Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 318
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

Bjørn J vant dagen sist 9. februar

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

5 072 profilvisninger
 1. Nesten all norsk ull sendes til England for vasking, men en del kommer tilbake til de norske garnfabrikkene. Siden mange synes norsk ull er for grov til klesplagg, ender det meste av den opp som gulvtepper. Rav-genseren til Ulvang inneholder ikke villsaugarn, faktisk ikke norsk ull i det hele tatt. Det er kun Feral-genseren som er strikket av villsaugarn (fra Hillesvåg). Det er et helt spesielt plagg, aldeles nydelig å ha på. Den koster 3000.-, altså ca halvparten av en miljøskadelig Goretex-jakke full av plast, og varer mye, mye lengre. Med andre ord et ganske rimelig p
 2. Det fungerer stort sett greit, men det er et krav at selgeren på ebay fører sitt VOEC- nummer på tollpapirene. (VOEC = Valued Added Tax on E-Commerce). Hvis ikke dette nummeret er påført risikerer du å betale moms to ganger. Det skjedde meg en gang med en vare fra Japan. Ebay la til moms ved utsjekk som de skal, men jeg ble i tillegg avkrevd moms av transportøren når varen kom, fordi selgeren ikke hadde ført på sitt VOEC-nummer. Etter litt diskusjon fikk jeg det tilbake fra ebay, men med beskjed om at jeg egentlig ikke hadde krav på det siden det var selger som hadde gjort feil.
 3. Ikke all Danish oil er godkjent for mat. Det er ingen fast oppskrift på Danish oil, så hvis man skal bruke den bør man forsikre seg om at akkurat den oljen man kjøper er godkjent.
 4. Helsport hadde noen større telt med vindu. Ta kontakt med [email protected] , det er Helsportfolk som starter opp igjen serviceavdeling, uten å være bundet til Helsport. De kan telt til fingerspissene.
 5. Den "livstidsgarantien" gjelder bare i USA og Canada. Og det er ganske interessant definisjon av hva livstid er: "The products eligible for the lifetime warranty are covered to the original owner, for the lifetime of the product. Unfortunately, this does not mean your lifetime." Garantien gjelder altså produktets levetid, ikke din levetid. Så når teltet revner i vind, gjelder ikke garantien fordi teltets levetid er over Men hvis teltet er kjøpt i Norge trenger du ikke å forholde deg til TNF og deres unnaluring. Kontakt forhandleren og sett i gang en reklamasjonssak. Du har 5 års rek
 6. Jeg ville ikke bøyd teltstanga tilbake, det vil ganske sikkert bli et svakt punkt. Litt avhengig selvfølgelig av hvor mye bøyd den er. Det er ganske rimelig å få tak i en ny stang av god kvalitet.
 7. Dette var helt klart ikke det beste stykke friluftsfilm Monsen har laget, det virket som han gikk litt på tomgang. Moro med seiling/padling, men det ble kanskje litt mye av det, og litt langtekkelig før de endelig kom frem til Sundsfjorden. Resten av turen var usedvanlig uinteressant til Monsen-film å være. Håper han tar seg en solotur snart, da er han på sitt beste.
 8. Hvis den siste filmen du linker til (han som elsker å vise frem seg selv) er eksempel på den "moderne influencer scenen" så fri og bevare meg vel. Det meste er feil med den filmen, jeg blir bare stresset av å se på den.
 9. Da må "low" ha vært veldig lavt, for å kalle 105cm innvendig høyde for "high" er da å dra det litt langt.
 10. Jeg ville helt klart valgt Spitsbergen hvis det sto om det og Svalbard. Det har to fortelt og to innganger, rette vegger og har samme høyde (105cm) i hele teltet. Svalbard har 105cm kun i midten. Det gir antagelig en betydelig bedre romfølelse i Spitsbergen. (Hvorfor kaller de Svalbard "high?") . Svalbard har bitteltt lengre fortelt, men bare ett.
 11. Joda, det går så fint så. Kanskje du får se tidenes nordlysshow over himmelen - det ville du gått glipp av hvis du tisset inne
 12. Endelig. Jeg har ikke tort å være den første til å si det. Men ærlig talt: Tisseflaske??? Jeg skjønner ikke konseptet. Stå opp, gå ut og nyt stjernelyset og stillheten, tenk lange tanker, og gå og legg deg igjen.
 13. Fjällräven og størrelser er underlige greier. Jeg har en anorakk Singi, det er det eneste plagget jeg måtte ned i M for at den skulle passe. Samtidig prøvde jeg Keb jakke, da måtte jeg opp i XL. Så det anbefales å prøve Fjällrävenklær før kjøp!
 14. Ja, det bruker jeg ofte. Jeg har et par korte Norrøna gamasjer (gaiters) med goretex, så de er vanntette. De har krok foran for å feste i skosnoren, og kraftig strikk under skosålen. Dessuten en strikk som strammer litt over leggen. Jeg har gått i våt myr og over bekker og små elver, det er helt vanntett - det kommer ikke vann ned i skoen. Det kan ofte erstatte gummistøvler.
 15. Ja, det var ved å gi slik service de fikk mange stjerner hos friluftsfolket. Kjøpte man Helsport var man trygg på at man fikk telt av høy kvalitet, og ikke minst at man fikk uovertruffen hjelp hvis man trengte det. Og nå er alt borte... Det er mulig teltene fortsatt er av god kvalitet, men det er det mange andre telt som er. Plutselig er et av Helsports største konkurransefortrinn forsvunnet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.