Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. juni 2018 i alle områder

 1. Denne helgen tok jeg og minstejenta Emma en liten spontantur fra lørdag til søndag. Tor-Erik dukket også opp etterhvert. Det ble en trivelig tur til Fagervannet på Raje, trass litt regn og mye knott 😀 Klikk her for å lese hele turrapporten og se en videosnutt.
 2. Gaustatoppen på lørdag med 20 femteklassinger og et knippe foreldre. Alle kom opp og ned, og humøret var på topp! Telting ved Sandviken camping etterpå. Jeg forsøkte for øvrig overfor kollegaer, å juge på meg deltakelse i motbakkeløpet «Viking Chalenge» som foregikk samtidig (10-12 km og 1500 høydemeter), men ble avslørt av Strava ... snart oppe: Bakkeløp: På toppen, med utsikt mot Møsvatn:
 3. Tja, jeg vet ikke hvor godt dette vil slå an i fjellheimen? Godt jeg er bleik
 4. Unna er et herlig telt! Får plass nesten over alt Plass til to Men best for en rotekopp Yttertelt så det holder dersom en ønsker det Må bare fyre opp litt dersom noen sitter på gjerdet:)
 5. Hei, alle sammen. Jeg er i gang med å skrive en artikkelserie som tar for seg grunnleggende kunnskap for horisontalt friluftsliv (tm). De første tre artiklene er oppe nå, og fler kommer når jeg får strebet meg til det. http://www.hengut.no/category/folkeopplysning/dingleakademiet/grunnkurs/
 6. Her kommer liten film snutt av teltet Ser bra ut dette gleder meg til Femund nå.
 7. Blitt litt ting siste 2 ukene. Skulle bare ha en sykkel til jentungen sett ut en Frog Bikes til hun , de er lette og gode fornøyd med forrige hun hadde. Men endte opp med en sykkel selv og. Hybrid med bedre bremser enn første mopeden min 😂 Unnskyldning får være var tilbud og god trim følge hun på sykkel eller ta seg en tur selv får vel selge mcen snart som bare støver ned ikke så glad i sitte rolig på mc lenger revmatismen men sitter langt inne selge skrevraketten 😨. Etter kjørt på 2 hjul fra før skolealder og hatt mine km både privat og på jobb med mc så måtte jeg bytte om på bremseslanger og lufte bremser hinsides ha bakbremse på høyrehånd der skal forbrems være gammel vane vond å vende blir ikke stoppies av kline inn bakbrems 😂 Røyk på en ny fiskestang igjen, unnskyldning der var enklere transport med 4 delt stang mot 2 delte har til lettere fiske fra før .Vart en Berkeley Twilight 8-32g mer allsidig mot 2 delte har på 2-15g ennå en unnskyldning. I dag skulle jeg se på Lativa sko vart et par Stream gtx etter prøvd de, vart vist med en MSR windpro Ii og god pris 989 xxl trengte ny slangebrenner .
 8. Hvor høy er du når du sitter? Mål og finn et eksakt mål. Legg til høyden på liggeunderlaget, selv om du synker en cm eller to. Jeg har hatt Akto, Enan, Ringstind 1-2 SL og har Trolltind 2 SL. Akto er et bra telt, men tungt. Her fra en skøytetur og med primus shelter gapahuk også Enan og Ringstind 1-2 SL har samme lengde på stanga, men er ganske så forskjellige i utforminga. Enan har et litt større fortelt en Ringstind 1-2 SL. Enan er mye bedre i vind en Ringstind 1-2 SL. Men det er et vandretelt, flott og sove i. Meget god Hillebergkvalitet på alt. Men jeg men mine 194 cm og 95 cm høy når jeg sitter før underlaget blir for stor og høy. Utfordring er at det bare er en bue, og høyden som stanga gir her bare på midten. Tror at noen timer i dårligvær med en hund inni, blir i trangeste laget for begge to. Men vi er alle er forskjellige. Unna har jeg ikke prøvd, personlig syns jeg det er veldig tungt i forhold til Trolltind SL. Det å faktisk prøveligge et telt med ryggsekk og sitt eget liggeunderlag/sovepose, og med hunden inni, gir deg mye innspill på kort tid. Noen ganger er sekunder nok.... Edit: la til blide av Akto
 9. Takk for kommentarene @a_aa og @Helhaug Har en del venner som har akto ,og lignende telt, så det er egentlig konkrete erfaringer med enan som jeg er mest interessert i selv om det seff er fint å høre om telt i samme gata. Ser det har litt andre kortsider enn akto og lurer litt på hvordan det virker inn på plassfølelsen. Da jeg satt inni det så virket det ok, men jeg tenker litt som du @a_aa at det er fort gjort at det er et telt man bare bruker til å sove i. Nå er jeg bare 170 da, så det hjelper litt. Venninna mi på 155 elsker jo aktoen sin, hun har jo danseplass der inne
 10. Tor-Erik-L-77

  Første tur

  Et annet alternativ i Vestfold er Raudberen/Kopa. Bommet betaling der. Begge vannene har lett adkomst direkte fra bilvei og flere gode plasser til lavo. Eller så er svartangen også et fint alternativ, bommet betaling opp der også. Flere fine plasser til lavo.
 11. Du kommer deg jo til de fleste store fjellområdene i Norge i dag med buss eller tog, nesten bare å velge et fjell. Toget til Alvdal så kan du gå i Alvdalsfjella eller gå over til Rondane. Toget til Otto og inn i Rondane. Toget til Hjerkinn så har du Rondane og Dovre tilgjengelig. Fra Dombås har du Dovre og Reinheimen tilgjengelig. Buss eller tog til Lifjell. Fra Haukeliseter kan du gå nordover til Hardangervidda eller sørover hvor enn du vil. Tog til Røros og buss til Synnervika så kommer du til Femundsmarka. Hvis du er gira på Hardangervidda så finnes det jo uttalige start og sluttpunkter. Kan jo ta buss til Skinnarbu ved Rjukan og ta ferga inn til Mogen Turisthytte og enten gå tilbake til Rjukan eller Mogen-Litlos-Haukeliseter.
 12. Fikk en mini I posten i forrige uke. Ser veldig bra ut så langt. Mindre og nettere enn jeg så for meg. Har bare testet rundt i nærmiljøet hittil, men ser veldig bra ut så langt. Mobilappen funker bra, og dingsen gjør hva den lover. Får prøvd den ut skikkelig til helgen, da jeg starter på en to-ukers på hardangervidda Opplevde full redningsaksjon med snøscooter i vinter da jeg hadde et stygt fall på langrennski. Heldigvis var det mobildekning der, men har i ettertid grublet over alle gangene jeg ferdes utenfor dekning, og besluttet derfor å skaffe meg en inreach. Vet aldri når uhellet er ute... Samtidig synes jeg preset-meldingene virker som en fin måte å beroligge de hjemme om at alt er bra, uten å forstyrre turen med mobilbruk.
 13. Ikke akkurat fersk tur, men fikk lyst til å mimre litt over en av de artigste kanoturene jeg har vært på - juli 2012, i Setesdals vesthei. Vi pakka kano, sekker og hund i bilen og kjørte Suleskar-vegen fram til Rosskreppfjorden. Kanoen ble satt ut i nordøst-enden av Sandvigvatnet, og vi padla sørover forbi Håheller. En bæring etter Busteinvatnet, og så leir ved Rågeloni, på en halvøy med sandstrand. Dag 2 padla vi videre vest til oppdemte Øyarvatn, så sørover til enden og bæring / padling ned forbi Toraldstjødn og Kotådalskilen (Kvine). Her var det kupert og steinete i vannet, så både bæringer og padling var litt kronglete - men artig fiske i kulpene! Leir ved Åmlibadstoga, hvor det ble fisk til middag. Dag 3 padla vi videre sørover Longaloni, og dro så østover med bæring til Moldbrautvatnet og mellom vanna østover, med ny leir i østenden av Skrubbhusvatnet. Dag 4 padla vi vestre Gaukheivatnet, lang bæring over til sjølve Gaukheivatnet og så unna vi oss middag og ei natt i hundehytta der. Vi bar kano og sekker opp til sørenden av Søra Monsvatnet i samme slengen, for å spare en bæring neste dag. Dag 5 gikk det radig nordover Gjuvvatnet, nordra Monsvatnet, Svoetjørnin og Sandvatnet, og vi slo siste leir i nordenden av Sandvatnet. Siste dag bæring over til Øyuvsvatnet, padle over til hytta og så demontere kanoen. Tung bakke opp til veien, mannen fikk heldigvis haik bort til bilen så han slapp den traskinga. Vi hadde flaks med været, noen regndrypp i lunsjen dag 2 bare, ellers sol og varmt. Noen av de korteste bærestrekka klarte vi å få med sekker, kano og hund i ei vending, men som oftest ble det to (eller tre...) turer for å få med alt. Første padletak Idyllisk sandstrand ved Rågeloni Kveldsfiske To fornøyde campere Lunsj med kanoen som ly for regnet Tigging... Leir ved Åmlibadstoga Fiskemiddag Artig fiske i kulpene! Fra hundebua ved Gaukhei Kart over ruta
 14. Ja, da tar du vestsiden av Norges nest største innsjø, Femunden! Flensmarka er området for deg da. Liker du toppturer er Flenskampan midt i blinken. Sør for disse finnes også fiskevann. Her finner du min tur i Flensmarka!
 15. Skulle egentlig bare ha ny, rimelig fiskesnelle til havfiske fra land, men ble en del annet også, typisk https://www.skittfiske.no/exped/201985/exped-multimat-uno Greit underlag til å ha under deg oppblåsbare, samt til å ligge/sitte på utenfor teltet tenker jeg. https://www.skittfiske.no/mitchell/183267/mitchell-avocet-rzt-7000-fd-7-plus-1-kulelager-4-1-1-utveksling-539g Tenker denne snella skal gå greit med Abu Vendetta stangen min på 20-55 gram slukvekt tror jeg det var. https://www.skittfiske.no/berkley/103494/trilene-maxx-clear-300m-0-18mm Greit snøre tenker jeg, har også 0.38mm Trilene i tilfelle det blir for tynt. Kjøpte også en masse fluer og sluker, så nå håper jeg godværet kommer seg nordover snart!
 16. Du er 12 cm lavere. Dvs at du sånn ca trenger 6 cm lavere telt. Underlaget ditt er 4,5 cm tykkere enn det som går akkurat for meg. Dvs. at du sånn ca har 1,5 cm ekstra plass i høyden. Det skulle gå ganske greit det.
 17. Søren klype. Da var det jammen meg bestilt et Big Sky Chinook 2P for sesongen.
 18. Tror både @opas og @Memento mori har erfaringer med Enan Selv har jeg et telt i omtrent samme størrelse (nåja, Golite Shangri-La 1 er vel litt mindre?), og for meg er det greit å overnatte i - men å måtte tilbringe mange våkne timer i det for å vente på bedre vær elns, ville nok trigget klaus-genet mitt ganske kraftig. Det er et gå-og-sove-telt, men man kan nok redde inn litt kos med en tarp i tillegg
 19. På grunn av fjellstøveltråden til @Jan@ ble jeg gjort oppmerksom på et par superlette (470 gram) Salewa Alp Trainer Mid GTX i min størrelse i outleten på fjellsport. Fant ut hvor de var å få tak i i butikk, stakk innom og prøvde støvlene før jeg bestilte dem. De passet og var fantastiske med én gang. Tydelig at jeg kjøpte det siste paret i den størrelsen, for nå er det ikke flere igjen. Og så slengte jeg med et par gåstaver jeg hadde liggende i ønskelisten.
 20. HB Unna med mesh innerteltet fungerte perfekt. Kunne ikke ha sovet bedre! Takk for innspillene :-).
 21. Tor-Erik-L-77

