Gå til innhold

Megalep

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Megalep vant dagen sist Oktober 15 2018

Megalep hadde mest likt innhold!

Om Megalep

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Grenland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg synes nikkers er helt supert og bruker det dersom jeg uansett vil ha gamasjer (vinter, og i noen tilfeller i barmarkssesongen). Bruker en enkel Norrøna Arktis i bomull på dagsturer og hytteturer vinterstid, og Klättermusen Misty på varme vårskiturer og i barmarkssesongen. Liker mulighetene det gir til temperaturregulering. Norrøna lager vel ikke denne modellen lenger. Klättermusen sin er ikke bomull, men polyamid og litt elastan. Den har litt vel mange lommer men ellers liker jeg den godt.
 2. Der var de jo ja, @tubbs - sjekka visst ikke særlig godt. Spørs om jeg ikke får vurdere 3mm da @Terka, det ble en del penger å spare på det!
 3. Det ser ut til å funke bra, duken holder seg strammere. Det er mest ved vind at jeg synes duken har en tendens til å legge seg nedpå innerduken på sidene, og nå holdes de fra hverandre. Monterte bardun på samme måte som på sidebardunene, dvs ut i en v (med lukket ende av v ned mot pluggfestet) og en strammer som regulerer hoved-bardunfestet i midten oppe, og en strammer som regulerer på bardunfestet på sida. Skal vurdere strikk i enden mot pluggen mtp slakk når det er vått (takk for tips!). Nå ble det ekstrabarduner og strammere fra en Helsport-lavvo, på sikt vil jeg få skaffa 2mm snor og strammere fra Hilleberg eller annet tilsvarende. Noen tips? Finner 2mm strammere på Bikeshop, men 2mm bardunsnor fra Hilleberg har jeg foreløpig ikke funnet.. Noen som vet hvor jeg billigst får tak i det - eller om det finnes billigere (og helst like bra) alternativer fra andre produsenter?
 4. Pakkelista mi er ikke helt på lettpakker-nivået, men den er betydelig lettere enn tidligere, da jeg tok med alt mulig som kunne være kjekt å ha. En ting er lavere vekt = mer komfortabelt å gå, men vel så mye glede finner jeg i å klare meg med færre ting, og å faktisk ha bruk for det jeg har med. Det er fortsatt en del ting som kunne vært kutta, men som for min del betyr så mye for komforten at jeg velger å ha det med likevel. To netter i fjellet sommerstid, med nok med til å holde meg varm, mett og sikkerhet ivaretatt, under 10kg i en 40-literssekk hvor alt unntatt sitteplata er inni sekken, er jeg fornøyd med. (Lista under er for ei natt, men med en ekstra frokost, lunsj og middag blir det fortsatt under 10kg). Pakkelister er gøy!
 5. Takk! Det er jo selvfølgelig sant at det må prøves i praksis, jeg hadde et lite håp om at noen kanskje hadde prøvd - så slapp jeg å knote masse for kanskje å finne ut at det ikke funker. Latskapen lenge leve!
 6. Enan har ei løkke i hver av sidene i kortendene, som det går an å feste ekstra barduner i. Jeg synes det gjør mye for stramminga av ytterteltet og bruker derfor disse, men det blir mange barduner og plugger av det. Lurer derfor på om det funker å koble hoved-bardunen som går ut rett bak på disse - sånn at det blir to barduner som går skrått ut (en fra midt-bardunen og ene sida, og en fra midt-bardunen og den andre sida) - sånn som på Akto. Er det noen som har prøvd dette, eller har teknisk innsikt til å kunne vurdere ut fra bilder om det kan fungere? Akto: Enan: På Enan går bardunen ut som en trekant, så den ene snora ligger langs bakken. Usikker på hvordan dette kan kombineres med å koble på sidebardunene.
 7. https://www.harvestmagazine.no/artikkel/posering-i-friluftslivet - interessant innspill i debatten, verdt å lese.
 8. Var litt kjapp i sportsbutikken på vei til fjellet og raska med meg feil gassboks, en sånn uten gjenger. Dette var solo-tur med påskuddet «lese til eksamen». Vel oppe på Lifjell utpå ettermiddagen ble tabben oppdaga. Heldigvis lå speidernes gapahuk ikke så lang unna, og jeg dro dit i håp om å finne noe brukbart - ved eller noe. Det lå en pakke med mygg-fakkel der som jeg lånte. Det tok lang tid å få kok på vannet, og alt smakte sitrus. På en helgetur på Lifjell med ei venninne hadde jeg klart å ta med tom fyrstikkeske. Vi var et godt stykke inne på fjellet og litt fortvila. Pleier alltid ha filmboks i reserve, eller lighter, men fant ingenting. Heldigvis fant vi 7 stk i førstehjelpssettet, og det holdt akkurat for de to døgna. Aldri fyrt opp brenneren med så stor konsentrasjon før.
 9. I perioden 2003-2009 fikk jeg nye Alfa Walk Queen på garanti hvert år. Var minst 2mnd i fjellet hver sommer, i tillegg til bruk ellers i sesongen, og de røyk i sømmene som var på sidene foran ved anklene og trakk inn vann der, men sålene holdt seg greit. Disse skoa har perfekt passform for meg og trengte ikke gås inn, så i juni hvert år ble det nytt par. Nå har de forandra modellen slik at det ikke er sømmer framme på sidene lenger, vil anta at de da holder bedre. Har Crispi Skarven nå og de virker robuste, men sålene slites fortere. Mykere gummi - bedre grep, men også mindre slitesterke.
 10. Resten av høsten må vies til jobb og studier, så jeg tok en siste teltnatt på Lifjell natt til søndag. Mildt, tåke og en god del mer vind enn jeg hadde sett for meg ut fra værmeldinga. Var oppe på parkeringa ved Jønnbu i 5-tida og gikk opp til flata nedenfor Glekse, hvor Enan fikk sin debut over tregrensa (slått opp i stua og hagen tidligere i uka da det kom i posten). Det var ikke mye sikt å skryte av, men det var nå godt å komme seg litt opp likevel. Enan fikk montert ekstra barduner i de to hempene i hver ende, tips jeg fant på flere brukerrapporter på nettet. Det var lett og kjapt å sette opp. God avstand mellom ytter- og innerduk, og de ekstra bardunene hjalp nok på at det ikke ble kontakt i de verste vindkasta. Det var god trekk gjennom teltet og jeg vurderte litt om jeg skulle lukke igjen endeventilen på sida det blåste fra, men droppa det. Det var mildt, og innerteltet tok godt av for vinden - men mye bevegelse i det og jeg fikk god massasje i hode- og fotende. Middag, kakao, smågodt og Kindle fram til natta. Litt avbrutt søvn pga bråk fra duken, men ikke mer enn jeg er vant med med en toåring hjemme 🙂 . Mye kondens / tåkedogg på innsida av ytterteltet om morran, men innerteltet var helt tørt. Samme vær morgenen etter, droppa frokost og traska rett ned til bilen. Aleine på fjellet i halvguffent vær var ikke så stas, egentlig. Nå er metall-dragerne i glidelåsen i innerteltet erstatta med snorer (gah for en irriterende klimpring i vind), teltet tørka og pakka ned og venter på vår og sommer igjen.
 11. Herlig å se bildene fra Gloppen, @Tutogkjør ! Har mange gode minner derfra etter året på folkehøgskole. Et fantastisk turområde
 12. Hurra, tigge—eposten til vpg gikk gjennom! Enan til 4589, det er vel ikke så ille. Den ble sendt avgårde med Postnord i dag, og de skriver antatt ankomst på ettermiddagen i morra... kan det virkelig ta så kort tid fra Oppdal? Vet det er delte meninger om Postnord her, jeg har ingen dårlige opplevelser med de, men kan jeg stole på beregna ankomsttid?
 13. Takk @rayun for detaljert beskrivelse av prosessen! Det virker ikke så avskrekkende, og er verdt forsøket. Men er det noen spesiell grunn til at jeg ikke bør bruke en av de mange seam—sealer tubene jeg har, i stedet for å blande sjøl?
 14. Høres kjent ut @Walle , ytterteltet her har også blitt mer og mer klebrig på innsiden. Må jobbe for å få det fra hverandre. Ser ikke helt hvordan påføring av seam-sealer oppå de gamle teip-restene og så talkum oppå der vil bidra positivt, men får prøve i et lite område og se hvordan det oppfører seg. Tenker at teltet kan få leve videre som leketelt for kidsa og til korte turer med garantert bra værmelding.. innerteltet funker jo fortsatt fint, og kan brukes som myggtelt under tarp. Antar at bruksverdien slår det lille jeg kunne fått for det ved et salg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.