Gå til innhold
 • Bli medlem

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 921
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  24

Hege P. vant dagen sist 25. januar 2020

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

4 182 profilvisninger
 1. Hege P.

  Lavvo-ovn

  Det blir som å ha bål inne i lavvoen, bare mer kontrollert. Røykåpningen må altså være åpen. Med lukket ovn og piperør unngår man røykproblemer. Jeg har en slik "rundbrenner" som du viser til, og synes den fungerer glimrende i stedet for vanlig bål. Lettere å frakte med seg enn en ovn også. I min minste lavvo (Tentipi Olivin) bruker jeg bare en Solo Stove Titan.
 2. Hva med en Mora-kniv? Billig, solid, kan brukes til det meste. Bra utvalg.
 3. Det er fordeler og ulemper med begge løsninger. Jeg liker ikke noe som strammer rundt hodet i lengre tid av gangen, og det er ikke alltid hodelykt passer til det hodeplagget jeg foretrekker. Lykta i midjehøyde synes jeg er glimrende går jeg går langs vei/sti, mens hodelykt fungerer best i terreng. Derfor har jeg tilpasset det hele slik at jeg har flere løsninger i samme lykt. Ellers er det slik at dersom jeg planlegger lengre turer i mørke har jeg alltid med meg ei lita reservelykt i tillegg, der begge lyktene kan bruke samme type batteri.
 4. Med medfølgende belteklips funger den også bra i beltet, men er ikke så lett å justere på høyden på lyset. Kun sideveis.
 5. Med min løsning (tilpasset pakkreim) kan jeg ha lykta som hodelykt eller rundt midjen etter behov.
 6. Hei dere. Jeg kom over denne nye norske lykta Hikebeam, og lurer på om noen her har testet den. Ser veldig bra ut, men når jeg går inn på hjemmesiden og leser omtaler fra kunder er det kun veldig gode (nesten FOR gode) omtaler. Ikke et eneste ankepunkt. Og da blir jeg litt skeptisk. Er det virkelig ingen som finner noe negativt om et angivelig helt nytt produkt? Ingen ting de ville hatt annerledes? Selv kunne jeg ha nevnt at jeg synes det innvendige "korttidsbatteriet" kunne vært noe kraftigere (mer strøm). Og er det helt innebygget slik at det ikke kan byttes? Kan man bruke vanlige stand
 7. Kan virke som denne hytteeieren mener at han eier vannet også. Merkelig gubbe.
 8. Bestikk: Turkniven. Gaffel lages på stedet av en kvist. Skje? Sjelden brukt. Flat pinne duger til det meste. Kokeutstyr sommer: Kaffekjele med stor åpning. Vinter: kjele med hank, stor nok til å smelte snø om nødvendig.
 9. Forsøkt å smøre med banan? Ikke jeg heller, men så bruker jeg helst truger, da.
 10. Da trenger du en kjele som er lett å gjøre ren, og kanskje spise fra. Altså, stort lokk,
 11. Begge de to foregående forslagene er gode valg, men dersom du tenker å lage annet enn drikke (grøt, koke fisk m.m.) i samme kjelen ville jeg gått for kjelen fra GSI.
 12. Jeg må tilstå at jeg selv er skyldig i å hente store, myke moseflak. De fungerer nemlig veldig bra som underlag for et liggeunderlag av typen skum ved overnatting under åpen himmel eller tarp. Bare å riste ut eventuelle kongler, kvist, mus og maur, bre det ut på liggeplassen i ønsket tykkelse og plassere bamseunderlaget oppå, PS: Det lønner seg å sjekke om mosen er noenlunde tørr..
 13. Hadde det vært i mitt område ville jeg antatt at det var buhunder på musejakt. "Leave no trace" er umulig der buhunder ferdes (egen erfaring, som har to). 😁
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.