zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

zimwalker last won the day on Oktober 17 2015

zimwalker had the most liked content!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Hva har du lest nå ?

  Randulf Valle skriver: "Holder villmarksbøkene jeg leste for 30 år siden fortsatt mål? På oppdrag fra Villmarksliv leste jeg et utvalg av de på nytt " se: randulfvalle.no/barndommens-bokskatter/
 2. TV-program

  Så nå et innslag fra sesong 3 av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" fra 2004: https://tv.nrk.no/serie/der-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu/PRMR70000104/sesong-3/episode-1
 3. Hvordan preparere treski

  He he, den har jeg ikke prøvd . Her har det gått i Sølv Swix (ikke mitt mitt bilde, fant på nett):
 4. Hvordan preparere treski

  Vil tro de fleste som har gått på treski noen år har erfart det samme. Men med godt preparerte ski .... En annen ting enn treski som iser og klabber som kunne ta skigleden fra unge poder var foreldre (les fedre) som kjøpte ski som ungen kunne "vokse i". Altså ski som var for lang. Solgte ski selv en gang og da var det nokså vanlig at folk (les menn) kom inn å skulle ha ski som ungen kunne "vokse i". Da sa jeg noe slikt som at "hvis du vil ha en unge som aldri får den gode mestringsfølelsen og blir glad i å gå på ski, så kan du kjøpe ski som nå er alt for lange ja.... men hvis....". Mange forstod og handlet deretter, men dessverre ikke alle.
 5. Røverkjøp og gode tilbud

  Kleven Jakt og Fiske www.klevenjaktogfiske.no gir 20% i helgen. Fra mottatt mail: "Fredag, Lørdag og Søndag, 10-12 mars 2017 har vi 20 % rabatt på hele nettbutikken. Bestillinger satt i helga via nettbutikken sendes ut fortløpende fra mandag av." Kan dessverre ikke utpeke noen spesielle røverkjøp der, har bare såvidt tittet der, så den som kikker får sammenligne selv (prisjakt ol.) ...
 6. Hvordan preparere treski

  På fjellet og i fjæra, eg like lukten av tjæra.
 7. Hvordan preparere treski

  Har ikke så mange par treski at jeg trenger så mye, så da plages jeg ikke av å koste på meg tjære dedikert til formålet. Ingen eksperimentering altså. Skjønt nå fant jeg nå ikke den gode gamle Swix boksen som vi har brukt før, så litt eksperimentering blir det jo likevel da. Men det går sikkert å bruke generisk også. som du sier Lompa. Et godt tips det for den som vil prøve er det. Kanskje et produkt som dette kan brukes?: https://www.maxmaling.no/utvendig-maling/beis/tjaere/tyrilin-tretjære-1-liter-detaljer.. Fremgangsmåten du beskriver er også den vi alltid har brukt. Dette har "gått i arv". Men dette er jo ikke noe man gjør for ofte. Et par dårlig impregnerte treski kan jo være et alternativ til dagens smørefrie. (Ising gir feste, og tilsvarende mindre god gli.)
 8. Hvordan preparere treski

  Takk for tipset. Har impregnert både Natoplanker og "egne planker" før. Men ikke så ofte man gjør slikt, og når man trenger tjære...vel så ikke var det ikke så lett å finne.:)
 9. Hvordan preparere treski

  Leita i dag etter sådan jeg også, men fant den bare her: digitaltmuseum.no/011022739870/skiimpregnering Mulig jeg traff dårlig med søkeord, vet ikke, men er vel ikke så rart om tjære for impregnering av treski ikke er så lett å oppdrive nå. Fant et alternativ over grensen hos: https://www.skistart.com/nor/start-tjaere-til-treski.html De leverer til Norge, priser inkl. moms. Frakt kommer i tillegg (sender med Post Nord). Ble NOK 236,50 for 1 boks/flaske med frakt.
 10. Flott anmeldelse/rapport! Kjøpte nylig en slik da Komplettfritid hadde de på helgetilbud.
 11. Høvik 41 standard virkar ikkje

  Vet ikke om de passer behovet ditt, husker bare at jeg hadde sett de da søkte etter repair kit på ebay for noen dager siden, og de ligner jo på nøkkelen Robinson postet bildet av over her.
 12. Høvik 41 standard virkar ikkje

  Som her:? http://www.ebay.com/itm/PRIMUS-STOVE-KEYS-NRV-KEY-PARAFFIN-STOVE-KEROSENE-STOVE-OPTIMUS-STOVE-/262380065654?hash=item3d17121376:g:wcEAAOSwajVUO4Lc http://www.ebay.com/itm/PRIMUS-STOVE-REPAIR-KIT-PARAFFIN-STOVE-KEROSENE-STOVE-CAMPING-STOVE-/261726007846?hash=item3cf015f226:g:RHoAAOSwRLZUA1u5
 13. Varianter av kokekar på tur

  Kjele på 0,5 til 0,7 liter, ikke gryte altså, som du også kan steke fisk i? Vil ikke slike kjeler ha litt liten åpning da, om du tenker tradisjonell tur-kjele stil? Vurder en GSI Outdoors Glacier Tea Kettle 1.0L. www.prisjakt.no/product.php?p=872849. Har en slik, Den har stor åpning, omtrent like stor som diameteren på kjelen. Rustfritt stål, 264g. Om du må ha en kjele altså, og ikke ei gryte? Finnes også bra utvalg av kjeler i titan, men er ikke like godt egnet til å steke i.
 14. Røverkjøp og gode tilbud

  Petzl Tikka 2 XP holdelykt, halv pris nå hos XXL, kr 250,-. www.prisjakt.no/product.php?p=493318 Fargen de har igjen faller kanskje ikke i smak hos alle, men slikt er nå underordnet for min del. Har ei slik fra før som er flittig brukt.
 15. Fordi min Nova brenner passer til + at jeg syns det er en egen sjarm med rødspritbrennere generelt og disse settene spesielt. Er nok litt nostalgi også da. Har bl.a. et skikkelig bulkete sett som jeg har arvet. Tror det er fra slutten av 60-tallet, Ser det er flere modeller av GSI camper, se for eks: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=GSI camper, så hvilket har du?