Gå til innhold

PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 014
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

PTG vant dagen sist Januar 23 2017

PTG hadde mest likt innhold!

Om PTG

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lillehammer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nei Danmark blir for lavt igjen 😁.
 2. Har aldri opplevd dette som noe problem, de fleste har tilbud til teltere og om man for mat oppfører seg som om man var telter bør det være greit, reglene varierer fra hytte til hytte. Det å gjemme seg bort i kriker å kroker i eller ved hytta har ikke jeg sansen for, men da mest av brannhensyn. Kanskje bør man da heller planlegge annen rute eller telte?
 3. Heheh se der ja, nostalgisk form, men ikke noe telt jeg ville valgt i dag. Husker fortsatt en overnatting utafor Olavsbu hvor jeg måtte holde fast teltstengene i vindkasta , men til lavlands bruk var det jo helt topp.
 4. @Marius Engelsen Inuk er vel originalt Kirton. Seabird produserer helt greie skrog og finish til plastbåt pris, og med tanke på vekt så er de bra robuste. Skroget er veldig stivt på min H20, men aner ikke om den repr øvrig prod. Men på rigging vil jeg si de har spart litt på prisen (plastdetaljer og mykt ror). 600 Sport ser absolutt rask ut, men 6 m er mye båt . Ut fra mål er den nok raskere enn H20, og den ligger i mellomsjiktet mellom de virkelige raske havracerne og de litt mer stabile.
 5. @Miamaria spring eller rocker, men også kalt marathon fasong i xpress segmentet
 6. Takk for oppdatering. Om man unngår at for mye skitt legger seg på så skulle det betyr at slitasjen og blir mindre. Har du målt lengdeforskjell på kjedet?
 7. Er fortsatt noe få snøflekker igjen her og der, men absolutt gå føre. webkamera fra fjellet her: https://skisporet.no/weatherstation
 8. Kul video Jeg har en Seabird H20 som jeg kan si litt om: Bygg: Overordnet kvalitet/robusthet/finish er bra, men som billig produkt lider den av for høy vekt, noen billige løsninger og konstruksjon som ikke er balansert. I bruk: Som relativt rask tur/trim båt er den bra sjødyktig, stabil, forutsigbar og ruller uten problem. Også grei med wingåre. Ankepunkt: De sier at de har kopiert Epic 18x (ser at det er fjernet fra web siden nå), og det er bra for opplevelsen er helt forskjellig (har padlet en 18x en del) Høy vekt rundt 25 kg. Feil balansert, setter seg tidlig i vannet. Flyttet setet noen cm fremover og det ble da bedre, men fortsatt svak i medium til høy fart. 1-2 km/h dårligere enn Epix 18x og det er mye. For mye fleks i plastror, byttet til navigator (alu blad) som hjalp. Jeg har den liggende i Romsdal for kortere dagsturer fra feriested, men ville personlig sett etter noe annet med bedre ytelser om den skal brukes en del. Inuk er sannsynlig ett bedre valg, men om du kjøper Seabird "versjoner" ville jeg testet egenskapene nøye.
 9. PTG

  Lime sko

  Jeg ville også anbefalt Liquisole. Har brukt det mye, med svært bra resultat. Men dessverre har Casco ikke bare byttet navn til Rubberfix, men også endret innhold. Så Rubberfix er nå langt unna det Liquisole var. Kan ikke anbefales. Alternativ vil jeg tro er kontaktlim eller Aquasure (som mange anbefaler)
 10. Vil si at du er for seint ute, men om en del bæring eller hoppe fra snøflekk til snøflekk er ok går det jo. Om det er for varmt vil mange av snøfeltene være helt råtne før 14-1500 hm. Mot Bukkehøe :bære kanskje 400 hm eller sikksakke på det som er av snø (veldig lite), til høyre for Ytre Illåe, deretter krysse elva og opp breen som leder mot toppen, er større partier med blåis der nå, så stegjern og isøks er nok lurt. Lite sprekker. Mot Skagsnebb, kanskje 1400 m før skiføre. Breen kan gås, og de største sprekkene er synlige. Fra navnløs bre opp mot Skagnebbsryggen, bør du ta høyde for bregleppe (isøks/stegjern). Hurra er åpen nederst og det går en god del vann. Jeg vil ikke kalle det som er nå vårskitur, og om du venter 2-3 uker kan du gå det som sommertur.
 11. Oi så bra at det gikk fint. Ingen skam å snu. Gikk der for 3-4 år siden og da var det østlig rute som vi fulgte, men selv med generelt mer snø, var flanken ned til Grimsdalen og videre i Grimsdalen veldig snøfattig, så dere hadde nok fått en rimelig bar tur videre for det hadde tatt seg opp igjen.
 12. Jeg har i mange år brukt Garmin 60CS, denne klarte jeg å legge igjen på en fjelltopp på nordvestlandet. Etter sjekk på nett etc, endte jeg opp med, ja, Garmin 60Csx igjen, til tross for mange nye spennende enheter. Ja, den er en traktor, men det er ikke så dumt med traktor når man vektlegger pålitelighet, robusthet. Med planlegging på PC er heller ikke skjermstørrelse noe stor begrensning synes jeg. Disse enhetene har tatt imot mye dritt, som fast inventar på kajakkdekk med vann, salt og sol, i svette jakker, i sprengkulde, på armen når jeg kiter eller når de ramler ut fra sekken. Angående mobil som alternativ: Hadde ifm laserjolle seiling en vanntett mobil (skulle tåle 1m og 30 min under vann, IP67 eller IP68) i en ikke vanntett lomme i tørrdrakta. Etter noen ufrivillige bad, oppdaget jeg når jeg skulle ringe at hele displayet var fylt med vann. Telefonen var ett år gammel. Jeg åpnet mobilen og selve designet hadde veldig tynne gummipakninger.
 13. PTG

  Dunbukse

  BD buksa blir du nok fornøyd med, og den virker å være helt lik Rab buksa. Rab buksa ser ut til å være priset for høyt, mener jeg betalte rundt 1200 kr for den.
 14. PTG

  Dunbukse

  Har også brukt anna med påsydde borrelåser, men som du sier så dekker den ikke helt ned. Hadde derfor for kaldere forhold brukt lettere Ajungilak dunbukse, men uten glidelåser. Ingen helt optimale når man styrer rundt i telt, så de siste to åra har jeg som @Tor-Erik-L-77 valgt syntet, min fra Rab, og den er jeg veldig fornøyd med. Bruker den også til og fra innetrening på vinteren når jeg "el-sykler" og etter skitrening i kald bil. Slitesterk, Lett å vaske og tørker fort. https://www.fjellsport.no/rab-photon-pants-black.html?gclid=EAIaIQobChMItNPt8aD64AIV0eeaCh0BFQ87EAQYAiABEgLhdPD_BwE
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.