Jump to content

Megalep

Aktiv medlem
 • Posts

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Megalep last won the day on August 12

Megalep had the most liked content!

About Megalep

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Grenland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Megalep's Achievements

 1. Ah! Det gikk litt fort i svingene her, ser jo nå at Ariel faktisk er damemodell ja. Nesten litt snurt nå, da jeg kjøpte min Xena 85 for noen år siden var 85 liter største mulige jentemodell over hele fjøla, uavh av produsent. Likevel, 85literen holder som oftest, også når jeg har med ungene på tur. Edit:Ariel 100liter er «custom made» for det norske markedet, i begrensa opplag - det forklarer hvorfor jeg stussa.
 2. Jeg har ikke erfaring med akkurat de modellene, men vil uansett anbefale deg å prøve i butikk. I og med du er 160 høy kan det være de blir for lange i ryggen - Ariel-modellen selges bare i M/L så det ut til, mens Aether skal være mulig å få tak i i S/M. De største Osprey-sekkene som er designa spesielt for jenter (og dermed med større sannsynlighet passer deg godt) er på 85liter. Jeg har en Osprey Xena 85 som jeg er knallfornøyd med, jeg er 165 høy og har M/L i den. Den modellen føres ikke lenger, det er en annen modell i samme strl som har tatt over. Hvis herremodellen passer godt for deg er det jo bare å kjøre på, men som sagt - prøv først! Jeg tror de blir stooore for en på 160 (både mtp rygglengde og volum).
 3. En sånn liten HotLips (oransj silikonleppe til å feste på kanten av koppen) hjelper på. Jeg bruker den fast når jeg drikker av 4dl titankoppen. Funker også på MSR sin 0,8l kjele, men man er avh av at diameteren på koppen/gryta ikke er for stor for at den skal sitte godt.
 4. Hæ, produseres ikke Crispi Skarven lengre?
 5. Jeg er godt fornøyd med det. Valgte Micro og ikke Mini etter å ha lest litt av det thru-hikere i USA erfarer; det er en del bedre flow rate i Micro. Jeg bruker posen som fulgte med til «skittent» vann, og filtrerer vannet over i en Platypus 2literspose + drikkeflaska (Imsdal-flaska og Platypus-saken kan filteret skrus rett på, gjengene passer). Henger opp og tar tida til hjelp, eller klemmer på posen for å få fortgang. Backflusher ofte for å holde oppe farta. Har en lett modifisert Imsdal sportstut til det formålet ute på tur, for å slippe å ha med sprøyta som fulgte med filteret. Tror BeFree-filtrene muligens er litt raskere, men de tettes lettere, og har generelt kortere levetid (men likevel antakelig mer enn lang nok). Skulle jeg kjøpt nytt i dag hadde jeg kanskje valgt den Befree-varianten med 3liters pose. Men mer aktuelt er det å få tak i Cnoc Vecto-pose, de har stor åpning (lett å fylle opp) og funker med Sawyer-filteret. Det er av og til litt knotete med den lille korkåpninga på Platypusen.
 6. Jeg har for det aller meste drukket vann rett fra bekker, elver og vann i fjellet oppigjennom, men etter å ha blitt dårlig to forskjellige turer (i to ulike år) på Lifjell i Telemark - hvor det er mye sau - har jeg begynt å filtrere vannet på turer der. Bruker Sawyer Micro Squeeze. Det KAN selvsagt ha vært dårlig håndhygiene, men jeg tror ganske sikkert det var pga saueavføring i vannet. Har nå hvertfall aldri blitt dårlig i magen på samme måte noen gang ellers i livet. Det er mye sau der, nå også ku i deler av de østre områdene - og på forrige tur lukta vannet sauemøkk.
 7. Varighet kommer mye an på hvor mye de blir brukt, i hva slags type terreng de blir brukt, hvordan de blir vedlikeholdt, og ikke minst hvor sømmer er plassert - er min erfaring. Jeg hadde Alfa Walk Queen fra jeg var 16 til jeg var ca 25, måtte bytte ut til nye hvert år - da sidesømmene gikk opp, og sålen ble bra slitt. Da gikk jeg rundt 2 mnd i fjellet hver sommer, pluss en del turer vår og høst - men vedlikeholdt de bra mtp læret. Alfa har ikke lengre sømmer på sidene på disse skoene, så jeg vil tro de ville holdt lengre nå. Har ellers hatt Crispi Skarven og Crispi Besseggen (brukt litt om hverandre) som har holdt ganske bra, 2-3 år på Besseggen før sømmene foran på tuppen løsna. Skarven-skoa er fortsatt ganske fine tross 7 år gamle, men jeg er langtfra like mye på tur nå som før. Har nå kjøpt Alfa Impact - sliter litt med passformen,men håper at det går seg til, og at de vil vare livet ut - med nødvendige reparasjoner og vedlikehold underveis. Ang syntet / lær så er det ulik smak og erfaringer der. Jeg har, av gammel vane, gått for lær i fjellstøvlene - men bruker også mye lave terrengjoggesko i stoff sommerstid.
 8. Bra podkast! Litt uti "En nerd på tur - Del 1" gikk det opp for meg at denne karen møtte jeg jo i Skarvheimen i fjor sommer, og jammen er ikke venninna mi og jeg omtalt i Del 5 fra vårt opphold på Bjordalsbu 😁 Litt dårlig samvittighet for at vi ødela yoga-sessionen, men godt å høre at vinskvetten gjorde inntrykk! I gang med JMT-episoden nå.
 9. Nei, det gjorde ikke det - men jeg satt opp teltet med kortende (den med Zpacks-logoer på hver side) mot vinden, ikke dørside - og vinden holdt seg stabil, endra ikke retning. Prøvde litt ulik høyde på stavene, også maks høyt, men pga terrenget (litt opphøyd felt med lyng) og vinden ble det aldri noen glipe for vinden å komme inn i teltet gjennom - duken ble pressa ned og mot Bathtub floor av vinden. Likevel var det såpass «luftig» all over til at det ikke ble noe kondensproblemer. Jeg TROR det ville ha trukket vind gjennom hvis vinden kom inn ei dørside, da glipa mellom duk og bakke går en del høyere opp der - men jeg vet ikke, for vinden kom ikke derfra ila turen. En ting jeg merka meg (men det kan ha med utrent oppsett å gjøre) var at innvendig takhøyde i fot/hodeende ble en del redusert av denne vinden - på den sida vinden kom fra. Jeg lå halvveis på diagonalen pga dette første natta, hvis ikke ville soveposen kommet inntil teltduken. Det er god plass til to i teltet under rolige forhold, men jeg ser for meg at det kan bli litt trangt lengdemessig for to lange folk «ute i felt» i mye vind. Her er det dog potensiale for å bli flinkere med oppsett for min del. Som solotelt er det et palass rom-messig.
 10. Da har jeg havna i den posisjonen at jeg faktisk kan uttale meg basert på egne erfaringer i denne tråden 😁 ble den heldige eier av et brukt Zpacks Duplex i blått for kort tid siden, og det har fått sin debut på Lifjell - 2 netter i forrige uke. Jeg er veldig imponert! Teltet i pakkposen kjennes ut som en vits, duken kjennes ut som en litt knitrende søppelpose - men du verden, det er likevel solide saker - og overraskende stabilt oppsett. Med vinden mot en kortside (den med Zpacks-logoer på) var 5-6 sekundmeter og kast på opp mot 10 ikke noe problem. Jeg hadde stavene på rundt 120 cm, men underlaget var litt ujevnt - og vinden pressa duken ned, så opplevde ikke noe trekk inn i teltet (dvs myggnettet mellom bathtub floor og selve teltduken ble liggende i «bretten» av vinden». Merka ikke noe til kondens, selv om andrenatta hadde gode vekstvilkår for dette. Jeg er usikker på hvordan det hadde vært hvis vinden dreia og kom inn på en av døråpningssidene, ser for meg at det kunne blitt vel luftig da - det er ei stor glipe mellom bakken og ytterteltet her. Ville i så fall ha lagt sekken ned som ekstra vegg mot vinden. Jeg tok den varmere tresesongsposen min (WM Apache) og er glad for det - teltet gir på ingen måte samme lune varme som f.eks Soulo gjør. En fin ting med den relativt gjennomskinnelige ytterduken er at man kan følge med på skiftningene i været innenfra. Jeg følte at jeg på et vis fikk med meg solnedgangen - og før den tid var det lett å legge merke til overgangene i ulikt skydekke. Sammenligna med MSR Hubba Hubba som jeg har brukt mye som «godværstelt» / sommertelt siste 14 år, står ikke dette noe tilbake mtp vindstabilitet. Det overbeviste såpass at jeg vurderer å kvitte meg med Helsport Reinsfjell 2SL, da bruksområdene for disse er såpass like, og jeg sparer mye vekt på å velge Duplex. Hvis det er meldt ruskevær høst / vår vil jeg uansett ha noe litt mer lunt og robust enn begge disse to (vurderer et Nallo 3, fint for to voksne, nok plass for meg og to kids - lett nok til at jeg kan bruke det alene også…) Her kommer vinden inn fra venstre side i bildet, ytterduken blir pressa ned og det er ingen trekk inn i teltet. Teltet kan skimtes på åsryggen ca midt i bildet, valgte ikke en veldig beskytta leirplass. Gjennomsiktlighet i duken - solnedgangen kunne til en viss grad nytes innenfra. Hadde en solid regnskur denne kvelden. Frokost-kos Leirplassen andrenatta
 11. Altra Lone Peak 3.5 på forrige ukes Lifjell-tur
 12. Megalep

  Bok på tur?

  Oo, iShuffle - den støver ned i en skuff, verdt å ta fram igjen? Den veier jo ingenting, og har god batteritid. Lydbøker, må man kjøpe via iTunes da? Best hadde det vært om den kunne ta ned podkaster online.. Og lydbøker over Blietooth på Kindle - det må utforskes! Min Paperwhite begynner å dra på åra. Lydbok og støtte for ebokbib hadde gjort produktet perfekt i mine øyne!
 13. Megalep

  Bok på tur?

  Leser gjerne på aleine-turer, da oftest på Kindle eller en liten, lett pocket-bok. Leste sist «Å gå» av Erling Kagge på Kindle på togturen til/fra Dovre. Jo Nesbø-krim aleine i telt en forblåst novemberkveld på fjellet anbefales IKKE…
 14. Litt lik erfaring som Fenrisfrøya her, men jeg vil tro at det nok er ganske individuelt og at det lett kan funke fint også! Sommeren vår mai-gutt var ett år, var vi på diverse turer; kano til fjells og i skog, trasketurer (bæremeis, bæresele) her og der, noen overnattinger i telt og lavvo. Var på Blefjell med ham høsten han var 1,5 år. Har mange gode minner, men husker også ganske godt at tålmodighetsspennet til junior var ganske kort. Sitte i kano = gøy i noen minutter, så ville han ut. Sitte i bæremeis / sele = helt greit hvis sliten / trøtt, ellers ville han gå sjøl. Så turene måtte i stor grad tilpasses dette, og ambisjonsnivået til tilbakelagt distanse justeres kraftig. Samtidig - her er jo unger (som folk generelt) så ulike, det finnes nok garantert mer bedagelige / tålmodige anlagte avkom enn det vi har produsert (eldstemann begynte å gå 9mnd gammel, og satt omtrent aldri i ro etter det..) Overnatting ute funka helt fint. Han sov vel i vognposen fram til den ble for liten, deretter en sånn barnepose. Vanlig celleplast-underlag. Bekledning: Lag på lag, tynn ull er gull.
 15. «Place 5 level tablespoons (125g) of Trix in a pitcher. Add cold eater or ice to make one liter.» 900gram i glasset.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy