Gå til innhold

sofasliter

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  243
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

sofasliter vant dagen sist 5. april

sofasliter hadde mest likt innhold!

Om sofasliter

 • Bursdag 10. mai 1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, fottur, terrengsykkel, fotografering
 • Sted
  Hamar

Nylige profilbesøk

951 profilvisninger
 1. Testet den nye appen til kartverket "Hvor?". Appen er veldig begrenset på funksjonalitet. Kart kan lastes ned offline, og du ser hvor du er på kartet. Og der slutter det. Til gjengjeld så er den utrolig treg til å tegne opp kart, både ved zoom og panorering. Jeg har kun testet på iOS. Jeg kommer fortsatt til å bruke Topokart, som min #1 kart app på telefon.
 2. Skal du ha med bagasjen på sykkel, eller sykkelvogn? Dette vil sette noen betingelser for hvilken sykkel du kan velge. Med 3 klinger på kranken, feks 3x8, så bør du ikke bruke alle 24 girene. Du bør unngå største bak i kombinasjon med største foran, da kjedet vil stresses pga parallell forskyvning. I dag kommer flere sykler gjerne med en eller to klinger på kranken, og 11-12 på navet. Da kan det hende at du vil bytte til en litt mindre klinge foran, for å lettere utveksling når sykkel er lastet med utstyr/sykkelvogn. Som andre har nevnt så bør du oppsøke en (sykkel)butikk som kan hjelpe deg med å velge riktig sykkel og tilpasse den til riktig sittestilling for deg. Dette kan være å bytte styre og eller styrefremspring, sete. Har du vurdert om det er mulig å leie en sykkel for 2-ukers turen? Da kan du vurdere hverdagsykkelen etter litt andre premisser.
 3. Det ble nytt kamera på meg. Bytter ut en Nikon D800, med en Nikon Z6. Satser på en miks av nye Z-objektiver og "gamle" gode med F-fatning og konverter. Venter spent på at pakken skal krysse landet og komme hjem til meg
 4. Hvor?-appen er håpløs treg til å zoome og panorere. det var ikke mye funksjonalitet utover å late ned kartene heller, så det lille den gjør gjør den tregt... Det blir forhåpentlig lagt til mer funksjonalitet etter hvert. Appen er treg, selv på en iPhone 11 Pro Max. Klarer meg fint med Topokart ser jeg.
 5. Jeg har blitt veldig glad i Exped Downpillow. Oppblåsbar dunpute. Putter den i soveposen og da holder den seg på plass hele natten. Fint å slippe å diverse klær som klumper seg i ett eller annet trekk, som aldri ligger på plass under soveposen.
 6. Sjekk tråden, Der står det om å tørke egg. Jeg har gjort det selv, og det smakte veldig bra. Bare sørg fo å male opp tørket egg til fint pulver.
 7. Sjekk med bikeshop.no, de har en del fra Firebox inne, men ikke den du er ute etter. https://bikeshop.no/search?q=firebox Tips til handel derfra, pass på at varene er på lager, hvis ikke kan du måtte vente leeenge
 8. Jeg miste tilliten til Google-maps etter en bomtur (med bil heldigvis) til Glitterheim for noen år siden. Google Maps hadde Glitterheim ca 13-14 km i luftlinje, Nord for der Glitterheim er i virkeligheten. Jeg meldte feilen inn til Google, og de rettet opp i kartet. Men jeg stoler mer på norgeskart.no
 9. Sjekk munnstykket på slangen, ofte sitter det en ventil der allerede. Da kan du kappe tuppen av "bitestykket" og bruke den originale ventilen.
 10. Eller bare gjøre som denne karen her.🤔🤣🤣
 11. Windburner og presskanne (Coffe Press Kit) er helt superduper, men krever stødig underlag. Hanging kit ser morsomt ut, men det har jeg ikke. (Blir sikkert litt fiklete)
 12. Jeg hadde blitt glad for en god øl(boks) gjerne med noe salt til, liten Pringles fra Europris/Normal. feks. Ekstra viktig med fint vær og varme. God mat er allerede nevnt, støtter den, men enkel å tilberede, dere er jo på date.
 13. Litt variert erfaring med DHL her også. Jeg fikk pakker, relativt kjapt nå siste måneden. På den færst unne jeg velge hentepunkt på forhånd, og gjorde dette. Fungerte smeretefritt. Neste uke kom det jammen meg en pakke til, og da var det ingen mulighet til å velge hentepunkt (bortsett fra Gardermoen, 9 mil unna). Pakken ble forsøkt utlevert på dagtid, men ingen hjemme. Så da ble det tekstmelding og ny avtale dagen etterpå på arbeidssted. Vanligvis så ringer sjaføren mens han er på runde, og da kan jeg få omdirigert leveringen til arbeidssted, men ikke denne gangen.
 14. Jeg bruker bare en skje av normal lengde, som nevnt over kan posen kappes ytterligere om nødvendig for å få ut maten. Jeg får fnatt av skje/gaffels som ikke er polert. Kjennes som jeg hele tiden ikke får av all maten på skjeen.
 15. En del ting er hule, feks kaffekjeler og kokekar. Fyll disse med noe når du pakker. Feks brenner stapper jeg ned i kaffekjelen. Gassboks i en annen kjele, liten ttitankjele som gassboksen passer perfekt i . (Ja jeg trenger sikkert ikke både kjele og kaffekjele, men de er ofte med). Ikea selger pakker med ziplock poser i mange størrelser. 0.4 og 1L i samme pakke. Glimrende til småting, holder disse samlet og lette å pakke ned. Ziplock-posene er mer solide enn vanlige pose på rull. Bruker også ziplock til søppel, tåler bedre skarpe kanter fra flattråkkede ting. Førstehjelpssettet har ligger i en ziplock, trenger ikke slik minipute med glidelås som selges komplett. Dette får også lett plass i en ytterlomme på sekken, for tilgjenglighet.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.