Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  485
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Per Fredrik last won the day on Juni 24 2016

Per Fredrik had the most liked content!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

1 699 profilvisninger
 1. Billig-telt

  Interessant info. du kommer med her, da er sesongens priskrig igang igjen. Teltene Bergans og Helsport lager for XXL er gode tilbud. De bruker en rimeligere duk, men den tåler like godt regn og fuktighet som de dyrere teltene, men den veier litt mer og det blir litt mer volum. Flere mener som meg at skal dere være to på tur er det ofte bedre å velge et tremannstelt. Kundeservice til Helsport er unik. Det er bare å ringe eller maile hvis du trenger hjelp. Jeg har veldig god erfaring med dem.
 2. Billig-telt

  Som du sikker veit, dette er ganske dårlige greier, men mye telt for penga. Kan nok funke i skogen, men ikke noe jeg ville tatt med på fjellet. Clas Ohlson beskriver det jo som et festival telt og et telt som unga kan ha glede av i hagan. Været på fjellet kan fort endre seg så du tar en risiko hvis du drar avgårde med dette på fjelltur. Både XXL og G-sport har en serie med ganske rimelige telt som jeg heller ville valgt. Jeg startet selv med Helsport Nordmarka til 1.299.-for noen år siden.
 3. Merkelig...

  Rolv Wesenlund sa en gang at det er mer mellom himmel og jord enn noe annet sted. Familien min kommer fra Modum. Bestefaren min fortalte historien om Blåmann i gruvene. Det var han som varslet om ras. Det er flere historier om de som så Blåmann og som berget livet og også om de som ikke tok notis av varslet og som omkom. Mer om dette finnes på nettet http://habloggen.h-a.no/livsstil/veronicas-lister/6-hjemsokte-steder-i-norge/
 4. Fersking ønsker et Helårstelt.

  Anbefaler at du følger outlet siden til Helsport. Her selges det flott utstyr til gunstige priser. http://www.helsport.no/outlet Teltene og ryggsekkene jag har er kjøpt her.
 5. Vi har vel egentlig en plikt til å ivareta de ressurser vi har fått overlevert fra forrige generasjoner og overlevre disse til neste generasjon i bedre stand enn da vi fikk det. Ved salg av naturressurser til private skal en ikke være noen stor spåmann for å si at det i fremtiden blir en begrensning for almenheten i å drive jakt, fiske og friluftsliv i disse områdene.Skulle ikke Regjeringen jobber for friluftsliv og bedre folkehelse? Vet ikke det ene regjeringskontoret hva det andre gjør? Lite gjennomtenkt dette av Regjeringen, det er bare ideologi I tillegg skal jo Regjeringen selge seg ned i både Statkraft og Kongsberg. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig å selge pengemaskiner, bruke opp pengene og så sitte igjen med ingenting og så påstå at dette var lurt.
 6. Valg av nytt telt.

  Et annet telt i prisgruppen er Helsport Reinsfjell Trek tre personers til 4.995.-. Selvstående kuppel telt med to innganger/fortelt. Takhøyde er 120 cm. Flere her på forumet har Reinsfjell og er godt fornøyd. Går du opp i pris, blir det lavere vekt.Mer info finner du her, http://www.helsport.no/reinsfjell-trek
 7. "Å - det smakte bra"

  Du veit Tom42, vi er nok ikke designet for å leve så lenge og være så aktive hverken du eller jeg, så den eneste trøsten er vel at det blir verre. For smerte h****te jeg har med skjelettskadene bruker jeg Ketorax og Paracet, to av hver opptil tre ganger om dagen om nødvendig.. Tar det som er av vondter, men Ketorax er vanedannende. Du kan kanskje sjekke med fastlegen.
 8. Bruker Primus drikkeflaske 0,6 liter i stål. Legger alltid opp turene slik at jeg vil finne rikelig med vann underveis. Forlater nå alt spise drikke utstyr i plast. Blir bare i stål framover. Dårlig erfaringer med flere plastprodukter som setter bismak på mat og drikke.
 9. Selges: Helsport Nordmarka 2

  Kjøpte dette teltet for noen år siden da planen var å starte med friluftsliv igjen og jeg ville ikke bruke for mye penger før jeg så om jeg fikk det til. Har opplevd det i dårlig vær ved Krækkja med vindstyrke opp mot liten kuling og kraftig regn. Teltet klarte seg bra. Kan anbefale dette teltet. Finnes også en Nordmarka tarp i samme serien..
 10. Kanotur med en sneip på ni måneder.

  Har du noen beredskapsplan hvis du skulle gå rundt og ungen faller i vannet. Hvor lang tid regner du det kan gå før du kan få tørt varmt tøy på ungen. så små har ikke utviklet temperaturregulering systemet sitt. Hvilken vanntemperatur regner du med? Håper du er forberedt på dette. Jeg synes ungen er altfor liten, men mulig jeg er altfor forsiktig.
 11. Begge teltene vil funke greit på soverommet, ingen av dem på Mount Everest. Av de to du ser på er Unna fjellteltet. Niak er som Hilleberg sier. Yellow Label-tält är bästa valet för dig som har låg vikt som högsta prioritet och som färdas i skyddad terräng, under den snöfria delen av året eller i varmare klimat." Unna har ikke fortelt, men mange her på forumet har Unna og klarer seg fint uten, mens de fleste vil nok ha et fortelt for bagasje og matlaging ved dårlig vær. Har du under evalueringen din sett på Helsport Trolltind Superlight, også et selvstående telt uten fortelt?
 12. Ny Ally 16,5 DR ferdig montert

  Har du noe bilde av over/under monteringen "din" ,kan ikke se at det er sånn på videoen til Bergans, men her er det ikke så mange detaljer. så jeg er usikker. Har jeg gjort dette feil kunne det vært greit å få det riktig denne sesongen.
 13. Ny Ally 16,5 DR ferdig montert

  Dette ligner mer på det jeg har montert, rette stenger. Men sjørøverflagg har jeg ikke. Flotte bilder.
 14. Ny Ally 16,5 DR ferdig montert

  O.K: da skal jeg sjekke dette, jeg er ikke Ally ekspert så det er mye å lære. Det blir nok en stund til, idag våkna jeg til hagan full av snø.
 15. Ny Ally 16,5 DR ferdig montert

  Er du sikker på dette? , hvis dette er riktig har jeg lært noe i dag også. Dette har ikke jeg gjort ved monteringene mine. Fint om du har noe bilde eller en beskrivelse.