Lompa

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  4 885
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

Lompa vant dagen sist Mai 22

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

2 222 profilvisninger
 1. Jeg prøver å få minst ei natt i snøhule hver vinter. De siste årene har jeg lært meg å bygge kantgrop, og det har redusert tiden til en fjerdedel av det å grave ut hule, i tillegg til at man ikke trenger å krype rundt i snøen. Det tar ikke mye lenger tid enn å sette opp telt og bygge en litt solid levegg. Litt lenger om man bygger den veldig stor og fin.. Det er lurt å øve seg, og det blir suverent fint og stille inni der mens vinden raser utenfor. Husk sag!
 2. Skikkelig varm ulltrøye

  Jeg er fra en landsdel selv, så jeg forstår vestlendinger helt fint..
 3. Multifuelbrenner og støy

  Jeg har klar blå flamme hele tiden fra Colemanbrenneren.
 4. Skikkelig varm ulltrøye

  Dette er etter min mening Devolds største problem (sammen med Ulvang). Glippe i ryggen. Buksene er litt for lave og trøyene litt for korte. (De har vel målt på kortvokste Vestlendinger som egentlig er avhoppede spanjoler fra seilskutetiden..) Hilsen mann, 199, tynn som en spiker. Redigert: Ser at andre lange menn oppfatter det annerledes. Mulig ulike modeller har ulikt snitt?
 5. Multifuelbrenner og støy

  Jo, så man må være obs på bruken. Som med alle brennere. Stillebrennere er kanskje verre enn bråkerne? Hva skjer for eksempel med CO når man setter på slike dempere som er diskutert over? Jeg vil forvente at det gjør at det oppstår mer ufullstendig forbrenning.
 6. Multifuelbrenner og støy

  Coleman 442. Ingen ekstra flasker, ingen forvarming og ingen bråk. Alt-i-ett-brenner som alltid virker.
 7. Skikkelig varm ulltrøye

  Jeg kler meg å samme måte om jeg skal gå langtur på ski med litt intensitet, som når jeg skal jobbe i skauen. Innerst bør man ha et fukttransporterende lag som får svetten bort fra kroppen. Så kan man ha et lag ull utenpå der, som holder varmt selv om det er fuktig av svette. En syntetisk netting innerst er helt topp. Denne her har to lag i ett, og er suverent god, men man klarer seg like godt med to separate lag. Det kan være mer fleksibelt.
 8. Vedovn i Lavvo vinterstid og vifte

  Jeg har den der greia til å plassere oppå ovnen, men ville aldri tatt den med på tur. Bladene og mekanikken er ganske skjøre greier. Den funker fint, men må ha en helt plan og litt stor flate å stå på.. Finn ei plate å vifte med, så du får satt i gang litt bevegelse i lufta. Like effektivt det, og mye billigere..
 9. Ull eller annen lue?

  Dette er sikkert et flott prosjekt å støtte, men må bare kommentere på dette med at jak-ull puster 66% bedre enn merino. I et strikka plagg så er det så mange hull mellom maskene at det å operere med begrepet pusting blir helt irrelevant.
 10. Det lønner seg å tenke godt (og ærlig) gjennom hva slags turer det skal brukes på. Blir det lange marsjer, så er en lett støvel med stort gåutslag viktig. Skal det brukes også i slalåmbakken, og kjøres hardt så må det til noe litt kraftigere. Det aller letteste utstyret bli gjerne litt "nervøst" å kjøre med, og det bærer ikke i løssnøen. Mange legger seg på en ski med bredde rundt 85-90 mm for allroundutstyr som skal funke sånn "litt til alt". Det ligger en del bra kjøpshjelp for toppturutstyr på Friflyt, men det er dessverre for abonnenter. https://www.friflyt.no/Topptur/Slik-velger-du-riktig-toppturutstyr
 11. Diy felleski?

  Sjekk først at du har ski med trekjerne..
 12. Diy felleski?

  Dette er gjort før. Fellelim er nok ikke tilstrekkelig i lengden. Sjekk Alsgårds metode: https://www.dagbladet.no/tema/smoslashrer-med-mose-og-lyng/65013402
 13. Kamera som kan lades fra USB

  Nei, dessverre. Kjøp et ekstra batteri..
 14. Kamera som kan lades fra USB

  Helt enig! Det er dumt at disse high-end kameraene er såpass skjøre. Det virker nesten som det er et omvendt proporsjonalt forhold mellom optisk kvalitet og mekanisk soliditet. I mitt yrke som arkeolog har vi gått gjennom et veldig høyt antall kameraer. De må tåle juling, og samtidig gi gode bilder i utfordrende lysforhold. Foreløpig er det Canon G-serien som har holdt best, men disse er tunge til turbruk.
 15. Kamera som kan lades fra USB

  Ingen tvil om at mobilkameraer er blitt bedre, men jeg synes det er dumt å forkaste kameraer som Tough og lignende modeller av den grunn. Disse har zoom, og det er en stor fordel å kunne ta bilder med ulike brennvidder. Man kan ikke gjøre alt med et vidvinkelobjektiv, sånn er det bare! Selv om oppløsningen er blitt bedre slik at man kan ta utsnitt, så gir det allikevel et annet perspektiv enn om man velger det samme utsnittet med en tele-zoom.