Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  582
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Per Fredrik vant dagen sist Juni 24 2016

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

2 155 profilvisninger
 1. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Endelig så fikk jeg noe jeg kan ønske meg, jeg trudde det var slutt, jeg har så mye saker, men nå ligger det an til ny Helsport tre sesongs dun pose. Mindre pakke volum og 200 g. lavere vekt en den jeg nå har. Jeg hører med til de siste raringene som kjøper norsk så sant det finnes produkter som dekker behovet.
 2. Her kommer du til å få mange forskjellige svar, alle basert på det friluftslivet hver og en av oss driver. For en tre til 4 dagers tur på Hardangervidda bruker jeg nå en 65 liter sekk. Da har jeg god plass og vekten på sekken er fra 12-14 kg, da har jeg også med en Helinox stol. Med litt mer "disiplinert" pakking klarer jeg meg med 55 liter. For å få dette til så har jeg dun pose på 829 g og Helsport Ringstind SL som veier 980 g. Med god planlegging burde en sekk på 55 liter klare seg lenge for en hytte til hytte tur. Flere bruker 45 liter. Jeg gir deg det rådet jeg fikk her som ny, lag detaljert pakkliste, vær kritisk , da finner du fort ut hvor stor sekk du måtte trenge og hva totalvekten blir. Jeg har satset på to sekker (55 og 65 liter) som har glidelåser i fronten så du kan åpne sekken nesten som en koffert, da blir sekken lettere å pakke og det blir mye lettere å finne sakene. Jeg regne med at kjæresten din også skal ha sekk så det jeg har omtalt her er for en person som går aleine, som jeg gjør
 3. "Sprengt" Exped SynMat Hyperlite

  Jeg bruker Mammut Light Pump Mat UL, R verdi 4,1 vekt 580 g, denne har innebygd pumpe. Har mye greier fra Mammut, har aldri hatt noen problemer.Jeg har også Mammut Alpine Mat UL, denne veier 135 g.
 4. Har fått sydd på fem ekstra pluggfester på Helsport pro 1, Helsport gjorde dette gratis. God erfaring med dette i sommer. Teltduken blafrer ikke mye og dessuten blir det bedre plass i forteltet når teltduken strammes. God avstand mellom duken i innerteltet og ytterteltet. Jeg har også Ringstind Superlight 1-2 som jeg skal sende inn til Helsport i vinter for fem ekstra pluggfester.
 5. Tarpstenger

  Flotte bilder, tarp løsningen skal jeg kopiere. Har akkurat bestemt meg for å ikke kjøpe Ringstind SL 2 som ligger på outlet siden til Helsport. Jeg stopper på det jeg har ,Ringstind SL 1-2. Det holdt hardt. Snakker om karakterstyrke. Men SL tarpen skal jeg bestille. Tenkte på det i sommer så nå når jeg så bildet blir det alvor. Staver og Helinox stol har jeg fra før. Så satser jeg på tidlig snøsmelting neste år.
 6. Test av fjelltelt

  Takk Kjellis, det var storsinnet, men skal vi nå dra i gang ennå en tråd om telt test, hjelp
 7. Ett lite intimt spørsmål!

  Rett på sak siden så mange er opptatt av detta. Det er ikke boxeren som bør ha fokus, men renhold etter en lang svett dag. Hvis ikke kan du få det som vi i forsvaret kalte Texas røde rose. Illrøde baller som svir. Håper ikke jentene våre blir skremt av dette, det er en guttegreie.
 8. Superlight vs standard

  Hei, er med på den, Nordmarka 2 er kanskje det beste teltet til nybegynnere. Det er lavt, men har da en gunstig vindprofil og som du sier en gunstig pris. Friluftsliv behøver ikke bli så dyrt. Jeg kjøpte det da jeg etter mange år skulle begynne med friluftsliv igjen. Senere har det blitt Ringstind pro 1 og Ringstind SL 1-2. På Ringstind Pro 1 har jeg nå fått satt på fem ekstra pluggfester så nå er det godt "nagla" til bakken. Lite blafring av teltduken.
 9. Superlight vs standard

