Gå til innhold

Nordover

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Nordover

Nylige profilbesøk

2 268 profilvisninger
 1. Nordover

  Hva har du i lommelerka?

  Hos meg og teltsamboer @Nordhauk går det som regel i en av følgende: Turakevitt, Vianvang, Frost (Kreklingsprit) eller en eller annen cognac. Minttu i kakaoen på vinteren går også ned. Når herremannen slår til med whisky av det røkte slaget så hender det at han får ferdelsforbud innenfor teltets fire vegger eller i nærheten av frøkna. Dette er selvfølgelig dårlig kompatibelt med det essensielle haillet som han behøver til sitt storfiske. Et sted må grensen gå når han drar med seg lukten av harsknet surmons og gammel blautmyr inn i heimen (Dovrefjell).
 2. Nordover

  Sveising av stålkant

  Fikk til sammen fire brudd i stålkanten på mine Åsnes Cecilie som var tre år gamle. Fikk nye på reklamasjon nærmest på dagen. Merkelig at ikke Åsnes ikke tar mer tak i dette problemet, når det tydeligvis er en kjent svakhet som har eksistert i flere år..
 3. Nordover

  Fjellreven Kajka 85L

  Hei, Jeg har ikke hatt problemer med at ryggen på min Kajka sklir ut av posisjon. Jeg har bare justert den en gang etter at jeg anskaffet den, og den skal definitivt ikke gli opp og ned når du først har den på ryggen, men sitte fast i valgt posisjon.
 4. Nordover

  Omnifuel: Pumpehavari!

  Det ligger ikke noe annet igjen i pumpehuset enn "skitt" og noe som ser ut som pulverisert metall. Men vi skal forsøke med trykkluft samt rengjøre det på annen måte:)
 5. Nordover

  Omnifuel: Pumpehavari!

  Tusen takk for gode tips! Samboern googlet pumpelær, og jeg kunne bekrefte at det var en bestanddel som vi ikke hadde sett snurten av. Det var altså ikke noe pumpelær å spore inne i pumpa på Primusen min. Så da bestiller vi rep.sett med både ny filt og pumpelær, og satser på at primusen går en "ny vår" i møte.
 6. Nordover

  Belysning i telt?

  Støtter opp om Black Diamond Moji, kjøpte den til turkavaleren, og vi er begge veldig fornøyd. Liten, lett, behøver få batterier, varer lenge selv i kalde temperaturer og gir fint lys. Bra dimmefunksjon. Denne blir fast inventar i teltet fremover.
 7. Hvis du er villig til å bære litt vekt for trivselens del på matfronten, så har jeg gjort stor suksess hos mitt turfølge med enten pita-/tortillapizza eller tacogryte. For tacogryte så steker jeg kjøttdeig (med tacokrydder, mais og evt løk/annet grønt) hjemme på forhånd og tar med i ziplock-pose. Så sparer man både tid og vekt. Ute i felt koker jeg så opp pasta, blander inn kjøttdeigen og maisen med revet ost, 1 boks rømme/kesam og blander godt sammen. Tacobombe og god stemning for sultne fjellfolk =)
 8. Nordover

  Anbefalinger i Nord-Norge?

  Vil slå et slag for vakre Kvænangen. Der kan du starte i Kvænangsbotn og nyte lange kvelder med furubål før du fortsetter opp på Kvænangsvidda og får lettgått tøffelterreng, nydelig landskap og plenty med fiskevann.
 9. Nordover

  Sekk som passer lang rygg

  Jeg har selv lang rygg, og kan tipse om at Fjällräven Kajka er enkel å justere rygglengden på. Den funker ihvertfall bra for meg =)
 10. Nordover

  Fisketurtips i sommer - Troms

  Støtter forslaget over om Ringvassøya, det er det mye flott natur og veldig gode fiskevann. Andre alternativer er Ånderdalen på Senja, Dividalen øst eller vest, og Skibotndalen øst fine turområder som skulle dekke det meste du nevner.
 11. Nordover

  Finnmarksvidda påske 2017

  Jeg gikk samme turen med ei venninne i fjor, knalltur i fint landskap- så du har mye å glede deg til! Løypa er godt stikka, men i tilfelle uvær og whiteout ville jeg hatt med meg GPS. Når du bestiller overnatting på hyttene på forhånd så kan det være greit å si at du går alene, når du starter fra hver hytte og ca når du forventer å komme frem til neste hytte. Da er det lettere for oppasserne å vite om de må sende noen for å se etter deg i tilfelle dårlig vær. Vi opplevde at hyttevertene hadde god oversikt over hvem de ventet, og når vi kom til Mollisjokk var Margit noe bekymret for at vi ikke hadde kommet før...(vi ble bedt inn til lunsj på ei hytte på Iesjavri). VI hadde også med brenner, drivstoff, underlag og lett telt i tilfelle vi måtte overnatte mellom hyttene ved dårlig vær. God tur!
 12. Nordover

  Er denne en ok sommerpose?

  Ja, foreløpig har den holdt bra, men det skal nevnes at jeg bruker et varmt underlag (Thermarest Neoair x-therm) under, og på netter ned mot 0 så kler jeg meg godt i posen. Et lite utvalg varme klær må uansett med i sekken om man skal i fjellet her i nord vinterstid, så da er det bare å kle seg noe mer i posen dersom temperaturen faller ned mot komfortlimiten til posen. Har tidligere hatt en pose som nok tilsvarte 600-utgaven, men opplevde titt og ofte at den ble for varm. Derfor har jeg nå kvittet meg med denne og heller gått for tynn pose i kombi med varmt underlag og gode klær. Samboer kjører samme konseptet, bare med sin Mammut Sphere spring down og er også kokfornøyd.
 13. Nordover

  Er denne en ok sommerpose?

  Personlig ville jeg nok lagt litt mer penger i en ordentlig pose som tåler litt av de temperaturene en nordnorsk sommernatt kan by på, ihvertfall om du overnatter i høyfjellet. Det kommer vel an på hvor frossen du er av deg, og hvor mye penger du er villig til å legge i en pose. Selv har jeg vektlagt varme, volum den tar opp i pakket tilstand og vekt, og endte da opp med Viking Warmpiece 300 fra Hekta på tur. Samboeren har Mammut Sphere Down Spring og er kokfornøyd med den. Dunposer er som regel dyrer, så du kan jo kikke på fiberposer dersom du vil ha noe rimeligere som også tåler fuktige forhold bedre.
 14. Nordover

  Dere som har Cecilie Skog ski

  Eg e 168cm høy og ca 60 kg og bruker Cecilie 175cm. Godt fornøyd, men siden skia er veldig myk så tråkker jeg i fra med (nesten) hele skias lengde. Dette gjør den ypperlig i litt løsere forhold/pudder, og synes også den funker bra til noe mer hardtrakka forhold. Eg ville gått for 175cm om du er 162, mest for å få større bæreflate, som Tessatroll nevner over her. Skien er myk, relativt lettsvingt og min erfaring er at den tåler mye "juling".
 15. Nordover

  Sommerpose

  Ja, det har holdt å riste den godt når e pakke den ut. Den bruker litt tid på å "blåse seg opp", men har til nå (har jo kun brukt den en sesong) ikke følt at duna klumper seg/samler seg mer i enkelte deler av posen. Den blir med meg på alt av sommer- og høstturer i år, så får forhåpentligvis gitt den flere bruksdøgn da.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.