Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  9 285
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  148

Kjell Iver vant dagen sist 21. mars

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Kjell Iver

 • Rang
  Tja :)
 • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

 • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

15 595 profilvisninger
 1. Prøv https://topokart.no/routeplanner/ En helt enkel men funksjonell tjeneste.
 2. https://www.intersport.no/ 30% på alle sko og klær - kun i dag. "Medlem30"
 3. Jeg tror det ofte er slik at de som tør å låne bort utstyret sitt - også er typen som behandler utstyret sitt godt. De som låner utstyr derimot, kan ha helt andre preferanser. "Det er ikke mitt, så da er det ikke så nøye". Det blir derfor fort en mis-match. Syns den løsningen @Sovjetunionenhar valgt med klar kommunikasjon er viktig. Soveposer vil jeg aldri ha lånt bort uansett - ikke en gang til søsken. Har ikke blitt spurt om å låne bort utstyr, men generellt er det mulig å låne turutstyr hos andre aktører, slik som Barnas Turlag, Brannvesen(redningsvester), speideren, frivillighetssentralene, o.l.
 4. Men det er jo dette som er kjernen i problemstillingen slik jeg ser det. Man har i Norge lagt en offisiell strategi der viruset skal slås ned. https://www.nrk.no/norge/regjeringa-sin-nye-strategi_-_-vi-prover-a-sla-ned-spreiinga-av-viruset-1.14959070 - dette er i motsetning til en del andre land. Om strategien var å la viruset spre seg kunne man gjort som Sverige, eller i det minste hatt mindre inngripende tiltak enn vi har i dag. Sett fra mitt ståsted har kommunene stått i front på denne linjen og det har vært til stor betydning for å hindre spredningen. Generellt sett så er disse karantenreglene laget til det beste, men det er klart det er veldig inngripende for alle. De som jobber 2uker offshore får karantene når de kommer hjem, og det er snakk om karantene også før de reiser ut - det blir ikke særlig til fri da. Men hytter/telt/tur blir veldig underordnet nå uansett hva man gjør.
 5. Nei - dette er feil. Det er stor lokal støtte for innreiseforbud - også blant næringsaktører lokalt. Nå er det sikkert unntak i fra dette også, men generellt er min oppfatning at alle støtter innreieforbud som verner lokalsamfunn som ikke har smitte. Alternativet er den finske modellen der de nekter folk å forlate byen. Om noen skulle reise f.eks. til Værøy eller Træna på telttur og ha med smitte på ferja ville det blitt katastrofalt for det lokale helsevesenet om noe ble smittet. De har jo innført utreiseforbud også for kommunalt ansatte, selv om det er rimelig ekstremt (Træna). Nå er dette ytterpunkt, men det vil det alltid være. Jeg tror akkurat det der med å strekke strikken (ref ungdommer som fester oppi Holmenkollen eller hytteiere som flytter på hotell) i den fasen vi er i nå er feil. Konsekvensene er for store og forsakelsene er egentlig små for den enkelte. Man overlever uten telttur eller hyttetur osv...
 6. Hva skjer om man slipper opp? Det er nok at en eneste person er smittet og drar til den lokale butikken i hytteområdet i en annen kommune. Så blir fler og fler smittet i lokalområdet og hyttefolket blir også smittet, med det resultatet at smitten igjen spres ukontrollert tilbake til byene. Sykdommen er så ekstrem smittsom. Det er nok derfor de ønsker at vi skal holde oss mest mulig i ro, og det er ikke mye trafikk langs veiene heller nå. Det som jeg personlig syns er underkommunisert er dette målet med å slå ned viruset - altså at det skal helt bort, uten at brorparten av oss blir smittet. For å oppnå det vil det kreve ganske ekstreme tiltak - ref Kina, Taiwan, Sør-Korea osv. Skal vi klare å slå det ned er tiltakene vi har i dag ikke tilstrekkelig. Norske kommuner har gått i front for å klare dette målet uten at sentrale myndigheter har fulgt godt nok opp.
