Gå til innhold
 • Bli medlem

tklami

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  974
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

tklami vant dagen sist 7. februar

tklami hadde mest likt innhold!

Om tklami

 • Bursdag 03. mars 1981

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

6 917 profilvisninger
 1. Her har jeg brukt lunka vann til formålet. Men som @SnorreL sier, bare fyll de med vann. Heldigvis veldig lite fancy arbeid som må gjøres 😊
 2. Støtter det og droppe å gå via middalsbu og heller gå direkte mot hellevassbu. Jeg syns at på sånne turer så er det mye bedre å ha en dag til gode enn å trenge å stresse med å rekke en frist. Da kan dere også eventuelt legge inn en hviledag om dere ser at dere får god tid. Eller ta et par litt kortere etapper mot slutten av turen.
 3. Her har nok vi litt forskjellig erfaring i forhold til hva som er varmt nok. Tidlig vår og sein høst så har jeg en pose med t-lim på -11, og på sommeren så har jeg en på t-lim -2. Jeg hadde kokt i den posen som har t-comf på -10 grader. Når det er sagt så er det litt forskjell på hengekøye og telt. I teltet holder jeg varmen ned til t-lim eller et par grader kaldere enn det ( så ved t-lim på -2 klarer jeg og holde meg varm ned til en 4 kuldegrader). I hengekøya som har et litt for dårlig r-verdi på liggeunderlaget så jeg trenger en litt varmere pose enn t-lim temperaturen.
 4. har ei falketind jakke som holdt tett i 5-6 år før den begynte å få vanngjennomtrening i nakkeområdet. Den har blitt godt brukt så syns ikke det er så rart at det skjedde. Jakka er som de andre sier her ganske tynn, så jeg valgte etterhvert en litt tykkere jakke til når jeg skulle gå med storsekk.
 5. Har ikke sett noe pakketilbud der på ei stund. Husker da jeg kjøpte min versjon 4XL at jeg fikk en god pakkepris, men det var på pre-order og jeg fikk produktet et godt halvår senere. I og med at lageret de har hatt alltid blir tomt før de får fylt opp igjen så tror jeg ikke de har de største insentivene til å ha noe spesielt tilbud på produktene. (bare en tanke, ingen fasit altså)
 6. alle under 185cm har vel blitt anbefalt standard lengde. Så det er som tidligere, men de sa noe om at den nye skulle være litt romsligere i fotenden nå enn tidligere
 7. Virker som det er t-comfort vekta de oppgir på posene og ikke t-limit om jeg klarer å tolke riktig. Da blir de ikke så tunge. Men se ikke ut som nettsidene er helt klare enda. Da er det kanskje ikke så lenge til de første detaljene om de nye teltene også kommer
 8. tklami

  Solcelle

  Det enkleste jeg har funnet er å lade en powerbank med solcellepanelet. Det er som regel ujevn strøm fra solcellepanelet, så derfor prøver jeg å toppe batteribanken når jeg har muligheten. Bruker nå et speilløst kamera fra nikon. Har tidligere lada et canon m kamera ved å ta ut batteriet fra kameraet og sette det i en billig adapter fra kina via usb fra powerbank.
 9. Jeg har ikke 75 liters modellen, men den på 95 liter. På min modell er det mulig å løsne på topplokket slik at du kan trekke selve lokket litt vekk fra der du har hode. Når det er sagt så vil hode på mange sekker være ganske nærme topplokket. Har ikke sjekka hvor mye avstand jeg har, men det skal ikke mye bakovernevegelse på hode før jeg kommer borti. På min andre storsekk (norrøna recon) så er den biten aldri noe problem.
 10. hvor stor sekk en trenger er litt vanskelig å svare på siden folk pakker veldig forskjellig. Men om jeg skulle gått på en hytte til hytte tur så hadde jeg brukt en sekk på mellom 40 og 50 liter. Kunne sikkert klart meg med mindre sekk, men når jeg skal ha med klær til alle eventuelle værtyper jeg kan få og samtidig ha det greit, pluss fotoutstyr og litt mat, så pleier det og ta litt plass. Og om sekken skulle vært litt for stor så gjør det meg ikke mye, da er det jo bare og komprimere den litt da.
 11. Nå er det jo ikke så mye mer kcal i real posene, så de legger seg i samme område som de vet den største produsenten av frysetøreket i norge ligger på
 12. Har hatt en Bergans skallbukse 3lags. Husker ikke om den hette Rauma eller Romsdal. For meg så syns jeg ikke bukse var den beste. Satt på rompe akebrett ned fra Glittertind en sommer og ble klissblaut. Men en må jo ta hensyn til at det var fuktig snø og at det da legges litt press på stoffet. Så jeg har bytta bukse til ei bukse med GORE-TEX, ei arc'teryx bukse. Har ikke testa den på akkurat samme måte, men det har i allefall holdt meg tørr i mye regnvær
 13. Har hatt et par uker i vikbekkfjell. Du kjører mot kalhovd og videre til synken for å parkere der. Er som sagt tidligere ingen stier så fort du går opp mot vikbekkfjell. Det er veldig steinete og så tar litt lengre tid enn vanlig å finne en fin leirplass. Fiskemessig så har jeg hatt både ei god og ei dårlig uke der oppe, så om det er noe vanskeligere enn fjellet ellers skal jeg ikke si noe om.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.