Gå til innhold

Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  134
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vandrefalken

Nylige profilbesøk

825 profilvisninger
 1. Jeg vet ikke hvor mange liter min Klättermusen rumpetaske er, men den er større enn 2 liter vil jeg tro. Uansett! Jeg har blitt glad i den, haha. Den er lett å feste på sekken som min "day pack" når jeg går tur, den kan has rundt livet, eller på skrå over ryggen og sitter veldig godt. Beltet og strammerene er også knallgode. Tåler vær og vind, har kvalitets glidelåser og materialer osv osv. Klättermusen har mye bra kvalitet på sekker og slikt. Men ja, du må jo kjenne på det selv. 😅
 2. Når det kommer til Peak serien: Bor på et sted her på Vestlandet som er spesielt værutsatt med regn og snø (sludd) byger, så at det må tåle det som blåser og det som er vått, er et must. Det var jeg selv veldig spent på. Jeg har selv, på tur eller i hverdan, aldri opplevd å bli våt gjennom noen av plaggene, eller festet mellom knickers og gamasjene. De festes med to metall "knapper", men det er også et knappefeste på selve gamasjen som strammer rundt leggen, under klaffen, over to-veis glidelåsen. Det er også en strikk inne i øverste del av gamasjen som har flere hull og en egen knapp på, justerer hvor tett dette sitter rundt leggen. Så for meg personlig har dette fungert utrolig bra. Her er myye detaljer gjennomtenkt og fungerer supert i praksis. Ventileringen i alle 3 delene er også digg, og hetten på anorakken er (høres kanskje rart ut) den beste jeg har hatt mtp passform og justeringer. Har ikke på noe tidspunkt vært bekymret for å bli våt gjennom hverken sømmer eller annet, og har null tegn til slitasje på noen av plaggene etter så mye bruk. Dette er mitt go-to regntøy, spesielt anorakken (av og til har jeg en Bergans Superlett regnbukse når jeg er på jobb, men ikke alltid). Kanskje jeg har vært heldig, men velger å tro at her er det kvalitet som svarer til pris. Jeg så forresten av Amundsen Sport har lanser en bukse versjon i samme Peak serie, i stedet knickers pluss gamasjer, om en ønsker det.
 3. Gleder meg sånn på dine vegne, hadde nesten glemt ut at turen ikke var gjort enda 😅 Kos deg, masse!
 4. Det har Abisko Dome også, altså eget mesh some alternativt innertelt. Det er også laget sånn at en kan ha det uten ytterteltet om man ønsker det, selvstående. I tillegg må det nevnes at Dome teltene har diagonale innganger i ytterteltet, noe Allak ikke har. Nå er jeg over gjennomsnittet glad i Abisko Dome 2, da det har bevist hvor fantastisk bra det er. I tilegg bråker det mindre i vinden enn Allak 😅 Noe i hvert fall jeg kjente på 😛 Ikke at det er umulig å løse da
 5. Nå har jeg brukt Biolite Headlamp siden midten av Desember i alt fra joggeturer til spasering og skogstur, og siden de nå (snart) får den inn på Outnorth, og sikkert andre plasser i Mars, så klarer jeg ikke dy meg med å skryte litt. For en knallgod hodelykt! Utrolig komfortabel, lett å justere, veier lite, er vel balansert fremme/bak om man f.eks jogger litt eller er i andre aktiviteter annet enn gåtur med/uten sekk. Kan tiltes for å finne den vinkel man ønsker, har flere lysmoduser (frem, vid, kombo, rødt, sos) hvorav disse kan også dimmes til den styrken man ønsker. Nei, den er ikke verden kraftigste eller har lengst batteritid. Men den er MER enn nok på lysstyrken til den bruken og behovet jeg har hatt, og samme med batteritiden. I tillegg er den USB-oppladbar, batteribanken er med på tur uansett, men lykta har jeg ikke hatt behov for å lade på tur enda. Men godt at muligheten er der. Kommer i flere farger og tåler litt vann om det skulle regne eller liknende. Så til de som er ute etter noe lett på hodet, med god batteritid og lys, lett å bruke, lett å tilpasse, lett å lade uten å drasse med seg ekstra batterier som må kjøpes/lades separat, ja da ville jeg virkelig vurdert denne. I tillegg koster den bare 600!
 6. Etter å ha vært så fornøyd med kvaliteten og komforten på GridArmor sine Bambus/Bomull sokker og boxere kjøpte jeg like så godt enda flere nå, slik at at jeg har nok av begge deler til å slippe andre merker/typer. De har også typer som er litt forseterkede, anbefaler også disse (vanlige er avbildet). I tillegg kjøpte jeg GridArmor BambCotton understøysett i Sort farge, og første test var rett og slett deilig. Det ble også en Leatherman Skeletool CX med Leatherman Bit Kit 21bits og Nylon Sheath med lommer. kjekk liten sak til jobb og tur.
 7. Jeg er en av de som alltid har med seg litt for mye "i tilfelle i tilfelle", men det fynker 😛 Om så bare for min egen psyke, hehe. Så, som regel har jeg med meg tennstål som gir god gnist. Bruker dette primært da det tåler det meste og fynker "alltid", også til enkle ting som å antenne gassbrenneren. Så har jeg med meg noen hjemmelaga antennere laget av 3 fyrstikker, surra med bomull og tråd dyppet i talg. Dersom bålet/veden gjør seg vanskelig. Og så har jeg stormlighter circa som denne vist på bildene under. USB-oppladbar (har alltid med meg batteribank på lengre turer), men man må selvsagt helt inn i plasmaen med det som skal antennes, avhengig av hva man skal antenne så er/er ikke dette et problem. Men det er klare fordeler med lightere som har flamme o.l som stikker ut. Så sikkert bedre alternativer men for MEG har den fungert helt topp. Lenge varer den også per lading. Den kan heller ikke "blåses ut", og den antenner ting som regel veldig kjapt. Så disse tre tinga er som regel alltid med meg på tur når matlaging er i bildet. Husker ikke nederste grense jeg har brukt den i, eller om det faktisk er det. Er heller det at den ikke skal blir eksponert for temp 50+ eller være antent i mer enn 5 sekunder av gangen, for å være sikker. Men det har ikke akkurat vært noe problem eller hinder. 😅 Amazon link som jeg mener er den jeg har/kjøpte.
 8. Jeg leser også det som at R-verdien blir svekket, altså nedre komfort temp blir høyere på gradestokken. (Fra -25 F til -17 til -15 F) Derfor -25 til -27 celcius, circa. OM jeg konverterte riktig nå. 🤔 Ikke at det nødvendigvis har sååå mye å si, men jeg leser det også den veien.
 9. Jeg har en Silky GOMBOY 121-21 210mm Medium Teeth Folding Hand Saw og den har hvert fall i de 2, snart 3 årene jeg har hatt den vært helt rå. Sager som bare juling både på grønn og tørr ved og trær.
 10. Kjente jeg måtte le litt av meg selv når jeg leste svara dine her haha, for jeg kjenner meg sånn igjen! Blir like varm og klam, og tenker på akkurat de samme tinga. Men dette blir så bra så! Lakenpose i merino ull bruker jeg som sommerpose nermest, men er digg i kombinasjon av flere grunner. Men se an vær og temp før du reiser, så kjenner du nok hva som kan være lurest å kombinere med. Ha en fin tirsdag!
 11. Så jo helt knall ut det her, selve turen også, ååhh! Jeg har endt opp med å ha vaaarmt vann i en flaske som tåler det (liters flaske Nalgene) inni en ullsokk som fotvarmer når det har blitt kaldt nok, og det kan fort holde lenge i posen. Ikke at det var sånn super-tips, men men 😅 Skal heller gi en bedre kommentar om jeg kommer på noe. Så om ikke annet, god tur når den tid kommer!
 12. Panasonic Lumix FZ300 kan du fort få billig, og det har flere ting som var grunnen til at jeg skaffet det selv; goood zoom, vann/støvtett, bra batteri, 4k video, touch-skjerm som flipper, viewfinder, f 2.8 gjennom hele zoom lengden, osv. Det ser ut som et speilrefleks i størrelse, men er ikke noe stress å dra med seg, spesielt mtp hva man får utav det. Men det er meg Jeg er knapt amatør, men sjekk rundt på nettet for gode eksempler på bilder og video.
 13. Ta en kikk på Robens Raptor. Fabelaktig telt med mange fordeler. Fjellsport har det fremdeles på Outlet til snaue 3000, mye telt for pengene.
 14. Er diverse varianter av det som @Espen Ørud nevner, men mulig du sikter til en slik en, enkel og billig fra bl.a. XXL.
 15. Nei! Men stod å kikka på dette senest for ett par timer siden i butikken, haha. Har ikke hatt Mac n Cheese på maaaange år, spent på hva folks erfaring med dette som noe å ha med på tur er, og hva de evnt legger til det.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.