Gå til innhold

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  751
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Per Fredrik vant dagen sist April 7 2018

Per Fredrik hadde mest likt innhold!

Om Per Fredrik

 • Bursdag 24. sep. 1946

Nylige profilbesøk

3 385 profilvisninger
 1. Per Fredrik

  Ringstind med to innganger

  Jeg bruker et Mammut liggeunderlag med en høyde på 3,8 mm. Det går akkurat. Et par ganger ved mye regn har soveposen blitt fuktig i fotenden, men aldri våt, jeg tar nok litt plass med mine 187 cm. Det ser ut til at fremover blir det mest å bruke Ringstind Pro 2, kravet til komfort blir ikke mindre med årene, her synes jeg det er god plass.
 2. Per Fredrik

  Ringstind med to innganger

  Jeg kontaktet Helsport om det nye Ringstind 1 teltet ang. plass i inne teltet da det bare er max bredden på 90 cm. og lengden som er oppgitt på tegningen. De bekrefter at bredden ved hode- og fot enden er 60 cm. Da har de nok lagt seg på noenlunde samme mål som det Hilleberg og Fjellreven har på sine 1 manns telt. For meg blir nok det for trangt så jeg for ta godt vare på Ringstind Pro 2 og SL 1-2 som jeg har. Ganske romslige en manns telt egentlig.
 3. Per Fredrik

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Drone Defender heter en ny type utstyr, ser ut som en rifle. Retningsvirkende, forstyrrer ingen andre enn dronen. Enklere og rimeligere varianter på vei for forbrukermarkedet. Det er jo sånn det funker, mange plagsomme droner gir økt salg av mot midler.
 4. Per Fredrik

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Tilgjengelig jamme utstyr rammer ikke uskyldig tredje part. Utstyr for privat bruk har ikke rekkevidde til dette. Det er jo ikke nødvendig å gjøre dette bare for å ødelegge, men når det blir plagsomt kunne det være en tanke, men lovlig er det nok ikke. Flere land som f.eks Israel har hatt jamme utstyr ved flyplassene sine en tid uten at dette skader tredje part.. Flere land følger etter så det kommer nok stadig nytt jamme utstyr på det private marked framover.
 5. Per Fredrik

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Det finnes jo jamme utstyr i nesten alle prisklasser så det er ikke noe problem å ta ned disse. Litt som en kunne gjøre med de verste mobil pratmakerne når vi var på vei hjem fra jobben med bussen eller T-banen. Kanskje utstyr jeg kan ønske meg, og jeg som ikke hadde tenkt å kjøpe noe i år.
 6. Per Fredrik

  Bigfoot

  Jeg holder meg heller til den lille samedokka som stod på brua på jageren Sleipner under krigen. Dokka berga både skip og mannskap. Dokka står i dag på Marinemuseet i Horten. Mye tøffere denne enn Bigfoot.
 7. Per Fredrik

  Nye x-strem soveposer fra Helsport: Spitsbergen og Svalbard

  Bedeteppe, det var en bra kommentar, men nei, selv om jeg har hatt kunder som har hatt med seg teppe sitt og som har lånt kompass av meg for å finne retningen har ikke jeg noe sånt teppe. Det går nok mer på at friluftsliv og utstyr er en det av vår kulturarv og derfor prøver jeg å argumentere for at vi må ta vare på våre egne, ikke bare norske produkter men også svenske. Litt som å bruke butikken på hjørnet. Alle synes det er fint med en lokal butikk, men bruker den for lite så en dag er den borte. Nå er jo Helsport kjøpt opp og blitt en del av Ferd/Swix systemet så her vil det nok satses mer internasjonalt. Desto mer imponerende er Hilleberg, en liten familiebedrift som også opererer på det amerikanske marked og som til og med har produksjonen sin i Estland.. Så har jeg jo også gnåla på noen ganger at vi ikke bør kjøpe kopi produkter fra kinamann. Er kanskje skada fra den gang jeg jobbet i Hongkong
 8. Per Fredrik

  Nye x-strem soveposer fra Helsport: Spitsbergen og Svalbard

  Hvorfor tror du at du får like bra eller bedre ekstremposer andre steder. Jeg synes dette r en negativ kommentar, går det ikke an å gi litt kred til en liten norsk bedrift som har klart seg i en knallhard internasjonal konkurranse i mange ti år.
 9. Gode nyheter dette Tom, men vær forsiktig jeg husker du hadde en skikkelig tung sekk i forhold til mine 12 kg.
 10. Per Fredrik

  Hva nå, eller sutre, sutre?

  Hyggelig å se du er tilbake Tom. Du får ha lykke til, håper du finner en løsning.
 11. Per Fredrik

  Hardangervidda for nybegynner

  Har du sjekket ut.no for det området du har tenkt å gå i? Hvis ikke så finner du her kart for området ditt med stier og høydeprofiler med beskrivelser. Avstander kan du måle med en funksjon i kartet. Siden du sier at du skal på tur aleine så er teltet du foreslår ganske stort og tungt og med mye mesh i inne teltet som gir et kaldt telt og trekk når det blåser opp, men en fordel om sommeren da når sola steiker. God tur.
 12. Enig, høres greit ut dette. Det er kanskje blitt mange etter hvert som har ønsket denne endringen så nå tar de vel noe betalt for dette. Gratis plugg fikk jeg jo ikke. Jeg har også Ringstind Pro 2, her burde det vært to innganger, andre produsenter med samme grunnkonstruksjon har dette så jeg skal høre om Helsport kan sy på en ekstra inngang, hvis det ikke blir for dyrt da.
 13. Dette er et standard opplegg fra Helsport, flere her på forumet har fått gjort dette. Jeg tror ikke noen har betalt noe for dette heller. Helsport er veldig greie å ha med å gjøre, du kan bare ringe dem, eller maile..
 14. Hei, som jeg skrev i sept.2017 har jeg fått sydd på fem ekstra pluggfester. Av disse er det min erfaring at det ekstra pluggfeste nede ved hode enden er et must for å holde ytter- og inner duken fra hverandre under spesielle forhold når det regner. Av de resterende fire bruker jeg alltid det ekstra feste ved forteltet, Forteltet blir større og det er tryggere å bruke primus i forteltet ved dårlig vær når jeg må lage mat "innendørs". De andre tre ekstra pluggfestene bruker jeg ikke så ofte. Jeg har også montert footprint, det er ikke nødvendig det heller, men jeg synes fordelene er mange. Bardunene fra stang kanalen og hode enden var samlet da jeg fikk teltet så disse har jeg splittet, synes teltet står bedre da. I tillegg har jeg i vinter byttet teltstang så den jeg har nå har en diam. på 9 mm i steden for 8,5 mm som er den originale. Så får jeg se hvordan dette funker til sommeren. Plugger har jeg også byttet, det var "spikerpluggene" som var med. Alt i alt så veier dette nå rett under 1,4 kg. Ganske stor vektøkning, men allikevel et lett telt i en liten pakke. For en tid siden var det en tråd her om hvilken ende som skulle opp mot vinden. Det jeg har kommet til er at fotenden skal opp mot vinden, dette er også i tråd med det Helsport sier. Jeg erfarte dette selv i høsten som var, da jeg prøve dette da det var meldt 16 m/s, hva det var i vindkastene vet jeg jo ikke, men jeg måtte stoppe opp og holde i mot for å klare og holde meg på beina. Søker du på YouTube med Helsport Ringstind vil du se flere videoer som viser teltet med forskjellig vindretning. Lykke til med teltet, jeg er veldig fornøyd med mitt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.