Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 716
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  29

Lompa last won the day on Mai 22

Lompa had the most liked content!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

1 937 profilvisninger
 1. Sett for nybegynner

  Jeg fisker mest med ei stang med vekt 3-15 g, og har tatt fisk på nærmere 5 kg på den.
 2. Maur på teltplassen

  Det er mange faktorer som skal tas hensyn til for en god teltplass. Maur er en av dem. Er det mye maur, er det ikke en god teltplass, sånn er det bare.. Når jeg telter i skogen, så bruker jeg litt tid på stedet før jeg setter opp telt eller køye. Setter meg ned, tar en kopp kaffe. Så får man et inntrykk av hvor mye maur osv det er der. Det er også viktig å ikke strø rundt seg med for mye godsaker. Hadde en opplevelse for et par uker siden, hvor en liten niese la ut litt mat til et ekorn på terrassen utenfor familiehytta. Noen timer senere var det masse maur der, hvor det knapt var sett maur før. Vi feide godt, og dagen etter var maurene borte.. jungeltelegrafen går nok kjapt i maurtua.
 3. Sett for nybegynner

  Dette er et veldig godt sett til innlandsfiske, og laangt over ting fra Europris, Biltema osv.. Rart ikke det står noe om stangfutteral. Det pleier å være med.. Litt motsetninger i beskrevet bruksområde og forventet fisk.. Lite laks og makrell i fjell- og skogsvann..
 4. Telting på¨bilturer

  Husker en sånn tur en gang på åttitallet, da en kompis og jeg skulle kjøre fra Oslo til Ålesund. Vi stoppet et sted oppi Gudbrandsdalen og gikk ca 50 meter fra bilen. Alt vi hadde med oss var en presenning (eller tarp, som det så fint heter i våre dager) til å ha over oss, soveposer og liggeunderlag. Vi våknet om morgenen, pakket ned sakene og gikk mot bilen. -Eller der bilen hadde stått, for den var stjålet i løpet av natta. Med alt inni.. Dette var før startsperrens dager.
 5. Nye sluker?

  Et par Stingsild og Møresild i litt fargevariasjoner er jo klassikere, og fisker "alltid" bra. Men når det først er sånn at man har kjøpt seg noen kinakopier med kroker som ruster, så er det ikke sånn at de må kastes. Kjøp et sett splittringer og treblekroker av god kvalitet (f.eks. Mustad eller Søvik), og sett på slukene. Så har du dem i mange år. Flasser malingen er det bare å forsyne seg av konas neglelakk..
 6. Tips til pakking av kajakk?

  Nuvel, herom kan man være uenige. Det er ikke spesielt for "mitt tilfelle". Det som fremsettes som et generelt råd her at det riktige er å pakke vekten nær midten, uansett. Jeg prøver å nyansere dette, fordi det er faktisk viktig å ikke lage seg regler som er rigide. Det koster krefter å kompensere under padlingen, og med å gjøre en enkel forskyvning så kan man faktisk slippe å kompensere like mye. Å skyve litt på tyngdepunktet i lasten under visse forhold kan bidra til at man orker å padle noen km lenger før man blir sliten. Dette er ingen motsetning til det å lære seg å håndtere kajakken, snarere tvert imot! Jeg vil si at det er en del av det å lære å håndtere kajakken.
 7. Tips til pakking av kajakk?

  Det er en tradisjonell vestgrønnlandskajakk bygget etter mine kroppsmål, så trimmen er grei. Når du sier skjevpakking, mener du da skjevt som mer på høyre side eller venstre side? Det var ikke det jeg snakket om, det var bakvekt. På lengre padleturer hender det ikke sjeldent at jeg padler en del timer i samme retning. Med vind fra siden vil man da måtte kompensere konstant, og det er slitsomt. Det er mye enklere å flytte litt vekt for ikke å være så sårbar i vinden. En båt med en annen skrogform vil ha andre egenskaper og gi andre effekter. Alle burde eksperimentere litt med pakkingen for å kjenne på effekten i utstyret, i stedet for bare å følge noen oppleste sannheter.
 8. Veldig enig i dette. Om man bare setter seg ned og skal "hive i seg" litt mat, blir det ofte vanskelig å få i seg nok. Sett deg ned og kos deg. Strekk beina og koke en kopp kaffe eller te. Kroppen trenger hvile, og matlysten kommer lettere.
 9. Tips til pakking av kajakk?

  Enig i at det er umulig å pakke helt optimalt, men jeg er ganske uenig i at det med størst vekt skal nærmest midten. Jeg har testet ganske mye med å flytte vekt i grønlandskajakken min, og det å flytte 5 kg bak i båten har overraskende stor effekt. Dette har mye å si på turpadling om en skal padle noen lengre strekk i sidevind. Har man ror spiller det selvsagt mindre rolle..
 10. Tips til pakking av kajakk?

  Som Miamaria skriver lenger opp så har alle kajakker ulike fasonger og dermed ulike egenskaper. Generelt gjelder det at kajakken blir mer logjerrig (vil snu seg opp mot vinden) dess tyngre man pakker foran. For stabilitet i sidevind er det derfor greit å flytte noe vekt bakover. Det er mange som bekymrer seg for plassen i kajakken når man skal på tur, men om man tenker på det så har man normalt mer plass enn i en stor ryggsekk..
 11. Links hagle Beretta 686 eller Sabatti Jakt

  Er uenig i en del over her. Det skrives at det som er viktigst er lengden på kolben. Her er jeg ikke enig. Er det en ting som blir endret med klær og sekk, så er det lengden.. Det er viktigere å ha noenlunde riktig kolbehøyde og cast-off, spør du meg. Jeg har selv gått ned flere cm på kolbelengden i forhold til det man før anså som "riktig" (målt med underarmen). Og til dette med sikte på hagler. Jeg hadde selv en sånn liten "tube" hvor man ser et rødt punkt når man har øyet sånn noenlunde over skinna. Dette kan være til hjelp under trening, men til jakt er det mer i veien. Hvis man ser på sikte på hagla, så er man garantert å bomme, så sant man ikke skyter på et stillestående mål. Jeg tok av min, og følte det bedre.
 12. Forskjellen på dyre og billige sko?

  De to viktigste faktorene for at jeg velger høye fjellstøvler til jakt og ulendt friluftsliv, er vanntetthet høyere opp på leggen, og bedre sikkerhetsmarginer. Jeg går ofte alene, langt fra folk/mobildekning, og da er et overtråkk et stort problem. Hvorvidt det fins data på om det er mindre overtråkk i lave støvler er for meg helt uforståelig. Det er klart det er mere overtråkk i lave støvler hvor overtråkk er mulig, kontra høye støvler hvor det er umulig... Skal jeg gå på sti hvor det stadig passerer folk, så kan jeg godt se argumenter for å dra på tur med lavere sko, fordi marginene ikke trenger å være like gode.
 13. Forskjellen på dyre og billige sko?

  Når argumentet er at "I have never found any evidence that this is true" og så argumenterer for det motsatte uten det samme "evidence", så blir vel ikke konklusjonen spesielt pålitelig. Er helt enig i at det er vanskelig å finne et endelig, "riktig" svar. Hver sine ankler, hver sine turvaner, hvert sitt turterreng må avgjøre.
 14. revejakt

  Kan ikke skjønne annet enn at kal 223 må være bortimot ideell til revejakt. Siden dette gjerne foregår i dårlig lys, så bør det legges litt kroner i et lyssterkt sikte.
 15. Camping stol

  Med Chair kit til Downmat 9 så ser jeg ikke behovet. Sitter som en konge om dagen, sover som en prinsesse om natta..