Gå til innhold

foroll

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1
 1. Flekker på bunnduken på nytt telt

  De skulle ha 6000 for Fjellheimen X-trem 3 Camp som var brukt på messe.
 2. Flekker på bunnduken på nytt telt

  Ja, bor 5 minutter unna, så når jeg trengte vintertelt var det vanskelig å vurdere noe annet enn Helsport. Jeg klarte å handle det jeg skulle ha, men kom nesten ut med en sovepose, duntøfler, ryggsekk, dunjakke og vindjakke i tillegg. Å gå i "gottebutikken" med feriepengesjekken er skumle greier. Leit å høre med teltet ditt. Jeg hadde definitivt bare benyttet meg av bytteretten til XXL, fått pengene tilbake, og handlet teltet annet sted, som rett fra Helsport.
 3. Flekker på bunnduken på nytt telt

  Jeg var innom Helsport sin Outlet i ettermiddag, og de hadde langt flere outletvarer i butikk enn på nettet, så jeg vil anbefale folk å ta en telefon dit om man er ute etter et kupp på et telt som ikke ligger på nett-outleten. Jeg var på utkikk etter et demobrukt fjellheimen x-trem 3, og de hadde 3 stk liggende.
 4. Utstyrshysteri

  Jeg tror verstingene er ytterpunktene på begge endene av skalaen. På den ene siden har du de som går gjennom to festivaltelt, et billigtelt fra en seriøs leverandør, et noe dyrere ett, et knallbra telt, som viste seg å ikke helt passe bruken deres, og så lander de tilslutt på rett telt. Alt det der i stedet for å gjøre litt research før de kjøper, eller i det hele tatt bare legge litt mer penger i noe ordentlig. Selvsagt greit å ikke kjøpe noe alt for dyrt før man vet hvor mye det blir brukt, men da er det kanskje lurere å finne et ordentlig telt som er brukt på finn eller noe. På den andre siden har du de som skal ha topp utstyr med én eneste gang uansett aktivitet, sånne som kjøper seg gore-tex-jakke til 6000 kr fordi de har bestemt seg for å begynne å gå de tyve minuttene til jobben.
 5. Utstyrshysteri

  Jeg husker en far som sa at tenåringssønnen hans, som drev aktivt med langrenn, slet ut to par svindyre skisko i året. Han ble konfrontert med om det ikke var dumt å kjøpe så dyre sko. Han sa "tvert imot, det er når han bruker de så mye at han sliter de ut på ett år at det virkelig er verdt det!". Jeg prøver å tenke litt lignende rundt turutstyr. Turutstyr som ikke brukes er som regel en indikasjon for meg på at man har kjøpt mer enn man trenger, eller man har kjøpt ting som var for dårlig til det bruket man har (jeg kan ikke være den eneste som har kjøpt billig gassbrenner på ebay selv om jeg har en god en fra Primus fra før?). Det er disse kjøpene som er unødvendige, både for lommeboka, boden, og miljøet. Men turjakka som stinker bål, svette og helvete og har fullt av gnisthull, eller tursaga som er så sløv at trærne ler av den, eller skumliggeunderlaget som ser ut som frokostknekkebrød på grunn av alle hullene og skadene - det turutstyret har ikke vært bortkastede penger, for det har sannelig blitt brukt.
 6. Hva har du kjøpt nå!

  Har nøyaktig samme kombinasjon selv. Artig sett!
 7. Hva har du lest nå ?

  Jeg leste nylig denne selv, og storkoste meg med. Hvor fikk du tak i Børgefjell-boken?
 8. Helsport oppgir vekten på teltene sine i (telt + teltstenger) + (repkitt) + (plugger), som for Fjellheimen X-trem Camp 3 blir 3,55 kg + 0.15 kg + 0.66 kg. Med andre ord stemmer nok 4,3 kg flott på ditt telt.
 9. Jeg har aldri snust selv, men hvis det å slutte å snuse er sammenlignbart med å begrense slukutvalget på fisketurer, så skjønner jeg hvorfor jeg har fått anbefalt å ligge unna nikotin i alle disse årene.
 10. Jeg må tillate meg å spørre deg, Espen, men hvordan i alle dager klarer du å IKKE ta med alt du har av sluker? Jeg har prøvd og prøvd, men det føles fysisk umulig å ikke ta med både full spinnereske med 30 spinnere og full tosiders slukboks med like mange sluker/wobblere. Hva er trikset? Kan du lære meg?
 11. Her går det i en noen år gammel Ringstind 2, som veier 1,7 kg med 10 plugger og de delene av repkittet jeg gidder å ha med. I skogen tar jeg med en tarp i stedet for eller i tillegg. Egentlig kunne jeg tenkt meg et lettere telt til skogsbruk sammen med tarp, som kan brukes uten teltstenger, og så et litt større telt med romslig fortelt til fjellbruk. Alt i alt er jeg fornøyd om totalvekt med telt, sovepose, tarp og liggeunderlag er sånn høvelig under 5 kg.
 12. I morgen!!

  God tur, og lykke til med fisket!
 13. Hvordan stille inn bremse på snelle?

  Ved slukfiske bør du ha noe stram brems mens du fisker så du får til å kroke fisken skikkelig om den biter, for så å umiddelbart slakke opp bremsen så fisken får anledning til å ruse avgårde hit og dit under kjøringen. Derfra må du bare finjustere hele tiden. For stramt snøre, og fisken kan slite seg av eller snøre kan ryke. For slakt snøre, og fisken vil ikke slite seg ut slik du vil. Under fisket synes jeg det er passe å ha snøret så stramt at du får til å trekke det ut for hånd, men det må litt krefter til, slik Vandrefalken beskriver.
 14. øks til bålsesongen

  Det var riktig interessant informasjon. Jeg tror nok også den nye "modellen" er bedre. Imidlertid hørtes det ut som om det største problemet med den gamle var kvalitetskontrollen under produksjonen, og hvis den nye koster det samme og produseres samme sted, er det vanskelig å forestille seg at akkurat dette punktet skal ha blitt bedre. Gratulerer med ny øks, og Øyo skal ha all ære for kundeservicen, høres det ut som.
 15. Hva har du kjøpt nå!

  Det ble visst en Primus Omnifuel II på meg, til 1596,- med Outnorth sitt tilbud. Multifuelbrenner og vintertelt står på ønskelista, så jeg får muligheten til å dra mer til fjells neste vinter enn jeg fikk til denne, så da kan jeg krysse av ett punkt. Får håpe Helsport-outleten her på Melhus i juni ender i telt!
×