Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  385
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Terka vant dagen sist August 4

Terka hadde mest likt innhold!

Om Terka

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Drammen
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++

Nylige profilbesøk

563 profilvisninger
 1. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Det er sikkert helt korrekt. Men i mitt hode så er det ganske enkelt mtp vind og kraft vs motkraft (har seilt, kitet, osv), og og et stag eller bardun som står 45° ut gir lite støtte fra retningen vaskemaskinen blåser. Men igjen, jeg har gjort meg opp min måte å vurdere på som garantert er annerledes enn andres. Og det å lære av andres erfaringer er alltid velkomment for min del. På bildet testen så ser man jo hvor stor åpen flate teltet har mot vind rett fra enden og da må man forankre den flaten så godt man kan ifr vind rett inn. I tillegg så har disse teltene redusert bardinering/bardunfester ift de andre versjonene (X-treme etc.)... og det kan jo være kritisk. Legger mrd noen av mine bilder også ift utforming av dette teltet. EDIT: Hadde dette teltet hatt bardunfester over lufteventilen slik Hillebergteltet i innlegget over har så tror jeg at det hadde stått litt lenger før det legger seg helt ned.
 2. Fjellforum-folk på Instagram?

  Hmm.. Denne har jeg ikke sett før. Må jo være en del bra bilder fra brukerne her inne! 😀 Her er mine: https://www.instagram.com/fjellpappa/ Aktiviteter med og uten barn. Stor sett utendørs.
 3. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Ikke meningen å forsvare teltet her, men om man der vinkelen på endeveggen mot vindmaskinen og hvor skrått ut bardunene er plassert fra nærmeste stang så er det nesten rart at det sto så lenge. Jeg tenkter alltid over om værforhold og vindretnivindretning/krefter mot teltet er noe jeg må ta hensyn til når jeg setter det opp, dette påvirker også retning & plassering av barduner. Og jeg har alltid med meg ekstra barduner sånn i tilfelle rottefelle, har brukt det flere ganger for ekstra avstigning av telt. Men det er slikt jeg finner på å gjøre da.. 🤣 Når det er sagt så velger jeg likevel andre telt på turer hvor jeg regner med mye vær. 😊
 4. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Håper ingen her inne tar mine innlegg i tråden som knallhard kritikk av sine synspunkter. 🤤 Jeg prøver bare å nyansere det litt med mine erfaringer med Superlight telt. Mitt utgangspunkt er at alle telt har fordeler og mangler når man setter dem opp mot hverandre, og man bruker dem ut fra de fordelene som veier tyngst ut fra en gitt type tur. Jeg har telt som veier fra 1.5 kg til 9 kg, 1 og 2 duks telt, telt hvor innerteltet settes opp først før yttetteltet, telt hvor stengene tres inn i kanaler i ytterduken og telt hvor stengene går helt ytterst og teltduken er hektet på stengene med "karabiner". Skal man diskutere allround telt som skal brukes til "allt" så må man først bli enkelte om hva "alt" betyr. For meg ville det da være uaktuelt med et Superligt telt, mens for min søster ville det passe utmerket.
 5. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Sånn mener du? 🤣 Litt mer seriøst. Med horisontalt nok underlag så ligger ihvertfall vi fint og greit hele natta i vårt SL telt. Er det for mye helling i grunnen så flytter jeg på meg uansett teltbunn og liggeunderlag. (Barna var våkne fra kl 06 og hadde lekt "åmer" i soveposene++ når nederste bilde ble tatt. 😄)
 6. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Siden tråden så til de grader har sporet inn på vekt i stedet for Orion vs Reinsfjell så bidrar jeg enda litt mer til det. 🤣 Jeg velger telt ut fra bruk. Superlight teltet blir brukt sommerstid når jeg bærer for meg og barna for å få ned vekt og volum (viktigst) i sekken min. På egne turer (uten barna) har jeg aldri brukt dette teltet da sekken uansett er mye lettere på de turene. (I tillegg går soloturene ofte i potensielt mer værutsatte området.) Jeg har fortsatt mye mer vektreduksjon å oppnå ved å komme litt nærmere det jeg veide i yngre dager enn det jeg kan oppnå ved å bytte til lettere telt. 😁 Er det turer jeg kjenner jeg blir for sliten så har jeg valgt feil tur, eller trenger å komme i bedre form. At jeg blir litt sliten/støl av å bære på tur får bare frem smilet og lysten til å gå videre, for den trimmen har kroppen godt av. 😄 Det er fantastisk digg med lett utstyr, men det kan ikke gå på bekostning å for mange av utstyrets egenskaper.
 7. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  De selger løse bunnduker til SL teltene med vannsøyle på 5000 km. Det bør jo hjelpe på med dobbel bunn, men da går jo samlet teltvekt opp også. 😉 Jeg bruker forøvrig mitt telt uten ekstra bunnduk og det har holdt helt supert til nå. Det er luksus å gå med et stort og lett telt nå man er alene som pakkesel med barn på tur (barna bærer sine ting innimellom, men det avhenger lengde og antall høydemeter på etappene).
 8. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Har ikke Ringstind selv, men har Fjellheimen Superligg 4 Camp, jeg også har fått litt tørre barnåler igjennom bunnduken (tror jeg skrev det samme tidligere i tråden). Jeg er strålende fornøyd med teltet, og vekt & volum sammenpakket ift størrelsen oppssatt er jo helt rått! Men forventningene mine er også basert på at dette er telt hvor høy fokus på vekt går på bekostning av andre detaljer. Jeg velger telt ut fra hva slags tur jeg skal på, og hvor mange vi er som skal bo der. Sommerhalvåret med barna er Superligt teltet en vinner. På vinteren blir Svalbard High Camp brukt. Og på bratte soloturer vinterstid har MH EV 2 blitt brukt som skjul, og fremover nå så erstatter nok Exped Orion II ekstreme de andre småteltene jeg har brukt på tur alene eller når vi er to.
 9. SynMat eller DownMat fra Exped?

  Bamse Extreme har R-verdi: 3,5 Thermarest Xtherm har R-verdi: 6.3 Exped Downmat 9 LW har R-verdi: 8,0 Nuff said.
 10. SynMat eller DownMat fra Exped?

  Vinteren er den beste tiden ift å få komfort i teltet. Jevnt og flatt under innerteltet, god fotgrop (kuldegrop) til bena slik at man kan sitte godt og delvis stå i teltet. Bamse legges også under Downmat'en når den er med, men er barna med så bruker jeg 2 stk skummatter på ca 2 × 2 m (byggevarer) som dekker omtrent hele bunnen i innerteltet. Dette stopper mye kulde nedenfra og gjør det mer trivelig for småtrolla å leke i innerteltet.
 11. SynMat eller DownMat fra Exped?

  ..har forresten hatt mange netter på Bamse selv. Gikk deretter over på ett eller annet oppblåsbart på 3 cm tykkelse, skikkelig luksus var det den gangen! Nå er det stort sett Thermarest xtherm Neoair Large eller Exped Downmat 9 LW som brukes. Bamse er kanskje med i pulken som sitteunderlag i snøen. Kanskje det er skrotten som begynner å bli gammel, men det er uaktuelt å gå tilbake frivillig. I tillegg så veier disse liggeunderlagene mindre, tar mye mindre volum nedpakket, og har hinsides mye bedre komfort, enn et Bamseunderlag.
 12. SynMat eller DownMat fra Exped?

  Men du var enda tydeligere. 🤣
 13. SynMat eller DownMat fra Exped?

  Man slipper å bekymre seg for å havne omtrent rett på på bakken fordi man i utgangspunktet allerede sover omtrent rett på bakken med et skumunderlag? 🤔😄
 14. På bildet under så er disse "bardurneringsflakene brukt på kuppelen i Svaldbardteltet. I tillegg ble det benyttet ekstra barduner for å forlenge trekket og få kraften mer horisontalt. Ved å stramme bardunene på alle sider (også endene som er 90° ift siden med bardunerinflakene) opplever jeg ikke at taket trekkes nedover. Fordelen er at man får stivet av stoffet i siden godt slik at det blafrer mye mindre i sterkt vind. (Vi hadde mye vind første natten på turen hvor bildet et fra). Forventer jeg ikke vind så tar jeg ikke i bruk de barduneringsfestene. Ang det å legge ut på tur i vind, så tar jeg i tillegg med sikt, hvor eksponert eller ulendt terrenget er, frakter vinden is/snøkrystaller eller ikke, er det kritisk å komme seg videre eller ikke ++ med i vurderingen. Tur er hobby, og det skal for min del være noe positivt i opplevelsen. Vind, regn, og snø er helt ok om jeg vet at totalen blir bra, og ser ikke totalen ut til å bli positiv så dropper jeg heller turen.
 15. Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Takker! Dette skal definitivt få bli med på noen turer! 😀