Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  702
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Per Fredrik vant dagen sist April 7

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Nylige profilbesøk

2 893 profilvisninger
 1. Per Fredrik

  Nødpeiler

  Nå strekke du strikke kanskje litt langt (tror jeg) I din situasjon er det nok bare satellittelefon som duger. Den kan du leie. Håper du har sjekke responstiden for hjelp i det området du skal til. Sjekk også med legen din. Tror du bør se bort i fra alle andre forslag her enn satellittelefon, de er ikke store og tunge rundt 250g. Bruk Ha en fin tur.
 2. Per Fredrik

  Med liten hund på tur

  Jo da, det gikk greit selv om vi ikke er vant med små hunder i familien. Datteren min har to Huskyer og vi hadde Berner Sennen da unga var små. Jeg bor like ved Nordmarka så vi kom oss ut, men ikke lange turene på grunn av varmen. Vi kunne ikke gå på asfalten da det var for varmt for små poter. Han er veldig rask til å gå så jeg måtte dra på for å holde følge. Ikke stikke han noe sted heller, kikker jeg rundt og ser etter han, sitter han som oftest ved foten min. Kanskje det blir lengre turer siden når han blir større. En fin rase, en rolig liten kar som er lett å lære opp, vaktsom om kvelden er ham også, en liten hund som tror han er stor.
 3. Per Fredrik

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  Kombinere jobb og ferie? Kun unntaksvis har jeg måttet gjøre det, men uunnværlig er jeg ikke, kirkegården er full av de som trodde de var uunnværlige. Vi har mye studier på dette som viser hvor viktig det er å skille arbeidstid og fritid. Her vil det stå en arbeidstaker kamp framover. Også har vi dette evinnelig om at vi må jobbe mer. En leder med lang internasjonal erfaring tok over en stor norsk bedrift, han sa at to ting hadde han lært i Norge, vi var svært effektive på jobb, men fredagen var vi på hytta. Jeg jobbet selv to år i Østerrike, der er det halv dag på fredag. I Tyskland ble det i 2012 krevd et forbud mot å maile kollegier på fritiden og helgene skulle være hellige. Bedrifter som ikke fulgte dette kunne få bøter på opptil 25.000..- Euro. Noe å tenke på for LO dette.
 4. Per Fredrik

  Regelverk rundt arv av våpen?

  For å kjøpe/overta hagle må du enten ha jegerprøve, eller ha vært aktivt medlem i en skytter klubb i over 6 mnd. Aldersgrense 16 år. Rifle, samme som ovenfor. (Usikker på alder) For pistol, du må ha vært aktivt medlem i en pistol klubb, i over 6 mnd. Aldersgrense 20 år. Luftvåpen med større kaliber enn 4,5 mm skal registres hos Politiet, men er ikke søknadspliktig. Du må sende skriftlig søknad til politiet, der du søker om å få kjøpe/overta våpenet. Søknaden må inneholde de attester som er nødvendige, jegerprøve eller skytterklubb bevis. Da det er politiet som behandler søknaden din, vil de bestemme om du er skikket til å ha et våpen. Flekker i rullebladet vil kunne gi avslag på søknad.
 5. Per Fredrik

  Primus Power Stove Set

  Synes Primetch er en dårlig erstatning for de utgåtte modellene vi har tatt opp her, dessuten, hvorfor kjøpe Primetech nå en kan Kjøpe Trangia med gassbrenner. Det er det mye å velge imellom hos Trangia..
 6. Per Fredrik

  Regelverk rundt arv av våpen?

  Du må være medlem av en skytterklubb eller eller skytterlag og ha våpenskap hjemme. Ingen får bæretillatelse hvis en ikke har legitimt behov. Reglene er strengere for pistol enn for rifle. Hvis våpnene har en affeksjonsverdi og du ikke har planer om å bruke dem, kan de plomberes. Du får god hjelp hos Politiet eller et lokalt skytterlag om dette, anbefaler det.
 7. Per Fredrik

  Primus Power Stove Set

  Jeg har "lillebroren" Spider stove set. Ekstra brenner har jeg kjøpt for å ha muligheten til multi fuel. Jeg har nå to Primuser jeg bruker selv om det er flere i bua, denne og den lille Primus Lite +. Vindskjermen er veldig effektiv og den står støtt, men pass på det kan komme en liten stikkflamme ved oppstart. Pitzo tenneren fungerer fremdeles. Problemet med stekepannen har jeg løst med stekepannen fra Jetboil. Alle andre stekepanner ligger som et lokk opp på og fører til overoppheating. Mailet litt med Primus om dette. Begge disse Primusene er ute av produksjon, men jeg synes at dette er noe av det beste Primus har laget de siste årene.
 8. Per Fredrik

  kanobøker med tips til nye steder og opptage?

  Kan anbefale denne, Per Roger Lauritzen sin bok, Tusen padleturer, med kajakk og kano Norge rundt..
 9. Per Fredrik

  Hvor stor sekk til dame?

  Jeg bruker Helsport Fjellheimen 65 liter eller Snota 55, Helsport Alta er en etterfølger til Fjellheimen. Finnes som Alta Lady 65.
 10. Nå er det heldigvis Ferd som står som eiere de er jo en langsiktig og seriøs investor så jeg håper dette går bra. De har bekreftet at i Melhus blir det ingen endringer. Det var vel også Ferd som kjøpte Swix tilbake til norge. Svenske Lundhags har de også kjøpt. Jeg tror at Helsport har et uforløst internasjonalt potensiale så håper de får til dette. Mer kan du finne her https://www.ferd.no/capital/nyheter/helsport-og-swix-sterkere-sammen
 11. Det skjer spennende ting med automatisering innen klesindustrien. Det de kalle Sewbots blir stadig mer avanserte, så trenden er vel at produksjonen kan flyttes hjem. Det går an å håpe hvis ikke "støttegrupa for Ali Exspress i mellomtiden får for mange tilhengere. Bare se på skipsbyggingsindustrien. Vi sveiser igjen skrog her i landet, hvem hadde trodd det for noen år siden.
 12. Hva mener du å oppnå med påstanden om at "Norrøna lenge har sluppet unna med å levere dårlig kvalitet"? Dette var lettvinne greier.
 13. Per Fredrik

  Alternative plugger?

  Morsomt bilde, disse kjenner jeg igjen, gamle greier fra Helsport dette. Jeg bruker nå y-pluggene fra Helsport og Hilleberg. Jeg har bestandig med meg en liten øks som jeg banker disse ned med. Godt fornøyd med disse y-pluggene. Hilleberg har jo også X-pluggene sine, skulle en ønske seg noe som en ikke klarer å ødelegge.
 14. Per Fredrik

  Turklokke i 2018

  Takk til TS, da kom jeg i gang igjen med med letingen etter "tur" klokke.Det ser ut som om Garmin Fenix 5 X har det jeg var på leting etter inklusiv kart.
 15. Jeg bruker nå Y-pluggene og spikerpluggene til Helsport og y pluggene til Hilleberg. Godt fornøyd med dette. Jeg spora vel litt av med sølvpapiret, men poenget som jeg prøver å få fram er at vi må ta vare på våre egne som egentlig leverer produkter i verdensklasse. Er vi ikke villig til å gjøre det vil de forsvinne, ikke bare forsvinner produktene, men vi mister også generasjoners kompetanse med fritids produkter og frilufts liv og den kompetansen kommer aldri tilbake.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.