 7. Jeg trodde man måtte bruke underquilt når man sover i hengekøye i kulde - i tillegg til underlag. Mulig jeg har misforstått dette, men luft er jo kaldt...
 8. Det er jeg enig i, men det er ingen selvfølge at vi har den friheten vi har mhp å gå ut på tur. Ref andre land der portforbud er høyst reelt. Med de kostnadene denne pandemien påfører samfunnet er jeg ikke et øyeblikk i tvil om at portforbud kunne blitt en løsning også her i Norge. Det ville de innført om folk ikke fulgte de enkle retningslinjene som vi har fått. ref hytteforbudet som kom rimelig kontant. Det er ingen selvfølge at vi kan dra på tur, og den tanken kan være grei å ha med seg uansett hva vi gjør av friluftsliv.
 9. Helt greit at du trekker frem dette @Terka - det viser vel bare verdien av dette med nærturen - som for meg er noe annet enn isklatring og kajakkpadling. Men det er nok individuelt. Hva som gjorde at kajakkpadleren omkom vet vi ikke men begge disse hendelsene vil jeg påstå var unødvendige gitt de advarslene som er kommet. Jeg misliker sterkt turer på asfalt og gang og sykkelstier på føttern, men det har jeg tatt mange og lange turer med i det siste. Vil tro sykkelen blir tatt fram så snart snøen forsvinner ( for femte gang). men disse små fjelltoppene kan jo gi stor turglede - så legger ut et bilde fra dagens tur på to slike små topper.
 10. Ånden i denne dugnaden er vel at man skal unngå unødvendig reising. Om det er hytte, eller telt eller bobil spiller ingen rolle slik jeg ser det. Det er alltid noen som finner gode hensikter men "nærturen" er nok mest ønskelig.
 11. Det er jo med dette, som med hytteforbudet @Miamaria - selv om du selv mener du har full kontroll vil jo fort noen andre tro at du kanskje ikke har det. Hvor skal grensen gå? For eksempel kom det en artikkel i lokalavisen om noen som surfet med surfebrett her om dagen med en masse pekefingre og fy-fy og bilder etc. De som surfet hadde sikkert kontroll men det er lett å tenke at de strekker strikken. Så vil det jo bli ekstra flaut om noe skulle skje. Tidligere tider padlet man jo Kanskje alltid to og to.
 12. Kan vi prøve å holde oss til emnet? Pandemien angår oss alle og vil ha stor innvirkning på friluftslivet. Mer generelle betraktninger rundt spredningen kan diskuteres andre steder.
 13. Vi diskuterte litt tidligere rundt dette med at kommuner stengte ute andre deler av landet. Selv om det er litt OT så syns jeg det er viktig å ha med seg litt historie. Grunnen til at det er slik er historisk. Under Kolerautbruddene på 1800 tallet ble det pålagt fra myndighetene å ta imot fartøy, selv om de kom fra områder som hadde Kolera. Dette medførte store epidemier i flere havnebyer. Etter den tid kom Sunnhetsloven av 1860, som er forløperen til dagens Smittevernlov. Det er en god grunn til at det er slik i dag. Vi og en gjeng til driver fjelltrimmen lokalt, og vi har fått en del spørsmål angående skriving i disse gjestebøkene på toppene. Ser at 2 lokale fjelltrimmer (Steinkjer og Mosjøen) har henstilt til folk om å ikke skrive i bøkene, og jeg er noe usikker på om dette er en problemstilling. Jeg benytter kun elektronisk registrering, og unngår å ta i noe unødvendig.. Svette papirark med underskrifter er altså UT. Noen som tenker likt?
 14. Det der er ikke korrekt. Les smittevernloven. Oslo er jo nå sentrum for pandemien i Norge, mens vi her oppe knapt har sett noe til den så lokalt kan folk stoppes. Jeg skjønner heller ikke hvorfor det er naivt. Om alle forholder seg til reglene og karantenebestemmelsene og ingen krysser kommunegrensene er det under kontroll. Om noen gir blaffen og kommer hit fra andre områder er det jo helt fåfengt, men så langt har det gått bra. Reglene vi har her:
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.