Gå til innhold

Gittiamo

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 795
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  54

Gittiamo vant dagen sist Juli 30

Gittiamo hadde mest likt innhold!

Om Gittiamo

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

5 660 profilvisninger
 1. Som @a_aa sier så er regnvotter genialt. Men det krever ytterst små hender og høy toleransegrense for barnslige motiver 🤪 disse er mine med tova ullvotter inni.
 2. Som @Terka er jeg også veldig fornøyd med monteringshansker (om jeg finner små nok). De blir våte men fungerer litt som neopren og blir derfor ikke kalde. Klatrer med de og rir med de mm Ellers har jeg det siste året gått mye med tynne ull-liner hansker. De er også varme uansett våte eller tørre. Bruker kun tynne hansker når jeg går og holder meg varm ellers.
 3. Så du forsvarer overforbruk med at Norge AS ikke trenger pengene fordi vi har for stort forbruk? Eller er vi så overforbrukere at litt til ikke spiller noen rolle? Jeg fant ikke helt logikken her. Min mening er nå i hvert fall at folk må slutte å kjøpe billig Kinaskrot fordi det er billig. For ofte er det ubrukelig, og det genererer mye avfall å produsere noe så ubrukelig. Og samtidig skal du få frakta dette søppelet tvers over hele verden i digre skip som forurense. Kjøp heller velkjent kvalitet en gang for alle. Ikke masse billig skrot som kanskje kan funke. Ellers gir jeg blaffen i hvor man kjøper fra.
 4. Jeg har Norrøna Bitihorn Dri1. Brukt mye i stallen. Når man sitter høyt til hest så kan man ikke unngå nærkontakt med kvister og greiner. Jeg er overrasket over kvaliteten faktisk, for det kjennes jo ut som papir. Men ville allikevel ikke stolt helt på den jakka alene på lengre tur eller værutsatt tur. Da blir det solid jakke med vekt og kvalitet. Det er ikke der man sparer på vekt. Sikkerhet først. Men til hverdagsbruk hjemme så funker Dri1.
 5. Jeg har fulgt Turid Rugaas som regel. Og hun har en annen vinkling på saken. Det er like mange meninger som hundefolk, så man får velge den som passer en best. Derfor skal man heller ikke påstå ting så bastant. Jeg skal ikke ha valp nå men jeg hadde styrt unna oppdrettere som sier bastant at valpene skal ut når de er åtte uke. Har vært med å hente en 16 uker gammel valp fra oppdretter. Valpen var vant til å være med på alt. Og enklere valp skal man lete lenge etter. Slapp all den der valpebitingen også. Sånn biting funker ikke på hu mor gitt 😂 Var litt feil av meg å bruke ordet preges men det ble brukt sammen med sosialiseres.
 6. Hvor sier de dette med valper? Det er en kjent sak at de preges best i 8-12 ukers alder og bør derfor sosialiseres i denne tiden. Men det er ikke dermed sagt de da bør taes fra flokken sin. Gode oppdretter som jeg kjenner, har valpene selv da, men tar de med ut på ting i denne perioden. I bil, buss, til byen, til andre dyr, menneskemengder osv. Mye jobb men helt klart verdt det. Og er man en dedikert kjøper så er det jo supert om man selv er med på prosessen. Myk overgang. Men skjønner også de som har store kull osv da det er krevende.
 7. Kynisk. Men nå blir det vel opphørssalg enkelte steder. Ullevål skal i hvert fall opphøre. https://www.dn.no/handel/intersport/g-sport/gresvig/tar-grep-etter-milliardtap-legger-ned-g-sport/2-1-654984
 8. Om du har en begynnende plantar facitt på venstre, så går du nok med mer trykk på høyre fremfot for å avlaste den venstre foten. Ergo stor belastning på tåballene på høyre fot. Jeg er motsatt i rekkefølgen her. Pga betennelse i høyre fremfot så har jeg begynt å få plantar facitt i venstre fot. Man blir jo helt skakkjørt 🤪 så nå jobbes det sammen med fysio på å rette opp i balansen her. Samt at jeg i sommer har gått mye med staver. Det blir verre med åra må vite 😂
 9. Ja alltid etter tur. Men jeg har en kronisk slimposebetennelse i foten. To tær «forsvinner» og det er vanskelig å gå. Det går alltid over etter kort tid. Men du burde trene foten. Faktisk. Tåhev er bra. Finnes flere øvelser for føtter og legger som kan være lurt for å forberede føtter til tur. Å gå med sekk er en stor belastning for føttene. Styrk føttene og pass på å tøye fot og legg mye for å forebygge skader/slitasje. Søk litt på Google for å finne gode øvelser.
 10. Helsport har super service og fikser og reparerer om noe skjer.
 11. Går du med like tung sekk i begge skoene? Jeg får merkbart fortere vondt proporsjonalt med sekkens vekt. Ellers er jeg fortsatt tilhenger av såler tilpasset egen fot når det er store belastninger. Men å gå med stive såler på mykt underlagt funker like dårlig, som å gå med myke såler i steinura også. For jeg tror at så lenge man går på mykt underlag så kan skoa også være mye mykere. Monotont underlag sliter veldig på føttene. Monotont underlagt med harde såler sliter enda mer.
 12. Tror du helst skal se på foten din og ikke så mye skoa. Du kan være tverrplattfot eller ha for høy fotbue. Eller en kombinasjon av dette. Eller helt motsatt. Det beste du gjør er å gå til en sålemaker og få tilpasset såler til dine føtter.
 13. ThermA-Rest har kammerene på tvers og ikke langs. Kanskje det er løsningen?
 14. Skjønner hva du mener. Gikk to dager med rødvinspølse i sekken pakket i ziplock. Stinker fortsatt av sekken min, og jeg får helt neller av sånne lukter. Vanligvis har jeg all sånn mat i en tett pose fra Silva (gjennomsiktig gummiaktig pose) men nå lå pølsa lett tilgjengelig i topplokket. Jeg tror jeg kommer til å skaffe meg en liten pakkpose (LMT er rimelig og funker) for ting med lukt mye. Og så får de tingene igjen være i egne ziplock-poser. Eller aldri ha med rødvinspølse igjen på tur 😂 Men søppel har jeg alltid med i små poser i sidelomma på sekken. Det er sjeldent mye lukt på det (stort sett ren plast)
 15. Og i mens vi er redde for vår natur, så jubler kapitalistene, og handler aksjer i selskaper som Equinor ol som bare det. Hvem synes og merkes best hos de som styrer?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.