Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  206
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Bursdag Juni 28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordmøre

Nylige profilbesøk

1 261 profilvisninger
 1. Ja, jeg har en slik picnic matte som vil dekke store deler av inner teltet. Får prøve med denne, beskytter nok bunnduken noe også. Da blir det nok å teste celle underlag først med en saufell, er ikke dette noe suksess så var Expeden du linket til svært interessant!
 2. Rompetaske støttes! Godt å ha ryggen fri i høy aktivitet, så får man med seg noe ekstra. Nå bruker jeg rompetaske til ett helt annet formål enn hva du etterspør her i denne tråden da, men følelsen av å ikke ha noe stroppet på ryggen som hemmer bevegelser og slipper ut svette mye bedre har fått meg frelst. Min siste dag med jaktsekk er forbi om det ikke kreves noe spesielt. Jeg bruker min til jakt og fiske, denne er på 11liter tror jeg så her har jeg alt jeg trenger for en dagstur. (bilde hentet fra nett)
 3. 5s, 6s og nå SE. Nå er jo SE oppbygd med "gamle" deler fra 5 og 6, så jeg burde kanskje ikke vært så overasket men trodde dette problemet skulle høre til noen tidlige versjoner av 5/6. Syns det ble for kostbart med x-serien til Iphone, men er vel kanskje det som skal til for å få noe som funker. Med fare for å bli litt offtopic her nå, er disse nye modellene vanntette og mer egnet for uteliv? Ha gode rutiner for oppbevaring kart/kompass/navigering er verdt å nevne, så man ikke gjør som meg å bare legger fra seg kompasset på en smart plass (som man glemmer) for å så gå på do og videre bare fortsette turen. Komme på ved neste sti-deling å merke at det er ett kompass som mangler for å så måtte bruke 1 1/2t tilbake for å lete. Fant det heldigvis, første dagen på den turen så var litt kjefting på meg selv en periode. Ha det fast i en karabiner eller noe på sekken, kjip ting å miste.
 4. Ja, jeg har kanskje det? Litt irriterende og bekymringverdig når man ikke kan stole på å få dra nytte av telefonen. Hverken ringe, ta bilder eller sjekke kart. Fristende med en Inreach mini etterhvert men jeg har ikke nok turdøgn i året til å forsvare det. Ser meg etter en brukt garmin 60/62.
 5. Der jeg ikke har fått tak i kart har jeg benyttet meg av norgeskart, printet ut å laminert. Mine 3 siste telefoner(Iphone) tåler ikke å være ute når det begynner å bli kaldt. Skrur seg av med en gang jeg tar dem ut av lommen og skal ta ett bilde/se kart etc, trenger ikke være kuldegrader engang så disse stoler jeg ikke på for en femmer.
 6. Syns serien var helt topp, kudos til NRK som lager mye bra for oss som er natur/friluftsinteresserte. Bra at dem også får frem begge sidene ved tur, lett å kjenne seg igjen i hvordan ting ting kan svinge underveis og at det ikke alltid er bare solskinnshistorie. I episode 2 var jeg nesten lettere bekymret- Skumle værforhold til å bli nedkjølt i, valgt av bekledning og vanskeligheter med teltoppsett. Tror nok ikke han glemmer denne turen med det første. Men han ga ikke opp, det skal han ha! Imponert av alle sammen.
 7. Enig med Elgen her. Wiglo ser ut som ett kjempe telt, var lenge på utkikk etter ett selv men da kun til turer med pulk eller med bil. Det blir for tungt og pakker for mye til sekk er min mening, selv om man er to.
 8. Det skal jeg gjøre, takk for råd!
 9. Mange gode inputs her, kjempe! Ser også hektapåtur.no har dette celleunderlaget til barn. Grei vekt, isolerende og bra tykkelse, tror det er av samme materiale som bamse. Jeg går nok for dette samtidig som jeg bestiller den soveposen jeg linket til lengre oppe tenker jeg. Noen som har sett på/testet denne posen?
 10. Ja dere sier noe der at barn kan sove på de merkeligste steder, kanskje det rekker med bare celleplast så kan jeg ta med saueskinn i tillegg. Det burde da varme godt samt hindre de verste ujevnhetene. Hvordan er friksjonen på therm-a-rest eller naturhike celle underlaget, mye glattere enn bamse? Jeg har jo ett bamse underlag i dag, men skulle gjerne hatt ett som jeg kan kutte til så det passer henne. Så får hun samtidig ett sitteunderlag og jeg kan låne det som ett lettere alternativ enn bamse til å ha under mitt oppblåsbare når jeg er alene. Det å få henne til å sovne i teltet skal bli spennende, ser for meg jeg sovner samtidig om ikke før. Telt og telttur er noe hun ser på som spennende og snakker mye om at hun gleder seg til. Vi pleier å sette opp teltet i hagen eller i stua, da er hun snar med å møblere med puter, teppe og bøker. Der kan hun ligge å kose seg inni alene lenge, som en liten hule. Men det å få sove der kan bli spennende, ikke alltid vært like lett hjemme eller men litt eventyr på lydbok/telefonen som vi kan ligge å høre på ser ut til å være trikset mange ganger. Får teste dette i teltet også.
 11. Til våren/sommeren planlegger jeg å få dratt på teltturer med dattera mi(3år) for første gang. Dette blir ikke langt fra bilen, så pakkbarhet og vekt har ikke den største betydning nå i starten men når man skal handle inn så tenker jeg det kan på sikt kanskje være fornuftig med noe jeg får i sekken for de gangene vi må gå litt. Tenker hun kan få ett oppblåsbart underlag, setter nok like stor pris på litt komfort hun også som oss voksne. Eksempelet jeg har funnet ser ikke ut til å være isolert men med store kanaler, så ett saueskinn får bli med i tillegg. Hva bruker dere til dine barn? Liggeunderlag: https://www.hektapatur.no/barn/utstyr/liggeunderlag-1/klymit-static-v-junior Ser også på "Therm-a-rest NeoAir Xlite Woman" som er 168x51cm, dette har vel litt isolasjon og noe som vil holde i mange år fremover. Helt annen pris dog. Soveposen her virker god, justerbar i lengde og tilsynelatende varm. Sovepose: https://www.hektapatur.no/barn/utstyr/soveposer/deuter-starlight-pro-exp-lz-barn Gjerne del deres oppsett for barn eller tanker om dette
 12. Selv bruker jeg STS underlag og derfor deres air stream pump sack som veier 48g. Denne er også fungerende pakkpose for underlaget og soveposen. Nå passer vel kanskje ikke munnstykkene overens med Thermarest? Veier pumpen 74g med batteri også eller må du plusse på en 30g?
 13. Ligger f.eks. ett Fjellheimen 3 camp pro her på Finn.no til 3000,- (Halv pris ish, kan kanskje prutes litt også). Ikke så mange bilder, men det kan jo etterspørres. Veier 3,6kg ca, fordelt på to personer så er vel det innafor. Da har dere ett kjempetelt med den plassen og tryggheten som trengs. Jeg er fan av å kjøpe brukt, for veldig ofte er det i like god stand som nytt. Få gode bilder, gjerne også bilde av undersiden på merkelappen til teltet som forteller året det er produsert. Og skulle dere ikke bli fornøyde så kan det selges uten det store tapet.
 14. Jeg hadde aldri dratt på tur i sommeren i kun skallbukse, det blir fort veldig klamt. Da bør du ha ei lett bukse/shorts i tillegg. Selv er jeg fan av å ha med poncho/fjellduken til å dekke meg og sekken når det kommer byger, men har ikke vært ute for regn i flere dager med poncho så hvordan det oppleves vet jeg ikke. Ikke er det noe særlig med mye vind eller. Norheim har jo flere greie ikke-skall klær, så kanskje legge pengene i lette skallklær av kvalitets-produsent også en billigere tynn bukse(gjerne zip-off) fra feks Norheim. Ser du nevner badetøy, der er det vel bare å bade i undertøyet så får man skylt det også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.