Jump to content

OttoStover

Aktiv medlem
 • Posts

  161
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

OttoStover last won the day on December 29 2012

OttoStover had the most liked content!

About OttoStover

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bodø, Støverveien

Recent Profile Visitors

1,344 profile views

OttoStover's Achievements

 1. OttoStover

  OttoStover

 2. Flott tiltak. Jeg vet om ei åpen gamme ved enden av Heggmovatnet som du ikke hadde med. Skal sjekke koordinatene i helga, så sender jeg dem når jeg vet eksakt plassering. Det er vel ok at jeg lar noen tyskere få linken til kartet? Tyske vandrere er det mange av, og dette kartet var flott som sikkerhet for dem.
 3. Tidligere så kuttet senorge.no sine kart akkurat på grensen, men nå viser de et godt stykke innover i Sverige. Hvor mye du kan stole på dette på svensk side vet jeg ikke, men det gir i alle fall en pekepinn på forholdene. Ikke bare er selve snømengden interessant, men jeg bruker også se på snømengde i prosent. Det kartet forteller hvordan snømengden er i forhold til et gjennomsnittlig år.
 4. Fordeler og ulemper med dun og syntet har du fått ovenfor. Jeg tenkte bare si at hvis du skal bruke posen når det også er varmt og er redd for å svette, så er en lang glidelås å foretrekke. Da kan du åpne opp posen og nærmest bruke den som ei dyne. Et godt underlag er også noe som gjør en litt tynn pose brukbar mye lenger. Mye å velge i både i poser og underlag.
 5. Flott at du tar vare på den pulken du har sittet i som barn. Jeg har hatt lignende pulk selv, og syntes at de gamle segebaden pulkene hadde bedre stabilitet enn de moderne plastpulkene.
 6. Jeg kan ikke uttale meg om slitestyrken på Brynje Wool Thermo, men derimot er jeg imponert over Brynje Super Thermo. For 8 år siden kjøpte jeg 5 t-skjorter med kort arm, og jeg har brukt disse daglig fra september til mai. Ikke en eneste viser det minste tegn til slitasje. Med unntak av de dager da jeg har behøvd langarmet undertøy har jeg i disse 8 årene ikke brukt annet. Utrolig slitestyrke! Jeg har aldri opplevd maken. Otto
 7. IMHO er du grundig lurt som de fleste i Norge og vesten for øvrig av en presse som bare skriver det som er politisk korrekt. Jeg er enig i at man skal lytte til vitenskapen, men også når de påpeker åpenbare feil i klimateorien. Men det passer jo ikke, så da så. Da jukser man heller med data slik at de passer teorien. At det har vært en pause i oppvarmingen som de ikke kan forklare er begynt å bli kjent. Til og med Michael Mann, han som jukset frem "hocky-kølle grafen", har vedgått dette. Nå har vi hatt en kraftig El Ninjo oppvarming i Stillehavet, den kommer med noen års mellomrom, og etterfølges av en kaldere LaNina. Det er vel en grense for hvor lenge NASA og de andre kan overse sine egne satelitt- målinger, slik de har gjort de siste par årene. Før disse dataene viste null oppvarming de siste 18 år, var de jo helt å stole på. Det er faktisk klimafolket som tvinger på oss disse vindmøllene som IKKE vil høre på vitenskapen og upassende bevis.
 8. Vel jeg ville ikke satset sparepengene mine i noe vindmølle-anlegg, hverken til havs eller på land. Det er jo flere ekstra kostnader til havs, saltvann er ikke akkurat nådig mot stål og aluminium. Dersom folk ville betale for denne typen kraft er det jo greit, men i dag er dette gjemt bort i grønne sertifikater og andre subsidier. Jeg liker det ikke, men jeg vet jeg betaler for denne galskapen jeg også. Mitt estimat er at om fem år er det slutt på gnålet om menneskeskapt co2 som en vesentlig negativ faktor i klima-sammenheng. Men frem til da er det dessverre bare å stålsette seg og håpe nervene holder.
 9. Helt enig fumigatus. At noen som kaller seg miljøvennlige kan finne på å gå inn for slike unyttige fugledrepende monsterkonstruksjoner sier jo bare litt om hvor lite gjennomtenkte disse "grønne" er.
 10. En liten typo i innlegget mitt ovenfor. Det er tyske outdoorseiten.net du skal søke på. Berniehh heter en som har gått denne turen. Jeg tror hans innlegg heter 1000 km durch Lappland eller noe sånt. Der finner du gode bilder over de veivalg han gjør i terrenget. Otto
 11. Det eneste "problemet" er ved Blåmannsisen. Det er nesten umulig å gå på vestsida av breen uten å gå langs E6. Så du må gå på østsiden. Her må du over en liten del av breen, den bretunga som ender ut i Leirvatnet. Bretunga er nesten helt flat lengst mot vest, og der er et lte vatn på ca 1050 meter. Du går fra dette nord mot Messingmalmvatna, da kommer du tilbake til fast fjell. Resten av turen er grei tror jeg. Jeg har ikke gått den selv, men tanken har vært der endel år siden jeg har hund og de er ikke tillatt inne i de svenske nasjonalparkene. Dersom du snakker med SOT Sulitjelma Turistforening så har flere der kjennskap til dette vanskelige stykket. Det er også rapporter på Utsidan.se og på tyske outsoorseten.net på denne brekryssingen. NB ikke prøv å krysse Leiråga som ender opp i Virihaure med et annet navn, husker ikke akkurat nå. Den er livsfarlig! Lykke til med prosjektet. Skriv en turrapport dersom du gjennomfører det, så får flere denne muligheten. Otto.
 12. Tenker du på vinter- eller sommertur? Otto.
 13. Det aller, aller, aller viktigste er at skoene passer din fot. IMO er skoene den viktigste turartikkelen du har. Du tar jo bare ett par med deg på tur, og ingenting ødelegger en tur så totalt som dårlige sko. Og ikke kan du låne noe hos de andre hvis dere er flere heller.Alt annet utstyr lar seg fikse, bytte, låne men ikke sko. De fleste (i alle fall jeg) er jo litt naturlig gjerrige. Vi vil liksom ikke betale mye mer for et litt bedre par sko, og ender derfor noen ganger opp med dårlige eller i alle fall halv-bra sko. IKKE GJØR DET! Kjøp de beste uansett hvor mye mer de koster. Snu deg vekk så du ikke ser beløpet du betaler når du trykker pinkoden for bankkortet ditt. Det hjelper litt. Tips: Test at skoene akkurat passer, ikke for store men i alle fall ikke for små. Foten utvider seg litt når du blir svett og varm. Jeg hadde før litt for store sko og det merket jeg når jeg fikk noen som var helt passe. Særlig det å gå sideveis i skrått terreng ble så uendelig mye lettere. Otto
 14. Jeg kan bare bekrefte at det går helt greit gjennom tunnellene, selv med meg som har kjørt stor bobil på 7x2,2x3,5m (lxbxh) .
 15. Godt skrevet Rejohn, og hyggelige bilder også. He-he jeg må flire når jeg tenker på vår første tur til Puerto Rico for noen år siden. Vi gikk også turen opp på en søndag, og ble overrasket over at når vi sa hei til de vi møtte så svarte nesten alle hei på norsk tilbake. Da vi kom til plassen var det samlet så mye folk at jeg sa til kona at det må være et religiøst møte. Det var jo i "kirketiden" på en søndag. Men så var det bare turglade nordmenn som koste seg med typisk matpakke.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy