Gå til innhold

Miamaria

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 674
 • Ble med

 • Dager vunnet

  13

Miamaria vant dagen sist Januar 15

Miamaria hadde mest likt innhold!

Om Miamaria

Profil

 • Min blogg 📰: http://www.padlemia.blogspot.com

Contact Methods

 • MSN
  miamaria1978@hotmail.com
 • Skype
  miamaria1978@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Turer til lands men mest til vanns
 • Sted
  Vesterålen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Angående disse forkortede liggeunderlagene, er de også kjekk isolasjon i bunnen av kajakken om vinteren. Så har man det liggende klart til bruk for de andre nevnte tingene. (y)
 2. Jeg ville nok ikke hatt senkekjøl på Inuken min, og jeg foretrekker senkekjøl (skeg) på kajakker som er designet for det. Men hvis man kommer til å padle så lite at man ikke kommer til å lære seg noe særlig teknikk, så kan det jo være like greit for noen med ror på en senkekjølbåt. For det der du sier med motstand på ror vs senkekjøl er nå ikke mer forskjell enn at jeg aldri har merket det på mine… (Men klart, vil man ha ror så kan man jo heller kjøpe en rorbåt da, og få de andre fordelene med ror på kjøpet, som f.eks. mer hensiktsmessig plass bak.) Både senkekjøl og ror høres litt ut som ja takk begge deler - i praksis virker det på meg som at det er det folk tenker også, så hiver de ned begge - sånn at de virker mot hverandre… 🤣 (Og de som faktisk bruker roret lærer seg aldri hvordan senkekjølen funker, så hvorfor ha den ulempen med kajakken da…)
 3. Prøv. Hvis det viktigste er komfort så kan det godt være du finner ut hva som passer deg best bare ved å prøve dem. Det hjelper ikke om vi her sier at en av disse kajakkene peker seg ut som best for deg, hvis du får vondt av å sitte i den. Prøv dem. Ellers er det et godt poeng med bruktkjøp. Det er utrolig mange som kjøper kajakk for de tror at de skal begynne å padle, men så gjør de ikke det. Dermed selges det også ganske så mange brukt, i praksis like gode (og som Marius sier, du kan også finne bedre) til lavere pris. Når det gjelder størrelse, så er det gjerne egenskapene til kajakken som endrer seg. For eksempel ville en kompis av meg gjerne padle en rask kajakk som han hadde padlet før han la på seg noen kilo. Han kom seg fremover, men ettersom han var blitt nokså mye tyngre enn kajakken var beregnet for, så gikk det langt fra så raskt som han ønsket – og følelsen var at han padlet ubåt. Er du for lett for kajakken kan det føre til at du bli liggende høyt i vannet, ustabil og får uhensiktsmessig mye avdrift og problemer med å håndtere den. (Spesielt når man padler den tom da.) Er den for stor i cockpit så får du lite kontakt med kajakken, men det går ofte an å «padde» sånn at den passer bedre. Er den gigantisk i forhold til deg er det verre. (Senkekjølkajakk som er for stor er ikke noe særlig når du skal kante og styre kjakken.) Ferskinger liker gjerne at kajakken er stor for da minker frykten på å bli sittende fast, men når man begynner å lære litt og tar kontroll på kajakken så er det en fordel at den er tightere. Av de kajakkene du nevner har jeg kun erfaring med Reval midi, den har vi i klubben som utleiekajakk og slik sett har den vært helt grei. Folk henger greit med på tur i den og vi har ikke hatt noen store problemer kvalitetsmessig. (Et par dekkfester røket, men det var på et teknikkurs med slep og sånt så det fikk nok også en del belastning.)
 4. Vanskelig øvelse, tydeligvis. Foreslår ellers å tilføye "framkomstmidler" på denne lista - som ellers var god hvis tråden skal holde seg spennende. Støtter ellers stoltipset, selv om jeg sjøl har en billigere kopi av Helinox så er den god. Stoltrekk til liggeunderlaget gjorde lenge det samme, nå har jeg stol til dagstur og trekk til lengre turer. Generelt er stol kjekk luksus!
 5. Dagens tur er kommet i bloggen. Årets første soltur! Selv når jeg har vært en tur i syden/sørpå midtvinters har det likevel vært en spesiell følelse å se "den egentlige" (det er liksom litt juks i syden på en måte) komme tilbake. I år har jeg heller ikke det, så det er månedsvis siden sist – følelsen er i grunnen litt ubeskrivelig. Spesielt når det stort sett er overskyet, men så klarer sola å sloss seg gjennom til slutt. Herlig tur, HER i bloggen nå!
 6. Jeg mistenker (håper, bekreft gjerne) at denne boka er litt sånn som filmen om Forrest Gump. Tror jeg sovna minst ti ganger i starten av den filmen ved ulike forsøk på å se den, før jeg omsider kom meg forbi. Da gikk det også fint å se hele filmen, og siden har jeg sett den flere ganger uten å sovne, syntes til og med den var god. Kalvø-boka fikk jeg til jul og har begynt på, men det er foreløpig kjedelige greier. Men jeg bør altså bare prøve å komme meg videre? Den tar seg opp? (Jeg har jo ellers syntes fyren var morsom, så jeg har håpet den gjør det, men foreløpig har jeg ikke klart å tro nok på det til et nytt forsøk.)
 7. En høstdag ved Frugga – denne gang med selskap av en harstadværing. Flott dag på havet, dette er et herlig område. HER i bloggen nå.
 8. Det var grått vær i helgen, så ingen årets første glimt av sol dessverre. Derimot ble det en liten rulletrening og småpadling på Fjærvoll, med fotograf på land. Det er jo alltid like artig, da blir det helt andre bilder enn jeg tar sjøl. HER i bloggen nå. (Foto: Bjørnar Hansen)
 9. Ousland sjøl: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/6jvxX0/nei-turen-vaar-over-nordpolen-var-ikke-et-pr-stunt-boerge-ousland
 10. Jeg ville i hvert fall ikke anbefale å leie båt i Storskogvatnet for å suse videre ned Storskogelva… (Som var spørsmålet om kano egner seg.) Kan bli steike tungt å få den opp igjen.
 11. Hvor hen i Storskogelva har de båter til leie?
 12. Blogget en tidlighøst-tur i packraften nettopp. Det er altså virkelig en artig farkost. Det ble en del turer på sjøen også med den i år, langt flere enn i ferskvann faktisk. Denne turen gikk litt i solnedgang, med multespising underveis fra bilen til sjøen. Ganske så perfekt, i grunnen. Turen ligger nå HER i bloggen.
 13. Merkelig med så mye forbruker-tv som det er, at ingen har sett på dette? Det har jo skjedd før når de har sett på noe sånt at det har kommet merking, fordi flere har blitt obs på at de er lurt. Eller har de prøvd?
 14. Ja, det er klart. :) Det så jo veldig fint ut nedi dalen der også. Så jeg kunne tenke meg både å ta en tur der, og høyere opp i området enn jeg var. Det øverste området sparte jeg for å ha noe som kan friste meg nok tilbake selv om jeg husker hvor tung sekken var.
 15. Hvor ca gikk du for å komme dit? Jeg så det sto et telt der nede og funderte veldig på hvor lureste vei kunne være. Det var jo åpenbart mulig å komme seg dit, men ikke opplagt hvor hen de hadde gått.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.