Gå til innhold

Megalep

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Megalep

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Megalep

  Hvilke romslige telt finnes?

  Vi har en gammel Helsport-modell som heter Rago 3. Det er ganske likt Hilleberg Keron 3GT (har hatt det også) i utforming og plass. Ingen problem å være tre voksne på tur i det vinterstid. Det er nok ikke plass til liggeunderlag med ekstra bredde hvis du skal ha tre liggeunderlag, men veggene går såpass rett opp på sidene at hele gulvplassen kan brukes. Lurer på om ikke den modellen som heter Spitsbergen nå er ganske lik.
 2. Megalep

  Hva har du kjøpt nå!

  Da har jeg ryki på nok et kjøp denne sommeren. Grønn Osprey Kestrel 58, prøvepakka i dag og den har gitt et godt inntrykk så langt. 40-literen blir litt snau for helgeturer i telt, og 75-literen blir vel stor og er ganske tung i seg sjøl.
 3. Megalep

  Nødpeiler

  @Øyvind Hellenes , kan jeg spørre hva du tenker er fordelen med Inreach mini kontra SPOT? Jeg har lurt på om jeg skal investere i noe sånt, og hadde i utgangspunktet tenkt på Spot'en. (Håper det er greit at jeg spør i denne tråden, ts 🙂 )
 4. Megalep

  Lifjelltur med storebror

  Jeg glemte gummistøvlene i barnehagen før helga, så han hadde bare halvhøye goretex-joggesko med. De var ganske våte etter turen opp og natta, så jeg foreslo å ta på brød-plastposer utenpå sokkene da vi skulle gå neste dag. Det var han svært skeptisk til, inntil jeg dro en hvit løgn og sa at det var et Lars Monsen-triks - da fikk pipa fort en annen lyd 😄. "Det var ganske lurt å gjøre som Lars Monsen, for da ble jeg varm på beina!" Og så, et godt stykke ned i lia: "Nå vil jeg ta av Lars Monsen. Det klør".
 5. Megalep

  Lifjelltur med storebror

  Helt på tampen av sommerferien fikk vi til en etterlengta (hvert fall for min del) telttur på Lifjell, eldstemann på 5 og jeg. Vi gikk opp fra Jønnbu til Sautjønn innafor Skåråfjellholmen. Turen opp bød på blåbær, ukritisk bruk av kjeks som lokkemiddel og spredte regnbyger. På kvelden kom et tordenvær som gjorde at jeg ikke var helt høy i hatten, men jeg klarte å holde meg sånn noenlunde rolig. Vi spilte yatzy, hadde pannekaker og kakao og leste bok. Ved tvungen, nødvendig tissetur ut i regnet på kvelden sto hverken jeg eller fjelltur høyt i kurs, det var nære på at jeg vurderte å ofre en drikkeflaske. Neste dag våkna vi til skyfri himmel og vindstille. Da vi nærma oss bilen igjen ble det gjentatte ganger proklamert at telttur var gøy, heldigvis. Det jeg har lært av turen, er at så lenge han kan plukke og spise noe, hoppe, balansere, klatre eller leke med vann, er tur helt topp. Å bare gå er visst kjeeedelig, og krever litt ekstra motiveringsinnsats. Jeg håper vi får til flere turer ut over høsten Blåbær fant vi masse av Jeg ammer fortsatt lillebror, og har med pumpe på turer uten han for å lette på trykket. 5-åringen var strålende fornøyd med melk til frokost Kaste stein i vann - en stor underholdningskilde
 6. Megalep

  Hvilke bæresele er du mest fornøyd med?

  Liten bærebaby på vinteren er i grunn ganske praktisk sånn sett ja; ulltøy på begge, på med baby i bæreselen, og så en litt stor jakke eller fler som går utenpå begge. Det blir varmt og godt og beskyttende 🙂 Jeg lånte mannens allværsjakke og dunjakke høsten og vinteren for to år siden, slapp å kjøpe bærejakke. Hadde det til eldste, men fikk det aldri til med ryggbæringa og syntes bæreomslag var mer praktisk når babyen ble for stor for felles jakke. MaM sine er fine, eller man kan sy sjøl. Helt i starten (de første 5-6 ukene ca) kan det være behov for å smalne inn panelet på bæreselen litt, det er enkelt gjort ved å knyte en snor rundt panelet så det snurpes litt. Når babyen sitter med rumpa litt lavere enn knehasene, panelet går fra knehase til knehase og ryggen har lett c-krumming, sitter den godt. Midjebeltet kan festes nesten helt oppunder puppene med liten baby. ååh, nå ble jeg nesten babysjuk...
 7. Megalep

  Hvilke bæresele er du mest fornøyd med?

  Jeg vil anbefale Angelpack (babyselen, ikke toddler) - hvis du er helt sikker på at det er bæresele du vil ha, og vil bruke den fra rett etter fødsel. Det er den formsydde selen som passer best fra de er helt små. Den varer ikke kjempelenge (vi har gått over til større seler fra ca 9mnd her), men det er mye bedre (og viktigere!) med en myk sele som støtter godt når de er små enn en som passer sånn halv-greit til flere aldre. Dessuten er det lett å selge videre uten for mye tap. Angelpack har passe bredt panel, smalere enn mange andre, og er ganske myk, det er den selen jeg har opplevd har gitt best støtte rundt babyen - det nærmeste jeg har kommet sjal- eller meh dai-følelse i en formsydd sele. En annen stor fordel ved magebæring er at skulderstroppene kan krysses bak, det øker bærekomforten. Sånn ellers synes jeg elastisk sja, vevd sjal eller liten meh dai er best til de minste, men det er litt mer knotete på tur med lange sjal-ender. Caboo close er et godt alternativ sånn sett. Seler med spedbarnsinnlegg synes jeg ble bare knot og tull, har prøvd Ergobaby sin. Ergobaby Adapt skal visst også være grei, den har jeg ikke prøvd sjøl. Har båret masse i bæretøy med begge ungene fra de var helt små, både av nødvendighet og kos, hjemme og på tur - det er helt genialt! Og gratulerer 🙂
 8. Megalep

  Hva har du kjøpt nå!

  I sommer har jeg gjort mange innkjøp, men det er flere år siden sist og det meste var til rabatterte priser (prøver å gi meg sjøl mindre dårlig samvittighet...) Warmpeace Viking 300 - kjempefornøyd, har blitt flere netter i den allerede. Exped Synmat UL 7 MW - den ekstra bredden betyr mye for søvnkvaliteten. Eneste aberet er at jeg savner stoltrekket fra gamle-liggeunderlaget, så går nok på et kjøp til etterhvert... Arcteryx Atom LT jakke - digg! Leatherman Squirt P4. Hendig liten sak.
 9. Klättermusen Froste jakke, dame strl S. Kjøpt ny i 2008, pent brukt et par år og siden har den for det meste hengt i skapet fordi den ble litt for liten. Kan brette opp ryggpanelet og gi god lufting. Fin stand, mye bruk igjen! Ønsker 500,-
 10. Megalep

  Ønsker tips til sovepose

  Stemmer i på Warmpeace, jeg har Viking 300 og den er overraskende varm - brukt med åpen glidelås hittil i sommer, vet ikke hvor kaldt det har vært men på over 1200 meters høyde. Jeg er 164 og har short, det funker akkurat fint men hvis jeg var lenger ville jeg gått for Regular. Til 3-sesongs bruk er sikkert Viking 600 et godt valg. Lett å få tak i, og mye pose for pengene. Jeg har Western Mountaineering Apache MF til den bruken og kan hive meg med på Memento Mori sin anbefaling der, men den er vel ikke like lett å få tak i til en grei pris her i Norge - jeg hadde flaks og fikk den på et godt kjøp i USA.
 11. Megalep

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Det var slett ikke verst å våkne opp til denne utsikten idag: Har hatt to netters husmorferie med ei venninne i fjella rett øst for Gaustatoppen. Fant masse molter, og kom tett på et fjellvåk-par ved Tordskyrkje (?). Fantastisk vær, og ingen mygg.
 12. Megalep

  Eiriksbu-Sigridsbu

  Har gått fra Eriksbu i 9-10 tida og til parkeringa ved stulen nedafor Sigridsbu og så kjørt hjem til Grenland til rimelig tid på kvelden, vi gikk jevnt men ikke spesielt fort. Er du sprek funker det sikkert 🙂
 13. Megalep

  Liggeunderlag til barn

  Under oppblåsbare bruker jeg Ridgerest eller 3/4 Z-lite, det holder lenge og de er mye lettere.
 14. Megalep

  Liggeunderlag til barn

  Jeg sov like godt som i senga på Bamse-underlag fram til 20-års alder, skjønte ikke behovet for oppbåsbart. Nå funker det absolutt ikke.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.