Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Terka last won the day on Februar 13

Terka had the most liked content!

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Drammen
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++

Nylige profilbesøk

283 profilvisninger
 1. Sovepose til 6 og 3 åring!

  Hva ligger prisnivået på?
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Jepp! 😀 Surra rundt og kikka på Aquarius Piccolo når barna var enda mindre, men bestemte meg deretter for å gå for noe litt mer "varig" for barna og planen var å kjøpe Tahe Marine Lifestyle SOLO. Kom detter over et pakketilbud i vinter på disse (Seabirds Design Expedition Odin) med åre, spruttrekk, dekksbag og vest til 4400,- Det er en fullverdig kajakk og allt er justerbart ift personstørrelse. Men man ser på en del detaljer at dette ikke er forsøkt spart inn litt, f.eks så passer ikke de foråndsborrede hullene når jeg flyttet knestøttene og jeg måtte da borre opp nye hull. Men det er utrolig mye kajakk for pengene. Tidligere har barna sittet både mellom bena mine i cockpit og i bakre lasteluke på kajakken min. De likte det veldig godt, men var for store for det sist sommer, og er veldig klare for egen kajakk nå. 😊 Disse er spec"et opp til personer på 50 kg og bra justerbare ift størrelsen på den som skal padle. => Satser på å ha dem noen år.
 3. Hvor har du vært på tur i dag?

  Siden "vannbildene" begynner å komme.😀 Ikke ut på tur lenger ut enn hagen her enda, men forberedelser til kommende opplevelser. Dagen etter at det lokale skianlegget stengte for sesongen måtte de nye kajakkene ut og tilpasses til barna. Og de gikk straks igang med å "tørrtrene". 😁
 4. Sovepose til 6 og 3 åring!

  Når barna var små så brukte vi Fjelpulken sin pulkpose også som sovepose. Fra 5 års alder (eller tidligere, husker ikke) har barna hatt hver sin Helsport Alta Jr. sovepose. Når mistemann var 5 år så sov vi i telt i påska med disse posene i 15 minus. Hadde da heldekkende liggeunderlag i innertelt under andre ligunderlag, en voksen sovende på utsiden av barna og jervenduk som teppe over alle fire. Godt og varmt for barna. Barna er nå 7 og 9, og kommer til å bruke de samme posene en god stund enda. I vinter har de sovet i dem med en ekstra voksenpose på utsiden. Helsport Alta jr kommer forresten i to utgaver nå: - http://www.helsport.no/alta-jr-flex - http://www.helsport.no/alta-winter-jr-flex Videre har de en lettere billigere som har T-comf = 0 og T-Lim = -5 (Trodde denne skalaen ikke gjaldt for barn??) - http://www.helsport.no/fonnfjell-jr Her er en jeg ville vurdert nå: https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-mountain-goat-deep-lagoon-reg.html?gclid=CNb_9v-I-9ICFZ7Jsgodt5YARQ
 5. Kano meg her

  Kreativ tenking! 😁
 6. Hvordan ligge/sove behagelig?

  Hahaha! årets store Gourmet og yoga tur til Rondane @Elisabethsk ? 😅 2015 var et bra år mtp aktivitet & fysikk, mens 2016 var rett slett fasinerende eksempel på hvor mye man kan la seg forfalle. 2017 har egentlig ikke kommet i gang enda så kanskje jeg skal gi aktivitetsnivået en kickstart med å begynne med yoga i Rondane? @Tessatroll virker å ha trua? 😁 (Beklager OT.)
 7. Kano meg her

  https://nhi.no/sykdommer/hud/rode-hudutslett/elveblest/ ??🤔
 8. Hvordan ligge/sove behagelig?

  Den der posisjonen tror jeg at jeg aldri kommer til å klare! 😅 Jeg merker godt om jeg f.eks har for mye luft i liggeunderlaget, da blir det mye mer ubehagelig en å ha "passe" med luft. Ellers rådet til @Tessatroll et generelt bra råd enten det er (korte) hofteleddsbøyere eller større og mindre muskler. Har selv hatt hofteleddsbøyere som har latt seg irritere på topptur siden de har vært for stramme/korte, knesmerter pga mye sykling (og stram muskulatur) som ble borte med regelmessig tøying.
 9. Sommerpose

  Forsåvidt enig med deg i dette. For min del handlet det om pakkevolum når jeg gikk fra en gammel Helsport Alta på 1.7 kg til Helium 400 posen med nær samme temperatur spec (og nesten 1 kg lettere) siden jeg bærer mesteparten for meg og to barn når vi er på tur uten pulk (Telt, 3 stk soveposer, 3 stk liggeunderlag, kokeutstyr + mat for 3 pers x dager ++.) og det da handlet om å få plass til alt uten å måtte henge ting på utsiden av sekken.
 10. Sommerpose

  Jeg har Mountain Equipment Helium 400 som sommerpose (dun). -2 som Comfort Limmit, (Rabs sleep limit er -5), vekt på 860g, og 5 L pakkevolum. http://www.hektapatur.no/vare-merker/mountain-equipment/soveposer/mountain-equipment-helium-400?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt Fornøyd med den som sommerhalvårspose så langt. Lå forresten komfortabelt i denne i en del minusgrader på nyttårsaften, men da med en dunjakke som ekstra varme og med Termarest Neoair Xtherm liggeunderlag. Lettpakketur for en kveld og natt utendørs Er det fare for en del fukt rundt sovepose så ville jeg antagelig dratt på tur med en syntetisk pose. (Men kommer langt med en vanntett pakkepose og et ok telt. ) Mountain Hardwear HyperLamina soveposene ser jo ekstremt lette ut, men mangler glidelås i full lengde som mange liker.
 11. Av nysgjerrighet så målte jeg vekta på barnas skulesekker (2. og 3. klasse). Veid med følgende innhold så er de på feil side av 10% grensa; Et par bøker oppi (junior tar ofte med alle bøkene sine hjem) og uten gympose men med matboks og drikkeflaske. Barna minr går til/fra skolen hver dag når de et hos meg. På tur så følger jeg prinsippene i de to innleggene over. Frem til nå så har barna bruk en liten Mammut 12 L sekk, men har fått seg en Deuter Fox 40 hver. Mammut sekkene brukes fortsatt på småturer.
 12. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Elvevakt som i en som har oppsyn med fiske og fiskekort i en gitt elv? Hvilken myndighet har en slik stilløsning/ressurs gitt at han ikke har en offentlig stilling/rolle?
 13. Barn og fiskelykke

  Det har og blitt fiske i andre ferier når eg tenker meg om. 😊 - 5 åringen som stolt får dagen største fisk en sommerdag på Nordmøre og knapt kan vente med å spise middag dagen fordi det er hans fisk som serveres. - To små som er med ut på Aursunden (Røros) og borer hull i isen og setter ut agn i kveldsmørker. Neste dag i snøstorm, gå ut i retning hullene for å de etter fisk mens synet av fastland forsvinner i snøværet. Vi fikk bra med fisk, og barna omtalte den lille turen som en "ekte vinterekspedisjon". 😁 Det er mange andre opplevelser også, men vi kunne nok blitt litt flinkere å fiske i hverdagen også, oppleves bare som et større tiltak her vi bor en når man bor rett ved siden av "matfatet".
 14. Barn og fiskelykke

  Tja og ja for vår del.Vi fisker noe i sommerhalvåret, men gjøres mest år vi er hjemme der jeg er vokst opp. Vi fisker strandkrabber fra brygga og matkrabbe i teiner, Fisk med garn, stang, og andre ting som harpe og hjul. Barna er nysgjerrrige og ønsker å være med hele veien fra å sette ut garn til maten ligger på fatet. (Å spise fisken gjør storebroren med glede, mens det er mer ulykke for søsteren 😂) Jeg søker generelt "utetid" og opplevelser ute. Og det dekker da allt fra å grave i jord med fingrene og studere og leke med meitemarknår barna var små, til fiske, å spise ute hele året, til turer og aktivtieter/opplevelser ute hele året. Mål og ønske for min del er å gi barna en basis om at naturen er nettopp det, noe naturlig å bruke og oppholde seg i. Bildene nedenfor er sist års høstferie, (Krabben ble fiska med teiner, og samlet i ruse ved brygga til den skulle spises senere i uka).🙂