Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 444
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  22

Hege P. last won the day on April 21

Hege P. had the most liked content!

Om Hege P.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jegerjenter.com/

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 752 profilvisninger
 1. Livsfarlig jallabrenner?

  Et godt eksempel på hvorfor man skal teste nytt utstyr hjemme, og ikke i teltet på tur.
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Bare MÅTTE ha en ny kniv: https://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=3-11&prodid=1262 Og siden turbuksa nesten datt fra hverander nå: http://www.jerven.no/jaktdress/mountain-man-pants-oliven#&variation=639391 Den buksa er faktisk veldig god å gå i! Mitt førsteinntrykk etter et par turer er at de har sine ord i behold (beskivelsen i nettbutikken).
 3. Liggeunderlag og pute

  De fleste har vel en eller flere vanntette pakkposer i sekken? Hvorfor ikke bruke en tom sånn en? Rulle den sammen med passe med luft i, og puta er på plass. Da kan man også "kamuflere" puta som pakksekk for alle som mener at pute på tur er tullevase.
 4. Dævling på fisk

  Det beste er nok å ta fisken med til veterinæren for human avlivning. Eller hagle. En metode som ikke var så lur så jeg i en serie som het "Ultimal survival Alaska", eller noe sånt. Et av lagene var ute i kano, fikk ei ganske stor kveite som holdt et hekkans halloi oppi kanoen. Da trakk en av folkene en revolver og skjøt fisken i hodet -og gjennom bunnen av kanoen. Da ble det enda mere halloi.
 5. Jeg solgte en Spot 2

  For noen år siden møtte jeg en bil med ei lommebok på taket. Jeg fikk snudd og kjørt etter mens jeg blinket heftig med lysene. Omsider stoppet den andre bilen, og ut spratt en veldig sinna fyr som begynte å skjelle meg ut for takkasering i trafikken. Da jeg omsider kom til orde smilte jeg til ham, og formulerte følgende spørsmål: "Når den lommeboka du har på taket detter av, kan jeg få den da?" Fyren så lommeboka, nappet den til seg, sprutrød i trynet, hoppet inn i bilen igjen og strøk avgårde uten et ord..
 6. Hvordan unngå kokvarmt telt?

  Pakker lite. Veier lite. Koster lite. Stor nytte. Også som solreflektor over telt: https://www.fjellsport.no/coghlans-emergency-blanket-132x210cm-43g.html
 7. Den ultimate turkniv finnes den

  Si meg, har de ikke økser i USA? ALLE jeg reviews jeg har sett av alle mulige kniver går mest ut på batonering, batonering, batonering. Men altså, jeg har flere gode kniver fra Brusletto, alle med treskaft. Så kjøpte jeg en Fallkniven S1. Flott kniv i akkurat passe størrelse. Kjempegod i bruk. Men dette er den eneste kniven jeg har som på en måte virker anonym og upersonlig, om man skjønner hva jeg mener. Det har noe med treskaft å gjøre. En kniv skal ha treskaft. Sånn er det med den saken. Men, som jeg allerede har nevnt i et tidligere innlegg, er den ultimate turkniven den kniven du trives best med selv. Og akkurat det kan ingen andre bestemme for deg.
 8. Den ultimate turkniv finnes den

  Bear Grylls kniver kan det sies mye om. Mest negativt, tror jeg. Men nå har det visst kommet en bedre versjon: https://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=194377 Survival Lilly omtaler den her. Ser ikke så verst ut synes jeg, men bare navnet "Bear Grylls" får meg til å tenke på en slags parodiversjon av temaet "Survival". Er nok mest en slags "kjekt å ha" -greie for noen. Men jeg må innrømme at jeg ble nyskjerrig på akkurat denne.
 9. Liggeunderlag???

  ..og de ser ut som et flyttelass utenpå ryggsekken. Særlig det jeg bruker: http://www.outnorth.no/thermarest/ridgerest-solite-large-55418#Silver
 10. Liggeunderlag???

  En overnattingstur i nærheten av der jeg bor natt til i går. Her kan jeg trygt si at selv skumunderlag er behagelig å sove på. I alle fall med 20 cm. tørr mose under. Myggnettet var med for første gang. Ble mer bry enn beskyttelse. Er uten bunn, men kan plugges til bakken i hjørnene. Nero Buhund ville inni han også. Nettet løftet opp for å slippe ham inn. Etter fem minutter ville han ut igjen fordi han måtte sjekke noe spennende lyder. Nettet løftet opp for å slippe ham ut. Jeg var trøtt, og slapp han ikke inn igjen etterpå. Da la han seg like godt oppå. Ny ordning av myggnett. Uansett, det var mer knott inne i nettet enn utenpå til slutt. Kasta ut skiten og la jakka over hodet. Sovnet da sola kom opp. Hadde som vanlig ikke med meg annet enn mobiltelefonen som kamera, men her er et lite glimt av sakene: Hadde for øvrig ikke med sovepose, men brukte Fjellduken Thermo som dyne. Fungerte glimrende!
 11. I morgen!!

  Huffda! Trist at turen endte på den måten! Selv er jeg så nærsynt at jeg alltid har med et par reservebriller. Har ikke lyst til å bli stående "i tåka" langt til skogs.
 12. Hvordan pakker dere på tur?

  Stemmer bra for meg. Har pleid å slepe med meg en 80 liters sekk selv på turer med en enkelt overnatting. Nå har jeg byttet til en 40 liters (jadda, jeg er litt inspirert av disse "bushcraft" -filmene på YouTube, hehe) bare for å tvinge meg selv til å vurdere bedre hva jeg trenger i forhold til "kjekt å ha". Liggeunderlag og sovepose blir dermed hengende på utsiden, men resten av utstyret får god plass i den lille sekken. Nå er det jo slik at med en 80 litters sekk går i alle fall soveposen oppi sekken, men det føltes faktisk litt pinlig å gå forbi naboene på vei til ei enkelt overnatting i nærområdet pakket som en NPL traver.
 13. Liggeunderlag???

  Takk for svar! Tror jeg tenker en stund til jeg. Mitt Thermarest skumunderlag fungerer bra, men det er jo stort å ha utenpå sekken. Komfort kan økes ved å lage seg en "madrass" av mose, lyng eller granbar under underlaget.
 14. Liggeunderlag???

  Jeg har i alle år sverget til skumunderlag. Årsaken til dette er først og fremst at jeg var uheldig med mitt eneste forsøk på oppblåsbart for flere år siden. Det takket for seg etter to dager. Lekkasje i ventilen. Samtidig rapportere en venn som også hadde satset på oppblåsbart at det punkterte etter kort tid. Siden har jeg vært skeptisk, fordi de som skal være gode er relativt dyre. Et skumunderlag punkterer ikke. Men gudbedre som de brenner.. Hvordan er det med de oppblåsbare nå for tiden? Ser at mange av dem ikke veier så mye mer enn et godt skumunderlag, men holder de bedre? For eksempel de som foreslås i denne tråden. Leser mye bra om dem, og ser en del gode omtaler på YouTube. Begynner å få lyst til å gi det en ny sjanse. Er jo mer pakkvennlig også. Men jeg ville bli veldig vonbroten dersom et underlag til et par tusen gir opp etter kort tid. Greit nok med god garanti, men det løser ikke problemet på den aktuelle turen.
 15. Jeg har dette og denne. Noe tyngre, men med flaskehanken kan både kopp og flaske brukes over bål. Veldig fornøyd. Koppen erstatter kaffekjelen. Da jeg handlet kløpte og også ei veske som passer til. Veska har en lomme som kan brukes til en sammenleggbar liten vedbrenner og plass til tennstål og flaskehanken.