Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 712
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lamnia.. om jeg har har handlet der før? Vel...eh... et par ganger ja fjellforum.no/search/?q=Lamnia&type=forums_topic&item=37596 Har begge knivene du vurdere, gode kniver begge to. Woodsman blir oftere med ut på tur. Men går du mest i lavlandet og i skog, så kanskje Lars Fält kniven vil passe deg bedre. Edit: Et annet tips for å feste tennstålet til ei slire uten ferdiglaget feste (hylse). Klipp av passe kort bit av en sykkelslange, en som er så trang at du må jobbe litt for å trekke den på og litt opp på slira. Så stikker du fyrstålet under slangebiten som da vil holde fyrstålet der.
 2. Ikke sant. Noen strikker, andre spikker. Håndarbeid er "balsam for sjelen". Å stirre inn i bålet, eller ut i stjernehimmelen , virker også hypnotisk avslappende. Sakte tid gjør blid.
 3. Jeg føler også at noen av knivene mine er skarpere enn de andre, men det er nå helst når jeg drar fingertuppen over eggen at den følelsen kommer. Men spøk til side, hvordan kniven oppleves i hånden påvirker nok også oppfatningen hvor skarp den er , hvor godt den kutter og skjærer. Skjønt jeg syns jo kommentaren om "confirmation bias" var nokså treffende her da. Kjærlighet gjør blind vet du!
 4. Får vel drive litt flisespikkeri her i knivtråden jeg da ved å minne om at pris pr. stk for disse vel blir kr 25,42 om du må ha de tilsendt. jf comment=462673 ; )
 5. Til mine Trangia kjøkken har jeg byttet ut den tradisjonelle Trangia tangen med MSR sin "LiteLifter" tang. 30g og tar liten plass: www.msrgear.com/ie/cookware/camp-kitchen-and-utensils/litelifter/321182.html (Er dog greit med hansker på om man bruker denne med stekepanna og det spruter litt. Er jo forholdsvis liten/kort) En enda lettere gryteklipe får man med klypa som følger med Mini-Trangia settet, men som man også får "i løs vekt". shop.trangia.se/sv/reservdelar/handtag-mini-trangia.html. Funker fint med lette gryter denne, bare man klyper og holder når man løfter.
 6. Bruker selv litt vann i rødspriten (ca 10%, går på slump). Det gir lite/mindre sot, men sikkert også litt mindre varmeeffekt. Men ikke så mye at det bryr meg. Spritbrennere er jo for de tålmodige.
 7. Husk å forvarme rødspriten før du tenner opp, ikke bare i brenneren ved hjelp av flammer, men det hjelper også å ha spritflasken under jakken mot kroppen, eller ned i soveposen en god stund før du tenner opp. Husk også at noen metaller holder på og fordeler varmen bedre enn andre. Messing (som i Trangia sin brenner) absorberer og leder varme ca dobbelt så bra som stål, og stål ca dobbelt så bra som titan. I den varme årstiden bruker jeg som regel bare en titanbrenner fra Evernew, svært lik Trangia sin av utseende. Men i den kalde årstiden har jeg funnet at det er mye lettere å få fyr på Trangia sin enn titanbrennere. Titanbrennere krever altså mer forvarming og er av samme grunn mer sårbare for vindblaff/utblåsing under selve forvarmingen. Trangia selger en egen forvarmer og en egen vintertillsats som inkluder brenner, forvarmer og en reflekterende bunnplate/-fat. Forvarmeren har en liten "pute" i bunn som absorberer noe av spriten man heller oppi slik at den ikke fordamper/forbrenner så fort. Tilsvarende kan man oppnå med bruk av peistau eller karbonfilt som nevnt i innlegg over her. Kun fantasien setter grenser for hvordan man kan forvarme en spritbrenner. Alt må altså ikke kjøpes. Mye finnes nok allerede i kjøkkenskapet, som en liten blikkboks e.l. man kan skjære til. Men vil man ha en ferdig løsning så har Trangia altså en forvarmer som man "klipser" på/under Trangia brenneren slik at det blir litt "luft" mellom bunn av brenneren og bunn av forvarmeren. Brenneren med forvarmer påklipset passer også ned i underdelen til Trangia kjøkkenet, så har man dette fra før er man "godt skodd" til vindskjermet forvarming i så måte.
 8. Om ikke alle har fått det med seg, gjør oppmerksom på at forslaget til forskriftsendring som er nevnt her er ute på høring, og at det er en åpen høring som alle som kan og vil kan avgi sin høringsuttalelse til. Fristen er 21.02.2020. Se: www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing--vurdering-av-forbud-mot-lange-knivermachete/id2675911/
 9. Har min egen løsning, så ikke behov for slik boks selv, men jo alltid kjekt å finne slike småting på Ebay. Men fyi vi har nå frem til 1.april før 350 kronersgrensa er historie, se: www.skatteetaten.no/en/presse/nyhetsrommet/350-kronersgrensen-avvikles/
 10. Fra pizza saus til salsa dip, jeg fant jeg fant: kolonial.no/produkter/21211-kims-digg-salsa-dip-medium/ Som tom metallboks, 44g med plastlokk. 100% tett er den neppe, men stødig i bunn av sidelomma vil jeg tippe.
 11. Dårlig med sushi-sjapper der jeg bor, men jeg bruker å ta vare på ymse emballasje med tanke på gjenbruk. For eks passer Trangia brenneren ned i alle disse, men for et to av de går det to i høyden, så man må være litt kreativ og finne andre ting som kan fylle rommet.... Vanish i plastboks med skrulokk: www.vanish.no/produkter/pulver/vanish-oxi-action-pulver/ Kokosfett i plastboks med skrulokk: no.iherb.com/pr/jarrow-formulas-organic-coconut-oil-16-fl-oz-473-g/2506 Valnøtter i boks (åpenbart ikke tett, men beskytter jo): villahov.blogspot.com/2014/10/ikke-kast-boksen-del-2.html Du (Naturfilosof) får fortelle oss om du finner noe lurt/mer optimalt, sikkert flere som kan ha interesse hva løsningen blir ....
 12. Stemmer det, tenkte nok mer på at det fremdeles ikke er noe forbud mot låsbart blad på lommekniver - eller at bladlengden ikke kan overstige 3 tommer.
 13. Selv har jeg en Evernew spritbrenner i titanium som har fast plass i en ziplock pose i en 750ml titanium kopp sammen med et Evernew DX stativ, litt stålull og fyrstikker . En slik kopp får du ned i sidelomma. Men når jeg tar med Trangia kjøkkenet, eller et grytesett i titanium, så flytter jeg som regel brenneren inn i en av disse (nå om vinteren ligger Evernew hjemme og Trangia sin blir med istedet med). Anbefaler at du tar deg en runde i kjøkkenskapene og ser hva som står der med eller uten innhold, om noe kan "ofres". Trenger kanskje ikke være helt tett dersom du kombinerer det du finner med pose som beskrevet over. Men du har kanskje alt tatt runden?
 14. Har sett dette nevnt noen ganger på nett før, men aldri erfart det selv med mine de gangene jeg har gått med sprit i brenneren. Men "normalt" tømmer jeg før jeg pakker ned. Og lekkasjen skjer jo bare "sometimes" skriver han hos Fireboxstove, med noen brennere altså - ikke alle. Men ser man at det lekker der så er det bare å lodde i vei, eventuelt betale 21 dollar + frakt + moms /fortolling for få en ferdig loddet posten hos han.
 15. .... jeg vil tro at noen velger låsbart blad fordi man ønsker en ekstra trygghet for at man beholder fingertuppene sine. Uoppmerksom i et øyeblikk kan jo noen og enhver være.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.