zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 279
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Hva har du kjøpt nå!

  Mora Bushcraft Orange, rustfritt stål, kr 272 hos Outdoor Experten. https://www.outdoorexperten.no/p-24145-morakniv-bushcraft-orange.aspx
 2. Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Helsport Mil 1 LT Telt, men det var nære på...igjen...
 3. Primussamletråd

  hmm.. www.optimusstoves.com/downloads/optimus/factsheets/factsheet_fuel-bottles_en.pdf "Optimus fuel bottles are suitable for transporting and pressurizing all kinds of liquid fuel"
 4. Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  Her er en som (også) er hekta på kvistbrennere og viser frem og omtaler de han har. Greit å se for den som lurer på å skaffe seg en, og for oss andre som brenner...for brennere: Under videoen linker han til et noen år gammelt intervju med Fritz Handle, opphavsmannen til Bushbuddy brenneren som ble foreløperen til mange av dagens kloner/hobo-stoves, som Solo stove og Wood Gass Stove MkII + ørten kina-kloner av disse igjen: hikinginfinland.com/2009/11/interview-fritz-handel-from-bushbuddy.html
 5. Spritvarmer/koker soter

  Ja, fyr den opp og la den stå ute til den er tom. Gjør så slik som Bjørn J foreslår.
 6. Trangia Duossal 2.0 😀

  Er bare å handle det, men fyi den butikken har hatt Duossal gryter m.m. i sortimentet sitt i flere år, så det er ikke ikke sikkert det er den nye 2.0 de har der (3mm stål). Men dersom det faktisk er den gamle versjon de fremdeles har der nå - så er den jo litt lettere (2mm stål).
 7. Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  Enig med sistnevnte taler. De små runde med dobbelt vegg (woodgas stove) brenner også best og lengst om man mater de full før man fyrer fra toppen og ned. Og min Littlbug, som kom "ferdig bøyd", har holdt fasongen fint .
 8. Trangia Duossal 2.0 😀

  Sendte mail til Trangia og spurte. Det stemmer at 2.0 veier litt med sier de, men ikke mye. Vekten er fremdeles lav sammenlignet med kjeler i rent rustfritt stål skriver de. 2.0 legeringen har (som du også skriver) 0,3mm rustfritt stål, mot tidligere 0,2mm. Det gir dem et godt materiale å jobbe med, og kjelene blir litt sterkere og tåler mer sier de.
 9. Slipe sett for kniv/øks ?

  Takk Laster ned avhandlingen. Bileslip og økseslip mener jeg å ha hørt brukt før. Er nok mange ord og utrykk som går tapt med gamle handverk. Godt noe bevares i litteraturen.
 10. Slipe sett for kniv/øks ?

  Er dette dialektuttrykk eller alminnelig, men gammel norsk? Googlet uten treff på voleslipa voleslipt lunneslipa lunneslipt.
 11. Slipe sett for kniv/øks ?

  Føyer bare til at de har kommet med en mindre modell som nok bare egner seg til kniver etter hva jeg kan se, den heter Worksharp Combo. Alle tre modellene kan man se her: http://www.worksharptools.com/sharpeners-34/power-sharpeners.html. For å se dem i bruk, søk på Youtube, ligger mange videoer der
 12. Slipe sett for kniv/øks ?

  Bark River Knives holder seg som regel til konvekse egger på sine kniver. På kanalen til Derrick Bohn (er forhandler, KniveSshipFree.com) fant jeg en spilleliste med 11 forholdsvis korte videoer av en som tar en forholdsvis grundig gjennomgang av hvordan bryne og slipe konvekse kniver. Verdt å se enten man vil holde seg til musematta og lærstroppen - eller etterhvert også forsøke seg på frihåndsslipning: www.youtube.com/playlist?list=PLuVAL-XZLnUs5gU788O-0YEGzMGMBALDI PS: Navnet på webshopen, KnivesShipFree gir nok bare mening i USA, der de sender gratis. Det gjør de ikke til Europa og Norge, til oss er fraktprisen nokså høy.
 13. Slipe sett for kniv/øks ?

  Om vi lar musematten ligge....for den som vil prøve....her ser dere et par karer som sliper sine konvekse kniver for hånd, med hhv diamantbryne og "lommesten". På første videoen slipes en kniv som forøvrig ikke er så ulike Brusletto sin Rondane etter det jeg kan se, og måten han gjør det på er slik mange også vil gjøre det med ei øks. ESEE Tech Tip-Edge Maintenance with James Gibson (Convex Edge) - (Randall's Adventure / ESEE) www.youtube.com/watch?v=q2j3IgiYSMY Stone Sharpening a Convex Edge - (William Collins) www.youtube.com/watch?v=F7Y9YYxtMlY
 14. Hva har du kjøpt nå!

  Det ble noen nye kniver på meg på den svarte fredagen (se litt lengre opp her). Ellers ble det nå et par bøker i helgen til helt "vanlig" tilbudspris hos Haugenbok.no: - Trær i Norge arter, kjennetegn, utbredelse. av Arnodd Håpnes - Trærnes hemmelige liv. av Peter Wohlleben.
 15. Trangia Duossal 2.0 😀

  Indre kjele 1 Liter Duossal veier 133 hos meg, Indre 1 liter HA veier 84g. +/- 1g avvik altså. Får lage auksjon da, for lettere enn dette blir jo ikke dersom vekta på Duossal 2.0 grytene stemmer. Bør kanskje kjøpe opp et lass med versjon "2.0" da i tilfelle det snart kommer en versjon "2.1" som blir noen gram tyngre igjen