Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  763
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

Bjørn J last won the day on Juni 13 2015

Bjørn J had the most liked content!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordaførr

Nylige profilbesøk

1 418 profilvisninger
 1. Kjøpe sluker på nett

  Biltema har billige sluker. Så langt har jeg gode erfaringer med kvaliteten på krokene, og noen av slukene bruker VMC9649 kroker. Uansett bytter jeg kroker når de er slitte eller er begynt å ruste - det er rimeligere enn å kjøpe nye sluker.
 2. Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Gratulerer med verdens nest beste primus 😁 (Jeg foretrekker den gamle bråkebrenneren). Den ser lite brukt ut, og kassen er uvanlig pen! Ta godt vare på den, så kan neste generasjon også ha glede av den.
 3. Sende sovepose i posten

  Legg en papplate på toppen før du lukker igjen eska. Da risikerer du ikke den som åpner pakken setter kniven i soveposen. Jeg snakker av erfaring - fikk en dunjakke i posten, den var stappet ned, uten trekk, i ei lita eske, og lukket og teipet. En sjette sjans sa meg at her skulle jeg være forsiktig. Hadde jeg åpnet eska på vanlig måte med en kniv, ville jeg skjært et 30 cm langt rift i jakken.
 4. Coleman primus

  Jeg stakk innom en Shellstasjon og spurte etter parafin premium, det hadde de ikke hørt om. Forøvrig synes jeg ikke Kemetyl fritidsparafin er "rådyr", jeg betalte ca 150.- for 4 liter hos Felleskjøpet, det er overkommelig. Primusen brenner lenge på 4 liter parafin.
 5. I filmens tid

  Mitt Ravneskar ble levert med (tunge) glassfiberstenger! Dette var førsteutgaven av Ravneskar, tror ikke det fantes karbonstenger da. Verdens første tunneltelt med to innganger/fortelt. En gang på nittitallet ringte jeg Norrøna og lurte på om de kunne skaffe lettere stenger, og sannelig sendte de meg et sett toppkvalitets aluminiumstenger - helt gratis. Nå er totalvekten 3 kilo. Teltet er fortsatt i bruk
 6. Underlag i teltet på vinterstid

  Du tenker kanskje på garving av skinn? Som underlag til turbruk er tørket skinn best. Man kan også impregnere det med f.eks. linolje. Uansett er det viktig å henge skinnet til tørk etter bruk.
 7. Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Fikk tak i en veldig pent brukt 111 i dag, en av de eldre typene med utstanset rund Optimus-logo på lokket. Jeg fortrekker bråkebrennerne, de er mer effektive og tåler mer vind enn stillebrennerne (111 T og C). Støyen plager meg ikke nevneverdig. Jeg er blitt glad i disse 111-primusene, det er en bortimot genial konstruksjon, og de har vist seg å være ekstremt pålitelige. Jeg har alt for mange av dem, men det dukker stadig opp en som jeg "bare må ha"
 8. Noen som kjenner til Helsport Kongsvold Camp 8-10?

  Her er i hvert fall bilder - teksten er jeg litt usikker på http://ameblo.jp/toku-zo/entry-12118940753.html
 9. Skal man bedømme ut fra filmene over, ser det ut for at innerteltdørene i begge teltene blir liggende i teltbunnen når de er åpne. Det er temmelig idiotisk etter min mening, jeg hadde et telt en gang med en slik konstruksjon, og det var sykt irriterende. Den var i veien hele tiden, og det er opplagt risiko for å ødelegge glidelåsen. Jeg forstår ikke hvorfor de ikke gjør det på den vanlige måten, at man trekker døren ut til en side og knyter/klipser den fast.
 10. Hardt pumpelær på optimus 111

  Slik er det også på de 111 jeg har. Det kan se ut som det er en annerledes konstruksjon på den pumpestanga trådstarter la ut bilde av. Skulle gjjerne sett flere bilder, både nedenfra (der mutteren er) og mer ovenfra.
 11. Hardt pumpelær på optimus 111

  Det skjønner jeg ikke helt. På de pumpestengene jeg har går ikke læret så langt ned over mutteren at jeg ikke får tak med ei tang eller en liten skiftenøkkel. Men når jeg ser på det bildet ditt ser jeg at festet er annerledes enn på stengene jeg har til eldre modeller. Mulig de endret innfestingen på 111C.
 12. Fargevalg på hilleberg akto

  Ytterteltet er nå en ting, men fargen på innerteltet er også et interessant tema. De fleste innertelt er varmgule, sannsynligvis fordi det er en farge som mmange forbinder med kos, lunhet og varme. Rett og slett en farge som gjør det triveligere inne i teltet. Favoritteltet mitt, et Norrøna Ravneskar fra sent 70-tall, har et lyseblått innertelt. Det er mulig Norrøna tenkte at det skulle illudere himmmelhvelvingen, men faktum er at det er helt forferdelig, man ser regelrett syk ut når man er i teltet. Blek, kald og fargeløs, det blir nesten som disse UV-lysene på offentlige toaletter som skal hindre rusbrukere å finne blodårene for å sette sprøyte... Synd med den fargen, bortsett fra det er det et glimrende telt som er helt på høyde (og vel så det) med dagens fjelltelt. Det var forøvrig verdens første tunneltelt med to fortelt og innganger.
 13. Fargevalg på hilleberg akto

  For et par år siden skulle jeg også kjøpe meg et enmannstelt, og jeg var like usikker som du ser ut til å være Jeg vurderte også Ringstind, og andre Helsport- og Hillebergtelt. I likhet med deg var ikke vekta avgjørende, pluss-minus en halvkilo betyr ikke så mye. For meg var innvendig volum og ikke minst høyde svært viktig. Jeg fikk prøvd et Ringstind, det var alt for lite og klaustrofobisk. Jeg endte til slutt på et Hilleberg Unna (rødt). I forhold til Ringstind (og jeg vil tro også i forhold til Akto) er det som en katedral innvendig. I tillegg er det frittstående, det trenger altså stengt tatt ikke plugger i godvær. Jeg var litt betenkt med tanke på at det ikke har fortelt, men det har ikke plaget meg i det hele tatt. Det er også mulig å ta bort noen av klipsene til innerteltet for på den måten å få utmerket lite fortelt til matlaging m.m. Anbefales varmt!
 14. Fargevalg på hilleberg akto

  Fargen på teltet er et evig diskusjonstema, og det er vel like mange meninger som det er farger Noen vil ha rødt fordi det er en viss sikkerhet i det. Teltet vises på lang avstand, det er greit hvis du roter med retningssansen på vei tilbake til leiren, eller hvis det er tåke og dårlig vær. Dersom noen må ut å lete etter deg er det selvsagt lettere å finne et rødt telt. Men andre vil ha et grønt telt nettopp fordi det ikke vises så godt for andre, man roper ikke ut at "her er jeg". Man blir litt mer anonym. Sandfarget telt har jeg ikke sett, men det blir kanskje litt mellomting? Det spørs vel på terrenget teltet står i.
 15. myggnett til caps

  Av egen erfaring anbefaler jeg et svart myggnett, det er mye bedre å se gjennom.