Gå til innhold

Marius Engelsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Marius Engelsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Marius Engelsen

  Aclima vs Brynje Woolnet longterm test (pågående)

  Jul er jo ikke langt unna, høres ut som noe jeg må prøve.. Tørker det fortere, er det gjerne mulig å få på seg litt tørrere undertøy i teltet om morgenen også. Er det litt svalere enn ullnetting under aktivitet?
 2. Marius Engelsen

  Aclima vs Brynje Woolnet longterm test (pågående)

  Hvordan isolerer dette i våt tilstand i forhold til ullnetting? Er det noe til vinterbruk?
 3. @Tessatroll - Har du prøvd både switchback og voile 3-pin med plaststøvler, på lignende ski? Jeg har forsåvidt en kompis som har samme skien med switchback. Jeg kan sikkert prøve hans en gang i vinter, så får jeg kjent forskjellen selv.
 4. Blir litt glad for å høre det. For da blir jeg tryggere på valget jeg gjorde Med Scarpa T4 er det viktig å klemme tåjernet godt ned, ellers spiser skoen opp pinnene i bindingen.
 5. Jeg bruker Falketind 68 med Voilè 3-pin traverse bindinger og scarpa T4 støvler. Feller: Pomoca Race grip Pro med end-hooks, og mohair kortfeller. Dette gjør skiene svært lette og kjappe å gå med. Kjøreegenskapene og telemarksegenskapene er gode! Dette er ski som egner seg til turer hvor fjellski blir for pinglete, og tunge topptuplanker blir unødvendig eller for stort/tungt. Toppturer med litt flater og anmarsjpartier er området hvor dette oppsettet ruler. Fine å bruke til pulktrekking. Spørsmålet er om jeg heller skulle valgt Voile switchback. Det er fordeler og ulemper med begge løsningene. Med traverse trenger man ikke å bytte mellom kjøremodus og gå-modus, men å bytte mellom kabelmodus og uten-kabel modus er litt styr. Med switchback er man mer tvunget til å skifte over fra gå/kjøremodus oftere, men det går kjapt. Mindre kjangs for gnagsår med switchback kanskje? Jeg bruker disse skiene til alt av vestlandsterreng, de er «spesialbestilt» til gullfjellet, kvamskogen, bergsdalen med innlagte toppturer etc. Det er på gjennomslagsføre de kommer til kort ifht randoskiene mine.
 6. Marius Engelsen

  Noen erfaringer med Fjellreven Keb Eco-Shell?

  Goretex skal være 100% vanntett, uavhengig av DWR-behandlingen av yttermaterialet. DWR-behandlingen av Goretex er hobedsakelig for å øke pusteevnen, da membranet ikke kan puste gjennom ett gjennombløtt ytterstoff. Etter en stund i regnet blir uansett ytterstoffet bløtt, og går man med sekk og gnikker/subber borti ting blir ytterstoffet bløtt nesten med èn gang. Fabrikknye klær med fabrikk-DWR holder ytterstoffet tørt lengre.
 7. Marius Engelsen

  Skallbukse til topptur

  Ok, det går fint 3 måneder? Jøss! De reklamerer med ekstreme slitestyrker til ekstrembruk, og skalljakker til nærmere 8000kr. Skal si budsjettet blit stort! Da må man finne på noe annet. (Sorry for litt off topic).
 8. Marius Engelsen

  Skallbukse til topptur

  Vet ikke om du sikter til mitt innlegg, men har du intrykk at jeg ikke vet forskjell på forventet fuktgjennomtregning og lekkasje i plagget som ikke var der når det var nytt? Jeg kan betrygge med at jeg vet veldig godt når plagget tar inn vann fra utsiden på en måte det ikke skal. Jeg har fått godkjent reklamasjoner på mitt eget og min kones Falketind sett. De har funnet lekkasjer i alle plaggene.
 9. Marius Engelsen

  Noen erfaringer med Fjellreven Keb Eco-Shell?

  Leser blandete tilbakemeldinger om dette. Er det noen som vet mer om vanntetthet og holdbarhet over tid på dette membranet? På nettsiden til fjellreven leser jeg det som at DWR behandlingen er en del av vanntettheten i membranet, og da er det helt uaktuelt: https://www.fjallraven.no/om-fjallraven/materialer/eco-shell/
 10. Marius Engelsen

  Skallbukse til topptur

  Var en tur med flaketindsettet mitt i går med ungene i supersakte tempo og striregn. 1-2 år gammel falketindbukse, snart 4 år gammel falketindjakke. Goretex. Alt lekker, ble søkkvåt. Lei av å sende inn møkkaklær, men det går heldigvis an å sende inn. Hva synes du om holdbahet og tetthet på goretex pro light hittil? En trollveggen goretek pro jakke koster 7200kr (!)...
 11. Marius Engelsen

  111C - Er dette underburn?

  Så flott at gamle gode sliteren ikke trenger legehjelp Takk 👍
 12. Marius Engelsen

  111C - Er dette underburn?

  Har hatt min Optimus 111C i 19 år, og den er i flittig bruk. Ikke lenge siden den har fått en god rengjøring, jeg kan en del om disse brennerene, men tydeligvis ikke alt. Kokte suppe i dag, det blåste litt, jeg så det kom flammer under brennerhodet når den gikk på fullt, jeg måtte skru ned for å unngå dette. Hjemme på kjøkkenbenken får jeg den til å brenne fint på fullt, av og til en liten blå flamme under. Men etter å ha blåst litt på den kan det komme små blå flammer under brennerhodet. Jeg klarer av og til å blåse de ut. Det er ikke lekkasje fra pakkboksen eller dysen. Dysen er rengjort og ser tilsynelatende fin ut. Brennerskallene er rengjort, og det er lite sot på brenneren. Jeg forvarmer med bioetanol, det gir null sot. Flammene oppstår ikke av gass som ikke har kommet ut via ytre brennerskall. De kommer av gass som blir presset ned gjennom disse hullene: Det ser slik ut. Ute i vinden var det nok litt mer: Jeg har ikke lagt merke til dette før, kanskje det alltid har vert der? Kan noen med en 111C dobbeltsjekke med parafin og M dyse. 1: Er dette underburn? 2: Er dette normalt? 3: Om det er unormalt, hva kan årsaken være? 4: Er det noe å bry seg med? Takker for hjelpen
 13. Marius Engelsen

  Optimus 111C, cobra

  Har prøvd Kemethyl tennvæske på min 111C. Brenner som ett stearinlys. Kemetyl fritidsprafin eller polar sin lampeolje er derimot svært gode drivstoff på M dysen.
 14. Marius Engelsen

  Skallbukse til topptur

  Hva med fjellreven keb eco shell bib trousers? https://www.fjallraven.no/shop/fjallraven-keb-eco-shell-bib-trousers-m-F82416/
 15. Marius Engelsen

  Skallbukse til topptur

  Jeg har også Norrøna Falketind buksen. Jeg synes dette er for skjøre greier til skibruk, rett og slett, og knøttsmå og trange lommer. Jeg klaget på den gamle buksen, den lakk jo overalt, fikk den nye modellen som skal være mer slitesterk, men synes ikke denne er noe bedre. Falketindjakken fikk nettopp en hel haug med hull fordi jeg skled på svaberget...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.