Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 677
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Nylige profilbesøk

2 856 profilvisninger
 1. Hege P.

  Dyrespor

  Enig i at det må være jerv, ja.
 2. Hege P.

  Forslag til oppsett av tarp på vinter

  Så du den lange stokken han brukte i bakkant? Bruk en større (tyngre). Har du anledning til å bløyte den tørre snøen med litt vann og trampe den til fryser den nok snart. Kan bli litt vrien å få løs igjen, riktig nok. Ellers er det mange filmer på temaet tarp i snø på YouTube.
 3. Hege P.

  Forslag til oppsett av tarp på vinter

  YouTube har svaret, vettu!
 4. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Var det noe inni?
 5. Hege P.

  norge på tvers

  Maria Grøntjernet gikk Norge på tvers i 2014 tror jeg det var. NRK har en film du kanskje kan finne noe info i: https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/2014/DVNA20001713/avspiller
 6. Hege P.

  Første overnatting i hengekøye

  Downmat er vel mer som et "brett" og former seg ikke så godt etter kroppen? Da vandrer det mer, er min erfaring. Bamseunderlag bør fungere bra siden det former seg etter kroppen i køya. Det er uansett lurt å teste hjemme før man drar på tur.
 7. Hege P.

  Første overnatting i hengekøye

  Slik gjør jeg det: står på et underlag ved siden av køya men jeg "kler på meg" soveposen helt, men med armene utenfor. Så setter jeg meg ned i midten av køya og svinger opp beina og legger meg til rette. Raskt og enkelt. Jeg bruker ei singel TTM og Thermarest skumunderlag. Jeg har riktig nok ikke overnattet i veldig kaldt vær, men synes dette underlaget luner godt sammen med en god sovepose. Har ikke problemer med at underlaget flytter seg, men former seg godt etter kroppen og holder seg i ro selv om jeg snur mye på meg om natta. Oppblåsbare underlag fungerer gjerne som mer stive "brett" og ligger mindre i ro. Synes jeg.
 8. Hege P.

  Hvilket tennstål fungerer best?

  Jeg har brukt fyrstål fra Hultafors en stund nå, og synes de fungerer veldig bra. Passe store er de også (10 cm, og 1 cm tykke). De kommer med hull til snor, og leveres med ei strikkløkke. Det eneste jeg synes kunne være bedre er denne strikken. Den bør være i en lett synlig farge, ikke svart.
 9. Hege P.

  Bål metode

  Stilig! Men jeg synes han ga hunden for mye bacon. Bacon er veldig salt.
 10. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Da er jeg også rar. Bruker tennstål til vanlig, men gjerne en gasslighter som reserve. På tur tenner jeg gjerne ei pipe til kaffen, da foretrekker jeg lighter eller fyrstikker. En gang hadde jeg glemt lighter, men fikk fyr på pipa med tennstålet. Funker alltid!
 11. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Åpen ild i lavvu er flott! Men likevel, for kalde turer der man slipper å bære på ryggen kan det være praktisk med en liten ovn. Da slipper man røyknedslag om vinden der ute endrer seg. Og det regner ikke inn i lavvuen. Man må bare huske at en ovn med røykrør må feies av og til, og ikke bankes på mens ovnen brenner. Det gjorde jeg en nemlig en gang for mange år siden, med en annen lavvu og en annen ovn. Lavvuen hadde stått en hel jaktsesong i et terreng der jeg jaktet bever, og var mye brukt. Så begynte den å trekke dårlig, ovnen, og irritert ga jeg meg til å banke på røykrøret. Straks virket det som noe løsnet, og ovnen trakk som bare fy igjen. Men samtidig begynte det å høres ut som kraftig regn på utsiden. Og sekunder senere begynte det å dukke opp utallige små glødende hull rundt på hele lavvuen. Glør og sot som kom farende ut av røret og landet på duken. Og jeg satt inni en flott lavvu med utrolig god lufting, men med dårlig ly for regn. Men vi forsøker igjen med ny ovn, mer erfaring, og litt slankere lommebok. Som seg hør og bør like for jul. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/telt-lavvo/lavvo-tilbehor/frisport-lavvo-ovn-mini.html?fbclid=IwAR3ZZltctOpzXibedXQu43-zhLhq340S8H6ieqr4uAhYORtX5oUbsLF9Qks (Vurderte først en Gstove, men ble litt irritert over at varmebeskytter og gnistfanger er ekstrautstyr og må kjøpes utenom).
 12. Hege P.

  Venor lavvu og Bushbox XL

  Siden lavvuen vår har ligget på lager noen år, måtte den opp og stå slik at vi kunne sjekke at den virkelig er i god stand. Og det er den! Men samtidig testet vi hvordan kvistbrenneren vår fungerte som erstatning for et tradisjonelt bål. Fungerer glimrende! Passe varme, og god kontroll over "bålet", men må mates oftere selvsagt. Samtidig er kvistbrenneren glimrende til å koke på. Da vet vi det til vi drar på en tur lenger enn ut i hagen.
 13. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg har etter hvert mange gode kniver, både billige og mindre billige. Det som egentlig er litt pussig er at uansett hvilken kniv jeg anser som favoritt er det strømengkniven som nesten "roper" på meg dersom den ligger igjen hjemme når jeg drar på tur. Tar jeg den med føles det helt riktig. Kanskje fordi jeg har en slags tradisjon for å bruke samekniv gjennom 40 års friluftsliv? Samekniven (8") brukes til både små og større oppgaver. Til enda større oppgaver brukes øks og sag. Brusletto Femund er en glimrende kniv i "normal" størrelse, og er en av mine favoritter. Men den "roper" ikke på meg dersom jeg tar en annen kniv med på tur av og til. Det gjør "Mr. Strømeng".
 14. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Skal jeg på tur og har glemt kniven, da snur jeg og henter den. Men jeg har enda til gode å glemme kniven. Sluttstykket til rifla, der i mot..
 15. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Borrelåsen kan med fordel byttes ut med en solid trykknapp. Nevnte det på Facebooksiden deres for et par år siden, men har ikke fått svar. Borrelåsen samler skitt og blir bare til irritasjon ganske raskt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.