Miamaria

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  695
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Miamaria last won the day on December 3 2016

Miamaria had the most liked content!

Om Miamaria

 • Bursdag

Contact Methods

 • MSN
  miamaria1978@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.padlemia.blogspot.com
 • Skype
  miamaria1978@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Vesterålen
 • Interests
  Turer til lands men mest til vanns
 1. Bo i det, eller oppsøke det?

  Jeg flirer jo (spontan gapskratt, faktisk) av søringer som kommer hit og roper over seg hver gang de ser en ørn langt på avstand. "Oi oi oi, en ØRN!!!" Ha ha ha, ja, har du aldri sett en ørn før liksom. Her reagerer man hvis man IKKE ser en ørn på tur liksom. Men jeg blir jo aldri lei av å nyte synet av en flott ørn, likevel, selv om jeg ikke roper over meg av entusiasme. Jeg bare er vant med å se dem, og ser derfor også mange flere enn de fleste - fordi jeg vet å kjenne den igjen. Den er en del av inventaret på tur – men et flott inventar som jeg gleder meg over. Og ikke minst savner, når jeg er på tur andre steder. Jeg fikk en bok om ørten padleturer landet rundt her om dagen. Sortlandssundet var et åpenbart valg for fyren, mektig var det faktisk. Nå bor jeg ved Sortlandsundet, og den padleturen han skrev om, har jeg aldri giddet å padle en gang. Direkte provoserende at han drar den bedritne turen fram, når det er så mye annet fint like rundt hjørnet. Men det er jo fint at han ikke gidder å snike rundt hjørnet, for da får jeg være mer i fred på de fine plassene. Det er i grunnen helt greit når jeg tenker meg om. (Selv om de som har kjøpt den boka til full pris er regelrett lurt, synes jeg, ut fra det han skriver om de områdene jeg kjenner til.) Selv om jeg ikke hopper og roper av entusiasme hver gang jeg ser en ørn, eller gidder å dra på tur på de kjipeste plassene, så setter jeg jo stor pris på området her. Jeg bruker det selv, og deler opplevelsene - blant annet for å få flere til å se og besøke. Flott natur blir dagligdags når man bor midt i den, den er jo der. Og jeg setter nok mer pris på den når jeg kommer hjem etter å ha vært på tur et annet sted, for da blir jeg alltid, uten unntak, påminnet hvor flott vi har det der jeg bor. Jeg legger nok mer energi i å få en fin tur når jeg har dratt langt, men de aller fineste turene som jeg både har nytt mest i øyeblikket og husker best i ettertid har jeg hatt i mitt eget område, uten tvil.
 2. Hva har du kjøpt nå!

  70%-salg i dag. To kart over potensielle turområder, fornøyd med den. Badetøy til bassengtreningene som starter opp i morra, flott. Og så nye klatresko! Ikke aller mest fordi jeg trenger nye, mer som et spark bak for å komme i gang igjen. Jeg gikk en hel del på ski den vinteren jeg kjøpte nye ski, så kanskje det funker. Så kjøpte jeg en blusegreie. Ikke turrelatert, utover at jeg ikke har kjøpt annet enn turklær på så lenge nå at det er helt krise når det dukker opp selskapeligheter. Krise avverget. Alt til 70 prosent. Penger spart er penger tjent, og i dag har jeg spart mer enn jeg har brukt, så da har jeg gått i pluss. He he.
 3. Syk pris!!!!!

  Jeg tviler på at de synes det. "Se han stakkaren, han sykler fort men har lite penger" tenker de. Det er den tanken de betaler 160.000 kroner for å få tenke.
 4. Ferskingkurs

  Er det noen på forumet som har vært med på ferskingkurs i friluftsliv, enten som deltaker eller med på å arrangere? Har funnet ut at DNT har et høvelig ferdig opplegg for sånt, men det er vel uansett forskjellige måter å gjøre det på ut fra malen. Så om noen har tips å dele, er jeg interessert i å høre.
 5. Det er litt sånn jeg også har det. Og så har jeg stort sett det utstyret jeg trives med, så det er ingen jubel (slik det en stund var) når noe ødelegges sånn at jeg "kan" kjøpe nytt (med god samvittighet). Det er heller ekstra surt, å bare måtte kjøpe nytt av akkurat det samme. Det funker liksom ikke helt. Når jeg nå også har kjøpt ny turbil, så begynner det å bli virkelig vanskelig å finne noe. Men det er vel bare å spare til neste turbil, antar jeg. Bil er jo en håpløs (dessverre nødvendig) investering.
 6. Når kommer de nye modellene

