Gå til innhold
 • Bli medlem

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  334
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

1 908 profilvisninger
 1. Ja, og da vi var der, veldig hyggelige slusevakter også. Når vi spurte hvor vi kunne fylle drikkevann ba de oss sende opp vannkannen, så ble den fylt mens vi ble sluset. I ene slusen plukket de til og med rips til ungene!
 2. Uten Corona ville jeg anbefalt Dalsland kanal i Sverige. Ikke urørt natur i dagevis, men koselig kanal med ganske fredelige partier brutt opp av små tettsteder og sluser forbi fosser.
 3. Jeg har ikke prøvd disse strammerne, men jeg mistenker at de er smartere enn dere skjønner. Det at de kobles helt løs gjør at de kan tres rundt trær, under røtter og lignende og likevel benyttes som strammere. Dette går ikke vanlige strammere. Jeg ville gitt de en sjanse før jeg fulgte de Hilleberg-ortodokses bud 😛 Tarpen min har en lignende løsning, men der er kroken bare en krok, og strammeren sitter mellom duk og bardun. Dette gir to geniale egenskaper. Den ene, som nevnt over, og den andre at man kan stramme bardunen inn til bare noen cm lengde.
 4. Anbefalingene rundt tourniquet har variert litt, men det er ikke noe man skal være redd for å benytte. Ved store blødninger er det å stanse blødning viktigere enn eventuell skade man påfører bein eller arm. I militær førstehjelpsdrill kommer det å stoppe store blødninger inn før ABC (Frie luftveier, pust, puls etc..) Dette forutsetter at man ikke diller med såret, men stanser blødningen raskt med touniquet eller trykkpunkt. Så lenge man ikke strammer mer enn at blødningen stopper så er de umiddelbare skadene av tourniquet ganske begrenset, men blodmangel kan over tid skade alt vev n
 5. Joda, med aggressiv kanting og åresveiping så lar det seg gjøre, men det øker som sagt sjansen for å bli vår betraktelig. Jeg får i alle fall ikke til å styre den noe særlig med vanlig kanting og padling. Jeg og Inuk er vel til sammen ca 115 kg, så det er ikke umulig at det påvirker responsen.
 6. Som med alle medaljer har også retningsstabilitet en bakside. Min Inuk er 5.50 lang og svært retningsstabil. Dette er fint i fart, men når en av ungene i sin lille plastkajakk bestemmer seg for å svinge inn i en eller annen vik for å se på ett eller annet, så trenger jeg nesten 50 meter plass for å snu. Manøvrerbarhet og lekenhet er derfor også noe å tenke på. Det finnes raskere måter å snu også denne kajakken på, men de øker sjansen for å bli våt betraktelig (treningssak?).
 7. Hehe... Den 51 cm-regelen førte jo i første omgang til noen sinnsyke kajakker som nærest hadde vinger bak cockpit for å nå ut til 51 cm. Reelt var skroget vesentlig smalere. Det er nok derfor det kom en tilleggsregel med forbud mot konkav form. En liten ekstra fordel med smale kajakker er at de kan bæres på skulderen. Med min skuldergeometri ligger grensen på litt over 50 cm. Min egen kajakk på 50 cm bærer jeg enkelt på skulderen, men sønnen min sin plastkajakk, som er 4-5 cm bredre får tyngdepunktet utenfor skulderen og er umulig å bære slik. Min Nelo Inuk (som altså er 50 cm) var l
 8. Dette er jo litt av baksiden av medaljen, når vi i Norge sannsynligvis har verdens beste allemannsrett. Vi blir så vant til å tenke at vi har lov, at vi glemmer at det er grenser for hva vi har lov til. Jeg må jo innrømme at jeg av og til stusser litt over alle tursag-diskusjonene her inne. Det er ikke store tingene man skal bruke en tursag til før man er utenfor det som er dekket av allemannsretten (særlig i nasjonalpark, men også generelt på privat eller statlig grunn). Jeg bruker utelukkende tursagen min til å fjerne greiner og småtrær som i løpet av vinteren har lagt seg over etablerte all
 9. Jeg må bare arrestere deg litt på det med at det er lite å gjøre ved trafikkulykker. Det er veldig enkle ting man kan gjøre etter en trafikkulykke som vil være essensielle for å redde liv. Du har allerede nevnt varsling, men etter sikring av skadested og varsling er det fortsatt mye du kan gjøre før hjelpen er på plass. Sikre frie luftveier og stanse store blødninger og eventuelt hjerte og lungeredning er kanskje det viktigste. Unngå å flytte personer som puster selv dersom det er fare for rygg og nakkeskade, men ikke nøl med å rette dem opp for å sikre frie luftveier om de ikke puster. Ta
 10. Med fare for å ta deg litt mer på ordet enn du kanskje tenkte... Jeg synes Biltema sine 44 kroners-barduner ser vesentlig bedre ut enn DD-shiten. [Hidden Content] DD-bardunene er så dårlig at de til og med blir slaktet i videoen DD-hammoc selv hae embeddet på nettsiden sin. [Hidden Content] DD hammoc-tarp der bardunene er byttet med 2mm dynema fra aliexpress og Exped-strammere er derimot et veldig bra produkt.
 11. Den kajakken din @Marius Engelsen er bare rå. Jeg får utrolig lyst til å bygge en selv når jeg ser bildene, men enn så lenge har "fornuften" seiret.
 12. Jeg tipper produktnavnet Interrail er mer betegnende for temperaturområde enn merkenavnet Alaska. Jeg ville bli veldig overrasket om du får en god natts søvn i denne i minusgrader. I alle fall i -15. Dersom du skulle finne komforttemperatur for posen, så er det to forhold til du bør tenke på. Posen er sannsynligvis så gammel at den ikke følger noen vanlig standard for temperaturgrense. Verdien kan derfor være ganske optimistisk. Gamle poser mister også litt isolasjonsevne (avhengig av bruk og lagringsforhold.) Såvidt jeg kan finne på nett er Alaska et norsk merke, menn de er no
 13. Oj, Her blir man stilt til veggs for gamle uttalelser 😜 Det ser kanskje ut til at du har rett. De doble er sydd uansett. Jeg har singel og king size, og sømmene ødelegger litt av king-size-følelsen. Singel er i ett stykke..
 14. Jeg vet ikke noe om Urberg, men jeg tror sjansen for at du finner ditt idealtelt nå er liten uansett om du betaler 2000 eller 20 000. Kjøp utfra det behovet du har nå. Skal du på Hardangervidda eller andre steder der du kan møte ekstremvær bør du tenke på sikkerheten i et solid telt, men hvis det du trenger nå er et telt for å komme deg ut i marka, så kjøp nettopp et markatelt. Sjansen er stor for at du uansett vil ha et annet telt når du senere skal på ekstremtur. (For eksempel et større telt for å få plass til å koke inne i teltet...)
 15. Fikk bare knabbet en skje av lapskausen når jeg laget til poden, men jeg er enig med @Bjørnar Mo. Den var overraskende god. 12-åringen likte den også. Selv måtte jeg ta til takke med en årgangs Real
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.