Gå til innhold

Lompa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  4 985
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

Lompa vant dagen sist Mai 22 2017

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

2 411 profilvisninger
 1. Juhuu! (Man bør feire de seirene man får i livet...)
 2. https://ronningski.no/
 3. Nja, både ski og feller kan varmes i teltet, og settes på igjen. Vanskeligere mens man er på ute, men ski kan varmes over brenneren, og fellene mot kroppen.
 4. Er den? Det er ikke mitt inntrykk.
 5. Ekstremt bakglatte ski uten skifell

  Joda, det kan man vel være enig i, men jeg opplevde ikke at det var ekspedisjon som var tema her. Jeg har aldri vært på ekspedisjon på ski, men har gått noen ganger over Hardangervidda f.eks, og da vil det være dumt å måtte labbe med feller hele tiden, selv om man trekker pulk. Hvis fellene skal av og på så legger jeg dem lim mot lim, og putter dem inni jakka.
 6. Ikke sikkert han setter satelittkommunikasjon på ønskelisten. Større sannsynlighet for at familien gjør det..
 7. https://www.dagbladet.no/nyheter/mann-savnet-pa-hardangervidda/69346110 Enda en fjellvant person savnet. Har utstyr og mat for 14 dager, så han dukker nok opp når været roer seg.
 8. Gjelder for alle kortfeller. Med langfeller som skal dekke hele skien, så skal de gå helt bak.
 9. Er enig med deg i at Intelligrip er det beste valget. Vil tro at Madshus regner med at fellene skal kappes uansett, så da er det ingen vits i å runde dem av. De kappes ved hælen på skiskoen. Det bakenfor der bare bremser, uten å gi noe bedre feste.
 10. Ekstremt bakglatte ski uten skifell

  Det kommer vel an på terrenget.. Skal man gå mer enn et par kilometer i slakt terreng, så er det garantert at det lønner seg å ta av fellene.
 11. Sekk eller pulk?

  Det greie med en parispulk som første pulken, er at det er en rimelig inngang. Man kan bruke taudrag som nevnt over. Om man vil er det ikke vanskelig å montere et stivt drag senere.
 12. Vintertelt

  Akka 3. Vet ikke om det er i produksjons lenger, eller om det er erstattet av en annen modell.
 13. Vintertelt

  Det er mange ekstremtelt som diskuteres her, og som er unødvendig robuste til den bruken som skisseres. Det er alltid uenighet om hvilke telttyper som funker best. Jeg er begeistret for tunneltelt, selv om enden skrår litt. Jeg er 199 cm og ligger på 10 cm tykt underlag, og allikevel går dette helt fint! Den store fordelen med tunnelteltene er det store forteltet. Man kan grave seg ned og få ei god og dyp arbeidsgrop så man kan sitte med beina nedi hullet og kokkelere på kanten. Andre liker kuppeltelt, som gjerne har inngang på begge sider. Når man har to fortelt så blir hvert av dem litt mindre, og det blir mindre avstand mellom brenner og teltduk. Jeg synes det er viktig for sikkerheten md den større avstanden. Jeg har selv Fjellreven, og det er nevnt Helsport og Hilleberg også, men det fins rimeligere telt også som fungerer helt fint til det bruket som er angitt. For eksempel dette. Det viktigste er at det er store og gode lufteluker som er plassert høyt, slik at de ikke blåser igjen. Bergans Glittertind er et OK telt, som fins i variant med og uten stormmatter. Noen sverger til stormmatter, andre mener det er unødvendig. Jeg har alltid klart meg fint uten. Må bare måke litt snø langs veggene.
 14. Norrøna VS Bergans

  Hehe, har i løpet av siste året flyttet fra Oslo 4 til Suburbia. Her er det parkas og kalosjer som gjelder. Skal man gå seg en tur er det vel ikke noe galt i en Mullbery oilskin, vel?
 15. Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Voks. Bare å ha en liten brikke i lomma. Kan legges på underveis.
×