Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 613
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  28

Lompa last won the day on Desember 9 2016

Lompa had the most liked content!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

1 680 profilvisninger
 1. Sportsnett har halv pris på skitrab for tiden. De selger Transalp til 2000 også.
 2. Vann på tur

  Det handler vel om vurderingsevne når det kommer til vann, som til alt annet når man er ute på tur. Om å se på bekken som renner, og ha en liten tanke i hodet om det kan ligge noe oppstrøms som kan gi problemer. Normalt gjør det ikke det. En rennende bekk i norsk natur renser seg selv. Men det kan være spesielle tilfeller, for eksempel om det er harepest eller sykt mye lemen. Da bør man gå til de bekkene med litt større vannføring. Vann med breslam bør også unngås. Jeg synes det er viktig å ikke gjøre dette for vanskelig. Vi tar automatisk hensyn til massevis av greier hele tiden mens vi er på tur. Vi gjør vurdering av bratthet, underlag, gode raste- og teltplasser, vindforhold osv.. Vurderingen av vannet hører sammen med alt dette. En annen sak er dette med lettpakking, som vi alle er så opptatt av for tiden. Vann er noe av det tyngste man kan bære med seg. Å drikke når jeg passerer en bekk er min enkleste måte å kutte vekta i sekken på.
 3. Lettpakking vinterstid

  3-6 timer på ei grop er kanskje nødvendig om man må hakke seg gjennom is, men jeg pleier sjeldent å bruke mer enn en halvtime til en time om jeg har en brukbar skavl med greie arbeidsforhold. Har man bra fall fra gropa, er ikke jobben så stor med å kaste ut snøen. Om man bruker litt tid med søkestanga så sparer man mye tid ved gravingen.
 4. Vann på tur

  Da jeg var liten lærte jeg av min far at man ikke skulle krysse en bekk uten å drikke av den når man er ute på tur. Det har jeg levd etter i over 50 år.
 5. Kjøpe sluker på nett

  Spinnerne til Biltema er noe ræl.
 6. Objektiver på tur

  Vanskelig dette, å diskutere brennvidder, når det tydeligvis er ulike størrelser på bildebrikker ute og går..
 7. Hjelp til valg av 3manns telt

  Fjellreven Akka shape til 3000 kroner..? Ikke noe å tenke på. Kjøp! Topp kvalitet i materialer, bra vekt og funksjonell utforming.
 8. Kjøpe sluker på nett

  Fiskeutstyr er sesongvarer som tas inn og ut av butikk etter sesongene og kommer derfor alltid på salg. Jeg kjøper sjeldent noe som ikke er på halv pris i norske butikker, bortsett fra snøre og makk, for det er ferskvare.
 9. Du skal ikke heller bytte til en ski som er bedre for nedturen da? Jeg har Ingstad med 3-pin og plater, og Scarpa T4. Ingstadskien har etter min mening for mye innsving kombinert med for stivt midtparti. Dette gjør at skien ikke kan lage en jevn bue når den settes på kant. De går greit å slædde en "old school" telemarksving med, men om man skal prøve å bruke innsvingen til å "carve" med, så funker det dårlig. -Og da forsvinner liksom poenget med å bytte bindinger. Vurderer å kvitte meg med dem, for de blir stort sett bare stående i kjelleren.
 10. Anbefaling av softshellbukse

  Vet ikke om de aktuelle buksene, men generelt er Norrøna korte i beina (er selv 199). Det er bare de modellene som har betegnelsen "long" som er mulige med våre lengder. Fjällräven og Bergans har etter min mening bedre passform for lange folk. Har prøvd utallige Norrønabukser, og skal jeg ha dem lange nok, så er det plass til dama også oppi..
 11. Jeg har sånn. Det er en liten, tynn plate i aluminium som sitter mellom bindingen og skien, og hvor det stikker ut et "øye" litt skrått foran. Den lå i pakka da jeg kjøpte bindingene. Vet ikke om dette er uvanlig, for det er det eneste paret BC-bindinger jeg har montert selv.. Når det er sagt, det skal mye til å miste en ski ved fall, så jeg har aldri engang vurdert å bruke dem..
 12. Breen på Finse

  Man trenger ikke gå over Hardangerjøkulen. Det er en veldig fin tur rundt.
 13. Lettpakking vinterstid

  En måte å redusere vekten vinterstid, er å kutte teltet og belage seg på snøhule (i områder hvor det er mulig). Da kan man ta med en vindsekk til nødly, og greie seg med relativt moderat sovepose. Om man graver kantgrop, så trenger man ikke bli så svett og fuktig i prosessen. Det er nødvendig med ei snøsag (alternativt vanlig sag)..
 14. Hvordan preparere treski

  Ah, gode minner. Nå føler jeg meg sjukt gammal!
 15. Hvordan preparere treski

  Kult! Mitt største ønske var Splitkein-ski med plastsåle. Sånne som Johan Sætre hadde. Min far var gnien så jeg fikk ikke nye ski, i stedet ble det kjøpt inn plaststoff til å legge under de gamle Kongsberg-skia. Disse ble så glidet med bilvoks og polert etter alle kunstens regler. Det ble faktisk ikke så verst.