  Prøv denne http://www.helsport.no/om-produktene/telt/teknisk-info så slipper vi kanskje alle synserne og barnål gjengen denne gangen. SL funker greit som tre sesongers. Har ikke vært ute i noen storm, men liten kuling er ikke noe problem. Skulle du være i tvil om holdbarhet hos Helsport så legger jeg ved bildet av Helsport teltet jeg har fra 1968, ingen feil eller mangler. Du kan også ringe Helsport de er veldig greie å ha med å gjøre. Bedre det enn alle synserne her som aldri har hatt noe SL telt.
 10. Dere med Helsport telt (andre kan selvsagt svare)

  Takk for tipset. Noen ganger er ting så åpenbare at en ikke ser det før noen sier sånn kan du også gjør. I tillegg Alpine mat ul har jeg Mammut Light pump mat UL som til og med har samme formen..
 11. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Bra, nå begynner det å bli litt seriøst igjen. Angrepet på Helsport SL fra et par stykker her var ikke bare lite gjennomtenkt, det var også ufint og til skade for Helsports omdømme fordi mange nye som leser dette som jeg kaller vrøvl, forledes til å tro at SL serien til Helsport kan de ihvertfall ikke kjøpe. Min erfaring med Ringstind SL er nok begrenset, men jeg har ikke hatt noen problem og skulle det oppstå feil vet jeg at det er hjelp å få.
 12. Dere med Helsport telt (andre kan selvsagt svare)

  Har brukt footprint for første gang i sommer, ser mange fordeler med det. Det hindre kondens og så får jeg et fortelt med bunn hvor jeg kan ha sekken og noen småsaker så slipper dette å bli vått. Fint å ha en tørr sitteplass ved telt inngangen. Inneteltet og footprint har jeg har jeg latt sitte sammen, så mye lettere når en skal slå opp teltet. Tar heller ikke dette fra hverandre når jeg tørker det. Jeg pakker teltet og teltstenger/plugger hver for seg i sekken. Teltposen til Ringstind 1 teltet mitt er stor nok til telt med footprint.
 13. Nå har jeg en 65 liter Helsport Fjellheimen ferdig pakket for helgen, drar nå til Hardangervidda. For 3-4 dager er 65 liter ganske romslig for meg, jeg har ingen ting på utsiden. Skulle du noen ganger få litt liten plass i den sekken du tenker å kjøpe så kan du bare feste soveposen under sekken, menge gjør det. Husk også på at de rådene du får er basert på den type friluftsliv hver og en av oss driver, så du får mange råd, men av alle disse får du sikkert et som passer deg. Det er et stort spenn, noen her drar på en ukes tur med en sekk på 55 liter mens andre her får nesten "angst" hvis de ikke har min 100 liter å pakke i. En løsning jeg foretrekker er en sekk hvor du kan åpne fronten, det blir lettere å pakke og mye lettere å finne ting
 14. Trenger jeg regntett jakke?

  Jeg har brukt de siste årene, en tur dress som er vannavstøtende. I tillegg har jeg med meg en reindress. Jeg har også i lokket på sekken en skalljakke, disse er jo vindtette og luner godt når jeg tar en pause underveis. Denne jakka er lett og tar liten plass da den pakkes i jakkelomma. I tillegg har jeg med en tynn dun jakke som varme plagg
 15. Hjelp til valg av sekk/tips

  Til helgeturer har jeg brukt en sekk på 55 liter da jeg har lett utstyr som tar liten plass. I sommer har jeg gått opp til 65 liter, da jeg nå har med et større telt og en liten Helinox stol. Her er det for meg god plass til utstyr for 3-4 dager. Jeg har nå den sekken du ser på bildet. Det er en Helsport Fjellheimen 65 liter. Den har et solid bæresystem og er lett og pakke da hele fronten kan åpnes. Den nye modellen av denne heter Alta. Den har mange muligheter for å feste utstyr utenpå sekken. Både under og på fronten hvor det er med egne remmer. Begge disse sekkene har gode justeringsmuligheter for rygglengde. På mine turer har jeg plass til alt utstyret i sekken. Jeg starter med soveposen i vanntett kompresjonstrekk i bunnen over der ligger teltet.