zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 097
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

zimwalker last won the day on Oktober 17 2015

zimwalker had the most liked content!

Om zimwalker

 • Bursdag

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Hva har du kjøpt nå!

  Det ble nye ski i dag: Ingstad med Voile 3-pin traverse.
 2. Perfekt liten gryte til svea 123

  Fin den, jeg bruker Snow Peak Titanium Trek 900, funker det også. www.ebay.com/Snow+Peak+Titanium+Trek+900 snowpeak.com/products/trek-900-titanium-cookset
 3. Enig, har et sett i 27 serien. Iflg denne siden www.trangia-central.com/trangia-materials.html sluttet de å lage Duossal (og Titan) gryter i 2007. Var ikke klar over at Trangia selger disse fra eget lager enda. Er vel en fire fem år siden jeg sist så de i en butikk tror jeg. Vet ikke, men kanskje produksjonskostnad + litt høyere egenvekt enn alu settene var noe av forklaringen til at de gikk bort fra Duossal ... ... .
 4. Valg av bensinbrenner?

  Edelrid Hexon. Lett brenner, ser smart ut, tilbyr adapter til Trangia , men..finner ikke så mange omtaler av denne. En grunn for det kanskje? Ser den har vært på markedet noen år etter kommentarer på Amazon å dømme... En som kommenterer der nevner bl.a at stålet i bena er for mykt, at det slår seg av varmen, at man bør bestille egne ben i titanium. Høres ut som den kan blir dyrere enn utsalgsprisen tyder på da.
 5. Hjelp til bålpose

  zip-lock poser kan brukes til mye og mangt. Men etter noen gangers bruk har de en tendens til å revne øverst ved låsen, spesielt om man har overfylt de. De er billig å erstatte, men er man på tur når det skjer og ikke har noe annet å pute tingene sine i. Skifter ut mine jevnlig - før de ryker. Bruker dertil en toalettveske, billig nylonsak med glidelås, medium stor som jeg har flere zip-lock poser med ting i. Har der en pose med førstehjelpsting, en pose med bålting, en med reservebatterier, en med reparasjonting og en med hygienesaker. Lett å pakke, lett å holde styr på. Alltid med i sekken, alltid med inn i teltet.
 6. Hjelp til bålpose

  Tamponger ja, kjekt å ha, både i bålposen og førstehjelps posen. Så for en tid siden en video med en som tok en tampong, stakk den opp med en syl (ikke helt gjennom) fra tuppen og ned, brukte så en sprøyte (medisinsk) til å sprøyte parafin eller lampeolje ned i hullet. La deretter tampongen på en lang stripe med duct-tape som han brettet over slik at tapen dekker tampongen helt på begge sider, og litt til over. Tapen limer altså tampongen inne. Slik fikk han en vanntett og enkel oppfyringshjelp. Når han skulle bruke dette kunne han enten ta kniven og snitte opp tapen/tampongen, og/eller rive de to tape sidene fra hverandre for å avdekke tampongen.
 7. Stekepanne

  ... så lenge du ikke riper det opp...http://preview.tinyurl.com/zgvrzct (henter frem frem popcorn)
 8. Hjelp til bålpose

  Gasslighter ja. Anbefaler klassisk Bic, for de lar seg rimelig lett tørke til de virker igjen om de blir våt i - motsetning til mange andre varianter. Har dog selv en forkjærlighet for Zippo med en bit sykkelslange rundt - slik at bensin ikke fordamper så fort. Men det er nok mer av nostalgiske enn praktiske grunner at jeg liker disse da.
 9. Hjelp til bålpose

  sakser noe jeg skrev i annen tråd: "Har laget meg et lite lager av bomullspads dyppet i blanding av stearin og lampeolje. Du kan se hvordan lage disse i en video av Odd Hjelen på youtubekanalen hans ("Norwegianbushcraft"): www.youtube.com/watch?v=Xj3FDeZZVjQ . Han har en tidligere versjon av videoen på norsk om du vil, der han brukte vaselin i stedet for lampeolje: https://www.youtube.com/watch?v=L1o4-YitJFw (Han har flere godt tips på kanalen sin den karen). Bomullsdotter med litt vaselin i er ellers et veldig enkelt og mye brukt hjelpemiddel for opptenning. " Legger til: Klipper biter av sisalsnøre, dypper i flytende stearin, lar tørke. Legger i ziplock pose. Ved bruk knekker opp stearin og fliser opp sisal. Antenner lett og med stearin brenner det en stund. Annen ting jeg bruker er biter av sykkelslange. Gummi brenner godt og lenge.
 10. Stekepanne

