Gå til innhold
 • Bli medlem

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6 051
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Lompa vant dagen sist 9. juni

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

5 968 profilvisninger
 1. Med det nicket ditt så skjønner jeg at du er nervøs under jakta.. De fleste vådeskudd under småviltjakta skjer mellom to som jakter sammen, og med uforsiktig omgang med våpenet når man rigger opp/ned. Det er jo også noen eksempler på folk som er skutt av bikkja..
 2. Ja det har du rett i. Jeg har uten å reflektere over det regnet veiene for eksempel i Østmarka som offentlige veier, men de er jo private..
 3. Misunnelig! Har selv vært i Yellowknife, men var alene og ikke utstyrt eller forberedt på mer enn dagsturer. Leide kano og bjørnespray.. Men var det ørret dere fikk? Det var ikke "lake trout", altså canadarøye?
 4. Gubbene med hagle er ikke elgjegere. De driver småviltjakt, og en sjelden gang rådyrjakt. Rådyrjegere jakter ofte på små teiger og i jordekanter. Ikke minst i Østfold. Denne jakta starter i slutten av august og varer til jul. Småviltjakt utføres hele høsten, fra 10. september. Elgjakt stort sett i oktober. Villsvinjakt fins også i Østfold, og den kan ha lenger jakttid enn det også. Det er vel bare ett område i Østmarka/Sørmarka hvor det ikke jaktes, og det er i naturreservatet. Små skogteiger inntil boligfelt er helt uinteressante for en jeger, både fordi det knapt er vilt der, og fordi det i
 5. Enig i at det med trygghet er viktig for søvnen. Abisko dome er et godt telt, så riktig oppsatt skal det tåle mye. Så er det også en øvelse å finne optimal teltplass i vind, og finne ut hvilken retning ditt telt tåler vinden best. Blafrer klaffene over glidelåsene mye i en gitt vindretning? Mitt tunneltelt tar vinden best fra kortenden i forteltet, mens kuppelteltet tar det fra motsatt side (fotenden). (Problemet er jo selvsagt de gangene det snur i løpet av natta, men da har man jo gjerne sovnet.. )
 6. Jeg bruker også skumpropper, men det fins gode og dårlige propper. De beste jeg vet er noen som er ganske harde, og som jeg må varme opp mye før de kan trykkes godt nok sammen. Aner ikke merke, men de er kjøpt på butikk for verneutstyr. Over det har jeg buff eller lue, som sørger for å holde proppene på plass når jeg romsterer om natta..
 7. Effektene av den grusomme koloniseringen disse folkene har vært utsatt for er at det er veldig store sosiale problemer i det som er igjen av disse samfunnene. Disse utenfratilskrevne navnene (indianer, eskimo, -eller her hjemme med lapp/finn) representerer kolonistene, ikke dem selv. Det er vanskelig å forstå behovet for å skulle vente til man møter en representant for de nordamerikanske urbefolkningene før man ser noe poeng i å endre det de anser som fornærmende. Kvernmo brukte forresten ordet indianer masse før han kom dit, men ikke etterpå. Han fikk nok tydelig beskjed, regner jeg m
 8. Det er sikkert rent i enkelte stuer. Ikke i min. Og ikke i stuene til den amerikanske urbefolkningen, men det spiller kanskje ingen rolle? Dette du omtaler som "positive og romantiserende" fordommer er nettopp det; fordommer. Oppfatninger tilskrevet utenfra. Skru noen år tilbake, og masse folk argumenterte akkurat på samme måte. -Vårt "neger" er stuerent og må ikke forveksles med amerikanske "niggers"..
 9. -Indianere. Du illustrerer ditt eget poeng godt. Vi har mye fordommer igjen mot negrene i Afrika også...
 10. Jeg har en rimelig 2 mm neoprenehette som er grei når det skal dukkes under med hodet. Er det rulletrening i skikkelig kaldt vann, så kan man godt ha ørepropper i tillegg. Mye varmere enn lue. Kan heller ta av hetta når plaskingen er ferdig, og sette på lua da..
 11. Jeg har vært mye i Sørmarka og Østmarka under elgjakta, og det er ikke noe problem. Om man går inn fra Bysetermåsan så står det oppslag ved parkeringen om hvor det skal jaktes den dagen. Mulig det er sånn ved andre innfarter også? Alle jegere i marka vet at det skal tas hensyn til turfolk.
 12. Har møtt en fyr flere ganger i Oslofjorden som har en gammel forsvarets hvite vinteranorakk påsydd et spruttrekk. Det er et kult oppsett, men selvsagt ikke vanntett i øverste delen.
 13. Er man litt behendig med symaskinen så kan man sy sammen den gamle anorakken med det gamle spruttrekket.. Har sett det gjort med ganske kult resultat.
 14. Det går fint å ettermontere avtagbar finne på alle packrafter. Har nettopp gjort det selv.
 15. Wow, kult! Er det sett fra Bjørn Thomasson? Jeg har/hadde en Brooks tuilik, men den er utlånt og befinner seg et eller annet sted i Østlandsområdet.. Nå bruker jeg en Kokatat cag, som vel kanskje ikke kvalifiserer helt som en tuilik, men som jeg synes er supergod. Når jeg drar til hetta godt går det å rulle med den. Siden jeg bruker våtdrakt så er jeg ikke opptat av å holde meg 100% tørr. Jeg svetter såpass mye når jeg padler at jeg blir ganske våt i en tett tørrdrakt også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.