Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vandrefalken

Nylige profilbesøk

148 profilvisninger
 1. Hilleberg 2018

  Når jeg så den på lørdag så tenkte jeg rett og slett "jaja, montro om de andre lanserer noe?" Var ikke noe som interesserte meg personlig.
 2. Selv har jeg denne. https://www.ultramarathonrunningstore.com/LED-Lenser-SEO7R-Headlamp-Head-Torch-p/ledlenserseo7r.htm
 3. Nytt og moderne DNT hyttetun åpnet i Rogaland - SKÅPET

  Jepp! Flere ganger, dog før hyttene ble bygget ferdig. Bildene er fra når de var under bygging. Det er flere berg og plasser man kan ligge på, litt gress her og der. Dersom man vil være i nærheten av vannet/hyttene. Man kan også rigge seg til litt videre oppover stien mot den røde, gamle hytten, noen hundre meter videre bare, til høyre. Mye fin utsikt over alt. Røssdalen kan ha mye folk ja, men er helt FANTASTISK fint i tillegg. Om man ikke vil ligge på "hovedcamp'en", som huser 25-30 telt uten problem med plass, kan man se etter alternative steder videre innover stien. Der er det myyye fint. Røssdalen er helt fenomenalt anlagt og en kortere tur enn Skåpet i Vinddalen.
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Fikk ny "turKAMERAt" i posten i dag.. Sony Xperia XZ Premium ^^,
 5. Helsport Reinsfjell Superlight 2 Lilla

  Takk! Skal lenke den videre.
 6. Noen som har sett dette i person? Så litt snasent ut. Link: https://www.skittfiske.no/avdelinger/friluftsliv/telt-lavvu/telt/helsport/helsport-reinsfjell-superlight-2-lilla-limited-edition-193207-p0000272852
 7. Erfaringer rundt kuppeltelt?

  Jeg er en av de som liker selvstående telt veldig godt, helst inkludert inngangene. Når har jeg ikke prøvd de andre to, men kunne tenke meg å prøve Reinsfjell SL 2, bare for å sammenligne; men Dome 2 er i hvert fall helt fantastisk. Ventileringen og materialene med mer når det kommer til løsninger er det ikke til å kimte av. Teltene har mange, virkelig gode løsninger som gjenspeiler at når Fjällräven gikk gjennom teltene og laget nye rekker (Abisko og Keb) så var det gjennomtenkt og rafinert design fra forrige versjoner. Orion ser spennede ut, men egentlig mest pga takhøyden. Jeg liker bedre asymmetriske dører og mulighet for ventilasjon med myggnetting osv. Av og til finner man snasne tilbud på f.eks Finn, så kan være du er heldig.
 8. Nytt 3-sesongerstelt for to

  Både Resinfjell 2/3 og Abisko/Keb Dome 2/3, som eksempler, har asymmetriske dører. Hvilket betyr at dørene gir le for f.eks vind i hver sin retning når teltet står oppreist. Ut i fra hva jeg ser så har ikke Orion dette; så om det blåser/regner mye fra sør, og dørene peker denne veien, vil man ikke få samme mulighet til å ha en dør åpen med teltvegg i ryggen heller, som asymmetriske dører gir deg muligheten til.
 9. Nytt 3-sesongerstelt for to

  Skulle ønske det hadde asymmetriske dører :\ Hm. Men et spennende telt!
 10. Nytt 2-manns helårstelt

  Hmmmm, kanskje man burde grave seg ned i sammenligninger mellom Reinsfjell Superlight 2 og Orion UL Edit: eller ikke xD Skal det bli nytt må det også bli et lettere Ser også at Orion UL har symmetriske innganger? :\
 11. Mest komfortable liggeunderlag med akseptabel vekt?

  Jeg har hatt litt over 1 uke på matten nå, sammen med Air Stream Dry Sack, Orange 20L for å blåse den opp enklere, i tillegg til en StS pute (den blå) som har samme ventilsystemet som matten. Puten blåser man opp på 1 pust, maks 2 og tømmes umiddelbart. Matten må man blåse opp på begge sider, men gjør meg ikke noe. Komfortmessig har jeg ingen ting å utsette på foreløpig. Plages ikke av lyd, størrelse, vekt eller liknende selv. Eneste er at dersom jeg sitter på knærne eller noe slikt, så går jeg letter gjennom til bakken, enn ved lange tuber som på 'gamle' exped'en. Dvs. jeg kjenner bakken lettere gjennom, om jeg sitter slik. Dette er ikke akkurat noe jeg gjør ofte, og som noe å sitte/ligge på, så fungerer det helt fenomenalt for min del. Det at matten og puten tømmes UMIDDELBART for luft, i stedet for å måtte presse den ut (i tillegg til at man veldig enkelt kan justere luften inni med ventilsystemet) er helt fantastisk! Spesielt på turer hvor man går fra camp til camp kommer dette godt med for min del. Ble fort lei av å presse og rulle inne i teltet osv. Har så langt ikke noe negativt å si, sånn egentlig. Hadde kjøpt den igjen om jeg hadde valget! (Slo meg plutselig at jeg har både matte, pute, dry sack OG sovepose fra Sea To Summit nå; alt kjøpt på veldig forskjellige stadier i teltlivet O.o)
 12. Titan stekepanne

  Jeg liker titaniumsutstyr veldig godt, mye pga vekt og styrke i kombunasjon. Men ja, er man uheldig så kan ting "bulkes". Ha alltid vann/veske i kokekar slik at bunnen ikke buler (spesielt ved høy varme), og stek 'alltid' over glør, som man ellers ville, så vil det gå bra. Har stekt bacon og div i min lille titaniums tallerken som jeg bruker som minipanne, går helt fint; dog mulig jeg er mye på vakt. xD
 13. Hvordan stille inn bremse på snelle?

  Kan si det slik at jeg vet ikke lenger om det kan kalles erfaring eller vanesak. 😂
 14. Hvordan stille inn bremse på snelle?

  Nå er det uhyre lenge siden jeg dukket borti dette selv, men mener det var for å unngå at snøret ryker; sånn innledningsvis. I tillegg vil jeg si at jeg fisker som regel i vann etter ørret, og har bremsen stilt slik at jeg kan dra snøret ut for hånd med "nok" kraft. Dette for å kunne gjøre små justeringer, f.eks om jeg fisker med dypp og flue/mark; men til en viss grad ser en også hvor sterk fisken er. Litt spenning. Dersom den er sterk (stor) nok til å dra ut snøret selv blir det 'ekstra spennende' da jeg selv kjenner hvor hardt jeg må dra for å justere det, samt at det er med på å berge snøret og finjustere etterhvert om det er "kamp". Men igjen så aner jeg ikke hvor vidt dette hverken er nødvendig eller nyttig hahah, er bare noe jeg har fått for meg med årene.
 15. Hva har du kjøpt nå!

  Litt eksperimentering som barduner og fester både til egen tarp og noen prosjekter jeg har i barnehagen jeg jobber i. Samt veldig lett og sterkt materiale jeg ønsker å ha både liggende hjemme, men også i bunter i sekken. Er også reflekterende; bonus!