Gå til innhold

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5 861
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  45

Lompa vant dagen sist 30. mars

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

5 386 profilvisninger
 1. Er enig i at 8x er grei forstørrelse til formålet. Det er nevnt både 22 og 42 i lysåpning. Jeg ville kanskje valgt en i mellom. 8X32 er den som oftest blir med meg på tur. Den er fremdeles ganske kompakt, men man ser bedre i den. Jeg ville i alle fall ikke valgt 8x22 i den priskalssen. Heller da 8x42, selv om den blir litt større og tyngre. Jeg håper ikke du synes det er frekt å si, men 1300 er i laveste laget for å få en god kikkert, og om man velger en 8x22 i den klassen så blir det etter min mening både dårlig lysstyrke og snevert synsfelt. Objektivdiameter 22 setter også større krav til objektivet for å få god skarphet, og da bør man opp i en høyere prisklasse. -Er nå min mening da.
 2. Nei, men det er stort. Tror Berganssekken er litt større. Det var så godt svar jeg hadde akkurat nå.. Det kan vel googles frem, evt bruke søkefunksjonen her på forumet. Vil tro dette er diskutert mange manger.
 3. For meg dovner beina av det tykke hoftebeltet til Bergans. Det må testes før kjøp. Andre liker dette veldig godt. Både Recon pack og Powerframe er jo tunge sekker, men om du legger en dufflebag til vekta på Eberlestock sin, så er ikke forskjellen like stor lenger.. Når det gjelder sidelommene på Recon Pack, så er dette fullt ut effektivt volum da de sitter helt utenpå sekken og kan romme like mye om sekken er stappfull eller tom.
 4. Ikke vanskelig å finne steder å være alene, men bålbrenning bør man være veldig forsiktig med med nå. Hvis jeg skal være alene ikke så langt fra byen så tar jeg med sykkelen til en av de vanlige innfartsstedene og sykler et stykke innover. Hvis man da parkerer sykkelen og går noen minutter fra veien vil man alltid kunne finne steder for seg selv. Folk er flokkdyr og har generelt lite fantasi.
 5. Låner gjerne bort, men da får de som regel ikke det beste. Når jeg har lånt bort telt/lavvo så tar jeg gjerne noen kontrollspørsmål for å sjekke kunnskapsnivået. Har flere ganger hatt prøveoppsett av telt med de som skal låne. Da får man sneket inn meldinger om hva man selv synes er viktig. Junior kan låne hva hun vil, for gevinsten er økt turglede for henne. Om noe skulle bli skadet så tar vi en gjennomgang, og så setter jeg det på kontoen for læring for henne. Hun skjønner også hvilket utstyr som jeg er forsiktig med.
 6. I tillegg til dette så har hjelpekorpsene store ressurser i beredskap hver påske. Dette er materiell og folk som det er behov for andre steder nå.
 7. Viktig å ikke oppbevare dununderlag rullet sammen hardt. Har du prøvd å la det være oppblåst en tid, og så riste dunet rundt?
 8. Altså, vi er inne i en stor, nasjonal dugnad nå. Det handler om to ting: 1: å ikke spre smitte, og 2: ikke risikere å belaste helsevesenet mer enn absolutt nødvendig. Derfor ble hytteforbudet innført. Nå er påska nært forestående, og dette med telting er etter min mening akkurat det samme som hytteproblematikken. Telting vil ikke konsentrere fjellturistene like mye som hytting, men er det noe bedre å ha folk spredt utover hele fjellheimen? Nå som alle turistforeningshytter og private hytter er stengt må vi anta at det er mange flere enn vanlig som vurderer telt som et alternativ denne påska. Hjelpekorpsene vil heller ikke ha den vanlige påskemobiliseringen i fjellet. Beinbrudd og ymse skader vil komme hvor enkelte får behov for hjelp. Været kan bli helsikes dårlig. Turfolket kan altså risikere å belaste helsevesenet og beredskapen i en tid det absolutt ikke bør forekomme. Kall meg gjerne moralpoliti, det lever jeg veldig greit med. Vil man absolutt dra langt avsted på telttur så er det i mine øyne å ikke ville være med på dugnaden.
 9. Dette blir jo veldig spennende å se i ettertid. Sverige har valgt den modellen du beskriver, og våre to land er ellers så like at det er veldig sammenlignbart. Norge har valgt en strategi, så nå er det viktig å holde seg til den.
 10. Jeg tror at ideelle organisasjoner generelt tenker mye mer bedriftsøkonomisk nå enn de gjorde tidligere. Det er flere og flere blåruss i styrerommene, og slike tåler ikke å se uvirksom kapital. Det gjør at marginene stadig blir mindre, og at det tenkes mindre på å ha en buffer for magre år.
 11. De fleste kuppeltelt må man sette opp med innerteltet først. I pissregn rekker det å bli ganske vått inni før ytterteltet er kommet på plass. Kuppelteltene har som regel også mindre fortelt. I regnvær (og om vinteren) er jeg ikke i tvil om at jeg foretrekker tunnelteltet. På sommerturer hvor vekt er viktig så blir gjerne kuppelteltet med.
 12. Det er alltid mulig å finne smutthull, men er dette tiden for å lete etter slike? Jeg synes man kan ta en liten sjekk med seg selv: Hva er formålet med de restriksjonene vi er pålagt? Hva er formålet med de oppfordringene vi har fått om ikke å reise? Hvordan passer den aktiviteten jeg har lyst på sammen med disse formålene? For meg ender den skisserte turen opp akkurat på samme sted som en hyttetur. Skal de som har hytte på Ble bli nektet å dra dit, mens de som vil ligge i telt samme sted få lov?
 13. Dette er blitt en sånn søringgreie, og det er helt misforstått å tro at man kan fikse dette med å sette opp en meksikansk mur. I Tromsø innrapporteres det nå flere smittede med ukjent smittekilde. Det skal altså være greit å reise Tromsø-Bardu, men ikke Oslo-Bardu? Det lages falsk trygghet gjennom å si at "vi stænger bare for søringa så skal vi nok gå klar her oppe".. Det spiller jo egentlig ikke så stor rolle dette her, for det er fint lite reising mellom landsdelene uansett nå.
 14. Jeg bruker støvelen enda, og jeg har heller ikke merket noen effekt av den spennen. Fin løsning med den forlengede borrelåsen.
 15. Hva slags underag må det være for at man skal kunne bruke sånn trekker chair?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.