Jump to content

Lompa

Aktiv medlem
 • Posts

  6,345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

Lompa last won the day on August 17

Lompa had the most liked content!

Reputation

3,967 Excellent

About Lompa

Recent Profile Visitors

9,479 profile views
 1. Jeg ville satset på produksjon av wobblere til dorging. Folk betaler godt for dem, og de er ikke så vanskelige å lage.
 2. Enig i den! Selv om den er tom for gass så har den god gnist til å tenne brenner med. Har opplevd at den har blitt liggende våt i sekken og ikke ville gniste, men det var ikke mye risting og blåsing rundt flinten før den gnistet fint igjen.
 3. På iMarka-appen ser man hvor det er rene skøytetraseer og kombinert løype og skøyting. (velg skøytbare løyper i appen) Da kan man labbe på fjellskiene uten å hogge i kantene på nykjørte spor.
 4. Du kan ikke gjøre en bålplass mer permanent og tilrettelagt uten grunneiers tillatelse. Du gjør nok ikke noe galt ved å brenne nytt bål i et ildsted noen har laget, men om du bygger videre så har du tatt deg til rette på annens grunn. Slik forstår i alle fall jeg det.
 5. Som Elgen sier så kan disse stilles inn. Bare å skru opp de fire skruene og justere vinkel og bredde. Vil du bruke m77-støvler så kan det være en fordel å sette inn rem over tåa så skoen ikke vrir seg i bindingen. Det er en slisse på hver side for dette.
 6. Villreinen er en art som Norge har påtatt seg en internasjonal forpliktelse for. Den er utryddet nesten over alt, og det som en gang var store områder for to villreinstammer i Sør-Norge er nå splittet i over 20 ulike populasjoner. Det betyr at dyrene ikke får migrert mellom områder med gode vinter- og sommerbeiter. Rondane og Dovrefjell har dessuten de siste stammene av opprinnelige dyr som ikke er utblandet med tamrein. Ja det jaktes, og det er nødvendig fordi dyrene nå står sperret inne på mange små områder. Uten jakt, slik situasjonen er nå, ville føre til overbeiting med påfølgende utsulting og massedød. Det er masse forskning på dette lett tilgjengelig. For eksempel hos Norsk Villreinsenter. Å reagere på et slikt forslag med «jeg vil ikke ha min frihet innskrenket» vitner i beste fall om mangel på kunnskap om temaet.
 7. Ski er sesongvare, og det er alltid salg ved begynnelsen og slutten av sesongen.
 8. Har noen grelle eksempler hvor både DNT og turister langs de samme DNT-stiene har brukt stein fra 1000 år gamle kulturminner til å bygge varder. DNT har i tillegg pyntet dem med rødmaling. Det er ikke bare utlendinger som bedriver dette..
 9. Rausjømarka, som ligger utenfor Oslos kommunegrenser er likevel Oslo kommunes eiendom 😉
 10. Jeg ville ikke kjøpt glidelås igjen. (Mitt bruk er veldig annerledes enn trådstarters) For meg brukes zip-en bare til å slippe ut luft. Ellers er den i veien. Jeg har hatt noen tilfeller av at det siver ut litt luft, og da handler det gjerne om at det har kommet noe rusk i låsen. Den må smøres av og til, for ikke å bli for tung å dra. Det største ankepunktet for meg er at den påvirker hvordan man kan pakke båten sammen. Hvis man vil flytte seg litt mellom vann uten å tømme den for luft, blir den ganske uhåndterlig med vekt inni tuben.
 11. Ørreten spiser jo det meste av maten sin under overflaten, så det kan være greit å ha et utvalg nymfer også når det ikke er vak.
 12. Jeg snakker om fluefiske med fluestang. Visst kaster man lenger med slukstang og dupp, men det blir ikke det samme for meg. Mye artigere å få en ørret på fluestanga. Man kan nå mye fisk med 10-20 meter kastelengde. Det handler gjerne om å fiske rett utenfor marbakken, og det varierer jo hvor langt ute den er. Ofte, og særlig på kvelden, kan man fiske nesten helt inn til land.
 13. Er helt enig i at det er en uting, men er ikke så sikker på om det er så mye verre nå enn før. Idioter har det alltid vært. Husker å ha kommet til ubetjente hytter på åttitallet som så forferdelig grisete ut.
 14. Hvis du snakker om Selbusjøen og lignende innsjøer så hadde ikke jeg heller brukt fluestanga, men vann er så mye. (Og også i disse største vannene fins det områder der tørrflua fungerer godt.) I løpet av de siste par ukene har jeg tatt 7-8 ørreter på tørrflue på vann (en kveld og en dag med fiske). Det minste vannet er ikke større enn 100x100 meter, det største et to kilometer langt og et par hundre meter bredt.. Har meitet og kastet med spinner også, men under disse forholdene vi nå har hatt her er tørrflua mest effektiv. Jeg mener selvsagt ikke at det er mest effektivt alltid, men det er etter min mening dumt å bare velge bort fluestanga når det ikke er rennende vann.
 15. Nja, tørrflue kan være veldig effektivt på vann når det er klekkinger. Forskjellen er at fisken gjerne står stasjonært i elva, og man drifter flua over. I vann er fisken på vandring for å lete etter maten. Man ser gjerne serier av vak som flytter seg. Legger man flua i banen til fisken har man god sjanse.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy