Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 836
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Bjørn J vant dagen sist 16. januar

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

4 030 profilvisninger
 1. Godt poeng! Fordi optikken er bedre og gir et mer kontrastrikt bilde. Men da tror jeg vi er oppe i de øvre Swarovski og Leica prisklasser. En skikkelig god kikkert kan vare i flere generasjoner, så man kan se på det som en investering. Folk bruker gladelig 5-600.000 på en ny bil som man har i 4-5 år, så hvor dyr er da egentlig en kikkert til f.eks. 15.000:- som man har livet ut? Så er det veldig mange som ikke har råd til å bruke mer enn 40-50.000 på en bil, og en kikkert til 5.000 blir da for kostbar fordi kontoen er tom i slutten av måneden.
 2. Det er ikke så vanskelig . Tallet for forstørrelse er greit, jo høyere tall, jo mer forstørrelse. Altså at ting virker som de kommer nærmere. De fleste er einge om at 8x (8 ganger forstørrelse) er nok, fordi større forstørrelse f.eks. 10x) gjør det vanskeligere å holde kikkerten rolig - du bør da ha noe å støtte den på. Det andre tallet (25, 32, 42 eller noe annet) beskriver diameteren på glasset (linsene) i front på kikkerten. Jø større diameter, jo mer lys slipper den inn til øynene dine. Dette er viktig i dårlige lysforhold, skumring, tungt overskyet eller ellers i litt mørke forhold. Jeg har både 8x25 og 8x42 kikkerter, og forskjellen i dårlig lys er stor! Så man skulle tro at bedre lysstyrke alltid er en fordel, og det er det for så vidt. Men ulempene er større og tyngre kikkert (fordi det er mer glass), og høyere pris. Min mening er at 25 og mindre er for dårlig til en grei allroundkikkert, 32 er minimum. Men det må som nevnt avveies mot vekt og størrelse. En annen viktig ting er hvor kontrastrikt bildet er, der er det stor forskjell mellom billigkikkerter og de litt mer påkostede. God kontrast gir et klarere og tilsynelatende skarpere bilde med flere detaljer. Det er en av tingene du betaler for i dyrere kikkerter - det andre er at bildet er skarpt helt ut i kantene. Og selvsagt skal en kikkert til turbruk være helt vanntett.
 3. Denne er et godt valg, riktignok 200 kr over budsjettet: https://www.kikkertspesialisten.no/products/opticron-adventurer-ii-wp-8x42-dcf-ga Det er en Opticron 8x42, som veier litt over 600 gram. 8x forstørrelse er nok, det er viktigere at den slipper inn bra med lys, slik at den kan brukes greit under dårlige lysforhold. Jeg mener denne er et godt kjøp til allround bruk.
 4. Reinsfjell er vel nærmest en kopi av Orion? Men Reinsfjell har lavere takhøyde, og Helsport har plassert lufteventilen på "feil" side. Hos Orion fungerer ventilen som en slags markise som hindrer regn i å treffe innerteltet når døra er åpen.
 5. Jeg har ikke slike glipper på mitt Orion II Extreme. Er ikke det bildet et Orion UL - altså ultralettutgaven? Mulig at de har vært liit mer gjerrig med duken på det?
 6. Jeg har brukt Orion mye (riktignok 2-personsutgaven), og jeg er 187 høy. Lengden er ikke noe problem, de bratte teltveggene hjelper godt. Som nokså lang person setter jeg umåtelig pris på den sjeldent gode takhøyden i Orion, den er gull verdt. Selv liker jeg også å ligge i teltet og nyte utsikten, og der er Orion perfekt med to innganger, og det faktum at du ligger "på tvers". Det er et solid og velkonstruert telt, tåler skikkelig uvær.
 7. Gleder meg! Ingen andre "alene-på-tur-med-kamera"-personer er i nærheten av Monsen når det kommer til turglede, entusiasme og formidlingsevne.
 8. Bjørn J

  Øks til barn

  Denne nye serien med økser fra Fiskars likte jeg! Hickoryskaft med feilhuggbeskyttelse, blad av karbonstål, og det typiske Fiskarsfestet som sørger for at bladet ikke løsner fra skaftet. Finnes i 3 størrelser. https://www.fiskars.no/produkter/hage/okser
 9. Kjøpte en pakke med 3 sluker på Biltema. De er laget av epoxy, blir spennende å se hvordan de oppfører seg i vannet. 23 gram, skal bruke dem til sjøfiske fra land. Kjøpte også en wobbler uten skje til sjøørreten . Begge disse slukene har japanske kvalitetskroker fra VMC.
 10. Biltema har øyebolter, men du bør kjøpe de på båt-avdelingen, de er rustfrie (AISI 316). https://www.biltema.no/batutstyr/battilbehor/batbeslag/oyeskruer/oyeskrue-2000017714
 11. Det gjør jeg med dundyna mi, og det fungerer supert. Husk bare å still inn lav temperatur - vår trommel har en "dunknapp". Og ta ut posen straks trommelen er ferdigsnurret.
 12. Ja, godt poeng. DNT har est ut som en gjærdeig de siste årene og påtatt seg mange oppgaver, og bruker begrepet "samfunnsaktør" om seg selv. Jeg tror også at det er et taktisk utspill, gråter for sin syke mor som rejohn sier. Men nå er jo generalsekretæren i DNT gift eller samboer med en statsråd (Bent Høie), så det ordner seg nok :-)
 13. Jeg ville vurdert Biltema https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/gasskjokken-3-kw-2000042963 Fordi det har forvarmingsrør, og dermed kan du bruke gassboksen opp-ned når det er kjølig i lufta, det gir betydelig bedre effekt. Det er en såkalt slangebrenner, altså at brenneren ikke står oppå gassboksen. Det gir bedre stabilitet (og sikkerhet), og du kan da som nevnt snu boksen. Men som andre nevner, en gassbrenner til ditt Trangia-kjøkken er en god løsning, Trangia-skjermen gir god vindbeskyttelse, og det er en bedre løsning til stekepanne enn å sette panna rett på gassbrenneren.
 14. Ja, jeg er av dem som har hørt den knasende lyden av solbriller under skosålen , og vi er glade for at de ikke var så kostbare
 15. Jeg har brukt Biltema sine: https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskeklar/fiskebriller-2000042600 De fungerer utmerket, og fjerner reflekser i vannet effektivt. Bueformen og glasset på sidene hindrer forstyrrende strølys. Fargen øker kontrasten. For de som bruker briller har Biltema også lignende polariserende solbriller som passer utenpå vanlige briller. Jeg bruker dem bl.a. når jeg kjører bil under visse lysforhold: https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskeklar/solbriller-2000042601
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.