Gå til innhold

Terka

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  776
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Terka vant dagen sist Februar 6

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Drammen
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++

Nylige profilbesøk

1 229 profilvisninger
 1. Tja... det er jo opp til oss selv som kjøper å velge å kjøpe. Og å finne den billigste prisen.. På f.eks. prisjakt.no så er det ofte butikker ikke er med i sammenligningen men som har varen i sortimentet sitt. Hva som skal til for at disse butikkene kommer med i oversikten vet jeg ikke. For f.eks. fjellsport.no sin interne prissammenligning står det følgende: Vi bruker våre egne priser og kampanjepriser som sammenligningspris. Før-prisen er den laveste prisen du kunne fått ved bestilling av varen i nettbutikken i løpet av de foregående seks ukene. Dagskampanjer før sommeren 2017 kan være utelatt fra historikken. Kommentar: På selve grafen så går oversikten på de varen jeg sjekker nå tilbake til august, dvs et halvår. De siste ukene har jeg handlet varer på Fjellsport som ligger 23-25% under oppgitt pris på f.eks. Oslo Sportslager. I tillegg har vi Fjellforumrabatten som gjør det enda billigere, ene varen jeg sjekket ble da f.eks. 39% billigere enn hos Oslo Sportslager Jeg er ikke lojal til andre en meg selv når det gjelder netthandel. Mitt siste skopar ble kjøpt på VPG til 60% rabatt ift listepris. Og får jeg ting biligst fra utenlandske nettbutikker så handler derfra. Noen ganger er Fjellsport billigst, andre ganger er andre billigere. Jeg anser det som min oppgave å velge hvem jeg vil kjøpe fra.
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Blandt adre ting, Petzl Spatha, en liten og lett kniv (43 g) til å henge i en karabin i klatreselen. En viss sannsynlighet for at den blir med på andre turer også hvor man vil ha med en liten kniv. https://www.halfwayanywhere.com/reviews/petzl-spatha-knife-review/
 3. Primus i telt

  Mja, er ikke redd for selve teltduken. Er mer redd for allt av løse ting og tang (klær osv.) som ofte flyter rundt og lett forflytter seg utilsiktet, lett at ting kommer litt nærme brenneren. og med barn på tur sitter jeg som regel på tå og hev ift plutselige og uventede bevegelser. 🤣
 4. Primus i telt

  Kokkelerer gladelig inne i forteltet her. Ytterst sjelden jeg gidder å fyre i innerteltet. På bildet er det litt morrafyring etter en del minus på natta for å få ut litt kondens. Ventilene står åpent så lenge det ikke snør inn igjennom dem eller det blåser friskt inne i teltet. Kan ikke si jeg offer brenneren andre bekymringer en brannfaren og passer da selvsagt på av den grunn.
 5. Hva har du kjøpt nå!

  En neve med slike, dog må noen av dem ventes på. (Nei, dem skal ikke brukes som teltplugger, ref. diskusjonstråder her inne på forumet. 😁)
 6. Ingenting. ...vel, jeg har på en del turer med et førstehjelpskit jeg egentlig aldri har hatt brukt for. (Men jeg har f.eks. vært på turer med bruddskader, og alene i fjellet med turkompis som har fått hodeskade med hukommelsestap, osv. ) Viktigste ting jeg omtrent alltid har med i sekken: sportstape, gaffatape, Paralgin Forte, bandasje, kniv, og evt støttebandasje. (Og selvsagt vindbeskyttelse & varmende klær) Hva med kompetanse? Kan dere førstehjelp? Hva skal man gjøre/hvilken rekkefølge? (Hva menes med ABC?). Hva kan man gjøre og hva skal man ikke gjøre? http://www.forstehjelp.info/ulykker-i-fjellet/ https://www.redningsselskapet.no/sikker-til-sjos/hjerte-og-lungeredning/ På samme måte som at skredkurs (kompetanse) er å anbefale for dem som gåt toppturer op vinteren, er førstehjelpskurs (bygge egen kompetanse) å anbefale i ift alle lokasjoner (fjellet, sjøen, etc.) hvor du/dere er langt unna muligheten til å få rask hjelp av andre. Er du komfortabel med å gi hjerte og lungeredning? Eller å stoppe en kraftig blødning raskt?
 7. Enig i det meste du skriver her @Bøygen. Prøver bare å ikke overkomplisere. 😊 Bæremesdig så har en ski samme areal uansett hvor man monterer bindingen, men dersom bindingen er montert nær center (☆) så vil det ofte oppleves at tuppene kommer lettere opp av snøen når centerpunkt på sko flyttes bakover på ski. Tilsvarende påvirkes også svingegenskapene noe, og skien kan oppleves å svinge kjappere (skal ikke gå nærmere inn på dette ift core center = skiens midtpunkt skjærinsbuen/sving, det smaleste punktet på skien true venter = lengdemessig midtpunkt på skien dead/death center = her antar jeg det menes true center (Figuren er lånt fra nettet for å gi en enkel illustrasjon på at montering av bindinger kan variere ut fra hva man ønsker å få ut av skien. NB. Ski produseres med forskjellige egenskaper. På f.eks. Völkl Nunataq er core center langt bak true center, og denne type ski vil nok uansett være helt uaktuelt å montere true center. (ikke tegnet nøyaktig core center men nær nok for å illustrere..) Over og ut herfra. 😊
 8. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Denne da? https://www.alpinsport-basis.de/Euroschirm-Regenschirm-telescope-handsfree_1 Finnes sikkert billigere andre steder om du sjekker.
 9. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Siden det er så mange fotografer her inne... Kan visst brukes til sykling også 😄
 10. Hold ene hånden på høykant og legg skien oppå slik at den balanserer. (Du identifiserer skiens balansepunkt ift vektfordeling.) Ser du at du fortsatt kommer til å beholde frambindingen forran dette punktet så påvirker du ikke det jeg tror du mener med vippepunktet. (At bakbindingen faller mot bakken om du løfter sko og ski med binding i gå-modus.)
 11. Joa. Under antagelse at Lompa nå hadde lengre sko og dermed måtte flytte bakbindingen så ville bakskien ift skoens midtpunkt bli kortere og fremsiden bli lenge, samme også om man justerer bindingen for en større sko. Om skien i utgangspunktet var satt opp slik at anbefalt midtpunkt på ski matchet midtpunkt på sko for en sko med sålelengde på 20 cm, ville skoens midtpunkt bli flyttet 1 cm bak skiens midtpunkt om man bytter til tilsvarende sko med 22 cm sålelengde så lenge posisjon på frambindingen forblir uendret. @Lompa, hvor mye kortere sålelengde (oppgitt i mm) er det på de nye skoene ift de gamle? Hvilke bindinger har du? Her et et eksempel på at man kan montere en binding forskjellig og få forskjellige egenskaper ut av en gitt ski: NB. Jeg kjenner ikke den skien du har ift hvor mye egenskapene påvirkes av x cm forskyvning av skoens midtpunkt ift skiens midtpunkt, bildet er ment som en illustrasjon.
 12. Skru-teltplugger

  Stoppers, hexes, nuts, chocks, chockstones. Nuts brukes også som en fellesbetegnelse (samme som mutter oversettes til). I tillegg bruker man Cams (kamkiler) disse har bevegelige deler men er for dyre til å ta med her. Pitons (bankebolter) er et alternativ, vi brukte en større versjon av disse innimellom i barndommen min for å få fortøyd båten på svaberg. Ellers så er jo en tauløkke i en mutter et bra tips ift ting som kan prøves ut på svaberg. Er jo bare å sette fantasien i sving og se hva man kan komme på av løsninger?
 13. Ut fra de eksemplene du nevner i innlegget jeg har sitert kort fra så tror jeg ting som erfaring, god vurderingsevne, og sunn fornuft er vel så viktig som god fysikk. 😊 Beste alternativet er alltid å unngå en "uheldig situasjon" i stedet for å måtte håndtere/mestre en uheldig situasjon.
 14. Skru-teltplugger

  Spørsmål i retur fra min side; Når har dere tenkt at disse skal brukes? På hvilken type underlag? Jeg har kun hatt behov for å skru fast teltet når det har vært tele/frossen grunn uten (nok) snø oppå. Alle typer snø som ikke er is har jeg fått banket ned f.eks. Helsport sine snøplugger i (noen er blitt bøyde som resultat men det er til å leve med). Jeg har ikke teltet på ren is (frosset vann, isfiske etc) og ville heller ikke valgt å slå opp teltet på ren is om det ikke var for å fiske inne fra teltet (pga isens tetthet og dertil kuldebro). På steinete underlag bruker jeg ekstra barduner/løkker rundt steiner. På svaberg er kiler et alternativ for sikre teltet. (Kiler/nøtter som brukes til å sikre naturlig i klatring). Er det "skiferjord"; eller jord med mye småstein så sprikker gjerne grunnen opp når du banker eller skrur med en teltplugg og den sitter dermed dårlig uansett. Det må da innimellom noen ekstra forsøk for å få pluggen til å sitte. Dvs eneste ganger jeg har hatt behov for for å skru fast teltet et ved frossen grunn uten snø eller ved for lite snø. En liten drill og 18 cm treskruer er da gull. 😁
×