Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  8 387
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  142

Kjell Iver vant dagen sist April 19

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Kjell Iver

 • Rang
  Tja :)
 • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

 • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

13 482 profilvisninger
 1. Lysingen -Sømna kommunes høyeste topp fikk et besøk i går kveld. I tillegg var jeg bortom toppen Lysinghesten, som var med i fjelltrimmen for noen år siden. Startet i 18 tiden fra parkeringen ved Aunet gård. Det er lenge siden jeg gikk denne turen, og egentlig skulle jeg ikke på en så pass lang tur, så forberedelsene var så som så. Hadde bare shorts og skjorte, og fikk handlet meg noe turmat på en Prixbutikk som hadde første dag åpent. Infoskilt ved starten. S På Lysingen. Det kommer en del regn... Varden er staselig her oppe... Mye svaberg,og merkene er så som så.. Fant en skifelle og en boks med swix rød som ble tatt ned.. Boksen vår Lysinghesten har mistet lokket - så her har vi visst fått en konkurrent.. Torghatten er puslete i bakgrunnen...Fine fjell.. Jeg er så imponert over de som har vært før oss og merket stien opp, for det er ikke så åpenbart hvor det er best å gå, og stien følger terrenget på en god naturlig måte..
 2. Wow så bra! Jeg var oppe på Hornstinden 885 i Vevelstad, som er nabofjellrekken til de 7, så her er et bilde tatt mot nord der du var. Heten var påtrengende i dag, så tempoet bedagelig. I går kveld var det en brutal bæretur med 3 plank opp for å avslutte jobben på myra der oppe under fjelltoppen.Ikke rart jeg sliter fjellsko På Lørdan gikk jeg fra Holm ferjekai, via Holmshatten til Bindalseidet. Det var en storslagen tur i et flott terreng. En tur som veldig få går tror jeg. Lite stier fra Holmshatten og videre mot Bindal. Gikkmeg på denne nyfødte krabaten - som lever farlig nå. Ørnen svevde over, men Simla var ikke langt unna heldigvis -men veldig avmagret Ved Øvervatnet.
 3. Sitter i lyngen i solsteken etter en rimelig tåkete uke. Har hatt 5 turer til denne toppen med plank. Snart klart for sammenskruing. Har fått litt teknikk og klarer å bære to plank halvveis før jeg tar den siste helt opp. Er redd for å skli med to plank på ryggen så det går sakte. 2.5 km og 300 m stigning. Gjørmete forhold. Går i bomull og skyller buksen hver dag.
 4. Regnet øser ned og snøen forsvinner - det er snart sommer. Hvilken årstid og overgang setter dere mest pris på?
 5. Opptur - arrangement i regi av turlaget. Var med som vakt. Noe var spreke og andre holdt på å dø - så sånn er det vel når 120 ungdommer skal gå noen fjelltopper
 6. It is kind of remote place.. Names of this river changes along the way - but right there it is called Grunnvasselva. Further down called Lomsdalselva. Position as indicated on this map Same place a few years back - in the wintertime You can read more here https://lomsdalvisten.no/pa-tur-i-lomsdal-visten/lomsdalen/
 7. Mange av oss går fast med gåstaver. 6 teltplugger veier 48 gram. Jeg fikk i dag svar fra de og de er som nevnt på tur i Nord-Norge. Jeg foreslo en rabattordning her, mot at de får plassere annonser, og de syntes det var en god ide, så får vi se om vi får til en avtale av noe slag om noen uker.
 8. Oki... Jeg sendte de en PM selv også. Det er et bra konsept, håper de får det til..
 9. Jeg har ikke prøvd denne posen. Vi har brukt Mountain Goat til jenta og mammut Little mammut til gutten. Førstnevnte er utgått, men er slikt snøresystem slik at posen blir mindre. Sistnevnte er vel klassikeren, der fotenden kan tas av inntil de er vokst ut av posen, da glider man på fotenden. Jeg syns den posen du har valgt er tung - og jeg vil tro den også kanskje er litt stor? Om du skal pakke for noen dager har volum også mye å si, og en mindre pose kan ungene fint bære med seg selv i sin sekk. Om du kjøper en dunpose som linket til i posten over vil den ha stor bruksverdi i veldig mange år, veier mindre - har større bruksglede (kanskje). Så det spørs på behovet. Vi har nå kjøpt små dunposer til begge ungene.
 10. Vi har en Optimus Vega. Har du sett på den? Noe usikker på om vi kan anbefale den, men den er lett, sammenleggbar, brukes med gassbokser opp ned, og i det hele tatt grei. Men vi syns at reguleringen er for dårlig. Det er det eneste ankepunktet. Den er med som reservebrenner og vi bruker den både vinter og sommer, og den er mer stødig enn Pock Rocket for å si det sånn, men det skal jo ikke mye til.. Jeg har ellers veldig sansen for Pocket Rocket. Den er alltid med. veier 80 gram, og fungerer alltid. God å regulere til kosefyring, men blåseflamme ved koking. men sålenge man er oppmerksom på disse svakhetene er den helt grei. Nå har det visst skjedd en del utvikling med denne også, men jeg har to av dem gamle typen.
 11. Jeg hadde et par støvler som lakk som jeg klinte inn med aquasure, men det funket ikke. Det lå for mye fett der som jeg ønsket å lime, så det løsnet rimelig fort. Vanskelig å få det rent der. Hvis jeg var eier av disse skoene ville jeg impregnert de med det stoffet som leverandøren anbefaler og gått på turen, og deretter reklamert ved hjemkomst. Å kline inn med lurium gjør bare at man mister garantien. Jeg ville ikke vært så bekymret om det løsner litt i kanten så lenge skoen er tett. Det er bare å teste om den er tett med en gang.
 12. Generellt så er unger mindre kravstore til liggeunderlag enn voksne, er min erfaring i hvertfall, så jeg ville bare byttet bamse fra voksen til oppblåsbart selv. I hvertfall om temp' ellers er OK
 13. Nyttig den der tubbs. Er vel verre om man brenner en teflonpanne enn en stålpanne mhp å få i seg stygge greier.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.