Gå til innhold

Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  140
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Vandrefalken vant dagen sist Juni 12

Vandrefalken hadde mest likt innhold!

Om Vandrefalken

Nylige profilbesøk

860 profilvisninger
 1. Er stygt redd for at jeg kommer til å kikke myyyye på dette i tiden fremover når ny info/videoer og pris evnt måtte komme. 😅 Satt tilfeldigvis å så på liknende telt/løsninger selv, mesh telt med tarp over osv osv. Og så dukker dette opp som svar fra himmelen! Aiaiai 🤣😋
 2. Kort video som viser teltet i litt forskjellige konfigurasjoner.
 3. Kjent form på teltet, men hakket mer fleksibelt kanskje enn andre typer telt som dette? Er uansett veldig spent på dette selv kjenner jeg, satt senest i dag og så etter nye telt litt tidligere.
 4. Solo Stove har sommersalg på nettsiden for tiden, på tilbehør også :)Blir nok billigere selg med import, men aner ikke hvor fort den går i posten da. https://www.solostove.com/solo-stove-lite
 5. Jeg har Sierra Designs sin Quilt, med circa samme temp ratings som den du viser til, dog jeg har også sett en del 'backcountry bed' versjonene, de ser så digg ut! Design uten glidelåser og lett og pakke seg inn i, samt lett og lufte som man ønsker. Veldig behagelig stoff også. Veier relativt greit lite, og tar ikke store plassen. Selv er jeg strålende fornøyd, klart det er ikke samme typen design, men av material og sovekomfort så anbefales Sierra Designs sine løsninger. Og det å kunne skli liggeunderlaget inn under posen er genialt. Jeg har sovet ned mot 1-3 grader i min, og jeg vil tro det er lettere og holde på tempen i den du viser til, enn min, som strengt tatt er åpen i ryggen, men mindre man pakker seg inn. Men, jeg er også varm av natur, og sover også varmt.
 6. Huawei Watch GT kan man få billig, og helt nye, på Finn bl.a Den er enkel og god til flere ting, 2 ukers batteritid på 46mm modellen med pulsmåling på og ca 90 minutter trening i uken, står det. Den holder i hvert fall bra batteritid, men operativsytemet er noe mer "Lukket" i form av 3. part apper. Men det som er der er bra, synes jeg. Ta en kikk om så Vann tåler den også, så at den er grei til turer tviler jeg ikke.
 7. Vel, jeg må si jeg liker 'liner' i posen, da jeg velger å tro at den forlenger posens levertid, samt at den gir økt temp dersom jeg trenger det. Bruker også liner'en for seg selv når det er varmt nok til det. Lå i telt med dama i hver vår pose senest natt til i dag. Vi har veldig forskjellig temp toleranse ("fryse punkt"), hun lå i en pose med komfort temp på 9 grader, det var kanskje 6 eller no, hun frøs da. Jeg klarte meg fint i egen pose uten noe ekstra klær eller noe, hun lå med to lag i sin pose ++. Ga henne liner'en min, dette sa hun selv hjalp veldig, så mye at hun tok at litt av lagene hun hadde på. Så de turene jeg så langt har hatt, har den gjort nytten. Men det er én manns erfaring. To-pose system er jo også selvsagt noe å vurdere, som andre sier.
 8. Jeg vet ikke hvor mange liter min Klättermusen rumpetaske er, men den er større enn 2 liter vil jeg tro. Uansett! Jeg har blitt glad i den, haha. Den er lett å feste på sekken som min "day pack" når jeg går tur, den kan has rundt livet, eller på skrå over ryggen og sitter veldig godt. Beltet og strammerene er også knallgode. Tåler vær og vind, har kvalitets glidelåser og materialer osv osv. Klättermusen har mye bra kvalitet på sekker og slikt. Men ja, du må jo kjenne på det selv. 😅
 9. Når det kommer til Peak serien: Bor på et sted her på Vestlandet som er spesielt værutsatt med regn og snø (sludd) byger, så at det må tåle det som blåser og det som er vått, er et must. Det var jeg selv veldig spent på. Jeg har selv, på tur eller i hverdan, aldri opplevd å bli våt gjennom noen av plaggene, eller festet mellom knickers og gamasjene. De festes med to metall "knapper", men det er også et knappefeste på selve gamasjen som strammer rundt leggen, under klaffen, over to-veis glidelåsen. Det er også en strikk inne i øverste del av gamasjen som har flere hull og en egen knapp på, justerer hvor tett dette sitter rundt leggen. Så for meg personlig har dette fungert utrolig bra. Her er myye detaljer gjennomtenkt og fungerer supert i praksis. Ventileringen i alle 3 delene er også digg, og hetten på anorakken er (høres kanskje rart ut) den beste jeg har hatt mtp passform og justeringer. Har ikke på noe tidspunkt vært bekymret for å bli våt gjennom hverken sømmer eller annet, og har null tegn til slitasje på noen av plaggene etter så mye bruk. Dette er mitt go-to regntøy, spesielt anorakken (av og til har jeg en Bergans Superlett regnbukse når jeg er på jobb, men ikke alltid). Kanskje jeg har vært heldig, men velger å tro at her er det kvalitet som svarer til pris. Jeg så forresten av Amundsen Sport har lanser en bukse versjon i samme Peak serie, i stedet knickers pluss gamasjer, om en ønsker det.
 10. Gleder meg sånn på dine vegne, hadde nesten glemt ut at turen ikke var gjort enda 😅 Kos deg, masse!
 11. Det har Abisko Dome også, altså eget mesh some alternativt innertelt. Det er også laget sånn at en kan ha det uten ytterteltet om man ønsker det, selvstående. I tillegg må det nevnes at Dome teltene har diagonale innganger i ytterteltet, noe Allak ikke har. Nå er jeg over gjennomsnittet glad i Abisko Dome 2, da det har bevist hvor fantastisk bra det er. I tilegg bråker det mindre i vinden enn Allak 😅 Noe i hvert fall jeg kjente på 😛 Ikke at det er umulig å løse da
 12. Nå har jeg brukt Biolite Headlamp siden midten av Desember i alt fra joggeturer til spasering og skogstur, og siden de nå (snart) får den inn på Outnorth, og sikkert andre plasser i Mars, så klarer jeg ikke dy meg med å skryte litt. For en knallgod hodelykt! Utrolig komfortabel, lett å justere, veier lite, er vel balansert fremme/bak om man f.eks jogger litt eller er i andre aktiviteter annet enn gåtur med/uten sekk. Kan tiltes for å finne den vinkel man ønsker, har flere lysmoduser (frem, vid, kombo, rødt, sos) hvorav disse kan også dimmes til den styrken man ønsker. Nei, den er ikke verden kraftigste eller har lengst batteritid. Men den er MER enn nok på lysstyrken til den bruken og behovet jeg har hatt, og samme med batteritiden. I tillegg er den USB-oppladbar, batteribanken er med på tur uansett, men lykta har jeg ikke hatt behov for å lade på tur enda. Men godt at muligheten er der. Kommer i flere farger og tåler litt vann om det skulle regne eller liknende. Så til de som er ute etter noe lett på hodet, med god batteritid og lys, lett å bruke, lett å tilpasse, lett å lade uten å drasse med seg ekstra batterier som må kjøpes/lades separat, ja da ville jeg virkelig vurdert denne. I tillegg koster den bare 600!
 13. Etter å ha vært så fornøyd med kvaliteten og komforten på GridArmor sine Bambus/Bomull sokker og boxere kjøpte jeg like så godt enda flere nå, slik at at jeg har nok av begge deler til å slippe andre merker/typer. De har også typer som er litt forseterkede, anbefaler også disse (vanlige er avbildet). I tillegg kjøpte jeg GridArmor BambCotton understøysett i Sort farge, og første test var rett og slett deilig. Det ble også en Leatherman Skeletool CX med Leatherman Bit Kit 21bits og Nylon Sheath med lommer. kjekk liten sak til jobb og tur.
 14. Jeg er en av de som alltid har med seg litt for mye "i tilfelle i tilfelle", men det fynker 😛 Om så bare for min egen psyke, hehe. Så, som regel har jeg med meg tennstål som gir god gnist. Bruker dette primært da det tåler det meste og fynker "alltid", også til enkle ting som å antenne gassbrenneren. Så har jeg med meg noen hjemmelaga antennere laget av 3 fyrstikker, surra med bomull og tråd dyppet i talg. Dersom bålet/veden gjør seg vanskelig. Og så har jeg stormlighter circa som denne vist på bildene under. USB-oppladbar (har alltid med meg batteribank på lengre turer), men man må selvsagt helt inn i plasmaen med det som skal antennes, avhengig av hva man skal antenne så er/er ikke dette et problem. Men det er klare fordeler med lightere som har flamme o.l som stikker ut. Så sikkert bedre alternativer men for MEG har den fungert helt topp. Lenge varer den også per lading. Den kan heller ikke "blåses ut", og den antenner ting som regel veldig kjapt. Så disse tre tinga er som regel alltid med meg på tur når matlaging er i bildet. Husker ikke nederste grense jeg har brukt den i, eller om det faktisk er det. Er heller det at den ikke skal blir eksponert for temp 50+ eller være antent i mer enn 5 sekunder av gangen, for å være sikker. Men det har ikke akkurat vært noe problem eller hinder. 😅 Amazon link som jeg mener er den jeg har/kjøpte.
 15. Jeg leser også det som at R-verdien blir svekket, altså nedre komfort temp blir høyere på gradestokken. (Fra -25 F til -17 til -15 F) Derfor -25 til -27 celcius, circa. OM jeg konverterte riktig nå. 🤔 Ikke at det nødvendigvis har sååå mye å si, men jeg leser det også den veien.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.