Jump to content

rhammervik

+Sponsor
 • Posts

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

rhammervik last won the day on July 7 2019

rhammervik had the most liked content!

Reputation

116 Excellent

About rhammervik

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trolla

Recent Profile Visitors

3,680 profile views
 1. Gir allemannsretten oss uinnskrenket rett til å ferdes med kite, hund og sykkel på vidda?
 2. Norgeskart friluftsliv. 40 kr / år. Har flere nyttige kart, bla vanlig topografiske kart, sjøkart og kart over Sverige. Samt flere kartoverlegg med bla ferdselsforbud, sommer og vinterruter, eiendomsgrenser, naturvernområder, bratthet/skred, terrengsykkel osv. Kart kan lastes ned for bruk uten dekning.
 3. Kjøpte min i 1997 og bruker den fortsatt. Ingenting å si på kvaliteten. Reimer og spenner er intakte, ingen hull i sekken, men det vanntette belegget på innsiden av sekken har begynt å slippe. Sekken har en egenvekt på ca 4 kg så den er tung nok, men med et god bæresystem, bruker jeg den fortsatt når det skal bæres tungt. De avtagbare lommene på siden har en litt upraktisk festeanordning med glidelås og reimer. De skal også kunne brukes som dagstursekk, men til det syns jeg de er ubrukelige å ha på ryggen.
 4. Polar Grit X Pro har en fungerende høydemåler. Hr brukt Grit X pro i ca ett år. Kalibreres den ved kjent høyde, fungerer den greit referert til karthøyde på tur.
 5. Ligger snublebluss fra forsvaret på finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=303950354 Eller bygg om en signalpenn: https://www.lynvingen.org/Tips/Snublebluss.html Signalpistol får du kjøpt hos våpenforhandlere / børsemakere.
 6. Om du er i Trøndelag så har de har åpen dag i helga, med gratis reparasjon av turutstyr.....
 7. Om du vil korte ned lengden på første dag, kan du starte i Jøldalen. Istedet for 8 km ekstra fra Osen og inn til Gjevilvasshytta, går du direkte fra parkeringen på Jølhaugen / Kleva til Trollheimshytta ca 24 km. Da slipper du også den isete og tidvis bare nedkjøringen fra Svarttjønnin til Slettådalen. Den syns jeg er bedre å ta i motbakke. Fin nedkjøring fra Falkfangerhøa og ned til Gjevillvasshytta. Kom hjem fra turen på Torsdag, overraskende lite folk i fjellet.
 8. I Norgeskart Friluftsliv kan du velge kartlag "Sverige topografisk"
 9. Gipron er solide, men jeg syns trinsene er for stive. Bytt den med en fra feks Swix.
 10. Har brukt polposer som dampsperre på lengre turer og det har fungert for meg. Ett par tynne linere innerst på foten, polpose og et par tykke ullsokker utenpå polposen. Den innerste lineren er selvfølgelig våt, men ullsokker og sko holder seg tørre ift svette. Greit å la føttene få en omgang med talkum og tørke de godt på kvelden. Ullsokken er tørr så den kan du bruke i teltet. Lineren er ikke av ull så den holder minimalt på fukt, og tørker raskt. Lukten er det værste med dette prosjektet, men godt å ha tørre ullsokker og sko. Du blir våt på føttene ila. dagen, men polposen forhindrer videre fordaming, så du kommer ikke til å fryse på føttene selv om de blir fuktige.
 11. Var innom Barents på Melhus i helga. Der hadde de utstilt Snota 1 Ultralight som kommer til våren 2023. Mye likt Helsport Ringstind. Innerteltet var trukket helt ut til ene siden og en ganske romslig yttertelt på motsatt side. 2 stenger. Oppgitt til 1,3kg . Høyere sittehøyde enn Ringsting SL 2 ihvertfall. I Snote kunne jeg sitte normalt uten å subbe i innerteltet. Det kan jeg ikke på Ringstind SL
 12. Fyll de med vann og sett de på benken et par timer.....
 13. Kom hjem fra vidda i går .Var i området Halne, Stigstuv, Sandhaug, Rauhelleren . Flott skiføre, men litt hard rundt Halne. Mer enn nok snø
 14. Hadde en tur på 26 dager i 2019 med dunpose. Lå i ullundertøy og liner. Tørket aldri noe i posen! Luftet / tørket posen før nedpakking om været tillot det. Brukte bedding på pulken og om været tillot det åpnet jeg glidelåsen inn til beddingen. På finværsdagene ble lokket på beddingen trukket helt til side. Så enkelt klart jeg å holde dunposen tørr og varm gjennom hele turen. Enkle teltrutiner som Sig Man nevner tror jeg holder godt under normale forhold. Dampsperre er etter min mening for de ekstreme turene der du må ha stålkontroll på fuktigheten.
 15. https://skimoods.no/track.html?trackownerid=3&tracks=170,173,167,168 Så slipper du å gå i kø i Bymarka.....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy