Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Bjørn J vant dagen sist April 21

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Nylige profilbesøk

2 609 profilvisninger
 1. Bjørn J

  Kartmannen.no: alternative turkart til Garmin

  Glimrende prosjekt! Jeg skal teste prøveversjonen, og kommer garantert til å kjøpe kartet hvis det er som forventet :)
 2. Bjørn J

  Vedlikehold og rengjøring av telt?

  Det er interessant at Helsport sier at man ikke skal impregnere telt som har silikonbehandlet ytterduk, det var jeg ikke klar over. Sitat: "Våre PRO og X-TREM-telt er laget med silikonbehandlet nylon. Slike stoffer kan du ikke impregnere, da impregneringen bare vil prelle av silikonet. Men dette er da heller ikke et problem, da silikonbehandlet nylon ikke lar seg påvirke av slitasje og UV-stråling på samme måte som PU-behandlet polyester, og teltet vil fint holde seg vanntett i mange år, uten å måtte re-impregneres. "
 3. Bjørn J

  kjøpe Dehydrator

  Gå for den på cdon til 1300 kroner først som sist. Det er en skikkelig dehydrator, og det høres ut for at du skal bruke den mye :) Billigmodellene fra Jula o.l er greie nok, men lite egnet for større produksjon. Dessuten tørker de ujevnt så du må ofte bytte på brettene. Jeg har en slik, men som oftest bruker jeg en svenskprodusert "proffmodell" som er mer nøyaktig på temperatur, og tørker jevnere. Den er dessverre gått ut av produksjon tror jeg.
 4. Begge er sikkert mer en gode nok telt for de fleste, selv om jeg ikke ville brukt noen av dem på langtur der det gjaldt liv eller død om teltet tåler skikkelig uvær. Hvilket du velger kommer an på hva du prioriterer. Prismessig er det en no-brainer, Salewa koster under halvparten. Men for meg er takhøyde og romslige fortelt viktig for komfort, der vinner Exped en overlegen seier. Vektmessig er de i praksis nokså like. Men vi vet ikke hva som er viktig for deg, eller hvorfor du har valgt bort andre telt som kunne vært aktuelle. Så vi er der vi alltid havner i slike sammenligninger - ingen andre enn du selv kan bestemme hva som er det riktige teltet for deg og dine behov.
 5. Bjørn J

  Vaske klær på tur - miljøaspekt

  Skylle boxern og sokkene ved behov, det holder. På lengre turer er det godt å ta på seg den rene, ekstra boxern som ligger i sekken. For ikke å snakke om å kle på seg de helt nye og ubrukte sokkene som ligger nederst i sidelomma. Det er godfølelse, det!
 6. Bjørn J

  Alternative plugger?

  Takk for den! Jepp, jeg skal bestille noen.
 7. Bjørn J

  Alternative plugger?

  Mine favorittplugger, jeg fant dem på fjellet litt nedgravd i bakken. Mulig de er fra militæret. Profilen gjør at de er umulig å bøye, samtidig som de er lett å stikke ned i steinet grunn. De har holdt mitt Ravneskar oppe i mange år . Disse brukes i front og bak for å holde teltet oppe, og det er nok når det er lite vind. Må jeg bardunere bruker jeg vanlig plugger eller steiner. Det er mulig at noen vektfanatikere vil fnyse at de veier 64 gram pr. stk. Men de er definitivt verdt å bære med seg
 8. Bjørn J

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Jeg hadde egentlig bestemt meg for å se på Monsen i sakte-TV, men så har altså NRK i siste liten fått litt seertallpanikk og funnet ut at de må jo ha KJENDISER med. Da tror de at seerne vil flokke seg rundt TV-en. Vel, ikke meg i alle fall, selv om jeg sikkert kommer til å titte innom av og til. Monsen på tur med helt alminnelige, ukjente tur- og friluftsfolk kunne vært fin TV. (Og ja, jeg er klar over paradokset i at Monsen selv også er kjendis :) )
 9. Bjørn J

  Sorte prikker i kjøtt torsk

  Hvis det var svarte prikker i huden også, er det sannsynligvis det som kalles svartprikksyken. Prikkene er innkapslede larver av en parasitt som borer seg inn i huden på fisken, men vanligvis er det bare fargestoffet som smitter over i selve kjøttet. Fisken er ufarlig å spise. Derimot skal du være mer forsiktig med fisk som har såkalt kveis i kjøttet, det er en rundorm som kan gi ubehag også om fisken er varmebehandlet. Kveis er ganske vanlig i torsk. Du ser dem godt hvis du holder filéten mot lyset. Skjær dem bort, resten av fisken er trygg.
 10. Bjørn J

  Test av billige telt side3

  Ja, glassfiberstenger er mye rimeligere enn aluminiumstenger, derfor blir de brukt i billigtelt. Men de er som sagt mye tyngre også.
 11. Bjørn J

  Test av billige telt side3

  OK, jeg har førsteutgaven, det som står stramt og pent med bare to plugger, og har lyseblått innertelt. Ravneskar modell 2 hadde gult innertelt og litt annen utforming på forteltet (ikke bedre, spør du meg).
 12. Bjørn J

  Test av billige telt side3

  Glassfiberstenger kan være svært sterke! Ulempen er vekta, selvsagt. De veier mye mer enn dagens aluminiumsstenger. Mitt gamle Norrøna Ravneskar var et av de dyreste fjellteltene på markedet, og det ble levert med glassfiberstenger (det fantes ikke gode alustenger da). De tålte alt, både uvær og mishandling. For noen år siden fikk jeg aluminiumsstenger hos Norrøna til teltet, så nå er vekta nede på knapt 3 kilo. Teltet fungerer like fint i dag som da det var nytt for ca 40 år siden (!), og er fortsatt et av de best designede tunnelteltene. Og de gamle glassfiberstengene er helt fine ennå, ingen ødelagte skjøteledd, til og med den originale strikken inni stengene fungerer. Nå har stengene fått nytt liv som stativ for fiberduk over jordbærkassen :)
 13. Bjørn J

  Test av billige telt side3

  Tåpelig test. De sier at de skal finne ut om teltene egner seg til et aktivt friluftsliv, og så velger de å teste telt som veier over 7 kilo. Ikke overraskende mener de at det er for tungt til å brukes til friluftsliv (underforstått gåturer i skog og mark). Hva er poenget med å ha så tunge telt i testen når de i utgangspunktet er diskvalifisert? Mange av teltene er campingtelt, og ikke beregnet på bæring mer enn noen hundre meter. Enig med MM om at Biltema Roskilde og andre festvaltelt er helt OK til noen få overnattinger på enkle sommerturer i bra vær. Bruksområdet til så billige telt ligger vel i navnet, og selvfølgelig vil duk og sømmer revne etter forholdsvis kort tid. Hva kan man forvente av et telt til under 200 kroner??
 14. Bjørn J

  Grønt eller rødt Hilleberg?

  Jeg har vanskelig for å tro at den svært mørke grønnfargen slipper gjennom like mye lys som sandfarget eller rød duk. Og jeg blir overrasket dersom det ikke blir litt varmere når sola skinner på et telt med så mørk duk, enn et med den betydelig lysere sandfargete duken. Men det er ikke sikkert forskjellen er dramatisk.
 15. Bjørn J

  Trenger nytt kokeutstyr

  Godt valg. Av alle gassbrennere jeg har hatt opp gjennom årene er Easy Fuel den overlegent beste når det gjelder pålitelighet, effektregulering og allsidighet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.