Gå til innhold

foroll

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

foroll vant dagen sist Mai 23 2017

foroll hadde mest likt innhold!

Om foroll

Nylige profilbesøk

559 profilvisninger
 1. foroll

  Femundsmarka i september?

  Har ikke vært i Femundsmarka i september, så lite konstruktivt å svare der, men jeg tenkte å gjøre deg oppmerksom på at det er en del fiskeregler å følge i forbindelse med ørretens gytetid. For Røros sin del av nasjonalparken (nord for Røa) gjelder følgende: "Det er fiskeforbud 15.09 – 31.10 i Røavassdraget, Mugga, Steinfjellet, kamptjønnan og Volsjøen, dessuten nærmere elve- og bekkeos enn 200 m i Midtre- og nedre Muggsjø og Flensjøen i forbindelse med gytetid for ørret." For Engerdal sin del (sør for Røa) gjelder følgende: "I elver og bekker er alt fiske forbudt f.o.m. 1. september t.o.m. 15. november. I sjøer og tjern er fiske tillatt hele året, men forutsatt at fisket foregår mer enn 50 m fra fiskeførende innløps- eller utfallsos."
 2. Virkelig trivelig å høre at du hadde en fin tur! Fantastisk område!
 3. foroll

  Beste rimelig og kompakt øks?

  Glassfiberskaftet er virkelig bra. Min X7 viser ikke tegn til slitasje, dog har den ikke sett så mye bruk da øks sjeldent er med på tur. Men mitt faderlige opphav har en X17 (tror jeg) som klyvøks som han har hatt i gud vet hvor mange år nå. Der fikk han for noen år siden et dypt hakk i skaftet nærme øksehodet, så man skulle tro at hele driten vil knekke når som helst...men neida. Den funker som bare knall ennå! Konstruksjonen holder mål.
 4. foroll

  Med liten hund på tur

  Mine foreldre har en Jack Russell terrrier, som jeg har lånt med på litt turer. Ikke alltid de enkleste hundene å ha med å gjøre, de kan ha sin egen vilje, men de er tøffe til størrelsen. Hvis de er vandt til det kan de nok være med på det meste av teltturer og friluftsliv man kan bedrive.
 5. foroll

  Sommerens pakkliste

  Avsporing: I husholdningen her ble det gjort enkelt. Kjæresten, som er fra Portugal, dro to uker til hjemlandet sitt, mens jeg dro to uker til Finland. Synes det var fortreffelig løsning på ferien.
 6. Du kan også printe ut Norgeskart gratis her: https://www.kartverket.no/Kart/lag-turkart-for-utskrift/ Da kan du velge området du vil. Gratis å bruke. Kartene har all informasjon som de du kjøper, og blir i rett skala om du printer på A4-ark. Kartene går også inn i Sverige et bra stykke, og du kan velge å ta med merkede stier fra Turistforeningen. Edit: Ha en flott tur i flott område!
 7. Jeg gikk akkurat den ruten du skisserte i fjor. Det gikk helt fint. Området der er dekket av Nordeca sitt kart i 1:50000 som heter Feragen.
 8. Jeg har faktisk to førstehjelpssett, satt sammen selv, hvor det på det ene står skrevet med tusj "korte turer" og det andre "lange turer". Innholdet er relativt likt, men settet for lange turen har negleklipper, q-tips, flere gnagsårplaster og er litt mer utfyllende ellers. Så naturlig nok definerer jeg turen etter hvilket sett jeg tar med. Jeg regner korte turer som opp mot en uke, og lange turer som over det. Jeg føler i allefall at skillet mellom en langtur og en korttur må gå en plass der jeg er på begge typene tur. Om langtur er over 30 dager så har jeg aldri noensinne vært på annet enn kortturer. Jeg antar at dette er situasjonen til de fleste her. Hvis man trenger et begrep for skikkelig lange turer med proviantering underveis og den slags, får man kalle det en "ekspedisjon"
 9. Jeg kaller det langtur om jeg må ha med negleklipper.
 10. Synds mose er greit om den er sånn akkurat passe fuktig, men knusktørt reinlav er ingen høydare. Nå går det stort sett i papir, men bruker tynneste, billigste sort, da jeg innbiller meg det brytes ned raskere. Jeg sørger også for å finne en plass med litt løs jord, så jeg kan sparke opp en liten grop med hælen på skoa, og sparke jorden over igjen etterpå. Slenger vi en stein oppå der igjen føler jeg meg rimelig trygg på at ingen turgåere går på en uhyggelig overraskelse.
 11. Fra Hillebergs hjemmeside: "While this greatly increases ventilation, the mesh inner tents weigh about the same as the corresponding standard inner tents, so there is not a significant weight savings." http://no.hilleberg.com/EN/shelters/mesh-inner-tents/
 12. Hilleberg har selv sagt at det er så og si null vektforskjell. Mesh gir bedre lufting, men ikke lavere vekt. Husker ikke hvor jeg så det, dog.
 13. foroll

  Ny stang og snelle

  Hvis stangleddene er lagd så de må skyves helt på kan de med tiden bli slarkete etter som det slipes av litt materiale hver gang stangen monteres eller demonteres. Derfor lages mange stenger i dag med skjøter som smalner innover, så de ikke går helt på. Etter mange års bruk kan det hende du med samme kraft skyver de en mm eller to lengre inn.
 14. foroll

  Lett enmannstelt

  Har siklet på det selv til skogsturer i sommerhalvåret, og kortere fjellturer når værmeldingen ikke er for ille. Bruker ikke gåstaver sjæl, så mange UL-telt utgår fordi de krever staver for å settes opp, men Bowfin er fin der. Går du opp 250 g finnes Bowfin 2 som er 71 cm bredere på smaleste i stedet for 51, og 178 cm på bredeste i stedet for 127. Bedre plass til rot, sekk, hund, kartlesing, denslags.
 15. foroll

  Lett enmannstelt

  Uten erfaring selv: Tarptent Bowfin 1 (https://www.tarptent.com/product/bowfin-1/#tab-id-2). To innganger, myggnett, 102 cm takhøyde, 1,1 kg, vanskelig for å tro det ikke skulle klare seg under tregrensa.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.