Gå til innhold
 • Bli medlem

HegeJohnsen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 079
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

Alt skrevet av HegeJohnsen

 1. Kulde + litt nysnø denne uka = nydelig skiføre, men det ser det ikke ut som om folk skjønner. Eventuelt er de lei snø og vil ha vår. Uansett, vi hadde fjellet for oss selv på gårsdagens tur fra hytta til Muggruva. På Mugg møtte vi 3 unge menn og en liten valp som hadde tatt turen til fots fra Rugldalen 😮 men på selve skituren var det kun to ryper å se. Lite skispor også. Forstå det den som kan. Jeg begynner så smått å lengte etter fjellskoa mine, men så lenge det er snø og skiføre er det vel ingen grunn til å ikke utnytte det?
 2. Vi leide Hessihomphytta på inatur.no i august 2019. Flott hytte og nydelig område.
 3. Antagelig ble dette siste skituren fra hyttekontoret, men forhåpentligvis ikke den siste skituren denne sesongen. Det meldes kaldere vær, så jeg håper på noen flere skiturer i helgene før sommersesongen erklæres for åpnet og godt er det at det meldes kaldere vær fremover, for det var ubehagelig mye gjennomslag i går. Utrolig hvor fort det går når nattekulda uteblir 🥺
 4. Hadde tenkt meg til Flensmarka i dag, men da et par timers planlagt avspasering gikk i dass og ble erstattet med overtid i stedet måtte det bli tur fra dørstokken på hyttekontoret. Det ble en riktig så fin rundtur der Ratvollhøgda var høyeste punkt.
 5. Ny tur i Femundsmarkas nordligste områder på en aldeles nydelig vårdag. Helt perfekt føre pga kalde netter. Måtte det vare😍 Turen gikk fra Håsjømyra til Furubakken, videre til Langtjønnbua over isen på Langtjønna før retur til Håsjømyra. Ikke et menneske å se denne praktfulle vårdagen, men vanvittig mye elgspor. Jeg blir ikke helt venn med fjellskiskoa mine (i likhet med mange andre her inne som har Crispi Stetind) og valgte langrennsski (felleski), og det funka fjell. Med det føret som er nå er det bare å labbe ivei. Ganske snedig med tanke på hvor mye gjennomslag det var i påska.
 6. Etter-jobb-tur fra dørstokken på hyttekontoret 😍
 7. [Hidden Content] 10.000 kr i bot . Helt på sin plass, mener jeg. Skal man ferdes i verneområder plikter man å sette seg inn i hvilke regler som gjelder.
 8. Femundsmarka igjen - på en perfekt søndag. Minus 5 ved turstart, skyfri himmel og en varmende sol. Nesten ikke mennesker å se, men mye dyrespor. Helt vindstille på Femunden, hvem skulle ha trodd det var mulig? Mer snø nå enn i påska 😀Klarte å tulle med ruta på vei tilbake til Synnvervika fordi jeg bare fulgte et gammelt skispor uten å følge med. Kunne fort ha havna på Langen i stedet for, så det ble nedkjøring gjennom skogen i stedet for på veien gjennom hyttefeltet. ☺️
 9. Påskens siste skitur fra hyttedørstokken (i Ålen) med sol som uventet bonus siden den ikke var på værkartet i går.
 10. Herlig turrapport! Spesielt likte jeg de små diktene du krydret rapporten med. 👏💖Store diktere som med få ord beskriver fjellivets storhet. En storhet jeg tror alle vi som er glad i fjellet føler på når vi er ute, men som vi ikke klarer å sette ord på like elegant.
 11. Femundsmarka i dag. Fra Synnervika til Lorthølbua. Pill råtten snø og nummeret før det er overvann på Femunden om denne varmen fortsetter. Heldigvis fant vi et hundesledespor å følge og slapp å stampe oss gjennom den råtne snøen.
 12. Jeg har også Åsnes Cecilie Skog og er nok i likhet med deg litt for tung ift det spennet skia har. Jeg bruker derfor stort sett mohair kortfeller på tur, og for meg funker det greit. Går ikke de mest ekstreme toppturene, men på topper på rundt 1000 moh fra hytta på ca 700 moh. uten at det er problematisk. Nå er imidlertid snøen såpass grov og med isete partier at jeg har gått over til 45 mm nylonfeller. Betydelig dårligere gli, så i går tok jeg de rett og slett av før returen tilbake til hytta. Funka helt fint, ikke avskrekkende fart, men da var vi ikke høyere enn rundt 900 moh.
 13. Nydelig palmesøndag på tur i fredelige fjellområder mellom Ålen og Rugldalen. Lite folk, desto mer vind, men vi hadde iallefall sol og et herlig føre 🌟
 14. Sesongens og årets første topptur på ski. Ikke veldig mye snø, men nok til at skiene har fått luftet seg siden medio november.
 15. Jeg har en Osprey xena 85 str small (hvilket betyr at den strengt tatt er ca 80 l). Veldig fornøyd med den til min høyde (165 cm).
 16. Jeg flytter til Klæbu i mai nettopp for å komme meg ut av byen og komme nærmere turterreng med mindre folk enn Bymarka og Estenstadmarka. Lenge var Klæbu uaktuelt (til tross for at min kjære faktisk bor der allerede) fordi det virket som om hele Klæbu var plassert nede i ei myr. Men det finnes unntak, og vi fant unntaket i Lauvåsen hvor vi kommer oss litt opp fra myra og får fine solforhold og nydelig utsikt rett mot Vassfjellet. Min kjære bor som sagt i Klæbu allerede, nærmere bestemt på Hallset. Også her kommer du litt opp fra myra og har utsikt mot Vassfjellet. Og han skal selge s
 17. Har du fått testet denne i sommer, @Bjarne H.S.?
 18. Såvidt noen korte rusleturer på meg for tida etter at kneet nok en gang sa takk for seg for noen uker siden. På en blåbærtur av alle ting Fysio vil strengt tatt ikke at jeg skal gå mer enn høyst nødvendig, men permanent inneliv og fantastiske høstfarger i fjellet ikke henger sammen i mitt hode, så jeg har gått et par korte, men fine, turer denne helgen. Turområde: Røros og Tydal (fra Riastvegen).
 19. Kjøpte ullsokker fra Urberg for 2-3 år tilbake, og de var bedre enn mye annet jeg har brukt mht slitestyrke. Må kjøpe meg opp på nytt.
 20. Nei, vi gjorde ikke det. Var bare ute på en liten kveldsluftetur fra hytta, så vi måtte ikke over den, og avsto derfor. Men vi så en ung dame som passerte over den på vår siste formiddag der oppe, og hun kom seg velberget over, så mulig den ser mer skummel ut enn den er?
 21. Fire døgn i Sulis på Dorrohytta er over. Hytta kan leies på inatur. Et fjellområde totalt blottet for kø, men rikt på vann, tjern, topper og ikke minst en fantastisk flora. Anbefales!
 22. Litlfjellet vest for Røros i går. Lettgått og tur.
 23. På en tur i disse området vil dere ikke møte mye folk Turen kan også ende i vakre Røros i stedet for Tydal.
 24. Gårdagens tur gikk i Lykkelandet mitt (området mellom Ålen og Stugudal). Seriøst hett, så dagens tur ble lagt til Kongens Gruver der det alltid blåser.
 25. Vindjakke fra Bergans. Ble så lei av å dra med meg turklær mellom hytta og heimen, så nå er det vindjakke begge steder. Kjøpt på TTs handledager forrige uke (25% rabatt for TT-medlemmer)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.