Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 694
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 994 profilvisninger
 1. Ja, jeg tenker det samme, men jeg tror jeg vil teste ut. Man må jo ikke lukke med glidelåsen om man bruker sovepose. Tanken er muligheten for å bruke dette også som erstatning for sovepose på bakken sommerstid, slik at man kan være fleksibel på sovemåte. Å slepe på både sovepose og underquilt øker jo vekta på ryggen. Vanligvis bruker jeg bare et skumunderlag i hengekøya sammen med sovepose, men så henger jeg ikke rundt i skogene nattestid om vinteren. Kort sagt, jeg trenger ikke en underquilt, men vil gjerne sjekke hvordan den fungerer som sommersovepose eller overquilt/dyne. Jeg liker utstyr som har flere funksjoner.
 2. Denne hendelsen fra noen dager tilbake viser at selv langline kan være risikolfylt på tur i naturen nå. Jeg har to jaktivrige buhunder, og denne dagen bruke jeg bare to vanlige leiebånd (180 cm.), men det gikk nesten galt likevel: Vi skulle bevege oss et stykke over myr og lyng mellom to traktorveier. Hundene var selvsagt i band. Unge Freki ledet an over det smale dyretråkket vi fulgte. Jeg i mellom, og gamle Nero like bak meg. Nero har det med å vimse en del, å gå på linje er ikke noe for ham. Plutselig hørte jeg et skremt skrik fra gamlingen. Ikke et bjeff, men et skrik av sjokk. Hva pokker skjer? Hoggorm var naturlig nok i mine tanker der jeg gikk og fulgte med på hva som var foran oss. Samtidig med skriket fra Nero hørte jeg noe tumult baki der, og da jeg raskt snudde meg rakk jeg å se en middels stor brun fugl som kan ha vært ei orrhøne flakset hastig av sted bortetter busker og trær. Nero må ha fått fugger'n rett opp under snyteskaftet, så sjokkert som han ble. Jeg ble stående helt stille noen sekunder og se meg rundt, og fikk øye på et reir med fire egg så nært at jeg nær hadde tråkket på dem. Nero, som gikk bak og ørlite til høyre for meg må ha hatt kurs rett på dem. Og fuglen lå og trykket helt til det siste, og stakk da Neros nese kom farlig nær. Nero hadde helt sikkert ikke sett fuglen, godt kamuflert som de er nedi lyngen. Samtidig som jeg fikk øye på eggene oppdaget også Nero og Freki dem. Ja, Frekis nese rakk faktisk å berøre eggene før jeg fikk hundene vekk. Jeg fikk med meg hundene og trakk raskt videre, i håp om at eggenes eier ikke var skremt bort for alltid. Her kunne det veldig lett endt med eggerøre i hundemager. Denne tildragelsen viser hvor viktig det er å overholde båndtvangen nå i yngleperioden, men den viser også at det uansett kan gå galt. Vi sender våre tanker til eggenes eier, i håp om at alt ender godt. Vi kom ikke med vilje inn på reiret ditt, og vi fjernet oss så raskt som mulig uten å røre.. Edit: Legger til at det like gjerne kunne vært en liten trykkende rådyrkalv og ikke et reir med egg. Hva om jeg hadde brukt langline, og hundene hadde funnet kalven først?
 3. Noen som har testet denne? Dovrefjell Sweet Dreams Underquilt til hengekøye
 4. Ja, jeg har enda til gode å se en "rambokniv" med et blad på 3,5 tommer.
 5. Du er klar over at "finnkniven" kommer i flere størrelser? 5 tommeren (13 cm. blad) er en glimrende kniv til vanlig knivarbeid. Det finnes en 3,5" også. Estetisk flotte er de også. Man må ikke drasse på en "joikesabel" selv om man liker strømengkniver. Men merkelig nok er det visst bare de største strømengknivene folk tenker på når de tenker samekniv.
 6. Jeg trives best alene på tur. Fri til å endre planer, tempo og mål etter behov og uten debatt.
 7. Det er veldig viktig å ikke lære hundene å bruke spade.
 8. Da jeg rak rundt i fjellheimen med to alaskans for mange år siden laget jeg meg et snøanker til hver hund: To solide aluminiumsplater på ca. som et A4 -ark. Boret to hull i midten av hver plate, og laget ei løkke av solid nylontau (som feste for kjetting). Disse platene gravde jeg godt ned i snøen (vannrett selvsagt) etter at jeg hadde festet hundekjettingen i dem, og trampet godt til. Hundene trakk sideveis, og klarte aldri å trekke dem løs. De måtte graves fram med spade etter bruk. Noen ganger frøs de jo fast nedi der også. Tok lite plass i pulken, men var ypperlig til å feste hundene i under rast eller overnatting. Og så var de billige i anskaffelse.
 9. Jeg har en 9" kjøpt i 1990 etter at jeg på en eller annen måte mistet den første. Siden har det blitt en blank (standard 8"), og en 7" old fashion med tjærebehandlet skjefte og blånert blad, og nå altså den nye 5" med blankt blad. Hadde også en 8" med "søringsperre", men ga den bort til naboen. Like ikke den der borrelåsen på slira. Borrelåsen sluttet selvsagt å fungere når den hadde samlet nok rusk og rask. En solid trykknapp hadde vært bedre. Liker godt disse med blånert blad jeg, men er ikke så sikker på at det blir riktig på en kniv som skal være "old fashion". Blånerte de bladene i "gamle dager"? Vel, samma det. Elsker samekniver. Brusletto Villmann er en god hugger, men neppe noe mer på grunn av utformingen på bladet. Mener jeg. -men nå stikker jeg av før moderator kommer og tar oss fordi vi prater kniv i en tråd som ikke handler generelt om kniv. Dessuten sier hundene mine at de må ut og tisse..
 10. Samme her! Har slekt i Finnmark (ikke samer), så samekniven er et naturlig valg for meg siden ungdommen. Har for lengst blitt en del av "turuniformen". Men de store knivene er noen ganger tungvindt i beltet, og sommerstid i skogsterreng, der større bål er unødvendig, er det flott med en liten samekniv. Altså så lenge man ikke trenger å hogge seg større ved enn til kaffebålet. Edit: Og så er jo samekniven en fryd for øyet! Ikke sant?
 11. Jeg bruker en Bushbox XL Titanium hele året, men gjerne med en Trangia spritbrenner i stedet for kvist i sommerhalvåret om det ikke har regnet på en stund, og selvsagt på steder som ikke gir brannfare. Rødsprit for å unngå fyk av gnist. Forutsatt at det ikke er totalforbud mot åpen ild, som sommeren 2018. Har flere "vanlige" primuser, men kvistbrenneren ble en favoritt straks den ble tatt i bruk.
 12. Siden jeg bare har ei eneste skuff med diverse turkniver, måtte jeg ha en kniv til. Har en stund vurdert en Brusletto Hunter, men siden jeg har så stor sans for Strømeng-knivene (har flere av de store) ble det til at jeg handlet en Strømeng 5". Den er på størrelse med en Hunter, og passer glimrende som beltekniv. Og da slipper man muligens antydninger om å være "nybegynner" (som jeg har lest et sted her i forumet) fordi man har en samekniv på hofta. Og siden jeg nå var på besøk i nettbutikken til Strømeng ramlet helt ut av det blå en kaffepose opp i handevogna. Dyr, men skitt au. Nå lukter det helig av kaffe i dagstursekken hver gang jeg gjør den klar for ny tur.
 13. To saftige bøter for en og samme forseelse hadde ikke jeg godtatt sånn uten videre. Godt hun ikke hadde flere hunder.
 14. Takk for svar! Den eldre kniven jeg nevner er ikke så veldg gammel (2015), og den fungerer som sagt helt fint. Men den nye er jo ellers helt OK, og det er ikke særlig mer å bære om jeg har med en vanlig "striker" til tennstålet. Eller bruker fyrstikker. Ha en fin påske, dere!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.