  Første tur

  Veien opp til Breivann er ikke fra vindfjelltunet gjestegård.(bommet privat vei) Bomveien som er åpen for alle er litt lenger vest mot siljan på fylkesvei 32. Avkjøringen er godt merket og ligger rett etter motorcrossbanen når du kommer fra vindfjell tunet. Kan betales med Vipps. Veien går helt frem til breivann og langs vestsiden av vannet videre opp mot langevann. Du kommer ikke helt opp til langevann med bilen da det er en bom rett etter avkjøringen til viddaseter. Det er også mulig å kjøre opp til viddaseter, parkere der å gå inn til krokvann. breivann kan du forvente mye folk. Edit: Ser whistler var kjappere en meg 😊
 22. whistler

  Første tur

  Kjør noen kilometer forbi Vindfjelltunet og ta av til høyre skiltet Breivann. Her kan alle kjøre (mot betaling i bommen). Kjør til Breivann eller parkering viddaseter som er et ypperlig utgangspunkt for turer inn til f.eks. Krokvann eller et av mange andre fine vann.
 23. Nei dessverre, står ingen ting på enheten heller. Eneste som er oppgitt om batteritid er 50 timer i 10-min tracking. 20 dager i 30-min extended tracking (enheten går i sleep Mellon punktene). På den annen side er jeg ganske overbevist om at de minste powerbankene på ca 3000mah vil være i stand til å lade enheten et par ganger. Så det skal ikke så mye til å få den til å vare på lenger turer. Jeg har planer om å ha den slått på hele turen i 30-min extended de to ukene jeg skal på vidda. Kan komme med rapport da jeg kommer hjem om batteriet holdt
 24. Første alternativet som popper opp i mitt hode er å starte på Finse (eller Hallingskeid) og gå rundt Hardangerjøkulen. Toget går litt sjeldnere fra Hallingskeid, hvilket kan gjøre det lettest å ha dette som startsted, og Finse som avslutning. Om du bommer på togtidene kan du da trekke inn i en varm peisstue på Finse og nyte en overpriset pils i påvente av toget. Forsøker meg på en liten plan. Forbehold om at jeg ikke har gått denne turen selv, så forslag til f.eks. teltplass tas direkte fra kartet. Dag 1: Tar du 12-toget fra Bergen går det direkte til Hallingskeid på drøye 2 timer og klar til å gå rundt halv 3. Sommer i Norge betyr lenge lyst, så du burde fint klare å tusle en 15km denne dagen. Kanskje telte omkring Langvatnet et stykke før Rembedalsseter? Dersom du synes det blir noe langt avslutter du dagens etappe ved et av de umerkede tjernene nord for Langvatnet. Dag 2: Følg stien videre retning Leirhalsen og Kjeldebu. Rent lengdemessig kan det nok tenkes at telting omkring småtjernene ved Leirhalsen vil være passende. Dag 3: På tide å vende nesa nordover. Følg sti oppover ved Leiro, retning Skåltjørna. Kan tenkes at sistnevnte vil være et fint sted å avslutte dagens etappe. Dag 4: Straka vegen i mål. Togtabellen klarer du nok å lese selv. De to siste dagene blir litt kortere enn de to første. Dette kan selvfølgelig justeres slik du ønsker, der spesielt teltplass på dag 3 vil avgjøre hvilket tog du når frem til på dag 4. Ellers alltid lurt å telte med tilgang til rent vann (fortrinnsvis rennende), samtidig som det er lurt å holde seg litt lavt i terrenget for å unngå det verste av vær. PS: har vært noe ruteomlegging av ruta sør for Rembedalsseter retning Kjeldebu. Et litt våkent øye, kart og kompass, samt relevant info: https://www.ut.no/hytte/3.2072/ er derfor nødvendig.
 25. Håper det ikke blir full klientifisering, med Røde Kors og hele pakka. Ikke bra med barnehagementalitet for friluftlivet. Jeg frykter å se Martin Giæver intervjue en 9- åring som har trukket opp buksesmekken for fort p.g.a dumme slemmemyggen, men som nå får assistanse fra hjelpemannskapene.
