Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  865
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist 14. juni 2019

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

4 699 profilvisninger
 1. Jeg valgte Helinox Zero, vekt og volum var det viktigste selv om fordelen med Ground Chair er at den ikke synker ned i bakken som Zero gjør når underlaget er løst. Har også Chair one, denne bruker jeg på dagsturer i marka. Har alltid med Zero på fjellturene. Her synes jeg chair one blir for tung og tar for mye plass i sekken jeg nå bruker som er på 60 liter.
 2. Bra tips da skal jeg prøve det. Får nok øve meg litt i hagen nå mens jeg venter på snøsmeltingen på Hardangervidda.
 3. Har tenkt å gjøre det sånn, men hva skjer da med teltstengene når den siste stangbuen tres i og teltet reiser seg og det ikke er noen barduner ennå så holder stengene opp mot vinden. Det ble Trolltind på meg isteden for Unna på grunn av vekt, volum og pris.
 4. Jeg har i tillegg til Helsport Ringstind, et Helsport Trolltind. Det har litt samme konstruksjon som Hilleberg Unna, men har inngangen på siden. Jeg har ingen erfaring med å sette opp dette i sterk vind så tips er velkommen.. Har brukt det i skogsområder, men ikke på høyfjellet. Ringstind teltet er veldig enkelt å sette opp i sterk vind, men med Trolltind er jeg usikker. .
 5. Jeg er 187 og bruker på fjellet Ringstind Pro 2 (2017 modell) og Ringstind Superlight 1-2. På Pro 2 er takhøyden inne 1 m, det er mer enn rikelig til meg, på SL. 1-2 er det 90 cm takhøyde det fungerer også greit for meg., men individuelle preferanser teller vel mest. Takhøyde er ikke det aller viktigste for meg, jeg bor jo ikke i teltet jeg bor ute. Telting om vinteren driver jeg ikke med. I marka. på Krokskogen og i Nordmarka bruker jeg "selv-stående" kuppeltelt fordi jeg synes mange ganger at det ikke alltid er lett å finne teltplass inne i skauen.
 6. Husk ar "rating" er en måleverdi, det er store individuelle variasjoner. Jeg fryser lett så dette tar jeg med i betraktning når jeg kjøper utstyr. Det tok noen teltnetter før jeg fant "frysepunktet" mitt i forhold til verdiene som står på soveposene og liggeunderlagene.
 7. Jammen ble det ikke litt mimring nå på kvelden og jeg begynte å tenke tilbake fem år da jeg begynte med friluftslivet igjen etter mange, mange års fravær. Teltet på bilde er Helsport Nordmarka 2. Jeg kjøpte det på grunn av prisen og fordi jeg var usikker på om jeg ville få til dette. Dårlig vær ble det på natta også. Teltet klarte seg veldig bra, det tålte nok mer enn meg. Nordmarka serien er telt av god kvalitet, men de veier litt mer enn pro serien til Helsport. Lykke til med friluftslivet. Bildet viser første campen min med Ally kanoen og teltet.
 8. Helsport produserer Nordmarka serien for XXL. Jeg startet selv for noe å siden med et to manns Nordmarka telt, var godt fornøyd med det. XXL har Nordmarka 3 Camp til 2.499.- Kanskje litt lav sittehøyde og det veier 3 kg, men et bra telt til gunstig pris.
 9. Har til sesongen som nå snart står for døra, kjøpt ny sekk. Klattermusen Grip 60 liter. Har prøvepakket den flere ganger mens jeg venter på snøsmeltingen. Denne sekken har rulletopp og det passer bra til måten jeg pakker på med å starte med soveposen på tvers i bunnen og så avsluttes pakkingen med teltet på tvers på toppen. Den veier to kg og det er nesten en halv kg. mindre enn den andre sekken jeg oftest har brukt. Sekken gir et solid kvalitetsinntrykk. 60 liter holder vanligvis lenge for meg. Skulle jeg trenge mer plass kan teltet festes på toppen ekstra sidelommer på 6 liter hver har jeg også kjøpt. Trodde ikke jeg skulle handle mer, men det tar visst aldri slutt.
 10. Her er et forslag til en "mini Trangia" Her har jeg brukt Trangia gassbrenneren og triangel platene. Isteden for kjelen og stekepanna som er på bildet kan du jo bruke en kjele og stekepanna fra det Trangia settet du har. Gassbrenneren vi jeg anbefale uansett. Dette er Trangia sin og ikke noen Kina kopi.
 11. Hva med å sette sammen et eget lite sett med kaffekjele/vannkoker og stekepanne. Så kan du velge om du vil ha en slangebrenner eller en brenner for montering på gassboksen. som på bildet.
 12. Jeg har både Ratio 15 og Ratio 32, begge er er kjøpt på tilbud hos Fjellsport. Veldig fornøyd med disse. Heratio er sikkert også et godt kjøp. Ratio 15 bruker jeg på fjellet, Ratio 32 i marka, for meg er denne en ren sommerpose. Jeg fryser lett, men med Ratio 15 holder jeg varmen.
 13. Perfekt timing , for et par dager siden fikk jeg Klättermusen Grip 60 liter i posten. Kjøpt på salg for 1.799.-, jeg skal satse på denne når sesongen min begynner til våren. Lurte på hvordan jeg skulle justere rygglengden inntil jeg så videoen du la ut.Bra tips
 14. Sist sommer var barnebarnet 5 år da kjøpe jeg fiske utstyr til han. Et rimelig alt i ett sett hos XXL. Det holdt ikke lenge før det brakk. Vanskelig for en lite kar å holde orden på en lang fiskestang. Så kjøpte jeg et nytt sett denne gang med teleskop stang. Denne har overlevd to sesonger. Anbefales, ca 700.- kostet det..
 15. Med de skadene jeg har kan jeg få sterke akutte smerter. Mot dette bruker jeg to Paracet sammen med to Ketorax. Effekten av Ketorax er i samme område som morfin. Det er/kan være vanedannende. Det er vanskelig å få resept på dette, med veldig effektivt. Alt av smertestillende gir bivirkninger i større og mindre grad. Paracet kan gi leverskader mens Ibux kan gi nyreskader. Vær forsiktig.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.