Jump to content

martin.m

Moderators
 • Posts

  2,664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

martin.m last won the day on December 23 2017

martin.m had the most liked content!

Reputation

1,333 Excellent

About martin.m

 • Birthday 02/06/1966

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellforum, diverse former for friluftsliv - snørekjøring, klatring, topptur, lengre vandringer, kano samt turutstyr for å nevne noe. Interesserer meg også for adferd - både hos dyr og mennesker. Har også en sterk hang til Nordisk folkebåt (seilbåt bygget av lerketre i 1956). Har jobbet med hundekjøring som guide og handler på Røros.
 • Location
  Hamar

Recent Profile Visitors

10,543 profile views
 1. Selger mitt dedikerte vintertelt, Hilleberg Jannu. Teltet ble kjøpt høsten 2007 og har ca 50 bruksdøgn,men har mange år/bruksdøgn igjen. Det har blitt tørket luftig etter all bruk og har blitt lagret i "teltskapet" mitt og ytterduk og innerduk er i fin stand mtp. UV-stråling. Bunnen er tett og fin. Teltet er brukt forsiktig men har noen små skader. En liten rift på 5 mm. nederst på ytterduk (nederst på fortelt, kan fikses med seamsealer e.l.) men dette har ingen praktisk betydning derfor har jeg aldri gjort noe med det. Innerdør og myggnetting har noen små hull 1-2 mm. etter glør som kom fykende fra et bål. Som sagt, teltet har mange gode år igjen og fortjener å bli tatt med på skikkelige turer da jeg grunnet helse ikke lenger kan dra på de verste vinterturene. Selger til halv pris av hva et nytt Jannu koster nå, dvs. 6000 kr.
 2. Samme som meg, har hatt 7 DLX samt 9 DLX i 10 + år og har ikke hatt noen problemer. De tidlige modellene med annen ventil var dog plaget med plutselig dunlekkasje etter noe bruk. Fikk byttet på garanti og Exped lagde ny ventilløsnin på 2dre generasjon. Kan dog være lurt å pumpe de opp hjemme etter en del bruk og holde de på høykant og gi de en del skikkelige ørefiker for å fordele dun.
 3. Flotte og ettertenksomme artikler å ta en titt på: https://www.nrk.no/klima/xl/slik-ser-du-forskjell-pa-skog-som-er-plantet-og-skog-som-er-naermest-urort-1.16396298 https://www.nrk.no/dokumentar/xl/fru-rauers-reise-1.16314326 Post gjerne en link i denne tråden om du har lest noe som har gjort inntrykk eller lært deg noe.
 4. Hei. Jeg har Niak som primært brukes til solo turer. Jeg har brukt det både over tregrensen samt på Sunnmørskysten (eksponert). Jeg er veldig glad i teltet men det er et par ting jeg ikke helt liker. Det med dør i innertelt kan gi litt trekk dersom det blåser en del, og jeg skulle ønske at utstyrslommer i innerteltet var plassert motsatt av hva de er. Ellers har jeg lite å utsette på teltet. Grei vekt, lite fotavtrykk (plasseringsvennlig), god beskyttelse mot nedbør, enkelt oppsett. Teltet kan funke for to men det krever at man har et nært forhold, for å si det slik. Jeg har også Exped Orion Extreme (2 p.). Perfekt telt til luksusturer hvor leirliv står mer i fokus. Generøs høyde innvendig, godt tørkeloft, to innganger, rikelig med plass både iinnertelt og fortelt. Vekten er noe høy, men jeg har gått med teltet fra Hjerkinn til Ringebu, inklusive Dørålsglupen i regnvær, utan at det var kjipt. Det er særs vanskelig å finne ett telt som fyller alle mulige kriterier. Jeg har derfor 3 telt. To til hovedsaklig 3-sesongsbruk, samt et Hilleberg Jannu til vinterbruk. Jeg tenker at Exped Orion Ul er et interessant valg men det var ikke kommet på markedet da jeg kjøpte Extreme-utgaven.
 5. Sier meg enig med forrige innlegg. Bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Jeg har kassert flere tau jeg er usikker på.
 6. Hei. Hvor har du tenkt som utgangspunkt, Østerdalssiden eller Gudbrandsdalssiden?
 7. Her er link til OpenTopoMap. Kanskje det kan gjøre nytten for deg? https://opentopomap.org/#map=9/28.2759/-16.4161 Der finner du også GPX.filer dersom du har GPS,
 8. Hei. Jeg har hatt en god del turer med 16.5 DR (også med 17 " tidligere) med 2 padlere samt hund på 40 kg. Vi har hatt småtjafs foran padler og bak padler (bl.a. kløv til hund bak) samt to tversliggende sekker (80 l. + 95 l. mellom tverrspant) og hunden i midten mellom sekkene (liggende på tvers eller sittende i fartsretning). Vi hadde da alt at utstyr og mat for opptil 1 1/2 uke. Nå skal det sies at vi hadde tenkt nøye igjennom hva vi hadde med. Dette gikk superfint og vi kunne få med oss alt på en bæring, padlekompis tok lett utstyr i sin sekk og bar kano på hodet, jeg tok alt det tyngste i min sekk. Nå er jeg litt usikker utforming på 15" (spantplassering samt bredde på midten) Men jeg tror at dersom du stort sett skal dra alene, gå for 15". Dersom turene stort sett går med padlekompis, gå for 16.5 " .
 9. Hei, og velkommen til fjellforum 😊 Hva med å starte fra Halne? Lettgått terreng, nok av avstikkere fra T-merket sti til mindre og større vann samt vassdrag med fiskemuligheter. Samt et vell av muligheter til å finne en passende teltplass hvor dere kan ta inn natur og omgivelser. Det er også mulighet for å ta båt inn (og ut) fra Halne fjellstove for å lette børen.
 10. martin.m

  Lettvektstelt?

  Har du tenkt tanken på Hilleberg Niak? 1.6 kg, høyt under innertak, tåler godt vind samt veldig god plass for en solotelter. Har også brukt teltet både med samboer og et ved et par andre anledninger med fullvoksen Alaskan Husky.
 11. martin.m

  DIY tørrdrakt

  Du og du, @esw. Atter en gang et utrolig imponerende syprosjekt. Det eneste jeg har sydd er omsying av en eldre Bergans storsekk samt en kalk-bag til klatring. Dine prosjekter hadde jeg ikke engang våget å begynne på.
 12. Ca. 1 time rolig gange. Har man lite å bære kan man fint klare det på ca. 40 min.
 13. Jeg har brukt Optimus og Trangia om hverandre, gjengene fra de to produsentene er korresponderende. F.eks. har jeg i årevis brukt en Optimus fuel-flaske til Omnifuel-brenneren min. Jeg kan ikke se noen problemer ved dette, så kjør på.
 14. Hei og velkommen til Fjellforum. Jeg tenkte å tipse om at det er mulig å enten stoppe ved Straumbu for så å gå inn mot Bjørnhollia. Nå dere kommer opp på det høyeste punktet på vandringen mot Bjørnhollia så ligger det et par så vann hvor det er mulig å sette opp basecamp. Derfra kan man ta dagsturer inn i Rondanemassivet. En annen mulighet er å stoppe tidligere enn Straumbu, ved Rondetunet og ta T-merket sti opp og inn i Voladalen. Når man passerer på baksiden av Volatoppene går stien nedover mot Volatjønni hvor det er flere muligheter for å sette leir ved flere av tjernene. Fra leir kan man gå videre inn i Voladalen og mot Bjørnhollia. (Vedlagt dårlig mobilbilde fra camp ved et av Volatjønni). Begge turtipsene tar utgangspunkt i at man tar av fra E6 og drar over Venabygdsfjell til Sollia og kjører Vest/nordvest innover Atndalen i retning Atnsjøen. Dette er jo en liten omvei kontra å kjøre E6 til Dombås for så til Ålesund. Men dersom dere drar til Atnsjøen så kjører dere til Hjerkinn og ned til Dombås etter endt telttur. Det er en veldig fin kjøretur dersom hensikten med turen til Ålesund ikke bare er en ren transportetappe.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy