Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 384
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Thomas E vant dagen sist Juni 12

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Nylige profilbesøk

2 214 profilvisninger
 1. Thomas E

  Alternativer til sovepose

  Jeg sover relativt urolig. Snur meg mye, bøyer knærne og tar ut beina. Samtidig blir jeg veldig ofte varm på føttene og vil kun ha dyna ned til anklene. Sovepose er derfor ingen god løsning for min del. Jeg bruker derfor dyne når jeg sover ute. Eller quilt som det heter. Sovekomforten skaut til værs for min del. Kan være verdt å sjekke ut. Jeg har kjøpt fra Enlightened Equipment
 2. Thomas E

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Takk for tips. NRK har utrolig mye gull for oss som liker serien om friluftsliv.
 3. Big Sky sitt Chinook 2P har en slags løsning på det du spør etter. Nemlig at tredje stang er frivillig å sette opp. Jeg er usikker på om du lett bare kan hekte av hele fronten mens du har i tredje stanga, men det kan du jo spørre de om. Det går hvertfall an med litt modifikasjoner og hvis du godtar at stanga titter frem foran åpningen der.
 4. Thomas E

  Salewa Sierra Leone Pro II/III telt?

  Nå skal jeg ikke fortelle deg hva du bør eller ikke bør gjøre, men for min del så kjøper jeg ikke noe nytt uten at det erstatter et telt jeg selger på FINN eller at det har et helt annet bruksområde. For å holde mitt eget forbruk nede har jeg også prøvd å begrense bruksområdene. Trenger f.eks. ikke ha både sommer og 3-sesongstelt til turer med dama. Men til soloturer har jeg valgt ett finværs og ett 3-sesongs.
 5. Thomas E

  valg av lett ryggsekk

  Tjaa.. Spiser du med hendene eller kniven? Du har ingenting å ha vann i? Mulig du ikke drikker kaffe, men heller ingen kopp. Ingen myggspray, ingen kart, solbriller/solkrem, søppelposer, toalettpapir, kanskje noe tynt å kun ha plaster til førstehjelp? Du har sikkert med deg noe av dette. Poenget er ikke å pirke på noe, men vil bare poengtere at småting fort baller på seg. Legg på minst(?) en halvliter vann du skal bære konstant, 1kg fiskeutstyr og mat f.eks. til 3 dager så blir det fort 3,5 kg til. Det er for all del absolutt lett utstyr du har Men ingenting er så kjipt som såre skuldre bare for å spare en halvkilo på en sekk. Nå kommenterte jeg ikke selve pakklista i forrige post jeg hadde, men sammenlignet med min egen pakkliste er dine klær og sko forholdsmessig tunge i forhold til utstyr.
 6. Thomas E

  valg av lett ryggsekk

  Med denne vekta bør du ha en sekk med et godt bæresystem. Det finnes lette sekker helt ned på 300-gramstallet, men disse blir ubehagelige med noe mer enn 4-5 kg. Osprey Levity skal være bra. Jeg kan også anbefale deg å sjekke ut Bergans Helium. Denne er lett å få prøvd på ryggen i en butikk og også mulig å få på tilbud (f.eks. XXL 25%).
 7. Thomas E

  Vintersovepose for barn?

  www.cumulus.pl De lager poser i ulike størrelser på bestilling:
 8. Thomas E

  Hva har du kjøpt nå!

  Da har jeg jammen ny turvenninne på vei. Skal hente henne om et par uker, men måtte nesten annonsere det her allerede. Jeg klarer ikke helt huske hvem som anbefalte denne rasen til, men noen her inne foreslo Eurasier som en flott turkamerat og til slutt ble det jammen en Eurasier.
 9. Thomas E

  Innertelt - nødvendig?

  Jeg har planer om å teste. Duplex-en er derimot for dyr til å "teste", spesielt siden bruktmarkedet her i Norge er begrenset for slike produkter. Men jeg er åpen for å utfordre tankene mine om endukstelt altså. På den verste vinteren er jeg enda ikke helt der at jeg pusher kilometer og trenger veldig lett utstyr, men blir inspirert av blant annet deg der. Får se hvordan kommende sesong blir. Foreløpig står nytt hus og hun på planen.
 10. Thomas E

  Innertelt - nødvendig?

  Absolutt. Duggen legger seg jo på gresset om den vil.
 11. For ei dame! Herlig artikkel. Tipper det ikke bare er meg som kjenner meg igjen i det å finne ro i alenetid på fjellet.
 12. Thomas E

  Innertelt - nødvendig?

  Jeg har ikke turt å prøve meg på endukstelt enda, men jeg vil gjerne nevne noe jeg føler er utelatt i tråden. Det handler ikke bare om vær/forhold, men om ventilasjon. Hilleberg, Helsport og andre typiske skandinaviske teltprodusenter har egentlig veldig dårlig ventilasjon. Duken går helt ned til bakken det utgjør en stor restriksjon på luftgjennomstrømming selv med relativt lite vind. Selv om jeg ikke har erfaring med endukstelt så har jeg brukt Tarp en god stund. Jeg har innertelt med vanntette endevegger under tarpen i en A-frame. Pga luftgjennomstrømmingen i dette oppsettet er det nesten umulig å få noe kondens. Det er selvfølgelig også merkbar trekk i tillegg.
 13. Hm. Nå er det ikke alt jeg er enig med Skurka om men jeg tolker uansett utsagnet ditt motsatt av hva Skurka mener om uttrykket "stupid light". Mulig jeg mistforstår hva du mener, men jeg klarer ikke å se hvordan en lomme i en regnjakke skal gjøre noe "stupid light" innen hverken hans eller min definisjon.
 14. Kanskje litt off-topic, men jeg vil bare nevne at jeg egentlig er uenig i denne påstanden. Selv om du sier "for din del", så mener jeg "stupid light" handler om å gå på akkord med sikkerhet, ikke komfort eller personlige preferanser. Jeg liker lommer selv og vil derfor ha de, men det betyr ikke at man har gått "stupid light" fordi man kjører jakke uten lommer. Det kan være like sikkert det som tyngre jakker med lommer. Presisering: Ingen offense. Vi har jo samme preferanser. Men jeg synes "stupid light" skal forbeholdes faktisk "stupid
 15. Har du noe formening om pris? Jeg bruker Outdoor Research Helium II. Den er relativt billig, vanntett nok, tåler OK røff behandling og veier ca 180 gram. Hvis du er villig til å gå litt opp i pris så virker HMG The Shell til å være en særs bra jakke. Tåler en del røffere behandling og puster mye bedre. Vanntettheten tør jeg ikke si noe om, men backpackinglight.com har en langtidstest av den hvor de snakker varmt om den. Den veier marginalt mindre enn Helium II. Denne jakken er en helt annen type jakke. Det er eVent-membran og må derfor mer sammenlignes mot andre skalljakker. Det ser du ganske tydelig på prisen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.