Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  652
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Per Fredrik vant dagen sist April 7

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Nylige profilbesøk

2 605 profilvisninger
 1. Per Fredrik

  Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Anbefaler absolutt Helsport Nordmarka 2, her er mye telt for pengene. Jeg kjøpte dette da jeg skulle begynne med frilufts liv igjen og jeg var usikker på hvordan det ville utvikle seg. I år har jeg skaffet meg Hilleberg Tarp 5 og Meshtelt 1 for å ha noe enkelt og lett med i sekken. Funker greit dette å i skikkelig regnvær som vi hadde nå på lørdag og søndag, men vil ikke anbefale dette hvis en skal gå Hardangervidda på tvers.
 2. Per Fredrik

  Ny sovepose ønskes: 3 sesongers, lett og liten

  Jeg har to Mountain Hardware dunposer, Ratio 32 (sommerpose) og Ratio 15 (3 sesong) Godt fornøyd med disse. Begge har jeg kjøpt på salg hos Fjellsport. Fjellsport har i dag salg på Ratio 15 for 1.299.--
 3. Per Fredrik

  Turtips nær kollektivtransport

  Det er en som kaller seg Friluftamatørene som legger ut mange flotte videoer på Youtube. Det var her jeg fikk tur ideen, å gå fra Haukelifjell til Mannevatn. Dessuten ville jeg prøve å reise kollektivt da vi bare har en bil så jeg kan ikke bli borte så lenge.. Bakken opp fra Haukeliseter er ille bratt, 2,4 km, 350 høydemeter. men terrenget er lett å gå nå en er oppe. Jeg hadde ingen mygg eller myr plager. Jeg startet turen 14 juli.
 4. Per Fredrik

  Turtips nær kollektivtransport

  Hva med bussen til Haukeliseter og så gå til Finse og så ta toget hjem?
 5. Per Fredrik

  Lett enmannstelt

  Kanskje dette er noe for studentene du nevner som vil ut i skogen. De kan jo start med tarpen og når studielånet slår inn kjøpe mesh teltet. Har blitt litt fan av det nye skogs teltet mitt.
 6. Per Fredrik

  Hva har du kjøpt nå!

  Og jeg som trodde at jeg nå var ferdig med handle hysteriet, men nei. men så har det vært ille varmt nå i juni så da ble det HillebergTarp 5 og Mesh tent 1 for å få litt mindre å dra på og en litt luftigere overnatting. Dette er primært beregnet for overnatting på Krokskogen og i Nordmarka mens jeg forbereder meg til turene på Hardangervidda.
 7. Per Fredrik

  Myggnetting under tarp

  Bildet er fra sist helg på Krokskogen. Hilleberg Tarp 5 og Hilleberg Mesh Tent 1. Kjøpte dette på våren for å ha en enklere og luftigere overnatting nå i den varmen som vi har. Mesh teltet har bunn og fire pluggfester. Takhøyde i front er 95 cm. Godt fornøyd, kan anbefale dette. Har ikke fått prøvd det i skikkelig regnvær ennå, så jeg tar nok hageslangen for å se hva som skjer.
 8. Per Fredrik

  Sette opp Ringstind i forhold til vind?

  Det er litt delte meninger om dette, men det virker som de fleste her setter opp fotenden først ved stek vind. Jeg har Ringstind SL 1-2 og fester to plugger ved fotenden uansett vind styrke, så strekker jeg ut teltet og så trer jeg i stanga og så i med to plugger ved hode enden
 9. Per Fredrik

  Lett enmannstelt

  Har du vurdert Tarp og mesh telt? Hilleberg har begge dele. Med et par vandre staver har du en bra løsning. Har selv Tarp 5 og mesh tent 1. Tarp 5 kan bli litt liten under kraftig regn.
 10. Per Fredrik

  Nybegynnere på tur med baby

  Har et annet forslag til deg så du får ta det for det det er. Hva med å ta inn på ei tradisjonell fjellstue som f.eks. Fagerheim Fjellstugu. Da får du en soft start på friluftslivet og det er ikke så dyrt å overnatte heller. Så kan du begynne med dagsturer. Du smører matpakke om morran også så er du tilbake i god til til middag. Da trenger du en bæremeis til ungen og en ryggsekk med klær og utstyr. Husk ungen er liten så temperaturreguleringen er ikke helt utviklet og er hun sterk nok i nakken til å holde hode oppe over lengre tid? Gjør du dette får du en god opplevelse og en erfaring å bygge på. God tur.
 11. Vi har et fast hylekor her som hauser opp denne skepsisen, så ta det med en klype salt. Jeg har Ringstind SL 1-2 og Ringstind Pro 1.Det er ikke nødvendig med footprint, men flere fordeler. Det blir mindre kondens, du får bunn i forteltet og du unngår mye av møkka som du ellers ville fått på teltbunnen. Jeg har valgt å ha footprint fast montert på begge Ringstind teltene mine. Det blir en økning av vekt og volum, men ikke mye. På "sommerteltet" mitt. Hilleberg Tarp 5 og Mesh telt 1 har jeg ikke footprint. Her prioriterer jeg vekt og volum.
 12. Skogbrann i Lommedalen, brannen er ikke under kontroll. Brann helikopter og sivilforsvaret er satt inn. Det er funnet en bål plass med en forbrent kaffekjele. Noen lærer aldri, regler gjelder bare de andre. Prøv å respekter forbudet.
 13. Tydelig beskjed på nyhetene i går fra brannvesenet, gjelder også gassbrennere.
 14. Per Fredrik

  Bergans eller Robens?

  Hun skal jo ha med seg to unger på 6 og 8 åtte år så så klaustrofobisk blir det vel ikke. Med en vekt på 2,35 bør dette kanskje være et godt tilbud. Hun får sikkert nok å bære på for unga ellers. Jeg er selv 187 og bruker Helsport Ringstind SL 1-2 med 90 cm "takhøyde" funker greit for meg, men mange ønsker seg kanskje mer. Det er vel også slik tror jeg at lave telt har en bedre vindprofil.
 15. Per Fredrik

  Bergans eller Robens?

  Har du sjekket denne https://www.helsport.no/outlet Her legger Helsport ut telt de har brukt på messer eller utgående modeller til sterkt reduserte priser. Jeg har selv kjøpt to telt på denne outlet siden. Dessuten har Helsport en kundeservice som du bare kan ringe til hvis det er noe du lurer på. Får du en skade på,teltet reparerer de de for deg.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.