Gå til innhold

DenGladeVandrer

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om DenGladeVandrer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mye bra innspill, takker. Tenker å låne og tørrtrene litt først ja. Blir bare så revet med av entusiasme når jeg nå har fått telt-dilla.
 2. Har blitt hekta på telting, og blir inspirert av turvenner og kolleger til å teste ut hengekøye. Er en jungel der ute...men hva kan være en grei "start-pakke" på denne fronten? Har ikke satt meg alt for mye inn i priser og sånn, men om man man kan få en kurant hengekøy, med myggnetting og tak over hodet i prissjiktet 1000-2500 f.eks er jo det supert. Gjerne en tarp som også kan brukes uten hengekøye. Hadde jo vært kult å ta teltfrie overnattinger i høst også. PS. Bruker man liggerundrlag i køya? Jeg har SeaTo Summit comfort-plus, så den er jo smal og tynn. (Liker ofte og snu meg når jeg sover/sovner inn, og å ligge på magen, men det er vel en tilvenning det også....ligge på magen i hengekøye er vel ikke veldig enkelt?) Gjerne tips og råd som er lure å ha med seg på en ny etappe i friluftslivet.
 3. Og takk til deg. Da bestilte jeg derfra, så returnerer jeg til Outnorth.. sparer den del der. Og videre med bekledning. Er det sånn dere også dropper superundertøy til høyaktivitet, og heller bruker den tynneste varianten av ullundertøy til skibruk? Er det kaldt bruker jeg ull, men på kjappe økter når det ikke er for kaldt har jeg kun brukt super, men kanskje greit å konvertere til ull der også?
 4. Ekspedisjon på sykkel i Drammensmarka-sør. Første gang jeg er der med sykkel. (kun gått et par ganger helt nord i "Sørmarka" i Drammen) Målet var å finne teltplasser og bli generelt bedre kjent. Teltplasser fant jeg. Se min andre post: Turen i dag var helt magisk. Ganske tunge bein, (vært aktivitet siste uka)... og tidvis kraftig motvind. (særlig i oppoverbakkene). Men det er noe magsik med å sykle i Marka om høsten. Jeg blir sjelden rørt og beveget, men det var "noe" i dag som ikke kan beskrives. Sykla fra Sane stasjon, opp i Marka. Er å mye blindveier, så "enkleste" rute ble ned igjen til Eikern, retning Vestfossen, opp igjen i Marka... og mot Konnerud. Fortsatt tidlig, og mere å gi, så liten bonusrunde mot Nordbykollen.,.. og som alltid når jeg er på tur i min #2 by her i verden, Drammen, må jeg ta en æresrunde langs med "ælva" på en eller annen måte. (til fots eller sykkel..) Avsluttet en uimotståelig vakker dag, på mitt stamsted, Brasseri Felix, før jeg toget hjem til hovedstaden. JEG ELSKER DRAMMEN!!! Dagens rute https://www.sports-tracker.com/workout/tullball520/5d7e72b0a65c74c4ba6c67df (nok en gang litt fuskete GPS) Dagens bilder https://drive.google.com/open?id=1LLKQmYX0ppYX2wmKeClF8lKtjX63n54_ Bilder fra en en liten mini-svipptur til Spiralen og langs ælva for et par uker siden https://drive.google.com/open?id=1S0bVKjGuvpBgbyEVAxbsRMYs73de_Dpk
 5. Fikk ikke somla meg til teltture der i sommer, men tok en sykkeltur i dag, for å se etter plasser, og bli bedre kjent. Som det ble tipset om her, nydelig plass ved Gallebergsetra, ved nordenden av Store Øyvannet. Så også OK ved Plassenetjernet. Vesle Jøranvann var bare siv. Var en fin ratseplass i veikanten ved Store Jøranvann, men er ikke så kult å campe så nær veien. Ellers, fint å ratse på en liten gressflekk bortenfor Rønnehue før man går opp--og ned mot Plassane. Kanskje litt bløtt, men ved Dammyrtjern vest for Hagatjern, var et en OK plass på sørsiden, og en opparbeidet ratseplass i øst. Brukbare plass til østober ved Gryttjerna.
 6. Endelig telttur igjen. Og nå fikk jeg kryssa av et punkt på en «bøtte-liste» som stadig får påfyll av korte og lange utflukter. Tog til Asker etter jobb (sitter knapt stille på jobb) Rusla opp mot Semsvann og inn i Marka. Liten svipptur innom Hagahogget. Like ved siden av er KM-post #2 fra 90-92, den droppa jeg nå (er vel ikke mye å se)… men går innom stedet senere gang. Bergsåsen (#4 12-14) gikk jeg heller ikke innom, (må jo ha noen go’biter til senere) Bestemte meg for å ta første mulig teltplass når jeg kom til Sandungen. Og fant en ganske kjapt da jeg kom til vannet. Ikke så langt, og fortsatt lenge til det ble mørkt, men greit å ta det piano av og til. Finfin plass, fikk på plass hiet mitt, og mekka middag, og fikk lest litt i biografien om Keith Moon på Kindlen, til det ble litt for mye kaldt og sur vind. Da var det stas og krype inn i soveposen (første gang jeg skulle få teste om den var god for en kjølig natt)… Herlig å ligge i posen og høre på Krisemøter-podcast med Einar Tørnquist mens vinden «herjet» på utsiden. Våkent tidlig… men sløva med litt podcast en times tid før det ble frokost. Startet vandringen 7.30.. Rett bortenfor campen var post #6 16-19 Eikstøa.. Fikk plotta inn flere fine plasser langs Sandungen. Neste mål var Vestergyllen. (Post #4 98-00).. jeg gikk forbi på ski i februar 18, men da hadde jeg ikke kjøpt nevnte KM-bok, men nå kan dette krysses av. Sikta meg inn mot Butterbonn. Like bortenfor var det en ny KM-post, har ikke 18-21 boka… (men 11 andre), så denne krysses av når den boka kjøpes. Ble en enkel lunsj på Havreåsen. (på tide å bruke opp 2 stk RIK-supper som gikk ut i 2016 g 17) Var KM-post #6 94-96 og 10-12 (mitt andre besøk der) Neste mål var Skaugumsåsen, post #3 90-92… .. og for 18-21 (to tavler for sikkerhets skyld).. Har vært et mål lenge, selv før jeg kjøpte den gamle boka tidl. i sommer. Artig å se mot alpinbakken ved Vardåsen som jeg gikk opp forrige helg da jeg hadde dagstur i Kjekstadmarka fra Asker til Spikkestad Droppa å stikke innom bygdeborgen (#3 98-00).. (sparer den til et KM-raid/off-piste-ekspedisjon med 10 kg lettere sekk) Det å få telting inn i turvirksomheten jeg har bedrevet siste 16 åra har vært helt fantastisk. Ser fram til enda flere turer før snøen kommer. Sporinger (GPS skrudde seg av litt på starten… og litt mot slutten) Første etappe http://hopp.xyz/wrzMW Andre etappe http://hopp.xyz/NmdCd Bilder http://hopp.xyz/k7N8g
 7. 25% på fjellsport må jeg ha missa. Fikk 15% på Outnorth. Kjøpte en https://www.outnorth.no/devold/hiking-man-t-shirt#Subsea og 3 https://www.outnorth.no/devold/breeze-man-t-shirt-47904#BlueMelange 1303 med frakt. Litt spent på str. Har aldri handla klær på nett, siden jeg liker å prøve.. (kan jo returneres) Var innom Gmax her om dagen... men da så jeg etter andre ting.. siden jeg hadde bestilt dette. Har tenkt en stund på å dra innom Outlet i Vestby, men lørdager er egentlig eneste dag som passer, men vil heller bruke fridagen til å være ute å sykle eller gå. Outlet i Storgata funker jo litt den også... (har vel mer en nok av klær og utstyr og vel så det, bortsett fra ull-t-skjorter)
 8. Takker for mye bra innspill. Pakke fra Outnorth er på vei. Spent.
 9. Men rart at jeg kan bruke sykkeltrøye og svette i timesvis.... skylle i kaldt vann og lufte.... minimalt med lukt. T-skjorta.... litt rask gange i en drøy time....skyll og luft.... stinker. Men samma det. Nå blir det ull.
 10. Har jo skjønt det etterhvert, men vært litt for gjerrig., men har muligheten til å unne meg det nå. (arva 5-6 dry-fit for mange år siden.. og brukt til trimming og tur),
 11. Og de er også gunstige til sommerbruk. Har ikke noe erfaring med ull på sommeren, bortsett fra tynne ullsokker.
 12. Tror jeg må konvertere fra dry-fit til ull på t-skjortefronten. Uaktuelt å vaske turklær mellom hver gang. (Sykkelklær brukes både 5-6 ganger, med god skylling i kaldt vann og lufting etter hver bruk (har 2-3 sett).. og det er sjelden proiblem med lukt) Dryfit-tskjorte, tåler ikke mye svette lenger, og der hjelper det ikke med samme type skyll-og-luft. Hva vil dere anbefale av t-skjorte til bruk om sommeren, eller under en genser nå på høsten. Er jo mye ull-varianter der ute.
 13. Tror vi tar det til neste år jeg. Nok av andre seder vi kan gå enn så lenge.
 14. Hadde en liten etterjobbstur i går. Gikk fra jobben på Lindeberg mot Lutvann... skjærte vekk fra blåstien på østsiden.. og havna etterhvert ved Kroktjern hvor jeg fyrte opp JetBoilen og hadde vegetarboller med byggris og litt grønt. Gikk via Haukåsen, Djevelens Prekestol, Tørrgranåsen mot Ellingsrud og til Furuset og tok bussen hjem. Typisk terningkast 10-tur. Dessverre ingen bilder eller spor å legge ut her.
 15. Maridalsalpene er noe av det kuleste turterrenget i Oslo-marka. Så vilt og vakkert. Stien ned fra Tømtehyttene er en av favorittene. Bratte skrenter, og veldig frodig langs bekken der. Har gått mye på opp og ned på kryss og tvers, en haug av ganger. Utsikten fra Gaupekollen er en av de fineste utsiktsplassene i Oslo-marka for meg. Der kan jeg nyte to ting jeg elsker. Oslo-by og Oslo-marka. Stilig med flyvraket, og spesielt også at minnesmerket oppi der, er etter faren til en "tante" av meg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.