Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/30/2024 in all areas

 1. Jeg fikk en ide om å lage et telt til soloturer i Nordmarka. Det skulle være i stand til å holde i regn og dårlig vær, men slike turer tar jeg som regel når været er ok. Det skulle også ha myggnetting. Jeg ville lage det i silpoly og det skulle helst veie under 500 gram. Jeg landa på et design som kan minne om MLD Cricket, men med integrert myggnetting. Designa det i sketchup og sydde det i fjor (hadde aldri sydd før, bratt læringskurve). Veldig fornøyd med resultatet. Etter noen turer i Nordmarka økte selvtilliten og jeg testa det på Saltfjellet/Beiarfjellet med regn gjennom natta. Duken var stram som en tromme og holdt meg tørr.
  32 points
 2. 17 mai ble brukt til bestigning av Suliskongen 1907 - nord Norges nest høyeste og kommunetopp i Fauske. Turen er på ca 15 km hver vei og ca 1500 høydemeter - fra sulis. Spennende dag og ganske bra føre på sommersnø. Brefallet var spennende å passere - våt våt snø, med strie bekker mellom isen og snøen gjorde det vanskelig å ferdes til fots når skiene måtte av i bratta. Fare for sørpeskred. gikk hele turen i bare ullskjorte - utrolig flott! brefallet @graham tok dette bildet av meg etter at breen var passert. Utsikten på toppen var formidabel - for en dag!
  13 points
 3. Dagens turmål var Durmålsvassknubben 347 m.o.h. Den er på Kjerringøy i Bodø kommune. Lengde ca. 11 km t/r. Startet ved Fjære og gikk rundt Sørvatnet til østsiden, herfra gikk det bratt opp til Durmålsvatnet og videre til toppen. Været var veldig bra, sol, vindstille og over 20 grader. Durmålsvassknubben midt i bildet. Her sett fra Festvåg: Her fra vestsiden av Sørvatnet. Durmålsvassknubben er midt i bildet, næmest vatnet: Fra Durmålsvassknubben, mot sør, Finnkonnnakken til venstre, Steigtind til høyre lengre bak: Mot øst, mange fine tinder: Retning nord, Lofoten langt ute i horisonten: Nede ved Fjære. Bak midt i bildet så er Trolltinden. Den er kjent i klatremiljøet:
  12 points
 4. Det ble tur til Skarven (896 moh) på Tustna i Aure Kommune. Bare én annen bil på den lille parkeringsplassen da jeg startet. Veldig fin tur. Været var perfekt, tynt skydekke og litt vind. God utsikt fra toppen, men ganske disig rundt om, og begynte å bli overskyet. Kikket i turboken, det var ekstremt mange som hadde vært på toppen i går (17. mai). Måtte ha vært kaos på parkeringsplassen siden det ikke er plass til så mange biler. På vei ned møtte jeg 4 personer. Ikke så mange som tok turen i dag altså. 4,5 timer opp-ned inkl. pauser, brukte litt ekstra tid på vei ned pga. smerter i et kne. Etter fjellturen kjørte jeg til en strand i nærheten. Ble årets første sjøbad for å få bort den verste svetten. Meget kjølig, men likevell godt. Så ble det tid for å prøve å skaffe middag. Fikk først en liten fisk, så ble det en stor. Da var det mér enn nok til en god middag og kveldsmat.
  12 points
 5. Vi har pusset opp turboden og jeg fikk så mange gode tips og idéer med å lese diverse innlegg her så jeg ville dele vårs løsninger så kanskje noen andre kan ha nytte av de (Si i fra hvis det er et bedre sted å legge dette, fant ingen gamle innlegg der det var helt passende) - Romdeler til større ting som telt, sitteunderlag, hengekøyer, fotposer, sommerdunposer, Jervenduker o.l. - IKEA BILLY bokhyller med mange ekstra hylleplater til småting som fiskeutstyr, kjøkken, turmat, kart osv. Hver hylle har kun ett «tema» eller kategori - Elfa stativ 90 cm høye til klær og tilbehør. Oppå de er det en benkeplate der vi har alle ryggsekker. På enden av benkeplata er det en bokhylle der vi har sko. Den er litt høyere enn benkeplata så ikke sekkene sklir av (andre enden er mot vegg). Ovenfor sekkene er det veggkroker fra Biltema der fiskestengene oppbevares. - Solid klesstativ fra butikk. På hoveddelen henger jakker og under de så er det flytteesker med vintersoveposer. De står på stanga til stativet så de ikke står rett på kjellergulvet. På ene uttrekksdelen av stativet henger vatterte bukser på S-kroker og på den andre utrekksdelen henger kleshengere med oppblåsbare liggeunderlag. Alt er gjenbruk av ting vi hadde i huset fra før, så ikke særlig pent og fancy men veldig mye bedre enn hva vi hadde før. Rommet er like over 6 kvm.
  12 points
 6. Fikk meg en natt ved Lille Åklungen i Nordmarka, Oslo. Datteren på 13 ønsket seg telttur med venninna i bursdagsgave og nå passet det. Plasserte jentene i telt og la meg i hengekøya ca 60 meter bortenfor. Pannekaker til middag. Strålende vær.
  12 points
 7. Turen i "himmelfarts-helgen" ble nesten en litt ubevisst en kopi av ruta til Kristian V (takk for tips!). over fra Felehovet Sør, bare over 4-5 dager istedenfor én 😅. Fokuset var ikke kilometer denne gangen, men kos og god mat. Sekken på 26.5 kg vitner til dette. Felehovet Sør > Reinsvatn > Reinsvassnuten > Stolsvassnuten > Heimre Breivatnet, og en kort dagstur ned til Norrøna Canvas-området > Austre Breivatnet > Mjåvatnet > Felehovet Sør. Uforventet fin og variert natur! Kunne godt tenkt meg å prøve ut mange av stiene med sykkel som de er tilrettelagt for også. Vi møtte ikke mange folk eller sykler, men merket på lørdagen at det ble litt mer trafikk, uten at det var til veldig bry der vi hadde leirene våres.
  11 points
 8. Enda en lørdagstur til Gautefall, denne gangen i bedre vær og høyere temperatur. Parkerte på et annet sted denne gangen, ved Felehovet Sør, for å komme raskere opp på "fjellet" så jeg slapp mye skog og skiløypetraseer i starten. Fikk heller litt mer grusvei å gå på, ca 2,5km, men det gikk ganske greit, var ikke et tettbygd hyttefelt så mye fint å se langs veien. Nesten så jeg fikk lyst på hytte der selv! Turen denne gang gikk også til Reinsvassnuten og Stolsvassnuten, men istedenfor å gå tilbake samme ruta, ble det en runde rundt Austre Breidvatnet, som var en fin runde som ikke var så alt for tung, så kan. Konklusjonen med denne runda med mye vann, var at man burde hatt med fiskestang også, for her tror jeg det kan være gode fiskemuligheter. Snøen på 30-50cm i skyggepartier på stien og myrer som jeg måtte gå over forrige helg var nå nesten helt borte. Så et par dager til nå så tipper jeg det er helt snøfritt der oppe. Totalt ble turen ca 20km og 5,5t. Parkering rett ved veien: Godt skiltet: Fine broer for krysninger av vann og bekker: Utsikt ned mot Reinsvatnet fra Reinvassnuten: Mot Stolsvassnuten: Stolsvatn: Hanetarmane: Solhomfjell til venstre, Havrefjell og Ormfjell bak til høyre, med Hanetarmane i front: Følger stien mot Austre Breidvatnet: Heimre Breidvatnet: Bekken og broa mellom Austre Breidvatnet, som man ser mot, og Heimre Breidvatnet: På toppen av Breivassåsen, med utsikt ned mot Austre Breidvatnet: Reinsvassnuten til venstre, Stolsvassnuten til høyre, sett fra Breivassåsen: Her som det lille vannet renner ned fjellet skal man knekke av hovedstien og ned mot Austre Breidvatnet: Nede ved Austre Breidvatnet og en liten pause: Fin sti langs vannkanten det siste stykket: Kart over ruta:
  11 points
 9. 1.mai var det sommer og sol her så det ble og ta en tur inn ti Campingvognå og gjøre den klar til sommer. etter jeg var ferdig med og vaske \ beise terrassen hadde jeg fortsatt litt tid igjen før det ble kveld og solå var fortsatt på sitt beste. Turen endte opp på 14,39 km på 04:45 timer inkl små pauser der jeg var innom Liabøstølen , Akslandsstølane og Vasstølsvatnet. vi er da i Vindafjord , Imsland ikke så langt fra Sauda. Fra Akslandsstølane kan du ta turen opp til Akslandsnuten som er 821 meter er den fjerde høyeste toppen i Vindafjord. her er Vasstølsvatnet, bra fiske og bade vann. inn til venstre hvor det er mest snø på toppen ligger myrstøl. der kan du finne kong Håkon 7 sitt sirlege monogram på steinhella. Her har du Akslandsstølane, det er faktisk første gang jeg er oppe her og besøker disse. her ser du ned på Myrstøl , er nokså høyt oppe og bilde er tatt fra en Huawei mobil med litt ymse zoom. det var sol og fint vær og jeg gikk tomt for vann så da var det godt at det var noen snø flekker der jeg kunne smelte snø i flaskå. Pause på toppen og var helt utkjørt etter mye gåing i tunge oppover bakker. sinnsykt mye oppoverbakker igjennom hele turen så da får man virkelig testet ut hvor god kondisjon man har. kom meg til topps og turen stopper der da jeg ikke hadde med meg bedre klær til og vandre i snø. inn til høyre går turen til Akslandsnuten. det blåste nokså bra her oppe og jeg gikk i kun netting og t.skjorte. På vei ned gikk jeg innom Liabøstølen , denne stølen ligger ved vasstølsvatnet helt på andre siden.
  11 points
 10. Endte opp på hengekøyetur ved Stolsvatn, mellom Gjerstad og Gautefall, fra fredag til lørdag. Det kunne blitt en kort tur, men siden jeg hadde god tid, så ble det 17km inn på fredagen for å gå ned hele Hanetarmane, og 29km ut for å vandre litt rundt og sjekke området på lørdagen. Hele turen tilbake tok 11 timer. Nederst i tråden er det 2 kart over rutene jeg gikk, der er det markert et par partier jeg IKKE anbefaler andre å gå, da det kan være litt risiko da det enten er tungt og steinrøys, eller man må faktisk klatre i fjell over stein og vann. Siden Uvdalsveien ikke er åpnet enda, så parkerte jeg ved Sandtjønn hyttefelt. Følte det var litt tryggere å parkere bilen der over natta enn på Heiland. Hadde veien vært åpen til Uvdalen hadde jeg kjørt inn og parkert der. Så det ble desto tyngere tur å gå, men det fikk gå for denne gang, Bare Sandtjønn-Uvdalen er 9km, en vei.. Ble litt fiske også, fikk noen passe store på rundt 400gr, men mest smått.. 200gr-ish, så ikke noe å rope hurra for denne gang. Den første store fisken sprella så når jeg skulle veien den, at vekt og fisk gikk i vannet, så vekta funket dårlig etter det... Dette ble en skikkelig kosetur, men ble litt lang dag på vei hjem, ble ganske varmt utover dagen og mange km.. På vei opp fra Sandtjønn, over Solhomfjell. Lett sekk, som kunne vært lettere. Her veier den ca 14kg. Det er da med 2x 0,33 Coca cola, og 4x 0,25 Red bull + maten. På vei hjem var det vel 10-11kg.. Ved brua ved Stolvasslonene, her ser man "opp" mot Hanetarmane. Stranda ved Stolsvassodden. Enden av Stolsvassodden. Her ble det camp, med fin utsikt: Middag, verdt hvert eneste ekstra gram i sekken i stedenfor kjip frysetørka mat... (Indrefilet, rødløk, paprika og potetsalat) God stemning og middagen er servert Middagshvil i hengekøya DAG 2: Sola på vei opp I elva mellom Stolsvatn og Hellersvann. Utsikt ned til Hellersvann Ved Holmvann: Rute dag 1: Sandtjønn - Uvdalen - direkte mot Hanetarmane(anbefales ikke, bratt og ulendt terreng i starten!), så følge Hanetarmane nedover mot Stolsvatn. (17km totalt) Rute dag 2: Stolsvatn - Hellersvann - Storetjønn/Lilletjønn - Mjonevatnet - Holmvann - Uvdalsveien - Uvdalen - Sandtjønn. (29km totalt) Flere deler av denne ruta går på grusvei. Å gå fra Stolsvassodden og til elva ned til Hellersvann på denne ruta krever klatring, så det anbefales å heller gå opp i høyden og ned ved der elva starter, evt gå andre veien rundt Stolsvatn.
  10 points
 11. Lørdagstur fra Gautefall til Reinvassnuten og Stolsvassnuten. Tenkte det var på tide å gå inn i mitt favorittområde fra andre siden denne gang, så da ble det en god tur på 2 mil og 6,5time. Parkerte ved Bjønntjønn og gikk derifra, men det finnes flere parkeringsalternativer, men da blir det mye hyttefelt-gåing, noe jeg ville unngå. Turen startet kaldt og grått vær, men når jeg var på Stolsvassnuten kom finværet og turen ble hyggeligere. Var en enklere tur uten bratte stigninger fra denne siden, enn fra Gjerstad-siden, så tung tur ble det heller ikke. Alle stikkryss var godt skiltet i de fleste retninger. Liten P-plass ute ved hovedveien: Fortsatt is på vannene her oppe. Utsikt fra Reinvassnuten og ned mot Reinsvatn. Stolsvassnuten, med Mjeltenatten midt i bildet, og Stolsvatn til venstre. Isfritt på Stolsvatn.. ...og isfritt nede ved Hanetarmane. Så nå er det bare å klargjøre fiskestanga! Bjønntjønnfossen: Løypa for dagen: Neste gang vurderer jeg å gå en annen sti tilbake fra Stolsvassnuten, som går på andre siden av det store vannet midt på bildet (Austre Breidvatnet).
  10 points
 12. En hjemme alene helg skulle brukes til noe fornuftig. Så jeg bestemte meg for å prøve en tur jeg har tenkt på lenge, Nordmarka Classic med packraft. NC begynner ved Demningen på Mylla og avsluttes med Øyungen (bilen stod på Skar utfartsparkering. På fredag parkerte jeg bilen på Skar, gikk til Snippen togstasjon og tok toget til Grua, taxi til Mølladammen der selve turen startet. På fredag padlet jeg Mylla - Ølja - Tverrsjøen - Skarvvatnet og Buvatn der jeg slo leir for kvelden. På leirplassen hadde noen satt igjen en campingstol og det var satt opp en utedo, sjarmerende sak (om det kan sies om en utedo), så var den helt uten vegger men tak over. Lørdag morgen våknet jeg til masse spill fra ulike fugler og blikkstille vann bare brutt av en bever på vei hjem, idyll. Padlet videre Pershusvatnet - Aklangen - Katnosa (i litt mye motvind) - Store Sandungen - Hakloa og startet på Bjørnsjøen, her var det mye folk og jeg endte opp på en liten øy for natten. Søndag padlet jeg resten av Bjørnsjøen - Rottungen - Gåslungen og avsluttet med Øyungen før jeg ruslet ned til Skar og bilen. Sola stekte og jeg valgte å padle i skyggen der det var mulig. Elver / bekker som forbinder vannene er ikke padlebare og det ble da bæring av packraften mellom vannene de fleste steder på vei, men også på sti gjennom skogen. En utrolig flott tur i et område som er nytt for meg. Totalt 43-48 km på tur i løpet av helgen. Venter på toget på Snippen, stresset fra Skar for ikke å gå glipp av første tog . Starter turen ved Mylladammen Tok turen innom Bristol, startet uansett gå-etappe herfra Det ble etapper til fots for det meste på vei, men også sti. Første leir ved Buvatnet, her var det satt en utedo, luftig sak. En campingstol var det også , den ble god å hvile i. Lørdag morgen startet med spill fra fugler og en speilblank vannflate, bare brutt av en enslig bever. En gammel båt ved Aklangen som godt kunne vært fjernet... Idyll... Overnattet på en bitteliten øy i Bjørnsjøen, fikk selskap av to ender. Trappa opp fra demningen ved Bjørnsjøen, får opp pulsen greit med packraft på ryggen. Skrev ut kart fra kartuskrift.np, med opplastet gpx spor.
  9 points
 13. Satt hjemme mandag 20. mai og ville ikke sløse en fridag på å glo på tv.. Så da ble det en impulskjøretur til Bø(Jønnbu) og Lifjell for å sjekke forholdene der oppe. Og det var såpass greit at jeg kunne gå en runde via Øysteinnatten og Skrubbelinuten. En del snø visse plasser, og mye smeltevann. Men gikk helt greit, så å gå hele runden jeg ville gå var ikke noe problem. Det ble og sykt varmt, da det ikke blåste så mye på østsiden som lå i le og at det må ha vært rundt 20 varmegrader i sola, men når man kom opp i høyden var det heldigvis litt mer vind. Turen ble på 12km og 4,5t. Deilig å være tilbake her nå Skåråfjellholmen: Mot Øysteinnatten: Jøronnatten til venstre: Jøronnatten i midten: Tidligere i pinsehelga var det tur til Havrefjell og Solhomfjell (16km) på fredag, og en tur til Gautefall, til Reinsvassnuten, og ned til Reinsvatn (13km) på lørdag.
  9 points
 14. Brukte inneklemtdagene på noen dagers kanotur. Padlet ut onsdag, fant en fin leir og lå der til fredag. Torsdag gikk jeg en dagstur rundt i området Mye snø i Lofotfjellene ennå! Leiren ble på ei fin gresslette. En tarp og ei padleåre fikk gjøre nytten. Kvistbrenneren var eneste brenner. Tørt i terrenget, men det var vindstille så fyrte forsiktig nede i fjæra. Vakker kveldsstemning! Det ble latmannsliv med rolige rusleturer, boklesing, kaffedrikking og masse hundekos.
  9 points
 15. Snø og sommer og flott vær. I mer enn tredve år har jeg på vårparten, først talt måneder, så uker og tilslutt dager, til første gang jeg kan vandre innover til Blåfjellenden. Til å begynne med teller jeg måneder fram til månedskiftet mai/juni. Det er som oftest da første turen går innover. I mai blir det mer og mer klar hvor mye snø der ligger i fjellet og da begynner jeg å se etter tegn til snøsmelting. Da blir det telling av ukene, og når det er klart at det kan bli tur, teller jeg dager. Snøsmeltingen kan skje fort, som i år, eller ikke komme i gang før helt i slutten av mai, som i 2015 og 2020. I 2019 gikk vi innover så tidlig som 13. mai. Vi, det vil si Bestyrerinnen og jeg, hadde da nysnø og frost, men ikke mer snø enn normalt på første turen. Selv om første turen går tidlig som i 2019 eller virkelig sent som i 2015 (19. juni), så viser foto at det er omtrent like mye snø på omtrent de samme plassene. Det er litt forskjell nede i ved Blåfjellenden og ved parkeringsplassen. Noen år er det snø nesten ved veien, mens andre år er det ikke snø før mye lengre oppe. Oppe i høyden er forskjellen liten. Slik var det på første turen innover for sommeren 2024. Det var lite snø nede, men ellers så ble det å krysse de samme fennene som alltid. Vanligvis velger jeg å gå innover i bra vær om det er mulig. Dette året var det vanskelig å unngå strålende vær. Det har vært sol og blå himmel i en lang periode, og snøen smeltet kjapt. Ulempen med slikt godvær, er at bekker og va blir store. Det er en skikkelig bekk mot Blåfjellenden. Fossebekken brysket seg dette året, men heldigvis så har jeg nytte av mange års erfaring, og kunne krysse tørrskodd over. Jeg lurer på hvordan de andre, som tok turen innover, klarte seg akkurat her. Det var familier med unger og de minste måtte antakelig bæres over Fossebekken. Det gode været hadde lokket folk på overnattingstur. Noen var nok ganske overrasket over all snøen som fortsatt ligger igjen. Nå ligger det ofte fenner helt ut i august, og september i 2015. Oppe i heia ble jeg også dette året møtt av gamle venner som Grepplyngen, og nede ved hytta fant jeg multeblomst. Det er virkelig kjekt å se at sommeren er på gang. Rett før bakken nedover mot Blåfjellenden, fant jeg også spor av elg. Nå er det ikke første gang jeg ser elgspor nettopp her. Jeg har kommet over ferske spor her noen ganger. Engang så pass ferskt at jeg fortsatt kunne kjenne lukta fra elgen. Nede ved hytta var det bare å få fylt opp bøtta i elva, før jeg igjen kunne sitte utenfor i hytteveggen med te og skoleboller – i sola, og med bare en lett bukse på kroppen. Det var sommer og sol. Mange varmegrader utenfor døra, men heller få varmegrader i elva. I det flotte været var det andre som også ville på tur. Vi ble ganske mange etter hvert. 3 ungdommer kom til hytta ganske sent. De hadde startet fra Skåpet samme morgen og gått via Flødalen til Blåfjellenden. En skikkelig lang tur, og dagen etter ville de ned Fidjadalen, som heller ikke er noen kort tur. Det ble ikke mørkt den natte. Månen lyste, og jeg hadde problemer med å finne stjernene på himmelen. Morgenen kom kjapt. Noen var tidlig ute og trakk opp gjøken. Den gol borte i lia slik at det var umulig å få sove. Det ble litt jobbing ut over dagen, men i femtiden fant jeg ut at det var på tide å komme seg avgårde mot Hunnedalen. Jeg traff foreldre og unger på vei innover, og det ville bli mer folk denne natta enn forrige. Siden jeg valgte å gå litt sent på dagen, var det løs-snø på fennene og elva var større enn dagen før. Snøsmeltingen er langt fra helt over. Det tar litt på å gå på slik våt snø, og jeg kunne kjenne at det hadde brukt litt andre muskler enn vanlig. Det hadde vært en skikkelig flott og kjekk første tur innover for sesongen. Nå håper jeg bare sommeren fortsetter slik den har begynt – med flott være og gode forhold.
  8 points
 16. Pause fra teams og jobb et par timer - gikk en tur opp Bolkskardaksla fra veien til Simskardet. Har glemt hvor fin denne ryggen er her på grensen til Bjørgefjellet . samme sted 26 mars 2006 kommet en jervefelle oppi her - stanker fordervelse. Fortsetter et stykke til 748 - toppen tar jeg en annen dag. Bilde mot kvigtinden og børgefjell
  8 points
 17. Vår gode mann Mads setter standarden nok en gang skyhøyt for hva angår friluftsfilmer. Hjelpe meg for en nytelse det er å se folk som legger så mye tid og sjel i produksjonen sin. Takk!!!
  8 points
 18. På søndag hadde jeg noen timer til rådighet, så da ble det en kjapp tur på Blefjell som ligger 30 min hjemmefra. Hadde sett meg ut toppen som ligger rett vest for parkeringsplassen på Nordstul, Flætebakkfjellet. Jeg ble ikke skuffet. Etter 2 km gange, så kom jeg frem til 360 graders praktfull utsikt. Det hjalp også litt at det var vindstille, blåhimmel og 20 grader. Totalt ble det 5 km på 2 timer og 20 min, så dette er en tur som alle kan klare. Har du 9 minutter, så har jeg laget en liten film fra turen.
  7 points
 19. Har sparet i to år til et teleobjektiv til mitt "nye" Fujifilm-kamera. Nå er et Fujifilm Fujinon XF 70-300mm på tur i posten 😍
  7 points
 20. Hadde en flott tur nå 22-26 mai innover Røavassdraget med packraft og fiskestang. Isen gikk på Femunden forrige helg, så det ble Taxibåt fra Jonasvollen...(670,- en vei), og Roasten hadde vært isfri par uker, så virket lovende for å få fisk. Noe vak, men ble ikke den store fangsten. Tror været rett og slett var for godt;) Svært få innover der på denne tiden, men en og annen fikk fisk på stang. Myggen var mest på parringsdans, så lite plaget av dem. Knott og klegg var fraværende. Traff på et og annet reinsdyr, som hadde forvillet seg fra flokken. Fikk nyss om at Roastbua(Statskog) mest sannsynlig var ledig neste uke, for dem som måtte la seg friste av slikt. Veldig ålreit utsikt fra utedoen der;) Øvre Roasten
  6 points
 21. Jeg er lite bevandret i fjellet og vet ikke så mye om ... vel, egentlig alt som har med vandring å gjøre. Jeg er tidligere rusmisbruker og opplever en del utfordringer i livsomveltnings-prosessen jeg er i, men ikke verre enn at jeg takler det. Det stopper imidlertid ikke meg i å legge ut på vandring på Hardangervidda i Juli. Jeg er i god form og går 15-20 kilometer nesten hver dag, dog uten særlig vekt på ryggen nå da. Jeg har ingen mål utover selve målet med vandringen; å minimere kontakten med samfunnet. Jeg har litt tid på meg og vil planlegge litt, finne ut hvor jeg skal gå de første par ukene i alle fall. Jeg har mesteparten av utstyr jeg trenger for å være på vidda i flere måneder, men jeg trenger å vite hva man kan gjøre på DNT hytter, som jeg vil benytte meg litt av i begynnelsen. Så, hva har DNT hytter? Strøm for ladding av batteripakker? Kan jeg kjøpe mat der? Hva slags mat? Melk? Gass? Batterier? Gnagsårplaster? Annet? Det er også av interesse å vite litt hvor jeg ikke bør gå, geografiske områder. Eller kan jeg faktisk gå overalt uten tanke for farlige eller særlig utfordrende terrengmessige områder? Håper noen tar seg bryet med å svare, jeg sliter litt med å ringe DNT og spørre, jeg har sånn angst for alt mulig rart og tenker at jeg sikkert dummer meg ut da. Her vet ingen hvem jeg er, og det gjør det lettere å spørre. Såh?
