Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  593
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Per Fredrik vant dagen sist Juni 24 2016

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

2 290 profilvisninger
 1. Erfaringer med Stormberg?

  Jeg har en rekke Stormberg plagg, disse er lette, har lite volum og kan pakkes i lommene, jeg har ikke hatt noen problemer med disse. Det jeg har fra Bergans bruker jeg på jobb og fritid hjemme. Tar ikke sjangsen på å sitte ved bålet med dun jakkene fra Bergans når gnistene fyker, Den ene Stormberg dun jakka mi har en del treffere av glør fra bålet eller glør fra sigar røykinga..Jeg fyller bare lim i hullene. Som alltid, vi får det vi betaler for, kan ikke forvente samme kvalitet fra Stormberg som fra Bergans eller Norrøne, det er bare å sjekke prisforskjellen, men kvaliteten fra Stormberg er bra nok for meg og mitt frilufts liv.
 2. Bergans Trollhetta 3 eller North Face Triarch 3

  Hei igjen, et annet moment som kanskje kan bety noe for deg er kundeservicen til Helsport. mange her inklusiv meg selv har gode erfaringer med den. Det er bare å ringe eller maile. For tre år siden var jeg på vei tilbake til friluftslivet etter mange års fravær mye var nytt og mye måtte læres. Jeg kjøpte som første telt Helsport Nordmarka 2, fordi det var billig og fordi jeg ikke ville bruke for mye penger før jeg viste hvordan det ville gå med friluftslivet. Det har gått over al forventning og nye telt har blitt kjøpt inn, alle fra outlet siden til Helsport. Vi har også flere lett-pakker tråder her. jeg fikk mange ideer fra disse. hvordan lage pakkliste og å få struktur. Sekken jeg nå har med meg på Hardangervidda veier rundt 12 kg, takket være lett-pakker gutta.
 3. Bergans Trollhetta 3 eller North Face Triarch 3

  The North Face er en telttype hvor du setter opp inneteltet først for så å legge over ytterteltet. Lite gunstig dette i regnvær, du kan få et vått innertelt. Flere her har denne type telt og en mente at når det blåste mye ute så blåste det neste like mye inne i teltet. Av de teltene du har listet opp så er Bergans et sikkert valg. Hvis du ikke har sjekket det så finner du mange gode tilbud her, http://www.helsport.no/outlet . både telt, soveposer og ryggsekker.
 4. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Det er vel å dra det litt vel langt å kalle 650 dun spenst for dårlig kvalitet, mange produsenter bruker 650, dette har med pris og pakke volum å gjøre. Du kan sjekke hva Marmot tar for soveposene sine med dun spenst fra 800 og oppover. Mountain Hardware bruker som mange andre 650. jeg har to soveposer derfra, Ratio 15 og 32. Vekten på disse er omtrent der Helsport ligger med sine. Marmot har i tester fått merknader for at glidelåsen setter seg fast og at trekket er tynt. Skulle gjerne hatt Marmot pose, men kan ikke forsvare prisen. Selv om du tenker motsatt som du sier ang. tynne materialer, og det er jo greit, så sier testene noe annet.
 5. Du går nok klar, her er linken til FFI sin testrapport, du finner det meste der https://www.ffi.no/no/Rapporter/2012-00404.pdf Det er flere tråder her om denne og div. ekspedisjoner hvor det kunne gått riktig galt.
 6. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Det ornær seg nok. Det var en lettpakke tråd vi hadde for en tid tilbake som hjalp meg med å få orden på pakkingen slik jeg driver mitt friluftsliv. Vår venn Bjarne, han med den fine bloggen, har testet den sekken jeg har og mener han kan klare seg med denne 65 liter'n i nesten ei uke om sommeren, men vi driver jo alle litt forskjellig med hvert vårt. Her er bilde av en 55 liter jeg også bruker, men da blir det ikke mye luksus med mat og drikke og ikke Helinox stol heller.
 7. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Jepp, det har jeg med, i tillegg til det du nevner har jeg med varmeplagg, vindjakke og regntøy. Varmeplagget er en tynn Stormberg dun jakke, den pakkes i lomma, vindjakka er også fra Stormberg. Ellers så går det mest i frysetørret mat, Real, brød og pølsesnabb, også whisky.
 8. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Hvis du begynner og leite her finner du en zillion meninger om pakking og sekker. Den største sekken min er på 65 liter, det regnes som lite, men her har jeg god plass, på bilde ser du sekken med soveposen i bunn og teltet på tvers over denne. Jeg har også med en "camping Stol" Helinox Zero. Når jeg bruker 55 liter sekken min legger jeg teltet under topplokket det er mange fordeler med det. Vekten av det jeg har med meg hvis jeg ikke skal leve helt asketisk er 12-14 kg.
 9. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Jeg har to favoritter blant teltprodusentene, det er Hilleberg og Helsport. Disse lager telt helt i verdenstoppen. Helsport har en "legendarisk" kundeservice, det ser jeg på som en fordel. Får du problemer kan du bare ringe dem. Jeg har selv snakket med dem om en modifikasjon på et av teltene, jeg fikk gode råd og ikke kostet modifikasjonen noe heller.Må du få utført reparasjoner kan du bare snakke med jentene på systua. Helsport har en filosofi om at telt er en investering for mange år framover. Det eldste Helsport teltet jeg har , ble i sommer 49 år. Hvis vekt er viktig for deg kan du, til tross for hva enkelte her måtte mene, satse på Superlight serien til Helsport. Det er det jeg bruker oftest på Hardangervidda. Jeg drar heller ikke på tur om vinteren. PÅ outlet siden til Helsport er det nå masse tilbud. Her har jeg kjøpt to telt og fire ryggsekker. Helsport har også nå kommet med en nye serie med dun poser.
 10. Primussamletråd

