Gå til innhold
  • Bli medlem

foroll

Aktiv medlem
  • Innlegg

    695
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    29

foroll vant dagen sist 12. juli

foroll hadde mest likt innhold!

Om foroll

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

foroll sine prestasjoner

Experienced

Experienced (11/14)

  • Posting Machine Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • First Post

Nylige merker

1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Startet måneden med 10 dager i Sulisfjellene (Junkerdal Nasjonalpark). Mye snø igjen i fjellet. Så ikke ett eneste vak. Folk var heller ikke å se.
  2. Jeg har hatt 3-sesongsposen Ultralite fra Western Mountaineering i over 4 år nå, og tilbragt ca. 150 netter i. Den veier ca. 820 g, som er veldig lite for en pose som går til -10 C. Til tross for supertynn nylon har jeg aldri fått hull eller rifter i, selv med flere hunder i teltet. Den er såklart varmere og tyngre enn du er ute etter, men jeg har selv vurdert Summerlite som et litt lettere alternativ sommerstid. Den har litt mer fyllvekt enn STS-posen (255 g) og veier 540 g. Med sort innerfôr vil den trolig være raskere å tørke i sola enn STS-posen. Det synes jeg er viktig på veldig lette dunposer, fordi det skal så lite fukt til før det går utover isolasjonsevnen.
  3. Ja det er den typen ting den går gjennom grundig, og litt det jeg siktet til med at den er basert på typisk norsk terreng. Hvor bør man legge ruta i norske fjell og norske skoger ut fra informasjonen kartet forteller deg. Den forklarer også en del tips og triks, som f.eks. å bomme med vilje om du skal treffe et bestemt punkt. F.eks. om du skal finne ei hytte ved en elv i tett skog, som er 5 km unna, så er det vanskelig å gå rett på. Når du da kommer til elva er det lett å bli usikker på om du skal til venstre eller høyre. Derfor kan det være lurt å heller sikte et godt stykke til f.eks. høyre for hytta. Da vet du at du skal følge elva til venstre så finner du hytta. Nevner det som eksempel på hva slags ting boka tar for seg. Jeg har den liggende, men det er noen år siden jeg leste den. Da hadde jeg en del grunnleggende ferdigheter, men opplevde mye nytteverdi i den for det.
  4. https://bokelskere.no/bok/kart-kompass-gps/387028/ Dette er faktisk en ganske god bok, som også er godt tilpasset typisk norsk natur og norske navigasjonsscenarier
  5. "Nærområdet" mitt jo 😊 Hvor går turen?
  6. 176 cm høy, ca. 72-73 kg. Brystdiameter ca. 100-102 cm.
  7. Jeg har og har hatt mange Aclimaprodukter. Aldri opplevd krymping ved vask på ullprogram med ullsåpe (billigtype). Opplever de som normale i størrelsen.
  8. Kaitum er nok et flott valg! Du kan også vurdere Fjällräven Abisko Endurance 4. Jeg har ingen av de, men har flere Hillebergtelt og har Fjällräven Abisko Shape 3. Nevner Fjällräven fordi jeg synes de har omtrent like god kvalitet, men har ofte vesentlig lavere priser på bruktmarkedet så man kan gjøre røverkjøp der. Finnes også i en fin blåfarge hvis man vil ha noe synlig som ikke er signalrødt - det gir litt spesielt lys innvendig.
  9. Jeg har omtrentlig vært innom hele ruta i alternativ 2 og det er mange fine fiskevann der, men ruta blir ca. 1 mil lengre ihvertfall. Med bare 3-4 dager til rådighet og fiske som hovedmål ville jeg derfor selv valgt alternativ 1.
  10. Jeg er ufattelig takknemlig for å bo i et land hvor man har så mye flott natur, både vernet og ikke-vernet, og med en så sterkt forankret allemannsrett. Ikke bare kan jeg gå, kjøre hundeskede, padle eller slå leir omtrent hvor jeg vil. I nesten alle våre vernede områder er det også åpnet for sportsfiske og jakt av ulike former, der det kan foregå bærekraftig. Vi kan også fritt sanke bær og sopp. I mange land er ikke noe av dette tillatt i nasjonalparker, og utenfor nasjonalparker er grunneier lokal diktator. Med noen begrensninger som båndtvang og bålforbudperioden (som også har sine unntak), så kan jeg altså drive tradisjonelt friluftsliv omtrent akkurat som jeg vil. Hvis droneforbud i vernede områder gjør at du ikke ser vitsen i å forlate sofaen, så stiller jeg meg sterkt undrende til hva slags friluftsliv du driver med. @ingen87 Takk for ryddig avklaring for de som måtte være usikker. @Ragnar N Fine turbilder! Det er ok å gjøre feil, spesielt når man tar lærdom av det. Det gjør vi alle innimellom.
  11. Ble kanotur og strandliv. Spv i hengekøye uten tarp. Unghundens første kanotur men han skjønte raskt at det var en svært behagelig måte å forflytte seg på i sommervarmen. Samme utsikt midt på natta og midt på dagen. Ikke store forskjellen nord for polarsirkelen. Noen kaffekjeler ble det. Hadde en tråd om slangeprimuser før valget falt på MSR Dragonfly. Godt fornøyd med den.
  12. Ikke minst når man går med en grønlandshund på ett år som virker fast bestemt på at han aldri skal bli to 😅
  13. Det ble ei langhelg i Rago. Jeg har vært noen runder i Sørfoldfjell før, men selve nasjonalparken var ny for meg. Mye snø igjen i fjellene. Utsikt fra det vestre Sølvskarvatnet. Fossen nedenfor Storskogvatnet. I nasjonalparker er kvistbrenner ekstra fint. Her er den jeg fikk av @Tom42 for en del år siden. Utsikt fra Nordskaret. Godt turselskap. Godt med en strekk i lyngen etter å ha klatret opp og ned steinur i Ragos lettgåtte landskap. Gråvær.
  14. Jeg foretrekker "vanlig turbukse" og så har jeg lett regnbukse med glidelås langs sidene i sekken. Så lenge buksa er noenlunde vindtett og myggen ikke biter igjennom, så duger det meste. Da hadde passform, slitestyrke og antall lommer og plassering på disse vært de viktigste kriteriene for meg. Min personlige favoritt er Klättermusen Gere. Denne er litt tyngre enn en del andre, men har en uslåelig slitestyrke. Jeg går mye utenfor sti og har flere hunder så det blir litt klør innimellom. Der jeg før slet ut en Fjällräven- eller Lundhagsbukse i sesongen har Gere vart meg flere år og er like fin. Har nå to av denne og bruker året rundt, til overnattingsturer, hundetrim i hverdagen, utearbeid, etc. Kun de varmeste sommerdagene og de mest krevende vinterturene velger jeg annen bukse.
  15. Jeg bruker som regel snarkokt. Har blandingen (1/2 pose snarkokt Toro, dvs. ca. 75 g) oppi en stekepanne med høy kant, koker opp og lar småputre til passe konsistens. Så har jeg oppi ca. 3 spiseskjeer tørrmelk, rører rundt, og ordner til slutt smørøye, sukker og kanel. Ordner kaffe først og drikker den mens grøten putrer. Bruker ganske lite brensel egentlig, for har knapt effekt på brenneren etter oppkoket. Om jeg bruker vanlig grøtris har jeg vann i risen kvelden i forveien og lar den stå over natta. Det reduserer koketiden vesentlig, men funker ikke så bra om det fryser. Kan være fint på høsten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.