Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 399
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. zimwalker

  Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  Nei, men har alltid med en lett en som backup og/eller om jeg bare vil ha litt "bål kos" og/eller bruke som holder/skjerm for spritbrenner for "lydløs morgenkaffe".
 2. zimwalker

  Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  Gratulerer, og nå har du både en liten kvistbrenner som også kan ta en Trangia spritbrenner, kan fungere som brenner for Esbit/Eagle sprittabletter (heksamin) eller et Trangia gass adapter som egentlig er laget for Trangia sine stormkjøkken, som vist her youtu.be/yaJsSD7kw18?t=286 . (Flere har funnet at det gas-adapteret som magasinet.no selger (fra GoSystem) er billigere og på noen måter også bedre - eller i det minste like bra. Samme adapter har andre funnet på Ebay til enda lavere pris, eventuelt under andre navn.)
 3. zimwalker

  Stekenjokkvegen i Sverige er nå brøytet - åpnet?

  Takk, god plass til å la bilen stå, og ingen høye brøytekanter, høres bra ut
 4. zimwalker

  Børgefjell - en uke pluss

  Tenker å legge en tur til Børgefjell ca midten av august, en uke eller mer (avhengig av vær og trivsel mm). Ikke gått der før, så tar gjerne i mot noen tips fra dere som har tråkket litt rundt der. For eksempel vann, daler og fine områder som turen med fordel kan legges innom. Vil kjøre, så det vil bli en tur som starter og slutter der bilen blir parkert. Vurderer å gå fra Stekenjokk, men ikke bestemt meg enda. Start fra Simskardet og Susendalen/Sørgård kan også være aktuelt. Blir ingen "milsluker tur". Skal bare "loffe litt rundt" med sekk og fiskestang, slappe av og nyte livet. Derfor jeg tenkte at Stekenjokk kunne være et greit startpunkt, for da er det liksom mer "rett inn" slik jeg ser det. Har akkurat fått noen turkart 1:50.000 fra DNT + svenske Outdoor kartan 1:75.000 som jeg nå studerer. Har fått med meg at det må eget fiskekort til for Børgefjell: https://www.inatur.no/fiske/50e427c7e4b069b8c66af1ee/borgefjellkortet
 5. zimwalker

  Stekenjokkvegen i Sverige er nå brøytet - åpnet?

  Vurdere å gå fra Stekenjokke i midten av august. Blir vel ikke noe problem å la bilen stå der en ukes tid eller mer? Ingen private grunneiere der?
 6. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Casström No. 10 i karbonstål (K720, tilsvarer O2) til kr 643 hos OutNorth nå. Det er nesten halv pris. Var tidligere litt skeptisk til vinkelen på denne, men blir en tilvennings-/vanesak, liker nå. Casström Kniver - No.10 Swedish Forest Knife K720 www.outnorth.no/casstrom/no-10-swedish-forest-knife-k720#OneColour
 7. zimwalker

  Gregory Baltoro 95 PRO VS Bergans Alpinist Lady 100

  Enig med thansen, meget bra bloggtråd! Ser du har notert spesifikasjoner nederst, bl.a. hvilken rygglengder de tre størrelsene (S/M/L) passer til. Hvor vesentlig det er å velge rett størrelse for å bli like fornøyd som deg burde kanskje understrekes, se: https://www.gregorypacks.com/gregory_fit_philosophy.html www.youtube.com/watch?v=1fH-3ztyMig Den modellen du har erstattes nå av en 2018-modell. Den "gamle" modellen (2016?) selger Hekta På Tur nå for kr 2199,-, men de har kun str. L igjen ser jeg. https://www.hektapatur.no/gregory-baltoro-95-pro#aw_source=pb-5b18e306e05181154c5c058f mens den nye går for 3499,- der.
 8. Auda, ser ut til at deler av tilbudet bare varte til kl 09.45 i dag tidlig, for nå tar de 4 199,- for Recon Pack, men Para Ranger selger de fremdeles til 2999,-
 9. zimwalker

  Pakkrammesekker

  Ser at butikken Nettojakt har noen www.nettojakt.no/tilbehor/ryggsekker-og-vesker/pakkrammesekker.html For eksempel denne fra Savotta (Finsk merke): www.nettojakt.no/savotta-906-ryggsekk-oliven.html Lamnia.com (i Finland, selger til Norge, prisene er uten mva, mva betales ved innførsel/på posten) har også noen: www.lamnia.com/no/sc/59/sekker-bagger-og-versipacks/ryggsekker?sgid=59 Bl.a. denne, også fra Savotta: www.lamnia.com/no/p/6716/sekker-bagger-og-versipacks/savotta-ljk-ryggsekk samt denne: www.lamnia.com/no/p/35951/sekker-bagger-og-versipacks/savotta-jaakari-xl-ryggsekk-gronn Har ingen erfaring med noen av de sekkene jeg linker til her!
 10. zimwalker

  Krampe - hvordan stoppe

  Stramme/legge belasting på antagonist musklen(e).....har A-kurs i treningslære fra veldig lenge siden, men dette hadde jeg ikke tenkt på eller hørt før: www.youtube.com/watch?v=Xenoxxxn3rM
 11. Ser at XXL nå selger Norrøna Recon Pack for 3499,- og Para Ranger til 2999,-.
 12. Fin den der! Du unngår å kapsle inn gassboksen, skjermer bare brenneren, da går det nok bra.
 13. Går nok fint å "mure" seg sin egen lille ovn når materialet er tilgjengelig, men syns nå det er greit med en sånn sammenleggbar lettvekter. Slipper å lete etter passende stener, noen ganger er de ikke å finne heller, og vet da at jeg har en kvistbrenner som grytestativ som passer til gryta eller koppen det skal kokes i. Ditto om jeg vil bruke spritbrenner, da går den oppi kvistbrenneren. På noen turer sier jeg dog ja-takk begge deler, som når man skal sluke mil og bare vil hive i seg noe varmt før man kryper i posen. Da er det jo både kjappere og enklere, samt mer renslig med gass- eller bensinbrenner. Men samtidig er kvistbrenneren god å ha som backup også da, f.eks om han har feilberegnet forbruket av drivstoff (og man blir ikke så "bekymret" for om man har med for lite gass/bensin når man pakker sekken).
 14. De kommer i mange varianter og størrelser, for eksempel den lille Firebox Nano i titan på ca 113g, Emberlit UL også i titan på ca 200g (som er den jeg oftest har i sekken), til for eksempel en Bushbox LF i titan på ca 315 g med veske, eller en tyngre G2-5" Folding Firebox Stove av stål på ca 900g uten ekstra "duppeditter". Og så har du sylinderformede varianter som Bushbuddy/Solostove/Woodgasstove mk2/Toaks titanum og lignede. Flere linker og tips finner du i følgende tråd: 41529-hvem-bruker-wood-burner-stove-og-hvorfor/.
 15. zimwalker

  Test av Duck tape typer - hvem er best?

  Hvilken "duct tape" som er best vet jeg ikke, men av de jeg har prøvd syns jeg denne "vevtapen" fra Clas Ohlson er god www.clasohlson.com/no/Profesjonell-vevteip/31-3414. Har alltid med noen lengder, noe er surret rundt gåstavene pluss at jeg har noen lengder surret rundt et tynt plastkort ( kredittkortstørrelse) som ligger med førstehjelpsutstyret. Tilsvarende tape kjøpt hos Jula og Europris har ikke holdt mål for min del. Husker ikke hva jeg syns om Biltema sin, bare at jeg ikke kjøper den mer og holder meg til Clas Ohlson sin. Gorilla tape har jeg også god erfaring med, men har ikke prøvd de rundt stavene for gjenbruk på tur. Gorilla tapen har bl.a forlenget levetiden til en av turbuksene mine etter en flenge i baken på noen cm. Sitter godt selv etter mange omganger i vaskemaskinen. Krøller seg etterhvert litt i hjørnene, som jeg da bare "trimmer bort" med ei saks.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.