Jump to content

Kjell Iver

Administrators
 • Posts

  10,144
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  228

Kjell Iver last won the day on December 1

Kjell Iver had the most liked content!

Reputation

9,283 Excellent

6 Followers

About Kjell Iver

 • Birthday 10/14/1963

Profile Fields

 • My blog: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

26,345 profile views
 1. Fin rundtur på toppen av og i gjennom Torghatten. Jeg spammer vel dette emnet med mine bilder, men det er så nydelige dager her nord - uke etter uke med stille vær og kulde. Perfekt turvær. Når man bestiger toppen fra nord på denne årstiden må man vite hvor man skal sette bena - det er vanskelig nok sommers tid, men man blir belønnet med en spesiell utsikt underveis. Toppen i sikte Tar en runde nede ved gården før jeg går i gjennom hullet på retur. Fortsatt uvant med denne trappa som er bygd der - men lettere å gå. Samtidig har vi kanskje mistet noe når det er så veldig tilrettelagt. Fin tur - kjemisk fritt for insekt, flått og turister
 2. Sikker på at det er ekte greier? Kan jo fort være feik - markedet er fulle av dem og ofte er det nok sånn at er ting usannsynlig billig er det feik. Sjekk f.eks.
 3. https://asnes-academy.com/velg-riktig-utstyr/montering-av-binding-pa-fjellski/ Det er her de omtaler lim Takk for veldig nyttig informasjon!
 4. Jeg så en video fra Åsnes her og de anbefaler ikke annet lim enn trelim. Så den videoen her om dagen. Ett av argumentene var at trelim herder selv om det blir vått. Jeg har flere par gamle ski med Voile trepin og tenkte å evt flytte over senere. Lurte på en ting som du nevnte @Omnilite - vil det egentlig være mulig å få ansiktet rett? Er ikke skruehull forskjellig på venstre og høyre ski?
 5. Takk for info - om du ser på lenken jeg la inn så anbefaler Alfa enten disse bindingene eller Voile 3 pin. Det er fortsatt til salgs. Jeg testet med en skisko størrelse 36 nå, en som ungene har brukt før, og det er så spenn i den lille skoa at jeg tviler på at ungene ville klare å trykke skoene ned mot skia. Jeg er litt sånn søkende - for jeg kan returnere skiene grunnet den feilmonteringen, men totalpris på ski/binding ble bare 2200,- så kan bytte over bindinger senere, men klart - det blir jo en svakhet.
 6. Jeg kjøpte meg et nytt par Åsnes Ingstad ski i våres. Et kjøp som i grunnen har vært veldig tornefull. Først var skiene knekt ved ankomst, så jeg fikk ikke brukt dem i vår - når jeg nå skulle ta de i bruk var venstre binding montert på høyre ski. Utrolig irriterende, men butikken har vært veldig grei og ordne opp og kompensere, så jeg blir å bruke høyre ski på venstre fot - sparer vel miljøet også for det har vært nok att og fram. Jeg har bare brukt Voile 3 pin tidligere, men på disse skiene har jeg kjøpt Rottefella Supert Telemark til mine Alfa quest. Jeg syns de er utrolig trange å få på og skoene får en veldig belastning når de er på. Det er bare å glemme å stramme mer til - kun øverste hakk er mulig. Noen som ser noe problem med å bruke det slik? Kan sålen knekke? I oversikten til Rottefella Rottefella Super Telemark passer best på de litt lavere såletykkelsene på mellom 12 og 15. Mine sko måler jeg til 17 mm på tuppen... https://www.fjellsport.no/merker/rottefella/rottefella-super-telemark-sort På skoene står det : Passer utmerket sammen med Rottefella Super Telemark https://oslosportslager.no/produkt/greenland-quest-advance-gtx-75-mm-fjellskisko-dame-38889.aspx
 7. Cyber mandag selger de Alfa Jerv til 50% - disse tilbudene er ikke gode å bli kloke på.
 8. Kunne vært fint å hatt teksten på rabattkupongen og det nøyaktige tilbudet/kjøpet...?
 9. Minus 24,7° i dag og nå i kveld passerte det akkurat 27 minus. Hadde meg noen skiturer i søken etter sola i dag. Må vente helt til i 13 tiden før solen kommer ned i dalen og den varmer ikke noe særlig. Det har kommet 50 cm snø oppå isen i løpet av noen få dager og det er dessverre slutt på ettermiddagene og kveldene med smelling og brak når isen trekker seg sammen. Et fenomen som er veldig spesielt og kombinert med kvelder med nordlys er det nesten utenomjordisk. Får testet utstyr og klær når det er slike forhold og ikke rette dagen å teste nye votter fant jeg ut!
 10. Hei - det har ikke bydd seg anledning enda. Ser sekken hver gang jeg er på boden og det minner meg på at jeg burde vært på tur i stedet for å pusse opp. De turene vi har hatt i embeds medfør har vi brukt mindre sekker enda, men det vil bli.
 11. Det er en greie å få tatt bilde når solen skinner rett i gjennom «øyet som aldri sover» Torghatten. var på et par små topper i dag og hadde håp om at det skulle skje, men tydeligvis litt for seint på året. Sola passerte under.. Minus 7 er kaldt ved kysten og kaldere er det innpå land. Tidlig vinter.
 12. Takk for en flott og annerledes turrapport ! Tok bort de bildene som var feil vei. Hvordan er det? Har du fortsatt et håp om å nå toppen ? Blir jo ofte en slags trøst at disse turmålene ikke drar noe sted, men med årene blir den listen ofte lang!
 13. Bare tull og vas på den nettbbutikken. Fant ingen varer men reklame for sochi 2014 og en Lipsum gerenert tekst..
 14. Fin oversikt og fint bilde på forsiden.
 15. Parabolflua har vært en bra kvalitetsbutikk gjennom mange år i Harstad. Nå har de kun nettbutikk - og jeg skal ikke si at de kanskje skal legge ned, men uansett kan det vært lurt å streife innom. Kjøpte selv Åsnes feller til en gunstig pris og et par Snowline Pro Brodder - 292,- https://www.parabolflua.no/products/snowline-pro-brodder De har også 40% på en del telt - uten at jeg skal si at det er spesielt billig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy