Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 448
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Kjenner meg igjen der ja! Velkommen til terapi-rommet! Her er litt lektyre: www.adlibris.com/no/bok/victorinox-swiss-army-knife-whittling-book-gift-edition-fun-easy-to-make-projects-with-your-swiss-army-knife-9781565239098 (er ikke riktig så avansert i kunsten selv, men denne så nå litt festlig ut. ).
 2. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Det hender at jeg også lar karbonbladene ligge til fordel for rustfrie varianter når jeg forventer lengre periode med nedbør på tur. Kan da ta med Mora Garberg + Mora 2000 for eksempel. Men stort går det bra med litt stell og smøring - som jeg skrev litt tidligere i denne tråden: "Karbon kniver tørker jeg av etter bruk, og jeg lar de ikke ligge i våt lærslire når jeg kommer hjem fra tur, men tar de ut til jeg er sikker på at slira har tørket. Bruker litt vaselin på bladet som rustbeskyttelse. Tørker av bladet før jeg lar det komme i kontakt med mat, men ingen fare om man får i seg litt vaselin om så skulle skje. Får bare veldig løs mage om man får nok i seg" Erfart tilsvarende med min S1 en gang, ikke store hakket, men...det samme hadde trolig ikke skjedd med et riktig herdet karbonblad under samme forhold/bruk, akkurat som du sier.
 3. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Trenger ikke mene så mye om det, det er et faktum at karbonstål - som 1095 som ESEE bruker - ikke er "rust fritt" (stain-less), men ruster lett. Er nok derfor de bruker belegg (coating) på mange (alle?) bladene sine. En annen sak er at at karbonstål av den typen er sterkere og seigere enn mange s.k. rustfrie stål som er sprøere og mindre egnet til kniver som skal tåle litt hard bruk. Og ESEE er jo netopp kjent for slike kniver, som tåler hard bruk. (aka survival knives).
 4. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Ikke jeg, 440c stål styrer jeg unna for tur- og bushcraft kniver. Ville heller satset på et Enzo byggesett fra Brisa.fi om jeg ville bygge selv.
 5. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Regner med at du følger opp dette med å minne telt- og tarp fetisjistene om at Biltema også har billige presenninger https://www.biltema.no/fritid/hage/presenninger/presenning-90-gm2-2000040699 ...de funker jo de også. Men seriøst; som tidligere nevnt tror jeg mange, kanskje de fleste, klare seg lenge med en billig Mora kniv - eller en enda rimeligere, som den du anbefaler her. Og ja, det er åpenbart lurt å ikke gå til skogs med redskaper som man ikke har råd til miste - eller er redd for bruke fordi bruken kan sette spor. Kniver er nå til for å brukes! Eller - for fetisjistene blant oss - begjæres og kjæles med. For noen er kanskje duften av den nye lærslira nok... da trenger man ikke gå på tur engang!
 6. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Lars Fält kniven, ligger veldig godt i hånden! Esee, solide saker! Har ikke helt sansen for belegget (coatingen) på bladene, og de litt firkantede skjeftene på de "klassiske" modellene deres ...men en av de nyere modellene med mer tradisjonelle avrundede skjefter (f.es Esee 4 HM - (Handle Modified)) kunne jeg latt meg friste av. Enig i at Fällkniven S1 er litt for slank i hånden ja. Har den selv, og liker den best når jeg har hansker på. Mer tradisjonelle kniver (ikke full-tang) som fyller hånden godt; titt på noen av finske Ahti sine hos Lamnia.com. Du skjønner hva jeg mener nå du ser bilder av de. Har den lille Kaira ("Wilderness") selv (7,2cm blad) og den liker jeg svært godt.
 7. zimwalker

  Materiale til "pot cosy"

  En svensk bok om fjellmat nevner Theromreflekt, som i Sverige føres av www.wiedland.se/thermoreflekt/produktinformation?tm=kategorier/golv-bygg Se nederst på siden for utvalg. priser. Dyrt! Edit, her er noe fra en butikk i Norge som kanskje gjør samme nytten (?) www.activnord.no/webshop.php?p=aluthermo
 8. zimwalker

