Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 610
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var jo noen som fikk sydd om innerteltet i Unna til den størrelsen. Er vel der du har bildet fra. Tror det har vært nevnt her før. Om jeg leste om det her eller på et utenlandsk forum først husker jeg ikke. Finner ikke linker nå, utenom disse. oookworks.com/OookBlog/?author=1&paged=3 og backpackinglight.com/forums/topic/89866/ . Har lurt litt på hvorfor ikke Hilleberg har tent på ideen, de må jo ha hørt om/sett dette...?
 2. Og de blir vist bare billigere og billigere. For den har tid til vente et par uker på pakke fra Kina: BULIN+Mini+Portable+Stainless+Steel+Propane+Gas+Stove
 3. For de som måtte ha interesse av kniver fra Casström: Foruten direkte bestilling fra Casström i Sverige så har Outnorth brukt å ha et utvalg av modellene til Casström tilgjengelig. Oppdaget nylig at det dukket opp en annen webshop, Widforss.no som også førerer kniver fra Casström. Ser ut til at det kan lønne seg å bestille der, gitt at man må betale fortollingsgebyr i tillegg til norsk moms (etter fradrag av svensk moms hos Casström) ved egen innførsel fra Sverige. Ikke store forskjellen, men dog.
 4. Det var jeg ikke klar over. Hørtes jo litt pussig ut at de kan få forskjellige hardhetsgrader på bladet ved herding av ett og samme stykke stål, men når jeg googler litt om induksjonsherding ser jeg at du har rett i dette, at det er en mulighet.
 5. Det er vel først og fremst tilfellet for lamnierte blad, men det bruker vil ikke Strømeng i sine? Så da vil jeg tro at svaret kanskje er avvike fra oppgitt HRC. Men som du sier, en telefon til dem vil kunne gi et svar.
 6. Det avgjørende er ikke hvilken type stål, stålet kan godt vær rustfritt. Det avgjørende er hardhetsgraden. Stålet i kniven/skraperen må være hardere enn stålet i tennstålet, samt at man må ha en skarp egg/kant (på feks. knivryggen) på skraperen. Så ja, det tyder på at stålet i Old Fashion er mykere enn din gamle Strømeng, og mykere enn tennstålet ditt. Tipper at det er et valg de har gjort for å oppnå et litt "seigere" blad som ikke chipper/brister så lett, slik Helle gjorde med Temagami. (Men det kan selvfølgelig skyldes variasjon i stålet, herdingen fra batch til batch, men det tviler jeg på er svaret her) Om hardhesgraden og hvordan den måles, se feks.: gokniven.no/kurs/rockwell/ www.oeyo.no/hjelp-meg/stalsett-deg/ www.knifeart.com/rockwell-hardness.html
 7. Takk! USD 56,2 x 8,61 = kr 483,88 * 1,25 = kr 604,85 + 158 = kr 762,85. Ok, ikke så mye "spilt melk" likevel da; min kommer på kr 825,95 totalt.
 8. Er ikke registrert der, så fikk ikke sett prisen, men tipper den er lavere enn hva jeg betalte (#%2!#!!). Nåvel, nytter ikke å gråte over spilt melk. (Venter fortsatt på "min").
 9. Jeg så det at var mange poster i denne tråden i dag, så da tenkte jeg at her må det være et godt tilbud på gang, noe som den ene etter den andre hiver seg på! Men helt sånn var det altså ikke. Vel vel, har åpenbart feil farge på tisseflaska mi, så ikke så galt at det ikke var godt for noe da.
 10. Små kuber som som du "bløtlegger" i et glass med sprit, der de suger til seg spriten, før du tenner på de og setter gryta rett oppå (med vindskjerm rundt). Kan det være noe? Litt anderledes en Esbit-/heksamintabletter altså, se 47714-trangia-stormkjøkken-spritfyrt-hele-året/[..]&comment=445620
 11. Joda, er med på den! Selv om det ikke er dumt å "stikke fingeren i jorda" og "dra ned forventningene" av og til, er det jo gøy med litt prøving og utforsking også da. Det får være min unnskyldning for å ha lagt inn en bestilling på denne nå: www.neotrekk.com/#simplestove Kom over en video om denne, eller skal vi si "dette", som fanget interessen: www.youtube.com/watch?v=bY2jHZV-i98.
 12. Ser slik ut ja på bildet ditt. Har en som jeg kjøpte for et par år siden, og i den ser jeg definitivt ikke noe.
 13. For å stikke fingeren i jorda litt. Jeg syns selv det er gøy å teste ulike brennere og kombinasjoner, men egentlig, så lenge forskjellene i tid til koking mellom ulike spritbrennere/kombinasjoner bare varierer med et par tre minutter, så er det egentlig ikke av særlig praktisk betydning syns jeg. Ser jo ikke på klokka og måler tid til oppkok når jeg er ute. Jeg mener, har du med deg spritbrenner på tur - så forventer du ikke at det skal gå veldig raskt. "5cl rødsprit koker opp 1 liter vann på 10-15 min", står det i bruksanvisningen til Trangia sin spritbrenner. Det syns jeg er ren rimelig forventing å ha i bakhodet - uansett hvilken spritbrenner du har. Så blir man heller positivt overrasket om det begynner å boble/steke litt før, om man i det hele tatt legger merke til tiden når man er opptatt med å nyte utsikten og livet.
 14. Ikke den løsningen du viser til her, men har ellers ofte brukt Esbit-/heksamintableter om sommeren. Steker og koker med de, funker fint til meg solo. Brenner de da f.eks i Evernew DX stand, Firebox Nano, Emberlit eller en av mine andre kvistbrennere. Har også brukt standard Esbit stand, ala "eske" som brettes opp, funker det også, men ikke den jeg fortrekker. Vindskjerm i titan (sammenrullbar) tett rundt uansett hvilken "stand" jeg bruker. Må ellers sørger for at avstanden ikke blir for lang mellom tablett og gryte/kjele, så må i noen brennere bygge opp litt under. Joda, litt lukt av brenstoffet er det, men ute i det fri merker jeg ikke noe særlig til det. Litt sot blir det også, men ikke så mye som når jeg et par ganger i mangel på tabletter har brukt Nittedals Opptenningsfyrstikker. De soter! Henta forøvrig en Caldera Ti-Tri Sidewinder på posten i dag, se. 24406-hva-har-du-kjøpt-nå/?do=findComment&comment=444403 . Helt uprøvd altså. Følger med en sånn "Gram cracker" der, fint navn for en litt "puslete" plattform for slike tabletter. Eneste jeg har sjekka er at jeg får nesten alt ned i gryta den er tilpasset (1L MSR). Jo, dyre saker, spørs om det er verd det. Hadde heldigvis flaks, pakken gikk "under radaren" i tollbehandlingen. PS:www.storminstovesystems.co.uk , selger også type tilpassede "cone" løsninger etter mål.....Ble ikke klar over disse før etter at jeg hadde bestilt hos Traildesign.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.