Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 439
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Thomas E vant dagen sist Juni 12 2018

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Nylige profilbesøk

2 472 profilvisninger
 1. Thomas E

  DNT

  For å fortsette avsporingen litt, selv om jeg ikke har prøvd disse brødbakeovnene... Jeg har ikke særlig for vane å stikke innom turisthytter lenger, men er det én grunn til å gjøre det så er det brød Jeg har stekt mang en "brød" på panne for å bukte for nesten brekningsfølelser etter en uke med havregrøt til frokost.
 2. Glemte å nevne: Så enig! Og ikke bare Norge, men i Europa generelt(som de faktisk skriver selv også). På denne siden av dammen er det ikke så mange av disse spennende, små "cottage"-selskapene.
 3. Jeg tok 32 USD til NOK i Google og fikk 275. MVA får man som bedrift fradrag for, da det er du som til slutt betaler det når du kjøper produktet. Samme regnestykket da blir 2070 kroner. Men da begynner vi hvertfall å bli litt mer enige. Syntes bare 3750 virket litt vel mye i råmateriale. Jeg vet ikke hva prisen er for bedrifter, men jeg regnet kjapt over når jeg kjøpte Tarp i DCF fra Trekkertent. Betalte ca 2300,- NOK(uten frakt) for 3*2,5 M, altså 6 meter med DCF-stoff(130cm bredde) ferdig sydd og tapet. Det er jo en meterpris på 370 kroner inkl. arbeid, bardunfester og Britisk mva (hvis det var mva på det - jeg kjøpte hvertfall innenfor EU da jeg bodde i Belgia). Trekkertent er billige, men det hinter kanskje om at råvareprisen er noe lavere? Jeg syntes å huske at de hadde snakket noe om det i podcasten til BPL (link) så jeg måtte rett og slett skumme gjennom. Ca 01:01:00 uti så sier de at wholesale priser er "alt fra 15-50 USD per yard" alt etter hvor mye man kjøper og hvilket DCF-produkt. 0,5 er vel den billigste? I så fall virker det å være mulig å få det til ca halve prisen av ripstopbytheroll. Jeg tipper nei. Jeg er amatør sammenlignet med deg på dette området, men i podcasten om dette stoffet til BPL snakker de en del om sømmer og hvordan lage telt av DCF og produsentene sier det er betraktelig mer utfordrende enn silnylon f.eks. Blant annet fordi sømmer "må" tapes og at det ikke er noe stretch. Dette vil jeg tro gjør det utfordrende å outsource hvor som helst? Hvertfall i små kvantum som nok Bonfus har i starten. Mye nerdesnakk om sying av dette stoffet om du ikke har hørt podcasten allerede(se link over)
 4. Hvor får du de prisene fra? Ripstopbytheroll selger for 275 NOK per meter (bredde 130cm) før frakt og mva og jeg regner med det er rabatter å hente på store bestillinger eller bestilling rett fra leverandør.
 5. Ikke galne prisen sammenlignet med de amerikanske konkurrentene dersom dette er inkl. mva.
 6. Spennende Håper de prøver seg på noe sekker i størrelse 70-80 liter.
 7. Thomas E

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Er det ikke slik at så lenge man oppholder seg på et offentlig sted så trengs ingen samtykke for å ta bilde/video? Tenker ikke på droner spesielt, og ser bort fra at det jo er ren høflighet å spørre først, men tenker rent juridisk nå
 8. Thomas E

  Valg av dun sovepose

  Min erfaring er at dersom man velger basert på vekt først så kommer volumet i tillegg. Jeg har ikke tenkt noe på volum på mitt 3-sesongsutstyr, men det går lett ned i 40-50 liters sekken med mat og alt. Ellers enig i at de andre soveposene dine er litt overkill til 3-sesongsbruk. Hydrofob dun er ikke utelukkende positivt. Det er indikasjoner på at spensten blir forringet, noen mener det går ut over varigheten på dunet. Jeg har valgt å gå for hydrofobisk dun selv, men greit å nevne at alt kommer med en kostnad Kan godt være du liker lakenposer, men for min del er lakenposene en del av alt for mange bomkjøp opp gjennom De veier mye for hva man får igjen, de er kronglete å sove i (ingen glidelåser) og min erfaring er at de gir mye mindre ekstra varme enn de påstår. Jeg tar mye heller med litt varmere klær, skift eller noe lignende som jeg kan sove i. Klærne kan også brukes i camp når man kommer fram. Ellers så posene relativt like ut spør du meg. Det er marginer og detaljer som skiller de. Jeg liker alltid å be folk vurdere quilt (som @Memento mori skriver om) til 3-sesongsbruk. Det har gitt meg bedre sovekomfort enn hva jeg klarer med sovepose og har store fordeler med enkel temperaturregulering og vekt.
 9. Thomas E

  Nytt zpacks telt ⛺️Plexamid👍

  Synes Tarptent Aeon Li har marginalt bedre løsninger hvis jeg skulle gått for et slik telt(liker løsningen med små stenger for brattere endevegger). Selv er jeg (dessverre) fortsatt litt (kanskje irrasjonelt) avhengig av 2 innganger og 2 vestibyler, så jeg holder meg til Tarptent Notch Li enn så lenge.
 10. Thomas E

  Vintertur med Portugisisk Vannhund

  De 5 P-ene: Pass På Poter, Pels og Pung. Artikkel-link: https://www.nrk.no/ostfold/slik-passer-du-pa-kjaeledyra-i-vinterkulda-1.14394719
 11. Thomas E

  Ringstind med to innganger

  Ganske stor forskjell akkurat det der. Spesielt for disse størrelsene så er det noe med å kunne ligge på siden og kokkelere/styre med ting i forteltet.
 12. Thomas E

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Veel, trenger du kniv? Er vel nesten litt som å banne i kirka, men jeg har nylig sluttet med kniv og har kun med meg en knøttliten leatherman. Bruker ikke noe mer enn kniv, saks og pinsett, men har faktisk brukt saks mer enn kniv siden jeg fikk den. Størrelsen har ikke vært noe problem så langt, men så skal det sies at jeg kun fisker i saltvann.
 13. Thomas E

  Ringstind med to innganger

  Helsport har gjort svært mye riktig med de nye modellene sine. For min smak er dessverre Ringstind noe lavt enda, men ellers har jeg alltid likt løsningene. 2 stenger og 2 innganger. Godt de ikke ofret så mye for å holde seg unna den magiske 1kg-grensa på 1-ern
 14. Thomas E

  Nye x-strem soveposer fra Helsport: Spitsbergen og Svalbard

  Nå henger jeg ikke med. Jeg har da aldri ment at de ikke holder mål. Det jeg sier er at det er ganske lett å finne bedre alternativer på dunkvalitet, materialtype og volum. De bruker standard Pertex-stoff. Det er vel og bra stoff det, men også svært lett tilgjengelig for alle slags konkurrenter, så det skiller seg ikke ut som noe bedre enn andre. Blant annet bruker Cumulus også dette og Cumulus er veldig vanskelig å slå på pris. Dunkvaliteten er god, men heller ikke særlig spesiell. Dunpensten på 800/750 og fjær-ratio på 90/10 er grei den, men en del konkurrenter tilbyr bedre spenst. Som jeg prøvde å presisere i forrige post: Det er for all del helt sikkert gode poser, men de skiller seg liksom ikke ut på hverken pris eller spesifikasjoner i mine øyne.
 15. Thomas E

  Utstyrsliste LW/UL

  Det er lettere å regulere temperatur i quilt, så det er lettere å gå et hakk varmere. 30F-versjonen hvis du er lite frysen, dersom du er "normal" eller litt frysen gå for 20F og dersom du er svært frysen ville jeg gått for 10F. Husk at dette er 3-sesongstall og ikke sommertall.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.