Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 320
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Thomas E vant dagen sist Juni 12

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Nylige profilbesøk

1 996 profilvisninger
 1. Thomas E

  Hvilket av disse to teltene bør jeg velge?

  Det svarer nok helt sikkert til forventntingene. Virker å være flere fornøyde brukere av det teltet her inne. Gratulerer! Nå er det over til det viktigste: Kom deg ut på tur og kos deg.
 2. Thomas E

  Exped har startet med Dynema (cuben fiber)

  Nå vet jeg ikke nøyaktig hvilket stoff de bruker i den, men det stoffet som Hyperlite Mountain Gear bruker i sine største sekker (150D DCF/Poly hybrid) er helt overlegent alt annet det ute i mine øyne. Tåler mye mer enn det aller meste der ute, veldig enkelt å reparere, 100% vanntett(også mulighet for å tape sømmene, noe som gjør det enklere å tette den helt i motsetning til XPac som er hovedkonkurrenten) og utrolig lett i forhold til styrken. Ulempen er jo så klart prisen, men til akkurat sekker trenger man ofte ikke like mye stoff i forhold til f.eks. telt, så da blir ikke prisforskjellen så ekstrem. Spennende at Exped prøver seg! Selve sekkene virker ikke så interessante for meg, men gøy at de prøver seg på DCF.
 3. Thomas E

  Sommerens pakkliste

  Advarsel? 😮
 4. Thomas E

  Sommerens pakkliste

  www.lighterpack.com er den mest populære
 5. Tarptent bruker vel disse. Hvertfall noen ganske like jeg har til mitt. Funker greit de, men i den snart svært store teltpluggsamlingen min har de en tendens til å bli liggende igjen. Jeg har dog ikke fått fintweaket plugg-valgene mine helt enda.
 6. Thomas E

  Sommerens pakkliste

  Enig i denne. De andre er mer smak/behag kanskje. Trenger du termokopp og turkopp? Ellers hørtes 60 gram med gaffateip ut som litt i overkant mye.
 7. Thomas E

  Hvilket av disse to teltene bør jeg velge?

  Det blir dessverre fort sånn her. Og grunnen er enkel. Det finnes ikke et "perfekt telt". Heller ikke et perfekt telt til ditt bruk. Det er alltid noen kompromiss du må gå på. Kompromissene blir verre, jo mindre spisset du er på bruksområdet. Litt som det du sier her: Nå er ikke dette de verste kravene å stille da. Jeg syns det er verre når jeg hører "hovedsakelig sommerbruk, men gjerne et telt som funker om vinteren også". Man får ikke et telt som passer til alt Da er mitt tips å kjøpe et telt som er mer spisset til de fleste turene du tenker deg ut på. Så kan du oppgradere til noe kraftigere etterhvert hvis friluftslivet gir mersmak. Jeg ville gått for Naturehike Taga. Det veier halvparten av Salewa-teltet, det er billigere og det vil fungere helt fint til ditt bruk. Salewa-teltet er nok et bedre telt i uvær på fjellet, men husk at ditt bruk er hovedsakelig mild bruk. Du kan derfor oppgradere og kjøpe et 4/3-sesongs telt til røffere høyfjellsbruk etterhvert. Min erfaring er at man ikke tar ut i storm i Hardangervidda blant de første turene når man starter med friluftslivet. Da er det bedre å bære et telt som veier halvparten, koster halvparten, men fortsatt fungerer ypperlig til det aller meste av turer du tenker deg ut på i starten.
 8. Thomas E

  Trenger nytt kokeutstyr

  Det har mye å si hva slags mat du tenker å lage. Hvis jeg skal på lengre turer så tar jeg en enkel titankjele. Ellers mener jeg at det beste non-stick og ordentlig kokeutstyret er MSR Ceramic.
 9. Thomas E

  Liggeunderlag og komfort

  Kan smelle på en tut på exped sitt. Jeg har gjort det. Thermarest selger et kit for å lage sin egen pumpesekk, så jeg brukte det på exped sin.
 10. Thomas E

  Teltmesse i Bergen 21.6.2018!

  Et telt som ikke begynner på H? Hva er det jeg hører!😱
 11. Thomas E

  Teltmesse i Bergen 21.6.2018!

  Hvorfor er det ikke noe slikt i Stavanger 🤔
 12. Thomas E

  En fortvilet situasjon

  Nå er kanskje dette litt utenfor trådens emne, men det blir vel fort litt prinsippsak også det der. Det er ikke bare å la være å melde fra.
 13. Thomas E

  Naturehike sovepose

  Ref min tidligere post; Europeisk eller ikke er ingen garanti for noe som helst. Får vel heller håpe de fokuserer på noen som kan si noe om opphavet på dunet og ikke hvor produsenten holder til.
 14. Thomas E

  Erfaringer med Hilleberg Enan

  Tarptent Notch / Tarptent Notch Li * ser jeg muligens burde spesifisert bedre angående høyden Tenkte på lik høyde i hele bredden, ikke i heeele innerteltet.
 15. Thomas E

  Erfaringer med Hilleberg Enan

  Jeg har relativt mye erfaring med Tarptent sitt Moment DW. Dette har relativt lik utforming som Enan/Akto utenfor, men ulikt inni da det har 2(mindre, men justerbare) fortelt og 2 innganger. Erfaring i vind: Teltet er relativt aerodynamisk og de korte stengene i hver endre gjør underverk i å holde duken oppe. Jeg har dog supplert med en kryssende stang ved kraftig vind og opplevd at det hjelper å holde duken på plass. Romfølelse: Jeg er ikke så kresen på soloturer. Men ved uvær blir jeg fort liggende og støtte meg opp med albuen når jeg skal kokkelere vs å sitte. Jeg savnet litt høyde. Moment DW er 99cm på det høyeste, men skrår hele veien i likhet med Enan. Jeg har nå byttet ut Moment-en i et lignende telt med 107 cm høyde gjennom hele(!!) innerteltet og det utgjør mye for meg. Mye lettere å sitte mens man styrer i forteltet. edit: Jeg er 179 høy
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.