Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  578
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Per Fredrik vant dagen sist Juni 24 2016

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

2 053 profilvisninger
 1. Tarpstenger

  Flotte bilder, tarp løsningen skal jeg kopiere. Har akkurat bestemt meg for å ikke kjøpe Ringstind SL 2 som ligger på outlet siden til Helsport. Jeg stopper på det jeg har ,Ringstind SL 1-2. Det holdt hardt. Snakker om karakterstyrke. Men SL tarpen skal jeg bestille. Tenkte på det i sommer så nå når jeg så bildet blir det alvor. Staver og Helinox stol har jeg fra før. Så satser jeg på tidlig snøsmelting neste år.
 2. Test av fjelltelt

  Takk Kjellis, det var storsinnet, men skal vi nå dra i gang ennå en tråd om telt test, hjelp
 3. Ett lite intimt spørsmål!

  Rett på sak siden så mange er opptatt av detta. Det er ikke boxeren som bør ha fokus, men renhold etter en lang svett dag. Hvis ikke kan du få det som vi i forsvaret kalte Texas røde rose. Illrøde baller som svir. Håper ikke jentene våre blir skremt av dette, det er en guttegreie.
 4. Superlight vs standard

  Hei, er med på den, Nordmarka 2 er kanskje det beste teltet til nybegynnere. Det er lavt, men har da en gunstig vindprofil og som du sier en gunstig pris. Friluftsliv behøver ikke bli så dyrt. Jeg kjøpte det da jeg etter mange år skulle begynne med friluftsliv igjen. Senere har det blitt Ringstind pro 1 og Ringstind SL 1-2. På Ringstind Pro 1 har jeg nå fått satt på fem ekstra pluggfester så nå er det godt "nagla" til bakken. Lite blafring av teltduken.
 5. Superlight vs standard

  Prøv denne http://www.helsport.no/om-produktene/telt/teknisk-info så slipper vi kanskje alle synserne og barnål gjengen denne gangen. SL funker greit som tre sesongers. Har ikke vært ute i noen storm, men liten kuling er ikke noe problem. Skulle du være i tvil om holdbarhet hos Helsport så legger jeg ved bildet av Helsport teltet jeg har fra 1968, ingen feil eller mangler. Du kan også ringe Helsport de er veldig greie å ha med å gjøre. Bedre det enn alle synserne her som aldri har hatt noe SL telt.
 6. Dere med Helsport telt (andre kan selvsagt svare)

  Takk for tipset. Noen ganger er ting så åpenbare at en ikke ser det før noen sier sånn kan du også gjør. I tillegg Alpine mat ul har jeg Mammut Light pump mat UL som til og med har samme formen..
 7. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Bra, nå begynner det å bli litt seriøst igjen. Angrepet på Helsport SL fra et par stykker her var ikke bare lite gjennomtenkt, det var også ufint og til skade for Helsports omdømme fordi mange nye som leser dette som jeg kaller vrøvl, forledes til å tro at SL serien til Helsport kan de ihvertfall ikke kjøpe. Min erfaring med Ringstind SL er nok begrenset, men jeg har ikke hatt noen problem og skulle det oppstå feil vet jeg at det er hjelp å få.
 8. Dere med Helsport telt (andre kan selvsagt svare)

