Gå til innhold

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5 965
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Lompa vant dagen sist 9. juni

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

5 635 profilvisninger
 1. Men tilbake til spørsmålet fra trådstarter (vi må ikke skremme folk fra å komme med helt relevante spørsmål..) Norrøna har for eksempel både friluftsklær og jaktklær, og de er priset omtrent likt. Du har også rimeligere skallklær til friluftsliv, som feks fra Stormberg og andre, som nok kan sammenlignes mer med de rimeligere jaktklærne. Det koster å produsere godt designede og produserte tekstiler og gode membraner, så kvalitetstøy for både jakt og friluft er dyre. Rimeligere varianter er nok ikke like gjennomtenkte og holdbare. Siden dette er sesongvarer så kommer alt på tilbud før eller siden
 2. Det er bare å se på kartet, mye vann og myr. Med rette varmeforhold og vindstille kommer myggen, men det gjør den alle andre steder som har samme topografi også. Den er også en av de viktigste grunnene til at ørreten vokser seg stor her, som på Finnmarksvidda og Hardangervidda.. Man må jo bare lære seg å leve med den, og velge leirplass med omtanke.
 3. Jøss, den kjente jeg ikke til. Jeg har padlet i 15, 15,5 og 16,5... Ser helt rett ut da.
 4. Det er 15,5 du har? Det ser ut som du har satt opp det spantet med tverrstiver midt i kanoen? Det skal det da ikke? Og skal det ikke være ett spant til med tverrstiver? -Eller er det en annen modell?
 5. Lompa

  Pemmikan

  Bare for å flisespikke litt, det der fins det ingen belegg for.
 6. Det er ikke mulig at de to bredeste spantene skal bytte plass? Jeg har hatt et lignende problem i min 15-foter når jeg har byttet de bredeste spantene.
 7. I store fjellmassiver som Rondane og Jotunheimen ligger stiene enten i dalene eller til toppene. Terrenget er gjerne slik at alle kanaliseres inn på de samme områdene. Velger man i stedet litt flatere fjellområder, som for eksempel Dovrefjell, Forelhogna, Reinheimen eller Hardangervidda, så er det mye enklere å finne steder man går alene. Et tips er alltid å holde seg unna Turistforeningens stier og hytter.
 8. Vi legger alle litt forskjellig i "fjellet". For noen betyr det værharde topper, for andre er det ikke nødvendigvis over skoggrensa. Hvis det er for å campe et sted man lett kan gå til bilen så holder det mer enn godt nok. Er det for å bruke på flere dagers tur på Hardangervidda, så ville jeg vært skeptisk. Været kan slå om, og det kan komme kuler som dette ikke tåler.
 9. Lompa

  3-sesongshansker?

  Kikk i jaktbutikker. Mye gode hansker for jegere.
 10. Næmmen.. Da er det ikke rart jeg har hatt problemer! Det samme skjer jo med telt. Når det tørker i sola etter regn så strammer det seg. Da er det imidlertid ikke avkjølingen, men fukten som gjør at trådene strekker seg.
 11. Enig med deg. En varm duk er også mer fleksibel. Jeg har jobbet i sola når jeg har slitt med min forferdelig trange Ally. Man må forvente at ikke det midterste røret ligger rett mens man monterer, men når man spenner opp spantene og banker ting på plass så går det seg til. Ikke vær redd for å dra til med gummiklubba.. Husk også at kanoen får litt "minne". Det er derfor viktig at bunnmatta ligger rett når den lagres oppslått første gangen.
 12. Lompa

  Trusetips :)

  Jeg foreslår i tilfelle myggmiddel på sprayflaske...
 13. Hvis du bor nær en bra fiskeutstyrsforretning så legger de på snøret for deg. Da kjøper du bare det antall meter du trenger fra en stor spole. Det pleier å stå på kanten av spolen hvor mye som behøves av ulike dimensjoner. For veldig tynt snøre så kan du rulle noen runder med elektrikertape innerst for å ikke å ruinere deg.. Fluorcarbon er veldig sterkt, dyrt, usynlig i vann -og ikke så bra for miljøet.. (Det er ofte sånn. De tingene som funker best er også giftigst..) 0,15 er mitt valg. Nylon er rimeligere, men ikke like sterkt. Ville gått på 0,20 av godt og ferskt snøre. (oppbevares som melk, -mørkt og kjølig).
 14. Multisnøret er helt dødt, det er ingen strekk i det hele tatt. Min erfaring er at fisken har lettere for å riste seg av et helt dødt snøre. Særlig ørret som går i lufta. Uten å kunne belegge det har jeg samme inntrykk som Aurejeger, at jeg får mer fisk med et par-tre meter mono. Er diameter 0.20 eller større, så bruker jeg kirurgknuten. Det er den enkleste og raskeste knuten for å skjøte. For tynnere snører bruker jeg en som ligner på albright-knuten. Tror jeg forsøkte å lære meg den en gang, og øvde den inn litt feil. Fingrene mine kan den nå, til og med i mørket, så jeg gidder ikke å lære om igjen..
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.