Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 501
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jegerjenter.com/

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 973 profilvisninger
 1. vannflaska - en bakteriebombe!

  Er det ikke enklere å fylle den med Whisky av og til?
 2. hundene deres i bilder

  Jeg har to buhunder. En svart hann (Nero) på 7 år, og en liten hannvalp på åtte uker (Freki) som kom til oss i går:
 3. Optimus 11

  Det sitter en tilbakeslagsventil innerst i pumperøret. Mulig det har kommet litt rusk i den, slik at den ikke tetter helt? Uten riktig utstyr er den ikke enkel å få ut, men jeg ville først forsøkt å tømme tanken, og pumpet kraftig. Kanskje du kan få løs rusket. Skyll tanken godt før du fyller på nytt drivstoff. Det er mulig at enden på reguleringsrattet har den nøkkelen som passer til å skru ut ventilen, men av det jeg kan se trenger du en annen og nyere type reguleringsratt (det tykke, kortere). Men det finnes folk her inne som vet mer om dette enn meg.
 4. Er du ikke redd?

  De øynene tilhører ei elgku med kalv. Hyggelig møte, der vi "avtalte" å gå hver vår vei. Men øynene er også en god påminnelse om å opptre hensynsfullt i naturen. Noen ser deg!
 5. Stemmer nok. Jeg så nå at kjelestøttene ikke han tas bort, og at bena ikke kan legges ned. Da blir den uansett veldig upraktisk å frakte i sekk. Men flott er den!
 6. På de fleste slike primuser skal det finnes en blindpropp som skal tette hullet der brenneren skal stå. For å unngå å miste denne lille, men nødvendige proppen har for eksempel Optimus 00 og Manaslu gjenger ytterst på pumpestanga, der proppen kan skrues fast når brenneren er i bruk. Kanskje blindpluggen sitter der på din også? Da kan primusen fraktes uten å tømmes først: Demonter brenner, skru på plass blindpluggen og lukk lufteskruen. OBS: Det kan likevel oppstå lekkasje gjennom pumpepakning/tilbakeslagsventil dersom dette ikke er helt på stell, og det er overtrykk i tanken (egen erfaring), eller om pakninger til påfyllingslokk eller blindpropp ikke er i orden.
 7. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Serien er dersverre ikke tilgjengelig lenger. https://www.dr.dk/tv/se/alene-i-vildmarken-tv/-/alene-i-vildmarken-3-10#!/
 8. TV 2s nye realityserie «Alene»

  TV2 Zebra svarer på spørsmål fra meg i dag at den norske versjonen ble filmet "for nøyaktig et år siden". Da har de sikkert vært der samtidig, ja.
 9. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Det jeg lurer på er hvor mye disse folkene som så tydelig er uvant med lengre friluftsliv av denne typen leser seg opp på forhånd. Mye kunnskap og tips kan også finnes på YouTube. For eksempel bruk av tarp, fisking, spiselige planter m.m. På en slik ekspedisjon ville det etter min mening være lurt å sikre en god leirplass med ly, tørr ved under tak, og sjekke ut fiskemuligheter og andre ressurser så raskt som mulig etter ankomst. Det flotte været de er så heldige å ha ved ankomst varer ikke evig. Plustelig kommer vind, regn eller snø. Eller alt på en gang. Og det kan skje første natta. Den som ikke har kommet i orden da får et meget kort opphold. Men serien og konseptet er kjempebra. Så den danske serien og likte den godt. De norske deltakerne burde ha sett den før de dro, om de ikke var der samtidig.
 10. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Han har sikkert misforstått. Bruker munnen neste gang.
 11. Man leser. Eller man brenner fingrene.
 12. Den gule plastposen som brenneren til Trangiasettet kommer i er full av tekst på flere språk. Nederst på posen, til høyre for tegning av settet, er ei rød ramme. Inni ramma står det på flere språk: "ADVARSEL: Det er livsfarlig å fylle rødsprit i en varm brenner. Kjenn etter med hånden at den er sluknet" Advarselen er vanskelig å unngå, da brenneren må tas ut av posen for å brukes. Advarselen står også på lokket til brenneren..
 13. Selv et stormkjøkken med spritbrenner har en bruksanvisning.
 14. Hei dere! Jeg tenker å kjøre en tur fra Songdalen i Vest-Agder og til Bergen i slutten av september. Jeg skal hente en buhundvalp der. Planen er å kjøre over Haukeli og ta det som en tur i fred og ro. Antakelig overnatting i bilen der oppe et sted, bare for kosen sin skyld. Har med meg min trofaste Nero Buhund. Så er spørsmålet om det kan være lurt å ha med seg vinterdekk? Hvordan pleier det å være der oppe på den tiden? Er litt tungvindt å bytte til vinterdekk med pigg på forhånd, men fordi jeg har en liten varebil har jeg plass til å ta dem med om nødvendig. Hva mener dere som er kjent på de kanter? Jeg har gode sommerdekk, men slik været ser ut til å bli denne høsten kan jeg vel havne i snø og fokk før jeg vet ordet av det?
 15. Hunder i fjellet. Et problem?

  Båndtvang betyr at hunden skal være i bånd. Det er gode grunner til dette, også i skog og fjell. Edit: Legger til dette. Selv ei langline på 10-15 meter kan gi problemer. Hadde jeg brukt dette i skogen der jeg bor hadde buhunden min tatt både skogsfulg og hare i år. Mange lite flyvedyktige ungfugler har poppet opp nær stiene vi bruker, og med så lang line hadde hunden tatt flere av dem.