Jump to content

Terka

Aktiv medlem
 • Posts

  3,174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Terka last won the day on April 11 2022

Terka had the most liked content!

Reputation

4,918 Excellent

About Terka

 • Birthday 09/03/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Location
  Drammen

Recent Profile Visitors

11,571 profile views
 1. Den gule? Det er denne: https://www.skittfiske.no/sea-to-summit/232727/sts-sovepose-down-spark-spi-long-dunpose-385g-198cm Bruker den som sommersovepose i lavlandet/når det garantert ikke blir særlig kaldt på natta.
 2. Om du googler litt kjapt så finner du dem større også. Jeg pleier dog å stappe litt som @Espen Ørud er inne på. Bilde nedernfor er eksempel på min komprimerte sommerpose (for bruk i lavlandet, sør norge), i oppevaringstrekket så er volum på denne som en normal sovepute.
 3. De kommer i forskjellige størrelser.
 4. Lierelva er rimelig "eksotisk" når vegetasjonen henger over elva. Litt som i å padle i Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet 😄 Vær dog obs på at det nå ikke er anbefalt å padle ut/inn elvedeltaet nederst i elva, hentet herfra: https://ut.no/turforslag/1112154704 "Vis aktsomhet ved naturreservatet ved munningen av Lierelva - Ved Gilhusodden er det et delta der Lierelva munner ut i Drammensfjorden. Her er det et naturreservat med et rikt fugleliv som er sårbart hele året, i hekketiden og ved fugletrekk. Vi ber derfor alle om å unngå å starte eller avslutte turer på Lierelva ved friområdet ved Gilhusodden. Legg ut i Lierbyen og gå i land ved Linnes Bru som ligger lengre opp i elva. Linnes Bru er et godt og tilgjengelig alternativ for å legge ut og gå i land ved turer på Lierelva uansett årstid. Se lenke til BirdLife sine nettsider for informasjon om fuglelivet i Norge."
 5. For de som lider av nedoverski eller toppturfeber, passer størrelse L eller XL, og synes "blood red - black" er ok som farge på en skijakke så har XXL denne på salg til 2500,-
 6. Plugge med expoxy, la epoxy tørke, og borre opp på nytt (med riktig diameter), og lime skruene med epoxy (siden det allerede er brukt epoxylim) er et alternativ. Et annet alternativ er å bruke Quiver Killer Interts, og passende maskinskruer ift binding og skuedybde: https://www.vpg.no/ski-og-utstyr/bindinger/inserts/?order=od-recommendation&p=3 Når jeg plugger gamle hull på ski så benytter jeg stort sett lim + std plugger, F.eks. denne annonsen på finn.no selger slike plugger i mindre antall (jeg har ikke handlet fra denne selgeren): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=139279205&ci=6 Nevnte finn annonse har også noen inserts for reparasjon av ødelagte hull, jeg har ikke prøvd ut slike selv:
 7. Som de andre skriver dette er butikken alene som har gjort en feil på skiene dine og skal rette opp feilen de har gjort. Enten nye ski og korrekt montering eller flytte bindinger korrekt og plugge hullene, gjerne med en en rabatt/erstatning på feilen som er påført skiene. Å montere om bindinger 2-3 ganger på en ski medfører ikke noen svakheter så lenge hullene plugges og nye hull ikke borres for nærme gamle hull på skiene. Dog vil det bli synlig på disse skiene at det har vært boret hull så langt framme, det går på utseende om det betyr noe. Jeg har selv fått levert ski med bakbinding montert skeivt (pins i bakbinding traff ikke spor i skoen når skoen vart festet i frembinding) fra stor norsk sportsbutikk. Tok da kontakt med butikken og avtalte at skiene skulle returneres, montering rettes opp, og skiene sendes tilbake, på deres kostnad. Movement Race Pro 85 har titanalplate i sone for innfesting, det ser man på at angitt bordiameter på skien er 4,1 mm og ikke 3,6 mm som stort sett er standard på ski uten metallplate i innfestingssone for bindinger (noen skiprodusenter angir andre mål på bordiameter, men det er færre av disse). Merk at ved montering fram binding