Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 349
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  21

Hege P. last won the day on November 10 2016

Hege P. had the most liked content!

Om Hege P.

 • Bursdag

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jegerjenter.com/

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 542 profilvisninger
 1. Posten - en vits!

  Pakken har kommet til rette! Men skal jeg handle mer derfra må PostNord ha fantasi til å lese adresselapper..
 2. Posten - en vits!

  De har nok glemt å lese mottakeradressen og er noe forvirret. Håper tåka klarner i løpet av våren. Avsender har fått meldig på Facebook, og ordner sikkert opp når de er tilbake fra ferie. Ser at de får veldig fin omtale på Facebooksiden. Er nok en seriøs butikk.
 3. Posten - en vits!

  Sendte dem en melding på Facebook-siden deres, så får vi se om jeg får svar.
 4. Posten - en vits!

  Sikkert. PostNord i Norge: "Ingen resultater Klarte ikke å finne noen resultater for '00257059831917xxx" ..og avsender har feriestengt. Sånt gjør meg en smule forbannet.
 5. Posten - en vits!

  Jeg vil vente et par dager og se hva som skjer. Mulig den er underveis til Norge. Selger har ansvar for pakken til jeg har kvittert den ut hos meg. De har ferie uke 7 og 8, så jeg får ikke tak i dem nå. Ser forøvrig at det begynner å bli mange varer markert som "utsolgt" for tiden, og Facebooksiden deres var uttilgjengelig en stund i dag. Jeg begynner å bli litt bekymret for om de kanskje har problemer, og lar dette være den siste handelen derfra. Jeg handler kun i utenlandske butikker dersom varen ikke finnes i en norsk butikk, nettopp på grunn av tull med frakt. Jeg har overhodet ikke tillit til PostNord, Bring eller Posten etter at jeg alt for ofte får pakker feilsendt. Det hittil verste er da de rotet bort en Ally-kano (sendte til avsender i stedet for mottaker..). Ellers er det alltid artig å se hvor jeg omsider får hentemelding fra. Noen ganger langt vekkifra.
 6. Posten - en vits!

  Det jeg stusser på her er følgende: Hvorfor fortolle i Danmark når den skal til Norge fra en dansk nettbutikk? Bør den ikke fortolles ved inngang til Norge av norsk tollvesen? Hvorfor er den rapportert som "lervert til mottaker" i Jyderup distributionscenter og i Finsland på nøyaktig samme tidspunkt ( 16-2-2017 kl. 13:04). Pakken er altså fortsatt i Danmark, så hvorfor hevde at den befinner seg på mottakersted i Norge samtidig? Så raskt går det tross alt ikke i postdittellerdatt.
 7. Posten - en vits!

  Heisann! Så var vi her igjen, hehe! Har handlet en del fra en nettbutikk i Danmark. De to første kjøpene gikk greit: Fra butikk til Oslo og fortolling. Så videre til utleveringssted der betaler tollgebyr og får pakken. Men denne gangen skjer det noe snodig. Pakken fortolles i Danmark, og etter noe forsinkelse viser sporingen nå at pakken er levert til mottaker. Som er meg, eller mitt hentested. Men jeg har ikke sett noe pakke. Det har ikke utleveringstedet heller (Finsland, 4646, Norge). Samtidig er den levert til et sted i Danmark!? Og ja, den fraktes av Post Nord. Gad vite hvor den ender til slutt..
 8. En natt ved bålet

  Apropos "nærområde". Her er en del av mitt.
 9. Hva har du kjøpt nå!

