Gå til innhold

Memento mori

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 232
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  60

Memento mori vant dagen sist Mars 20

Memento mori hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Memento mori

Profil

Nylige profilbesøk

3 503 profilvisninger
 1. Med fjellski og pulk gjennom Finnskogen

  Flott rapport 👍 Takk for at du deler dine opplevelser.
 2. Kart mangler meridianlinjer

  Innkjøp av kart er ikke lett. Har du litt ønsker blir det vanskelig å finne det du ønsker av info på nettet. Helst bør en være i butikken for å se karta. Kartverket har jo også print on demand filer med det er kun ferdige filer som printes ut. Så her har ikke verden gått fremover. Det jeg ønsker på turkart er: Plastkart (Tyvek) Både sommer og vinterruter på samme kartet med avstand på Om det er bommer på veien og om det er bompenger Om vinterbrøyting er normalt på veiene Bitte litt info om hytter og stuer Dnt helgeåpent etc Meridianlinjer Lengde og breddegrader inne på kartet Kjente svake partier på is Skredutsatt område Burde være rimelig enkelt å lage et oppsett, hvor en krysset av på hva en ville ha med og så printet det ut, men dagens teknologi. Føles rart og bruke mange kilder for å håndtegne på kart i 2018....
 3. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Drømmedag på turskøyter☀️ Franklin i Rollers hadde lagt ut en invitasjon til nybegynnertur på skøyter på Tyrifjorden. Det kom nesten 40 stk, og ble heftig til å være en nybegynnertur. Etter fellesturen gikk Karianne, Nils og My oss en tur mot Bønsnes. Dette var årets flotteste tur med skøyter selv om sesongen ikke er over enda. Bilder er tatt av Karianne Mortensen, Nils M. Huseby og meg selv.
 4. Tempmåleren min har fått seg en knekk i kabelen og rykker snart. Kabelen tåler ikke kulde spesielt bra. Prøver å finne en som er trådløs, og som bør vise minus 40 grader, de fleste stopper på minus 20. Garmin tempe stopper også der. Har søkt litt på nettet, og fant en liten og lett en men var bare i farhenheit. Noen som har noe tips?
 5. Dampsperrepose RAB eller WM?

  Må få teste ut dette med Dampsperrepose, men hvilken bør jeg velge?
 6. Jeg opplever at når det blir minus 20-30 grader på natta, og solkremen skal på, er den så tykk at jeg ikke får den ut av flaska. Finnes det noe som funker bedre en flasker? Tips tas i mot med takk!
 7. Fra Gjøvik og hjem til Sundvollen - Dag for dag

  Ja jeg brukte den aktivt, det er bra skiltet mange steder, men spesielt de dagene jeg måtte tråkke løype selv, var den god å ha. Også til å finne myrer til teltplasser når du ikke er kjent funker kartene på den veldig bra. Har inne hele Norge og detaljkart på sørøst. Hadde lastet ned pendlerrennet sin rute som gikk over Harestua og inn til Oslo. Denne variere fra år til år, og stemmete ikke helt med bilde over. Hadde lagt denne inn som spor i GPS'en. Men da jeg svingte ned mot Grua kunne jeg ikke bruke denne. På skiforeningens ruteplanlegger, kan du også lager ruter som følger skispor. Men får feil når gpx fila lastes inn i basecamp/mapsource. Denne laget jeg når jeg kom hjem. Det er synd at ikke det ligger skispor i kartgrunnlaget til Garmin. Det er også savnet på mange analoge turkart. Både sommer og vinterruter burde vært tegnet inn, sammen med kjente svake punkter på is. Plottet hele turen, et et par unntak. Gikk tom for strøm en gang, og glemte/trykket ikke hardt nok på on knappen en gang. Har alltid et sett med ekstrabatterier i lomma på armen. Dobbeltsjekk at den faktisk er på er nok lurt. Når det er dekning på telefonen er den bedre og bruke hvis du ikke har lagt inn rute/spor syns jeg. Men det var ikke dekning nok på mye av turen, selv om det kan se slik ut på innleggene i tråden. Så det gamle gode Analoge kart var også i bruk, ved de fleste kryss.
 8. Fra Gjøvik og hjem til Sundvollen - Dag for dag

  Jeg må si er imponert over 18650 batteriet, her i en-tall. Det holdt med et batteri på hele turen, selv om det ble både kaldt og mange timer. Det at lykta kan dimmes slik jeg vil er gull verdt. Hadde med en ekstra lykt, siden jeg ikke var helt sikker på hvordan det nye systemet funket. Men heretter blir det bare 18650 batteri og den nye lykta. Hadde med alle tre batteriene. Det at batteri blir varmet opp av lykta må hjelpe veldig mye.
 9. Camp Villmark 2018

  Støttemedlemsskap eventuelt med rabatt! Blir medlem i 2 år for prisen av 1 feks
 10. Kortfeller: mohair vs. syntetisk - valgets kvaler

  Beklager at jeg misforstod @Mareng Ja, begge blir bedre når de er slitte, men det var veldig tøffe forhold siste dagene jeg brukte de, visste at det kom til å bli litt ødelagte. Men hadde ikke kunnet fullført turen Gjøvik-Sundvolden på syntetfellene innenfor tiden jeg hadde til rådighet. Hadde valget rekke en begravelse eller ødelegge et par feller. Da ble valget enkelt, etter 10 dager på tur. Kommer nok til å kjøpe et sett til med mohair og ha til tørrsnøforhold. Men skia/bindingene og skiskoa er også helt utslitte. Så et mulig systembytte kan tas nå hvis jeg ønsker det.
 11. Røverkjøp og gode tilbud

  Boots Apotek har -40% på Compeed før påske. Ga 56,94kr for medium og 63 kr for extreme som er de jeg bruker. Ofte vanskelig å finne på tilbud til vanlig.
 12. Camp Villmark 2018

  Trenger ikke være noen ansvarlig - feks syd østre hjørne kl 15 feks. De som kommer kommer etc
 13. Kortfeller: mohair vs. syntetisk - valgets kvaler

  Ja, mohair er ok, syntet er nesten asfalt...
 14. Hva har du kjøpt nå!

  Da har jeg kjøpt Coleman propanbeholder på xxl, og overgang til vanlig gjenger på ebay, samt et fylle adapter. Den veier 918 gram ny inkl fylleadapter. Tenk for litt testing med gass når det er kaldt, til veldig kaldt. Vekta blir omtrent som Coleman 442 hvis jeg har Msr pocket rocket på toppen. Rapport kommer etterhvert.
 15. Super-iglo

  Jeg har bygget 3 igloer i vinter, to av de står forsatt nesten like fint etter over to mnd. Håper du har mulighet til å skrive litt og legge ut noen bilder slik at en iglo nerd kan få se! Hvordan står den nå? Link til den første Link til nr 2 på 9 fot Den siste på 10 fot har jeg ikke skrevet noe om enda. Begge to to siste er klare til innflytting ca 3,5 km fra Kleivstua i Nordmarka. Plass til 2-3 i den minste og 3-4 i den største.
×