Jump to content

Memento mori

+Sponsor
 • Posts

  3,052
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  239

Memento mori last won the day on September 22

Memento mori had the most liked content!

Reputation

9,363 Excellent

About Memento mori

Profile Fields

 • My blog: http://www.tur1.net

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Friluftsliv, foto, fisking, igloobygging, løypekjøring, Turskøyting
 • Location
  Hole

Recent Profile Visitors

24,461 profile views
 1. All plasten må fjernes. Ellers brenner den seg bare fast. Grunnen til at det er plast, er for å beskytte platene, når de blir presset til rett form. Kan også være lurt å kjenne (forsiktig) om det er noen skarpe kanter på ovnen. Disse fjerner du med en fil/sandpapir eller kniv. Da slipper du å skjære deg på tur. Et par tynne arbeidshansker gjerne i lær, og også kjekt å ha med. Da blir bare de sotete, og ikke du, pluss at du kan håndtere ovnen lettere når den er varm.
 2. Da har jeg vært gjest hos Randulf Valle, og tema Nødsignaler og Kommunikasjon. Ikke fullt bordet av utstyr denne gang, bare Inreach mini 2 og Satelittelefon.
 3. Kjøpte et Helpsport Pro telt, som var godt brukt. Fikk med 13 plugger, og en var faktisk rett og uskada😂. De siste 3 pluggene var borte. Heldigvis har Helsport fått nye plugger - disse er trolig laget i «kinesium» mykeste metallet som finnes! Blir nok å kjøpe inn noen nye eller Leite gjennom esken hvor jeg har div plugger. Men liker best å ha settet komplett.
 4. Spurte i tråden på YouTube og vekta ble oppgitt til 1615 gram for panna. Samme opplegget jeg har brukt, men har også brukt den lille grillrista i titan til G2 på Nano, den veier 46 gram. Ligger et lengere innlegg om dette på bloggen
 5. Fireboxen passer inni støpejernspanna Prototype på Firebox film Firkanta panne på ei side. Grill på andre sida. Ikke oppgitt noe vekt. Men ei firkanta panne hvor du kan legge kvistbrenneren inni er jo smart tenkt. Lite volum, kompakt. Blir jo en rar kombo med hvis du har titan kvistbrenner og støpejerns panne! Hva tenker dere om komboen? Kvistbrennere er jo i skuddet for tida🤗 Litt artig at han lager en ærlig film hvor han tester hjemme i hagen, inkl viser hvor viktig rengjøring blir når du snur og egget blir sotete.
 6. Fikk kjøpt en Omnifuel av @Megalep. Den kom sirlig innpakket🤩. Første sjekk er alltid spindelen. Den så forbausende ren ut! Men det ekstra filteret ved krana hadde en del i seg. Det er fjernet på de seinere modellene, så det tok jeg ut. Den er veldig vond å fjerne i felt🥶 Klokka og kammeret så fint ut, men pusset over. Bittelitt sot i dysa, men ikke mye. Trolig derfor at den har sektorsot. Men korken til flaska hadde mye sprekker, tydeligvis fra den perioden Primus brukte feil materiale i O-Ringer. Blir alltid litt obs når jeg finner dette, ser over pakninger. Veldig obs på evnt lekkasjer fra pumpa, slangen etc. Men brant fint, har dog pusset over klokka med fiberduk - av typen Scotchbrite (eller Biltema sin) Brant bare bedre og bedre, ikke noen tegn til lekkasjer heller! IMG_9635.mov Filmsnutt. Så da er første sjekken gjennomført, blir å spyle gjennom slangen, brennerhode, og sjekke at dysa har en fin og rett stråle. Så blir det å brenne en 2-3 dl slik at den er veldig gjennomvarm, pluss teste de andre dysene som fulgte med. Så langt en av de bedre omnifuelen jeg har sjekket. Veldig god effekt, og lite pulsing på Max. Pluss at den simmrer bra.
 7. Sjelden Siggflaske fulgte med, MSR pumpa går akkurat. Den kom med noe tennvæske lignende greier, og brant ikke spesielt bra😂. Byttet til bensindysa, og første test med bensin etter en veldig grov rens.
 8. MSR Fuel Pumpe ønskes kjøpt, har fått tak i en Whisperlight 600, men pumpa er «sprø» Rød plast er like fin inkl lærpakningen🤩.
 9. Fikk kjøpt en helt ubrukt Omnifuel, litt uvant siden jeg pleier å kjøpe de som ikke virker… Men da øynet jeg en sjelden mulighet! Ut med dysa og sjekke. Alt ser reint og pent ut. Hvor mye produksjonsrester ville det være i den? Krana var fin, litt fett bare. Demonterte slik jeg gjør på brukte, pumpa/flaska er brukt til å rense en i går, så den og ny miljøbensin var reine! Dette kom ut av slangen, når jeg spylte gjennom. Med kran og brennerhodet spylt. Sluttresultatet. Og boksen var rein fra start. For mye produksjonsrester etter min smak, og det vil trolig bli mer etter første gangs bruk. Så lærdomen er: skyld gjennom en ny brenner, test den og rens en gang til. Da blir du kjent med brenneren, og unngår oppstartsproblemer på første turen. Om du må rense litt på tur, er du også kjent med brenneren. 🤗
 10. Hmm.. Ja, alltid litt artig å rense disse og få de i bruk igjen. Du har jo pumpa jeg trenger også, pluss litt ekstra.
 11. Nei, denne så slik ut. Pluss en skade på pakningen. Men den er trolig fra at den ble skrudd til for hardt. En av de andre Omnifuelen jeg kjøpte, lakk med Ekspedisjonskork. Fra tida hvor Primus sparte penger på O-ringer, og de ikke tålte petroleumsprodukter…
 12. Ja, det kommer et innlegg på det! Pluss at jeg fikk en omnifuel med «Barnesikker» kork - som jeg misliker sterkt! Ikke gode i bruk og tetter dårlig. Den var knekt, så hele pakka var full av parafin….😵‍💫. Men ser du på tettingsflata på korken, så er ikke den flat🤢, ikke rart du må stramme mye til på disse for å få de tette. Å gud hjelpe meg - når du skal ha de opp igjen, sliten og våt på henda😵. Siden den var ødelagt, tenkte jeg på å se om de enkelt kunne bygges om slik at barnesikringen blir borte!
 13. Fikk tak i en ny Primus Omnifuel, men pumpa og oppbevaringstrekket mangler.. Men skal også bli interessant å rense en ny ubrukt Omnifuel primus, er det noen produksjonsrester i den?
 14. Helt enig, men det jeg fysisk opplever er at jeg presser pluggene ned et stykke med handa, så gjør det vondt i handa, og dytter resten ned med skoen/ eller banker. Det er da jeg opplever at plugger knekker eller bøyer seg. La oss bare ta et tenkt tilfelle. Jeg får dyttet pluggen ned 10 cm med handa, og tar da resten med skoen: Om pluggen er 16 cm stikker 6 cm opp, mens er den 18 cm stikker den 8 cm opp. Du får da mye mer kraft på den sideveis, om/når du trår litt skjevt. Kan sikkert lages et flott kurve på det. Jobbet for Norwegian Contractors når Sleipner understellet sank under testing i Gansfjorden. Her var det blant annet feil i FEM analysa. De belastet slik at krafta på et punkt fordelte seg på to punkt. Det går jo ikke på betong, når den er blitt så belastet går den jo i oppløsing. Så FEM er bra, men god praktisk sans over tid bekrefter mye, hvor muligens flere/alle forhold har blitt testet. Liker derfor en blanding av teori og praksis🤗. Så er litt der, holder den det jeg bruker den til over tid/gjentatte ganger er den bra nok, ryker den (hvorfor? ) for mye kraft eller for dårlig laget. Litt enkelt, men funker😂
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy