Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 312
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2
 1. A Walk in the Woods (Bill Bryson)

  Sett filmen. Robert Redford og Nick Nolte i sjarmerende samspill. Får lyst til å lese boken ja.
 2. Monstertråder

  Forstår behovet og støtter fult ut.. Vil ellers bare skyte inn her at jeg har brukt nettet siden før det var noe som het World Wide Web. Har vært med i ulike diskusjons fora både umodererte og modererte. Sistnevnte type har jeg hatt størst nytte og glede av. Og Fjellforum må jeg si er at av de beste forumene jeg vært så heldig å kunne gjøre bruke av de senere år (selv om jeg f.t. ikke har vært særlig aktiv). Tror det skyldes en kombinasjon av engasjert forumeier som virkelig deler interessen for det som tas opp her og derfor ønsker et levende forum + noen frivillige moderatorer som bistår han i dette og som kan skjære igjennom når det trengs + et fornuftig sett av "kjøreregler". Så, "hatten av" for dere!
 3. Den ultimate turkniv finnes den

  Fine kniver @KimH. Brusletto har jeg aldri helt hatt sansen for, men fin å se på kan de jo være for det. Helle har jeg flere av, bl.a. "Temagami", "Folkekniven" og "Nying" som jeg liker godt. Kaster selv med venstre, men kniv går i høyrehånden. Lettere å være høyrehendt når man handler kniv vil jeg tro. Leatherman er alltid med ut. Ser ut som det er en "Sideclip" du har avbildet? For min del har jeg alltid en "Wave" (241g) liggende i dagstursekken + en i bilen. På langtur, og ellers om totalvekta skal ned, er det "Juice S2" (131g ) som gjør nytten.
 4. Feil vekt på telt - innafor?

  Mange her som liker SL teltene til Helsport, men jeg er ikke blant dem. Hvorfor kan du lese om her (har ikke noe med egnethet til vintercamping å gjøre per se): www.fjellforum.no/forums/topic/43019-helsport-trolltind-superlight-2-og-hilleberg-unna/?do=findComment&comment=398619
 5. Feil vekt på telt - innafor?

  Det jeg skal si nå handler ikke om telt, men er et lite hjertesukk om Helsport deres tilsynelatende omtrentlige forhold til vektangivelser. Helsport selger to utvidelseskiler for soveposer, hhv Helsport Expand Winter og Helsport Expand Summer. I april 2015 kjøpte jeg Expand Winter og fant ut at vekta som var oppgitt på hjemmesiden til Helsport, og i nettbutikken jeg kjøpte den fra, var feil. Expand Winter var oppgitt til 480 gram, Expands Summer var oppgitt til 280g. Den faktiske vekta viste seg å være 660g for Expand Winter og 400g for Expand summer. Fant ved litt søking ut at Helsport hadde oppgitt feil vekt på websiden sin helt siden 2004, og at de webshopene som solgte produktene også hadde feil vekt oppgitt. De henter da åpenbart dataene fra Helsport sin web. Vekta i er derimot korrekt oppgitt i den trykte Helsport katalogen - og på merkelappen ("hang-tag") som følger produktet. I april 2015 sendte jeg mail til Helsport om dette. Gjorde også obs på at de webshoppene som solgte produktet hadde samme feil på sine websider, hvilke vel burde tilsi at Helsport ville være kjapt ute med å rette feilen. Men nei! Fikk en beklagelse til svar, samt tilbud om å heve kjøpet siden jeg ble feilinformert om vekta da jeg handlet. De skulle rette dette på weben, men det kunne ta noe tid var svaret. I oktober 2016 så jeg at vekta fremdeles ikke var rettet på weben og sendte derfor en påminnelse til dem. Fikk ikke noe svar.... I dag, 29 mars 2018 kan jeg konstantere at feilen fremdeles ikke er rettet. https://www.helsport.no/expand-winter https://www.helsport.no/expand-summer Her et par webshoper som selger produktene, men feil vektangivelse - fra Helsport. www.xxl.no/helsport-expand-winter/p/1040208_2_style www.skittfiske.no/helsport/160027/helsport-expand-summer-posekile-grey-utvidelseskile-for-sovepose
 6. Trangia Duossal 2.0 😀

  addnature.no har grytene og stekepanna/lokket i "løs vekt": www.addnature.no/trangia.html?page=3
 7. Trangia Duossal 2.0 😀

  Både Outnorth og Outdoorexperten har nå de nye Duossal settene på lager: www.prisjakt.no/#rparams=ss=Duossal (svenske webshoper først ute i Norge , ikke så rart kanskje)
 8. Den ultimate turkniv finnes den

  Da jeg kjøpte en Mora Eldris i fjor fant jeg frem min gamle Nying og tenkte "intet nytt under solen". Jo litt forskjell er det, men likevel, konseptet er nokså likt. Nying har fulgt meg siden forsvaret - der den fikk fast plass i GRUen (grunnutrustningen) sammen med min 8" Strømeng.
 9. Den ultimate turkniv finnes den

