Gå til innhold
 • Bli medlem

Megalep

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  161
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Megalep vant dagen sist 11. april

Megalep hadde mest likt innhold!

Om Megalep

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Grenland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg tror at en for en person med lett(!) sekk, og helst i noenlunde tørt vær, vil det funke fint med anmarsjsko eller joggesko. Broren min og jeg var med på fellestur for ungdom i Rondane da jeg var 16 og han 14, han i joggesko og jeg i nye fjellstøvler. Vi gikk bl.a Høgronden, Dørålsglupen, Rondhalsen og oppom Veslesmeden - med hytte-til-hytte-sekker på ryggen. Det er sikkert litt annerledes for små og lette ungdom, men han spratt nå hvertfall fra stein til stein i joggeskoa sine og klarte seg helt fint. Mange av de som går alle 2000-meterne på et døgn bruker joggesko hvertfall opp, og evt st
 2. Skjønner tankegangen, men for meg har dette vært et plagg med begrensa bruksområde - det har vært snakk om lengre vinterturer i fjellet, og dagsturer med kaldt vær/ stabilt oppholdsvær ellers. Til akkurat denne bruken er jakka perfekt for meg, men er det turer med fare for våt nedbør, velger jeg den ikke. Mao: Goretexjakka har blitt brukt mer (den nærmer seg forøvrig snart 10 år den og, blitt sydd litt på men fortsatt god!) Hvis Klattermusen-jakka hadde vært eneste jakke brukt disse åra, ville den nok vært betydelig mer slitt (og jeg betydelig våtere på turene).
 3. Mange interessante betrakninger her 😁 ville bare kommentere kjapt på et punkt; vintertelt. Jeg synes tunneltelt ala Helsport Spitsbergen eller Hilleberg Keron GT, i 3-mannsmodell, er suverent for to på tur vinterstid. Lett å sette opp, står godt i vind (fortrinnsvis inn mot ei av kortsidene, god plass til arbeidsgrop i det store ytterteltet - ingen problem med primusfyring inne. Full takhøyde (man kan sitte uten å ha hodet i taket) hele veien inni innerteltet pga rette endevegger. 3-manns holder lenge for 2 syns jeg.
 4. Ja! Hadde et Thermarest Prolite plus i 15 år, myye brukt, aldri noen problemer. Og det blåste seg faktisk opp av seg sjøl, la det bare ut under utpakking, ett lite pust inn etter noen min og det var klart. Et annet pluss med disse er at de også har en viss isoleringsevne hvis de skulle punktere.
 5. Har hatt den siden 2009 er det vel, men har jo brukt mange andre jakker i samme tidsrom også, så den har ikke fått kjørt seg skikkelig. Ingen slitasje på den, hvertfall. Er vinterfjellet jeg har brukt den i, begrensa hvor slitt ei jakke blir der. Ser kanskje for meg at f.eks tung sekk over tid kunne slitt på skuldrene, men jeg har brukt den mest med pulk på langturer, eller dagstursekk.
 6. Hmm, det var jo ikke få jakker inne på Klattermusen sin side, nei. Ga litt opp å finne modellen som er arvtager til Rimfaxe. De som er i EtaProof er hvertfall samme stoff som den jeg har. Mener britene lager plagg i Ventile, tettvevd bomull, som skal være bra, men husker ikke produsentnavn. Og ja, det er dyrt. Jeg hadde nok ikke kjøpt til full pris. Det jeg har fra Klattermusen er kjøpt med gode rabattordninger / til innkjøpspris via bekjente med kontakter.
 7. Er veldig godt fornøyd med Klattermusen Rimfaxe-jakka mi. Bruker den alltid hvis jeg vet vi er garantert minusgrader. Nydelig komfort sammenligna med Goe-tex. Lang i ryggen.
 8. Skjønner! Den jeg har har åpning nede også. Da vil det jo funke bedre.
 9. Den leste vi her hjemme også, og jeg kjenner meg i hvert fall igjen. Det er mangt fra hverdagen som brått blir forvandla til ubetydelige småting (noe de også ofte faktisk er, men hodet spinner de større) når fokuset ligger på å holde meg varm / komfortabel, mett, utørst og å få søvn. I tillegg gir det meg en dyp glede og mestringsfølelse å pusle på med disse primærbehovene. Jeg blir mer bevisst på de, og jobber mer direkte med de enn hjemme i hverdagen - sjøl om det å jobbe, heve lønn, betale regninger, handle på butikken osv jo også gjøres for å dekke de samme primærbehovene. Det føles bare i
 10. Det Chair Kit-et jeg har (20) er åpent hele veien, ingenting er lukka. Kan velge hvor høyt underlaget skal opp bak ryggen.
 11. Hmm.. men man trenger jo ikke å brette underlaget dobbelt under sittedelen - jeg trer bare innpå, spenner opp og kan ha beina strakt utover oppå underlaget (bruker Chair Kit 20 på X-lite og Prolite underlag). Dette gjelder hvertfall den nyeste typen som ikke har "lukket" ende øverst og nederst i lommene, som den gamle typen chair kit hadde. Var mest bredden jeg var bekymra for, hvis den passer i bredden burde det gjøre jobben på samme måte som med de andre underlaga.
 12. Særs godt nøgd etter første natta i Draumr! 😃 Måtte ligge overraskende langt opp i køya for å ligge flatt og ikke skli ned mot fotenden. Frykta å bikke rundt bakover med hodet først, men det skjedde ikke. Oppbevarer dere Fjøl løst med ventil åpen - eller pakka ned i trekket sitt? Og er det noen som har prøvd Thermarest sitt store chair kit (25?) på Fjøl? Det mangler bittelitt på bredden sammenligna med Fjøl, men kanskje det kan funke lell? Tenker da på bruk i telt - dette underlaget blir fort med på skiturer også!
 13. Ny helg, ny utenatt - denne gang med Amok Draumr! Sov veldig godt. Maaange timer bålterapi med en gjeng kolleger fra jobb, med utsikt over byen vår.
 14. Parkerer man langs Suleskard-vegen er det fine muligheter både nordover og sørover i vestheiene. Øyuvsbu / Håhelleren og Gaukheihytta sørover, Svartenut og Bossbu nordover.
 15. Har diverse pakkposer fra bl.a Sea to Summit og Ortlieb, mange av dem gamle! Synes de holder godt, og de det har gått hull på har blitt reparert med hell.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.