på pin line så er dette uavhengig av boot center. (boot center flytter seg bakover jo større skoen er). Ref. Fischer skis: "We recommend pin line at balance point for optimal grip and glide", antar jeg Movement har markert ut fra samme formål på disse skiene gitt kategorien de er i. Det ser ut som om du har Plum bindinger på skiene, jeg vil være overrasket om XXL butikken har jig for bindinger av det merket når de ikke selger selv. De verksteder jeg har brukt er ikke villig til å montere bindinger uten at de har jig for samme merke som bindingene er fra. Litt avsporing: Stort sett så monterer jeg rando og alpinbindinger selv med papirmal (https://github.com/splitn2/DrillSki) og søyleborremaskin med Wintersteiger drill bit for montering av bindinger. Det er egentlig ganske enkelt så lenge man er er nøye på oppmerking (plassering på ski og skostørrelse) og boring. Anbefales å prøve ut. Eksempel på ulike plassering av hull nedenfor:
 8. Få verifisert rygglengden din ift hvordan produsentene måler, og sjekk deretter størrelser hos produsentene. Da har du mer å gå etter ift. kjøp på finn.no eller nettbutikker. Gregory har også Pluss Size fit, men jeg antar det går på annet en høyde. Eksempler: https://www.osprey.com/gb/osprey-technologies-2/sizing-fit-for-men https://eu.gregorypacks.com/no-en/fit-and-sizing/fit-and-sizing.html + https://eu.gregorypacks.com/dw/image/v2/AATF_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-greg-content-library/default/dw602b1bcf/page-designer/fit-and-sizing/fitchart2023.png?sw=1100&cx=0&cy=0&cw=1100&ch=2900
 9. Det verserer ulike uttalelser rundt stabilitet på snø i offpisteområder som kjøres opp jevnlig, men det finnes kun ett fasitsvar på dette; Du må gjøre egne vurderinger rundt skredfare og risiko. Forhold endrer seg med vær og tid, hva andre har gjort tidligere teller ikke. Det Jørgen sier her er verdt å lese: https://www.hallingdolen.no/nyheiter/skredfaren-aukar-ver-forsiktig-og-hugs-at-varselet-ogsa-gjeld-omrada-naer-skiheisane/ Og fire råd i denne saken: https://www.nrk.no/vestland/koyrar-du-offpiste-ma-du-tenkje-pa-snoskredfaren-1.16361874
 10. Og noen flere enn de som allerede er nevnt: Stellar Shell Down Jacket 8848 Level 3 Down Jacket Montane Apex 8000 Down Jacket
 11. Skal se om jeg får sjekka det en eller annen gang. Husker ikke om jeg testa det den gangen i 2017 og har ikke vært et tema etter det for min del.
 12. Tilnærmet samme problem som på Exped Winterlite jeg la inn en post på i forumet i 2017: Gode "gamle" Exped Downmat 9 har jeg bare gode erfaringer med. Bruker det, og Thermarest Xtherm når vekt og volum er viktig.
 13. Jeg ser mange grunner til å ha en god hodelykt nå når dagene har begrenset tid med dagslys. 🙂 Skogskjøring (gå opp, kjøre ned) f.eks. er gøy, og med litt fart så er det greit greit å ha litt lyslengde for å underveis kunne planlengde hvor man skal sette svingene. EDIT: Jeg går helst så mye som mulig uten lys fra lykt/med så lite som mulig lys, men når aktivitet har høy fart/planlegging av rute eller oversikt er viktig så er det greit å ha godt med lys.
 14. @sofahiker & @Gabs88 jeg tror ikke jeg handlet noe hos alpinestore den gang (dvs aldri handlet noe der). Det er gjerne når et produkt eller deler til et produkt ikke er mulig å få tak i hos norske/kjente nettbutikker jeg utvider søket etter hvor dette kan skaffes fra, og da dukket alpinestore opp den gangen.
 15. Jeg har brukt å ha 2 soveposer og to Downmat L i en Piteraq HD XL bedding når kidsa har vært med på overnattingstur. slipper ut litt luft fra liggeunderlagene når de skal på pulken. En pulk med det og en pulk hvor det er en sovepose og et liggeunderlag i beddingen. Bilde fra noen år tilbake. (Hadde vel strengt tatt 3 soveposer i den beddingen med ett liggeunderlag pga barna brukte dobbel sovepose på turen bildet er tatt fra.)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy