Gå til innhold

foroll

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

foroll vant dagen sist Mai 23 2017

foroll hadde mest likt innhold!

Om foroll

Nylige profilbesøk

213 profilvisninger
 1. foroll

  Fjellue hodeplagg på fjellet.

  Sommer men litr surt vær: Fleecepannebånd (en fleecebuff jeg bretter dobbelt, ypperlig som varm hals når man sover også) eller tynn ullue a la Bergans Bloom. Vår/høst evt. vinter under aktivitet: Bergans ski beanie ca. 70% ull. Tykk nok til å holde verste vinden ute. Blir det verre er hetta bedre. Stor nok størrelse til å brette over ørene. Grisekaldt vær og ikke for høy aktivitet: skikkelig pelslue med skinn utenpå og lange øreklaffer. Har også en slik lue som har fuskepelsfor og dermizax-membran. Veier betydelig mindre i sekken.
 2. foroll

  Hva har du kjøpt nå!

  Så langt i 2017 har det blitt: - Bergans Breheimen 3-lags Dermizax-bukse: Godt fornøyd med foreløpig - Brukt Bergans microlight vindjakke: Har savnet en vindtett jakke som pustet godt og tok liten plass, så jeg kan veksle mellom vindjakka og skalljakka etter nedbøren. Ble 200 kr for denne småslitte jakka. - Aclima Woolshell ullvest: Kjøpt på tilbud. Brukt kun på fisketurer ved sjøen foreløpig, men godt fornøyd. Ønsket et mellomplagg for når bare en mellomtykk ulltrøye ble litt for kaldt, og foretrekker ull. - Solgt Ringstind-teltet og venter på ett stykk Hilleberg Soulo. Og med det tror jeg studentbudsjettet mitt er brukt opp for en liten stund.
 3. foroll

  Hva har du i lommelerka?

  Hjemme går det i torvpreget skotsk whisky, men på tur går det billigere for seg. En skvett rimelig whisky i lommelerka, evt. en boks eller to Frydenlund fatøl på korte turer. En 0,5 L plastflaske whisky på på lengre turer, og kanskje en øl til første leirbålet.
 4. foroll

  Flekker på bunnduken på nytt telt

  De skulle ha 6000 for Fjellheimen X-trem 3 Camp som var brukt på messe.
 5. foroll

  Flekker på bunnduken på nytt telt

  Ja, bor 5 minutter unna, så når jeg trengte vintertelt var det vanskelig å vurdere noe annet enn Helsport. Jeg klarte å handle det jeg skulle ha, men kom nesten ut med en sovepose, duntøfler, ryggsekk, dunjakke og vindjakke i tillegg. Å gå i "gottebutikken" med feriepengesjekken er skumle greier. Leit å høre med teltet ditt. Jeg hadde definitivt bare benyttet meg av bytteretten til XXL, fått pengene tilbake, og handlet teltet annet sted, som rett fra Helsport.
 6. foroll

  Flekker på bunnduken på nytt telt

  Jeg var innom Helsport sin Outlet i ettermiddag, og de hadde langt flere outletvarer i butikk enn på nettet, så jeg vil anbefale folk å ta en telefon dit om man er ute etter et kupp på et telt som ikke ligger på nett-outleten. Jeg var på utkikk etter et demobrukt fjellheimen x-trem 3, og de hadde 3 stk liggende.
 7. foroll

  Utstyrshysteri

  Jeg tror verstingene er ytterpunktene på begge endene av skalaen. På den ene siden har du de som går gjennom to festivaltelt, et billigtelt fra en seriøs leverandør, et noe dyrere ett, et knallbra telt, som viste seg å ikke helt passe bruken deres, og så lander de tilslutt på rett telt. Alt det der i stedet for å gjøre litt research før de kjøper, eller i det hele tatt bare legge litt mer penger i noe ordentlig. Selvsagt greit å ikke kjøpe noe alt for dyrt før man vet hvor mye det blir brukt, men da er det kanskje lurere å finne et ordentlig telt som er brukt på finn eller noe. På den andre siden har du de som skal ha topp utstyr med én eneste gang uansett aktivitet, sånne som kjøper seg gore-tex-jakke til 6000 kr fordi de har bestemt seg for å begynne å gå de tyve minuttene til jobben.
 8. foroll

  Utstyrshysteri

  Jeg husker en far som sa at tenåringssønnen hans, som drev aktivt med langrenn, slet ut to par svindyre skisko i året. Han ble konfrontert med om det ikke var dumt å kjøpe så dyre sko. Han sa "tvert imot, det er når han bruker de så mye at han sliter de ut på ett år at det virkelig er verdt det!". Jeg prøver å tenke litt lignende rundt turutstyr. Turutstyr som ikke brukes er som regel en indikasjon for meg på at man har kjøpt mer enn man trenger, eller man har kjøpt ting som var for dårlig til det bruket man har (jeg kan ikke være den eneste som har kjøpt billig gassbrenner på ebay selv om jeg har en god en fra Primus fra før?). Det er disse kjøpene som er unødvendige, både for lommeboka, boden, og miljøet. Men turjakka som stinker bål, svette og helvete og har fullt av gnisthull, eller tursaga som er så sløv at trærne ler av den, eller skumliggeunderlaget som ser ut som frokostknekkebrød på grunn av alle hullene og skadene - det turutstyret har ikke vært bortkastede penger, for det har sannelig blitt brukt.
 9. foroll

  Hva har du kjøpt nå!

  Har nøyaktig samme kombinasjon selv. Artig sett!
 10. foroll

  Hva har du lest nå ?

  Jeg leste nylig denne selv, og storkoste meg med. Hvor fikk du tak i Børgefjell-boken?
 11. Helsport oppgir vekten på teltene sine i (telt + teltstenger) + (repkitt) + (plugger), som for Fjellheimen X-trem Camp 3 blir 3,55 kg + 0.15 kg + 0.66 kg. Med andre ord stemmer nok 4,3 kg flott på ditt telt.
 12. Jeg har aldri snust selv, men hvis det å slutte å snuse er sammenlignbart med å begrense slukutvalget på fisketurer, så skjønner jeg hvorfor jeg har fått anbefalt å ligge unna nikotin i alle disse årene.
 13. Jeg må tillate meg å spørre deg, Espen, men hvordan i alle dager klarer du å IKKE ta med alt du har av sluker? Jeg har prøvd og prøvd, men det føles fysisk umulig å ikke ta med både full spinnereske med 30 spinnere og full tosiders slukboks med like mange sluker/wobblere. Hva er trikset? Kan du lære meg?
 14. Her går det i en noen år gammel Ringstind 2, som veier 1,7 kg med 10 plugger og de delene av repkittet jeg gidder å ha med. I skogen tar jeg med en tarp i stedet for eller i tillegg. Egentlig kunne jeg tenkt meg et lettere telt til skogsbruk sammen med tarp, som kan brukes uten teltstenger, og så et litt større telt med romslig fortelt til fjellbruk. Alt i alt er jeg fornøyd om totalvekt med telt, sovepose, tarp og liggeunderlag er sånn høvelig under 5 kg.
 15. foroll

  I morgen!!

  God tur, og lykke til med fisket!
×