Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  230
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Nylige profilbesøk

1 121 profilvisninger
 1. Eksilbergenseren

  Hva har du kjøpt nå!

  Har en sånn sliper. Husk å kjøpe plaster, alt blir plutselig veldig skarpt...
 2. Eksilbergenseren

  Hvilke stein er dette? Meteoritt?

  Betong har jeg forresten peiling på, og dette er et dårlig forsøk på å blande betong dersom det er betong det er ment å være
 3. Eksilbergenseren

  Hvilke stein er dette? Meteoritt?

  Jeg er ingen geolog, men poenget med diskusjonsforum er jo å svare på ting man egentlig ikke har peiling på. Kan det være kalkstein med litt flint i? I så fall det det hvite ganske mykt og det mørke nesten glassaktig og hardt. Hvis hypotesen stemmer er det i så fall masse av dette i Danmark. Jeg mangler en god hypotese for hvordan den har krysset havet.
 4. Eksilbergenseren

  Hvordan sjekker dere at Gore-tex -støvlene er tette

  Åhh... Nå ble jeg nysgjerrig på hva du hadde sagt... 😜 Så det først etter edit. (Nyttårsforsett er uansett utgått på dato i desember.)
 5. Eksilbergenseren

  Hvordan sjekker dere at Gore-tex -støvlene er tette

  Totalt lufttrykk vil alltid være likt ute og inne. Hvis ikke flytter jo bare membranen seg, eller luft presses ut av åpninger i jakken eller skoene. Vanndampens partialtrykk vil derimot ha noe å si for fukttransport. Selv om lufttrykket er likt kan man ha høyere damptrykk inne i jakken, fordi em større andel av luften der er vannmolekyler. Jeg tror derfor en fjert må være rimelig bløt for å påvirke dette regnskapet. (Ingenting av dette påvirker vanntettheten.)
 6. Mye bedre! Og kul kartgrafikk! Får du rettet opp horisonten litt så begynner det virkelig å lukte fugl.
 7. Eksilbergenseren

  Sovepose til 3 åring

  Vi hadde en Voksi Urban (tror jeg). Dun over og ull under. Den funket bra. Det er ti år siden vi kjøpte, så det kan jo ha skjedd en viss utvikling rundt navn og spesifikasjoner, men vi var i alle fall fornøyd med den. Lykke til på nyttårsaften!
 8. Eksilbergenseren

  Sovepose til 3 åring

  3 år er jo akkurat litt midt imellom. Vognposer og pulkposer fungerer kanskje fortsatt, men er ikke akkurat noe å voks i. Barnesoveposer er kanskje fortsatt vel store. Vi brukte Voksi-pose i både pulk og vogn, og jeg tror ikke det hadde vært noe problem å sove i fem minus i den. Jeg er ganske sikker på at den fortsatt var stor nok når de var tre. (Tror Voksi går til 125 cm) Dette er ikke noe lettpakkeløsning, men det blir kanskje ikke de lange turene uansett med en treåring.
 9. Eksilbergenseren

