Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vandrefalken

Nylige profilbesøk

217 profilvisninger
 1. Noen som gleder seg til vinter fiske ?

  Japp. Var min onkel som ba meg prøve det når jeg var liten, første gangen jeg skulle isfiske, og ja det fungerte. Hehe. Har ikke prøvd det ved 'vanlig' fiske, men tradisjonen holder mål den dag i dag.
 2. Noen som gleder seg til vinter fiske ?

  Velkommen! Prøver å ha som tradisjon å fiske ørret på isen ved hytta til farmor og farfar om vinteren tillater det, med gulost på mark kroken. Har gjort det i vel over 20 år nå, med ett par mellomrom, blir fisk og like kjekt hver gang! Har ikke tenkt så langt frem enda, men takk for at du nå ga meg gnisten mot vinteren!
 3. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Ok, takk. Finner så lite om det på nettet selv; kan godt være at jeg var borti en modell med gamle stenger av en eller annen grunn.
 4. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Hva står det på fysisk på stengene? Jeg har ikke mitt/mine lenger, men mener det stod 7 eller 8mm på dem. O.o
 5. Hjelp til å velge telt

  Og nettopp DET er noe av det aller viktigste. Behold det der, så kommer du laaangt!
 6. Jeg spurte Martin fra NorwegianWoods kanalen på YouTube om denne sekken for ikke så lenge siden, da han har den og har brukt den en stund. Her er hva han svarte: "Hei. Jeg har 95 liter utgaven av sekken. Jeg fikk en ganske god pris hos XXL. Så langt har jeg vært veldig godt fornøyd med den. Tidligere har jeg brukt en litt mindre sekk (50L) til sommerturer. Problemet med den var at jeg ikke fikk plass til soveposen inni sekken. Med Trollhetta sekken er det grei plass til både sommerbruk og lett vinterbruk. Sekken har bra bæresystem. Ikke noe ubehag med 20+ kilo. Jeg er stort sett fornøyd med lommer og rom på sekken. På utsiden har sekken tre ganske store lommer i et elstisk matereale som funker fint til ting man trenger underveis på turen (både klær, mat og noe utstyr). Kvaliteten virker veldig bra. Jeg pleier ikke å herje med utstyret mitt, men så langt har jeg ikke fått noen skader eller slitasje på sekken. Utover dette virker det som denne modellen gir veldig bra pakkvolum og bærekomfort i forhold til vekt. Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om sekken så langt. Det finnes sikkert mer slitesterke modeller på markedet, men de veier ofte mye mer og denne ser ut til å tåle mitt bruk gansk så bra. Jeg har flere andre Bregans sekker også, men denne er min allround favoritt så langt. Hvis du lurer på noe mer konkret er det bare å spørre - Martin"
 7. Camping over flere dager - sekker

  Lurer på om jeg faktisk har sett den på den lokale MX-Sport'en, men kan også ta feil. Ligner dog veldig på Osprey sine nyeste modeller, som jeg liker veldig godt og brukte en 2,5L på Baltoro 85 når jeg hadde den, hvor Osprey har én fordel jeg ser ved første øyekast: slangen kan kobles av uten at du må tre hele røret ut av sekken igjen for å fylle på blæra. Fynker også om det er vann i slangen når du gjør det, da den er vanntett i begge ender ved koblingen. De har også en stor åpning i toppen slik det ser ut som Gregory har. Bare sånn om du ikke skulle finne den.
 8. Hva har du kjøpt nå!

  Knallbra! Godt å høre, kos deg! ^^
 9. Hva har du kjøpt nå!

  Jepp! Prøv den godt, både rygg, skulder og komfort. Den kan kjennes litt "annerledes" over skuldrene, sånn i starten, men tok ikke lange tiden for meg personlig.
 10. Hva har du kjøpt nå!

  Gikk bra Kajka 85 til Baltoro 85 i fjor og brukte sistnevnte i ett år, meget fornøyd med valget og dens løsninger over Kajkaen.
 11. Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte 2 Hydrapak Stash 1L flasker, samt en Sea To Summit Reactor Thermolite Sleeping Bag Liner. Hygge!
 12. Allround dags-sekk

  Osprey Syncro 20L er min "go to" når det kommer til kjappe turer i fjellet og som hverdags sekk. Her får jeg plass til jakke, regnbukse, tarp, drikkeflasker og en del andre ting uten problem selv. Den har også et snedig hjelm-feste i fronten. Har regntrekk i bunn som er godt og strekkbart, har 4 innstramminssnorer, og sidelommer av mesh/netting. I alt 3 hovedrom, med litt diverse sorteringsmuligheter, spesielt i front. Støtter også drikkepose og sitter godt på ryggen. Usikker på om de har andre størrelser av den, men har hatt min i flere år og er ufattelig fornøyd med den! Ikke nødvendigvis noe til å ha med på overnatting der man trenger alt av utstyr på seg, men til alt aent, ja takk!
 13. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Det trodde jeg også! Med mindre det rabla helt for meg så var definitivt Unna-stengene tykkere.
 14. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Vel, jeg kan si hva jeg selv gjorde til slutt; så kan du selv vurdere deretter. Det er dog minimalt med erfaring, men selv er jeg fornøyd. Det er mye jeg liker med Helsport SL telt, men jeg vet ikke hva det er lenger.. både duken og stengene synes jeg kjennes for tynne; og det kan godt være de ikke er det, men førsteinntrykket var litt "oi.." spesielt i bunn. I tillegg er jeg vandt med at "badekaret" går høyere opp. Jeg fant heller aldri noen bunnduk som ville passet til Trolltind, så vidt jeg vet så er dette ikke produsert? Er også en vanesak å ha dette, og når det ikke er så mye fortelt i dette, så spiller det ikke SÅ mye rolle mtp kondens, men sånn generelt så synes jeg fremdeles det er greit. Dette har Unna, i tillegg kan man kjøpe innertelt til Unna i netting til de varmeste årstidene. Med rabatt så ble Unna+bunnduk nokså likt et Trolltind, og ekstra innertelt kan skaffes senere for mer fleksibilitet, tenker jeg. Det at det også er lett å sette opp som en gapahuk synes jeg er genialt! Og apropos det å sette det oppe; stangkanaler. Her er jeg igjen vant med Fjällräven og til dels Hilleberg sine. Jeg synes stengene passer og glir bedre, i tillegg til at de er fortsterket i endene. Bardunene synes jeg også er i bedre kvalitet; og ja det er Hilleberg sin Red-line, så duk, stenger og vekt er sterkere men med mere vekt. Så langt har jeg ikke brydd meg om dette, altså vekten. Trolltind hadde mange gode løsninger synes jeg, og vekten er ikke til å skimte av. Men Unna hadde for mange ting som var bedre, for meg, og den er mer fleksibel på sett vis. Så her blir det Unna med bunnduk videre, og et ekstra innertelt senere en gang. Tarp'en har jeg uansett, så skulle jeg trenge ekstra uteområde og være ikke er helt j*velig så får det duge, som mitt eneste all-round telt.
 15. Hva har du kjøpt nå!

  Nylig fått: Hilleberg Unna + Bunnduk På vei: Klättermusen Grip 60L + Stretch Pocket, Chalk Bag og Laundry Bag Klättermusen Fimmafäng 2.0 Lumbarpack, Storm Blue, 4L Cébé Lhotse Matte Black, solbriller Solo Stove Lite Mye er kjøpt på prosenter og brukt (som vanlig), i tillegg til at annet må selges, men gleder meg. Alltid hatt lyst å prøve Klättermusen sine sekker og i år kom to nye, Grip og Tor, så nå gleder jeg meg veldig!