Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 674
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  29

Lompa last won the day on Mai 22

Lompa had the most liked content!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

1 838 profilvisninger
 1. Eggenudler - er det noe til mat

  En pose nudler, noen biter spekepølse oppi, sammen med en god klatt smør (og et sammenpisket egg hvis man har), så er det et helt greit lite måltid.
 2. Hadde ikke sett denne ideen med skjærefjøl. Er helt enig i at det er en god ide, og bedre enn klossene. Tror jeg ville valgt å ha den i to deler med en cm opphold midt under skoen, så blir ikke skien for stiv.
 3. Hvordan stille inn bremse på snelle?

  Ved vanlig ferskvannsfiske så stiller jeg snella sånn at jeg kan dra av litt snøre uten for mye bry. Det er for eksempel greit om jeg vil justere hvordan sluken henger før kast. Har den aldri så stramt som halvdelen av bruddstyrken på snøret. Det er ikke nødvendig for å kroke innlandsfisk. For å "sette kroken" er det bare å løfte stanga, så går den mer enn dypt nok inn. Mange røkker alt for hardt og fort, og napper kroken ut av kjeften på fisken. Det er bedre å ha bremsen litt løs, og så stramme, enn motsatt. Ved havfiske har jeg den nok hardere, mer som Ørud beskriver. Men ikke for hardt her heller, for det er greit å kunne gi snøre om man sitter fast i bunnen, uten at det er fare for at utstyret røskes ut av hendene før jeg har fått justert bremsen.
 4. Jeg tror jeg ville valgt en lett fjellski som også går i spor, og brukt en 10mm oppbygningsplate under den ene bindingen. Ville valgt BC-bindinger. Det bør være mulig å modde en sånn plate for å få den til å passe skruehull fra BC. https://www.oslosportslager.no/produkt/rottefella-oppbygningsplate-10-mm-5748.aspx?nosto=productpage-nosto-1
 5. Syklister fritt vilt?

  Jeg er syklist, bilist, gående og motorsyklist. I løpet av ei uke ser jeg trafikken på flere måter, og jeg prøver å være bevisst på ikke å sette mine medtrafikanter i bås. "Syklister en sånn", "taxisjåfører er sånn", "bilister er sånn".. Noen i alle grupper oppfører seg dårlig i trafikken. Jeg tror at forholdene hadde bedret seg om man hadde behandlet alle som individer, i stedet for å sette dem i båser som er fulle av fordommer.
 6. Hjelp og innspill til valg av stang

  Nå er jeg litt usikker på hva "drag" betyr, men må vel ha noe med bremsekraft å gjøre? Det er uansett nok bremsekraft i ei 1000-snelle for bruk med de linetykkelsene man har for å kaste langt med lette sluker. Dess kortere stang, dess større krav til jevn gange i bremsen, fordi stanga ikke demper like mye av rykk i utras osv. Men skal du i sjøen med den, så er det klart at det er greit med litt større greier.
 7. Hjelp og innspill til valg av stang

  Åtte fot er ei kort stang, og jeg lurer da på hva du skal med ei 2500-snelle? Blir ikke den stor på den stanga? Til ferskvann synes jeg at sånn ca 3-15 gram er god vekt, og minst ni fot. Da kaster man spinnere og lette agn lengst. Ikke minst om man skal prøve mark innimellom. Det er også mye bedre å kjøre fisk på ei lengre stang.
 8. Adkomst fiske Nordmarka

  For kveldsturer så tar jeg gjerne bilen med sykkelen inni opp til Movatn. Mest småfisk der, men det tar bare 15 min å sykle inn til Ørfiske, hvor det fins brukbar ørret. Det tar vel 10 min å gå over til Langdalsvann. En annen mulighet er å sette bilen på Hammeren i Maridalen (i krysset før kirkeruinen), og sykle opp veien mot Kikut. Det er fint fiske i Rottungen, og det kan være bra i Gåslungen. Om man vil ha en litt lenger sykkeltur, så kan du sykle videre opp til Bjørnsjøen, og aller helst inn til Gørjene. Da er du ved en skikkelig ørretperle.
 9. Ny fiskestang med feil

  Kork er et naturlig materiale, og fantastisk godt å holde i. Det funker på varme og kalde dager, på våte og tørre hender, og det er fantastisk levende og godt å holde i. Jeg skal aldri ha noe annet enn kork på mine fiskestenger. Kork er som livet selv, fullt av sprekker og slett ikke perfekt, men allikevel helt nydelig.
 10. Nortik Trekraft

  Det er noen tråder her på forumet om dårlige erfaringer med Amfibi, så hvis du skal bruke såpass mye penger så ville jeg forsikret meg om at de har på lager, og aller helst kjøpt direkte i butikk.
 11. Ny fiskestang med feil

  Enda ett argument for å handle i butikk.. Jeg vil vel si at det kommer an på hvilken stang det er. Er det dyr Speedmaster så hadde jeg klagd. Litt mer usikker hvis det er en rimeligere Beastmaster. Kork er et levende materiale med litt sprekker i, og de rimeligste stengene får ikke førstesorteringen..
 12. Mount-Everest-graham.jpg

  Hvis man tar pappen av vindunken kan man kalle det drikkesystem. Da funker det bedre i de lange oppoverbakkene.
 13. Vondt i bestemmelsen. Mogen eller Mårbu

  Ja det blir langt når man skal gå en omvei som det der... Hvorfor i all verden skal man gå til Lågaros? Over til Geitvassdalen er ikke så mye lenger enn opp til Vollevatnet, som er beskrevet over her. Og mer lettgått.
 14. Vondt i bestemmelsen. Mogen eller Mårbu

  Visst er det fint langs Kvenna, men det er ikke ueffent å gå fra Mårbu og inn til Geitvassdalen heller.. For fiskets del ville jeg nok foretrukket det.
 15. Hiking route Jotunheimen in Summer

  And you start 1000 meters higher..