Gå til innhold

PTG

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 032
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

PTG vant dagen sist Januar 23 2017

PTG hadde mest likt innhold!

Om PTG

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lillehammer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mange gode forslag og for bod kan garderobesystem fungere topp. For garasjen har jeg rigget en vegg med Elfa vegghengt system, dvs bærelister fra gulv til tak og knekter og hobbyplater for hyller. Da er det enkelt å rigge om. Benytter gjennomsiktige plastkasser med lokk - store og mellomstore. Der er ok system for å unngå støv, men alltid litt styr å finne frem saker selv om de er forsøkt sortert etter tema.
 2. Ville tatt med vanlige smertestillende og betennelsesdempende. Om det kreves mer så betyr det de med rød trekant, og da er det heller ikke lurt å være ute i kajakk. Om du bruker lite smertestillende til vanlig så vil jeg tro disse gir god nok effekt, og trenger du mer er det kanskje bedre å hvile eller avbryte så det ikke blir noe permanent. Høres ut som en veldig kul turplan da . Det viktigste er forebyggende, så mange turer i kajakken i forkant, og unngå kalde håndledd etc. I tillegg størrelse på åreblad, mindre flate for lettere gir, som er bra på langtur.
 3. Minnesund blir sånn ca midt i mellom, og da er jo Romeriksåsen-Nannestad nærliggende sted. F.eks start fra Brovoll. Skiforeningen melder om bra forhold der nå https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/romeriksasene-nannestad/ der finner du mer info. F.eks Scooterspor opp til Avalsjøen.
 4. Du vil ha noe som tåler en del og som har mest mulig bærende overflate, ei heller å forakte om de har mye friksjon mot snø. Og de fleste finner sine løsninger. Jeg bruker samme opplegg som @Marius Engelsen 30x4cm brede alu plugger på sidene og mer solide saker til bardunene (50x5x1 cm trelister og bjørkepinner). Disse setter seg godt i snøen, kan graves ned eller også bankes ned med spaden. Plastplugger vil j tro er glatte og kanskje sårbare i kulde? Er det veldig lite snø og tele, kan også lang spiker + hammer gjøre nytten, men nå var det vel på snø som var tema her
 5. Jeg har vært på private turer utenfor område 10 med scooter, kan være de har strammet inn, så ville ha forhørt meg om det før dere legger for mye arbeid i det. Men det er veldig langt fra å bare slenge inn en søknad, da blir dere avvist! Dette er fortsatt såpass eksotisk reisemål at dere bør bevise at dere er turister med kompetanse, innsikt og ansvarlighet, som fint vil klare dere uten turguide(r). Jeg vil si at fra idestadie bør dere legge inn en real dose planlegging hvor dere konkretiserer så mye som mulig og innvier sysselmannen om dette i søknaden. Her er noen stikkord fra søknaden vi la inn til Newton toppen (og som ikke er veldig langt unna Atomfjella): -Dokumenterte felt-kunnskap for vinter (speidern, militæret, DnT etc). Beskriv gjerne turer dere har gjort før, spesielt lengre vintertelt turer. -Dokumenterer våpen kunnskap (jeger, militæret, skytter/pistol klubber) -Dokumenter "mekaniker" kunskap (alt fra primus, revner i telt til snøscooter (skifte deler i beltet, ising, skifte variator reim m.m.)) -Dokumentert back up planer/reserve kapasitet (mat, drivstoff, verktøy, avtalt tilbake frakt av scooter med lokalt firma om den skulle strande m.m, ekstra telt, primuser etc.) -Beskriv utrustning (soveposer, telt) -Beskrev interne avtaler for å sikre at gruppa holdes samlet og ingen agerer idiotisk. -Beskrev medisinsk kompetanse (lege, sykepleier, røde-kors, enkel 1.hjelp). medisinsk utstyr, m.m. -Beskriv sikkerhetsutstyr og hva dere har av kompetanse f.eks hva om en snøscooer går i bresprekk (f.eks rednings, bre- eller klatrekompetanse, teltbrann. storm, whiteout, gps-navigasjon) -Beskriv turplaner og her må dere gjerne fylle på med oppdatert info dere vil få tak i, f.eks fra folk som nylig har vært i området og kan si noe om breene, elver, sprekker, sjøis etc så dere kan vise til konkrete planer og planlegge alternative veier dersom plan A..B.. ikke er farbar. -Innsikt i Svalbardmiljøloven etc.. Forsikring: Newtonfjell var det ca 12 mil til og 100 000+ kr som måtte avsettes på konto for eventuell søk/redning. Er vel 14-15 mil til Atomfjella. Nødpeilesender er vel fortsatt obligatorisk. PS: Skikjøring i bratt fjell er jo forbundet med risiko, potensiell krevende redning etc så vil tro det er lurt å si noen ord om hva dere har tenkt for å berolige Sysselmann. Om dere fikser det, så er jeg ganske sikker på at dere også blir veldig fascinert av Svalbard og får dere veldig gode turminner for livet .
 6. PTG

  Kuldekrem?

  @Tessatroll Er vanskelig dette med kuldekrem, når jeg testa det i barne/tenåra så mente vi jo at det kanskje funka , men opplæringa i Forsvaret så var det motsatt budskap. Når man svetter så blir det "vannlag" mellom kremen og huden som faktisk øker sjansen for frostbitt. Så det var anbefalt å beholde hudens eget fettlag (ikke vask om morgenen) og bruke vanlige fuktighetskremer flere timer før (så de vannbaserte delene ble tatt opp av huden før kuldeeksponering), utover det var det bruk av tekstiler og aktivt varme kalde områder. Interessant undersøkelse fra Finland om dette : 47% of Finnish conscripts had had at least one frostbite of the head (42% on the ears, 23% on the face) at the age of 19. Non-medicated ointments are traditionally used in Finland for protection against facial frostbite without scientific evidence of their benefit. In studies on cold protecting emollients it was found that 21% of the male conscripts in Finland had used them in the cold. 84% of the users had experienced their effect as somewhat or clearly protective. However, in a controlled prospective epidemiological study of 913 cold injuries of the head, the use of cold protective ointments was associated with an increased risk of frostbite to the head (odds ratio 4.5 for ear frostbite, 5.6 for nasal frostbite and 3.3 for frostbite on other parts of the face). The thermal insulation provided by different emollients in the cold was minimal in in vitro experiments using a skin model. In in vivo studies with test subjects the skin on the applied half of the face cooled at least as quickly as the untreated half. However, when white petrolatum was applied, the subjective skin perception of a test persons was warming in the majority of the tests, in contrast to objective measurements. "Protecting" emollients seem to cause a false sensation of safety leading to an increased risk of frostbite probably mainly through neglect of efficient protective measures.
 7. PTG

  Kuldekrem?

  Sjekket og akkurat nå er det Hestra sine som ligger fremst i vottte/lue kurven. Brukt i hele høst/forvinter, de har friksjons mønster på tommel og pekefinger. 80% syntet og 20% ull. De har holdt bra, brukt dem til sykkel, kajakk (inne i muffer), løping og litt stavgang. Men liners er uansett forbruksvare for min del. https://www.fjellsport.no/hestra-touch-point-dry-wool-5-finger-marin-12.html
 8. PTG

  Kuldekrem?

  Testet kuldekrem til ansiktet for mange år siden, men veldig usikker på om det var til noe nytte. Locobase Repair bruker jeg til såre hender etter klatring og den er bra. Sjøl har jeg funnet tynne vanter innerst som det mest effektive når det er leirarbeid eller til bruk på mildere dager. Også når de er våte gir de brukbar beskyttelse. Det viktigste er at de passer godt. Miks av merinoull og syntet er stas virker å holde okei.
 9. Thomasson er veldig presis i beskrivelsene sine, så han har nok orda i behold . Selv om han har tegnet dem selv virker han å være objektiv i vurderingene. Sammenliknet med Najad vil Nord gi deg mer nærhet til vannet og den har mer markerte linjer som tillater styring uten skeg eller ror, mens Najad uten ror og pga stort volum flyter som en kort oppå og drifter lett sideveis selv om jeg tilter kajakken. Jeg vil tippe at mindre volum også vil prege plass til bein/kropp, så lurt å vurdere ditt behov der. I motsatt ende har jeg prøvesittet Black Pearl og det blir som å tre på seg ei trang bukse, men for en kontakt. Med angitt lengde og bredde så er nok Nord like raskt som Najad. En stor fordel med Najad er at den sluker veldig mye stash og for ukestur er den lett å pakke. Tidsklemma er ikke enkel. Sjøl brukte jeg mest seine kvelder når unga hadde lagt seg, men noen helger måtte til, så uten supporting fru hadde det nok ikke blitt noe..😃
 10. Nydelig bilde og lekker Norse båt 😊. Båt1: Najad, strippbygg, med tegninger fra https://www.thomassondesign.com/en/catalog/my-kayaks/najad. 200 timer i garasjen så var det gjort. Har faktisk hatt den siden 2001 og det blir jo nærmere 18 år og ikke 13 år som jeg skrev i teksten. Var på 10 dagers tur til Langesund i sommer og da var det den som ble brukt, hadde en dag med bølger og tok da en alene tur tur/retur Jomfruland i «åpen» sjø, så den føler j meg veldig trygg i. Båt2: PP Tornado, karbon/kevlar variant ca 11 kg, kjøpt av Ut i Naturen, Stavanger. https://www.utinaturen.no/lagervarer/surfski/pp-tornado-racer Tror modellen er gått ut, men som trimkajakk er den veldig bra. Den ene vi har i kajakklubben brukes rundt 80 turer i året og er såpass populær at jeg i sommer solgte min til klubben så de har 2.
 11. Enkleste er bare å vrenge kanalene før tørk, jeg trodde det var noe som alle gjorde 🤔
 12. Jeg har hatt en robåt i tre med samme form som Suvi 495, uovertruffen til roing, godt sig og mer enn stabil nok, men med en del v-form på skrog så lener den seg lett fra side til side når man forflytter vekta inni og det er det jo ikke alle som liker, men sjøl syntes jeg det var en vanesak, jeg stod i båten og fluefiska til alle kanter.
 13. Har Moonwalker sjøl og ikke opplevd tilsvarende. Det er jo heller begrenset hva man kan fikse på brennerenheten (alt er loddet) så ville feilsøkt litt mer så du kan eliminere noen mulige kilder. Heller mest mot enten lekkasje eller noen som hindrer flyten av gass. Er flammen ok? Eller pulserer den også? Gjelder dett både på min og maks? Har du prøvd annen gassboks? Er det lite gass på boksen? Var det kaldt? Vind? Føler eller ser du noen lekkasjer (sprekk i metall, lukt) Kommer gassen ut av dysen i jevn strøm eller pulserer den også? Er hullet som går inn i regulatoren åpent eller kan det ligge noe dritt der. Er alle koplinger stramme (de skal ikke kunne beveges).. Om du mistenker lekkasje nå, prøv å feilsøk med såpevann.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.