  Har brukt footprint for første gang i sommer, ser mange fordeler med det. Det hindre kondens og så får jeg et fortelt med bunn hvor jeg kan ha sekken og noen småsaker så slipper dette å bli vått. Fint å ha en tørr sitteplass ved telt inngangen. Inneteltet og footprint har jeg har jeg latt sitte sammen, så mye lettere når en skal slå opp teltet. Tar heller ikke dette fra hverandre når jeg tørker det. Jeg pakker teltet og teltstenger/plugger hver for seg i sekken. Teltposen til Ringstind 1 teltet mitt er stor nok til telt med footprint.
 9. Nå har jeg en 65 liter Helsport Fjellheimen ferdig pakket for helgen, drar nå til Hardangervidda. For 3-4 dager er 65 liter ganske romslig for meg, jeg har ingen ting på utsiden. Skulle du noen ganger få litt liten plass i den sekken du tenker å kjøpe så kan du bare feste soveposen under sekken, menge gjør det. Husk også på at de rådene du får er basert på den type friluftsliv hver og en av oss driver, så du får mange råd, men av alle disse får du sikkert et som passer deg. Det er et stort spenn, noen her drar på en ukes tur med en sekk på 55 liter mens andre her får nesten "angst" hvis de ikke har min 100 liter å pakke i. En løsning jeg foretrekker er en sekk hvor du kan åpne fronten, det blir lettere å pakke og mye lettere å finne ting
 10. Trenger jeg regntett jakke?

  Jeg har brukt de siste årene, en tur dress som er vannavstøtende. I tillegg har jeg med meg en reindress. Jeg har også i lokket på sekken en skalljakke, disse er jo vindtette og luner godt når jeg tar en pause underveis. Denne jakka er lett og tar liten plass da den pakkes i jakkelomma. I tillegg har jeg med en tynn dun jakke som varme plagg
 11. Hjelp til valg av sekk/tips

  Til helgeturer har jeg brukt en sekk på 55 liter da jeg har lett utstyr som tar liten plass. I sommer har jeg gått opp til 65 liter, da jeg nå har med et større telt og en liten Helinox stol. Her er det for meg god plass til utstyr for 3-4 dager. Jeg har nå den sekken du ser på bildet. Det er en Helsport Fjellheimen 65 liter. Den har et solid bæresystem og er lett og pakke da hele fronten kan åpnes. Den nye modellen av denne heter Alta. Den har mange muligheter for å feste utstyr utenpå sekken. Både under og på fronten hvor det er med egne remmer. Begge disse sekkene har gode justeringsmuligheter for rygglengde. På mine turer har jeg plass til alt utstyret i sekken. Jeg starter med soveposen i vanntett kompresjonstrekk i bunnen over der ligger teltet.
 12. Tips til helgetur med kollektivtrafikk

  Hva med bussen til Haukeliseter (Haukeli Expressen), kunne det vært noe? Bakken opp de første to km er ganske tung, (ganske ille egentlig) men det er flott når du kommer opp. Dere kan jo legge opp turen tilbake slik at dere spiser middag på Haukeliseter, de vant jo en pris i sommer for beste veimaten. Haukeliseter har forskjellige overnattingstilbud så om dere ikke skal telte så kan dere jo bo her og gå turer herfra. Den siste turen min var her og jeg dro med bussen fra Høvik/Bærum.
 13. Chair kit / stol - verdt å dra på?

  Det er ekstra utstyr å få til Helinox sine stoler (de med fire bein) hvis en føler at de synker for langt ned i bakken.
 14. Footprint til Hilleberg Soulo, nødvendig?

  Jeg har med en liten skjæreplate som jeg bruker ved siden av primusen når det er tid for mat. Må jeg bruke primusen i forteltet bruker jeg denne som underlag, men først bruker jeg den når jeg slår leir som underlag for den innebygde pumpa i Mammut liggeunderlaget.
 15. Footprint til Hilleberg Soulo, nødvendig?

  Jeg bruker footprint på Ringstind 1. Det virker som det redusere kondens, men jeg har ingen målinger som kan bekrefte dette. I tillegg får jeg et tørt område i forteltet til sekken og andre saker. Med ekstra pluggfeste som Helsport sydde på (5 stk) gratis, så er forteltet blitt litt større så nå har jeg også et lite område for møkkete støvler. Det blir som du sier en liten vektøkning og volumøkning også, men trekket som ble levert med teltet passe fremdeles. Og så kan jeg sitte i teltåpningen uten å bli våt i rumpa.