Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  9 340
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  150

Kjell Iver vant dagen sist 16. april

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Kjell Iver

 • Rang
  Tja :)
 • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

 • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

15 918 profilvisninger
 1. Et lite tips når det gjelder valg av fjellsko og ankelstøtte kan være at snøringen har ganske stor betydning. I hvertfall opplever jeg at strammingen over ankel blir mye bedre når en hempe går litt bakover på fjellskoene slik som på bildet. Jeg har ikke tenkt så mye over dette før nå i det siste, og man kjenner utrolig stor forskjell på om skoene har denne, og om man bruker den hempen eller ikke. Noen modeller har tatt det ett skritt videre og der kan man stramme til over ankelen når man knyter skoene når man tar akkurat denne hempen.
 2. Jeg har alltid benyttet Snoseal på mine skinnstøvler. Det være seg skisko eller fjellsko. Smører det på med hårføner og gnikker litt. Nå gikk jeg fri og kom over Nixwax sin impregnering. Jeg har benyttet denne et par runder på fjellskoene og umiddelbart syns jeg det er veldig mye lettere å smøre på, og det trekker veldig godt inn. Mye mindre arbeid når man slipper det hårfønerstyret, men kan det gjøre skinnet for mykt? Umiddelbart syns jeg skinnet og skoene virker mykere nå, men det er kanskje bare synsing. Jeg ble for øvrig ikke helt klok på Alfa sine råd: På lærstøvler anbefaler vi hovedsakelig bruk av skokrem eller voksbaserte skopleieprodukter. Etter rengjøring og impregnering anbefaler vi til lærstøvler i fullnarv vedlikeholdsprodukter som ikke inneholder for mye fett. Fett reduserer pusteevnen i læret og kan føre til at føttene raskere blir klamme. Er det en lærstøvel uten GORE-TEX kan du benytte alle typer lærimpregnering, men vi anbefaler generelt ikke bruk av skopleiemidler med kreosot (tjære) av miljøhensyn.
 3. Kvalitetstelt er lette å kjenne igjen, men om det gir status er jeg usikker på. Personlig er jeg ikke opptatt av status når det gjelder slikt - vekt og at det er til å stole på har større betydning. Om du har et telt som er lett og som er kvalitet og skal selge det så får du en OK pris for det på bruktmarkedet om det er behandlet skikkelig. Det har en stor egenverdi i seg selv. Om du får en skade på en kvalitetstelt sender du det til reperasjon - det gjør du kanskje ikke med et rimeligere telt (det gir du til ungene så de kan bruke det i hagen). Det er alltid en sammenheng mellom kvalitet og pris.
 4. Jeg ser på statistikken at jeg har vært på 26 fjelltopper denne friperioden. I tillegg har jeg hatt noen tunge turer opp med plank til ett vått parti ca 250 høydemeter opp (som jeg ikke får registrert siden det må gå 24 timer mellom hver bestigning)- og 1,5 km å gå. Hadde som mål å ikke legge i fra meg plankene på vei opp lia, og klarte det en gang. Syns det er verst når jeg må legge i fra meg plankene, samt at jeg får gnagsår på skuldra. Ser meg tilbake Verdt slitet får man tro - dette har alltid vært et vanskelig parti - knedyp gjørme/myr. En annen dag... Utrolig flott fotføre selv om det er masse masse snø. Folk holder stiene åpne gjennom hele vinteren ved å gå på føttene akkurat i stien - gir et glimrende fotføre på tidligvåren.
 5. Hørte en podcast med Andresen her om dagen som var veldig OK - Drivkraft NRK - https://radio.nrk.no/podkast/drivkraft/l_d63c52cf-0491-4171-bc52-cf0491e171b7 Jeg vil tro de har de beste hensikter. Samtidig så krever dette med telt og teltutvikling at man er entusiast og kan dra på de beste erfaringene fra tidligere. Om de har med seg kompetanse fra tidligere er det kanskje en mulighet for å lykkes, Fra et entusiastsynspunkt er jeg f.eks. usikker på om Norrøna har lyktes i sin strategi, selv om man nok vil mene de har gjort det ut i fra et økonomisk perspektiv.
 6. Jeg benytter Navida på telefonen. Syns den er grei nok. Kan sette punkt og se distanse, men først og fremst har jeg lastet inn alle rutene mine på den, og da kan jeg enkelt se hvor jeg er sånn til hverdags bruk. Mer avansert turbruk er dedikert GPS best, men til hverdagsbruk på småturer er telefonen alltid med og jeg er blitt vant med den enkle funksjonaliteten den har.
 7. Ja det er spesielle forhold i år - så bilder fra Stekenjokk der de hadde 5 meter brøytekanter. Det er mye i Børgefjell! om det slår om til full sommer nå med innslag av regn kan det bli skikkelig guffent. Det er nå 10 år siden de 4 damene ble tatt av snøskred på et sted det aldri tidligere har vært skred- https://www.nrk.no/nordland/10-ar-siden-det-store-sorpeskredet-i-vefsn-_-maritas-mamma-var-en-av-de-fire-som-omkom-1.15018093 Det var veldig spesielle forhold den gangen også..
