Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Ja, de an dra sig baklens ut av en nome sele, hvis det er det de vil. Magerem på nomeselen utelukker dette. Halsbånd er alternativet - eller begge deler, ja takk? Jeg brukte lenge en kort, men løs, halsline kopling mellom sele og halsbånd. (Ville kalle det et "spring" fra fortøying av båt). Oppstallingswire kan være svaret på surr og biting med tau, Elgen
 3. Today
 4. Smør inn med striper med Multi Bond fra Biltema eller sikaflex. Det funket godt på mitt underlag på begge sider.
 5. Yesterday
 6. De var skikkelig fine. Kanskje jeg nå ha en lignende 😊 Tenkte kanskje på en med lokk.
 7. Jeg bruker stort sett en slik bytter litt avhengig hvilken "sesong" jeg er i. Total krasj om man er i lettpakkerdivisjonen, men...:
 8. Har dere en god turkopp å anbefale? Har lifeadventure men tenkte en med hank. Ser Stanley har fått god kritikk, men enkelte skriver at lokket ikke holdet tett.
 9. Da har det atter en gang blitt helg i furuskog i Porsanger. Lurer på om lavskrika holder på med hekking om dagen for tror det er første gang jeg ikke har sett en eneste lavskrike. Det ble imidlertid full klaff med dompap. Hadde på det heftigste 3 par i trærne rundt meg. Innimellom var de så greie å lade på steder de lot seg fotografere. Artige fugler med et rolig og avslappet "språk" når de kommuniserer. Ofte sitter den ene maken i et tre og holder oppsyn mens den andre spiser og så bytter de plass etter hvert.
 10. Hei! Jeg og ett av barna mine på 13 år ønsker å gå en fin fjelltur i sommer. Tanken er 2-3 overnattinger i telt. Har gått noen dagsturer i Rondane som er et ganske snilt terreng. Ønsker det samme nå, men i et annet fjellområde. Må være på Østlandet et sted. Føler meg som nybegynner på dette, så ønsker en løype som er tydelig skiltet og ålreit for barnefamilier. Har noen kriterier: ikke for hard/bratt tur, det er mest for hygge og fine fjellopplevelser. Ikke topptur. Gjerne gå rundt et vann eller lignende. Tanken er å gå i juli-august. Mest mulig snaufjell. Områder jeg har tenkt kan være aktuelle er blant annet Valdres, Hardangervidda, Langsua etc, men kom gjerne med forslag!
 11. Hvor lenge skal du være borte? 10 liter vann har jeg i kajakken, det holder fint til 3 dager. Men vann kan kokes og renses. Man kan ikke gå langt med 5 kilo i hver hånd. Jeg har aldri hørt om noen som går med så mye vann i Norge før. Det må vel være mulig å fyllt vann en gang for dagen?
 12. Noen striper med silikon under liggeunderlaget vil gjøre susen. Vanlig våtroms silikon fungerer fint, men kan gjerne tynnes ut slik at det er lettere å legge et tynt lag.
 13. Hei. Har et Exped Dura 5r liggeunderlsg som sklir noe veldig rundt i teltet når jeg bruker det. Har dere noen tips for å hindre dette? Har tenkt på om det er mulig å feste noe under liggeunderlaget som får underlaget til å sitte litt fast, men aner ikke hva. Vil heller ikke ødelegge liggeunderlaget på noe vis. Teltet er et Reinsfjell SL 3 til info. Takk for hjelp!
 14. Med et godt filter for vannrensing trenger du ikke være så veldig kresen på hvor du henter vann fra om tilfanget er dårlig der du går. Er skrevet mye om dette og vann på tur her inne: https://duckduckgo.com/?t=ftsa&q="vannrensing"+site%3AFjellforum.no&ia=web
 15. Hvordan sikrer dere hunden ute på tur? Jeg har hatt min i teltet men den trives best ute men jeg er redd den vrir seg ut av sela. Har en nonstop nome sele og en wire jeg bruker men har ved flere anledninger sett at han er nære på å komme seg ut av seletøyet.
 16. Kjedlig å være 173 å se gravid ut som mann da.
 17. Ganske stort, så om man er veldig spinkel spørs det. Mer napoleonskake?
 18. Men hvor stort er hoftebeltet? har prøvd Norrøna recon sin bare sånn kjapt i butikk. Jeg strammer inn det meste på trollhettasekken.
 19. Det ledda hoftebeltet i Norrøna sine sekker er veldig behagelig. Jeg bruker en para ranger når jeg bærer for ungene. Tidligere brukt sekk fra Helsport og Osprey med en del smerte i hoftene.
