Gå til innhold

sofasliter

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  164
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sofasliter

 • Bursdag 10. mai 1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, fottur, terrengsykkel, fotografering
 • Sted
  Hamar

Nylige profilbesøk

630 profilvisninger
 1. Noen kajakker kommer med både skeg og ror, litt i pose og sekk. Selv har jeg kun skeg på min Seabird Qanik. Skeg stjeler en del plass og er i veien når jeg skal fylle lasterommet bak ting. Dersom jeg anskaffer meg en kajakk for overnattingsturer, så vil jeg ha en med kun ror. I prinsippet så trenger du ror på kajakker som er retningsstabile og skeg på kajakker som ikke er det, men folk vil ofte ha begge deler så da lages de slik. Se også på vekt, dersom du skal lempe kajakken opp og ned fra et (høyt) biltak.
 2. Denne ble testet på tek.no for ikke så lenge siden. Zendure SuperMini og fikk bra skussmål. Lader og lades kjapt. Jeg har ikke denne selv, så jeg kan ikke gå god for den, men ved neste innkjøp av nødlander, så står den på listen over kandidater.
 3. MVA og ett gebyr kommer først 1/4 for ting og tang. For klær gjelder de nye reglene fra 1/1
 4. For Madshus skien, kan du sjekke her, https://www.terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2588365#Post2588365
 5. Du kan også ta en kikk på telt fra Bonfus, lite norsk firma. De er ofte på reise har jeg sett, så det kan ta litt tid før du får respons fra de. Selv bruker jeg Helsport Ringstind Superlight 2, dette veier ca 1,45 kg inkludert plugger og stenger.
 6. Jeg synes Camelback er litt knotet å rense. Det finess andre merker, med toppåpning. Omtrent som en pose. Her er det mye nklere å komme til å renset skikkelig.
 7. Jeg bruker drikkeblære både til sykkel og kajakk. Blåser du inn litt trykk posen, så slipper du å suge så mye. Lite erfaring med vinterbruk, men dersom du blåser tilbake det som er i slangen når du har tatt en slurk så Bir det mindre vann som kan fryse (i teorien).
 8. Har du lest på hjemmesiden til Rønning Treski? Der står det ganske greit forklart, både hva du skal gjøre før du tar i bruk skiene og hvilket vedlikehold som er nødvendig. Sikkert lurt å følge anvsningene der. https://www.ronningski.no/treski/
 9. Har du bekk/elv inn eller ut, så kan ørret reprodusere. Greit utgangspunkt Men det er vann uten elv, som huser ørret. Da er den satt ut. Anbefaler boka "Ørret" av Lars Nilssen, da kan du nerde litt om denne fantastiske fisken.
 10. Det hadde vært interresant å se oversikt/statistikk for hvilke typer kniv som er benyttet. Er det kjøkkenkniver eller andre typer kniver?
 11. Jeg har hodelykter til ulike formål, Lupine Piko til sykkel og generelt bruk. Gir meget godt lys, jevnt og fint. Lysstyrken reguleres etter behov. En Nitecore NU32, med IP67 klassifisering når jeg padler.
 12. Min 9" samekniv går klar av det lovforslaget da Her er forøvrig link til Høringsnotat
 13. Her har du en kar som har vært på en lengre tur i Børgefjell og skrevet litt om det. http://teltlivet.no/2016/09/15/en-sommer-i-borgefjell-to-maneder-pa-tur-del-1/ Kjenner jeg blir "litt" misunnelig. Jeg var der en snau uke i sommer og det var alt for lite.
 14. Openstreetmap har vinterkart med inntegnede løyper. Alternativt så ligger løypene som et eget lag, da bruker du eksisterende kart på din GPS, og løypekartet legger seg over. http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.