Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  771
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

Bjørn J last won the day on Juni 13 2015

Bjørn J had the most liked content!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordaførr

Nylige profilbesøk

1 453 profilvisninger
 1. Dehydrator

  Vi har en tørker fra Jula, den har termostat (kjøpt for et par år siden). Den gjør jobben helt greit, men er veldig "plastikk" - det gjør meg usikker på hvor lenge den holder. Vi har også en svenskprodusert Evermat tørker, den har en annen kvalitet. Kurvene på den har finmasket metallnetting, så småting ramler ikke gjennom. Den er på tilbud til 1390.- her: https://www.jaktogfritid.no/categories/torkere
 2. Lofoten sommer 2017

  Ja, det nederste bildet er fra Eggum på yttersia av Vestvågøy - fantastisk plass. Det andre bildet er fra rasteplassen ved Skagsanden like ved Ramberg på Flakstadøya. Unstad er også flott, og mye besøkt av bølgesurfere. Nå er det tunnel til Unstad, men en avstikker oppover gammelveien anbefales, super utsikt! Og derfra kan man ta en flott tur utover fjellrekka på høyre side.
 3. Lofoten sommer 2017

  Vest-Lofoten (Flakstad og Moskenes) har deifintivt det mest dramatiske og spektakulære landskapet, og veldig mye flott turterreng for både kortere og lengre turer. Turismen i Lofoten blir bare verre og verre (for noen kanskje bedre og bedre ). Særlig merkes det godt i vest, der det er trangere og mindre plass for alle. Når turister slår opp telt på kirkegårdene har det gått for langt. De siste par årene har antall turister også om vinteren eksplodert, leiebilene ligger strødd i grøfta (utlendinger som aldri har kjørt på snø) og på de mest populære plassene må du nærmest trekke kølapp for å få tatt et bilde. (Vedlagt et par bilder som viser bobilturister som samler seg om kvelden for å se midnattsola).
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Som kjent kan man ikke ha for mange primuser, men jeg trodde jeg hadde "nok" av klassikeren Optimus 111. Det trodde jeg helt til jeg kom over en ubrukt og ufyrt utgave, til og med i den originale pappesken. Det ble påskegave til meg fra påskeharen Nå skal jeg i gang med den koselige jobben: Sjekke og smøre pakninger, pumpelær og ventiler, polere messingen, rense tanken, og så ta den i bruk. Noen primusnerder synes sikkert det er blasfemi å fyre opp dette klenodiet. Dem om det - jeg synes det er verre å la den stå glemt og bortgjemt i et skap, til ingen nytte.
 5. 2-3 manns telt

  Ikke allverdens utvalg i den prisklassen, særlig hvis vekta skal være overkommelig. Men kanskje North Face Heyerdahl 3 kunne passe? 3,2 kilo, og et såkalt 3-mannstelt, men to voksne pluss to bikkjer burde gå bra - det kommer selvsagt litt an på hvilke hunder det er, chihuaha tar mindre plass enn St. Bernhard Prisen på teltet er 2500.-, det er ikke så gærnt for et North Face telt.
 6. Hva har du kjøpt nå!

  I litt lavere pris-segment enn hva mange her inne handler: En Stanley termokopp til halv pris på det lokale Felleskjøpet
 7. Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Uegnet til parafin, mener du vel?
 8. Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Den eneste 111-modellen som er spesielt laget for bruk av renset bensin er 111B. Det er en bråkebrenner, men brenneren på den er annerledes enn på vanlige 111, og den brenner visstnok temmelig dårlig på parafin (men jeg har aldri prøvd 111B selv).
 9. Kjøpe sluker på nett

  Biltema har billige sluker. Så langt har jeg gode erfaringer med kvaliteten på krokene, og noen av slukene bruker VMC9649 kroker. Uansett bytter jeg kroker når de er slitte eller er begynt å ruste - det er rimeligere enn å kjøpe nye sluker.
 10. Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Gratulerer med verdens nest beste primus 😁 (Jeg foretrekker den gamle bråkebrenneren). Den ser lite brukt ut, og kassen er uvanlig pen! Ta godt vare på den, så kan neste generasjon også ha glede av den.
 11. Sende sovepose i posten

  Legg en papplate på toppen før du lukker igjen eska. Da risikerer du ikke den som åpner pakken setter kniven i soveposen. Jeg snakker av erfaring - fikk en dunjakke i posten, den var stappet ned, uten trekk, i ei lita eske, og lukket og teipet. En sjette sjans sa meg at her skulle jeg være forsiktig. Hadde jeg åpnet eska på vanlig måte med en kniv, ville jeg skjært et 30 cm langt rift i jakken.
 12. Coleman primus

  Jeg stakk innom en Shellstasjon og spurte etter parafin premium, det hadde de ikke hørt om. Forøvrig synes jeg ikke Kemetyl fritidsparafin er "rådyr", jeg betalte ca 150.- for 4 liter hos Felleskjøpet, det er overkommelig. Primusen brenner lenge på 4 liter parafin.
 13. I filmens tid

  Mitt Ravneskar ble levert med (tunge) glassfiberstenger! Dette var førsteutgaven av Ravneskar, tror ikke det fantes karbonstenger da. Verdens første tunneltelt med to innganger/fortelt. En gang på nittitallet ringte jeg Norrøna og lurte på om de kunne skaffe lettere stenger, og sannelig sendte de meg et sett toppkvalitets aluminiumstenger - helt gratis. Nå er totalvekten 3 kilo. Teltet er fortsatt i bruk
 14. Underlag i teltet på vinterstid

  Du tenker kanskje på garving av skinn? Som underlag til turbruk er tørket skinn best. Man kan også impregnere det med f.eks. linolje. Uansett er det viktig å henge skinnet til tørk etter bruk.
 15. Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Fikk tak i en veldig pent brukt 111 i dag, en av de eldre typene med utstanset rund Optimus-logo på lokket. Jeg fortrekker bråkebrennerne, de er mer effektive og tåler mer vind enn stillebrennerne (111 T og C). Støyen plager meg ikke nevneverdig. Jeg er blitt glad i disse 111-primusene, det er en bortimot genial konstruksjon, og de har vist seg å være ekstremt pålitelige. Jeg har alt for mange av dem, men det dukker stadig opp en som jeg "bare må ha"