Gå til innhold

Espen Ørud

+Støttemedlem
  • Innholdsteller

    1 392
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    41

Espen Ørud vant dagen sist Oktober 14

Espen Ørud hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Espen Ørud

  • Rang
    Fiske-, foto- og friluftsmann
  • Bursdag 06. april 1971

Nylige profilbesøk

3 206 profilvisninger
  1. Espen Ørud

    For deg som klør av merinoull

    Henger ting til lufting ute. Minimerer pels- og fjærarbeid/fjerning innendørs. Bruker en del latexhansker til "slakting". Og aksepterer litt kortvarige plager om det skulle oppstå. Det er det verdt med all den fantastiske trimmen man får og de gode råvarene man kan videreutvikle.
  2. Espen Ørud

    For deg som klør av merinoull

    Jeg har testet positivt på stort sett alle "husdyr" med pels samt dun. Er også allergisk mot pollen fra det aller meste som defineres som gress. Om det er allergien som gjorde at jeg var plaget med kløe vet jeg egentlig ikke. Bare kjørte den enkle metoden: Kutt ut ting som plager deg Jeg bruker stort sett forskjellige syntetiske løsninger i lag ut fra hvilken aktivitet som pågår, men testet altså nevnte merke da jeg fikk det som gave. Har ikke klødd og opplever det som varmere enn en del av de syntetiske alternativene jeg bruker. Så nå bruker jeg det gjerne når det passer med aktiviteten.
  3. Espen Ørud

    For deg som klør av merinoull

    Jeg har stort sett holdt meg unna alt som ligner ull de siste årene da jeg vet omtrent alt klødde da jeg forsøkte sist for et tiår eller 2 siden. Det har medført en del uttesting av hva som fungerer for å holde meg tørr/varm de siste årene, men har funnet noe som fungerer for meg til så forskjellig som å sitte rolig i et telt med -25 grader og å gå aktivt med sekk i ulendt terreng. Med og uten nedbør. I og med at noen hadde glemt at jeg stort sett er allergisk mot alt som har fjær eller hår å kle seg med så fikk jeg ett sett med Tufte sitt Bambull til jul her ett år. Motvillig måtte jeg jo forsøke det og det har fungert overraskende bra for min del. Aner ikke om det er noe bedre eller dårligere enn alternativene nevnt over her da jeg som sagt har holdt meg unna alt med ull i i lang tid.
  4. Espen Ørud

    Feilmelding 403

    Det gikk, Innlegget jeg får feilmelding på uansett inneholder bare 2 Instagrambilder som jeg har gjort det sikkert 100 ganger før. Har forsøkt med kun link uten embedding også - det gjorde ingen forskjell....
  5. Espen Ørud

    Feilmelding 403

    Får bare 403 jeg også når jeg forsøker poste nå. Forsøker denne helt uten noen formattering for å se om det utgjør noen forskjell
  6. Espen Ørud

    Hvor har du vært på tur i dag?

    Klarte å stikke av bittelitt tidlig fra jobb og da rakk man plutselig en runde bak huset for å se etter fjærkre. Det var ingen overraskelse at dette fjellet er døpt Steinfjellet. Det var greit med solid fottøy med kurant ankelstøtte når man skulle forsere disse steinrøysene hvor det meste av hulrom osv var dekket av snø. Fjellet strekker seg til 364 moh og er dermed ikke av de aller høyeste. Jeg tok hjemturen over her og ble faktisk usikker på om det er et fjell eller om det bare er en gigantisk haug med stein Det spørs om ikke noen har hjulpet naturen bare litt med plasseringen av dette "kunstverket": Det er ofte spennende å lete etter fugl og klokken går fortere enn man hadde tenkt. Når det ble omtrent så mørkt som dette var det på tide å lete frem 1 av 3 hodelykter som ligger i sekken til slike turer. Nedstigning i mørket er ikke det gunstigste her så som sikkerhet er det minst 2 hodelykter i sekken til en hver tid...
  7. Espen Ørud

    En perfekt morgen

    Ser kurant ut her på begge skjermer der den ene er 1920x1080 og den andre er 1600x1200 i oppløsning og de ligger på noen og 20 tommer begge to. Ingen av skjermene er spesielt uvant med visning av bilder Det har ingen hensikt egentlig da man vel får de i større utgave direkte i innlegget enn det du får på imgur?
  8. Espen Ørud

    Beste kameraet for friluftsliv?

    Det beste kameraet er det du gidder bære med deg! Jeg gidder gjerne bære med litt ekstra vekt når jeg vet at jeg kan komme opp i slike situasjoner: N70 12.874 E24 05.792 by Espen Ørud, on Flickr
  9. Espen Ørud

    Et oppgjør med friluftsbransjen

    Pokker, jeg skulle gått for 2500-pakka.... Jeg får fisk i bøtter og spann, men det tar ikke heeeelt av på Instaen min likevel. Har du noen råd? De aller fleste ønsker vel å gi andre lyst til å forsøke eller bli inspirert av hva man driver med. Og da formidler man gjerne de beste stundene. Tar meg selv i å ikke dele alt for mange bilder av resultatløs fisketur i øsende regn...
  10. Espen Ørud

    Kartapp til Galaxy Watch

    Takler den GPX-filer?
  11. Espen Ørud

    Hvilket telt

    Leste bare introen. Det er dette du skal ha:
  12. Espen Ørud

    Teltlys/-lanterne

    Hvis det er en bekymring for deg: Ta det opp med dem. Det kan jo vise seg at du har fått den eneste som er utladet.....
  13. Espen Ørud

    Lufttørker og oppskrifter

    Til Beef Jerky bruker jeg: 1 kg renskåret biff (i firkanter fra frysedisken) skåret i ca 3-4 mm tykkelse (skjæres med sylskarp kniv i halvtint kjøtt for da kan du egentlig skjære akkurat så tynt du vil uten problem). Skjær vekk evt fett. Jeg forsøker plukke så magert kjøtt som mulig med minst mulig synlig fett. Flatbiff kan godt benyttes eller annet kjøtt. Vi har forsøkt med gås med hell også. Marianade: 1,5 dl Worchestershiresaus (Lee & Perrins synes jeg er best, tror de har den på Ica) ½ dl Worcestershire sauce 1 dl soyasaus ½ dl teriyaki-saus 1 ss chilisaus 1 teskje honning 5 ts salt 2 ts nykverna, svart peppar 2 ts løkpulver 1 ts med flak av tørka, rød chili (eller en knivodd cayenne) Bland kjøtt og marinade i en stor bolle eller zip-pose eller hva du nå pleier marinere i og legg i kjøleskap over natta. (Om du er av typen som har nattbesøk på toalettet så kan du riste posen en gang eller to i løpet av perioden) La kjøttet renne av det meste av marinaden i et dørslag. Du kan god dunke lett over kjøttet etter at det er spredd ut på tørkeristene med kjøkkenpapir eller lignende også for å tørke av litt mer. Tørkes i tørker (eller varmluftovn på 50 grader med åpen dør) i 4-5 timer. Det skal ikke bli så tørt at du kan knekke en nedkjølt bit. Jeg mener å huske at jeg får igjen ca 350 g av 1 kilo kjøtt. Så da vakuumpakker jeg ca 55 grams porsjoner, noe som tilsvarer ca 150 g før tørking. Kurant som tursnacks eller som tilsetning til Real-poser osv.
  14. Espen Ørud

    Hvor har du vært på tur i dag?

    Det ble en liten jakttur bak huset når været først var av det greie slaget. (Dvs kjørte et par hundre meter opp veien her da jeg ikke liker rusle lags fortauet med våpen stikkende opp av sekken...) Det veksler mellom sommer og vinter nuh. Skal ikke så veldig langt opp i lia før det veksler til vinter...
  15. Espen Ørud

    Fikse rift i gore-tex skalljakke

    TearAid på begge sider har funket greit for meg og er vel av de minst synlige også. Har gjerne smurt litt StormSure på innsiden før lappen der settes på etter at lappen utenpå er satt på. Jeg er ikke veldig kritisk på om det blir butikkpent på turtøyet...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.