Gå til innhold
 • Bli medlem

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  974
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Per Fredrik vant dagen sist 14. juni 2019

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

5 825 profilvisninger
 1. Hvis du leter litt her så finner du tidligere tråder om CO hvor rapporten fra Forsvarets forskningsinstitutt omtales. FFI har testet en rekke gassbrennere. Den største forskjellen i utvikling av CO er ikke forskjellen mellom brennere, men mellom flatbunnede kjeler og kjeler med fluxring/varmeveksler. (Eks, Jetboil, Primus) Denne type kjeler utvikler en betydelig større mengde CO enn flatbunnede kjeler.
 2. Selv om jeg er for gammel og i for dårlig form til å legge ut på en skikkelig langtur, er det veldig inspirerende at noen gjør dette og deler opplevelsen
 3. Stort likere kan det vel ikke bli hvis de ikke skal lage en direkte kopi. En annen ting er at jeg med den begrensede informasjonen jag har ikke kan forstå hvorfor de la ned på Melhus og kvittet seg med Helsports ansatte, selskapets viktigste ressurs og nå har de i tillegg generert en ny konkurrent. Hva er det som har skjedd?
 4. Bare de nå ikke får problemer i oppstarten. Teltet ser absolutt ut som en kopi av Helsport Lofoten.
 5. Dette har jeg kopiert fra Helsport, kan vel være greit å ha noen fakta også." Ved lave temperaturer er det smart å bruke superundertøy i posen. Sokker og en lue kan også øke komforten om det er kaldt. Om det blir kaldere enn du hadde regnet med på turen, eller om du er i den nedre temperaturgrensen på posen din er det viktig å ikke ha så mye klær i posen at du komprimerer fyllet så den mister sin evne til å holde på den varme luften inne i fyllet. Da er det bedre å tre en dunjakke over fotenden og brystet, og legge klær under posen for å hindre at kulden trenger igjennom fra undersiden."
 6. Kanskje Fjellreven Abisko Shape 3 kunne være noe, ikke helt umulig vekt, 2,560 kg. Pris ligger rundt 8.500.- Fjellreven lager bra greier. Dette er et sold tunell telt som tåler litt uvær. Det har også et stort fortelt med plass til både ryggsekker og å lage mat inne ved dårlig vær. Fjellreven har også Abisko lite 3, her er inne teltet likt med Shape 3, men forteltet er mye mindre, pris her er 7.499.- Jeg har både tunell og kuppel telt. Å sette opp tunneltelt når det blåser litt går veldig greit. Med kuppel telt har jeg problem da jeg er aleine på tur. så det blir alltid kaos, Lykke til.
 7. Hva med Jetboil Stash? Vekt 200g inkl. kjele 0,8 liter og brenner, lokk med helle tut. Fot støtte, brenner og gass boks 100g er det plass til opp i. Vekten på gass boksen kommer i tillegg. Kaffepresse fås som tilleggsutstyr.
 8. Takk for svar, jeg får nok bare øve meg. Jeg har oftest bruk Helsport Ringstind SL på fjellet og dette er veldig enkelt å sette opp aleine.
 9. Har du fått dette til i liten kuling? Jeg følger den beskrivelsen du gir men først setter jeg i to teltplugger i den enden som er opp mot vinden. Når den siste stanga er i og teltet reiser seg står det der i vinden uten barduner som holder i mot vindpresset. Det har gått bra hittil, men det foregår ikke i ro og mak jeg er ganske stressa. Det er Helsport SL Trolltind jeg bruker. ,Alle tips mottas med takk.
 10. Det er vel ikke obligatorisk å ta med det folk kommer trekkene med som ikke er svar på oppgaven? Det er kanskje litt av sjarmen her at vi ofte kommer med det vi har kjøpt sjøl selv om det ikke er svar på spørsmål fra ts.
 11. Bra kommentar, men jeg må spørre søstera mi, hun underviser i matte.
 12. Jeg har to tre sesongs dun poser som dekker omtrent samme bruks/temperatur område. Mountain Hardware Ratio 15 veier rundt 1,2 kg med 650 FP. Helsport Rago superlight veier 0,8 kg med 800 FP. Rab Mythic Ultra 360 har jeg ikke noe bilde av Cennå), dekker også tilnærmet samme temperatur området, men veier bare 606g med 900 FP. Pakket mål er 19x29 cm.. Da har jeg her tre dun soveposer for tilnærmet samme temperatur område hvor vektforskjellen mellom den tyngste og letteste er ca 600g og ganske store forskjeller i pakket volum. Vekt og volum er viktig for meg så jeg prøver å få vekten på sekken ned
 13. Tyin Elite kjenner jeg ikke til, med det nye her som Rab har tatt i bruk er at fibrene behandles før nylon stoffet produseres. Da oppnår en at stoffet puster. Varmereflekterende lag uten at stoffet puster blir ganske klamt etter vært. Jeg er ikke noen ekspert på dette, men leser det jeg kommer over. Mulig jeg ender opp med en Rab Mythic Ultra etter vært., det er mye å betale for å spare 260g, galskap, men moro.
 14. Dette var interessant lesning. I tillegg til det som er nevnt her har Rab tatt i bruk en helt ny teknologi som de kaller thermo Ionic Lining technology (TILT) i soveposens innermateriale dette gir varmereflekterende effekt, det betyr at varmen fra kroppen reflekteres og beholdes i soveposen, dermed isolerer denne enda bedre, uten å veie mer! Innermateriale er vevd av titanium belagt nylon som sørger for denne soveposeteknologien gjør at posen isolerer opptil 32% bedre. Denne løsningen finnes i Rab Mythic Ultra 180 og 360. Det blir vanskelig nå å ikke kjøpe en tre sesongs sovepose som veier 60
 15. Jeg har Helsport Ringstind Superlight, både SL 1-2 og SL 2. Dette er tre sesongs telt Jeg har samme krav som jeg ser du har, lav vekt og lavt pakke volum. Jeg er godt fornøyd med teltene, har god erfaring med SL 1-2 i dårlig vær, det er et tøft lite telt. Det er de "gamle modellene jeg har. Helsport har nå kommet med nye utgaver. Kan anbefale Ringstind Superlight 2,
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.