Gå til innhold
  • Bli medlem

DenGladeVandrer

Aktiv medlem
  • Innlegg

    577
  • Ble med

  • Dager vunnet

    13

DenGladeVandrer vant dagen sist 24. desember 2022

DenGladeVandrer hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

624 Excellent

Om DenGladeVandrer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Fikk nå svar fra Kråkfoss. De hadde ikke gjort noe, og heller i registrert noen som hadde dratt nedover. Jeg padla Leira fra Frogner (skråningen bortafor fotballbanen i 11. april 2021, etter tips fra noen her. Da sjekka jeg ikke på forhånd, og det gikk greit. Gikk på tur i dag for å se an det startstedet, men det var alt for buskass og vegetasjon til at jeg gadd å gå ned. Sjekka ut et sted rett nedenfor fotballbanen i fjor, ute på en liten steinete tutt, der var det nå satt opp gjerde og nett, pluss at det var alt for mye buskas der også. Heldigvis er det andre "Amazonas-wannabies" der ute som kan tas.
  2. Har lenge sikla på Leira fra Kråkfoss. Den 23.5 tok jeg sykkeltur for å sjekke forholdene for startsted. (har gjort det en gang for noen år siden også, men ville være sikker nå). Snakka litt med en kar som bor på gården der. Prøvde lykken neste dag, hadde da en prat med kona på gården, og jeg hørte da at jeg første man ut i år. Fikk nummeret for å melde fra om status. Har kommet meg forbi hindringer før på ulike steder, og det hadde vært tørt lenge, så jeg gambla på at det ville funke. Kom ca 7 km. Først en stor stamme som blokkerte hele. Den kom jeg greit under ved å brekke en grein. Like nedenfor, et tre fra østsiden, og et flak/en kake av "skit" hindret. Så meg rundt, padla litt opp og fant et kurant sted å komme opp. Tidvis ganske så tett der, men var et slags tråkk langs elva. Gikk ned til hindringen, (hadde ikke klart å a oppblåst båt helt dit, for tett), og ikke noe egnet sted der å sette ut. Så videre ned, ikke der. Ikke veldig gunstig sted å gå opp på andre siden heller. Ingen panikk. Hadde ikke noen plan B før start, men en kjapt titt på mitt kjære tyvek-kart til mat pakka så at jeg var like ved en går og en vei (som jeg er godt kjent med fra sykling), så da viste jeg at jeg var et par steinkast og en langpassning fra Romeriksåsene, så gikk opp til Myrgruvefossen, og padla ned til Buvann (et av de vakreste stedene i min turverden) spiste middag, og gikk ned til RV4 og bussa hjem, Så langt kom jeg. Har hørt med Kråkfoss-dama om status. Men ikke fått svar. Noen som har tatt turen nedover ganske nylig som et mer om status?
  3. Har pr. nå en Oregon 700 (brukes til sykkel og urbane) GPSmap65 til å litt mer "bortgjemte steder og å vinterturer. Kjøpte nylig en Etrex32, da denne er litt mindre og mer "sexy" på racersykkelen, og ville ha en mindre og nettere til urbane turer. (jeg "må" tracke alle turer som er tur).. men den var utrolig treg i responsen, både kart-scrolling, og på å komme tilbake å vise kartet når skjerm var på igjen etter dvalemodus. Ikke hver gang, men irriterende. Reklamerte, fikk ny, like dan, så da solgte jeg den på Finn.
  4. Rusmidler har vel en definisjon, men om man ser litt større på det (?).. og ble vel nevnt lengre opp.. at friluftsliv i seg selv er en form for rus(?). Jeg har aldri drukket en dråpe alkohol eller snust. Prøvde sigg en gang i 1996. (Sier seg vel selv at jeg ikke har brukt noe annet) Om jeg ikke bruker "tradisjonelle" rusmidler, så har jo jeg noe jeg "MÅ" ha, og som gir meg vellvære og glede... og som det er vanskelig å gå en dag uten, også på tur. Nøtter og peanutsmør (99.7%). Er jo relativt vanlig tursnacks det vil jeg anta. Opplevelsen av turen, naturen, tidvis mestringsfølelse om det er hindringer/utfordringer på ferden gir i hvert fall meg en tidvid en opplevelse av "sveve". Litt nøtter eller en scoop med PB.. og jeg svever enda mer😋
  5. Har mange bilder av de (og ikke minst Ypsilon, like fascinerende hver gang, og finner stadig nye vinklinger av både kuler og bro). Ikke Drammen dette
  6. Jeg anser ikke meg selv for å være en dyktig fotograf. Skjønner meg ikke så mye på brennvidder, lukkertid, ISO og den slags, og gjør vel ikke så mye for å lære det heller. Men jeg liker å ta bilder, og har kun egne bilder på veggene hjemme (er vel nærmere 40 antar jeg med stort og smått), og bytter ut hele/deler en gang hvert drøye år eller så. Sikkert mange som har det sånn at de rusler rundt, og ser noe som bare sier. "DETTE BLIR DRIT FETT"... knipser litt, og så blir det det. (nevnte noe i "hvor har du vært på tur" for ikke lenge siden). Og er noe med å ta bilder som er ganske unike, som ikke så mange andre tar. Alle har joe fine bilder av en foss, blomst, iskunst i bekker og drypp etc, men tror ikke det er så mange som har disse motivene jeg knipsa i våres. Noen som ser hvor/hva dette er?
  7. Jobber rett ved Østmarka, og gikk planløs tur for å spise middag. Traff perfekt med været, begynte å regne like før suppa var kokt ferdig. 😋. Siste bit av turen var å krysse Groruddalen, og gikk forbi noen skulpturer ved Furuset, og kunne ikke dy meg... jeg viste at her ville de bli kunst (subjektivt sett). Har fått dilla på "Impressive art"-funksjonen, og synes selv jeg har jeg et øye for kule ting.
  8. Med det ustabile været her i høgget siste tiden, (nesten høstlig, digger jo høst selvsagt), må man benytte mulighetene til rulling når sommeren er her. Fikk ett lettere akutt behov for et gjensyn med Lierdalen og Drammens-regionen i går kveld, så da ble det sånn i dag. 🤩 Lierdalen assa, omtrent som å være 15 år og forelska.☺️.. men det kjennes gjensidig nå.
  9. --slettes-- kom trippelt grunnet feil på siden
  10. --slettes-- kom trippelt grunnet feil på siden
  11. Når det gjelder Helsport sin. I oktober 2022, padla jeg ned Seutelva, og mønstra av på Isegran. Der kom jeg i prat med en dame, (er normalt litt beskjeden og introvert, men når det gjelder friluftsliv, kan jeg bli for pratsom). Hun jobba i Helsport, og fortalte at de holdt på med utvikling av packraft. Jeg fortalte et jeg da hadde holdt på i 2 1/2 sesong, og var ganske ivrig. Ble spurt om jeg ville være med å teste og litt sånn, hun fikk nummer og e-post, og jeg hørte aldri noe.
  12. Drammenselva er fin den, Padla fra Hokksund til Drammen, (i solid medvind) juni 21. Tok noen "sidesprang" (gjør alltid det så langt det er mulig. Artig å ta av fra en stor elv, til noen som kan bli så smale at man ikke padle, men dra seg av gårde... var det noen korte strekker her. Gjør det samme å Glomma) I November 21 tok jeg en liten tur her: I juni 22 ble det tur fra Vestfossen til Drammen Prøvde en indre vei, men var en for solid hindring. Prøvde fra andre siden, og der var det også en hindring, så hadde ikke vært mulig. Bor selv i Oslo. Turene på elva var dagsturer med tog til og fra samme dag. Liten tur på fjorden var en kombinert kultur/fotball/frilufts-helg. (Helt konge med fjordpadling først, etterfulgt av Ælvclassico på fullstappa Marienlyst. Det Betales konsert dagen før, og tre mils vandring i Marka dagen etter😁).
  13. Padlet fra Lierbyen til Drammen via Lahellholmen i fjor høst i packraft med en venn. Brukte UT-turen som utgangspunkt (og måtte ta KM-post på Lahellholmen) Møtte på en solid trevelt som blokkerte hele elva, og heldigvis var det kurant og komme opp og uti igjen. Et lite strekke etter at vi kryssa under E18 Vi var ute i 8.1/2 time, inkl. rast på Gilhusodden og utforsking på Lahellholmen. Det er noe med å padle på sånn type elv som snor seg gjennom skog og åkre. . (Rømua, Leira, Nitelva, Seutelva, og noen små sidesprang fra Glomma og Drammenselva) Hvilke steder lengre opp enn Lierbyen er greit å rigge til og komme ut? Noen som vet status på rotvelt og hindringer nå?
  14. Måtte prøve dette, for å se om det kunne funke. Ser jo på pakke at en stk. aaaaalt for lite, siden en Real ofte ikke er nok heller. (jeg er ikke store kroppen, 1,73/64, men er forholdsvis storspist). Var på tur nå søn-tirs, (padling i Nordmarka) og kjørte på en Indisk og en carbonara til lunjs den ene dagen, supplert med et par minitortilla med peanutsmør og litt nøtter. (Hadde spist en solid frokostgrøt, og supplert med nøtter som mellomsnakcs før dette) Smaksmessig, Indisk👎, Carbonara 👍, men må nok ha tre stk, om det skal funke som et fullverdig måltid, så da er like greit å kjøre å Real. (Tar denne typen mat til lunsj. Tar med brenner, gass og brettbar kjele i liten sekk/båt-bag å utflukter fra camp. Lager "komplisert" middag på camp)
  15. For meg er friluftsliv og trim/mosjon to sidestilte lidenskaper. I går, dagstur på Romriksåsen med packraft.. fikk med meg seks vann (et området jeg er godt kjent etter mange turer i alle årstider i årevis) I dag.. 16 mil på landeveissykkel i Indre Østfold og Follo, ikke tatt akkurat denne varianten, men alle veier er rullet en eller flere ganger. Og rulle gjennom landskapet er utrolig digg. Begge deler gir meg enorm glede, mestringsfølelse, fine omgivelser, ro i sjelen og utløp for energi (i hvert fall i dag). Tur er best alene, (er for det meste alene generelt sett også). Så det å bare nyte alenetid, uten telefon, uten lyd på øret..bare suge inn inntrykk fra omgivelsene er vel det nærmeste jeg kommer kjærlighet. Er ute på en eller annen tur 4-5 dager i uka i snitt.. gjort det i nærmere 20 år. Blitt en god vane som heldigvis er vanskelig å gi slipp på. En annen faktor, som har vært særs viktig siste 12 år er at alle turer sporlegges med Garmin og lagres i BaseCamp. Det gjør at jeg er stadig på jakt etter nye steder og veier så jeg kan fylle ut kartet. Operer stort sett i radius (og kollektivdekning) innen tre timer fra Oslo, så mye gjensyn, men også mye igjen. Putt på Kjentmanns-jakt (jobber meg sakte og rolig gjennom nærmere 15-20 bøker eller hva det er) På mange av turene, dukker det opp steder og saker som trigger til nye turer. Så ønskelista over turer, blir lengre jo mer jeg er ute. (Senet i dag... ble minnet på fra tur rulletur i fjor at Hobølelva må sjekkes ut.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.