Gå til innhold
 • Bli medlem

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  319
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

1 832 profilvisninger
 1. Jeg vasket hagløfssekken min i vaskemaskin etter å ha sølt parafin i den. Det var ikke lurt. Det flasset av et belegg på innsiden, og sekken var overhode ikke vanntett etterpå. Jeg ville gått forsiktig fram, men stinker den melk må man jo gjøre noe. Tipper det var kombinasjon av temperatur og mekanisk slitasje i maskinen som ødela min. Lunkent stillestående vann med mildt vaskemiddel er nok mye snillere.
 2. Takk Som @Fenrisfrøya sier lenger oppe finnes det nok en drøss med raser som passer. Vi landet på Finsk Lapphund, men har ikke studert alle muligheter. Ulempen med Lapphund er at de er svært populære akkurat nå, noe som gjør at det kan ta litt tid å få kontakt med en oppdretter, og få en plass i køen. Vi var nok litt heldige, og fikk hund litt under et halvt år etter at vi for alvor begynte å kontakte oppdrettere. Et tips kan være å finne to-tre oppdrettere du mener virker seriøse, og hold kontakten med disse. De to vi var i kontakt med syntes det var helt greit at vi snakket med fle
 3. Lurte på om jeg skulle nevne riktig bit, men dat var du jo handy nok til å finne ut av selv. 😜
 4. Jeg vet ikke om mer kraft hjelper, men jeg tror det er det eneste som muligens kan få ut skruene. Et slag med hammer på skrujernet (rett ned i skruen) kan kanskje også svekke limen litt før du drar til med så stor kraft du klarer. Jeg tviler på om du kommer til med noe som kan løse opp limet, men jeg har tatt feil før.
 5. Hvis du ikke skal ha skiene kan du bore ut skruehodet. Bruk et bor som er omtrrnt samme diameter som skruen (ikke hodet). Da detter hodet av når du kommer gjennom. Skruene blir stående igjen i skien. Alternativt kan du prøve med en skiftenøkkel på skrujernet for å få mer kraft.
 6. Da var i alle fall Lapskausen på plass i butikk. (Extra Nesbyen). De går jo ikke akkurat i strupen på Real med 79 kroner for en pose, men tilgjengelighet er jo også viktig for oss som ikke klare å planlegge.
 7. Vi hadde omtrent samme kriterier som deg, og endte med en finsk lapphund. Han har bare vært hos oss i fire uker, så det er litt tidlig å trekke de store konklusjonene, men jeg tror det er en rase som kan passe for en passelig aktiv familie. De er glade i aktivitet, men ikke hele tiden,slik som f.eks trekkhunder. De er svært robuste med tanke på vintertur, og selv valpen vår koser seg i 15 minusgrader.
 8. Nå er vi langt off topic, men men... Jeg kjenner med også igjen i beskrivelsen av Aslolstøvler, Jeg hadde en deilig 20-års pause fra vonde sløvler i T3 og T1 epoken. Nå er jeg tilbake på alpinski, og er på mitt andre par med vonde støvler.
 9. Herlig... TIlbake til 90-tallets store diskusjonstema. Hvor mye skinn må det være uten på plasten før det ikke lenger er en plaststøvel. 🤪 Eventuelt: Hvor mye plast kan det være inne i skinnstøvelen før det er en plaststøvel? (Jeg har vært på begge sider av bordet i disse diskusjonene. Konverterte fra Asolo Morgedal til Scarpa T3 og så meg aldri tilbake.)
 10. Det er jo ikke helt tillitvekkende at de har photoshoppet in flammen på bildet. Skulle ikke forundre meg om de aldri har fyrt opp sin egen brenner. Og hva er den skålen til? Jeg ville tro den var for flytende brensel, men den er halvveis med på det photoshoppede bildet. Det kan godt være gode produkter, men det er i så fall bare fordi de har kopiert gode produkter. 😝
 11. Siden du eventuelt skal benytte sekken som et lettere alternativ når du ikke har fruen med på tur tenker jeg at det ikke er SÅ nøye hvor godt den passer til deg. Du har jo tross alt kapasitet til å gå med en større og tyngre sekk, og perfekt passform er jo viktigst når vekten blir stor. Det at du skal kunne bruke den tenker jeg derfor kanskje ikke bør stå øverst på listen over kriterier. Det viktigste er vel at hun som skal ha den som storsekk får en sekk som passer godt. Om det er en damesekk, herresekk, unisexsekk eller hva som helst er som du ser i diskusjonen over veldig avhengig av k
 12. Jeg er ikke så veldig redd for aluminium fra kokekar, men jeg må likevel kommentere "Det har gått bra med meg"-argumentasjon. Dersom aluminium var så farlig at det var mer sannsynlig å bli syk enn å ikke bli det vill vi vist det, men det er mye vi ønsker å beskytte oss mot som har ganske lave sannsynligheter for å være farlig. - Jeg bruker sykkelhjelm og bilbelte, men jeg hadde klart meg fint så langt uten. - Alle som overlevde 70-tallet kan skrive under på at de klarte seg fint uten både bilbelte og sykkelhjelm. De som ikke klarte seg er ikke på fjellforum. Og når d
 13. Hvis begge bindingene er Rotefella, og begge er montert på plate (enten integrert plate i skien eller plate skrudd fast i skien) så er vel platen standard. (NIS heter standarden)
 14. Det høres rart ut at du skal bli kald gjennom oppblåsbart underlag + Bamse og reinsdyrskinn, men her er noen mulige årsaker. - Hva var under underlagene? Snø isolerer godt, så det kan faktisk være varmere å legge underlaget på snø enn på en iskald terrasse. I all fall om terrassen er av betong eller stål. - Hadde du nok luft i underlaget? Dersom det oppblåsbare underlaget ikke har nok luft vil det typisk presses sammen akkurat ved rumpe/hofte. Da har du null effekt av dette, og altså bare isolasjonen fra Bamse og reinsdyrskinn (Som burde være plenty i -6 grader). - Er
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.