Gå til innhold
 • Bli medlem

Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 767
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  57

Terka vant dagen sist 6. oktober

Terka hadde mest likt innhold!

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Sted
  Drammen

Nylige profilbesøk

6 360 profilvisninger
 1. Sove. Etter at camp er klar og mat er fortært er jeg som regel stuptrøtt tidlig på kvelden. Kjip turkompis sånn sett... 😅 (Kommer selvsagt an hvilken type tur det er snakk om.)
 2. 2 paralelle stenger og en som krysser 90 grader over disse. Med tegning av Reinsfjell 3 som utgangspunkt for modellene nedenfor:
 3. Meld deg inn i en av disse gruppene (ut fra ønsket type klatring) Da kan du lese deg opp på hvordan andre gjør det, og kan få litt mer respons på spørsmålene dine. Soloering på topptau: [Hidden Content] Soloering (led): [Hidden Content]
 4. Finner ikke mye, men her fra stangoversikten fra 2015:
 5. Tja.. jeg har virkelig sansen for Rab sine produkter men synes det er dårlig når de selv ikke oppgir målene på soveposen på sine sider. ([Hidden Content]) Det er helt klart høy standard på materialvalg, men de kniper også inn litt på vekta med å reduere omkrets på soveposen hele veien. (Målene nedenfor på Rab Mythic Ultra 360 er hentet fra annen nettside) Sammenligner du den med f.eks. ME Firefly (560g 2/-2°C) så har Firefly 10 cm større innvendig omkrets i skulderparti og 18 cm større omrekrs i fotboks. Da har du plass til å kombinere med isolerende jakke etc.
 6. Ja, men hvor mye kaldere kommer jo ann på turene dine og om det oppleves greit. Keron 3 og Keron 4 har jo nær samme takhøyde. Denne artikkelen kan være greit å lese mtp teltstørrelse: [Hidden Content] "Størrelse og da primært takhøyde i teltet er også en svært viktig faktor for varmetap via konveksjon. Det er nemlig varmere inne i teltet enn utenfor, men et lite telt blir betydelig varmere enn et stort." Jeg har vært 2 personer på tur i Helsport Spitsbergen 4P, Nammatj 3P (og andre telt) i under 20 minus, Spitsbergen 4P (tilsvarende Keron 4 GT) oppleves s
 7. Stemmer. Det er jo en avveining ift funksjon og vekt. F.eks. et panel nederst innerst på innerteltet av materialet som er i bunnduken i Helsport Superlight legger prosentvis ikke så mye til vekta om man ser på Black Label teltene til Hilleberg eller X-trem teltene til Helsport. Skal jo ikke legges helt over, "bare" inn mot posen innerst. Det er vel ikke lufting nedover igjennom liggeunderlagene heller? Hva skjer med fukt mellom soveposen og liggeunderlaget ila natta? Utfordringen er dog kondensering mot glatte overflater. Dog bare drodling fra min side. Stopper her.
 8. Total avsporing i tråden... burde telt lages med vanntett duk på nedre del i fotenden? Da slipper man jakketrikset med kontakt mellom innerduk og ytterduk.
 9. Det er fordi du sikkert sover i fosterstilling @SnorreL 😅 Spøk til side, ganske kult å lese dine erfaringer rundt det siden såpass mange av "skyfolket" klager på lengden av de fleste telt som skrår innerst. Hilsen en med med kort skrittlengde.
 10. Den første er ganske smal og har en del dårligere temperaturrating en nr 2 (men den er veldig lett). Noen andre alternativer å vurdere. Til det busjettet kan du også ta med Western Mountainering Ulralite 6.0 i vurderingen. Den kommer på 6075,- på fjellsport med 25% rabattkode som du finner her inne i en eller annen tråd. Ultralite har i tillegg full nakkekrave, som hjelper godt på å holde varmen inne i soveposen. STS Spark SP III er billigere en de to du har nevnt, og havner midt i mellom temperaturmessig og vektmessig. Sammenligner du med Rab Mytic Ultra posen så kan
 11. Det er jo ingen telt som er best på allt. Skal du ha ett telt, velg den løsningen som passer best det du kommer tll å bruke det mest til. Selv synes jeg det er gull med stort fortelt på vinteren, og det er aktuelt valg på pulkturer eller basecampbruk. Skal telter bæres langt eller mange høydemeter så teller vekt og pakkevolum mye, og da ofrer jeg stort fortelt eller fortelt helt.
 12. Samme erfaring som whistler her. Svalbard High 3 camp er et knalltelt, men ble solgt når Spitsbergen kom i hus. Spitsbergen har betrakeltig mye mer/bedre romfølelse med rette endevegger på innertelt selv om det er 20 cm kortere innertelt.
 13. Imponerende arbeid og finish Marius!! 🤩
 14. Vi er nok enige i stor grad. (Snurpar godt igjen eg og.) Poenget mitt er at vintersoveposer som Helsport Svalbard har 170 cm skulderomkrets i str regular og WM Puma har 163 cm skulderomkrets i str regular. 3-sesongs soveposer har gjerne ein del smalare omkrets. Td ME Helium posene har 150 cm skulderompkrets. Mindre omkrets gjer at dei for min del ender opp i feil posisjon ein eller annen gang ila natta, Det skjer ytterst skjelden med litt større omkrets i posen. (Mine soveposar har no frå 160 cm og større skulderomkrets på 3 sesongs etc også.) Det viktiste er at ein finn ein pose ein
 15. Jeg har prioritert vid nok pose slik at den ikke snur seg når jeg snur meg. (Jeg snur meg flere ganger fra side til side ila natta. Ligger sjelden på ryggen). Tidligere trange poser roterte med ene eller andre retningen og ikke altid tilbake igjen, da ble det krøll ila natta med pose som ender opp motsatt vei eller opp ned. Glidelås har jeg både på høyte og venstre side av ulike soveposer uten at det er et problem.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.