Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  811
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist Juni 14

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

3 959 profilvisninger
 1. Når Equinor nå får 2,3 milliarder i støtte til havvind prosjekter og rapporter som foreligger viser at dette markedet vil mer en doble seg i løpet av de neste fem årene, noe som igjen vil gi store muligheter for norsk industri, burde vi nå kunne få stanset galskapen med å bygge vindmøller på land. I tillegg vet vi at norske eierinteresser er i mindretall i de landbaserte vindkraft prosjektene og at hjemfallsretten er helt glemt, så ser jeg ingen grunn til å fortsette byggingen på land og raseringen av urørt natur.
 2. Godt det ikke er noen fasit her, så til trådstart vil jeg si at klart det er akseptabelt, alt er akseptabelt. Vi blir alle lykkelige på hver vår måte, heldig vis. På en natts markaturene mine (Nordmarka og Krokskogen ) veier sekken min ca åtte kg. Da har jeg med meg Hilleberg Tarp 5 og Mesh tent 1. Ferske matvarer, stekepanne og Helinox stol er med. Også drikke da. På fjellet går det mest i fryse-tørret. Er været bra setter jeg bare opp Mesh tent 1.
 3. Vi har en som kaller seg friluftsamatørene, han legger ut mange og veldig flotte videoer på YouTube. Han har en video om turen opp fra Haukeliseter og opp til Mannevatn. Jeg prøvede turen etter at jeg så videoen. De første 2,4 km har en stigning på 350 høyde meter står det i videoen. Han var ganske gåen da han kom opp, mens jeg var helt gåen. Bakken opp var et hel**te., men det var flått da jeg kom opp.
 4. Siden TS var inne på om Huskyer røyter mye så har jeg et bilde her av Fenris etter at jeg hadde stelt litt med pelsen hans på turen vår på Krokskogen 10.juli i år.
 5. Hvis du hadde tatt med i det enkle Goolesøket ditt, Husky klubben så hadde du kanskje kommet til et annet resultat.
 6. Kjøkkenvekta på de enkelte sakene jeg tar med, har altfor mye og velge i. Bagasjevekta når sovepose, telt, underlag og primus m/utstyr er pakket samt tilslutt veier jeg sekken når den er klar. Noen ganger har vekta blitt for høy ( over 12 kg) så jeg har pakket litt om. Har to telt jeg jeg bruker, disse veier henholdsvis 1,3 kg og 2,1 kg. Begge er Helsport Ringstind. Begge vektene har et lite display med mange siffer)
 7. Per Fredrik

  DNT

  Ser den, men det jeg prøver å få fram er at vi bør legge i det vi kan på DNT hyttene, det er et moderat prisnivå og de er ganske fleksible og det går til felles beste, vi må prøve å ta vare på det nettverket vi har av hytter ikke bare DNT hytter vi har noe private hytter og fjellstuer også, som Fagerheim som jeg har som utgangspunkt for mine turer. Tenker også på alle de som jobber dugnad for å holde dette i gang. Det er blitt vanskeligere å få folk til å være med på sånt. Hoteller som du nevner er vel en annen kategori. Ganske annen prisklasse er det jo også. Hotell overnattingene mine er stort sett når jeg er på reise så der går det reiseregningen, men det hender jeg går ut å spiser for å se hvilket land jeg er i, det gjør man ikke på de svin dyre forretnings-hotellene. Er hyggelig å gjøre det sånn når jeg jobber med internasjonale prosjekter.
 8. Per Fredrik

  DNT

  Selvfølgelig er de ikke begeistret når du har med deg egen mat. Har du med deg egen mat når du går ut på vanlige spisesteder også? Dette synes jeg er en dårlig holdning. Dert er ikke dyrt å spise på hyttene. Dette gjør jeg gjerne av og til til når fryse tørret blir litt ensformig. Ingen blir rike av hytte driften, tenk også på all den frivillige innsatsen som ligge bak. Å betale på hyttene har litt med fellesskapet og solidaritet å gjøre også Mange har aldri hatt så god råd som nå, men det klages mer enn noen gang på alt mulig.
 9. Må nesten spørre deg om hva du har tenkt ang. vekt og volum? Event. hvor stor sekk du skal bruke.
 10. Nei, frokost, energi bar og drikke under veis, så middag
 11. Da jeg skulle satse på friluftslivet igjen etter mange års fravær så kjøpte jeg først billige løsninger på liggeunderlag, men det gikk ikke lenge før jeg byttet ut disse. Jeg har nå et "selvoppblåsbart" liggeunderlag med en tykkelse på 3,8 cm, dette bruker jeg i Ringstind Superlight 1-2 teltet mitt, der er det lavt ved fotenden så jeg kan ikke bruke noe tykkere underlag for da tar soveposen opp i teltduken og jeg får fukt gjennomslag. I Ringstind Pro 2 teltet er det god plass så der bruker jeg Exped synMat 7 HL EW, bokstavene står for et lett underlag (445g) og ekstra lengde og brede (65 cm ved skuldrene og 40cm ved fotenden, lengde 197 cm) Exped levere disse underlagene i forskjellige bredder og lengder også rektangulære. Det følger med en Sekk/pose som du bruker til å blåse det opp, raskt og enkelt. Denne posen er også vanntett så den bruker jeg til å pakke de ekstra klærne jeg har med. Dessuten, overflaten gir god friksjon mot soveposen så her sklir du ikke av. Ikke lager underlaget noen gnisse eller knirke lyder heller. R verdi er 3,3. Flere nettbutikker har salg på disse nå. Lykke til.
 12. Nå måtte jeg kjenne etter og sammenligne med en Mountain Hardware soveposer jeg har. ( dun 1,2 kg) Så jeg sitter nå med begge og prøver å kjenne etter. Trekket til Helsport virker noe glattere, men ikke tynnere, men nå er jeg ute og kjøre med synsing så det er nok best du tar en prat med Helsport, kanskje de har en stoffprøve du kan få. Det er mye penger selv om jeg kjøpte min på outlett siden.
 13. Kan vel ikke kalle det test da jeg bare har bare prøvd den to ganger nå i sommer med glidelåsen oppe, men første inntrykket er bra. Lav vekt og veldig lite volum. Et ordentlig kompresjonstrekk var med så jeg kan justere på lengden så den passer på,tvers nederst i sekken.
 14. Kanskje du skulle jobbe litt med "komfort vekten" din, det kan lett bli ubehagelige overraskelser hvis sekken er for tung. Etter mye prøving og feiling er min komfortvekt 12 kg. Det er denne vekten jeg trener kne bøy med på senteret. Jeg er i brukbar form, men ganske gammal da.
 15. Hva med å kjøre til Halne Fjellstugu, (R7) ligge over der og så ta båten inn Halnefjorden. Halnefjorden er ca. en mil lag så det kan bli en flott tur. Informasjon om fiske muligheter i dette området finner du på inatur.no .Området her i retning mot Heinseter er lett gått område. Her finner du også gamle steinbuer. For å planlegge turer bruker jeg kartet på ut.no.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.