Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  213
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Bursdag Juni 28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

1 486 profilvisninger
 1. Meierismør holder seg veldig bra, også når det er varmt er min erfaring. Smaker mye bedre også 👍
 2. Jeg bruker det samme, men har kun vært med på to helgeturer hittil pluss jeg veier noe mindre så har kanskje ikke erfaringsgrunnlag enda. Skal være obs på det fremover. Tror ikke det er så mange som bruker disse underlagene her inne, har ikke sett så mye snakk om dem. Enig at Exped sin løsning virker mer holdbar ja, men STS sitt veier vel endel mindre samt mindre pakkstørrelse så gjenspeiler seg nok litt der hva som vil holde lengst. Exped sitt beskytter vel hele underlaget også?
 3. Følger denne, samt erfaringer med å bære 10-15kg i den om noen har testet. Skal ha meg en lett fjell/en-natts sekk og hadde vel egentlig bestemt meg for exos men.
 4. Er det ikke det han nettopp gjør her da, lærer seg om våpen før han tukler med det? Alltid greit å spørre om råd på noe man er usikker på, våpen er ikke rette plassen å bedrive "learning by doing". Nå spør han heller ikke hvordan man tar den av eller på, men om det kreves tilpasning av børsemaker. Men enig i det du sier her ellers, lyddemper skal av ved pussing. Jeg tar den av etter hver gang jeg har brukt våpenet, og lagrer aldri våpenet med den på. Tørk også av enden av løpet etter bruk, danner seg sot her som sammen med fukt skaper tæring. Ser det veksles litt mellom M14 1,0 og M14 1,5. Mitt våpen har 1,0 i gjengestigning og en eldre hausken demper passet derfor ikke. Dette kjenner du fort når du prøver å skru den på. Nye hausken har jeg sett med 1,0 i stigning. Skal aldri bruke makt ved montering, skal gå lett og tight hele veien til den treffer enden av gjengepartiet/løpet. Der skal tilpasningen være så god at du får en følelse av at demperen "suger seg fast". Det skal kreves litt makt å løsne den igjen, men ikke når du skrur til. Husk også å dobbeltsjekke at du har fått riktig demper til riktig kaliber(viktig!). Kan være en ide å ta med demperen til en børsemaker og spørre om du kan få være med når han tar en gjennomgang av hele børsa før sesongen, samt om din nye lyddemper krever tilpassing. Da får du nok noen gode råd underveis. Ny demper krever innskyting på nytt, kjenn også etter neste gang du er på banen at demperen ikke løsner når løpet har vært varmt og kaldt under/etter skyting. Da er tilpasningen for dårlig og du vil få en endring i treffpunkt som kan føre til skadeskyting.
 5. Hjortebiff, ris og fløtesaus m/sopp, paprika og bacon er ikke å forakte etter en dag på jakt Typisk grillmat som koteletter er også lettvint å slenge med seg fra butikken, holder seg greit i varmen. Godt er det også! Alltid ett høydepunkt med digg mat på tur, men nå skal det sies at det blir som oftest sånn mat bare første kvelden -om det ikke er så veldig langt fra bilen
 6. Det kom en ny modell i 2017-2018, denne har ikke rompetaske funksjonen her til lands. 2017 og eldre har dette, så du må nok på Finn.no for å finne en slik, jeg kjøpte min der og er veldig fornøyd med å kunne bruke topplokket som rompetaske til fiskeutstyr og andre utflukter fra camp. Jeg hadde gått for en gassbrenner, veldig kjapt, lettvint og god effekt. Gass får man jo nesten overalt også. Gjerne en slangebrenner med forvarmingsrør. Ellers ser jo pakklisten din veldig grei ut, du har jo sikkert vært på tur før og vet hva du trenger og trives å ha med. Kanskje vurdert en hodelykt istedet for teltlampe? Ang. mat så vet jeg med meg selv at om jeg ikke har nok skaper det bare ett gnag i bakhodet som varer turen ut, men har du plasser å proviantere på nytt så går det jo fint. Hadde byttet ut flytende margarin med meierismør jeg da, gir litt ekstra piff i både grøten og turmaten. Kjøpte noen porsjonpakninger med havregrøt på Coop, med litt forskjellige smaker og ferdig tilsatt tørrmelk så var disse geniale på tur. Varmt vann kan helles rett i grøtposen så sparer du litt oppvask også. Test ut noen å se om det funker for deg.
 7. Vi brukte ett sammenleggbart badekar til jentungen da det ikke var plass til noe annet i leiligheten, pluss det var kjekt å ha med seg på hytten/besteforeldre osv. Dette er laget i en myk gummi/plast blanding og veier ikke stort. Dette brettes sammen og vil passe under topplokket på sekken. Om du syr ett innertrekk i dette også saueull i bunnen feks? https://www.stokke.com/NOR/no-no/bad/stokke-flexibath/5315.html Obs: sjekk om liggelengden blir tilstrekkelig. Edit: det blir kanskje dårlig luft i en slik men om man bruker den kun til seng så kan det borres flere hull.
 8. Denne henger nok på hoften min nå 🙂
 9. Ja, jeg har en slik picnic matte som vil dekke store deler av inner teltet. Får prøve med denne, beskytter nok bunnduken noe også. Da blir det nok å teste celle underlag først med en saufell, er ikke dette noe suksess så var Expeden du linket til svært interessant!
 10. Rompetaske støttes! Godt å ha ryggen fri i høy aktivitet, så får man med seg noe ekstra. Nå bruker jeg rompetaske til ett helt annet formål enn hva du etterspør her i denne tråden da, men følelsen av å ikke ha noe stroppet på ryggen som hemmer bevegelser og slipper ut svette mye bedre har fått meg frelst. Min siste dag med jaktsekk er forbi om det ikke kreves noe spesielt. Jeg bruker min til jakt og fiske, denne er på 11liter tror jeg så her har jeg alt jeg trenger for en dagstur. (bilde hentet fra nett)
 11. 5s, 6s og nå SE. Nå er jo SE oppbygd med "gamle" deler fra 5 og 6, så jeg burde kanskje ikke vært så overasket men trodde dette problemet skulle høre til noen tidlige versjoner av 5/6. Syns det ble for kostbart med x-serien til Iphone, men er vel kanskje det som skal til for å få noe som funker. Med fare for å bli litt offtopic her nå, er disse nye modellene vanntette og mer egnet for uteliv? Ha gode rutiner for oppbevaring kart/kompass/navigering er verdt å nevne, så man ikke gjør som meg å bare legger fra seg kompasset på en smart plass (som man glemmer) for å så gå på do og videre bare fortsette turen. Komme på ved neste sti-deling å merke at det er ett kompass som mangler for å så måtte bruke 1 1/2t tilbake for å lete. Fant det heldigvis, første dagen på den turen så var litt kjefting på meg selv en periode. Ha det fast i en karabiner eller noe på sekken, kjip ting å miste.
 12. Ja, jeg har kanskje det? Litt irriterende og bekymringverdig når man ikke kan stole på å få dra nytte av telefonen. Hverken ringe, ta bilder eller sjekke kart. Fristende med en Inreach mini etterhvert men jeg har ikke nok turdøgn i året til å forsvare det. Ser meg etter en brukt garmin 60/62.
 13. Der jeg ikke har fått tak i kart har jeg benyttet meg av norgeskart, printet ut å laminert. Mine 3 siste telefoner(Iphone) tåler ikke å være ute når det begynner å bli kaldt. Skrur seg av med en gang jeg tar dem ut av lommen og skal ta ett bilde/se kart etc, trenger ikke være kuldegrader engang så disse stoler jeg ikke på for en femmer.
 14. Syns serien var helt topp, kudos til NRK som lager mye bra for oss som er natur/friluftsinteresserte. Bra at dem også får frem begge sidene ved tur, lett å kjenne seg igjen i hvordan ting ting kan svinge underveis og at det ikke alltid er bare solskinnshistorie. I episode 2 var jeg nesten lettere bekymret- Skumle værforhold til å bli nedkjølt i, valgt av bekledning og vanskeligheter med teltoppsett. Tror nok ikke han glemmer denne turen med det første. Men han ga ikke opp, det skal han ha! Imponert av alle sammen.
 15. Enig med Elgen her. Wiglo ser ut som ett kjempe telt, var lenge på utkikk etter ett selv men da kun til turer med pulk eller med bil. Det blir for tungt og pakker for mye til sekk er min mening, selv om man er to.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.