Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 541
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Bjørn J vant dagen sist Mars 24

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 272 profilvisninger
 1. Jeg har hatt begge. EasyFuel er overlegen til mitt bruk. Robust og velkonstruert, og gir mer effekt enn Windpro. Fin å småkoke på. Dessuten passer den i en lett modfisert Trangia-underdel og gir verdens beste vindskjerm når det er behov for det. Underdelen av skjermen hviler på primusen, det er skjært 3 slisser i bunnen for kjelestøttene. Kjappere gassbrenner finner du ikke
 2. Hvis man har det så travelt når man er på tur at matlaging blir et tidheft....da er man på ville veier. Ro og tid til å observere og føle naturen, lytte på fuglenes sang og elvenes sus, stoppe opp og bare lytte på stillheten, tenke på ingenting, eller tenke store og lange tanker. Det er mye av poenget med å være på tur. Også lange turer, som Norge på langs. Men det er nå meg, da.
 3. Det er sant. En kamerat hadde telt med to innganger og to fortelt, han boret to hull slik at det var et hull i hvert fortelt. Selv satt han midt i teltet med et snøre i hver hånd. Han fikk blant annet ei røye på 3-4 kilo....
 4. Ingen problem hos meg, jeg får opp 5 forskjellige leveringsalternativer...
 5. Hvorfor ikke la oss få se bildene du tok, i stedet for lavoppløselige bilder av kameraets skjerm?
 6. Voksen havørn har hvite halefjær. Ungfuglen har mørk hale, men også mørkt nebb. Denne fuglen ser ut for å ha lyst nebb.
 7. Det er to helt forskjellige prosesser. Fra Store Norske: "Frysetørkede produkter har den fordel at de bevarer sin form og struktur nokså uforandret fra fersk tilstand. De opptar vann igjen bedre enn vanlige tørkede produkter og beholder mer av sin opprinnelige smak og aroma." Hjemmetørket mat holder utrolig lenge, vi har flere år gammel tørket sopp som er like fin. Oppbevart kjølig og mørkt på glass. Tørket frukt holder også veldig lenge. Og hvis du vakuumpakker i tillegg holder det "evig". En vakuum-maskin er som jeg har nevnt før en god investering, den forlenger holdbarheten på mat mange ganger. For eksempel kjøper vi noen kilo vill-laks hver sommer (jeg rører ikke oppdrettslaks) som vi fileterer i passe porsjoner, vakuumpakker og fryser. Så fet fisk har normalt begrenset holdbarhet i fryser, men vi merker ikke forskjell om den har ligget over et år i fryseren.
 8. Det er et godt poeng. Når man slapper av på kvelden og planlegger neste dags etappe er det veldig greit å få det store overblikket over ruta og terrenget. Og noen av oss er skikkelig kartnerder, jeg har elsket kart siden jeg var barn, kan sitte lenge å studere detaljer og terreng på et kart. Vi som er godt voksne husker gamle gode M711-serien, uten farger, og med dårlig trykkvalitet.... Men vi gikk oss (nesten) aldri bort
 9. Takk, da har jeg tettet et kunnskapshull i dag også
 10. Jeg sjekket en tilfeldig Sony mobil og et tilfeldig Sony nettbrett, begge i øvre middelklasse. Mobilen hadde et batteri på litt over 3000 mAh, brettet noe over 7000 mAh, altså over dobbelt så mye. Brettene må ha kraftigere batteri siden de har større skjerm og derfor bruker mer strøm. Så det krever mye mer strøm å lade et brett enn en mobiil.
 11. Jeg har spist lite real, men hva gjør dere med posen etter å ha spist? Den brenner vel ikke helt opp på et bål, eller? Etter noen måltider må det bli mye søppel å dra på?
 12. Vakuum-maskiner er genialt, jeg bruker min mye. Men her var det vel spørsmål om å åpne 10 poser real og ha dem i en større pose, for så å ta av den etter behov mens man er på tur. Da er jo poenget med vakuumering borte etter første måltid.
 13. Du bør nok sjekke med real hvordan det er med holdbarheten når posene er åpnet. Tenk også på at du ikke kan unngå at det kommer fuktighet i den store posen - det kan bli ganske huffig der etter hvert
 14. Unnskyld meg, men det synes jeg er en fryktelig dårlig idé. For det første fordi du kan ta med svært mange papirkart for samme vekta som et nettbrett og en solcellelader. For det andre fordi et papirkart ikke svikter eller krasjer, det er derimot stor risiko for at nettbrettet og/eller laderen gjør det under de belastningene en langtur innebærer. For det tredje - hvordan kan man ta ut kompasskurs på et nettbrett? Min mening er at det er direkte uansvarlig å dra på langtur uten papirkart og kompass, og kunnskap om å bruke det. Eektroniske duppedingser får være et tillegg/hjelepmiddel for de som ønsker det.
 15. Ja, variasjon er viktig. Det er trist å bli lei av maten på tur, middagen skal gjerne være et slags høydepunkt, noe man ser frem til når man er sliten. Vi gikk tom for mat på en langtur en gang, hadde bare noen poser Toro bønnestuing igjen, det levde vi på i et par-tre dager. Pluss mye blåbær (dette var om høsten). Kaffe hadde vi heller ikke, men vi kom til ei hytte der det sto en kaffekjel med gammel grugge i. Den kokte vi opp 3 ganger . Har forøvrig ikke spist bønnestuing siden.... Havregryn i tillegg til frysetørket mat er fin variasjon.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.