Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  762
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Per Fredrik vant dagen sist April 7 2018

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda
 • Sted
  Hosle

Nylige profilbesøk

3 520 profilvisninger
 1. Etter å ha erfart at plast "ikke tåler sprit" eller kokende vann så har jeg nå flasker og kopper i 18/8 stål. Primus har dette. Whisky med plastsmak er det slutt på, men en trist opplevelse var det.
 2. Det er ille nok av vi raserer urørt natur med vindkraft utbyggingen. Ikke en gang eierskapet til disse anleggene har vi sikret oss. Hvis det går som planlagt vil det fram til 2020 bli bygget 18 anlegg av disse eies helt eller delvis 15 anlegg av utenlandske interesser. Ikke hadde jeg trodd at jeg skulle delta i en sivil ulydighets aksjon, men nå er vist tiden kommet. Hvorfor bygges ikke dette til havs? Med teknologi fra oljeindustrien burde vi har ha konkurranse fortrinn
 3. Flott å få denne lista di nå når jeg har begynt å planlegge vårens første tur. Jeg skal i år bruke Lundhags Termik 54 liter som lettvekts sekk denne sesongen. Den veier 1,330 kg. Ser at du bruker Osprey Exos på 48 liter. Får du alt opp i sekken eller hva er det du må ha på utsiden og/eller under lokket?
 4. Hvordan den vil klare seg i kraftig vind på høyfjellet, en liten kuling f.eks, siden du nevnte at du kunne tenke deg en fjelltur. Stort vindfang i forhold til et lite fjelltelt som det minste jeg har, Ringstind Superlight 1-2.
 5. Datteren og familien hennes bruker lavvulight, de har en liten kar på 6 år, men begge Huskyene sover ute. De går mest turer i skogen så det går nok greit i Femunds marka, men anbefaler deg å ta en kontakt med Helsport, de er veldig hjelpsomme og greie å ha med og gjøre. Alle Ringstind teltene mine (3 stk) og ryggsekkene har jeg kjøpt på outlet siden til Helsport så det er bra du følger med der.
 6. Det er mulig Ringstind 2 kan kanskje bli litt lite, spørs litt hvor stor hund dere har og hvor store/lange dere er. Jeg har dette teltet selv som et av singel teltene mine og det er "et hav av plass" for meg som går på tur av aleine. Da jeg begynte med friluftsliv igjen startet jeg med et telt i Nordmarka serien til XXL. Dette er en serie telt som Helsport produserer for XXL, rimelige telt og bra kvalitet til en rimelig pris De har Nordmarka 3 camp til 2.699.- Ulempen med alle billige telt er jo at det blir litt mye vekt og volum. Lykke til.
 7. Teltstengene til Helsport X-Trem serien varierer i diameter fra 9 mm til 10,25 mm. Til sammenligning har teltstengene til Superlight/PRO en diameter fra 8,5 mm til 9,6 mm. Alt er DAC stenger
 8. Vi har hatt en del tråder om hvor stor sekk. Det er selvfølgelig mange meninger, men det jeg lærte av en tråd vi hadde for en tid siden var at begynn i riktig ende. Start med hva du skal ha med, hva har du av utstyr fra før og hva må du kjøpe nytt. Dette gir deg størrelsen på sekken. Har du en større pappeske i heimen så kan du legge utstyret der og så regne ut volum (LXBXH). En ting som gir stort utslag på volum er hvordan skal du sove. Skal du ha med deg sovepose eller lakenpose. En dun pose for hytte til hytte bruk vil veie i underkant av en kg. Pakkevolumet er lite for dun poser. DNT foreslår 40-60 liter på hytte til hytte sekker. Jeg bruker selv 65 liter, men jeg ligger ikke på hyttene, jeg bruker telt og sovepose og ellers alt jeg trenger for 3-4 dagers vandring.
 9. 780 g Ny vekt etter bytte av teltstang og plugger og med footprint er kg. 1,448 på kjøkkenvekta. Da er telter optimalt tilpasset mitt bruk. Jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe den nye modellen selv om vindprofilen nok er bedre. Det blir nok heller Rago Superlight sovepose på 780 g.
 10. Hei, skulle gjerne visst hvordan Helsport har forsterket bardunfestene, hadde det vært mulig med et bilde?. Jeg har i vinter byttet teltstangen, har gått opp en dimensjon til en diameter på 9 mm.
 11. Kanskje dette settet kunne vært noe? Velger du brenneren for toppmontering går den opp i kjelen. Kjelen passer opp i stekepanna og det hele får plass i trekket som fulgte med stekepanna. Kaffekjelen er på 0,7 liter.
 12. Jeg bruker et Mammut liggeunderlag med en høyde på 3,8 mm. Det går akkurat. Et par ganger ved mye regn har soveposen blitt fuktig i fotenden, men aldri våt, jeg tar nok litt plass med mine 187 cm. Det ser ut til at fremover blir det mest å bruke Ringstind Pro 2, kravet til komfort blir ikke mindre med årene, her synes jeg det er god plass.
 13. Jeg kontaktet Helsport om det nye Ringstind 1 teltet ang. plass i inne teltet da det bare er max bredden på 90 cm. og lengden som er oppgitt på tegningen. De bekrefter at bredden ved hode- og fot enden er 60 cm. Da har de nok lagt seg på noenlunde samme mål som det Hilleberg og Fjellreven har på sine 1 manns telt. For meg blir nok det for trangt så jeg for ta godt vare på Ringstind Pro 2 og SL 1-2 som jeg har. Ganske romslige en manns telt egentlig.
 14. Drone Defender heter en ny type utstyr, ser ut som en rifle. Retningsvirkende, forstyrrer ingen andre enn dronen. Enklere og rimeligere varianter på vei for forbrukermarkedet. Det er jo sånn det funker, mange plagsomme droner gir økt salg av mot midler.
 15. Tilgjengelig jamme utstyr rammer ikke uskyldig tredje part. Utstyr for privat bruk har ikke rekkevidde til dette. Det er jo ikke nødvendig å gjøre dette bare for å ødelegge, men når det blir plagsomt kunne det være en tanke, men lovlig er det nok ikke. Flere land som f.eks Israel har hatt jamme utstyr ved flyplassene sine en tid uten at dette skader tredje part.. Flere land følger etter så det kommer nok stadig nytt jamme utstyr på det private marked framover.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.