Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  313
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

Terka last won the day on April 27

Terka had the most liked content!

Om Terka

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Drammen
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++

Nylige profilbesøk

421 profilvisninger
 1. Glømte sjølvsagt å skrive at det må bli på eit vintertreff. Føler at på Rondaståk så blir det for lett å jukse! 😂
 2. Neste Rondane-treff. Då... med blanke ark og fargestifter til. 😅
 3. Billig-telt

  Skissen jeg la inn først er av det teltet fra magasinet. Skisse nr 2 er fra Helsport Svalbard High 3 Camp. Jeg bruker mumie/dråpe formede liggeunderlag i sommerhalvåret og stort sett kvadratiske på vinteren for å sikre greit med isolasjon for meg og barna mot kulde underfra. Jeg bruker underlag har en bredde på 62 - 65 cm hele lengden. (barna bruker dråpeformede med 51 cm bredde på sommeren). Grunnen til dette er at jeg er over 50 cm bred over skuldrene (og 175 cm kort), og f.eks. albuene stikker enda lenger ut når jeg ligger flatt med albuene ned langs siden. I tillegg ligger jeg litt urolig (snur meg og ligger på alle sider som kan ligges på.). Smalere liggeunderlag sover jeg merkbart dårligere på, og det er velger jeg bort når jeg kan. Ekstra lett 50 cm bredt liggeunderlag brukes kun på turer når eksta fokus på vekt og volum veier tyngre enn å sove greit. Altså. 60+ cm bredde på liggeunderlag for min komfort + god isolasjon på vinteren for barna slik at det er større sannsynlighet for at de sover varmt, gir mine krav til innerteltets bredde. At andre sover godt på smalere liggeunderlag og har andre krav er bare helt supert. 😊 Tanken min var bare å opplyse om et mulig irritasjonsmoment mtm målene på teltet. Jeg tenkte ikke over slikt når jeg kjøpte mine første telt. (Og har garantert blitt mer kravstor med alderen også.. 😂)
 4. Billig-telt

  Ser den. Men i f.eks mitt Svalbard 3 telt som er et vintertelt er det ikke plass til 3 stk kvadratiske liggeunderlag (som jeg liker å bruke på vinteren for god isolasjon mot bakken.) Selv her må det brukes dråpeformede liggeunderlag når man er 3, og det teltet har nok mer bredde og lenge i innerteltet.
 5. Billig-telt

  Jeg ville ihverfall ha sjekka målene og faktisk uforming på dette 3 pers teltet før kjøp om det skulle brukes av 3 personer. Iflg skissen så ser det ut som om innerteltet etter 150 cm lengde skrår kraftig innover (i tillegg til også å smalne litt hele veien)??
 6. Skrotten her må opp i meir vertikal stilling, eller meir korrekt; bevege seg litt, etter ei natt i horisontalen. Trur ikkje eg hadde syntes det var stas å ligge og lage mat, kanskje det hjelper å begynne med yoga? 🤔😅
 7. Allt til sitt bruk. Det eine vinterteltet mitt (1 pers, max 2) er enduks, dvs uten fortelt. For meir stasjonert telt, pulktransportert, eller med fleire folk og utstyr i teltet, liker eg å lagre/organisere utstyr fremst i teltet, ha "kjøkenbenk"/sitteplasser forran der, fotgrop (kuldegrop) og så mulighet for å sitte i åpningen på innerteltet. I innerteltet lagres kun sovepose/liggeunderlag og pakkeposer med klær. Resten ligger da bakerst i ytterteltet.
 8. Litt sær/uvanlig løsning med skrå vegg i innerteltet mot fortelt på Nigor Spix? (Og dermed litt lite fortelt.)
 9. Nja. Eg var nok litt i tullete kveruleringshummør også, skjønte egentlig kva du meinte. 🤓😅 Prøver å sjå det eg ikkje ser ift slik eg bruker vintertelt no. Dome/basecamp teltet blir nok erstatta av eit eller anna stort og flyttbart etterkvart. Og då er det ok å ha tenkt igjennom argumentene.
 10. Oida! Testa ut taktelt på den gamle tur-traktoren min (solgt nå.) Det er komfort med stor madrass uten å dra på vogn.
 11. - Utedass i teltet utgår så langt ein kan. - Eksta rømningsvei er som sikkerhetssele, det har eg aldri hatt bruk for. Men ein mindre vakker dag er det sikkert lurt å ha. - Foreløpig er kidsa enten ute eller inne når pappa'n kokkelerer, og ingen endring i det er tillatt så lenge det er fyr på kjøket. - Eg er kort nok, barna er kortere. Me kunne nok ha lege fint på tvers i teltet. Men det er gode argument du har! 😅
 12. 4T alkylatbensin

  hmmm.. glemte kanskje å skrive noe om det? 😉😅 Brukte du mye bensin til forvarming? Jeg slipper bare ut nok til at det blir fuktig og kan tennes, og så justerer jeg inn litt ekstra med et lite flipp på ventilen under forvarmingen dersom jeg ser det trengs. Har ikke reagert på soting hos meg og fyrer ute og inne i teltet. (MSR Dragonfly/ Sota Muka / Optimus Nova (sotet litt mer en de andre)) Ang eksplosivitet. Jeg har en Optimus Vega gassbrenner hvor gasskanna kan stå opp ned (brenne flytende gass som fordampes med forvarming) Lettere uoppmerksom for en måned siden satte jeg gasskanna opp ned først og åpna for å tenne på... det ble en særdeles stor og eksplosiv flammekjegle! Ikke prøv dette! 😜😅
 13. Ser på siste bildet at man godt kunne jobbet litt med plassering av bardunene på enden av Keb Endurance 4 teltet. Skal den åpningen brukes som inngang blir bardunene fort litt i veien. Mulig man kan unngår det litt med å skrå bardunene mer ut til hver side eller noe.
 14. Keb endurance 4 ser dog interessant ut med sitt store fortelt i tillegg til det lille forteltet, for 3 personer. Løsningen med bardunene ser veldig bra ut, men det mangler stormklaffer. Usikker på hvor nødvendig stormklaffer er, men det er merkbart bra å spa ned disse når der blåser ekstra mye.