Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 681
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 948 profilvisninger
 1. To saftige bøter for en og samme forseelse hadde ikke jeg godtatt sånn uten videre. Godt hun ikke hadde flere hunder.
 2. Takk for svar! Den eldre kniven jeg nevner er ikke så veldg gammel (2015), og den fungerer som sagt helt fint. Men den nye er jo ellers helt OK, og det er ikke særlig mer å bære om jeg har med en vanlig "striker" til tennstålet. Eller bruker fyrstikker. Ha en fin påske, dere!
 3. Apropos turkniv. Fra før har jeg en Strømeng 8", der jeg ved å bryne litt på bladryggen et stykke på ca. 5 cm. oppover fra skaftet, fikk til en skarp kant som fungerer veldig bra til å stryke av tennstål. Bladene er jo av karbonstål, og skal fungere bra bare ryggen har skarpe kanter. Nylig spanderte jeg på meg en flott 7" Old Fasion, og brukte brynet på bladryggen der også. Stor ble overraskelsen da det bare kom et par fislete små gnister de første par forsøkene etterpå. Selv etter mer bryning og meget skarpe kanter gjentok det samme seg. Deretter kom det ikke stort gnist i det hele tatt. Ved nøyere sjekk av bladryggen så jeg at det ikke var tennstålet som ga etter, men knivstålet. "Eggen" jeg brynet til var helt avrundet etter noen på stryk med tennstålet. Denne kniven kan altså ikke brukes om striker til tennstål. Så lurer jeg på, har Strømeng endret på stålet? Som sagt opplever jeg ikke dette på den andre kniven. Der holder ryggen seg skarp, og er glimrende til tennstål. Jeg bruker tennstål som hovedverktøy for tenning av bål, og en kniv som ikke kan brukes til dette mister dermed litt av verdien ved en ellers flott kniv. En bagatell kanskje, men for meg er det slik. Kan for moro skyld nevne at Gerber Strongarm, som ogå er i karbonstål, sender så kraftige gnister at man risikerer å sette fyr på omgivelene om man ikke passer på.
 4. Jeg er så fornøyd at jeg har tre stykker. En XL i rustfritt stål, det samme i titan, og en mindre versjon også i titan.
 5. Hege P.

  Dyrespor

  Enig i at det må være jerv, ja.
 6. Så du den lange stokken han brukte i bakkant? Bruk en større (tyngre). Har du anledning til å bløyte den tørre snøen med litt vann og trampe den til fryser den nok snart. Kan bli litt vrien å få løs igjen, riktig nok. Ellers er det mange filmer på temaet tarp i snø på YouTube.
 7. Maria Grøntjernet gikk Norge på tvers i 2014 tror jeg det var. NRK har en film du kanskje kan finne noe info i: https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/2014/DVNA20001713/avspiller
 8. Downmat er vel mer som et "brett" og former seg ikke så godt etter kroppen? Da vandrer det mer, er min erfaring. Bamseunderlag bør fungere bra siden det former seg etter kroppen i køya. Det er uansett lurt å teste hjemme før man drar på tur.
 9. Slik gjør jeg det: står på et underlag ved siden av køya men jeg "kler på meg" soveposen helt, men med armene utenfor. Så setter jeg meg ned i midten av køya og svinger opp beina og legger meg til rette. Raskt og enkelt. Jeg bruker ei singel TTM og Thermarest skumunderlag. Jeg har riktig nok ikke overnattet i veldig kaldt vær, men synes dette underlaget luner godt sammen med en god sovepose. Har ikke problemer med at underlaget flytter seg, men former seg godt etter kroppen og holder seg i ro selv om jeg snur mye på meg om natta. Oppblåsbare underlag fungerer gjerne som mer stive "brett" og ligger mindre i ro. Synes jeg.
 10. Jeg har brukt fyrstål fra Hultafors en stund nå, og synes de fungerer veldig bra. Passe store er de også (10 cm, og 1 cm tykke). De kommer med hull til snor, og leveres med ei strikkløkke. Det eneste jeg synes kunne være bedre er denne strikken. Den bør være i en lett synlig farge, ikke svart.
 11. Stilig! Men jeg synes han ga hunden for mye bacon. Bacon er veldig salt.
 12. Da er jeg også rar. Bruker tennstål til vanlig, men gjerne en gasslighter som reserve. På tur tenner jeg gjerne ei pipe til kaffen, da foretrekker jeg lighter eller fyrstikker. En gang hadde jeg glemt lighter, men fikk fyr på pipa med tennstålet. Funker alltid!
 13. Åpen ild i lavvu er flott! Men likevel, for kalde turer der man slipper å bære på ryggen kan det være praktisk med en liten ovn. Da slipper man røyknedslag om vinden der ute endrer seg. Og det regner ikke inn i lavvuen. Man må bare huske at en ovn med røykrør må feies av og til, og ikke bankes på mens ovnen brenner. Det gjorde jeg en nemlig en gang for mange år siden, med en annen lavvu og en annen ovn. Lavvuen hadde stått en hel jaktsesong i et terreng der jeg jaktet bever, og var mye brukt. Så begynte den å trekke dårlig, ovnen, og irritert ga jeg meg til å banke på røykrøret. Straks virket det som noe løsnet, og ovnen trakk som bare fy igjen. Men samtidig begynte det å høres ut som kraftig regn på utsiden. Og sekunder senere begynte det å dukke opp utallige små glødende hull rundt på hele lavvuen. Glør og sot som kom farende ut av røret og landet på duken. Og jeg satt inni en flott lavvu med utrolig god lufting, men med dårlig ly for regn. Men vi forsøker igjen med ny ovn, mer erfaring, og litt slankere lommebok. Som seg hør og bør like for jul. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/telt-lavvo/lavvo-tilbehor/frisport-lavvo-ovn-mini.html?fbclid=IwAR3ZZltctOpzXibedXQu43-zhLhq340S8H6ieqr4uAhYORtX5oUbsLF9Qks (Vurderte først en Gstove, men ble litt irritert over at varmebeskytter og gnistfanger er ekstrautstyr og må kjøpes utenom).
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.