Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  9 021
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  142

Kjell Iver vant dagen sist April 19

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Kjell Iver

 • Rang
  Tja :)
 • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

 • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

13 766 profilvisninger
 1. Jeg har forstått det slik at det er mest vanlig å gå inn i Sverige her, men er det ikke i Leirvatnet det normalt ligger en båt på hver side slik at man skal kunne ro over den stri strømmen? Det var i hvertfall slik før..
 2. Takk for flott turrapport! Så ut som en super tur!
 3. Skriv noen ord når du har testet den. Kjenner Ventile kun som teltduk til bruk på vintrene. Eneste som duger i arktis og antarktis til yrkesbruk ble det nevnt til meg en gang av en kar som sydde telt til BBC. Veldig spesielle egenskaper i det stoffet.
 4. Det var en grei uttalelse. Vedrørende diskusjonen om et område er inn eller utmark så var det jo en kar som stilte opp i lokalavisen hjemme og mente at Børgefjell var hans innmark, og at ferdsel og telting var etter hans mening ikke tillatt (satt litt på spissen). Så oppfatningen av om en sak er innlysende eller ikke har absolutt med ståsted å gjøre!
 5. Man har jo ingen rett til å sette opp skilt om at telting er ulovlig, med unntak av at det blir laget egne friluftsområder, slik som enkelte kommuner har benyttet sjansen til å få gjort nå. Innmark er noe annet. Men å rydde tomt osv er selvsagt ikke lov. Vi er selv grunneiere på et svært populært område, og har hatt de merkeligste opplevelser med både telting, bålbrenning på eiendommen i forbudstiden og besøk på de merkeligste steder hele døgnet. Vår gamle gode doble ute-do fra 1850 har hatt mange besøk, og det er utrivelig at folk kaster bæsjeposene til hundene i vår utedass. Det er blindvei inn dit, men vi har opplevd at folk ikke vil flytte seg fra trappa når vi kommer og skal låse opp, en utlending kjørte over en fotball som ungene spilte med inne på gården, og en gang kom det en svær turistbuss utover dit, der vedkommende sjåfør sa": har som mål å klare å åle bussen utover hit hver sommer" (med bussen full av pensjonister). Det har mye godt med folkeskikk å gjøre, og sunn fornuft. Når folk telter inne på kirkegårder har det gått for langt, og jeg er generellt veldig skeptisk til disse innskrenkingene. Jeg er noe usikker på hvordan Turistforeningen stiller seg i slike spørsmål, har de noen slags politikk på området? De er jo selv veldig gira på å ta betaling for telting osv, uten at det er samme problemstilling kanskje..
 6. Ja det stemmer det. Jeg har litt problemer med denne formen for regulering. Det må jo bety at allemannsretten blir innskrenket med skilt store deler av året, når det i realiteten kun er et problem på somrene noen korte uker. Skal man skille mellom folk som ankommer i bil, folk som går, folk som padler forbi? Hvor skal egentlig grensen gå for når kommunen gjør slike innskrenkinger?
 7. Hvis du skal starte i Abisko - kan du jo gå til Ritsem og tilbake uten at det skulle bli noen problem med hund. Det er først når man tar båten over at man blir stoppet. Da er det ikke lov med hund lenger. Men det er vel egentlig mye finere område å gå i Norge i samme området vel? Det er jo "en del" ATV stier der på svensk side, det slipper man en del unna på Norsk side, men mer krevende.
 8. Så akkurat et innslag på NRK dagsrevyen om en kommune på Vestlandet som nektet folk å villcampe. De hadde satt opp skilt på alle stedene langs med veien for å få bort villcamperne. Argumentene var at folk gjorde fra seg i naturen og at fotomotiver ble ødelagt for andre når telt sto langs strendene. Har de egentlig lov til å nekte folk å campe langs med veier osv? Tar man ikke bort en rett vi alle har?
 9. Det ligger et emne om dette her jeg ville vurdert å gå i Norge over det området det ikke er lov med hund.
 10. Det burde gå bra men selve Snøhetta er bare ur. Du kan jo gå Snøhetta t/r fra Reinheim (lett sekk og kjapp tur uten oppakning.)og deretter gå Åmotdslshytta og følge stien rundt hele Snøhettamassivet og følge dalførene og gå til Hjerkinn.
 11. Du snakker om 3 dager til rådighet og så skal du gå Kongsvoll - Reinheim (16 km), Reinheim - Åmotdalshytta (10 km) og fra Åmotdalshytta til Snøheim via Snøhetta. Jeg tror du vil trenge den tiden og du er rimelig lei av steinur når turen er ferdig. Det er vel ellers ikke noe i veien for å traske ned til Hjerkinn igjen også..? Det er ikke akkurat ubetydelig stigning, og det er lett å ta noen ekstra omveier om man syns det blir for kort...
 12. Så bilder fra litt i høyden og det er fortsatt en del snø og is inni parken. Ligg is på kuvatnet og rørskard vatn bl.a.. Dette er nok ikke unormalt - så med litt varme nå så blir elvene store.. lå ellers nysnø over 1600m.
 13. Du kan også vurdere å bruke aquasure. Det funker til det meste. De fleste telt har med en liten tube med rep midler, så det kan være verdt å sjekke..
 14. Tipper grunnen er at det er automatisk priset - andre store nettbutikker har denne til 1000,- høyere pris.
 15. En god video som viser resultatet av liberal vindkraftpolitikk
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.