Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  229
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Johanks vant dagen sist 3. april

Johanks hadde mest likt innhold!

Om Johanks

 • Bursdag 28. juni

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

1 925 profilvisninger
 1. Vet du om pro camp har hatt de samme endringene som Spitsbergen har hatt? Mener i 2018 eller noe at disse fikk mindre bardunerfester og diverse? Ser det varierer med bilder og info runtom. Har egentlig vært på utkikk etter kuppel selv også da disse har sine fordeler men liker godt fortelt på vinteren/regnværsdager. Holder på å selge unna to telt, ett Nordmarka og ett Svalbard. Nå sitter jeg igjen med Hilleberg soulo. Derfor på utkikk etter ett telt til turene med litt ekstra luksus, med jentungen og som kan brukes på vinterturer med grei værmelding. Lofoten pro camp 3 frister, liker utsikten men takhøyden setter en liten stopper for dette. Breheimen scorer greit egentlig, prisen er også veldig overkommelig. Mangler bare litt god info om materialene osv.
 2. Sitter å vurderer å bytte ut mitt Svalbard mot dette 3-mannsteltet eller fjellheimen 3 pro. Noen pros/cons input å gi meg, gjerne fra noen som har sett teltene? Jeg har dessverre ikke mulighet å se disse i butikk.
 3. Er vel ikke det med høyest kvalitet nei sikkert, men foran bålet eller under mitt oppblåsbare så fungerer det for meg.
 4. Om det skal brukes i kombi med oppblåsbart sommerstid så vil jeg anbefale Biltema sitt EVA underlag. Kjøpte dette nå for å få ned vekten på "lettpakke" sekken, bamsen blir litt for stor for det bruket. Billig, lett og gir noe isolasjon. Greit nok sliter-underlag til denne bruken!
 5. Har en xenith 105l men den strekker ikke alltid til på turer med høy guttastemning, spesielt i den kalde årstiden med alt som hører til der selv kun for en natt. Kan jo henge ting utenpå men prøver å unngå det bortsett fra bamsen og til nød teltet. Føler det er bæresystemet som begrenser denne sekken litt, ser meg etter en powerframe eller recon. I år så skal jeg få til noen turer med jentungen også men da blir det nok Ikea poser i tillegg som Marius over her også bruker.
 6. Det er vel nærtur som gjelder i disse tider. Da er det kjekt å få prøvd ut plasser man har sett for seg tidligere som egnede plasser for impulstur! To forskjellige turer fordelt på 3-dager; Utsikten over Kristiansund by. Ble noe mer vær på denne turen en antatt men det gjorde ikke noe. Litt varmt i kroppen før leggetid gjør seg. Gjorde unna 16km denne dagen samt en plass mellom 900-1000 høydemeter. Det kjentes for en kropp tildels ute av form. Så ble det en tur i marka. Litt slit å finne teltplass blandt tuer og svært våte områder men det gikk etterhvert. Tung sekk denne turen, men viktig å kose seg en lørdagskveld.
 7. Noe som hjelper til meg er å bruke ting jeg uansett har med på den kaldere årstiden. Tynn dunjakke(isolasjonsjakke) med hetta på, fleece bukse og lue/balaclava. Har også noen ganger med ett grevlingtrekk som jeg mener gjør varmetapet i posen mindre og den skjermer for eventuell trekk. Er jeg skikkelig frossen når jeg legger meg har jeg begynt å koke opp ei nalgene flaske med to ullstrømper utenpå, denne legger jeg rundt lysken. Dette fungerer veldig bra!
 8. Ja test en long variant først, veldig bra pose ellers å vent på tilbud. Jeg betalte 2300,- for min på Brukås sport.
 9. Jeg har helium 400. Skulle jeg kjøpt i dag så hadde jeg valgt 600 for å ha en allsidig 3-sesongs pose. 400 har blitt litt for kald ved flere annledninger tidlig vår/sen høst. Jeg har nå kjøpt en extender til den for å kunne ha litt mer klær på. Syns også den er noe smal rundt skuldrene noe som gir meg coldspots om jeg ikke sover som en balsamert mumie, extenderen hjalp mye på dette. Jeg er 181cm-79kg og kunne ikke vært en cm til, syns det presser litt i føter/hode om jeg strekker meg ut noe som også vil føre til coldspots. Med dine 185 bør du velge long.
 10. Min far kjøpte Harkila sin varmejakke/vest nå og var veldig fornøyd. Gir en passelig lunk, nok til å ikke fryse. Hensikten med kjøpet var posteringsjakt der vi som regel går oss svett til post med for mye klær og dermed blir kalde utover posteringen. Nå kan han ha endel mindre isolasjonklær for å så skru på varmen når aktivitetsnivået er nede. I et vanlig friluftsliv ser jeg ikke helt hensikten, da spiller det ikke så stor rolle om man kaver litt med omkledning.
 11. Var på en 4-dagers jakttur i stor-elvdal nå for litt over en uke siden med lavvo hvor temperaturen lå på ca 1 grad om dagen med sludd og yr, samt snø på natten. Mange timer om dagen med vandring i våt snø, sump og myrer etter skogsfuglen. Jeg var enorm overasket over å kunne si at jeg ikke var litt våt på beina engang etter disse dagene og redningen tror jeg må være en god runde med snow-seal voks før turen. Skoene var Alfa bever pro advance. Jeg løfta ut sålen litt foran bålet på kveldene og dem fikk stå uten såler på natta uten at jeg tror det hjalp noe særlig så mye kondens som vi fikk i lavvoen men tipset mitt må være å prøve det man kan i forveien og underveis for å hindre at dem blir skikkelig våte. Jaktkompisen min hadde noen eldre støvler som aldri hadde vært behandlet og han hadde det ikke like kjekt. Der ble redningen å tørke sokker på bålet samt handleposer i støvlene.
 12. Takk for tips men lykten er tilkoblet i korrekt utgang.
 13. Jeg handlet en nitecore hc70 vinteren som var, slet veldig med at jeg ikke får den over lysnivå 2-3 av 5. Altså rundt 200 lumen om jeg husker riktig. Mener det skal være ett innebygget vern som demper til dette nivået når lykten blir for varm om man går med full styrke hele tiden, men det gjør jeg ikke. Var også i minusgrader jeg brukte den. Batteriene ble kjøpt på clas ohlson, med innebygd vern. Kan disse være for dårlige? Frustrerende med ei så stor lykt som ikke lyser mer enn min black diamond spot.
 14. Så dette, skal få tatt en sjekk av tilstanden på stengene til soulo'en når jeg kommer hjem. Forstått det slik at man merker det mest i kulde, kanskje legge stengene i fryseren en stund?
 15. Hatt noen hansker som skal være vanntette, men om man faktisk bruker hendene til noe så blir man våt igjennom uansett etterhvert. Mitt tips er å bruke ull og bare gi blanke i om man blir våt. Da holder man varmen fordi. Det jeg bruker nå er fingervanter i ull, så kan jeg ha på arbeidshansker utenpå for å ikke flise opp ullvottene for mye når det "jobbes" i camp feks. På jakt bruker jeg noen litt tykkere fingervanter med hette som kan trekkes over fingertuppene når det blir mye venting/kaldt. Gitt opp det å holde meg tørr, varmen som teller.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.