Jump to content

Tor-Erik-L-77

Moderators
 • Posts

  2,063
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Tor-Erik-L-77 last won the day on August 5 2021

Tor-Erik-L-77 had the most liked content!

Reputation

2,969 Excellent

2 Followers

About Tor-Erik-L-77

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6,640 profile views
 1. Samme erfaring her den siste tiden, tror cachingen har noen bugs?
 2. Soloppgang en tidlig morgen for noen år siden. Vi lå på en høyde rett over et skogsvann - riktig så fin tur husker jeg det var
 3. Blir umulig å gi en fasit, det er veldig individuelt hva man trives med og hvor vant man er med forskjellige sko. Jeg har prøvd begge deler og det eneste jeg mener er en sannhet er at om du skal gå lange dagsmarsjer så er det sålene som til slutt blir viktigst. Har du altfor myke såler så vil du få vondt under føttene. Derfor om ankler og annet fungerer bra med tynne og lette sko uten særlig ankelstøtte så bør uansett sålen ta litt unna for spisse steiner/røtter og annet.
 4. Jepp, den Eggedal teleskop stanga er et veldig greit valg! Som sagt når det gjelder snelle er det nesten null krav Bare husk et et slikt oppsett bare fungerer for markfiske og ikke noe særlig annet. Bruk noe litt solid monosnøre, gjerne rundt 0.30mm eller 0.40 - da tåler du litt buskas og steiner osv uten at snøret ryker så fort.
 5. Til markfiske betyr ikke utstyret så mye, som flere nevner kan du fint bruke samme utstyr til begge deler. Som @TOT er inne på så er lengden av betydning. Jo lengre jo bedre. Men spørs jo helt hvor dedikert man er og hva man er villig til å drasse med seg. skal du ha en mer dedikert markstang ville jeg valgt noe særs enkelt på snellefronten, gjerne en billig lukka haspelsnelle. Så finner du en billig teleskopstang. Typisk bruker man gjerne 4-5m stenger. Da kan du fiske med mark også uten dub og bare legge ut agnet uten og kaste eller sveive.
 6. Flere gode tips her. Kasteteknikken er nok den første faktoren jeg også ville brukt litt tid på. Kastebuen skal ikke være veldig høy, da taper du mye lengde ved energien brukes feil vei, opp kontra frem. Utstyret ditt er ikke direkte noe stort problem, spørsmålet blir alltid hvor ivrig man er på optimalisering. Når teknikken er på plass er det ytterligere momenter å vurdere, alt etter hvor ivrig man er: 1. overgang til multifillament snøre, typisk 0.10-0.12mm 2. optimal mengde snøre på spolen, for lite skaper ekstra friksjon på spolen, for mye skaper fort backslash og at for mye snøre kommer for raskt ut og gir friksjon i seneringene på stanga. 3. Aksjon på stanga, de fleste stenger i dag ofte helaksjon, noe som betyr at du ofte må bruke mer kraft og lengre kastebevegelser. Med ei stang som har mer toppaksjon kan du enklere vippe utstyret langt ut selve med korte raske bevegelser. Ekstra bonus er at toppaskjon gir mer artige kamper på småfisk
 7. Joa, men akkurat storm matter vil jeg si har større sjanse for og få rifter da man gjerne bruker spader og annet verktøy ifm med oppsettet og nedriggingen.
 8. Hadde nøyaktig samme problem med mine alfa BC støvler. Det eneste som hjalp for meg var å legge inn et innlegg som løftet helen opp. Problemet med alfa sin skisko er at den har et veldig stort innsving ned mot hel partiet sammenlignet med andre merker. Har du da feil føtter så blir det til at helen hele tiden kjipper i dette rommet. Jeg har siden dette byttet ut til Crispi som har en helt annen utforming i helpartiet med mindre innsving/utdyping i helpartiet og med de trenger jeg ikke noe ekstra remedier
 9. Sovepose er kjempevanskelig Sånn sett er det lurt å kjøpe fra velrenommerte norske forhandlere, da er det ofte langt enklere å få returnert/byttet om man gjør et bomkjøp!
 10. Stiller meg samme spørsmålet. Har heller selv enda ikke klart å få rifter i teltdukene på mine telt. Selv ikke på superlight utgaver. Jeg er heller ikke blant de som er veldig forsiktig med telta mine. Dog har jeg fått noen ødelagte glidelåser, bardunfester, hemper og annet småtteri som jeg mener er mer normalt etter endel års bruk av telta.
 11. Uten å gå inn på spesifikke merker så er min erfaring at primaloft produkter stort sett fungerer veldig bra i våte og klamme forhold, overlegent sammelignet med rene dun produkter.
 12. Investerte selv i en "skrotnes" hatt selv i sommer, veldig happy så langt! Valgte en med netting grunnet mer lufting og mindre svette på knollen Ble en M.J,M hatt jeg valgte - som nevnt ikke spesielt billige disse hattene
 13. Ja viktig å tre de over tippen først og deretter bak på hælen og sørge for at kjettingen er stram under sålen.
 14. Hei og velkommen Hvor trygt det er avhenger veldig av egen erfaring, hjelper ofte og fortelle litt kort om deg selv og hvilken erfaring du har. Fra oktober kommer du inn i en fjell sesong med lunefullt og uforutsigbart vær og føre. Du bør derfor ha erfaring fra en del vinterturer og lignende. Hva tenker du selv?
 15. Samme her, jeg syntes de fungerer genialt og er kjappe og enkle og ta av og på og de sitter som støpt. Men de kommer i forskjellige størrelser så viktig å velge rett modell til rett sko
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy