Gå til innhold
 • Bli medlem

martin.m

Moderator
 • Innholdsteller

  2 647
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

martin.m vant dagen sist 23. desember 2017

martin.m hadde mest likt innhold!

Om martin.m

 • Bursdag 06. feb. 1966

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellforum, diverse former for friluftsliv - snørekjøring, klatring, topptur, lengre vandringer, kano samt turutstyr for å nevne noe. Interesserer meg også for adferd - både hos dyr og mennesker. Har også en sterk hang til Nordisk folkebåt (seilbåt bygget av lerketre i 1956). Har jobbet med hundekjøring som guide og handler på Røros.
 • Sted
  Hamar

Nylige profilbesøk

7 466 profilvisninger
 1. Dagens tur har vært i de dype skoger, i Finnskogen. Har som tradisjon å dra inn i skogene rundt juletider. Denne gang uten ski, dårlig med snø hittil. Men fottur er fint i desember det også VID_20201225_135519.mp4
 2. Jeg hdde med to oppblåsbare underlag. Et fra Exped til meg og et fra Therm-A-Rest til samboer. I tillegg hadde jeg med et halvt skumunderlag til å dra rundt i leir utenfor telt og i tilfelle det skulle gå hull på et av de opblåsbare (det skjedde ikke). Det ble teltet et stykke fra vei, ikke fordi jeg bekymret meg for folk, men fordi biler og tungtransport bråker. Mye fine muligheter for bra teltplasser underveis, så tipset er å begynne å se etter muligheter mellom kl 16 og 18 hver ettermiddag samt lese kart og rutebeskrivelser.
 3. Jeg har alltid hatt med vest til min hund, men den har blitt brukt når det har vært de aspektene du nevner, langt fra land, kaldt vann, lange kryssinger og stryk.
 4. Hei. Ta en titt på disse søkeresultatene. En del tips der. [Hidden Content] av mat"&updated_after=any&sortby=relevancy
 5. Vi hr nå fått en ny 2000 meters topp i fjellheimen vår. Foreløpig navn er Styggebreahesten. Primærfaktorrn er ennå ikke kjent da den nye toppen er omgitt av Styggebreen som har hatt relativt mye nedsmelting. Foreløpig angitt høyde er på 2048 moh. Tipper en del samlere av 2000 metere får nytt mål for samlingen sin. [Hidden Content]
 6. @OleIdole lytt til mine og de andre sine råd. Det er en lang tur du skal ut på. Jeg sier som jeg har sagt før, og som @rayun også poengterer godt, tren med oppakning godt forut turen. Husk at du skal gå 2-3 mil hver dag, utenom hviledagene (de vil du trenge), og at du skal bære alt med deg. Tenj minimalistisk med tanke på vekt, og ha med tensoplast e.l til teiping av føtter. Det med halvhøye støvler er et råd for å forhindre overtråkk og forbedre ankelstabilitet.
 7. Husk at du blant annet skal over Dovrefjell. En del av stiene går over myrlendte områder også.
 8. Jeg burde jo aldri ha begynt å lese denne tråden. Nå har jeg også fått lyst på kvistbrenner.
 9. Jeg var også enig med deg der, så jeg flyttet den
 10. Høres fornuftig ut. Jeg vil anbefale halvhøye trekkingsko. Selv brukte jeg et par anmarssko fra Scarpa, forgjengeren til disse: [Hidden Content] I tillegg hadde jeg med et par lette barfotsko. til bruk i leir, eller til bruk når leden ikke var spsielt kupert.
 11. Dersom dere skal være i nærheten av Hotel Rondablikk er jo en tur opp til Sukkertoppen et alternativ. Ikke bratt, men med fint utsyn utover, man kan faktisk se 3 nasjonalparker derfra. turen er relativt kort, rundt 3.5 km. Ellers så er det T-merket sti (mener jeg å huske) innover fra Kvamsfjellet og inn mot Rondane. Fra Spranget kan man gå grusvei eller sti inn til Rondvassbu og man kan ta en vandring innover Illmannsdalen.
 12. Nærtur i Innlandet. Turstien på Ilseng. VID_20200531_152953.mp4
 13. Så ut som en fin tur dette :-) Skjønner at det ga mersmak. Er ikke så mange ganger jeg har gjort det, men har hatt noen sykkelturer med oppakning (sidevesker og toppvesker) i Krokskogen og vestmarka.
 14. Gikk litt fort i svingene, mente selvsagt Estland. Hva gjelder det andre, som jeg skrev, dessverre deler man inn verden i høy kontra lavprisarbeid hva gjelder produksjon. Dette har ikke, nødvendigvis, så mye med sømkvalitet å gjøre. Jeg snakket ikke nødvendigvis om den enkeltes kvalifikasjoner her, men kanskje mer om lønnsforhold og arbeidsforhold. Men det kan ha det. En kompis av meg kjøpte at telt fra Nanok ("norsk" produsent). Sømkvalitet var langt under pari (skjeve og utenfor sammenføyning) samt dårlig material i stangkanaler.
 15. Mnja, dette er en sannhet med visse modifikasjoner. Hillebergteltene er sydd i Estonia, det er en klar prisdrivende faktor. Det at både yttertelt og innertelt har innsydd navnet på den som faktisk tar ansvar, og yrkesstolthet som syer, borger også for et ekstra kvalitetsledd. Det er, dessverre, slik at man bedriver en verden med høypris - og lavprisland hva gjelder noenlunde likt arbeid. Et annet aspekt er hva gjelder materialbruk i duk, pluggfester, stenger, innovasjon og design samt dedikerte enproduksjobsbedrifter
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.