Gå til innhold
 • Bli medlem

PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 077
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

PTG vant dagen sist 23. januar 2017

PTG hadde mest likt innhold!

Om PTG

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lillehammer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Telemarkskanalen er flattvann så kajakk gi deg lik fart uten anstrengelse og best opplevelse.
 2. Hei. Jeg har skjøtet en del karbon kajakkårer og skistaver, og det enkleste og sterkeste er å legge karbon rør inni for å spleise og så lime med to-komponent f.eks Araldite eller Casco Strong, helst et lim som ikke tørker for fort, men holder seg flytende en stund. Kapp til deler og kapp bort ødelagt materiale på stang så skjøt blir tettest mulig og tape røret utvendig ved endene. For å sikre god kontakt limer jeg i to omganger. La første del stå, dytt en bit isopor nedi som plugg i stanga og tett også endene på spleiserøret. Fyll lim i stangdelen og sett i spleiserøret. La limet tørke. Sett
 3. Satt på spissen får du for 4000 kr xtra, en duk som har dårligere slitestyrke (12 versus 18 kg) og ett telt som veier 100+ gram mer, forøvrig er oppbygging og funksjoner ganske like. I våre valg ligger som oftest en logikk på at det dyreste er best, men om du ikke hadde visst prisen, men kun sjekket funksjoner, så er teltene stort sett like + eventuelle preferanser du har for bestemte detaljer. Begge kommer fra anerkjente produsenter av kvalitetsvarer og har god service. Hva de velger som prising har mye med telt porteføljen/branding i segmentene de markedsfører, og i dette tilfelle ligger beg
 4. Jeg har satt inn inserts på ett par telemark og et par fjellski ved bytte av bindinger, da de gir bedre styrke når feste områder ikke er forsterket. Da plugga jeg de gamle høla og det var bare 1-2 mm mellom nye og gamle hull. Dette har holdt fint. Med litt mer bredde på skia og forsterket område for bindinger tror jeg du kan sette de så nært som mulig uten at det burde gi problemer. På veldig lette ski hvor materiale også i bindingsområdet er redusert ville jeg sjekket konstruksjon først så du ikke borer i "luft".
 5. Han har ett poeng, men ikke nødvendigsvis pga oksidering, som nevnt over er det nok mer pga slitasje/friksjon ved bruk. Det er "to" skoler. De som prepper med voks og de som kun "sikler og polerer m.m. såle uten voks. Google på Kuzmin eller Kuzmin sikling så vil du finne mye info, Herr Kuzmin er kanskje den som er best kjent for å promotere stålsikling, og har levert en dr avhandling på det. Og han kan nok ha rett i at sålen ikke åpner seg ved varme for å ta opp voks, men uansett hva som skjer rent mekanisk/kjemisk så har begge metoder sine fordeler og ulemper ut fra turlengde, temp osv.
 6. Jeg bruker begge deler og kan ikke egentlig si at det er så stor forskjell, men er det flatt lys og ikke for lyst så heller jeg litt mer mot gult. Føler begge gir noe bedre dybde/kontrast, men det viktigste er at de beskytter øynene mot vind og snø.
 7. Tenker 5 cm under kroppshøyde. Det vil matche litt bedre ut ifra vekt, da skia bærer litt mer og er litt mer stabil nedover på variert ført. Så feil på bindinga du foreslo, marker Alpinist er helt topp.
 8. Jeg ville da gått for "allround" som gir de en veldig bra plattform for variert bruk, både oppover og nedover under de felste førefohold. Midtbredde 88 eller 96 er begge da innafor. Ikke velg for lange ski, og velg noen som er litt myke da er de lettere å starte med. K2 wayback er helt sikkert fint. Når det gjelder vekt er jeg usikker på om Marker er kanskje litt i den tyngre enden.
 9. Her er hva jeg skrev om saken i 2006 og jeg bruker fortsatt samme konsept . Det eneste jeg kan legge til er at tåladdene på tilpasses skoene da læret er stivt, da unngår man snø mellom sko og tåladd. I tillegg har Berghaus kommet med isolert Yeti (til helt annen pris), som jeg vil tro er topp. til skigåing : - vanlig, men romslige telemarkskisko med tykk ullsåle nedi. - tåladder (kjøpes på forsvarsbrukt.no til kr 30) -østerdalssokk (forsvarbrukt.no til kr 50) eller sivil sokk i vadmel (anbefales da den går lengre opp og er tykkere). Hælbindingen må kunne
 10. Jeg sier som @Terka: "er du usikker, så er du ikke usikker". I dette ligger veldig mye, da det også inkluderer din risiko vilje, hvilke planer du har for backup etc. I klatring gjør vi alltid en risikovurdering av enkeltpunkter i en sikkerhetskjede, sjansen for at de kan oppstå og hvor kritisk det er, for svikter ett vitalt ledd så svikter hele sikringskjeden som igjen kan være fatalt. Og så er målet å legge inn tiltak for å redusere/eliminere disse, eller rett og slett konkludere med at "oppsettet" man har valgt har for høy risiko og dermed legge ny plan. For dette er det etablert generelt m
 11. Du nevner ikke styrketrening. Om du ikke har prøvd det ville jeg ha sjekket litt rundt mulige øvelser. Personlig har jeg best erfaring med aktiv opptrening og spesielt eksentriske øvelser til å gjenskape funksjonell struktur og styrke for sener, samt desensivere smerterespons. Såler tror jeg er mer midlertidig tiltak eller for å korrigere feilfunksjon.
 12. PTG

  Vindsekk

  Samme sekk her. Om vinteren er den alltid med på dagsturer og spesielt på toppskiturer hvor man ofte er svett så er den fin å sitte i ved kortvarig rast. Og er man 2 er varmeøkningen god.
 13. Takk for fin skildring av ett område som er dels ukjent for meg. 👍
 14. Ja, i løssnø fungerer kortfeller og pulk dårlig. I tillegg skader det ikke å trekke litt pulk først, så kroppen får tilpasset seg. Både muskler/sener og om skoa eventuelt gnager og steder må polstres.
 15. For sterk vind og elvebuldring så er silikon øreplugger som formes helt perfekt, de tar all lyd, Kan kjøpes på apotek.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.