Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Rang
  rookie
 • Bursdag Juni 28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

228 profilvisninger
 1. Jeg frister å lage snøanker fra 4" kloakk/vannrør som jeg splitter i to eller tre og sliper kant på. Plast som tåler en del.
 2. Hva har du i drikkeflasken din?

  Jeg jobber som maskinist, og i tropiske strøk og på sommeren her kan det bli fort 35-40 grader i maskinrommet, om ikke varmere. Salttabletter og lunket vann jevnlig bruker vi. Og bare la klærne bli helt våte i svette er også en ting for å kjøle seg ned i stedet for å bytte kjeledressen/vrenge det opp selv om det er så absolutt mest behagelig. Kaffe ja er en synder for dehydrering, hatt noen stygge opplevelser selv de gangene jeg har drukket kaffe på nattevakt så blitt vekket opp i frivakten til brann-øvelser, for å så hoppe rett i røykdykkerdrakt uten veskeinntak først og gjøre tunge øvelser. Slike kollapser er svært ubehagelige. Dette har jeg ikke opplevd om jeg har latt kaffekoppene stått.
 3. Funnet nå hørte jeg, noe nedkjølt men stigende form!
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Litt forskjellige fra skittjakt.no, ble bl.a. ny øks. Ser denne er obligatorisk for alle som er i skogen med skinnhansker og svartkjele for tiden, den tar seg godt ut på instagram det skal sies. Selv trenger jeg en øks til diverse hjemmebruk osv, tviler det er så ofte jeg gidder å drasse med meg 1kg øks på tur. Liker tanken på at den er "håndlaget" og smidd så det forsvarer prisen. Pumpesekk fra seatosummit til liggeunderlaget mitt, Slipper kondensproblemer over tid håper jeg pluss brynje netting, fjellreven skjorter til 99,- og diverse annet. Liten forundringspakke som venter meg etter fire uker på sjøen
 5. Belysning i telt?

  Jeg kjøpte en powerbank 20000mAh på fjellsport som har innebygd ledlys. Den synes forresten på to av bildene jeg la ut i telt-tråden din. Sprer lyset godt så egner seg til den bruken, minuset er at den lyser en retning men med ett tørkeloft eller lignende går jo det fint. Vet ikke hvor lenge dette kan kan lyse men jeg har aldri kommet under 1/2 kapasiteten på denne banken. Har alltid med meg powerbank uansett så da var det greit å slå to fluer i en smekk.
 6. Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Det er en Osprey xenith 105L(trykk på meg). Den finnes også i dame modell som da heter den Xena (trykk på meg), usikker om du får den i 105L utgave, tror maks 85L. Jeg er svært fornøyd med min så langt mtp løsningene og bæresystemet. Pluss den har forsåvidt lav egenvekt i forhold til bæresystem og lastemengde. Merket at over 25-27kg+ begynner min å gi litt etter så bør holdes under den vekten. Veil.pris på denne sekken er heller ikke så ille, jeg fant min omtrent helt ny på finn.no til 1350,- inkl frakt så kan lønne seg å følge med der litt, om det ikke skulle dukke opp noe så kjøres det tilbud på disse i blant Det ligger ute en test(trykk på meg) her på FF av xena sekken gjort av @Tessatroll
 7. Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Sier meg enig i det memento mori her sier, man får veldig mye telt for under 1000kr, eneste ja kanskje at takhøyden kan være en begrensning for noen. Jeg strekker meg 181cm, det går greit. Det tror jeg du blir, jeg er godt fornøyd med mitt så langt og ser frem til mange turer til med det. Var litt bekymret hva ett slik "billigtelt" skulle tåle men etter å fått testet det i skikkelig møkkavær føler jeg meg svært trygg inni der.
 8. Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Ligger ett ute nå faktisk, 800,-
 9. Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Oppsatt, lav profil i fotende. Sigent om morgenen etter det været som var, skulle vel egentlig bare mangle med teltet plassert over noen tuver og mjukt pluggfeste. Noe lavt i fotenden, men fikk lavere takhøyde pga jeg hadde plassert teltet litt dumt over noen tuver. mykt å ligge på da Inne i innerteltet kan man kun klare å sitte i åpningen, spesielt med tørkeloft. Sitter helt greit inn mot forteltet under kokkelering og påkledning. også mulighet for å åpne myggnettingen, greit på vinteren om det skulle ise igjen.
 10. Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Jeg har billig utgaven av det Espen Ørud her tipser om, og det heter Helsport nordmarka 2. Dette ble vel kun laget for xxl tror jeg, jeg kjøpte det iallefall der på kampanje til ca. 900,-. Det ser veldig likt ut i utførelse og mål (mulig litt lavere) men kan virke som mitt nordmarka har noe større ventiler og annen (tyngre) ytterduk. Vekten på Nordmarka ligger på 2,3kg ca om jeg husker riktig. For meg fikk Nordmarka virkelig sin ild-dåp i form av litt uventet Obs-varsel og enorme nedbørmengder og kraftig vind. Jeg hadde verken "trutnet" teltet på forhånd men det holdt meg helt tørr igjennom to dager. Hadde litt opphold på dagtid innimellom så ytterduken rakk å tørke med hjelp fra vinden sånn at det er sagt da, men jeg ble veldig imponert mtp det været som var. Viste ikke om det haglet eller regnet ute omtrent, hørtes ut som duken skulle revne en stund To personer får man jo inne i dette teltet, men om det skjer at man bli telt-fast pga regn eller noe bør dere være svært gode venner. Du finner dette billig på Finn.no, jeg syns det er ett veldig bra telt for denne prisen. Ikke det letteste, men det gjenspeiler seg i prisen. Kvalitetsmessig har jeg ikke noe å klage på egentlig, men gjenstår å gi det flere døgn ute før man kan konkludere noe der. God ventilasjon inne i teltet, innerteltet har lommer på begge sider, hemper for å feste i taket(selv har jeg festet ett tørkeloft der) og en myggnetting som faktisk fungerer helt greit. Forteltet kan man jo dra over på siden så får man fin utsikt også som Ørud nevner Ser også her http://www.helsport.no/nordmarka-2 at flere enn meg som oppfattet dette som en stabilt telt om du leser på omtalen. Scorer sikkert ikke høyest på noe, men jeg koser meg iallefall inne i mitt, og til 900,- smiler jo lommeboka også Om det er av interesse kan jeg legge ut litt bilder av teltet i bruk.
 11. Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Det konseptet der så virkelig interessant ut, spørs hvordan det vil oppføre seg i vind. Som du sier det med å sette opp for rasteplass, perfekt for fisketurene mine Dette skal vurderes, rop gjerne ut om du får testet det!
 12. Trangia med gassbrenner, vinter.

  Viktig som du gjør her å tester ting før du drar ut. Selv levde jeg i god tro at min orginale gassbrenner fra trangia med forvarmingsrør også skulle klare å brenne med boksen opp-ned. Det gjorde den ikke, ble bare spytting. Har nå handlet inn den du har her fra magasinet. Bensinbrenner står for tur, vurderer Nova eller Polaris selv også. http://www.friluftsliv.no/images/pdf/kullos.pdf God artikkel om kullos, med litt forskjellige tester fra bl.a. Forsvaret. Stikkord er vel; god utlufting, helst snøsmelting ute, ikke kjeler med varmevekseler og overvåke at forbrenningen er god.
 13. Hva har du kjøpt nå!

  Flott kamera du har handla deg, og til en god pris! Sto litt mellom dette og canon g7x mk2 til meg, ente opp med g7x men det var vel kanskje fordi jeg er en canon fyr. Iphone er ubrukelig utendørs, har 6s selv og den spiser opp batteriet sitt når det er kaldt ute. Rundt frysepunktet og jeg har den i bukselomma så dør den ut med en gang jeg forsøker å bruke den. Må også koble til en lader for å få liv i den igjen, hjelper ikke med kun varme. Vurderer å skaffe noe som tåler litt til tur bruk, hittil har jeg bare innfunnet meg i at jeg er uten tlf utendørs på kalde dager og planlagt deretter. Selv har jeg handlet meg en Bergans Sauda dunjakke, romjuls salg på xxl. Ser frem til å få testet dunjakke i kulda(min første), tidligere kun benyttet tykt med ull.
 14. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ute i freimarka, fint å bare steppe rett ut fra ytterdøra så er man 5minutter etterpå i utmark. I sekken lå kvistovnen, vann og kaffe samt en grøtblanding til koking. Surrer lett bort noen timer hver gang
 15. Kamera som kan lades fra USB

  Jo, G7x mk2 kan. Ett kamera jeg er svært fornøyd med! 20k mAh batteribank har jeg med uansett så da er både kamera og telefon sikker en stund. Lett å lade i bilen også når man er på vei dit turen skal starte og nettopp har funnet ut at man har glemt å lade kamera-batteriene etter forrige tur
×