zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 170
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Fjerne rust på kniv

  Ja. Syre angriper karbonstålet, med mildere syrer og kortere kontakttid - som når du skjærer i matvarer/frukt osv, angriper bare overflaten og etterlater en patina - som vil fungere som en beskyttende hinne mot rust. Så en "flekkete" karbonkniv er helt normalt, viser bare at den er i bruk - at bladet "lever". Eddik , vanlig husholdningeddik, vel har du en billig karbonkniv du kan ofre (for eks. slike som du får på Byggmakker, Biltema osv til 20 kr), så sett bladet i et glass med eddik så det dekkes helt og la det stå noen timer og se hva som skjer. Når jeg har laget rustbad til div verktøy har jeg bladet ut med vann, husker ikke blandingsforholdet nå, men det gir jo lengre liggetid før effekt jo svakere syren er. Som igjen gir meg bedre mulighet til å følge med underveis og "redde ut" enkelte hvis behov. Noe verktøy er f.eks gjennomrustet og må ligge lenge, dager og uker, andre har bare litt overflate rust og kan tas ut tidligere.
 2. Hva gjør dere på telttur?

  Har en hektisk jobb og er omgitt av folk hele tiden. På fjellet lytter jeg til stillheten og tenker langsomme tanker. Må ikke gjøre noe hele tiden, bare være. Men jeg gjør jo ting der også, lager mat, steller og styrer, men det teller liksom ikke - det faller under det å gjøre ingenting. Ser ikke på klokka, følger naturen og er helt frikoblet fra det vanlige livet. Slik lader jeg opp, til nye hverdager.
 3. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Satt opp Trolltind utenfor husveggen i kveld. Ventet på at regnet skulle opphøre, men det gjorde det ikke, så da var det rimelig mørkt når jeg kom meg ut. Kanskje derfor jeg endte opp med bardunene på innsiden når jeg hadde satt opp ytterteltet. Å vel. Påan igjen. Innerteltet er ikke ferdig påsatt, det må også gjøres. Fort gjort, alt veldig likt Unna, bare at alt er litt spinklere - ikke så solid. Det blåste kraftig her nå, så jeg oppdaget raskt at man bør forankre teltet i bakken før man begynner. Telet er jo lett, superlett. Så for meg hvordan et slikt telt raskt kan havne flere mil unna der man står om man ikke passer på. Ser ellers for meg at slik døråpningen er på dette teltet kan man ikke alltid velge å sette døra mot den beste utsikten dersom det er litt vær på gang, må nok vende den unna været. Det regnet godt da jeg holdt på, så da har forhåpentligvis alle trådene i sømmene rukket å svelle ut og bli tett til jeg skal inn i det. Står oppslått i garasjen til tørk nå.
 4. Tørke kjøttdeig

  Har bestilt en Excalibur, billigste versjon med 4 brett og uten timer (kr 2139,-), men leveringen er forsinket. Rekker ikke frem til turen jeg skal på nå starter, så nå har jeg tørket nystekt kjøttdeig og bacon i komfyren for harde livet. Kjøttdeigen stekte jeg i nonstick panne uten tilsatt olje/fett. Godt stekt. Har ikke varmluftskomfyr, men gammel type. Stilte den på rundt 70 grader, satt døra på gløtt og ei bordvifte på en krakk til å blåse inn. To brett i ovnen. Funket det. Kjøttdeigen ok etter litt over en time. Bacon tok litt lengre tid. Fett fordamper ikke, kun vannet. La bacon på bakepapir og byttet papir et par ganger etter som fettet rant av, før den var klar. Lufttørket før jeg pakket.
 5. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Har ligget værfast i Unna i plaskende regn uten noe større problem, men har ikke erfaring med at spruter jord opp av bakken ( haggel derimot.). Skulle selvsagt ønsket ordentlig fortelt når jeg har ligget værfast, men det er en annen sak (et telt å "bo/campe i" vs et telt å "overnatte i"). Knepper ned litt av innerduken ved behov og strekker ytterduken ved døra litt ut og opp med bardun. Hans Osvold har på sin youtube kanal lagt ut flere videoer der han bruker Unna (og andre Hilleberg telt) under ymse værforhold. Om ikke annet så får du et bedre inntrykk av teltet ved å titte litt der enn bare å se stillbilder. Her en playlist med Hilleberg telt fra kanalen hans: www.youtube.com/playlist?list=PLcbEXjgT_ZZTVaCtCHIxotu47iIwD2IoI Ser at han ikke har oppdatert den listen på en stund, ikke fått med denne fra i år ser det ut til: www.youtube.com/watch?v=95GOF2Sgo2s.
 6. Fjerne rust på kniv

  Eddik bad er bra for div rustent verktøy, men en karbonkniv vil bli helt svart om du lar den ligge i ett døgn. Prøv heller en times tid og følg med underveis. Børst av løs rust med en stålbørste eller litt smergelpapir først.
 7. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  + at du kan bruke bare innerteltet i godværet, eller under en tarp om det drypper litt, må bare sette på stangholdere først (ca kr 200 for 4 stk). Dette kan du gjøre både med det ordinære innerteltet og netting-versjonen.
 8. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Jeg valgte Trolltind fordi jeg har Unna fra før og kan da velge etter forholdene hvilket jeg putter i sekken. Ja takk begge deler altså. (Vi får se når jeg har fått prøvd Trolltind, om jeg mener det samme da ).
 9. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Sendte en mail til dem om dette, de har 8,5mm også. Spurte om det var en ny modell på gang med 9,6mm stenger, om jeg har kjøpt en utgående modell. Men nei, 8,5mm er det som gjelder fremdeles.
 10. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Får kjøpe meg et digitalt skyvlære skjønner jeg. Står ikke noe på stengene utover type/modell "DAC Featherlite NSL Green" etter hva jeg kan se. Fargen er rød, så "Green" her henspeiler nok på "Green & Clean" hos DAC, at de er produsert på mest mulig miljøvennlig måte: (fra www.dacpole.com)
 11. Trykksmerter på fotsålen

  Som andre vel har alt nevnt, golfball, liten gummiball eller tennisball, fint å rulle bena på når man tar pauser og tar kveld i teltet. Andre runde ting kan gjøre sammen nytten, vannflaske, drivstofflaske, stener eller stokker. Man tager hva man haver. Bruker hendene også, knar fotsålene, spesielt der det strammer mest. Her er er par videoer med andre generelle råd når det kommer til føtter og fjelltur...enkle ting.... How to care for your feet when trekking www.youtube.com/watch?v=nXee6UjcomI How to Lace a Hiking Boot For Better Fit www.youtube.com/watch?v=SOE28brAcEc
 12. Crispi,Alfa eller La sportiva??

  Har du prøvd skoa uten innleggssåler? Jeg går s.regel uten fordi jeg har vanskelig med å finne sko som er høy nok på vrista med såler i. Da må jeg velge større størrelser, som da igjen blir for stor på lengden. (Har fått laget "fotsenger" tilpasset mine føtter, men de kan jeg heller ikke bruke i fjellstøvler). Til mitt neste liv ønsker jeg meg "A4 føtter".
 13. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  I følge mitt skyvlære (og mine øyne) har både Trolltind og Unna 9mm tykke stenger.
 14. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Takk for tips @Memento mori , har alltid med litt snøre i sekken. Skal få slått det opp utfor husveggen før jeg tar det med på tur.
 15. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Håper du har rett, for et slikt ble med meg hjem fra XXL her om dagen. Lettere og mindre volum i sekken enn Unna, det fristet.