Gå til innhold

Marius Engelsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  220
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Marius Engelsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Marius Engelsen

  ØK: Exped Orion Extreme 3

  Ønsker å kjøpe ett brukt Orion Extreme 3 telt. Til info, så er 2018 modellen lengre (liggelengde) enn den gamle, så jeg kjøper gjerne din gamle modell slik at du kan oppgradere til den nyeste modellen 😁
 2. Marius Engelsen

  Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Marmot Vapor 4P, som jeg har, er ett telt man bare kan glemme å få ned i kajakken 🤪 Men dette så jo overkommelig ut, selv om det er en del forskjell på de to. Orion extreme 3 blir vel enda litt større, men pakkstørrelseforskjellen på 2 og 3 manns pleier vel ikke å være allverden? (Ganske liten vil jeg tro?). Hvordan skal jeg få dette innkjøpet «godkjent» hos fruen, blir neste utfordring. Noen som har ett brukt orion 3 til salgs?
 3. Marius Engelsen

  "Ny" GPS for vinterturer

  De nye telefonene er vanntette, og lifeventure har gode vanntette deksler. Disse smarttelefonene du nevner er jeg forsåvidt enig i at ikke er like pålitelig som en GPS. Men en slik ulefone armor ser klart mer robust bygget ut enn en vanlig telefon, tilsynelatende ihvertfall, jeg har ikke prøvd. På fine sommer og vårturer er gjerne ikke en GPS så kritisk at man må ta den med i tillegg til kartet, men smarttelefonen er gjerne med i lommen uansett?
 4. Marius Engelsen

  Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Der var ett telt til ja som må vurderes Orion har bedre lufting, full myggnettingdør i innerteltet, større fortelt som er bedre egnet til matlaging, høyere, smalere, og veier og pakker mer? Og der er forskjellen sånn omtrent? Er det veldig stor forskjell på pakkvolumet? Det der lille kiloet mer eller mindre i vekt er kanskje ikke det viktigste for meg i denne forbindelsen.
 5. Marius Engelsen

  Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Takk Ja, det gjør jo ingenting om ungenes bamseunserlag overlappes litt. Føles det trangt når man har det slik, eller går det helt fint?
 6. Marius Engelsen

  tur/friluftsbukse helår?

  Er det membran du er ute etter er trollveggen ett godt valg. Avtagbare snølåser i bena, og avtagbar BIB med seler (BIB kjøpes utenom).
 7. Marius Engelsen

  Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  1: Vurderer dette til padletelt, eller evt. fjellreven abisko dome. Jeg er ganske sikker på at abisko dome har meget lavt pakkvolum, hvordan er pakkvolumet til orion extreme i forhold til Abisko Dome? 2: Det andre jeg lurer på er orion 2 vs orion 3. Jeg ser at man får plass til to voksne LW underlag i orion 2 i følge bildene, men føles det trangt, eller går det helt fint? 3: Hvordan er pakkvolumet på 2 vs 3 manns? 4: Får jeg plass til meg med ett exped MW underlag og to unger på ajungilak bamse underlag i orion 3? 5: er det stor forskjell på pakkvolum på orion extreme vs orion exteme UL? UL er kun aktuelt hvis det har full myggdør og helt tett dør i innerteltet.
 8. Marius Engelsen

  Vintertelt over Hardangervidda

  Jeg har bare gode erfaringer med tunelltelt med bra fortelt. Graver man grop i forteltet får man god plass.
 9. Marius Engelsen

  "Ny" GPS for vinterturer

  Skjønner. Da har du helt sikkert rett 👍
 10. Marius Engelsen

  "Ny" GPS for vinterturer

  Den er ikke værre om vinteren enn andre smarttelefoner i samme segment, hvis det var det du mente. Jeg har iPhone via jobben, her har vi hatt 5 iPhoner i hus. 3 av de har hatt meget bra batteri i kulden, nesten upåvirket av kulde. En har hatt helt ok batteri, og en ble tom for strøm når du tok den ut av bukselommen i kulden, og var tilbake på 80% etter 3 minutter lading. Samme batteriproblemer har bla. Samsung og flere andre hatt, at man ikke kan ligge telefonen i vinduskarmen på soverommet, for da er den tom for strøm før morgenen. Men det har med dårlige batterier som er blitt laget å gjøre, og har gått på tvers av merker.
 11. Marius Engelsen

  Video: Padling rundt Hjartøyna og Fjellspollen.

  Takk! Ja, det er virkelig flott å padle her. Det beste av alt er at jeg slipper å bruke bilen for å dra på padletur, et holder å trille den 100 meter
 12. Padletur Desember 2018 fra Neset, rundt Hjartøyna og en runde i Fjellspollen og Trengereidpollen. I Fjell kommune på Sotra. Turen begynner med litt bølgepadling og noen surfeturer. I Fjellspollen kjemper vi imot vinden, og padler gjennom en fin strøm på vei tilbake til Neset Det blåste omkring 10m/s den dagen, og var mellom 1-5 grader. Fint område, anbefaler å ta en tur der! Dessverre pekte kameraet litt høyt og stod litt skjevt. Lærdom til neste gang å passe bedre på Link: https://youtu.be/kb4fmmQKti0 (4 minutter) (Jeg har også laget en kortversjon for den utolmodige på 1,5 minutter: https://youtu.be/Rr2CcFK57D0 )
 13. Marius Engelsen

  "Ny" GPS for vinterturer

  Jeg forstod deg første gangen 👍 Det han mener er ting som prosessor, skjerm, den innvendige elektronikken etc. Men når det gjelder hus, robusthet og pålitelighet, så scorer en GPS høyere hos meg. Og dette med hanskebetjening hvis du har en knappe-gps. På det meste annet, synes jeg det er helt ubegripelig at en vanlig GPS enhet ikke er kommet milevis lengre i utviklingen, når smarttelefonen har hert der lenge. Kanskje smarttelefonen tar for mye av markedet, slik at det ligger for lite penger i utvikling? Det er tross alt ikke den vanlige turgåer som kjøper seg en GPS lengre, for de fleste har en smarttelefon som fungerer til formålet, og de begynner å bli vanntette de fleste modeller (eller man bruker en vanntett pose/deksel).
 14. Mine stoltrekk har ikke en sånn lomme. Har to stk...
 15. Har heller ingen lomme på mine?... Eller masse gode tips!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.