  Jeg venter på den nye modellen av Hilleberg Rogen, som skulle komme 2017. Er det noen som har snøring på hvor lang tid utpå året disse nye utgavene pleier å komme? Hvis det må regnes med å bli veldig lenge til, så jeg jo heller kjøpe den forrige likevel, det er jo bedre enn å være uten. - Og er det vanlig at prisene øker når de har gjort små justeringer?
 7. Lage bål i granskogen ! Liten video

  Når noen legger ut en film på et forum med mange erfarne turfolk, og skriver "vil du lære mer så ta en titt", så gir det i hvert fall meg en del forventninger til kvaliteten. Jeg forventer faktisk å lære noe. Da er det kanskje ikke så rart at det blir noen tydelige tilbakemeldinger også. Flott at du har hele filmen i det naturlige turmiljøet. Det synes jeg du skal holde på videre. Flott også at du bruker litt forskjellige kameravinkler og varierer med det. Virringen har du fått tilbakemeldinger på. Knytt det gjerne opp til det med korte klipp som noen har nevnt. Jeg har i hvert fall selv erfart at det vanskeligste med redigering av film er å være tøff nok når det gjelder å klippe bort. Selv når prøver, ser jeg gjerne i ettertid at dette hadde vært bedre om jeg hadde vært enda tøffere. Ble det ikke bra, kutt det vekk. Et annet tips kan være å ha en plan for filmen. Spiss det inn på poenget. Er poenget at det er lett å fyre opp med disse småkvistene, fokuser på det, ha minst mulig av mindre relevante ting. Jeg lurte også på hvorfor i all verden du brukte så mye tid på å sage ned det treet når det lå ting som kunne brukes til bål overalt der. Det tok på et vis bort litt oppmerksomheten på det jeg tror du ville ha fram, hvis du skjønner hva jeg mener, og jeg syntes du brukte usannsynlig mye tid på å sage og hugge ved, he he. Granskogtente bål fikk jeg lyst til å prøve. Da var vel noe av målet oppnådd med filmen?
 8. Dette bilde inspirerer meg

  Mens jeg gjør det, og fikk motivasjon (dog neppe nok for det sitter LANGT inne) til å overnatte ute i vinter. Steike så fint.
 9. Dette bilde inspirerer meg

  Å nei, var det en kommafeil! Da tenkte jeg omvendt i dag og skrev en feil i avisa. Satte komma for at det IKKE skulle bli den veien. Skitt. Men hvordan skulle det vært da? "Det hele resulterte i halvannen times omvei, rundt hele vannet som er mer kuppert enn det så ut til på forhånd" blir vel ikke så mye bedre? Anyhow, jeg synes alle bildene deres til nå ser fristende ut, så jeg håper flere joiner inn med bilder i tråden.
 10. Dette bilde inspirerer meg

  Hver gang jeg bytter programmer på jobb får jeg dette bakgrunnsbildet opp på skjermen. Flott lys i det bildet, og det er fint å kjenne varmen selv på en gnelderfrostdag som vi har hatt denne uken.
 11. Posten - en vits!

  Dette er det mest irriterende med Posten, og det som skjer oftest - at jeg får en slik melding, kjører noen kilometer for å hente - og får utlevert noe som det er allverdens god plass til i postkassen. De skjønner like lite hver gang.
 12. Posten - en vits!

  Hos meg er det akkurat sånn Postnord fungerer, om ikke de man bestilte fra oppga at de skulle sende med dem og ga meg valget.
 13. Hvordan fiske sjøørret

  Jeg tror nok jeg blir å prøve sånn wobbler ja, det høres lurt ut. Hvor langt foran wobbleren bør jeg henge flua tror du? Dobbel-løsning hørtes lurt ut, da slipper jeg jo å velge en av delene. Dobbel sjans - kan jeg i hvert fall innbille meg.
 14. Hvordan fiske sjøørret

  Helluuu, det er ikke rogn i torsken om sommeren. Helt uinteressant. Dessuten har forskning vist at den er best om vinteren. Den der R-regelen har jeg kun brukt i forbindelse med henging av fisk, men torsk uten rogn har jeg aldri skjønt vitsen med uansett, til annet enn tørrfisk (og det henger man ikke om sommeren). Sei er jo langt bedre. (Og kulere å få på kroken.)
 15. 2017 - hva skal du ?

  Ja, fototur! Det hadde jeg faktisk på planen i fjor, men glemte av. En tur der foto blir prioritert mest, kan bli kult. Særlig om vi er flere som kan tipse og hjelpe hverandre. Havheng har jeg også lyst til å ordne. Det er vel egentlig bare å sette på planen med en gang, vet ei flott øy som passer utmerket - Vestre Oksøy i Svellingan. Der er plass til nesten hvor mange som helst - inkludert markkrypere. Det blir gøy.