Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  235
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Nylige profilbesøk

1 194 profilvisninger
 1. Eksilbergenseren

  Tips til prosjekter på tur/i naturen

  Husk at bygging av gamme eller andre større konstruksjoner ikke er dekket av allemannsretten. Du bør derfor ta en prat med grunneier før du setter i gang med slikt.
 2. Eksilbergenseren

  Beringer skiseil

  Har ikke testet det selv, men har sett at enkelte bruker to parispulker koblet sammen i siden (som en katamaran), for å unngå velt. Scroller du gjennom denne bildeserien er det noen eksempler på dette. https://www.nrk.no/troms/norske-kitere-i-vinden-1.7971332?index=44#album-1-7971389
 3. Eksilbergenseren

  Vintertur med hengekøye - nybegynner

  Selv Long-Wide-utgaven av downmat er litt smal for å brukes som eneste underlag i hengekøye. Hengekøyen følger jo kroppen, og trykker derfor flat soveposen også på sidene. Særlig i litt vind er det lett å bli kald på skuldrene og overarmene. Kombinerer du med enten et kort liggeunderlag eller reinsdyrskin på tvers ved skuldrene så er du langt på vei. Det er sikkert en god ide å teste det utstyret du vil ta med på tur, men ikke vær redd for å overdrive på første forsøk. Det er ikke sikkert du gidder å prøve igjen etter en kald og kjip natt, men har du først opplevd en skikkelig god natt i hengekøye kan du jo heller skrelle vekk det unødvendige på senere forsøk.
 4. Eksilbergenseren

  BC - bindinger på felleski til løypebruk?

  Mange (de fleste?) nye langrennsski har påmontert NIS-plate, som NNN-bindingen glis inn på. Det er såvidt jeg vet ikke mulig å få NIS-kompatible BC-bindinger. Sjekk også prisen på skipakker. Det er ikke umulig at full pakke med støvler er billigere enn ski og BC-binding. Fra et miljøperspektiv er det jo hyggelig å kunne gjenbruke det du har.
 5. Ja, jeg så det. Jeg synes det er kjempebra. Får skikkelig lyst til å padle. Men hos oss er isen litt for tjukk 😜
 6. Eksilbergenseren

  Hva har du kjøpt nå!

  Har en sånn sliper. Husk å kjøpe plaster, alt blir plutselig veldig skarpt...
 7. Eksilbergenseren

  Hvilke stein er dette? Meteoritt?

  Betong har jeg forresten peiling på, og dette er et dårlig forsøk på å blande betong dersom det er betong det er ment å være
 8. Eksilbergenseren

  Hvilke stein er dette? Meteoritt?

  Jeg er ingen geolog, men poenget med diskusjonsforum er jo å svare på ting man egentlig ikke har peiling på. Kan det være kalkstein med litt flint i? I så fall det det hvite ganske mykt og det mørke nesten glassaktig og hardt. Hvis hypotesen stemmer er det i så fall masse av dette i Danmark. Jeg mangler en god hypotese for hvordan den har krysset havet.
 9. Eksilbergenseren

  Hvordan sjekker dere at Gore-tex -støvlene er tette

  Åhh... Nå ble jeg nysgjerrig på hva du hadde sagt... 😜 Så det først etter edit. (Nyttårsforsett er uansett utgått på dato i desember.)
 10. Eksilbergenseren

  Hvordan sjekker dere at Gore-tex -støvlene er tette

  Totalt lufttrykk vil alltid være likt ute og inne. Hvis ikke flytter jo bare membranen seg, eller luft presses ut av åpninger i jakken eller skoene. Vanndampens partialtrykk vil derimot ha noe å si for fukttransport. Selv om lufttrykket er likt kan man ha høyere damptrykk inne i jakken, fordi em større andel av luften der er vannmolekyler. Jeg tror derfor en fjert må være rimelig bløt for å påvirke dette regnskapet. (Ingenting av dette påvirker vanntettheten.)
 11. Mye bedre! Og kul kartgrafikk! Får du rettet opp horisonten litt så begynner det virkelig å lukte fugl.
 12. Eksilbergenseren

  Sovepose til 3 åring

  Vi hadde en Voksi Urban (tror jeg). Dun over og ull under. Den funket bra. Det er ti år siden vi kjøpte, så det kan jo ha skjedd en viss utvikling rundt navn og spesifikasjoner, men vi var i alle fall fornøyd med den. Lykke til på nyttårsaften!
 13. Eksilbergenseren

  Sovepose til 3 åring

  3 år er jo akkurat litt midt imellom. Vognposer og pulkposer fungerer kanskje fortsatt, men er ikke akkurat noe å voks i. Barnesoveposer er kanskje fortsatt vel store. Vi brukte Voksi-pose i både pulk og vogn, og jeg tror ikke det hadde vært noe problem å sove i fem minus i den. Jeg er ganske sikker på at den fortsatt var stor nok når de var tre. (Tror Voksi går til 125 cm) Dette er ikke noe lettpakkeløsning, men det blir kanskje ikke de lange turene uansett med en treåring.
 14. Eksilbergenseren

  Blits og fuglefoto

  Ser ut til at den heter Nikon AS-19. Søker du får du treff i norske nettbutikker. Søker du på Nikon hotshoe to tripod adapter finner du billige uorginale løsninger også. https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Nikon-AS-19-Speedlight-Stand-Tripod-Socket-SB-600-SB-800-SB-24-Flash-/183379994746
 15. Veldig enig i det du skriver, unntatt akkurat den siterte setningen. Hvordan det kan være irrelevant at noe er mer miljøvennlig i en diskusjon om miljø klarer jeg ikke å fatte. Poenget mitt (som jeg kanskje ikke fikk helt fram) er at listen din ikke er absolutt. Vi må ikke tro at alt er bra fordi vi sorterer og resirkulerer, eller at alt er fælt i utlandet fordi alt går i samme dunk. Engangsbruk av plast, med energigjenvinning (nivå 4 i listen din), kan for eksempel være mer klimavennlig enn resirkulering av glass (nivå 3) som krever så mye energi at spørsmålet om hva vi gjør med plastemballasjen egentlig blir uinteressant (så lenge den ikke ligger i naturen). Kanskje er plastemballasje til og med mer klimavennlig enn gjenbruk av glass (nivå 2) dersom man ser på energien som må til for returtransport, rengjøring etc. (Brukte glass som eksempel fordi forskjellene er litt klarere enn med papir. Samme sammenligning kan gjøres for papir, men da må vi dra inn andre måleparametre enn bare CO2) Listen din er altså en god rettesnor, men ikke absolutt. Selv skulle jeg ønske jeg var flinkere til å etterleve nivå 0, som du ikke har på listen. Hindre at det blir produsert "kjekt å ha"-ting som vi egentlig kunne klart oss fint uten.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.