Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  622
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Per Fredrik vant dagen sist April 7

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Nylige profilbesøk

2 458 profilvisninger
 1. Advarsel mot bergfreunde.no

  Dette synes jeg useriøst å henge ut en leverandør og på den måten skade omdømme til leverandøren, når en sjø har begått en tabbe. Det framgår helt tydelig at dette er et internasjonalt selskap som har en nettside på norsk. Bare navnet skulle vise det. Det er bare å klikke "om oss" så kommer adresser og tyske kontaktpersoner. Dessuten i Norge skal priser til forbruker oppgis inkl. MVA. Vi deler erfaringer med leverandører og utstyr, men egne tabber bør en ta ansvar for sjøl.
 2. Jetboil

  Omnilite og jeg har løste det. Presskanne adapteren i koppen under kjelen.
 3. Jetboil

  Det kan du bruke, men de blir litt mer ustøe enn stekepanne til jetboil fordi steke adapteren til Jetboil er tilpasset Jetboil sin stekepanne.
 4. Jetboil

  Har selv den billigste modellen, Jetboil Zip, (0,8 liter) ventilen her er er enklere enn på de dyrere modellene, men funker greit. Denne har heller ikke piezo tenner. Pakker du den riktig så får du i kjelen plass til 100 g gass, støttebein, brenner , press kaffe settet og steke adapter. Jeg har også stekepanna og press kaffe settet til Jetboil.
 5. Feltseng - lett og komfortabel? Tips mottas med takk...

  Hva med denne? Helinox cot one, https://www.fjellsport.no/helinox-cot-one-convertible-black-blue.html?gclid=Cj0KCQjw_ODWBRCTARIsAE2_EvXN5ThIbpTPGUcrnBwDhLXns0DA7RMOwT-lBrRvQR8cXmqlDYUKeM8aAvKYEALw_wcB Vekt 2,3 kg, finnes i flere utgaver. Har ikke prøvd den selv, men jeg har stoler og bord fra Helinox, kjempe greier, solide og lett vekt. En stol har jeg alltid med i sekken.
 6. Tips til lett tomannstelt?

  Mange her på forumet har som meg fått sydd på ekstra pluggfester på Ringstind teltet. Det er vel bare et ekstra pluggfeste på hode enden på Ringstind SL 1-2 som vel er helt nødvendig, men jeg synes teltet står stødigere og duken blafrer ikke noe med flere plugger i bakken. Forteltet blir større med duken strukket utover. Helsport gjør dette gratis. Teltet på bildet er Ringstind 1 Pro.
 7. Tips til lett tomannstelt?

  Ringstind Sl 2 og Ringstind Pro 2 har samme mål, den største forskjellen er teltduken, dette gir utslag på vekta. Det er et mindre antall plugger på Ringstind SL2, men det ser ut fra antallet at Helsport har satt på en ekstra plugg på hode enden. TS, du kan sjekke dette med Helsport. Jeg bruker oftest SL 1-2, for meg perfekt som 1 manns telt, men jeg vil ikke anbefale dette for to.
 8. Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Bruker du ikke lokket som er med for å regulere flammen? ellers så blir temperaturen for høy.
 9. Lite dun i dunpose

  Anbefaler at du ringer Helsport, de er veldig greie å prate med, er det noe feil fikser de det for deg.
 10. Kano på sørlandet

  Kona kjøpte en bok til meg som heter "Tusen padleturer", den er skrevet av Per Roger Lauritzen, en diger bok med padleturer i hele landet. Denne kan jeg anbefale. Fin også for planlegging i vinterhalvåret.
 11. Packraft - noe for meg?

  Kjenner meg igjen, jeg hører til den gruppe kreftpasienter som ikke døde men som heller ikke blir friske, men lever videre med hele lista med senskader.For meg ble det kano.Den kjøpte jeg fordi jeg ikke trodde at med de skjelettskadene jeg har, ikke ville kunne gå på tur mer, men sitte på rumpa i en kano kunne jeg klare.Så da har jeg siden parkert på Fagerheim Fjellstugu og padlet på Krækkja. Etter mye trening har ting endret seg, Det går greit nå å gå på tur hvis ikke sekken er for tung, 10-12 kg er maks grensen. Mye flott lettvekts utstyr har det blitt, men å gå mer enn en ca 8 km max pr dag klarer jeg ikke. Tenker nok av og til på hva som ble tatt i fra meg, men er veldig glad for det jeg har igjen. Håper du finner en vei videre, lykke til.
 12. Takk for dette innlegget, da gikk det bra til slutt, men bekymra var jeg.
 13. Feil vekt på telt - innafor?

  You are the man.
 14. Feil vekt på telt - innafor?

  Man kan mene mye, men tror ikke en skal generalisere og si at det er produksjonsfeil. vi har, de fleste av oss individuelle behov. En av fordelene for meg er at med ekstra plugger blir forteltet på Ringstind SL større, det ønsket jeg meg fordi når det er dårlig vær og jeg må lage mat inne gir dette roligere duk i vindkastene. Det er ikke alle som vil ha det sånn og at det ikke er standard er ikke noe produksjonsfeil. Her er jo en av fordelene med Helsport, de gjør individuell tilpassing av standard telt.
 15. Feil vekt på telt - innafor?

  Kan ikke kalle det produksjonsfeil hvis ikke teltet passer. Enten har bruker kjøpt feil telt eller så har han helt spesielle egne ønsker. Jeg har fem ekstra pluggfester på begge Ringstind teltene min, det var et spesial ønske jeg hadde og jeg kan ikke påstå at dette var helt nødvendig, men Helsport sydde det på uten at det kostet noe.
×