Gå til innhold
 • Bli medlem

Skogens Stønn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  906
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Skogens Stønn vant dagen sist 5. mai

Skogens Stønn hadde mest likt innhold!

Om Skogens Stønn

 • Rang
  Alltid ferierede person
 • Bursdag 26. desember

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.flangset.net

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Tæruddalen

Nylige profilbesøk

1 417 profilvisninger
 1. Jeg vet ikke hvor mange kalorier du har i lunsjen, men du kommer vel totalt opp på et rimelig greit nivå totalt (2500+ kcal pr dag?). Hvis du klarer å få i deg 200 g (5 dl) havregryn til frokost er det en pang start på dagen, men test det hjemme først 👍 😉
 2. Dette synes jeg er gode argumenter. Forslaget til DNT burde etter min mening prøves ut, og så får man eventuelt justere etter en tids evaluering.
 3. Jeg tror det er verdt å vaske posen og gi den en sjanse før du eventuelt skaffer en ny. Ikke har du noe å tape på det, og de gangene jeg har vasket poser har jeg blitt overrasket over resultatet.
 4. Som @Humbug sier, så er det nok Fjellsport som er dårlig til å oversette. Hennessy Hammock selv sier: "reflects 97% of your body's radiant heat back to you." Det er ikke så usannsynlig. I tillegg roter Fjellsport med celsius og farenheit på temperaturene. Riktig informasjon (i hvert fall riktigere) finner du her: [Hidden Content]
 5. En ting til: Jeg bruker ikke selv liggeunderlag i køya, så jeg har ingen erfaring, men jeg vil tippe at det vil hjelpe å ha på noen striper/punkter med ett eller annet antiskli-stoff på underlaget, både under og over for å unngå at underlaget sklir i køya og at soveposen sklir på underlaget. Jeg ville prøvd silikon av ett eller annet slag, kanskje denne? [Hidden Content] Eller bare noe billig silikon fra biltema.
 6. Du finner ut hva du liker best ved å sammenligne med og uten liggeunderlag i køya. Å bruke underdyne vil føles helt likt med å ikke ha liggeunderlag i køya (bortsett fra varmen da).
 7. I Østmarka er det dessuten veldig ofte fine teltplasser på toppen av kollene. Men da må du bære med deg vann (hvis det ikke er vinter og snø).
 8. Jeg finner ingen "forhåndslasting" i min app som du har. Kanskje Androidversjonen ligger litt etter.
 9. Du finner fine teltplasser, men du må kanskje lete litt. Det gjelder Østmarka generelt, i hvert fall øst for Elvåga. Det er en fin plass ved odden nord for den sydøstre vika i Tappenbergvannet. Hengekøye er enklest i Østmarka synes jeg, men jeg er av og til på tur i Østmarka sammen med en som sverger til telt, og han finner alltid plass. Han har aldri sovet i hengekøye, og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Han er snart 75 år gammel, så når han finner plass han kan ligge på, så finner du også! Det er bare å dra. Vi lå for eksempel på ovennevnte odde på kanotur i fjor, han i telt, jeg
 10. Det er ikke noen "+" i den Navida-appen jeg har installert. Ei heller finnes det noen meny med "forhåndslasting". Ikke ser appen ut som den gjør på bildene på google play heller. Muligens har de ikke implementert den fult ut på Android? Sånn ser min ut og mer funksjonalitet enn dette er det ikke annet enn at jeg kan zoome i kartet (har testet på to forskjellige android-telefoner):
 11. Hvis du her tenkte på "quenching" (at flammen blir avkjølt av kjelebunnen og dermed ikke forbrenner CO til CO2), så har det ingen betydning i praksis om kjelebunnen er -20 °C eller +100 °C. I forhold til temperaturen i flammen er dette iskaldt uansett. Så du kan like gjerne fylle på med snø hele tiden. God lufting er tingen, gjerne høyt oppe. De varme avgassene stiger opp og forsvinner ut, akkurat som i en skorstein.
 12. Det går ingen sti opp til Høgkollen nei. Stien jeg nevnte går fra sydøstvika av Tappenbergvannet og sydover, øst om nordre Høgholltjern, vest om de to andre. (det går sikkert fiskestier rundt langs kanten av Høgkolltjernene også). Det er i det hele tatt de færreste toppene i Østmarka som har stier opp. De fleste med fin utsikt har sti da (men ikke alle). ;-)
 13. Men du kan gjøre det selv om du har riktig verktøy :
 14. Interessant test da. Det glemte jeg jo å si. For å være helt nøyaktig burde også gassboksene ha like mye gass ved starten av hver test. Trykket vil falle litt ettersom gass brukes opp. I tillegg vil det være mindre gass i væskeform etter hvert som gjør at den vil avkjøles raskere når boksen tappes og føre til enda mer trykkfall. Hvor mye dette ville hatt å si anner jeg dog ikke. 😉
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.