Gå til innhold
 • Bli medlem

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 931
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  25

Hege P. vant dagen sist 8. april

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

4 306 profilvisninger
 1. Det så jeg etterpå ja.
 2. Det må vel være lov å ta med seg primusen på flytur? Drivstoffet kjøpes når du kommer fram. Går ut fra at flyet lander et sted i nærheten av sivilisasjonen, og ikke midt i bushen? Ellers er jeg svært godt fornøyd med SoloStove (wood gas burner), Her kan du bruke Trangia spritbrenner også, om det kniper med veden. Dyr, men glimrende. Kan kjøpes med eller uten tilhørende kjele. Den jeg lenker til er et sett med brenner og kjele. Brenner passer oppi kjelen under transport. EDIT: Leste innlegget ditt en gang til, og da så jeg problemet: "Selvsagt var det flytransporten inn som utløste
 3. Takk, REJOHN! Flott for en utflytter å se igjen gamle, kjente områder! 🙂
 4. Noen som har testet dette vadmel/lær? Cress skinnklær-Jørn Jensen Lærhandel As (jjensen.no)
 5. Et halvt innertelt til Tentipi Olivin. Kjekt å ha.
 6. Om du ikke finner den i Norge: Bushbox ultralight - Båludstyr/Kogegrej/Mad - Bushcraft Danmark (bushcraftbutikken.dk) Kombinert liten kvistbrenner/triangle.
 7. Med tanke på alt utstyret som kommer fra Kina er det jaggu godt at vi ikke skal snakke med det. 😁
 8. Det er jo åpenbart at den spenna er for at folk skal få noe å snakke om. 😁
 9. Kjøpte en slik titan kopp/kjele 750 ml. fra Eagle for en stund siden for å teste den. Fra før har jeg en lignende kjele i rustfritt stål fra Pathfinder i USA. Nå står titankoppen mest på hylla mens stålkoppen er med i sekken sammen med en liten kvistbrenner. Ikke fordi det er noe galt med titankoppen, men -kall meg sprø -den er så lett at det føles som jeg håndterer et pappbeger. Og jeg er ikke glad i pappbegre. Eneste jeg liker av titanutstyret er kvistbrennerne, og da på grunn av vekta. :))
 10. Det tok litt tid for tilvenning for min del. Jeg har tre trekopper, men ingen av dem rommer mer enn ca. 1,5 dl. Jeg tar av og til med meg et par pakker med nudler, særlig på dagsturer, men liker ikke å spise direkte fra kjelen. Derfor har jeg i tillegg til koppen tatt med ei lita skål. Nå har jeg tre typer Kupilka (kopp 21, kopp 37, og kopp/skål 55). Nå er det kopp 37 (3,7 dl.) som er med i dagstursekken. Den bruker jeg til varm drikke, og til å spise nudler fra. Praktisk! På overnattinger har meg med med kopp 21 (2,1 dl.) og skål/kopp 55 (5,5 dl.) som eneste dekketøy, for å si det slik.
 11. Hege P.

  Lavvo-ovn

  Det blir som å ha bål inne i lavvoen, bare mer kontrollert. Røykåpningen må altså være åpen. Med lukket ovn og piperør unngår man røykproblemer. Jeg har en slik "rundbrenner" som du viser til, og synes den fungerer glimrende i stedet for vanlig bål. Lettere å frakte med seg enn en ovn også. I min minste lavvo (Tentipi Olivin) bruker jeg bare en Solo Stove Titan.
 12. Hva med en Mora-kniv? Billig, solid, kan brukes til det meste. Bra utvalg.
 13. Det er fordeler og ulemper med begge løsninger. Jeg liker ikke noe som strammer rundt hodet i lengre tid av gangen, og det er ikke alltid hodelykt passer til det hodeplagget jeg foretrekker. Lykta i midjehøyde synes jeg er glimrende går jeg går langs vei/sti, mens hodelykt fungerer best i terreng. Derfor har jeg tilpasset det hele slik at jeg har flere løsninger i samme lykt. Ellers er det slik at dersom jeg planlegger lengre turer i mørke har jeg alltid med meg ei lita reservelykt i tillegg, der begge lyktene kan bruke samme type batteri.
 14. Med medfølgende belteklips funger den også bra i beltet, men er ikke så lett å justere på høyden på lyset. Kun sideveis.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.