  Rene Nigeria brevet, snart får du nok nytt brev om å sende mer penger da pakken din sitter fast i tollen i et land vi aldri har hørt om, men meldingen du fikk med denne teksten er jo rene samleobjektet. Det alvorlige med dette er at du har nå kanskje utsatt deg for en sikkerhetsrisiko hvis du har gitt fra deg for mange opplysninger, så pass på.
 11. Sort uke?

  Her er dagens tilbud fra Helsport, dette til ettertanke, · Idag har vi MASSE GODE TILBUD.... GRATIS NORDLYS✨ GRATIS ØYEBLIKK FORAN BÅLET MED DINE BESTE VENNER💚 GRATIS STILLHET GRATIS SOLNEDGANG🌅 GRATIS SOLOPPGANG🌄 ALT dette kan DU FÅ om du drar ut på tur i dag! Vi oppfordrer ALLE til å flykte fra kjøpehysteriet og bruke utstyret dere har og DRA UT I NATUREN OG OPPLEV!💚
 12. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Endelig så fikk jeg noe jeg kan ønske meg, jeg trudde det var slutt, jeg har så mye saker, men nå ligger det an til ny Helsport tre sesongs dun pose. Mindre pakke volum og 200 g. lavere vekt en den jeg nå har. Jeg hører med til de siste raringene som kjøper norsk så sant det finnes produkter som dekker behovet.
 13. Her kommer du til å få mange forskjellige svar, alle basert på det friluftslivet hver og en av oss driver. For en tre til 4 dagers tur på Hardangervidda bruker jeg nå en 65 liter sekk. Da har jeg god plass og vekten på sekken er fra 12-14 kg, da har jeg også med en Helinox stol. Med litt mer "disiplinert" pakking klarer jeg meg med 55 liter. For å få dette til så har jeg dun pose på 829 g og Helsport Ringstind SL som veier 980 g. Med god planlegging burde en sekk på 55 liter klare seg lenge for en hytte til hytte tur. Flere bruker 45 liter. Jeg gir deg det rådet jeg fikk her som ny, lag detaljert pakkliste, vær kritisk , da finner du fort ut hvor stor sekk du måtte trenge og hva totalvekten blir. Jeg har satset på to sekker (55 og 65 liter) som har glidelåser i fronten så du kan åpne sekken nesten som en koffert, da blir sekken lettere å pakke og det blir mye lettere å finne sakene. Jeg regne med at kjæresten din også skal ha sekk så det jeg har omtalt her er for en person som går aleine, som jeg gjør
 14. "Sprengt" Exped SynMat Hyperlite

  Jeg bruker Mammut Light Pump Mat UL, R verdi 4,1 vekt 580 g, denne har innebygd pumpe. Har mye greier fra Mammut, har aldri hatt noen problemer.Jeg har også Mammut Alpine Mat UL, denne veier 135 g.
 15. Har fått sydd på fem ekstra pluggfester på Helsport pro 1, Helsport gjorde dette gratis. God erfaring med dette i sommer. Teltduken blafrer ikke mye og dessuten blir det bedre plass i forteltet når teltduken strammes. God avstand mellom duken i innerteltet og ytterteltet. Jeg har også Ringstind Superlight 1-2 som jeg skal sende inn til Helsport i vinter for fem ekstra pluggfester.
×