Gå til innhold

Diger Jotne

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Diger Jotne

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er vel ingenting som får folk til å slutte med en aktivitet fortere enn å fryse, evt fryse og være bløte. Om en ny sovepose er utenfor budsjett hadde jeg sett på ting som gav den hun har lengre levetid med tanke på tempraturer. Dun beinposer Gode ull sokker Super undertøy (ull) Varme flaske mulighet osv osv Det blir ikke stort varmere framover så her er det bare å bruke fantasien på ting som gir/holder varme.
 2. Som tittel spør. Har brukt en kombinasjon oppgjenom åra med bamse og andre oppblåsbare underlag. Men lurte nå på å invistere i et med høy R verdi for helårsbruk. Se bort i fra vekta, det jeg er bekymret over er at det skal bli for varmt å ligge på. Har ingen erfaring med denne typen underlag.
 3. Flott at du tenker på å måtte evt bære ut hunden din ved evt skade. Blir jo mye styr om du skal pakke om sekken, ei bikkje på 25kg tar fort litt plass. Er det ikke en bedre løsning å bære bikkja ut i brannmann løft? altså liggende over skuldra dine. evt da sett etter en sekk som du kunne bruke som ei delvis hylle for å avlaste litt på skuldrene og få mere av vekta ned på hofta.
 4. Blandings avl er i utgangspunktet ikke noe bedre eller værre enn vanlig avl. Problemet blir når folk lager fantasi blandinger av raser som gjerne har motvirkende egenskaper og grunnleggende mentalitets forskjeller. Skal man gå inn i en slik type avl må man være klar over en del grunnleggende ting. Genetiske trekk er sporbare 6 generasjoner bakover i slekts treet. Så skal man avle friske individer begynner det å bli en del hunder man skal ha kjent status på. Både mentalt og evt sykdom. Blander du da inn flere forskjellige raser og individer inn i enkelt individene så blir dette fort ei så stor suppe at man ikke lengre kan si hva man avler på. Forskjellige raser er også avlet opp med forskjellige egenskaper. Legger man ikke det i grunn så blir det fort noe orntli forvirra møkkabikkjer. Nå er det ikke mye rase avl som er noe bedre eller. Det er for det meste ekstriør basert søppel avl. Raseklubber fjerner bruks krav, fjerner krav om kjent mental status, lobby virksomhet for å fjerne skudd fra tester. osv osv. Det vel omtrent bare innen jakt og noen bruksraser at du fremdeles kan få velfungerende indivder. Det er et godt eksempel på fungrende blandingsavl. Trekkhund rasene. Her er det fremdeles et krav til at ting må fungere opp mot det hunden faktisk skal brukes til.
 5. Finnskogen en plass hadde nok stått høyt på lista. En plass hvor jeg ikke ser naboen, midt inni skogen.
 6. Kustmarken's Figo
 7. Har bruks Schæfere. Dem er godt pelsa, men ikke noe opp mot en grønlandshund. Halsbånd utgår nok, men skal sjekke ut spray. Det som funker på folk funker på hund virker det som.
 8. Er det noen som vet om sidelommene på en eldre modell recon passer på de nye? Jeg har den nye modellen med sidelommer som har glidelås åpning. Jeg ser at den eldre modellen har åpning ovenifra med lokk.
 9. Da er 2 brød stekt. Jeg fulgte oppskriften HER Brødet ble godt på smak. En god, enkel smak. Kan nok krydres mer om folk ønsker det. 395Kcal pr 100g så det hjelper jo på. Jeg delte ei langpanne i 12 biter. Skal da i teorien gi en ca 250g pr bit. Jeg hadde delt litt skakt.
 10. Da er det første Logan brødet i ovnen. Usikker på smaken ennå, men det lukter nå iallefall godt.
 11. Fysiske mobil forhandlere har simkort som du kan få over disk, for Telia og Telenor iallefall. Kontantkort i kiosk forsvant vel idet man måtte registrere selv kontantkort med navn.
 12. Er det noen som har erfaring med Gravity 3 ombygd til multifuel og omnifuel/multifuel? For å holde kostnadene nede så kikker jeg litt på brukt utstyr. Men omni/multi koster jo fremdeles litt brukt ofte da +frakt. Outnorth har gravity og mf kit til en hyggelig penge. Er noe med nytt nytt utstyr også. Men jeg har ingen erfaring med disse brenneren. Fordeler/bakdeler. Input taes imot med takk.
 13. Vi bruker vest på våres hunder selv når dem bare svømmer langs land. Dette fordi det gir hunden en bedre stilling i vannet. Gir dem bedre og kraftigere tak.
 14. Har kjøpt inn til, men ennå ikke lagd.
 15. Bunner ikke dette ned til for mange komfort og kjekt og ha ting? og viljen til å bruke penger. Jeg mener om man har med seg synt sovepose, ullgenser, ekstra klær, ekstra ullsokker, fult Trangia sett, for å koke vann til Real posen, rep sett og sy sett til altmulig rart, en ekstra gass beholder slik bare i tilfelle, osv osv. vs Om du pakker med tanken om at ingenting går galt, ingenting ryker og det alltid er fint vær og man bruker endel mer penger, så man har en dunpose, dunjakke, lite ekstra klær, ingen rep sett, ingen ekstra i tilfelle ting, så er det utrolig hvor mye man redusere volumet på ting. Kun 1 gass boks med en pocket rocket og noe til å koke vann i. osv osv. Jeg personlig bruker en 125liters sekk på alle overnattings turer, også på endel av de lengre dagsturene. Jeg vet også at jeg har med meg for mange ting. Øks, sag og kniv. Gjerne en kvist brenner og et fult stormkjøkken, en gass boks med en liten brenner, mat for en dag ekstra, et slikt militært sovesystem fra over dammen, ekstra klær, noe tau, ekstra tau, rep saker, 2 liggeunderlag, en 3x3m tarp, pluss en hel masse andre saker, ting som aldri brukes og ting som er med for testing. Jeg vet jo at jeg kan bytte tarp til en som både er mindre og lettere, en annen sovepose, ingen øks og sag, 1 liggeunderlag. Der alene så hadde jeg vært både lettere og veldig mye mindre i volum. Bærer man tungt går man saktere, går man saktere har man bedre tid til å nyte utsikten og stemningen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.