Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

410 profilvisninger
 1. Ally kano 16,5 dr eller 18 dr?

  De kan jo hende din kone har rett... Du har sikkert ikke lyst til å høre det, men du blir garantert så lei av demontering og montering at du hiver hele allyen på taket av bilen. Og det kunde du jo like gjerne gjort med en vanlig kano. Biler er som regel registrert for 50-100 kg takslast, så selv en tung kano går greit på taket. Unngår du kano med høy baug stjeler den heller ikke mye sikt når du legger den opp ned på taket. Koster litt drivstoff om du skal langt av gårde, men ikke så mye at det bør påvirke valget.
 2. Hvilken komfortforttemperatur til vintersovepose?

  Det er kanskje bedre med litt for varm enn litt for kald, men da må du ha en sovepose der du kan få ut varmen. Jeg har en 15 år gammel dunpose som er veldig lite brukt, rett og slett fordi den er for varm. Den har bare halv glidelås, og jeg får derfor ikke ut varmen. Jeg vurderer å fjerne glidelåsen, klippe videre i nesten full lengde og sy den om til quilt. Skulle jeg startet fra null ville jeg sett på en løsning med to poser. (den ene kan kanskje være den du har). En sommerpose eller 3 sesongs som er litt stor, og en moderat vinterpose til overgang høst/vinter og vinter/vår. På rene vinterturer der det er fare for skikkelig kulde går sommerposen utenpå vinterposen for å dekke ekstrembehovet. Dette gir sannsynligvis mye mer for pengene. Det er mulig at kombinasjonen blir noe tyngre enn en ren ekstrempose, men det blir mye mer fleksibelt. Husk også at du i ekstrem kulde sannsynligvis har med deg dunjakke eller lignende som kan legges over posen der du er kaldest, eller til og med lukkes og tres utenpå fotenden.
 3. Nærtur på gamle trakter

  Utsatt turen ett døgn, og du hadde våknet til 10 cm nysnø....
 4. Misvisning - kort og greit

  Hvis du ikke finner det, så kan du peile deg fram til misvisningen. Hvis du vet hvor du er, og peiler på på et annet kjent punkt med kompasset, så stiller du kompasshuset til pilen i huset stemmer med kompassnålen (mens marsjpilen peker på det kjente punktet). Les av retningen på kompasshuset Nå du da legger kompasset på kartet, slik at marsjpilen peker fra der du er mot det andre kjente punktet, så vil pilen i kompasshuset nesten peke mot nord på kartet. Det antallet grader du må vri for å få den til å peke mot kartets nord er misvisningen.
 5. Ikke turvant familie

  Det går fint an å planlegge for en uke eller to, men jeg ville anbefale å begynne med noen turer med bare en overnatting, og relativt kort avstand til sivilisasjonen. Så lenge man starter på sommerhalvåret, og unngår det mest forblåste høyfjellet eller de største skogene der man kan gå seg vill, så er det egentlig bare å komme seg ut. Konsekvensen av feil er sjelden større enn man kan føre det på læringskontoen. Bruk gjerne youtube for å lære enkeltferdigheter som å fyre opp primusen eller sette opp telt. Mest sannsynlig finner du en eller annen der som har akkurat den primusen du har, og som forklarer hele framgangsmåten. Når det gjelder pakking og planlegging er det gøyere og bedre å ta det skrittvis. Prøv deg fram på korte turer, og se hva du savner og hva du godt kunne klart deg uten. Selv om jeg egentlig har vært mye på tur har det gått en del år med lite turaktivitet på grunn av små unger. Når datteren på fem hadde lyst på tur ble derfor første utflukt en hengekøyeovernatting på terrassen. Dette var nok kanskje litt for kort, fordi planleggingen ble vel slepphendt, og det ble noen turer inn for å hente diverse. Neste turmål med ungene blir kanskje en øy 500 meters padling hjemmefra. Eller en sykkeltur innover i skogen. Når det gjelder turutstyr er det tre viktige egenskaper, der du dessverre sjelden kan velge mer enn to av tre. Dette er LETT, BILLIG og SOLID. Ønsker du lav pris vil du likevel kunne få god kvalitet men det blir tungt å bære. Tilsvarende kan du få lette produkter billig, men de vil neppe vare lenge. Så lenge man ikke har økonomi til å plukke fra lett og solid haugen kan det være lurt å tenke gjennom hva slags friluftsliv man ser for seg. Ved lange turer i skog er for eksempel vekt viktigere enn styrke på teltduken, mens det på Hardangervidda kanskje er verdt å bære et kilo eller to for å slippe å våkne av at vinden spjærer teltet. Lykke til med friluftslivet, og kos dere.
 6. Medeier i Amok?

  For så vidt interessant, men veldig lite info om prissetting av selskapet. Hvor stor eier blir man for 10 000? For meg er 10 000 kroner litt for mye til bare å være støtte til et kult produkt. For 10 000 kroner må det være en potensiell økonomisk oppside. (Jeg har ikke tenkt å kjøpe så mange hengekøyer at 30% rabatt monner.) Jeg regner med at man får vite mer om dette hvis man melder interesse, men for meg ble det litt tynt.
 7. "billig" fjell telt

  Wiglo 4lt er vel "verdens største" firemannstelt. Grei plass til fire voksne, og tre fortelt til bagasje. Ikke billig, men ikke veldig dyrt (ofte rundt 5000 på Xxl). Ikke lett, men heller ikke veldig tungt 6 kg). Ikke noe ekstremtelt, men likevel relativt vindstabilt. Jeg mener Bergans har laget et veldig godt kompromisstelt. I motsentning til lavo leveres det komplett med innertelt med bunn.
 8. Dyrespor

  Det er ikke vanlige harespor. Hare setter normalt det ene forbeinet foran det andre. Her står de ved siden av hverandre.
 9. For lange stenger på Exped Chair kit

  Joda @Miamaria men vær klar over at det kan vise seg at de ikke kan puttes inn igjen Jeg fikk mine på plass ved å fukte trekket i går. I dag er det tørt, og så stramt at dersom jeg får dem ut vil jeg aldri få dem inn igjen. Mest sannsynlig er dette et hint fra Exped om at jeg må komme meg ut på tur, og ikke langtidslagre utstyr i boken. Jeg tipper det blir romsligere ved hyppig bruk. OT: Hvis trekk til liggeunderlag kan krympe av å ligge i boden, så kan det jo hende at jeg har rett når jeg påstår at turbuksen som er trangere i livet også har krympet litt?
 10. For lange stenger på Exped Chair kit

  Det funket som bare det. Nå blir nok stengene værende i. Finnes det en praktisk måte å rulle sammen underlaget med trekk og stenger? Jeg har tatt ut stengene fordi det er tungvindt å få tømt for luft. Det er kanskje best å ta av hele trekket?
 11. For lange stenger på Exped Chair kit

  Var inne på tanken om fukt. Skal teste det.
 12. For lange stenger på Exped Chair kit

  Klarer ikke helt å se at jeg gjør noe feil. Der er jo ikke rocket science. Håper jo på en måte at jeg gjør noe feil, men stankanalen er rett og slett kortere enn stangen... tror jeg....
 13. For lange stenger på Exped Chair kit

  I dag tok jeg fram downmat 7lw liggeunderlaget som har ligget nedpakket er halvt års tid. Stengene til stolsettet har altid vært litt trange å få på plass, men nå er det helt umulig. Jeg tror rett og slett trekket må ha trukket seg litt sammen av å ligg urørt. Er det noen som har noen gode tips før jeg sager av stengene? Arghh...
 14. Telttur nær Asker nå?

  Går det virkelig an å bruke instagram til noe fornuftig? Må jeg krype til korset og opprette en konto? Takk for tipset. Jeg skal se om en gammel mann på 39 år og veldig mange måneder klarer å finne ut av dette
 15. Telttur nær Asker nå?

  Jeg tenker å ta med meg ungene og dra på telttur til helgen. Værmeldingen er ikke super, men ikke så ille heller fra lørdag til søndag. Opprinnelig plan var å dra til Eikssetra eller i nærheten, og gå innover på ski. Dessverre ser det ut på webkameraene (http://www.lier-ski.com/) som om skisesongen er mer eller mindre over der. Spørsmålet er derfor: Er det noen som har et godt tips til turområde der man enten har nok snø til at det føles som vinter, eller der det har smeltet nok til at man kan få litt vårfølelse? Tenker i utgangspunktet innenfor en times kjøring fra Asker, men dette er ikke et absolutt krav.