Jump to content

Johanks

Aktiv medlem
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Johanks last won the day on April 3 2020

Johanks had the most liked content!

Reputation

243 Excellent

About Johanks

 • Birthday June 28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nordmøre

Recent Profile Visitors

2,990 profile views
 1. Herlig lesning og gratulerer med ny pers! For ett eksemplar! Akkurat en slik tur jeg går å drømmer om for tiden, jeg lurer på om det er i det samme området jeg har sett meg ut også så dette ga blod på tann
 2. Spørs litt hvor mye du skal vandre? Selv vil jeg ikke så langt over 2kg for ett solo telt når jeg skal forflytte meg langt hver dag eller hente høydemeter. Skal jeg campe ved samme plass over flere dager så tillater jeg meg noe mer. Likevel har jeg ett hilleberg soulo (2,3kg) til solobruk -og vandreturer og nå ett Helsport reinsfjell pro 2 (3,4kg) til turer der jeg trenger plassen eller ønsker meg mer komfort, typ; jakt/fiske, med jentungen eller vintetur. Jeg skulle redusere vekten på mitt forrige vandre-telt (2,2kg) men har nå altså endt opp med disse tungvekterne. Unnskylder meg med at dem er robuste og allsidige. Selv har jeg aldri hatt ett superlight telt personlig men forstår det slik at dem tåler tilsynelatende mer enn man skulle tro, bare være litt obs på at man finner seg en litt skjermet plass og undersøk teltplassen for skarpe ting. Ser mange benytter seg av superlight telt sommerstid i fjellet. Har du sjekket ut telt fra Hilleberg eller Fjellreven? Feks Nallo 2 eller abisko light 2 er jo flotte telt som havner litt midt i mellom superlight og pro serien til Helsport. Foretrekker du kuppel eller tunnel telt? Lett sekk gjør det iallefall kjekt underveis i turen og ikke bare når man kommer frem til dagens mål.
 3. Jeg kjøpte starlight pro til jentungen(4) min og hun er godt fornøyd. Virker som en veldig god pose, godt stoff og tilsynelatende varm. Hun har aldri klaget på den, tvert imot så gleder hun seg faktisk om kveldene til å krype inn i den. Jeg skulle kanskje ønske at den forlengerdelen var avtakbar for å få ned volumet litt. Den pakker like mye i sekken min som en voksen 3-sesongs synt.pose.
 4. Hopper inn i denne tråden i håp om tips. Sitter å planlegger litt i tilfelle jeg skulle få tid til en tur nå før 15 september, greit å få ting litt klart slik at jeg bare kan kaste sekken i bilen om det skulle åpne seg en anledning. Jeg vil komme kjørende fra enten Oppdal eller nord-vest fra. Sjekker kartet for fiskekortet Budal/Endal og det ser jo nesten ut som at det er hytter ved alle vann? Noen som kunne gitt meg tips om egnet parkeringsplass og ett område for en som liker å luffe alene med telt og fiskestang? Jeg har noe begrenset internet her jeg befinner meg så sliter litt med å laste inn bilder og kart, men noterer meg stedsnavnene og vil få mulighet å laste inn senere. Send gjerne PM om det er å foretrekke.
 5. Solgt mitt helsport Nordmarka 2 Og Svalbard 3 extreme. Erstattet disse med ett brukt 2017 reinsfjell 2 pro. Prøveoppsatt i stuen og ser veldig bra ut. Spent på liggelengde med soveposen på, kan bli sånn akkurat. Vekten er på 3,4kg inkl alt, langt over oppgitt vekt på nett(2,95). Litt skuffende men det er fortsatt mye lettere enn mitt Svalbard og det er dette behovet det skal dekke. Turer med jentungen, komfortturer og rolige vinterturet. Planen var ett nytt tunelltelt Mtp fortelt og pulk men kuppel har Sine fordeler ellers.
 6. Vet du om pro camp har hatt de samme endringene som Spitsbergen har hatt? Mener i 2018 eller noe at disse fikk mindre bardunerfester og diverse? Ser det varierer med bilder og info runtom. Har egentlig vært på utkikk etter kuppel selv også da disse har sine fordeler men liker godt fortelt på vinteren/regnværsdager. Holder på å selge unna to telt, ett Nordmarka og ett Svalbard. Nå sitter jeg igjen med Hilleberg soulo. Derfor på utkikk etter ett telt til turene med litt ekstra luksus, med jentungen og som kan brukes på vinterturer med grei værmelding. Lofoten pro camp 3 frister, liker utsikten men takhøyden setter en liten stopper for dette. Breheimen scorer greit egentlig, prisen er også veldig overkommelig. Mangler bare litt god info om materialene osv.
 7. Sitter å vurderer å bytte ut mitt Svalbard mot dette 3-mannsteltet eller fjellheimen 3 pro. Noen pros/cons input å gi meg, gjerne fra noen som har sett teltene? Jeg har dessverre ikke mulighet å se disse i butikk.
 8. Er vel ikke det med høyest kvalitet nei sikkert, men foran bålet eller under mitt oppblåsbare så fungerer det for meg.
 9. Om det skal brukes i kombi med oppblåsbart sommerstid så vil jeg anbefale Biltema sitt EVA underlag. Kjøpte dette nå for å få ned vekten på "lettpakke" sekken, bamsen blir litt for stor for det bruket. Billig, lett og gir noe isolasjon. Greit nok sliter-underlag til denne bruken!
 10. Har en xenith 105l men den strekker ikke alltid til på turer med høy guttastemning, spesielt i den kalde årstiden med alt som hører til der selv kun for en natt. Kan jo henge ting utenpå men prøver å unngå det bortsett fra bamsen og til nød teltet. Føler det er bæresystemet som begrenser denne sekken litt, ser meg etter en powerframe eller recon. I år så skal jeg få til noen turer med jentungen også men da blir det nok Ikea poser i tillegg som Marius over her også bruker.
 11. Det er vel nærtur som gjelder i disse tider. Da er det kjekt å få prøvd ut plasser man har sett for seg tidligere som egnede plasser for impulstur! To forskjellige turer fordelt på 3-dager; Utsikten over Kristiansund by. Ble noe mer vær på denne turen en antatt men det gjorde ikke noe. Litt varmt i kroppen før leggetid gjør seg. Gjorde unna 16km denne dagen samt en plass mellom 900-1000 høydemeter. Det kjentes for en kropp tildels ute av form. Så ble det en tur i marka. Litt slit å finne teltplass blandt tuer og svært våte områder men det gikk etterhvert. Tung sekk denne turen, men viktig å kose seg en lørdagskveld.
 12. Noe som hjelper til meg er å bruke ting jeg uansett har med på den kaldere årstiden. Tynn dunjakke(isolasjonsjakke) med hetta på, fleece bukse og lue/balaclava. Har også noen ganger med ett grevlingtrekk som jeg mener gjør varmetapet i posen mindre og den skjermer for eventuell trekk. Er jeg skikkelig frossen når jeg legger meg har jeg begynt å koke opp ei nalgene flaske med to ullstrømper utenpå, denne legger jeg rundt lysken. Dette fungerer veldig bra!
 13. Ja test en long variant først, veldig bra pose ellers å vent på tilbud. Jeg betalte 2300,- for min på Brukås sport.
 14. Jeg har helium 400. Skulle jeg kjøpt i dag så hadde jeg valgt 600 for å ha en allsidig 3-sesongs pose. 400 har blitt litt for kald ved flere annledninger tidlig vår/sen høst. Jeg har nå kjøpt en extender til den for å kunne ha litt mer klær på. Syns også den er noe smal rundt skuldrene noe som gir meg coldspots om jeg ikke sover som en balsamert mumie, extenderen hjalp mye på dette. Jeg er 181cm-79kg og kunne ikke vært en cm til, syns det presser litt i føter/hode om jeg strekker meg ut noe som også vil føre til coldspots. Med dine 185 bør du velge long.
 15. Min far kjøpte Harkila sin varmejakke/vest nå og var veldig fornøyd. Gir en passelig lunk, nok til å ikke fryse. Hensikten med kjøpet var posteringsjakt der vi som regel går oss svett til post med for mye klær og dermed blir kalde utover posteringen. Nå kan han ha endel mindre isolasjonklær for å så skru på varmen når aktivitetsnivået er nede. I et vanlig friluftsliv ser jeg ikke helt hensikten, da spiller det ikke så stor rolle om man kaver litt med omkledning.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy