Gå til innhold

Terka

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 528
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Terka vant dagen sist Februar 16

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Nylige profilbesøk

2 787 profilvisninger
 1. Ble det ikke noe fangst av fisk å skrive om @tubbs?? 🤔
 2. Terka

  Gass vs flytende

  Min er best, enten jeg velger den ene eller den andre, så lenge den virker. 😁 Spøk med alvorlig undertone til side, tror den beste brenneren er den du kjenner godt og stoler på. Etter å ha testa litt forskjellige merker har jeg for min del landa på MSR Dragonfly og MSR XGK. Disse funker for min del og jeg stoler på brennerene.
 3. Pleier normalt ikke å dele andres ting, og ihvertfall ikke uten referanse til til "produsent", men altså... som nevnt over, et screenshot av Instagram (hvor jeg spurte kontoinnehaver ( @Gittiamo) om det var ok å dele her). Instagraminnlegget jeg tok screenshot av hadde videre altså en screenshot fra en video som var delt åpent for alle på instragram av den som lagde filmen, med filming av meg og @Gittiamo ( som initielt var uvitende om at vi ble filmet, og aldri ble spurt om det var ok å dele filmen av oss to på nett.) Det et altså lov å filme andre uten å spørre om lov/informere om at de er filmet så lenge det er på et offentlig sted, og dele det fritt og gratis tilgjengelig for alle på internett, men den/de som "uvitende" blir filmet har ikke lov til å dele videre et utsnitt hvor de selv er "objektet"? 😊 Tror juridisk sett det gjenstår litt modning ift for å hevde brudd på åndsverksloven på allt som legges åpent ut på intenett, Karl Johan, eller hvor det fritt tilgjengelig legges ut. (Ting som legges ut tilgengelig med krav om kompensasjon for bruk er en annen case. Også å kreve betaling for bruk av materiale hvor de som er motivet ikke er spurt/involvert er en annen form for case.) Kommer foreløpig til å sove godt i natt mtp om jeg har begått et lovbrudd eller ikke. 😊 (Og beklager avsporing fra trådens tema)
 4. Aldri opplevd å ikke ha kontroll så lenge jeg også har kontroll på mengden bensin som slippes ut før forvarming. Fyrer både inne i og utenfor telt, synes ikke det soter noe særlig. Inne i teltet har jeg som andre nevnte en kasserolle klar i tilfelle jeg skulle klare rote meg bort ift mengden bensin til forvarming. Interessant å høre hvordan andre gjør det. 😃 "Kjenn din brenner, og følg alltid dine rutiner for den gitte brenner"
 5. Her er mitt taudrag beskrevet: Finnes garantert mange forskjellige varianter/løsninger for den enkeltes taudrag
 6. Selv bruker jeg konsekvent bensin på mine brennere med flytende fuel. En liten flip på ventilen, og det er fuktig i skåla under brenneren (ikke vått/dam). Tenn på og la det omtrent brenne ut, vri forsiktig på ventilen og hør etter om det begynner å brenne riktig (riktig lyd=brenneren er klar. Motsatt=la brenneren forvarme litt til). Hvorfor? Enkelt. Ingen ekstra ting som må tas med en brenner, fuelflaska og fyrstikker.
 7. Hva bruker dere til forvarming av brennere som går på flytende fuel, og hvorfor? (Vet mange bruker egen mini-flaske med rødsprit/parafin, og andre ikke. Hvorfor velger vi forskjellige løsninger? 😊)
 8. Noen tråder fra forumet: https://www.fjellforum.no/search/?&q=taudrag&search_and_or=or&sortby=relevancy Eksternt (Rigging): http://kaasin.no/2007/10/31/fullrigget-paris-pulk/ Eksternt (taudrag): https://sqoop.no/paris-expeditiopn-pulk-tau-eller-stangdrag/ Selv bruker jeg taudrag med frivandring i løkke fester på selen (løs Y), enkelttau mot pulk med løkker for å kunne korte ned lenge ut fra ønske under veis, strikkparti på drag for å dempe rykk fra pulk, og fast Y feste mot pulk for å for at kraft/draretning ikke skal forflytte seg ut mot sidene.
 9. Terka

  Testing av pulk.

