Memento mori

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  591
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Memento mori last won the day on Januar 28

Memento mori had the most liked content!

1 følger

Om Memento mori

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 377 profilvisninger
 1. Isen på Møsvatn

  Møsvann har vel 19 meter i regulering..... Fint at du tar på deg ansvaret @JonDee og "Æren". Sakset fra varsom.no meld deg gjerne inn i Skridsko.net og lær litt. Ser du andre på isenDet er mange svært ivrige skøyteløpere, og tiden mellom islegging og første snøfall er ofte kort. De ivrigste går derfor på svært tynn is, helt ned mot 4 cm, med stor fare for å gå gjennom. Det skjer likevel sjelden fordi de har lært seg å «lese» isen, og bruker en kraftig stav til å sjekke istykkelsen om de er i tvil. De har øvd på å falle i kaldt vann, har med sikkerhetsutstyr for å komme seg opp, tørre klær, og er flere sammen. Dermed er det ikke lenger en særlig farlig sport. Du kommer helt sikkert til å se slike "ekstremsport"-utøvere på isen, og ikke fall da for fristelsen til å gå ut etter dem uten sikkerhetsutstyr. Du kan treffe på svake steder på isen hvor de ikke var. Ta heller kontakt (på land) og hør om muligheter for kursing.Regulerte vannVær oppmerksom på at de fleste regulerte vann har områder med svært svekket is. NVE har i samarbeid med regulanter etablert en landsdekkende wms-tjeneste som markerer med rødt de områdene hvor isen er særlig svekket på grunn av reguleringer. Områdene vises som bakgrunn på iskart.no. Ser du et magasin som ikke er registrert, så vennligst send en melding til aask@nve.no.
 2. Isen på Møsvatn

  At det er folk på isen betyr ikke at den er trygg. Er med i en gruppe og der går di på ca 3 cm is. Men di har kunnskap og utstyr. Varsom.no les også varselet. Artig på tynn is
 3. Sende sovepose i posten

  Søppelsekk og ducktape gjør susen på både telt og soveposer. Kjøp porto på posten.no koster 140kr for inntil 60x60x120 cm og 10 kg. Skriv ut hjemme og bare og levere på post i butikk! Funker knall
 4. Varianter av kokekar på tur

  Hei, du kan lese denne tråden om Trangia Det den ubehandla varianten du har? Den er håpløs, bortsett fra til å koke vann 🤣😂 og smelte snø.
 5. coleman xtreme vintergas -27c300

  Les denne tråden; da får du både Vintergass og litt om søking på forumet
 6. Hjelp til bålpose

  Parafinposer, Soto Stormlighter fylt med Vintergass gjør susen. Har også et syltetøyglass med lampeolje hvor jeg marinere små bjørkepinner av finger strørrelse. Tar disse med i en plastpose. Må innrømme at jeg jukser, har jeg med rødsprit/bensin bruker jeg det. Men trener ofte på å lage bål når alt har roet seg.
 7. Har du flaska helt full når dette skjer? Skjer det også med lite drivstoff på flaska?
 8. Primus omnifuel slukker etter fjerning kjele

  @REs Når primusen er i gang, har drivstoffet gått over i gassform for lenge siden. Plata står der mest for at forvarmingsstrålen ikke skal gå ville veier, men havne i skåla. Det er bare gass som kommer ut av dysa når brenneren er varm. Liker ikke konstruksjon på plata til primus, spesielt Omnilite, den er litt i minste laget, og er du uheldig å får litt sot på utsiden av dysa, kan strålen bomme i forvarmingsfasen. Msr sin plate er mye større. Stillebrennerenheten løser dette. I disse tilfellene er nok problemet lenger før. Har ikke opplevd det med mine Omnilite/fuel brennere. Hvis dere ønsker kan jeg ta en titt på di, send med en 200 lapp til returfrakta. Send meg i så fall en pm. Har hjulpet flere primuser på rett vei. Meget grundig rengjøring løser mye, demonter i små biter, tørke av for så å blåse med 6-8 bar trykkluft og flushe systemet bit for bit, får ut dritten.
 9. Hvor lavt/høyt telt fyrer dere primus i?

  Hvis jeg sitter er jeg vel 90 cm høy, blir jeg omgitt av flammer, bryr jeg meg katta om det er en eller 20 meter med flammer over meg. Så jeg tror jeg trekker med fra denne diskusjon og glemmer det jeg har lært som røykdykker, konstruktør, ingeniør og friluftsmann, teori og praktiske forsøk som viser ytterpunkter, og starter å lytte til dine råd som erfaren teltfyrer........ 10-4
 10. Hvor lavt/høyt telt fyrer dere primus i?

  Boksen ble lagt i et rør som var splintsikkert. Alt trykket gikk oppover. Dette for at vi skulle stå ganske nærme for å merke kreften. Mulig at dette ble mere rettingsstyrt enn et vanlig bål. Kurset var for røykdykkere. Fant en filmsnutt på nettet. Vet ikke skalen.... De to dråpene var på et kurs i Ex. De ble blandet og var beregnet, slik at blandingen var optimal. Formålet var å vise hvor lite som skulle til. Ønsker ikke å skremme, men og ha kunnskap om hva du gjør.
 11. Hvor lavt/høyt telt fyrer dere primus i?

  Ja det stemmer, har konstruert litt, og derfor drevet med CE merking og risikoanalyse. Men går du utenfor det de har satt, kommer du ikke så langt. Det er ofte gjennomtenkt det som står der, selv om du ikke er enig. Vil du gå utenfor dette bør du ha kunnskap. @Mareng test litt selv, lag litt bål på primusen i trygge former og hold en kjele opp ned over primusen. Du vil bli forbauset. Du må ta flammen ved rota. Legg gjerne ut her hvordan det går. Risikovurdering i felt krever ofte erfaring, det som er utrygt for noen er helt innafor for andre. Dette er et åpnet forum, og lista blir derfor lav. Energimengden i det som er i en 0,6 l bensinbrenner er nok til å flytte en bil 10 km. Så det er store krefter. To dråper bensin godt blandet, kaster en telefonkatalog rett i taket med voldsom kraft. En 230 grams gassboks på et bål gir en 20-25 meter høy flamme. Så vil du leke, så vit litt hva du gjør. Er ikke hysterisk men realistisk med etterhvert noe erfaring.
 12. Hvor lavt/høyt telt fyrer dere primus i?

  Vann er ikke egnet til å slukke lette vesker som bensin. Det er jo helt grunnleggende (hvertfall for oss som har vært røykdykkere). Bruk branntrekanten, så en kjele oppned slukker det meste. Uten oksygen dør det meste, bortsett fra batteribranner. Et brannteppe er og gull verdt, veier nesten ikke noe. Husk at oppfyring og bruk av primus i telt krever litt tankegang. Hva skal du med full effekt, mange primus er rundt 3000 watt i et lite telt? Har du ikke noe å få all den effekten over i må det jo gå galt. Vær våken, tilstede i situasjon og tenk på hva du gjør! Du bryter jo alle regler som produsenter har satt. Ergo så må du ha kunnskap om hva du gjør. Er det bare deg på tur så er det vel greit om du skader deg, men har du ansvar for andre så er det værre.
 13. Hva har du kjøpt nå!

  @ECX Torment Lette lenge før jeg fant noe som gikk å bestille. Frakt på en eller to var den samme. Litt frem og tilbake før alt var i boks. De heter outfitters pack station. Lurte på om jeg skulle kjøpe flere for å selge, men var litt usikker på firmaet. Men de var ryddige! Link til kortstokk
 14. Noen som har opplevd problemer med Primus Fuel Bottle?

  Skjønner godt at Primus lager en kant til o-ringen. De aller fleste er redd for bensin og drar alt for hardt til på alle mulig steder det går an. Bare ta en liten titt på primusfilmer på nettet. Utrolig mye "voldtekt" av primuser. Hard tildragning, feil forvarming som lager bål og sot, ikke rart mange får problemer. Overfyller du flasker/kanner eller gassbokser må det gå galt.
 15. Kan man registrere PLB selv?

  Mulig at jeg har litt tungt for det, men å betale en årsavgift på 450kr slik at enheten er registert i Norge, og at register blir oppdatert. Det fører også til at enheter som ikke er i bruk blir tatt ut og øker sikkerheten for de som er igjen. Stiller meg spørsmål om hvor viktig sikkerheten er når under 500kr i året er et problem........ PLB er ikke leiketøy, når den utløses settes det igang et voldsomt apparat. Kontroll og tilsyn med dette bør være helt på topp.