Gå til innhold

Dortase

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Dortase

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei Jeg har arvet en eldre ajungilak nordic winter sovepose som har komfort ned til -10. Soveposen har ligget lenge i kompresjonstrekk, iallefall 10-15 år. Når jeg tar den ut blir den veldig lite "fluffy" Blir syntetiske poser dårligere over tid? Finnes det noen måte å få den fyldig igjen?
 2. Det er desverre veldig dårlig utvalg av det. Jeg har ikke sett noen i Norge som selger det. Så jeg bestille det meste fra utlandet.
 3. Her har det blitt mye turer i nærområde med barna og håper på å få til en telttur rundt en av de bynære fiskevannene i påsken, når vi ikke kan dra på hytta. Vi må jo komme oss ut Ellers ønsker jeg ikke å påta meg å vurdere hva andre skal gjøre eller ikke gjøre, vi har fagfolk/folkevalgte til sånt 😀 Men jeg har vært frivillig båtfører i Redningsselskapet i over 10 år. Så noen personlige refleksjoner har jeg jo rundt dette. Jeg vil si at de aller fleste som jeg rykker ut for å hjelpe er flinke folk som har gjort gode vurderinger på forhånd. Men har vært uheldig å fått framdriftshavari/motorstans/problemer med seil/kayak/årer/ror osv. Da kommer du deg ikke til land på egenhand og trenger assistanse. Det er vel et fåtall av oss som tenker at vi kommer til å trenge hjelp (inkludert meg selv) På sjøen er det ikke bare å gå ut av bilen når ting havarer og marginene kan være små. De store dramatiske aksjonene som kommer i media er det langt imellom. Når jeg nå rykker ut med mitt lag, kommer vi 4 personer som er på hjemmevakt fra 4 forskjellige steder/familier i byen. Hvis det da blir påvist at noen av oss i mannskapet eller de vi assistere blir påvist å være syke blir nok hele laget satt i karantene i 14 dager. Vi er ikke så mange lag og operativt mannskap som har brukt mange år på å trene seg opp er en begrenset ressurs, så det kan jo by på problemer for samfunnet på sikt. Så jeg tenker at det er i alles interesse at beredskapsressurser blir brukt i minst mulig grad nå. For det kan jo hende de blir satt ut av spill når vi trenger dem som mest. Vi møtes minst mulig nå, slik at vi kan være tilgjengelig når folk virkelig trenger oss.
 4. Har litt god tid nå om dagen, så tenkte at da var det på tide å lage seg ei plate til brennere min. Fikk tak i 6mm vannbestandig kryssfiner fra skrothaugen på jobb. Kappet den stor nok til at jeg får plass til kaffekoppen/kokekar, brenner og flaske. Rundet av kantene med fresen og borret hull. Flasken er festet med lastestikk. Brenneren ble festet med skruer med forsenket hode fra undersiden å vingemutter på toppen. Vurderte også stripps eller strikk her, men synes føttene på XGK blir så varm at jeg ikke følte det var trygt. Målet var å ikke ha noe metall/skruer/ståltråd osv som sitter fast permanent med tanke på å skade andre ting i pulken. Problemet nå er at platen er så glatt på undersiden, slik at den sklir på snø. Tenkte derfor å feste liggeunderlag på undersiden eller borre noen store hull i kantene, slik at jeg kan sette ned noen teltplugger. Andre forslag motas med takk
 5. Hei, vi er en familie på 4. som har Bergans Wiglo LT4, vet det også er mange andre barnefamilier her inne som bruker det teltet. Ser det er dyrt akkurat nå. Men det finnes ofte på tilbud til 3000-4000,- https://www.hektapatur.no/sove-ute/telt/bergans-wiglo-lt4?gclid=EAIaIQobChMIrKiu8_C86AIVmOiaCh0VeAKvEAAYAyAAEgImKPD_BwE-green Pluss - Det har god takhøyde, slik at barn kan stå inne i teltet. - 3 Innganger slik at dere slipper å gå over hverandre. - Lyst å fint inne. Heng opp en liten teltlykt så blir det veldig koslig. - Vi har god plass til 4 stk. Hadde ikke hatt noe problem å få plass til en hund også. Minus - Teltet har lite fortelt, så det er ikke så veldig optimalt å kle av seg før en går inn hvis det er ordentlig dritvær i forhold til et tuntelt. - Liten plass å fyre i forteltet, hvis dere skal telte på vinteren. - Ganske tungt, så du bærer det ikke veldig langt... Men min erfaring med barn på tur er at det blir ikke de lange turene uansett. Da en må ha med mye utstyr og mat. Jeg har ingen erfaring med Urberg som du linker til. Men jeg tenker at telt er noe av det viktigste å legge litt penger i når dere er på tur, så det å kjøpe et kvalitetstelt brukt istede for å kjøpe ett billig nytt hadde jeg iallafall gjort. Men jeg bruker også et 4-mannstuntelt (Hilleberg Keron 4GT) når vi er på tur, men da hovedsaklig om vinteren/dårlig vær. Men det er mye en trenger av soveposer, liggeunderlagt, kjøkken osv i starten, så prøv og lån og få tak i ting brukt i starten. Det blir fort veldig dyrt ellers.
 6. Største fordelen til tunnel som jeg ser det er på vinteren med pulk, mye enklere å ha delvis pakket i lang teltpose, da går det fort å sette opp. spesielt når du må ha 4-mannstelt som jeg har Ellers liker jeg kuppel best pga takhøyde og 2 innganger.
 7. Med Keron 4 GT på 5kg blir det ikke snakk om noe ultralett 😎 kommer til å ha alt i sykkelvogn, så vekt spiller vel egentlig ikke så stor rolle.
 8. Fikk meg rester av fuktsperre, så prøver ut det først. Minuset er at den er tung og tar litt stor plass. Men den var gratis 👍
 9. Anbefaler denne med tanke på sammenheng mellom pris og kvalitet på solbriller.
 10. Takk for tips, skal søke litt rundt dette
 11. Jeg har et Hilleberg Keron 4 GT som jeg ikke har bunnduk til. teltet er ca 5m langt og 2 meter bredt. Orginal bunnduk synes jeg er svindyr, koster 1800,- 😒 Jeg trenger den kun nå på våren når det er gjørmete å skal ha med familien på tur i nærområde. Har noen testet å bruke noe for for byggplast, pressening eller noe slikt? Mest for å unngå å få en vaskejobb uten like når vi kommer hjem.
 12. Veldig mye bra funksjonalitet her Gleder meg til å test ut, kommer med tilbakemeldinger når jeg har fått satt meg inn i det.
 13. Hva med dette @Terka 169,- på IKEA Her sov 4 åringen i det på verandaen for et par dager siden. iallefall i en times tid. Til jeg hentet han inn,
 14. WTF.... blått Keron. Var kult da
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.