Gå til innhold

derp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  112
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om derp

Nylige profilbesøk

1 312 profilvisninger
 1. Kan ikke si jeg har merket noe til at det er lite stier. Sammenlignet med ut.no kartet så har de alle de samme stiene og mer. Siste der skjønner jeg ikke helt? Jeg har brukt lommekjent mye og nå ridewithgps litt og jeg klarer ikke finne noe forskjell i bruken på de. Du har jo akkurat samme sti-lage funksjonen som lommekjent har. Følg sti og streke opp selv fungerer på akkurat samme måte.
 2. Det er jo samme verktøyet som lommekjent brukte, så de er helt identiske. Så alt man kunne gjøre på lommekjent kan du gjøre her, bare med ennå mer funksjonalitet. Ser du i høyre hjørnet har du flere kart å velge mellom, her kommer alt av stier frem, som vist under på bildet også. OSM outdoor er den jeg syns funker best til turplanlegging. Så du har mye mer stats, informasjon, funksjonalitet etc. Merker også at den er mye mer responsiv og kjapp enn lommekjent var.
 3. Ble nysgjerrig på hva du legger i dette? Laget meg et par ruter i ridewithgps og syns den er mye bedre enn det lommekjent var.
 4. Vurderer å kjøpe meg en Fenix eller Instinct, men hvordan funker de på lengre turer som 5-10 dager? Ser at noen av de skriver at de har 40 timer levertid på absolutt minimum tracking med UltraTrac.
 5. De er begge fine sekker, ingen tvil om det. Kunne godt tenkt meg en Recon selv, men er virkelig behovet der? Greit du kan få de til en god pris, men hva er formålet og bruksområdene dine? Selv føler jeg at 120L+ er i en klasse for seg selv og dermed også litt snevert bruksområde for en gjennomsnittlig friluftsperson. Du trenger ikke Recon eller Para for å kunne bære 20-25kg. Skal du over dette så kanskje du trenger det, men hvor ofte går man på tur med 30kg? Jeg har vært på turer på 5-7-10 dager med min trollhetta 95L og klart seg ganske bra den. Hvis det ikke er noen veldig spesifikk grunn til at du ønsker 120L+ og faktisk skal bruke den mye i det sjiktet så er det kanskje litt overkill? Å dra på korte turer med en 125L som veier 4.5kg er litt i overkant for min del. Osprey Xenith 105L veier 2.5kg og dekker sikkert de aller fleste behovene. 100L klassen har nok av brukbare sekker imo.
 6. Støtter brustablette for litt variasjon. Selv brukt disse https://bikeshop.no/powerbar/power032/powerbar-5-electrolytes-tabletter-raspberry Forskjellige smaker, men alle er veldig gode.
 7. Er i samme situasjon i disse dager, driver å funderer på noe nytt. Overrasket over at ingen har nevnt Warmpeace enda, enten 600 eller 900 er gode valg. Det er jo 25% rabatt på fjellsport.no nå så kikker på å kjøpe noe litt fancy i og med at det er mulig å spare litt på en skikkelig god en.
 8. Hentet fra facebook 16.mai "Noen lurte på om reglene vi delte i går også gjelder for betjente hytter! Dagsbesøk vil være mulig på enkelte betjente hytter, men hør med hytta før du tar turen. " Så virker som det varierer fra hytte til hytte. Fra kommentarfeltet: "Får vi i telt kjøpe mat?" "På betjente hytter, ja, på selv og ubetjente er det kun de som booker rom som kan benytte seg av matvarelageret. Hilsen Ingvild/DNT"
 9. https://www.nrk.no/innlandet/25-ar-etter-ekstremflommen-_vesleofsen_-er-det-igjen-fare-for-en-ny-storflom-1.15013936 Nrk meldte det samme for to dager siden. "I 1995 rammet ekstremflommen «Vesleofsen» Østlandet. Nå er det fare for nye ødeleggelser. Ifølge NVE har vinteren i år så langt vært den mest snørike på over 60 år." Blir spennende å se hvordan det utvikler seg fremover. Sjekket været på litlos i stad på yr.no, der var det -5°C, 20 m/s og snø.
 10. Kjøpte meg disse på butikken som har ganske mye kcal i seg pr 100g. Hele er på 255g. Sammen med noe pålegg da så har du ei god dose mat. Energi: 2298 kJ (555 kcal pr 100g) Fett: 40,7 g Mettet fett: 5,4 g Umettet fett: 35,3 g Karbohydrater: 15,5 g Sukker: 1,4 g Fiber: 14,1 g Protein: 24,6 g Salt: 1,5 g Ellers anbefaler jeg min egen oppskrift på energibarer - Godt og enkelt på tur, med mye energi pr gram.
 11. Ser litt an hvordan det blir med DNT hyttene og snøsmeltinga, men foreløpig så er målet Finse-Haukeliseter 13 juli.
 12. Mitt første telt var Trysil 2 og for to år siden kjøpte jeg Selewa LiteTrek 2. Ikke hatt noe problemer med noen av dem egentlig. Veldig greie førstegangstelt. Selewan overlevde fint Hardangervidda i ganske sterk vind noen dager. Har dog ikke 'amerikansk oppsett' da. Friluftsliv er mye prøving og feiling. Best er rett og slett barer kaste seg ut i det og så finner man fort ut av hva man liker og trenger av utstyr og opplevelser. Du lære fort å pakke sekk etter et par turer. Learning by doing! Angående farlige dyr så er det ingenting eller svært lite å bekymre seg over generelt i norge. Bjørn finnes kun på et fåtall geografiske områder i norge, hovedsakelig i de fem avgrensende områdene Pasvik, Anárjohka, indre Troms, østlige Nord-Trøndelag og østlige Hedmark. Moskus er stortsett kun på Dovre. Elg er det jo overalt. Kan være skumle om man plutselig møter på en, men relativt ufarlig.
 13. Er jo egentlig bare å dra opp et kart f.eks www.ut.no/kart og se etter fjell. Du kommer ganske langt på 3-6 timer fra Oslo. Kun 2.5t til Rjukan fra Oslo, da har du både gaustatoppen og hardangervidda. Blefjell, Lifjell, Norefjell, Vassfaret er alle (relativt) nært Oslo.
 14. derp

  Status is Nordmarka nord

  Et godt tips er å søke på de plassene du vil sjekke eller områder rundt på instagram og se på 'nylig' innlegg. Vurderer selv en tur i nordmarka 1.mai og følger med på denne måten. https://www.instagram.com/explore/tags/øyangen/ https://www.instagram.com/explore/tags/storflåtan/
 15. derp

  Norge på tvers

  http://www.lommekjent.no/routes/1794350 Lagde denne ruta selv for noen år siden. Femundsmarka til volda. Ble aldri noe på tvers tur, men har gått Femund - Alvdal på sommeren og Alvdal - Otta på ski. Var to fantastisk fine turer. Hele ruta går stortsett på DNT-ruter. Kan sikkert kuttes litt ned ved å gå over reinheimen og ikke over dovre. Var ingen stier merka i reinheimen når vi lagde ruta og følte oss mest trygge med dnt-stier da vi hadde null erfaring på tur.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.