Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 726
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 133 profilvisninger
 1. XXL feirer når en konkurrent må gi opp. Jeg unner dem å oppleve den andre siden av dette. Karma.
 2. Jeg har, tross en drøy pris, valgt å handle en Fjellreven Stubben. Kommer i posten om ikke lenge. Denne sekken/stolsekken ser bra ut, og de få omtalene jeg har funnet på YouTube skryter uhemmet av den, tross pris og vekt. Når det er sagt, så er det et par ting jeg allerede nå vet at jeg gjerne ville hatt annerledes. Eventuelle sidevesker må kjøpes utenom. Festeanordningen for sidevesker kunne/burde vært av "molle" -typen, som gir bedre muligheter for diverse ekstrautstyr. Men her tenker de nok på kun å selge sitt eget. Forståelig, om ikke alltid praktisk for kunden. Hoftebelte, på grunn av vekt (nettovekt 2,1 kilo). Men jeg ville ha den okkesom. Med sidevesker.
 3. Greit nok. Men dette er noe jeg har lagt merke til i så og si samtlige slike bushcraft -videoer jeg har sett, og det er mange.
 4. YouTube -bushcraftere bør lære seg å kutte "dead standing" lavere. Meterhøye stubber er både unødvendig og skjemmende.
 5. Artig sak, med stropper for å hindre at beltet kryper oppover. For meg er det desverre motsatt, jeg trenger et belte med stropper som hindrer det i å krype nedover. Årsaken er kroppsfasong. Den minner en del om å henge belte på ei biljardkule. Hundene trekker jo beltet nedover også.
 6. Denne har jeg selv og er veldig fornøyd. Rustfritt stål, men halve prisen i forhold til titan. Fås også i 1,8 liter med bålhank: https://baalstedet.no/products/solo-stove-pot-900
 7. Dersom jeg skulle skaffe meg en robåt i dag ville jeg satset på noe som kunne seiles. https://images.app.goo.gl/nBJFDi1duepg9qFs5
 8. Krutt kommer i småpakker også.
 9. Buhunden klarer seg godt i norsk natur! Kløv kan den også bære, om ikke så mye som en malamute. Spor kan den følge, og den kan brukes til jakt på det meste. Også mus og firfisler. Og den varsler besøk i hus og telt. Høyt og tydelig. Ikke alltid like praktisk, men mine to har jaget både grevling og elg bort fra leiren i nattemørket. Og ja, den kan gå løs, men mange er vel som mine, at de elsker å jage biler, syklister og annet som ferdes på vei. Store, bråkende lastebiler i høy fart på smal vei er en favoritt. Nå snakker jeg spesielt om mine to, men hører at andre også opplever dette. Bør altså ikke gå løs nær trafikkert vei. Men som turkamerat er de bare helt glimrende!
 10. 7 -tommeren (i alle fall old fashion som jeg har) har en litt annerledes utforming av bladet, slik at den blir ørlite mer framtung (litt som Brusletto Villmann. Ikke like mye, men nok til at den er en fin liten hugger tross størrelsen) Bladet blir såpass bredt at det lønner seg å klemme litt nedover slira når du trekker kniven ut/inn for å utvide litt. Ellers kan det ut til at kniven før eller senere vil skjære gjennom slira fra innsiden.
 11. Har nettopp lest gjennom hele denne tråden på nytt, og har et tydelig inntrykk av at når man snakker "samekniv" så tenker alle på de store knivene (9, 8 og 7 tommer), men Strømeng lager jo også mindre kniver. 5 tommeren er både estetisk flott, passe stor, lett i beltet og er rett og slett en fantastik turkniv. Og de har en 3,5 tommer også, for de som liker enda mindre kniver. Jeg har både 9, 8, 7 og 5 tommeren, og i sommer er det den minste som har hengt i beltet. Nå som høst og vinter står for døren blir den sikkert byttet ut med 7 -tommeren. Kjekk til å kutte kvist til kvistbrenneren, småved til vanlig kaffebål eller produksjon av plugger til tarp eller telt. Til større ved blir nok turøksa med i stedet, sammen med den minste samekniven og ei lita foldesag. Men altså, en 5" samekniv er også en samekniv. Bare nevner det.
 12. En liten oppdatering på denne snodige saken. 7. august ble det gjort et tredje forsøk på å sende denne pakken: "Hej Hege Mærkeligt, vi har desværre ikke flere i camo pt., skal jeg sende dig en i en anden farve med et andet fragtfirma?" Jeg venter fortsatt..
 13. Og fortsatt ikke drivstoff igjennom? Kan problemet være i selve tanken da? Nåla er ei magnetisk rensenål. Når du åpner boksen og trekker primusen fram for bruk skal nåla automatisk sprette opp og rense dysa.
 14. Er du helt sikker på at dysa ikke er tett?
 15. Dersom det er den nye med grønn tank du mener, så sitter det et filter mellom tanken og drivstoffrøret. Dette filteret kan av og til sette seg på høykant og blokkere (opplever dette på min). Dersom du skrur løs røret ser du filteret, som skal ligge løst under mutteren. Det finnes to utgaver av denne primusen. Den ene (som min) har et rør permanent festet til tanken, men med kobling mot spindelen. Filteret sitter der. Den andre har røret koblet med skrukobling i begge ender av røret. Jeg er usikker på i vilken ende filteret sitter.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.