  6 points
 22. 17 mai er mange glad i. Var proppa med turglade folk i marka i dag, med det norske flagget i sekken...og gratulasjoner for dagen. Var en god dagstur opp og rundt Nerdammen over Solbergelva/ Drammen. Her lå isen i begynnelsen av mai. Traff på en kar som hadde fått et napp ila 7 timer, så ikke det helt store fiske enda. men varmt og fint var det.
  6 points
 23. Innimellom de fjærkledde i skogen bor det også noen småtasser med pels. Jeg har en plan for noen bilder med disse til høsten om jeg i løpet av sommeren blir såpass fortrolig med dem at jeg får dem til å stikke innom der jeg ønsker. Foreløpig får jeg nøye meg med å fotografere dem der de selv velger å dukke opp:
  6 points
 24. Takker så mye for innlegg, jeg setter stor pris på det! ut.no virker å være et fint nettsted, jeg var der nå og skal tråle siden i kveld. Jeg har for så vidt vært innom dnt sine sider også, men kun i forbindelse med medlemskap, jeg kjøpte meg inn der. Skal kjøpe nøkkel også. Sjekker ut nettsiden når jeg har anledning. Jeg vet at hytter enten er betjent eller ikke, men hyttekunnskapen stopper der. Vel, ikke nå lenger, jeg har fått god startinfo her. Godt å høre at jeg kan kjøpe diverse ting der, og ikke minst mat og gass. Jeg vil savne melk da. Jeg er langt over gjennomsnittlig glad i helmelk og drikker 2-3 liter om dagen. Men selv jeg vet at Rema ikke har butikk på vidda så da blir det melkepulver til kaffen da. Det går. Det gleder meg å høre at muligheten for ladding er til stede på mange hytter, det vil jeg trenge. Telefonen vil riktignok være avslått store deler av tiden, men jeg drar med meg et nettbrett. Godt å ha noe å gjøre i teltet og i kjedelige stunder. Jeg er ikke så altfor glad i å fiske så fisking vil nok begrense seg til nødvendig behov for mat. Depot er ikke en løsning for meg, og heller ikke matlevering fra bekjente, jeg har nemlig ingen bekjente. Jeg har trukket meg bort fra alt og alle og sånn vil jeg ha det, jeg vil være alene. De eneste jeg snakker med er to familiemedlemmer på telefon nå og da. De bor svært langt unna og noe annet enn telefonkontakt er ikke aktuelt. De er forresten de eneste som vet at jeg drar til fjells. Mine sosiale antenner er ikke helt fintunet, og jeg sliter som nevnt med angst, men jeg vil ta sjansen på å snakke med andre folk på hyttene underveis. Jeg bør nok også gjøre det for å få tips, gode råd, og ikke minst advarsler av diverse slag, jeg setter min egen sikkerhet høyt. Skriv gjerne mer, bedre med for mye info enn for lite. Nikke, jeg har aldri vært så bestemt på noe som jeg er nå. Jeg har tatt et valg i livet nå, og det føles vidunderlig godt, virkelig. Jeg skulle gjort dette for x antall år siden. Men ok. Takk for omtanken!
  6 points
 25. Etter å ha sikla lenge fant jeg en ubrukt sekk på finn. 30kg føltes som 15 med min gamle sekk. Gleder meg som et barn på julaften til å laste sekken alt for full å labbe ivei.
  6 points
 26. Da ble det helgtur i skogen igjen. Fikk et par nye fuglearter festet på brikke, men ikke spesielt spennede bilder da de ble "nødfotografert" for å dokumentere arten. Snøspurv i vinterdrakt var kanskje det mest spennende møtet. Dompapene var derimot mye mer samarbeidsvillige. Kanskje har vi fått etablert et godt tillitsforhold eller så kan det hende jeg er vanskeligere å få øye på nå som bakken ikke er helt hvit lengre. Det ble i hvertfall et par "tellende" bilder av arten...
  6 points
 27. Fra tur idag. M50 håndholdt i packraft med Tamron 70-300mm. En svært lett edit i etterkant.
  6 points
 28. En kort men flott tur. Det ville være bra vær på lørdag. Fortsatt ville ikke temperaturen være i nærheten av sommer, men det ville i hvert fall ikke være frost på natten i lavlandet. Hvor i alle dager burde jeg ta på tur? Det har blitt en del turer de vanlige plassene, og noen turer på litt mer uvanlige plasser. Jeg hadde litt problemer med å finne en plass jeg virkelig hadde lyst å gå. Det gikk litt tid med til å tenke igjennom dette. Månafossen og Fidjadalen dukket omsider opp i hukommelsen. Dette er en plass jeg har gått gjennom mange år. Det var muligens på tide å sjekke opp forholdene i Fidjadalen. En av grunnene ar at det tar tid å komme inn til Eikeskog. Hjemmefra og til parkeringsplassen går det fort en time. Og det samme tilbake. Denne dagen var jeg i tillegg tilbøyelig til å være tidlig hjemme, min yngst fyller år, og det var snakk om kake... Fidjadalen er en av de flotteste plassen jeg vet om. Det er en dal med virkelig flott natur. Nå, regnet jeg med at våren så vidt var kommet, og at det ville være forskjell på hvor langt bjørka er kommet fra nede ved parkeringsplassen og inne i dalen. Selv om det tar tid å komme inn til Eikeskog, og det er en skikkelig bratt bakke opp til Mån, og jeg ikke hadde tid til en langtur, så syntes jeg det var på tide å sjekke ut Fidjadalen. Jeg har i ganske mange år hatt en natt i telt inne ved Månastølen en gang på våren. Det var ikke en slik tur jeg tenkte på denne dagen, men tok med mat og drikke. Alt på vei innover mot Eikeskog kunne jeg se bjørk med blader. Det var sol og blå himmel, og jeg lurte på hvor mye mer grønt det ville være på tilbaketuren. Det viste seg å være ganske mye mer grønt. Det er vår. Oppover bakken mot Mån var det bare enkelte grønne trær, og innover dalen ble det mer og mer vinter. Med sol og blå himmel, og snø på fjelltoppene innover var det likevel virkelig flott. Igjen fikk jeg se dalen på sitt aller fineste. Det var kjekt å være tilbake. Bakken opp var nå enklere å gå en tidligere. Nye kjettinger og trapper hjelper godt. Jeg ble likevel skikkelig andpusten oppover, og lurte på hvordan det ville være å ha 10 kilo mer på ryggen. Jeg får forhåpentligvis sjekke ut det. Snøsmeltingen var ikke kommet i gang. Det viste tydelig der stien går helt nede i elva, og hvor vi som regel i snøsmeltinga må klatre oppe i fjellveggen. Denne gangen var det bare å gå på steinene. Jeg møtte et par stykker som var på vei nedover. De hadde ligget i telt oppe ved gården. Det var også en hel teltleir rett etter at jeg hadde passert husene. Det var spor av folk innover, og er godt stykke inne i dalen, sto det folk. De hadde vært inne ved ura, men ikke forsøkt å komme over. Jeg var kommet for å sjekke hvor lang tid det egentlig tar å krysse ura under Månvatnet. Det gikk ikke fort med meg. Jeg gikk forsiktig, og et par plasser måtte jeg stoppe opp for å finne «stien» - egentlig merkene. Jeg brukte ca 15 minutter innover og litt mindre på vei tilbake. Mange som tar turen – som tar 5-6 timer fra Blåfjellenden og ned – husker ura som den stor «hindringen. 15 minutter av en tur på 6 timer. Jeg regnet litt feil. Denne dagen måtte jeg være tilbake i firetiden, og da jeg kikket på klokka i det jeg kom over ura, så sto det 14.00. I følge min hukommelse så hadde jeg da brukt omtrent to timer. Problemet var bare at jeg hadde brukt tid på veien, og snakket med folk på vei oppover – slikt tar tid. Jeg fikk det for meg at jeg hadde dårlig tid. Det ble til at jeg snudde like over ura. Bak meg hadde jeg folk. Jeg var et stykke på vei mot andre siden da folkene startet på ura, Da jeg gikk tilbake møtte jeg ingen. Jeg tok igjen to jenter/damer rett før garden, og det var de som hadde forsøkt seg på ura, og syntes den var for «tung» den dag, De ville likevel forsøke seg på å gå opp til Blåfjellenden senere på året. Jeg har også planer om å gå Fidjadalen i år, men da nedover. Det er adskillig lettere en å gå opp.