 8. Det er vel intet som varer evig. Fordelen med Helsport har vært en enestående serviceavdeling. Om de klarer å opprettholde servicenivået og samtidig fornye produktutviklingen er de inne på noe. Det burde være muligheter. Spesielt nå som alle skal på telttur i sommer. En annen ting er jo at de røde og gule teltene er så tidstypiske, så det i seg selv gjør at mange kunne ønske å bytte i noe mer tidløst om noen få år.. Jeg husker en tid der f.eks. Hilleberg aldri var på salg. Dette var egentlig veldig OK, for da visste man hva prisen var og at det aldri kom på salg. I motsatt ende kjørte Helsport på med billigmodeller, Outlet, storsalg osv, og satset på store volum samt andre produktkategorier. Jeg er usikker på om det i det lange løpet var rette veien å gå. Kanskje å bare holdt seg til telt i det øvre prisskiktet kunne vært løsningen..
 9. Vi er ute i god tid før neste sesong for å finne tak i skisko for 75 mm i skostr 35. Det er en del gamle skisko i str 35 på finn, men de er veldig gamle. Så langt har vi ikke funnet noen som produserer str 35 ny, men vi har ikke lett så hardt kanskje.
 10. På den typen sommerturer (med bil kanskje), der man har med utstyr og skal pakke for noen dagsturer eller flerdagersturer som man skal bære, syns jeg det er best å ha mange alternativer. Om det ligger et høytrykk over landet og er sterk hete, eller om det snøer som i dag. Det trenger ikke koste all verden. Vi bruker å ha med fleecepledd som vi har satt en søm i som kan benyttes som pose. Veier veldig lite. Silkelakenpose er også digg - veier lite, og er svært nyttig uansett hvor man ferdes senere. Vi har en 800 grams påbyggings fiberpose som er stor som kan benyttes som pose utenpå de andre, eller legge over oss, om noen skulle fryse. Sist men ikke minst ville jeg satset på et skikkelig liggeunderlag. Det er sikkert mange meninger om dette, men det har utrolig mye å si for søvnkvalitet og ikke minst komfort/varme. Vi har for øvrig selv satset på lette dunposer generellt.
 11. For 20 pluss år siden begynte jeg mitt friluftsliv i fjellene her med den lokale fjelltrimmen, som har eksistert siden 1990. I tidligere tider var det knapt nok stier, og folk visste knapt nok hvor de skulle gå på disse fjellene rundt her, men oppslutningen var formidabel. Nå er det rødmerkede løyper og etablerte parkeringsplasser på de fleste toppene. Personlig fant jeg fort ut at jeg ønsket å gå opp mine egne stier og at fjelltrimmen kanskje ikke var krevende nok, men nå etter 30 år er jeg selv en av pådriverne for dette. Jeg begynte rimelig kjapt å sondere rundt dette med å få til en elektronisk registrering for bestigning på fjelltoppene, og så at det var flere leverandører av dette. Fellesnevneren var app på telefon, og gebyr til ett eller annet selskap for å drifte dette, samt at det som oftest var ganske dyrt, men ble dekket av friluftsråd e.l. Etter en viss sondering, fikk jeg tak i domenet fjelltrimmen.no, som jeg syntes passet perfekt for oss og jeg engasjerte @Martin Aronsen for å lage en applikasjon basert på samme motor som fjellforum, til nettsiden for registrering. Etter at vi startet med dette tok det fullstendig av, og nå i disse koronatider, når man ikke skal benytte gjestebøker, så har populariteten økt. Vi har nå 900 medlemmer og rimelig høy aktivitet og godt over 100 bestigninger daglig i godværs perioder.. Vi har 3 forskjellige måter man kan registrere fjellturer på: Hjemmefra på egen PC etter tur. Kan kun gjøres en gang pr fjelltopp, og kun årets topper. Kommer alltid opp KL 12:00 Fra egen telefon, nærmere enn 100 meter fra varden. Mest benyttet. Kan benyttes på alle toppene som har vært med i fjelltrimmen siden 1990. Man kan se sin egen posisjon i nettsiden, og også se hvor man er i forhold til gpx ruten som er lagt inn for hver fjelltopp. QR kode. Dette alternativet blir innført i disse dager, og vi får trykket små metallskilt som folk kan scanne som blir skrudd fast i boksene på toppene. Nettsiden har ellers statistikk, både felles og egen, samt at man kan ha egne mål, eller egne bedriftsidrettslag som kan konkurrere mot hverandre, slik at de som er med i den gruppen kan se hvordan de ligger an i forhold til andre i samme bedrift f.eks. Dette emnet lager jeg for å promotere denne enkle måten å gjøre elektronisk trimregistrering på. Ingen app som må vedlikeholdes, eller kostbare gebyrer. Jeg har valgt å legge siden på samme server som fjellforum der fjelltrimmen dekker sin egen andel, men om man velger IPS så kan man kjøpe det for 45 USD i mnd med inntil 65 brukere online samtidig. Det er utrolig mange som har begynt med fjelltrimmen etter at vi begynte med elektronisk registrering. En viss konkurranse har det nok også blitt blant enkelte, men det viktigste er å komme seg ut.
 12. Sesongens siste skitur mon tro? Brutalt mye snø men den begynner å bli noe våt. IMG_1952.MOV
 13. Spennende plan. Leste om det en gang og fant det nå. https://alfaogomega.wordpress.com/2011/07/17/helgetur-med-mr-ally-til-borgefjell/ mulig disse har mer info ?
 14. De siste reiserådene virker fornuftige. https://www.fhi.no/nyheter/2020/rad-om-fritidsreiser-innenlands-som-gjelder-fra-21.-april/ Det er vel faktisk slik hytteforbudet kansje burde ha sett ut i utgangspunktet. Uansett er det historie nå, og et lite problem i forhold til hva andre sliter med i disse dager.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.