Gå til innhold

Tor-Erik-L-77

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 648
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Tor-Erik-L-77 vant dagen sist Juni 11

Tor-Erik-L-77 hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Tor-Erik-L-77

Nylige profilbesøk

2 745 profilvisninger
 1. Tor-Erik-L-77

  Gule merker på trærne, DNT merking?

  Syntes det er helt greit med merking av lokalturer, om det er gult blått eller rosa betyr lite for min del. Så fremt tillatelser er innhentet så ser jeg null problemer. Ofte er slike merkinger svært populært tilltak i nærmiljøene og det får folk i alle aldre ut på små turer som kanskje ellers ikke hadde gjort det. Her oppveier formålet med klar margin mot inngrepet/midlet. Vi har tross alt mer en nok igjengrodd natur her i landet! Så for de som ikke takler noen merker og en opparbeidet sti så finnes det fortsatt alternativ for dem også
 2. Tor-Erik-L-77

  Syntetisk vinterpose for frysepinne

  Ser nå at tyin MTI 5 selges for 2149 på fjellsport, det er en bra pris!
 3. Tor-Erik-L-77

  Erfaringer med Haglöfs L.I.M Down +1

  Jeg har prøvd reactor noen ganger men er vel ikke helt overbevist. Veldig vanskelig å bedømme objektivt hvilken effekt den har. Den bidrar nok med noen ekstra grader men tror ikke det er mye. Siden reactoren veier 400g så har det ofte blitt til at jeg ikke helt har klart og forsvare komboen med posen som veier 470g Men nå som høsten er her har jeg lyst til å prøve komboen mere! Har ikke helt gitt den opp
 4. Tor-Erik-L-77

  Syntetisk vinterpose for frysepinne

  Så fremt vekt/volum ikke er kritisk så slår jeg et slag for mammut denali eller tyin. Bombesikre poser som ikke koster skjorta. Her får du mye for pengene. Jeg er frysen av meg men har aldri vært kald i min tyin pose (MTI 5) Så fremt du i tillegg har et skikkelig liggeunderlag også da for det er også viktig!
 5. Tor-Erik-L-77

  Dyranut - Rjukan

  Høres ut som en fin tur! Følger du DNT sine stier så er det rene motorveier så skal ikke være noe problem! Det er vel omlag 24km fra dyranut til rauhelleren. Hvorvidt dette går greit er vanskelig å si da det avhenger av mange faktorer men det er ofte lurt og starte med litt kortere etapper siden man går seg litt i form sånn etterhvert. Hvor tung sekk skal du bære og kjenner du egen tur form godt? Er du i veldig god form og ikke bærer altfor tungt så klarer du den avstanden, terrenget er lettgått.
 6. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  Spørs hvor prinsippfast man ønsker å være
 7. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  Det er jeg prinsipielt uenig i.
 8. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  Ved å si nei til en ransaking av bilen så har politiet rett til å anholde deg inntil en viss tid for å innhente nødvendig tillatelse så det kan selvfølgelig bli en kjip runde for deg hvis de bestemmer seg for å gjøre noe slikt. Så i steden for å bli anholdt og havne i varetekt så ville jeg nok sagt ja
 9. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  De fleste vil vel i praksis si ja til en slik forespørsel. Men prinsippet er veldig klart! Du som borger har rett til at privatlivet ditt ikke blir krenket unødvendig.
 10. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  Ganske sikker ja. Men det som ofte kan være vanskelig er hva som regnes som skjellig grunn til mistanke da det er litt tolkning men det er altså ikke fritt frem for politiet. Men de har rett til å kreve identifikasjon av deg som person når som helst og hvor som helst
 11. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  Nei!
 12. Tor-Erik-L-77

  Pass på hvor du har kniven!

  Det blandes litt sammen her. For å ta det prinsipielle rundt ransaking og beslag osv: Politiet har ikke rett til å ransake en person, bil eller et hus med mindre de har innhentet en ransakingsordre fra retten basert på en godt begrunnet mistanke eller tar deg på "fersken" i et direkte lovbrudd. (unntak er promille kontroller, radar/laser osv) Hvis du derfor f.eks blir stoppet i en promillekontroll og politiet i den forbindelse observerer et ulovlig våpen i bilen din ved å se inn vinduet i baksetet så kan de handle direkte siden du blir tatt på fersken i et direkte lovbrudd. Da kan de beslaglegge våpen, bil og straffeforfølge deg på normal måte. Derimot kan de f.eks ikke kreve å ransake bilen din med mindre de ikke har observert noe direkte ulovlig da det ikke finnes noen skjellig grunn til mistanke. Samme gjelder på gaten, de har ikke lov til å ransake deg som person om det ikke finnes en opplagt grunn til å gjøre det. Dvs om du oppbevarer et våpen i sekken din men ellers ikke gjør noe ulovlig eller forstyrrer normal lov og orden så kan ikke politiet kreve å se i sekken din. Dette er grunnleggende rettsprinsipper som er viktig nettopp for å beskytte borgere mot trakassering fra f.eks politiet. Så i avis artikkelen det henvises til får vi kun forulempede sin historie og det er umulig å vurdere hva som faktisk skjedde. Mest sannsynlig så har politiet i det tilfellet nettopp hatt en skjellig grunn til å gjøre en ransaking av bilen og da trenger de ikke en rettsordre.
 13. Tor-Erik-L-77

  Gule merker på trærne, DNT merking?

  Gult var benyttet som lokalmerking fra gamle dager, vertfall i bygda mi. Altså før DNT innførte sin merkestandard. Så det finnes noen ruter som er både gule og blå. Som noen har nevnt så er det jo blått som i dag brukes mest i lavlandet til å merke med.
 14. Tor-Erik-L-77

  Turkart på mobiltelefon

  Veldig bra! Skal få testet mer men et par forslag fra min side 1. Er det mulig å vise retning man peker på kartet? Altså at når man snur på telefonen så kan man tydelig se retning man peker i. Dette har andre topo apper og er veldig hendig. Isåfall er ønske at dette er en lang tynn strek som gjerne går i hele lengden på kartet slik at det er lett å se. (veldig hendig når man må fin navigere i ukjente områder eller har mistet en sti og lignende) 2. Når det gjelder organisering av punkter og GPS spor har jeg følgende enkle forslag: Lag et enkelt mappe system. Brukeren kan selv opprette forskjellige mapper og organisere punkter og spor i disse. Så kan man velge å vise eller skjule enten hele mappen med alt under eller enkelt objekter i de forskjellige mappene. Det er gjort slik i Topokart norge fra shingle oy - last gjerne ned og se hvordan dette er løst der. Der kan man også sette tykkelse og farge på de sporene man lager eller importerer.
 15. Tor-Erik-L-77

  Optimus polaris og Trangia X1 lyd demper?

  Da gjør du sikkert ting riktig. Underburn er såpass tydelig at du garantert merker det. Hele silenceren blir rødglødende ganske kjapt så veldig enkelt å observere Typisk får du underburn om forvarmingen ikke er god nok. Jeg pleier å snu silenceren på hodet oppi klokka, så sprøyte inn litt fuel og så snu silencer riktig vei. Problemet med silencer om den står riktig vei når du slipper inn fuel er at mye av fuelen havner oppe i selve silenceren og det renner da ikke nok fuel ned i klokka igjen. Noe som kan resultere i dårlig forvarming.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.