Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  7 191
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  113

Kjell Iver last won the day on Februar 5

Kjell Iver had the most liked content!

2 følgere

Om Kjell Iver

Contact Methods

 • Website URL
  http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

7 663 profilvisninger
 1. Nytt foto på toppen av fjellforum?

  Det er et fantastisk bilde, men jeg syns personlig ikke det passer til det formålet. Personen på toppen blir på en måte stående på selve menyen oppe og han blir hengende i friluft på en måte. Jeg har testet med fler bilder og det jeg benytter nå et bilde som fungerer godt på venstresiden men kanskje litt rotete på høyresiden iom de menyene man har der. Byttet ellers logo og det ble supert med mer kontrast, men logoen er i overkant stor i antall kb. jeg er helt uten bildebehandlingsprogram her jeg er nå - så det er lite annet å gjøre enn å komprimere bildene via online tjenester. Så skal dere sende inn andre bilder for testing så bør bildet ikke være over 100 Kb, og logo kanskje 25-30 Kb.
 2. Nytt foto på toppen av fjellforum?

 3. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg har søkt etter erstatning for min Norrøna Svalbard 100 som jeg aldri fikk tilbake fra reperasjon - og har bestemt meg for å kjøpe en 80 i samme serie. Jeg har sidelommene liggende fra min gamle sekk... La inn søk etter en slik sekk på Finn, og jammen tok en kar kontakt. Han hadde en som ikke var brukt. Jeg visste at sekkene var solgt for 1500,- på supertilbud på XXL, så jeg bydde han 1000,-. Han sa at han ville ha 1200,- og det var for så vidt også helt OK for meg. Så nå er nok en sekk på vei i posten.. Hvor mange sekker trenger man egentlig Men jeg har funnet ut at de sekkene man virkelig liker godt blir mye brukt.
 4. Er det nødvendig å fyre med full guffe i teltet? Jeg har benyttet brennere i telt som er bare 110 cm høye uten noe problem. Når man skal fyre for å holde varmen i teltet er det vel mer sjelden behov for å fyre med full guffe. Problemet er ofte ved opptenning av bensinbrennere, der den første flammen kan bli veldig høy. Derfor tenner jeg slike brennere utenfor teltet eller i gropen utenfor innerteltet før jeg tar brenneren inn i innerteltet.
 5. Gå etter vekt på sovepose?!

  Jeg er noe usikker på om jeg selv ville valgt min letteste dunpose til slikt bruk som trådstarter spør om. Overnatting under åpen himmel på topptur sommerstid kan være krevende for hvilken som helst sovepose. Også overnatting under åpen himmel ved et bål i skogen med gnister osv. Jeg kjenner ikke alle typer dunposer, og heller ikke den dunposen som trådstarter spør etter, men felles for mine lette dunposer er at ytterste trekket er veldig lett og trekker vann som trekkpapir. Bare i tåkete vær vil en slik pose trekke vann. Slik er ikke mine fiberposer. Det er selvsagt forskjell på dette, men om man har som mål å overnatte mye ute under åpen himmel burde man kanskje se litt mindre på vekt, og heller se på ytterstoff og fyll som tåler litt røff bruk. Uansett bør man nok ha noe over seg - om ikke annet så en Jervenduk e.l.
 6. Vintersovepose til fjellet

  Veldig godt poeng. Jeg har en ide om hvordan noe slikt kan gjøres og skal se på saken. Soveposer går aldri av moten - det har vi diskutert att og fram siden 2003, og det er valgets kvaler. Problemet er vel at man ofte ender med alt for mange poser
 7. Vintersovepose til fjellet

  Jeg er ikke uenig med deg i noe av det du skriver Espen. Men for de aller fleste av oss vil kanskje en slik pose være overkill. Mitt eneste poeng var/er at posen er diiiger og at man må tenke godt over dette før man handler.. Har man en minus 20-25 pose (Tyin-fiber f.eks.) - som veier 2,6 kg og bygger på med en påbyggingspose på 800 gram har man fortsatt langt igjen til de 4 kg som Denali veier. Et mye mer fleksibelt sovesystem (det er min erfaring) - og det kan også benyttes sommers tid. Jeg har jo sett de svære dunposene de selger også til 8-10 000 i bruk som er så varme at man ikke får sove om tempen er rundt null. Det er ikke greit det heller - og posen har ikke godt.
 8. Vintersovepose til fjellet

