Gå til innhold

Memento mori

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 295
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  150

Memento mori vant dagen sist September 20

Memento mori hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Memento mori

 • Rang
  Livslang læring

Profil

Nylige profilbesøk

5 433 profilvisninger
 1. Memento mori

  Farge på telt

  Tema har vært opp noen ganger 2011 tråden 2015 Tråden 2016 tråden Fint å lese gjennom disse, mye likt i hver tråd. Det er sikkert flere tråder også om du søker litt
 2. Memento mori

  Bushcraftkurs -Allemannsretten hvor går grensa?

  Hver mann si høne! Men over til saken. Instagram formatet gjør at ting blir bare fremstilt fra den siden som gjør seg best på et kvadratisk bilde. Dette er informasjon og inspirasjonskanalen til mange unge. En del grunnleggende informasjon blir utelatt, da det virker negativt inn på mange. Har ved et par tre tilfeller opplyst om at de de har lagt ut ikke er greit i forhold til allemannsretten eller helt klare brudd på hvorfor et sted er blitt vernet. Feks fyre bål rett på fjellet, når det er fjellformasjonen som er vernet. De bare blokker meg, så er problemet løst. I innlegget til Revir @Dilly, hadde det holdt med et par ord: med grunneiers tillatelse i samarbeid med grunneier Tror også at det hadde vært positivt i forhold til at flere hadde meldt seg på friluftskurs. På mine turer i Nordmarka dukker det opp en del slike hytter, gjerne med blått plast-tau. Allemannsretten er under press, spesielt i enkelt områder. Å ta seg til rette, slik at det ikke er hyggelig for de neste som kommer syns jeg ikke er greit. Og slike barhauger varer i ganske mange år, Ref hvordan hogstfelt ser ut.
 3. Memento mori

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Kopierer denne fra en post for 1 år siden. Enda her blåser det ikke så veldig mye. Så oppfordringen må være å teste det teltet du skal ha på høyfjellet i vind, så du vet omtrent hva du kan vente deg. Det gjelder uansett telttype. Anbefaler alle som skal på telttur i vinter og se i hvertfall de første 10 sekundene av Vinterdrømmen på NRK. Bilde er skjermdump fra NRK, fant ikke annen måte å lenke det på. Her ser du helt tydelig hvor viktig det er å sikre teltet i pulken. Hadde han hatt et tau i andre enden også, hadde han sluppet mye blafring, men ikke fått så kule bilder 😂. Forøvrig anbefales serien, beste på lenge.
 4. Memento mori

  Hilleberg film om telt for lange personer

  Når du ser på telt-tråder her på forumer, er høyden i teltet en gjenganger. Det samme er mange telt som blir solgt på finn. For meg blir det feil, når de skal vise hvordan en på to meter passer i telt, og ikke viser hvordan det er i realiteten. Hvem sover uten hodepute? Det er utrolig få, men da løftes hode, og det kommer nærmere innerteltet, og det vil de ikke vise. Når du sitter i et telt, sitter du med ryggen någelunde rett, han sitter med bøyd rygg. Triksing mellom telttyper når han skal reise seg. Så mitt ønske er at han faktisk viser hvordan høyden er, ikke en salgsversjon slik dette blir framstilt. For meg er dette helt nye takter fra Hilleberg, og ulikt alt annet jeg har sett fra den kanten. Er det nye koster i sving der? Husk gode selgere ser aldri problemer, det er det det nerdene på bakrommet som må løse i etterkant. Hilsen teltnerd på bakrommet som har/hatt/testet sikkert 30 telt oppigjennom, og er vanligvis på Hillebergs side.
 5. Memento mori

  pannebandFjellfiske i moskusens rike

  Da må du nok gjøre du feil, i følge Hilleberg sin siste YouTube film passer Akto bra til en på 2 meter😂 Mye flotte bilder og knallflott fisk. 😀 Men et teknisk spørsmål, hvordan klarer du å ta så fine bilder av deg selv? Hvilke utstyr bruker du til dette? Må du ta mange, og så velge ut det beste, eller klipper du det til i etterkant?
 6. En detalj som også var veldig bra, var stangkanalene, disse er ikke sticky som på mange telt, her gled stengene veldig lett både inn og ut. Trengte ikke å smøre med litt siliconspray som jeg pleier å gjøre. De har nok valgt en annen type duk.
 7. Knud herjer, jeg hadde tenkt å bruke ruskeværet til en telttest. Men er er det nesten helt vindstille. Vi ligger i le. Er det noen som benytter været til å teste telt?
 8. Det er litt artig å følge et slik prosjekt, litt lettere å se helheten når det blir samlet slik.
 9. Mye bra i denne filmen, men syns «Hilleberg» ikke er helt ryddig her. Værst på insta. Starter med ligge i et Kaitum 2 Når han skal reise seg, har det plutselig blitt et Kaitum 3 som er høyere.. Hvor mange sover uten pute? Blir feil i mine øyene! Ikke ryddig! Nallo 3 har samme liggelengde som 2 og 4 Ikke et ord om at de har forskjellige høyde! Litt mere ærlig på slutten, men dette ligner ikke Hilleberg... særlig når de sier at 1.90 er målene som har blitt brukt for å lage de. Er første gangen jeg er skuffet over Hilleberg.
 10. Ser at det å bygge relativ store barhytter er en del av disse kursene. Litt på ville veier syns jeg, dette er jo noe du trenger grunneiers tillatelse til, slik jeg oppfatter det. Litt skummelt når proffe aktører selger inn budskap som her helt feil i forhold til allemannsretten.
 11. Memento mori

  Salewa Sierra Leone Pro II/III telt?

  Salewa må ha sjelden gode stenger, de kaster de ut på instruksjonsfilmen 0:32 ut i filmen.
 12. Memento mori

  Hengekøyetest på TV2

  Forslag til slagord: «coolt men kaldt!»
 13. Memento mori

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Kanskje litt uklart formulert, men kryssende stenger som må tres inn når teltet ligger, blir mye mere krevende enn et par rett frem stenger. Unntaket er de som har clipssystem slik som Hilleberg Staika etc. Jeg testet tnf ve25 i vind, og det oppsettet var ikke så enkelt i mye vind, men stod som en påle når det var oppe. Jeg ente opp med å bytte det ut til et tunneltelt med dobble stenger, utrolig mye enklere og raskere og sette opp i vind. Men det var et utrolig bra telt.
 14. Memento mori

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Da spurt Skiforeningen om å få bruke bilde mitt, ble også delt på FB. Firkantformat syns jeg ofte er mer krevende. Tok flere bilder av samme motiv med tanke på instaformatet. Ikke justert. Hadde også dette, men her har jeg justert en del, lyset ble feil, og tok bare et bilde, og et insekt fløy også forbi.
 15. Memento mori

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Cecilie Skog gikk vel ikke alene på sydpolen. Dometype telt, er ganske krevende å sette opp alene i sterk vind. De står utrolig bra når du har/vis du kan fø det opp alene. Er du alene er et tunneltelt mye enklere, enn stenger på kryss og tvers. @whistler har vel erfaringer med dette teltet. Det er veldig krevende å slå opp telt under slike forhold, du bør trene på et sted som gjør at du faktisk ikke trenger å få det opp. Og det bør være minst like mye kastevind/vind som du forventer. En høststorm er fin og øve i. edit: Ei som mener det er umulig i sterk vind for en person
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.