  Formen på baugen er vi nok enig i @Marius Engelsen, min kommentar gikk mer på springet (lengden & høyden på baugen) og hvor pulkdraget (kraften fremmover) var festet ift baugen. Når du er inne på ski, det er ikke uten grunn rocker i ski for løssnø har slått an da denne forlenger "baugen" på skia og løftet ut av snøen.
 10. Som du skriver, 1 m lengre og 30 cm "smalere" enn Reinsfjell 3 Pro. Har stort sett ikke opplevd problemer mtp å finne plass å slå det opp, men det kommer jo an på type terreng og dine krav. Jeg har stort sett brukt det under tregensa og med hovedmål å finne flatt underlag til inneteltet med "flatt nok" underlag til forteltet. Kjempeplass inne i teltet ihvertfall. Har selv også Exped Orion II Extreme og er såpass fornøyd med det at jeg har vurdert Orion III UL, men gikk denne gang for å teste ut Salewa Sierra Leone III Pro pga et supert tilbud og 180 × 210 cm grunnflate på innertelt.
 11. Fikk ikke opp bildene du linket til så jeg legger til litt info 😉 https://www.helsport.no/reinsfjell-pro https://www.helsport.no/reinsfjell-superlight Noen innspill ut fra min erfaring/bruk: Må du ha kuppeltelt? Selv hadde jeg Fjellheimen 4 Camp SL som fungerte finfint til 1-2 voksne + 2 barn. Fint med stort fortelt til utstyr og matlaging når det regna ute. Solgte etterhvert dette da bruken endret seg til to mindre telt nå når barna er litt større (9/10 år) og Salewa Sierra Leone III Pro når det er prioritert å gå med kun ett telt. (Til vinterturer eller "basecamp" bruk har vi andre telt.)
 12. Det @svingen skriver. Eventuelt vurder å kjøpe deg et parisebrett i tillegg? Det å kunne fordele vekt på flateareal av to pulker i tog kan fort gi bedre flyt. Og hver for seg er de enklere å håndtere når man eventuelt må forsere noen kjipe partier. (Selvsagt noen fordeler med bare en pulk også.)
 13. Terka

  Åpne hytter i Kvinnherad/Folgefonna

  Noe spesielt du siktet til @asse22? Står beskrevet + litt bilder her (ikke meg): https://peakbook.org/no/tour/181414/Inste+Botnanuten+og+Bjørnbærnuten.html
 14. Definitivt bedre for miljøet @esphojo at @TheSleepwalker får tilsendt alle tinga i en pakke en av hver av dem skal sendes/transporteres enkeltvis! 😁
 15. Droner kan ta fine bilder og videoer fra vinkler man ellers ikke får til, enkelt og greit. Samtidig så har jeg ikke sans for at hvermansen flyr droner rundt i fjellheimen. Jeg har opplevd private droner flygende over hodet mitt i flere steder i Jotunheimen, på Gaustatoppen, og på idrettsarenaer hvor det var mange barn og trente. Dette er er et forstyrrende element (opplevd mekanisk lyd for min del), og kan være en risiko mtp sikkerhet/skader, og film/bilder av personer ut på nett hvor dette ikke er ønsket av ulike grunner. Bildet under er fra en dronevideo @Gittiamo fant på instragram, hvor hun og undertegnede er på bildet (videoen). Jeg har selv ingen problemer med å bli filmet/tatt bilder av, men f.eks. dronen som tok videoen bildet over er hentet fra fløy over hodene våre halve skituren ned fra toppen og lyden fra den forringet min opplevelse av denne turen. Det er mange gråsoner her på hva som er greit eller ikke. Hvorfor ikke tillate scooterkjøring på snø der det tillates droner? Det er også en midlertidig forstyrrelse som ikke setter varige spor i naturen? Skal man gi frislipp på elsykler i skog og mark, selv om enkelte elsykler kan begynne å nærme seg elektriske enduro "motorsykler"? Andre ting som f.eks. bomblastere som spiller høy afterskimusikk på kvelden i nærliggende telt inne i fjellheimen har jeg heller ikke særlig stort sans for, ikke på noen måte en sikkerhetsrisiko men det kan påvirke andres opplevelse på tur ute i naturen. På generelt grunnlag så er jeg det er nødvendig å sette et forbud mot motoriserte gjenstander som beveger seg selv eller trasporterer last/fører ute i natur. Og så får man gi tillatelse til de som driver næringsvirksomhet, eller på medisinsk grunnlag. Alle andre kan ta "kardemommebyloven" litt inn i tankesettet sitt. Presset på "urørt" natur blir bare større og større uansett etterhvert som det blir flere mennesker som benytter seg av tilgangen. Samlet sett er det kanskje et tegn på at jeg må begynne å se på meg selv som en gammel gretten grå gubbe siden jeg skiller på naturlige lyder og unaturlig støy når jeg er på tur bort fra tettbebyggelse. 🤔 😁
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.