Jump to content

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Posts

  393
 • Joined

 • Last visited

Reputation

376 Excellent

About Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Asker

Recent Profile Visitors

3,146 profile views
 1. Jeg kjenner ikke Lampuga, men jeg er veldig fornøyd med min Cressi Tracina 7 mm. Utrolig myk og sitter godt. Jeg har ikke sammenlignet den med dyre drakter, men samminlignet med billige open cell drakter, eller «vanlige» dykke- og vannsportdrakter er det en helt annen liga. Må lirkes på med såpevann, men det er det verdt.
 2. I sjøen kan du fiske nesten hvor som helst. Sjansen for å få fisk er stor de fleste steder. Steder med strøm gir ofte god fangst. Du vil derfor se fritidsfiskere stå ved broer, eller på nes der næringsrikt vann presses opp. Med unntak av nær elver eller oppdrett vil du stort sett ha lov til å fiske fra land eller båt over alt. (Unntak finnes) Reglene som gjelder er litt forskjellig avhengig av om du er bosatt i Norge, eller turist fra utlandet. Her er masse info: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske https://www.fiskeridir.no/Turistfiske/Reglar-for-turistfiske Pass særlig på minstemål, lokale fredningsbestemmelser. https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Minstemaal https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Artar/Freda-og-delvis-freda-artar Å ta med seg hel eller bearbeidet fisk ut av landet er kun tillatt dersom det er fisket i forbindelse med en registret turistvirksomhet. (Maks 18 kg, maks 2 ganger per år)
 3. Og forresten... Det er en flott tur, som det er verdt å slite seg litt ut for...
 4. Hmmm... På ut.no er turen til og med blitt merket som krevende. Det tenker jeg kanskje er å hause det litt opp. https://ut.no/turforslag/119221175/drmmetur-til-aurlandsdalen-pa-tre-dager-finse-geiteryggshytta-sterb-vassbygdi På tre dager er nok dette ikke en fryktelig tung tur med tanke på kondis og generellt dårlig form. Skulle du gått den motsatt vei, så er den nok definitivt krevende. Det som kan være utfordrende er nedstigningen fra Østerbø til Vassbygdi dersom knær, rygg eller føtter ikke er helt bra. Men der er ikke verre enn at jeg var 40 og slapp småbarnsfar og sønnen min 9 år da vi gikk denne etappen uten problemer, med full oppakning. Og som halvfeit 46-åring ville jeg ikke hatt alt for store bekymringer for å gå hele turen nå heller. Dersom du tenker å ta bussen østover igjen fra Vassbydi, så mener jeg det skal være mulig å legge igjen en del utstyr på Østerbø, og bare ta med det du trenger for dagstur. (Dobbelsjekk med Østerbø om bussen går helt inn til hytten, og om du rekker å få med deg utstyret før den kjører videre.)
 5. Ja kjøpte de, og et par seven summits støvler. Jeg har ikke fått testet de i dypt pudder (der de sikkert er noe smale) men jeg er godt fornøyd på fast underlag. Hvor finner du de billig nå? (Hvilken Intersport?)
 6. Jeg har noen randoski som dessverre er alt for lite brukt. Jeg har nå fått lånt randoski til junior på 15 år, så nå blir det endelig tur. Været er ikke 100 %, men på søndag må vi komme oss ut. Det blir dagstur fra Asker. Er det noe som kan anbefale en egnet topp ikke alt for langt unna, der forholdene er bra nå? Høgevarde? Blefjell? Andre steder? Det blir første tur for 15 åringen, så 1000 høydemeter trenger vi neppe, og ikke 45 graders hellinger heller. Det viktigste er at det blir en god opplevelse, og blir det veldig bra får vi heller gå opp igjen en gang til.
 7. …men veldig modig å dele…
 8. Gorillalim (den vanlige) er PU-lim. Jeg vet ikke om den er bedre enn annen PU-lim, men den finnes i relativt små flasker, og den selges "over alt" (europris, clas o etc.) Kanskje du til og med allerede har den i boden Den herder også når det er fuktig. (Ved liming av tre er det faktisk en fordel å fukte flatene forsiktig.) Jeg har ikke brukt den på ski, men har laminert tre til en kajakkåre, og likte den veldig godt.
 9. Det er alltid noen som har tenkt smarte tanker før, og med internett får vi desverre vite det . La ikke dette ta motivasjonen fra dere. Det er ikke alltid den første som kommer opp med en god ide som vinner, men den som får den ut til folket. (Og det trenger heller ikke være bare en vinner.) Jeg tror kanskje det du beskriver først, der du ligger inne i soveposen er det som kalles peapod. Noen liker dette, men det er vanskelig å ligge diagonalt i hengekøyen, og for andre blir det en showstopper. (Bilde stjålet fra internett https://sectionhiker.com/hyke-byke-antero-15-sleeping-bag-and-hammock-peapod-review/) Jeg har mest tro på det andre konseptet, der du moterer sammen under quilt og hengekøye. Dette tillater diagonalsoving, og reduserer antall kolli, men det løser samtidig to problemer som i alle fall nybegynnere opplever med underquilt. Quilt som glir til siden og bare dekker delvis, og luft som blåser inn mellom quilt og køye. Selv om Superior Gear muligens har laget dette allerede tror jeg det skal være rom for nyskapning i dette segmentet.
 10. Litt forsiktig med akkurat det... https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/fikk-9-600-i-bot-for-kniv-i-hanskerommet/s/12-95-3423526157
 11. Og for orden skyld. Dette er ikke skrevet av en klimaskeptiker, men tvert imot en som synes vi skal jobbe med (og betale for) det som monner.
 12. Dette er jo kanskje toppen av symbolpolitikk. CO2-utslippet fra gassen jeg bruker på tur er en så liten del av totalen av mitt fotavtrykk at det nesten blir latterlig. Selv avtrykket av gassboksen må jo være kjempestort i forhold til innholdet. Heldigvis skriver Primus at produksjonen av boksen også er klimanøytral (ved kjøp av kvoter), men hvor for ikke da heller bruke noen øre kvote for gassen også heller enn å øke prisen med over en femtilapp. Jeg tør påstå at dette må være den dyreste CO2-besparelsen de fleste av oss vil være borti.
 13. Så lenge du bare har undervarme må det du steker være svært tynt, og helst kunne snues. (Pannekaker, pannebrød etc.) Det du trenger for å gjennomsteke større ting som kake uten å svi det er et lukket rom der luften blir varm rundt hele kaken. Det finnes ferdige løsninger for turbruk, men en liten form på en rist inne i en større kasserolle med lokk, vil gjøre susen. Noen bruker også litt sand i bunn av den store kasserollen for å få jevnere varme. Noen eksempler (som jeg ikke har testet): https://bikeshop.no/firebox-stove/firebox006/firebox-billy-baking-kit-14cm-for-baking-på-tur?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ82jng4ZqO9uiMTrOjLgU2R4-BogPSGhxvxHe9vEeEhOMXM9m_1jgxoCgXQQAvD_BwE https://www.sparelys.no/omnia-miniovn-boksovn?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQyAAYwM5_eVTb4svpvdj1Yt8mKcyV8buqsmutgoWnnBi_uvNt5eToRoCK9oQAvD_BwE Det kan godt være det finnes bedre løsninger, eller at du kan finne disse billigere.
 14. Nei... Dette er utelukkende basert på den fysiske (eller kjemiske egentlig) energien i bensin og parafin. Når det gjelder den praktiske forskjellen vil det som @Hc.b sier være helt avhengig av hvilket drivstoff den aktuelle brenner er optimalisert for. Der tipper jeg forskjellene kan være enorme.
 15. Totalt off topic, og rimelig nerdete, men... Bensin har høyere energiinnhold enn parafin per kilo men siden parafin er tyngre er det mer energi i en liter parafin enn en liter bensin. Så hvis du er gramjeger er bensin (marginalt bedre), men har du liten sekk bør du bruke parafin. Dette er uansett marginalt, bensin har ca 2 % mer energi enn parafin per kg, mens parafin har ca 7 % mer energi enn bensin per liter. Kilde:https://www.ssb.no/a/magasinet/miljo/tabell.html
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy