Gå til innhold

Terka

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 841
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  34

Terka vant dagen sist Juli 14

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

 • Bursdag 03. sep. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++
 • Sted
  Drammen

Nylige profilbesøk

4 112 profilvisninger
 1. De gamle som kun har bredde og lengde mener du? Hadde noen slike på slutten nitti-tallet.
 2. Minus 30 inne i teltet eller utenfor? Synmat 7 UL har følgende spesifikasjoner: R-verdi: 3,3 /Temperatur ned til: -4°C Bamse har R-verdi på 3,5 Samlet R-verdi for dem er 6,8, noe som skal være brukbart ned til ca tretti minus ihht skalaen. Synmat 7 / 3D-7 har følgende spesifikasjoner: R-verdi: 4.9 / Temperatur ned til: -17°C >> Vil tro at oppgitt info stemmer bra.
 3. 2 stk. Phoxx stoltrekk selges. De er brukt en eller to ganger, passer til alle oppblåsbare underlag med bredde opptil 53 cm. og lengde opptil 185 cm. Produktet hos XXL. Ligger ute til 150 kr pr stk nå på finn.no, men prisen er absolutt diskuterbar for fjellforumere.
 4. Monteringshansker til noen tiere. Fine å klyve i vått og kaldt fjell med også. 🙂
 5. Ikke helt patent svar her, men jeg bruker ihvertfall std Downmat like mye uten stoltrekk/overtrekk som med, og har aldri fått hull. Std Downmat/Synmat har 75D Polyester ytterduk, mens UL synmat har vel 20D Polyester. Ta med i beregningen at vi kanskje har ulik bruk, jeg bruker ikke min "forran bålet", men gjerne rett på berg og skogbunn.
 6. Nei, men har erfaring med Lamina Z Blaze, god vinterpose men skulle gjerne hatt pløse også på ryggsiden i denne (det er kun i front og ikke på ryggsiden av denne.) Bilde for illustrere, Blaze øverst: På Spark trenger man ikke å slik pløse, ihvertfall ikke til bruk som "overbag".
 7. Denne er billig, lett, og kommer på rull. (Litt å bytte til ny når den er slitt ut.)
 8. https://www.helsport.no/tips-til-valg-av-vintertelt https://www.fjellsport.no/velge-telt https://www.oslosportslager.no/magasinet/telt--guide-til-valg-av-riktig-telt-1358.aspx Alle de store produsentene har 3-sesongs og 4-sesongs telt (pluss mer). På nettbutikker kan man ofte filtrere utvalget ut fra sesong. Generelt så trenger man mer plass i teltet på vinteren en i barmarkssessongen. 4-sesongs telt veier ofte mer en 3-sesongs. Vekt er greit å reflektere over når man bruker teltet mest om man skal ha ett telt til allt/alle sesonger.
 9. Måtte teste litt her nå. 😂 4 år gamle og godt brukte La Sportiva fjellstøvler. Vekt før vann: 740 g Senket dem ned i vann i en og en halv time. Ble litt for mye vann så de lakk inn vann igjennom en søm jeg har reparert (sydd) selv oppe på mansjetten/skaftet. Måtte tømme ut vann av skoen etterpå pga dette. (Vekta øker også pga dette.) Vekt etter 1,5 time i vann: 886g Vektøkning 146g. (inklusiv fukt/vann innvendig)
 10. Thermarest NeoAir XTherm har kammerne på tvers som @Gittiamo nevner, og R verdi på 5,7 (skal fungere bra ned til noen og tyve minusgrader). Edit: Fjellsport.no har salg på noen modeller av disse nå.
 11. Noen som har mer erfaringer å dele rundt Halite Overbag? Hva er fordelene med denne mot å bruke f.eks. MH Lamina Z Spark som ytre pose i to-pose system? (Spark veier 100g mer, pakker omtent like lite, og koster 1/3 del per nå) https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/mountain-hardwear-lamina-z-spark-sleeping-bag-long-flame.html
 12. Null problemer egentlig. Litt bakmontert binding (merke på sko vs merke på ski) gir mer svingvillig ski, og mer løft i skia (få framtuppen opp fra snøen) i pudder og annen "myk" snø. Justeringsrommet fremmover/bakover på bakbindingen er kun et problem dersom du skal gå ned i sålelengde (oppgitt i mm på skoa, ikke Mondo (denne angir skostørrelsen innvendig)) og kommer innenfor/utenfor justeringsrom på bindingene. Dersom du senere bytter til større/mindre eller annen type sko vil også dette kunne flytte midtpunkt på sko ift midtpunkt på ski.
 13. Terka

  DNT

  Tror det et greit å nyansere brukerne av fjellheimen litt. Noen ønsker full service og kun "spasere" fra/mellom hyttene, og andre prioriterer annerledes ut fra behov, preferanser og økonomi. For å bruke meg selv som eksempel: Jeg og mine to barn medlemmer av DNT, men som alenepappa prioriterer jeg litt ut fra økonomi. F.eks 7 døgn på betjent hytte koster følgende for oss (DNT Oslo sin prisliste): Kun overnartting koster litt over 3000,- til litt under 6000,- avhengig av sovesal < > lite rom. Helpensjon koster fra litt under 15000,- til litt over 16000,-, avhengig av om vi skal dele rom med andre eller ha eget 3 pers rom. Teltplass for oss 3, med tilgang til fasiliteter koster 1120,- Jeg har mye annet jeg heller vil prioritere de pengene på, eller foretrekker å få flere døgn i fjellet for samme kostnaden. Selv trives jeg best med telt utenfor allfarvei i fjellet, men tar hensyn til at barna også liker å treffe andre en meg innimellom, og det å bruke hytte/fasiliteter på hyttene gjør turene med barna litt mer bekvemt innimellom. Og for å nyansere "min" bruk litt, på siste tur i sommer droppet vi telt og bodde både på ubetjent og betjent hytte, og hadde noen måltider på betjent hytte. Noe av det verste jeg har overhørt ifbm fjellhytte var at teltere som lå 1-1,5 km fra hytta (ikke DNT) fikk beskjed om å flytte teltet fordi man kunne se det fra hytta. Det er ikke greit så lenge de lå i fjell/utmark. Det skal være plass for alle type brukere i fjellet, og alle skal være og føle seg velkommen så lenge de har "sporløs ferdsel".
 14. Stemmer bra @Fotogubbe, i tillegg hadde de et telt som het Skarstind. 1972 - Norrøna Ravneskar, det første tunellteltet med dør i begge ender. 1974 - Norrøna Ringstind, tunelltelt 1976 - Norrøna Skarstind, tunelltelt. 19?? - Norrøna Falketind, 4 pers. Usikker på når dette ble lansert. 19?? - Norrøna Soleietind, bilder i tildigere post. En annen digresjon er den tette relasjonen Norrøna og Skandinavisk Høyfjellsutstyr har hatt, som antagelig påvirket produktene noe. Bra oppsumert ift Norrøna's historie. 👍🙂 Nok avsporing herfra..
 15. Litt mer avsporing med gamle telt fra Norrøna. Solleietind: Bilder lånt fra denne annonsen om noen er fristet til å kjøpe 😄.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.