Gå til innhold

Memento mori

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 769
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  107

Memento mori vant dagen sist Juli 5

Memento mori hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Memento mori

 • Rang
  Livslang læring🏕😀

Profil

Nylige profilbesøk

4 771 profilvisninger
 1. Jeg har verdt heldig å fått en av @Tom42 sine ovner, så er vel inhabil. Men den er laget av malingsspann som er tynt og blir utrolig fort kald. Den brenner med en slags skorsteinseffekt og det blir normalt veldig lite sot. Med min fulgte det også med en tøypose. Jeg har bare litt tørkepapir rundt den. Men et par tynne hansker for å bli skitten på henda har jeg alltid med. Men kaffekjelen blir mere full av sot/tjære. Er sikkert på grunn av at vannet kjøler ned kjelen, mens Ovnen blir varm. Bruker den på isen, men legger et par pinner mellom, her med litt for tykke pinner. Jo mindre jo bedre. Men kaffen var kokt og måtte teste litt 😀 Utrolig lite kvist som må til for å koke 0,6 liter kaffe!
 2. Denne er fin å se, Duplex vs Soulo vs Tarptent. Har også oppfattet det slik at det blir mindre kondens i Duplex, men aldri testet under like forhold, slik som her.
 3. Memento mori

  Forsvarets Teltovn M75, tips/toast?

  Fyr opp oven, når du har fått masse glør, rister du litt å ovnen for å få ned aska. Ta ut askeskuffen og legg brødskiva med ost på inn. Bruke litt alufolie i bunn, så slipper du å få aske på brødet. Sett skuffen meget forsiktig inn slik at det ikke kommer noe aske som faller ned. Vent litt - ta forsiktig ut. Er det bra fyr i Ovnen går det utrolig fort å lage toast.
 4. Memento mori

  Hvor får man kjøpt tisseflaske?

  Fikk litt rare assosiasjoner av dette bilde fra bloggen til @Anders_G -en flott blogg som fortjener å bli lest, er en glede å følge turen deres på npl. Men jeg har naglene i denne fargen som natt/tisseflaske😱 for å ikke blande.....
 5. Memento mori

  kjøpe Dehydrator

  Tørker du honning, får du kraftig bismak. Jeg syns det blir mye styr med tørking, og ikke minst lukt. Har ikke noe egnet sted for å tørke selv. Kjøper ferdig fra Real, Lyo food.
 6. Memento mori

  Nytt zpacks telt ⛺️Plexamid👍

  De har lagt med en liten filmsnutt også. Ser utrolig bra ut 420 gram frister. Noe for @Turlyst som vil slanke sekken?
 7. Memento mori

  Røverkjøp og gode tilbud

  Helsport Nordmarka 2 til 500kr på Finn.no
 8. Memento mori

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Håper de har tenkt på Lars midt oppi det hele. Må bli veldig psykisk tungt å gå med kamera og lyd på rundt slik i mange dager og i så mange uker. Han er jo ikke veldig utadvendt. Virker som han må ta en for laget.... Jeg hadde klikket i vinkel om jeg skulle hatt det opplegget rundt meg på tur/(jobb).
 9. Memento mori

  Vaske klær på tur - miljøaspekt

  Er det kortere tur enn 14 dager vasker jeg ikke. Har med en ekstra truse i stede som jeg bytter til ved behov. Hvor lenge skal du være borte? Bruker bare en universalspåpe på tur. Sts universal Brukes til oppvask, hår, kroppen og til klesvask om det blir nødvendig.
 10. Memento mori

  Alternative plugger?

  Ja, det blåser ikke bort på godværsdager, men innerduken og ytterduken kommer inntil hverandre - turer du egentlig ikke trenger telt funker det. Men med lett utstyr, blåser det fort bortover, så en bardun er et must. Begrepet selvstående telt betyr egentlig bare at teltet greier og holde sin egen vekt oppe. Men desverre tolker de fleste at det ikke trenger hverken plugger eller barduner. Kraftigere stenger eller også dobbelt stangsett hjelper mye, men vekta går opp. Men en del padlere har funnet teknikken med litt kiler, ekstra tau og steiner, og det står greit på svaberg - Har du en stor stein i hvert hjørne og et tau som går både til plugg og bardun - da kan du få et fint oppsett!
 11. Memento mori

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dagens tur Dyranut -Stigstuv blir nok av det bedagelige slaget tipper jeg, men litt redd for å bli bilsyk 😱 mye flimmer til å begynne med. Liker konseptet👍 Og nytenking fra NRK.
 12. Memento mori

  Alternative plugger?

  Med fare for å bli hengt av Helsportmafian: Helsport har bare plugger i sølvpapir. Tåler ingen ting..... plugger du bøyer med henda er ikke mye å bruke i fjellet. Pleier å ha som underholding å bøye Helsportplugger. Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med. Kjøp plugger på E-baby, eller DAC plugger fra Hilleberg - det er en ny verden. Hilleberg/dac plugger kan du slå ned med en stein. Selvstånde og selvstående fru blom. Dette er helt feil etter mine begrep. At det kan holde seg selv oppe på stuegulvet har ikke noe med praktisk bruk å gjøre. Men et fint salgsargument......... Verden vil bedras. Alle telt må plugges, og barduneres for å tåle vind.
 13. Memento mori

  Oppsett telt og tarp

  Tarp er utrolig lett og gir uendelig med muligheter, men plutselig har du blitt teltkonstruktør og må vurdere hvor stor den skal være, lett eller tung, beskytte mot vind eller regn. Så kommer det som gjør det så artig. Hva skal du feste den i? Hvordan oppsett finnes? Steg 1 er i marka med tre og i prinsippet "ikke vind", og der funker det meste av oppsett. Steg 2 er og ikke bruke tre, men teltet, padleårer, fiskestenger, kajakken etc som stenger. Steg 3 er når det blåser og du har trær og feste i. Steg 4 er det du prøver deg på - ikke noe og feste i og med både vind og regn. Jo flere ting som kan løfte opp tarpen jo lettere og få til noe som ser vettu ut. Det blir utrolig med krefter på en tarp, så kraftige plugger er et must. Jeg tar den normalt ned om natta, hvis det er vind. Det gir bedre søvn. Her er. 66 stk til inspirasjon Felles for alle er festepunkter i høyden gir mere muligheter. Burde vært sortert etter det.
 14. Memento mori

  Når skal jeg bytte ut superlighten

  Jeg hadde nok byttet til Nallo 3 GT nå, det er stor forskjell på hva disse tåler av vind, og områdene dere skal i videre oppover er mer utsatt for vind. Det er vel bare en knapp kilo i vektforskjell og den sikkerheten det er i Nallo 3 hadde jeg tatt. Et annet alternativ er å bruke stengene fra Nallo i fjellheimen. Du må vel kjøpe en ekstra stang for å få det i hop, litt avhengig av årsmodell. Da har du en mellomløsning, det er nesten alltid stengene som blir for svake på telt. Går du inn på yr finner du historiske data på de stedene du skal gå. Ps Utrolig artig og flott og følge med på turen deres.👍
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.