Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 644
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Min favoritt akkurat nå er en gammel bekjent, Enzo Camper. Har hatt den noen år, og har vel nevnte den før et par ganger tipper jeg. Noen ganger syns jeg bladet på 12,5cm er et par cm for langt, andre ganger er det akkurat passe. www.brisa.fi produserer Enzo knivene. Nylig bestemte de seg for å droppe Enzo som merkenavn, og fortsette med de samme modellene (og noen nye) med Brisa som det nye merkenavnet. Har også Enzo Badger (utgått modell tror jeg) og Trapper. Trapper er fin, men jeg syns skjefte er litt kort. Foreslo derfor nylig for Brisa at de lager en Trapper v2 med litt lengre skjefte - for litt større hender, ca samme lengde som Camper eller Badger. Time will tell om de gjør det, ikke med det første var svaret, men de tar med seg inputen min videre.
 2. Nei, takk og pris, for det ville bli et skikkelig antiklimaks om jakten på den ultimate turkniven måtte avblåses!
 3. Godt poeng. Det hadde jeg ikke tenkt på. Kanskje fordi jeg selv syns det er helt greit at knivene mine ser brukt ut. Bruker ellers Sno-Seal på lærslirene mine, sånn ca en gang i året som du. Kan bli litt "slapp i fisken" etter gjentatte behandlinger, men da "våt former" jeg dem med kniven i. ("Wet-forming", dvs påfører slira vann utvendig med en svamp, som gjør læret vått og formbart. Former så læret det rundt kniven/skaftet og lar slira tørke med kniven i. (Blir det ev. noen små rustflekker på bladet av dette fjernes disse greit).
 4. Om vann (til å skylle med) ikke er en knapp resurs, så kan man alternativt gjenbruke en av Realposene på hele turen.
 5. allemannsretten.no/2013/08/01/teltreglene-faq/
 6. Har tittet litt på kanalen Teton Observer. Han går CDT i år og filmer mens han går. Korte snutter på fra 2 til 5-6 minutter. Ser ut som at han har kamera festet til en lang stang som er transparent, men som vi av og til kan se skyggen av på bakken. Kamera svinger rundt på toppen av stanga slik at han hele tiden veksler mellom å filme terrenget bak, foran og til sidene. Spesielt, og fint å se på. Får et godt inntrykk av landskapet han går i. Ikke som fra en drone høyt der oppe, men litt høyere opp enn "normal" kamerahøyde. Driver ikke med foto og film selv, så har ikke "fagterminologien" for dette eller navn på utstyret han bruker. Mulig det er helt vanlig. Mulig det er helt nytt. Vet ikke, men ser nå på....
 7. Tipper du blir fornøyd! (hvis ikke er det noe feil med deg! ). Selv bruker jeg bare kjelestøtten med 4 "ben" (4flex), den andre med 3 (triflex) legger jeg hjemme. Var så heldig å få begge inkludert da jeg handlet (den med 3 "ben" er standardtilbehøret tror jeg).
 8. fra; www.arctic-fritid.no STORT FLYTTESALG -25% PÅ HELE NETTBUTIKKEN! Bruk rabattkode: FLYTTESALG Gjelder alle lager- og tilbudsvarer, uansett førpris - minsteordre er kr 400.00
 9. Enig, bra nok er som regel godt nok. Dog vil jeg tro det kan fortsatt være noe å hente på å øke diameteren litt til dersom gryta dekker kjelestøttene, men man fortsatt ser at flammene slikker utsiden av gryta. Uansett er dette om betydningen av diameter på gryta kjekt å vite litt om for den som skal kjøpe nytt. Noen starter kanskje med at kokesettet skal pakkes minst mulig og har det som høyeste prioritet. Tenker ikke like mye på effektivitet i bruk/vet for lite om det. Selv bruker jeg ofte spritbrenner og er vant med at et oppkok tar litt tid uansett, så så veldig opptatt av koketid er jeg nå ikke. Men kan jo være greit å kunne redusere forbruket av drivstoff litt, om ikke for annet så for å bære på minst mulig/ drøye beholdningen mest mulig .
 10. Det er vel helst det siste, men som en tommelfingerregel - gitt samme volum - gir det en god pekepinn.
 11. Oppdaget et lite minus med denne som jeg ikke har lagt merke til før nå, ikke som jeg kan huske i alle fall. Tok med stekepannen/lokket til et Trangia kjøkken for å bruke som stekepanne på den siste turen. Lettere enn de øvrige stekepannene mine tenkte jeg, og så vet jeg jo fra før at det funker fint med Trangia kjøkkenet blant annet. Problemet er bare at denne stekepanna er helt glatt på undersiden (lokkets overside), så da skulle det svært litte helling til for at den rett og slett skled av de forholdsvise glatte kjelestøttene på Spider. Ikke merket noe til dette før med Spider - da jeg har brukt stekepanner som både er tyngre og har noe mønster i bunn. Dog merket tendensen med titangryter, men har ikke opplevd at maten havnet i lyngen - før nå.
 12. Veldig pen kniv det der, men hvordan er det å holde bladet helt rent om du har brukt den til matlaging, sløyet fisk o.l? Kanskje du bør lure en Mora 2000 med i sekken for matstellet?
 13. ....gryter med større diameter (brede og lave) vil være mer effektive enn de med mindre diameter (smale og høye) - gitt samme volum. Se: "Koketid, flammeform og kjelestørrelse". Dette tror jeg ofte faller utenfor i vurderingen hos de som vil optimalisere for lav vekt ved å velge toppmontert gassbrenner og gryte/kopp med diameter som er akkurat stor nok til å romme gassboksen. ..
 14. Pussig at ingen fører Soto Stormbreaker eller Soto Winmaster i Norge. Ser i tråden her at Outnorth hadde Stormbreaker inne i mars, men kan ikke se den hos dem nå. Windmaster (gass) er det vist heller ingen her som har inne (kjøpte min fra UK tidligere i år ...og er veldig fornøyd med den!). Ser at Magasinet, HektaPåTur og Outnorth alle har noen en eller to Soto brennere inne, men altså ikke Stormbreaker og Windmaster. Er det ikke marked for disse eller er det for mye annet å velge i på det norske markedet allerede? Vet ikke.
 15. Fås også her: www.widforss.no/casstrom. Og selvfølgelig hos: www.casstrom.se/knivar/knivfodral/danglers/
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.