Gå til innhold

Terka

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 612
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

Terka vant dagen sist Mars 27

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Sted
  Drammen

Nylige profilbesøk

3 312 profilvisninger
 1. Samme her. Teltet er underveis i posten nå for min del, var det ikke N+1 som er riktig antall telt? 🤫
 2. Kan dette være et alternativ? https://www.hektapatur.no/sove-ute/frisport-yaranga-nordic-4p (Har ikke erfaring med telt fra Frisport selv.)
 3. Vi er vel nok flere på Fjellforum som venter spent på neste respons fra XXL på dette teltet. Ordrebekreftelsen gikk igjennom her og like etterpå var teltet ikke tilgjengelig hos XXL... Edit: Ser nå at det er forhåndsmeldt på posten her også. 🤔
 4. @Marius Johansen, noen spørsmål for å snevre inn litt: Skal teltet bæres i sekk? Har du noen øvre vektgrense? Trenger du stort fortelt? Er det aktuelt å bruke andre underlag en LW? / Mindre underlag til barna? Hvilke sesonger/forhold skal teltet brukes i? Expeds mat cover kan hektes sammen, usikker på om chair kit kan. Uansett gøy jeg ikke det et særlig behagelig å ligge midt på skjøten av disse. Flere telt har 210cm x 220+ cm innertelt, da et det mulig med 1 stk Exped LW og 3 stk M liggeunderlag (221 cm bredde totalt) på tvers. F.eks. Hilleberg Katium 4 GT et ett av disse. Vi har ligget 2 voksene og 2 barn på 9 og 10 år i Helsport Spitsbergen 4 Camp med Thermarest xTherm liggeunderlag og hadde veldig god plass i innerteltet. (lå på tvers av teltretning). Har også ligget i forrige modell av Helsport Fjellhiemen Superlight 4 Camp med 1 voksen og 2 barn i innerteltet og en voksen i forteltet. (Nåværende modell har mer kvadratisk innertelt og er høyere i bakre del.)
 5. Formen på Spitsbergen har nok ikke endret seg, bare dårlig bilde i 2017 katalogen. (Samme form på Pro og Extrem alle årene så vidt jeg vet) Annet bilde nedenfor fra 2017 katalogen. Om/hva de har endret på 2019 modellen for 2018 modellen har jeg ikke info på.
 6. Hvor mange skal bo i teltet? Jeg har hatt Fjellheimen x-treme 4 camp, og har Svaldbard High 3 camp samt Spitsbergen x-treme 4 camp. Fordel Spitsbergen: Alle stenger like lange God romfølelse med rette endevegger i innerteltet 2 fortelt/innganger, lett å organisere. Fordel Svalbard: Større grunnflate i det ene forteltet (jeg liker det når det blir mye telttid på vinterturer Markant lettere å få opp varmen i teltet (sammenlignet med Spitsbergen 4 Camp) Fjellheimen Tja.. savner ikke det teltet ift de to andre.
 7. Jeg bruker den pumpeposen som følger med Thermarest xTherm på dette underlaget og Exped pumpepose på Exped Downmat. Exped sin plugges i ventilen og sitter godt mens den "originale som følger med xTherm tres utenpå ventilen og sitter løsere. Den har falt av noen ganger under pumping men ikke såpass at jeg anser det som et problem, bare å ta hensyn til at den sitter løst når man pumper. Exped sin pump bag Thermarest xTherm pump bag Dette følger med xTherm originalt Jeg pakker alltid liggeunderlag og pumpepose i den lille sorte posen de kommer i da det tar minst plass i sekken.
 8. Mange av de forskjellene du kommenterer er endringer som ble gjort mellom 2017 modellen og 2018 modellen, blandt annet antall bardunfester. 2017 modellen hadde mye likheter med Extrem modellen, 2018 og 2019 modellen tror jeg er temmelig like. 2017 2018 Samme "telt i natur" bildene brukes forøvrig i 2017, 2018, og 2019 katalogen..
 9. Med fast lavpris på 2999,- er Fjellsport i utgangpunktet billigst på Mountain Equipment Helium 800 soveposen ihht prisjakt.no (Ligger på 5499,- hos importør), men med rabattkode er det mulig å få den enda billigere akkurat nå. Edit: Sorry @Kjell Iver, jeg tenkte feilaktig at man måtte være pålogget medlem for å se bildene. Det stemmer jo ikke. Har fjernet rabattkoden fra bildet.
 10. Hadde en tråd om dette for en stund siden (Exped Winterlite, men flere andre nevnt): Selv har jeg etter å ha testa litt forskjellig landa på Thermarest XTherm på de fleste turene med sekk, og Exped Downmat 9 på turer med pulk, bruk i basecamp, når det ønskes eksta komfort, eller når det er eksta kaldt.
 11. Gjenstår å se. Pleier egentlig å ha korte stålstrenger til å feste brennena men har ikke det her. Syltestrikk tåler ihvertfall 100°C. Plata er oppgitt til å tåle minst 50°C. Blir det et problem så legger jeg varmereflekterende folie brenneren og bruke stålstrenger til å feste den.
 12. Litt påskemekk i fjæra. 😄 Jeg bruker en plate/fjøl som isolasjon mot underlaget tog for å stabilisere brenneren og drivstoffflaske. (Dragonfly har stiv slange og der er lett at brenneren da flyttes på når man pumper trykk i flaska.) Når brenneren skal over fra pulk til bæring i sekk så er det greit å kutte litt på vekta av basen/brennerfjøla. En halv IKEA skjærefjøl og noen syltestrikker, foreløpig vekt er 136g før eventuelle forsøk på å gjøre den lettere.
 13. @Omnilite kan være inne på noe. Speed turn bindingene har omtrent dobbelt så stor delta mellom bakbinding og forbinding som Superlite, som bidrar til meg fremovervinklet skaft på skoen. TLT6 skoen har vel også forward lean som stilles inn på 15° eller 18° (mens Scarpa F1 har 20° og 22°). Om du kjører med andre ski/bindinger og sko ellers i bakke så kan dette være merkbart ift skiteknikk og muskelbelastning når utstyr byttes på.
 14. Du skriver ikke hva du har gjort innenfor disse tiltaksområdene, dersom du er litt mer konkret så er det enklere å komme med forslag F. eks. feil posisjon av kroppen ift skia vil gi ekstra belastning i enkelte muskelgrupper, for lite erfaring/trygghet gjør at man fort blir mer statisk i kroppen som igjen gjør at man jobber tyngre med skia, for lite mengde/lange run uten stopp på aktuelt underlag gjør at man mangler utholdenhet og får fort "pump". Osv..
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.