  Nei, stål med alu kjerne: 550g/15cm/ kr 399: https://www.primusshop.no/produkt/primus-gourmet-stekepanne/ 393g/15cm/ kr 299: https://www.primusshop.no/produkt/primus-gourmet-stekepanne-2/ 393g/15cm 323g/20,3cm: https://www.msrgear.com/ie/cookware/alpine-fry-pan kr 319 hos: https://www.addnature.no/428227.html
 11. Mulig de har hørt deg. Sitter med siste nr av Fjell og Vidde (DNT). Annonse fra Optimus (s.16), om Polaris: " Av flytende drivstoff kan det meste brukes[...], men vi anbefaler bensin" Close enough?
 12. Unna vs. soulo

  Om du ender opp med to telt på liste di som du vurdere som omtrent like gode til ditt formål, og du ikke trenger det før til sommeren, så er det jo bare å følge med på prisjakt.no og røverkjøpstråden her, så slår du til når ett av de kommer til en veldig god pris. Alternativt bruktmarkedet - om du ikke må ha nytt.
 13. Unna vs. soulo

  Joda, det er også mulig, gjør det selv av og til. Du får mer plass slik. Men som sagt, lager mat utendørs om og når jeg kan. Men det jo kjekt å ligge i med utsyn ut døren og styre alt i døråpningen, særlig til morgenkaffen. Så lenge man ikke dupper av igjen da mens brenneren suser og går...(der liker jeg spritbrenner på morgenen). Det er en annen fin ting med Unna, du kan åpne helt opp å nyte utsikten både når du legger deg og når du våkner. Nåvel, du kan jo kikke litt på Helsport sitt Reinsfjell- og Trolltind superlight også før du bestemmer deg. Folk har jo en tendens til å anbefale det de selv har og bruker, jeg intet unntak.
 14. Ulike Optimus-varianter

  Manaslu har jeg ikke brukt inn i teltet, men svarer ellers i flg. tråd: www.fjellforum.no/forums/topic/28812-unna-vs-soulo/?do=findComment&comment=379416 så vi ikke sklir helt off-topic her.
 15. Unna vs. soulo

  sakser et spm fra "can" i annen tråd www.fjellforum.no/forums/topic/31118-ulike-optimus-varianter/?do=findComment&comment=379402 og svarer her Jeg har som nevnt begge. Til vår/sommer og tidlig høst, Unna, helt klart. Jeg er 182 og har veldig god plass til meg selv + utstyr. Sekken lar jeg som regel ligge på siden mellom inner og yttetelt ved døren. Blåser det ikke så bruker jeg trikset flere her bruker med å feste en bardun i det ene pluggfestet på ytterteltet fremme og slik løfte duken litt høyere og ut fra innerteltet. Se bilde lengre opp i tråden her i innlegg av TeddJay. Jeg har som regel med en fjellduk, liten tarp eller en vindsekk som jeg ellers også dekker sekken med ved behov. Om det med en liten tarp i sekken, og de ikke blåser for hardt, bruker jeg å spenne denne opp som et lite overseil over tak/dør slik jeg får tak over området like fremfor døren. Bruker som regel gå-stavene pluss litt paracord/bardunsnøre til dette om jeg er på snaufjellet. Har laget mat inni teltet, både gass, bensin og rødsprit, men fortrekker utendørs. Bensin fyrer jeg opp ute først, og lager som regel maten ute også, anbefaler ikke å ta den inn om du ikke må. Rødspritbrenner er jo enkelt, men likevel farlig - fort å velte, derfor ikke noe jeg anbefaler inni teltet. Har den som regel like utenfor døråpningen. Har alltid noe under brennere så de står stødig uansett hvor, både for sikkerheten og for unngå velt der maten havner i myra (been there done that). Om du regner med storm, så er det mulig å bruke dobbelt sett av stenger med Unna og de fleste andre av Hilleberg sine telt. Stengene er nok det første som ryker (**), men har aldri erfart dette selv med dette teltet. Nå husker jeg ikke vekta på stengene, men antar at du med to sett stenger vel nesten spiser opp vektforskjellen mellom Unna og Soulo. I de innsektsfrie deler av forsommeren og høsten bruker jeg også bare ytterteltet til Unna, da blir det som å ligge i en "gapahuk". Har også et mesh innertelt til Unna som jeg bruker om sommeren når det er varmt og innsekter. Ellers ikke noe vektforskjell å snakke om på mesh og vanlig innertelt. Det fine med et selvstående telt er jo at det er selvstående. Bardunerer bare når jeg må, men fester som regel alltid plugger rundt duken. Men for gramjegere kan det være et moment at man kan bruke Unna helt uten barduner, de kan man legge hjemme i finværet. (**): www.youtube.com/watch?v=HX-44w7oQl4