 26. Veldig bra med kurs @Snutemor. Så vent med kjøp til etter det. Har klubben utlånsbåter så test mye forskjellig. Sannsynligvis vil preferansene endre seg fort, om du padler litt. Vi har en god del som kommer på kurs ETTER at de har kjøpt båt til "fantasi pris". Noen forblir fornøyde, men mange ønsker seg raskt noe annet, av veldig mange forskjellige grunner, og noen finner rett og slett ut at kajakk ikke var for dem. Jeg liker å sammenlikne litt med ski. Noen vil i høyfjellet og velger seg fjellski (kanskje for pudder, hytte-til-hytte, topper), mens noen velger seg smale konkurranseski for løyper og trimturer. Men det er også de som går i løyper med brede fjellski og er fornøyd med det, eller som lurer seg utenfor løypa med smale ski når det er skareføre. I båt verden er det like mange valg. Derfor ender de mest ivrige opp med flere typer båter ut fra bruk, preferanse og "terreng". Når jeg er på sjø eller langtur liker jeg stabil båt, med god lastekapasitet, bra sikkerhetsløsninger og god sittekomfort (veldig viktig), men som jeg også fint kan bruke på dager det blåser katter på kortere turer og da gjerne litt surf og lek. Den veier 20kg+ og er alltid litt herk å få opp på bilen. Mens på de aller fleste korte og mer trimpregede turene hjemmefra velger jeg smalere, raskere og lette (under 12 kg) båter. Det er ingenting som slår siget og dynamikken i en smal båt, eller følelsen når bevegelse, balanse og kraft stemmer... Jeg kjøpte ikke min første båt før etter 2 år i kajakklubben (de har veldig mange forskjellige båter til utlån) og det er 100% sikkert at hadde jeg kjøpt båt før jeg i det helle tatt hadde padlet litt, så hadde det vært noe jeg ikke hadde vært fornøyd med idag. Læringskurven er bratt når man begynner med nye ting .
 27. Enan tåler ruskevær svært godt, eneste er at den lette duken blaffrer en del. Plassen er jo som den er, når man tar med ett telt som veier nada så går man jo ned på komfort. Selv så gikk jeg over til Niak og synes det er kjemefint mtp vekt/plass (har en enslig Enan som søker beboer)..
 28. Har ikke prøvd Enan, men jeg har Akto, som er to cm høyere under taket, og 5 cm lenger liggelengde. Teltet er et par cm for lavt å sitte i for meg som er 185 høy. Liggelengden er det ikke noe så å si på, og siden det er bratte endevegger, så har jeg 20--30 cm med plass til diverse stash i hodeenden, i tillegg er det plass til endel stash lags sidene, spesielt i hoftehøyde. Ligger jeg på ryggen på to underlag som jeg tror tilsammen er rundt 8 cm høye, så er innerteltduken rett over nesa. Forteltet er romslig, det er plass til 95 liters-sekken min. En forskjell mellom Akto og Enan, er bremmen Akto har i overkant av teltdøra. Dette har ikke Enan, altså kan man ikke ha så stor lufteåpning der om regn og vind kommer mot dørsiden av teltet. Jeg har ikke merket noen kondensproblemer i Akto, utenom når det uansett vill blitt kondens, altså kaldt og fuktig vær. Med litt mindre luftemuligheter i Enan, så vil jeg tro det blir lettere kondens der, gitt de rette (eh, gale) forholdene. Siden Enan bare har netting i innerteltdøra, ville jeg ikke brukt det i høyfjellet. Hadde det ikke vært for at jeg allerede har et Akto-telt som ikke er helt nytt lenger, tror jeg at jeg ville kjøpt et Enan som lettvekts solotelt. (Akto er lett klaustrofobisk for meg, Enan ville bare blitt litt mer klaustrofobisk, men det ville blitt oppveid av vektbesparelsen )
 29. Supert, da blir det å bestille mesh til mitt
 30. De så meget tette ut, få eller ingen luftemulighet i øvre del av teltet. Tror ikke jeg ville sovet godt der det Hillebergteltet var slått opp heller. Fra spøk til revolver. MSR Hubba hubba NX. tomanstelt på 1.8 kilo komplett med god takhøyde hele veien, et utslåelig 3-sesongstelt. Superenkelt å slå opp og finne plass til. På bilde ser du mitt og en venninde sitt telt, plassert på omtrent samme areal som du ville brukt til et tremanns tunelltelt.
 31. Etter at min første hengekøye spjæra og jeg landa på bakken midt på natta, har jeg bestemt meg for å satse litt skikkelig. Jeg søker derfor opptak på akademiet. Veldig god og godt organisert info her! Skal vurdere DIY selv.
