Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  140
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

694 profilvisninger
 1. Hvis Scott er arven etter Garmont, Har ikke Scarpa og Garmont helt forskjellig passform? De hadde i alle fall det i «gamle dager». Til min litt smale fot passer Scarpa, men ikke Garmont.
 2. Knivsliping for nesten-begynnere

  Jeg vil tro dette er ment å fungere på samme måte som et skjerpestål. Det vil si at du kan rette opp en sløv egg noen ganger, men at du etter hvert må til med en kraftigere slipemetode etter en stund.
 3. Knivsliping for nesten-begynnere

  "Trykkfeil"? Work sharp gir vel konveks egg? Eggen presser båndet inn, slik at det dannes en bue som er motsatt av det man får på en roterende stein. Kjedet meg i helgen, og så nesten alt som finnes på youtube om work sharp. Endte opp med å bestille en Work Sharp Ken Onion.
 4. Kamerabag til bæring foran på brystet?

  Lovepro Toploader kan brukes slik, og selges av flere norske butikker. Flere størrelser.
 5. Kano med barn

  Du kan utvide mulighetene ganske mye ved å satse på retur med taxi eller kollektivtransport. Dersom du er komfortabel med å demontere Allyen er jo dette ganske enkelt. Det er mange elver og kanaler som er fine å padle. Retur til samme plass betyr enten at du må padle stillestående vann, eller at deler av turen blir motstrøms. Det er et stykke fra vestlandet, men Dalsland kanal i Sverige er veldig flott å padle. Våre barn syntes det var morsomt med sluser.
 6. Regjeringen sier ja til elsykkel i utmark

  Vi de? Jeg har ikke lest lovteksten, men dette overrasker meg litt. Det er jo allerede ganske klare definisjonsforskjeller på elsykkel og elmoped. Det er vel bare el-sykkel (som allerede er tillatt på sykkelsti) som det åpnes for i marka. Jeg tviler ikke på at det vil bli fusket og trikset, slik at folk bruker kraftigere sykler en loven åpner for, men i utgangspunktet vil de vel ikke gå under samme lov. Eller tar jeg feil?
 7. norrøna svalbard anorakk

  Du skal ikke se bort fra at det er derfor den passer meg...
 8. norrøna svalbard anorakk

  Hmm... Blir litt overrasket over at folk er så negative til Norrøna Svalbard. Jeg kjøpte den mest fordi den var billig, og for å fylle tomrommet mellom langrennsdress ala Swix og full ekspedisjonsutrustning. Det er sikkert riktig at den ikke er en ekspedisjonsjakke, men jeg elsker den. Gore-tex-jakken brukes nå bare dersom det er fare for våt nedbør.
 9. Og ikke heter det fjelltur lenger, nå heter det topptur.

  Åhhh.... Mimre mimre.... Mine blå Åsnes var riktignok glassfiber, og Tua Cirque ble dessverre bare en våt drøm. Ellers var uniformen akkurat som beskrevet. Hvis det ikke blåste for gale kunne anorakken med fordel vike for den ekstremt upraktiske islenderen, slik at man fikk den perfekte snømannlook'en etter første dypp i pudderet.
 10. Og ikke heter det fjelltur lenger, nå heter det topptur.

  Jeg skulle gjerne gått toppturer med lette randoski, men jeg måtte likevel flire av de som i innslaget lirte av seg hvor viktig dette utstyret var for sikkerheten. Jeg skal vedde mye på at mange av de som blir tatt av skred har mer utstyr enn erfaring, og at kanskje til og med utstyret har fått dem til å ta "kalkulert" risiko.
 11. Break-in trip av utstyr - artige feil 😂

  @TheSleepwalker: Ja, poenget var egentlig ikke at du hadde utelatt en, men at selv når man tror man vet, så kan det dukke opp rarieteter og inkompatibiliteter. Understreker trådstarters poeng: Test alt hjemme eller på nærtur. Jeg er forresten ganske sikker på at det er Alfa Skarvet fruen har. At det var Alfastøvler var også litt av grunnen til at det ikke slo meg at det kunne være noe annet enn NNN BC.
 12. MSR Pocket Rocket Stove Kit

  Jeg har en brenner fra Biltema. Den funker stort sett fint, men den har et litt kortere rør i ventilen enn andre gassbrennere. Som regel betyr dette ingen ting, men for noen gassbokser betyr det at ventilen i selve boksen ikke blir åpnet. Funker det, så funker det, og det gir ingen lekkasjefare, men funker det ikke, så er det kjedelig å oppdage dette langt inne i skogen. Test derfor hver boks hjemme.
 13. Break-in trip av utstyr - artige feil 😂

  For noen uker siden kunne jeg vært eplekjekk og sagt at det selvsagt er en kjent sak at det finnes flere standarder for langrennsbindinger. Slaget i trynet ble derfor ekstra smertefullt når det viste seg at min kones nye turskøyter (som jeg hadde kjøpt) med NNN BC binding ikke passet til fjellskistøvlene hennes. I tillegg til alle de standardene @TheSleepwalker viser finnes det nemlig minst en til. Salomon har nemlig også en kraftigere Backcountrybinding, SNS Xa. Den er til forveksling lik NNN BC, med samme dimensjon på stålpinnen, men sporene i sålen er ikke rette. Man får derfor klipset fast støvelen, men helen står minst 5 cm over bindingen. Kun flaks gjorde at jeg fant ut dette hjemme, og ikke ute på isen. Så da blir det nye skistøvler på fruen til jul...
 14. Iglobygging ❄️ med Ice Box iglobygger☃️

  En sånn MÅ jeg ha. Hvordan er erfaring med nettbutikk? Leveringstid? Rekker jeg bestille en til jul?
 15. Oppheng for skiboks i garasje?

  Leste innlegget ditt, så kom reklame for denne to minutter etterpå: https://www.hektapatur.no/g-max-kajakk-og-skiboks-heis?gclid=EAIaIQobChMI_7fb0qPN1wIVQ4AZCh1dlwJoEAEYASABEgLJUvD_BwE Man burde selvsagt bli livredd og boikotte slik rettet reklame, men jeg legger den ut likevel. (Og hvis Fjellfilmeren jobber for Hektapåtur, så er jeg plutselig den nyttige idioten...)
×