Gå til innhold

Johanks

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  189
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Johanks

 • Bursdag Juni 28

Nylige profilbesøk

1 144 profilvisninger
 1. Johanks

  Netting på tur

  https://www.ulvang.no/produkter/ull-innerst/topper/skare-logo-tee-ms?c=11713#info Fant denne på en outlet, til noe rimeligere pris. Ser i ettertid at jeg aldri ville betalt full pris for den pga. slitestyrke. Men den var gull verdt på tur i Femundsmarka i sommer, sval og behagelig i den varmen som var da sola sto på. Føles ikke klam selv om man er gjennomvåt. Dog er den veldig tynn, noe som gjør at den ikke tåler så mye. Ser jeg har flere små hull som tyder den går i oppløsning etter en tur på 6 dager. Ble også solbrent igjennom t-skjorten så det forteller også litt om tykkelsen. Den var veldig god så lenge den varte så den anbefales, men aldri til veil.pris.
 2. Johanks

  Drikkevann Oasen Femundsmarka

  Kun vært nord for røa, men selv i tørkeperioden i sommer så fant jeg rennende bekker og det stillestående vannet var også friskt og fint. Ingen problem å få i seg nok vann.
 3. Johanks

  Ringstind med to innganger

  Spennende, men høyden i 1'ern syns jeg er for lav. Burde kostet på seg 5cm til, det gjør det så mye mer brukervennlig. 2-persen er veldig interessant, dette vil nok bli vurdert kjøpt. Vil tro det kommer mange Ringstind på finn.no etterhvert når dette slippes. Løsningen med to stenger har jeg mye mer trua på, skal bli interessant å lese litt tester etterhvert.
 4. Johanks

  Netting på tur

  Jeg har vel omtrent alltid ett sett varmere ullundertøy i en pakkpose som jeg bruker på kvelds/sove i og som backup. Men på sommeren hadde jeg ikke brydd meg stort om det var syntetisk eller ull. Kanskje jeg heller hadde foretrekket syntetisk til å gå i, så kan man jo barre skylle det i en bekk/vann på kvelden ved camp så er det tørt igjen til dagen etter. Med bakgrunn i at jeg har ett ullsett i backup Hadde jeg bare skulle ha ett sett hadde det blitt ull.
 5. Johanks

  Flaske til rødsprit til forvarming

  Har selv bestilt disse men ikke fått testet enda. Godt å se det fungerte!
 6. Tommel opp til Norsk ull og villsau! Den koster litt, men denne skal jeg ha i bakhodet når jeg må bytte ut den tykkgenseren jeg har. Ellers vil jeg anbefale dere som er glad i merino-ull å sjekke ut Lanullva. En bedrift med fin historie ikke langt fra der jeg bor som lager fantastiske produkter til en konkurransedyktig pris(og fraktfritt fra nettbutikk). Jeg har to gensere fra dem som jeg bruker nesten hele tiden, holder seg veldig godt i både passform og komfort. Suverene klær til barn, spesielt heldressen som dattera mi bruker omtrent hver eneste dag fra oktober til mars. Til jakt og friluft har dem også en serie - "Ull mot flått" som har gjort det veldig bra i tester. Fint for oss som bor på vestlandet og må plukke noen slike iløpet av en sesong. Jeg klarer dog ikke å finne opprinnelsen av ulla dem bruker. https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/nordvest/sponset/lanullva/
 7. Johanks

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Godt fornøyd med Black diamond spot som hverdags-lykt og til campbruk, drar også nytte av muligheten for rødt lys ved jakt og den kan dimmes langt ned. Har hatt lyst å handle Nitecore hc70 lenge, savner mere lys, rekkevidde og batteritid når jeg er ute å går i skogen/fjellet. Så kom jeg over denne nå på nettojakt.no til 599,-inkl frakt, noe som nesten er 1/3 av veil.pris jeg har sett andre plasser. Liker også at den kan benyttes som powerbank. Nå trenger jeg bare å få tak i ett par gode 18650 3500mAh batteri. Erfaringer med biltema sine eller andre anbefalinger? Leser lykteprodusentene vet å ta seg betalt for å sette navnet sitt på batteriene.
 8. Johanks

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Får tid til å sitte å følge med litt på finn.no for tiden, mange kupp man kunne gjort seg egentlig! Blir det lagt ut tidlig på dagen så ryker dem fort, er nok mange som lagrer søk. Litt flere Hilleberg telt på bruktmarkedet nå enn tidligere også, mange er knapt åpnet fra forpakningen så kan vel tyde på litt impulskjøp rundt om kring.
 9. Johanks

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Jeg har ikke kjøpt ett Hilleberg soulo... Fikk beskjed om at jeg skulle få det til budet mitt, som forsåvidt var en god pris for ett telt som var brukt en natt. Så sovnet jeg etter nattevakt uten å ha svart selger, og våkner til at det ble solgt til noen andre som bydde litt høyere. Litt frustrerende, men det finnes vel flere
 10. Johanks

  God parkas til vinter ekspedisjoner?

  Du vurderer ikke heller en god dun-jakke som du kan trekke over når kulden er som verst? Enklere å regulere temperaturen med en slik løsning syns jeg alt etter aktivitet.
 11. Johanks

  Hva har du kjøpt nå!

  Julegaven til meg selv ble en Fjellpulken Xcountry 130 inkl. drag/sele på meg fra Fjellsport. Da er det bare å satse på snø og noen dager til rådighet på ny-året Ellers har jeg gjort unna hele julehandelen på nett, en befrielse.
 12. Så dette selv nå, kjøpte en ny omnilite. Lot den stå å brenne opp en tank før jeg åpnet dyse for å sjekke. Tydelig voks/produksjonrester ved fuel innløp Også endel som samlet seg innunder dysen. renset med q-tips og litt rødsprit. Testet i garasjen med lyset av å den brant rent og fint. Bruker biltemas 4-t alkylat bensin og rødsprit til forvarming. lavvo og jakttur i helgen, tipper jeg får brent igjennom noen tanker så får jeg åpne å se igjen. veldig interessant og lærerik tråd, kjekt dere deler! Morsomt med primus🙂
 13. Johanks

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Ikke mange pump som var nødvendig, 6-7 var vel egentlig mer enn nok. Denne blir nok med som lavvo varmer på jaktturen neste helg😊
 14. Johanks

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Tok å flusha tank og rør/dyse. Smørte opp pumpa og pakninger. Fylte opp med lampeolje og forvarma godt med rødsprit. Tente tvert😊 brant opp litt over en halv tank. Brant renere og renere. Positivt overrasket hvor lite man måtte pumpe. Er det fordi varmen bygger trykk i tank?
 15. Johanks

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Ble plutselig eier av to stk i kveld. Spurte min bestefar etter vi plundra litt med ei parafinlampe om han ikke hadde noen primuser. Joda han og faren min hadde vist noen etter dem gikk Nordmarka rundt osvosv. Alt man finner ut når man begynner å grave. Skattejakt på låven ga godt resultat. Beklagelig vis mer rustet enn jeg håpet men har trua. Disse skal i drift. Alle disse pluss en større fra Høvik verk standard(?) litt usikker på disse modellene men skal gjøre litt research. Kan få tatt bilde av den også. Ene foten som var loddet fast hadde løsnet dessverre. Totalt fire primuser rikere. Har jeg vist dette tror jeg ikke det hadde blitt bestilt en primus omnilite i går.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.