Gå til innhold

PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 003
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

PTG vant dagen sist Januar 23 2017

PTG hadde mest likt innhold!

Om PTG

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lillehammer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Oi så bra at det gikk fint. Ingen skam å snu. Gikk der for 3-4 år siden og da var det østlig rute som vi fulgte, men selv med generelt mer snø, var flanken ned til Grimsdalen og videre i Grimsdalen veldig snøfattig, så dere hadde nok fått en rimelig bar tur videre for det hadde tatt seg opp igjen.
 2. Jeg har i mange år brukt Garmin 60CS, denne klarte jeg å legge igjen på en fjelltopp på nordvestlandet. Etter sjekk på nett etc, endte jeg opp med, ja, Garmin 60Csx igjen, til tross for mange nye spennende enheter. Ja, den er en traktor, men det er ikke så dumt med traktor når man vektlegger pålitelighet, robusthet. Med planlegging på PC er heller ikke skjermstørrelse noe stor begrensning synes jeg. Disse enhetene har tatt imot mye dritt, som fast inventar på kajakkdekk med vann, salt og sol, i svette jakker, i sprengkulde, på armen når jeg kiter eller når de ramler ut fra sekken. Angående mobil som alternativ: Hadde ifm laserjolle seiling en vanntett mobil (skulle tåle 1m og 30 min under vann, IP67 eller IP68) i en ikke vanntett lomme i tørrdrakta. Etter noen ufrivillige bad, oppdaget jeg når jeg skulle ringe at hele displayet var fylt med vann. Telefonen var ett år gammel. Jeg åpnet mobilen og selve designet hadde veldig tynne gummipakninger.
 3. PTG

  Dunbukse

  BD buksa blir du nok fornøyd med, og den virker å være helt lik Rab buksa. Rab buksa ser ut til å være priset for høyt, mener jeg betalte rundt 1200 kr for den.
 4. PTG

  Dunbukse

  Har også brukt anna med påsydde borrelåser, men som du sier så dekker den ikke helt ned. Hadde derfor for kaldere forhold brukt lettere Ajungilak dunbukse, men uten glidelåser. Ingen helt optimale når man styrer rundt i telt, så de siste to åra har jeg som @Tor-Erik-L-77 valgt syntet, min fra Rab, og den er jeg veldig fornøyd med. Bruker den også til og fra innetrening på vinteren når jeg "el-sykler" og etter skitrening i kald bil. Slitesterk, Lett å vaske og tørker fort. https://www.fjellsport.no/rab-photon-pants-black.html?gclid=EAIaIQobChMItNPt8aD64AIV0eeaCh0BFQ87EAQYAiABEgLhdPD_BwE
 5. Når det gjelder gass så skulle det vel i teorien kunne lages system som oppnår mindre CO, siden antall Carbon atom er færre, ditto kreves det mindre Oksygen for god forbrenning. Men designet vil vel som for andre brennere være det som avjør mest. Mener jeg så en tabell en gang over test av gass apparat som viste stor spredning i CO. Tror også at noen gasslamper avga relativt mye CO 😮.
 6. Med tynt tau (4mm) kan du tre det gjennom plast brøytestikker så har du mulighet til å rigge om dersom turen går i mer kupert terreng.
 7. Det er nok mange som kan anbefale XGK. Kjører samme opplegget som @Marius Engelsen om vinteren. Whisperlight og XKG. Begge har jeg hatt i hvertfall 15 år. Flasker og pumper går om hverandre og med rep.sett/saker har jeg enda ikke opplevd svikt på tur. Begge vil jeg si er enkle å reparere i felt. Det som kan være lurt er å lese seg litt opp på feildiagnose og restart dersom den plutselig slokner, så du bedre skjønner hva som er feil.. f.eks gul flamme som betyr... flamma sjokker som betyr, og at du unngår å fyre opp igjen på feil tidspunkt. Flytende er overlegent i kaldt vær, men krever litt mer oppstartslæring.
 8. Siden servicemann kanskje også er litt fersk: Når du leverer dem inn bør du sikre deg at de bruker skruelim. Om ikke, så krev det. Det gjør stor forskjell på styrke/holdbarhet.
 9. Jeg bruker Gipron ala Rondane for vinter (ski på fjellet utenfor løyper og trugeturer med tung klatresekk i bratt terreng). På skare og i løssnø vil du sette pris på medfølgende trinse, den er større enn de fleste plasttrinser, og flekser med terrenget. I bratt terreng vil plasttrinser ofte poppe ut, da de ikke vinkler sem med underlaget. For sommer ville jeg valgt et annet par, da trinsa ikke er så lett å fjerne. Har hatt mine Gipron i 10+ år og de er fortsatt helt fine. https://www.oslosportslager.no/produkt/797-rondane-2-delte-teleskopstaver-7073.aspx
 10. Har ikke vært i høyden, men bruker Nepal Evo GTX til isklatring, versjonen før Cube, og vil si de holder til -15 (med ett par vanlige Ulvang sokker), men blodsirkulasjonen blir vel noe dårligere i høyden? Om du har store sko og kan putte nedi veldig tykke sokker blir jo saken bedre . Med varm overboot kan du sikkert gå 5-10 grader lavere. Om du tenker tur med Hvitserk, så har de veldig god kompetanse, så ville hørt med dem om hva som er anbefalt.
 11. Hei @Thomas E Du skrev at de ikke har klart å levere på soveposefronten, så min feil, da jeg antok at du hadde også hadde brukserfaring med ekstrem soveposene til Helsport. Å vektlegge ting forskjellig er jo helt greit, men idag hvor det finnes så mange produkter som "claimer" å være beste på pris, kvalitet, vekt etc, så tillegger jeg nok mer i hvordan det er designet, sydd og om det faktisk holder mål, og da er brukserfaringer som andre har veldig viktig for meg .
 12. Min kommentar gikk på at det å sammenlikne vinterposer med ekspedisjonsposer blir feil da de retter seg mot helt forskjellig bruk. Hvordan Helsport klarer seg i ekspedisjons segmentet vet jeg ikke, men samarbeidspartnerne og ambassadørene som de jobber med representerer jo noen av de mest aktive og erfarne som vi har i norge idag mht bruk og kunnskap under ekstreme forhold og for egen del ville jeg tillagt det stor vekt. Og har ikke Helsports Tempelfjord vært med på Børge Ousland og Torry Larsen og Rune Gjeldnes sine siste polare ekspedisjoner? I mitt hode betyr "tallene" på en sovepose mye mindre enn at f.eks Hvitserk eller Børge Ousland (i Helsports tilfelle) både bruker, har deltatt i design og anbefaler produktet for en type bruk (selv om de får betalt for det). @Thomas E Hvilke ekspedisjoner er det du har vært på og hvilke poser fra Helsport var det da som ikke holdt mål?
 13. Unnskyld, men nå er dere helt ute å kjøre . Her er det snakk om ekspedisjonsposer hvor det er lagt mye ned i detaljer for den type bruk. Man kan ikke sammenligne en pose til t-lim - 25 med en som går under -40. Type materialer , kvalitet på dun, sømteknikk, volum etc er i en helt annen klasse. Når man krabber under -35 er prisleiet -7000 til 15000 kr helt forventet. Man får helt ok telt til 1500 kr også, men det er ikke det du ville tatt med i vinterstorm på vidda eller arktis, da må du regne med priser rundt 7-12 000 kr.
 14. Jeg har riktignok ikke Pico, men Tesla X og den har samme plugg. Lett å sette isammen, og som regel vanskelig å ta fra hverandre. Det ser ut til å være gummien som "setter" seg, og det er jo bra så den er vanntett, usikker på om det er pga vakum eller friksjon. Uansett så hjelper det å bruke negelen på gummikanten og vippe gummien litt ut. Da har kontakta alltid vært lett å lirke fra hverandre. Og de gangene jeg har etterfylt med litt konduktivt fett går det veldig lett.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.