  Røverkjøp og gode tilbud

  Akkurat nå gir Outnorth 20% på ett kjøp ved bruk av rabattkoden FALL. Varer til 18.10, vilkår/begrensinger se: www.outnorth.no/sms. Så klart ikke bedre enn Fjellforums medlemsrabatt på 20% hos Fjellsport.no som vi har hele året, men vareutvalget er jo ikke helt det samme (og kanskje ikke prisene før rabatt heller).
 9. zimwalker

  Materiale til "pot cosy"

  Tja. Kan bare svar at at kaffen holder seg lengre varm i koppen når "vinterdrakten" er på enn når den ikke er det. Men det ville jo også kaffen gjøre om man bare brettet litt avispapir rundt koppen. Har med andre ord aldri målt temperaturforskjellen på kaffen etter en viss tid i koppen med og uten "drakt".
 10. zimwalker

  Hva har du kjøpt nå!

  Gratulerer. Trekker de fra tysk moms nå? Var i kontakt med de i fjor og da insisterte de på at de ikke kunne trekke fra tysk moms ved utførsel. Ergo ble det ingen handel. Det ble det derimot hos danske Bushcraftbutikken, de leker ikke butikk. ;)
 11. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Skal nok ligge en stund før rusten setter seg så hardt og dypt. Har flere karbonkniver og er ikke akkurat plaget av slikt. Men kommer jo av jeg følger litt med, tørker av kniven om kvelden osv. Setter den inn med litt vaselin om den skal ligge en stund, tar den ut av lærslira osv. Litt overflaterust kommer dog fortere enn fy om man lar kniven ligge fuktig eller skitten. Men slikt fjernes raskt med lett puss. Litt patina på overflaten får slike knivblad uansett. Det forteller meg bare at kniven er i bruk og "lever". Jeg også foretrekker lærslirer - selv om de har den ulempen at de holder godt på fukten når de først blir våt. Greit å tenke over om man skal på langtur. Slire av kydeks e.l annet kunststoff kan da være et bedre valg, om man ikke heller da bare går for rustfritt.
 12. zimwalker

  How to shit 😂

  Nesten på huk, men med ryggen mot et tre, bergvegg, stor stein o.l. Gjerne med en stav som støtte. Fortrekker denne posisjonen fremfor rett på huk. Fordi - får man hard mage på tur, noe man lett kan få.... så kan ting ta litt lengre tid enn normalt.... og man trenger den støtten man kan få... Sittende over en trestamme med røva hengende over er også en posisjon jeg ser etter muligheter for. Begge posisjonene avbildet av en som viser noen varianter her: bigoutdoors.org/new-blog-1/pooppositions. Mange som har laget videoer om temaet på youtube, bare å søke i vei for den som trenger bistand. Og som vanlig bruker amerikanerne ulike "skjønnskrivninger" for å beskrive aktiviteten, som her "potty" og "poo": www.youtube.com/watch?v=Fp8SL03Mpqo Denne videoen har ellers spesielt fokus på damenes behov når de må tisse eller bæsje i skogen.
 13. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Mora Garberg koster litt mer enn hva man er vant med fra Mora. Men et solid stykke kniv får man, og for regntunge høstkvelder kan det for noen være greit at bladet er "rustfritt". For den som ennå er i tenkeboksen er den jeg linker til under et annet "no-nonsens" alternativ, men som dog krever noe mer stell siden stålet ikke er av det rustfrie slaget. www.varusteleka.com/en/product/terava-jaakaripuukko-carbon-steel/56524 (obs, pris er uten slire, slire kjøpes separat)
 14. zimwalker

  Den ultimate turkniv finnes den

  Fikk en slik i posten i dag fra Lamnia. Kjekk liten kniv! Akkurat passe størrelse for en lommekniv tenker jeg. Blir de særlig mye større er jeg like gjerne over på fast blad. Tenker at grensen går ved min Eka Swede 10, sånn størrelsesmessigst altså. Men, skal aldri si aldri. Min først Spyderco. Håper jeg ikke blir "hekta" ...
 15. zimwalker

  Materiale til "pot cosy"

  Laget en slik "vinterdrakt for kaffekoppen" av type "overtrekk" man legger på frontruta på bilen for å unngå is....kjøpt hos Biltema. https://www.biltema.no/bil---mc/biltilbehor/bilpresenning/sno--og-solbeskyttelse-2000031876
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.