Gå til innhold

Memento mori

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 777
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  189

Memento mori vant dagen sist Mars 20

Memento mori hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Memento mori

Profil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, fisking, hest, igloobygging, løypekjøring for lokalmiljøet
 • Sted
  Ringerike

Nylige profilbesøk

6 862 profilvisninger
 1. Da har jeg tatt inn de steder jeg har kjøpt inn nytt utstyr lenger opp i tråden, pluss et par ting til, men siden dette tydeligvis ikke er helt populært, så sier jeg ikke hva det er. Da er sekken 864 gram lettere, og kutter jeg ut luksus, så er jeg ned 2941 gram.
 2. Da her jeg reorganisert lista, satte opp klær på kroppen slik som @whistler hadde det. Laget også en luksus kategori og flytte ting dit slik @whistler og @RoyN mente Satte også tingen opp i forhold til vekt. Da er det lettere å se hvor jeg kan hente mest vekt.
 3. Du må ha enheten før du kan opprette abonnement. Forferdelig knotet prosess i mine øyne. Hvordan greier Apple å finne ut at du har en ny enhet, og et par spørsmål så er det oppe å stå. Du må fylle feks inn at du er i Norge 7 ganger. Hvorfor må du taste lange koder, når enheten har Bluetooth og kunne overføre det automatisk. De som har laget det har aldri brukt systemet selv, Garmin er og blir håpløst både på dette og GPS. Har selv 3 enheter. Et håpløst system, fikk ei heller til å aktivere den. Så måtte ringe support, da jeg sjekket på ny var den ok. Det kan ta inntil en time å få den aktivistert. Men det sier de ikke noe om. Litt SAP, om det sier deg noe. Jeg valgt Freedom Safty plan. Og vil nok oppgradere på turer over en uke. Men har bare hatt den i noen timer, og etter det jeg har skjønt funker det bra når du har fått stilt inn alt. Du må stille inn alt mulig, metrisk verdier, celcius etc...... Garmin har en lang vei å gå i forhold til brukervennlighet. Edit: brukte over en time på å få den i gang, noe som burde vært gjort på 3-5 minutt.
 4. Jeg driver å tester ut jetboil zip/Micromo vs Minimo. Har bokser med 100/110 gram, og 2 forskjellige 230 grams. Gassboks fra Primus med 230 gram passer bare oppi Minimo. Men i zip/Micromo går faktisk akkurat Colemanboksen med 230 gram gass. Selve brenneren må da legges utenfor. Men små ting er lettere å stue vekk en store runde. Boks med 100 gram passer jo veldig bra, da går alt oppi.
 5. Det er vel to måter å få erfaring med dårlig vær enn ventet. Bli overrasket av det på tur - litt, til veldig ubehagelig Faktisk oppsøke dårlig vær, være forberett og sett inn tiltak i forhold til dette. Jeg liker å bruke uvær til å teste om det så bare er i Hagen hjemme. Når du har bilen eller en hytte i nærheten har du backup. Det holder at du er 5 til 10 meter unna. Du får mye erfaring i dårlig vær, mestringsfølelse, kunnskap og må du trekke inn, vet du faktisk helt konkret hvor grensa går. God tur😀 Vi fikk 40 cm våt snø i Nordmarka siste uke, og teltet er 135 cm høyt.
 6. @Kristian J. Vabø Sitering funket ikke. Men jeg vet ikke svaret. Kan regnet det eksakt ut nå, men det blir feil. Alt turutstyret jeg er ferdig med å teste som er i ok stand blir solgt igjen stort sett på finn. Så jeg vet ikke hva regnestykket i kr blir før om 1 til 2 år. Kjøper mye av det jeg tester på «feil» tid og selger til «riktig» tid. Det går da stort sett i null og jeg sitter igjen med erfaring og kunnskap. Solgte ca 10 telt og ca 20 brennere nå i vår, pluss en del annet. Alle brennerne er rengjort og testet, og byttet pakinger etc der det er nødvendig. Ønsker ikke å la turutstyret vokse i omfang, så det som ikke er brukt siste året eller jeg skjønner ikke blir brukt, havner nådeløst på finn. Men om du ønsker å være fandens advokat kostet det ca 2 kr pr sparte gram for OR Helium jakka i innkjøp.
 7. Bruttovekt minus tara utgjør nettovekt. Så her var jeg veldig lurt, for lur kanskje 😂 La på fyrstikkesken før jeg skrudde på vekta. Har vel 3 referanser, fyrstikkeske, nalgene og Bamse ekstrem. Selv om det innimellom blir små og store brusflasker også🙈 Har en Anker powerport 1 også som fulgte med batteribanken. Den har disse data: Det er som du sier - uendelig med tid på å lade opp 26800 mAh som den største jeg har er.
 8. Da kom den i hus, ser ut som den er i meget god kvalitet. Fysisk str omtrent som en fyrstikkeske, og vekt 39 gram. Anker er tydeligvis en produsent med gjennomført god kvalitet.
 9. Sawyer har også et inline sett som gjør at du kan sette filter i slangen. Men i USA en det en del som bruker dette for å få mere trykk i filteret, ved å ha en liten slangestump mellom dirty bag og filteret. Det har samme gjenger som filteret og brusflasker. Det går da raskere å filtrere vannet.
 10. Ja, ser den. Når vi i sin tid gikk Jothunheimen på tverrs kuttet vi vekk alt bortsett fra ei fiskestang på deling. Ja, ser den, og har 3-4 forskjellige batteribanker fra 2000 mAh til 26800 mAh. Har tenkt å veie og teste disse for å se hva som lønner seg i forhold til turlengden. Men prøver i prinsippet og finne ting som gjør at turen kan være uendelig lang (dvs opptil npl). Jeg ser også dette, at det blir mere og mer bruk av IPhone til navigering. Men pleier å ha GPS for å få sporet, men Topokart appen har vært stabil på dette også. Til vinterbruk må den med, her mener vi det samme. Jeg lurer til å med å droppe fiskestang, panne etc på turer hvor det blir mye gåing. Hadde en begredelig fiskesesong i fjor og lurer på om det kommer på dropp lista. Mulig jeg burde flyttet en del ting til en kategori over luksusting for å se hva det faktisk veier. Takk for gode innspill @whistler 😀 for meg er turen det viktigste, ikke utstyret, men vekt over 15-16 kg gjør at tempo går ned for min del. Dette selv om det sikkert ser helt motsatt ut i disse utstyrstrådene. Og 1 kg mat om dagen gjør at jeg må ha sekken ned i 8 kg før mat på en ukestur. Så 2,5 kg må bort.
 11. Jeg må si jeg var skeptisk, syns de også var dyre. Men ga 200kr inkl porto for den. Har bare testet den 2-3 ganger, og lyden og tida er helt ok. Det er veldig behagelig, og den gjør jobben mens du gjør noe annet. Men en langtidstest må nok til. Savner også at det kan suge ut lufta, det hadde også vært kjekt for å slippe å rulle 2 ganger for å få ut all lufta.
 12. Det jeg har funnet så langt som kan redusere vekt og volum er følgende: Lettere pumpesystem til Neoair. Link til innlegget. Spart 20 gram. Lettere vannfilter. Link til innlegget. Spart 36 gram. Lettere regn/ytterjakke, link til innlegget. Spart 610 gram. Lettere og bedre hodelykt. Link til innlegget. Spart 4 gram. Lettere gåstaver. Link til innlegget. Spart 38 gram. Da har jeg spart inn totalt 784 gram på 5 ting, uten å gå på bekosting av komfort eller bruk. Thermarest Neoair überlite tas ikke med siden den ikke er egnet for 3 sesonges bruk. Tipset om å lage stangbeskytter er også bra, der er det også mye å tjene, det samme med Inreach mini kontra satellittelefon. Får veie dette når det kommer i hus.
 13. Jeg squzzer ikke ut vannet. Jeg har kjøpt en adapter slik at det kan henges opp. Da gjør jeg det først og vannet er klart til jeg trenger det. Legger ved noen bilder på hvordan jeg gjør det. Henger i et tre. På gåstaver. Hvis mulig henger jeg de også i skyggen. Da er gåstaver kjekke som oppheng.
 14. Locus Gear har superlette gåstaver i karbon. Mine Leki er 11 år gamle, og har holdt bra. Men @a_aa tipset meg om disse. @Grimner har også disse, og kan sikkert gir litt erfaringer fra bruken. Så da fant jeg ut at de må testes ut, og bestilling til Japan sendt. De ser fine ut, bra låsesystem og du kan velg om du vil ha på trinsa. Jeg har alltid trinsa på, siden da går di ikke så langt ned mellom steiner, og brekker ikke så lett. De selges PR stk. Sparer 38 gram også her, eller ca 10%. Normalt selger jeg de gamle, når nytt kjøpes inn, men her blir det et unntak. Det blir med videre.
 15. Sawyer mini som er lettest, har dårlig kapasitet, jeg valgte derfor Squeeze når jeg kjøpte mitt filter. Men de har kommet med et nytt filter, Squeeze mini, samme innmat, og samme vekt som Mini. Jeg sparer 36 gram og 41% på dette. Mindre i volum også. Normalt er det veldig bra vann i Norge, men er jeg på steder som ligger lavt og med husdyr i nærheten, og/eller jeg ikke er kjent, tar jeg meg bryet med å rense vannet. Forrige sommer var varm og det var enkelte steder vanskelig å finne rennende vann. Det fungere bra, litt rens av og til, samt kloring om det ble liggende lenge. På turer i høyfjellet blir filteret ikke med. De som ønsker å diskutere om det er nødvendig å rense vann, kan starte sin egen tråd om dette. Dette er kun ment som utstyrsinfo over hva som finnes fra sawyer. Squeeze removes 99.99999% of bacteria (salmonella, cholera and E. coli) and 99.9999% of protozoa (cryptosporidium and giardia)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.