Gå til innhold

Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  104
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vandrefalken

Nylige profilbesøk

441 profilvisninger
 1. Vandrefalken

  Hva har du kjøpt nå!

  Ikke bare bare å ha helg ser jeg på lommeboka, hjelpes.. så det ble: Raffia Hatt for ekstra skygge, ja jeg liker hatter, so sue me! 😛 Har flere jeg bruker til tur og daglig, ville ha en som lufter bedre osv. enn det jeg allerede hadde. Tech Case fra Outnorth, ikke til kamera, men til bedre pakking av ting jeg har, som f.eks elektronikk og andre diverse småting som jeg vil pakke bedre / mer systematisk. En gripetang for stekeplater/kokesett osv. Robens Zigzag Slumber W liggerunderlag. Skal være like tykt som Term-a-rest sitt, men 6cm bredere, og 3ish cm kortere. Passer for meg, og pakker bedre enn det enkleste jeg har nå, når jeg ikke nødvendigvis tar med meg det oppblåsbare. AmazonBasics Circular Polarizer Lens - 52 mm USB-lader (m/ display) for batterier til kamera da det ikke kan lade med ekstern batteribank direkte i kameraet. Panasonic Lumix DMC FZ-300 da jeg ønsker et annerledes turkamera enn det jeg hadde fra før. Jeg har et Lumix LX-15 som jeg har lagt ut for salg, da jeg ønsker noe som først og fremst har god zoom i en innpakning som også tåler litt vær. Har hatt det noen dager nå og så langt kjempe gøy å ta bilder, samt og filme med. Kjøpte også et ekstra batteri og liten "støtsikker" bæreveske for selve kameraet, for å være ekstra forsiktig på tur når behovet er der.
 2. Vandrefalken

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  Per i dag har jeg redusert min samling til ett; MLD Solomix XL m/ innertelt, begge i Dyneema Composite Fabric (eller Cuben Fiber). Bare sovet noen uker i det nå sammenlagt, men kjempe til solobruk, som er alt jeg gjør uansett. ^^
 3. Vandrefalken

  Bergans eller Robens?

  Jeg har ikke erfaring med teltet du nevner, men med en annen modell laget med samme material. Jeg synes Robens har gode løsninger på teltene sine, og ytterduken holder seg bedre etter en regnskur enn silnylon-dukene (som ja, er lettere), da den holder seg strammere når den blir fuktig/våt. Dersom du enda står og vipper så hadde jeg gått for Robens, personlig.
 4. Vandrefalken

  Ny lett tursko kombo

  Det er der jeg befinner meg siste par åra. Har gått helt bort fra gtx or andre membraner. Liker fordelen (mine ord) ved å heller ha sokker klar/på meg til det som kreves, og evnt gaiters til årstiden. Jeg har vanntette marsstøvler enda, to par, men det er samme der og; ingen membran og heller sokker avhengig av kulden. Dette har fungert så bra for meg at jeg føler nesten både beina og hodet har fått et nytt og bedre perspektiv, med opplevelsene. xD Da jeg bekymrer meg mindre, og irriterer meg betydelig mindre.
 5. Vandrefalken

  Ny lett tursko kombo

  Jeg har bare en 7-8 mil så langt på mine Altra Lone Peak 3.5 + gamasjer (sistnevnte veier ikke en pøkk men forhindrer dritt inn i skoa), og jeg kjøpte nettopp denne komboen av samme grunner som du nevner. Så langt helt kanon! Kjempe komfortable, men jeg er spent på langturer med "maksvekt" i sekken, kontra fjellsko eller liknende. Så langt bare mindre pakninger og dagsturer. Enn så lenge ser jeg ingen grunn til å gå tilbake, utenom på kanskje de kaldeste årstidene hvor det gjøres godt med isolasjon mot elementene. Blir føttene våte? So what. Det blir de av svette uansett, spesielt i andre typen sko. Deilig og ha noe som tørker fort, og det er ikke verre enn å bytte sokker i camp, evnt. ha noen sokker som er tette dersom du må fortsette og bruke skoa i campen og ikke vil kjenne på de våte skoa. Men bare det å 'drite' litt i om man tråkker i en pytt eller må vasse over en bekk, er deilig. Du går dem fort relativt tørre, og spesielt nå på de varmeste dagene har det bare vært positivt å kunne kjøle ned litt uten å stresse noe mer over det. Men vi får se i slutten av høste hvordan situsjonen er da, hehe, om den er like positiv eller om ting har endret seg. ^^ Spent på hvordan du opplever det også¨!
 6. Vandrefalken

  Hva har du kjøpt nå!

  Fikk gleden av å motta og prøve mine nye Altra Lone Peak 3.5 + små gamasjer i dag, og hipp hurra for et førsteinntrykk. Gleder meg til å gå videre med disse. ^^
 7. Vandrefalken

  Hva gjør man hvis man blir bitt av huggorm?

  Som voksen; med mindre du ikke merker noe (som f.eks hevelse) nokså kjapt, så har du sansynligvis ikke allergi mot giften som huggormen produserer. Det er heller ikke farlig, med mindre hevelsen skjer rundt f.eks hals, som gjør at man ikke får puste. Klart, er man hyperallergisk så vet man det kanskje på forhånd også, da man ofte er mot andre ting, og har adrenalin klar for å senke hevelsen. (Settes i låret.) Men det og bevare roen er ofte det viktigste. Mange merker ikke engang at man er blitt bitt før etterpå. Voksen huggorm gir også vanligvis mindre gift enn nyfødte, da de regulerer dette. Nyfødte gjør ikke, og sprøyter som regel mer/all giften om de biter. Dersom man er bekymret ta kontakt med lege, men bevar roen som sagt. Er man hyperallergisk så skjer det ganske fort, og man "slipper" å spekulere. Barn som blir bitt må man også bevare roen overfor, men kontakt legen, evnt. ambulanse og informer. I mange tilfeller (slik jeg er informert) ønsker personellet å dobbelsjekke hvordan det går med barnet osv. for å være sikker. Ikke tenk på at du må "suge ut giften" eller no. ^^
 8. Vandrefalken

  Klattermusen tor

  Høres ut som du har test-feltet klart da ja, hehe. Jeg har egentlig hatt lite å klage på med de forrige sekkene mine, litt pirk her og der, men har litt samme greia med dem som med telt; jeg liker å prøve meg frem, men må ofte selge for å kjøpe nytt. 😛 Slår meg ikke så ofte til ro, men prøver i alt i fra måneder til år av gangen, avhengig av hvor godt jeg liker produktet. Huff. 😛 Jeg må si meg veldig positiv til sekken, dog! Har ingen umiddelbare planer om å bytte til en annen, og som jeg nevnte tidligere så var det også pga designet jeg kjøpte den, da jeg vil bli flinkere til å pakke, samt pakke mindre. Solid så langt, og veldig behagelig til min egen kroppsbygning.
 9. Vandrefalken

  Klattermusen tor

  Hei! Jeg har ikke Tor, men har hatt Grip siden Juli 2017 + en 'Fimmafang' lumbarpack. Jeg kjøpte 60L versjonen for å forsøke å begrense hva jeg tar med meg på tur, haha, men meg om det. Forskjellene mellom de to modellene er dog ikke så forskjellig, forruten 'topplokket' som Tor har, versus rullelokk som Grip har. Materialene sekken er laget av er i høy klasse og forsterket med Kevlar i bunnen av sekkene. Mye fester på utsiden og veldig lett å justere. De er også 3000mm vanntette på selve sekken og 7000mm på kelvar forsterkningen i bunnen. Bæresystemet er HELT fenomenalt, for meg. Alle vil oppleve dette på sekker forskjellig, men jeg har prøvd flere fra Fjällräven, Osprey, Gregory osv og nå Klättermusen som siste og eneste 'storsekk' for meg. Jeg kommer ikke til å bytte med mindre de på en eller annen måte klarer å lage som måtte være enda bedre. Komforten på skuldrene og hoftene er knallgod! Til og med selve beltet er av knall kvalitet, og det kan strammes på 4 punkter rundt hoftene for å finne hva som måtte passe det, der du er på det stadiet på turen, med vekten du har osv. Jeg er litt usikker på hva du er ute etter, men spør gjerne på det du lurer på, JEG har så langt kun positive ting å si om Grip modellen, som da har samme material og bæresystem som Tor.
 10. Vandrefalken

  Hilleberg Soulo vs Unna

  Har nok vært innom den kanalen selv ja, hehe. Da tenker jeg f.eks de to hjørnene og videre oppover alt etter behov, i enden hvor du åpner døren. Høyre side, om du ser utenfra mot ytterdøren til teltet. Da får du fort god plass til f.eks lettere kokkelering/koking. Jeg får alltid litt "noia", så jeg ventilerer det jeg kan, men la oss si at det regner mye; i og med at man kan/bør plugge ut de to langsidene for å få litt 'løft' så har man i det minste litt gjennomtrekk, men det er alltid lurt å åpne øverst i ytterteltet under "hatten" også, så mye man kan uten at regnet treffer deg eller innertelt/utstyret ditt. Her må man selv også kjenne på magafølelsen ut i fra hvilken brenner man bruker, og hva man skal utføre. Jeg prøver alltid å gjøre mest mulig ute. Må jeg skru på brenneren inne så gjør jeg det helst til koking og under forhold jeg ikke kjenner som en risiko (vindkast mot duk, vindkast under mot brenner/boks, osv osv.) Kondens også, etter årstid og vær. Igjen så tenker jeg at størrelsen på bikkjene som er nevnt så langt vil man merke uansett hvilken av disse teltene, og man kan nok gjøre det, men det merkes nok. Unna er vel det eneste av de to som har sjangs/mulighet for plass til alle 3 (person, sekk og hund). Men dere kjenner hunden deres best, hehe. I veldig insekt prega områder så kjenner jeg at det har vært på sin plass, spesielt om varmen er der i tillegg. Man får også mulighet for å sette opp KUN mesh-inner i samme slengen, dersom man ønsker det med f.eks tarp over. Jeg kan til tider la insektene virkelig gå inn på meg, så for mitt eget sinn så liker jeg beskyttelsen haha. Men som du er inne på; med tarp som tilbehør til Unna generelt fungerer kjempebra! Er et par brukere her inne som også har mye erfaring med det, og ikke minst bilder med oppsettet. Jeg har brukt det flere ganger sånn, men har ikke bilder tilgjengelig for øyeblikket. Igjen så synes jeg Unna er et merkverdig fleksibelt telt til mange årstider og bruk; veldig undervurdert pga. mangelen på tradisjonelt fortelt.
 11. Vandrefalken

  Hilleberg Soulo vs Unna

  Hei! To spennende telt det står mellom her; begge gode telt med hver sine fordeler og ulemper ut i fra bruken du tenker, slik jeg ser. Nå har jeg ikke personlig erfaring med alt du nevner, men jeg har hatt Unna en god stund nå (og ett par netter i en Soulo jeg lånte), samt litt generelle tanker som kan være greie å ha. Jeg er selv rett over 175ish og har god plass igjen i teltet til egen sekk på 80L og "rottereir" dersom man føler for det. Selv plass til sko og litt enkelt utstyr mellom innerteltet og ytterduken, spesielt om den strammes ut (anbefales uansett tilfelle). Hvor god plass du har med en 110L sekk og hund i den størrelsen jeg ser for meg er jeg litt usikker på. Du vil nok få plass, men jeg ser for meg at blir 'akkurat', muligens. Forteltet på Soulo er vel knappe halvmeteren på det bredeste punktet, med to skrå-linjer. Er mulig du får sekken inn der, men ikke med bikkja i teltet på noen måte, vil jeg tro. Også avhengig av hvordan og hvor godt den sekken er pakka, tenker jeg (uten bikkja). Jeg tør påstå at luftingen er bedre/mer fleksibel på Unna, enn Soulo. Langs de to langsidene kan du stake ut små barduner som hjelper på luftingen og "løfter" det litt, samt at øvre halvdel (circa) av innerteltet kan rulles ned til kun mesh, for gjennomtrekk øverst. Unna har som Soulo, en slik "hatt" som beskytter litt, og du kan også ta ned deler av ytterduken på Unna for enda bedre gjennomtrekk gjennom begge dukene. Alternativt når været er der kan du ta ned hele døren innvendig og/eller utvendig, og dette er da langs hele den ene langsiden, ikke bare i en ende/halve siden som på Soulo. Begge teltene har, som andre Hilleberg telt, også mesh-inner som alternativer, dersom du på varmere dager skulle kjenne på det med bikkja i teltet som kondens kilde også, og trenger beskyttelse fra insekter. Unna er også glimrende på årstider hvor man kun kan benytte ytterteltet! Helt topp sammen med bunnduk også, for ekstra beskyttelse mot bakken om man er/har mye vekt og bevegelse i innerteltet. Unna har vært solid for meg i alt jeg har kommet over så langt når det gjelder regn, vind og lettere snøvær. Tør ikke påstå jeg har testa i full storm selv, men det er et solid telt. Det å ikke har fortelt er litt rart den første gangen og to, men det er kun snakk om litt omjustering om hvordan man tenker og praktiserer teltbruken. Til en viss grad var det nesten litt befriende. Det at hele teltet egentlig er frittstående uten at man MÅ ha teltplugger (når været tillater det selvsagt) synes jeg også er helt glimrende, både med og uten innertelt. Som nevnt tidligere har jeg plass til sko og lettere utstyr mellom ytter og innerteltet, men klart dersom været er møkk så trekker man det inn i innerteltet. Jeg pleier å ha trekk utpå sekken dersom det regner, og når jeg tar sekken inn i teltet så er det mange muligheter her; dersom man har pakket teltet slik at man kun setter opp ytterduk (pluss evnt bunnduken) kan man trekke inn og tørke ting litt før man fester innerteltet. Dersom innerteltet er montert for raskere, komplett oppsett, kan man ALLTIDS ta bort f.eks halvparten slik at man får god plass i ytterteltet alikevell til å gjøre det man må, om det da er sekk-relatert, matlaging eller andre ting. Dersom bikkja dog skal være med, kan jeg ikke svare godt nok på hvordan dette blir i møkkavær om den skal være inne me deg, men det samme kan også sies om Soulo, i den forstand, hvor det ikke er et alternativ engang(?) Alt i alt så er vekten, stoffene som er i bruk osv så like at jeg ser ikke noe her som trekker det ene forran det andre. Jeg er litt på Unna-siden selv, kanskje naturlig nok siden den ble mitt valg etter en mental omjustering, men jeg angrer ikke ett eneste sekund. Det er et fantastisk og fleksibelt telt, som gjør det lett å oppholde seg innenfor ytterduken dersom været skulle by på trøbbel. Soulo er litt mer "klaustrofobisk" i forhold, spesielt om bikkja er ute. .. og ikke for å glemme den utsikten du kan våkne med fra et Unna telt. Men det er meg. Lykke til videre! Les opp rundt omkring på tur med bikkje da jeg ikke har så mye erfaring her selv. ^^ Håper noen andre kan svare bedre her.
 12. Vandrefalken

  Hva har du kjøpt nå!

  Helle Utvær har jeg hatt i snart 3 år som turkniv nå; for meg har den vært ypperlig, men det er meg. ^^ Har prøvd litt fjellsko/støvler her og der, men Alfa sine M77 har jeg brukt siden militæret for 11 år siden, og klarer ikke finne noe som passer meg bedre, eller som er lettere å ha med å gjøre uansett årstid. Virkelig fantastiske sko som passer min mentalitet; fleksibilitet. Har to par; ett som er passe med tynne sokker, og ett for vinterbruk (tykke sokker i tillegg.) Helt glimrings.
 13. Vandrefalken

  Ny teknologi fra North Face - Ventrix

  Beskrivelsen minner veldig om Schoeller sin c_change, som Amundsen bruker i flere av sine plagg. Det de benytter er i hvert fall knallbra.
 14. Vandrefalken

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Sikkert bare jeg som liker ting som dette, så vel som store vista'er. Anyways, har ikke hatt annet enn mobilkamera de siste 13-14 årene (jepp) og liker følelsen av å i hvert fall PRØVE meg frem med noe annet nå. xD
 15. Vandrefalken

  Klokke?

  Har hatt min Seiko Coutura Kinetic Perpetual (SP007 mener jeg er modellen) i, tja, 7 år eller noe nå? Laget i Japan (dog har de også siden 2008 når den kom laget den andre steder), ser helt ny ut enda, brukt hver eneste dag utenom når jeg sover eller dusjer (vane). Tåler 100m vann/trykk, safir glass, aldri byttet batteri (lades og går på kinetisk energi), Har klokke, 24t klokke, dato, måned og skuddårs-teller. Eneste den ikke har er ukedag, men men hehe. Jeg ville ha noe som tålte litt, og ble fascinert over det kinetiske perspektivet. Dersom klokken ikke er i bevegelse på 24t så "stopper" den, i form av viserene, for å spare på energi, og kan ligge slik i ukes/månedsvis. Datoen/måned går fortsatt. Når den kjenner bevegelse igjen så går den automatisk frem til korrekt time/minutt/sekund med viserene. Aldri trodd jeg skulle anbefale en anminnelig, analog klokke før; men denne får toppkarakter fra meg! Aldri hatt problemer med den, og aldri angret en krone brukt på den når jeg kjøpte den. Sitat fra nettsiden om Kinetic Perpetual teknologien: "With Auto-Relay, the watch will, when not worn, operate normally for 6 months on a full charge, after which it goes into "sleep" mode for up to four years. The accuracy remains and the calendar continues to show the correct date, month and year, but the hands stop, conserving energy, until, once the watch is put on again, the hands automatically reset to the correct time."
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.