  Kjøpte en Genesis i november. Forstår godt at mange liker denne. Også jeg liker håndtak som fyller hånden, men denne ble på grensen tykk syns jeg. Såpass at jeg merker at jeg blir litt sliten i grepet etter litt bruk. Samtidig med Genesis kjøpte jeg også en GNS ("Go No Show") fra samme LT Wright, og denne syns jeg ligger mye bedre i hånden og kan brukes lenge uten at jeg kjenner tegn til å bli "sliten i grepet". Samme gjelder for meg med Casström sin Lars Fält kniv. Litt kortere i skaftet en GNS, men sitter/fyller godt i hånden - og opplever ingen "hot spots" ved bruk.
 10. Fikk en hentemelding fra Postnord i dag - som sms. Normalt bruker det å stå en hentekode, men denne gang ei. I stedet var det en link der. Ok, det er noe de vil jeg skal se på websiden for få koden. Trykket linken og havnet på en side for "min profil". Ante ikke ikke at jeg hadde en profil der, men det har jeg altså nå. Flere ting som måtte velges, bl.a. under varslinger, om jeg vil ha varsling pr. epost (gratis) eller SMS (kr 3,- pr. melding). Den var ny! Hmm burde vel blitt vant til dette nå, at alt skal stykkprises. Men blir ikke helt fortrolig med det. Vokste tross alt opp i en tid hvor bankene viftet sjekkhefte under nesen på oss lønnsmotakere. Gratis må vite, alltid tilgang til pengene dine, bare skriv en sjekk! Og gratis var det. En stund. Inntil gebyrene begynte å komme, og frem til status quo i dag - der vi betaler banken for at vi få lov til å gjøre jobben for dem. Vel vel, det var bare dagens hjertesukk (har forøvrig jobbet i bank selv..og da bl.a. med...gebyrpolitikk. Joda)
 11. Den ultimate turkniv finnes den

  Kjøpte Helle Utvær for et par år siden. Pakket den ut, holdt den i hånden....og sendte den i retur. Håndtaket passet ikke godt til handa mi. Helle Temagami derimot, veldig bra! Har karbon utgaven, og tenker jeg skaffer meg den i rustfritt Sandvik stål også - når prisen faller litt til (Magasinet.no og Skittfiske.no har hatt laveste pris Temagami etter det jeg har sett). Anbefaler ellers kniver fra Enzo og Casström. Begge merkene gir mye kniv for pengene! Outnorth har hatt Casström inne, men etterspørsel gjør sitt til at de sist jeg sjekket bare hadde en modell inne. Har selv handlet direkte fra Casström i Sverige (de trekker fra svensk moms i kassen). Enzo har jeg handlet fra Lamnia.com
 12. Restaurere gammel kniv

  Mye man kan gjøre selv, om man har lyst. Spørs jo litt hva formålet er, bare å få satt kniven i stand og/eller å ha et lite prosjekt å kose seg med i kjellerboden på sene vinterkvelder. Kommer altså litt an på hvordan du ser på dette; som "kos" (gjøre selv) eller "arbeid" (sette bort). Anbefaler en tur innom Kammeret sitt kniv-forum: http://www.kammeret.no/forum/18-kniver/ .Ellers ligger det jo mange videoer på youtube som både kan inneholde gode tips og være til inspirasjon om du vil "mekke" selv: www.youtube.com/results?search_query=restoring+an+old+knife
 13. Hva har du kjøpt nå!

  Har en. Ulempe: Høyden, velter lett. Fordel: Høyden, skorsteinseffekt.
 14. Den ultimate turkniv finnes den

  Liker å tenke på meg selv som "altetende" hva gjelder kniver, og vet jo at andre kan ha andre preferanser enn meg. Men når jeg ser folk kjøpe en kniv som oftest omtales som "felt- og kampkniv" så lurer jeg på hva de skal bruke den til? For er det en turkniv man er ute etter, som man både kan spikke med, kløyve litt kvist med og sløye fisk med, så finnes det nok bedre alternativer. Ønsker man primært noe som har litt sånn "amy look and feel", så kunne kanskje en Gerberg StrongArm ( www.lamnia.com/no/søk?s=gerber+strong arm ) være et alternativ, eller en Fällkniven F1dz ( www.lamnia.com/no/p/14637/kniver-og-foldekniver/fallkniven-f1-military-survival-f1dz ). Eller... en Terävä Jääkaripuukko ( www.varusteleka.com/en/product/terava-jaakaripuukko-carbon-steel/56524 ) eller kanskje en J-P Peltonen (www.lamnia.com/no/søk?s=peltonen ). Nåvel, vi er nok forskjellige og har ulike preferanser.
 15. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  ...som jeg sa, har jeg aldri betalt slikt gebyr når jeg har valgt EMS frakt hos Lamnia. Uansett, her snakk vi om røverkjøp, og det er det kniven ikke et eksempel på.
×