  6 points
 29. Dagsbesøk på turistforeningshytta. De siste årene har jeg gått opp til hytta i Viglesdalen en gang på våren. På denne turen, som på de fleste av mine turer, vil jeg gjerne ha godt vær. Denne dagen var det ekstra flott. På morgenen var det omtrent vindstille og vannene jeg kjørte forbi lå speilblanke. Med flotte vårfarger og blå himmel var det kjekt å kjøre innover mot Årdal og inn til Nes. Det hadde blitt en tidlig start på dagen. Ikke mye over ni var jeg på vei, og det tok omtrent en time på de nesten 80 kilometerne inn. Jeg prover å holde en fart som ikke gir trøbbel i en eventuell kontroll. Siden det er motorvei og lange tunnel, blir gjennomsnittsfarten høy. Nå ble det likevel en stopp i kontroll. Denne gangen promillekontroll. Null utslag – selvsagt. Det var andre enn meg som startet tidlig denne flotte dagen. Yr hadde lovet sommer, med temperaturer over 20 grader, og sol fra blå himmel. Det er jo egentlig ganske fantastisk å starte turen med sommertemperatur og sol, med litt vind til nedkjøling. Det er slike morgener jeg gjerne vil ha. Når en av grunnene til å besøke Viglesdalen er for å oppleve – nok en gang – naturen og landskapet, passet det bra denne dagen. Det er mange plasser nærheten av Stavanger som har flott natur, og landskap som fortjener et nærmere bekjentskap. Det er bare å vise til Prekestolen, Kjerag og Mån. Viglesdalen er godt kjent lokalt, men det er ikke mange utenfra nærområdet som tar turen inn til Nes for å gå 7 kilometer og 300 høydemeter for bli kjent med landskapet. Det er som nesen overalt, isen som har formet landskapet, men mye er også gjort av vannet fra isen. Her er det dype juv og stor jettegryter, men også flater med disse rare forhøyningene som ikke er helt enkle å «forklare». Det er Storånå som renner gjennom Viglesdalen. Det er samme elva som renner forbi Nilsebu mye lengre inne i landet. Selvsagt er elva regulert, som nesten alle elver her. Nå i snøsmeltingen er det likevel fortsatt fart og lyd i fossene. Fosser i flertall. Både Sendingsfossen og Hiafossen, og litt lengre inne Granefossene, er imponerende når vannmengden er stor. Denne dagen var det mulig å høre fossene på lang avstand. Det er laget stølsvei for å komme til fjells med sauene. Svenske slusker sto for arbeidet, omtrent som sjerpaer gjør i dag. Det er litt spesielt å gå på flott opparbeidet vei, med stabbesteiner mot juvet og elva. Mellom Hiavatnet og Viglesdalsvatnet er det laget bru. En skikkelig bru for de tre bukkene bruse. Her er det obligatorisk stopp for fotografering. På kartet kan det se ut som om «veien» går langs vatnet, men det er en god del opp og ned før flaten inne i selve Viglesdalen. For min del ble det noen små stopp innover. Her langs Viglesdalsvatnet var første gang jeg fikk se Bergfrue i full blomst, og selv om det antakelig er alt for tidlig på året, gikk jeg og kikket etter. Jeg møtte en del som hadde vært inne i dalen med telt, og det var fortsatt et par telt da jeg kom inn til flaten i Viglesdalen. Her er det ikke vanskelig å finne en passe plass til et telt. Det et flatt og greit underlag for det meste. Det er faktisk så pass åpent og flatt et det kan være vanskelig å snike seg vekk for et nødvendig ærend. Noe av vitsen med turen for min del, var å besøke hytta. Jeg pleier å besøke minst ti forskjellige turistforenings hytter i løpet av året, og nå fikk jeg krysset av en. Det ble stopp med mat og drikke og en strekk på benken før jeg startet på turen tilbake.. Ulempen med denne turen er at det blir samme sti opp og ned, men det er likevel forskjell på å streve seg oppover bakker, eller gå – forsiktig, for mitt vedkommende -nedover de bratte kneikene. Det var helt greit å komme ned til det åpne området en liten kilometer før bilen. Her var det fri sikt utover dalen og ned til parkeringsplassen. Jeg kunne kjenne at jeg hadde vært på tur – i noen timer, og så fram til pepsien i bilen.
  5 points
 30. Neppe formen eller lengden på den turen som blir utfordringen. Høres ut som du har brukbar "grunnform" og 15-20 km er ikke så langt når du kan ta hele dagen til hjelp. Det du antagelig ikke er så vant med er tyngde på ryggen, så begynn NÅ med å gå med sekk. Last opp mer etterhvert til du går med full oppakning. Vurder nøye hva du har med deg i den sekken. Ja, du kan trene deg opp til å bære solide bører, men det vil ta mer tid og det vil uansett være et punkt hvor vekten av sekken går utover lengden du kan gå pr dag. En pakkliste er en sterk anbefaling. Den gir oversikt over hva du har i sekken (til forskjell fra å pakke etter innfallsmetoden), og, sammen med en vekt, hvor mye forskjellige ting veier. Ingen grunn til å telle hvert enkelt gram, men om du for eksempel vurderer å ta med sag og øks, så er det x antall kilo som skal løftes opp 1763 høydemeter (ned x antall høydemeter), og langs 5 mil. Vurder nytteverdien av sag & øks i forhold til vekt på den ruta. Pakklista kan hjelpe med den typen avveininger. Komfortabelt skotøy er viktig. På tre dager rekker du fint å utvikle flotte gnagsår, så bruk skoene/støvlene godt på forhånd slik at du vet at de passer.
  5 points
 31. En ny fjellraven cap, den eneste model der opfylder alle mine ønsker. Et msr hubba hubba nx på bud, da det var en demo model, det bliver fint til ture med min lille nevø. Lidt blandet tørkost fra Adventure food, syntes de smager fint til prisen(59 dkk) p.s. må man/er der interesse for at man lægger turbilleder/små tur rapporter op fra Danmark? Da det er der jeg bor, så bliver de fleste ture jo også herfra.
  5 points
 32. Hei, må kanskje oppdatere saken her. Jeg postet samme innlegg på toppturgruppen for Sunnmøre på Facebook. Tok ikke lang tid før posten gikk viralt, og jeg ble kontaktet av varehussjef, og montør, som begge beklager seg, og ikke minst beklaget dem uttalelsene til den ansatte som mente det var min egen feil. Fikk også bekreftet fra importør, Ultimate Nordic, at skiene måtte regnes som ødelagt da det var montert langt utenfor titanal-platen, og at skien ble ansett som farlig å bruke i bratt terreng, da jeg sannsynligvis ville oppleve knekk i frem-ski på et eller annet tidspunkt. Fikk også samme beskjed fra Movement sentralt noen dager etter dette. Var dessverre ikke mulig å oppdrive samme modell i min lengde, så xxl ba meg finne en tilsvarende ski, så skulle dem dekke kostnadene. Endte opp med å få god hjelp fra Moonlight Mountain Gear på Åndalsnes, som klarte grave frem ett par med Moonlight Traverse i Superlight konstruksjon, en ski jeg har prøvd å få tak i en stund. Montør på xxl har tidligere montert ski for meg, uten problem, og han var svært lei seg for at skien ble montert feil. Til hans forsvar, var det sendt ut et Internt notis fra xxl som beskrev montering av Movement-ski som om pin line var det samme som Boot center. Så jeg regner med jeg ikke var den eneste i Norge som har fått Movement-ski montert feil på det tidspunktet. Også for å svare Terka over her, så har faktisk min lokale xxl jig til plum. Skulle montere ett annet par ski med Plum bindinger på Platou Sport på et tidligere tidspunkt, og da løp faktisk montøren opp til xxl for å låne jiggen dems. Til syvende og sist, kom jeg godt ut av det. Og jeg er svært fornøyd med Moonlight-skia.
  5 points
 33. 568 km unnagjort ... Fortsatt laaangt igjen 😅
  5 points
 34. Hei. Jeg var på telttur i Jotunheimen og har lagd en 42 min lang video 👍🙂 https://youtu.be/XwPZU4rbquM?si=VlrVCUrgpA50V71S
  5 points
 35. I går kveld ble det en padletur med packraften på Kvikneskogen. I dag ble det en tur til Måna (1118 moh) i Tynset kommune. Tok av fra Rv3, mot Jutulhogget. Fortsatte et minutt eller to lengre opp grusveien, der det var parkeringsplass. Turen startet umiddelbart i skogen, på en lite gått sti. Jeg synes det er kjedelig å gå i skog, uten å se eller vite hvor langt man er kommet. Etter en stund begynte det å åpne seg, og det ble litt mer hyggelig. På toppen var det god utsikt hit og dit. Det var bra med vind, startet turen nedover igjen ganske raskt. Utsikt mot toppen Bellingan. Mot der turen startet. Jutulhogget er ca. midt på bildet. Rv3 kan sees på høyre side ved siden elven Glåma. På turen tilbake i skogen, kom jeg inn på en annen sti. La ikke merke til skillet mellom den jeg tok opp. Stien gikk i et mer åpent området, og bedre sti. Endte heldigvis ved bilen igjen. Litt dårlig merket hvor den beste stien starter hvis man ikke er kjent altså. Ca. 10 km tur/retur.
  4 points
 36. Her har du oversikt over abonnementer: https://garmin.com/nb-NO/p/837461/pn/010-06003-SU Er du i nød og trykker på SOS-knappen betaler du ikke en krone her hjemme i Norge.
  4 points
 37. Høres for meg ut som patellar tendinopati ("jumpers knee"). Ikke uvanlig at MR da er uten funn. En dyktig fysio skal kunne diagnostisere dette og gi deg gode øvelser for opptrening. Noen generelle råd vil være å unngå øvelser/bevegelser som trigger smerte, eksentrisk trening og generell styrking av lårmusklene (spesielt quadriceps). Anbefaler deg også å gå til innkjøp av vandrestaver. Noen synes dette ser teit ut, men sannheten er at det er et ypperlig verktøy for å avlaste knærne
  4 points
 38. Takk for det. Her kommer en ny oppdatering. Endelig sett bjørn, en røslig hannbjørn som satt og kikket på meg oppe i lia. 873 km gått og er nå i Marion, Virginia. Reiser tilbake til Damascus for arrangementet Trail Days 17.5. Så transport tilbake til Marion om et par dager for å fortsette der jeg avsluttet 16.5. Siste dagene har vi ligget på rundt 30 km om dagen
  4 points
 39. Hmmm... På ut.no er turen til og med blitt merket som krevende. Det tenker jeg kanskje er å hause det litt opp. https://ut.no/turforslag/119221175/drmmetur-til-aurlandsdalen-pa-tre-dager-finse-geiteryggshytta-sterb-vassbygdi På tre dager er nok dette ikke en fryktelig tung tur med tanke på kondis og generellt dårlig form. Skulle du gått den motsatt vei, så er den nok definitivt krevende. Det som kan være utfordrende er nedstigningen fra Østerbø til Vassbygdi dersom knær, rygg eller føtter ikke er helt bra. Men der er ikke verre enn at jeg var 40 og slapp småbarnsfar og sønnen min 9 år da vi gikk denne etappen uten problemer, med full oppakning. Og som halvfeit 46-åring ville jeg ikke hatt alt for store bekymringer for å gå hele turen nå heller. Dersom du tenker å ta bussen østover igjen fra Vassbydi, så mener jeg det skal være mulig å legge igjen en del utstyr på Østerbø, og bare ta med det du trenger for dagstur. (Dobbelsjekk med Østerbø om bussen går helt inn til hytten, og om du rekker å få med deg utstyret før den kjører videre.)
