Gå til innhold

PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  965
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

PTG vant dagen sist Januar 23 2017

PTG hadde mest likt innhold!

Om PTG

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har padla en god del på høsten og har ikke funnet noen god løsning (har ikke prøvd rødt lys da..). Hodelykt er bortimot ubrukelig da refleksjonene fra åra tar alt nattsyn, og refleksjonene fra vannet er heller ikke mye å skryte av. Det som har fungert best for meg er å ikke bruke lys i det hele tatt og kun padle etter konturer på land, i månelys, stjernehimmel og strølys i området. Er du i område med båttrafikk er sikkert lanterne lurt så du blir sett av andre... For trimturer padler vi langs belyst E6 som gir nok lys (lysløypa vår, selv om det ikke akkurat er noe naturopplevelse ) Blir spennende om du finner noe som fungerer!?
 2. PTG

  Ødelagt Åsnes Polar Expedition stav!

  Jeg ville ha testet en quick fix først. Sjekk om det er mulig å dytte/vri den løse delen helt inn (fra 0 motstand til stopp), dette vil kanskje være 1 cm bevegelse, merk av på den løsdelen hvor langt den kom inn. Bruk så litt pussepapir på innersiden av røret til den nederste del av staven for å fjerne limrester. Legg så på epoxy (kun inni toppen av det samme røret) og dytt/slå helt inn til merket. La limet herde ett døgn og prøv så å vri det løs igjen. Om alt går bra har du en fullt fungerende stav igjen
 3. PTG

  Reparasjon av flenge i telt.

  Ville prøvd med tape. Om det ikke er silikonlag burde tape, eventuelt med lim fungere. Spinnakertape eller reptape til kiter burde være bra. Har god erfaring med www.kitefix.com hvor de også har spesiallim (til mine kiter). Ellers vil lim av typen aquasure eller liqiusole (casco) som er fleksibel når de har herdet veldig bra..
 4. Her har du en som er litt enklere og OCAD angle er vinkel mellom magnetisk nord og UTM rutenettnord (som mange kart har) http://www.remmaps.it/mag/ . Sjekket og OCAD angle for din posisjon blir 4,3 grader.
 5. hadde ett innspill, men @eksilbergenseren forklarte det mye mer genialt..
 6. PTG

  Telttur i Jotunheimen (eller noe sånt) i uke 35

  Vil si alle veier fra Leirvassbu er fine for telting, er bare å velge. Kanskje Gravdalen og Simledalen (ganske grønn daL) over mot ruta mellom Leirvassbu-Olavsbu kan være ett alternativ. Vet lite om fiske. Urdaldalen , særlig når det er vått, er blant de mer krevende alternativ dere kan velge, en god del grov ur/stor stein.
 7. Det er riktig :-). Ved østlig avvik trekkes avviket fra kurs funnet på kart. Og da vil bunnen i kompasshuset "gå mot venstre" være slik du har på bildet.
 8. PTG

  Freshe opp en kajakk?

  se der ja, det ble topp 👍😁. Ja Terka sin så det ut til at naturen var i ferd med å ta tilbake ☺.
 9. PTG

  Freshe opp en kajakk?

  Har du vurdert knallfarger på åreblad?
 10. PTG

  Freshe opp en kajakk?

  Stemmer, er mest gelcoat, men rens og polering er som for lakk. Både lakk og gelcoat vil over tid tørke ut og materialet vil få "porer", så vask, dyprens og voksing eller kun voksing vil fornye både vannavstøtning og glans.
 11. PTG

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Stilig, fikk dere en fin opplevelse over sør eggen?
 12. PTG

  Freshe opp en kajakk?

  Alt sånt barnearbeid var jo ikke bra, tunge avgasser, smørefett, oljer og asbest , men gud så morsomt for en liten skrott å få være med pappa eller onkler å mekke bil . Colorback er sikkert helt ok, men tror det må være mest gimmick, da den helt sikkert ikke fornyer fargen. Biler i dag er lakkert med en pulverprosess, så farge laget er ekstremt tynt, derpå lag med klarlakk. Når du pusser/polerer er det klarlakklaget du vil freshe opp og "fornye" . Vokser med slipemiddel fjerner oksidasjonsbelegg (det som ser matt ut) i klarlakken, men du vil jo ikke slipe for mye bort. Vokser med mere slipemidler klarer sikkert å fornye noe bedre og beholde glansen lengre, men for egen del vil jeg fjerne minst mulig lakk og en vanlig voks vil gi brukbar glans en stund. Da vet du også at klarlakken (som inneholder UV-filter) ikke er blitt for tynn. Om du vil beholde glans lengre ville jeg heller startet med normal voksing og polering (som ikke sliter hardt på klarlakken) og heller valgt ett litt dyrere produkt på toppen. Da heter de noe sånt som lakkforsegling, ditech, extra gloss eller super resin. Disse legger ett mer slitesterkt toppsjikt, og jo dyrere jo bedre hehe.. for bil er det vel fort 5 lapper, for en kajakk kan du jo sjekke om Autoglym Super Resin som er billig og har gjort det bar i bil tester kan være noe.
 13. PTG

  Freshe opp en kajakk?

  Ser jo veldig fin ut da, litt bruksmerker er stas mener nå jeg. Men vil du freshe opp litt uten behov for gelcoat/sparkel (dypere riper), så vask med Zalo eller båtrens først (avfetter og rengjør). Ikke bruk for sterke saker. Det kjappeste er så å vokse med en regjøringsvoks som da både rengjør skroget og legger en beskyttende hinne når den til slutt blir polert. PS: Lurt å unngå å legge det på gummilister. Om du bruker bil eller båt produkt på kajakk tror jeg er ett fett. I klubben bruker vi det om hverandre og kan ikke si at vi merker noen stor forskjell. . For eget bruk mener jeg at det var en Turtle vax Caranua eller noe sånt (har UV filter) som ble brukt sist, men vi har også båtpolishvokser fra Biltema. For gummilister og -lokk vil en gummifornyer være bra. Lukene blir da også mye lettere å få av og på.
 14. Må være feilmerka, er en helt vanlig tur på godt merket sti i lett fjellterreng. Velegnet for alle. DNT merker f.eks fler dagers tur langs Jotunheimstien som går her som "middels". Dvs i grei gåform med sekk.
 15. PTG

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Det holder fint. Kan droppe de største kammene også . Ellers lurt å ha med 3-4 lange slynger for å legge rundt ting, ofte kjappere enn å finne kileplasser. Og seigmenn og godt drikke da
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.