Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 266
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Bjørn J vant dagen sist April 21

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Nylige profilbesøk

2 514 profilvisninger
 1. Bjørn J

  Tips til Optimus 111

  Vet du hva som hadde vært på tanken før du fylte på parafinen? Det kan godt hende at den brenner renere etter hvert.
 2. Ikke jeg heller. Men ikke fordi det er forbudt, men fordi sunt vett sier at det er idioti å gjøre det.
 3. Kommer ikke på tale. Uansett forbud eller ikke, jeg fyrer opp kokeapparatet dersom jeg har behov for det, men det er fullt mulig å bruke vett og forstand, og være så forsiktig som mulig. Jeg plasserer ikke primusen rett på tørt gress eller lyng, for å si det sånn.
 4. Bjørn J

  Bergans eller Robens?

  Korriger meg hvis jeg tar feil, men er det MSR-teltet av den typen der man må sette opp innerteltet først, og så dra ytterteltet over til slutt? I så fall er det viktig at trådstarter er klar over forskjellen i forhold til de to hun har vurdert fra Robens og Bergans, der inner- og ytterteltet settes opp samtidig. I dårlig vær (nedbør og/eller vind) er det upraktisk å måtte slå opp innerteltet først, dersom det regner blir det garantert vått før ytterteltet er dratt over. Ellers ser jeg at det teltet har mye tynnere duk enn de to andre, det er vel derfor de har klart å holde vekta så lav.
 5. Bjørn J

  Bergans eller Robens?

  Forsåvidt et bra tips, men for tiden er de 3-personsteltene der over 4 kilo - bortsett fra et Rondane 3 som jeg tror de fleste vil oppleve som ukomfortabelt trangt, på grensen til klaustrofobisk.
 6. Bjørn J

  Bergans eller Robens?

  Tror det blir litt hipp som happ hvilket av de to du velger, de ser ut som kopier av hverandre :) Bergansteltet har litt tykkere duk, mens Robensteltet har litt tykkere stenger. Robens har litt tykkere gulv med større vannsøyle (kanskje litt mer robust bunnduk). Jeg tipper begge er helt utmerkete telt med svært like egenskaper. At Robens er et par hundre gram lettere er kanskje svgjørende?
 7. Jeg ville svart på den meldingen, og sett hva neste trekk fra vedkommende blir. Oppga han navn og adresse? Hvis han ber deg sende det til utlandet skal du være svært mistenksom.
 8. Det behøver jo ikke å være svindel fordi det er på engelsk - det finnes også norske svindlere :) Hva skriver vedkommende?
 9. Som du sikkert har funnet ut finnes det ikke bruksanvisning på noe skandinavisk språk på supportsidene til Gopro. Du må ta kontakt med den norske importøren, de er pliktig å kunne levere en bruksanvisning på enten norsk, svensk eller dansk.
 10. Det korte svaret er nei, det er ikke trygt - og i hvert fall ikke med Manfrotto hurtigfeste. Selv bruker jeg L-plate fra Really Right Stuff på kameraet, og det kraftigste stativhodet fra samme produsent. Antagelig det mest solide feste for tungt kamerautstyr. Likevel føler jeg meg ikke trygg når jeg en sjelden gang bærer det over skulderen, og da surrer jeg alltid kamerareimen rundt håndleddet som en ekstra sikring. Det går helt sikkert bra i de aller fleste tilfellene, men når det er snakk om kamerautstyr for titusener av kroner er det bare dumt å ta sjanser når det tar noen få sekunder å ta kameraet av og på stativhodet.
 11. Bjørn J

  Kjøp av telt - Exped orion extreme eller Exped Venus Extreme?

  Jeg kjenner godt til Orion Extreme, men har aldri prøvd Venus Extreme. Så langt jeg kan finne ut er det stort sett samme materialer i begge teltene, men Venus er hele 20cm lavere. Akkurat dét er viktig for noen (meg), den ekstra høyden gjør Orion mer komfortabelt for lange personer. Venus er oppgitt å ha 5 cm ekstra liggelengde, men Orion har aldri vært for kort for meg (som er nesten 190 høy). Jeg har prøvd temmelig mange forskjellige telt, men Orion Extreme er og blir favoritten. Det virker svært solid og gjennomtenkt konstruert, to innganger og to fortelt er deilig, og ikke minst høyden innvendig setter jeg stor pris på. Det står fjellstøtt i sterk vind, og i godvær trenger du bare noen få plugger. Anbefales.
 12. Bjørn J

  Riktig sko til fjelltur

  Alfa har tradisjonelt vært normale i størrelsen, med såkalt skandinavisk lest. Altså litt bredere fot enn sko fra sør i Europa. Mine Walk King er i 43, og det er den størreslen jeg vanligvis bruker. Men jeg har Salomon-sko som jeg måtte opp i 44 1/2, og et par La Sportiva som er ca 44, og aller verst et par Asics joggesko som er 44 2/3. Så skostørresler varierer voldsomt. Hvis du bruker 45 i Alfa Jeger vil ganske sikkert Walk King i samme størrelse være passe.
 13. Bjørn J

  Riktig sko til fjelltur

  Ja, en tynn innersokk (kalles "liner" på newnorsk) kan hjelpe mot gnagsår. Et gammelt triks er å klippe av en sånn supertynn damestrømpe og bruke den innerst.
 14. Bjørn J

  Riktig sko til fjelltur

  Med sekk i ulendt terreng og utenfor stier foretrekker jeg forholdsvis kraftige, halvhøye fjellsko av typen Alfa Walk King eller Viking Vetti. De er vridningsstabile og passe stive. Og nei, de er ikke av de letteste fjellskoene, men det er viktigere å føle seg trygg og stødig. Jeg ser ikke behov for støvler med høyt skaft, men andre liker det godt. Jeg bruker korte gamasjer som beskyttelse mot vått gress og kratt, og de forebygger også slitasje nederst på buksa.
 15. Bjørn J

  100 grams gassboks kan også fås i 110 gram

  Har samme erfaring, og holder meg derfor unna Coleman gassbokser.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.