Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  258
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

1 409 profilvisninger
 1. Jeg mener de står for prisgarantien sin og gir 25% på konkurrentenes pris. Dersom du finner den billigere ett annet sted enn det de oppgir som full pris e det bare å klage.
 2. Du sier ingenting om underlag eller annen underisolasjon i hengekøyen. Det finnes ikke noen sovepose (i alle fall ikke dunpose) som er varm nok i hengekøye ved 0 grader uten liggeunderlag eller underquilt. Også på bakken vil underlaget ha veldig mye å si for temperaturen.
 3. Neppe så mye som deg Jeg tror ikke vi er så uenige. Får du ovnen skikkelig rødglødene, så er det ingen tvil om at den stråler, men ikke like mye som bålet ville gjort uten boksen rundt. Dersom man lukker inne luften med en fjerde vegg beholder man jo "all" varmen og da er vel ofte ovn bedre enn bål, fordi den gir mer fullstendig forbrenning.
 4. Flammer varmer gjennom konveksjon (oppvarming av luft som brer seg) og gjennom stråling. Å varme opp luften i en åpen gapahuk er nesten ikke mulig, så der er det stråling som gir varmen. (På samme måte som at påskesolen varmer selv om det er minusgrader i luften). Selv om en ovn er minst like effektiv som et bål når det gjelder konveksjon gir den vesentlig mindre stråling. Jeg tror dessverre en lavoovn i åpen gapahuk vil gi lite effekt. Du trenger åpen flamme.
 5. Hvis du er i skog, er det ofte greit å finne trær som er plassert slik at du ikke trenger skillepinne. Med hver sitt tre i hodeenden, og et felles tre i fotenden er det ofte mulig å få plass under en tarp. I alle fall om tarpen ikke er av minste sort.
 6. Dalsland er flott. Vi var det i slutten av juli i 2014, og da var det overraskende lite folk. Vi padlet fra Laxsjøen til Håverud, som er midt i indrefileten, men det var ingen trengsel. Dalsland kanal er jo ikke noen villmarksopplevelse, siden en kanal med sluser og akvadukter per definisjon er sivilisasjon, men allikevel en fin tur i flott natur.
 7. Fant denne: https://topgimbals.com/rx100/ Sjekket ikke priser, men der har du i alle fall et utgangspunkt for videre leting. Fordelene med et vanntett kompaktkamera er jo mistet om du går for aktiv stabilisering, så du kan jo kanskje vurdere en stabilisator inkludert kamera for de scenene hvor du vil ha stabilisator (f.eks DJI Osmo Pocket), eller et actioncamera med god digital stabilisering (DJI, GoPro eller lignende)
 8. Jeg kjenner ikke denne quilten, men det vanligste er vel at man velger en av tre løsninger, avhengig av temperatur. 1 - Dundyne. Ingen triks, akkurat som hjemme i sengen. 2 - Dyne med fotboks. På noen quilter er bunnen sydd som på en sovepose, slik at fotenden er lukket. På andre quilter (som din, og på min Cumulus Comforter) må man snøre sammen en fotpose. 3 - Dyne med fotboks og stropper. stropper rundt underlaget hjelper til med å holde sidene på quilten under kroppen. For eksempel som vist her: https://support.enlightenedequipment.com/hc/en-us/articles/218674147-Using-your-EE-pad-straps I hengekøye er det stort sett alternativ 2 som gjelder.
 9. Jeg tror det er stor forskjell på de forskjellige hyttene. I Marka rundt Oslo er det tett mellom hyttene, og man "må" ikke bo på betjente hytter. Andre steder ligger de betjente som naturlige ledd i en hytte-til-hytte-tur, og det vil sannsynligvis være større forståelse for at lavbudsjetturister også overnatter. Det er også stor forskjell på dem som driver hyttene. Noen få er jo direkte utrivelige uansett om du legger igjen en femmer eller en månedslønn, men de fleste er hyggelige folk som ønsker å drive hytten som en service for de som ferdes i fjellet. Svært få betjente hytter er pengemaskiner, så det er neppe grådighet som gjør at de tilbyr "dyre" middager. Det er rett og slett det som må til for at det i det hele tatt skal gå rundt. Jeg ville sjekket de aktuelle hyttene på nett, og eventuelt ring og forklart saken. Er de vanskelig så velg en annen rute, men mest sannsynlig får du et hyggelig svar og er hjertelig velkommen.
 10. Det blir vel neppe mindre forbudt, selv om sjansen for å bli tatt er litt mindre. Kostnaden for å tilkalle veterinær, som hundeeier eventuelt må dekke, kan sikkert bli ganske høy hvis du er milevis fra sivilisasjon.
 11. Fantastisk tur, og gode reportasjer. Da er det vel bare å begynne å planlegge del 2, til Hemsedalsfjellet, så har du gått hele Viken fylke https://www.viken2020.no/viken-fylke/dette-er-viken/kart/
 12. Jeg har et litt ambivalent forhold til min Nelo Inuk. Den er rask og fantastisk deilig å padle. Den skjærer seg mykt gjennom bølger. Ulempene er trang cockpit kombinert svakt akterdekk, noe som gjorde at jeg måtte forsterke min, og at man trenger 30 meter bredde for å ta en usving. Det er mulig noen med litt råere teknikk klarer en brekksladd, men vanlig kanting hjelper lite. Særlig når jeg padler med ungene kunne jeg tenke meg å snu raskere for å komme dem til unnsetning. Jeg tenkte egentlig ikke på det før.
 13. Etter å ha lest denne kommentaren i går fant jeg fram nevnte episode. At jeg fikk lyst å dra på tur var ingen overraskelse, men at ungene på 7 og 10 skulle bli så oppgiret hadde jeg ikke ventet. Nå lurer begge på når vi kan gå på en sånn tur.
 14. Du trenger bare ett underlag, så lenge det ikke kan punktere. Luftunderlag har først og fremst med komfort å gjøre, og barn sover som regel på hva som helst. (Ser de ditt myke oppblåsbare er det ikke sikkert de sover godt på 15 mm skum, men det er en annen diskusjon.) Velger du å gå for oppblåsbart må du vurdere konsekvensen av punktering. Uansett dun eller annen fylling er isolasjonsevnen til et punktert luftunderlag tilnærmet null. Da har du tre valg. Fryse, finn et alternativ underlag (ligg tett eller ligg på sekken) eller stå opp og gå hjem. Alternativ én er ok om sommeren, men absolutt ikke ok om vinteren.
 15. Kan bare svare deg på spørsmål 2. Plaststøvler produseres som regel slik at to størrelser benytter samme skall, og at bare innerstøvelen er forskjellig. 28 og 28,5 er derfor identiske for han som skal montere bindingen. Jeg vil tro at dette uansett er et ca mål den som monterer bindingen trenger, og at nøyaktig tilpasning til din sko gjøres med bindingens justeringsmuligheter sammen med den aktuelle støvelen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.