Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  907
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Bjørn J last won the day on Juni 27

Bjørn J had the most liked content!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordaførr

Nylige profilbesøk

1 651 profilvisninger
 1. Crispi,Alfa eller La sportiva??

  Sko generelt, og fjellsko spesielt, er umulig å anbefale fordi føtter er veldig forskjellige, og det er sko også Som du sier så passet alle tre der og da, men det er etter ei uke i fjellet du finner ut om de faktisk er riktig for dine føtter. XXL (og jeg tror andre butikker) har bytterett på sko inntil en måned, også etter at de er brukt. Det er smart, jeg har selv benyttet meg av det. Så mitt forslag er at du går noen lange runder i butikken, gjerne opp og ned trapper, og kjøp de som passer best. Ha på deg sokker som du kommer til å bruke på fjellet, og prøv dem sent på dagen (føtter utvider seg). Pass på at de ikke klemmer over vristen når du bøyer foten. Bruk skoene aktivt, og bytt dem i et annet par hvis du ikke er fornøyd. Risikoen er selvsagt at de du bytter til heller ikke er perfekte for dine føtter...
 2. Videodiskusjon : Drone med på tur?

  Ja, du du bør tenke mer på om andre som er på tur synes opplevelsen blir gøyere av at droner surrer omkring hodene på dem. Jeg synes ikke det - selv om jeg har en Phantom selv (påmontert et Sony RX100 kamera). Men jeg er nøye med hvor jeg sender den opp. En ting er hva som er lov, men enda viktigere er det å ta hensyn til andre. Mange som er på tur vil oppleve stillhet, ro, fugle- og dyreliv, naturens lyder. Ikke stressende illsint motorlyd. Det er mye moro med drone, men tenk først og fremst på andre som kan være i nærheten. Hadde jeg vært på fjelltur (eller skogstur) langt fra folk og møtt en person med drone, ville jeg antagelig bedt vedkommende vennligst lande og slå den av. Litt avhengig av situasjonen og omstendighetene.
 3. Nå har ikke jeg klatret hverken Stetind eller Hamarøykuken, men ingen av dem regnes vel som "enkle topper"? Spesielt Stetind kanskje. I hvert fall kreves det sikring for å nå toppen på begge. Men for alt jeg vet har dere god klatreerfaring fra før. Det arrangeres guidede turer til både Stetind og Hamarøyskaftet. http://www.stetind.nu/normalveien.html http://nordlandturselskap.no/opplevelser/hamaroyskaftet/
 4. Fluefiske.. hva trenger man av utstyr?

  En vanlig begynnerfeil er å holde stanga for mye på skrå ut fra kroppen av redsel for å få flua i øyet. Og mange gjør den feilen at de beveger hele armen for å spenne opp stanga og frigjøre energien under kastet, i stedet for å aktivt bruke håndleddet. Det fine med fluefiske er at selv om man ikke får napp eller fisk, er det morsomt å stå ved vannet og drive kastetrening, og er man heldig får man kanskje en fisk etter hvert. Jeg vet om folk som har vært laksefiskere i 4 år uten å hatt et eneste napp Men fluefiske etter laks med digre tohåndstenger og store fluer er noe ganske annet enn tørrfluefiske i små vann med lett utstyr.
 5. Fluefiske.. hva trenger man av utstyr?

  Bra du nevnte at du har tålmodighet, for det er det absolutt viktigste! Bortsett fra selve fisket og spenningen ved det, er den største gleden med fluefiske å binde sine egne fluer. Det er en herlig aktivitet i mørke vinterkvelder, og det å få fisk på selvlagede fluer er en fantastisk opplevelse. Den aller første laksen jeg tok var på en egenkomponert flue, med bl.a. lyseblå og røde isbjørnhår og jungelhanefjær Hvis du ikke har kastet med flue før har du en periode med bannskap og irritasjon foran deg, men det tar ikke lang tid før du har teken på det. Det er en stor fordel å lære teknikken av noen som har erfaring. Øv deg med fluer der du har klippet av kroken og mothaken, og bruk solbriller for å beskytte øynene. Og gjerne et hodeplagg som bekytter nakken - jeg snakker av erfaring. En av de første fluene jeg kastet med satt godt fast i tinningen min etter en ikke helt vellykket baksleng!
 6. Outdoorexperten

  Du får meldingen hvis du skriver outdoorexperten.no uten www foran. Det har ingen betydning, siden er nok sikker. "outdoorexperten.no uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for the following names: www.outdoorexperten.se, outdoorexperten.se (Error code: ssl_error_bad_cert_domain)"
 7. Outdoorexperten

  Jeg kom også inn når jeg skrev inn adressen direkte. Firmaet er drevet av en svenske, Pierre Breznik, og det er et aksjeselskap. De har godkjent revisor, og de har levert årsregnskap for 2016. De godtar betalingskort, eller fakturering via Klarna. Altså er de helt sikkert seriøse nok, men hvor god kundeservice de har er vanskelig å si.
 8. Outdoorexperten

  Jeg fikk advarsel da jeg prøvde å gå inn på siden. Både Chrome og Firefox ga beskjed om at dette ikke var en trygg nettside: "Attackers might be trying to steal your information from outdoorexperten.no (for example, passwords, messages, or credit cards). NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID" Så jeg tror ikke jeg handler der, nei.
 9. Ødelagt Recon

  Forresten synes jeg Novasport i Mosjøen også fortjener kraftig ros! Du hadde ikke kjøpt den gamle sekken der, men likevel tar de bryet med å ringe Norrøna og gi deg ny sekk, og sende den gamle til Norrøna. Flott gjort!
 10. Ødelagt Recon

  Så du fikk altså ny sekk uten at du måtte sende inn den gamle, og det var en nesten 5 år gammel sekk? Jeg visste at Norrøna har god kundeservice, men dette er nesten utrolig nå for tiden når man må gjennom endeløse krangler hvis man drister seg til å reklamere på et defekt produkt.
 11. Helsport eller Hilleberg?

  Dukens rivestyrke er viktig, men det er bare en av faktorene som forteller hvor solid teltet er i ekstreme forhold. Helsport oppgir at duken de bruker i Xtrem-teltene har en rivestyrke på over 20 kg. Hilleberg oppgir 18 kg på Kerlon 1800 og 12 kg på Kerlon 1200. Så skriver Hilleberg: "Indeed, many common tent fabrics today, especially those that are polyurethane coated, have a tear strength of 2 to 3 kg". Ved å formulere seg slik skaper de et inntrykk av at "mange vanlige telt" har en så lav rivestyrke - selv om det nok er mest telt i Europris-kategorien de snakker om. Helsport har en grei infoside om søm, rivestyrke og vanntetthet her: http://www.helsport.no/som-rivestyrke-og-vanntetthet
 12. Helsport eller Hilleberg?

  Jeg fikk en sånn "rivetest" med et Hillebergtelt, det er direkte latterlig når de ikke oppgir hvilken type duk de sammenligner sin egen duk med. Skal en slik "test" ha en hensikt må de oppgi hvilken produsent og hvilket telt som bruker den "dårlige" duken. Ellers blir det bare et tåpelig markedsføringstriks. Sorry Hilleberg, men det var for dumt.
 13. Helsport eller Hilleberg?

  Kan også nevne Norrøna - der har jeg opplevd strålende service i alle år. Mest imponert ble jeg da jeg for noen år siden spurte om de kunne skaffe aluminiumsstenger til mitt allerede da tilårskomne Ravneskar-telt (det ble levert med glassfiberstenger, tror ikke lette, sterke alu-stenger var oppfunnet da). Ja, det var da ikke noe problem, sa de. En uke etterpå kom pakke i posten, og det var ingen regning vedlagt Siden da har jeg hatt et godt forhold til Norrøna!
 14. Helsport eller Hilleberg?

  Helsport er kjent for å ha svært god service, og gjør gjerne modifiseringer etter kundens ønsker. Hilleberg har slett ikke samme gode rykte, mange mener de kan være vanskelige å ha med å gjøre. Hilleberg sine telt lages i Baltikum, tror det er Estland.
 15. Ny turbukse

  Tja, jo, egentlig synes jeg vel det. Den har ikke baklommer, en lårlomme, og to små "håndlommer". Den har ypperlig passform til tur (litt løs i formen, i hvert fall på meg), og kan strammes tight med borrelås rundt ankelen. Luftingen med glidelås på utsiden av lårene er genial, det hjelper veldig godt på varme dager. Den er ikke vanntett, men virker en anelse mer solid enn Bitihorn. Dog tåler den neppe like mye juling som f.eks. Svalbard Flex-1.