 20. Flott med slike tråder. Ble kjøp av ett par Kvist fra XXL nå som de hadde 25% på en del ting. Skoene havnet da på 1125,- Er spent på størrelsen, så i værste fall må jeg bytte til en str mindre slik du gjorde, men satser på at de passer
 21. Godt å høre at det er relativt normalt men da har jeg grunn til å kjøpe ny sekk hehe. Jeg har alltid pakka sovepose neders og deretter telt. Hadde planer om å kjøpe sekk brukt men nå er jeg i tvil. Jeg har sett meg ut norrøna sin pakkramme sekk. Kom nettopp hjem fra tur. Ca 23kg ved starten på tur og kjente samme greia. Første gang jeg gikk med sekk hadde jeg hoftebeltet for langt ned og jeg ble så sliten i hofta at jeg måtte bare avbryte etter 50-60 meter. Når har jeg hoftebeltet nesten opp på magen og allikevel kjenner jeg det er noe som blir hengende ned bak, og merker det blokkerer så jeg ikke får rørt hofta å bena optimalt.
 22. Ja. Og ikke minst på varme sommerdager, når man får luft gjennom teltet. Det blir mye svalere.
 23. Kan jo også legge til en annen fordel med Orion, som du ikke nevnte: Teltet har to innganger og to fortelt. Praktisk når man er to og eventuelt også skal skaffe seg hund etterhvert.
 24. Faktisk, nå som du sier det. Jeg har hatt ett Abisko Shape, og har nå Abisko Endurance. Bunnduken på disse teltene er faktisk skikkelig dårlig. Setter jeg opp teltet på en fuktig myr, så er det pissbløtt under liggeunderlagene dagen etterpå. Samma om teltet står i hagen noen dager i regnvær. Jeg er faktisk sjokkert over at så dyre, og ellers svært gode telt, har valgt en så pissdårlig bunnduk. Man ser at den rett og slett «sveller» om den ligger lenge på fuktig underlag Jeg blandet ut baderomssilikon med whitespirit og penslet på utsiden av bunnduken på mitt Endurance, og det har løst problemet. Bortsett fra bunnduken er innerteltsdøren irriterende. Hvorfor kan de ikke ha glidelåsen helt opp til kanten, som på hilleberg, og 360 graders åpning?!?… Barents Outdoor har faktisk også en dustete glidelås til døren i innerteltet på tunnelteltene, den har de spart på lengden på, og samtidig gjort nips-lommene i innerteltet skrå og dårlige. Jeg tror mange av de som lager telt er akademikere eller designere framfor praktikere. Derfor blir det vel sånne merkelige løsninger av og til. Exped er en produsent jeg synes har gjennomgående smarte og innovative løsninger på teltene sine. Orion er jo ett knalltelt, synes jeg. Smart stangpose, tørkeloft (eller bare heng opp 3 snorer), takhøyde, gode lommer inni teltet, bardunsamlere som fungerer, og en teltpose som kan diskuteres om er bedre/dårligere enn standard. Oppsett i vind fungerer også bra, men det krever at man gjør det på riktig måte. Så mitt forslag er Orion Extreme 3 eller Orion UL 3. 2023 modell har lengre liggelengde enn eldre modeller om det er viktig. Venus ser også bra ut (litt lettere og lavere, mm.) Men du finner nok ulemper og rariteter med alle telt.
 25. Jeg stemmer også for La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX. Men vær obs på at disse er små og smale, så hun bør sikkert ha str. 41, særlig mtp på at de skal brukes på snø og dermed sikkert med ganske tykke (ull)sokker. Jeg har selv brukt slike sko veldig mye og over alt, inkl. på teltturer med tung sekk på høyfjellet. Grep og komfort er fullstendig overlegent, men de bør helst prøves i butikk først, for å være sikker på at de passer. (Det gjelder vel forsåvidt alle sko.)
 26. Om øks er unyttig, eller ei, er nå et spørsmål, men slik jeg fårstår problemstillingen her, er det volum, som er utfordringen. Ei øks, vil gjøre lite, fra, eller til, på volumet. Det er først og fremst på vektfronten, den bidrar.
 27. Ser du nevner i et annet svar hvilken sovepose det er, og har en syntetpose selv, og de er jo enorme i den klassen. Har gjort et forsøk på å komprimere den så mye som mulig, men det ble mye jobb for å få det til, må nesten stå og hoppe på den mens man strammer kompresjonsreimene, og alikavel blir den bare halve størrelsen
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy