Gå til innhold

Lompa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  5 335
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  31

Lompa vant dagen sist April 24

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

3 242 profilvisninger
 1. Lompa

  Perfekte turbil ?

  Nå er det jo ikke lov til å kjøre i utmarka i Norge, så biler som Defender og andre traktorer har etter min mening ikke så mye for seg her til lands. Min jobb gjør at jeg ofte må komme meg til uveisomme steder, og det blir en del mil på grusveger/skogsbilveger i året. Men ofte må jeg kjøre 40 mil på motorvei før jeg kommer til den skogsbilveien, og det er rimelig slitsomt å humpe i Defender eller Gelendervagen i hundre kmt.. Jeg har hatt veldig mye forskjellig, fra høy terrenggående til lav stasjonsvogn, men har til slutt landet på en bil som er tålig god til nesten alt, og det er Subaru Outback. Den har bakkeklaring nok til det meste, og et godt firehjulssystem. I tillegg er den veldig god på motorveien og har stort bagasjerom. Det blir jo smak og behag dette med bil til turbruk, men en ting er et bombsikkert råd: Aldri, aldri, aldri kjøp Nissan X-trail!
 2. Eventuelt et bilde av en fotgjenger med avkappet hode...
 3. Lompa

  Ønskes kjøpt Clas Ohlson skrin

  Det kunne være en mulighet å ta en tur på en butikk med fiskeutstyr. Det fins mange slukbokser med omtrent de målene. https://www.skittfiske.no/fiske/oppbevaring/redskapsskrin-slukbokser
 4. Hvordan både ull- og syntetnetting fungerer kommer an på hva slags plagg man kombinerer med. Ull holder på mer fuktighet, men isolerer selv i våt tilstand. Poly holder ikke på fukt, men sender den ut i lagene utenfor. Så hvis jeg har ullnetting, så kombinerer jeg gjerne med en tynn fleece utenpå. Fleecen bidrar til å ta fukt fra ullen og sende det utover i neste lag. Hvis jeg har brynje netting i syntet innerst, så har jeg gjerne et tynt lag med ull utenpå. Det gir en god og tørr følelse mot kroppen. Brynje Arctic, som er nevnt ovenfor, har nettopp syntet netting inni og ull utenpå. Begge disse løsningene kan brukes i sterk kulde. Skal jeg på en aktivitet som medfører mye svetting, så foretrekker jeg syntet innerst, mens er det mer stillestående så går ullen innerst.
 5. Lompa

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Vi håper alle å bli klokere med årene, og det ser det ut til at også Tonje Blomseth har blitt i forhold til det å posere i naturen. Hun har tatt bort "det jålete og perfekte" i poseringene. Bra for henne og for de som angivelig blir lurt opp i fjellet på falske premisser! Nå er det rått og ærlig friluftsliv som gjelder, og det er gjennom blogg og instagram hun henter lønna si. Hun tjener på hvert eneste klikk på siden og de sponsortaggede bildene, og har helt sikkert mangedoblet treffene denne perioden. Penger rett i lomma, hurra! Ingenting galt i å tjene noen kroner selvfølgelig, men dette er vel strengt tatt bare en annen måte å gjøre seg lekker for sponsorene på.. Jeg vil si at dette er bortimot genialt av Blomseth.
 6. Lompa

  Erfaring Åsnes Ingstad

  Har gått over Hardangervidda på Ingstad og med Scarpa T4. Det gikk helt greit, men det kunne gått så mye bedre med noe annet... Skiene er etter min mening ikke gode til hverken gåing eller svinging. Skien har så lite spenn at det ikke er noe smørelomme overhode, og så mye spenn at det er vanskelig å spenne opp buen når man setter skien på kant i sving. Jeg kvitta meg med mine. Styr unna, mener jeg. I dag har jeg Fischer E99. Etter min mening en mye bedre ski til det bruket.
 7. Jeg har sett et fall på ski av en pappa med barn i meis på ryggen. Et under at ungen overlevde. Meis bør utgå om man skal bevege seg på annet enn helt flatt terreng.
 8. Lompa

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Denne typen blogging handler jo om å fremme sin interesse gjennom seg selv. Bloggerne gjør seg selv til saken. Hvordan skal man da skille sak og person i diskusjonen?
 9. Lompa

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Jeg synes Tonje Blomseth virker som et sunt og fint friluftsmenneske og forbilde. Mitt poeng var at hun kaster stein i glasshus i denne saken. Det blir etter min mening noe underlig å samle klikk på friluftsbloggen sin med et innlegg som kritiserer klikkhoreri.
 10. Lompa

  Ødelagt Recon

  Aluminiumssveiser svekkes jo med tid og bruk, men dette var dårlig. Jeg har gitt min egen Recon bra med juling som den har tålt frem til nå. Du må være sterkere enn de fleste..
 11. Lompa

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Greit nok om dette er et oppgjør med instagram, men hvorfor er det et oppgjør med friluftsbransjen? For hvis poenget hennes er at folk poserer og kjøper likes i friluftsbransjen, så skjønner jeg ikke hvordan hun selv skal gå klar. Dette innlegget hennes skaper klikk på siden hennes (altså kroner i lomma), men det gir ikke et eneste menneske en friluftsopplevelse.
 12. Lompa

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Et oppgjør med friluftsbransjen, du. Intet mindre. Men hvor er oppgjøret? Blomseth er jo i aller høyeste grad en del av denne friluftsbransjen hun selv tar et "oppgjør" med. Hun kritiserer folk for å "kjøpe" likes, men det hun gjør med å poste et sånt blogginnlegg er å skaffe klikk på siden sin som hun veksler inn i kroner hos Aclima, Åsnes, Helsport, Norrøna, Real Turmat, Fjellpulken, Primus og andre... Flere som ser ironien?
 13. Stråmannsargumentasjon! Bare fordi jeg synes campari smaker pjuk, så tilhører jeg ikke hipsteratien. Jåleøl kan gå i avlukket sammen med Camparien. Gi meg en ripasso av god årgang, så er jeg glad. Ellers deler jeg Frank Strandlis preferanser når det gjelder øl. Han ble intervjuet av Fædrelandsvennen en stund etter at han ble proff, og ble spurt om hva han syntes om å ha flyttet til Leeds: "De har et godt øl her. De kaller det Pint..."
 14. Og Campari! Det er den eneste drikken som smaker det samme på vei opp igjen som den gjorde på vei ned.
 15. Mye turutstyr hører med til sesongvarer som flyttes inn og ut av butikk. Det betyr at en god del av disse varene kommer på tilbud ned mot halv pris ut og inn av sesong. Det går derfor alltid an å gjøre bedre kjøp enn med Prisjakt. Finn.no er også et godt sted å lete. Eller man kan gå på loppis: https://www.ut.no/artikkel/1.12158881/
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.