Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  458
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Per Fredrik last won the day on Juni 24 2016

Per Fredrik had the most liked content!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

1 594 profilvisninger
 1. Efterlyser forslag til DAB+ lommeradioer..!!

  Denne kan jeg anbefale. Kjøpte den i fjor sommer. Veier bare 170 g. Sony har vært ledene på små radioer helt siden de hadde de små verdensmottakerne
 2. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Litt spesielle folk dette, men jeg hadde nok oppgitt hvem jeg var og hva jeg gjorde og spurt om hvor det var greit å parkere. På Andøya da jeg var i Forsvaret hadde vi mange lokale "selvoppnevnte gærninger" som passet på multemyrene. Hærverk på biler parkert ved myra skjedde fra tid til annen, når multeplukking skulle begynne. En kollega kom på jobben med en klar melding ripet inn i lakken på bilen "Parker ikke her" Det er ikke alle steder "byfolk" er populære så vi får ta hensyn til det så vi ikke får en sur turopplevelse.
 3. Vann på tur

  Nå synes jeg du sporer litt av. tror du skal lete lenge på forumet for å finne noen her som bare drar på tur på Internet. Du veit alderdom bringer ikke alltid visdom, noen ganger kommer alderdommen aleine. Unge folk lærer fort selv om de ikke har så mange kilometer i beina. Forøvrig så vokste jeg også opp på 50 tallet.
 4. Vann på tur

  Sorry, men dette ble for meg ganske flåsete. Vanligvis gir vi folk som har spørsmål, råd og veiledning utfra den erfaring vi selv har. Når noen spør om noe fortjener de ordentlige svar. Synes du også at tråder om GPS systemer og satellitt telefoner er tåpelig eller en feilslått strategi. også da det er liten risiko for at noe kan skje? At jeg utviser en hvis forsiktighet ang. drikkevann i naturen er nødvendig da jeg bare har en nyre. Andre kan ha andre alvorlige grunner.
 5. Hva med å parkere ved Halnefjorden og starte turen med å ta båten (Halne Kongen) innover fjorden, sikkert moro for unga. Kommer dere seint opp på ettermiddagen kan dere overnatte på Halne fjellstova. http://www.halne.no/index.shtml Det er lett tur terreng i området. Kart finner dere på https://www.ut.no/ God tur.
 6. Vann på tur

  Bruker noe tilsvarende sjøl i nærheten av brevann og i stillestående vann. Ellers ikke. Fikk gjennom DNT kontakt med breforsker ved universitet i Bergen som anbefalte forsiktighet ved drikking av brevann. Ellers kalles smaken av brevannet for bitter lemmen, naturlig nok.
 7. oppsett av telt....

  Jeg setter alltid ned to plugger ved fotenden i tunnel teltet mitt før jeg trer i stengene og reiser teltet. Dette er den beste løsningen for meg, da jeg drar på tur alene. Innerteltet og footprint har jeg montert når sesongen begynner. Fotenden rettes mot vindretningen. Dette funker bra hvis ikke vinden snur. Har fått en kuling inn fra siden en natt vinden snudde. Da var det umulig å sove på grunn av støyen fra blafringen av teltduken. Teltet klarte seg bra det, men lite søvn ble det.
 8. Hjelp til valg av 3manns telt

  Har ikke brukt Exped Orion selv, sjekket bare bilder og mål på nettet På bildene er jo ikke veggene helt rette, med sikkert rettere enn på Fjellheimen.
 9. Hjelp til valg av 3manns telt

  Kjenner meg igjen slikt blir det grublerier av, men liggelengden på Fjellheimen er jo 230, mens tilsvarende for Fjellreven og Exped teltene som er nevnt her er på 220. Du kan jo ta en telefon til Helsport i morra, da kan det løse seg. Mulig du må fin tenke litt på høyden på liggeunderlaget
 10. Hjelp til valg av 3manns telt

  Du har vel kanskje også i tankene kundeservicen til Helsport. Fikk akkurat tilbake mitt Ringstid 1 med flere pluggfester. De ringte meg til og med med et forslag i tillegg til det jeg hadde foreslått. Med i forsendelsen var også 5 barduner og fem ekstra plugger. Det hele var gratis. Bedre kundeservice kjenner ikke jeg til hos noen.
 11. kuppeltelt for 2 personer og 2 hunder

  Hva med Helsport Reinsfjell, kom i 3-manns denne sesongen. Finnes i flere vektklasser. Har to fortelt og to innganger. Flere på forumet har gode erfaringer med dette teltet.
 12. Mest telt for pengene ?

  Følg med på outlet siden til Helsport. Her legges ut utgående modeller og utstyr som har vært brukt på messer og fotoshoot. Har selv kjøpt 2 telt og fire ryggsekker der. Helsport Ringstind 1 fikk jeg for 1.499.-
 13. Ny storsekk (80-100liter)

  Bjarnes turblogg, http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2012/11/helsport-fjellheimen-65l.html har en omtale av Fjellheimen sekkene og bæresystemet til Helsport.
 14. Varianter av kokekar på tur

  En utfordring dette å finne en kjele som dekke alle ønskene dine, men her er et bilde av to varianter som jeg har. Begge kjelene er fra Primus. Den største er på 1 liter, her kan du bruke lokket som stekepanne, men det er veldig lite. På de korte turene mine i marka med en overnatting bruker jeg nå den andre varianten. Denne kjelen er på 0,6 liter. Vindskjermen og brenneren er også fra Primus. Kjelen finnes også i en titan variant. Den lille røde dingsen er oppvask kosten. Denne kombinasjonen tar nesten ingen plass. I tillegg har jeg med en liten stekepanne. For disse korte turene bruker jeg bare en sekk på 45 liter
 15. Monsen, Monsen og Mattis

  Det er et sånt program som gjør det lettere å komme igjennom vinteren. Jeg drar ikke på turer før jeg kan få teltpluggene ned i bakken så ventetiden kan bli lang, særlig i år fordi jeg ikke hare mer å handle. Stor takk til NRK. .