Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  218
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Bursdag Juni 28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

1 577 profilvisninger
 1. Takk for tips men lykten er tilkoblet i korrekt utgang.
 2. Jeg handlet en nitecore hc70 vinteren som var, slet veldig med at jeg ikke får den over lysnivå 2-3 av 5. Altså rundt 200 lumen om jeg husker riktig. Mener det skal være ett innebygget vern som demper til dette nivået når lykten blir for varm om man går med full styrke hele tiden, men det gjør jeg ikke. Var også i minusgrader jeg brukte den. Batteriene ble kjøpt på clas ohlson, med innebygd vern. Kan disse være for dårlige? Frustrerende med ei så stor lykt som ikke lyser mer enn min black diamond spot.
 3. Så dette, skal få tatt en sjekk av tilstanden på stengene til soulo'en når jeg kommer hjem. Forstått det slik at man merker det mest i kulde, kanskje legge stengene i fryseren en stund?
 4. Hatt noen hansker som skal være vanntette, men om man faktisk bruker hendene til noe så blir man våt igjennom uansett etterhvert. Mitt tips er å bruke ull og bare gi blanke i om man blir våt. Da holder man varmen fordi. Det jeg bruker nå er fingervanter i ull, så kan jeg ha på arbeidshansker utenpå for å ikke flise opp ullvottene for mye når det "jobbes" i camp feks. På jakt bruker jeg noen litt tykkere fingervanter med hette som kan trekkes over fingertuppene når det blir mye venting/kaldt. Gitt opp det å holde meg tørr, varmen som teller.
 5. Mistet isolasjonsjakken min her i fjor(FR keb padded hoodie), etter mye leting har jeg gitt opp så har i det siste vært på leting etter ny. Hadde vel nesten bestemt meg for Arc'teryx atom lt men kom over mountain equipment skyline til god pris så da ble det denne. Kan kanskje bli i varmeste laget men jeg prøver, ikke så lenge til det er frost om kveldene. 450g, 185g dun. Lett skallbukse/regnbukse har jeg ikke siden jeg foretrekker bukser som puster bedre. Nå har jeg kjøpt meg åpen kajakk så da må jeg ha meg en lett til å trekke over. 3/4 åpning, 215g og nesten halv pris. kjøpt en størrelse større så den blir lett å trekke over. Expansion baffle til soveposen min, syns den blir litt kald utover høsten/tidlig vår (ME helium 400) så blir bra med litt ekstra rom for klær. kjøpte nok posen litt i trangeste laget... Kjøpte også en aclima ullbokser og noe klær til jentungen, alt dette kom til rundt 3200-, så da kom jeg greit unna syns jeg.
 6. Meierismør holder seg veldig bra, også når det er varmt er min erfaring. Smaker mye bedre også 👍
 7. Jeg bruker det samme, men har kun vært med på to helgeturer hittil pluss jeg veier noe mindre så har kanskje ikke erfaringsgrunnlag enda. Skal være obs på det fremover. Tror ikke det er så mange som bruker disse underlagene her inne, har ikke sett så mye snakk om dem. Enig at Exped sin løsning virker mer holdbar ja, men STS sitt veier vel endel mindre samt mindre pakkstørrelse så gjenspeiler seg nok litt der hva som vil holde lengst. Exped sitt beskytter vel hele underlaget også?
 8. Følger denne, samt erfaringer med å bære 10-15kg i den om noen har testet. Skal ha meg en lett fjell/en-natts sekk og hadde vel egentlig bestemt meg for exos men.
 9. Er det ikke det han nettopp gjør her da, lærer seg om våpen før han tukler med det? Alltid greit å spørre om råd på noe man er usikker på, våpen er ikke rette plassen å bedrive "learning by doing". Nå spør han heller ikke hvordan man tar den av eller på, men om det kreves tilpasning av børsemaker. Men enig i det du sier her ellers, lyddemper skal av ved pussing. Jeg tar den av etter hver gang jeg har brukt våpenet, og lagrer aldri våpenet med den på. Tørk også av enden av løpet etter bruk, danner seg sot her som sammen med fukt skaper tæring. Ser det veksles litt mellom M14 1,0 og M14 1,5. Mitt våpen har 1,0 i gjengestigning og en eldre hausken demper passet derfor ikke. Dette kjenner du fort når du prøver å skru den på. Nye hausken har jeg sett med 1,0 i stigning. Skal aldri bruke makt ved montering, skal gå lett og tight hele veien til den treffer enden av gjengepartiet/løpet. Der skal tilpasningen være så god at du får en følelse av at demperen "suger seg fast". Det skal kreves litt makt å løsne den igjen, men ikke når du skrur til. Husk også å dobbeltsjekke at du har fått riktig demper til riktig kaliber(viktig!). Kan være en ide å ta med demperen til en børsemaker og spørre om du kan få være med når han tar en gjennomgang av hele børsa før sesongen, samt om din nye lyddemper krever tilpassing. Da får du nok noen gode råd underveis. Ny demper krever innskyting på nytt, kjenn også etter neste gang du er på banen at demperen ikke løsner når løpet har vært varmt og kaldt under/etter skyting. Da er tilpasningen for dårlig og du vil få en endring i treffpunkt som kan føre til skadeskyting.
 10. Hjortebiff, ris og fløtesaus m/sopp, paprika og bacon er ikke å forakte etter en dag på jakt Typisk grillmat som koteletter er også lettvint å slenge med seg fra butikken, holder seg greit i varmen. Godt er det også! Alltid ett høydepunkt med digg mat på tur, men nå skal det sies at det blir som oftest sånn mat bare første kvelden -om det ikke er så veldig langt fra bilen
 11. Det kom en ny modell i 2017-2018, denne har ikke rompetaske funksjonen her til lands. 2017 og eldre har dette, så du må nok på Finn.no for å finne en slik, jeg kjøpte min der og er veldig fornøyd med å kunne bruke topplokket som rompetaske til fiskeutstyr og andre utflukter fra camp. Jeg hadde gått for en gassbrenner, veldig kjapt, lettvint og god effekt. Gass får man jo nesten overalt også. Gjerne en slangebrenner med forvarmingsrør. Ellers ser jo pakklisten din veldig grei ut, du har jo sikkert vært på tur før og vet hva du trenger og trives å ha med. Kanskje vurdert en hodelykt istedet for teltlampe? Ang. mat så vet jeg med meg selv at om jeg ikke har nok skaper det bare ett gnag i bakhodet som varer turen ut, men har du plasser å proviantere på nytt så går det jo fint. Hadde byttet ut flytende margarin med meierismør jeg da, gir litt ekstra piff i både grøten og turmaten. Kjøpte noen porsjonpakninger med havregrøt på Coop, med litt forskjellige smaker og ferdig tilsatt tørrmelk så var disse geniale på tur. Varmt vann kan helles rett i grøtposen så sparer du litt oppvask også. Test ut noen å se om det funker for deg.
 12. Vi brukte ett sammenleggbart badekar til jentungen da det ikke var plass til noe annet i leiligheten, pluss det var kjekt å ha med seg på hytten/besteforeldre osv. Dette er laget i en myk gummi/plast blanding og veier ikke stort. Dette brettes sammen og vil passe under topplokket på sekken. Om du syr ett innertrekk i dette også saueull i bunnen feks? https://www.stokke.com/NOR/no-no/bad/stokke-flexibath/5315.html Obs: sjekk om liggelengden blir tilstrekkelig. Edit: det blir kanskje dårlig luft i en slik men om man bruker den kun til seng så kan det borres flere hull.
 13. Denne henger nok på hoften min nå 🙂
 14. Ja, jeg har en slik picnic matte som vil dekke store deler av inner teltet. Får prøve med denne, beskytter nok bunnduken noe også. Da blir det nok å teste celle underlag først med en saufell, er ikke dette noe suksess så var Expeden du linket til svært interessant!
 15. Rompetaske støttes! Godt å ha ryggen fri i høy aktivitet, så får man med seg noe ekstra. Nå bruker jeg rompetaske til ett helt annet formål enn hva du etterspør her i denne tråden da, men følelsen av å ikke ha noe stroppet på ryggen som hemmer bevegelser og slipper ut svette mye bedre har fått meg frelst. Min siste dag med jaktsekk er forbi om det ikke kreves noe spesielt. Jeg bruker min til jakt og fiske, denne er på 11liter tror jeg så her har jeg alt jeg trenger for en dagstur. (bilde hentet fra nett)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.