio 32 som sommerpose. Godt fornøyd med begge disse. Temperaturer enligt EN 13537 for Ratio 15, Pris hos Fjellsport 2.599.- Jeg kjøpte min Ratio 15 på tilbud for 1.899,. T comf: -4ºC T lim: -11ºC T ext: -31ºC
 15. Sekk til kvinne på ca 160 cm

  Har du sett på Helsport Alta Lady 65 liter.Hvorfor ikke satse på norsk når norske produkter ligger i verdensklasse. Den største sekken min er på 65 liter, skall jeg få den helt full må jeg puffe opp soveposen som ligger i bunn og jeg har kun Bachelor grad i pakking, men ølbokser i sekken, aldri.