Gå til innhold

Eksilbergenseren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  178
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eksilbergenseren

Nylige profilbesøk

815 profilvisninger
 1. Eksilbergenseren

  Exped synmat 9 LW blåser seg ikke opp

  For å gjøre valget enda vanskeligere: Du kan kjøpe løs slange slik at du kan bruke alle exped-poser med "ventil" som pumpe. Jeg har slike poser i tre forskjellige størrelser, og benytter den som passer til aktuell sovepose(r). På tur med familien har jeg tre-fire soveposer i den største posen. Med 80 liter pose er det fort gjort å pumpe underlag
 2. Eksilbergenseren

  Hva gjør man hvis man blir bitt av huggorm?

  Ja, for de fleste av oss er det så enkelt, men det finnes fortsatt noen (la oss håpe de er en utdøende rase) som mener at orm er en styggedom skal drepes.
 3. Eksilbergenseren

  Hva gjør man hvis man blir bitt av huggorm?

  Veldig veldig enig! Jeg kan ha forståelse for at folk ikke vil ha huggorm på lekeplassen eller under terrassen, men folk som dreper orm i skogen har jeg absolutt ingen respekt for. Er man så redd orm får man holde seg hjemme.
 4. Eksilbergenseren

  Hva gjør man hvis man blir bitt av huggorm?

  Sannsynligvis er bittet omtrent som et vepsestikk, men det skal tas på alvor. Det vanlige rådet er vel å holde bittstedet høyt og i ro, komme seg til lege, men uten å anstrenge seg (bli bært/kjørt om mulig). Ikke finn på noe tull som man har sett på film (suge ut gift, skjære opp etc.) Huggorm kan også bite uten å gi fra seg gift. Dersom du ikke merker noen symptomer etter to timer er sjansen stor for at du ikke får noen. Symptomer skal tas på alvor, men det kan jo være beroligene å vite at sjansen for å dø er svært liten. I følge noen kilder faktisk mindre enn faren ved vepsestikk. Og vepsestikk er også rimelig langt ned på listen over hva man skal være bekymret for, dersom man klarer å være rasjonell i sin risikovurdering. (Det er ikke alltid lett ) http://www.helsebiblioteket.no/forgiftninger/stikk-og-bitt/huggorm-behandlingsanbefaling-ved-forgiftning
 5. Eksilbergenseren

  Hva har du kjøpt nå!

  Arrg... Prøvde så godt jeg kunne å motstå, men når jeg fant ut at den kan benyttes med gassboksen opp-ned på vinteren, så ble det Primus Prime Tech Stoveset 2,3 liter. 1489 kroner minus 100 kroner for å selge sjelen sin til Bikesters nyhetsbrev var jo slett ikke ille. https://www.bikester.no/primus-prime-tech-gasskjokken-2300ml-svart-614971.html (Jeg har cans stove med titankasserolle, så dette er ikke til lettpakketur
 6. Eksilbergenseren

  Kanotralle

  Hvis du legger bagasje i endene, så kanskje, men med bare kanoen, eller med last midt i båten er faren liten.
 7. Eksilbergenseren

  Hasle kano eller....???

  Gratulerer. Bare den godfølelsen er jo verdt noen tusen, og 10800 var jo en veldig god pris så lenge den ikke har skader.
 8. Eksilbergenseren

  Kanotralle

  For meg virker det som om hele trallen flekser. Dekkene bidrar nok, men både metallet og polstringen er også mykt. Jeg har prøvd nordmarkatrallen for 10-15 år siden. Jeg mener å huske at den oppførte seg helt annerledes. Da dro vi kano på svært dårlig sti.
 9. Eksilbergenseren

  Hasle kano eller....???

  Ble det Stavangertur @Mareng? Hvordan er i så fall førsteintrykket av Old Townen?
 10. Eksilbergenseren

  Kanotralle

  Jeg tipper at vekt er et nøkkelord her. Med liten last fungerer den nok utmerket (bortsett fra om du som meg får en som er punktert ved ankomst). Etter å lest litt i denne tråden, tok jeg den fram når kanoen skulle fraktes de 50 meterne ned til vannet. Med 40 kilo kano blir biltematrallen for myk. små ujevnheter gir gynging, og den må være stroppet veldig bra for ikke å vri seg. Med en ally eller andre lette farkoster pipper jeg dette ikke er noe stort problem.
 11. Eksilbergenseren

  Lørdag er strandryddedagen

  Det er lett å sitte her i Norge og se ned på indere og kinesere som bare hiver søppelet i elven, men det er neppe bare uvitenhet og vrang vilje. Søppel i store byer krever enorme ressurser å håndtere. Det å ha et evig samlebånd (elven) som transporterer problemet vekk er derfor en kjemperessurs. Det er ikke hyggelig for dem som bor lenger nede i elven, eller dem som bruker havet, men det løser det lokale problemet. Jeg håper virkelig vi kan finne en løsning på dette, men jeg tror en pekefinger fra rike vesten er lite verdt. Vi bruker tross alt ressurser i et mye høyere tempo enn de som bor i India og Kina og vi slutter jo ikke å brenne olje selv om klimaendringer det er plagsomt for andre. Uansett oppfatter jeg dette som en avsporing. Selv om vi aldri kommer i mål, så er ryddede strender mye hyggeligere enn nedsøplede strender. Jeg håper derfor at mange benytter sjansen til å rydde litt i vannkanten eller på land. Vi løser ikke mikroplastproblemet, men vi får det renere rundt oss. Vi blir sansynligvis også mere bevisst på egen adferd av å rydde litt iblant. TUSEN TAKK til @virrma og alle andre som har vært eller som skal ut å rydde.
 12. Eksilbergenseren

  Hasle kano eller....???

  Tror ikke du gjør noe dumt uansett. Enten får du en flott båt, eller så slipper du billig unna og får en grei båt. Jeg tviler på du får problemer med stabiliteten. Det er nok litt ubehagelig når begge ungene bestemmer seg for å henge over ripen på samme side når de plutselig ser noe spennende, men du velter neppe. Lykke til med kjøpet.
 13. Eksilbergenseren

  Kanotralle

  Knall idé. Jeg kan bruke noen tusenlapper på sveiseapparat i stedet ny tralle...
 14. Eksilbergenseren

  Tredal T-10 tilhenger

  Tøff henger. Med en totallengde på hengeren på 358 cm og litt avstand til bilen så stikker jo en femmeters kano mer enn en og en halv meter ut bak hengeren. Det høres ikke helt optimalt ut. Vektmessig er det nok helt greit, for kanoen kan jo ligge med tyngdepunktet bare 20-30 cm bak senter av kassen.
 15. Eksilbergenseren

  Kanotralle

  De punkterte. Mulig jeg var uheldig, men slangene var helt morkne. Sansynligvis funker den nå når de er byttet, men den blir aldri med på langtur.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.