Gå til innhold

Imp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  769
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

Imp vant dagen sist Februar 27

Imp hadde mest likt innhold!

Om Imp

 • Bursdag 08. juni 1978

Nylige profilbesøk

3 830 profilvisninger
 1. Imp

  Fjelltur- kurs!

  https://www.dnt.no/ferskingkurs/ https://www.dnt.no/fellesturer/ Lykke til
 2. Imp

  Hvilke bæresele er du mest fornøyd med?

  Babyer sover ute i barnehagen til ti minus, så det er bare å sove ute med barnet God tuuuur og lykke til med fødsel
 3. Imp

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Ja, da har jo ikke hjernehinnebetennelse noe med dette å gjøre..... Risikoen er altså like herlig veldig liten.
 4. Imp

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Hva er dette for en veps? Vil du utdype hvorfor den er avgjørende?
 5. Imp

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Men er ikke dette to forskjellige ting? Hjernehinnebetennelse er noe annet enn hjernebetennelse??
 6. Jeg har brukt tørrtopp og padlebukse mye i elvepadlingen, havnet mye i elva og kan bare si det slik: Det vil aldri holde 100% tett slik en tørrdrakt gjør. Med mindre den har gummimansjett rundt livet, så blir det ikke tett. Min har borrelås, og toppen har dobbelt skjørt, men det kommer likevel vann innenfor klærne. Min bukse har gummiføtter. Det blir ikke mye vann i buksen, så det vil neppe bli et stort problem å komme seg opp i kajakken. Men har du ull under, holder du deg varm uansett. Nå har jeg droppet padlebuksen. Syns det er best og mest praktisk med tørrtopp og neoprenshorts. Hvis jeg skal padle vinterstid, vil jeg handle meg en tørrdrakt. Lykke til
 7. Imp

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Jeg er ingen vaksinemotstander, og tenkte selv å vurdere denne, men: Dette er da veldig, veldig lite? Mye større sjans for å få borreliose, da? Så vidt jeg forstår, er ikke hjernebetennelse så alvorlig komplisert at man kan dø av det eller bli langvarig syk.
 8. Imp

  Hvilke bæresele er du mest fornøyd med?

  Gratulerer, så koselig! Og så herlig at du er så bevisst allerede på at du vil bære. Det har jo endret seg totalt i foreldrebildet nå kontra da jeg skulle ha mine barn, nå er det helt normalt og innafor å bære i div. bæretøy. Og flott er det! Du har fått mange fine råd her. Men jeg vil gjerne få påpeke at hva man liker å bære i, er og blir en smakssak. Det kan også komme an på barnet ditt. Eksempelvis bar jeg eldstejenta mi nesten bare i meitai (skjønt nå heter det visst meh dai), mens gutten ble nesten kun båret i bæresjal. Jenta mi var lang og tynn og det var vanskelig å få sjalene til å sitte og støtte ordentlig. Mens gutten min var en plugg og der støttet sjalene bedre en meitaien, følte jeg. Jeg forsøkte formsydd (Ergo, Beco, osv), men følte aldri at jeg klarte å få barnet på kroppen like lett som med sjal og meitai, og syns heller ikke barnet satt så godt oppi der. Det jeg vil anbefale deg, er så joine bæregrupper på facebook, dra på bæretreff, se andres bæretøy og kjenn på og prøv (med andres barn eller med en pute, det fungerer fint. Jeg øvde også med katten!) Et elastisk sjal til nyfødttiden er gull. Videre må du nesten bare gå for det du ønsker deg. Et vevd og lettknytt sjal (for eksempel girasol) er fint, og så meitai eller formsydd eller hva det er du og din mann ønsker dere. Husk at man kan kjøpe mye fint brukt, trenger ikke være så dyrt. Lykke til!
 9. Glem alenetid på tur. Er du heldig er det snakk om en halvtime-time.... Skal du ha alenetid, dra på tur alene. Så da er det kanskje ikke så overraskende at mitt råd er å legge seg med barnet...
 10. Imp

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Jeg har vært på padletur til Oscarsborg i dag med mine to vakre barn. Det var de selv som ville padle dit. Det ble sikkert 4 timer aktiv padling, 3 stopp for mat/bading/lek/museumsbesøk, og siste stykket måtte jeg slepe minsten. Men for en tur! Vi tok det i deres tempo, og det -været-! Og sjøen som er så grønn og klar. En drømmedag for meg <3
 11. Takk for alle svar! Jeg har nå etter en dyp samtale med o store teltguru Elisabethsk bestilt et Lofoten Pro Camp 4. Gleder meg til å teste! Det blir ca litt større enn jeg er vant til, litt tyngre, men samme type telt, med en ekstra åpning. Gleder meg. Dro på med en Trollheimen Lady pose også. Har en Tyin Winter og er fornøyd med den hele året egentlig, men den blir litt stor til tider. Kjekt med noe litt mindre av og til. Takk for all hjelp.
 12. Takk for alle svar......men huff, dette ble jo ikke noe lettere! Det er kun unntaksvis at mannen er med på tur. Så ikke regn med ham. Det er derfor jeg egentlig tenker maks 4manns (det er 3manns i mine øyne), det blir helst meg og ungene, og hunden i forteltet. Og etterhvert vokser jo barna ut av teltet og vil inn i sitt eget, derfor er det fint med noe som holder til kun meg og hunden på sikt. Jeg har ikke ressurser eller økonomi til å kjøpe og selge telt, så jeg ønsker å kjøpe noe som holder i mange år, som teltet jeg nettopp har kastet. Vi har lavvo og myggtelt og hengekøyer, så muligheter for å kombinere de få gangene mannen er med. Jeg tittet litt på Keron, men det er jo 1 kg tyngre enn det jeg i utgangspunktet er vant til.... Må kikke litt mer og gå litt i tenkeboksen her tror jeg.
 13. Men Trek er 110 cm innvendig? Mitt gamle var nok ca 90. Hva er grunnen til at folk selger det? Har ikke mange bilder og husker ikke navnet 🙈 men det er Helsport tunnel 3manns, ca 90 høyde innvendig. http://mitthurum.blogspot.com/2014/11/?m=0 Budsjett er max 6000.
 14. https://www.helsport.no/outlet Jeg fikk nettopp en diger flenge i mitt 22 år gamle og svært velbrukte Helsporttelt, og har valgt å kaste det da resten av duken er veldig tynnslitt. Så da passer det jo superbra at jeg har masse bursdagspenger og Helsport har outlet! Meeen jeg ønsker litt råd fra dere kloke og erfarne mennesker. Jeg er vant til 3,5 kg 3manns tunneltelt. Men syns det har vært litt lavt under taket til tider. Samt at nå med hund, to barn som begynner å bli større, og mulighet for at mannen er med av og til, at det hadde vært fint med et litt større. Vi er ofte på padletur, derfor spiller ikke vekt så fryktelig stor rolle. Derfor er det mest aktuelt med Rondane Trek Camp 4. Syns absolutt jeg får mest for pengene her, 2800. Bare 200 g mer enn jeg er vant til i dag, men mye mer plass. Rondane superlight 3 frister, men den er vel ikke så robust? Hund og barn, svært aktive.. Lofoten ekstrem camp 3 frister også, men mindre plass og mye høyere vekt. Og så mye vintercamping driver ikke jeg med...enda.. Sovepose frister også. Trollheimen vanlig eller Trollheimen Lady? Lady er 200 g tyngre, diskriminering! 🤪 Er fordelen med ekstra varmeisolasjon så bra, har noen erfaringer? Jeg setter stor pris på om noen vil komme med synspunkt.
 15. Imp

  Turmat som ikke må varmes

  Utmark er all offentlig område, altså områder som ikke er privateid. Da heter det innmark. Og nei, ingen form for ild er lov i disse områdene nå. Ferdigstekt bacon er jo snadder og holder seg lenge på tur.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.