Gå til innhold
  • Bli medlem

Johanks

Passivt medlem
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Johanks

  1. Herlig lesning og gratulerer med ny pers! For ett eksemplar! Akkurat en slik tur jeg går å drømmer om for tiden, jeg lurer på om det er i det samme området jeg har sett meg ut også så dette ga blod på tann
  2. Spørs litt hvor mye du skal vandre? Selv vil jeg ikke så langt over 2kg for ett solo telt når jeg skal forflytte meg langt hver dag eller hente høydemeter. Skal jeg campe ved samme plass over flere dager så tillater jeg meg noe mer. Likevel har jeg ett hilleberg soulo (2,3kg) til solobruk -og vandreturer og nå ett Helsport reinsfjell pro 2 (3,4kg) til turer der jeg trenger plassen eller ønsker meg mer komfort, typ; jakt/fiske, med jentungen eller vintetur. Jeg skulle redusere vekten på mitt forrige vandre-telt (2,2kg) men har nå altså endt opp med disse tungvekterne. Unnskylder meg med at dem er robuste og allsidige. Selv har jeg aldri hatt ett superlight telt personlig men forstår det slik at dem tåler tilsynelatende mer enn man skulle tro, bare være litt obs på at man finner seg en litt skjermet plass og undersøk teltplassen for skarpe ting. Ser mange benytter seg av superlight telt sommerstid i fjellet. Har du sjekket ut telt fra Hilleberg eller Fjellreven? Feks Nallo 2 eller abisko light 2 er jo flotte telt som havner litt midt i mellom superlight og pro serien til Helsport. Foretrekker du kuppel eller tunnel telt? Lett sekk gjør det iallefall kjekt underveis i turen og ikke bare når man kommer frem til dagens mål.
  3. Jeg kjøpte starlight pro til jentungen(4) min og hun er godt fornøyd. Virker som en veldig god pose, godt stoff og tilsynelatende varm. Hun har aldri klaget på den, tvert imot så gleder hun seg faktisk om kveldene til å krype inn i den. Jeg skulle kanskje ønske at den forlengerdelen var avtakbar for å få ned volumet litt. Den pakker like mye i sekken min som en voksen 3-sesongs synt.pose.
  4. Hopper inn i denne tråden i håp om tips. Sitter å planlegger litt i tilfelle jeg skulle få tid til en tur nå før 15 september, greit å få ting litt klart slik at jeg bare kan kaste sekken i bilen om det skulle åpne seg en anledning. Jeg vil komme kjørende fra enten Oppdal eller nord-vest fra. Sjekker kartet for fiskekortet Budal/Endal og det ser jo nesten ut som at det er hytter ved alle vann? Noen som kunne gitt meg tips om egnet parkeringsplass og ett område for en som liker å luffe alene med telt og fiskestang? Jeg har noe begrenset internet her jeg befinner meg så sliter litt med å laste inn bilder og kart, men noterer meg stedsnavnene og vil få mulighet å laste inn senere. Send gjerne PM om det er å foretrekke.
  5. Solgt mitt helsport Nordmarka 2 Og Svalbard 3 extreme. Erstattet disse med ett brukt 2017 reinsfjell 2 pro. Prøveoppsatt i stuen og ser veldig bra ut. Spent på liggelengde med soveposen på, kan bli sånn akkurat. Vekten er på 3,4kg inkl alt, langt over oppgitt vekt på nett(2,95). Litt skuffende men det er fortsatt mye lettere enn mitt Svalbard og det er dette behovet det skal dekke. Turer med jentungen, komfortturer og rolige vinterturet. Planen var ett nytt tunelltelt Mtp fortelt og pulk men kuppel har Sine fordeler ellers.
  6. Vet du om pro camp har hatt de samme endringene som Spitsbergen har hatt? Mener i 2018 eller noe at disse fikk mindre bardunerfester og diverse? Ser det varierer med bilder og info runtom. Har egentlig vært på utkikk etter kuppel selv også da disse har sine fordeler men liker godt fortelt på vinteren/regnværsdager. Holder på å selge unna to telt, ett Nordmarka og ett Svalbard. Nå sitter jeg igjen med Hilleberg soulo. Derfor på utkikk etter ett telt til turene med litt ekstra luksus, med jentungen og som kan brukes på vinterturer med grei værmelding. Lofoten pro camp 3 frister, liker utsikten men takhøyden setter en liten stopper for dette. Breheimen scorer greit egentlig, prisen er også veldig overkommelig. Mangler bare litt god info om materialene osv.
  7. Sitter å vurderer å bytte ut mitt Svalbard mot dette 3-mannsteltet eller fjellheimen 3 pro. Noen pros/cons input å gi meg, gjerne fra noen som har sett teltene? Jeg har dessverre ikke mulighet å se disse i butikk.
  8. Er vel ikke det med høyest kvalitet nei sikkert, men foran bålet eller under mitt oppblåsbare så fungerer det for meg.
  9. Om det skal brukes i kombi med oppblåsbart sommerstid så vil jeg anbefale Biltema sitt EVA underlag. Kjøpte dette nå for å få ned vekten på "lettpakke" sekken, bamsen blir litt for stor for det bruket. Billig, lett og gir noe isolasjon. Greit nok sliter-underlag til denne bruken!
  10. Har en xenith 105l men den strekker ikke alltid til på turer med høy guttastemning, spesielt i den kalde årstiden med alt som hører til der selv kun for en natt. Kan jo henge ting utenpå men prøver å unngå det bortsett fra bamsen og til nød teltet. Føler det er bæresystemet som begrenser denne sekken litt, ser meg etter en powerframe eller recon. I år så skal jeg få til noen turer med jentungen også men da blir det nok Ikea poser i tillegg som Marius over her også bruker.
  11. Det er vel nærtur som gjelder i disse tider. Da er det kjekt å få prøvd ut plasser man har sett for seg tidligere som egnede plasser for impulstur! To forskjellige turer fordelt på 3-dager; Utsikten over Kristiansund by. Ble noe mer vær på denne turen en antatt men det gjorde ikke noe. Litt varmt i kroppen før leggetid gjør seg. Gjorde unna 16km denne dagen samt en plass mellom 900-1000 høydemeter. Det kjentes for en kropp tildels ute av form. Så ble det en tur i marka. Litt slit å finne teltplass blandt tuer og svært våte områder men det gikk etterhvert. Tung sekk denne turen, men viktig å kose seg en lørdagskveld.
  12. Noe som hjelper til meg er å bruke ting jeg uansett har med på den kaldere årstiden. Tynn dunjakke(isolasjonsjakke) med hetta på, fleece bukse og lue/balaclava. Har også noen ganger med ett grevlingtrekk som jeg mener gjør varmetapet i posen mindre og den skjermer for eventuell trekk. Er jeg skikkelig frossen når jeg legger meg har jeg begynt å koke opp ei nalgene flaske med to ullstrømper utenpå, denne legger jeg rundt lysken. Dette fungerer veldig bra!
  13. Ja test en long variant først, veldig bra pose ellers å vent på tilbud. Jeg betalte 2300,- for min på Brukås sport.
  14. Jeg har helium 400. Skulle jeg kjøpt i dag så hadde jeg valgt 600 for å ha en allsidig 3-sesongs pose. 400 har blitt litt for kald ved flere annledninger tidlig vår/sen høst. Jeg har nå kjøpt en extender til den for å kunne ha litt mer klær på. Syns også den er noe smal rundt skuldrene noe som gir meg coldspots om jeg ikke sover som en balsamert mumie, extenderen hjalp mye på dette. Jeg er 181cm-79kg og kunne ikke vært en cm til, syns det presser litt i føter/hode om jeg strekker meg ut noe som også vil føre til coldspots. Med dine 185 bør du velge long.
  15. Min far kjøpte Harkila sin varmejakke/vest nå og var veldig fornøyd. Gir en passelig lunk, nok til å ikke fryse. Hensikten med kjøpet var posteringsjakt der vi som regel går oss svett til post med for mye klær og dermed blir kalde utover posteringen. Nå kan han ha endel mindre isolasjonklær for å så skru på varmen når aktivitetsnivået er nede. I et vanlig friluftsliv ser jeg ikke helt hensikten, da spiller det ikke så stor rolle om man kaver litt med omkledning.
  16. Var på en 4-dagers jakttur i stor-elvdal nå for litt over en uke siden med lavvo hvor temperaturen lå på ca 1 grad om dagen med sludd og yr, samt snø på natten. Mange timer om dagen med vandring i våt snø, sump og myrer etter skogsfuglen. Jeg var enorm overasket over å kunne si at jeg ikke var litt våt på beina engang etter disse dagene og redningen tror jeg må være en god runde med snow-seal voks før turen. Skoene var Alfa bever pro advance. Jeg løfta ut sålen litt foran bålet på kveldene og dem fikk stå uten såler på natta uten at jeg tror det hjalp noe særlig så mye kondens som vi fikk i lavvoen men tipset mitt må være å prøve det man kan i forveien og underveis for å hindre at dem blir skikkelig våte. Jaktkompisen min hadde noen eldre støvler som aldri hadde vært behandlet og han hadde det ikke like kjekt. Der ble redningen å tørke sokker på bålet samt handleposer i støvlene.
  17. Takk for tips men lykten er tilkoblet i korrekt utgang.
  18. Jeg handlet en nitecore hc70 vinteren som var, slet veldig med at jeg ikke får den over lysnivå 2-3 av 5. Altså rundt 200 lumen om jeg husker riktig. Mener det skal være ett innebygget vern som demper til dette nivået når lykten blir for varm om man går med full styrke hele tiden, men det gjør jeg ikke. Var også i minusgrader jeg brukte den. Batteriene ble kjøpt på clas ohlson, med innebygd vern. Kan disse være for dårlige? Frustrerende med ei så stor lykt som ikke lyser mer enn min black diamond spot.
  19. Så dette, skal få tatt en sjekk av tilstanden på stengene til soulo'en når jeg kommer hjem. Forstått det slik at man merker det mest i kulde, kanskje legge stengene i fryseren en stund?
  20. Hatt noen hansker som skal være vanntette, men om man faktisk bruker hendene til noe så blir man våt igjennom uansett etterhvert. Mitt tips er å bruke ull og bare gi blanke i om man blir våt. Da holder man varmen fordi. Det jeg bruker nå er fingervanter i ull, så kan jeg ha på arbeidshansker utenpå for å ikke flise opp ullvottene for mye når det "jobbes" i camp feks. På jakt bruker jeg noen litt tykkere fingervanter med hette som kan trekkes over fingertuppene når det blir mye venting/kaldt. Gitt opp det å holde meg tørr, varmen som teller.
  21. Mistet isolasjonsjakken min her i fjor(FR keb padded hoodie), etter mye leting har jeg gitt opp så har i det siste vært på leting etter ny. Hadde vel nesten bestemt meg for Arc'teryx atom lt men kom over mountain equipment skyline til god pris så da ble det denne. Kan kanskje bli i varmeste laget men jeg prøver, ikke så lenge til det er frost om kveldene. 450g, 185g dun. Lett skallbukse/regnbukse har jeg ikke siden jeg foretrekker bukser som puster bedre. Nå har jeg kjøpt meg åpen kajakk så da må jeg ha meg en lett til å trekke over. 3/4 åpning, 215g og nesten halv pris. kjøpt en størrelse større så den blir lett å trekke over. Expansion baffle til soveposen min, syns den blir litt kald utover høsten/tidlig vår (ME helium 400) så blir bra med litt ekstra rom for klær. kjøpte nok posen litt i trangeste laget... Kjøpte også en aclima ullbokser og noe klær til jentungen, alt dette kom til rundt 3200-, så da kom jeg greit unna syns jeg.
  22. Johanks

    Smør i varmen?

    Meierismør holder seg veldig bra, også når det er varmt er min erfaring. Smaker mye bedre også 👍
  23. Jeg bruker det samme, men har kun vært med på to helgeturer hittil pluss jeg veier noe mindre så har kanskje ikke erfaringsgrunnlag enda. Skal være obs på det fremover. Tror ikke det er så mange som bruker disse underlagene her inne, har ikke sett så mye snakk om dem. Enig at Exped sin løsning virker mer holdbar ja, men STS sitt veier vel endel mindre samt mindre pakkstørrelse så gjenspeiler seg nok litt der hva som vil holde lengst. Exped sitt beskytter vel hele underlaget også?
  24. Følger denne, samt erfaringer med å bære 10-15kg i den om noen har testet. Skal ha meg en lett fjell/en-natts sekk og hadde vel egentlig bestemt meg for exos men.
  25. Er det ikke det han nettopp gjør her da, lærer seg om våpen før han tukler med det? Alltid greit å spørre om råd på noe man er usikker på, våpen er ikke rette plassen å bedrive "learning by doing". Nå spør han heller ikke hvordan man tar den av eller på, men om det kreves tilpasning av børsemaker. Men enig i det du sier her ellers, lyddemper skal av ved pussing. Jeg tar den av etter hver gang jeg har brukt våpenet, og lagrer aldri våpenet med den på. Tørk også av enden av løpet etter bruk, danner seg sot her som sammen med fukt skaper tæring. Ser det veksles litt mellom M14 1,0 og M14 1,5. Mitt våpen har 1,0 i gjengestigning og en eldre hausken demper passet derfor ikke. Dette kjenner du fort når du prøver å skru den på. Nye hausken har jeg sett med 1,0 i stigning. Skal aldri bruke makt ved montering, skal gå lett og tight hele veien til den treffer enden av gjengepartiet/løpet. Der skal tilpasningen være så god at du får en følelse av at demperen "suger seg fast". Det skal kreves litt makt å løsne den igjen, men ikke når du skrur til. Husk også å dobbeltsjekke at du har fått riktig demper til riktig kaliber(viktig!). Kan være en ide å ta med demperen til en børsemaker og spørre om du kan få være med når han tar en gjennomgang av hele børsa før sesongen, samt om din nye lyddemper krever tilpassing. Da får du nok noen gode råd underveis. Ny demper krever innskyting på nytt, kjenn også etter neste gang du er på banen at demperen ikke løsner når løpet har vært varmt og kaldt under/etter skyting. Da er tilpasningen for dårlig og du vil få en endring i treffpunkt som kan føre til skadeskyting.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.