  Har Fjellduken King Size fra før. Nå kommer snart Fjellduken Thermo i posten. Den originale, med for. Tanken er å ha den med i sekken på dagsturer, som enkel gapahuk, tarp, poncho, sitteunderlag, eller "varmeteppe" under rast. Jeg synes King Size blir unødvendig tung og stor til dette. Samtidig kan de koples sammen dersom jeg vil ha en større duk som tarp på noen turer. Sammen med endestykkene blir det også et godt og romslig telt. Har jeg med begge kan jo hundene låne den ene. Men den lille passer bra i en dagstursekk, og gjør mer nytte der enn hjemme i hylla der den store ligger.
 10. En natt ved bålet

  Samme her! Selv på skogsturer i mitt eget nærområde lar jeg blikket vandre etter mulig nødly. Store graner med tette greiner og god plass under. Utstikkende hellere, steder det det er raskt å sette opp en gapahuk eller annen beskyttelse mot vind og vær. Tilgang til tørr ved og drikkevann. Det ligger liksom i blodet etter mange år på tur. Når man er over 60 er det aldri godt å si når man trenger det.
 11. Utstyrshysteri

  Fra en tur for lenge, lenge siden. Før jeg lasset meg ned med alt mulig utstyr (1979). Nede i vannkanten hadde jeg en gammel kano. Ble det regn la jeg den opp ned på hver sin stokk, en i hodeenden, og en ved føttene, som tak over hodet. Det ble et par kalde grader om natta, såpass at det ble "snerk" på vannet. Svær dunge tørt gress som madrass, og havfull sovepose med gress. Dermed ble en tynn sommerpose et glimrende rede. Aldri har jeg sovet så godt på tur som da.
 12. Har King Size. Lukket som en pose (tre sider lukket) fungerer den som et enmanns nødtelt om man henger den opp mellom to trær. Har også brukt den direkte på bakken med liggeunderlag og sovepose inni. Tung, men rask å lage nødly med om man skulle trenge det en vinterdag. Har den med på dagsturer nå vinterstid. Herlig å krype inn i under rast. Har plass til de to hundene mine også om det skulle knipe. Men på turer i lavlandet der tarp eller telt er med lar jeg den ligge hjemme.
 13. Jerven Mountain Man jakke

  Helt vanntett, noe som gir kondens og klamhet relativt raskt. Gode luftemuligheter med toveis glidelås fra armhulene og noe ned på siden. Min erfaring er at den fungerer best med lite under. Blir den "stappa" blir det lite utlufting. Nesten som å ligge fullt påkledd i en trang sovepose. Det virker mot sin hensikt. Glimrende postjakke. Blir egentlig for tett (som ei foret oljehyre), og man skal ikke være mye i aktivitet før man begynner å svette. Og da kommer kondensen for fullt.
 14. TV-program

  Ang. husly. Alle har med seg en presenning. Vi som bruker tarp vet hvor enkelt det er å lage seg tak over hodet uten masse styr. Hadde jeg vært uerfaren og skulle være med på noe slikt hadde jeg brukt YouTube for å se etter tips. Jeg mener at ly for vær og vind er første prioritet i slike omgivelser det været skifter fort. Det er lite som er så demotiverende som realt drittvær med regn, vind og kulde. Et foreløpig ly lager man seg på 10 minutter med en tarp. Så ville jeg samlet inn og sikret noe tørr ved, slik at jeg hadde noe i tilfelle regn. Fikses også relativt raskt. Så fisketur. Hadde jeg med et garn hadde jeg satt dette ut så snart jeg hadde ordnet ly og ved. Jeg svømte ut et garn i Anarjokka en gang, etter å ha hakket bort is langs elvebredden. På bredden hadde jeg gående et solid bål til å varme meg på etter svømmeturen. Men det var i noe yngre dager, hehe. Når alt dette var ordnet, mest sannsynlig samme dag, hadde jeg tatt noen turer i området og utforsket terreng og ressurser.
 15. Hvilket tennstål fungerer best?

  Bruk av tennstål krever at man er litt nøye med tennmaterialet. Tynne flak av bjørkenever, skavet til "ull" med bladryggen for eksempel. Eller veldig finskåret tørt trevirke. Eller en oppflusset tennbrikett. Eller en liten dash rødsprit om man har.