Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Mest komfortable liggeunderlag med akseptabel vekt?

  For noen måneder siden gikk jeg fra en Exped Downmat 7 LW til en Sea To Summit Comfort Plus Regular (rød serie), av litt forskjellige grunner. Litt vekt, litt størrelse; mest fordi jeg ville prøve andre ting. Den er ikke like tykk, og gir en helt annerledes følelse når man ligger på den pga luftkammerene, men jeg liker den. Liker veldig godt at den har to kammere som fylles med luft uavhengig. En kan justere komfort veldig enkelt med ventilene. Matten er også uhyre enkel å fylle med luft (kjøpte også en Air Stream Dry Sack, Orange 20L, for både oppbevaring av ting, samt fylle luft), men ikke minst; å tømme! FOR et genialt system! Når man åpner fullstendig på den doble ventilen de har utviklet så er hele matten, på lik linje med putene deres (kjøpte det også, knøttliten når pakken og veier NULL) tom for luft på sekunder og kan rulles opp. Det er seriøst magisk i forhold til å måtte trykke, presse, rulle, etc etc. som jeg var vant med. Det at de to kammerene også fungerer uavhengig av hverandre er også en slags trygghetsfaktor, personlig. Skulle noe skje med matten og det ikke kan repareres, så har en fremdeles halve matten igjen, med mindre man har spiddet tvers gjennom alle lagene. Har ikke sovet på bare ett lag enda, men jeg liker det. Er vant til å sove på rektangulære matter, så det var litt tilvenning; men så langt angrer jeg ikke etter noen måneder, og kommer til å fortsette med denne.
 2. Fjällräven Abisko Lite 1

  Fyr løst; har hatt dette en stund.
 3. Hva har du kjøpt nå!

  Driver å bytter ut litt av utstyret jeg har, samt legger til litt, såååå da ble det i første omgang: Lifesystems Midge Mosquito Head Net LifeVenture Titanium Plate Snow Peak Trek 700 Mug Titanium Sub Zero Ultra Lightweight Titanium Spork PocketRocket 2 Stove En lett og solid tarp på grei størrelse blir vel neste.
 4. Nytt 2-manns helårstelt

  Du har for så vidt rett i at den kan være "litt høy" når man er alene, selv nå på rett rundt 3kg (+ evnt bunnduk); men for min del spørs det mer hvor lenge jeg skal være borte. Snakker vi én natt så er det litt bortkastet vekt. Men straks dagene øker, og om man trenger "camp" i vær, forhold eller som utgangspunkt for turer og fiske i området så er det helt fantastisk! Har til og med kneppet bort deler av innerteltet på det værste og hatt folk på små turstoler/underlag i teltet for kosen sin skyld. Hehe. Man må fremdeles før de 3 stengene inn fra ene siden mot midten, som er åpen, og inn i stangkanal på motsatt side. De er fargekodet, og når man har prøvd ett par ganger går det veldig fint, selv alene. Det største å komme over var selve "løftet" når man skal reise teltet med første stanga når alle er på plass. Men så lenge man stoler på teltet og gjør ting riktig så er det ikke noe problem!
 5. Nytt 2-manns helårstelt

  Bare bra med flere perspektiver og erfaring! Hehe. Om jeg husker rett så har "red label" (kerlon 1200) 12kg bruddstyrke, mens Abisko serien har 15kg. Dog, med en liten forskjell. Abisko og Keb serien har 20D/40D på hoved delen av ytterduken (9kg og 15kg bruddstyrke), men har forsterkninger langs kanter etc på 40D/70D på først og sistnevnte; da områder hvor sjangsen for slitasjer er størst. Har ikke alle tallene i hodet, men for å si det enkelt; begge to lager kjempe gode duker, med høy styrke over de fleste andre leverandører. Også på gulvet. I tillegg er de også beregnet (pun intended) på nordisk vær; som f.eks mye regn og vind. Det liker jeg. "Ytterteltet er sydd i Fjällrävens nye tekniske TripleRip-nylon, og en innovativ konstruksjon som kombinerer to ulike materialvekter – 20 denier øverst og 40 denier nederst der slitasjen er mest intens – gir førsteklasses styrke til tross for den lave vekten." Uten at jeg kan sitere nå direkte så lurer jeg på om ikke Dome 2 også bruker 10mm påler, kontra 9mm på Red Label. Småting, men du spurte. En av tingene som drar med mot Fjällräven er dog designløsninger de benytter ved ventilasjon etc og smådetaljer; men også støy/lyd fra teltet. Hilleberg bruker mye metall glidelåser etc som lett lager lyd om det blåser. Jeg har hatt netter i Hilleberg telt som jeg så absolutt ikke vil ha igjen. xD Hehe. Ikke synes jeg det har vært like mye lyd i duken heller fra FjR teltene, men hvem vet. Har ikke hatt noe problemer med glidelåslyder eller andre ting som skaper uro i hvert fall. Dette var et av de største turn-off'ene med Soulo'en for min del. Kerlon 1000 har 8kg (som regel på gul serie) Kerlon 1800 og 2000 som Black bruker er 18kg og 20kg. Hva Keb er husker jeg ikke på stående fot; men la merke til disse detaljene først når jeg fikk en telt-bok med ett av kjøpene for lenge siden. Helsport Reinsfjell f.eks har jeg lenge hatt lyst til å prøve men lommeboka.. hehe.
 6. Nytt 2-manns helårstelt

  Keb teltene har jeg ikke personlig erfaring med, annet enn hva jeg leser og ser; men har hatt Abisko Dome 2 en god stund nå, på mer enn nok turer i variert vært til å ha full tillitt til teltet. Igjen, har ikke hatt det i veldig tung snø; men så langt har jeg ikke hatt noen bemerkninger, verken på om jeg "stoler" på teltet eller skader etc. Og ikke undervurder størrelsen, det er KJEMPESTORT (Dome 2) for 1 person. Har et Abisko Lite 1 i tillegg; samme gjennomførelse av materialer og design. Fjällräven har mye smarte løsninger synes jeg. Deres Abisko telt har sterkere duk enn teltene i rød kategori hos Hilleberg (her må man se på hva den faktise bruddstyrken er og ikke bare ta Denier som Denier, uten videre). Personlig er jeg fan av bunnduker; så det har jeg på begge. Men det er også smak og behag. Har brukt Dome 2 uten bunnduk noen ganger før jeg fikk den, på fuktig bakke uten at jeg merket noe konsensproblemer av den grunn. Måtte bare slenge det med i diskusjonen! Lykke til!
 7. Nytt 2-manns helårstelt

  Jeg er enig i at Staika/Allak er et bra telt- men forruten selve oppsettet med påler og klips på utsiden, så vil jeg påstå Dome 2 har bedre løsninger mtp lufting, asymmetriske dører (lik Staika, ikke Allak, om jeg husker rett), og veier til gjengjeld mindre; selv om det er stort. Staika, da som Black Label telt, har litt høyere bruddstyke osv, da må en evnt sammenligne med Keb Dome, men Abisko Dome vil jeg argumentere som en bedre versjon av Allak, både i stoff, vekt og løsninger. Måtte bare nevne det siden du hev Staika inn på listen igjen. Igjen, selve oppsett dersom du skulle ha drittvær gjør Allak/Staika litt lettere, men løsningen i selve teltets design, innertelt og lufting gjør Fjällräven sine bedre, spesielt i lengden og dersom man skal bo i dem. Just my two cents.
 8. Tentipi Olivin 2

  Kult! Og takk for tilbakemeldingen Har du flere bilder fra utflykter med Olivin 2? Hvor går du frem når du setter opp teltet, f.eks i kuling på vinterstid sluk du nevner. Dette med mangel på fortelt, var muligens én av grunnene i tillegg til vekten som gjorde at jeg "feiga ut". Men liker det veldig, veldig godt! Hvordan forholder du deg selv til dette? Lager tarp-tak utenfor et sted? Fyrer i teltet? Setter veldig pris på all informasjon og erfaringer du måtte komme med!
 9. Tentipi Olivin 2

  Hei @Jeagle har du dette enda? Evnt. fortsatte du å bruke det? Veldig spent på hvordan dette er og holder seg- vekten er én ting, men konseptet liker jeg veldig, veldig godt! Er bare så synd at det er så lite god info der ute.
 10. Guttetur Rogaland - trenger tips!

  Til en litt mer "kosetur", hvor en kan gå på nærtliggende topper, i tillegg til å sette opp fin camp, fiske osv om man ønsker; så har jeg lenge fått anbefalt Røssdalen. Dit skal jeg i hvert fall selv i sommer med noen kompiser! https://www.ut.no/tur/2.2122/
 11. Hva har du kjøpt nå!

  Heldig! Har så lyst å prøve et slikt telt! Har kjøpt litt her og der i det siste, men DET siste jeg har kjøpt meg er en Ridgeline Bushmaster Smock (anorakk). Har hatt den i ett par dager nå her på vestlandet, i alt fra pøsende regn til kulde og sol- tipp topp!
 12. Ny storsekk (80-100liter)

  Forrige gang jeg kjøpte sekk ble det Gregory Baltoro for min del i hvert fall- FOR en sekk. Eneste en må være obs på er rygglengden, men den er fenomenal på så mange, mange måter. Angrer ikke et sekund!
 13. Oppgraderte telt fra Fjellreven i 2016

  Har hatt noen netter (uker, totalt) i et Abisko Lite 1 m/ footprint også nå. Må si jeg liker det så langt veldig godt. Gleder meg til å bruke dette videre! Lånte ett i fjor en periode, og kjøpte nylig ett selv også som jeg har prøvd ett par helger nå.
 14. Oppgraderte telt fra Fjellreven i 2016

  Laget en kort video med oppdatert inntrykk av mitt Abisko Dome 2, men sånn generelt om Fjällrävens valg av materialer osv. Er i hvert fall superfornøyd så langt, så klarte ikke dy meg før det evnt. blir en lenger overnattingsvideo eller noe slikt.
 15. Exped sitt "nye" pumpesystem

  Jeg har et underlag med innebygget, men ble lei av å pumpe for harde livet til tider- så kjøpte meg en Exped Schnozzel Pumpbag UL M. Denne fungerer utmerket, tar liten plass og jeg bruker den også som hodepute- da med mindre luft i. Til nøds så er den også vanntett i tilfelle en ønsker å pakke noe inn i den, evnt hente vann i tilfeller Til å være så kompakt, og at den i tillegg passet underlaget mitt, så var den helt genial.