Gå til innhold

sofasliter

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sofasliter

 • Bursdag 10. mai 1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, fottur, terrengsykkel, fotografering
 • Sted
  Hamar

Nylige profilbesøk

316 profilvisninger
 1. Har du aktivert riktig kart på din GPS? (Enkelte Garmin GPS'r kan ha kart i flere lag, og kan også ha ulike grunnkart)
 2. Jeg er helt enig i det du skriver, 90rpm er anbefalt frekvens, er faktisk ganske høy kadens, jeg brukte litt kadensmåloer tidligere, og jeg sammen med de fleste andre tråkker med alt for lav frekvens. Jeg må fokusere på å ha høy frekvens for å oppnå det som er "normalen". I terrenget blir det riktig nok litt annerledes, da liker jeg å ha moment, og kunne tråkke til over hindringer, uten at pedalarmen roterer full runde. Da blir frekvens gjerne ganske lav.
 3. Hva med å fylle igjen kløfta med noe, uten å sprette sømmen? Altså legge noe oppi som fyller opp. Så legger du et nytt stoff utenpå.
 4. Personlig så liker jeg best å ha rent vann i slike poser, uten tilsetninger. Posene er ikke spesielt enkle å rengjøre. Når jeg sykler/padler bruker jeg drikkeposer fra Ergon/Salmon. Posene har åpning i toppen, og dette gir en enklere lukking en Camelbak, og letter tilgang til hele hosen for rengjøring. Disse posene ser ganske like ut, og ser ut til å komme fra samme produsent. Dersom du er plaget med smak, så kan du forsøke å la posen ligge med vann, som du heller ut, er du heldig så avsetter den minder smak etter hvert.
 5. Et søk på Tradex hos Gulesider, https://www.gulesider.no/tradex/bedrifter Fikk fram to bedrifter, sjekk med disse om de har metervare.
 6. Et stykke unna reiseruten, så finner du Korpreiret i Hedmark. Mest for å hoppe, da kulpen ikke er så stor... https://no.wikipedia.org/wiki/Korpreiret https://www.h-a.no/nyheter/107 Men da får du en reiserute på østsiden av Mjøsa, og fortsetter du opp Østerdalen så har du også Jutulhugget, men der har jeg ikke hørt om noe bademligheter.
 7. Slangen har en fast lengde, dersom du skal snu brenneren for å å ha pumpe og regulering på samme side, blir det enten en sving utenom, eller en lang plate for å strekke slangen. Slangen kan sikkert festes, for at den ikke skal stikke ut over platen, men da blir det mer tungvint å stoppe flasken fra å tømme seg.
 8. En annen britisk produsent, er Brenig. http://brenig.co.uk/index.php?id_product=30&controller=product&id_lang=1 Anbefaler at leveringstid sjekkes på forhånd, det virker som dette er en enamnnsbedrift, og litt sårbar for uforutsette ting..
 9. Det er 1 personsutgaven som er 85 cm, 2 personer er 95. Men de har ikke plugger på langsidene på den nye modellen heller, ser det ut til. Kanskje ikke så nødvendig når det er 2 stenger?
 10. @Memento mori youtube kan oversette automagisk for deg. Trykk på tannhjulet og velg ønsket språk, og len deg tilbake for en morsom opplevelse...
 11. I dag fikk jeg endelig anorakken som jeg bestilte i november. Det ble lenge å vente, men den står absolutt til forventingene. Romslig og god, med pels på hetta og mellomlag (frost liner) av polyester. Ser at glidelåsene kom uten hemper, så dette må jeg få på plass, så de kan åpnes med votter på. http://brenig.co.uk/index.php?id_product=30&controller=product&id_lang=1
 12. Jeg sjekket med min Piko, som er helt ny. Kobling går lett sammen, men er omtrent umulig å få fra hverandre. Med kalde fingr blir det enda verre. Det ser ikke ut til å være lim eller noe form fro vulkanisering mellom plugg og ledningen. Sjekket med en skjøteledning, og den lider av det samme. Det virker som det er et lite lag med silikon på den minste delen av pluggen. Jeg skal forsøke med silikon på alle deler som overlappes av pluggen. Men denne løsningen er ikke bra, jeg ville kontaktet lupine direkte for å høre hva de mener.
 13. Lampeolje vil neppe forsvinne. Det er i bruke mange oljelamper i hytter uten strøm, selv om mange sikkert har gått over til 12v. Sakset fra https://www.primusshop.no/produkt/primus-multifuel-iii-multifuelbrenner/ Diesel kan du bruke, det står ganske så klart. Vil tro at andre brennere som tar lampeolje/parafin fint kan bruke diesel også. Men det lukter ikke spesielt godt av diesel da... Når de også skriver flybrensel, så vil jeg tro det er jetfuel som er tenkt på. Jetfuel er ganske likt parafin/diesel.
 14. Jeg har opplevd svikt av brenner en gang, på en Primus Multifuel. Litt for tidlig pumping av drivstoff gjorde at det rant utover. Dette antente og varmen smeltet filteret som sitter satt i overgangen mellom brenneren og slangen. Det brant ogs litt på slangen. Den vevde metallstrømpen rundt slangen trakk til seg parafinen. Heldigvis var dette frokost på siste dagen, og dessuten var vi to på tur, med hver vår primus. Skiftet slangen da den ikke kan inspiseres og bruker nå et filter mindre.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.