Jump to content

Humbug

Aktiv medlem
 • Posts

  775
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Humbug last won the day on February 7 2019

Humbug had the most liked content!

Reputation

1,399 Excellent

1 Follower

About Humbug

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ponni, discodans, brevskriving og deg!
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

6,927 profile views
 1. Når teltstangen bøyes inn på vindsiden bøyes den tilsvarende ut på lesiden, så det kan hende at disse snorene begrenser den bevegelsen noe. Aner ikke om det fungerer i praksis, og jeg har ikke egnet telt å teste på for tiden
 2. I blesten på vidda var det vesentlig lunere med innerteltdørene igjen, så jeg tror det gjorde en forskjell, spesielt når vinden lurte seg inn under ytterduken. Merk at jeg ikke har prøvd mesh-varianten og har, således, ikke noe godt sammenligningsgrunnlag.
 3. Hei. Jeg har vært ute et par turer med det nå (solid 1p), en av dem i nokså friskt vær på Hardangervidda, og kan melde at teltet fungerer overraskende bra, også i horisontalvær. Men: Strammeren på hjørnepluggfestet som sto mot vinden glapp ved en anledning og det er vanskelig/umulig å sette det opp med duken helt nedtil bakken, så det lønner seg nok å være litt ekstra nøye på hvor og hvordan man setter opp i dårlig vær. Forteltene er veldig romslige og plassen og takhøyden i innerteltet er mer enn god nok for en omfangsrik fyr på 1,80. Det er også enkelt og raskt å sette opp, spesielt med litt øving. Dette er skrevet før kaffe og kan være mangelfullt.
 4. Hvis du tenker på vindskjermen så husker jeg ikke hva jeg lagde den av, men det kan godt hende 😋
 5. Hvis ingen hører fra meg de neste dagene så vet dere hva som har skjedd.
 6. Hvis man bruker brenner hvor drivstoffet trekkes opp i en veke, som f.eks fancee feest, så skvetter det ikke drivstoff omkring om man velter brenneren. Dette vet jeg etter et nøye planlagt og kalkulert eksperiment jeg gjorde på tur for noen dager siden, hvor jeg skumpet borti og veltet brenneren.
 7. En veltet brenner med annet drivstoff ville vært ufarlig, mener du? Å bruke brenner i telt er alltid forbundet med risiko.
 8. Jeg bestilte et jeg også. Er det en klubb man kan melde seg inn i?
 9. Har vært veldig flink og ikke bestilt et Durston X-mid 2 i dag. Stolt av meg selv.
 10. Hvis vinden kommer fra feil retning kan det bli luftig i innerteltet. Et lite tøystykke hengt opp over nedre del av myggnettingen i innerteltet løste i stor grad dette problemet for meg.
 11. Hvis teltet er symmetrisk så skal det ikke spille noen større rolle mtp vindstabilitet, hvis det er som f.eks Unna kan det være greit å prøve å få ett av hjørnene på "baksiden" av teltet mot vinden. Da gjør man vindfanget så lite som mulig. Også er det alltid behagelig å ha åpningen på lesiden. Dette er teoretisk, da jeg fortsatt har tilgode å oppleve vind kun fra en retning i fjellet 😄
 12. Jeg har brukt www.lighterpack.com de siste årene og satt opp listene, i hvert fall mer eller mindre, etter rekkefølgen ting går i sekken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy