Gå til innhold

Megalep

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  70
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Megalep vant dagen sist Oktober 15 2018

Megalep hadde mest likt innhold!

Om Megalep

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Grenland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. https://www.harvestmagazine.no/artikkel/posering-i-friluftslivet - interessant innspill i debatten, verdt å lese.
 2. Var litt kjapp i sportsbutikken på vei til fjellet og raska med meg feil gassboks, en sånn uten gjenger. Dette var solo-tur med påskuddet «lese til eksamen». Vel oppe på Lifjell utpå ettermiddagen ble tabben oppdaga. Heldigvis lå speidernes gapahuk ikke så lang unna, og jeg dro dit i håp om å finne noe brukbart - ved eller noe. Det lå en pakke med mygg-fakkel der som jeg lånte. Det tok lang tid å få kok på vannet, og alt smakte sitrus. På en helgetur på Lifjell med ei venninne hadde jeg klart å ta med tom fyrstikkeske. Vi var et godt stykke inne på fjellet og litt fortvila. Pleier alltid ha filmboks i reserve, eller lighter, men fant ingenting. Heldigvis fant vi 7 stk i førstehjelpssettet, og det holdt akkurat for de to døgna. Aldri fyrt opp brenneren med så stor konsentrasjon før.
 3. I perioden 2003-2009 fikk jeg nye Alfa Walk Queen på garanti hvert år. Var minst 2mnd i fjellet hver sommer, i tillegg til bruk ellers i sesongen, og de røyk i sømmene som var på sidene foran ved anklene og trakk inn vann der, men sålene holdt seg greit. Disse skoa har perfekt passform for meg og trengte ikke gås inn, så i juni hvert år ble det nytt par. Nå har de forandra modellen slik at det ikke er sømmer framme på sidene lenger, vil anta at de da holder bedre. Har Crispi Skarven nå og de virker robuste, men sålene slites fortere. Mykere gummi - bedre grep, men også mindre slitesterke.
 4. Resten av høsten må vies til jobb og studier, så jeg tok en siste teltnatt på Lifjell natt til søndag. Mildt, tåke og en god del mer vind enn jeg hadde sett for meg ut fra værmeldinga. Var oppe på parkeringa ved Jønnbu i 5-tida og gikk opp til flata nedenfor Glekse, hvor Enan fikk sin debut over tregrensa (slått opp i stua og hagen tidligere i uka da det kom i posten). Det var ikke mye sikt å skryte av, men det var nå godt å komme seg litt opp likevel. Enan fikk montert ekstra barduner i de to hempene i hver ende, tips jeg fant på flere brukerrapporter på nettet. Det var lett og kjapt å sette opp. God avstand mellom ytter- og innerduk, og de ekstra bardunene hjalp nok på at det ikke ble kontakt i de verste vindkasta. Det var god trekk gjennom teltet og jeg vurderte litt om jeg skulle lukke igjen endeventilen på sida det blåste fra, men droppa det. Det var mildt, og innerteltet tok godt av for vinden - men mye bevegelse i det og jeg fikk god massasje i hode- og fotende. Middag, kakao, smågodt og Kindle fram til natta. Litt avbrutt søvn pga bråk fra duken, men ikke mer enn jeg er vant med med en toåring hjemme 🙂 . Mye kondens / tåkedogg på innsida av ytterteltet om morran, men innerteltet var helt tørt. Samme vær morgenen etter, droppa frokost og traska rett ned til bilen. Aleine på fjellet i halvguffent vær var ikke så stas, egentlig. Nå er metall-dragerne i glidelåsen i innerteltet erstatta med snorer (gah for en irriterende klimpring i vind), teltet tørka og pakka ned og venter på vår og sommer igjen.
 5. Herlig å se bildene fra Gloppen, @Tutogkjør ! Har mange gode minner derfra etter året på folkehøgskole. Et fantastisk turområde
 6. Hurra, tigge—eposten til vpg gikk gjennom! Enan til 4589, det er vel ikke så ille. Den ble sendt avgårde med Postnord i dag, og de skriver antatt ankomst på ettermiddagen i morra... kan det virkelig ta så kort tid fra Oppdal? Vet det er delte meninger om Postnord her, jeg har ingen dårlige opplevelser med de, men kan jeg stole på beregna ankomsttid?
 7. Takk @rayun for detaljert beskrivelse av prosessen! Det virker ikke så avskrekkende, og er verdt forsøket. Men er det noen spesiell grunn til at jeg ikke bør bruke en av de mange seam—sealer tubene jeg har, i stedet for å blande sjøl?
 8. Høres kjent ut @Walle , ytterteltet her har også blitt mer og mer klebrig på innsiden. Må jobbe for å få det fra hverandre. Ser ikke helt hvordan påføring av seam-sealer oppå de gamle teip-restene og så talkum oppå der vil bidra positivt, men får prøve i et lite område og se hvordan det oppfører seg. Tenker at teltet kan få leve videre som leketelt for kidsa og til korte turer med garantert bra værmelding.. innerteltet funker jo fortsatt fint, og kan brukes som myggtelt under tarp. Antar at bruksverdien slår det lille jeg kunne fått for det ved et salg.
 9. Ingen? Er det beyond repair? Det har blitt oppbevart bra, men har jo fått en god del døgn i sola de siste 10 åra. Det er teipinga som virker å være hovedutfordringa, men noe bør gjøres med selve duken i taket også. @Memento mori , funker sprayen du nevnte i en annen tråd her? Planen er vel egentlig å selge det, men jeg vil ikke selge det som det er nå - og så er spørsmålet om det er noe særlig å få for et såpass gammelt og slitt telt.
 10. Jeg la Hilleberg Enan i handlekurven hos VPG i går kveld, 4560,-. Hadde kontakt med de for å avklare noen spørsmål. Fikk ikke fullført kjøpet siden jeg ikke fant nettbank-brikka, og i dag tidlig hadde de justert opp prisen til 5200. Fortsatt ganske bra rabatt, men ganske surt. Fullførte kjøpet og skrev tigge-epost om det ikke er mulig å få det til fredagsprisen likevel. Antar at det er dødfødt, men lov å prøve. Har trua på at dette blir bra. Så må jeg bare finne ut av hva som må ut.
 11. To dunposer, dunjakker og et Exped-underlag ligger i store oppbevaringsposer i garderobeskap på soverommet. Her er også ulltøy og de fleste mellomlagsplagg. I kottet i gangen henger de to sekkene som oftest er i bruk, en stor pakksekk med pakkposer og et nett med de hyppigst brukte tur-tinga: dopapir, førstehjelpspakke, hodelykt, fyrstikker, gassbrenner om sommeren osv. Yttertøy som er hyppig i bruk er også her. Termoser og drikkeflasker er i kjøkkenskap. Resten er i "friluftsboden" i garasjen: her har mannen snekra hyllesystem på begge lang-vegger, fra gulv til tak. Hyllene rommer 2 Ifco-kasser i høyden, nederst mot gulvet 1. Utstyret ligger sortert i kassene; ei kasse med brennere, bensin og gass - ei kasse med kjeler, steikepanner, stormkjøkken - ei kasse med annet kjøkkenstæsj (kopper, spisesett, bestikk, mat-oppbevaring - ei kasse med bål-utstyr, kniver, økser og sager - ei kasse med yttertøy - ei kasse med diverse pakkposer og småplagg - ei kasse med smurning og preppestæsj for ski (langrenn) - ei kasse med feller, søkestenger, goggles, snøbørste, tisseflaske og annet spesielt for vinteren - ei kasse med fiskeutstyr - ei lita kasse med reparasjonssaker, hygiene-stæsj og bruksanvisninger - ei kasse med elektronikk (hodelykter, gps, diverse - ei kasse for drikkesystem og vannoppbevaring - og ei kasse for oppsamling, til sortering. På øverste hylla ligger liggeunderlag utslått. Nest øverst er Ally-kanoen stua inn, samt padlevester, årer og litt forskjellig annet. Telt ligger løst i ei hylle. På motsatt side av rommet står skotøy i ei hylle, og sekker i ei hylle. Pulker står oppetter kortveggen, innerst i rommet. Ski og staver henger flatt oppunder taket i selve garasjen, i et hyllesystem mannen har snekra. Vi har gamle syntet-poser og endel annet vinterutstyr oppe på kald-loftet i huset. Ny-teltet får bo inne i klesskapet mitt. Det funker sikkert å ha det ute i garasjen, men jeg synes det er tryggest inne. Dette er også stedet for ny-kjøp jeg ikke er helt klar for å avsløre for mannen ennå... Kan legge ved bilder i morra
 12. Hubba Hubba-bobla, kjøpt i 2007, trenger sårt litt stell og pleie. Sømmene er teipa på innsiden av duken, og denne teipen er nå skjør og flasser / brekker av i flak. Hele ytterduken er noe klebrig på innsiden. Det lekker vann fra sømmer og der duken ligger i klem mot stanga i taket. Ytterduken er i ripstop nylon, 1500mm PU/silikon-belagt. I heftet som fulgte med står det at «if any problems develop, seam seal the specific area only. Seam seal the inner, coated, shiny side of the area only. Use a syringe for accuracy. Allow the seam sealer to dry, then apply baby or talcum powder to prevent the seam sealer from sticking to the rest of the shelter». Her er mesteparten av søm-teipingene i oppløsning. Jeg bør vel børste av alt løst før det påføres nytt seam-sealer? Og er det riktig at det ikke skal impregneres med noe på yttersiden av duken? Har noen tuber med seam-sealer, men finnes det spray som funker til det samme? Ser for meg mye klin med talkumet.. Er det noen her som har gjort denne prosessen?
 13. Herlig lesning! Fikk akutt fiskefeber og skylder på deg for at morgendagens undervisningsopplegg (som var det jeg egentlig satt og pusla med før denne tråden dukka opp) blir litt så som så. For en opplevelse det må ha vært å møte moskus sånn! Et spørsmål - hvordan tror du Akto vil oppleves for en på 165? Romslig nok, vil det gå å sitte oppreist under stangbuen? Forresten - BMI-en er litt ute å kjøre igjen (ref. tidligere tråd), men ikke den veien man skulle tru ut fra det du skriver om fotball-VM og sofa. Leste på bloggen i stedet.
 14. Jeg har ikke lasta inn noe, gps-en kom med Vest-Europa-kart forhåndsinstallert, og i og med at det ikke sitter noe i minnekort-sporet går jeg ut fra at det ligger på det interne minnet. Kom inn på noe i menyen på gpsen og så at det nesten var fullt minne. Siden jeg bare har behov for kart over Norge er jeg nysgjerrig på om det går an å få tak i dette, det må jo kreve mye mindre plass - og frigjøre plass til f.eks sporlogging. Går ut fra at høydekoter er kjekt å ha, og da må det enten være et kart som har dette (altså ikke Topo-kartet som fulgte med), eller "legge på" et annet kart som @tshansen nevner.
 15. Ser at det interne minnet er nesten helt fullt. Er det sånn at ting går tregere da? Hvordan finner jeg ut hva som er forhåndsinnstallert på gps-en, og hva av dette kan jeg slette for å frigjøre plass?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.