Terka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  639
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Terka vant dagen sist Desember 1

Terka hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Terka

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Drammen
 • Interests
  Ski/toppturer, klatring, padling, sykkel. Turer med og uten barn. ++

Nylige profilbesøk

941 profilvisninger
 1. Hva har du kjøpt nå!

  Julenissen syntes visst jeg har vært snill og tolmodig i år som har kikka på dette teltet helt til nå uten å kjøpe. 😁 Nå begynner jeg å bli så fornøyd med teltbeholningen at jeg tror det går helt fint å lese litt om Tassen. 🤣
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg fant jeg fant! 🤣 Mulig resten av oss dødlige må få litt hjelp fra forskningsmiljøet, men de får jo til "høner med tenner", så da er det håp for andre ting også? 😁 http://www.bbc.com/earth/story/20150512-bird-grows-face-of-dinosaur
 3. Stegjern til "i tilfelle"

  jeg ville vurdert godt om du trenger stegjern eller om det holder med brodder. Myke sko eller om f.eks. skoene ikke gir god ankelsstøtte så kan det bli slitsomt å gå ned stegjern. Litt avhengig at type snø så får du fantastisk godt feste på både is og snø med brodder (regner med at du ikke skal gå i til fots iveldig bratt is/snø siden nevner bc skisko?) Bildet nedenfor er av åtteåringens fjellsko med brodder og stegjern som vi hadde en diskusjon rundt forrige uke. Vi har brukt brodder mye siste måneden og jeg er imponert over disse. 😀
 4. Camelbak om vinteren

  Camelbak i sekk, inn mot ryggen for "varme" fra kroppen og stæsj på sider og bak camelback i sekk for isolasjon. På slangen har jeg neoprentube for isolasjon som går hele veien inn i sekken, med ståltråd innvendig for å kunne bøye til slangen i posisjonen jeg ønsker. Blåser allid(*) tilbake vannet fra slange til sekk. *Kun de få gangene jeg har glemt å blåse tilbake vann fra slange har jeg opplevd ising i drikketuten. De gamle tutene med kun rørovergang til gummitut var litt enklere å tine med munnen enn de nyere med lukkeventil. Så lenge jeg har husket å blåse vann tilbake i sekken og er i aktivitet med sekken på ryggen så har jeg aldri endt opp med frosset drikkevann, selv godt med på tyvetallet med blå grader. Mellom tretti og førti minus har jeg ikke gått med drikkepose. Ved lenge opphold/kulde hvor man tar på seg tykk dunjakke ville jeg hatt drikkeposen innenfor dunjakken.
 5. Høres ut til at det egentlig er den jeg burde ha også, ref tidligere kommentarer fra deg og @graham på disse jakkene. 🤔 Men lettere å få tak i denne nyeste modellen?
 6. Disse Svaldbard GTX jakkene, er de store/volumiøse i fasongen sammenlignet med mer alpine/klatremodeller av jakker, eller bør man gå for stor str? (Bruker str M og L på andre skalljakker avhengig av hvor mye jeg ønsker å ha plass til under. )
 7. Veldig bra innspill @Sig Man. 👍 For min del handler det litt om å være klar over hva som går eller ikke. Har f.eks. eldre Nova brenner i Trangia settet, med Optimus pumpe i Trangia merket flaske, et par MSR brennere og MSR flasker (med barnesikring), et par eldre SIG flasker osv. De gangene jeg ikke vil ha med plastflasker med bensin og benytter "harde" flasker i stedet så er det fristende å bare flytte om pumpe og kork i stedet for å helle over på flaska hvor pumpa står. Hva med BRS flaskene linket til lenger oppe? passer disse MSR/Optimus/Primus pumper, eller bør de brukes som rene transportflasker?
 8. Foruren Soto Muka flasker og korker, passer alle flasker og korker fra produsenter som Primus, Optimus, Trangia, MSR, SIGG, ++ om hverandre? (Diameter, dim på gjenger, dybde på gjenget parti i flaskehals.) Hvilke flasker&korker passer evt sammen og hvilke gjør ikke det?
 9. Pulktur, ønsker tips

  Ta med deg Staika og annet du ønsker å ha med du så lenge du får plass i pulken, og ikke skal gå ekstremt langt. 😊 På Fjellforum turen i Rondane i våres gikk vel alle på fjellski uten meg som gikk på randonéeski med helfeller. Tror alle med pulk hadde med seg minst en 60L sekk med ved. Noen hadde med to fulle sekker med ved i tillegg til fullt turutstyr. Dårlig vær kan gå over i bra vær forresten 😀 (bilder nedenfor er fra samme tur som bildet over. Bilde 1 er fra kveld samme dag som bildet ovenfor og bilde 2 er fra morgenen etter. )
 10. Ortovox skredsøker sett fra xxl.no

  Kjenner ikke Ortovox 3+ men har brukt flere søkere fra Ortovox selv, de har godt kompetanse på å lage søkere Noen reviews av 3+ : http://beaconreviews.com/transceivers/specs_ortovox3plus.asp http://backcountryskiingcanada.com/Ortovox 3 plus Transceiver Review Man kan altids kjøpe dyrere søkere med enda flere funksjonene og mer nøyaktig søkestøtte. Men for vurdere risikoen for å havne i en ras-sitituasjon, eller agere best mulig i en situasjon hvor noen er tatt av fast, er kompetansen man innehar det viktigste. (Under forutsetning at alle involverte har skredutstyr i orden.)
 11. Tau til dekktrekk-drag?

  Jeg bruker bare taudraget jeg har laget for å trekke pulk når jeg trekker dekk. Barna har fått tilsvarende uten demping når de er med og trekker dekk, disse tok 5 min å lage. Mot rygg bruker jeg "glidene" Y-fesre for å alltid fordele kreftene på begge sider av kroppen. (Motsatt på pulk, For å alltid ha trekkraften midt på front. På dekk festes begge karabinene i samme løkke.) Dempingen består av tykk strikk i 3 ulike lengder, og enda lengre taubit for å dempe med gradvis økende styrke. Lengen på taudraget justerer jeg med antall løkker på tauet mellom to karabinene (fra 0 til x). Alle deler bortsett fra krympestrømper (for elektronikk) er kjøpt på biltema.
 12. Pulksele - anbefalinger?

  Mange gode innspill her folkens! Takk! 😊 Får kikke litt mer på de forskjellige alternativene. Primært då er det hoftebeltet som er viktigst for min del. Nå har eg (fram til nå ihverfall 🤣) hatt ein kroppsfasong som gjer at det har vært et større problem at selen sklir opp på magen enn lenger ned på hoftene. Ellers samsvarer mine erfaringer med @Tessatroll sine mtp å ha noke over skuldre/bryst som presser ift "fri pust". Kom forresten på i dag at eg BK (Before Kids), brukte min gamle alpine klatresele når jeg trakk pulk. Festa drag i utstyrsløkkeme på sidene, dere bør fungere greit med tau-drag i dag og. Jaggu fant jeg den igjen nede i utstyrskassa og. 😄
 13. Feil feller eller dårlig føre?

  Jeg her forresten kjøpt meg Åsnes Falketind 68 nylig. Planen er å skjære til noen BD helfelller (om jeg ofrer dem på så smale ski), men hvilken bredde anbefales på kortfell (nylon + mohair) for brukt til "transportterreng"? Målet er å få "nok" feste og mest mulig glid.
 14. Feil feller eller dårlig føre?

  Gode svar på fellevalg og håndtering av feller i tråden her. En vurdering som kan legges til er bredden på feller (45 mm) vs bredde på skia (56 mm på det smaleste) kan gjøre at lite av fellen tar i underlaget når man krysser eller zikker oppover en side med bærende skare. (Helfellene mine har kun stålkanten utenfor fellen for å få best mulig feste på slike forhold.) Er det glasert topplag over skare (som man ikke bryter igjennom) så får fellene null feste. Da er det kun stålkanten på skia eller skarejern som duger.
 15. Pulksele - anbefalinger?

  En liten avsporing først, jeg rydda bort et pariserbrett i dag, det passa fint opp Fjellpulkens Transporter-brett, med noen cm klaring på begge sider, og enda mer forran og bak. En annen forskjell er at fronten er mye brattere på pariserbrettet en på Fjellpulken sitt brett (som også veier mer og er stivere.) Tilbake til tema. Jeg solgte en barnepulk med tilhørende drag og pulksele i helga. Dette har jeg brukt på Transporter-brettet og er nå uten sele. (Tenker å teste ut kun tau-drag først før det evt blir nytt stivt drag.) Hva slags sele bør jeg gå for? Har lest meg grønn på forumet om pulk, pulkdrag og deler siste tiden, men er usikker på hva som er verdt å investere i. Har sekk som jeg kan trekke pulk med, men tror jeg vil ha sele også. (8åringen vil ha std Fjellpulken-sele siden hun adopterte den forrige til å trekke dekk med. 🤣)