Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  783
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist Juni 14

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

3 672 profilvisninger
 1. Ikke lett å kombinere ønskene dine. Jeg har en PC sekk fra HP, her er det en egen lomme til PC med polstring på begge sider. Jeg har brukt denne på jobb her i landet og ute. God plass til andre ting i tillegg til PC. Til dagsturer i marka har jeg Helsport Snota 36. Det finnes en rekke PC sekker fra 20 til 40 liter som kanskje kan dekke behovet ditt, men jeg valgte to sekker.
 2. Får nesten ta med dette også. Bilde er 45 år gammalt og tatt på Hardangervidda et sted mellom Hein og Tuva seter. I dag har vi til og med 50 års bryllupsdag. Jeg starta tidlig.
 3. Usikker på hva du mener når du sier at det ikke er et eneste festepunkt på langsiden, mener du i taket? Konstruksjonen av Ringstind teltene er slik at innertelt er hengt opp i stangbøylen og i overkant ved fotenden dette gir et ganske langt spenn. Ikke ulik den konstruksjonen du finner hos Hilleberg Akto og Enan samt Fjellreven Abisko light 1. Det er ikke noen fester i taket mellom disse punktene. På Ringstind med en inngang er det to fester av innerteltet på stangbuen ned mot bakken. På inngangssiden er det naturlig nok ingen tilsvarende fester. Du kan sjekke avstanden mellom innerteltet og feste i overkanten ved fotenden. Kanskje du kan justere noe her. Ta også en telefon til Helsport, de er greie å snakke med.
 4. Har du montert dette riktig? Alle de tre Ringstind teltene jeg har ble levert med inner- og ytterteltet pakket hver for seg. Monteringen var veldig grei, du begynner i det hjørne hvor du har det rød merke. Innerteltet er festet i taket ved fotenden og i taket ved stangkanalen og nede ved bakken har jeg fire hjørnefester. Det kan være en produksjonsfeil. Send bilder.
 5. Backcountry Edge er et selskap som har mye tester på youtube. En som heter Luke sier når han tester soveposer at han for eget bruk legger på 10 grader for å være helt sikker på ikke å fryse. Gradene som produsentene oppgir er et internasjonalt test system, men det er jo store individuelle variasjoner. Noen av oss er frysepinner som meg andre klarer langt lavere temperaturer før de fryser. Så jeg endte opp med en dun pose som skulle klare -2 grader, denne kan jeg ikke bruke den hvis det er kaldere enn + 5,. i tillegg har jeg en tre sesongs dun pose som skal klare -9, den holder hvis det ikke er kaldere enn -1. Det er vel bare erfaring fra egne turer som kan gi et svar på hvilken sove posen en skal velge.
 6. Både Bergans og Helsport lager en billigserie for G-sport og XXL ta en titt på disse, da vet du hva du får. Kvaliteten er neste like god som de dyrere teltene, men billig teltene veier noe mer og pakkevolumet er større. Disse kjedene har ofte salg på disse teltene så du kan gjøre et bra kjøp for 1000.- til 1500.- .
 7. Hei, da sjekket jeg akkurat med bagasjevekta, den viste 1,847 kg.
 8. Phantom Spark er vel en ren sommerpose? Jeg har selv Mountain Hardware Ratio 32 med samme temp. spec. Denne veier 829 gram. Denne pakker også lite, men kald under 5 grader. Trådstarter ønsket seg vel tips om tre sesongs pose.
 9. Håper det kommer info fra noen brukere snart. Takhøyden på 95 cm er akseptabel for meg med mine 187 cm da jeg bruker "selv oppblåsbart" underlag med tykkelse 3,8 cm. På bildene ser det ut som om Helsport har tatt hensyn til noen av tilbakemeldingene.det er pluggfester på begge langsidene og på midten ved hode ende. Dette ekstra pluggfeste ved hode enden var det forøvrig også på 2017 modellen av Pro 2 som jeg kjøpte.
 10. Jeg kjøpte Helsport Alta junior Flex til minstemann i familien da han var 5 år. Han er nå snart syv og stor for alderen.Han og faren er godt fornøyd med den. Den er ikke billig, men jeg synes han måtte ha såpass når han skulle begynne tur livet sammen med farsen sin. De er ivrige turfolk og har ofte to Huskyer med seg på tur. Har vært prøvd ned mot 0, innendørs i ei kald marka hytte.
 11. Det var et lite hjertesukk egentlig fordi når noen spør om råd så kommer det noen ganger så mye "rart" som ikke er i nærheten av hva trådstarter spurte om. Tror vi kan heve kvaliteten på forumet hvis vi er noe mer disiplinerte. Mulig jeg har traumer fra ungdommen. Da det var norsk stil til eksamen rota jeg med ofte bort. Jeg skrev godt, men det var ikke svar på oppgaven, som moder'n sa "Per Fredrik du må lese oppgave tre ganger"
 12. Bra, da så du poenget mitt. Dette med synsing og mening er jeg litt opptatt av fordi nye her spør om råd og da har det liten eller ingen verdi å svare uten kunnskap eller erfaring. Det jeg har hatt glede av og lært mye av da jeg begynte med friluftsliv igjen er å følge de på forumet som har kunnskap og erfaring, det har jeg lært mye av. Ørkesløse tråder med synsing er i min verden verdiløse for de som ber om råd/hjelp, men det er jo sånn i dag at det er ikke nødvendig å kunne noe for å mene noe. Jo mindre kunnskap jo sterkere mening.
 13. Det var all synsingen som gjorde at jeg sist sommer prøvde selv. Jeg fastholder det jeg opplevde selv, så ta en titt på youtube før du synser videre. Du ser veldig tydelig hva som skjer. Husk også at Ringstind SL 1-2 har tre glassfiber staver innsydd ved fotenden litt som Hilleberg Akto har. Akto har til og med dette i begge ender.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.