Gå til innhold

derp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  94
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om derp

Nylige profilbesøk

1 036 profilvisninger
 1. Trist at lommekjent ikke fungerer lenger. Har mange turer lagret der, men møtte på samme problemet selv nå når jeg skulle lage meg en ny rute.
 2. I og med at teinene står under 0.5m fra land og festet på land så vil jeg tippe at de er satt fra land ja.
 3. Der vi fisker er det 50m, så absolutt mulig. Men du har rett, den reglen er fjernet. Jeg har lest opp og ned på sidene dems, men det står ingenting spesifikt om det skal foregå fra båt eller om det er lov fra land. Derav spørsmålet mitt.
 4. Prøvde å google meg litt frem, men fant lite om hvorvidt det er lov eller ikke. Grunnen til at jeg spør er at meg og en kompis var å fisket langs kysten i dag og kom over noen umerkede teiner som hang fra et tau festet til land. Vet det er mye regler rundt type teiner og at man må merke med navn osv, men finner lite om det har noe å si om de er fra land eller båt. Så lurer jeg på hva gjør man om man oppdager ulovlige teiner? Det var tydelig at disse ikke var lovlige.
 5. Supert! Her var det mye gode forslag, er nettopp noe slik jeg var på jakt etter. Kunne kanskje sagt det litt bedre, men det er altså ikke vanntette sko jeg er på jakt etter. Heller sko som kan bli søkkvåte og som ikke tar 1-2 dager å tørke. Eneste jeg ser er at de gjerne skulle vært litt høyere ved hælen. Noe ala halvhøye tursko.
 6. Som tittelen sier så er jeg på jakt etter noen lette tursko som tåler vann og som tørker relativt fort. Skal være en 3-4 mnd i regnskogen og trenger noe som tåler litt vann da. Tenker i utgangspunktet noe billige sko, er ikke på jakt etter noen supre sko som skal vare i mange år osv. 1500 kr +- kanskje. Noen tips?
 7. Jeg har nevnt disse på forumet før, men ettersom de har blitt fast inventar på de fleste av turene mine følte jeg de fortjente en egen post. Hjemmelaget energibarer er utrolig gode og enkle å lage. Oppskriften 3 egg 150 g brunt sukker(hvitt funker fint også) 200 g Bjørns store havregryn 80g tranebær 80g mango 50 g hasselnøtter 50 g valnøtter 200 g mørk kokesjokolade En dæsj honning En dæsj sesam frø En dæsj salt Fremgangsmåte Varm ovnen til 175 grader Bland sammen egg og sukker i en bolle Hakk opp hasselnøttene, valnøttene og sjokolade i små biter. Bruk gjerne en blender. Ta nøttene, sjokoladen, tørka frukt og havregrynen i en stor bolle sammen med egg og sukker blandingen, rør godt. Smør en ildfastform og hell over blandingen. Prøv å smør blandingen utover til den har så jevn tykkelse som mulig over hele formen. Mine barer er ca 1-1,5 cm høye. Tilpass etter ønske. Energibarene stekes i 25 minutter La blandingen kjøles ned i noen timer før de kuttes opp i passende størrelse. Putt gjerne i kjøleskapet noen timer før du deler opp. Jeg plotta ingrediensene inn i en kostholdsplanlegger som kom tilbake med dette. Den hadde ikke tørket mango og tranebær på lista, så måtte finne det selv, men til sammen så utgjør hele batchen 4500 kcal, med ca 450 kcal per bar, på ca 115g per bar.
 8. Har alltid hatt med meg fyrstikker og brent dopapiret etter bruk. Det vi ble lært da jeg studerte friluftsliv. Selvfølgelig være forsiktig i dager hvor det er høy skogbrannfare.
 9. Du kommer deg jo til de fleste store fjellområdene i Norge i dag med buss eller tog, nesten bare å velge et fjell. Toget til Alvdal så kan du gå i Alvdalsfjella eller gå over til Rondane. Toget til Otto og inn i Rondane. Toget til Hjerkinn så har du Rondane og Dovre tilgjengelig. Fra Dombås har du Dovre og Reinheimen tilgjengelig. Buss eller tog til Lifjell. Fra Haukeliseter kan du gå nordover til Hardangervidda eller sørover hvor enn du vil. Tog til Røros og buss til Synnervika så kommer du til Femundsmarka. Hvis du er gira på Hardangervidda så finnes det jo uttalige start og sluttpunkter. Kan jo ta buss til Skinnarbu ved Rjukan og ta ferga inn til Mogen Turisthytte og enten gå tilbake til Rjukan eller Mogen-Litlos-Haukeliseter.
 10. Litt tyngre enn du ønsker, men Terra Nova Quasar er et veldig fint 2-manns telt. Har mest brukt 4-manns versjonen, men terra nova er veldig romslige telt. To innganger, god plass i forteltet, selvstående, 4 sesongs, 105cm takhøyde,
 11. Var på telttur i forrige uke, det var krise mye klegg. Ene dagen gikk vi hele dagen med en sverm av klegg rundt oss. Kom til camp, satt opp telt og lå der til neste morgen. Var helt umulig å være ute. Når kleggen forsvant på kvelden kom det hinsides mye knott frem. Endte opp med å dra hjem en dag tidligere. Håper det er bedre litt høyere oppi fjellet.
 12. Ser flere har nevnt å tørke kjøttdeigen. Som nevnt innledningsvis så var planen å ha med ferdig pakket tacolefser og holdbarheten på disse. Å skulle rehydrere kjøttdeigen under turen blir da veldig tungvint og uaktuelt.
 13. Hehe. La ikke merke til at jeg hadde skrevet feil selv, men ja, skulle stå stekt.
 14. Fant ut at jeg likesågodt kan bytte ut kjøttdeigen med bønner, så slipper jeg å bekymre meg over dårlig mat. Det er såpass varmt nå at jeg gidder ikke ta sjansen.
 15. Ting som er lettere enn en toro gryte, det blir nok vanskelig. Vet at noen på lengre turer bruker olje(oliven/kokos) i maten, er mye kalorier pr gram. Hadde med en liten plastflaske på rundt 100ml med olje i vinter. Kan ha en skje olje i havregryna f.eks. Ellers er det jo meieriprodukter, nøtter/frø og sjokolade.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.