Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 539
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Nylige profilbesøk

2 239 profilvisninger
 1. Hege P.

  Når alt sklir i hengekøya

  Jeg har med hell brukt dette som underlag i hengekøya. Det reflekterer varme, og former seg etter kroppen slik at det ikke glir så lett ut av stilling. Jeg har også brukt en foret, original fjellduk som "underquilt" i tillegg på kjølige netter. Ikke testet for vintertur. Husk strikk som oppheng for duken. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/therm-a-rest-ridgerest-solite-regular.html
 2. Hege P.

  Sovepose med 8 kg 700 FP dun på finn

  Passer neppe i en weekend sekk..
 3. Hege P.

  Når alt sklir i hengekøya

  Jeg liker å bruke liggeunderlag i hengekøya. Det som fungerer best for meg er enten et bamseunderlag (tykt skumunderlag med ru overflate), eller et oppblåstbart med "antiskli" på oversiden. Dette snur jeg slik at den rue antisklisiden er nederst. Underlaget holder seg godt på plass fordi den rue siden bli presset mot køyestoffet under bruk.
 4. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Den store (XL) jeg har i stål er i tyngste laget (800 gr.), men fungerer glimrende. Nå er det kommet en litt mindre modell i titan. Måtte ha. Bushbox LF titanium
 5. Hege P.

  Ha med hund på hengekøyetur!

  Den unge buhunden min (ni måneder) elsker å ligge i hengekøya sammen med meg, men straks den hører noe hopper den ut for å sjekke. Kan muligens bli litt rot om den befinner seg inni et nyggnett. I sommer får vi vite.
 6. Hege P.

  Ha med hund på hengekøyetur!

  Under hengekøya er fast plass for min eldre buhund. Unghunden (også buhund) har ikke vært med på overnattinger ute enda, men snart. Eneste jeg tror KAN bli et problem er mye knott/mygg. Da sover jeg heller på bakken selv, under tarpen, med nyinnkjøpt myggtelt med plass til hundne også. Vil neppe sove godt selv dersom jeg skal ligge beskyttet i hengekøye med myggnett om hundene må plages utenfor.
 7. Hege P.

  Navn på blogg/hjemmeside

  Jeg har ei eldre nettside som opprinnelig var ment å være et sted for "Jenter som er glad i jakt, fiske og friluftsliv". Jeg hadde også et lite diskusjonsforum der. Dessverre gikk jeg lei selv en stund, og siden stoppet opp. Forumet mistet trafikk, og ble til slutt slettet. Nettsiden har vært oppe hele tiden, fordi jeg ikke kunne finne ut hva jeg skulle bruke den til. Ønsket ikke å slette heller. Nå har jeg omsider bestemt meg for å bruke den som en privat blogg i stedet. Poste små snutter rundt eget friluftsliv, som for tiden dreier seg mest om turer i nærområdet. Ikke så nøye med trafikken, har bare lyst til å legge ut litt som ikke eies av Facebook. For et par år siden la jeg inn et nytt diskusjonsforumet der også, men jeg selv er hittil den eneste som poster noe. Patetisk? Jadda. Men litt gøy også. Siden er basert på Joomla, og fungerer teknisk helt utmerket. Navnet beholder jeg som det er. Kan i alle fall være en ok hobby på mine "gamle dager".
 8. Hege P.

  Snurring på boks

  Liker godt Snurring både på tur og hjemme. Skulle bare ønske, med tanke på pakking til tur, at den kunne komme i annen pakning enn hermetikkboks. Går det ikke an å vakumpakke den i mer pakkvennlig og vektbesparende emballasje? Det er jo ikke særlig artig å drasse med seg en haug med tomme hermetikkbokser etter måltidet heller, derfor blir de alt for ofte liggende igjen i naturen.
 9. Hege P.

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Jeg opplever også at spriten koker dersom jeg setter brenneren direkte på bakken.
 10. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  I verste fall: Lynlim! Det finnes jo en ventil til.
 11. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Jeg har alltid vært skeptisk til oppblåsbare liggeunderlag, på grunn av faren for punkteringer eller dårlig ventil. Men nå har jeg gått til innkjøp av et likevel. Satser på at dette er av en helt annen kvalitet enn de to billigvariantene jeg har testet tidligere. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/therm-a-rest-neoair-all-season-sv-large.html
 12. Hege P.

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Bruker man spritbrenneren til Trangia ofte lærer man seg fort hvor mye sprit som må til for å koke opp vann til en kopp kaffe, eller enkel matlaging. Så er det bare å fylle på nok, men ikke særlig mer. Uansett er det lurt å ha med ei lita flaske med ekstra sprit. En tom brenner er jo bare dødvekt. Mine egne primuser og spritkjøkkenet har stått på hylla hjemme etter at jeg skaffet meg to "Kvistbrennere": https://www.speidersport.no/produkt/solostove-lite-pot-900-combo-liten-brenner-med-kjele/ https://bushcraftbutikken.dk/shop/10-baaludstyr-amp-kogegrej/54-bushbox-xl-combo-kit/ SoloStove er mest tenkt som sommerutstyr, mens den andre, som er større og tyngre, fungerer bra vinterstid. Ikke for det, søndag var jeg på dagstur med SoloStove i sekken. Smeltet snø til kaffe og kakao, og til drikke for to buhunder. Fungerte utmerket. Drivstoffet var en neve tørrkvist. PS: Trangia spritbrenner kan brukes i kvistbrennerne.
 13. Hege P.

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Enkel, lett, og pakkvennlig: http://www.outnorth.no/trangia/triangle-3-delat-stall-u-brann Kan også bare ha med brenneren, og bruke ting man finner på stedet som kjelestøtte. For eksempel stein.
 14. Hege P.

  Hvordan beskytter dere nesa / ansiktet i kulda?

  Jeg bruker briller, og når jeg forsøker å dekke ansiktet/nesa i kulda dugger brillene så mye at jeg må åpne opp igjen. Plagsomt.
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.