  Blits og fuglefoto

  Ser ut til at den heter Nikon AS-19. Søker du får du treff i norske nettbutikker. Søker du på Nikon hotshoe to tripod adapter finner du billige uorginale løsninger også. https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Nikon-AS-19-Speedlight-Stand-Tripod-Socket-SB-600-SB-800-SB-24-Flash-/183379994746
 10. Veldig enig i det du skriver, unntatt akkurat den siterte setningen. Hvordan det kan være irrelevant at noe er mer miljøvennlig i en diskusjon om miljø klarer jeg ikke å fatte. Poenget mitt (som jeg kanskje ikke fikk helt fram) er at listen din ikke er absolutt. Vi må ikke tro at alt er bra fordi vi sorterer og resirkulerer, eller at alt er fælt i utlandet fordi alt går i samme dunk. Engangsbruk av plast, med energigjenvinning (nivå 4 i listen din), kan for eksempel være mer klimavennlig enn resirkulering av glass (nivå 3) som krever så mye energi at spørsmålet om hva vi gjør med plastemballasjen egentlig blir uinteressant (så lenge den ikke ligger i naturen). Kanskje er plastemballasje til og med mer klimavennlig enn gjenbruk av glass (nivå 2) dersom man ser på energien som må til for returtransport, rengjøring etc. (Brukte glass som eksempel fordi forskjellene er litt klarere enn med papir. Samme sammenligning kan gjøres for papir, men da må vi dra inn andre måleparametre enn bare CO2) Listen din er altså en god rettesnor, men ikke absolutt. Selv skulle jeg ønske jeg var flinkere til å etterleve nivå 0, som du ikke har på listen. Hindre at det blir produsert "kjekt å ha"-ting som vi egentlig kunne klart oss fint uten.
 11. I en ideel verden, der all kraft kommer fra fornybare kilder ville kanskje forbrenning av plast være ille, men slik verden er i dag er det langt fra naivt å betegne forbrenning av brukt plastembalasje som miljøvennlig. Alternativene til plastposer krever rett og slett så mye energi å produsere og transportere at denne energien må være ren som nysnø, og posene må benyttes svært mange ganger, for at de skal kunne kalles mer klimavennlig enn en plastpose som forbrennes etter bruk. Engangs papirpose burde forbys! Ser man på andre miljøfaktorer enn CO2 blir ting litt annerledes. Plast er sannsynligvis best i klassen når det gjelder kjemikalieutslipp, men er verst når det gjelder påvirkning på dyr som spiser søppel på avveie (som plasthvalen). Plast er også sammen med glass verst når det gjelder forsøpling. Jeg er altså tilhenger av kildesortering og resirkulering, men mener vi må våge å se hele bildet. Plast er noe svineri i naturen, men sannsynligvis det mest miljøvennlige vi har dersom alt resirkuleres, og fortsatt høyt på listen dersom det forbrennes, og energien benyttes.
 12. Eksilbergenseren

  Video: Dagstur med kajakk - Rundt Misje fra Steinseide

  Haha... en morsom ting med videoen din er at jeg kjente igjen kajakken fra tidligere diskusjoner her på forumet. Skjønte plutselig at du er Mareng. (Ikke akkurat rocket science når jeg så på det nye navnet, men slo meg ikke før jeg så kajakken og grønnlandsåren). Selv om jeg ikke kjenner deg, så har jeg jo diskutert kano og kajakk med deg noen ganger og syntes det var litt rart at du plutselig hadde meldt deg helt ut, og alle innleggene dine var merket med Gjest. Godt å se at kajakken funker. Og at den går fort 😄
 13. Eksilbergenseren

  Video: Dagstur med kajakk - Rundt Misje fra Steinseide

  Jeg får liksom ikke helt kajakkfølelsen. Det er veldig flotte bilder, men jeg tror nesten stabilisatoren er for effektiv. Det glir så jevnt at det føles litt som motorbåt. Skrur du forresten opp hastigheten? Ikke meningen å være vanskelig Liker treningssekvensene på slutten.
 14. Eksilbergenseren

  Gassboks på varm vedovn

  Dette har du helt sikkert rett i. Boksen er for svak og for liten til at det er gasstrykket som frigjøres som flytter taket. (Da må du nok ha noe som ligner mer på dykkeflasker.) Når gassen antenner vil den derimot utvide seg enormt, og øke trykket i rommet nok til at tak og vegger flytter seg.
 15. Eksilbergenseren

  Gassboks på varm vedovn

  Det kunne det helt klart, men gassen lukter såpass sterkt at de fleste vil reagere lenge før gassen når antennelig nivå. Så vidt jeg har skjønt lukter forresten ikke verken butan eller propan noe særlig i utgangspunktet. Lukten vi forbinder med gass er tilsatt for at vi skal kunne bruke nesen som gassdetektor.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.