  4 points
 40. Stakk hodet innom XXL i dag. Der fant jeg Alfa Driv nedsatt med 40% så da ble det kjøp. Satt godt på foten og passet mine butte andeføtter bra.
  4 points
 41. Den viktigste faktoren for valg av lengde på packraften, er hva du skal bruke den til. Skal du bruke den til alt, inkludert elverafting opp til klasse III-IV, da burde du kjøpe en som er tilpasset slik bruk. Og da er det naturlig å kjøpe en der du sitter noenlunde utstrakt med beina, men kort nok til at du kan spenne beina mot potongen i bauen. Skal du padle hovedsakelig vann og fløyte ned enkle elver, da kjøper du en der du får plass til bagasjen du skal ha med deg, som har den fargen du har lyst på. og som har sprut trekk eller ikke. En større og lengre packraft er gjerne litt mere retningstabil enn en kort en. Jeg anbefaler å bruke minst 5 dager på turen. Ta gjerne en to-natters en plass og ta en 'topptur' for å få beveget kroppen litt og sett litt mere enn bare elvene og vannene. Vi var tre stk som padlet kvennavassdraget sammen i August 2020 (19.08 - 27.08) Jeg hadde padlet packraft og enkle elver tidligere, for de to andre så var det første gangen de satt i en packraft. Vi endte med å padle nesten alle elvene mellom vannene, med unntak av noen korte strekk here og der som var hakket for heftig eller ikke padlebart, ned til den røde pilen på bildet. Derifra valgte vi å gå ned til Mogen hvor vi hadde avtalt skyssbåt til Skinnarbu (Vi satte igjen bilen der og tok buss til Røldal, Taxi opp til nordenden av Valldalsvatnet og gikk inn til Holmavatnet den første dagen) Vi kubbet rundt flere ganger i flere av elvene, at vi mista ei fiskestang, ødela snella på den andre, og 'måtte' fiske med håndsnøre, og at jeg har aldri vært så kald og våt på tur, husker jeg knapt i dag. Husker bare at det var en helt fantastisk tur. 😀 Vi ble tatt igjen av to karer ved Sandhøl som hadde brukt tre dager på turen. De hadde gått av bussen nedenfor Valldalsvatnet, gått opp til det og padlet derifra. Tilnærmingen deres var at om de hørte det bruse når de nærmet seg et elveløp, så tok de sekken med packraften på ryggen og gikk ned til neste vann, så de hadde knapt padlet noe elv på turen. Vi ønsket derimot å padle mest mulig av elvene, så det ble brukt mye tid på å gå ut av packraftene å sjekke elvene (som man burde gjøre) og så diskutere litt forskjellige ruter vi ville prøve. Litt bilder: Utsett på Holmavatnet På tur ned elva fra Holmavatnet til Kvennsjøen Kvennsjøen er stor.. Ett av partiene som ikke ble padlet.. Og ett til Og så en liten gif Får skikkelig lyst å ta turen på ny nå.
  4 points
 42. Det starter egentlig med rovdyrene. Den dagen man ikke ihjelregulerer rovdyrbestandene, vil naturen være i bedre stand til å fikse biffen selv. Hvis du virkelig vil hive jerrykanna på bålet, kan du jo si noe om bestandsutviklinga hos mennesket. For mennesket som art har jo ikke akkurat regulert seg naturlig. Vi brer om oss, fortrenger andre arter, og vi har virkemidler til å håndtere de bestandsregulerende effektene (sykdom, alderdom, mattilgang, genetisk variasjon) som ville redusert bestanden av oss. Forferdelige tanker, selvfølgelig, men skal man først spille på "overfølelsomme mennesker" kan man like gjerne tenne på denne jerrykanna.
  4 points
 43. Ja man kan overlate villreinen til seg selv, men forskere og forvaltere er samstemte i at det ville blitt katastrofe uten at man samtidig øker rovdyrbestanden voldsomt. (Prøv å få det gjennom politisk) Først overproduksjon av dyr, så overbeite på vinterbeitene, dernest sultedød for de fleste. Dyrene vil være ekstra avmagret på vinteren, og det vil være nødvendig med enda mer begrensende tiltak for folk i den perioden. Det tar 30 år for et nedbeitet område å regenereres. Norge har også forpliktet seg internasjonalt for vern av denne arten. Og ja, det handler om matauk og tradisjon også, men i det øyeblikket arten er truet må dette vike. I dag er det et flott sammenfall mellom bestandsregulering og jakt, men det kan selvsagt løses via avskyting av SNO også, slik det gjøres for moskusen.
  4 points
 44. Det er en gylden regel med foto..... feil, feil over og over igjen! ta 1000 vis av bilder og lær av prosessen. Det er så sjukt mye tips og råd man kan gi, men du må finne din egen sti hvor du finner ut hva som trigger interessen din og hva du liker å fotografere. Eneste måten å lære seg foto er å knipse bilder. Gleden i dag, med digitalt format er at det koster ikke noe å prøve eller å fremkalle de i diverse programmer. Dessverre så er det slik at alt for mange som driver med foto og video drukner i det tekniske i stede for å glede seg over den kreative prosessen det faktisk er å fange et øyeblikk sett med sine øyner.
  4 points
 45. Vår hund blir dratt med på det meste 😆 Nylig oppgradert fra landkrabbe til kaptein 😂 IMG_5399.mov
  4 points
 46. Stadig skiløb fra huset her i Colorado. Jeg måtte bære skiene op måske 10 minutter
  4 points
 47. Sesongens siste skitur for meg. Vinterutstyret rigges ned og pakkes bort, og sekkene forberedes til barmarkseventyr. Turen gikk til Dagalifjell denne helgen i helt konge forhold fredag og lørdag, typ shortsvær (hadde jeg hatt det med). Litt dårlig sikt på søndag, men det var ikke noe å klage på. Det var første gang for min del i området. Det er fort gjort å tenke Hardangervidda og Imingfjell når man er i disse traktene, men det var jaggu finere på denne siden av fv40! Ikke så viddete og mer fjell å både se og gå på. Tipper det er gode snøforhold i noen uker til her. Parkerte på Vasstulan og gikk litt her og der innover fjellet østover, med mini-topptur opp høyeste punkt, Fjellbunuten (1340) og Høghovda (1302) blant annet. Upåklagelig utsikt i nesten alle retninger. Imingfjell i bakgrunn: Hallingskarvet!
  4 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy