Jump to content

HegeJohnsen

+Sponsor
 • Posts

  1,092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by HegeJohnsen

 1. Vårtegn i Holtålsfjella, men det går seint med snøsmeltinga, så fjellskoa må vel vente en stund enda 😥 Rundt en meter snø under tregrensa, delvis helt avsmeltet over, men også mange «renner» med mye snø. Overraskende ok føre på lørdag.
 2. Hytteliv og skiturer i romjula er aldri feil til tross for mange kuldegrader og frisk vind i dag. Gleder meg til sola varmer litt mer. Greit med snø i Ålen, men litt avblåst over tregrensa på vestsida av dalen.
 3. Femundsmarka, ikke langt fra Synnervika, sist lørdag.
 4. 2 døgn i «Flensmarka sør». Dette er vel strengt tatt ikke Flensmarka, men området ligger sør for Flenskampan, og har ikke noe eget navn på kartet.
 5. Fin turrapport Lurer på om vannet i Ristjønnan er drikkbart? Ut fra kartet ser det ikke ut til at det er noe inn- eller utos på tjernene, så undrer meg på om vannet er litt for stillestående til å kunne drikkes?
 6. I disse tider når de fleste av oss har Norgesferie, frivillig eller ei, synes det som om «alle» skal til Loen, Rampestreken og andre instavennlige steder. Surnadal troner derfor ikke på toppen av destinasjonslista i Norge, men med den lille bygda som utgangspunkt kan man velge og vrake i fine fjellturer. Surnadal er tross alt Trollheimens bakgård. Vi tilbragte 3 døgn der og gikk 3 turer: 1) Ytre Sula (1318 moh). 2)Syltnebba (667 moh). 3) Svartvatnet (t/r) ved foten av Snota; Trollheimens dronning. Fine turer alle sammen i nydelig, varmt sommervær.
 7. Etter-jobb-tur på mandag til Svartvika i Femundsmarka. Middag á la Real ble inntatt på en sandstrand i sørenden av Feragen. Lite insekt i motsetning til hva jeg har lest at andre opplever. Mulig det er mer «flyvedyr» lenger sør i marka? Litt mer ferdsel enn vanlig nå siden det er sommerferie for mange og høysesong for kanoturer, men antall mennesker var ikke direkte påtrengende. Heldigvis.
 8. Endelig ble det helg og den ble innledet med en aldri så liten etter-jobb-tur i lykkelandet i går. Var innom Nersjøen og videre opp til Bønskneppen. Liten topp med nydelig utsikt til Sylan bl.a.
 9. Fjellene rundt Røros slutter aldri med å gi gode turopplevelser.
 10. Nærtoppen Vassfjellet tidligere i uka.
 11. Tilbake i Femundsmarka. Denne gangen uten ski på beina, men kunne faktisk tenkt meg snø og skiføre! Helt utrolig egentlig for et selverklært sommermenneske (og ex skihater), men mirakler skjer. I dag tok vi turen fra Langen til Nordvika og litt videre oppover Mugga. Bra med vannføring i elva nå. Omtrent ikke folk å se, ei heller har insektene kommet.
 12. Tok meg en fridag sist torsdag, og benyttet sjansen til å få et gjensyn med vakre Brungmarka. Ekstreme mengder pollen i Trøndelag i år, og det syntes godt i vannene.
 13. 17. mai i friluft på den fineste toppen i Trondheim/Malvik; Jervfjellet.
 14. Kulde + litt nysnø denne uka = nydelig skiføre, men det ser det ikke ut som om folk skjønner. Eventuelt er de lei snø og vil ha vår. Uansett, vi hadde fjellet for oss selv på gårsdagens tur fra hytta til Muggruva. På Mugg møtte vi 3 unge menn og en liten valp som hadde tatt turen til fots fra Rugldalen 😮 men på selve skituren var det kun to ryper å se. Lite skispor også. Forstå det den som kan. Jeg begynner så smått å lengte etter fjellskoa mine, men så lenge det er snø og skiføre er det vel ingen grunn til å ikke utnytte det?
 15. Vi leide Hessihomphytta på inatur.no i august 2019. Flott hytte og nydelig område.
 16. Antagelig ble dette siste skituren fra hyttekontoret, men forhåpentligvis ikke den siste skituren denne sesongen. Det meldes kaldere vær, så jeg håper på noen flere skiturer i helgene før sommersesongen erklæres for åpnet og godt er det at det meldes kaldere vær fremover, for det var ubehagelig mye gjennomslag i går. Utrolig hvor fort det går når nattekulda uteblir 🥺
 17. Hadde tenkt meg til Flensmarka i dag, men da et par timers planlagt avspasering gikk i dass og ble erstattet med overtid i stedet måtte det bli tur fra dørstokken på hyttekontoret. Det ble en riktig så fin rundtur der Ratvollhøgda var høyeste punkt.
 18. Ny tur i Femundsmarkas nordligste områder på en aldeles nydelig vårdag. Helt perfekt føre pga kalde netter. Måtte det vare😍 Turen gikk fra Håsjømyra til Furubakken, videre til Langtjønnbua over isen på Langtjønna før retur til Håsjømyra. Ikke et menneske å se denne praktfulle vårdagen, men vanvittig mye elgspor. Jeg blir ikke helt venn med fjellskiskoa mine (i likhet med mange andre her inne som har Crispi Stetind) og valgte langrennsski (felleski), og det funka fjell. Med det føret som er nå er det bare å labbe ivei. Ganske snedig med tanke på hvor mye gjennomslag det var i påska.
 19. Etter-jobb-tur fra dørstokken på hyttekontoret 😍
 20. [Hidden Content] 10.000 kr i bot . Helt på sin plass, mener jeg. Skal man ferdes i verneområder plikter man å sette seg inn i hvilke regler som gjelder.
 21. Femundsmarka igjen - på en perfekt søndag. Minus 5 ved turstart, skyfri himmel og en varmende sol. Nesten ikke mennesker å se, men mye dyrespor. Helt vindstille på Femunden, hvem skulle ha trodd det var mulig? Mer snø nå enn i påska 😀Klarte å tulle med ruta på vei tilbake til Synnvervika fordi jeg bare fulgte et gammelt skispor uten å følge med. Kunne fort ha havna på Langen i stedet for, så det ble nedkjøring gjennom skogen i stedet for på veien gjennom hyttefeltet. ☺️
 22. Påskens siste skitur fra hyttedørstokken (i Ålen) med sol som uventet bonus siden den ikke var på værkartet i går.
 23. Herlig turrapport! Spesielt likte jeg de små diktene du krydret rapporten med. 👏💖Store diktere som med få ord beskriver fjellivets storhet. En storhet jeg tror alle vi som er glad i fjellet føler på når vi er ute, men som vi ikke klarer å sette ord på like elegant.
 24. Femundsmarka i dag. Fra Synnervika til Lorthølbua. Pill råtten snø og nummeret før det er overvann på Femunden om denne varmen fortsetter. Heldigvis fant vi et hundesledespor å følge og slapp å stampe oss gjennom den råtne snøen.
 25. Jeg har også Åsnes Cecilie Skog og er nok i likhet med deg litt for tung ift det spennet skia har. Jeg bruker derfor stort sett mohair kortfeller på tur, og for meg funker det greit. Går ikke de mest ekstreme toppturene, men på topper på rundt 1000 moh fra hytta på ca 700 moh. uten at det er problematisk. Nå er imidlertid snøen såpass grov og med isete partier at jeg har gått over til 45 mm nylonfeller. Betydelig dårligere gli, så i går tok jeg de rett og slett av før returen tilbake til hytta. Funka helt fint, ikke avskrekkende fart, men da var vi ikke høyere enn rundt 900 moh.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy