Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  892
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Thomas E vant dagen sist November 18 2016

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

1 274 profilvisninger
 1. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Ekstremt dårlig er å ta litt hardt i. Ved vanlig bruk anslås 0.51 å holde rundt 150 netter, eller 10 år ved 15 overnattingsdøgn i året.
 2. DNTs partitest

  Tjaa... Har du sett på gamle debattprogrammer? De har definitivt ikke blitt verre hvertfall.
 3. DNTs partitest

  Jeg har ikke satt meg veldig inn i kåringen, men det er vel ikke alle friluftsfolk som er så veldig enig i hvordan DNT opererer. Det er jo et lite paradoks i det å få flere ut i naturen, men samtidig beskytte villmark. Ellers er jeg ikke helt enig i tankegangen om å holde seg borte fra politikk. Jeg synes det er bra at organisasjoner står opp for det de tror på for det første og for det andre synes jeg det de gjør er samfunnsnyttig opplysning.
 4. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Hadde det bare vært en magisk grense for "trygt" og "utrygt" Som @Mareng så fint sier så handler det nok for de fleste å føle seg trygg. Det å bruke lettere produkter er noe som krever erfaring, kanskje spesielt med telt. Man må vite hva som passer til hvilke forhold.
 5. Ett lite intimt spørsmål!

  Sverger til de jeg også. Superbehagelige og luktresistente, men tåler lite. Har ikke hatt så mye problemer med at de mister formen, men det går fort hull i dem.
 6. Trenger tips om lett sovepose

  Cumulus? Nei, de selges nok bare direkte fra produsenten, så det er jo ulempen da. Ja, det er det. Og vanskeligere blir det jo flere tips du spør om
 7. Arc'teryx Atom LT - med eller uten hette?

  Jeg har en tynn dunjakke uten hette og angrer på det. Neste gang blir det hette, men egentlig er det veldig lett å slenge på seg en lue Et alternativ jeg har lyst på Patagonia Nano-Air Hoody. Grunnen er at både stoff og isolasjon har stretch.
 8. Trenger tips om lett sovepose

  Den har T-Comf på -10 1200 gram dun er veldig mye, men kvaliteten på dunet er ikke like bra som de dyre.
 9. Trenger tips om lett sovepose

  Kommer an på preferanse og økonomi det Mitt drømmeoppsett er to quilt og en pose(foretrekker quilt om sommer/vår/høst da jeg syns det er mer behagelig, men pose funker det og). En tynn syntetquilt (ca 0-5*C), en 3-sesongsquilt(ca -10-14) og en vinterpose (ca -30). Om vinteren ville jeg da hatt med både posen og syntetquilten. Vinterpose? http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/excuistic-1400?gid=4&vid=6 f.eks. Mulig vi tenker på litt ulike vintertemperaturer, men for meg betyr det at jeg får ned mot 30 kalde og verre også på sjeldne dager. I lavlandet når det er meldt ålreite temperaturer(ikke så mange minusgradene) så funker en varm 3-sesongs veldig godt: http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/down-sleeping-bags/teneqa-700?gid=58&vid=6 PS: cumulus-posene kan fåes med hydrofobisk dun om du spør etter det:
 10. Trenger tips om lett sovepose

  Hmm, mulig det går i surr her, men en 10F-pose er da varmere enn 20F. Samtidig 10F er kaldere enn 20F Og Viking 600 er vel også varmere enn 300, men har en kaldere komforttemp(ikke noe tips til pose for øvrig - disse er nok litt kalde til vinterbruk i mine øyne).
 11. Helsport MIL1 LT Telt Grønn

  Dyrere å kjøpe 2 stk?
 12. Trenger tips om lett sovepose

  Kaldere fremfor kaldere? Skjønner det var en skrivefeil, men litt usikker på hva du sikter til i posten min.
 13. Babble? Noe nytt?

  Ser at Babble er borte fra menyen. Blir det bytte til en ny løsning eller?
 14. Trenger tips om lett sovepose

  Har 4 stk fra roberts i huset her og er fornøyde med de. Trikset er vel bare å sende de en mail, så får man et skjema for å fylle målene av kroppen pluss litt spørsmål om hvor tykk pose man vil ha, om man er frysen av seg osv. Jeg har vel egentlig ikke anbefalt noen pose Poenget var vel mer at -12-pose er mer for 3-sesongs å regne. Til vinters ville jeg nok hatt mye varmere. Skulle jeg vært etterpåklok ville jeg dog kjøpt 3-sesongspose først da det for meg dekker 80-90% av utedøgnene mine i løpet av et år. Hvorfor tenker du å kjøpe vinterpose først @Turjente93?
 15. Trenger tips om lett sovepose

  Jeg mener dunkollaps stort sett er en ikke-sak for de fleste dødelige. Det er en reell sak om man skal gå laange turer eller være i fuktig klima, men til normal bruk er det ikke det man bør tenke på. En stor undersøkelse blant amerikanske langdistanse-turgåere viste at flere skulle ønske de hadde gått for 10 F temp og ikke 20 F. Skulle jeg hatt én pose til 3-sesongsbruk hadde jeg gått for en dunpose(ville personlig gått for quilt, men det er en annen diskusjon) på rundt 10 F som tilsvarer ca 12-13 kalde celsiusgrader. Det virker også være casen her på forumet, ref Viking 300 vs 600. Flere er fornøyde med 300, men sett et par som har oppgradert til 600 da de syntes 300 var litt for kald.