Gå til innhold

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5 712
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  41

Lompa vant dagen sist Oktober 18

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

4 743 profilvisninger
 1. Gravlys pleier alltid å være med på mine turer i kald årstid.
 2. Nå vet jeg jo ikke hva slags turer du tenker på, men hvis det er under tregrensen så er det en fin ting å ha med en tarp og sette den opp som gapahuk, og fyre bål foran. Varmt og koselig ute ved bålet, og så legger man seg trygt i teltet og holder varmen i soveposen. Da slipper man bekymringer med brenner, og får i tillegg kos med bål.
 3. Lompa

  Pulk drag?

  Nå er jo en tur over innlandsisen på Grønland noe rimelig spesielt da, så det er ikke rart at alle foretrekker taudrag der. Dag etter dag etter dag på flat vidde. Hvis det er en slik tur du skal ta, så ville jeg gått for det samme. Hvis det er til mye forskjellig bruk, så er jeg enig med de over her.
 4. Jeg synes ikke jeg kverulerer. Må nok bli forklart den historien mellom linjene litt tydeligere. Jeg syntes du bagatelliserte dette med å sette opp noen prosentsatser basert på de varslene som hadde fremkommet i media, og så vurdere alvorligheten basert på hvordan du ville følt det. For en som med letthet tar fem armhevinger gjør det kanskje lite å måtte gjøre dette på morgenmøtet foran kollegene, men hva om det er en ansatt som ikke klarer en eneste en? Hvor moro tror du det er om du er en sjenert nyansatt? Bedre enn 10 piskeslag? Ja, milevis, men ikke noe en eneste norsk arbeidstaker burde oppleve. Og jeg synes det er litt rart at du skriver "hvis dette har skjedd", når ledelsen både i Norge og Sverige har beklaget det. Til ditt spørsmål lenger opp om alle disse ulike greiene som har fremkommet er nok til boikott av en hel kjede for å straffe dem, så er mitt svar at jeg synes det er riktigere å legge pengene mine andre steder. (Det stikker nok ikke dypere enn at den dagen jeg skal på tur og oppdager at jeg mangler en gassboks, og XXL er eneste stedet som har åpent, ja da kjøper jeg den selvsagt hos dem...)
 5. Er dette bare et problem for de få de få som faktisk måtte ta armhevingene? Jeg ser det som et problem for alle som jobber på en arbeidsplass hvor dette er en avstraffelsesmetode..
 6. Skjønner hva du mener og det er forskjell på disse tingene, men jeg synes allikevel de to kategoriene dine handler om samme sak, nemlig at de ønsker å ta snarveier i forhold til både skrevne og uskrevne regler i arbeidslivet. Gjennom samarbeidet mellom arbeidsgiverne og arbeidstakerorganisasjonene har vi kommet frem til noen kjøreregler i det norske arbeidslivet som XXL utfordrer. Dersom det er slik at andre må gi opp fordi disse kjørereglene ikke blir fulgt, så er det ikke greit i min bok. Det har jo vært skrevet i flere år om at det er en overetablering i det norske sports- og friluftsmarkedet og det er sånn sett ikke rart om noen må gi seg, men det må skje innenfor arbeidslivets regler. Nå ser det jo ut som XXL sliter. Mulig det er fordi de har satset alt for stort med alt for små marginer, og det er kanskje dette som er grunnen til at man prøver å tyne sine ansatte og ta i bruk ufine og ulovlige metoder? I så fall har de bare seg selv å takke for at de har havnet i den situasjonen de har kommet i. Jeg er glad for at jeg lever i Norge, hvor ufine praksiser blir belyst.
 7. Jeg er helt enig i at dette er et ledelsesproblem. Tror veldig få som søker en jobb et sted kommer med ønske om at man skal knuse konkurrenter, at man skal jukse med førpriser, at man skal utnytte feiltrykk i konkurrenters annonser til å hamstre inn så konkurrentene taper, at man skal måtte straffes med armhevinger når man presterer dårlig, at man skal presses til å jobbe gratis på fridager osv.. Det er en ukultur som ledelsen har skyld i. Hva gjør man når man vil en sånn ukultur i norsk arbeidsliv til livs? Gir kake til XXL? Jeg kan ikke se noen bedre og mer fredelig måte å protestere på, enn å handle andre steder.
 8. Nei selvsagt ikke, men jeg ville bare påpeke at det er rimelig hult å skulle bruke bevaring av deres arbeidsplasser som argument, når de selv feirer at andre mister jobben. Det er fremdeles en konkurransesituasjon der ute, med mange aktører. Dette markedet er under press, og flere må trolig bort. Da er det mitt valg å legge handelen hos dem jeg ønsker å ha, og ikke støtte de jeg ikke vil ha.
 9. Har kjøpt sømtape til klær på Stoff og Stil. Mulig tape til telt er mykere?
 10. På samme måte som de ansatte i XXL glemte å se individene som mistet jobben i andre forretninger som gikk konkurs da de feiret dette på jobben....
 11. Roten fra bred dunkjevle er vel noe av det som er rikest på karbohydrater. De aller første pionerene her til lands holdt til nær fjæra. Fisk, skjell, snegler og sel var viktige. Trolig spiste de også tare. Senere ble reinen og etter hvert elgen hovedkilden til næring.
 12. Er enig i at det ikke er verdens største sak, men for meg er faktisk spillereglene i arbeidslivet en viktig verdi i Norge. XXL har (hatt?) en bedriftskultur som ligger på kanten av disse spillereglene, og da velger jeg andre butikker. Jeg bruker min lille forbrukermakt til å forsøke å endre dem. Ikke allverden til makt, men den føles viktig for meg. Jeg vil vise at det ikke er det samme for meg hvordan de oppfører seg i konkurransen med andre, og i forhold til sine ansatte. Det koster meg null, og det koster dem bittelitt for jeg legger tross alt noen kroner i året på stæsj. (Nå vil kanskje noen si at det koster meg mest fordi XXL er billigere på mye, men jeg er en tilbudshauk som sjeldent kjøper ting til full pris, uansett. Alle sesongvarer kommer på salg en gang i løpet av året.) Om andre har like dårlig bedriftskultur er mulig, men nå har jeg fått greie på at de har det på XXL, og da agerer jeg etter det. Hvis jeg får høre at det er like ille på Sportslageret, så får ikke de heller pengene mine. -Og kommer det frem at XXL faktisk har tatt ting innover seg og skjerpet seg, så kommer jeg gjerne tilbake. Men når (alt det) er sagt, så fordømmer jeg ikke folk som handler der. Det blir som den flyskamgreia. Noen blir veldig provosert av begrepet fordi de føler at andre prøver å påføre dem skam, selv om det ikke er intensjonen til vi som faktisk føler det. Ja, jeg kan ønske at vi alle flyr mindre, men det er ikke min jobb å gi folk skam for det.
 13. Jeg bruker mine Scarpa Maestrale både i bakke og på tur. Pass bare på at du kjøper et par som passer i alpinbindinger. Mange randostøvler har for liten vinkel i ankelen til å være gode i bakken. En fordel med randostøvler i bakken er at man kan åpne låsen til gåmodus veldig lett, og det er duperdigg å slappe av i heisen uten å måtte stå med vinkel i kneet. Hvis du skal på messa til Sportslageret får du god hjelp der.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.