Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 476
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Thomas E vant dagen sist Juni 12 2018

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

2 572 profilvisninger
 1. Så vidt jeg vet er det ingen importør her i Norge for Anker, så de som eventuelt selger de importerer selv(såkalt gråimport) og ikke via grossist: Med andre ord ikke veldig lett å få tak i her i Norge.
 2. Ganske heftig å påstå at det aldri skjer feil. Må jo være verdens beste produsent, uavhengig av produkt, hvis det skal være tilfelle at det aldri skjer noe galt.
 3. Finnes masse alternativ der ute om man søker etter "poncho tarp". De letteste alternativene(120-150 gram) er vel de som er laget av DCF, f.eks. MLD Poncho Tarp, hvis du har stor lommebok.
 4. Dette atomuret er sykt nøyaktig!
 5. Litt det jeg mistenker:p Er nok litt skeptisk av natur.
 6. Har du hunden inni teltet? Jeg har ikke prøvd så veldig mye, men jeg har et Helsport Superlight og kjenner meg litt skeptisk til å ha hunden med inn på den bunnduken som finnes der.
 7. Det er i norske kroner og norsk nettside: https://explore.garmin.com/nb-NO/inreach/ Jeg bruker Freedom Safety(mndabm), som betyr at jeg betaler 165 kroner per mnd, og kan deaktivere og aktivere så mye jeg ønsker når jeg ikke bruker den. Må betale for minst en måned av gangen, så en helgetur vil koste 165 uansett. Mobiltelefon er ypperlig erstatning til å spore ruten dersom du allerede har med deg den.
 8. Det som er irriterende forvirrende med batteribanker er at "Quick Charge" kan bety to ting: Den kan lade telefoner med "Quick Charge 3.0", noe som vil si at ladingen av telefonen går fort dersom telefonen din støtter dette. Selve batteribanken kan lades med "Quick Charge 3.0", noe som vil si at ladingen av selve batteribanken går fort dersom du har en stikontakt som støtter dette. Det vil altså si, står det noe "Quick Charge 3.0"-støtte på batteribanken kan det være greit å undersøke i hvilken ende den støtter det.
 9. Ja, jeg har forstått at det er slik man gjør med Sawyer. Jeg drikker rett fra tuten. Ikke noe merkbart mer motstand enn en imsdal-tut, men det kommer litt luftbobler.
 10. Mange spennende tråder i dag fra deg @Memento mori I fjor sommer var vi og gikk noen teltturer i USA og der er det en uskreven regel at man må filtrere vann. Så jeg kjøpte et Katadyn BeFree-filter. Jeg har ikke prøvd Sawyer, men BeFree passer perfekt utenpå mine vann"flasker", så ble det til at jeg bare bruker den hele tiden som en tut: Veldig praktisk og "peace of mind", på noe som egentlig ikke er noe utbredt problem i Norge som jeg har forstått det. Jeg er opplært fra jeg var liten av at "fjellvann er det beste vannet man får tak i". Forresten; hvis du vil nerde litt: https://drive.google.com/file/d/1VRoWk4UwpBjbKU8WXxGAp1knPi8MThSR/view
 11. Jeg har siklet på den batteridrevne en stund. Hvordan synes du den virker? Forresten: Jeg vet at denne videoen du viser til har fått ganske mye kritikk i visse kretser av folk som bruker munnen til å blåse opp bare så du er klar over det. Det stilles kritiske spørsmål til om det faktisk er mugg. Blant annet hadde en person skåret opp et NeoAir som hadde vært blåst opp med munnen på 1,5 thru-hikes og fant ingen spor etter mugg/skader. Jeg blåser ikke opp med munnen selv, men det er fordi jeg blir svimmel av det og det er det siste jeg ønsker å gjøre når jeg kommer sliten til camp. Det finnes lettere løsninger: NeoAir har laget en liten tapp som man kan bruke på hva slags pose som helst. Det følger med en tykk plastpose. Disse pumpebag-ene er jo også multi-use, altså jeg kan droppe andre vanntette poser når jeg har pumpbagen med. Hvertfall for min del, selv om den er lettere enn en pumpebag, så kommer jeg nok netto "dårligere" ut på vekt, men høyere ut på komfort for veldig lite ekstra vekt
 12. Ref endukstelt @gramjeger: Tarptent lager fine to-dukstelt som er i samme ballpark som Zpacks vektmessig. Stratospire Li er palasset med god plass og to fortelt. Notch Li er 1-mannsteltet de har. Det har jeg selv og er veldig fornøyd.
 13. Min erfaring er at -6C har vært mer enn godt nok for 3-sesongs-bruk. Jeg har brukt min EE Revelation i minusgrader i kun undertøy(og lue) og var varm og god hele natta. Skulle jeg valgt på nytt igjen hadde jeg dog gått for 5*/-1* Revelation og spedd på med -12/-17 Enigma til skuldersesong/lettere vinterturer. Tankegangen bak er rett og slett at Revelation har glidelås som åpner den helt opp i beina og lettere å lufte i varme omgivelser. Enigma i kaldere omgivelser er veldig grei mtp varme bein og mindre fare for kuldebro. Jeg leste også denne statistikken som @Memento mori referer til før jeg kjøpte, men valgte å bruke vekt og pengebesparelsen på -12 vs -6 på å kjøpe en lett og tynn dunjakke og noen duntøfler (jeg fryser fort) for å ha større fleksibilitet. Når det komme til weather strips: Jeg kjøpte ikke dette. Tanken er å beskytte fotenden og hode-enden mot fukt fra hhvis teltduk og pust. Angrer ikke så langt, men det kan bli kjipt den dagen jeg angrer. Jeg har 20D-stoffet(som bruker til weather strips) på underquilten for å beskytte mot vann. Det er helt åpenbart et mer solid materiale og føles hardere. 10D-stoffet er svært mykt og deilig å ta på.
 14. Det er klart jeg har lyst! Noen som er flinke på å overtale koner til at man kan dra på tre-ukers tur til Alaska?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.