Gå til innhold

Lompa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  5 644
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

Lompa vant dagen sist August 9

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

4 649 profilvisninger
 1. Du blir vant til det. Jeg har ikke hatt følelse i tre tær de siste 10-15 årene (nevropati). Gled deg til vinteren, da har du to tær mindre å bli kald på..
 2. Ta med Fjellreven på lista også. Jeg har flere telt, men det teltet som er mest i bruk både sommer og vinter er et Fjellreven Akka (tunneltelt). Hvis du skal ha ett allroundtelt ville jeg ikke gått for et telt med stormmatter. Det kan bli for lite lufting om sommeren. Hvis du uansett skal investere i et vintertelt, ville jeg kjøpt ett som funker bra også om sommeren. Så kan du kjøpe et lettvektstelt i tillegg senere. Følg med litt på Finn, så kommer det stadig bra muligheter.
 3. Takk for lenke! Jeg trodde de brukte Nikwax, som er uten PFC. Må sjekke litt mer.
 4. Og de produseres uten miljøgiftene som er i GoreTex og andre membraner!
 5. Dette er jo bynære områder, så det er vanskelig å komme helt bort fra folk uten å gå et stykke. En mulighet er å kjøre til Ask i Gjerdrum og så kjøre inn i Allmenningen (bomvei). Fint å campe ved Buvann, men du kan vel ikke ha teltet stående der i dagevis..
 6. Lining er enklere med en kano som har litt kjøl (men jeg er helt enig med Espen Ørud i at jeg ikke ville ha det i elv). Det er lettere å få en kano med liten kjøl til å "få tak" i strømmen, og dermed gå litt lenger fra deg. Når det gjelder de to Ally-variantene, så vil jeg tro det går ut på ett.
 7. Det går helt fint. Når jeg er alene i kanoen sitter jeg uansett litt lengre frem enn om det er to i den. Du trenger jo ikke ha setet i foran når du er ute alene, og da er det plass til mye bagasje langt frem.
 8. Jeg har Ally 15, og den er full med to voksne og deres bagasje. To store hunder i tillegg ser jeg som helt urealistisk. 16,5 går greit å padle alene.
 9. Etter hvert kan det bli litt tungvint å finne den nye lenken. Kunne den vært festet øverst i denne tråden? Kartet er veldig fint!
 10. Man kan ikke helt sammenligne bærplukking og fiske. Regler om jakt- og fiskeretter går tilbake i alle fall til middelalderen, og det samme gjør rettigheter til fri bærplukking. Hvorvidt grunneier burde ta betalt er en helt annen sak.
 11. Det er mye mulig, men jeg synes det er enklere å forholde seg til hva folk skriver enn hva man antar de mener.
 12. "Hey, jeg fikk jo ikke bruk for den varme genseren min. Den lar jeg ligge på neste tur.." Jeg snakker om sikkerhetsmarginer. Man kan bli skadet og må tilbringe noen flere netter ute enn man hadde tenkt. Man kan oppleve allverdens uforutsett der ute. Du rådet vedkommende til å kaste ut alt man ikke brukte på den siste turen, bortsett fra regntøy og førstehjelp. Vel, da har man ikke noe å gå på om uhellet (eller ulykken) er ute. Dette mener jeg er et farlig råd å gi.
 13. Dette synes jeg er et direkte farlig råd å gi. Man bør ha litt marginer i tilfelle uforutsette hendelser. På en normaltur vil ikke disse marginene bli tatt i bruk. Med dette pakkerådet vil man fjerne sikkerhetsmarginene. -Men jeg er selvsagt enig i at det å tømme sekken og evaluere innholdet er en god ide.
 14. Jeg har en billig firedelt glassfiberåre som fulgte med pakka da jeg kjøpte den. Aner ikke fabrikat.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.