Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 715
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 072 profilvisninger
 1. En liten oppdatering på denne snodige saken. 7. august ble det gjort et tredje forsøk på å sende denne pakken: "Hej Hege Mærkeligt, vi har desværre ikke flere i camo pt., skal jeg sende dig en i en anden farve med et andet fragtfirma?" Jeg venter fortsatt..
 2. Og fortsatt ikke drivstoff igjennom? Kan problemet være i selve tanken da? Nåla er ei magnetisk rensenål. Når du åpner boksen og trekker primusen fram for bruk skal nåla automatisk sprette opp og rense dysa.
 3. Dersom det er den nye med grønn tank du mener, så sitter det et filter mellom tanken og drivstoffrøret. Dette filteret kan av og til sette seg på høykant og blokkere (opplever dette på min). Dersom du skrur løs røret ser du filteret, som skal ligge løst under mutteren. Det finnes to utgaver av denne primusen. Den ene (som min) har et rør permanent festet til tanken, men med kobling mot spindelen. Filteret sitter der. Den andre har røret koblet med skrukobling i begge ender av røret. Jeg er usikker på i vilken ende filteret sitter.
 4. Ang. lyn og telststenger. Jeg var ekstra bekymret en gang jeg brukte en enstangslavvu med stålstang. Gikk bra, tross heftig torden og lyn "like over hodet". Men skal man tenke lyn og telt må vel en slik kombinasjon være ekstra skummel..
 5. Jeg venter til ut i neste uke før jeg etterlyser pakken igjen, i tilfelle den skal ligge til fortolling et sted. Men akkurat det er litt underlig synes jeg, med tanke på denne lille, billige veska. Langt dyrere varer har kommet raskt fram fra samme butikk før. Det er jo litt fortvilende for den lille butikken også dette, for selv om de har glimrende service har det jo ikke noen hensikt å handle der når varen så ofte forsvinner eller blir grundig forsinket av uforståelige grunner. Er jo mye enklere å få en pakke fra Kina..
 6. Ja, jeg undres. Ikke på grunn av butikken, men på grunn av det danske postvesenet, eller hvem det nå er som skal frakte en vare over til Norge. Jeg har også opplevd tidligere at en ordre fra Danmark har havnet på kryss og tvers i Danmark før den til slutt havner tilbake til butikken, men her er den siste opplevelsen: Jeg var ute etter ei spesiell veske som jeg ikke kan finne i Norge, derfor klikket jeg meg inn på min vanlige bushcraftbutikk i Danmark. Handelen gikk selvsagt greit, men pakken lot vente på seg. Til slutt kontaktet jeg butikken, som fant ut at pakken var på vei tilbake til dem. Butikken sendte ny vare øyeblikkelig, slik at jeg skulle spare litt tid der. Dette er snart tre uker siden, og i følge sporingen har pakken enda ikke nådd fram til befrakter fra butikken (Pakkens data er sendt til GLS IT systemet; pakken er ikke kommet i GLS besiddelse endnu). Kontaktet butikken igjen. Selger er noe forvirret nå, men antyder at pakken antakelig befinner seg på en eller annen tollstasjon. Siden vet ingen noe som helst, og sporingen sier jo ikke noe. Presiserer at butikken alltid har vist glimrende service, så det er ikke butikken som er problemet. Men når pakkene enten fordufter under frakt eller sendes på kryss og tvers i Danmark som om de leter etter et sted som heter Norge uten å finne det, og derfor sendre pakken i retur til butikken, da blir det jo litt håpløst, hehe. Og ja, mottakeradresse er korrekt og inneholder ordet "NORWAY". Er det bare jeg som er uheldig, eller opplever andre noe lignende etter handel fra Danmark?
 7. Jeg har den, men har ikke fått testet den mot knott enda. Kundeomtalene hos Magasinet er veldig positive.
 8. I følge Magasinet.no er denne knottsikker. https://www.magasinet.no/friluftsliv/telt-og-lavvo/hengekoye-og-tilbehor/dovrefjell-sweet-dreams-myggnett-til-hengekoye
 9. Det er ikke bare å påberope seg allemannsretten og så ta seg til rette som man vil. Allemannsretten medfører også plikter. Allemannsrettens grenser
 10. Her må jeg si meg helt enig. Jeg spanderte på meg en spork av titan som vist i et tidligere innlegg, men ble raskt lei av å måtte holde i en ende som skal i munnen senere. Dessuten var hele greia plagsomt kort.
 11. Min erfaring er at hunder som biter over bandet gjerne gjør det et kort stykke fra halsbåndet, og ikke lenger ute på bandet. På tur med overnatting bruker jeg derfor en kjettingstump på ca. 150 cm. fra halsbåndet og ut. Da lærer de at bandet ikke kan bites over, og de har hittil ikke funnet på å teste lenger ute, der kjettingen er erstattet av tau.
 12. Motorsykkel. Eller en god elsykkel? Hos ABC Nyheter kan man i disse dager følge to som sykler Norge på langs med elsykler. https://www.abcnyheter.no/reise/to-pa-strommen
 13. Heisann! Først vil jeg si at jeg synes det er trist at du ikke lyktes med turen! Og så vil jeg takke deg for at du deler dette med oss. Det vrimler av historier der folk lykkes, men ikke mange av de motsatte. Og jeg synes slike historier er vel så spennende som de som lykkes. Ingen kan påstå at du ikke gjorde veldig gode forsøk, så her har du vært veldig uheldig. Helsa først! Prinsippet om å snu i tide gjelder ikke bare for vinterfjellet vet du. Det er ikke sikkert at du bør gi opp, men det kjenner du jo best selv. Hadde du for mye bagasje, slik at sykkelen ble tyngre enn nødvendig? Drakk du for lite vann, slik at du ble dehydrert på de første forsøkene? Det er viktig å drikke vann regelmessig, selv om du ikke føler deg tørst, det lærte jeg selv på min egen langtur. Ikke minst er det viktig med næring underveis, gjerne lite men ofte. På turen min ramlet jeg nesten av sykkelen en gang fordi jeg følte meg svak og svimmel. Mat og drikke ga effektiv energiboost, så jeg begynte gjerne med en matbit og drikke før jeg ga meg på de lengste motbakkene senere. Sol og varme er heller ikke det beste under store anstrengelser, da mister man energi raskt når motbakkene kommer. Selv motvind tapper energi raskt, og på sykkelturer blåser det som regel motvind uansett hvilken retning man sykler. Takk igjen for en modig rapport, og lykke til med kommende turer!
 14. Å være miljøbevisst er alltid bra! Men hvordan er det så med det vi koker kaffen vår på? Hva med primuser med oljebasert drivstoff? Bør vi sette dem på hylla? Nei, jeg mener ikke det. Bare minner om at det går an å være miljøbevisst uten å la det går over i hysteri. Jeg er mer bekymret for alt plastsøppelet som forurenser havene våre og naturen enn hvilken fiskesene vi bruker. Men avkapp av gammel fiskesene som ligger og slenger her og der i store vaser er noe dritt uansett, det har jeg fått beskjed om fra en uheldig sau oppe i Setesdalsheiene, og fra en av mine egne hunder som viklet seg inn i noe slikt som lå gjemt nede i lyngen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.