Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  276
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Asker

Nylige profilbesøk

1 543 profilvisninger
 1. Husk at våris kan være svært ujevn. Det er ikke umulig å gå gjennom isen mindre enn ti meter unna der det er målt 30 cm. Sol/skygge, bevegelse i vannet under isen, hull og sprekker som vokser fordi overvann pumpes opp og ned, elveutløp... Det er mange effekter som bidrar til ujevn is, og de aller fleste av disse er sterkere nå enn i januar.
 2. Gammel tråd? Turen var i 2013, Så om ikke cand gikk lei er han/hun sannsynligvis en erfaren fjellvandrer i dag 😜
 3. Hvis du ikke skal ha veldig mange kart er det jo en ide å laminere dem. 500 kr for A3 lamineringsmaskin (hvis ikke jobben har) og 300 for 100 A3 lommer. (Første googletreff, Clas Ohloson) Jeg har god erfaring med A4-kart laminert og brettet. De går akkurat ned i lårlommen på turbuksen. I kajakk kan det nok være greit med A3. (A4 lamineringsmaskin er en god del billigere.)
 4. Hvis du mener at du har sjekket med de som er på finn, og de ikke kan leie ut i det aktuelle tidsrommet, så kan jeg ikke hjelpe deg. Hvis du derimot ikke fant noe på finn, så kan forklaringen være at de merkelig nok ligger under "til salgs" på torget. De som selges til under 1000 kroner er som regel utleie når man leser litt nærmere. Det ligger i alle fall to i Oslo, og en i Nittedal på finn nå. https://www.finn.no/bap/forsale/search.html?search_type=SEARCH_ID_BAP_ALL&q=packraft
 5. Ny sjanse? https://www.borsen.no/nyheter/xxl-aksjen-i-fritt-fall-etter-skuffende-melding/72113963
 6. Klassiskski kan være så mye rart. Dersom du mener det sportsbutikkene gjerne kaller markaski er de ofte relativt robuste, og kan være like bra som mange fjellski, så lenge føret ikke er slik at du trenger stålkanter. Hvis du derimot mener racingski av letteste sort er det en ikke ubetydelig risiko for at skiene knekker om du bakser i løssnø med tung oppakning. Det vil i så fall være fiasko og kan fort ødelegge turen for hele gruppen. Jeg vil nesten mene at valg av staver er viktigere enn valg av ski. Kjøp eller lån rimelig robuste staver med store trinser. De små trinsene på moderne karbonstaver er helt ubrukelige utenfor hardpakkede maskinspor. (En kamerat knakk sine i helgen når han skulle gå en hundremeters snarvei utenfor løypen.) Du sier ikke noe om hvem du skal på tur med. Om dette er en vennetur eller en speidertur eller en "komme-seg-ut-og-telte-på-vinteren-tur" så er det ikke sikkert noen bryr seg om det går litt tregt. Da kan du også kompensere med å være i god form. Om det derimot er en tur lagt opp og beskrevet som en krevende tur er det ikke like sikkert alle synes det er kult å vente på en som har "feil utstyr". Hvis alle de andre er i knallform kan du heller ikke kompensere dårlig utstyr med å være sprek Unngår du racingski, racingstaver og ekstremtur, så går det sannsynligvis helt utmerket å være med selv om skiene har feil merkelapp.
 7. Jeg er veldig fornøyd med hanskene mine. Black Diamond Dirt Bag. Bruker de både i alpinbakken og på høsttur. Gjerne til og fra job også.
 8. For ordens skyld: ikke prøv bensin i noen av de to brennerne. Det blir kjempebål.
 9. Det er kanskje lett for nordmenn å trø litt feil i utlandet, så bortskjemte som vi er med allemannsretten. MEN: Hvis de har bygget den hytten som vises som "cover" for andre episode på sumo, uten å spørre verken grunneier eller stat, så er de fullstendig sveiseblinde. Det er ikke innenfor noe lovverk i noe land. Hvis også det som står i artikkelen stemmer, at de faktisk fikk direkte beskjed om at jaktsessongen var over, og likevel skjøt fugl, så håper jeg TV2 stopper hele serien. Som gammel mann på 42 år er jeg ofte oppgitt over at det går an å gjøre karriere av å være dum på youtube og twitter, men når til og med friluftsbloggere er så hjernedøde, så blir jeg direkte deprimert.
