Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  122
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

547 profilvisninger
 1. Vær forsiktig med PostNord

  Jeg har opplevd det nærmest motsatte en gang. Bring ringte og sa de stod utenfor med en pakke, mens jeg stampet i trafikken noen kilometer hjemmefra. Jeg sa han kunne sette pakken på trappen. Det kunne han ikke uten signatur, men løsningen var genial. Han ba meg sende en SMS der jeg bekreftet at jeg hadde akseptert at pakken ble forlatt. Risikoen ved å forlate pakken på trappen er jo ikke så veldig stor, men jeg liker at de faktisk ber meg bekrefte før de tar den risikoen på mine vegne.
 2. 71 grader nord

  Jeg ser ofte første halvdel av programmet, men når det nærmer valg, og intrigene begynner, så glir pekefingeren helt instinktivt mot kanalvelgeren på fjernkontrollen.
 3. Redningsaksjon Fidjadalen

  Jeg er veldig enig med Mareng og REs. Terskelen for å kreve erstatning bør være høy. Hadde disse mennene avtalt med noen hjemme om tid for retur, og blitt på hytten et døgn ekstra fordi de hadde mer øl å drikke opp, så kunne vi godt diskutere gebyr og bøter. Et annet tvilstilfelle er når folk har trosset eksplisitt advarsel, og lagt ut på tur de ikke er har erfaring og utstyr til. (Ref Trolltunga, der folk strener oppover sent på ettermiddagen i lakksko og finskjorte, til tross for både skilting og muntlig advarsel...) I slike tilfeller synes jeg vi kan diskutere bøter, men jeg tror vi selv her skal være forsiktig med å kreve full erstatning. Hever vi terskelen for å ringe etter hjelp vil hjelpekorpsene få færre oppdrag, men antall likfunn vil nok gå opp. I den aktuelle saken er det vel snakk om noen som har gjort en vurdering om at det ikke er vær til å gå ned, og ikke hatt mulighet til å melde fra om at de er i god behold. At velferdssamfunnet vårt dekker en redningsaksjon i slike tilfeller er jeg veldig glad for.
 4. Ny test av tynne dunjakker, dyrest er dårligst

  Hvordan klarer Norrøna å få en syntetjakke til å lekke fyll?
 5. Forskning: Stavgang avlaster ikke knærne.

  Ser ut til at studien kun gjelder stavgang på flat mark (er jo tross alt en dansk studie). Jeg vil tro at konklusjonen fort kan bli en annen i bratt terreng. (Både at man løfter seg litt opp, og at man bremser bevegelsen når man går med høye trinn.) Det er ikke umulig at både danskene og Oslo Sportslager her har sine ord i behold.
 6. På tide med tarp!

  Enig i at kroken ikke er 100% nødvendig, men knuter sitter ofte veldig godt på 2mm tau. Kroken løsner på ett sekund. Det er likevel strammeren som er festet i "feil" ende som gjør det genialt.
 7. På tide med tarp!

  Surrer opp hvis jeg gidder. På expedtarpen er det nettinglomme til bardunene. På DD-tarpen knøt jeg inn et gummistrikk når jeg festet strammeren. Den går to-tre runder rundt en bundt med oppsurret bardun.
 8. På tide med tarp!

  Jeg er helt forelsket i expeds Claw Hook. Strammeren festes ved tarpen og en krok i enden slenges rundt plugg/gren/stein/rot og hektes i bardunen slik at det blir en renneløkke. Løkken strammes helt til, så justers bardunen i andre enden. Kombineres med 2 mm dyneema. Veier ingen ting men koster litt. (Prisen glemmer du fort http://www.exped.com/usa/en/blog/claw-hook-expeds-solution-tarp-set-without-knots
 9. På tide med tarp!

  Jeg er egentlig fornøyd med selve tarpen fra DD, men barduner, strammere og plugger er ikke verdt portoen en gang. Jeg endte opp med å bruke 500 kroner på dynema (ebay) og strammere (exped). Da kunne jeg nesten like godt kjøpt en expedtarp.
 10. Ja jeg kjøpte sekken, og nå i helgen fikk jeg endelig prøvd den. Jeg gikk en hel dag med 15-20 kilo på ryggen, og førsteinntrykket er bra. Jeg har sikkert også litt å gå på når det gjelder perfekt justering, men justeringene er i alle fall enkle og gode. Jeg merket heller ikke noe siging i stropper og spenner. Litt for tidlig å si noe om holdbarhet, men so far so good.
 11. Nordmarka classic

  Regner med det er Mylla til Skar du mener. Jeg padlet denne sammen med en kamerat for 10-12 år siden. Vi dro etter jobb på fredag, og ble hentet på Skar søndag ettermiddag. Jeg kan ikke huske at vi stresset veldig. Det er sikkert fint med en dag til, men overhode ikke nødvendig. Starter du tidlig på dagen kan turen helt sikkert gjennomføres på to dager også uten for mye stress. Det er én hard transportetappe der man triller på ganske dårlig sti. Der tror jeg vi gikk to turer. På andre trillinger er det enten kort eller så god vei at bagasjen ligger i kanoen.
 12. Canon EOS 700D

  Avsporing først: Det heter objektiv. Objektivet er består av flere linser. Man bytter altså objektiv og ikke linse. Når det er sagt har nok påvirkning fra engelsk (lens) gjort at stadig flere bruker linse om hele objektivet. Så til topic: Det er i utgangspunktet brennvidden på kamera som bestemmer hvor nært du kommer. I "gamledager" var det enkelt å sammenligne fordi alle kameraer hadde 35 mm filmrute. Nå varierer størrelsen på de digitale sensorene fra noen få millimeter på mobilkamera til 35 mm på såkalte fullformat speilreflekser. Sony kamerat du har blir oppgitt å ha brennvidde 28-70. Dette er ikke den reelle brennvidden, men en omregning for å kunne sammenlignes med fullformat. Kameraet du ønsker å kjøpe har en litt mindre sensor enn fullformat. Du kan derfor gange den brennvidden du setter på dette kamerat til fullformat ved å gange med 1,6. Et objektiv med 45 mm brennvidde vil altså tilsvare de 70 du har i dag. Jeg vil anbefale å gå opp til i alle fall 200 mm dersom du ønsker å komme tett innpå. Gjerne større også, men da kryper ofte objektivets minste brennvidde også oppover, og du vil få problemer på nært hold. Selv har jeg en 120-200, og den er fantastisk når rådyret dukker opp, men helt ubrukelig til stemningsbilder fra turen. Kjenner ikke Canon i detalj, men en 18-200 vil være et godt valg om du vil ha ett objektiv med på tur. Zoomen @Bjørn foreslår er også et godt forslag, men 55 mm er litt mye i nedre ende. Dette er ok om du tar med Sonyen også, eller et objektiv til. (Som Bjørn også sier)
 13. Blir alltid mye lunere med lemurer rundt teltet.
 14. Takk. Det han beskriver er jo veldig nært mitt behov. Da ser det kanskje ut som om det blir ny sekk på meg.
 15. Takk for svar. Dette er vel det mest relevante jeg har funnet på nett, men de har jo egentlig ikke fått test den nye versjonen mye. Hvis sekkene har vært båret Norge på lange så de nok solide nok for meg, selv om de ble litt slitt.