Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 628
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nei, men jeg har lenge vurdert det. Så på alternativene ... og endte opp med å bestille et Niak ...
 2. Fiffig løsning den der vindskjermen fra Flatcatgear. Men blir jo noe dyrt da (USD 27), spesielt om man vil ha den i titanium (+20 USD) og med frakt på toppen (+14,25) og dertil eventuell moms og fortollingsgebyr som man risikerer når summen kryper over 40 dollar. Jeg har Optimus Vega fra før og fant at vindskjermen (i alu) som fulgte med denne passer fint med Kovea Spider også.
 3. Kjøpte nylig denne, se hva-har-du-kjøpt-nå/?page=152[...]comment-444403 Ikke så lenge siden jeg fikk den, har bare brukt den på et par turer til nå. Første inntrykket er blandet og jeg ville nok ha tittet ekstra på hva som tilbys hos www.storminstovesystems.co.uk (billigere) om jeg skulle valgt på nytt og bare skulle ha den kombinerte vindskjermen/gryteholderen (og ikke trenger den omvendte koniske kvistbrennerinnsatsen - aka "Inferno"). Når det er sagt, Sidewinder løsningen funker den. Har bare prøvd den med spritbrennere foreløpig. Fordelen er jo at vindskjermen helt omslutter gryta. Det er jo cluet her + at alt pakkes ned i gryta, gjør det hele kompakt i sekken. Samtidig begrenser det utvalget av gryter til den ene gryta man har fått dette "skreddersydd" for. Man kan dog sette gryter med større diameter enn den utvalgte oppå selve skjermen (så lenge den tåler vekta, og det gjør den nok helt greit om det ikke blir digert) og kompensere noe ved å justere brennerhøyden, jf det jeg gjorde i det følgende når jeg stekte. Avhengig av hvilken brenner man bruker går oppkok forholdsvis raskt. Brukte den medfølgende Koijn brenneren. Den egner seg nok best når man skal koke opp vann, for til matlaging er min erfaring så langt(!) at den brenner seg tom (og for varm) for fort. Derfor brukte jeg min trofaste Evernew titanbrenner inn i Sidewinder skjermen når jeg skulle prøve oppsettet til steking. Brukte ei Trangia stekepanne som jeg satt oppå selve vindskjermen. Justerte avstanden mellom panne og brenner noe ved å legge noe under spritbrenneren slik at avstanden opp til stekepanne ble mindre (på øyemål ca lik avstanden mellom brenner og gryta oppsettet er tilpasset til). Funket det, stekte helt fint slik. Jeg bestilte min Sidewinder til en 1 liters titanium gryte (uten håndtak) fra MSR som jeg har (to av) fra før. Om noen faktisk vurderer dette, men ikke har ei av de grytene han har med i utvalget han kan tilpasser til, så kan jeg fortelle at den innerste gryta i Trangia 27 settet passer perfekt ned i Sidewinder som altså ble tilpasset MSR gryta mi på 1L. Man trenger altså ikke kjøpe ei dyr titanium gryte om man ikke har en av de han tilpasser dette til fra før, og man syns gryta fra Trangia 27 er akkurat pass stor til eget behov. Da kan man bestille Sidewinder settet tilpasset samme gryte som meg, 1 liter (uten håndtak) fra MSR, og brukte Trangia gryta til dette.
 4. Om jeg ikke regna feil nå så blir det vel ca 65 kroner pr. stykk inkl frakt om man vil snike seg under 350 kroners grensa for å slippe moms og fortollingsgebyr.
 5. Helt uvesentlig selvfølgelig, nevnte det bare fordi jeg satt her med spesifikasjonene til begge brennerene foran meg (fører egen oversikt over kjøpt utstyr).
 6. Enig. Et røverkjøp ja, i hvert fall et godt kjøp! Hadde Kovea Spider med på tur i dag og syns den funket veldig bra. Stekte en biff, liker den godt gjennomstekt og da er det greit å kunne skru varmen ned og heller forlenge steketiden. Lettere å justere ned denne enn min Optimus Vega syns jeg. 8 gram lettere enn Vega er den også.
 7. Flere her inne har brukt Manaslu ja: www.fjellforum.no/search/?q=Manaslu&type=forums_topic&nodes=24
 8. Kelly Kettle selges i Norge av Speidersport.no. Finnes div tilbehør så man kan bruke den til mer enn å koke vann. Finnes et annet merke som ligner, samme design, men kommer ikke på hva det heter nå. Edit: Ghillie Kettle er det andre merket: www.ghillie-kettle.co.uk/ Da tar jeg med link til Kelly Kettle også: www.kellykettle.com/ En sammenligning: www.sky-liners.com/ghillie-kettle-vs-kelly-kettle-review/ Kelly selges som sagt av Speidersport.no. Ser nå at Ghillie selges i Norge av Jaktfall.no
 9. Tror du skal legge til en Manaslu til lista før du "gir deg". www.primuskongen.no/lamp/shopdisplayproducts.asp?id=51&cat=Kokeapparater Ikke av mine mest brukte, men sjarm skårer den høyt på.
 10. Jeg har alt utenom kruset, dvs jeg har brenneren + DX stand. Har dette så og si alltid med meg i sekken + ei lita flaske rødsprit, uavhengig av hva annet jeg har med av eventuell gass-, bensin- eller (andre) kvistbrennere . Min sans for lydløse rødspritbrennere har jeg gitt utrykk for flere ganger før her inne.
 11. Har akkurat fått min, ikke testet enda, men sakser følgende som jeg gjenga i røverkjøptråden
 12. Bruker disse, Tubbs Gaiter, lette og fine, one size, se https://www.xxl.no/tubbs-gaiter-gamasjer-herre-svart/p/1104835_1_style. Disse er type lang. Av kort type syns jeg Bergans Tind Gaiter (finnes i S, M og L) er ok; se https://www.hektapatur.no/fottoy/tilbehor/gamasjer/bergans-tind-gaiter (Jeg går så og si alltid med ordentlige turstøvler, halvhøye, ikke noe løpesko altså)
 13. Jeg har selv aldri erfart noen "blow-out" med min Svea 123, sommer som vinter. Men er jo klar over at det kan skje, f.eks som advart mot her, fra en.wikipedia.org/wiki/Svea_123 : Og her er en kar som advarer mot bruk av "silent cap" med Svea og 8R, da han mener de kan føre til at varmen fra brenneren i for stor grad reflekteres tilbake til selve brennerhuset og etterhvert tanken. Silent flame spreader warning (CharlieTango 1, Published on Feb 20, 2016😞 www.youtube.com/watch?v=U0ZxJuk44GI ( Ha litt tålmodighet om du ser på videoen, da han bruker litt tid på å komme til poengene sine).
 14. En stund siden jeg har brukt min nå (so many stoves, so little time), husker ikke nøyaktig tid, men mener det ikke var så langt unna det Optimus skriver in in fact-sheet for Svea 123: * Burning time: up to 50 minutes at full output and one filling (with 0.12 l fuel) https://www.optimusstoves.com/downloads/optimus/factsheets/factsheet_svea_en.pdf
 15. Helt klart ikke det nei. Det ville jo også været en "omdømme dødare" for XXL om de laget sak av det. Poenget mitt var bare at tolkningen "åpenbart urimelig" her ikke bare avgjøres av hva den enkelte hevder om egen god tro. Men som du sier, slik XXL er kjent for å pumpe ut rabatter så skal det mye til for at de ikke også måtte ta kostnaden ved en slik blunder. (At de er kjent for å annonsere med rabatter til den store gullmedaljen fremkom forøvrig godt i fjor høst da DN skrev om kvartalsregnskap og dalende aksjekurs, der styret i XXL hevdet at de hadde tapt store penger på BlackFriday - der de i følge dem selv hadde vært alt for "aggressiv" med rabattene de ga. Skriver dette etter hukommelsen, har ikke tilgang til artikkelen)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.