Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 807
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Bjørn J vant dagen sist Januar 16

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 884 profilvisninger
 1. Det er en nydelig og allsidig kniv, men personlig er jeg ikke begeistret for det motivet på slira. Ørn fanger fisk i solnedgang/midnattsol - det blir vel kitsch for meg På de blanke standardknivene har de tre små reinsdyrhoder på slira - mye mer elegant, synes nå jeg. Den siste Strømeng Old Fashion jeg bestilte, fikk jeg byttet slire på.
 2. Smart sak - og ukjent for meg inntil nå Mye av det tjafset som kalles "turuutstyr" dekker ikke noe behov hos meg, men denne hadde jeg sans for.
 3. Jeg synes også Old fashion-modellene er fine, det mørke bladet og skaftet smurt inn med tjæreolje er skikkelig flott. Jeg har både 5- og 8-tommeren i den utførelsen. Anbefales. Men husk at også på disse må bladet smøres med olje når den ikke skal brukes på en stund - de er ikke rustfrie. Skaftet kan du olje av og til med den klassiske blandingen av like deler tretjære, linolje og terpentin.
 4. Begrepet ullfrotté er komplisert. I utgangspunktet beskriver frotté en måte å strikke på (løkker, med mye luft i plagget), men den originale ullfrotté er en blanding av merinoull og plastmaterialer. Den ble "oppfunnet" i Sverige. De fleste plagg av ullfrotté i dag er blandingsprodukt, men den ulla som er brukt er 100% ull .
 5. Det er jo en kniv for litt spesielt bruk. Om den passer til ditt bruk, er det sikkert en OK kniv, Brusletto er anerkjent.
 6. Man kan jo virkelig slå på stortromma og spandere på seg en over dobbelt så dyr kniv: https://www.biltema.no/verktoy/skjareverktoy/kniver/slirekniv-2000028484 Da får du godt grep, og du kan velge mellom rustfritt stål og katbonstål! Jeg har et par sånne kniver, og mener det er det beste knivkjøpet man kan gjøre .
 7. Oisann. Det er ikke ofte forbrukertilsynet politianmelder butikker.
 8. Altså kr 15.- pr kniv! Hvis pris er et kriterium for å finne den "ultimate turkniv" har vi en vinner her. En slik kniv er en god nok turkniv for de aller fleste
 9. Det er ren ny ull, altså ikke resirkulerte ullplagg. Vaskelappen sier handvask, så det er ikke usannsynlig at det er ekte ull. Men igjen, problemet er at det ikke finnes noe krav om merking om plagget er superwashbehandlet, så den genseren kan være behandlet uten at vi som kjøper får vite det. Hvis genseren er strikket av norsk ull, er den neppe superwashbehandlet. Gjestal kaller seg garngrossist, de spinner altså ikke ull selv, men kjøper garn (fra hvor?) og får strikket plagg. Så vi vet ikke hvilken type eller kvalitet ull som er brukt, og hvilken behandling den har fått. Jeg kritiserer ikke genseren, den kan godt være aldeles utmerket, men som nent: Jeg vil vite hva jeg kjøper.
 10. Men uansett liker jeg ikke å bli lurt - jeg vil vite hva jeg kjøper. Hvis jeg kjøper et plagg som er merket 100% ull forventer jeg at det er nettopp det, og ikke ull som er ødelagt og plastbelagt. Problemet er at det ikke er krav til merking av superwash-behandlet ull. Et merke som kan brukes på ullklær er "Ren, ny ull". Det betyr at det ikke er ull fra gamle ullklær som er brukt, men faktisk ny ull. Det høres fint og flott ut, men likevel kan den visstnok være superwash-behandlet.
 11. Hvis du bruker det silkegarnet må du vise og fortelle hvordan resultatet ble!
 12. Silke er et spennende materiale, jeg har dessverre liten erfarring med det. Men jeg vet jo at silketrådene hentes fra kokongen til sommerfugllarven Bombyx mori som lever på morbærtrær. Kina har som kjent produsert silkestoffer i lange tider, og å besøke en stoffbutikk i Kina og se og ta på alle silkestoffene er en flott opplevelse . Det sies at ekte silke har mange like egenskaper som ull når det gjelder fuktopptak og temperaturregulering. Jeg fant en norsk nettbutikk som selger garn av ekte morbærsilke: https://www.happyknitting.no/produkt/happy-tynnere-silkegarn-ren-morbaersilke/
 13. Ja, men jeg tror ikke silke har den samme isolerende effekten i kulde som ull har. Ulla har mye luft i fibrene, og holder til en viss grad på varmen når den er våt. Jeg har ikke mye erfaring med silke, men måten fibrene/trådene er laget på tilsier ikke at den skal ha en kuldeisolerende effekt. Men at den virker temperaturregulerende, spesielt i varmt vær, er jo riktig.
 14. Ekte ull kan fint vaskes uten å krympe. Det er ikke høy temperatur som forårsaker krymping eller toving, det er bevegelsen i maskinen når ulla er våt. Vi vasker de nyspunnete garnhespene i skikkelig varmt vann for å fjerne bøss og skitt, men da for hånd i balje. Ved maskinvask er det viktig at du bruker vaskelmiddel for ull, og bruker såkalt ullvugge på maskinen slik at det blir lite beveglse i vasketrommelen. På de fleste vaskemaskiner temperaturen låst til maks. 30 grader når du bruker ullvugge.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.