Gå til innhold
  • Bli medlem

foroll

Aktiv medlem
  • Innlegg

    350
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

foroll vant dagen sist 25. april 2021

foroll hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

395 Excellent

Om foroll

Nylige profilbesøk

6 332 profilvisninger
  1. Helga ble brukt på en testtur av ny slede - en Polaris Nordisk lagd av Gösta Karlberg i Sverige. I tillegg hadde jeg med en lånehund som supplement til mine to huskyer. Furuskogsterrenget på Hamarøya er trivelig om vinteren. Åpent nok til å se fjell, men lunt og med innbydende mengder bålved. Kjørte opp med hodelykt fredags kveld. Mye vind første natta, og lørdagen var preget av et polart lavtrykk som medførte særdeles skiftende vær. Det ble mye kos med primusflamme, bok og kaffe i teltet, før jeg tok en ettermiddagstur på ski med huskyene. På kvelden ble det derimot vindstille og temperaturen sank til -15 C. Søndagen var alle spor visket ut og hundene fikk jobbe i usporet løssnø på hjemturen
  2. Jeg har erfaring med Breidablikk waxless og Finnmark (Gamme uten stålkant) med smøring. Valg av skimodell til terreng synes jeg er vanskelig å anbefale da det avhenger i så stor grad av egne ferdigheter og preferanser, men til kupert terreng hadde jeg selv foretrukket bredere ski med mer innsving enn Gamme/Finnmark, selv om de på ingen måte er uegnet. Jeg synes waxless-mønsteret er helt greit. Litt dårligere glid, men laaangt bedre enn med feller. På typisk voksføre sitter det godt, og trenger ikke påføre mer voks underveis. Dårlig feste på klisterføre, men med kortfellefeste og et par nylonfeller berger man. Et greit kompromiss på overnattingsturer, hvor det er digg å slippe skismøring. Velger alltid smøring på dagsturer.
  3. VID_20220825_130515.mp4 På et kurs i regi Sivilforsvaret kastet vi en 230 g gassboks på et bål. Videoen er dessverre litt kort, men gir et inntrykk av kreftene i en slik boks. Jeg oppbevarer mine i garasjen og oppfordrer alle andre til det samme.
  4. Jeg er ikke dame, men er godt fornøyd med min Klättermusen Allgrön skalljakke, som finnes som damemodell og i sort. Den er mellomtung, og synes den funker okei som allround-jakke hele året. Suveren passform på hetta, god passform ellers. Hele stoffet er litt stretchy og føles mykere og bråker mindre enn en del andre skallplagg. To magelommer og ei innerlomme. Skulle ønske den hadde brystlomme, savner det til kompass.
  5. Er på fjerde vinteren ned Lundhags Guide Expedition. Varmeste skiskoene jeg har hatt (også hatt Alfa Skarvet og Alpina Alaska). Lette å tørke på tur da innerskoen i ull kan tas ut. Ytterstøvelen suger lite fukt, ihvertfall hvis den er godt smurt. Romslig tåboks. Men ingenting er i nærheten av så varmt som å ha med tørre leirsko. Ullabber (jeg har Røroslabben) er lette og supervarme. Er det fuktig eller mye løssnø er Millet fotposer topp å ha utenpå.
  6. Takk for tips! Spurte da jeg har vurdert å bruke multifuel på helårsbasis. Synes gassboks-logistikk er plundrete, ikke minst siden jeg bor i gokk og de ikke er enkle å få kjøpt her. Med rødsprit savner jeg ofte litt effekt og flammeregulering, men synes det går okei å bruke. Bruker året rundt når jeg pakker i sekk. 111 er desidert favoritten til matlaging, og blir nok aldri å slutte å pakke den i pulk. Men den er jo langt tyngre enn så og si alt av flaskebrennere ser jeg. Skal følge med på finn om det ikke dukker opp en simmerlite.
  7. @Marius Engelsen Hva slags primus bruker du som "lett" brenner når du bærer sekk? Jeg bruker gass/rødsprit på sommeren (lener mer og mer mot rødsprit for å slippe halvtomme gassbokser og for å kunne ta med nøyaktig det jeg trenger av brensel). På vinteren bruker jeg en Optimus 111. Jeg har tatt med den på litt kanoturer og slikt men synes den er vel tung å bære i sekk. Anbefaling til en enkel og noenlunde lett primus? Som kan reguleres godt mtp. matlaging.
  8. Støtter meg på trangiaflaskene. Brukt flere år, helt supre. 0,35 er fin til forvarmingssprit til primus. Bruker 0,5 og 1 L til spritbrenner.
  9. Jeg vil gjerne ha litt robuste, slitesterke bukser, som tåler litt kratt og hundeklør. Bør være tilnærmet vindtett. Vanntett er ikke nødvendig, men bør tørke fort. Har ofte med en superlett Haglöfs LIM skallbukse med glidelås langs siden. Stretch-stoff har ofte dårlig slitestyrke. Bruker sjeldent lufteglidelåser, så ikke noe "must". Men om de skal være der må de være på utsiden og de bør helst ha myggnetting inni. God passform er veldig viktig. Liker hverken supertrange, som hindrer deg når du går i motbakker, eller bukser med mye stoff som slenger. Erfaringsmessig bør buksa være sydd med skrittkile. Bukser uten revner raskt i skrittet til meg. Liker håndlommer/frontlommer. Lommer på lårene er greit. Fordeler og ulemper med om de er foran eller på siden. Sidelommer kan man ha mer oppi uten at det blir ubehagelig når man går. Lommer bak på rumpa er fullstendig unødvendig. Av andre detaljer bør det være en ok stramming nede ved beina og gamasjekrok er supert. Da kan man fint bruke buksa i snø uten gamasjer. Litt stretch i linningen kan være behagelig men bruker belte uansett. Den beste jeg har prøvd er Klättermusen Gere. Denne er eneste buksa jeg ikke har slitt ut på ett år. Har to av disse og bruker nesten daglig. Oppfyller alle mine krav, men hadde foretrukket å droppe luftingen og få lårlommene på siden. Fjällräven Vidda Pro er ei ok bukse, men revner i skrittet og må sys til det kjedsommelige. Tørker saktere enn Gere. Superbra lommeutvalg. Bergans Hogna 3L er skallbuksa jeg bruker når jeg forventer regn mesteparten av turen. Litt klamt stoff, men gode detaljer og beste passformen jeg har opplevd.
  10. Exped har noen okei fotposer som er veldig lette. https://www.fjellsport.no/merker/exped/exped-bivy-booty-olive-grey?channable=01384b6964003135312d333136350f&variantId=151-3165&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAnrOtBhDIARIsAFsSe53hv7Mp3ifgDDGeFpWKLs4AHvtAQk4okHyeemx7KEjlckJXV4gKStUaAlQKEALw_wcB Lagd for å passe med disse dunsokkene. https://www.fjellsport.no/fottoy/telt-og-bivuakksko/exped-down-sock-charcoal-1375226 Til sammen veier de rundt det du etterspør. Tøflene er flotte å bruke i sovepose og telt, og så smetter du på ytterposen når du skal ut av teltet. Passer fint til å rusle litt rundt i leir.
  11. Har brukt den både med skiskoene mine (Lundhags Expedition eller noe heter de) og vinterskoene (Lundhags Skare), og har god plass. Jeg er 176 høy, veier 73-74 kg og er litt imellom S og M i Klättermusen bukser. Har to stk Gere, en i hver størrelse, hvor den i S passer med 0-1 longs under, og bruker den på sommeren. Og den i M passer fint med 2 longser og 2 trøyer som er brettet over hverandre under bukselinningen. Jeg gikk for Freke i S og får da fint plass til 2 lonser og 1 trøye + en tynn genser (som f.eks. Lanullva) på innsiden. Så opplever Freke som romslig i forhold til KM sine størrelser.
  12. Deler mye av erfaringene du beskriver. Jeg har nylig kjøpt en Freke-bukse til vinterbruk, så synes det er for tidlig å gi noen meningsfull tilbakemelding på kvalitet og slitestyrke. Fasiten har jeg til våren. Foreløpig opplever jeg dog ikke at den føles "overkill" selv om forholdene ikke krever en slik bukse. Men til turene jeg ikke føler jeg trenger noen ekstrembukse kommer jeg til å fortsette å bruke Gere-buksa. Jeg har hatt og brukt flere bomullsjakker fra Klättermusen i flere år nå. Har 2 stk Einride og en Bilskirner (alle kjøpt brukt), som er line trofaste jakker mesteparten av året. Bilskirner er veldig lik Brede i utforming, men i bomull. Slitestyrken har vært upåklagelig. Gode, gjennomførte detaljer, behagelig passform og den beste hetta jeg har hatt.
  13. Takk for tips - nå kostet du meg prisen på et par Røroslobber!
  14. Tenkt å prøve en del lavvo (Tentipi Olivin 2) uten bunnduk eller innertelt på skogsturer i vinter. Med granbarkvist og reinskinn som underlag. Spent på hvor lunt den opplevelsen blir.
  15. Takk for videolenken. Han sa ikke noe om hvor lenge han hadde brukt buksa men virket jo rimelig fornøyd. Har brukt Klättermusen Gere som vinterbukse før for slitestyrken og behagelig å gå på ski i, men ikke 100% vindtett og tåler ikke så veldig mye sludd før den er gjennombløt. Og høyt liv har også vært et savn siden jeg ikke liker superlange jakker.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.