Gå til innhold

Espen Ørud

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 077
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  69

Espen Ørud vant dagen sist 15. juni

Espen Ørud hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Espen Ørud

 • Rang
  Fiske-, foto- og friluftsmann
 • Bursdag 06. april 1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fiske, naturfoto og friluftsliv på generell basis
 • Sted
  Hammerfest

Nylige profilbesøk

5 193 profilvisninger
 1. Noen ganger er det selve ventilen noen underlag har ventilen på en plass hvor det er krumming på underlaget når det er pumpet hard. Dette gjør at ventilen vrir seg bittelott og kan slippe luft. Jeg har et underlag der "lokket til påfyllingsluka" trenger å smøres innimellom for å holde tett..
 2. Jepp. Akkurat det jeg mener. Trenger ikke tegne hele veien, men kan streke opp litt her og der slik at man bare kan sjekke at duken ligger riktig neste gang. Ofte vanskelig å se før det er for sent når man setter opp alene og ender med å måtte demontere litt igjen for å justere. Det slipper du med streker....
 3. Når du har fått rettet opp matta til 100% rett, noe jeg synes er viktig ved første gangs montering, så kan jeg anbefale å tegne omrisset av matta med en tusj. Det hjelper mye neste gang. Skriv gjerne eierinfo under matta på selve duken også...
 4. Det går helt fint. Med mindre du er 143 cm og 238 kg
 5. Ny kano har en fordel av å... 1. Bli satt sammen med nøyaktighet slik at matta er MIDT i i både lengde og bredde. 2. Stå montert en god stund så lenge du ikke MÅ slå den sammen. Det vil gjøre det enklere å sette den sammen senere. Jeg har den stort sett sammenslått hele sommeren da jeg bruker den mye. Frakter den også på biltaket om det ikke er for lange turer i stor fart og evt mye vind. Biltak i høy fart i kastevind er ingen fordel og flere har fått vrengt kanonen. Jeg kjører heller noen ekstra mil i 60km/t eller pakker den ned. Tilleggstips: Kano på biltak kan med fordel plasseres slik at du har mer kano BAK midten enn foran midten av biltaket/takstativ. Det blir mindre vindfang der utslaget og belastningen er størst.
 6. https://www.skittfiske.no/eagle-products/113847/eagle-rektangulær-stekepanne-non-stick?gclid=Cj0KCQjwudb3BRC9ARIsAEa-vUvodGP9Waz4tTyvDxVPRXzVO7EXMf1xM_W9na6m2mTFrUoVbq8blHsaAviGEALw_wcB Maks utnyttelse av plassen. Passer akkurat 2 brøsdskiver oppi slik at det også er omelettstørrelse til 2 skiver samt de fleste vanlige pølser paser i lengden om maks utnyttelse av plass. Alle runde panner gir masse plass du ikke bruker... Og som vanlig litt illustrasjoner av den i bruk:
 7. Kortversjon: Ja Langversjon: Det er veldig individuelt hva som skal til for at folk fryser...
 8. Du kan droppe å legge multien dobbel til ditt bruk - det gjør det enklere,,,,
 9. Jeg har sporadisk funnet de på en Bunnpris. Har ellers både apotek og Europris i nærområet så ikke så ofte jeg sjekker andre steder...
 10. Min erfaring er at de fleste etter noen turer med kokerigg av balansetypen som ser ca slik ut:
 11. Dette er som med teltstenger. Helt rette telt- eller Ally-stenger er ekvivalenten til press i turbuksa... (Det er som nevnt over en grense mellom normal bruksbøy og faresignal her, men den er vanskelig å vurdere uten bilder. Har flere kompiser med Ally, jeg har en selv og vi har en på jobb. Ingen av disse har 100% rette rør i lengderetningen lengre når vi tar de fra hverandre)
 12. Autan er en favoritt. Beveger meg en del i Finnmark sommerstid og bruker en "tredelt løsning". Bruker noe med solid DEET-innhold til å "marinere" caps, buff osv. Har Autan-på spray i det meste av beltelommer osv på sekken og sprayer med disse og påfører på naken hud i ansikt og hender. Hovedsaklig ved ankomst ny lokasjon da myggplagen ofte er størst når man har forflyttet seg noen meter gjennnom busker og kratt og dratt med seg mygg. Den siste delen er ustrakt bruk av myggavvisende plagg som gjør at man kan buke tynne plagg uten at myggen sitter på ryggen og forsyner seg gjennom skjorta. Autan fungerer også mot knott der jeg har ferdes elvelangs om sommeren. Det hender knotten blir aggresiv mot hendene (som ofte har kontakt med vann og dermed vaskes rene). Ny påføring har da gjerne umiddelbar effekt, noe som tyder på at det fungerer utmerket.
 13. Fungerer tur etter tur. Varmer hele flaten...
 14. Aner ikke om det er lett eller billig... 600g 178cm 265kr = 0,67kr/cm og 2,26 kr/gram og 3,37gram pr cm https://www.123elektronikk.no/kamerastativ-monopod/kamera-monopod-178cm-gulvmodel-nedis.asp?gclid=Cj0KCQjwirz3BRD_ARIsAImf7LPHtN_6KbTWj-wDRml7W0rtlItnpjiQei8MX6xbueODWG-_Vy1S1JMaAtXNEALw_wcB Eller... 330g 145cm 187kr = 0,77 kr/cm og 1,76 kr/gram og 2,28g/cm https://fotoplex.no/31255-monopod-manfrotto-compact-sort.html
 15. Ble oppdatert for en time siden. Må jo få med meg 2©2© ut året...😉 (Laget likegodt ferdig vfilene for 2021 og 2022 i samme slengen...)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.