Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 126
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Thomas E vant dagen sist April 6

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Nylige profilbesøk

1 740 profilvisninger
 1. Helsports nye Fjellheimen serie

  Det var 25% rabatt med DNB Mastercard denne uka på XXL. Med et slikt kort kunne du fått dette for 6300,- Nevner det da dette er et gjentakende tilbud som kommer noen ganger ila et år
 2. Hvilke telt har du i samlingen din?

  Tarptent Notch Li. Brukes til alt av soloturer(3-sesongs). Nylig tatt over for Tarptent Moment som var forrige telt jeg hadde, men ønsket noe lavere vekt og høyere takhøyde, så da gikk jeg for Notch Li. Helsport Fjellheimen 3 Camp Superlight. Brukes til 3-sesongsturer med kona, da vi ønsker litt ekstra plass. Greit fornøyd med det, men litt lite plass innvendig. Den nye modellen er nok betraktelig bedre på innvendig, brukbart volum. Helsport Lofoten Pro 4 Camp. Har frem til nå vært brukt på vinterturer. Ganske greit vintertelt om man bærer sekk (og dermed trenger lav vekt), men da jeg har gått over til pulk vil det bli oppgradert til Helsport Spitsbergen eller Hilleberg Keron. Trekkertent Tarp(Har ikke lenke. Ble spesialbestilt fra produsenten). Brukes til korte turer i finvær når jeg er solo, sammen med et nettingtelt under for å holde myggen ute. Veier ikke mer enn 250-260 gram, så hender den også havner i sekken når jeg er på turer med kona for å lage til noe ekstra uteområde. 2,5*3 m sånn ca. (Det jeg mangler er et solotelt til vinter/skuldersesongs-turer. Det blir ikke prioritert enda da jeg syns jeg har handla nok telt i det siste, men en sterk kandidat er Big Sky Chinook.) Oppsummert så er min filosofi egentlig å holde meg til ett 3-sesongs og ett vintertelt. Gang dette med to for solo-turer og turer med dama. I tillegg har jeg en tarp som jeg er veldig glad i. Føler meg ekstra i kontakt med naturen når jeg sover under tarp. Både på godt og vondt. Utrolig anvendelig både for å lage til ekstra uteområde og som eneste tak over hodet. Har for øvrig også en hengekøye.
 3. Tips til et dryler av et telt.

  Mer som fargen på dette bildet? Vet du om det gule innerteltet er samme farge som de andre fra Hilleberg?
 4. Tips til et dryler av et telt.

  Egentlig ikke vært så mye borti Fjellreven for å være ærlig. Jeg har ikke vært så glad i andre produkter fra dem. Men jeg syntes å huske at de kun hadde skrånende telt når jeg scannet gjennom de. Bildene til Abisko Endurance skrår, men tallene sier de er rette? Jeg skal se litt mer på det. Har du en kjapp oppsummering du hva gjelder materialer de bruker kontra Keron og Spitsbergen?
 5. Tips til et dryler av et telt.

  Hehe, det er forvirring jeg er ute etter her så jeg setter pris på nye forslag. Men dette teltet skrår for mye, er kun 3-manns og kun et fortelt, så det var en enkel stryk fra lista mi. Ja, det gjorde meg litt skeptisk det der med stanglengden altså, men jeg må anta at målene stemmer og ikke er avrundet. Den er nok ikke 5cm høy nei, men Hilleberg angir heller ikke høyden på ytterteltet. For alt jeg vet er det litt større mellomrom mellom inner og yttertelt også på Keron som sammen med stangkanaler utenfor ytterduken gir faktisk 5 cm forskjell? Jeg får se. Det er ikke noen enorm forskjell og mulig jeg hadde merket lite til det i praktisk bruk, men det er nå blitt slik med årene at detaljene bestemmer. Jeg vet at jeg liker Keron sine løsninger. Spesielt døra i det store forteltet er jeg nærmest forelska i. Men jeg er også glad i muligheten for å brette opp det lille forteltet i Spitsbergen:
 6. Tips til et dryler av et telt.

  Nei, Spitsbergen 4 Camp er oppgitt til 115 cm takhøyde i innerteltet på nettsiden til Helsport per i dag hvertfall: Ellers har du mange av de samme poengene som jeg har nevnt tidligere... Jeg har hatt Keron 3 GT før, så jeg vet hva det går i. Ble solgt grunnet vekt, men nå med pulk er det ikke så viktig lenger.
 7. Tips til et dryler av et telt.

  Takk for info. Hva gjelder størrelse på forteltene så er både Spitsbergen Camp og Keron GT sine mer enn store nok begge to. Spent på å se hvordan Pegasus sitt er.
 8. Tips til et dryler av et telt.

  Jo, takk for svaret ditt, men ja; jeg ønsker 4-manns
 9. Tips til et dryler av et telt.

  Ja, jeg foretrekker ingen stormmatter selv. Egentlig ikke så viktig for meg. Dette kommer nesten utelukkende til å bli brukt i snø. Har uansett bygget meg opp et ganske ekstremt lager med diverse plugger opp gjennom tidene Arh. Det er vanskelig. Jeg er virkelig ikke fan av fargene til Spitsbergen og så elsker jeg virkelig døra på Keron. Men 5 cm ekstra under taket utgjør faktisk litt.
 10. Tips til et dryler av et telt.

  Jeg har allerede begynt å planlagge hvordan jeg skal bytte ut bardunene på Spitsbergen hvis det blir det teltet Synes det er litt vel mange. Noen blir nok slått sammen.
 11. Tips til et dryler av et telt.

  Takk for det. Saitaris er nok da helt ute av bildet. Har fått lov å teste et Exped Pegasus innendørs, så da får jeg se hvordan det føles. Fin takhøyde, men skeptisk til hvordan det er å sette opp og om forteltene blir litt små. Jeg betalte selv mellom 6 og 7 tusen for Keron 3GT(helt nytt), så jeg vet det er mulig å få en grei pris
 12. Tips til lett tomannstelt?

  Aah. Ja, da har det jo ikke så mye å si. Teltet mitt har en lignende konstruksjon, men med to stenger i hver ende og også en kryssende stang som holdet duken oppe på midten. Har stått fint og flott i 15m/s det(i flg yr). Har Akto stenger i endene da? Enan har hvertfall en stang som holder endene oppe.
 13. Tips til lett tomannstelt?

  Jeg tenkte også på det. Men det er satt opp riktig vei? Inngangen taler for at designet er laget for at vinden skal komme inn mot hodeenden, men de stengene i fotenden hjelper jo å holde duken oppe. Hva med plasseringen av bardunene?
 14. Tips til lett tomannstelt?

  Ser ikke noen grunn til at et Pro eller SL ville oppført seg annerledes i det tilfellet der egentlig
 15. Tips til et dryler av et telt.

  Det er innafor det asså. Men hvorfor skal jeg velge det foran Spitsbergen? Spitsbergen kan fås på xxl for 8250 med 25% nå BTW:) Men si det er samme pris da; ser fordeler/ulemper med begge. Keron er lettere, liker bedre dørløsningen på hoveddøren og fargen. Men Spitsbergen har tørkeloft, er 5 cm høyere under taket(!) og har stormmatter(noe jeg ikke bryr meg særlig om da).
×