Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Rang
  rookie
 • Bursdag Juni 28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

133 profilvisninger
 1. Trenger jeg regntett jakke?

  Flott sett du har kjøpt deg der, du vil nok få mye glede av det! Tåler en regnskur og tre, men vil regnet vedvare anbefaler jeg å trekke over regnsettet. Bare husk å ta dette av igjen om det klarner opp, slik at du får luftet klærne å får tørket opp igjen. Kan være ett Ork å ta av sekk og regnklær etter å først ha hatt de på, men man blir rimelig fuktig fra innsiden om ikke og etterfulgt med frossen kropp og dårlig stemning. Se hva fabrikanten anbefaler i form av vask, impregnering og vedlikehold så vil du ha dette settet lenge. Når det kommer til å sette opp telt i vind vil jeg anbefale ett lite tau med en karabin-krok som du knyter fast i teltplugg-stroppen (kommer ikke på noen bedre benevnelse i farten), så klipse karabineren i f.eks sekken, dermed bruke den som forankring så ikke teltet blåser bort. Sett også i en teltplugg eller to der med en gang før du trekker teltet ut av posen. Sekken og de første pluggene opp mot vinden. Har du da tunneltelt så bør dette ha blitt pakket ned riktig vei så du får den siden som skal opp-mot vinden ut først. Ha alle pluggene i lårlommen og stengene pleier jeg å gjøre klar før teltet draes ut av pakkposen. Jeg er ikke den med mest praksis på dette når det kommer til høyfjellet så noe med mer erfaring får gjerne rette meg opp!
 2. Hvor stor sekk?

  Har akkurat handlet xenith 105l selv, virker som gode komprimerings muligheter! Tror vi blir godt fornøyde
 3. Johanks

 4. Har ei Skogstad 3-lags teknisk bukse der selve tape-remsene har løsnet fra sømmene innvendig. Dette medfører til at det er tungvint å ta på seg buksen samt at vanntettheten mest sannsynlig er noe redusert. Så selve spørsmålet er; finnes den noe tekstil lim eller lignende som er egnet for å lime på disse igjen? Hadde vel egentlig pensjonert den buksa da den oppleves klam og irritasjonen med disse taperte sømmene, men nå mot høsten har jeg lyst til å gi den en ny sjans. Kan være at jeg har vasket buksen feil eller noe som har ført til dette, alle sammen henger hvertfall helt løst inni der.
 5. Trekanten i Trollheimen

  Snota er noe jeg har sett for meg, så det blir nok en vurderingssak når jeg er ved Trollheimshytta tipper jeg
 6. S: Mammut Light pump mat UL

  Hei, interessert i å sende? Mvh
 7. Mobilkmera vs kompaktkamera

  Merket bruken av speilrefleksen min dalte etter dattera mi kom til verden, hendene var som regel fulle å jeg hadde nok å bære på både i det dagligdagse og på ferier etc. Fikk savnet av å kunne knipse gode bilder å følte ikke telefonen(Iphone 6s) gjorde den jobben jeg ville. Bestemte meg for å invistere i ett godt kompakt kamera der jeg har mulighet for å kjøre alt manuelt, greit brennvidde-område, lys sterkt og god autofokus ved filming etc. Gikk for Canon G7x mk2 og er stor-fornøyd. kjøpte også en liten tripod (manfrotto compact action). Nå er som regel alltid ett skikkelig kamera med meg, aldri tatt så mye bilder før! Sparer også batteriet på telefonen i tilfelle den trengs. Ett telefon-kamera fanger jo øyeblikket, men kvaliteten og mulighetene blir noe annet med ett godt kamera, syns jeg iallefall
 8. Trekanten i Trollheimen

  Håper det går fint for trådstarter at jeg benytter tråden. Har bestemt meg for at jeg går for telt ja, så tilpasser jeg dagene og turen etter hva jeg føler for da "fjell-formen" er bånn i bøtta. Frykter å gå på en smell etter lengre tid uten noe større form for fjellturer. På de bemannede hyttene, er det muligheter for å proviantere der eller selges kun ferdiglagd mat? Ingen erfaringer med DNT-hytter. Takk for tips, følger nok disse rådene du kommer med her!
 9. Hva har du kjøpt nå!

  Har lenge vært på leting etter ny stor-sekk å hadde sett meg ut fjällräven kajka 85l. Har kommet noen på Finn tidligere, men blir fort revet unna om prisen var god. Skittjakt kjørte tilbud her nå så bestemte meg vel egentlig for den, men ville vente for jeg liker å kjøpe brukt. Om det ikke skulle bli en kajka så var det osprey xenith som sto på ønskelisten, og i natt kom jeg over en som var omtrent kliss ny og jeg fikk den til 1450,- inkl frakt. Sekken får jo veldig gode skussmål, den veier over en kilo mindre enn kajka og jeg fikk den for langt under halvparten for hva jeg må ut for en kajka. Det jeg er spent på er om jeg noen gang vil klare å fylle opp denne sekken da, ikke mindre en 105l versjonen men skal snart begynne å ha med dattera mi på tur så da håper jeg plassen kommer godt med!
 10. Salomon Quest 4D / Origins 2 GTX

  Er snart på andre året med mine sko, og kan ikke si annet enn jeg er veldig fornøyd. I starten følte jeg ett presspunkt på innersiden i foten, men etter litt gange og bruk har disse formet seg veldig fint og har til dags dato ikke hatt antydning til gnagsår. Lette, varme, veldig stabile, god demping og sterk såle. Har opplevd disse som litt glatte på gjørmete/slept underlag men på berg osv syns jeg dem biter greit. Våte blir dem dessverre etterhvert, så tips mot god impregnering mottas gladelig
 11. Trekanten i Trollheimen

  Vurderer å gå trekanten selv i september, så denne tråden følger jeg. Det er kanskje litt mindre trykk på hyttene også, men selv er jeg usikker om jeg skal velge telt eller hytte. Ser det allerede har vært minus-grader der oppe, så kan nok treffe både det ene og andre værmessig ja.
 12. Telttur i Møre og Romsdal

  Ser du har glemt den fineste plassen, Smøla Vil selv prøve å få til en 2-3 dagers tur på Tustna, enten benytte meg av de selvbetjente hyttene eller mest sannsynlig telt. Spent på å prøve fiskevannene der, men mistenker mye småfisk. Knubben har jeg vært på før, fin tur! Også jaktet en del hjort mellom Jørgenvågsalen og Sør-halsnes. Noen som vet om det er endel fjordruta pågang på hyttene nå eller har sesongen begynt å dabbe av?