Gå til innhold

martin.m

Moderator
 • Innholdsteller

  2 565
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

martin.m vant dagen sist Desember 23 2017

martin.m hadde mest likt innhold!

Om martin.m

 • Bursdag 06. feb. 1966

Nylige profilbesøk

4 469 profilvisninger
 1. martin.m

  Mitt turår 2018

  Digger posten din @Elisabethsk Hvilken fantastisk progresjon og oppsummering!
 2. martin.m

  "Ny" GPS for vinterturer

  Jeg har i årevis brukt Gramin 60 Csx. Denne bruker 3 stk. AA batterier, er vanntett (testa ved et uhell) og batteriene er enkle å skifte. Den har også de funksjoner du spør etter. Når det gjelder kart benytter jeg både Garmin sine kart over enkelte fjellområder (var det beste alternativet da jeg kjøpte i 2008) men jeg bruker også frikart (http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html) sine topo-sommer og vinterkart.
 3. martin.m

  Video om reparasjon av skallplagg

  Dette var et fint og annerledes bidrag til kalenderen @esw flott med link til nettsted hvor man får kjøpt tape også. Likte kalenderluken din :-)
 4. martin.m

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Jeg bruker, som de fleste her, et tolags-system. Det vil si, egentlig er mitt system et trelags-system. Ytterst har jeg enten Norrøna vindvotter (lange) i bomull eller Norrøna vindvotter i Gore-tex (lange, tror ikke de produseres lenger). Inni vindvottene bruker jeg et tolags-system med hjemmetovede ullvotter, én innerst som passer hånden perfekt og én større utenpå den innerste. Hender jeg jeg varierer med en linerhanske i ull innerst i stedet for den innerste votten. Årsaken til mitt valg er at dette tolags-systemet med ullvotter tilsammen gir en tykk, varm vott. Men i og med disse kan tas fra hverandre gir dette fordelen av å hurtigere tørkes enn én tykk vott. En annen fordel er variasjonsmulighetene som ligger i et slikt lagsystem med tanke på varierende temperaturer.
 5. martin.m

  Ein fjellfant blir til

  Dette var ei fin luke @Terka. Hadde en avslappet stund med kaffekoppen mens jeg leste om fjellfantens utvikling. Hadde nesten glemt at jeg hadde vadmelsbukser som nedoverskibukse da jeg bodde på Voss på begynnelsen av nitti-tallet.
 6. @Lompa: Her tenker jeg du kanskje har noen svar.
 7. Stetind er gode saker, har hatt dem i 10-12 år. Aner jeg at tipset kom fra @Tessatroll? Veldig fin lesing og tråd @Heriks 😊
 8. martin.m

  Årets guttetur 2018

  Jeg kan utstede sykemelding til deg, jeg. Skriver noe om alvorlig, akutt fjell/tursyke og fare for NDD (Nature Deficit Disorder (https://www.psychologytoday.com/us/blog/people-in-nature/200901/no-more-nature-deficit-disorder)
 9. martin.m

  Kalender - Hellfjorden i høstskrud

  Tusen takk for ord og veldig fine bilder. Skjønner ikke for mitt bare liv at jeg har klart å ikke prøve kajakk.
 10. martin.m

  Årets guttetur 2018

  Tusen takk for veldig fin turrapport @Hammer! Er en del år siden jeg har fartet rundt i områdene du skriver om, og de turene har alltid vært i ally'en. Fikk jaggu meg lyst til en tur på beina i femundsmarka nå ::-)
 11. martin.m

  Bok ønskes kjøpt

  Så posten til til @morten da den ble publisert, dette er kult
 12. martin.m

  Allværsjakke - DIY

  @esw: Synd jeg ikke er gammel nok til å være din far Men, det ville vært fint å se samt høre hvilke endringer du velger for allværsjakke 2.0 til din far. Bilder av jakken ønskes også.
 13. martin.m

  Netthandel og personvern

  Denne tråden begynner å bli ganske marginal ifht. Fjellforums intensjon (og for så vidt trådstarters intensjon). Oppfordring om å komme back on track fra min side her altså.
 14. martin.m

  Fikse skinnhansker?

  Jeg tenker to ting. Det ene er at skinnet ser ut til å ha blitt morkent også utover de stedene som nå har blitt slitt hull på. M.a.o. det bør skiftes skinn i patcher. i så måte ville jeg tenkt f.eks. på https://www.systudio.no som jeg vet er en dyktig mann. Koster litt, men go'hanskene og du får mange fine turer Det andre jeg tenker på er; du må slutte å klamre deg så fælt til stavene når du setter utfor bratta
 15. martin.m

  Alternativ til tykk dunjakke

  Hei. Jeg er tilbøyelig til å være enig med @Lars L i hans forslag om Arc'teryx Fission SV. Da slipper du evt. å dra med skalljakke. Jeg hadde stor glede av den i mange år, ble brukt som varmeplagg til høst/vinterkursing av fuglehunder, på lengre teltturer vinterstid og da jeg jobbet med sledehunder. Har stått på sleden i - 20 med den. Veldig bra jakke, men dessverre pensjonert etter 10 års tjeneste.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.