Jump to content

foroll

Aktiv medlem
  • Posts

    329
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

foroll last won the day on April 25 2021

foroll had the most liked content!

Reputation

374 Excellent

About foroll

Recent Profile Visitors

2,546 profile views
  1. Tunneltelt på pulk er topp og kan slås opp i en fei. Og det beste jeg har prøvd er Keron 3. To plugger i hver kortende, totalt fire stk, og teltet står i teorien helt oppreist og perfekt. Øvrige plugger er kun for bardunering, noe man selvsagt bør gjøre i vinterfjellet, men fortsatt et uhyre enkelt telt å slå opp. På vinteren er det å foretrekke at teltet ikke skrår i fotenden, da det gjerne medfører at snøfokk spiser opp liggelengden. Synes derfor Keron og lignende telt med rette endevegger i hver ende er best. Utvidet fortelt har jeg aldri følt behov for, da jeg gjør det meste i innerteltet, inkludert primusfyring. Små kupelltelt med to stenger er også greie å ha i stangpose på pulken, f.eks. Hilleberg Unna.
  2. Kan bare svare på nr. 3. Jeg er mye på tur med en sterk alaskan husky, hannhund på 30 kg, og vi har en Fjellpulken 144 med brems. Han trekker som bare juling, med selektiv hørsel, så bremsen føler jeg er helt nødvendig for å kjøre trygt ned bratte bakker. Og de er det nok av lengst nord i Nordland. Jeg bruker pulksele og henger bak pulken i tau. Erfaringsmessig er 50 kg ca. praktisk pulkgrense. Da drar han pulken problemfritt i flatt terreng og nedover, og han kommer seg frem i løssnø om jeg går opp spor foran. Slak motbakke i hard snø går fint. Brattere motbakke får han hjelp ved at jeg dytter med staven eller hjelper med å dra med tau, da fester jeg bare tauet jeg vanligvis bruker til å henge bak foran på pulken i stedet. Bratt motbakke med løssnø blir et strev uansett. Hunden elsker å trekke. Vorsteh er nok ikke fullt så sterk men 65 kg på tre hunder bør gå fint. Å pakke lavt er alfa og omega. En veltet slede eller pulk er også ypperlig for å tjore hunden over tregrensa.
  3. Hadde ikke krysset under noen omstendigheter. Har padlet langs Femunden i blikkstille vær med solskinn, og opplevd at det ble farlig høye bølger på bare 2-3 minutter så det var vanskelig å komme seg på land, og tordenvær i løpet av 20 min etter jeg gikk i land. Det kan være hundrevis som krysser Femunden og det går helt fint, men det er rent sjansespill. Får du uvær kan du dø. Så helt riktig valg!
  4. Både turbukser, tursko/fjellsko og andre turklær går gjennom følgende livssyklus for meg: 1. De brukes til den typen tur og vær de var tiltenkt da de ble kjøpt. 2. Etterhvert som glidelåser og knapper ryker, og det har vært tvilsomme reparasjoner av sømmer og lignende, så blir de degradert til dagsturer og ettemiddagsturer med bikkja. Vil helst ikke ha med jakke hvor glidelåsen stadig går opp nedenfra på ukestur i fjellet. 3. Når de er betydelig slitte blir de brukt til hagearbeid, maling, garasjearbeid, etc. Ellers kjøper jeg det aller meste av turklær brukt, og kjøper gjerne inn når jeg finner noe billig og bra, så jeg har gjerne allerede "nye" klær klart når noe degraderes.
  5. Jeg opplever at en 230 g gassboks akkurat holder til 6-7 døgn med mitt bruk. Kaffekjele til frokost, steke fisk og ordne potetmos til middag. Til 5 dager er det mer enn nok med gass. Så for 7+ dager må du basere deg på å supplere med bål (lar seg fint gjøre i høyfjell) noen ganger. Jeg hadde gjort det
  6. Gått mange ukesturer i høyfjell med kun billig turbukse, sikkert i polycotton. Gått helt greit. Blie bløt tvers gjennom i regnvær, men tørker fort etterpå, og med ull under buksa slipper man å fryse selv om man er bløt. I leir er det bare å vrenge av seg buksa og så tørker den forbausende mye til neste dag. Har gått tilsvarende turer i skallbukse også, uten å ha vært mer komfortabel av den gang. Men er det meldt vedvarende og mye regn, så er en regnbukse i sekken man kan ta på utenpå kjekt å ha med.
  7. Har kun elendig erfaring med billige fra eBay. Veldig kort levetid. Bruk og kast. Bruker Sea to Summit sine. Lightweight er mellomtykke og fine til mat f.eks. Ultrasil er veldig tynne og lette. Brukes til klær, sovepose, småting, førstehjelp, bålposen, etc. Veldig god erfaring med å lappe dem med Tear-Aid. Klipper av en liten rund lapp og setter en lapp på innsiden og en på utsiden.
  8. Hilleberg Niak er et 2 pers telt med samme vekt som f.eks. Akto. Som kupelltelt med to stenger i kryss tåler teltet det meste av tresesongsbruk. Ligger du på skrå har du god lengde i fotenden og hodeenden. Slipper å slå opp innertelt først som på de MSR-teltene. Plass til mye utstyr inne i teltet med deg og litt utstyr i forteltet.
  9. Det er forståelig. Jeg synes den fungerer godt, men gjør det samtidig helt utelukket å bruke under snø, som jeg vet noen har brukt Trolltind til.
  10. Du er kanskje klar over det, men Hilleberg sitt Niak er et slikt telt. Veldig lett på 1.7 kg, god plass, og solid bunnduk til å være lettvektstelt. Aller best er at døren er på midten, så hvis du har halve døren åpen for utsikt, kan du velge hvilken side du skal ha åpen, avhengig av vindretning.
  11. Kanskje avsporing til tråden, men.... Noen som vet når de evt. kommer med flere teltmodeller? Er spent på hva de kommer opp med i 1-2 pers telt på 1,5-2,5 kg. Det er i den kategorien at kompromissene mellom ulike egenskaper til teltet og vekt og pakkvolum blir veldig krevende, så spennende å se hva de kommer opp med. Kjedelig om det bare blir Barents-versjoner av Ringstind og Reinsfjell
  12. Ingen grunn til å være lojale mot bedriftee. Bedriftee er ikke mennesker, og de gjør det styret til enhver tid mener de tjener best på. Noen tror bedriften tjener best på god service; andre tror de er best tjent med å kutte kostnader der de kan. Og bedrifter forandrer seg hele tiden. Helsport har vært bra, og sier ikke man skal la være å handle fra dem. Men det er ingen grunn til å tro at de skal være bra bare fordi de har vært det.
  13. Ventile er kanonbra. Har en gammel Klättermusen Rimfaxe (ikke 2.0). Passe falmet. Tynt og lett materiale. Puster godt. Håndterer fukt overraskende bra. Til og med testet den i dusjen. Stoffet sveller ur og blir tungt og stivt, men renner ikke vann gjennom. Holder øynene oppe for en pent brukt Einride-jakke eller lignende på finn.no.
  14. Det må være rundt Orvassdalen eller andre områder nord for Namsvatnet. Ikke vært i de områdene selv men sett bra med bilder som viser trær der. I resten av nasjonalparken er det kun helt ytterst ned mot bygdene at du finner trær overhodet.
  15. Høres ut som et veldig lurt valg! Du har nok sekk i mange år der.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy