Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  128
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

615 profilvisninger
 1. Iglobygging ❄️ med Ice Box iglobygger☃️

  En sånn MÅ jeg ha. Hvordan er erfaring med nettbutikk? Leveringstid? Rekker jeg bestille en til jul?
 2. Oppheng for skiboks i garasje?

  Leste innlegget ditt, så kom reklame for denne to minutter etterpå: https://www.hektapatur.no/g-max-kajakk-og-skiboks-heis?gclid=EAIaIQobChMI_7fb0qPN1wIVQ4AZCh1dlwJoEAEYASABEgLJUvD_BwE Man burde selvsagt bli livredd og boikotte slik rettet reklame, men jeg legger den ut likevel. (Og hvis Fjellfilmeren jobber for Hektapåtur, så er jeg plutselig den nyttige idioten...)
 3. Multifuelbrenner og støy

  Er det ikke en sikkerhetsrisiko at silenceren er løs? Om primusen velter har du vel fort en flammekaster? Selv om orginalsprederen ikke sitter alt for godt er den i alle fall klipset fast. Sikkert ikke verdens største risiko, men verdt å tenke på og, om noen tør, teste?
 4. Sovepose til dame 161 cm, bestille fra Polen?

  Cumulus tar 15 euro i frakt ved forsendelse ut av EU. Jeg handlet hos dem i vår. De trekker fra Polsk moms. DHL krever så norsk moms + et gebyr på rundt 200 kr (tror jeg det var). Man kan få endret på posen ved å kontakte dem på e-post, noe man uansett må for å bestille til Norge. Litt skummelt å bruke IBAN kontonummer for overføre penger fra nettbank i stedet for kredittkort, men jeg forhørte meg med andre som hadde prøvd, og opplevde ikke noe tull. --- Her er det jeg betalte: Your order: Comforter M400, hydrophobic down - 249 EUR Price of the products, VAT excluded: 202 EUR Shipping cost: 15 EUR Total amount to pay: 217 EUR I tillegg kom moms og gebyr til DHL.
 5. Diy felleski?

  Morsomt prosjekt. Hvis du gjennomfører, så legg gjerne ut bilder og erfaringer. Jeg kan ikke hjelpe deg med erfaring, men ingeniørhjernen ser non problemer som må løses. Fellelimen på nye feller limer sikkert godt nok om det fortsatt er såle i bunnen av fresesporet, men om du kommer inn på tre eller skum må du nok ha noe lim som fyller bedre. Freser du gjennom sålen så må du også passe på at ikke skikjernen får trekke fukt. Avhengig av hva slags kjerne skiene har tror jeg dette kan redusere levetiden betraktelig.
 6. Kamera som kan lades fra USB

  Jeg har Olymus Tough 4. Det ble først og fremst kjøpt for padling da robusthet og vanntetthet er viktig. Nå ligger det "alltid" i lommen på padlevesten. Sammenlignet med iPhone 5s som jeg hadde da det ble kjøpt er kvaliteten suveren. Sammenlignet med iPhone 7 plus er ikke kvaliteten lenger noe argument, men jeg stoler ikke 100% på vanntettheten til telefonen, så robusthet og vanntetthet gjør fortsatt kameraet aktuelt. Andre argumenter for Tough kontra telefon: - Lettere å betjene med en hånd, enn en stor iPhone 7+ - Har mulighet for å feste håndstropp. (Essensielt i kajakk/kano. Fester stroppen i lommen på redningsvesten og tar den "aldri" av.) - Helt vanntett. Kan brukes under vann. - Noe bedre kontroll over innstillinger.
 7. Vær forsiktig med PostNord

  Jeg har opplevd det nærmest motsatte en gang. Bring ringte og sa de stod utenfor med en pakke, mens jeg stampet i trafikken noen kilometer hjemmefra. Jeg sa han kunne sette pakken på trappen. Det kunne han ikke uten signatur, men løsningen var genial. Han ba meg sende en SMS der jeg bekreftet at jeg hadde akseptert at pakken ble forlatt. Risikoen ved å forlate pakken på trappen er jo ikke så veldig stor, men jeg liker at de faktisk ber meg bekrefte før de tar den risikoen på mine vegne.
 8. 71 grader nord

  Jeg ser ofte første halvdel av programmet, men når det nærmer valg, og intrigene begynner, så glir pekefingeren helt instinktivt mot kanalvelgeren på fjernkontrollen.
 9. Redningsaksjon Fidjadalen

  Jeg er veldig enig med Mareng og REs. Terskelen for å kreve erstatning bør være høy. Hadde disse mennene avtalt med noen hjemme om tid for retur, og blitt på hytten et døgn ekstra fordi de hadde mer øl å drikke opp, så kunne vi godt diskutere gebyr og bøter. Et annet tvilstilfelle er når folk har trosset eksplisitt advarsel, og lagt ut på tur de ikke er har erfaring og utstyr til. (Ref Trolltunga, der folk strener oppover sent på ettermiddagen i lakksko og finskjorte, til tross for både skilting og muntlig advarsel...) I slike tilfeller synes jeg vi kan diskutere bøter, men jeg tror vi selv her skal være forsiktig med å kreve full erstatning. Hever vi terskelen for å ringe etter hjelp vil hjelpekorpsene få færre oppdrag, men antall likfunn vil nok gå opp. I den aktuelle saken er det vel snakk om noen som har gjort en vurdering om at det ikke er vær til å gå ned, og ikke hatt mulighet til å melde fra om at de er i god behold. At velferdssamfunnet vårt dekker en redningsaksjon i slike tilfeller er jeg veldig glad for.
 10. Ny test av tynne dunjakker, dyrest er dårligst

  Hvordan klarer Norrøna å få en syntetjakke til å lekke fyll?
 11. Forskning: Stavgang avlaster ikke knærne.

  Ser ut til at studien kun gjelder stavgang på flat mark (er jo tross alt en dansk studie). Jeg vil tro at konklusjonen fort kan bli en annen i bratt terreng. (Både at man løfter seg litt opp, og at man bremser bevegelsen når man går med høye trinn.) Det er ikke umulig at både danskene og Oslo Sportslager her har sine ord i behold.
 12. På tide med tarp!

  Enig i at kroken ikke er 100% nødvendig, men knuter sitter ofte veldig godt på 2mm tau. Kroken løsner på ett sekund. Det er likevel strammeren som er festet i "feil" ende som gjør det genialt.
 13. På tide med tarp!

  Surrer opp hvis jeg gidder. På expedtarpen er det nettinglomme til bardunene. På DD-tarpen knøt jeg inn et gummistrikk når jeg festet strammeren. Den går to-tre runder rundt en bundt med oppsurret bardun.
 14. På tide med tarp!

  Jeg er helt forelsket i expeds Claw Hook. Strammeren festes ved tarpen og en krok i enden slenges rundt plugg/gren/stein/rot og hektes i bardunen slik at det blir en renneløkke. Løkken strammes helt til, så justers bardunen i andre enden. Kombineres med 2 mm dyneema. Veier ingen ting men koster litt. (Prisen glemmer du fort http://www.exped.com/usa/en/blog/claw-hook-expeds-solution-tarp-set-without-knots
 15. På tide med tarp!

  Jeg er egentlig fornøyd med selve tarpen fra DD, men barduner, strammere og plugger er ikke verdt portoen en gang. Jeg endte opp med å bruke 500 kroner på dynema (ebay) og strammere (exped). Da kunne jeg nesten like godt kjøpt en expedtarp.