Jump to content

Kjell Iver

Administrators
 • Posts

  9,721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  181

Kjell Iver last won the day on September 29

Kjell Iver had the most liked content!

3 Followers

About Kjell Iver

 • Birthday 10/14/1963

Profile Fields

 • My blog: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

19,198 profile views

Kjell Iver's Achievements

 1. Fikk mine nye fjellsko fra Alfa i dag og må si jeg er spent på om de holder det de lover! De passer godt og ser veldig bra ut. Vid passform. 2 års garanti - vedlikeholdsfri - for godt til å være sant? Merker meg at de ikke skal behandles - kun rengjøres. Det er første gangen jeg ser på noen skotype. Noen med erfaring på akkurat denne skoen med Air?
 2. Det skal bli spennende å se hvordan denne saken ender. Det er ulovlig bygd så de kan få rivingsvedtak. Men tror det ikke får jeg får se det! Men hadde det vært et annet ulovlig oppsatt bygg så hadde den dommen medført riving innen en viss tid. Øyfjellet vindkraftverk er vel enda mer utsatt nå, siden de der hadde eksplisitt at de måtte ha avtale med reindrifta før de satte i gang utbygging, men det hadde de ikke. Nok en gang er jeg imponert over utholdenheten til de som kjemper i mot i disse sakene. Det er jo mye godt de samme folkene som har kjempet i mot skytefeltet på samme sted der ute på Fosen først - en sak de vant, bare for å få denne vindkraftutbyggingen i fanget, noe som var mye mer ødeleggende enn et skytefelt. Siste ord er ikke sagt.
 3. Vi kjøpte et regnsett til ungene fra Fjellsport - merke Urberg. Vi oppdaget fort at de ikke var regntette - det renner rett igjennom. Helly Hansen sine regnsett f.eks.har 20 000 mm vannsøyle. Når jeg ser på et regnsett som de selger har det 3000 mm - f.eks dette- https://www.fjellsport.no/produkter/barn/regntoy/urberg-malme-pu-rain-set-kid-s-silver-pine.html Man forventer på en måte at regntøy skal være tett men 3000 mm er vel knapt nok vannavvisende. Noen med erfaring? Ser at Fjellsport mest bare pusher egne merkevarer - 40% på alt mulig Urberg, Sydvang, Gridarmour stadig vekk, men vi styrer på en måte unna etter slike opplevelser.
 4. @Aleksander Gamme jobber med en ny nett og app løsning for utleie eller utlån av utstyr. Nettsiden/appen er under utvikling, men når jeg ble spurt om de kunne få reklamere her hos oss er svaret selvsagt ja - gratis i et år. Det har jo blitt slik at store aktører tar mye av dette markedet - her i Norge er Finn størst, og at nye konkurrenter prøver seg i dette markedet er bare kjempebra. Det skal bli spennende å følge dette videre. Lykke til. https://www.pinsj.no/
 5. Jeg bruker ull hver dag og det går mye i Devold. Syns kvaliteten er OK, men armene blir fort slaskete kanskje. Uansett er dette med vask viktig for . Om man er uheldig og vasker et ullplagg med vanlig vaskemiddel er det ødelagt. Har opplevd det et par ganger på jobb. Kari Traa har vi også samme erfaring med her i huset - elendig kvalitet.
 6. Alfa walk King xxl 1999,- forbruket av fjellstøvler er høyt - får tro det er et godt tegn
 7. Ja - det er fryktelig mange jallabutikker som dukker opp for tiden. Mange har norskklingende navn - bellfjord er en annen som har litt merkelige produkter. Alt ser norsk ut, men etter som jeg skjønner kommer ikke varene før etter mange måneder, så mye tyder på at de selger direkte fra Kina? Støtter heller leverandører som utvikler egne produkter egentlig..
 8. Det ryktes om at IPhone 13 kommer med mulighet for satellitt kommunikasjon - dette er vel godt nytt for alle. Vil tro at dette er dårlig nytt for garmin og andre leverandører som har tatt seg godt betalt for disse tjenestene. Er det noen som kan gi en kvalifisert gjetning på hvordan dekningen blir på dette her hos oss? https://www.google.com/amp/s/www.macrumors.com/2021/08/29/iphone-13-to-feature-leo-to-make-calls-and-text/amp/
 9. De vannene med stor fisk har vel kanskje grunneieren kultivert? Det er mye jobb å kultivere vann om de ikke regulerer seg selv. Man burde i grunnen tro at de vannene som ikke blir fisket i med årene burde regulere seg selv? Slik som i Sarek er det ikke lov å jakte eller fiske og det er egentlig veldig spesielt.
 10. Personlig har jeg har større tro på Gore-tex sitt skallmateriale enn Fjellreven sitt egenutviklede. Men det kan hende at min vurdering er helt feil, og det miljøperspektivet skal man ikke kimse av i disse tider. Samtidig er dette jakker som bør holde i mange mange år, og der har jo Gore-tex noen gode garantier som kan være til hjelp om de ikke skulle holde. det er jo godt miljø å kjøpe en jakke som er holdbar og tidløs og kan brukes i mange mange år.
 11. De fleste støvsugere kan settes på utblåsing. Det funker egentlig ganske bra, men kanskje litt drøy metode. Vi bruker selv en 200W skotørker av og til og jeg syns ikke denne er spesielt hard mot skoene. Når det er sagt så har jeg tørket fjellsko i sola eller på varmekabler også uten at jeg helt kan se at det har skadet skoene noe nevneverdig. Det spørs jo som med alt annet om hvor varmt det egentlig blir. Avispapirtrikset er sikkert bra det, men nå om dagen har man ikke avispapir så alternativet kunne jo være å trøske telefonen ned i skoen og ringe svigermor.
 12. Stemmer det - må ha blingset der.. Det er en annen blokk med aktører som er sammenslått. Om Brav Vi eier og administrerer merkene Swix, Toko, Lundhags, Ulvang og Helsport.
 13. Pluss på Gresvig, Sportsnett, swix og Helsport også. Det som er litt rart med disse butikkene er at jo - jeg har handlet der, men jeg har svært sjelden funnet veldig gode kjøp der. Intersport, G-sport, G-max, Anton Sport og Sportsnett... De kjører kanskje en linje som er mot massene - slik som XXL også gjør. Usikker på om denne utviklingen er til det beste for oss forbrukere. det blir jo ikke bedre av at mange av de andre nettbutikkene kommer med egne merkevarer som er av svært varierende kvalitet og ukjent for oss. (Mye jalla). Det spørs om ikke denne utviklingen vil fortsette, slik at vi til slutt sitter igjen med bare 2-3 store aktører, slik som på norske dagligvarer.
 14. Flott turrapport - Jeg snudde bildene - vet ikke om rekkefølgen på bildene ble helt rett? Plottet det inn på turkartet.. Dette med at bildene blir feil vei skjer når man tar bilde for fort etter at man har snudd kameraet. Dette ligger lagret i Exif.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy