Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  179
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Bursdag Juni 28

Nylige profilbesøk

996 profilvisninger
 1. Johanks

  Hva har du kjøpt nå!

  Julegaven til meg selv ble en Fjellpulken Xcountry 130 inkl. drag/sele på meg fra Fjellsport. Da er det bare å satse på snø og noen dager til rådighet på ny-året Ellers har jeg gjort unna hele julehandelen på nett, en befrielse.
 2. Så dette selv nå, kjøpte en ny omnilite. Lot den stå å brenne opp en tank før jeg åpnet dyse for å sjekke. Tydelig voks/produksjonrester ved fuel innløp Også endel som samlet seg innunder dysen. renset med q-tips og litt rødsprit. Testet i garasjen med lyset av å den brant rent og fint. Bruker biltemas 4-t alkylat bensin og rødsprit til forvarming. lavvo og jakttur i helgen, tipper jeg får brent igjennom noen tanker så får jeg åpne å se igjen. veldig interessant og lærerik tråd, kjekt dere deler! Morsomt med primus🙂
 3. Johanks

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Ikke mange pump som var nødvendig, 6-7 var vel egentlig mer enn nok. Denne blir nok med som lavvo varmer på jaktturen neste helg😊
 4. Johanks

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Tok å flusha tank og rør/dyse. Smørte opp pumpa og pakninger. Fylte opp med lampeolje og forvarma godt med rødsprit. Tente tvert😊 brant opp litt over en halv tank. Brant renere og renere. Positivt overrasket hvor lite man måtte pumpe. Er det fordi varmen bygger trykk i tank?
 5. Johanks

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Ble plutselig eier av to stk i kveld. Spurte min bestefar etter vi plundra litt med ei parafinlampe om han ikke hadde noen primuser. Joda han og faren min hadde vist noen etter dem gikk Nordmarka rundt osvosv. Alt man finner ut når man begynner å grave. Skattejakt på låven ga godt resultat. Beklagelig vis mer rustet enn jeg håpet men har trua. Disse skal i drift. Alle disse pluss en større fra Høvik verk standard(?) litt usikker på disse modellene men skal gjøre litt research. Kan få tatt bilde av den også. Ene foten som var loddet fast hadde løsnet dessverre. Totalt fire primuser rikere. Har jeg vist dette tror jeg ikke det hadde blitt bestilt en primus omnilite i går.
 6. Johanks

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte en primus omnilite TI på skittfiske til rett over 1500,-.
 7. Johanks

  Hva har du kjøpt nå!

  Der fikk du en god pris ja! Jeg har Helium 400, godt fornøyd.
 8. Godt tips, jeg er nok middels i ryggen så det kan bli litt i grenseland. Skulle ønske det var noen av de tre sportbutikkene i nærheten som hadde litt utvalg, men det er begrenset på slikt. Alle selger det samme, ingen som spesialiserer seg innenfor egne/spesielle felt. Så det blir som oftes kjøp-og-test metoden fra nett. Heldigvis har man dette forumet å hente mye råd og tips ifra, gull verdt! Se der ja, går jo veldig greit det! Ofte så får vi oss en kjøretur til/fra der vi går på tur også så hun tar seg som oftest en dubb da.
 9. Her var det masse respons, herlig! Jeg tror det heller mer og mer over i en transport pulk, det er som noen her sier at dem kan bli litt rastløse i denne alderen. Erfaringen fra tidligere er også at vi går sjeldent langt og vi holder oss til finværsdager. Turen blir hennes tur, altså minst mulig forflytning og mest mulig kos. Ha med underlag og pose å bruke dette ja i pulken om hun vil legge seg litt. Har også pleid å ha med hengekøya mi som hun har kunnet slappe av i, det funker bra om hun ikke finner ut hvor morsomt det er å herje i en hengekøye FP transporter 155 ser ut som er ett bedre valg ja enn pariser, trodde først denne lå endel høyere i pris. Ligger ute en Xcountry 130 med ekspedisjon sele og drag til en tålig grei pris på Finn.no, jeg velger nok å kjøpe brukt fremfor nytt om det lar seg gjøre. Her har jeg i mitt forsvar tatt det veldig rolig. Jeg bruker da kun fjellskiene m/synt feller så blir mer gåing enn renning. Jeg tar også av meg skiene i bratte nedoverbakker. Sikkerheten først og vi har god tid når vi er på tur. Kan se for meg en slik ulykke i fart kan få svært uheldig utfall.
 10. Jeg vil nok gå til det å investere i en pulk til denne vinteren. Saken er det at jeg er litt på vippepunktet til hvilken løsning jeg skal gå for og grunnen til det er to litt forskjellig type bruk. Den ene bruken er typisk lett markatur med jentungen som nå blir 3 år i vinter. Her går vi ikke spesielt lang og turen handler om å finne seg en fin plass der vi baserer oss på lek, mat og øvelse på ski-gåing for hennes del. Hun fikk prøve det å gå på ski vinteren som var, tålmodig frøken som mest sannsynlig vil gå mere i år -også kanskje litt på egenhånd. Her er jeg litt usikker hva jeg bør forvente av utvikling. Jeg har til nå brukt bæremeis på tur som hun får sitte oppi om vi forflytter oss eller hun er sliten. Liker utsikten fra denne og sovner fort om sliten. Hun fikk også prøve pulk vinteren som var men ble litt rastløs, ville heller være oppe å se/gå som oss andre. Men syntes den var god/sovnet lett når hun var sliten. Hun har jo blitt større nå så behovet for å dubbe på dagtid er betraktelig mindre. Den andre bruken er at jeg nå vil begynne å telte en del vinterstid. Det er vel ikke akkurat snakk om å krysse Finnmarksvidda med det første men nærliggende turer på 1-4dager og muligens Trollheimen blir det nok nå i vinter/vår. Dette er noe jeg nå har muligheten til og har fått stor begeistring for. Alternativene jeg står med er: Forsette å bruke meis når det trengs å kjøpe meg en Fjellpulken Xcountry eller pariser(?) til solobruk. Ha med denne på heldagsturer i marka om det er behov(det blir ofte litt forskjellig stæsj som ved, leker, klesskift osv har jeg merket på tur med barn). Hun kan kanskje syntes det er morro å sitte oppi denne den korte og rolige forflyttingen vi gjør? En ren solo-pulk vil jeg ha i mange år fremover. Kjøpe Fjellpulken for barn. Rommer jo sammen med en sekk både jenta og det vi to trenger. Hvor mye plass er det i en slik om jeg tar ut setet? Kanskje det er nok for meg til det største -og tyngste når jeg er på tur solo i telt. Med da bruk av sekk i tillegg. Denne pulken vil jeg kanskje ha i maks to år? Hun vokser jo fort og vil nok stå mer og mer på ski egenhånd. Kjøpe Fjellpulken for barn og en pariser til solo. Montere fjellpulken drag-feste på parisern. Minuset er at jeg har fått oppfatning av at pariser-pulk ikke er noe særlig i ulendt terreng og dyp snø. Lite med vidde forhold rundt her. Er min oppfatning feil? Pluss jeg må tenke økonomisk, så kan ikke gå helt Ole Brumm. Som dere sikkert til nå har forstått da så er dette med pulk nytt for meg, så om det er noen småbarnsforeldre her eller andre med erfaring og gode råd settes dette høyt pris på!
 11. Johanks

  Enda en pakkeliste tråd!

  Mange gode tips her allerede. Mitt tips er om det ikke er så langt/krevende å gå så kan du jo bare ta med deg det du selv føler kommer til å bli brukt. En enkel helgetur er en suveren måte å bli kjent med det forskjellige utstyret man har. Så kan du gjøre deg noen tanker underveis å ta en liten evaluering etter turen på hva hadde du egentlig behov for -og hva ikke. Dette bygger man erfaring på til turer senere. Er man tørr, varm og mett når man sovner om kvelden så blir det som oftest en fin tur. Bonustips: Ikke gjør som meg å overtenke/detaljplanere alt, det lager bare stress rundt det å ta seg en enkel helgatur. Pakk sekken og kom deg ut! NB: ukjent område/lengre distanser/høyde osv så blir jo ting litt annerledes.
 12. Johanks

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte en slik selv her om dagen, greit å missbruke i bålet Grattis med grom optikk, ser meg etter nytt sikte jeg også til neste år. Flere sjanser nå som har gått forbi meg pga litt for lite lysgjennomgang.
 13. Må selv lage meg ett skikkelig arrangement i boden. Nå kommer jeg snart ikke inn.. Noen anbefalinger til skinne/oppheng-systemer og hvilke butikker som har godt utvalg av dette? Skiene forblir nok ute i garasjen men ryggsekker, fiskestenger osv må opp på veggen, så får det bli hyller med plastkasser tipper jeg å sortere forskjellig type utstyr i. Greieste er kanskje bare å kjøpe godt med hylleknekter og noen meter med hobby-plater og tilpasse det utformingen av boden.
 14. Johanks

  Det ble en Dabradio til slutt

  Takk for tips, skal dra på Jula å kjøpe meg en sånn. Ser dem har forskjellige typer, virker som den ene der hadde mulighet for å bli drevet av usb ledning. Passer meg greit når jeg alltid har med powerbank.
 15. Mine også presset litt på høyrefoten(noe alle sko gjør siden høyrefoten min er slik den er) men etter en stund tilpasset dem seg. Brukte dem mye til hverdags og det gjorde susen. Gode sko, men merker jeg kan få det litt i høyrefoten enda når det er ulendt terreng over lengre tid og bra trykk på foten. Dem virker for meg litt myke eller så er det fordi jeg muligens burde hatt en litt oppbygd innersåle. Jeg har brukt mine mye, blitt veldig glade i dem. Bra holdbarhet, men ene snøre-låsen ved ankelen har delvis løsnet. Vanntettheten er så som så, hjelper å impregnere dem iblant.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.