Jump to content

Thomas E

Aktiv medlem
 • Posts

  1,788
 • Joined

 • Days Won

  5

Thomas E last won the day on May 10 2021

Thomas E had the most liked content!

Reputation

1,203 Excellent

About Thomas E

 • Birthday 05/26/1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stavanger

Recent Profile Visitors

7,293 profile views
 1. Veldig lite info å finne om dette rundt forbi. Bergans har kun ett bilde på sine sider og youtube/google henviser kun til bergans.com eller denne tråden. Ingen som har prøvd eller funnet noe mer info? Er det på vei ut eller noe?
 2. Er ikke så aktiv på forumet lenger, så du får ha meg unnskyldt et seint svar. Jeg er fornøyd, men jeg har ikke hatt noe ordentlig tur med hunden i ordinær packradt. Det sagt, så kunne jeg aldri tenkt meg å padle noe særlig langt uten spruttrekk. Da er hundeutgaven veldig grei sånn sett.
 3. Har blitt mer og mer populært de siste årene virker det som. Lars Monsen har blant annet nettopp laget sitt eget merke som vel utelukkende(?) er tredjeparter med hans navn på. Men det jeg har sett fra den fronten har kun vært god kvalitet. Nå er vel mye av det han tilbyr også gjort god due diligence på og delvis videreutviklet så mye at det nesten må kunne sies å være hans eget merke, men gråsonen her er ikke direkte lett.
 4. Jeg slo til på et lagersalg av den gamle modellen Ropelv Dog Edition fra Kipara veldig spontant. Har en vanlig Char fra før av, så jeg er kjent med packraft. Før jeg bestemmer om jeg vil beholde den så lurer jeg på om noen har noen erfaringer? Jeg har en 25 +/- kg hund som oppfører seg veldig fint i Char-en. Er det verdt det med Dog Edition? Skal sies at vi er to stk i husholdningen, så å ha 2 packrafter på tur ville vi hatt uansett etterhvert.
 5. Den blåser hardt, jeg pumper opp packraft med den også. Men jeg pleier bruke den uten stoppeventil(går fortere og tar mindre batteri), så det siste pustet gjør jeg alltid manuelt. Kommer litt an på underlaget egentlig. Den passer mindre godt til noen og da må man toppe opp med et par pust til slutt.
 6. Jeg har en Flextailgear pumpe med innebygd lanterne som jeg er blitt veldig glad i. Pumper opp liggeunderlaget og fungerer som teltlampe
 7. Interessant artikkel på NRK, i forbindelse med en ny, interessant bok. https://www.nrk.no/kultur/xl/hemmelighetene-i-norsk-natur-1.15712447
 8. Naturehike DK800L er et par hundrelapper dyrere enn budsjettet, men ellers innafor på resten.
 9. 3F UL Himmel 3P eller Naturehike CloudUp 3 er mye telt for pengene. Kanskje spesielt førstnevnte synes jeg bra ut. Ligner veldig på Reinsfjell også, bare at den kryssende stanga ikke går helt ned.
 10. Den velkjente Hilleberg-skatten er nok lagt på. Urberg sine er nesten identiske til under halve prisen og duger like bra.
 11. Jeg har prøvd mye liggeunderlag opp gjennom og det som skiller seg ut i mengden rent komfortmessig er StS Comfort Plus Insulated(NB: Jeg utelater Megamat her). Den har to separate kamre med luft, så du får helt strålende komfort av å ha et kammer som ikke er fullt blåst opp.
 12. Definitivt dårlig oversettelse på Fjellsport. Hennesy Hammock skriver på egne sider at dette er et underlag ned til 5*C, så fjellsport har bommet litt her.
 13. Du har en vanlig utforming og skal ligge sånn som i illustrasjonen over. Liggeunderlaget du linker til ser jo ålreit ut. Greit med et som er laget for hengekøyer, som du ser er utformingen slik at du skal unngå kalde skuldre og jeg regner med det er noe anti-skli-aktige greier under så den ikke sklir rundt forbi i køya. Jeg ville ha prøvd det, så slipper du enda en ny, dyr ting(underquilt).
 14. "Ingen" køyeentusiaster bruker liggeunderlag i hengekøya. Amok og lignende køyer er litt annerledes da de er lagd for liggeunderlag, men vanlige hengekøyer fungerer best med underquilt. For å få riktig liggestilling og ikke bli liggende som en banan skal man sove på diagonalen(se under). Det kan bli litt vanskelig med liggeunderlag. Det sagt: Underquilt blir jo enda en ny ting og det fullt mulig å sove godt med liggeunderlag i hengekøye. Jeg har kun prøvd liggeunderlag i hengekøye en gang, men har flere bekjente som spør meg om tips og det som går igjen virker å være plassering som du sier (inntrykket mitt er at de fleste ender opp med å ligge relativt bananformet) og for smalt underlag(kalde skuldre mot hengekøya).
 15. Beholder disse historikken selv om de ikke er koblet til mobiltelefonen? Jeg liker å ha telefonen i flymodus når jeg ikke bruker den, men en liten slik dings hadde jo vært morsom å bare ha liggende for statistikk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy