Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 521
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jegerjenter.com/

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 133 profilvisninger
 1. Er fjellreven stubben stor nok?

  Jeg kjøpte nettopp denne med tanke på dagsturer/helgeturer. Liker mollesystemet som gjør at man kan legge til ekstra lommer etter behov. https://www.milrab.no/milrab-patrulje-20-40l-sekk/cat-p/c1000069/p10761882 "Stubben" synes jeg er for liten og for tung, og ikke minst for dyr. Men det er en flott sekk.
 2. Har du en sjelden/gammel lighter?

  Har en 30 år gammel Zippo i bruk enda. Enkelt å tenne bål med. Ulempen er at man må drasse med seg fuel også, da den tørker ut i løpet av et par-tre dager selv uten å bli brukt. På turer der jeg bruker bensinprimus bruker jeg samme bensinen i lighteren. Funker bra som nødløsning.
 3. Regjeringen sier ja til elsykkel i utmark

  EL -sykkel i dag, moped i morgen..
 4. Funktionsfejl?

  Jeg opplever noe lignende dersom jeg forsøker å gi til neste side i en tråd.
 5. På Ebay har de alt mulig

  Er den fri for spionprogram også? Er skeptisk til veldig billig datautstyr fra "ytlandet", jeg.
 6. Ulltepper vs/ sovepose

  Alltid bra å kunne klare seg med lite. Må være bra for mestringsfølelsen også å kunnskapen til å kunne overnatte/overleve "på naturens vilkår". Ikke alle er like gal som Bear Grylls. Heldigvis. Det ser jo ut som han forsøker å omkomme på hver tur. Og med tanke på USA og Nord-Korea kan det sikkert være lurt å ha noen knep i bakhånd. Om man må rømme til skogs i undertøyet, for eksempel.
 7. Ulltepper vs/ sovepose

  Artig å se på slike filmer! Kan faktisk få et og annet nyttig tips også. Men jeg sitter ofte med tanker som "hvorfor i alle dager lager de så mye styr for en enkelt overnattig? Kapper til masse "tømmer", lager stor bålplass, og bygger som om de skulle bo der hele vinteren. Noen ganger blir dette en leir de stadig kommer tilbake til og bygger videre på. Andre ganger ryddes det bort neste dag. Greit nok å sikre seg trygg soveplass med ly for været og varme, men jeg skulle virkelig vært ute å kjøre dersom jeg måtte bygge meg en solid seng med tak over for ei enkelt overnatting. Ullteppe eller ikke. Men nå har jeg i alle fall bestilt et ullteppe. Kan jo være greit som slumreteppe i sofan også, mens jeg ser på bushcraftfolket. http://www.nordiskfritid.no/products/ullteppe
 8. Ulltepper vs/ sovepose

  Egentlig et litt snodig tema kanskje, men bakgrunnen er denne: Jeg sitter ofte og ser på såkalte "Bushcraft" filmer på YouTube. En detalj jeg har festet meg ved er den utstrakte bruken av ulltepper til overnatting i stedet for sovepose. Som regel dreier det seg om en enkelt overnatting under en tarp eller gapahuk, gjerne tidlig vår, sen høst. Snø og kuldegrader forekommer. Man lager seg en slags sovebenk et stykke over bakken, dekker med granbar, løv og denslags som erstatning for vanlig liggeunderlag, tenner et solid bål og ruller seg inn i sitt medbrakte ullteppe. Greit nok. Men med tanke på at et slikt ullteppe veier like mye som en god sovepose (ca. 2 kilo), hva er greia? Skal det se mest mulig "bushcraftaktig" ut? Er det mange fordeler med ullteppe framfor sovepose? Noen som har forsøkt? Ulteppe er jo gode greier, og jeg kan godt tenke meg å teste ut. Sommerstid. Men med tanke på vekta har jeg hittil testet ut en foret Jervenduk. En detalj er at et ullteppe tåler mer gnister fra bål, og sikkert varmer bra selv om det er vått. Apropos vått. Som regel henger tepperullen helt ubeskyttet utenpå sekken også. Ser tøft og bushcraftaktig ut vettu. Akkurat som små ryggsekker med masse dinglegreier hengende utenpå.
 9. Longyerbyen - Barentsburg

  Colesbukta, er ikke den ca. 4 km. bred der evla kommer ut? Gikk der i 1986, og krysset "elvedeltaet" langs bukta. Farlig! Rene kvikksanden enkelte steder. Hadde med en vandrestokk jeg brukte for å kjenne etter før jeg satte ned beinet. Halvveis over forsvant stokken plutselig, og det ene beinet fulgte etter. Nære på at jeg hadde stupt kråke ned i kvikksanden og blitt borte for alltid. Jeg er sikker på at hullet etter meg kan sees enda, på fine dager. Resten av kryssingen gikk meget, meget sakte og forsiktig.
 10. Trangia X2 vil ikke brenne

  Jeg ville ikke gjort det. Rødsprit avgir svært brennbar gass. Best å ikke bruke drivstoff den ikke er beregnet på. Og hvorfor den dyre rødspriten?
 11. Nytt utseende?

  Nydelig! Kjempebra jobba!
 12. Trangia X2 vil ikke brenne

  2-takt inneholder olje og må ikke brukes. Det tetter brenneren.
 13. Trangia X2 vil ikke brenne

  Tennvæske fungerer glimrende, og finnes i vanlig dagligvare.
 14. Trangia X2 vil ikke brenne

  Bytt rødspriten ut med miljøbensin eller parafin, så skal du se det funker bedre. Det skal følge med to dyser. En er vel montert i fra før, og den andre finner du i verktøysettet. Den som står i er, dersom jeg husker riktig, beregnet på bensin og gass. Den andre på parfin eller diesel. Rødsprit brukes gjerne til forvarming av brenner når du bruker parafin, ikke til drivstoff.
 15. Sove utte i tttm

  En av fordelene med oppsettet på bildene er at når man legger seg i køya vil duken dekke helt opp på sidene, slik at skuldrene blir godt beskyttet mot kuldegjennomslag gjennom den tynne køyeduken. Henger man opp en King Size som beskrevet blir den som et ekstra, lunt "telt" som også hindrer kald trekk. Langsgående glidelås opp, for enkel tilgang til køya. På bildene var det tidlig vår, og jeg brukte ikke liggeunderlag siden dette var en testrunde. Jeg kunne kjenne den gode varmen fra Jervenduken i ryggen, og søvnen var upåklagelig.
×