Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 298
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  ...som jeg sa, har jeg aldri betalt slikt gebyr når jeg har valgt EMS frakt hos Lamnia. Uansett, her snakk vi om røverkjøp, og det er det kniven ikke et eksempel på.
 2. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Ikke et spesielt godt tilbud spør du meg, og i allfall ikke et røverkjøp! Situasjon har ikke endret seg stort fra 2016 i så måte : Prisen hos Lamnia er i dag kr1616,- + mva som du betaler på posten* når du henter ut pakken . Da er ikke 1995 hos xxl eller 1950 hos knivspesialisten som røverkjøp å regne. *(mva betaler du på posten om du velger EMS frakt og ikke UPS hos Lamnia. UPS skal også ha et "utleggsgebyr" og sender regning på dette og utlagt mva etter at du har hentet ut pakken. Har til nå aldri fått noe ekstragebyr når jeg veler EMS). PS: Om noen skulle ville bruke såpass mye på en kniv vil jeg heller anbefale en Lars Fält kniv fra Casström i Sverige. God i handa, pen å se på, bruktbart stål: www.casstrom.se/knivar/casstrom-lars-falt-kniven-k720-masurscandi.htm (de trekker fra svensk moms når du sjekker ut, om du har oppgitt norsk adresse).
 3. Jeg liker å kalle en spade for en spade, men der som ellers er det nok slik at "noen spader er mer spade enn andre" Bestilte nylig en Fiskars sammenleggbar spade. Etter 20% rabatt hos Outnorth ble det 578,20 for denne (inkl frakt kr 59): www.fiskars.no/produkter/hage/skuffer-spader/sammenleggbar-spade-m-hylster-1000621 Har en gammel type av forsvarets feltspade, med samme låseprinsipp for spadebladet, men med treskaft. Ser ut som den som er avbildet her: www.depotsjefen.no/products/feltspade-norsk-treskaft-sammenleggbar Ligger i bilen i de mildere årstider. Den nye fra Fiskars overtar (tar mindre plass). Er Fiskars som produserer for Gerber: www.gerbergear.com/Equipment/Spades-Shovels Omtrent samme (m/serratert blad) som man får brukt til under 200 her ser jeg: www.fmu.no/display.aspx?menuid=173&prodid=1125 Lamnia.com selger flere varianter/merker: www.lamnia.com/no/sc/141/verktoy/spader (Finsk butikk, selger til Norge eks. mva. Mva betaler du ved innførsel når summen av varepris + frakt blir > kr 350 )
 4. øks til bålsesongen

  Har både Gränfors og Fiskars økser til turbruk (og ei som alltid ligger bilen)., Her er en som har nokså klare meninger om dyre økser: Expensive Axe Buyer's Guide (SPOILER ALERT, Don't Buy One) www.youtube.com/watch?v=q9BifhPJV1U Han har mange videoer på kanalen sin som omhandler økser og bruken av dem, en skikkelig "økse nerd" - om det kan sies slik..
 5. Har du en sjelden/gammel lighter?

  Har en IMCO Streamline 6800. Holder som du sier bedre på bensinen enn Zippo. Er tettere, så bensin fordamper ikke så lett og "drivstoffet" varer da lengre. Er også litt lettere (den jeg har). Liker også, som du sier, at man kan dra "tanken" med veken ut etter å fyrt den, og bruke som "fyrstikk" når du f.eks skal fyre bål eller bare trenger et "stearinlys" en kort stund. Har dog en viss forkjærlighet for Zippo, som jeg har flere av. Bruker en bit av en sykkelslange i akkurat passe dimensjon som jeg trer utenpå Zippoen. På den måten fordamper ikke drivstoffet så fort (og det lukter ikke i bukselomma). Har ingen å selge dessverre. Finnes ymse på Ebay, men deriblant mange kopier som selges som om de er nye og originale. Ikke prøvd Esbit sin variant.
 6. Honningflasker til litt av hvert

  Auda. Smaken blir helt fin forutsatt at du skyller godt. Så lenge det ikke lukter klorin så smaker det heller ikke klorin er min erfaring. Uansett så bruker jeg nå alltid eddikvann til slutt før jeg skyller med vann, og da skal det godt gjøres at det er noe smak av klorin igjen. Noe annet med flasker som skal brukes til drivstoff/rødsprit, da teller ikke smaken så mye
 7. Honningflasker til litt av hvert

  Takk for tipset, det må jeg prøve. Har selv brukt eddik i vannet natten over. Litt avhengig av hva som har vært på flaska før har jeg først litt klorin i vannet natten over, deretter eddikvann.
 8. Joda, fin filming, flotte bilder, men hva er galt med lyden av natur, mennesker som småprater og lager lyder nå de går eller slår opp leir, eller bare litt (tilnærmet) stillhet? Eneste måten jeg klarte å se denne på var å skru av lyden. Det handler ikke bare om jeg liker denne type musikk eller ikke: Er folk så vant med støyforurensning rundt seg og musikk i ørene hele dagen at de føler at de må legge til musikk når de skal vise bilder fra naturen de fleste søker ro og stillhet i?
 9. Honningflasker til litt av hvert

  Gjenbruker ymse emballasje her også. Som f.eks Natusan Baby olje flasker, 200ml, til rødsprit (forvarming) eller matolje. kolonial.no/produkter/6772-natusan-babyoil-uten-parfyme/ (Har ikke barn ... så ikke spør hva jeg bruker baby olja til(*) ...) Eddik flasker, både 7% og 35% typen av litt tykk ugjennomsiktig plast, fine som drivstoff flasker. Samme med Klorin- og Salmiakk flasker. ( (*) for den brukes til kroppsvask av utsatte områder som har fått nok av såpevask og uttørking....)
 10. Litt lettare turkjøken og sån

  Hvilken Trangia brenner er det du sikter til her? Er den jeg fant ikke virker i opp-ned modus? Se følgende innlegg 39983-på-tide-med-ny-gassbrenner-men-hvilken/?do=findComment&comment=361191 og de to innleggene som følger like etter ...
 11. Den ultimate turkniv finnes den

  De som uttaler seg slik gjør det nok bare fordi Mora 2000 er den eneste kniven de har råd til. Misunnelse gjør mye rart med folk. Nåvel, det var svar på tiltale. Når det er sagt, Mora 2000 er en fin kniv, som jeg vel har sagt noen ganger her inne. Det tynne bladet gjør den til et utmerket kniv å kutte og skjære med. For den som vil ha noe sterkere kan Mora Garberg være et alternativ, full tang, rustfritt stål (kommer snart også i karbon stål) skjønt et tykkere blad gjør den ikke like hendig til kjøkkenstellet som Mora 2000 - og den koster jo borti tusenlappen. Litt rimeligere, men forsatt dyrere enn Mora 2000, er Mora Kansbol - som etter det jeg kan se har samme bladet som Mora 2000. For den som heller vil holde seg til hundrelappen, men likevel ha en kniv som tåler det meste, er Hultafors sin Grovkniv (GK) et alternativ. Har man en slik + en Mora 2000 kommer man langt både i prosessering av bålved og mat.
 12. Den ultimate turkniv finnes den

  Han kan sikkert svar for seg selv. Nevner bare at jeg har sett flere som skifter ut de originale skaft-platene av kunststoff på disse fordi de oppleves glatte. Mange gjør det nok også fordi de har lyst, at kniven blir finere da. Selv syns jeg BK2 blir noe for tung til turbruk. Kniven er/har vært sært populær blant såkalte "survivalister" på youtube, ligger "kilovis" med videoer der om denne.
 13. Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Skjønner, men siden det er meg du siterer må jeg få lov til å si at grunnen til at jeg bruker prisjakt er å sjekke om Fjellsport prisen etter rabatt faktisk er den beste prisen. Det handler altså ikke om at jeg klikker meg til Fjellsport fra prisjakt, men at jeg sjekker om Fjellsport prisen etter rabatt er den beste. Og grunnen til at jeg gjør dette oftere nå en før er vel at den ikke alltid er det. Det har vel du også konstanter her inne om jeg ikke husker feil, at "normal prisene" deres ligger litt i overkant av mange andres, slik at de kan skilte med store prosentvise avslag når de først skal ha salg.
 14. Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Tar i mot alle rabatter med åpen hånd jeg, men syns nå det blir litt stusslig når jeg som kunde hos Fjellsport finner en lapp i forsendelsen der det står en kode som gir meg 15% på neste kjøp. De er vel tidsbegrenset også de tilbudene. Stusslig i forhold til at jeg stadig kommer over rabattkoder som gir 25% hos Fjellsport, som nå for et par dager siden da jeg var ute på nett og en fjellsport annonse dukket opp i høyre hjørne på websiden jeg var inne på. Har sett samme annonsen her på forumet før også, når jeg har vært innom for lese uten å logge meg på. Men anyway, klem i vei Kjell Iver! Alle monner drar er det vel noe som heter, og Fjellforum rabatten har nå gitt meg noen gode kjøp gjennom årene vil jeg tro (skjønt nå bruker jeg prisjakt og tilsvarende tjenester hyppigere enn før, før jeg klikker "kjøp" hos Fjellsport. Av åpenbare grunner).
 15. Hva har du kjøpt nå!

  Ikke akkurat det jeg trenger mest nå i kulda, men en Outdoor Research Bug Bivy til kr 766 anser jeg som en god investering til varmere årstider.
×