Gå til innhold
 • Bli medlem

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  941
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist 14. juni 2019

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

5 466 profilvisninger
 1. Sånn er det her ,vi kommer trekkende med det vi selv har kjøpt for det er det alle beste i verden, men det er jo ikke sånn egentlig for det er helt avhengig av den enkeltes friluftsliv. Da gutta her ikke er helt etterrettelige med Rolls Royce begrepets gir jeg en liten kommentar på det. Skal du ta den helt ut og virkelig slå ut håret er det Rab Ultra Mythic 360 som er Rolls Roys modellen. Da får du en tresesongs pose hvor vekten ligger ned mot 600 gram. Skal du begrense "galskapen" kan du jo se nærmere på Mythic 400. Bare 60 gram mer vekt og litt varmere. Håper ikke forvirringen ble total.
 2. Klart det er vanskelig å velge. Du får mange svar og ikke alle er svar på spørsmålet ditt heller. Jeg kjøpte Helsport Rago Superlight som tre sesongs pose og er veldig fornøyd med den. Jeg fikk den til 3.750.- på outlet siden til Helsport. Den ble levert med et skikkelig komprimeringstrekk og ikke bare en pakk pose slik at jeg kan tilpasse lengden på den så den passer til bredden på sekken. Når jeg pakker legger jeg først soveposen på tvers i bunnen av sekken. Jeg har mye Helsport greier, men ikke bare. Som sommerpose har jeg Rab Neutrino 200. En annen ting med Helsport er at hvis det er noe
 3. Takk for tipset, dette har jeg ikke tenkt noe særlig på, men da jeg har to Helsport Ringstind telt hadde det nok vært en bedre løsning å ha glidelåsen på høyre side isteden for venstre som jeg har nå.
 4. Dårlig holdning når du sikkert kjenner til forholdene i Kina. Kjøper du tjuvegods på gata også, men jeg har nok en yrkesskade, jeg har jobbet i Kina
 5. Så du synes det er greit å kjøpe tjuvegods fra Kina? Dette er en kopi av Helinox sin stol.
 6. Da har jeg byttet ut den 25 cm lange glassfiberstaven i fotenden på teltet med en på 38 cm. Andre produsenter av sånne små telt har en tilsvarende løsning. Den nye er 8 mm tykk og passer akkurat inn in den hylsa som er der. Dette ser ut til å funke, heldig vis. Hvis Bergans fikser dette tror jeg de har en vinner. I tillegg har jeg selvfølgelig kjøpt en syntetisk sovepose. Rab Solar 2.
 7. Takk for tilbakemeldingene. Da har jeg bestilt Helsport mesh oppbevaringspose. Tror det blir den beste løsningen. Hilleberg har også en kommentar på dette og mener at for hard komprimering kan skade glidelåsen. Dette er min første pose med syntetisk fyll. For sammen temperaturområde har jeg Rab Neutrino 200 med 800 FP dun. Mellom disse posene skiller ca. 440 g i vekt og pakkevolumet for Neutrino 200 er 16 cm x 25 cm og for Solar 2 er det 21cm x 33cm.
 8. Litt off topic, men siden det gjelder lagring har jeg spørsmål om lagring av sovepose med syntetisk. isolasjon. I tillegg til dun posene mine har jeg nå kjøpt Rab Solar 200 med syntetisk isolasjon.. Her var det ikke med noe oppbevaringstrekk, men bare komprimeringstrekk. Kan jeg oppbevare posen i dette trekket eller bør jeg skaffe noe annet?
 9. Ukjent for meg som nabo til Nordmarka og Krokskogen. Jeg bruker dette som turområdet. Jeg har ikke sett noe om dette i Budstikka, men det er jo ikke alt jeg får med meg. Hvert år dukker diskusjonen om skogsbilveiene opp, men har ikke sett noe em bolig/hytte bygging.
 10. Begge Ringstind teltene mine, Pro 2 og SL 1-2 har god lengde for meg. I Pro 2 er det veldig god plass. SL 1-2 har romslig inner telt. Jeg er veldig fornøyd Ringstind teltene mine. På SL 1-2 har jeg fått sydd på ekstra plugg fester. Pro 2 er standard. På de nye Ringstind modellene er det gjort noen forbedringer som ekstra stang bue i fotenden.
 11. Har brukt dette teltet nå i sommer. For meg er det et godværstelt. Teltet har mange gode løsninger og er lett å sette opp og har lite foravtrykk så det er lett å finne teltplass. Jeg er 187 cm så det går akkurat på høyden. Jeg bruker en 40 liter sekk så den dytter jeg på plass i forteltet.. Du kan ikke bruke liggeunderlag tykkere enn ca. tre- - fire cm. Men det er et stort minus synes jeg. Stangen i fotenden er bare 25 cm høy. Det er altfor lavt, soveposen tar opp i teltduken og blir våt. På den siste turen min ble soveposen kliss våt i fotenden og det var godt med kondensvann nederst i teltet
 12. Som jeg sa, sjekk alltid først med fastlegen og ikke Dr Google.
 13. Sjekk alltid først med fast legen. Sjekk om du kan bruke Loperamid. eller tilsvarende. Da får du kontroll på magan og unngår ulykke i soveposen. Det er et vanlig brukt middel av folk som tar heftige medisiner med tilhørende bivirkninger.
 14. Etter mye om og men og med ønsker om en masse funksjoner landet jeg på en sveitsisk kvarts klokke. Her kan jeg se hvor mange klokka er og på en god dag også se datoen. Peile og finne nord går jo også an. Så kan jeg stille den inn så den viser hvor lenge jeg har gått. Holder i lange baner. Riktig tid viser den også. Endrer seg ikke med enn 10 sek. i året. Det enkle er vel også det beste sies det.
 15. Lykke til videre Tom. Jeg er usikker selv da kreftsykdommen er tilbake for fullt. Prøver nå ut den siste av tre mulige behandlinger før jeg blir vurdert for immunterapi. Men ny sovepose, ryggsekk og telt har jeg kjøpt. Det er sant at shopping hjelper mot mange plager. Har sekken stående her i stua for å booste kampmoralen.. Så får jeg se.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.