Gå til innhold

Thomas E

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  945
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Thomas E vant dagen sist November 18 2016

Thomas E hadde mest likt innhold!

Om Thomas E

 • Bursdag 26. mai 1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

1 516 profilvisninger
 1. Ser at Lars Monsen skal sende 4 uker på tur minutt for minutt direktesendt på TV i sommer gitt. Morsomt og spenstig påfunn. Slår meg alltid når man ser disse Monsen-programmene at man kun får med seg høydepunkt. https://www.nrk.no/sommer/bli-med-lars-monsen-pa-tur-1.13809611
 2. Kokekar vs. kaffekjele

  Her har du noen bilder og vekt @tshansen. I tillegg til dette kommer gassboks og en imsdalflaske. Har fått nok av sammenleggbare skjeer, så den får heller bare være upraktisk å pakke
 3. Kokekar vs. kaffekjele

  Bilde av hva? Alt utstyret? Kan ordne bilde i kveld. Lang dag på jobb nå
 4. Kokekar vs. kaffekjele

  På de aller fleste turer bruker jeg kun en kjele i titan til all matlaging. Hele mat- og drikkesystemet mitt inkl vannflasker, brenner osv. (ekskludert gassflaske) veier da ca 270 gram. Med så lav vekt overlever jeg litt mer plunder med at ting setter seg lettere fast i bunnen i en enkelt titankjele.
 5. Helsport snøplugger vs. e-bay snøplugger?

  Jeg bruker disse og er veldig fornøyd sammenlignet med Hilleberg sine 30cm: http://lawsonequipment.com/Hardgear/Sand-Snow-Anchor-Backordered-2-15-18-p1127.html
 6. 3-sesongs sovepose

  Jeg har ikke så veldig peiling på soveposer da jeg liker best quilt(dyne, i mangel av bedre ord på norsk). Syns det er mye mer komfortabelt til 3-sesongsbruk. Men da må du være åpen for å teste noe nytt. Er du ikke det så vet jeg at til quilt anses Apex-fyll som best in class på vekt og volum av syntetisk fyllstoff.
 7. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg bruker 20 med synmat 7m og med downmat 9m (en del trangere på 9ern da) uten større problem.
 8. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Jeg er usikker. Alle jeg har kjøpt av har bedt om min høyde og spurt om jeg ligger på magen, siden eller ryggen, om jeg beveger meg mye mens jeg sover osv da man bør legge til litt ekstra om man sover på magen/siden eller beveger seg mye. Ellers har de oppgitt hvor høye folk posene passer til, så da regnet jeg med det var greit og det har det vært så langt. Du kan jo sende de en mail og spørre om 173 er total lengde inni posen eller hva de anbefaler som maks høyde på folk som skal bruke den.
 9. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  For kort pose er hvertfall verre enn for lang. Du vil angre på vekt/volum-fokuset om den blir for kort. Det virker til å være litt ulike preferanser blant folk hva slags størrelse de liker da. Jeg må ha posen tett inntil meg for å holde varmen godt nok, så et av mine problem har derfor vært å finne poser hvor jeg må varme opp unødig luft rundt kroppen (spesielt rundt beina). Men så er det andre som er motsatte og alltid bestiller brede og lange størrelser for ikke å få klaus i trange poser. Hva er dine erfaringer så langt? Og sover du på magen siden du strekker ut tærne?
 10. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Tror ikke du skal tenke varme når det kommer til selve stoffet. Det kan nok fort stemme at tykkere stoff holder bedre på varmen, men spør du meg er det helt andre ting du skal tenke på når det kommer til stoffvalg. Da er det vekt, slitestyrke, følelsen mot huden og eventuelt om du ønsker at det skal gi noe ekstra beskyttelse mot vann. Hvis du har funnet en komforttemp du er happy med så går du for den og så vurderer du de andre tingene når du velger stoff er hvertfall mitt råd. Jeg angrer selv på at jeg gikk for Microlight og ikke Quantum på min første ordentlige dunpose, så nå går jeg nesten konsekvent for letteste og mykeste stoff.
 11. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Ja, det er et interessant tema det der. Tettere stoffer vil ofte puste dårligere, så problemer med egen svette kan fort bli et større problem. DWR-behandlet dun er hvertfall et betent tema med mange ulike meninger rundt omkring. Noen mener det er verdt litt ekstra pakkvolum og tyngde, noen mener det er bortkastet. De jeg har sett som tilbyr både vanlig og behandlet dun tar ikke noe ekstra betalt for det, så det virker ikke som det koster noe særlig ekstra. Man kan fort lese seg i hjel på soveposer, men jammen er det ikke gøy også
 12. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Konstruksjonen antar jeg er god hos de fleste toppmerker og vanskelig å si noe veldig betydelig for og i mot sånn over nettet. Passform er jeg selv veldig fan av da jeg blir iskald hvis jeg har for mye luft inni posen å varme opp. Jeg har konsekvent kjøpt spesialsydde poser de siste årene da jeg er lang og tynn. Ellers tror jeg du misforstod litt. Helsport er den desidert billigste av de to vi snakket om.
 13. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Jeg ser ingen grunn til at den skal kunne være så mye bedre. Det er begrenset hvor ulike soveposer kan være når innholdet (dunet) er ganske likt. Det jeg er villig til å betale ekstra for er høyere dunspenst da det gir poser som komprimeres bedre og veier mindre, men gir samme varme. Innenfor soveposer fra kjente merker er vel 600-700 i nedre sjiktet, 750-850 er bra og alt over er for de spesielt interesserte. Det må dog poengteres at 600-700 er veldig god dun, det er bare i nedre sjiktet hva gjelder soveposer i dun.
 14. Nok en vintersovepose-tråd. Noen tips?

  Litt dyrere dun og stoffer, og et mye dyrere merke
 15. Jeg kjøpte nettopp Enlightened Equipment Enigma Revolt. Den er fortsatt på vei i posten, så kan ikke komme med noen erfaringer, men valgte EE da de har gode priser til å være produserte på bestilling.
×