Gå til innhold

Vandrefalken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  129
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vandrefalken

Nylige profilbesøk

757 profilvisninger
 1. Vandrefalken

  Hva har du kjøpt nå!

  Etter å ha vært så fornøyd med kvaliteten og komforten på GridArmor sine Bambus/Bomull sokker og boxere kjøpte jeg like så godt enda flere nå, slik at at jeg har nok av begge deler til å slippe andre merker/typer. De har også typer som er litt forseterkede, anbefaler også disse (vanlige er avbildet). I tillegg kjøpte jeg GridArmor BambCotton understøysett i Sort farge, og første test var rett og slett deilig. Det ble også en Leatherman Skeletool CX med Leatherman Bit Kit 21bits og Nylon Sheath med lommer. kjekk liten sak til jobb og tur.
 2. Vandrefalken

  Batterilighter?

  Jeg er en av de som alltid har med seg litt for mye "i tilfelle i tilfelle", men det fynker 😛 Om så bare for min egen psyke, hehe. Så, som regel har jeg med meg tennstål som gir god gnist. Bruker dette primært da det tåler det meste og fynker "alltid", også til enkle ting som å antenne gassbrenneren. Så har jeg med meg noen hjemmelaga antennere laget av 3 fyrstikker, surra med bomull og tråd dyppet i talg. Dersom bålet/veden gjør seg vanskelig. Og så har jeg stormlighter circa som denne vist på bildene under. USB-oppladbar (har alltid med meg batteribank på lengre turer), men man må selvsagt helt inn i plasmaen med det som skal antennes, avhengig av hva man skal antenne så er/er ikke dette et problem. Men det er klare fordeler med lightere som har flamme o.l som stikker ut. Så sikkert bedre alternativer men for MEG har den fungert helt topp. Lenge varer den også per lading. Den kan heller ikke "blåses ut", og den antenner ting som regel veldig kjapt. Så disse tre tinga er som regel alltid med meg på tur når matlaging er i bildet. Husker ikke nederste grense jeg har brukt den i, eller om det faktisk er det. Er heller det at den ikke skal blir eksponert for temp 50+ eller være antent i mer enn 5 sekunder av gangen, for å være sikker. Men det har ikke akkurat vært noe problem eller hinder. 😅 Amazon link som jeg mener er den jeg har/kjøpte.
 3. Vandrefalken

  Hjelp til soveposevalg

  Jeg leser også det som at R-verdien blir svekket, altså nedre komfort temp blir høyere på gradestokken. (Fra -25 F til -17 til -15 F) Derfor -25 til -27 celcius, circa. OM jeg konverterte riktig nå. 🤔 Ikke at det nødvendigvis har sååå mye å si, men jeg leser det også den veien.
 4. Vandrefalken

  hjelp til å velge tursag

  Jeg har en Silky GOMBOY 121-21 210mm Medium Teeth Folding Hand Saw og den har hvert fall i de 2, snart 3 årene jeg har hatt den vært helt rå. Sager som bare juling både på grønn og tørr ved og trær.
 5. Kjente jeg måtte le litt av meg selv når jeg leste svara dine her haha, for jeg kjenner meg sånn igjen! Blir like varm og klam, og tenker på akkurat de samme tinga. Men dette blir så bra så! Lakenpose i merino ull bruker jeg som sommerpose nermest, men er digg i kombinasjon av flere grunner. Men se an vær og temp før du reiser, så kjenner du nok hva som kan være lurest å kombinere med. Ha en fin tirsdag!
 6. Så jo helt knall ut det her, selve turen også, ååhh! Jeg har endt opp med å ha vaaarmt vann i en flaske som tåler det (liters flaske Nalgene) inni en ullsokk som fotvarmer når det har blitt kaldt nok, og det kan fort holde lenge i posen. Ikke at det var sånn super-tips, men men 😅 Skal heller gi en bedre kommentar om jeg kommer på noe. Så om ikke annet, god tur når den tid kommer!
 7. Vandrefalken

  Tips til kompakt kamera m/høy zoom?

  Panasonic Lumix FZ300 kan du fort få billig, og det har flere ting som var grunnen til at jeg skaffet det selv; goood zoom, vann/støvtett, bra batteri, 4k video, touch-skjerm som flipper, viewfinder, f 2.8 gjennom hele zoom lengden, osv. Det ser ut som et speilrefleks i størrelse, men er ikke noe stress å dra med seg, spesielt mtp hva man får utav det. Men det er meg Jeg er knapt amatør, men sjekk rundt på nettet for gode eksempler på bilder og video.
 8. Vandrefalken

  Hvilket telt og sovepose til vinter?

  Ta en kikk på Robens Raptor. Fabelaktig telt med mange fordeler. Fjellsport har det fremdeles på Outlet til snaue 3000, mye telt for pengene.
 9. Vandrefalken

  smal bålrist

  Er diverse varianter av det som @Espen Ørud nevner, men mulig du sikter til en slik en, enkel og billig fra bl.a. XXL.
 10. Vandrefalken

  Macaroni&Cheese

  Nei! Men stod å kikka på dette senest for ett par timer siden i butikken, haha. Har ikke hatt Mac n Cheese på maaaange år, spent på hva folks erfaring med dette som noe å ha med på tur er, og hva de evnt legger til det.
 11. Vandrefalken

  Hva har du kjøpt nå!

  Grattulerer! Du har til med fått en versjon som ikke er tilgjengelig lenger, og som er mer slitesterk .85 tykkelse på selve teltet. Håper du får mye glede av det du kjøpte.
 12. Vandrefalken

  En gapahuk til ettertanke

  Den der likte jeg! Takk
 13. Vandrefalken

  Beste kameraet for friluftsliv?

  Jeg landa til slutt på et Panasonic Lumix FZ300, da det er vann og støvtett, samt har god zoom rekkevidde uten ekstra pjatt. Men det er meg, leg liker bildene jeg produserer og ikke minst video, i tillegg til at det har mic-inngang. Ligner på et DSLR, men kan ikke bytte objektiv på det. Så litt større enn vanlig "kompakt-kamera", men zoom'en er good og den merket jeg behovet for, mtp hva jeg ønsket å ta bilder av/filme når er på tur.
 14. En tråd om "produkter som ikke holdt mål, og hvorfor" kunne vert interessant å se. Det blir jo en slags erfaringstråd som er mer samlet, i stedet for å lage individuelle tråder, men hvordan dette utvikler seg i praksis er noe annet. Om det blir for mye diskusjon i tråden så blir det litt mot sin hensikt av hva jeg ser for meg, men en tråd hvor terskelen for å dele (negative) erfaringer er lav, er derimot spennende. Mulig en positiv tråd også hadde vert på sin plass som motstykke, haha.
 15. Vandrefalken

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte meg rett og slett en Biolite Headlamp m/ gratis lys/lyktpose(?), hva nå enn det kalles. 😛 Liker Biolite sine produkter, har både PowerLight Mini og SunLight fra dem, og de synes jeg er helt topp. Liker når ting er USB-ladbart, men det er meg Skal til USA i Desember og de har levering da på Kickstarter kampanjen for headlamp'en, så får den posten der jeg skal bo da. Gleder meg.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.