Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 444
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

Bjørn J vant dagen sist November 1 2018

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Nylige profilbesøk

3 095 profilvisninger
 1. Dette ser ut som en interessant brenner, jeg liker den smarte løsningen for å snu gassboksen opp-ned. Konstruksjonen av selve brennerhodet ser også gjennomtenkt ut. Det blir spennende å høre brukererfaringer med den.
 2. Bjørn J

  Hva har du laget i dag? DIY tips

  Denne tråden er en god idé ! De arm-varmerne dine fikk meg til å tenke på et tips Lars Monsen ga til de som fryser lett på knærne: Klipp en lang ullsokk i to, klipp vekk tådelen, og bruk delene rundt knærne!
 3. Bjørn J

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull. Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere. Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla. Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den. Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider: Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
 4. Bjørn J

  Allværsjakke - DIY

  Hva kan man si om dine syferdigheter som ikke allerede er sagt.... ?
 5. Bjørn J

  Når brenneren svikter på vintertur

  De har kanskje ingen utløpsdato, men de skriver jo at den har begrenset levetid, avhengig av de faktorene de nevner. Gasslanger til propanutstyr skiftes av sikkerhetsmessige årsaker regelmessig, fordi konsekvensene av en ødelagt slange kan bli katastrofale. Elastomerer er en sekkebetegnelse på fleksible og elastiske (gummilignende) polymerer - som også er en sekkebetegnelse.
 6. Bjørn J

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Tror dere må lage en aksjon på facebook, slik at media tar tak i saken og kan bruke ord som "folkeaksjon", "viralt", "hele nettet koker" og lignende. Så får de en uttalelse fra kommunikasjonsrådgiveren i Tine som sier det er hyggelig at folk engasjerer seg, og vi skal vurdere om det er noe vi kanskje kan se på en dag .
 7. Bjørn J

  hjelp til å velge tursag

  Men den kan ikke foldes sammen? Er ikke det en ulempe på tur - 50 cm sag er en lang ting, selv om den kommer med slire?
 8. Bjørn J

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Et annet produsentnavn, ja. Men er ikke det de har også basert på helmelk? Ja, vi lager klarnet smør på samme måten - mye mat blir bedre av å steke i klarnet smør i stedet for olje eller vanlig smør.
 9. Bjørn J

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Det finnes ingen god nok grunn til oppheve en boikott av rema1000...... :-) (Det er flere år siden jeg satte mine føtter der.) Men til saken: Jeg vet ikke om det er nevnt i tråden tidligere, men jeg har da sett tørrmelk i såkalte innvandrerbutikker for ikke så lenge siden. De har mye som ikke lenger er tilgjengelig i kjedebutikkene, bl.a. har de klarnet smør (ghee) som er supert til å steke mat.
 10. Bjørn J

  norge på tvers

  OK, det visste jeg ikke. Når det er sagt, liker jeg dårlig at DNT har tatt et slags copyright på begrepet Norge på tvers. Og mens jeg er i gang: DNT har de siste årene begynt å oppføre seg som om de har enerett på det meste av fjellturer og friluftsliv i Norge. Sånn, jeg måtte bare få det ut...
 11. Bjørn J

  norge på tvers

  Hva mener du med "Norge på tvers"? Det er gjort på et øyeblikk - bokstavelig talt - i Finnmark. Men for virkelig å si at dere har gått Norge på tvers, bør dere gjøre det der landet er bredest, altså rundt 650 kilometer eller så. Det er sikkert en kjempefin tur i noe av den flotteste naturen i Norge - skulle ønske jeg hadde den muligheten.
 12. Bjørn J

  Droneflyving for enhver pris?

  Det er jo litt spesielt at NSM med dette detaljerte kartet har offentliggjort militære anlegg som har vært topphemmelige og skjult etter beste evne. Til og med på Google Maps er antenner og bygninger på noen av disse stedene fjernet. https://www.aldrimer.no/avslorer-topphemmelige-militaeranlegg/
 13. Bjørn J

  hjelp til å velge tursag

  Sagene fra Silky har fått mye skryt, så det er sikkert knallgodt verktøy. Men jeg bruker ikke tursag så veldig mye, og gikk for billigere varianter: Ei ganske lita sag fra Bahco (grønn med sort blad), og ei fra Biltema. Den siste fikk mye ros i en test av tursager i Villmarksliv, og jeg er imponert over kvaliteten og sage-effekten. Rett og slett ei super sag, og helt uslåelig til prisen. https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/sager/campingsag-2000016909 Den saga fra Bahco er nesten ubrukelig i forhold, men den er mindre og lettere å ta med seg. Treg å sage med, men god byggekvalitet. Til smågreiner og slikt er den helt OK.
 14. God utnyttelse av hele skinnet :-) Jeg ser at du (og andre) har reinskinn som røyter mye, men jeg har aldri vært plaget med det. Det kommer nok bl. a. an på når dyret er slaktet (vinterskinn har lengre hår, men det sies at de røyter mer). Jeg har hørt en same si at skinn fra kastrerte bukker er de som røyter aller minst. Det er helt klart individuelle forskjeller på reinskinn - stort nærmere et ekte naturprodukt kommer man vel ikke, da blir det slik. Forresten så er vel nettopp det at det er et naturprodukt et bra argument for å bruke reinskinn i stedet for et industrielt fremstilt plastprodukt med de miljø- og forurensingsmessige konsekvenser det innebærer?
 15. Tørkede reinskinn er gjerne litt lettere enn garvede og impregnerte skinn. Men et tips: vekta blir betydelig redusert hvis man skjærer skinnet til et rektangel i passende bredde.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.