Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 633
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  28

Lompa last won the day on Desember 9 2016

Lompa had the most liked content!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

1 765 profilvisninger
 1. Til dette med halvsåler. Ikke nødvendig å kjøpe dedikerte slike. Kan like godt bare klippe en gammel såle i to, og evt bygge den opp litt ekstra. En annen sak er når gnagsår på hælene først har oppstått så er det en stor fordel å ha hælløftere. Da tråkker man rett ned i sålen i bakkene, i stedet for å belaste hælene.
 2. Gamasjer mot huggormbitt

  Frykt er en høyst reell ting for de det gjelder, og fortjener å bli tatt alvorlig. Jeg hadde gått i sportsforretningen og sett etter noen skikkelig stive gamasjer. Noe ala denne typen: https://www.oslosportslager.no/produkt/outdoor-research-expedition-crocodiles-gamasjer-unisex-36007.aspx Om man da har en sko som går over ankelen, og i tillegg buksa nedi gamasjen, så bør det vel være omtrent umulig å bli bitt.
 3. Lufting i telt for bruk på vinter?

  Det fins flere sesonger enn bare snøvær og myggvær.. Jeg åpner ofte myggnettingen hvis det ikke er mygg. Det gir bedre lufting.
 4. Kjøp av pulk?

  Det ligger en acapulka på bruktmarkedet her nå.. Veldig gode pulker, og suverent det beste draget, etter min mening.
 5. S: Fiskebøker

  Det meste av det som er avbildet er faktisk igjen, bortsett fra Fiske i Hedmark. Bare å komme å hente. Tar adresse osv på PM.
 6. S: Fiskebøker

  Er litt igjen. En del forsvant til en nabo.. Ikke så mye fiske igjen. Kan se i ettermiddag.
 7. Jeger men allikevel være glad i dyr ?

  Jeg har jaktet i over 30 år, og alle mine jaktkamerater er det jeg vil karakterisere som dyrevenner. De er glade i dyr, og har respekt for det de gjør. Dette gir gode jegere, fordi man blir en bevisst jeger. Man vil holde igjen skudd hvis det er fare for å skadeskyte, for eksempel. Gir man blaffen i dyret så er sjansene større for at man ikke tar avlivingen like nøye. Jeg har større problemer med å forstå folk som er motstandere av jakt, men allikevel kan spise kjøtt fra allslags dyr som har stått hele livet i fangenskap. Lykke til som jeger.
 8. Kondens i telt

  Kondens dannes på laget der varmt og kaldt møtes. Å ha et ekstra underlag mot snøen vil øke isolasjonen, og det er ikke like stor temperaturforskjell. For å tørke opp kondensen i innerteltet kan man rydde plass til brenneren noen minutter og sprengfyre inne før man flytter den ut igjen.
 9. Valg av fjellskipakke

  Jeg stemmer med Tessatroll. Nansen er bedre enn Ingstad både bortover og nedover, til tross for at Ingstad har mer bæreflate. Forholdet mellom innsving og lengdestivhet på Ingstad gjør at den ikke er god å svinge. Til den skisserte bruken ville jeg gått for Nansen om det er Åsnes du skal ha. Fischer E99 er lettsvingt og fin i den nye varianten, og deres kortfeller fungerer bedre enn Åsnes'. Har ikke prøvd E109, men om den har hatt samme utviklingen som E99, så kan den være en spennende ski. Ville gått for Nansen/E99 og en stiv BC-støvel.
 10. Ny Ally 16,5 DR ferdig montert

  Jeg har et par små hull i duken etter plasttappene. Det kan skje om man dunker borti bredden mens tappene stikker ut. Har ikke giddet å montere om hvis stanga har havnet feil et sted under arbeidet.. Slik jeg forstår det, skal stanga ligge mot den svarte plasten, og ikke direkte mot aluminiumen på spantet. Da vil aldri tappene komme borti duken.
 11. Klassikeren Mount Hector (3394m)

  Misunnelig, på den gode måten! Det var vel ikke det legendariske Banff Springs Hotel du jobbet på?
 12. Brenning av ting på bål

  Tenker man CO2-regnskap, så er det å brenne bål laangt bedre enn å fyre med gass eller bensin. Ved som ligger i naturen avgir samme mengde CO2 mens den råtner som den gjør når den brennes. Det vil si at man fyrer på en kilde som allikevel er i kretsløpet. Gassen du fyrer med på tur er hentet ut fra karbonlager under bakken, og gir altså en økning av CO2 i atmosfæren. Skal man tenke utslipp, så er altså bålfyring å foretrekke. Ikke produserer det avfall heller, i form av tomme bokser.
 13. Hvis du skal bytte til Switchback senere, så bør du kanskje tenke på hvor denne er hengslet når du monterer? Ligger ikke hengslen en cm foran hullene eller noe sånt? Veldig irriterende hvis ikke bakskien "henger" skikkelig i gåmodus.
 14. Voile 3-pin gnager på Crispi Svartisen

  Jeg går alltid uten wiren, og tar den bare med om det er noen skikkelige bakker som skal forseres. De fleste utforkjøringer gjøres også uten, fordi jeg ikke gidder å styre med å ta dem på.
 15. Voile 3-pin gnager på Crispi Svartisen

  Langt bedre at de er en mm for store enn for små.. Dette går seg til, og den slites til den passer akkurat om du ikke vil gjøre noe med gummien selv. En sprut med silikonspray letter friksjonen og stopper knirkelyd. Er det hodet på "nagla" til kabelfestet som gnager i skoen? En annen sak er at du kan sette ei kraftig tang på hver side av bindingen og bøye dem ørlite fra hverandre.