Gå til innhold
  • Bli medlem

Terka

Aktiv medlem
  • Innlegg

    3 168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    64

Terka vant dagen sist 11. april 2022

Terka hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 909 Excellent

Om Terka

  • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
  • Sted
    Drammen

Nylige profilbesøk

10 902 profilvisninger
  1. Som de andre skriver dette er butikken alene som har gjort en feil på skiene dine og skal rette opp feilen de har gjort. Enten nye ski og korrekt montering eller flytte bindinger korrekt og plugge hullene, gjerne med en en rabatt/erstatning på feilen som er påført skiene. Å montere om bindinger 2-3 ganger på en ski medfører ikke noen svakheter så lenge hullene plugges og nye hull ikke borres for nærme gamle hull på skiene. Dog vil det bli synlig på disse skiene at det har vært boret hull så langt framme, det går på utseende om det betyr noe. Jeg har selv fått levert ski med bakbinding montert skeivt (pins i bakbinding traff ikke spor i skoen når skoen vart festet i frembinding) fra stor norsk sportsbutikk. Tok da kontakt med butikken og avtalte at skiene skulle returneres, montering rettes opp, og skiene sendes tilbake, på deres kostnad. Movement Race Pro 85 har titanalplate i sone for innfesting, det ser man på at angitt bordiameter på skien er 4,1 mm og ikke 3,6 mm som stort sett er standard på ski uten metallplate i innfestingssone for bindinger (noen skiprodusenter angir andre mål på bordiameter, men det er færre av disse). Merk at ved montering fram binding på pin line så er dette uavhengig av boot center. (boot center flytter seg bakover jo større skoen er). Ref. Fischer skis: "We recommend pin line at balance point for optimal grip and glide", antar jeg Movement har markert ut fra samme formål på disse skiene gitt kategorien de er i. Det ser ut som om du har Plum bindinger på skiene, jeg vil være overrasket om XXL butikken har jig for bindinger av det merket når de ikke selger selv. De verksteder jeg har brukt er ikke villig til å montere bindinger uten at de har jig for samme merke som bindingene er fra. Litt avsporing: Stort sett så monterer jeg rando og alpinbindinger selv med papirmal (https://github.com/splitn2/DrillSki) og søyleborremaskin med Wintersteiger drill bit for montering av bindinger. Det er egentlig ganske enkelt så lenge man er er nøye på oppmerking (plassering på ski og skostørrelse) og boring. Anbefales å prøve ut. Eksempel på ulike plassering av hull nedenfor:
  2. Få verifisert rygglengden din ift hvordan produsentene måler, og sjekk deretter størrelser hos produsentene. Da har du mer å gå etter ift. kjøp på finn.no eller nettbutikker. Gregory har også Pluss Size fit, men jeg antar det går på annet en høyde. Eksempler: https://www.osprey.com/gb/osprey-technologies-2/sizing-fit-for-men https://eu.gregorypacks.com/no-en/fit-and-sizing/fit-and-sizing.html + https://eu.gregorypacks.com/dw/image/v2/AATF_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-greg-content-library/default/dw602b1bcf/page-designer/fit-and-sizing/fitchart2023.png?sw=1100&cx=0&cy=0&cw=1100&ch=2900
  3. Det verserer ulike uttalelser rundt stabilitet på snø i offpisteområder som kjøres opp jevnlig, men det finnes kun ett fasitsvar på dette; Du må gjøre egne vurderinger rundt skredfare og risiko. Forhold endrer seg med vær og tid, hva andre har gjort tidligere teller ikke. Det Jørgen sier her er verdt å lese: https://www.hallingdolen.no/nyheiter/skredfaren-aukar-ver-forsiktig-og-hugs-at-varselet-ogsa-gjeld-omrada-naer-skiheisane/ Og fire råd i denne saken: https://www.nrk.no/vestland/koyrar-du-offpiste-ma-du-tenkje-pa-snoskredfaren-1.16361874
  4. Og noen flere enn de som allerede er nevnt: Stellar Shell Down Jacket 8848 Level 3 Down Jacket Montane Apex 8000 Down Jacket
  5. Skal se om jeg får sjekka det en eller annen gang. Husker ikke om jeg testa det den gangen i 2017 og har ikke vært et tema etter det for min del.
  6. Tilnærmet samme problem som på Exped Winterlite jeg la inn en post på i forumet i 2017: Gode "gamle" Exped Downmat 9 har jeg bare gode erfaringer med. Bruker det, og Thermarest Xtherm når vekt og volum er viktig.
  7. Jeg ser mange grunner til å ha en god hodelykt nå når dagene har begrenset tid med dagslys. 🙂 Skogskjøring (gå opp, kjøre ned) f.eks. er gøy, og med litt fart så er det greit greit å ha litt lyslengde for å underveis kunne planlengde hvor man skal sette svingene. EDIT: Jeg går helst så mye som mulig uten lys fra lykt/med så lite som mulig lys, men når aktivitet har høy fart/planlegging av rute eller oversikt er viktig så er det greit å ha godt med lys.
