Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 665
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Nylige profilbesøk

2 714 profilvisninger
 1. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg har etter hvert mange gode kniver, både billige og mindre billige. Det som egentlig er litt pussig er at uansett hvilken kniv jeg anser som favoritt er det strømengkniven som nesten "roper" på meg dersom den ligger igjen hjemme når jeg drar på tur. Tar jeg den med føles det helt riktig. Kanskje fordi jeg har en slags tradisjon for å bruke samekniv gjennom 40 års friluftsliv? Samekniven (8") brukes til både små og større oppgaver. Til enda større oppgaver brukes øks og sag. Brusletto Femund er en glimrende kniv i "normal" størrelse, og er en av mine favoritter. Men den "roper" ikke på meg dersom jeg tar en annen kniv med på tur av og til. Det gjør "Mr. Strømeng".
 2. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Skal jeg på tur og har glemt kniven, da snur jeg og henter den. Men jeg har enda til gode å glemme kniven. Sluttstykket til rifla, der i mot..
 3. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Borrelåsen kan med fordel byttes ut med en solid trykknapp. Nevnte det på Facebooksiden deres for et par år siden, men har ikke fått svar. Borrelåsen samler skitt og blir bare til irritasjon ganske raskt.
 4. Jeg har to Pathfinder potter, og liker dem veldig godt. Ikke for stor til å fungere som kaffekjele, ikke for liten til snøsmelting eller koking av diverse mat. Under transport pleier jeg å ha kaffeposen m.m. oppi kjelen, slik at det ikke rommer mer enn kjelen. Kan jo også ha en mindre kjele inni, eller kokeapparat. Enkel å gjøre ren.
 5. Hege P.

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Jeg har kikket på den lenge, men innlegget ditt fikk meg til å bestemme meg. Kjøpte fra Magasinet, men er litt irritert over at det ikke følger med oppladbart batteri. Får pakke ut, og så spole ned til Joker'n og se om de selger sånt der, eller vanlige batterutter.
 6. Hege P.

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Jahha. Nå fikk du meg til å kjøpe en sånn.. Kommer i posten til uka.
 7. Hege P.

  Turbelte

  Disse likte jeg. Billig også. https://www.xxl.no/phoxx-kanvas-belte-gronn/p/1080265_1_style
 8. Hege P.

  Bålgryte 1.5-2.0 liter med oppheng

  Jeg har en slik fra før og bestilte nettopp en til. Bålhank, butterflyhåndtak og helletut. https://www.speidersport.no/produkt/pathfinder-stainless-steel-bush-pot-and-lid-set-kjele-med-lokk/
 9. Hege P.

  10 ting man må ha på tur

  Om våren bruker jeg å ha med "Brusletto Villmann". Kjekt med mannlig selskap til å beskytte meg mot de ville blomstene. Men altså, jeg synes det er flott at noen liker det som kalles bushcraft, noe jeg blant annet forbinder med bruk av litt gammeldags utstyr. Kunne lage seg ly av det man finner. Ikke fordi man absolutt må, men det er jo en flott hobby som KAN komme til nytte i en reell krisesituasjon. Og det skader jo ikke, så lenge man rydder opp etter seg. Enhver får drive sitt friluftsliv som det passer en best, og med det utstyret en trives med, mye eller lite, nytt eller gammelt. Bedre og sunnere enn å sitte i sofaen og glo på TV er det også.
 10. Hege P.

  10 ting man må ha på tur

  Jeg begynte å bruke tennstål for flere år siden, og nå bruker jeg ikke annet. Har en ligther liggende i sekken bare i tilfelle, men den blir aldri brukt. Tennstål går ikke tom for gass eller svikter om det blir vått. Litt tørr bjørkenever sammen med tennstål fungerer glimrende.
 11. Hege P.

  10 ting man må ha på tur

  Flaske/canteen sivilforsvaret. Her finner man både flaske og kokekar, der kokekaret går utenpå den nederste delen av flaska. Selv bruker jeg dette. Fungerer også som drikkekopp (selv om jeg alltid har med trekoppen. Kaffen smaker best av den, synes jeg). Og selv om jeg av og til har med samekniven er alltid den lille foldesaga med. Skal jeg splitte småved med kniv synes jeg det blir bedre med ved som er kuttet i passe lengder med saga på forhånd (rette flater). Dessuten synes jeg det ser bedre ut å kutte trørrgreiner med saga i stedet for å knekke eller hogge dem av stammen. Jeg pleier også å la greina henge på stammen mens jeg sager av passende biter innover, så slipper jeg å tviholde på ei vrang, løs grein grein etterpå. En rett og pent kuttet stubb ved stammen ser finere ut enn et brutalt avbrukket stubbe. Synes jeg i alle fall
 12. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Gratulerer! Jeg er sikker på at du blir fornøyd! Jeg har en mindre versjon også (Bushbox LF Titanium). Henger greit sammen med turkniven i beltet. Jeg bruker et eget belte med kniv og brenner utenpå jakka. Brukte det senest i dag. Da det nærmet seg tid for kaffestopp rasket jeg bare med meg et par never med tørr einerkvist og puttet i jakkelomma mens jeg gikk. Så var det bare å finne et fint sted og fyre opp.
 13. Hege P.

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg har mange gode kniver, men Brusletto Femund er min absolutte favoritt. Passe langt blad, fulltange, bladtykkelse 4 m.m., bladlegde 11,5 cm. Veldig solid kniv.
 14. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Takk! Jeg er usikker på det der med moms, men jeg fikk hentet den uten ekstra tillegg. Totalt ca. 1600,-. Dyrt, men dette er utstyr som vil bli mye brukt, og det er absolutt ikke kinavare. Men nå ergrer jeg meg litt over alle primusene jeg har liggende fra da jeg hadde primusdilla. Primusdilla fikk jeg i sin tid av alt det spennende primuspratet hos et hyggelig forum. Navn ikke nevnt. Mulig jeg begynner å selge unna noe, for kvistbrennerne har kommet for å bli.
 15. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Bushbox XL Titanium Har den i stål også, men den veier ca. 800 gram. Fungerer glimrende, men litt tung i sekken til lengre turer. Boksen i titan veier bare litt over halvparten, og skal ha fast plass i overnattings-sekken. Den tunge i stål har plass i dagstursekken. Jeg bruker sjelden vanlig bål nå for tiden, og disse kvistbrennerne er geniale. Her bærer man med seg sin egen bålplass, og "leave no trace" er veldig enkelt. Vanlig bål er for varme og kos i den kalde årstiden. Kvistbrenner er for matlaging hele året. Bushbox XL Titanium har vært vanskelig å få tak i i Norge, og i min faste nettbutikk for sånt i Danmark, så denne gang handlet jeg direkte fra produsent (Bushcraft Essentials) i Tyskland.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.