Jump to content

Humbug

Aktiv medlem
 • Posts

  749
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Humbug

 1. De er morsomme, men det irriterer meg at de kom meg i forkjøpet med å bruke "Stibæsjeren" som rollefigur 😂
 2. Bakken er effektiv og lett tilgjengelig.
 3. En kompis og jeg padlet Sølna fra Storlægda bru til Sølenkroken i slutten av juni i fjor. Elva er lettpadlet og området er fint, så var en riktig fin lavterskeltur. Hvordan forholdene er der i slutten av mai tør jeg ikke si noe om
 4. Dette tror jeg er en dårlig oversettelse. Antagelig mener de 40F (ca 5C) hvis man har en pose som tåler samme temperatur.
 5. Det er det, men TS spurte om liggeunderlag
 6. Vanlige skumunderlag ala Bamse er de "letteste" å håndtere i hengekøye. Det blir fikling uansett, men de spretter ikke unna som oppblåsbare har lett for å gjøre.
 7. På flatt vann vil en kjøl/ror/finne være til stor hjelp.
 8. Vanskelig å gi et konkret svar uten å vite hva slags temperaturer som forventes og hvor frøsen du er. Holder posen din deg varm på bakken så vil den holde deg varm under tilsvarende forhold i køye. Underisolasjon er noe mer kritisk i køye, men som regel klarer man seg med det samme som man bruker på bakken der også. Er du usikker - ta med ekstra
 9. Det blir slitsomt lenge før det blir uforsvarlig så det er bare å prøve seg fram
 10. 1) Snakeskins er kjekt å ha til duken, spesielt når man henger opp eller tar ned i vind. Jeg bruker det ikke på køya, og jeg pakker vått og tørt hver for seg. 2) Bruk så stor duk som du føler at du kan bære. Jeg har aldri vært i en situasjon hvor jeg har tenkt "Å, nå skulle jeg ønske duken min var litt mindre!" 3) Underdyne er den beste løsningen for underisolasjon. "Pod"-systemer er best egnet hvis behovet for isolasjon trumfer behover for komfort. 4) Daisychains funker utmerket. 5) Heng dem opp med hvert sitt oppheng. Det er langt mer behagelig å kunne henge opp duken før køya når det regner. 6) Det kommer an på duken, men det har normalt ingen praktisk betydning. 7) Oppgitt vektbegrensning på køyestoff er gjerne en komfortgrense, ikke maks lasteevne. På oppheng angir det som regel maks lasteevne, med en viss sikkerhetsmargin, ved 30 graders heng. 8.) En duk man kan lukke kortendene på er gull verdt. 9) Underisolasjon er obligatorisk uansett. Over kan sløyfes om man syns det blir varmt. 10) Den er ikke justerbar, men om man vil korte den inn kan man surre den rundt en karabiner el. 11) Lettere, behageligere og, antagelig, billigere å kjøpe en køye med avtagbart myggnett. 13) Det er 30 grader _før_ man setter seg i den. Jo lengre fra hverandre trærne er, jo høyere må opphenget for å få riktig høyde på køya. Blir køya hengende for lavt når opphenget er så høyt du rekker bør du finne trær som er nærmere eller ta med stige. Hennessy sa tidligere at køyene deres skulle strammes helt opp, men har gått bort fra det de senere år. 14) Det går fint.
 11. Sjekk om det er noen gode, altså minst mulig kjettingstrup og kamuflasjebukser, hundeskoler som tilbyr passeringskurs i området ditt. Det vil gi deg muligheten til å trene på det i et kontrollert miljø.
 12. Hvis du har muligheten til å dra over grensa til Sverige så selger de sprit med metanol der. Hvis ikke er Fin Fyr og/eller biltemas peissprit greie kompromisser.
 13. Hvor stort? Hvor værbestandig? Hvor mye penger er du villig til å legge i det?
 14. Plugg ned/fest kortenden hvor stanglommene sitter og dra lett i duken når du trer inn stanga. Da retter du ut stangkanalen og gjør det veldig mye enklere å skyte inn stanga. Vent også med å sette stengene i stangkoppene til begge er i bånn. Jeg bruker nok litt mer tid på å sette opp Unna enn jeg gjorde med Akto, men Akto er et sånt "Oi! Er det oppe alt?"-telt 😄
 15. Hvis treningen gjør det verre må treningen endres. Hva består treningen av?
 16. Jeg liker fjellrevenjakka mi. Den er helt super som vindjakke på sommerfjellet og, avhengig av sesongens fedmenivå, som ytterlag på tørre vinterdager. Noen regnjakke er den ikke.
 17. Bushcraft er Crossfit for friluftsliv.
 18. Humbug

  Niak mot Unna

  Det er faktisk plass til sekk, regntøy, støvler etc mellom inner- og yttertelt, men om det blir snaut kan man klipse av innertelthjørnet eller -ne.
 19. Humbug

  Niak mot Unna

  Jepp! Det fungerer utmerket. Romslig og fleksibelt innvendig, føles solid, oppfører seg pent og forutsigbart i vær og har, så langt, tålt alle barnåler. Det eneste jeg egentlig har å utsette på det er at det ikke er en hengekøye 😄
 20. Strips er grunnutrustning for Ally uansett, men hvis du sender en mail til leverandør/produsent kan det hende de sender deg en ny del også
 21. Da man ligger på tvers av aksen i en Draumr vil den være en del mer utsatt for vipping enn "vanlige" køyer, men det er nok mest en tilvenningssak.
 22. Segl har bedre stoff og oppheng og er, såvidt jeg vet, i ett stykke.
 23. Som REs var inne på så kan vekt * km være mer relevant enn vekten alene, så hvor langt har du planer om å gå og hvor mye er du komfortabel med å ha på ryggen?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy