Gå til innhold

Memento mori

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 534
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  88

Memento mori vant dagen sist Mai 22

Memento mori hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Memento mori

Profil

Nylige profilbesøk

4 182 profilvisninger
 1. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Ble ikke noe fisk 🐟 i kveld heller, ga opp etter en halvtime. Så får legge ut et bilde av Zpacks Duplex ⛺️ i camo, tatt i kveld i stedet. Sjekket langtidsvarselet og er jeg heldig har jeg samme flotte været resten av turen, nesten ikke til å tro, har ikke hatt overskyet vær eller regn på turen😀
 2. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  @Tiur3 dukket uventet opp i Sylling og vi hadde en lang og god prat. Hyggelig å treffe likesinnede slik. 👍 Artig å se hele siden på Vestmarka, skal gå på kanten bortetter for å få minst mulig opp og ned. Holsfjorden -sjekk det været!🌞 Skiltet fra Enger, fulgte veien @tiur3 til Asdøltjern. Skjønner meg fortsatt ikke på de med hund som gjør dette😖 Endelig en bom jeg kan like Litt lokale veisperringer, men det er ryddet mange steder på stien😀 Setter pris på det at stiene blir vedlikeholdt. Detonerende lunte hadde vært fint her. Tveitsetera var gammel og veldig sliten. Men hadde et sjelden stor og flott tuntre tipper opp mot 20 meter, må være veldig gammelt. De lokal ender er ikke redde for folk, får nok en del mat av mennesker her. Så tørt at mosen peker oppover i kantene. Dette blir nattas teltplass Har 103 km på tripptelleren, skulle etter opprinnelig planen ha gått ca 80 km. Her er Asdøltjern, en perle i Sylling Er på vei nordover igjen. 
 3. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Passerte et naturminne på vei ned, uten at jeg fant ut hva det var. Hørtekollen fra siden. Bratt litt lenge unna, knall vær🌞 Ser hele åskammen som blir veien videre Sylling nådd, Finnemarka er passert på tvers, Vestmarka neste👍 Spar Hostfjorden, startet med en brus og 2 is😂 Hit har jeg kommet. Det store oversiktskartet, bare en lang legg og litt tilbake så er det gjennomført. Føles som jeg nesten er hjemme, og det er 40 km til å gå hvertfall😱 Hentet pakke i posten, blir hardt pakket for å få plass til 5 dagers mat pluss en ekstra dag i tilfelle. Hele kaffeposen går inni kaffekjelen når jeg bytter til en større plastpose! Lunsj blir noe som ikke er ferdig, grønt og frukt😍 Planen er å nå Asdøtjern for å campe og bade, det er ca 25 grader her nå.
 4. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Takker så mye, er utrolig heldig ned været🌞 Tror det å kopiere andre turer, kan være fint, men det å planlegge og være sin egen turleder lager de beste opplevelsene. Du har sikkert noen turer du har sagt mange ganger at det burde du gå. Denne turen her er en slik tur for min del. Kjedelig å ditte på gamlehjemmet å si at det burde jeg ha gjort, mye bedre å mimre om gjennomførte turer, også de som i gikk helt etter planen.
 5. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Gikk forbi en utrolig flott myr, rene fotballbanen. Artig meget liten seter, knøttsmå vindu to stk Utrolig utsikt ved Gruveåsen, ser Tryvann i det fjerne Gikk litt skiløyper, er beitepusset og bra tilrettelagt på en pen måte. Sikkert slått i høst på tæla bakke, ingen atv spor😀 Flotte vann, men ingen teltplass Nattbilde i går kveld. Fikk nesten til et juletre. Dag 8 Tok turen utenom Hørtekollen og ser de neste dagers etapper. Utrolig vær! Møtte 3 sauer de første på turen. Litt vanskelig å ta bilder av når de er i fart Mere bilder fra Hørtekollen Legger ved et panoramabilde også.
 6. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Har vært en flott dag, mye fin natur! Det til å med heter det pene tjerna! Fantastisk teltplasser og sikkert bra fiske til vanlig også! Slike odder som stikker ut og med sola på alle sider🌞 Litt arbeider Atv spor er ikke fint, uansett hvem som lager de. Fant en ballong også😖 Lufting av bein og tørking av sko og sokker i hver pause Kaffe må til 100 grams gassboks og MSR pocket rocket brenner, primus 0,6 l kaffekjele, MSR 0,8 l titangryte Real chilli concarne til lunsj nr 2, titaner long spon. Krevende å naviger i dag, har gått feil/for langt 4 ganger i dag a 100-200 meter en vei... ikke lett å se at stien er rett frem. Mye skog som syns når en får hode litt opp. De har merket på Stein, trodde dette var rett frem og så er det 90 grader til siden, nok en liten bom! 360 graders panorama utsikt! Er merket med en hvit plate på sort bunn. Her er punkt 598 MOH Bra temp i dag også
 7. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Da har jeg vært gjennom et artig punkt, stige ned og tau opp, tips fra i går😀 Lokal produsert stige uten CE merke Bratt bilde tatt rett frem I bunn var det rester etter en liten dam med luke . Her står jeg midt i stien Utrolig flott - føler meg privilegert 😍 Her er stigen og tauet ikke merket på kartet - er vel bare @Tiur3 og andre lokalkjente som vet om denne tipper jeg 😀 prøver også å laste opp en liten filmsnutt ved stigen om det går. EF3DC0BB-5B3D-4187-9912-199793BEEF86.MOV Har vært utrolig tørt hele turen, veldig forsiktig selv med toppmonert gassbrenner. Er utdannet røykdykker i din tid, så har kjent på varmen før. Blir litt enveis info på en slik tur, blir å prioritere å legg ut, så har ikke lest broen av den andre trådene mens jeg har vært på tur.
 8. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Dag 7 Har snakket med et par andre og de har heller ikke fått noe, eneste var bunnsnøre med mark. Har ikke igjen mark... Den åpne statsskog koia ble natten tilbrakt. Norge må være ganske unik som har slike plasser til fri benyttelse og som er ulåste😀 Senger innvendig Kjøkken og gratis gass og ved🎉🎉 Den lokal «skjønnlitterære» kvaliteten er heller så som så🤪 Dikt på utedoen Flott velholdt hytte selv om den er gammel Alle steder jeg har overnattet på turen, er ca halveis i antall dager og km. Nye sokker på av et bra merke med livstidsgaranti. Holder utrolig lenge og er gode å gå i. Beina har holdt bra i dag, har brukt staver og avlastet mest mulig. Flott vær til morgenen Utrolig fint område inne i verneområde Denne plassen ble merket med Postkort i GPSen 🌞
 9. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Finnemarka lever😀 flott område. Litt våtere i høyden Gamle trær Ligger litt snø også igjen enkelte steder Her må det ha vært en pedant, utrolig rund. Endelig en blomst jeg vet navnet på Hestehov🤪 Rast nr 2 og litt fiske. Ikke napp, bare et vak😱 Mere snø Nesten is på ei myr Har kommet hit, tar sikte på at den åpne koia på Lundås er åpen, i så fall blir det å ligge i den. Tips fra en Dnt mann i dag😀 Halvveis i antall dager, omtrent i rute også ang km. Så å si ikke dekning her, bare på topper slik som nå. Har vasket bildene ned for å lastet de opp.
 10. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Dag 6 Våknet kl 7.30 av sol på teltet. Passet bra og stå opp tidlig, ville gjerne starte på de 600 høydemeterne før det blir for varmt. Kunne velge grusveien som heter Breiliveien, men valgt Dokkaløypa da det var anbefalt av flere. Lett fin meget brukt sti, ikke så veldig bratt i mine øyne. Fikk noen gode tips på veien opp, vi får se om de blir brukt. Et par stiger og en åpen hytte. Lunsj ved Hvalsdammen, opp på 516 MOH Fint vær i dag også, har vært utrolig heldig med været Benk å sitte på, mye folk ute i dag. Fisken vaker, har løst et 3-dagers Har meget gode sko, når noen spør om pris pleier jeg å oppgi PR sko. Sliter med beinkuler og har også lett for å få gnagsår, så det er et hovedfokus på turer. Har også en stiv stortå etter en påkjørsel, så lettere fottøy som @Tor-Erik-L-77 foreslår funket bare 2-3 km og så er det stopp...., Er nok veldig stor forskjell på hvor lett med får gnagsår og blemmer. @Tiur3 vær lykkelig at du slipper de!
 11. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Sliten i beina, og med 2 km en vei inn til sentrum av Vikersund ble det tilkjørt pizza ALA appalachian trail @paddelunde! Dyrt men bra! Og slagordet som står på esken i gult, passer bra i dag😀 Det smakte med en varm dusj til 10kr også. Ny truse og ren t-shirt er på. Har pakket om maten som jeg hadde lagret her. Ny dorull og nye kart er i sekken. Har med mat for 3 dager beregnet og et par real for en ekstra dag om det skulle knipe -plan «B» Men har fått en liten vannblemme under ene foten på str med en 50 øring.... varmen i dag tar på beina. Det lå også et sett med batteri i pakka, men Anker 21w solcellepanelet har sørget for mere enn nok strøm til mobil, powerbank og garmin GPS. Eneste jeg har å klage på den, er at USB uttakene står 90 grader feil/ eller for langt ut. Kablene må kobles fra for å få lukket mappa. Det normale hadde vært å la kablene stå i og bare lukket igjen.
 12. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Rett etter Sysle har jeg valget mellom å følge hovedveien og asfalt eller En lokal grusvei, ikke lenge siden snøen ble bort, siden skiløypeskiltet ikke er snudd. Liten lokal sti mot Kløftefoss. Mye vann i elva Gikk forbi Modum Bad, var veldig bevisst på å ikke virke forvirret ang navigering her. Ble ikke lagt inn, så det gikk bra. Ser morgendagens motbakke Mye vann i Tyrifjorden også. Veldig varmt å sentrum av Vikersund, måtte ta av et par sokker. Beina hovner opp i varmen. Skilt der hvor en av løypene går opp i morgen. To tre jeg kan velge i. Skilt til campingen hvor maten min er og hvor det blir en dusj i kveld. Har gått nesten 64 km, burde være et par og 50... blir alltid litt lengere enn beregnet. Her ligger jeg. Oversiktskartet. Ferdig med 5/12 av turen målt i både dager og km.
 13. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Er en del hugst i område, så stien er litt krøkket å gå noen steder, men totalt sett bra at det blir tatt ut tømmer. Du nærmer det bygda når du treffer på denne flotte blomsten Havnet inn på bygdeveien Systetjernveien. Syslestasjon 146.3 MOH Krøderbanen er lagt ned, bare noen få turisttoget visstnok, men Brøytepinnen står i skinnegangen - så er nok ikke ofte de kjører. Har mulighet til å gå banen inn til Vikersund. Traff på denne, måtte innom Du veit du er på bygda når det står en gammel traktor i smørehallen😂 Ble en Superburger og cola 😍 Smaker bra etter 5 dager med tørrfôr Her ligger Sysle, Holleia er passert på langs. Første delmål unnagjort 😀 Ligger omtrent på planen, både på framdrift og mat.
 14. Memento mori

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Dag 5 Samme skjedde på morgenen - ser bølgene av fisken rett ved sluken. Artig opplevelser i det minste. Eneste som biter er myggen Blodprøvetaking😱 Ikke helt flatt der jeg slo opp teltet, brukte sko og pakkposer for å nivilere så det ble rett. Fin natt, ikke så kaldt og tåket som den forrige natta. Greit å ha mye mesh i teltet så det blir luftig og ikke mygg. Er nøye med beina og taping/Compeed. Har lett for å få gnagsår og har også noen beinkuler. Gnagsår stopper fort en tur. Ref Kjell Arild på npl nå nettopp, hvor det ble full stopp. Svakt skydekke i dag Blir Lyo Gulasjsuppe til frokost. Legg merke til at Titaner long spon med glatt hode stikker akkurat over toppen! Viktig detaljer, de fleste skjeer er alt for korte! Har også med en Nitecore F2 lader/powerbank med to 18650 3600 mAh batteri i tillegg til Anker solpanelet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.