Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 622
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Bjørn J vant dagen sist Mars 24

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 484 profilvisninger
 1. Siden du kan velge mellom Lofoten og Vesterålen er sistnevnte langt å foretrekke nå på sommeren. Det er bare trist i Lofoten nå, det er blitt en turistfelle av dimensjoner. Jeg har tidligere bodd flere år i Lofoten, og de siste årene dratt dit minst to ganger årlig, men er sluttet med det - jeg blir bare lei meg. Vesterålen derimot - det er nesten like spektakulær natur der, og ikke i nærheten så turistifisert og latterlig folksomt. Stort sett stille og fredelig, så hvis du er ute etter å finne ro og få ned pulsen er Vesterålen et bedre alternativ enn Lofoten
 2. Blanding av merinoull og silke er en flott kombinasjon! Den eneste plassen jeg har funnet plagg i den blandingen er på Sparkjøp, 85% merionoull og 15% silke. Kr 300 er en knallpris. Et familiemedlem har et slikt plagg, og hen er veldig fornøyd. https://www.sparkjop.no/410376_Varde_trøye_i_merinoull-silke?spa_7_categories=catalog01_herre&type=product&q=silke
 3. Samme her, brenner et par sekunder etter stenging. Det er helt normalt.
 4. Kanskje fordi de blir litt sammenpresset akkurat der stanga klemmer på. Men jeg ser ikke på det som et problem. Uansett er det en god idé å ta dem utendørs av og til og "fluffe dem opp", og la de lufte seg i friluft med åpen glidelås.
 5. Hvis det er syntetisk fyll i posene er det ikke så veldig nøye at de ligger "lett og ledig". På Jysk får du kjøpt store poser for å oppbevare dyner i, de kan du stappe soveposene nedi. Dunposer derimot må oppbevares så lite komprimert som mulig. De samme Jysk-posene kan brukes, men ta soveposene ut av og til og rist dem opp litt. Jeg oppbevarer dunposene i et garderobeskap, hengende over ei stang.
 6. Heldiggrisinnen er et bedre kallenavn på deg
 7. Smart. Det er ei allsidig olje for beskyttelse av treverk. Her er hva Biltema skriver om den: Kinaoljen skiller seg fra ”konvensjonelle” oljer ved at dens mindre molekylstørrelse gjør at den trenger ekstremt dypt inn. Motvirker dessuten sprekkdannelse, blåning og mugg. Treolje for værbeskyttelse av så vel nytt som tidligere impregnert tre, også fete eksotiske treslag. Velegnet for så vel første behandling som for vedlikehold på f.eks. hagemøbler, terrasser, vinduer, fasader og annet treverk. Egner seg utmerket på tradisjonelt vanskelige treslag som teak og mahogni, også i båtmiljø, både over dekk og inne i båten. Oljens dyptinntrengende egenskaper gir den en rekke andre bruksområder, f.eks. for støvbinding og for å fremheve glans på klinker og tegl.
 8. Helt enig med vandrefalk. Jeg har brukt både 10x25 og 8x32, og er ikke i tvil om at den ekstra lysstyrken er viktig, og at 10x er vanskeligere å holde stødig.
 9. Kanskje ikke, men hvis de behandler de ansatte like jævlig som XXL gjør, ville vi nok hørt det nå. Men jeg er sjelden på G-max, de har lite av de tingene jeg er interessert i, altså klassisk frilufts- og villmarksutstyr. Jeg forstår de produsentene som ikke vil selge varene sine på XXL, kvalitetsprodusenter som Arcteryx, Hilleberg, Norrøna og andre. En ting er at XXL presser dem på pris, men kanskje de ikke vil assosieres med en sportskjede med frynsete rykte og som har som mål å bli enerådende på markedet.
 10. Jeg har en skalljakke med såkalt snøskjørt (tror jeg det heter). Det kan kneppes i front, og glidelåsen kan være helt åpen uten at jakken blafrer og slenger. Veldig praktisk, og kombinert med armhulelufting gir det en deilig gjennomtrekk!
 11. Ingen vanntette skalljakker (membranjakker) har svært gode pusteegenskaper, uansett hva reklamen sier. Forskjellen mellom forskjellige merker og membrantyper er heller ikke spesielt stor. Du må finne en jakke med gode luftemuligheter - lange lufteglidelåser under armene hjelper godt. Det beste er å gå i en softshell- eller bomullsjakke, og hvis det begynner å regne tar du på noe vanntett og roer ned tempoet så du ikke blir så varm.
 12. Joda, jeg er også fornøyd med min lokale XXL, de ansatte gir god service (kompetansen er så som så, men det er ofte unge mennesker med begrenset erfaring, så det godtar jeg). Men det er ikke poenget, det er ledelsens kultur som er problemet. Som dimex sier, det er synd dette er ungdoms første møte med arbeidslivet. Trakassering av ansatte (for noen av eksemplene er det) skal selvsagt ikke forekomme.
 13. Jeg fikk informasjonen fra XXL selv. Burde være sikker nok Dessuten har jeg selv sett en binge med returnerte sko til halv pris i en XXL-butikk.
 14. Jeg har fått bekreftet av XXL at de kaster sko og støvler som er levert inn i forbindelse med 30-dagers bytteretten. