Gå til innhold

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5 814
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  43

Lompa vant dagen sist November 25 2019

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

5 052 profilvisninger
 1. Det kan jo også komme av ulik skrogform på de to. En kajakk med rund skrogform vil gjerne føles med ustabil sideveis, mens en med litt flatere bunn og markerte hjørner oppleves som mer stabil når det bølger litt. Kajakker som kun er ment å padles med ror har gjerne en rundere skrogform.
 2. Og til den bruken passer begge skrogtyper. Det er jo en smakssak. Personlig ville jeg gått for kajakk med senkekjøl og typisk "british style" med noe mer kantet skrogform og mer "spring i forstevnen" (dvs ikke de expeditionkajakkene fra Seabird hvis man skal holde seg til de nevnte). Dette er jo en lang diskusjon som padlere aldri kommer til å enes om, og ulike kajakker er best til ulike ting. Grunnen til at jeg vil foretrekke en sånn type kajakk er at jeg tror man raskere blir en bedre padler av å bruke dem. Man må få inn teknikk for sving og kanting, og de "oppdrar padleren" bedre enn en kajakk som er beregnet for å styres med ror. Og jeg er helt enig med Miamaria at det er veldig viktig å sitte godt i den. Bruk tiden på å prøve. Kjenn at du kan sitte avslappet og godt uten at beina vil dovne når du har føttene på fotstøttene og kontakt med knærne/lårene under fordekket. Da har du best mulighet til å manøvrere kajakken også, og du sitter tryggere i bølger.
 3. Det er jo større sjanse for å få fisk om man fisker i sjøen, men jeg synes at ørretfiske på fjellet er den ultimate norgesopplevelse. Du kan for eksempel prøve å leie denne utrolig koselige hytta: https://www.inatur.no/hytte/552f6342e4b049d939b49c17/vargebua-vaga Det er et veldig vakkert område med gode tur- og fiskemuligheter i nærheten. Den ligger ikike så langt å gå fra veien. Fiskekort kan kjøpes på samme nettsted.
 4. Kan legge til et par ting. Etter at jeg ble frastjålet det meste av fiskeutstyret for en tid tilbake, gikk jeg "all in" og kjøpte en Orvis Helios 6 fluestang. Umoralsk dyr, men den er helt fantastisk! Den erstatter tre stenger. Kaster best med seksersnøre, men funker veldig fint med femmer og syver også. La på mange meter kastelengde fra mine tidligere ganske så ordinære stenger. En annen dings er Colemanbrenneren. En 442, bensinbrenner. Den er stillegående, trenger ikke forvarming og brenner blått fra start.
 5. Det kommer opp noen topper som har ligget under isbreer. Når breene nå mister volum blir det plutselig nye totusenmeterstopper. Mener å huske at det kommer opp en på Styggbreen.
 6. Jeg har mange kniver i skuffen, men denne lille kniven fra brusletto har vært med desidert mest på tur. Jeg har en eldre versjon der slira ser litt annerledes ut, men det er den samme kniven. En kortbladet kniv som ligger godt i handa og kan brukes til alt mulig. Den har gjort opp fisk og vilt, spikket ting man trenger, og bidratt til å reparere utallige småting som går i stykker når man er ute. Det korte bladet gir godt moment, og eggen holder seg godt. En annen ting jeg er utrolig fornøyd med er Gipron teleskopstaver (til skibruk). Store trinser med lær som er utskiftbare og lås som kan betjenes med tykke votter.
 7. Enig med terka og Borgern i metode, og som det sies er det veldig viktig at gulvet er 100% flatt. Parkettgulv er fint. For å finne smøresonen må man stå på begge skiene med like mye vekt på hver fot, som forklart lenger opp. Om du skal finne ut om skien er for stiv, så må man stå med vekta på bare den ene foten. Da skal arket vært helt låst under skien. Hvis arket kan beveges når man står på ett bein så er skien for stiv, men det kan kompenseres noe med et tykkere lag smøring akkurat under skoen (hvis ikke det er veldig mye da..)
 8. Jeg har kappet stengene på mine telt. Jeg har lest at Randulf Valle kapper 5 cm på sine vintertelt, og det er jo ganske mye. De fleste telt (alle?) har stramming nede ved plastkoppen som stengene settes inn i, så det er bare å dra til det blir like stramt som før. Man kan jo også bruke disse strammingene til å heve teltet på den ene siden og senke det på den andre hvis det står veldig vindutsatt. Om vinteren er det jo ingen problem å bare legge snø inntil duken for å tette så mye man vil. Disse teltene har jo stor avstand til bakken siden det er eneste luftemulighet, men når du har laget stor ventil så trenger du mindre lufting den veien.
 9. Bretter det dobbelt i lengderetningen, dvs innside mot innside, og ruller det så sammen etterpå.
 10. En mulighet er å gå for sovepose eller quilt omtrent som foreslåtte temperaturer, og så ha med en lett lakenpose (liner) i tillegg når man er i høyfjellet eller forventer litt kjølige netter. Det gir litt ekstra isolasjon. En ulempe med quilt kan være myggen. Det er vanskelig å få det tett nok, og det kommer alltid noen småjævler inn i teltet, samme hvor forsiktig man er..
 11. Det så jo veldig fint ut! Ventilen sitter kanskje litt lavt for at det er helt ideelt som vintertelt, men du hadde jo ikke noe valg her. Vil du ha duken litt tettere mot bakken nå som du har annen lufting, så går det an å kutte stengene litt.
 12. Hvis du har en vanlig gassbrenner til å koke på, så går det fint å sette den på bakken/gulvet og bevege skien noen cm over. Ha skien i konstant bevegelse, slik at det bare varmer, ikke brenner.
 13. Undersiden av skiene settes inn med tjære og varmebehandles. Biltemas tjære er helt fin. Det er lurt å ha både skiene og tjære i romtemperatur. Tjæra kan til og med være litt varmere for at den skal trenge bedre inn. Den kan med fordel tynnes med litt terpentin for å få det til å trekke bedre inn. Etter påstryking kan skien stå en liten stund. Skien varmes så med blåselampe/brenner. Overskytende tørkes bort med fille, og skiene settes til tørk.
 14. Svært mange vann i høyfjellet (de fleste?) har ikke hatt mulighet for naturlig innvandring. Fisken må ha vært flyttet over terskler som ikke har vært forserbare, og kan så ha ekspandert derfra. For å komme inn i for eksempel Jotunheimen må fisken ha vært flyttet over minst to terskler. En del av dette kan ha skjedd så langt tilbake som for 5000 år siden. Veldig bra bok her for de som er spesielt interessert i dette. Det er ikke så mange steder man kan fiske over 1500 moh. Det blir jo mindre næringsrikt og kortere sesong for både gyting og vekst dess høyere man kommer..
 15. Camel uten filter! Du dør av kreft, men uten myggstikk..
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.