Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  269
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

1 473 profilvisninger
 1. For ordens skyld: ikke prøv bensin i noen av de to brennerne. Det blir kjempebål.
 2. Det er kanskje lett for nordmenn å trø litt feil i utlandet, så bortskjemte som vi er med allemannsretten. MEN: Hvis de har bygget den hytten som vises som "cover" for andre episode på sumo, uten å spørre verken grunneier eller stat, så er de fullstendig sveiseblinde. Det er ikke innenfor noe lovverk i noe land. Hvis også det som står i artikkelen stemmer, at de faktisk fikk direkte beskjed om at jaktsessongen var over, og likevel skjøt fugl, så håper jeg TV2 stopper hele serien. Som gammel mann på 42 år er jeg ofte oppgitt over at det går an å gjøre karriere av å være dum på youtube og twitter, men når til og med friluftsbloggere er så hjernedøde, så blir jeg direkte deprimert.
 3. Dette er nok ingen glipp @Robinson Karbon er et grunnstoff som i aller høyeste grad er en del av klimaregnskapet. Vi lagrer karbon, og ikke karbondioksid. Karbondioksid blir produsert i cellene våre under forbrenningen og pustes da ut ganske umidelbart. Jeg mener på ingen måte at vi lagrer rent karbon. Verken kull, grafitt eller diamant finnes det i noen særlig grad i kroppen., men vi lagrer mange forskjellige former for karbon. Karbohydrater, proteiner, fett og alle former for organisk materiale inneholder alle karbon. Alle former for CO2-lagring er lagring av karbon i aldre former ennCO2 (med unntak av gass under trykk i ståltanker)
 4. Flere mennesker er nok ikke bra for klima, men isolert sett vil flere mennesker (eller mer nøyaktig, flere kilo menneske) på jorden binde mer karbon. Selv om vi puster ut CO2, så vil vi så lenge vi vokser ta til oss mer karbon enn vi slipper ut. Problemet er altså ikke at vi puster ut CO2, men måten vi tar til oss karbon (mat). Når vi rydder skog for å dyrke mark erstattes et stort karbonlager (mange tonn treverk), med et svært ineffektivt lager (for eksempel korn). De eneste gode lager vi har for karbon er levende eller død biomasse. Når vi frigjør gammel fossil biomasse (gass, kull og olje), er den eneste praktiske måten å kompensere dette å øke levende biomasse, eller finne på noe lurium for å dytte karbonet tilbake under bakken. Det som er viktig for klima er altså ikke utslipp og opptak generelt, men reduksjon eller økning av karbonlagre. Det er jo dette som er tanken bak biodrivstoff. Så lenge vi dyrker nytt, vil karbonlageret være konstant. Den total feilslutningen er jo at vi i likhet med matproduksjon fjerne skog for å dyrke raps til biodrivstoff, og altså frigjør mye CO2 før vi starter.
 5. Pass på at du ikke blir tatt for skattesvindel 😛 Skattefri diett er ikke den samme om du bor på hotell eller på pensjonat eller privat. (Telt er ikke nevnt). Du kan sikkert få arbeidsgiver til å betale penger til deg i stedet for å dekke hotell + diett, men de må føre mesteparten av det som skattbar lønn. Skinnesveisere er vel neppe like interessant for journalister som stortingspolitikere, men det er veldig populært å avsløre reiseregningjuks for tiden.
 6. Kjenner ikke teltet, men stusser litt over størrelsen. En voksen og to barn i et tomannstelt må da bli forferdelig trangt? Med indre bredde på 150 cm er det kanskje bredere enn de minste tomannsteltene, men med vegger som skrår innover vil det være trangt. (Ser ut til at helsport sine ofte ligger på 135 cm.) Det er vel mer eller mindre opplest og vedtatt her inne på forumet at man (i alle fall på vintertur) bør ha telt for en person mer enn man er. Barn på 7 og 10 trenger mindre plass enn to voksne, men ikke så lite som én. Skal du bruke brenner i telt med tre pers ville jeg vurdert firemannstelt. Eller 3-manns med stort fortelt.
 7. Jeg savner spørsmålet: Hvor ofte kaster du posesnusen i urinalet? * Aldri - Fordi jeg skjønner at noen faktisk må plukke den ut derfra. Og at uansett hvor nedbrytbar den er så vil den ikke brytes ned i urinalet. Sjelden - Fordi jeg er så full at jeg ikke tenker på at noen må plukke den ut derfra. Alltid - Fordi jeg er en bortskjemt jævel som gir faen i at noen får den kjipe jobben med å plukke den ut derfra.
 8. Jeg vil tro disse vestene er helt konge på stillesittende aktiviteter som for eksempel postjakt. Til overnattingsturer ser jeg to klare ulemper. Vekt: De veier like mye som en ganske fer dunjakke. + ekstra batterier for lengre tur. Sårbart: Gir svært beskjedent varmebidrag dersom batteriene er tomme eller det oppstår andre feil. (Dunjakke kan bli våt, og er derfor litt i samme båt.)
 9. For ordens skyld: Dette var bare ment som dårlig humor basert på Espens utsagn om at den ene måtte være hun(d). Jeg er liberal nok til å inkludere unntak for de fleste kombinasjoner av XX og XY i tomannstelt. Men ikke trekant. Der går grensen. (Da må man ha tremannstelt.)
 10. Eller den ene er hunn (og den andre hann). Da kan det også funke om man er nyforelsket nok.
 11. Sikkert en hyggelig skikk, og god team building. Men... hva gjør man om en av de ansatte sover urolig den natten. Skylder på sterk bålkaffe, og gir blaffen, eller bruker noen millioner på å kjøpe en alternativ tomt...?
 12. Jeg mener de står for prisgarantien sin og gir 25% på konkurrentenes pris. Dersom du finner den billigere ett annet sted enn det de oppgir som full pris e det bare å klage.
 13. Du sier ingenting om underlag eller annen underisolasjon i hengekøyen. Det finnes ikke noen sovepose (i alle fall ikke dunpose) som er varm nok i hengekøye ved 0 grader uten liggeunderlag eller underquilt. Også på bakken vil underlaget ha veldig mye å si for temperaturen.
 14. Neppe så mye som deg Jeg tror ikke vi er så uenige. Får du ovnen skikkelig rødglødene, så er det ingen tvil om at den stråler, men ikke like mye som bålet ville gjort uten boksen rundt. Dersom man lukker inne luften med en fjerde vegg beholder man jo "all" varmen og da er vel ofte ovn bedre enn bål, fordi den gir mer fullstendig forbrenning.
 15. Flammer varmer gjennom konveksjon (oppvarming av luft som brer seg) og gjennom stråling. Å varme opp luften i en åpen gapahuk er nesten ikke mulig, så der er det stråling som gir varmen. (På samme måte som at påskesolen varmer selv om det er minusgrader i luften). Selv om en ovn er minst like effektiv som et bål når det gjelder konveksjon gir den vesentlig mindre stråling. Jeg tror dessverre en lavoovn i åpen gapahuk vil gi lite effekt. Du trenger åpen flamme.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.