  8. @sofahiker & @Gabs88 jeg tror ikke jeg handlet noe hos alpinestore den gang (dvs aldri handlet noe der). Det er gjerne når et produkt eller deler til et produkt ikke er mulig å få tak i hos norske/kjente nettbutikker jeg utvider søket etter hvor dette kan skaffes fra, og da dukket alpinestore opp den gangen.
  9. Jeg har brukt å ha 2 soveposer og to Downmat L i en Piteraq HD XL bedding når kidsa har vært med på overnattingstur. slipper ut litt luft fra liggeunderlagene når de skal på pulken. En pulk med det og en pulk hvor det er en sovepose og et liggeunderlag i beddingen. Bilde fra noen år tilbake. (Hadde vel strengt tatt 3 soveposer i den beddingen med ett liggeunderlag pga barna brukte dobbel sovepose på turen bildet er tatt fra.)
  10. Jepp. De har søkt kommunen først selvsagt for å kjøre opp 2 spesifikke løyper. Det er ikke bare tut og kjør i utmark. https://snowdog.com/eu/
  11. For egen del så er jeg helt enig. Jeg sykler sti, uten elmotor, i barmarkssesongen. Og benytter ski (eller truger) på vinteren, helst utenfor preppa løyper. Men at jeg ikke gjør det betyr heller ikke at jeg da mener alle andre skal gjøre som meg.. Noen elsker å sykle sti, og vil gjerne sykle i marka hele året, så de prepper en løype i snøen slik at den bærer sykkel. Og de inviterer alle til å benytte løypa. Det får være opp til dem, ikke meg siden jeg ikke benytter meg av dette tilbudet og det forkludrer heller ikke min opplevelse av de samme områdene. Kommentaren gikk mer på at det går an å sameksistere som syklister og fotgjengere. Uten å ha noe som helst belegg for dette, så antar jeg at de som går der til fots hverken sykler eller har langrennsski, men at de setter pris på å gå en fottur i marka (bynært) i barmarkssessongen og da også nå kan gjøre det samme i vintersesongen uten å få kjeft fra folk på langrennsski. EDIT: Herer forresten tråkkemaskina du refererer til. De bruker enten den eller går til fots og trekker dekk for å brøyte unna nysnøen over preppa løype
  12. Verdt å nevne i denne diskusjonen at disse ildsjelene brenner for sykling OG anbefaler gående å benytte løypa når de skal gå til fots i stedet for å gå der de har preppa skiløyper.
  13. TNF og enkelte andre har korte dunjakker, Søk på "puffer jacket" så får du opp en del alternativer.
  14. Som nevnt av de andre, jeg bruker stort sett solbriller/brebriller når jeg er i bevegelse eller ingen briller dersom lite lys (Skibriller er på ved mye vind & snø som piskes opp, eller nedoverskikjøring). Ift skibrilller så frister det å teste ut Julbo sine reactiv 0-4 glass når de en eller annen gang kommer på saftig tilbud. F.eks. Julbo Lightyear Reactiv 0-4 High Constrast frister å prøve ut for min del, mulig den også passer ditt behov? Fotokromisk linse som øker kontrastene. Lysgjennomslipp: 80-7% (Fra kveldskjøring til full sol) Linse som enkelt dyttes fram for ekstra god ventilasjon Enkelte skibriller, snøskooterbriller, DH/Enduro sykkelbriller har også helt klar linse som man kan bytte til dersom høyt lysgjennomslipp er viktig.
  15. Her er hva ME skriver om temperatur ratinger ( EN 13537 (2002), EN 13537:2012, ISO 23537, "Good night's sleep temperature", begrensninger i standard osv: https://www.mountain-equipment.co.uk/blogs/product-development/temperature-ratings-explained Om mulig, sjekk også dunkvaliteten på produktene: https://www.thedowncodex.co.uk/ (Alle ME produkter jeg har hatt har hatt høyere kvalitet på dunet en det som er oppgitt i spesifikasjonene på produktet) Og som andre skriver; hvordan man bruker soveposen og kroppsfasong påvirker. Jeg hadde en ME Helium pose som i utgangspunktet var fin, men den var for smal på overkropp for meg og hvordan jeg sover.. Uansett hvordan jeg lå så fikk jeg komprimerte punkter (albuer/skuldre/..) i dunet som gjorde at jeg fikk kalde soner (og litt følelsen av tvangstrøye) når jeg brukte den i minustemperaturer. (Anså det ikke som noe galt med soveposen, men en dårlig match mellom sovepose og min kroppsfasong, og hvordan jeg sover.) Produsentens temperatur rating (I hht standard) er en identifikasjon på hvor mye den tåler. Jeg følger stort sett den selv, madammen trenger mye varmere pose en meg, og en kamerat er så langt fra frysepinn at han kan sikte seg inn på mye tynnere pose selv om vi skal ligge ute i samme temperatur. Jeg bruker derfor posens spesifikasjon som en skala hvor soveposer kan sammenlignes og legger til/trekker fra grader ut fra hvem som er brukeren av posen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.