Gå til innhold

martin.m

Moderator
 • Innholdsteller

  2 496
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

martin.m vant dagen sist Desember 23 2017

martin.m hadde mest likt innhold!

Om martin.m

 • Bursdag 06. feb. 1966

Nylige profilbesøk

4 019 profilvisninger
 1. martin.m

  Norsk turmat

  @tronn: Aner jeg at du har forsøkt en noe mer uvøren tilnærming tidligere?
 2. martin.m

  Vanlige ski i Rondane i påsken

  Ifra jeg var i begynnelsen av tenårene har jeg vært mye i Rondane, og min stefar og jeg benyttet alltid vanlige tur/markaski. Innenfor løypenettet er ikke dette noe problem da dette har en relativ fast såle. Men det er noen aspekter her. Det ene er det som er løftet fram tidligere i tråden om staver og trinser. Men jeg tenker også på skiskoene dere har. Dersom den bebudede kaldfronten kommer med lave temperaturer kan dette potensielt bli problematisk.
 3. martin.m

  Solkrem som tåler kulde -hva fungerer best?

  Jeg bruker Norvis sine produkter Sol, vær og vind samt Blokk. https://norvis.no/produkt/vaer-vind/ Små forpakninger og drøye i bruk. Kan fint anbefale disse.
 4. martin.m

  Fra Gjøvik og hjem til Sundvollen - Dag for dag

  @Memento mori Ser ut til at du får en nydelig dag med økende temp. burde kanskje være mulighet for litt tørk av sovepose i sola. Hvis ikke håper jeg du har nok drivstoff til å kunne varme opp og få til litt tørk i telt. Veldig flott å kunne følge turen din mens den pågår. Riktig god tur videre
 5. martin.m

  Fotposer

  Dog uten ordentlig såle, men grovt stoff under som gjør at man ikke sklir noe særlig når man tråkker rundt om i leir. http://www.helsport.no/fotposer Jeg har brukt mine med skistøvler inni, med duntøfler inni eller bare med ullsokker.
 6. Ja, jeg vet det er en mulighet. Man kan droppe å gå fra Grimsdalsseter via Haverdalen for å komme til Dørålsseter. Man kan ta veien nordøstlig og gå Grimsdalen for så å gå over til Dørålstjørnin som ligger litt forbi Haverdalen for så å gå til Dørålsseter. Eller man kan krysse over til Haverdalen for så å gå denne ned og dreie mot høyre i enden av dalen for å komme til Dørålstjørnin og så til målet. Men tanken min er at denne turen kan være noe tøff for en på 13 år i Rondane alt etter snø/vind og vinterforhold for øvrig.
 7. Når du sier overnatte på turisthytter, så regner jeg med du vet at disse er vinterstengt, dvs. selvbetjent? Hvilket tidspunkt har du tenkt? Hva med å starte fra Straumbu og gå derfra til Bjørnhollia for så neste dag gå til enten Dørålseter eller Rondvassbu, for så å bruke en av de som utgangspunkt for dagsturer. Et annet alternativ er rundturen Bjørnhollia - Dørålseter - Rondvassbu - Bjørnhollia. Et annet alternativ er å gå fra Hjerkinn for så å gå til Grimsdalsseter. Jeg vet ikke helt om jeg ville anbefalt å gå turen videre med full oppakning over til Dørålseter derfra. Oppstigning til passet i Dørålsglupen kan være krevende.
 8. martin.m

  Kjøpe fjellski på nett

  Hei. Når det gjelder Amundsen så er jo det med spenn, som du vet. Enkelt forklart: Det butikken da gjør er å måle spenn på utvalgte ski i forhold til din oppgitte vekt. Dette gjøres med et vekt/spenn-måleapparat. Når det gjelder å oppgi høyde spørres det etter det grunnet at enkelte kunder ikke helt vet hvilke lengder de bør/vil ha. Har du klart å slite ut dine gamle, gode Rago? Mine er like gode ennå, selv etter 11-12 år, men har fått godt stell og vedlikehold.
 9. For en gåtur i parken utstyrer jeg med dertil egnet klær og sko når jeg kikker ut av vinduet. Tar med en kaffe. For kryssing av Hardangervidda utstyrer jeg meg for dertil egnet utstyr for alle eventualiteter, erfaring samt sjekk på forventet værutsikter, minus satellitttlf. Er værutsiktene for dårlig i utgangspunktet, utsetter jeg turen. Jeg har ligget værfast i telt samt også returnert til Dyranut og rukket siste kolonne ned for å heller ta tur i mindre utsatte områder .
 10. Jeg vet ikke helt om jeg hadde villet anskaffet meg satellitt varsling for kryssing av Hardangervidda, gitt. Litt tiltro bør jeg ha til meg selv, utstyrsvalg samt mine nærmeste.
 11. Fine nyheter 😊 da er altså alle ekspedisjonsdeltagerne i god behold. Flotte saker. Veldig bra jobb av alle som har deltatt i de forskjellige søkene, tommel opp for dem.
 12. Jeg har samme micron lantern men har ikke opplevd det samme som deg. Men så skal det sies at jeg alltid skru den av og på boks ved å holde nede ved regulator. Jeg pleier å ha et par ekstra glødenett i oppbevaringsposen, til tross for at de holder forbausende lenge når de er beskyttet av metallnettingen, er det greit å ha en ekstra når den som sitter på omsider ryker. Enig med deg, veldig fin til å få litt lunk i teltet alltid med og i bruk i 3 sesonger utenom vinter.
 13. Dette er så kult prosjekt så med gode bilder og tekst er det helt klart verdt en artikkel på FF-forside pluss link til den på vår FB-side. Veldig godt jobbet med både igloo og presentasjon av prosjektet @Memento mori
 14. martin.m

  Artic Bedding tips- gjør det rett med en gang😀

  Fine tips @Memento mori. Jeg for min del har som fast regel at åpninger på smålommer på artic'en vender mot hoderetning på sovepose. Dermed kan jeg lett stappe f.eks. dunjakke ned i den store borrelåslommen når jeg skal legge meg og ha grei tilgang til tjafs (som kart o.l. )
 15. martin.m

  Vindvotter

  Mine vindvotter har også en kort line med strikk til å ha rundt håndledd/underarm. Men vottene blir da dinglende nedenfor hånd når man tar dem av, hvilket gjør at de kommer i veien når man skal ordne noe med hunder eller fikse noe når man står på sleden, eller for den saks skyld dinglene rundt staver når man går på ski med pulk f.eks. Jeg, for min del, er ikke videre begeistret for den løsningen. Jeg er særs allergisk mot dinglende stuff når jeg beveger meg Men, hver sin preferanse. Men nå skal jeg ikke dreie tråden til ts lengre bort fra hans eminente diy vindvotter. For de likte jeg veldig godt. Ser fram til tegning/mønster.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.