Jump to content

nesning

Aktiv medlem
 • Posts

  162
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by nesning

 1. nesning

  Bok på tur?

  Jeg stortrives med bok på tur. Helst eventyr, Jack London og Helge Ingstad er favorittene mine.
 2. Her i Hallingdal har endelig isen gått på en god del vann slik at fiskesesongen kan startes på alvor. Jeg har tenkt å gjøre det med en ny vri, sykkelfisking, som betyr simpelthen at bilen blir stående hjemme så ofte som mulig. Her ved et hemmelig vann, som for min del kan forbli det siden det var helt dødt...
 3. Vikbekkfjell er meget fint, lite med stier der men med fiskekort for 600.- og parkering for 400.- (hvis jeg husker riktig) blir det litt dyrt. Jeg var der for 2 år siden, fisken var ikke bitevillig og det er en del steinrøys men meget flott område. Det andre kortet du linker til, Kvenna område, dit kommer du med båt fra Skinnarbu til Mogen. Det er planen min i hvertfall denne sommeren.
 4. Synes det er risky å ha det i soveposen. Jeg har ei flaske som er kon med stor lokk. Slik får man ut innholdet selv om det er frossen.
 5. Takk for turrapporten. Det er alt for få rapporter i det siste, selv om vi var/er nødt til å feriere i Norge.
 6. Hvis det ikke er forskjell mellom død og levende agn, er det da smaken fisken går på eller må man skape litt bevegelse for å trigge fisken?
 7. Det var da plutselig et meget stort utvalg av agn. Det blir det å ta en titt i kjøleskapet og fryseren først. Takk for alle tips! Fikk låne isbor, så da blir det prøving til helgen.
 8. Fjellforumfolka er i hvertfall mere på hugget en fisken...takk for tipsene. Antagelig så får dem nok inn maggot etterhvert, men uansett hadde det vært moro å vite hva som ellers kan brukes. Ångående kunstig agn, er ikke det en viss fare for at det blir en del plastsøppel i vannet da? Mais hadde vært genialt enkelt, det skal prøves. Tror jeg har hørt om reker som agn, noen erfaringer rundt det?
 9. I år har jeg tenkt å prøve isfiske (røye og ørret), men jeg får ikke tak i maggot her i område. Hva finnes av alternativer?
 10. Etter å ha slukt alle episodene etter hverandre gikk jeg tur med hunden og faktiskt føltes det ikke like kalt lenger...
 11. Sjekk om du har en hvit filter i enden av slangen i pumpa. Fjern den og test igjen. Trengs egentlig ikke mer enn å pumpe ca. 20 ganger.
 12. Ørreten er jo gjerne kresen. Derfor kan det fungere med noe eksotisk som ananas...
 13. Skjønner at jeg henger litt etter... Jeg hadde egentlig utelukket telefon pga. størrelse og stadig tomt batteri om vinteren. Men ser at det er lettvind med en app.
 14. Det er mange timer i telt på vinterturer. Jeg er meget glad i bøker, men synes det er upraktisk i kulda med votter og det hele. Derfor lurer jeg på hva folk anbefaler til å høre på musikk, lydbøker og podcaster. Ser at det er mye apple produkter på Finn, men da må man antagelig bruke itunes for å legge noe på enheten? Er det fortsatt mp3 som gjelder? Er det greit med batteritid på slike apparater i kulda? Hjelp, snøen kommer snart!
 15. Det ble en Garmin inreach mini på meg. De selges alltid kjapt på Finn.
 16. Jeg har ingen erfaring med tørkeloft siden jeg aldri bruker brenner i innerteltet. Det er flere opphengsmuligheter i teltet, så det går fint an med tørkeloft vil jeg tro. Jeg har festet ei snor i taket for lykt, sokker o.l. Flere lommer savner jeg ikke, har det som trenges lett tilgjengelig som hodelykt, tannpuss, kanskje telefon i den ene ved hodeenden. andre ting har sin faste plass i forskjellige poser/sekker. Hele innerteltet lar seg lett hekte av hos Hillebergtelt. Slik kan du f.eks. pakke innerteltet separat når yttertelt er våt eller så kan du hekte av bare ett hjørne for å forstørre forteltet. Har ikke bilder av det , men det finnes sikkert på nettet.
 17. Jeg bruker også Staika. Solo om vinteren og med 2 voksne og hund på kanoturer om sommeren. Forteltet er liten, men jeg lager en grop som er stort nok til brenneren og føttene mine slik at jeg kan sitte og lage mat. Under opptenning brukes evt. spaden for å beskytte teltduken. Man kan også hekte av en del av innerteltet for å få større fortelt. Bombesikker telt forresten.
 18. Først kjøpte jeg boka "fluefiske fra A til Z" på Finn. Så fikk jeg tak i et brukt fluefiskesett (også på Finn). Nå står jeg på plenen og vifter...
 19. Morsomt prosjekt, det. Men akkurat nå ser det ut som ørreten ikke har lyst på noe som helst.
 20. Det kommer fram en klar beskjed fra alle kommentarene, takk. På varme dager er det vel ingen problem heller med vest for hunden siden det er kjølig i bunnen på kanoen?
 21. Denne sommeren skal vi prøve oss på kanoturer. Bikkja vår kan selvfølgelig svømme men har aldri gjort det lenger enn noen meter. Så, er det smart med redningsvest eller er det bare nødvendig under visse forhold som lavt temperatur, langt fra land, stryk osv.?
 22. Skjønner ikke problemet. Jeg er opprinnelig fra Tyskland og det stemmer som ryktene sier, at det gikk i en god del hermetikk på tidligere turer (70-, 80-tallet).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy