Jump to content

Memento mori

+Sponsor
 • Posts

  2,998
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  237

Memento mori last won the day on November 26 2021

Memento mori had the most liked content!

About Memento mori

Profile Fields

 • My blog: http://www.tur1.net

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Friluftsliv, foto, fisking, igloobygging, løypekjøring, Turskøyting
 • Location
  Hole

Recent Profile Visitors

20,622 profile views

Memento mori's Achievements

 1. Da ble det en nye episode😀! Har ikke hørt annet en starten enda, men Randulf er meget hyggelig å snakke med!
 2. Jeg har vært gjest hos Randulf Valle i podcasten Uteliv, den er en time og 28 minutt. Den ligger her blant annet - Link til podcasten. Bakgrunn for dette var Artikkelen om hvorfor jeg startet med lettpakking.
 3. Jeg gjør veldig ofte det, men de svarer ikke. Dette gjelder ofte de som er helt nye medlemmer, og lager en bruker for å få svar på en ting. Etter det så er de ikke innlogget. Mener du dette som privatperson eller som moderator hvis det er noe forskjell. Hadde vært lurt i noen tilfeller og hatt en egen bruker til Adm og en til Moderator. Da kan du mene hva du vil som privatperson, mens du som moderator/admin må være ditt ansvar bevist. Jeg har også solgt telt som er brukt en gang. Har til og med solgt telt som ikke ble sovet i en gang. Men har i det minste 3 telt som aldri blir solgt. Her er jeg utrolig enig, mange sitter alt for lenge med sine bomkjøp. Ja det er lov til å bomme av og til. Hele tråden ble ikke som tenkt, så jeg må nok tenke meg meget godt om heretter før jeg poster noe annet en turrapporter.
 4. Det er utrolig med helt topp og nesten nytt friluftsutstyr ( i noen tilfeller helt nytt) som blir lagt ut på finn for tiden. Noen eksempler Hilleberg Enan til 3000kr Akapulka 150 komplett med sele 2000kr Alle kart for å gå Norge på langs til 1600kr jetboil til 200kr Men de blir solgt utrolig fort.
 5. Det er mange tråder her inne om telt. Det er jo helt umulig å finne et telt som er 100%. Selv med flere telt er blir det ikke helt hundre. Det jeg lurte på i startinnlegget er hvordan det faktisk gikk med mange av utstyrstrådene eller turforslagene som blir gitt. Hvorfor er det så få som legger ut en liten turrapport? Holder lenge med et bilde og en liten tekst av utstyret i bruk/naturen rundt. Det viktigste av alt er å komme seg på tur - det er vi alle enig om😀
 6. Kom over denne på finn. Et komplett insta oppsett, og teltet er brukt bare en natt. Det som slår meg er SL telt, Norsk flagg, Real og SEA to summit kjele, alt som gjør seg på bilder. Er nok trolig/dessverre en del som kjøper inn komplett sett basert på instabilder og finner ut at dette var ikke noe for dem. Lurer ofte på en del tråder her inne, ble det kjøpt utstyr?, ble det noe av turen de prøvde å planlegge? Ble de fornøyd? Fikk de til primusen? Greide de og komme over detalj-spesifikasjonene og faktisk komme seg på tur? hmmm....... bare lurer!
 7. Det er varmt i bygda, vi tok turen til Damtjern på Krokskogen, der var det bare 27 grader og litt trekk i lufta. Mye bedre med litt frisk luft i høyden, litt fisking også. Jeg lå og strakk ryggen i hengekøya, konemor laget lapper på trangia stormkjøkkenet sitt. Hun har fått et eget sett, og egen gassboks! Da slipper hun å leite, hvis jeg er borte. Noen kanoer ute også, og en som svømte tjernet begge veier, ca 2 km, fint siden det ikke er båter der omtrent. Siden vi var i nærheten av en Ti på topp-post, tok jeg denne, var også innom Helleramshula på veien dit. Den er ganske ukjent for de fleste, sendte den inn som forslag til kjentmannsmerke også. Det ble en fin dag, ikke et napp, selv om vi fisket alle 3. Men pølser er ok det også. Konklusjon er at vi bor på et flott sted, kort vei det det meste.
 8. Mat uten ild her er mye tips.
 9. Dessuten er det insta-vennlig - noe som betyr mye når turen skal reduseres ned til et vellykket bilde..... Har du noe link eller søkeord?
 10. Hmmmm........ Jeg tror jeg trenger noen bønneflagg ! Flotte bilder 😀
 11. 27 grader i marka når vi reiste på tur kl 19.30. Kampen om multene, bare 3 biler på parkeringsplassen. Jeg er med som huggorm-skremmer, elg-skremmer og har ansvaret for å lede konemor på den rette vei. Det siste er nok veldig lurt, ellers hadde turen blitt lang. Vi hadde en solid gjennomgang etter multer for noen år siden, og de GPS punktene er gull verdt. Nå er de overført til Topokart appen, og det funker faktisk bedre en Garmin 64. Nede igjen kl 22.00 og sola bak eneste skya på himmelen. Ny rekord, vi plukket det vi trenger for et år på kort tid. Supermodne bær.
 12. Jeg hadde reklamert, mine røk også etter kort tid. Sømmen røk på innsiden, og jeg reklamerte så fort jeg kom ned fra fjellet. Men reklamasjon tok litt tid så jeg kjøpte Chrispi Briksdal i mellomtiden. De funket enda bedre, så Scarpa gikk ubrukte på finn....
 13. Hvor lenge siden er det du kjøpte det? Modellen er vel fra 2010-11-12? Om det er tilfelle er du langt forbi alt av reklamasjon og garantier. Det står et årstall på undersiden av navnetlappen på selve teltet. Når det er sagt er Helsport av de aller beste på kundeservice av de firma jeg har vært borti. Har brukt de mange ganger, alltid fornøyd. Som nevnt over, kan du bytte enkelt ledd for en rimelig sum. Ta bilde av hvilke stenger du har og send en ny henvendelse til Helsport, så er jeg 110% sikker på at det løser seg.
 14. Da vi hadde parkert bilen i Hønefoss sentrum, på eneste stedet omtrent det er gratis, tok jeg den første 10 på topp turen i år. Dette for å kjøre minst mulig. Så da prøver jeg å ta noen av disse turene når jeg er i nærheten. Runden heter elvelangs, og er den kjedeligste turen i år tipper jeg. Da er det 19 turer til å gå, hvis jeg greier alle i år. Men det var 20 grader kl 22.00 så blir nok ikke tropenatt. Vi måtte svinge oppom Nordmarka og Dronningens utsikt også, Ringerike er flott.
 15. Da har vi vært i @a_aa’s rike. Sherpaer har laget flott sti/trapp opp til Ulleriken. Med det varme været ble jeg heit i toppen. 1 time og 40 minutter i kø for de som tok taubanen opp. Tåka lettet på veien opp. Mange mulig ruter til toppen. Det var 4 store båter så spørs om køen skyltes dette, pluss midt i turistsesongen. Vi sitter på toget nå og jeg gleder meg til turen over fjellet 😀
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy