Gå til innhold

Marius Engelsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  654
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Marius Engelsen vant dagen sist Mars 21

Marius Engelsen hadde mest likt innhold!

Om Marius Engelsen

Profile Information

 • Sted
  Askøy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det har helt klart noe å si om du sover på ryggen! Jeg har kranglet mye med Exped og Brukås om dette, men fikk til slutt hevet kjøpet. Latterlig at de ikke opplyser om dette, men de fleste testerne til Exped sover på siden, og da tenkte de det var lile greit å la vær å opplyse om at de er helt uisolert i de ytterste kanalene...
 2. Hvor mye drikkevann beregner dere på å ta med på kajakkturer over noen dager? Der man padler på sjø og ikke kan forvente å finne ferskvann. Jeg vet at man kan drikke fra forskjellige mindre kilder om man koker vannet først. Saltvann kan brukes til oppvask, koking av grønnsaker, etc. 3 liter per dag per mann? 4 liter per dag per mann?
 3. Da er det snart på tide med første flerdagerstur i kajakk Skisesongen er på hell, selv om den ikke er helt over. Vi padler oftest litt raskt på turer, og kombinert med tette klær, tett cocpit, regn, svette og sjøsprut blir undertøyet badet i svette og litt sjøvann der det kommer inn Jeg har brukt aclima ullnetting under tørrdrakten, nå bruker jeg mest tørrbukse og tørrtopp jeg kan åpne i halsen sammen med syntetisk brynjenetting for å ikke overopphete. (Velt, redning og rulling under alle forhold etc. er helt uproblematisk, jeg kler meg ikke for å ha det behagelig i vannet alt for lenge. Min erfaring er at ullnetting som man henger opp om kvelden vil være våte dagen etterpå hvis det ikke er sol, samtidig som det er kaldt ute. En syntetnetting vil trolig være tørr, men stinker grønnjævlig. Er det noen som har prøvd å skylle syntetundertøyet sitt i sjøvann, for å så henge det til tørk over natten? Hjelper det på den verste lukten, eller vil det gjøre lukt og fukt værre? (Salt tiltrekker seg jo fukt). Eller er ull det eneste som duger om man ikke ønsker å brekke seg under påkledning og avkledning etter noen dager på sjøen? Av hensyn til andre er det ihvertfall uaktuelt å bruke samme syntetundertøy i camp som under padling over noen dager.
 4. Noen som har prøvd ullnetting over syntetisk netting, når det blir for kaldt med bare den syntetiske?
 5. Det der er lappet akkurat på samme måte som det står beskrevet i bruksanvisningen. En dråpe medfølgende lim, vent 10 minutter, en ny dråpe lim, vent 10 minutter til. Det er en permanent løsning. Når det gjelder å finne de hullene, jeg er 99% sikker på at de ble funnet med såpevann (blandet slik at det bobler).
 6. Som allerede skrevet i tråden, så ser sette ut som hull fra lukking av glidelås til beskyttelsestrekket. Tidligere i tråden viser heriks til bilder med hull på samme sted ved bruk av beskyttelsestrekk, samme steder har jeg fått hull ved bruk av beskyttelsestrekk. Det skal utrolig lite til før glidelåsen til trekket biter ett hull i underlaget når man drar igjen glidelåsen - det er kanskje det som har skjedd. Skjønner? 👍
 7. Fantastisk solnedgang i Hjeltefjorden utenfor Askøy i går kveld! 😍 Har nylig fått instangram også, hvor det er flere turbilder: https://instagram.com/mariusengelsen
 8. Jeg er enig i teorien, ikke i praksis. Både meg og turkamerat opplever det samme med exped Synmat 7 UL på vinteren med noe annet under. (Snakker om netter med kanskje ned til -30 grader). Betydelig slappere underlag neste morgen, vi bruker pumpesekk. Ikke hull i underlagene som jeg funnet med såpevann eller oppblåst hjemme en ules tid. Når det er sagt, på ett 7 cm expedunderlag tror jeg også ett lufttap på 10% kan gjøre stor forskjell på underlaget. Har vurdert å ta med pillow pump i stedet, for den er veldig grei å bruke om natten, uten å trenge å forlate pose eller underlag - om nødvendig å fylle på om natten.
 9. Jeg har hatt hull i mine. Pump opp skikkelig hardt, og sprut på rikelig av zaloblanding som bobler (altså passe tykk blanding, som du skulle blåst såpebobler). Det burde fungere selv på små hull. Bare glem å bruke dusj/badekar/nedsenking etc. Det virker IKKE, garantert. Selv med steinhardt underlag som du senker ned i vann, blir vanntrykket så stort at luften ikke kommer ut av microhullene. I telt om vinteren blir det betydelig mindre luft om natten pga. temperaturforskjell. Jeg har letet etter hull, men det er like hardt etter en uke i stuen med noe tungt oppå, og da er det temperaturforskjellen som gjør det. Finner forhandler lekkasje på en forhøying eller kant på kanal må du nok legge ut selv. Finner de lekkasje i skjøt/ventil, så er det reklamasjon. Disse hullene har jeg hatt på alle mine med chairkit på. Det er glidelåsen som lager hullene, spesielt under åpning/lukking av chairkittet er det utrolig lett at det lugger litt.
 10. Exped bivybag duo UL. Fungerer som tarp, lite telt, vindsekk for en eller to, og stor poncho (men «hetten» blir nok ikke den beste). 230 gram
 11. Har man ett telt med godt pustende materiale i innerteltet blir ikke soveposen våt av å være i kontakt med kun innerteltet (min erfaring). Og hvis dette teltet har over 16 cm mellom inner og yttertelt (totalt 32 cm om man tar med begge ender), så tror jeg man skal ha litt press før innertelt kommer i kontakt med yttertelt. Det kommer an på hvor stramt det er og hvor bra det står i vind såklart.
 12. Joda, jeg skønner det. Men jeg har ikke skjønt hvorfor man må vente - man må jo ikke det, flammene kommer ut av hullene når den er varm nok. Spørsmålet er hva som totalt sett tar lengst tid, og hva som totalt sett bruker mest fuel. Er jo en veldig enkel sak å teste, men jeg er avskåret fra spritbrenneren min denne uken. Jeg kan prøve neste uke hjemme.
 13. Hvorfor forvarme? Hvis man har kjelen på de første 2 minuttene kaster man ikke vekk energi, og sparer 2 minutter? Eller tar det totalt lengre tid og mer fuel?
 14. De skal rasere flotte og viktige turområder i Sølsheimen og Nordhordaland. Ingenting å rope hurra for... 😭
 15. Apoteket. Vannrensetabletter og vannfilter blir aldri like effektivt som å koke vannet for å fjerne bakterier. Dette er informasjon jeg fikk fra ett labratore som driver med vannprøver. Produsenter av tabletter og filter skriver gjerne at det fjernes 99,99% av bakterier, men det må tas med en stor klype salt. Koking er visstnok mye bedre. Brenner har man gjerne med seg uansett, men kanskje man ikke gidder å bruke det hvis man tilfeldigvis passerer en vannkilde som man tror er trygg, men ikke 100% sikker. Da synes jeg ikke det virker dumt å ha muligheten til å hive nedi en tablett, for sikkerhets skyld, og håpe på at den virker godt nok. Men er det en vannkilde man vet er dårlig, ville jeg kokt vannet - hvis det jeg har fått vite stemmer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.