Lompa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  4 795
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

Lompa vant dagen sist Mai 22

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

2 071 profilvisninger
 1. Rypejakt 2017

  Tellingene sier at det blir oppgang sørpå og nedgang i nord, men det er selvsagt variasjoner innen det igjen. Jeg drar til fjells i dag og jakter i Jotunheimen. Det sitter alltid en skarv eller to på en topp, så har en fått en fin tur i samme slengen.. http://fjellstyrene.no/siste_nytt/arkiv/ryperapporten_for_sor_norge_far_du_her_/content_1/text_26e874a6-0102-492b-88be-e4b2d08017cf/1403680645490/pressemelding_ryperapporten.pdf
 2. Lag på lag er mest fleksibelt, men man må ha lag som da er romslige nok til å kunne fungere utenpå hverandre. Selv har jeg ei dunjakke som er i "mellomtykkelse". Ikke disse veldig tynne og lette, men langt fra en svalbardparka. For meg er det viktig at den går ned over rompa, og at den har mellomvegger (altså ikke gjennomgående sømmer). Det er riktig som det er sagt over her, at det er mye varmetap fra hodet. Et annet sted man mister mye varme er fra baken. Det er kroppens største stykke kjøtt, og de fleste tynne og lette jakkene dekker ikke baken.
 3. Frastjålet alle fiskesneller..

  Får prøve å holde meg på rett side av loven i denne frustrasjonen. Men jeg skal passe på å få med alt, i alle fall. Ned til den minste fortom, splitthagl og meitekrok.. Når man stadig kjøper litt og litt, så legger man ikke merke til hvor store verdier det faktisk blir til sammen.
 4. Frastjålet alle fiskesneller..

  Innbrudd i garasje, hvor blant annet fiskeutstyret var lagret etter flytting. Alle fiskestengene står igjen, mens snellene er borte, sammen med slukbokser, fluebokser og boksen med alt småutstyret. Seks fluesneller med snører (#4-11) og tre haspelsneller (den dårligste ligger igjen). Det er til å grine av. Særlig tørrflueboksen. En stor, dobbelsidig en, full av fluer. Døgnfluer i alle stadier, tradisjonelle og CDC, vårfluer, muddlere, mygg, maur osv i div størrelser. Og nymfene. Og våtfluene. Og for ikke å glemme boksene med laksefluer. En stor mahognyboks (gave) med hårvingede dobbel og trippelkroker, og en boks med tubefluer. Faen altså! Blir du tilbudt fiskeutstyr som ligner dette, så ring politiet først og send melding til meg etterpå! Godt jakta har begynt, så slipper jeg å tenke så mye på fiskinga jeg går glipp av inntil forsikringsoppgjøret kommer..
 5. Hvordan forme sko?

  Gå til en skomaker.
 6. Ett lite intimt spørsmål!

  Når man blir lokket inn i tråden med at temaet er lite intimt, så er det klart man kan bli skremt..
 7. Status quo på hjortelusflue

  Gikk 11 timer på jakt i Østmarka/sørmarka i går, og smøg mellom busker og trær og var ikke i kontakt med andre stier enn dyretråkk. Ei hjortelusflue. Kan ikke huske å ha fått på meg så lite de siste 10-15 årene..
 8. Snøplugger av brøytestikker

  Det er ikke alltid man har 40-50 cm snø. Med 30 cm snø vil en plugg med innfestingen 15 cm over snøen ha lite hold.. Viktig å beholde en mulighet for å legge dem horisontalt.
 9. Status quo på hjortelusflue

  Vi har nok ikke kommet til den "beste" tiden for hjortelusflua i Oslomarka enda. Gi det noen uker til, så er det fest!
 10. Røverkjøp og gode tilbud

  Pitteraq (Tinder og banditter) i Parkveien i Oslo har 50-70% på en god del klær, og 20% på resten av butikken. Halv pris på noen modeller fra Klattermusen (ikke så mye igjen).
 11. Superlight vs standard

  Drar man med et SL-telt (eller SL-utstyr i det hele tatt), så bør man beregne litt større sikkerhetsmarginer enn om man har kraftigere utstyr. Det er her erfaring kommer inn. Når trengs det noe kraftigere, når kan man klare seg med noe spinklere? Kanskje ikke et SL-talt bør være det første teltet man skaffer seg, men heller telt to? For når man har skaffet seg mer erfaring, så takler man også marginale situasjoner bedre. Dette oppsettet på bildet ser litt underlig ut. Det er mange teltplasser i bakgrunnen som gir betydelig mye mer le. Ikke er det strammet skikkelig opp heller.
 12. Artig stein

  Umiddelbart kunne det se ut som asbest. Det danner ofte slike "tråder". Det hvite er kvarts eller kvartsitt.
 13. Aske på teltduk

  Jeg misforsto kanskje litt der. Er det vanntett, la det være som det er.. Det går jo en stund mellom hver gang jeg kjøper telt, men med mitt Fjellreventelt har det i alle fall fulgt med SeamSeal. Mener også det var med på teltet fra Mountain hardwear. Man får det i seriøse butikker som selger telt.
 14. Aske på teltduk

  Enig med foregående. Er det små flekker kan du kanskje bruke SeamSeal som pleier å følge med teltet. Det bør hefte. Noen "askeflekker" skjemmer ikke. Det viser bare at teltet har vært brukt..
 15. Hvor mange fiskestenger på tur?

  Det gjør jeg også. Bruker liten krok, og ofte bare et par-tre cm mark som er hektet en gang på kroken.