Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 354
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

Bjørn J vant dagen sist 9. februar

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

5 272 profilvisninger
 1. Jeg kjøpte min i fjor vinter/vår tror jeg, da ga jeg 1200 på et Elkjop-tilbud. Biltema har billige ruller, 105.- for to 5-meters ruller (22 og 28cm bredde).
 2. Den finnes på Elkjøp til 1369.-. Og etter min mening er det forttsatt et godt kjøp, jeg har samme maskin og har brukt den mye. Tidligere har jeg brukt en litt enklere variant til rundt en tusenlapp, denne modellen er i en helt annen klasse. Den er raskere, og kan brukes kontinuerlig over lengre tid uten å trenge pause for avkjøling - mange rimelige vakuumpakkere krever det. Og den har dobbel forseglingstrenng, det minsker risiko for lekkasje. Og selvsagt har den innebygget kniv for å skjære av plastrullen.
 3. Denne er litt morsom. Tilfeldig at Norrøna-plakaten dekker over MSR-logoen? Neppe (Bildet er fra samme bloggen jeg linker til over)
 4. Tja, Norrøna har jo laget spisstelt før. Fra bloggen her: [Hidden Content]
 5. Se på logoen på teltet, det er North Face sin. Blogginnlegget er skrevet i mars 2021, men jeg kan love deg at det ikke så slik ut i Steigen da
 6. Det gule er et North Face, det grønne er sannsynligvis et Helsport. Bildet er lagt ut i august 2020, Norrøna ville neppe avslørt teltmodellene da.
 7. Den er vanskelig å forutsi, men tekstvarselet på yr pleier å ha med risiko for havtåke. Her er en liten sak om hvordan havtåke oppstår, den kan kanskje hjelpe deg: [Hidden Content] Havtåke er skummelt og kan komme brått på. Som barn var jeg på havet alene i robåt og ble overrasket av tåke. Jeg mistet synet av land, og da forsvant retningssansen. Det var en ekkel følelse, men det gikk bra da jeg tilfeldigvis fikk øye på en knallrød fortøyningsbøye.
 8. Primus gassbokser har fungert fint på alle brennere jeg har prøvd den på.
 9. Hvilken gassboks brukte du? Det er et kjent problem at visse gassbokser ikke fungerer på visse brennere. Stiften som skal presse ned ventilen i boksen går ikke langt nok ned. Det er spesielt Coleman-bokser som er problematiske (jeg har selv opplevd det.) Hvis du har brukt samme kombinasjon boks/brenner før kan du sjekke pakningen/o-ringen rundt gjengene i den delen du skrur fast i gassboksen. Kanskje den er løs så du ikke får skrudd helt ned.
 10. Da jeg kjøpte på xxl hadde de en binge full av skinn, i svært varierennde størrelser og kvalitet. Jeg plukket ut et litt over middels stort, i det jeg anså som god kvalitet. Dette var garvete og impregnerte skinn. Skinn som er garvet men ikke impregnert suger vann som en svamp. På lengre vinterturer med telt har jeg alltid brukt tørket skinn, skjært rektangulært som et liggeunderlag. Tørkede skinn trekker ikke vann, men alle skinn bør henges til tørk etter bruk. Tørkede skinn er stivere enn garvede skinn, men også lettere.
 11. De skinnene på FK er ikke 125cm brede. Lengdemålet er mellom 125 og 135 cm. Bredde er ikke oppgitt. Dette er ganske små skinn, jeg kjøpte et på xxl som er ca 155 cm. Jeg skjærer skinnene til en mer rektangulær form i ønsket bredde. Skjær fra baksiden med en skarp kniv, akkurat gjennom skinnet/huden.
 12. En så liten rift ville jeg i første omgang prøvd å reparere med Tear-Aid: [Hidden Content] En lapp på hver side. Jeg gjorde med en atskillig større rift i bunnduken på et telt, og det har holdt så langt. Teltduken din er sannsynligvis silikonbelagt, så det er en mulighet for at lappen ikke vil feste skikkelig, men det er verdt å prøve.
 13. Hvis det er en Bahco Laplander er den ikke noe særlig tess. Jeg har både Laplander og Biltema campingsag, sistnevnte har grovere tenner og sager mye raskere med mindre bruk av kraft. Men Laplander er litt mindre, og virker velbygd og robust.
 14. Vadmel er vevd ull, og i tillegg er det "valket" (en slags toving) for å gjøre det tettere. Og som de fleste andre ullplagg skal det helst ikke vaskes, men hvis det er blitt ordentlig skittent vil en runde i en maskin med skånsomt ullprogram fungere bra. Og selvsagt lutttørke etterpå, hold det langt unna tørketrommelen!
 15. Hard voks som du varmer opp vil gjøre bomullen stivere, og hindrer pusteegenskapene. Tekstilimpregnering av god kvalitet på sprayboks er bedre, men mindre effektiv. Den tåler nok en ørliten regnskur, men bomull blir våt og tung av regn nesten uansett, og den tørker sakte. Du kan prøve den voksen og se hvordan resultatet blir. Er du ikke fornøyd vil sikkert en runde i vaskemaskinen gjøre den mykere igjen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.