Gå til innhold

foroll

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  277
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

foroll vant dagen sist 2. mars

foroll hadde mest likt innhold!

Om foroll

Nylige profilbesøk

1 316 profilvisninger
 1. Jeg har ikke kjøpt noe turutstyr på månedsvis, men nå har jeg signert ny jobbkontrakt og flytter til Nordland. Da ble det åpenbart at bil trengtes, og valget falt på en pent brukt VW Caddy maxi. Det blir kjekt når en vil ha plass til pulk eller allykano, og gjerne vil sove baki bilen på ferd gjennom vårt flotte land.
 2. Å bruke masse tid på å gjøre modifikasjoner på telt er ikke i seg selv lønnsomt. Smarte forretningsfolk hadde skjønt at det er sånt som gjør at flere kunder velger merket, men når det kreves "lønnsomhet i alle ledd" er slik service det første som ryker.
 3. Det varierer fra år til år. Jeg var der to uker i fjor og startet ca. 25. mai fra Käringsjön i Sverige, som ligger høyere oppe enn Femunden. Snødde hver dag første uka, men absolutt all is var gått. Deilig å ha Femundsmarka nesten for seg sjøl. Hadde vel alt fra -5 C og snø til nesten +25 og knallsol og tordenvær på den turen. Ingen andre tips enn å følge med på f.eks. senorge.no og ha en plan B.
 4. Jeg er fra Melhus selv, og dette har det vært skrevet om i Trønderbladet i en god stund nå. Det er den samme dama som har sydd og gjort modifiseringer på telt i 20+ år. Jeg vet mange teltnerder her inne med egne tanker og idéer om hvordan telt skal være har hatt stor glede av syferdighetene hennes. Flink og trivelig dame, og serviceinnstilt gjeng ellers også. Selv har jeg hatt en preferanse for Hillebergtelt, men har hatt flere fra Helsport. Nå er jeg redd at teltavdelingen til Helsport aldri blir den samme, og hvis servicen forsvinner og de begynner med Norrønapriser, så ser jeg ikke hvordan de skal konkurrere mot andre store teltprodusenter.
 5. I små fjellvann vil jeg si 3-15 er ypperlig. 14-40 er jo mer typisk stang til sjøfiske fra land, smålaks, og gjeddefiske. De fiskene man typisk får i små fjellvann er ikke mye moro med så stiv stang. Støtter Shimano-snelle med mono. Mono er billig, og fint å begynne med, og er du ikke fornøyd kan du alltids bytte til fireline senere. Jeg har prøvd mange multifilamentsnører, men bruker kun mono selv. Kaster ikke fullt så langt, men langt mindre sjanse for kluss og rot og fuglerede. Dette er dog veldig en smaksak, hvor ingen av delene er objektivt bedre, selv om noen liker å si det. Det er fordeler og ulemper med begge, og i smaksak-spørsmål tror jeg mange er tjent med å velge det som koster 1/3 av det andre første gang de kjøper noe ordentlig. Hvis du ikke liker det har du tapt 100 kr. Støtter også @Bjørn J om hakket kortere stang. Skal du ha en ordentlig stang kan en litt kortere være mer håndterlig til fiske i bekk, elv, eller skogsvann med vegetasjon rundt. Men 9,6' er ikke feil. Jeg har som regel med to stenger på tur: en 5,5' på 1-11g og enten en 6'på 3-14g eller en 9' på 3-14g, avhengig av om jeg ferdes i skog eller til fjells. Til 6'-ern bruker jeg en 1000-snelle, til 9'-ern bruker jeg en 2500-snelle, da jeg føler det gir bedre balanse. Om du går for 9,6' ville jeg vurdert 2500-snelle for balansens skyld.
 6. Termoser isolerer til stållagene blir sammenklemt så det fungerer som en varmebro. Det varierer selvsagt mellom modeller, men de tåler en del støt før de slutter å holde på varmen. Spenstige lukkemekanismer i korken er vanligste årsak til at de ryker. Kjøp noe med kun en enkel kork man skrur igjen med gjenger, som f. eks. Thermos Work. Mye enklere å manøvrere i kulda med votter også.
 7. Jeg har en ally 15. Veier ca. 75 kg selv, og med rundt 30 kg i baugen er den perfekt å padle. Langt større forskjell på 0-10 kg i baugen kontra 10-30 dog, så når jeg ikke har med sekk for overnatting hiver jeg bare hva enn jeg finner av ræl i bilen i en bag og legger frami. For å padle alene, spesielt en kano med spring som Ally 15, er det essensielt at man mestrer J-tak så man kan korrigere kursen under taket uten å bremse. Da er også viktig med passe lang åre, noe jeg ser utrolig mange som ikke har. Blir årene for lange får man ikke riktig teknikk. Antar det er noe mannlig gen som gjør at vi tenker "jo større verktøy jo bedre", for jeg ser også folk skyte rev med kaliber som kunne tatt livet av en flodhest, sage småbjørk med motorsag som kunne felt redwoodtrær i California og klyve nevnte småved med økser man knapt kan løfte.
 8. Hjemme. Med flatfil og en liten brynestein.
 9. Tørrvarer, kjøtt og fisk kjøper jeg som regel inn kvanta av når det er gode priser uansett. Har mel, bønner, pasta, linser, ris. Loftet er fullt av bioetanol, gassbokser og bensin. Har også en grei pakke telys, batterier til hodelykter og vanndunk uansett. Det eneste uvanlige jeg har kjøpt dennr uken er en pakke tørrgjær (bruker vanligvis fersk), en ekstra pakke obux utover det jeg har i medisinskapet, og noen poser frosne grønnsaker. Ikke fordi jeg tror verden går under, men kun så jeg kan holde meg hjemme 14 dager hvis jeg blir syk. Og som @Marius Engelsen bor jeg rett ved naturens matfat - sjøen, og sjøfiskestanga er klar. Blir enkle turer utenfor døren nå fremover.
 10. Håper alle tenker over at det er ekstremt knapt med ressurser til skader og redningsaksjoner nå fremover. Uavhengig av faren for å bli smittet og smitte andre, alt man kan gjøre for å unngå ytterligere belastning av helsetjenester er til fordel for hele samfunnet vårt nå. Skogene og fjellene står der senere.
 11. Reiser som regel kollektivt til tur, så prøver å følge aktuelle råd fra myndighetene og unngå unødvendige reiser. Hadde jeg eid bil hadde jeg nok vært en del på tur. Blir fortløpende vurdering fremover om hvilke turer jeg føler er forsvarlig og ikke. Jeg er samboer med ei i risikogruppen, og vil ikke smitte henne.
 12. Jeg leser relativt raskt og er nesten alltid på tur alene. Hvor mye lesing jeg gjør avhenger veldig av lengden på turen, men 1000+ sider blir det gjerne på en 14-dagerstur, ihvertfall hvis det er mye surt vær så aktiviteten med fiskestanga blir lav. 1000 sider blir fort langt mer enn 182g som pocketbøker, pluss at volumet er mye mindre. I tillegg har kindle innebygd lys så trenger ikke sløse hodelyktbatteri på, og man får muligheten til å ha med flere valgmuligheter av bøker. Det letteste er selvfølgelig å ikke lese bøker på tur, men det samme kan man si om fotografering, jakt (du skal skyte mange ryper før du har tjent inn vekta på hagla), etc. Anbefaler virkelig Kindle til alle som liker å lese en time eller to i soveposen på kveldstid.
 13. Til dere som trenger batteribank/solcellepanel og lignende på tur: Bruker dere aktivt mobil til navigering eller lignende? Driver dere mye med foto? Når jeg bruker mobiltelefon til å sende en melding 4-5 ganger i uka om at alt er ok har jeg stort sett hatt 50 % igjen etter en 2-ukers tur. Kindle'n varer en evighet, og har med AAA-batterier til hodelykt. Kompaktkameraet kjører fint noen hundre bilder på innebygd batteri. Det er alt jeg har som går på strøm. All den tid både batteribanker og solcellepanel utgjør mye vekt, så er jeg genuint nysgjerrig på hva folk bruker dem til.
 14. I lomma: Leatherman. I repkittet (er med hele året): Nål og tråd, noen strips, litt gaffateip, litt kraftig snor (startsnor for motorsag, bruker den ofte til å henge klær til tørk), en liten superlimtube, noen sikkerhetsnåler, ekstra knapper, ekstra skolisser I tillegg følger mer spesifikt reputstyr som ligger andre plasser: Reservekniv til isbor + 8 mm fastnøkkel, repkittet som fulgte med teltet, ekstra gamasjestrikk m/krok (er bare med på lengre turer hvor jeg bruker gamasjer), repkit til primus.
 15. Truger høres ut som god plan og teltet ditt passer godt til forholdene. Ønsker deg god tur. Regn med å få litt vintervær. Helt fantastisk å oppleve overgangen mellom sesongene.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.