Gå til innhold

PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 020
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

PTG vant dagen sist Januar 23 2017

PTG hadde mest likt innhold!

Om PTG

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lillehammer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har hatt en robåt i tre med samme form som Suvi 495, uovertruffen til roing, godt sig og mer enn stabil nok, men med en del v-form på skrog så lener den seg lett fra side til side når man forflytter vekta inni og det er det jo ikke alle som liker, men sjøl syntes jeg det var en vanesak, jeg stod i båten og fluefiska til alle kanter.
 2. Har Moonwalker sjøl og ikke opplevd tilsvarende. Det er jo heller begrenset hva man kan fikse på brennerenheten (alt er loddet) så ville feilsøkt litt mer så du kan eliminere noen mulige kilder. Heller mest mot enten lekkasje eller noen som hindrer flyten av gass. Er flammen ok? Eller pulserer den også? Gjelder dett både på min og maks? Har du prøvd annen gassboks? Er det lite gass på boksen? Var det kaldt? Vind? Føler eller ser du noen lekkasjer (sprekk i metall, lukt) Kommer gassen ut av dysen i jevn strøm eller pulserer den også? Er hullet som går inn i regulatoren åpent eller kan det ligge noe dritt der. Er alle koplinger stramme (de skal ikke kunne beveges).. Om du mistenker lekkasje nå, prøv å feilsøk med såpevann.
 3. Flott rapport . Har sjøl bare vært i området på en tur, men det frister til gjentakelse. Vi starta fra Zakarias dammen, så betydelig flere på tur, men fortsatt ypperlig service og plass på hyttene.
 4. PTG

  Regntøy

  Jeg er i motsatt land og bruker bare gore-tex eller lignende, men har ingen forventninger til det som markedsføringen prøver å gi inntrykk av. Konsept: regulerbart skall system så man ikke trenger to sett. Funksjonelle luftemuligheter vektlegges (gode glidelåser under armene og i front og langs beina). Skallsett tørker fort og tar av for elementene. Slitesterkt (3-lags eller 2-lags med netting). Har det vært vått blir plaggene ikke blytunge. Fryser vannet på innsiden er det bare å børste av "rimet". Påvirkning på miljø er sannsynligvis verre enn for andre lignende produkt. Når det regner/blåser/ er kaldt er det innerlaga som justeres og eget tørt sett til leir eller når man er i ro, våt bli man okke som. Gore-texens "puste" egenskaper er ca 1 liter/1kvm stoff/24 timer under optimale forhold, det er realiteten. Så går du en time og svetter 1 liter, så tar det 12-15 timer å få det ut igjen under optimale forhold, om man ikke lufter med glidelåsene. Er det fortsatt høy luftfuktighet ute og vått stoff på yttersiden går det mot 0 vann ut. Men om noen oppdager andre plagg som dekker spekteret som gore-tex e.l. og fungerer tilfredsstillende i så skal jeg ikke være sistemann i butikken .
 5. Nytt merkesystem er jo litt grovt, de burde hatt en farge til mellom rød og svart som gikk opp til 1500hm og 30 km, også svart etter det, da hadde de bedret mappingen fra den gamle som viste antall "føtter" til det nye med farge. Trekanten i Trollheimen hadde 3(4) føtter som angivelse., dvs en gode og greie dagsturer. Systemet gikk til 5 føtter (som regel turer som innebar flere topper eller lange turer i vanskelig terreng). Dette systemet ga etter min meningen bedre angivelse av hvor "tung turen" kan oppfattes, også kunne man lagt til ett felt for å beskrive "andre vanskeligheter" (kliving/vading etc). Og legger du til at nesten "alle" går trekanten, så kan du være sikker på at du ikke vil oppfatte den som veldig krevende rent teknisk
 6. Nei Danmark blir for lavt igjen 😁.
 7. Har aldri opplevd dette som noe problem, de fleste har tilbud til teltere og om man for mat oppfører seg som om man var telter bør det være greit, reglene varierer fra hytte til hytte. Det å gjemme seg bort i kriker å kroker i eller ved hytta har ikke jeg sansen for, men da mest av brannhensyn. Kanskje bør man da heller planlegge annen rute eller telte?
 8. Heheh se der ja, nostalgisk form, men ikke noe telt jeg ville valgt i dag. Husker fortsatt en overnatting utafor Olavsbu hvor jeg måtte holde fast teltstengene i vindkasta , men til lavlands bruk var det jo helt topp.
 9. @Marius Engelsen Inuk er vel originalt Kirton. Seabird produserer helt greie skrog og finish til plastbåt pris, og med tanke på vekt så er de bra robuste. Skroget er veldig stivt på min H20, men aner ikke om den repr øvrig prod. Men på rigging vil jeg si de har spart litt på prisen (plastdetaljer og mykt ror). 600 Sport ser absolutt rask ut, men 6 m er mye båt . Ut fra mål er den nok raskere enn H20, og den ligger i mellomsjiktet mellom de virkelige raske havracerne og de litt mer stabile.
 10. @Miamaria spring eller rocker, men også kalt marathon fasong i xpress segmentet
 11. Takk for oppdatering. Om man unngår at for mye skitt legger seg på så skulle det betyr at slitasjen og blir mindre. Har du målt lengdeforskjell på kjedet?
 12. Er fortsatt noe få snøflekker igjen her og der, men absolutt gå føre. webkamera fra fjellet her: https://skisporet.no/weatherstation
 13. Kul video Jeg har en Seabird H20 som jeg kan si litt om: Bygg: Overordnet kvalitet/robusthet/finish er bra, men som billig produkt lider den av for høy vekt, noen billige løsninger og konstruksjon som ikke er balansert. I bruk: Som relativt rask tur/trim båt er den bra sjødyktig, stabil, forutsigbar og ruller uten problem. Også grei med wingåre. Ankepunkt: De sier at de har kopiert Epic 18x (ser at det er fjernet fra web siden nå), og det er bra for opplevelsen er helt forskjellig (har padlet en 18x en del) Høy vekt rundt 25 kg. Feil balansert, setter seg tidlig i vannet. Flyttet setet noen cm fremover og det ble da bedre, men fortsatt svak i medium til høy fart. 1-2 km/h dårligere enn Epix 18x og det er mye. For mye fleks i plastror, byttet til navigator (alu blad) som hjalp. Jeg har den liggende i Romsdal for kortere dagsturer fra feriested, men ville personlig sett etter noe annet med bedre ytelser om den skal brukes en del. Inuk er sannsynlig ett bedre valg, men om du kjøper Seabird "versjoner" ville jeg testet egenskapene nøye.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.