Gå til innhold
 • Bli medlem

Nordover

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Nordover vant dagen sist 11. desember 2019

Nordover hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Nordover

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

3 435 profilvisninger
 1. Sjekk ut sqoop.no, jeg tror de tar inn enkelte tarptent-modeller: [Hidden Content]
 2. Ja, om du velger et sett til den så får du med en snelle som passer (og ikke er for stor og uhåndterlig for han). Jeg har ei relativt billig Cardinal-snelle som fulgte med, men den funker fint. Må bare passe på å ikke legge på for mye sene av gangen. Min er på 3-15g, men jeg har brukt den på sluker opp til 25g uten problem.
 3. Jeg har Kajka 75l og laster den ofte godt "over bæreevne". Personlig synes jeg ikke hoftebeltet på Kajkaen er velegnet til å bære noe særlig mer enn 25 kg's bør. Selv ville jeg kikket på Arcteryx Bora, eller sekker fra andre produsenter dersom du tenker å bære 25kg +++. Det skal nevnes at til bør opp mot 20kg, så er jeg veldig fornøyd med Kajkaen min, og har brukt den på mange ukesturer hele året.
 4. Paralgin forte har vært en livredder for meg på tur når ryggen min har slått seg fullstendig vrang. Halvannen tablett og voilá: krypende, ulende turfrøken med strålesmerter blir i stand til å reise seg, få på sekken og lugge de siste km hjem.
 5. Kanskje Berkley Phazer 7' (evt pro 2 travel) kan være noe? Greit at den ikke er så lang, og stanga er myk og morsom å kjøre fisk med. Pro 2 travel-varianten kan deles i fire deler og er lett å få både nedi og utenpå sekken.
 6. Jeg har K7 og er veldig godt fornøyd med denne som varmeplagg på de kaldeste turene. Den er lang, og ikke like "stiv" som en del tidligere dunjakker jeg har hatt. Ville dog vurdert å gå opp en størrelse i den, så man har plass til både ullbukse/dunskjørt og ekstra stor ullgenser under. Synes den kunne vært laget litt bredere over hoftene og ned for damer, så når jeg er mye i bevegelse så må jeg kompensere for dette ved å glide opp glidelåsen nedenfra og opp litt (noe som slipper inn kaldluft). Ergo skulle jeg ønske jeg hadde gått en størrelse opp fra min normale str når jeg kjøpte denne. Elle
 7. JA. Jeg har brukt både Helsport Ringstind, Rondane og Dovrefjell (ligner Fjellheimen) på vinterturer her i Troms/Finnmark i til dels ufyselige forhold i flere år. Står støtt i mye vær. Spar snø langsmed duken/på nedre del av duken siden det ikke har stormmatter. Så lenge du er flink å bardunere godt og har gode snøplugger så er pro-teltene fine vintertelt. Høvelig med et telt som er like bra hele året! @Nordhauk kan sikkert også komme med noen erfaringer her.
 8. Jeg har feiret jul aleine både i hytte og telt, når resten av familien min har reist bort i juletider. Får mye rare spørsmål rundt dette, men det føles riktig for meg:) Det er noe eget å lage julemiddagen på bål! Anbefaler å ha med litt julemusikk, stemningsbelysning og pynt. Jeg har pyntet nærmeste gran/furu og henger litt glitter i teltet:) Noen gaver må også med ut. Blir nok telt eller hyttejul i år også- god feiring på din front!
 9. Hos meg og teltsamboer @Nordhauk går det som regel i en av følgende: Turakevitt, Vianvang, Frost (Kreklingsprit) eller en eller annen cognac. Minttu i kakaoen på vinteren går også ned. Når herremannen slår til med whisky av det røkte slaget så hender det at han får ferdelsforbud innenfor teltets fire vegger eller i nærheten av frøkna. Dette er selvfølgelig dårlig kompatibelt med det essensielle haillet som han behøver til sitt storfiske. Et sted må grensen gå når han drar med seg lukten av harsknet surmons og gammel blautmyr inn i heimen (Dovrefjell).
 10. Fikk til sammen fire brudd i stålkanten på mine Åsnes Cecilie som var tre år gamle. Fikk nye på reklamasjon nærmest på dagen. Merkelig at ikke Åsnes ikke tar mer tak i dette problemet, når det tydeligvis er en kjent svakhet som har eksistert i flere år..
 11. Hei, Jeg har ikke hatt problemer med at ryggen på min Kajka sklir ut av posisjon. Jeg har bare justert den en gang etter at jeg anskaffet den, og den skal definitivt ikke gli opp og ned når du først har den på ryggen, men sitte fast i valgt posisjon.
 12. Det ligger ikke noe annet igjen i pumpehuset enn "skitt" og noe som ser ut som pulverisert metall. Men vi skal forsøke med trykkluft samt rengjøre det på annen måte:)
 13. Tusen takk for gode tips! Samboern googlet pumpelær, og jeg kunne bekrefte at det var en bestanddel som vi ikke hadde sett snurten av. Det var altså ikke noe pumpelær å spore inne i pumpa på Primusen min. Så da bestiller vi rep.sett med både ny filt og pumpelær, og satser på at primusen går en "ny vår" i møte.
 14. Støtter opp om Black Diamond Moji, kjøpte den til turkavaleren, og vi er begge veldig fornøyd. Liten, lett, behøver få batterier, varer lenge selv i kalde temperaturer og gir fint lys. Bra dimmefunksjon. Denne blir fast inventar i teltet fremover.
 15. Hvis du er villig til å bære litt vekt for trivselens del på matfronten, så har jeg gjort stor suksess hos mitt turfølge med enten pita-/tortillapizza eller tacogryte. For tacogryte så steker jeg kjøttdeig (med tacokrydder, mais og evt løk/annet grønt) hjemme på forhånd og tar med i ziplock-pose. Så sparer man både tid og vekt. Ute i felt koker jeg så opp pasta, blander inn kjøttdeigen og maisen med revet ost, 1 boks rømme/kesam og blander godt sammen. Tacobombe og god stemning for sultne fjellfolk =)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.