PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  863
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

PTG last won the day on Januar 23

PTG had the most liked content!

Om PTG

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lillehammer
 1. Anbefaling skalljakke?

  For å si det sånn, er en grunn til at jeg bruker jakke til under 1000 lappen på nesten alt av klatring, både fjell og is + gammel Bergans Dermidax bukse. De super dupre Gore-Tex jakkene finnes ikke slitesterke, så de bruker jeg kun når det er turer med behov for lette plagg som er vind og vanntette.
 2. Rep av sykkelsko

  Jeg har limt lette klassiske skisko hvor såleplasten er helt glatt og hvor hele fronten hadde løsnet (tupp binding). Skoa har nå gjort 150+ mil uten antydning til å løsne. Brukte treplater og tvinger for å legge press, så tørke 24 timer. Limet heter Casco LiquiSole. Bruker det også for å tette hull i gamasjer, bukser, hansker etter isklatring. Det holder seg bevegelig, også i kulde. Sterkeste og beste limet jeg har brukt. Vanlige to-komponent av type epoxy blir for stivt og vil krakkelere og sprekke opp etter en tid.
 3. Helt greit å gå via Høgdebrotet til Steinflytind i hvert fall.. Ferdig tråkka i helga 😎. PS: ikke alt for mye snø i området nå, noen litt steinete parti.
 4. Førstehjelpskit

  +superlim (lime mindre kutt)
 5. Hvilken komfortforttemperatur til vintersovepose?

  Da ville jeg gått for syntetisk, den tåler bedre fukt, mer slitesterk, lavere pris og enklere å vaske. Alle soveposer taper noe spents, så komfort for dame på -20 eller -25 kan være et greit valg. Det dekker det meste av årets vintertemperaturer og velger du en modell med glidelås er det ikke så vanskelig å regulere tempen. Velg en som ikke er for stor (mer luft å varme opp), og som har god tetning rundt skulder (for deg). Sjekk også at glidelåser går lett og ikke setter seg fast lett og at snøringer rundt skulder og hode løper lett (dette er typisk små irritasjonsmomenter). Støtter bruk av to liggeunderlag, et med luft og et i skum, da har du komfort, bra isolasjon og sikkerhet ved punktering.
 6. @elgen har svaret :-). Dette med å koke havregraut gir som oftest lim, om man ikke har veldig mye vann i. Jeg koker vannet og heller det så over kornet, lar det kun svelle en kort stund, tilsetter så ønskede ingredienser (ofte litt syltetøy eller viking tørrmelk) og slenger på mer vann. Da blir det ganske tyntflytende og lett å få i seg. Alternativt bytter jeg ut havre med firkorn varianter. Dette har jo stort sett samme næringsinnhold. Opplever da aldri denne limfølelsen eller tjukk betong og det blir mye lettere å få iseg
 7. Alternativ var dersom rappell ikke var mulig pga mye snø Men opp til dere..
 8. Ja Skagsnebb ryggen er helt grei klyving videre. Rappell fra Storbreatind så mener jeg vi la slynger og det lå nå ihvertfall en god del stein der så det kan ha vært det vi brukte. Husker ikke feste som noe issue. Sjelden man må sette igjen kiler. Om vinteren kan det være at det ligger mer snø der så dere får ta en sjekk, men dere kan da stå på ski rundt f.eks via Storbrean også klive bratt opp i flanken på Storbreahøe. Mange muligheter 😊
 9. Er lite snø så vil tippe vegen er oppe. Om den ikke er det kan dere ta inn Leirdalen og benytte Hurrbreen som utgangspunkt for toppene. Ryggene er sannsynligvis bare, men ville tatt med øks og stegjern. Ryggen fra Hurrbreatind østover mot Bakarste Skagsnebb er grei klyving forbi noen nabber, alternativt litt ut i sørsiden. Eventuelt opp fra Hurrbreen til laveste punkt og vestover på ryggen, en markert hammer må da klyves rundt på sørsiden. Ryggen fra Storbreatind mot Storbreahøe krever kort rappell eller nedklaring i løst fjell, grad 3. Ville heller tatt Storbreahøe mest mulig direkte fra Leirdalen eller litt fra sør, på gode snøforhold gir det fin, bratt nedkjøring. Alle toppene rundt i området er fine, så bare å velge, f.eks Store Smørstabbstind, Sauen, Stetind, etc..
 10. Luksusproblem

  Samma her. Dunpose som lakk, Helsport Børgefjell telt og Bergans rammesekk kjøpt for konfirmasjonspenger ble brukt på mange opplevelsesrike turer. Det var tider, mimre mimre..
 11. I år med såpass lite snø østafjells er nok ultimo mai optimistisk. Om det blir klare netter og litt nattefrost ville jeg søkt breer for dagsturer med tidlig start, men allikevel valgt traseer med lite sprekker.
 12. Stangkopper eller hull for stangfeste

  Jeg har nå i hvert fall sett 4 varianter av måter å feste stanga på, og da både på dyre og billige telt, så jeg tviler på at det har så mye å si så lenge teltet står. Det viktigste er om materialene og sømmer e.l. er gode nok så de tåler belastning og ikke gir etter. 1. I mitt dyre, lette 5 sesongers telt: Stengene presses i kryss inne i teltet og hviler kun på forsterket bunnduk (gummimateriale) - det har fungert fint. 2. På ytterteltet, som kan zippes på, så presses stangenden ned i hull ) dog er det 2-3 hull for ulik stramming, det har også fungert fint. 3. På Helsport er det stangkopper + stramming: det fungerer bra. 4. På ett Hilleberg telt er det noen tynne pinner som settes inn i stangenden + stramming : det fungerer bra. McKinley er jo lavere priset, men om festene er presset bra på skulle det holde fint. Jeg har også ett McKinley telt, med samme løsning, men har brukt det såpass lite at jeg ikke kan si om det holder over tid eller under mer vindfulle forhold.
 13. Hvordan ligge/sove behagelig?

  Ja en veldig fin øvelse, selv om jeg nok ikke er helt langflat :-).
 14. Voile 3-pin gnager på Crispi Svartisen

  Dropp endring på bindingen, å bende den ut vil lett "åpne" hele kanten og da blir det mer sideveis slark.. Sjekk heller om poppinga på naglen er bra nok, om ikke, fil bort "ujevnheter" eller klem den litt mere sammen. Om naglinga er bra, så tar du enkelt å fjerner ørlite av gummien på skoen som går innpå. For å unngå "kneppet" er det sikkert nok å skråfile litt så overgangen mellom såle under og på siden blir litt mere rund og ikke tar tak i naglen. Eller du kan vente til gummien slites seg bort av seg sjøl. Dette er ganske vanlig friksjonspunkt og ingen feil.