Jump to content

Marius Engelsen

Aktiv medlem
 • Posts

  3,095
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Marius Engelsen last won the day on September 27

Marius Engelsen had the most liked content!

1 Follower

About Marius Engelsen

Profile Information

 • Location
  Askøy

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Marius Engelsen's Achievements

 1. Skal forsøke meg på å lage en Tuilik. Noen tips til godt vanntett og pustende membranstoff? Tilsvarende Goretex Pro hadde vert knall. Trenger ikke å være det dyreste, siden jeg ikke har peiling på å sy, resultatet blir nok ikke så fantastisk pent.
 2. 1,4 kilo, med t-limit -20 og t-comf - 15, til 3299kr, ser på papiret bra ut. Men hvis denne ikke er gått gjennom en test, og temperaturene er oppgitt etter een siste EN-standarden, ville jeg tatt disse tallene med mange klyper salt.
 3. Ja, det er vel mesterduppen som vi har brukt. Trodde alle dupper av den typen het det samme Andersduppen er kanskje en del større.
 4. Jeg er 170 høy og 65 kilo, Mine «pudderplanker» er 170 cm lange Vølkl BMT 90, og etter å ha brukt 104 mm i alle år kommer jeg trolig aldri til å gå bredere enn 90mm. Fritch Xenic 10 binding, og vølkl sine mohairmix feller. Fellene har alt for sterk lim, dessverre. Mine ski som jeg liker aller best er Hagan Ultra 77 i 163 lengde, kombinert med en svært lett ATK SLR release binding og en 100% mohair felle med hybridlim og kun tuppfeste/racefeste (kuttet ca 20-30 cm fra bakskien). Da snakker vi ski som er fantasktiske å gå med, og jeg har nesten like gode kjøreegenskaper som på BMT skien. Ikke prøvd i dyp pudder enda. Alt ble kjøpt i fjor, så jeg har ikke mer enn knappe 10 turer på de.
 5. Nei, såklart, jeg ville aldri satt meg ned der om jeg så noe. Med spørsmålet var jeg mer nyskjerrig på om dette er noe man bør passe seg for, eller ikke? Nei, absolutt ikke utelukket for alt jeg vet. Derfor kan det være greit å vite om man bør ta en litt grundigere titt etter dette før man setter seg ned/slår opp teltet. I så fall enda en ting å passe på, og se til at ungene ikke driver å leker med i lyngen…
 6. En andersdupp og en mark liker jeg best å bruke, det gir fangst og er ett enkelt fiske. Aktivt eller passivt, det kan man velge. Det geniale med denne duppen er at selv ungene mine klare å fiske med dette og få lange kast, og man kan kaste forbi siv/gress uten fare for at den henger fast når man skal sveive inn igjen.
 7. Men, hvis ikke dette er en parasitt eller invollsorm, så er det vel ikke noe å bekymre seg for når man skal sette seg ned/slå opp telt?
 8. Softshell bruker jeg Falketind Heavy duty, faktisk ganske bra til den bruken, men til «stormvær» foretrekker jeg membran/skall for å få det 100% vindtett. Lyngen hybrid prøvde jeg i butikk. Tynn, litt skjør, men jeg likte den. Dog er det plassert noen knapper til snøskjørt på ryggen rett under hoftebeltet på sekken. Det virker bare vondt, så jeg droppet den. Kjøpte heller en gammel brukt Norrøna Lyngen Flex3 med utslitt membran (ikke lengre vanntett, men helt vindtett).
 9. Bare hyggelig. Aquasure, liquisole og black witch har jeg brukt mye av på sko, men det løsner etterhvert, dessverre.
 10. Superlim er gull til å lime løse skosåler. Skomakerne bruker det til å lime fast skosåler som løsner i kantene, men man skal bruke en liten dråpe av gangen og lime bit-for-bit. Har brukt det på flere skopar hjemme nå, og det er en rimelig kjapp og langvarig løsning/levetidsforlengelse. (Brukte Gorilla sin lim). Skosåler er en sånn typisk ting som kan løsne på tur. Solbriller som knekker (kan være livsviktig på påsketur), en ring på en fiskestang som faller av og annet småtteri. Andre ting fungerer det elendig på.
 11. Kjøpte en tube på europris, totalt 6 gram. Men angrer nå, jeg kunne sikkert spart minst 3 gram på den der tuben 🤯
 12. Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen med at slike lette og myke «fjellstøvler» kjennes lette og komfortable ut. De inspirerer til løping og lett jogg oppover bakkene og gir god føling og kontakt med underlaget. Fjellstøvler er mye mer «kantete» å gå med, føler meg faktisk mer vinglete med fjellstøvler med stiv såle. Jeg bruker begge deler, men merker at jeg går mye tregere og snubler litt mer med stive fjellstøvler enn med mindre og lettere støvler/sko. Men av ren nyskjerrighet, hvilke skader får man i fotbladene av myke fjellstøvler? Sett at man ikke opplever ubehag på turene man går, så er vel det ett tegn på at skoen er god nok? Eks. Ultraløpere har nok en del mer mil enn de fleste av oss, og bruker myke sko.
 13. Hvilke støvler er det snakk om? Det var visstnok sko som ikke er beregnet for fjell/steinur, så det hørtes mer ut som en marka-sko tilvarende Kvist/Gren?
 14. Noen dråper med vann som har passert dyreavføring, dryppet gjennom en fjellsprekk i høydebassenget, og blandet seg med drikkevannet, var nok til å gjøre mange alvorlig syke på Askøy. Det er snakk om så lite avføring at det kan ha kommet fra en dyrebæsj i buskene over sprekken, og blitt vasket ned med regnet. Høydebassenget i fjellet holder også langt under 30 grader. Så man kan bli syk av veldig lite.
 15. Her på Askøy får vi servert campylobackter i det kommunale drikkevannet. Vi trenger ikke å reise til fjells, Marokko eller Mexico for den slags. Ene menybutikken selger også Cola importert fra Mexico, den kommer på glassflasker og er laget med vanlig sukker i stedet for glukosesirup (visstnok bedre). Så enda en grunn mindre til å reise fra øyen…
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy