Gå til innhold

Marius Engelsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  474
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Marius Engelsen vant dagen sist Februar 12

Marius Engelsen hadde mest likt innhold!

Om Marius Engelsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Marius Engelsen

  Uforsvarlig med spedbarn i pulk?

  Det er ditt barn, men ikke ditt liv. Det handler ikke bare om at de kan fryse ihjel, det handler om temperaturen på luften de puster inn ved bakken også. Det er ikke så mye bevegelser, før det plutselig er det. Men jeg er ikke fagmann, så jeg vet jo ikke. Bruk sunn fornuft, og hold deg heller langt innpå den sikre siden. Neste sesong er han/hun mer enn stor nok til å sitte i pulk, så det haster ikke så mye egentlig. Vi brukte 5 liters og 10 liters vanndunker i vognpose som vi hadde i pulken. Eneste måten å holde bena deres varme på Folk er generelt fullstendig hysteriske når det kommer til saker de ikke har greie på, dessverre...
 2. Marius Engelsen

  Kullosdiskusjon - Splittet fra Gass vs flytende

  @Memento mori - Jeg menee å huske at grunnen til at XGK II har så lave CO utslipp med ETA kjelen er fordi kjelestøttene ikke gikk inni ribbene, avstanden til kjelen ble bare enda større. Den første XGK hadde ganske betydelig større effekt enn XGK II og XGK EX. Men det kom ut en amerikansk rapport fra forsøk med CO utslipp på brennere. De fant ut at avstanden til kjelen burde være minst en tomme. MSR gjorde denne forandringen, og effekten sank betydelig, det samme gjorde sannsynligvis CO produksjonen. (Kilde: classiccampstoves. Og diverse google søk).
 3. Marius Engelsen

  Kullosdiskusjon - Splittet fra Gass vs flytende

  Bensin. i alle tifeller ble resultatene høyere med parafin. Men sjekk også ffi sine rapporter. Optimus 111 er ikke så gale heller, selv om den ikke kommer like bra ut.
 4. Marius Engelsen

  Slitasje på Exped Orion 3 UL

  Synes det så litt skjørt ut. Men det er vel en pris man må betale for så lette materialer. Det kommer vel an på om man skal bruke det med kompiser som «alltid drar hardt i glidelåsen», unger, eller bare selv.
 5. Marius Engelsen

  Kullosdiskusjon - Splittet fra Gass vs flytende

  Såvidt jeg kan huske kommer gassbrennere svært dårlig ut noe det gjelder CO produksjon, sammenlignet med bensinbrennere
 6. Marius Engelsen

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  De som har sett programmet med Jens som drar med hundespann, på NRK, har selv sett hvor lite forstyrrelser som skal til for å skade dyrelivet. I den ene episoden filmer han en rypemor med ett ungekull i ett minutt. Man ser før han finner den døde ungen at de blir helt fra seg i panikk, (hvis du ser godt nok etter) og at den ene ungen får anfall og detter om. Den døde. Dette var konsekvensen av en fortyrrelse, helt uten drone. Med drone har man ett mye større skadepotensial. Se filmen vist tidligere i tråden om bjørnen som prøver desperat å rømme fra dronen.
 7. Marius Engelsen

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Dette var nære på! 😱
 8. Er dette noe de har tenkt å innføre på selve fiskefartøyet? Det krever i såfall flere ansatte, minst èn, etter prefranse og kjønn på mannskapet. Kanskje dette skal innføres her i huset, jeg må bare begynne å fiske mer.
 9. Marius Engelsen

  Kullosdiskusjon - Splittet fra Gass vs flytende

  Ja, veldig bra bok. Jeg har den også, men jeg lunne ikke huske at Omnifuel og Omnilite stod oppført der. Bra, da vet man det også 👍
 10. Folk har gjort værre ting og det har gått fint. Jeg synes ikke det virker som det var så voldsomt feilvurdering, man kan vel skylde litt på uflaks også. Bra det gikk fint, og at de hadde nødtelt å søke ly i 👍
 11. Som jeg skrev over, så har jeg ikke funnet noen data på kullosutslippene fra omifuel og omnilite. Har du? Hvis ikke er det vanskelig å fastslå hvilke som har lavest kullosutslipp. Men man vet jo at XGK er bra på det området.
 12. Marius Engelsen

  Gass vs flytende

  Jeg tror begge er bra, og jeg har bare brukt XGK. Men utifra det jeg har lest: - XGK produserer lite kullos, både uten og med flatbunnet kjele. Omnifuel er vel ikke testet? (Testen jeg tenker på er utført av FFI). - XGK pluss pumpe er lettere enn omnifuel og omnilite. - XGK har mindre bevegelige deler - XGK mister ikke flammesprederen - Omnifuel har mye bedre flammekontroll - XGK har ett stort generatorrør over brenneren. Forvarmer man litt for lite vil den forvarme seg selv ferdig kjapt. Jeg tror at XGK kan være mer pålitelig/solid pga. mindre bevegelige deler. Men omnifuel/-lite virker svært bra det også da. Til matlaging er nok omifuel mye bedre.
 13. Marius Engelsen

  Primus Omnifuel o-ringer

  Jeg vet ikke svaret, men jeg vil tippe på at du får mer ro i magen om du bruker noen som er beregnet for bensin. Sjekk om det er datablad på biltema sine.
 14. Marius Engelsen

  Gass vs flytende

  Følg bruksanvisningen. Vedlikeholdsonstruksjoner (demontering og smøring av pumpe osv.), står beskrevet i bruksanvinsningen. Klarer du å betjene fjernkontrollene til TVen, så klarer du ihvertfall dette XGK produserer mins kullos (CO) av de brennerene jeg har sett bli målt, både med og uten kjele på. Greit å vite, siden du sannsynligvis må smelte snø i forteltet.
 15. Marius Engelsen

  Gass vs flytende

  Jeg har 4 brennere for flytende drivstoff, og det er varierende vanskelighetsgrad når det gjelder bruken av de. Den brenneren som krever minst forvarming, gir minst flammer med forvarming, gir minst søl ved forvarming, krever lite vedlikehold og samtidig er stødig er MSR XGK. Den fungerer dårlig til finsteking, men det gjør man oftest ikke mye av på vintertur, og til slikt bruk har du gassbrenneren din i de 3 andre sesongene. Jeg ville derfor valgt en XGK som vinterbrenner. (Skal jeg finkokkelere vinterstid bruker jeg MSR Simmerlite, whisperlite er vel det næmeste du får nå. Men Simmerlite er mye mer søl og flammer med under forvarming).
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.