Jump to content

zimwalker

+Sponsor
 • Posts

  3,071
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

zimwalker last won the day on December 13 2023

zimwalker had the most liked content!

Reputation

2,083 Excellent

About zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trangia Stormkjøkken 25-8, UL/HA, kr 599 hos XLL https://www.xxl.no/trangia-stormkjokken-25-8-ul-ha-gra/p/1009386_1_Style Prissammenligning: https://www.prisjakt.no/product.php?p=182475 (fra 1095 til 1615)
 2. Vel, jeg har noen slike jeg også, og de veier rundt 550-600g. Nitecore NB20000 veier 324,5g, ( NB10000 veier 150g.)
 3. For lomme kniver i Norge ja, om du ikke skal ut å fly da: Sakser fra avinor, bagasjeregler: For større kniver en typiske lomme kniver gjelder også følgende forbud, saker fra våpenforskriften: Og for Victornox, som har hele verden som sitt marked, må man jo også tenke at ulike land kan ha ulike regler: https://en.wikipedia.org/wiki/Knife_legislation
 4. Men riktig så gammel har du nå ikke blitt da, for du bryr deg jo fortsatt nok til å fortelle oss at du ikke bryr deg.
 5. Nitecore NB20000 mAh batteribank Karbonfiber, kr 1699 før rabattkode. Så fikk jeg brukt rabattkoden på 30% likevel. (Har to NB10000 fra før.)
 6. Kun erfaring med lite (512g) no-name 12w som lader like seint som alle andre. Om det primært skal være om bord i en seilbåt, ikke bæres i sekk, så ville jeg sjekket noen litt større utgaver med større panel. Rimelige finnes hos Kjell.com, Biltema.no og ClasOhlson.com. Kanskje også høre med folk i et forum for båter? Feks https://duckduckgo.com/?q=solcellepanel+site%3Abaatplassen.no&t=ftsa&ia=web
 7. Astra Men's Olympus 5 Hike Mid, sko. Har en 30% kode hos Fjellsport som jeg nesten brukte der nå på disse skoene til 2399,- før rabatt, men så sjekket jeg prisjakt og fant de samme til 1299 på ryddesalg hos Platou. Lønner seg å sjekke ja. (Lenge siden jeg handlet hos Platou, husker ikke når sist var, men husker at første gang jeg var innom der ble det en Gregory Snow Creek sekk, var vel på slutten av 90-tallet en gang).
 8. Ikke slik jeg ser det. Det er bare mer av det samme. Et selskap som forsøker nye veier/produkter i et stadig vanskeligere marked. 9/11, stor fokus på sikkerhetskontroll på flyplasser, mistet forhandlernett på flyplasser, satset etterhvert på ulike andre type produkter, reiseeffekter og klokker m.m. for å kompensere/beholde arbeidsstokken,... så spol frem til kraftigere regulering i form av lover som forbyr ulike kniver, låsbare blad m.m. Ikke lett å være masseprodusent av produkter som stadig færre etterspør. Alle (kritikerne der ute) applauderer kanskje ikke alle valgene de gjør under slike forhold, men men.
 9. Alt har en historie og en bakgrunn. Stikkord 9/11, og de endringer som fulgte derav. https://www.bbc.com/news/business-18005145 https://worldcrunch.com/culture-society/how-the-swiss-army-knife-survived-911 Så dagens "meny" ser slik ut:
 10. Klaget på dette i 2017, se --> topic/43019-helsport-trolltind-superlight-2-og-hilleberg-unna/?page=2#comment-398619 ble da sagt fra Helsport at de jobbet med å finne en bedre og mindre glatt bunn til Superlight serien, men høres ikke ut som de har kommet noen vei med den biten da.
 11. Med et godt filter for vannrensing trenger du ikke være så veldig kresen på hvor du henter vann fra om tilfanget er dårlig der du går. Er skrevet mye om dette og vann på tur her inne: https://duckduckgo.com/?t=ftsa&q="vannrensing"+site%3AFjellforum.no&ia=web
 12. Det koster ikke mye tid og utstyr og lære seg å slipe sine egne kniver. Mange gode (og dårlige) videoer på youtube om tema. Her er en som går rett på sak: Liker den karen, eksperimenterer, prøver og feiler, deler og lærer fra seg. Start med noen billige kniver fra den lokale jernvaren, kniver du har råd til å feile litt med inntil du får litt erfaring.
 13. Siden den ikke skal bæres på tur, kanskje heller ei "bålkasse", som rommer litt lengre kvist enn de mindre kvistbrennerene. For eks Urberg Rogen Portable Wood Stove www.prisjakt.no/product.php?p=13123417 (ingen fan av Urberg, men noen ganger treffer de. Denne blir vel litt mer som Tom sin hjemmelagde, bare "litt" dyrere) Alternativ: Tentipi Hekla 7 www.speidersport.no/tentipi/900193/bålkasse-tentipi-hekla-7 -- Finnes også i en større utgave: Tentipi Hekla 30 www.speidersport.no/tentipi/186616/stor-bålkasse-tentipi-hekla-30 Til begge de to fra Tentipi får man også et stativ / en "stand", (men da begynner det å bli dyrt!, og det var vel helst det du ville unngå): www.speidersport.no/tentipi/113886/stativ-til-bålkasse-tentipi-hekla-fire-box-stand
 14. storhandel 1 stk lokk, til gryte fra Trangia 27: https://trangia.se/en/shop/tundra-lid-mini/ 1 stk lokk, til gryte fra Trangia 25: https://trangia.se/en/shop/lid-l524/
 15. Pussig, men akkurat den samme tanken slo meg også. (men kanskje ikke så rart om noen av oss her inne tenker nokså likt noen ganger)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy