Jump to content

Lompa

Aktiv medlem
 • Posts

  6,172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Lompa last won the day on January 27

Lompa had the most liked content!

About Lompa

Recent Profile Visitors

8,218 profile views

Lompa's Achievements

 1. Bruker man pakkpposer som er "akkurat store nok", så må disse nødvendigvis bli harde og uformelige ruller med myue tomrom mellom. Jeg bruker pakkposer som er mye større enn det som skal oppi dem, så kan de lettere formes mot hverandre nedi sekken.
 2. Det tror jeg blir en umulig øvelse å lage en generell regel på. Oppå en stor bre vil du kunne ha samme fart som ellers i terreng, men i sprekkområder kan du risikere å måtte snu og ta lange omveier her og der.
 3. Hvis du kjøper båt med spruttrekk, har de fleste en fast del foran som ikke kan tas av. sekken må i tilfelle stå rett opp. Det blir alltid litt vann i båten, så et poeng med å ha den oppå er at den holder seg tørr. Når jeg drar på småtur har jeg helt vanntett sekk, slik at jeg kan ha den nedi. Dess lenger frem vekten kommer, dess mindre vinglete blir den. Personlig (til mitt bruk) synes jeg det er nyttig å gå opp 20 cm fra "akkurat lang nok" for å ha litt ekstra plass og fleksibilitet til å pakke litt ulikt alt etter turbehovet.
 4. Ang lengden på båten. Hvis jeg er på kort tur med lite bagasje (feks fisketur), så er det fint å ha alt nedi båten for minst vindfang. Noen cm ekstra foran beina kan derfor være bra. Så får man veie ulike behov mot hverandre. Padling i litt elver med stryk er jo absolutt best med en kort båt. En forskjell på 20 cm er etter min mening ikke så veldig stor.
 5. Knottene må jo tas ut for å montere bindingen på skiene. Siden disse var nye, tipper jeg at de ikke har kommet 100% på plass etter monteringen.
 6. Jeg har to sett. Sorte for myk fleks og røde for hard. Sistnevnte bedre nedover, men litt stramme for tur i flatt terreng.
 7. Støtter dette med knute. Når jeg fisker med bombarda bruker jeg som regel bare vanlig slukknute. Det blir ikke baksleng som med fluestanga, og dermed mindre fare for slitasje/brudd i knuten.
 8. Hvis ikke det kommer påfyll med snø så blir det ikke rare turene fra Valdresflya etter påske. Var på søre Kalvehølotind på søndag, og jeg har aldri opplevd så lite snø.
 9. Etter påske kan det være glimrende føre og greit å gå den etappen, men det kan også være råtten snø og veldig vanskelig å klare det. Det er sen påske i år. Med pulk har du 20 kg mindre å bære på kroppen, og det kan ha litt å si for om skiene bærer deg.
 10. Jeg var inne på samme tanke for en stund siden, men endte opp med en bredere ski etter å ha hørt meg litt rundt. Kjøpte Blizzard zero g 84, som for meg er svært lette, og også har kjøreegenskaper. Fornøyd med dette valget til mitt bruk.
 11. Jeg tenkte akkurat det samme. Så har jeg en unnskyldning for å ta frem de gamle parafinbrennerne og leke litt med dem. For en tid tilbake kom det en påminnelse fra direktoratet for beredskap eller hva det nå heter om hva man alltid bør ha hjemme. Da supplerte jeg lageret med turmat for å ha litt ekstra liggende. Har vel ca 15 middager (i en husholdning på 1..) Det er egentlig ganske behagelig å ha en stor bunke, for da kan man plukke hva man vil til turer på sparket. Tror egentlig turfolk er blant de best rustede om det en gang skulle komme en periode med litt problemer med forsyning..
 12. Jeg fisker med allslags utstyr i packraften, og har satt fast flua i tuben under kast i vind. Jeg klippet bare av snøret og lot flua sitte i til jeg uansett skulle på land en halvtime senere. Hullet blir så lite at det tar en evighet før det blir et problem med lite luft. Han som driver DIY packraft har eksperimentert litt med punkteringer, og kjørte en kniv gjennom tuben utpå vannet med vilje. Det var ingen problem å padle i land da heller.
 13. Forvaltningen av Hardangervidda er et virrvarr av aktører. Denne nasjonalparken er så vidt jeg vet den eneste som ikke har et nasjonalparkstyre. Villreinnemdene har myndighet fra Miljødirektoratet i villreinsaker og arealplaner som berører reinen. I tillegg sitter statsforvaltere, fylkeskommuner og kommuner med planmyndighet for ulike geografiske områder og saksområder. DNT har gitt noe her, og det tror jeg har vært tvingende nødvendig for at de ikke på sikt skal få større restriksjoner. De har jo ikke en god track record i saker knyttet til reinen før (f.eks Snøheimsaken), men det kan se ut som mentaliteten i DNTs administrasjon har snudd litt, og det er gledelig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy