Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  144
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Bursdag Juni 28

Nylige profilbesøk

800 profilvisninger
 1. Johanks

  Femte gang noen «stjeler» bildet mitt.

  Pleide å ta endel bilder av biler før, der ble bildene benyttet ofte så jeg på forskjellige Facebook/Instagram-kontoer og finn-annonser. Begynte med vannmerking men det ble ofte skalert ut. Stas at noen liker bildet altså, men det er ikke så vanskelig å kreditere noen.
 2. Johanks

  Pass på hvor du har kniven!

  Kjenner sånne artikler fyrer meg litt opp Syns dette er fullstendig overtramp fra politiet/retten sin side om det ikke ligger mer bak som vi ikke blir opplyst om, har forståelse at dem må ta sånt seriøst slik samfunnet har blitt mtp knivstikking osv men syns ett snev av skjønn er på sin plass. Man skal ikke rave rundt på byen med kniv, men på vei hjem fra tur nedpakket nederst i sekken bør det vises litt forståelse. Kniv, øks og sag er noe jeg har liggende slengt i bilen nesten til enhver tid da det brukes ofte men får begynne å gjemme det litt da. Dem lyser jo alltid inn i bilen når jeg har blitt stoppet på nattestid osv. Kan jo bli litt kinkige spørsmål om man ikke har drevet skogen eller vært på tur akkurat den dagen.. Politiet kunne oppbevart foldekniven til dama så kunne hun fått hentet den dagen etter. Ikke hive henne i arresten, bot på 3000,- samt det tåpelige å inndra kniven hennes for godt. (Om det ikke foreligger mer bak vi ikke vet) 3000,- er jo en ganske bra bot også for ei som begynner å komme på rett kjøl samt går på rehabiliteringspenger sammenlignet med andre saker jeg mener er tildels grovere.
 3. Johanks

  Hva har du kjøpt nå!

  Fantastisk øks det der, har samme selv. Kjenner jeg blir litt varm hver gang jeg holder i den
 4. Johanks

  Å pusse bålkjelen - eller ikke?

  Blir som regel bare snurra litt mot sandbunnen i vann når jeg skyller ut kaffegruet, det verste forsvinner da. Pakkes i egen pose inne i trangia settet.
 5. Johanks

  Et nerde-dilemma for en fjellfisker

  Antar vannstanden har økt noe de siste dagene, regnet vel over 70mm i innerdalen bare i går men aner ikke dybden på vannene der oppe. Sjeldent jeg fisker med tyngre enn 10-12g i ferskvann uten at jeg vet det er veldig dypt. Kanskje speedmaster 3-14g stanga du har egner seg best til denne turen? Eller gjør som jeg og ole brumm hadde gjort, jatakk begge deler. Morro å teste med flere så kjenner man den virkelige forskjellen i stangoppsettet. Håper det kommer turrapport/blogginnlegg, veldig nysgjerrig på området selv!
 6. Er vel det eneste at jeg kunne tenkt meg reflektive. Ellers så får jeg gå over dem en runde å se etter skader etc men blir nok ikke prioritert noe bytte i første omgang nei.
 7. Johanks

  Noen som har tips til godt regntøy?

  Faktisk veldig undervurdert! Jeg veksler mellom å ha med meg denne ponchoen og fjellduken, har nesten aldri med meg regnklær eller bruker skallbekledning lengre. Godt å kunne gå i luftige klær å bare trekke den over seg om det skulle komme en byge så er man rimelig beskyttet både for seg selv og sekken. Ikke blir det særlig klamt/varmt eller. Fjellduken benytter jeg de gangene jeg vet jeg kan sette den opp som tarp i pauser/camp.
 8. Har ikke sjekket om disse er reflektive, men om dem ikke er det vurderer jeg til neste år å bytte ut bardunene. Har sett på slike clemcats strammere, tror nok det blir byttet til slike uansett om det blir badunbytte eller ikke. Manualen, rep-kit og alle papirene fra teltet var nytt fikk jeg med, men jeg husker ikke med sikkerhet hvilke stenger det var. Lurer meg på om det var DAC stenger. Skal sjekke opp dette når jeg kommer hjem fra sjøen!
 9. Denne løsningen er det samme jeg har på mitt nordmarka 2 telt, fungerer veldig greit. Kanskje jeg får Helsport til å sy på en sånn om jeg sender det inn og dem mener duken/sømmene rundt tåler det. Jeg har også pleid å sette enden med innertelt opp mot vind tidligere for å skåne inngangen men ser flere bilder fra Helsport der dem setter fortelt opp mot antatt vindretning, litt på skrått. Forskjellige praksiser, bare man slipper vinden direkte på inngangen så går det nok bra da ser det ut til
 10. Tror disse små klipsene får bli med i pluggposen, får jeg hengt opp ventilene fra hempa til den bardunen som går over, det løser nok det problemet om det blir behøvelig. Ser på nyere Helsport telt går denne bardunen rett fra ventilen og ikke over som på mitt. Usikker om jeg tørr å flytte barduneringspunktet ned til ventilen da jeg ikke vet om denne er konstruert kraftig nok på denne modellen. Får høre med Helsport om dette når jeg sender dem en forespørsel. Flott å se teltet i aksjon, noe eget med vinterbilder av telt Noen foretrukket ende opp mot vinden @Terka, fortelt mot vind?
 11. Har sett meg ut en 10-pak med disse Ebay 31cm pluggene som Mareng her nevner pga pris kontra kvalitet, da jeg ser flere har klaget tidligere på Helsport sine men gitt disse greit skussmål. Så får jeg eventuelt kjøpe en pakning med 50cm av dem når jeg kommer over en kampanje, så slipe/pusse av dem litt og lakkere i en signal farge. Som Tessatroll nevner så er det greit at teltet kan få stå trygt som en basecamp, har sett meg ut noen helgeturer jeg har lyst å gjøre dette på. Skal lese igjennom tråden du linka til Memento mori! Noen tips til lufteventilene? Er jo en hempe der, om jeg skal lage meg en ekstra bardun på disse(og få nok en barduneringspunkt) eller føre den bardunen som går over igjennom. Sånn som det er nå kollapser dem, hvertfall om det kommer vind/regn. Får teste litt utover høsten hva som behøves, akkurat nå får jeg ikke gjort så mye da jeg sitter å dupper uti nordsjøen men greit å forhøre seg med erfarne Fjellforumere om tips&triks, lærer mye her
 12. Da tror jeg det blir å gå til innkjøp av 16 plugger, kanskje vurdere noen av dem i 50cm. Ja tenkte å sende dem en mail nå etterhvert her, skal opp til Trondheim i september så kanskje jeg bare kan stikke innom med det å høre med dem. Se der ja, skal ta å se disse filmene Har sånne klips liggende, så tenker å bestille meg noe dyneema med refleks så lage til på dem. Ser gunstig ut å ha ei snor på dem når dem skal graves ned.
 13. Begynner så smått å forberede meg litt på årets vinterturer å skulle derfor handlet meg noen snøplugger. Jeg lurer litt på hvordan andre med dette teltet har pleid å plugge/bardunert, det er jo ikke mindre enn rundt 28 pluggfester/barduneringspunkter så det vil jo bli noen plugger. Flere barduner kan jo forankres i samme plugg samt benytte snømattene så man kommer jo unna med mye mindre antall samt benytte ski og staver. Sitter å ser litt på Ebay, de lengste pluggene jeg finner er på 31cm. Vil dette være tilstrekkelig i de fleste tilfeller? Bor på nordvest-landet så sjeldent det er helt løs pudder her som ikke lar seg komprimere. Pluggene som medfølger var av det større og kraftigere slaget enn det jeg har fra Helsport fra før, men noe snøplugger er det ikke. Skulle målt lengden på dem. Kjøpte dette teltet brukt for en liten måned siden til en rimelig penge, fått slått opp å sett litt på det. Så veldig greit ut, men tror det har ligger sammenpakket veldig lenge. Luktet veldig "telt", så har hengt til lufting i to uker nå. Vurderer å sende inn til Helsport for en sjekk samt jeg så det var en bitteliten rift i øvre del av innerteltet. Noen som vet hva dem tar sånn ca. for en slik reparasjon og noe annet jeg bør vurdere å forbedre samtidig? Tror jeg vil be dem montere strikk for oppheng av barduner. Syns det skummet(eller hva det er) som skal holde ventilene oppe er slapp, spesielt i fotenden. Det er også hemper på disse, er det meningen at bardunene tres igjennom for å holde disse skikkelig oppe? Gleder meg til å få testet teltet litt mer ut nå i praksis bruk, på forhånd takk for tips og råd
 14. Johanks

  Fjellstøvler, lette og vanntette - anbefaling.

  Kom over en på youtube som sa føttene gikk i oppløsning med Bora etter noen dager på tur fordi dem var så tette at han kunne vri opp sokkene sine i svette. Om dem også tok inn vann husker jeg ikke men mener å huske han bablet noe om det også. Har aldri testet disse selv så kan ikke gå god for dette, liker konseptet i teorien men fungerte vist ikke så godt i praksis.
 15. Johanks

  Beste rimelig og kompakt øks?

  Om trådstarter kanskje liker å gjøre ting selv også så kan han lete hjemme eller til noen i familien så kanskje han finner en gammel liten øks som kan pusses opp. Jeg fant denne hjemme på låven nå, var helt sopp formet da den hadde blitt brukt mye til kile men eggen var fri for store pittings samt den aldri hadde vært varmslipt så herdinga satt enda. Selve øksehodet var en stor klomp med rust og skaftet rottent. Kjøpte nytt Hickory skaft på Jula, kjøpte det minste men egentlig alt for tykt og langt til dette øksehodet så har høvla av mye, fått mye mer fleks samt kappa ned på lengden. Skal ta enda mer på tykkelsen i øvre ende tror jeg. Satt opp eggen på nytt, men trengs fin-sliping. Sikkert mer enn skarp nok til bruket sånn den har blitt allerede men. Øyet var også deformert etter mye slag som kile, men fikk formet det også. Holder på med denne i dette øyeblikk faktisk, skaftet har fått seg sitt første strøk med olje nå men skal få spikket av litt til så jeg får formen jeg ønsker. Har ikke kostet meg mange kronene denne øksa, også er det litt stas når man lager den sånn man ønsker å ha den selv
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.