Bård R

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Gå tur alene i fjellet

  Jeg går ofte alene i fjellet. Tar med godt med utstyr, klær og mat og prøver å ringe hjem en gang om dagen (så sant det er mobildekning). Og jeg går alltid med staver når jeg går alene. Holder bedre balansen med staver, spesielt hvis det er glatt og ulendt.
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tur til Skrivarknuten nord for Bortelid i Åseral kommune. Fin tur og et flott rundskue på toppen, 985 m.o.h. Greit å gå i terrenget.
 3. Setesdal Vesthei og Bossbu

  En tur til området rundt Bossbu er absolutt å anbefale. Skal oppover dit om et par uker selv. Tror det er enkelte vann med god fisk, men er ikke helt kjent med dette. Mener å huske at det er bra fisk i vannene ved Augunstjørn, på veien mot Svartenut. Men det er 3-4 år siden jeg fisket der. Ellers er det en del småfisk i vannene i Setesdalsheiene. Vet ikke hvordan fisket er innover mot Rjuven. Fiskekort kjøper du på vafa.no Uansett er dette et fantastisk fjellterreng rundt Bossbu, selve indrefileten for oss sørlendinger. Parkerer du på Berg er det ca. 5 timer til Bossbu. En god del stigning første halvdel, men tar du det med ro i bakkene går det greit. God tur og takk for flott blogg, den følger jeg stadig vekk. Har også planer om en tur i Etnefjellene når tiden strekker til. Har vært en snartur på Blomstølen for et par år siden, men drømmer om å utforske mer av Etnefjellene. Virker spennende og flott.
 4. Søndag 21. juni gikk jeg opp slalombakken og videre T-løypa innover. Jeg gikk til Finndalsfjellet som ligger forbi Skrivarnuten. Det var en veldig fin tur og det var ganske tørt i terrenget. Traff på noen mindre snøflekker ved Skrivarnuten, men ingen problem å gå over eller rundt. Lenger nord var det mer snø, men det var fullt mulig å gå lenger enn jeg gjorde. Om man kommer helt til Gaukhei er jeg usikker på, men sannsynligvis med litt omveier. Hør med Turistforeningen hvis dere har tenkt dere så langt. Det er flott i fjellet nå. God tur Et par foto tatt fra Finndalsfjellet. Ett sørover mot Skrivarnuten og ett nordover mot Glymsknuten og toppene rundt Gaukhei.
 5. Bortelid - Gaukhei er en flott tur, men ganske lang og i en del ulendt terreng. Bl.a. tung stigning i starten med alpinbakken osv. kan bli litt tungt for barn så deling i to etapper er lurt. Gaukhei er en flott hytte med god plass. Turen videre til Josephsbu anbefales, den er lett og grei i fint terreng. For noen år siden gikk jeg med 9årig sønn fra Sirdal til Ljosland. Vi gikk ruta Dunsen-Kvinen-Josephsbu-Gaukhei-Langevatn/båt til Ljosland. En av de beste turene vi har hatt, veldig bra også for barn med relativt korte etapper. Jeg skal til Bortelid nå i helgen og skal innover langs turistløypa. Blir spennende å se på snøforholdene. God tur til Setesdalsheiene, husk fiskestang!