Gå til innhold

Skogens Stønn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Skogens Stønn

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Tæruddalen

Nylige profilbesøk

290 profilvisninger
 1. Ha ha. Ja, der er det mye folk 😆 Men enda flere fugler 🐦😁
 2. Nja, tannpirker? Min samekniv er vel omtrent like stor (samekniven min har 11 mm kortere knivblad enn den stålbjelken der). Men skal jeg være helt ærlig, og det skal jeg jo, så mener jeg at så store kniver er dårligere egnet til det meste enn en vanlig tollekniv, bortsett fra kapping av vedkubber, og der finner jeg ei passende øks mye bedre egnet (min er merket Hults bruk som nå vel heter Hultafors). Det er med andre ord svært sjelden jeg gidder å ta med meg den svære kniven. 😄 ;-)
 3. Da er det aller enkleste og raskeste å ta T-banen til Skullerud skulle jeg tro. Derfra kan du gå rett inn i marka. Hvis du vil gå hjemmefra er det kanskje kortest til Opsal. Ikke skogen akkurat, men hvis du er interessert i fugler er Østensjøvannet unikt, særlig fra nå og ut over våren. Jeg mener det skal være observert over 200 forskjellige arter der. Vannet ligger midt i drabantbyen og er kjent blant ornitologer og fugletittere også utenfor Norges grenser (også plantelivet er unikt for dem som interesserer seg for sånt).
 4. Da er du heldig. Du har hele Østmarka å ta fra. Du kan antakelig gå hjemmefra. Østmarka er indrefileten i Oslomarka. ;-)
 5. Denne her kan være en inngangsport til å bli kjent i markene rundt Oslo (jeg har ingen ting med Skiforeningen å gjøre annet enn at jeg er et vanlig medlem): https://www.skiforeningen.no/nettbutikk/produkter/boker-og-publikasjoner/kjentmannshandboken-18-20/ Denne også: https://www.nhm.uio.no/besok-oss/nyttig/butikk/boker/geologiske-turer-i-oslo-traktene.html
 6. Du sier ikke noe om hvor du bor og hva som er aktuell avstand hjemmefra. Jeg er ikke veldig kjent med forholdene i den nære bymarka lenger (bodde i byen nede ved Tøyenparken på 80-tallet), men jeg kunne ha gjettet meg til at Vettakollen er full av folk på en fin dag. Knappe 2 km fra T-banen som kommer fra sentrum (!) er godt innenfor en spasertur for de aller fleste i Oslo, selv de som bare liker å ta seg en søndagstur i skogen noen få ganger i løpet av året. Det er nok en god grunn til at DNT nettopp bygde ei ny hytte akkurat på Fuglemyra rett ved Vettakollen. Jeg vil tippe at du vil finne helt andre muligheter om du for eksempel kjører inn til parkeringa i Sørkedalen eller Hammeren i Maridalen og går innover derfra. Det er en del koller innover som ikke har merkede stier, og selv om det sikkert går stier dit allikevel, så vil du nok ganske ofte oppleve å få være helt alene på en del av disse, selv på en fin dag. Erfaringsmessig er det også slik at du ikke skal lange biten (100 meter?) fra en tydelig og mye brukt sti før du får være alene, og er det i tillegg uveisomt og kronglete har du nærmest en garanti. Jeg vet ikke hvor lenge du skal bo i Oslo, men i tiden framover har du mange fine turer å se fram til der du utforsker nye områder og finner dine egne veier som du trives å vandre langs. For de finnes, det gjør de. Bare du tar turen og leter dem opp! God tur! Og god påske.
 7. Sist jeg padlet på Børtervann (en god del år siden) måtte jeg parkere på Bysetermåsan. Derfra er det i underkant av 5 km å bære/trille til Børtervann på grusvei. Fra parkeringa på Losby er det cirka 2 km inn til Mønevann. Om det er isfritt der inne er jeg usikker på. Jeg ville kanskje syklet/jogget inn for å se før jeg satte avgårde med hele ekvipasjen.
 8. Jammen, jeg liker at det er litt ekstra å gå på rundt overkroppen. Da er det ikke så lett å komme nedpå underlaget med for eksempel armen. Sover mye bedre da. 😴
 9. Det er ikke noe forbud mot dette, i hvert fall ikke noe jeg har sett. Røde kors, som vel er de som har mest med typiske hendelser i fjellet å gjøre på denne tiden av året, har endret en del på sin beredskapsplan. Det kan du lese om her: https://www.rodekors.no/aktuelt/rode-kors-forsterker-paskeberedskapen-for-narturer-og-koronaoppdrag/ Skal jeg tippe noe, og det skal jeg jo, så blir man ikke overlatt til seg selv for å dø der ute i ødemarka, men det kan hende man må hinke seg hjem på egenhånd eller ved hjelp av en venn, uten hjelp av en skuter fra Røde kors, hvis man har vrikket foten — satt på spissen i begge ender da. Men dette er altså bare noe jeg tipper. Det kan også ta mer tid å få hjelp når de er enige i at du trenger hjelp. Ligg i hvert fall unna snøskredområder, og husk å ta med høy solfaktor. Ozonhullet er kjempestort for tiden: https://www.nilu.no/2020/03/ozonhullet-er-pa-vei-mot-norge/
 10. ...og etter det kommer det til enda flere telt Og så blir det tarp(er), og hengekøye(r), sovepose(r), ryggsekk(er), liggeunderlag, kokeaparat(er)... Turutstyrshaugen har en tendens til å vokse eksponentielt. Det fine er at man får sterk rygg av å bære rundt på det...😆
 11. Jeg har ingen anbefaling, men står han på kne når han hugger er det mye mindre sjanse for at han hugger seg selv i foten.
 12. Sjekk også på finn.no. Det ligger mange telt ute til salg der. Kanskje gjør du et kupp? Jeg har ingen erfaring med de teltene du lister opp, men vil på generelt grunnlag anbefale at du skal velge et telt som er oppgitt å være for en person mere enn det produsenten sier, altså et tomannstelt hvis man kun er en person, tremannstelt hvis man er to personer osv. Da har man det passelig komfortabelt selv om man ikke er vant til å ligge i telt. Det gir litt mer vekt, men noen hundre gram eller en kilo ekstra burde ikke være noe problem for en fyr som rager nær 2 meter over bakken og skal gå 2-4 timer. Det er en liten pris å betale for mye mer komfort, spesielt når været viser seg fra den våte siden. Men ikke kjøp et digert telt. Skogen, særlig Østmarka er utrolig kupert, så det blir fort en utfordring å finne et passe "gulv" å sette et telt på. Østmarka er egentlig aller best egnet for hengekøye, men det blir en helt annen historie. Jeg kan også legge til at et selvbærende telt har et par fordeler. I stille vær trenger man ofte ingen plugger (eller bare noen få for å holde det ordentlig oppspent). En selvbærende konstruksjon kan du også enkelt flytte på hvis "gulvet" ikke ble helt optimalt. En fordel med inngang fra begge sider er at man kan ha gjennomtrekk i teltet. Det kan fort bli veldig varmt om sommeren når sola står rett på teltet. Det må da være myggnetting i begge dørene.
 13. Jeg er veldig fornøyd med denne (warm-versjonen fordi jeg synes det kalde blå lyset er plagsomt for øynene når det er skikkelig mørkt): https://www.armytek.com/flashlights/models/wizard/armytek-wizard-pro-magnet-usb/ Men den veier 65 g for mye da (med batteriet)... Det jeg liker best er at den kan gi veldig lite lys slik at jeg i mange situasjoner kan beholde mørkesynet selv om jeg lyser opp der jeg går. Og det er ikke skarpe kanter mellom lyst og mørkt, noe som spesielt irriterer øynene mine når det er snø på bakken.
 14. Nja, hvis du ser over hele befolkningsgruppen er det nok ikke bare en floskel: https://www.ssb.no/a/samfunnsspeilet/utg/9702/Fig8-2.html https://www.ssb.no/a/samfunnsspeilet/utg/9702/Fig8-2.html For ulykker med varig men er trafikkulykker verstingen, og for menn arbeidsulykker, men det har nok mer med energien involvert enn antall ulykker totalt å gjøre. Man får flere ulykker med varig men ved høyenergiulykker (f. eks. bilulykker, fall fra stor høyde) enn ved laverergiulykker (snubling, glattis, skåret seg på kniv osv.): https://www.ssb.no/a/samfunnsspeilet/utg/9702/Fig8-1.html Artikkelen figurene er fra er også interessant: https://www.ssb.no/a/samfunnsspeilet/utg/9702/8.html
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.