  Jeg ser mange anbefaler Denali-posen. Det er en god vinterpose men overkill for det vanlige norske vinterfjellet (er min erfaring). Den veier for mye og er utrolig vanskelig å komprimere ned i en sekk. I en pulk er den derimot grei, men fortsatt vanskelig å pakke. Det er lettere å pakke 3 små enheter - en liten komprimert dunpose, osv.. På en lengre tur i utlandet var det en i gruppen som handlet en slik denalipose til en annen i gruppen som var på annen reise og trengte pose fra Norge. Han holdt på å falle av stolen når han fikk se posen når de møttes! Ikke sjans til å få den ned i en sekk, og måtte ha den som en 20 liters 4 kilos-tung klodons på toppen av sekken. Å ha flere lag utenom hverandre fungerer veldig godt. Blir det for varmt kan man dra av seg et lag. Det er en utfordring med Denalipose.. Hva gjør man om det er meldt fra pluss 3 til minus 4°? det er jo blitt den nye normalen.. Så start med en liner av noe slag (ull,fleece eller silke), en dunpose og ytterst en tynn fiberpose (grevling e.l.). Det har fungert godt. Liggeunderlag har svært stor betydning - mye større betydning enn man skulle tro.
 9. Test av House of hygge termos (utskilt)

  Jeg skilte dette ut som et eget emne fra emnet om Stanley sine thermoser. Jeg ville ikke forventet noe annet ett lunket vann fra en såpass liten termos som står ute i minus 2 uansett. Forholdene den står ute i vil også ha stor betydning, vind, snø, underlag osv..Termometer før og etter ville også gjort nytte.
 10. Lunsj på vinterturer

  Å spise bare hurtige karbohydrater til lunch funker ikke så bra hos meg. Jeg bruker Rugbrød eller svartbrød, med brunost eller noe annet brukbart pålegg. De pakkene de har kommet med nå som er porsjonspakninger er ganske OK, men gir mye søppel som lett forsvinner i vinden. De beste typene er de tyske med gult lokk, men sjekk om plastlokket har vært helt tett. Har opplevd at forseglingen har vært brutt. Utrolig holdbarhet og god energi..
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Overnatting i telt ute ved Torghatten.Minus 2 og østavind - delvis som fallvind. Ble liggende å høre på vinden som ulte i fjellet men ungene sov i 11 timer i strekk - så da er man fornøyd! Samme motiv i mørket og i kald morgensol. Noe dun og ull må til for å ha det behagelig. I dag var det "Kom deg ut dagen" - og vi hadde mellom 130 og 150 stykk som gikk utover og fikk servert kaffe,saft og frukt. Fint arrangement. Tydelig at folk setter pris på solen nå.
 12. Søkefunksjonen (utskilt)

  Jeg oppdaterte med siste versjon av språkfil... Chat ble plutselig "Prat" jaja.. Fortsatt noe som ikke er helt 100% med den aktivitetsstrømmen.. Søkealternativet endrer seg etter hvilken del av forumet man er inne på og jeg irriterer meg mest over at når man står på fortsiden av forumet og søker så søker man i "Artikler" og ikke i "emner". Å ha en personlig innstilling for søk slik at man benytter de faste for forumsoftwaren er ikke mulig, men man kan ha personlige filtre som man også kan dele med andre. Jeg benytter ikke dette mye selv, men det kan være kjekt... https://www.fjellforum.no/discover/34/
 13. Søkefunksjonen (utskilt)

  Godt observert. Det er en feil i språkfila der. Får ikke sett på det nå, men skal fikse det. Altså - det funker når man benytter engelsk.
 14. Søkefunksjonen (utskilt)

  Utskilt som et eget emne fra tråden her. Problemet med ÆØÅ ble rapportert til utvikleren av den plug-in 4 januar i år. I på vente av fix er "Google site search" avslått.
 15. IGLOO IceBox Maker

  Du får gi rapporter når du har fått prøvd litt. Jeg vurderte en gang å kjøpe en slik, men slo det fra meg når jeg så vekta. Uansett spennende opplegg men helt sikkert mye jobb og jeg kan ikke tenke meg noe annet enn med de klimatiske forholdene vi har nå vil den ikke stå så lang tid her jeg bor. Så en slik iglo på finse en gang- sikkert fin å sove i, men ikke fyre for mye i vil jeg tro