 10. Dette er nok ingen glipp @Robinson Karbon er et grunnstoff som i aller høyeste grad er en del av klimaregnskapet. Vi lagrer karbon, og ikke karbondioksid. Karbondioksid blir produsert i cellene våre under forbrenningen og pustes da ut ganske umidelbart. Jeg mener på ingen måte at vi lagrer rent karbon. Verken kull, grafitt eller diamant finnes det i noen særlig grad i kroppen., men vi lagrer mange forskjellige former for karbon. Karbohydrater, proteiner, fett og alle former for organisk materiale inneholder alle karbon. Alle former for CO2-lagring er lagring av karbon i aldre former ennCO2 (med unntak av gass under trykk i ståltanker)
 11. Flere mennesker er nok ikke bra for klima, men isolert sett vil flere mennesker (eller mer nøyaktig, flere kilo menneske) på jorden binde mer karbon. Selv om vi puster ut CO2, så vil vi så lenge vi vokser ta til oss mer karbon enn vi slipper ut. Problemet er altså ikke at vi puster ut CO2, men måten vi tar til oss karbon (mat). Når vi rydder skog for å dyrke mark erstattes et stort karbonlager (mange tonn treverk), med et svært ineffektivt lager (for eksempel korn). De eneste gode lager vi har for karbon er levende eller død biomasse. Når vi frigjør gammel fossil biomasse (gass, kull og olje), er den eneste praktiske måten å kompensere dette å øke levende biomasse, eller finne på noe lurium for å dytte karbonet tilbake under bakken. Det som er viktig for klima er altså ikke utslipp og opptak generelt, men reduksjon eller økning av karbonlagre. Det er jo dette som er tanken bak biodrivstoff. Så lenge vi dyrker nytt, vil karbonlageret være konstant. Den total feilslutningen er jo at vi i likhet med matproduksjon fjerne skog for å dyrke raps til biodrivstoff, og altså frigjør mye CO2 før vi starter.
 12. Pass på at du ikke blir tatt for skattesvindel 😛 Skattefri diett er ikke den samme om du bor på hotell eller på pensjonat eller privat. (Telt er ikke nevnt). Du kan sikkert få arbeidsgiver til å betale penger til deg i stedet for å dekke hotell + diett, men de må føre mesteparten av det som skattbar lønn. Skinnesveisere er vel neppe like interessant for journalister som stortingspolitikere, men det er veldig populært å avsløre reiseregningjuks for tiden.
 13. Kjenner ikke teltet, men stusser litt over størrelsen. En voksen og to barn i et tomannstelt må da bli forferdelig trangt? Med indre bredde på 150 cm er det kanskje bredere enn de minste tomannsteltene, men med vegger som skrår innover vil det være trangt. (Ser ut til at helsport sine ofte ligger på 135 cm.) Det er vel mer eller mindre opplest og vedtatt her inne på forumet at man (i alle fall på vintertur) bør ha telt for en person mer enn man er. Barn på 7 og 10 trenger mindre plass enn to voksne, men ikke så lite som én. Skal du bruke brenner i telt med tre pers ville jeg vurdert firemannstelt. Eller 3-manns med stort fortelt.
 14. Jeg savner spørsmålet: Hvor ofte kaster du posesnusen i urinalet? * Aldri - Fordi jeg skjønner at noen faktisk må plukke den ut derfra. Og at uansett hvor nedbrytbar den er så vil den ikke brytes ned i urinalet. Sjelden - Fordi jeg er så full at jeg ikke tenker på at noen må plukke den ut derfra. Alltid - Fordi jeg er en bortskjemt jævel som gir faen i at noen får den kjipe jobben med å plukke den ut derfra.
 15. Jeg vil tro disse vestene er helt konge på stillesittende aktiviteter som for eksempel postjakt. Til overnattingsturer ser jeg to klare ulemper. Vekt: De veier like mye som en ganske fer dunjakke. + ekstra batterier for lengre tur. Sårbart: Gir svært beskjedent varmebidrag dersom batteriene er tomme eller det oppstår andre feil. (Dunjakke kan bli våt, og er derfor litt i samme båt.)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.