Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  908
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist 14. juni 2019

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

5 000 profilvisninger
 1. Ikke i tvil, jeg hadde valgt Sydvang. Hovedgrunnen er forteltet. Har erfaring fra små to manns telt. Sydvang har inngangen på siden foran og et reelt fortelt. For meg hadde dette vært viktig. Det blir trangt og mye kaos i små to manns telt uten reelt fortelt.
 2. Niak kan være en god løsning, men jeg valgte det bort på grunn av ventilasjonssystemet. Blåser det så tar vinden tak inn under bunnduken og løfter opp denne. Da kryper kulde inn. Han som lager de knall fine videoene under navnet Friluftsamatørene bruker Niak og virker fornøyd med det. Jeg kjøpte Helsport trolltind isteden. Bruker det i skauen da det ofte blir litt knotete å sette opp Ringstind SL der.
 3. Siden du har erfaring med RT 1-2 SL som jeg også har god erfaring med så ligger det nå et RT 2 SL 2018 modell på outlet siden til helsport til 5.351.-, kanskje det kunne være noe?
 4. Dette var rart. Har du fått baug beslagene langt nok inn?. Det var noe av det jeg sleit med. Hvis ikke du har ringt Bergans, gjør det. Så mye plunder som du har skal en ikke ha. Noe er skikkelig gærent her, tror ikke duken vil strekke seg så mye at dette løser seg.
 5. Du bør ha med deg en hjelper ved første montering. Gå nøye igjennom monteringsvideoene som ligger på youtube. Første gangs montering er en utfordring. Jeg brukte sikkert tre timer første gang. Det blir mye lettere siden. Vær nøye med å måle opp hvor matta i bunnen skal ligge. Sett merker. Blir det skjevt får du ikke rettet det opp siden. Lykke til.
 6. Sikkert et brukbart alternativ som sommerpose denne. Det er en modell som Helsport lager kun for XXL. Den minner litt om Helsport Fonnfjell som jeg har, men Sarek posen er litt varmere og litt tyngre. Vekten er sikkert grei, men kanskje du bør sjekke pakkevolum. Fonnfjell pakker bare 7 liter komprimert. På Sarek har jeg ikke tilsvarende data.
 7. Jeg kjøpte Alta junior. flex til barnebarnet for tre år siden da han var fire år. Det var han skulle begynne å være med på tur. Han er kry av soveposen sin og han fryser ikke så denne kan jeg anbefale.
 8. Det enkle er ofte det beste, hvorfor ikke ringe Brusletto?
 9. Han som legger ut de flotte videoen på youtube under navnet Friluftsamatørene bruker Niak. Han er fornøyd med teltet, men når det blåser blir det kaldt og vinden kommer inn under teltbunnen og løfter opp denne slik det er med alle telt som har ventilasjon langs bakken.
 10. Jeg bruker Hilleberg tarp 5 sammen med Hilleberg mesh tent 1. Det er vel denne kombinasjonen Tarp 5 er laget for. Til bruk sammen med teltet du nevner ville jeg nok heller vurdert en rektangulær tarp.
 11. Jeg har ikke problem med at det ikke er strammere på SL teltene mine. Ringstind SL 1-2 har ikke strammere i motsetning til Pro 2 teltet som jeg bruker som base camp. Utfordringen min er at Trolltind teltet står uten barduner opp mot vinden i det øyeblikket jeg har fått i den siste telt stanga. Jeg vil tro at det er samme problemet med Hilleberg Unna, det har samme stang konfigurasjon som Trolltind. Jeg har sjekket instruksjons videoene på Youtube for Hilleberg Unna, men det er ikke et vindpust når de setter opp teltet. Hilleberg Soulo er kanskje den ideelle konstruksjonen når teltet skal settes opp i dårlig vær, men for meg blir det for tungt og "soverommet" blir for trangt. Trolltind kjøpte jeg egentlig for bruk i marka hvor det kan være vanskelig å finne en god teltplass til Ringstind teltet. Til denne bruken er Trolltind perfekt for meg. Da er jeg vel tilbake til ts og svaret er vel kanskje at det er ikke noe som er best, hvert telt til sitt bruk.
 12. Nei, dessverre dette går ikke på Trolltind. Her trer jeg stengene inn i stangkanalene og når stang nr. to er på plass er teltet oppe. Jeg har ikke ennå noen løsning på dette, men får øve meg. Utfordringen er at i sterk vind kan kanskje stengene blir bøyd før jeg får strammet bardunene.
 13. Jeg har både tunnel og kuppel telt. Som en skrev i tråden, det er ingen ting som er best, men hvert til sitt bruk. Tunnel telt klarer jeg fint å sette opp i mye vind ( Helsport Ringstind) med kuppelteltet (Helsport Trolltind) har jeg en utfordring og jeg mangler erfaring. Jeg setter alltid i to plugger på den siden som er opp mot vinden, men hva vil skje med stangbuene når jeg reiser teltet og etterpå må få på plass bardunene mens vinden river i teltet.?
 14. For meg med mine 187 cm er det god liggelengde. Jeg bruker i Pro 2 teltet Exped Synmat 7 med bredde 65 cm. Jeg har heller ikke noe problem med høyden i fotenden. I Superlight teltet må jeg bruke et tynnere ligge underlag ellers kan soveposen ta oppi. Pro 2 teltet mitt er 2017 modell, den "gamle" konstruksjonen med en inngang. Den nye modellen har to innganger praktisk for gjennomlufting på varme sommerdager og hvis en er to på tur
 15. Jeg har flere Helsport Ringstind telt, både Superlight 1-2 og Pro 2. Jeg bruker mest Superlight teltet og det er det jeg har mest erfaring med i dårlig vær og det har klart seg bra. Pro 2 teltet bruker jeg når jeg skal ligge stille på samme plassen og bare gå noen turer i nærområdet .Light 2 teltet du har sett på tilsvarer Pro ,2. Dette var en modell Helsport hadde en periode som hadde 200 g. lavere vekt enn Pro 2. Disse to teltene har en "takhøyde" på en meter, mens tilsvarende for Superlight er 90 cm. Det holder for meg med mine 187 cm, men der går grensen.Det kan hende Light 2 teltet er et godt kjøp, men jeg reagerer på at han ikke har lagt ut flere bilder, det går det kanskje an å be om. Til mitt bruk gir Pro 2 teltet god plass i inner teltet og sekken min på 65 liter passer godt i forteltet.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.