 32. Jeg prøvde Alfa men for trange i front til meg og ikke god over hæl. Ville prøvd de her i 49 fått noen til bestille hvis ikke har inne ,kjapt søk fant opp til 48 men finnes i 49 https://crispi.it/en/353/stetind-gtx-/50/ http://sportnetto.se/start/121-stetind.html https://www.sportsnett.no/produkter/stetind-bc-gtx-1762/sort-48-11961
 33. Det er også lagt til et par artikler i VK1. Jeg kaller det Dingleakademiet, da "Hengekøyehøyskole" virket for pretensiøst... http://www.hengut.no/category/folkeopplysning/dingleakademiet/
 34. Er gjennom mange år og mange telt godt kjent med tråd som ekspanderer, og ja, det funker. Og ja, jeg har tettet mer enn der det var nødvendig. Når jeg først var i gang fikk alle sømmer samme omsorg.😅 Har prøvd å finne ut hva slags tråd MSR bruker, men finner ingen informasjon på deres eller Cascade´s nettsider. På dette teltet er imidlertid noen av hullene såpass store at du ser lys gjennom dem. Etter timene med regn siste døgn burde tråden, visst de bruker bomullsomspunnet polytråd ha fått nok vann og ekspandert maks. Men når jeg fortsatt ser en lys flekk (nålehullet) gjennom duken tipper jeg at hullet rett og slett er for stort, eller at de ikke bruker bomull / polytråd. Syns ikke prosessen med sømtetting er veldig arbeidskrevende og det hele var unnagjort på ca. halvtimen inkl dokumenteringen.
 35. Tungt stort DSLR er helt utelukket. Minst mulig er mobilen, den har jeg jo med uansett. Så det må bli noe i mellom. Jeg har jo ganske mye investert i µ43-systemet, så det mest sannsynlige er nok en Oly eller en Pana der jeg kan videreføre mye av det jeg har. Litt mer usannsynlig er et et høykvalitets superzoomkamera, av typen Sony RX10 IV (http://www.lydogbilde.no/test/foto-video/sony-cyber-shot-rx10-iv), men selv om det kan være et ypperlig ryggsekkamera, er prisen ikke mulig å forsvare uten en lottogevinst eller et supertilbud.
 36. Takk for fin rapport fra gammel tur. Et flott område å padle/traske i dette - og litt sørover der er jo fisket ganske spennende .
 37. For en herlig tur! Har sett mye på kartet, men det har ikke blitt en såpass runde på oss ennå, kun et par turer til Rågeloni. Takk for turrapport:)
 38. Som trøst for en annen handel som gikk i vasken, kjøpte jeg et Hilleberg Nammatj 3 gt. Blir pulk-telt, og telt for meg og ungene ellers. Erstatter et kaitum 2 gt som er for smalt for tre og for langt til en:)
 39. Man tager hva man haver. Leiren ble evakuert så fort vi hadde fått i oss frokost. Havregrøten var forresten ekstra mettende den dagen, og veldig crunchy.
 40. Det eneste jeg tenker litt på når det kommer til dunprodukter lagd i østen er hvor duna kommer fra Altså om det er etisk dun som kalles. Altså dun plukket kun fra døde fugler. Akkurat på det punktet så er jeg litt pirkete
 41. @Megalep "eller går det an å få tak i tynn aluminium og lage til sjøl?" I f eks dagligvareforetninger eller Staples ol får du kjøpt aluminiumsfat/bakker. Jeg passer også på å ta vare på alufat/bakker når vi har fått cateringmat. Disse fatene er lette å "flate" ut med en skje og klippe til. Om størrelsen er for liten kan du enkelt skjøte dem. Brett to falser sett dem sammen og stifte delene sammen med en vanlig stiftemaskin. Dermed kan du designe en vindbeskyttelse som passer for deg. En ting som jeg synes er kjekt er å lage vinger nederst. Klipp ut 4 - 5 strimler 10 x 5 cm og stift dem fast. Legg steiner på vingene og det står bom fast. Pass også på at endene ikke kommer helt sammen Slutter du sirkelen for tett, får du lett problemer med lufttilførselen. Siden jeg gav bort den siste hjemmelagede i går har jeg ikke en slik å vise frem, men en ferdig kjøpemodell med vinger duger. På bildet har jeg festet en metalltråd som låses vha en elektronikk krokodillekjeft, men plasseres vingene riktig er den overflødig.
 42. tshansen

