Gå til innhold

sofasliter

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  182
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

sofasliter vant dagen sist 5. april

sofasliter hadde mest likt innhold!

Om sofasliter

 • Bursdag 10. mai 1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, fottur, terrengsykkel, fotografering
 • Sted
  Hamar

Nylige profilbesøk

770 profilvisninger
 1. Jeg fikk svar fra Brusletto i kveld, og svaret var at skal man splitte ved så skal det brukes øks. Det er ikke jeg enig i, en kraftig kniv bør kunne brukes den også. Ikke mere Brusletto for min del...
 2. Brusletto Femund GRS ble lagt under juletreet, sist jul. Med gravering og det hele. Flotte kniver og de virket solide. Tenkte at dette var kniver man kunne ha lenge og bruke til diverse oppgaver. Men i et forsøk med kløyving av bålved, så knakk bladet tvers av, rett under fingervernet. Kniven er fulltang, og bladet er forholdsvis tykt. Kniven gir inntrykk av å være veldig robust, så dette overrasket meg, bladet er 3.8mm tykt. Jeg har reklamert til Brusletto, så får vi se hva de svarer. .
 3. sofasliter

  Valg av sete

  Sykler du ofte nok? Jeg får også vondt, men bare på våren, når jeg starter sesongen. For meg går det over etter noen turer. Tur 2 og 3-4 i sesongen er mest plagsom. Bruker du sykkelshorts med padding, ett truse med padding? Enkelte foretninger har utstyr fo å måle avstand på sitteknuter (om det er det det heter), da kan du få sete, med rett bredde til din kropp. En skikkelig sykkelbutikk kan også vurdere sittestillingen din og været behjelpelig med å tilpasse sykkelen til deg.
 4. Før padleren ble funnet, så ble det beskrevet at han la ut i jeans og vinterjakke. Det var vind på Mjøsa, sørfra. Området padleren ble funnet i, mellom Domkirkeodden og Nes, er veldig utsatt for vind sørfra. Mjøsa er lunefull, med krappe bølger, særlig når vinden står på slik den gjorde. Det er tydelig at man vurderer risiko veldig individuelt. Jeg ville aldri lagt ut på den ferden, på vinterstid med kaldt vann og slettes ikke alene uten tørrdrakt. Derfor er det nødvendige med regler gitt av myndigheter, og å etterfølge disse.
 5. Og gjerne vising av høydekurve på sporet som er tegnet. Kjekt å kunne vurdere litt ulike ruter før filen eksporteres. (Plutselig så er ikke dette noen enkel løsning lenger)
 6. Ta en titt på Gregory Packs også, de har modeller med både topp og frontåpning. De større sekkene fåes for ulike rygglengde. Føres av G-Sport/Intersport.
 7. Junior (og kompisne) er ikke akkurat noe utpreget friluftsmenneske. I går lånte de primus og stekepanne, og stakk ut i nærområdet for å steke egg og bacon i det fri. Det skal ikke så mye til for å sette pris på små gleder og nære opplevelser. I dag skal jeg ta med fiskestang og rusle meg en tur. Den planlagte turen Flensmarka har utgått, da den ligger i feil kommune. Og det er vel ikk så lurt å å risikere å bli dårlig på telttur, da kan turen tilbake bli lang og kje.
 8. Jeg fikk laget slire på bestilling, til en kniv jeg arvet etter min bestefar. Skaftet hadde bestefar laget, så dette har affeksjonsverdi for meg. Omm ønskelig kan du få kontaktinfo på PM.
 9. Under Nordiske Jakt og Fiskedager på Skogmuseet så er det en del knivmakere/knislipere som har stand. Listen for 2019 finner du her, https://dms-cf-04.dimu.org/file/02348SSDxxpW Kanskje du kan søke litt blant disse og se om du finner noen rundt Hamar?
 10. Kanskje Spania du har lest om ? Der er det tilnærmet portforbud. Det er kun tillat å reise til butikk, apotek, bensinstasjon og andre helt nødvendige ærend. Å gå tur er ikke aktuelt, der skal innbyggerne holde seg hjemme. Håper ikke vi kommer i samme situasjon her hjemme. Enn så lenge kjøres det skiløyper (i kommunen), så da blir det da noen turer ut.
 11. Vi har planter om tur (pulk og telt), fra torsdag til søndag neste uke. Nå avventer vi situasjonen og forskyver eventuelt turen en uke.
 12. Kikket litt på nettleserversjonen, og den genererte fine høyder i 3D, hvor nøyaktige de blir veet jeg dog ikke. Enkelt å tegne inn spor også, men jeg fikk den ikke til å følge sti automatisk. Dette kan jo være et fint verktøy å planlegge med, før tur. Men med GPS og Topokart på telefonen, så er jeg godt dekket på tur.
 13. Sjusjøen Skisenter ligger på Natrudstilen, dvs mot Mesnali siden.
 14. Ikke verst! Jeg ble inspirert til å vei min D800 og 24-70/2.8 Komboen klokket inn på 1929, uten RRS L-brakett og skulderreim. Jeg vurderer litt på en Nikon Z, men akkurat nå må jeg prioritere andre investeringer...
 15. Stiene fra rikart.no kan lastes ned separat, og brukes som eget lag på GPS (dersom din GPS støtter dette). Da kan du velge kart og stier som du selv prefererer. Frikart og stier finner du her frikart.no
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.