Jump to content

Bård R

Aktiv medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bård R last won the day on April 15 2019

Bård R had the most liked content!

About Bård R

Recent Profile Visitors

1,283 profile views

Bård R's Achievements

 1. Fin tur i Bergen vest på søndag. Spelhaugen, Viggohytten, Gravdalsfjellet, Damsgårdsfjellet, Olsokfjellet, Nordnæsdalen og tilbake til Spelhaugen. Vått og sleipt i terrenget, men likevel en herlig tur.
 2. Fin tur til Svartenut turisthytte fra lørdag til søndag. Ikke noe varme å snakke om. Vind fra nordvest og på med lua. Likevel en flott tur, som det pleier å være til denne hytta i Setesdalsheiene. Tok inn fra Evardalen der det var litt vått i myrene. Tørrere og bedre løyper etter hvert. Brukte rundt fem timer hver vei. På hytta var det lite folk og stille og rolig. En flott tur i et vakkert fjellområde. Kommer snart igjen.
 3. Langhelg i Bergen. Da må man selvsagt på byfjellene. Fint på Løvstakken i dag. Opp fra Melkeplassen og retur samme vei.
 4. Herlig med vår i skauen. Her fra Klepp i Birkenes, Aust-Agder. Fin tur på omlag tre timer.
 5. En flott tur til Rjukanfossen i Tovdal i Aust-Agder på søndag. Vi kjørte helt inn til den innerste gården Dale, der det er grei parkering. Deretter er det ca. 3 km på god sti inn til Rjukanfossen. Stien går i et flott terreng og minner litt om vestlandsnatur. Høye og bratte fjellsider og elva med mye vann og enkelte stryk nedenfor. Rjukanfossen hadde ganske stor vannføring og var et flott skue. Det var en del folk på stien innover, så det er tydelig at dette er et populært turmål. Fossen er også en del av Årdalen naturreservat og innover videre fra fossen er det skikkelig villmark. Dit får vi dra en annen gang.
 6. Fin tur til Himmelsyna i går. Himmelsyna er et flott utsiktspunkt på grensen mellom Evje og Hornnes, Birkenes og Froland kommuner i Aust-Agder. Toppen ligger i Froland 649 m.o.h. Vi tok turen fra Høgås i Evje, en fin tur i variert terreng.
 7. Et døgn i Setesdalsheiene. På fredag gikk jeg fra Evardalen til Svartenut turisthytte. Overnattet på hytta og retur samme vei neste dag. Ca 13 kilometer hver vei. Det gjorde godt. Flott natur, lite folk, tørt i terrenget og nesten ikke snø igjen.
 8. En liten dagstur i Setesdals vesthei i går. Gikk inn fra p-plass ved Øyuvsbu turisthytte ved Brokke-Suleskardveien. Tok til venstre sørover langs Øyuvsvannet til Øyuvsløkene, Deretter oppover langs Ivlungsåni til nederste Ivlunsvatn og tilbake igjen T-stien til Øyuvsbu og parkering. Setesdalsheiene viser seg fra sin beste side. Flott landskap, hvite snøflekker og blått vann. Lite snø igjen i nesten 1000 meters høyde, men ganske fuktig i terrenget og vann i bekkene. Prøvde også fiske, men ingen fangst denne gang. Likevel en flott tur.
 9. Hvis det holder seg like kjølig som nå spørs det om ikke Langeid-Gaukhei-Øyuvsbu-Langeid har for mye snø tidlig i juni. Kommer varmen kan det kanskje gå. Det er uansett en fin tur med dagsetapper rundt 6-7 timer. Et alternativ er kanskje å kjøre til Ljosland og gå inn til Lakkenstova, en kort gåtur på et par timer. Hvis du satser på telt er mulighetene mange. F.eks. innover fra Bortelid eller Ljosland, begge steder har DNT-stier. Eller opp i Setesdal austhei (der er jeg ikke kjent) Bildet under er tatt fra Vardeheia på Bortelid i Åseral søndag 7. mai. 700-800 m.o.h. Fortsatt en del snø, selv om det er bart på toppene og innimellom.
 10. Jeg går ofte alene i fjellet. Tar med godt med utstyr, klær og mat og prøver å ringe hjem en gang om dagen (så sant det er mobildekning). Og jeg går alltid med staver når jeg går alene. Holder bedre balansen med staver, spesielt hvis det er glatt og ulendt.
 11. Tur til Skrivarknuten nord for Bortelid i Åseral kommune. Fin tur og et flott rundskue på toppen, 985 m.o.h. Greit å gå i terrenget.
 12. En tur til området rundt Bossbu er absolutt å anbefale. Skal oppover dit om et par uker selv. Tror det er enkelte vann med god fisk, men er ikke helt kjent med dette. Mener å huske at det er bra fisk i vannene ved Augunstjørn, på veien mot Svartenut. Men det er 3-4 år siden jeg fisket der. Ellers er det en del småfisk i vannene i Setesdalsheiene. Vet ikke hvordan fisket er innover mot Rjuven. Fiskekort kjøper du på vafa.no Uansett er dette et fantastisk fjellterreng rundt Bossbu, selve indrefileten for oss sørlendinger. Parkerer du på Berg er det ca. 5 timer til Bossbu. En god del stigning første halvdel, men tar du det med ro i bakkene går det greit. God tur og takk for flott blogg, den følger jeg stadig vekk. Har også planer om en tur i Etnefjellene når tiden strekker til. Har vært en snartur på Blomstølen for et par år siden, men drømmer om å utforske mer av Etnefjellene. Virker spennende og flott.
 13. Søndag 21. juni gikk jeg opp slalombakken og videre T-løypa innover. Jeg gikk til Finndalsfjellet som ligger forbi Skrivarnuten. Det var en veldig fin tur og det var ganske tørt i terrenget. Traff på noen mindre snøflekker ved Skrivarnuten, men ingen problem å gå over eller rundt. Lenger nord var det mer snø, men det var fullt mulig å gå lenger enn jeg gjorde. Om man kommer helt til Gaukhei er jeg usikker på, men sannsynligvis med litt omveier. Hør med Turistforeningen hvis dere har tenkt dere så langt. Det er flott i fjellet nå. God tur Et par foto tatt fra Finndalsfjellet. Ett sørover mot Skrivarnuten og ett nordover mot Glymsknuten og toppene rundt Gaukhei.
 14. Bortelid - Gaukhei er en flott tur, men ganske lang og i en del ulendt terreng. Bl.a. tung stigning i starten med alpinbakken osv. kan bli litt tungt for barn så deling i to etapper er lurt. Gaukhei er en flott hytte med god plass. Turen videre til Josephsbu anbefales, den er lett og grei i fint terreng. For noen år siden gikk jeg med 9årig sønn fra Sirdal til Ljosland. Vi gikk ruta Dunsen-Kvinen-Josephsbu-Gaukhei-Langevatn/båt til Ljosland. En av de beste turene vi har hatt, veldig bra også for barn med relativt korte etapper. Jeg skal til Bortelid nå i helgen og skal innover langs turistløypa. Blir spennende å se på snøforholdene. God tur til Setesdalsheiene, husk fiskestang!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy