Gå til innhold

martin.m

Moderator
 • Innholdsteller

  2 535
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

martin.m vant dagen sist Desember 23 2017

martin.m hadde mest likt innhold!

Om martin.m

 • Bursdag 06. feb. 1966

Nylige profilbesøk

4 338 profilvisninger
 1. martin.m

  How to shit 😂

  @Terka: Jeg må innrømme at tanken på å kjøpe en slik har slått meg. Hadde ikke tenkt tanken før jeg så du hadde med lærer de rareste/nyttigste ting her gjennom Fjellforum og fellesturer.
 2. martin.m

  Nydelige teltplasser?

  Både av nostalgiske og grunnet utsynet mot Rondanemassivet og Oslofjorden:
 3. martin.m

  How to shit 😂

  Jeg er både imponert og forundret over at boken du viser til er 3'rd ( third=turd (fonetisk...beklager, emn...) ) editon. .
 4. martin.m

  Bergans eller Robens?

  Jeg bruker både bensinbrenner og gassbrenner i Jannu. Denne gangen har jeg med omnifuel og bensin. Det skal sies at jeg demonterte, sjekket samt smurte pakninger før turen nå (fast høstprosedyre før vintersesongen). Fyring av brenner foregår i innerteltsåpning (innerteltåpning helt åpen og lagt i nettinglomme). Vi satt to mann i teltet i timer i går kveld, kompis ved dør, jeg innerst. Begge over 184 cm høye. Går an å ligge på tvers eller anføttes dersom man blir lei av å sitte.
 5. martin.m

  Friluftsliv - truet kulturarv

  Fine betraktninger @Terka. Slik har jeg ligget og fundert i liknende baner her inne i og utenfor teltet mitt etter å ha lest tråden tidligere i dag.
 6. martin.m

  Bergans eller Robens?

  Det sies å være topersonstelt, men da skal man ikke være være lang. Man bør også være godt kjent med vedkommende, for å si det slik. Vi to som er på tur sammen nå bruker mitt Hillleberg Jannu som oppholdssted på kvelden.
 7. martin.m

  Bergans eller Robens?

  @Eskimona: Er nå på tur i Rondane med kompis som har bergansteltet. Det har kun en inngang. Sett forfra, når man ser mot inngang, befinner glidelås seg på høyre side. Halve fortelt har glidelås. Av annet som jeg har merker meg er at plugger er av type enkel rundplugg. Greit med oppbevaringslommer i innertelt.
 8. martin.m

  Bergans eller Robens?

  @Eskimona: Hei. Jeg har ikke Bergans Trollhetta 2 selv, men jeg er ganske sikker på at det kun er 1 inngang. Jeg skal på tur med en kompis som har dette teltet om en uke så da kan jeg gi deg et definitivt svar. Det er i alle fall slik at adkomst inn i teltet kun kan gjøres fra den ene kortsiden, men det kan være at teltet kan åpnes fra enten høyre eller venstre side på kortsiden. Som sagt, jeg kan gi sikker info om dette om en ukes tid. Da har jeg fått sjekket og tafset på teltet.
 9. martin.m

  Nå er fjellsko blitt trendy

  Jeg brukte den typen da jeg drev med hundekjøring på Rørosvidda/Femundsmarka. Brukte dem også når jeg dro til Røros for å hente turister, liiitt vanskelige å kjøre bil med, men pyttsann. Hadde for øvrig en morsom opplevelse da jeg skulle innom enfriluftsbutikk på Røros for å kjøpe ny overtrekksbukse til hundekjøringen. Var ikledd nevnte støvler samt Arc'teryx jakke og den utslitte Norrønabuksa jeg da hadde. Ekspeditør kom bort og spurte om jeg trengte hjelp, jeg repliserte at jeg hadde funnet en bukse som passet tiltenkt bruk. Han sa så: "Ja, så fint, og du driver med hundekjøring. du da?". "Hvordan visste du det?" spurte jeg. Han svarte: "Nja, jeg jeg har et par husky'er sjøl, kjenner igjen lukta." Når man jobber med 50 husky'er hver dag så både setter den liflige duften seg, men man blir jo raskt immun for duften selv. Tror kanskje ikke den delen blir så trendy, men klærne var helt innafor etter mine begreper.
 10. martin.m

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Som et apropos i denne tråden: Dersom man absolutt vil fomle rundt og bruke stormkjøkken med rødsprit, så kan det være et tips å fylle rødsprittanken med glassull e.l. før man heller i rødspriten. Denne brenner ikke opp og man slipper at rødspriten skvalper dersom man skulle være uheldig å dulte borti stormkjøkkenet. Nå har ikke jeg brukt rødspritbrenner på mange, mange år, men på 80-tallet benyttet jeg dette trikset.
 11. martin.m

  Nord Atlanteren - en seildrøm av de sjeldne

  Misunnelig! Jeg driver også med seiling men en slik seiltur som dette er foreløpig bare på drømmestadiet, tusker med planer om Færøyene. Takk for at du delte denne formen for friluftsliv med oss
 12. martin.m

  Norge på langs 2018 - 70 dager på tur!

  @Isak Knutsen Tusen takk for at du deler opplevelsen med oss. Helt enig at DNT-hytta på Narjordet er skikkelig fin, har ikke overnattet der, men var innom et par ganger da jeg drev med hundekjøring på Narjordet/Røros. Ser fram til mer fra deg og Simon 😊
 13. martin.m

  Flått i teltet

  Sett opp teltet og gå på jakt med pinsett. Alternativt, legg teltet i fryseren og la det ligge der i to-tre dager.
 14. martin.m

  Høyfjellsprell i jotnenes rike

  Wow, det må jeg si 😊 sitter inni Finnskogen på tur og har lest og, ikke minst, sett bildene fra turen din/deres. Det, navnebror @Martin HJ så fanden meg ut som en fin tur 👍 Takk for at du delte opplevelsen hos oss på Fjellforum 😊
 15. martin.m

  Gammer'n og guttungen i Brungmarka

  Høres ut som om det var en opplevelsesrik tur, litt "bummer" å glemme stanga ved fiskelaustjernet, men pytt sann, ble jo en opplevelse det også. Veldig bra at guttungen ikke lar rester av fiskesnøre ligge igjen i naturen når han er på vakt Angående bilder, her er instruksjon om hvordan lime inn og skalere bilder:
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.