Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 622
 • Ble med

 • Dager vunnet

  4

Thomas E vant dagen sist Juni 9

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

3 167 profilvisninger
 1. Absolutt. Western Mountaineering beholder ofte plassen da de konsekvent tilbyr poser i toppsegmentet. De er romslige, konservativ temperaturrating, og smarte løsninger. Men for øvrig, når jeg tenker meg om, det merket som kanskje virkelig er rolls royce innen soveposer er PHD.
 2. Western Mountaineering er å regne som Rolls Royce innen soveposer, med tilhørende høyt prisnivå. Av billigmerker får cumulus.pl og Warmpeace(komplettfritid.no fører disse) gode skussmål. Hva gjelder antallet så er det litt opp til hver enkelt. Selv har jeg "kun" to soveposer; 3-sesongs(-5C komforttemp) og vinter. Jeg bruker heller litt mer klær i 3-sesongeren for å strekke skuldersesongene enn å kjøpe enda en ny pose. Jeg sover uansett i quilt, så den veier jo så vidt over halvkiloen og passer dermed fint i lette sommersekker også.
 3. @Ivan Lé Hjelmeland Er det noen plan om betaversjon av Androidversjonen dette året?
 4. Jeg bestilte en Tarp fra de. Veldig gode på pris. Lang leveringstid(jeg spesialbestilte). Litt dårlig kommunikasjon etter bestilling. Men alt i alt gikk det fint. Kunne gjerne bestilt fra dem igjen. Finnes for øvrig en Facebook-gruppe som heter Trekkertent Owners Group
 5. Noen som har testet dette noe mer og har noen tanker om holdbarheten?
 6. Det er litt vanskelig å si hva du kan droppe uten å vite hva slags klær du har på kroppen. Selv går jeg i vindjakke med ullgenser under, ullstilongs og vindtett, pustende bukse. Alt jeg har av ekstra skift i sekken er et ekstra par sokker, regntøy(jakke og bukse), dunjakke, buff(den er teknisk sett i lomma på jakken) og et par tynne hansker. Noen ganger, for komfortens skyld, tar jeg med et ekstra sett med ullundertøy. Jeg mener du kan droppe buksa og boxeren. Det du kan vurdere å droppe er ekstra(?) ullsett. Du trenger hvertfall ikke både ullgenser og ull-t-skjorte.
 7. Helsport SL er et godt alternativ Jeg har Fjellheimen Camp (4-mannsutgaven da). Skulle jeg hatt 2-manns ville jeg absolutt vurdert Fjellheimen. Ringstind som flere andre nevner her blir nok for lavt for deg siden du ønsker å sitte "oppreist". Hvis jeg skal sammenligne Fjellheimen med Chinook: Jeg tror Chinook vil tåle vind bedre. Chinook er litt lettere og gir også mulighet til å spare noen hundre gram om du legger igjen 3. stanga hjemme på finværsturer. Chinook har 2 fortelt/utganger; og de er på lang-sidene(enklere å gå inn/ut og å koke liggende). Fjellheimen har nok bedre romfølelse med høyde som holder seg lenger. Fjellheimen har mye større fortelt.
 8. Det er ekstremt mye som vil variere fra person til person. Det handler ikke bare om å ta vare på teltet, men også hvordan det brukes. Et basecamp-telt vil kanskje stå oppslått over lang tid og få betraktelig mer eksponering mot sol enn hvis man tar opp og ned telt hver dag. Er det brukt sommerstid i lavlandet, eller vinterstid i høyfjellet. Det er også store forskjeller mellom de ulike stoffene som brukes. Det sagt; i USA er det relativt populært med såkalte thru-hikes over flere måneder. Det har gitt en del av produsentene indikasjoner på brukstid i de forholdene. Han som eier Mountain Laurel Designs anslår DCF-versjonene av teltene sine til 250 bruksdøgn, mens silnylon-versjonene til 300-500 netter
 9. Brukt mye i 5 år? Definer mye? Telt i DCF-stoff anslås en levetid på 200-250 bruksdøgn med normal bruk. Det tilsvarer jo 40-50 utedøgn i året i 5 år og jeg forventer at silnylon/-poly skal holde lenger. Jeg ville definitivt sendt inn til reparasjon hvis det ikke er brukt betraktelig med enn 200 døgn. Da har stoffet flere år igjen
 10. Det er vanskelig å si. Men skal jeg gjette vil jeg si "ja". Stengene er de samme, men utformingen er mer aerodynamisk enn Reinsfjell. Hvordan det er mot Lofoten/Fjellheimen tør jeg ikke si uten å ha prøvd Chinook-en mer. Jeg har mye erfaring med Fjellheimen SL og vanlig Lofoten. Sistnevnte skrår alt for mye for vinterturer (liggelengden blir veldig dårlig). Chinook skrår også mye, men kommer til å bli med meg på akkurat den typen tur du skisserer, nemlig soloturer på vinteren uten pulk og uten for dårlig vær. Du får ikke mer enn OK plass hvis du skal ha et telt som tåler mild vinter under 2kg. Ellers må jeg gjenta det de over her sier. Jeg sier alltid til venner som skal velge telt: Hvis nesten all bruken din er om sommeren, men du har lyst til å kunne ta en vintertur. Hvorfor skal du slite med et mindre optimalt telt 95% av gangene du er på tur om sommeren? Da kan du heller supplere eller aller helst låne et telt som passer bedre. Det sagt: Jeg hadde ikke nølt med å dra på skogstur om vinteren med Chinook-en; og 2kg er helt innafor på sommern.
 11. Barduner kan du kjøpe overalt. Det er forståelig at det koster litt fra helsport. Det er jo ikke det de driver med og det kan godt tenkes dette selges med tap når alt kommer til alt. Sjekk eBay og andre internasjonale, større nettsider:)
 12. Vekta er jo et tall. Jeg synes det er mer interessant å se refleksjonene dine etter turen. Hva hadde du i sekken som du ikke brukte? Trenger du det neste gang eller kunne du klart deg uten? Hvis du ikke føler noe stort behov for å senke vekten er det ikke vits å kjøpe nytt og lettere utstyr. Litt personlig preferanse er det jo også. Jeg har 4,5kg + mat på helgeturer, og synes det gir meg mer glede av turen enn når jeg hadde det 4-dobbelte.
 13. Tar opp en "gammel" tråd, for jeg mener dette er et viktig punkt: Regel nr 1 når det kommer til valg av sekk når man prøver å kutte vekt er at sekk velger man sist Grunnen er egentlig ganske enkel; tyngre sekker er mer komfortable å bære tyngre med. Jo lettere sekk man velger, jo lavere går grensen for når det blir ukomfortabelt å bære. Min letteste sekk veier 450 gram. Jeg har ikke stresstestet den noe, men har båret 7-8 kg over flere dager uten problemer, men merker veldig godt at 15kg ville den aldri taklet. Ellers @Martin Dahl, det å pakke lettere starter med å legge igjen ting hjemme man ikke har bruk for. Det koster ingenting, er bra for miljøet om du kan selge unna noe/la være å kjøpe inn ting du ikke trenger og det gir en mestringsfølelse. Jeg synes for øvrig dette er godt skrevet:
 14. Nei. Jeg trenger ikke betale overpris for å føle at jeg minimerer forbruket mitt. Jeg har da aldri sagt noe om "litt til", så jeg vet ikke hvor du får det fra. Jeg tar utgangspunkt i at man uansett bare kjøper ting man trenger og vil bruke. Jeg har stikk motsatt erfaring hvis du mener alt fra Kina er skrot. Jeg er strålende fornøyd med samtlige produkter jeg har kjøpt fra Kina, alt fra iPhone-kabler som er mye bedre enn de originale, skumunderlag, enkle gassbrennere osv. God kvalitet på alt. Gassbrenneren er et godt eksempel. Kjøp Fire Maple Stove uten de ekstra marginene fra Kina eller betal ekstra for å få det norske Eagle Products-merket på nøyaktig den samme brenneren.
 15. Egentlig ingenting tenker jeg, er vel ca det samme. Jeg har vel en veldig upopulær mening, men jeg bestiller gladelig fra Kina om det er billigere der enn i Norge. Har ingen spesiell forkjærlighet for at AS Norge skal få mer penger enn vi allerede har, så enormt som vårt forbruk er.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.