Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 858
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  24

Hege P. vant dagen sist 25. januar

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 727 profilvisninger
 1. Min erfaring med kano til sjøs er blant annet at det alltid er fralandsvind når du skal i land igjen. Det kan være blikk stille mens du fisker, men ruller du inn snøret og setter kursen hjemover slippes motvinden løs. Havstrømmer er heller ikke til å spøke med. Kajakkåre synes jeg er praktisk også i kano. Og en torsk på seks kilo kan faktisk gi deg en liten kjøretur..
 2. Gjør ikke ei blokk med Kystbacon samme nytten?
 3. Jeg kjøpte en slik tidlig i vår. I mai døde den brått og uventet på en dagstur nær heimen. Telefonen var fulladet og ble oppbevart i en brystlomme på ytterjakka. Utpå ettermiddagen plukket jeg den fram for å sjekke hvor mye klokka var, men telefonen var stein død. Kunne ikke starte. Trodde først at batteriet på en eller annen måte var ladet ut, men lading hjemme fungerte ikke. Den var og er død. Bra at jeg ikke var på langtur med behov for å ringe etter hjelp.. Nå har jeg en Nokia 800 Tough.
 4. Ja, jeg lurte litt på hvorfor Outnorth ikke oppgir vekt.
 5. Takk for svar! Joda, jeg har vært der inne og sjekket, men de har den ikke foreløpig. Mener å huske at Speidersport også solgte Firebox, men nå er det visst bare lille Nano. Ser på hjemmesiden til Firebox (lenken i mitt forrige innlegg) at dette er et prøveparti på 100 stk for å teste interessen, så her kan det fort bli tomt. Skulle jeg handle derfra er jeg usikker på hva som kommer i tillegg i forbindelse med toll og diverse, derfor vil jeg helst handle den i Norge. Det tok jo litt tid før de begynte å selge Bushbox i Norge også, så Firebøx Titanum kommer vel hit den også etter hvert.
 6. Ser ut til at den store Firebox nå kommer i titan. Noen som vet om den selges i Norge? Jeg kan ikke finne den. Kan jo handle fra produsent, men her å det vurderes litt mer. Prisen vettu. Og så har jeg jo allerede tre bushbokser..
 7. Dersom du er på jakt etter kvistbrenner kan jeg kanskje foreslå at du titter litt på Solostove. Kan kjøpes hos blant andre Speidersport.no. Brenneren kommer i tre størrelser, og jeg lenker til den minste. Du kan også kjøpe med en kjele som rommer brenneren, slik at det ikke pakker mer enn selve kjelen. Her detter ikke asken ut i bunn. Kan også kjøpes hos Bålstedet.no Bruker denne selv og er veldig fornøyd. .
 8. Jeg har lenge ønsket meg en liten lavvo jeg kunne bruke en ovn i, men har ikke funnet akkurat det jeg ønsket ang. størrelse og funksjon. Har en eldre tremanns Venorlavvo, men ønsket noe nytt. Dermed landet jeg på det nest beste, en Tentipi Olivin Combi. Så, før jeg har rukket å bruke denne på tur, kun satt opp og sjekket i hagen, kom jeg over en annen versjon av Tentipi Olivin. Tyngre, men akkurat det jeg var på jakt etter. Hvorfor fant jeg den ikke før? Ny på markedet? Uansett, nå er også den på vei i posten. Kanskje jeg beholder begge, eller jeg selger den første ubrukt og til redusert pris. Tentipi Olivin BP finner jeg bare en grundig omtale av på YouTube, noe som også indikerer at den er ny på markedet. Jeg har altså kjøpt en.
 9. Bløtlegging er da ikke vanskelig i sommervarmen. Bare å stappe tørrmaten ned i sokkene før dagens marsj. Når kvelden kommer er den både våt og varm. God appetitt!
 10. Jeg kom til å tenke på noe gulvmopp utstyr (Jif) jeg kjøpte nede på vår lokale Jokerbutikk nylig. Der var det også et aluminiumskaft i tre deler (teleskop). Målte nå skaftet til 170 cm. utslått. Kan noe slikt brukes? Denne er ikke lenger en 150 cm., men viser hva jeg mener. https://www.biltema.no/hjem/rengjoring/mopper/gulvmopp-med-teleskopskaft-2000037303 Den jeg har hjemme er altså i tre deler. Med selve moppen fjernet er skaftet ca. 75 cm. sammenlagt, og veier bare litt over NADA. Kunne faktisk fungere som reservestang til for eks. Tentipi Olivin.
 11. Heller en liten kvistbrenner enn ikke noe kokeapparat i det hele tatt. Et lite bål er heller ikke så ille. Ønsker man å legge ut på langtur uten kokemuligheter bør man planlegge slik at man kun tar med proviant som ikke trenger varmebehandling. For eksempel lettkokte havregryn, som greit kan brukes med kaldt vann. Samtidig kan det være dumt å kun basere seg på proviant som må varmebehandles. Men test gjerne ut det du nevner. Kan være greit å vite før en tur.
 12. Gammel tråd, men likevel: Tester ut dette teltet med og uten innertelt før tur. Det eneste jeg kan se litt negativt med slike telt er døråpningen i forhold til regn. Tarp er selvsagt en mulighet, men den kommer da i tillegg til teltet i sekken. Men uansett har jeg med meg en lett regnponcho, så jeg ville finne ut om denne kunne brukes som en slags "baldakin" over døråpningen. Hetta over toppen, og bardunert i begge ender. På nye versjoner finnes det et borrelåsfeste for regntak (ekstrautstyr), men det koster jo en tusenlapp ekstra. Slik ser det ut her i hagen:
 13. Og er man forhindret fra å dra på bålkaffetur er det bare å sette kjelen på komfyren. Da lukter det bålkaffe i hele huset.
 14. Det blir sot, særlig på kjelene, men de putter jeg i en beskyttende pose etter at jeg har tørket av den løse soten på mose eller gress. Solostove får ikke sot på utsiden, og pakkes uansett i en egen pose før den puttes i tilhørende kjele som også har pose. De sammenleggbare brennerne gir litt mer sot på fingrene om du må inn med fingrene for å hjelpe til med å legge ned underplatene, men slikt finnes det hansker til. Eller såpe og vatten. Mitt problem i så henseende er at jeg så ofte glemmer at jeg har hansker i sekken, og at knott og mygg pleier å provosere meg til å ta meg i ansiktet med sotede fingre. Men det blir jeg heldigvis minnet på senere av blikkene jeg gjerne får fra folk jeg møter nede i bygda på vei heimatt. Så jeg synes ikke soten er noe problem, jeg. Den vitner jo bare om en vellykket tur i naturen.
 15. Har også Bushbox LF og kan anbefale den. Finnes også i stål til halve prisen av titanversjonen, og dobbel vekt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.