Gå til innhold

a_aa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 277
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  33

a_aa vant dagen sist November 15 2017

a_aa hadde mest likt innhold!

Om a_aa

 • Rang
  Bergønder

Nylige profilbesøk

4 342 profilvisninger
 1. Svea 123

  I primussamletråden var det nettopp litt omtale av veke til Svea 123 og 8-ern, og jeg fant ut at det var en god unnskyldning for å heve denne tråden igjne, så den ikke går i glemmeboken Her er BernieDawgs video med gjenoppbygging av en Svea 123R han har plukket fra hverandre (i en annen video), og den starter der han begynner på veken, som han lager av bomullstråder fra en vaskemopp og litt ståltråd. Vil tro at rent bomullsgarn (ikkeno nylon, polyester eller sånt innblandet!) fra en husflidbutikk gjør samme nytten - der kan man sikkert kjøpe skikkelig tynn stålstreng også. https://www.youtube.com/watch?v=-svgLuqyGG4&t=2m6s
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Første prøvetur med Norrøna Zip-Off i shorts-modus hjem fra jobb i dag - skikkelig vindfullt også på toppen av Lyderhorn, så jeg måtte sette mobilen på bakken i le av en stein for at den ikke skulle blåse ned Banuren da det var tid for en fjellfie. Tok i bruke et avansert filmtriks med helt hvit t-skjorte i et forsøk på å ikke se fullstendig likblek ut etter vinteren. Brukte Norrønaen i buksemodus mens jeg var på jobb, og da er den litt for lite formell og i overkant sportslig av seg med alle glidedelåser og knapper på nedre del. Men jeg lot som om det var "casual thursday", så det gikk så fint, så (og så er kollegene mine vant til å se meg i Svalbard-buksene mine omtrent hver dag i vintermånedene, så noe sjokk var det neppe...)
 3. Jeg mener å huske at jeg i fjor reagerte på at det var divergens mellom det som Audac Sport fortalte oss pr epost ("Bottom made of 0.65mm thickness 840D reinforced urethane-double coated nylon") og det som fortsatt står på siden til ETA Plastic ("floor is made of urethane-coated Vectran"). Duk med Vectran-fiber (Link) skal jo være et hakk eller to sterkere enn "vanlig" nylonduk - det er altså samme stoffet som Norrøna hevder ødela saksene under prøveproduksjon av de sinnsvakt dyre Lofoten ACE-modellene deres (Link) Anyways, jeg kom den gang fram til at det ble hipp som happ, å reparere smårifter i uretanbelagt stoff er uansett ganske enkelt. Men det hadde jo vært kjekt å vite, da. Kjenner du til noen enkel måte å fastslå hvilken type bunnmateriale det er levert med?
 4. @fiskekongen: Det endte ikke med en bestilling fra Kina denne gang, men en rabattkode fra Kipara (tror du som sponsor har tilgang til den her). Fordeler og ulemper med det selvsagt. Uansett ser det ut til at rabattkoden varte til og med søndag, og da synes det nok å være for sent denne gang. Men om både selger og kjøperne blir fornøyd etter handlene, kan det kanskje bli nye rabattkoder? Og i motsatt fall; kanskje muligheter for en eller annen "masseimport" igjen?
 5. @Grimnar: Jeg tok meg den frihet å invitere deg inn i en PM-samtale, og mistenker at du skulle vært med der tidligere. Der vil du finne opplysninger som muligens fortsatt kan være til nytte - håper tidsvinduet ikke er lukket for deg.
 6. Veien til det perfekte teltet⛺️

  Deler litt av din skepsis. For meg er de øvre hjørnebardunene for mye nedoverrettet, de bør være mer horisontalrettet. Teltet skal holdes nede av pluggene ved duk-kanten, ikke av bardunene, som skal stabilisere sideveis. Hadde jeg skulle brukt teltet i uvær, ville jeg satt noen skikkelig lange (eller høyt festet/løftet) ekstra barduner i de øvre festene der. Er også enig i at liggelengden på Orion 3 ikke føles som den er 220cm (det har med at "badekarkanten" løftes opp litt for tidlig fra bakkeplanet, spesielt om stengene i ytterteltet ikke skyves en cm eller tre ned i bakken) - og jeg tror nok det er grunnen til at de har økt bredden med 10 cm. Men jeg har ikke tenkt å forsøke å overtale noen Teltet har sine mangler, og de lever jeg godt med - andre vil mislike de samme manglene mye sterkere, og sånn er det med den saken.
 7. Har tilbrakt for mye tid med å se på DIY-brennere på youtube Der er en gjenganger i prosjektene J-B Weld (link), et to-komponent epoxylim med høy temperaturbestandighet. Brukes ofte i nedre del av brennerne, aldri over flammen. Så de som ikke har loddebolt, kan jo alternativt teste det som tetningsmiddel? (Selv om ALLE selvsagt bør ha loddebolt )
 8. Veien til det perfekte teltet⛺️

  Her sammenlikner du Hillebergs 3-mannstelt med Expeds 2-mannstelt. Sammenlikner du i stedet 3-manns med 3-manns, ser Orion III slik ut ( 2018-versjonen hentet fra lenken jeg viste tidligere i tråden): Skal du sitte på tvers av liggeretningen, gir Orion III deg 160 cm med god høyde. Og i 2018 modellen (som fortsatt ikke har kommet for salg, ser det ut for) så er også liggelengden økt med 10 cm. Er ellers enig i at Keron 3 gir bedre sittemuligheter med god høyde, men er tvilende til at det er umulig å sitte godt i Orion III. Men må innrømme at jeg ikke har stoltrekk, så jeg har ikke prøvd det i mitt. Edit: Kom til å tenke på at packraften min har innvendig lengde 170 cm, og det er (minst) 20 cm lenger enn nødvendig. Så jeg føler meg ganske sikker på at jeg ville vært komfortabel med å "sitteligge" i Orion III. Men to personer "sitteliggende" i møneretningen blir trangt Orion III, kan under tvil gå hvis begge legger beina litt diagonalt?
 9. Valg av gassbrenner med slange

  MSR Windpro II er ypperlig den, men husk på at den bør ha kokekar av litt størrelse, dvs stor diameter. Jeg bruker den kun med en høy panne (Trangia Gourmet), som jeg både kan steke i og koke opp Real-/kaffevann i. Dersom man hovedsaklig har tenkt å bruke vanlige småkjeler med 10-14 cm diameter, ville jeg valgt en annen brenner med smalere hode (de fleste). Jeg vil si at rundt 16 cm diameter for Windpro er minimum. Skal du derimot ha en som er skikkelig samkjørt med en litt større stekepanne, så er vel Windpro II vanskelig å slå?
 10. Hva har du kjøpt nå!

  Et par Hilly Twinskin-sokker og tredemølle på Fritt & Vilt-messen - det var med et nødskrik at jeg fikk tredemøllen inn i den gamle Subaruen: Prisen der er jo selvsagt en "juksepris" - de har nok aldri blitt solgt så dyrt, har vel alltid vært med "kjemperabatt!!!". Men 1499,- er en skikkelig go'pris, tror jeg Uansett er nok soliditeten ikke helt i toppklasse, men jeg har tenkt å å la opphavet få den - de har ytret ønske om noe sånt når vinterføret er på sitt mest umedgjørlige. Og til halvtimes spaserturer i ny og ne bør den holde i massevis
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Mye snø og ski, ser jeg - her i Bergen gikk det i shorts og snøhvite legger Når termometeret viser 20°C, blir det liv - masse fuglesang og i smådammene og pyttene er det full aktivitet med flørting og paring på amfibievis - helt til man kommer for nære, da blir overflaten plutselig heeelt stille. Denne var i en bitteliten pytt nesten midt på stien og tilsynelatende helt for seg selv, får håpe det blir noe på den også: Så ingen hoggormer ennå, og det er vel kanskje like greit
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Skikkelig flott i Bergen i dag - men tiden har stort sett gått med til andre ting enn tur, det har vært messebesøk, hjulskifte på bilen, dekkskifte på sykkelen, helgeinnkjøp and whatnot. Men da klokken nærmet seg seks, ble det hivd en halvliter vann, en halvliter øl, real-pose, litt opptenningsved og kvistbrenner i sekken. Og så ble det en kjapp tur oppover på velkjente stier, iført shorts og kortermet t-skjorte med full stopp etter en halvtimes gange. Kveldsmat med IPA-smak og bål-lukt, til og med real-posen ga meg skikkelig sommerfølelse. Ahhh
 13. Ny sovepose

  En ren glipp, den "Liker"-klikkingen der - jeg har ingen planer om å kjøpe Phantom Spark. Neida. Absolutt ikke. Hvor er de dårlige erfaringene med denne møkkaposen, spør jeg ?
 14. Ny sovepose

  Har et par fiberposer, men spekulerer på en lett dunpose for sommerturer med enten mange høydemeter eller mye annet stæsh - og Phantom Spark frister Kunne du være så vennlig å fortelle meg alle dine dårlige erfaringer med den, slik at jeg i stedet kan bruke pengene mine på tull og tøys med den beste samvittighet?
 15. Den bøylen passer da ypperlig i kroken på fiskevekta? - og du kan etterfylle stormlighteren - og du får enda mer fancy stash å holde styr på https://www.magasinet.no/soto-fyllingsadapter-gassboks-lighter
×