Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  436
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Per Fredrik last won the day on Juni 24 2016

Per Fredrik had the most liked content!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hosle
 • Interests
  Kanoturer med Ally 13,7 singekano, fotturer Hardangervidda

Nylige profilbesøk

1 519 profilvisninger
 1. En natt ved bålet

  Må nesten følge opp den med bilde fra mitt nærområde, Krokskogen, Blir noen turer her mens jeg venter på snøsmeltingen på Hardangervidda.
 2. En natt ved bålet

  Det er nok huleboer instinktet som slår igjennom hos oss. Vi flytter inn i knøttsmå telt med takhøyde 90 cm og sitter ute ved bålet og samler styrke til hverdagen Jeg har et lite vedlager sjøl som jeg padlet ut med kanoen for 2 år siden. Jeg bare venter til det blir noen bare flekker så jeg kan få teltpluggene ned i bakken så kan jeg begynne sesongen igjen.
 3. Barn på tur, alder 1-5 år, hva er viktig utstyr?

  Skal du ut med småttinger med pulk i kulda så vær obs på temperaturen og sjekk ofte hvordan tassen har det. Dessverre har det vært noen tragedier med små barn i pulk. Det er kaldt langs bakken og småttingene har ikke fullt utviklet temperatur reguleringssystem. Ellers som mange er inne på, ikke gå forlangt. Jeg gjorde den tabben med unga da vi gikk Aurlandsdalen. Det var på den turen datteren min lærte å banne.
 4. Första tältturen i Norge med barn 4 o 5

  Kanskje dere skulle prøve Hardangervidda. Stort sett lett terreng. En start ved Halne Fjellstove og båttur inn Halne-fjorden kan være en bra start for unga. Mange bruker denne nettsiden for å planlegge turer. https://www.ut.no/
 5. Du må ikke stenge for ventilasjon verken sommer eller vinter, det gir deg garantert kondensproblemer.
 6. Urberg 2-Person Tunnel Tent. Solo/2-manns telt?

  Skal du har leir over noen dager er det alltid mer komfortabelt å ha mer takhøyde. På fotturene mine nå bruker jeg Ringstind Superlight for å spare vekt og volum. På kanoturer vil jeg nå framover bruke standard Ringstind som har 10 cm mer høyde, det merkes. I tillegg har jeg Nordmarka tarp. I kanoen er ikke vekt og volum viktig. Under tarpen vil jeg i år også bruke Helinox bord og stol.
 7. Fargevalg på hilleberg akto

  Hva med det nye Ringstind 2 superlight? Ellers er det alltid gode tilbud på outlet siden til Helsport. Har kjøpt to telt og fire ryggsekker der selv. Kundeservicen til Helsport er det ikke mange som matcher, Jeg har Ringstind 1 inne for noen endringer. Tirsdag ringet Bente Lund meg fra systua med et forslag som Helsport mente ville bli en bedre løsning enn det jeg hadde komme fram til selv. Hvor menge leverandører gjør dette?
 8. Urberg 2-Person Tunnel Tent. Solo/2-manns telt?

  Her er målene på Nordmarka 2. Du får greit inn to liggeunderlag forutsatt at de er av den typen som smaler av nedover. Jeg kjøpte dette teltet for 4 år siden da jeg etter mange års fravær skulle begynne med friluftsliv igjen og ikke ville bruke for mye penger før jeg fikk se hvordan det gikk. Jeg er 187 høy, så det er litt snaut med takhøyde, men det nye Helsport Ringstind Superlight teltet mitt har også samme takhøyden så noe problem er det ikke. Jeg har også det standard Ringstind teltet, her er takhøyden 1 M, det er mer komfortabelt. For to voksen karer kan det bli litt for trangt, men dame eller bikkje går. På outlet siden til Helsport.no finnes det ofte mange gode tilbud. Der har jeg kjøpt 4 ryggsekker og 2 telt pluss klær til kona.
 9. Urberg 2-Person Tunnel Tent. Solo/2-manns telt?

  Høres ikke ut som noen bra løsning uten ventilasjon i innerteltet. Du må ha gjennomlufting, ellers får du kondensproblemer. Har hatt Helsport Nordmarka 2 i noen år, ikke det største 2 manns teltet, men fungerer greit. Greit for to på tur, men ikke til å bo i over lengre tid. Har prøvd det i liten kuling på Hardangervidda, virker solid. Det er god ventilasjon..
 10. Du må true med å inndra iPhone og iPad. Da ordner det seg nok med tørkeplass
 11. Legger det først nede i gangen hvor det er fliser og varmekabel. Så henges det i stua Jeg har hems over halve stua, over resten er det 4,5 meter takhøyde. Om sommeren når det er sol og varme, henges det først på tørkestativet ut.
 12. Jo det var slik jeg tenkte, men så tenkte jeg at kanskje den lille glippen mellom teltduken og bakken vil lette vindpresset på hode enden. Håper noen som har mer peil enn meg kan løse dette for hvis det blåse under duken i hode enden vil ikke inne teltet kunne legge seg på ytter teltet. Da har vi et problem mindre.
 13. Nå ble jeg usikker da det ikke er noe text, men hvis du ser på videoene så bøyer teltstanga seg mye mer med vinden inn fra fotenden. Så da tror jeg testen viser vinden inn fra begge retninger. Arealet på teltduken er vel større fra fotenden og opp til stanga enn arealet ved hode enden. Derfor har jeg trodd at det er bedre med hode enden mot vinden, men jeg vet jo ikke da dette ar langt utenfor mitt fagområde. Jeg er ikt ingeniør og økonom.
 14. Her er to bilder fra en "vindtest" av Ringstind Light 1. Det kan se ut som om vinden inn fra hode enden kan funke bra hvis det er en gleppe mellom bakken og teltduken. Stanga bøyer seg mye med vinden inn fra fotenden.Det er dessverre ikke noe info om vindstyrke. Fant denne linken, Hilleberg Akto i oppimot 70Mph vind, da brak stanga, konstruksjonen er vel ikke så fundamentalt forskjellig fra Ringstind?
 15. Nye RS 2 har en teltplugg mer enn RS1, er det mulig Helsport har kikket på tråden vår og satt på et nytt pluggfeste nede ved hode enden på RS 2?. Det vi mangler nå er kanskje en større stangkanal og nye stang kopper på det "gamle Ringstind 2, så vi kan ha muligheten for doble stenger.