  Fjellstøvler

  Men sko er som damer, de må gjerne prøves for å finne ut om de passer helt 100%
 43. Jeg kan ikke forestille meg at noen på dette forumet blir lei av å diskutere telt... Det var alt jeg hadde å bidra med 😁
 44. Månedsuteovernatting i juni er herved i boks Det ble Gullfjelltjørnane denne gangen: Startet fra parkeringsplassen i Hausdalen på ettermiddagen og gikk til oppstigningen av Sydpolen (Søndre Gullfjelltoppen), tok halvannen time oppover den drøye stigningen. Mer snø enn ventet mot Gullfjelltjørnane, men ingen problem. Fisket meg et stykke rundt det største - vurderte en vading for å komme over et sted, men vatnet var såpass iskaldt at jeg feiget ut og fortsatte rund baut til jeg fant en teltplass med skygge fra øst. Null fisk, null napp. Fikk satt opp innerteltet på Golite Shangri-La 1, ytterteltet fikk ligge i sekken - og oppsettet ble feiret med ost, fenålår, rødvinspølse og selvsagt rødvin. Noe skal man unne seg når man ikke får "gjøre opp ild" på snøflekkene Solen nådde teltet i halvnitiden neste morgen, og selv om jeg sto opp, var det labert tempo i leiren til nærmere lunsjtider - det var Dab-lytting og lesing, litt bruk av fiskestangen, tørking av sovepose (en hektisk aktivitet, som alle vet). Rundt lunsjtider hadde jeg pakket sammen og begynt på returen - med mål om å dyppe sluken i de andre tjernene og å få sett nærmere på Gullfjellfossen, før turen gikke nedover mot bilen. Slukdyppingen gikk litt som forventet - null fisk, null napp - på hele turen langs tjernene så jeg ikke et eneste vak. Kanskje bare et rykte at det er fisk her, så folk kan oppleve det kontemplative ved å sitte i vannkanten og kaste en sluk utover vann og dra den inn igjen? Ikke dumt dét, men ta med mat! Etter at "fiskingen" var over, gikk turen via Gullfjellfossen tilbake til standardløypa i Gullfjellet, som viste seg å være befolket med prustende folk med startnummer på brystet - hadde ikke fått med meg at "Gullfjellet opp" gikk i dag. Heldigvis var det ikke lange biten jeg gikk mot strømmen i løypa - etter Korketrekkeren brøt jeg av mot Toro, og fulgte ryggen nedover mot Brekkedalen, og så til parkeringsplassen igjen. En flott tur i et vær vi begynner å bli bortskjemt av
 45. Tok meg en liten tur i Masjokelva idag for å se om laksen var bitevillig. Det var den ikke..på tur hjem ble jeg møtt av noen snøbyger.
 46. siv1

  Bære baby på tur

  Fant fram dette innlegget igjen som jeg skrev i fjor da jeg fant ut jeg var gravid. Kjenner fortsatt at jeg blir provosert av noen av dere og husker godt at jeg felte noen tårer da jeg leste at jeg måtte "senke ambisjonsnivået", "få meg nok søvn", "huske på at det var en ny sjef i huset" osv. Var nok litt hormonell..., men skulle livet mitt som det var være helt over??? Og som KarinaT skriver, jeg også er overrasket over at så mange frarådet meg planlegging og et aktivt liv etter fødsel. Takk til dere som mente at en stakkars tur hver dag burde være gjennomførbart, det ble satt pris på!!! Jeg gikk min skogstur sammen med hunden hver eneste dag i hele svangerskapet, siste tur dagen før riene startet, da sendte jeg mannen min på tur med hunden før vi reiste på Klinikken . Fødte en velskapt datter til termin i slutten av april, og etter et par dager var jeg i nærmest like fin form som før jeg ble gravid. Og ja, det ble travelt, men mannen min var hjemme første 14 dagene, og tok absolutt del i alt han kunne ta del i. Babyen sov forholdsvis godt om natten, så da sov jeg også. Husker ikke når jeg gikk min første tur i skogen etter at vi kom hjem fra Klinikken, men noen dager kanskje? Og GUD SÅ GODT DET GJORDE!!!! Ca en time hvor jeg kunne være vekke fra alt, og ha skikkelig kvalitetstid med hunden min som også er min beste turkamerat, og fortjente litt mosjon. Frisk luft, litt fysisk utfordring for kroppen, natur, fuglekvitter, gjørme, sol, regn! Det gjorde underverker for en sliten mor! For en blir også sliten i hodet av dette baby-styret, og da var det godt å komme litt ut av situasjonen. Måtte bare innse at så lenge babyen var så liten, var det litt vanskelig å ta henne med i skogen. Når jeg sier skogen, mener jeg på sti i ulendt terreng, med røtter og steiner og gjørme, altså HELT UMULIG å bruke vogn. Men noen korte turer gikk vi, men da bar far henne i armene og jeg gikk med hund. Frisk luft var ALLTID en effektiv måte å stoppe skrikingen på. Det ble hovedsakelig turer i vogn de første månedene. Når far var kommet hjem fra jobb om dagene, og babyen hadde fått mat, gikk jeg rett ut på tur med hunden i skogen. Kjøpte et bæresjal, men det brukte jeg kun hjemme for å få gjort noe husarbeid, og veldig begrenset tid om gangen. Etter 2,5 måned lånte vi en Baby Björn bæresele for å prøve, og hun likte bedre å sitte i den. Men i både sjal og sele måtte hun jo sitte med ansiktet vendt mot meg, og problemet var å finne en god stilling for hodet og nakken. Når hun var ca 4 måneder var hun så sterk i nakken at vi kunne snu henne og hun kunne sitte i bæreselen med ansiktet vendt utover, og gjett om det var populært Heretter var det HELT slutt på vogn, hun aksepterte KUN å sitte i selen. Kjøpte også et fleece-trekk som hørte til selen, og det var vind og vanntett. Det har vært masse i bruk, for en dag uten tur for henne, er tydeligvis en dag uten mening. På de dagene det har vært mye regn og vind, har vi brukt paraply i tillegg. Ser sikkert passe rart ut når vi er på tur i skogen, men må man, så må man... Nå er mor på jobb, og far har permisjon. Han har tatt i bruk bæremeis, og liker best å bruke det. Og jenta elsker å sitte høyt der oppe og se seg rundt. Det skal i denne sammenheng nevnes: - jeg hadde et lett svangerskap (men kanskje også fordi jeg holdt meg jevnt i gang med tur?) - jeg hadde en lett fødsel (det var ille nok altså, men i forhold til hva andre har vært i gjennom kan jeg nok ikke klage) - jeg hadde ikke noen forventninger om å kunne sove 12 timer i strekk, og sove til langt på formiddagen, når jeg fikk sove 6 timer i strekk om nettene var jeg kjempefornøyd! - for meg er det å gå tur i naturen også en måte å lade batteriene på - jeg har brukt MINIMALT med tid på kjøpesenter og kafé og på forum på internett - vi har hund som også skal taes vare på, kan ikke glemme han selv om det kommer en baby i hus - jeg stoler på at far tar vare på barnet når jeg ikke er tilstede, jeg må ikke være der hele tiden og fortelle han at han må gjøre ting på min måte Vi har ei 8 måneder gammel jente som ELSKER å være ute, og hvis det blåser litt godt, og hun kan få litt regn i fjeset, fryder hun seg mest Håper at min datters turglede vedvarer fremover!
 47. siv1

  Bære baby på tur

  Takk, essem! Du forstår akkurat hva jeg mener . Skal jeg ha en bæresele, så kanskje jeg skal begynne å kikke på det før jeg ikke orker å gå i butikker. For når babyen er kommet, og jeg skulle ha 1 time til overs, så vil jeg heller ta meg en tur i skogen enn å gå rundt å handle eller sitte på kafé Og gravøren (aldri hørt ordet før, jeg ), han skal få jobbe litt han også, når han kommer hjem fra jobb, for han har jo vært med på dette han også. Og han må vel være brukenes til noe, også de 3 første månedene, eller hva sier dere pappaer?
 48. siv1

  Bære baby på tur

  Takk for svar! Nei, det går definitivt ikke med vogn i skogen Går i terrenget, ikke på grusvei. Blir overrasket når du skriver at jeg kanskje må vurdere ambisjonsnivået mitt. Det er jo tross alt tur i skogen vi snakker om, ikke at jeg må kutte ut turer på by'n og stumpe røyken. Jeg synes at det er viktig med en plan for å holde meg i form og gjøre noe jeg liker også etter at en baby er født. Det tror jeg at både babyen , jeg selv og pappaen har mye igjen for. Og det blir en plan som alle andre planer, ting skjer og kanskje man må endre den opprinnelige planen for å ta hensyn til andre forhold. Hvis ikke det går greit å ha babyen med i en sele, så er det jo heldigvis en pappa som kan ta seg av babyen mens jeg og hunden tar en tur i skogen 1 times tid. Vi har jo tross alt en hund som skal ha sin mosjon også. Jeg forstår at bekkenløsning kan være en risiko, men kan ikke ta sorgene på forskudd, får jeg ta det som det kommer - som med alt annet det kan være en risiko for. Tro du meg, har tenkt på alle mulige skrekksenarioer
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.