Gå til innhold

Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 629
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  56

Terka vant dagen sist 23. juni

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Sted
  Drammen

Nylige profilbesøk

5 977 profilvisninger
 1. Prøvd å ligge på tvers? Da får du 10 cm bredde og rette sidevegger. Funker fint om man ikke er for lang. (Keron har 210x220cm grunnflate på innertelt.)
 2. Joda. https://www.xcsports.com/nigor/104714/nigor-oriole-3-green
 3. Terka

  Sommer i fjellet

  Gitt alle trådene om 3 sesongs utstyr, "til bruk i fjellet om sommeren", osv.. For nokre veker sidan hadde eg ein ordentlig fin og varm tur i Jotunheimen (blei skikkelig solbrent i nakken av alle ting). Under dagens (3.juni) forflytning over Haukeli var det 0,5 °C i lufta og tett snøvær. Folgefonna fekk forresten 35 cm nysnø i dag iflg jungeltelegrafen. (Bilde tatt mens me stod stille i kø) Innimellom funderer eg på om eg ber på for mykje og tungt i sekken mtp klær og solid telt. Men dager som i dag er ein god påminnelse om at sommer i fjellet kan være så mangt. Og vêret kan slå om fort ift det som er meldt på førehand.
 4. Hvor liten? MSR Ceramic Skillet har non-stick, 20 cm diameter, og veier 190g (De har andre/mindre stekerpanner også)
 5. Tviler på at det er 50°C i bilen mens du kjører ihvertfall, det hadde ikke jeg orka. 😄 Til sammenligning; Jeg var oppover i Jotunheimen forrige helg, da var det varmt fredag og lørdag. Når jeg kjørte lå gassboksene i bagasjerommet, men når vi gikk tur så la jeg en gassboks som ble til overs i en kjøleboks jeg hadde med bilen (passiv kjøleboks hvor jeg hadde fryselementer oppi når jeg dro hjemmefra for å holde mat kald.) Inni kjøleboksen var det markant kaldere en i bilen som hadde stått i solsteiken etter endt tur. Står litt her også:
 6. Vil tro at sort innertelt oppfører seg rimelig likt som lyst innertelt mtp varme så lenge den direkte sola stoppes av ytterteltet. Dvs kun lysreduksjon som er forskjellene. Sort yttertelt ville jeg unngått (ref bildet lenger oppe). Generelt så er jo dette ønskelig på sommeren for soving, men heller uønsket resten av året. Da ønsker man å få inn naturlig lys også i innerteltet når man oppholder seg der utenom sovetiden. En annen side er at uavhengig av farge på yttertelt så blir det varmt i telt om sommeren (selv en lys bil blir varm..), og da må det lufting til, helst gjennomlufting. Og åpner man helt eller har dører med kun myggnetting, så får man lys inn selv om resten av innerteltet er sort...
 7. Har vært litt opprydning før sommeren. 2 kajakker, årer, spruttrekk og vest solgt. I tillegg er 2 sett med kiter, trapeser osv solgt. (Kiting er lagt på hylla, kajakker tilpasses dagens behov)
 8. Om du tenker på delen som ligger nærmere Gjendesheim så er det stort sett bart. (Bilde fra lørdag). Lengst sør (mot Beitostølen) ligger jo en del høyere og har mer snø, men flekkvis bart. Lenger vest, f.eks. ut fra Sognefjellet, er det mer snø.
 9. "Flatbunnpanneadapter" til Windburner (modda Jetboil adapter) til venstre og til Reactor til høyre (Ebay). Modifisering av Jetboil adapteret kan ses her:
 10. Spørs jo bare hvor mye "den uærlige" vil ha det som er inni teltet, resten av teltet består jo bare av duk/innerduk og myggnetting... Når det er sagt, jeg forlater ofte teltet for å gå topper, både sommer og vinterstid. Tror også det er litt "lotto" om du har camp et stykke inn i fjelleheimen og det er uærlige personer som stjeler fra fra din camp. Mange andre som gjør det samme. Også veinært, her telt ved Turgagrø hvor det er populært å gå dagsturer på toppene: (Bildene over er lånt herfra: https://ut.no/hytte/10926/turtagr-hotel / https://www.fjellforum.no/topic/42408-telte-ved-tindevegen/?do=findComment&comment=418837)
 11. Reactor er kun "snøsmelter/vannkoker", Windburner er "litt mer", en forklaring her: https://www.msrgear.com/blog/windboiler-vs-reactor-whats-difference/ Mulig Jetboil er litt bedre på simring/varmeregulering, men jeg kjenner kun til Jetboil Zip og den var ikke særlig bedre en Windburner mtp varmeregulering. https://www.jetboil.com/buying-guide Det jeg synes er milevis bedre på Reactor og Windburner sammenlignet med Jetboil er vindtoleranse. Går man tur i snaufjellet så er dette ganske ofte en faktor som påvirker koketid og gassforbruk. Skal jeg kokkelere en del så bruker jeg helst andre brennere /bredere kokekar, men innimellom Windburner med adapter hvor jeg kan bruke hvilken som helst stekepanne/kokekar på den. Edit: Har hatt Jetboil Zip, har Reactor og Windburner (pluss en del andre brennere - som da brukes når det skal kokeleres med flere panner/kokekar)
 12. Tidsmessig så tror jeg ikke jeg får satt av tid til det, men det hadde vært kult å bygge en egen en gang. En liten digresjon; Jeg er vokst opp med at to av søksenbarna til far min hadde grønnlandskajakker i canvas. Skikkelig fine kajakker, som jeg alltid var fasinert av som liten. Hvor de er blitt av aner jeg ikke da sjøhuset de lå i er revet og de ikke hadde vært i bruk på en del år før det ble revet. Hadde vært gøy å få tak i en av dem om de ligger og støver ned en plass. Jeg er ikke så opptatt av av "stil", mer opptatt av funksjon og hva som funker og ikke funker for min del. 😊 Forøvrig så kan definisjonen på hva som er "riktig" ift en kajakk være så meget. (Linker til side hvor bildene er lånt står under bildene.) https://www.traditionalkayaks.com/Kayakreplicas/398281.html https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Greenland_kayak_seal_hunter_2006.jpg Ror vs skeg er som en del andre diskusjoner på forumet her, f.eks. stormklaffer eller ikke på telt... Tror jeg unlater å synse noe som helst om det. 😄
 13. ARK Bokhandel har 40% på klikk-og-hent. Da blir det ikke så gærn pris på litt fjellbøker.
 14. Låner tråden din litt @Marius Engelsen, håper det går greit! (Om ikke får vi be om å splitte dette ut i egen tråd.) Blåhvalen (Thahe Marine Reval) jeg har nå fungerer knall til langtur/med mye bagasje, men er litt balje med en del vindfang når den padles tom. Jeg funderer derfor litt på en kajakk nr. 2 til lek/morro, meistring/øving og evt til kortere turer om det er plass til litt bagasje. Har tidligere padlet elvekajakk, men kun diverse havkajakker siste 15 år om det det skulle ha noe å si ifr preferanser. Snuser litt på noe nært grønnlandskajakk, og mer "playboat", men vet ikke helt hva som finnes, om grønlandskajakk har en del begrensinger ift andre lekne kajakker osv. Om det blir "grønlandskajakk vil jeg ha en med keyhole-cockpit, ut fra hvor smidig jeg er ift å smette oppi en kajakk (trenger noen år med yoga / tøy&bøy for å endre på det)😄 Noen som har anbefalinger på hva jeg bør kikke på/teste ut? Skriv gjerne hvorfor. 😊 Bilde nedenfor som illustrasjon (båter som selges i kjørbar avstand).
 15. Mer info om Amok Draumr og liggeunderlag her: https://www.amokequipment.no/pages/pads-for-draumr
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.