Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

498 profilvisninger
 1. Canon EOS 700D

  Avsporing først: Det heter objektiv. Objektivet er består av flere linser. Man bytter altså objektiv og ikke linse. Når det er sagt har nok påvirkning fra engelsk (lens) gjort at stadig flere bruker linse om hele objektivet. Så til topic: Det er i utgangspunktet brennvidden på kamera som bestemmer hvor nært du kommer. I "gamledager" var det enkelt å sammenligne fordi alle kameraer hadde 35 mm filmrute. Nå varierer størrelsen på de digitale sensorene fra noen få millimeter på mobilkamera til 35 mm på såkalte fullformat speilreflekser. Sony kamerat du har blir oppgitt å ha brennvidde 28-70. Dette er ikke den reelle brennvidden, men en omregning for å kunne sammenlignes med fullformat. Kameraet du ønsker å kjøpe har en litt mindre sensor enn fullformat. Du kan derfor gange den brennvidden du setter på dette kamerat til fullformat ved å gange med 1,6. Et objektiv med 45 mm brennvidde vil altså tilsvare de 70 du har i dag. Jeg vil anbefale å gå opp til i alle fall 200 mm dersom du ønsker å komme tett innpå. Gjerne større også, men da kryper ofte objektivets minste brennvidde også oppover, og du vil få problemer på nært hold. Selv har jeg en 120-200, og den er fantastisk når rådyret dukker opp, men helt ubrukelig til stemningsbilder fra turen. Kjenner ikke Canon i detalj, men en 18-200 vil være et godt valg om du vil ha ett objektiv med på tur. Zoomen @Bjørn foreslår er også et godt forslag, men 55 mm er litt mye i nedre ende. Dette er ok om du tar med Sonyen også, eller et objektiv til. (Som Bjørn også sier)
 2. Blir alltid mye lunere med lemurer rundt teltet.
 3. Takk. Det han beskriver er jo veldig nært mitt behov. Da ser det kanskje ut som om det blir ny sekk på meg.
 4. Takk for svar. Dette er vel det mest relevante jeg har funnet på nett, men de har jo egentlig ikke fått test den nye versjonen mye. Hvis sekkene har vært båret Norge på lange så de nok solide nok for meg, selv om de ble litt slitt.
 5. Jeg har klart å ødelegge storsekken min, og trenger en ny. Jeg var innom XXL i et annet ærend, og prøvde raskt Bergans Trollhetta 95 liter på ryggen, og den kjentes ut til å sitte godt. Med to masete unger var det dessverre ikke tid til å teste med last. For 1800 kroner framstår denne sekken som et godt kjøp for meg. På nett finner jeg veldig mye omtale av Trollhetta 95, men så vidt jeg kan se er det bare navnet som er likt på de forskjellige generasjonene. Det jeg finner er derfor i liten grad relevant for nyeste versjon. Derfor lurer jeg på om det er noen som har noe erfaring med nyeste utgave (med rumpetaskelokk i stedet for dagstursekk, og Spine Adjustable bæresystem.) Mitt behov: Eneste operative tursekk jeg har i dag er Norrøna Trollveggen 45 l. Fornøyd med den, men den blir for liten for enkelte turer. Jeg ser for meg er at jeg kanskje vil bære over 20 kilo på korte turer med ungene, der jeg bærer for flere, men at jeg stort sett vil holde meg under dette hvis det blir lengre turer. Jeg trenger en sekk som tåler bruk, men ikke nødvendigvis noen ekspedisjonssekk. Turfrekvensen er dessverre ikke høyere enn at en sekk som tåler 100 turdøgn sikkert vil vare i ti år minst. Ellers er jeg relativt gjennomsnittlig bygd og rager 179 cm over terrenget, så jeg trenger neppe noe lang eller kort utgave, eller lignende. (At magebeltet ikke kan strammes nok, som jeg leste i en gammel test, er dessverre heller ikke noe problem.) Så da er spørsmålet ganske enkelt. Er denne noe å satse på, eller er det noen som har innvendinger og alternativer.
 6. Uberg air mat, meninger?

  Folie reflekterer litt varmestråling, men vil neppe isolere noe særlig. Foliens viktigste egenskap er at den er tett og dermed hindrer fordampning. Dette kan være gull hvis du pakker deg inn i folie, men denne effekten får du ikke av å pakke inn underlaget.
 7. Hvilken tarp? Vekt og kvalitet.

  Jeg er ekstremt fornøyd med bardunsystemet til Exped. Litt dyre tarper, men DD superlight tarpen ble nesten like dyr når jeg byttet til Expedbarduner.
 8. Norefjell / Høgvarde (+ bonus)

  Håper virkelig dette er en trykkfeil. Flotte bilder!
 9. Telttur med utsikt i Oslo-området

  Mulig jeg er bortskjemt som vestlending, men kikkuttoppen var en skuffelse da jeg var der for 10-15 år siden. Toppen var jo skogkledd, så utsikten er jo delt opp i smale sektorer mellom trærne. Jada, det finnes utsikt, men ikke noe panorama, som jeg i min naivitet hadde sett for meg på grunn av navnet.
 10. Flaske til rødsprit til forvarming

  Natusan babyolje kommer i en fin flaske på 200 ml. Jeg har rødsprit i en slik. Sikkert litt mer enn du trenger, men morsomt med 200 ml babyolje nå som strandsessongen er igang.
 11. Cumulus Selva 450

  Satt igjen med samme følelsen da jeg fikk min comforter. Utrolig kvalitet på det som er sydd, men systemet for å lage fotboks er noen hemper, en strikk og noen strammere.
 12. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Funket ikke når jeg testet, så da har de nok innsett feilen og retter opp. (Eller er det forskjeller på fordkjellige plattformer?)
 13. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Det er ikke rabatt på rabatt. Eller?
 14. Hengekøye til to barn

  Over fysisk disk, så har du nok rett, men det finnes jo litt forskjellig tilgjengelig i norske nettbutikker. Fjellsport for eksempel leverer jo som regel meget raskt.
 15. Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  Jeg kjøpte meg en Kellyketle for et par år siden. Veldig effektiv, og morsom, men den er alt for stor til å bli med på tur...