Gå til innhold

Tor-Erik-L-77

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 853
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Tor-Erik-L-77 vant dagen sist Juni 11 2018

Tor-Erik-L-77 hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Tor-Erik-L-77

Nylige profilbesøk

3 316 profilvisninger
 1. Dette var jo det jeg var skuffet over på den nye modellen. Langsidene er et problem også på forrige modell. Mange av oss har derfor gjort modifikasjon selv å festet på ekstra barduner på begge lang og kortsidene. Det finnes egen tråd her på dette men fant den ikke i farta. litt håpløst at helsport ikke har rettet opp i dette kjente problemet på de nye modellene.
 2. Kasteteknikken man velger avhenger av hva målet er. Skal du se bra ut eller kaste langt? 😂😁
 3. Som de andre sier, 3-14g er en perfekt størrelse for småfiske i elv og vann etter ørreten. Kaster fint 20g også. Eneste bakdelen med de veldig lette stengene er at de blir mer skjøre så man må være litt mer forsiktig sånn generelt. Kaster du med 20g sluker så behøver du ikke å ta i maks. Men det er du sikkert klar over Jeg har som regel med meg to spoler på fisketur, en med tynn multisene til aktiv sluk/wobbler/spinner fiske og en spole med lit tykk monosene til dupp eller bly og mark. Husk at kastelengder også avhenger veldig av type sene, snelle og lengde/aksjon på stanga 😊
 4. Som @Lompa nevner, poenget er transport videre ut. En tettsittende syntetisk netting vil frakte fukt videre ut uten å selv oppta veldig mye fuktighet. Med ull netting så vil den nødvendigvis oppta mer fukt selv før den sender videre. Det er jo teorien, i praksis så vil dette kunne variere endel basert på hvilke andre plagg som benyttes. Blir man svett nok så blir det jo vått uansett. F.eks så vil fukt ikke transporteres spesielt bra ut på ryggen når man har en sekk sittende tett inntil. Jeg har ingen erfaring med ull netting da jeg ikke har brukt det selv men har en følelse av at forskjellen i praksis kanskje ikke er så stor. Grunnen til at jeg bruker syntetisk er at det er mye mer slitesterkt en tilsvarende i ull og kan vaskes hardt uten at man ødelegger stoffet. Et annet viktig poeng med netting er at det skal sitte veldig tett til kroppen for å fungere optimalt. Et slaskete Brynje vil miste sine isolerende egenskaper. Brynje strekker seg endel og bør kjøpes et hakk for lite.
 5. Personlig merker jeg overhodet ingen ubehageligheter ved å bruke pulsbelte rundt brystet. Merker ikke at jeg har det på. Men jeg har også hørt at noen plages litt med det så må vel bare prøves. De koster ikke all verden. Jeg vet at Scotch Rythm båndet nevnt lenger opp her som er til å ha rundt overarmen fungerer veldig bra som alternativ til brystreim. Men førstevalget bør være brystreim så fremt det ikke skaper noe ubehag.
 6. Tror du blander sammen litt her. Ikke at jeg skal gå god for Brynje sine tall men hvor mye fukt noe opptar er nødvendigvis ikke proporsjonalt med hvor raskt det tørker. Ull vil generelt kunne holde på mer fuktighet en syntetiske materialer ved omtrent samme mengde materiale. Allikevel kan ull føles varmt til tross for at det er vått. Du kan teste dette enkelt selv hjemme. Legg begge plaggene i bløtt og vri dem deretter opp omtrent like mye slik at de ikke drypper. Heng dem deretter opp og se hvem som tørker først. I de fleste tilfeller vil jeg tro en syntetisk brynje tørker raskere en en i ren ull.
 7. Om du er glad i å lese om mye av dette finnes det masse bra info om pulsklokker og utstyr over hos https://www.dcrainmaker.com/ Her finner du stort sett all info du trenger for å grave deg ned i detaljer og dermed gjøre valgene enda vanskeligere
 8. Generelt når det gjelder pulsmåling på håndledd så er dette stort sett ikke stabilt eller brukende til aktiviteter med høyere puls å intensitet. For det første er de trege til å følge med på raske svingninger og man kan ikke helt stole på lesninger i høye pulsområder. I tillegg til dette er det også svært individuelt fra person til person hvor bra lesninger du får. Har prøvd mange forskjellige klokker men samtlige er rimelige håpløse målt mot en brystbasert måler. Så til dedikerte treningsaktiviteter bruker jeg alltid pulsbelte. Men til litt seige lange eller korte turer fungerer klokkene helt greit til å gi en fornuftig snittpuls. En annen ting jeg har erfart er at hvis man beveger håndledet mye, som for eksempel ved stavbruk og lignende så blir lesninger fra klokka enda verre.
 9. 16-35mm på fullformat er perfekt allround objektiv til landskap, kan ikke bli feil med det. Du nevner også litt rundt nordlys og potensielt litt nattfoto. For dette ville jeg vurdert et raskt og rimelig manuelt fastobjektiv! På kveld og natt har du uansett ikke bruk for autofokus. Jeg har brukt i mange år et Samyang 14mm f2.8 manuelt fastobjektiv til dette. Det fungerer glimrende og gir mange muligheter. samtidig som det koster lite. Nattfoto med månelandskap, stjernehimmel eller nordlys er perfekt for dette objektivet.
 10. Enig med @Øyvind Hellenes med tanke på hva som kan kalles 3 sesongers pose. Her i norge mener jeg en 3 sesongspose bør ha en t comf på rundt minus 10 eller der omkring. Poser med rating rundt 0 til minus 2-3 er rene sommer poser i mine øyne. På høyfjellet kan man fort møte frost/snø/sludd og et par minus på natta også midt på sommeren. I lavlandet på høst/vår er det ikke uvanlig med endel minusgrader heller. Jeg har derfor 3 poser, en gigantisk syntepose som vel går ned mot -25 til -30 til de tøffeste vinterturer. Deretter en lettere og mer kompakt du pose som går ned til minus 16 som kan brukes både vinter og høst/vår. Deretter en bitteliten og lett dunpose som går til rundt 0 grader til rene sommerturer.
 11. Lam kan jo også rømme fra eventuelle inngjerding så ser ikke på det som så rart
 12. Bør være potensiale for utbroderinger, avsporinger, anekdoter og intrikate teorier langt ut over sommeren i denne tråden 😂
 13. Tror jeg hadde valgt å ligge med klatresele på meg og forankret 😂🤡
 14. Godt poeng! Fiber/Synt er mye billigere og tåler litt mer uvøren bruk 👍🏼
 15. Fuktig dunpose og dun kollaps er nok nesten på grensen til en myte. Det skal endel til for at en dunpose skal kollapse helt, dette er gjerne i helt spesielle situasjoner på lange ekspedisjoner (uker/måneder) og med lite tørkemuligheter. Altså posen blir gradvis mer og mer fuktig for hver uke som går. På mer normale helgeturer her hjemme er ikke dunkollaps noe problem! Jeg bruker stort sett alltid dunposer selv da de pakker ned til lite volum og veier lite, noe som betyr lettere sekk og mer behagelige turer. Det er vel kun på dedikerte vinterturer med pulk og ski jeg heller velger en tykk og god syntepose siden vekt og volum ikke er et stort problem. Mener du har gjort et helt riktig valg her
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.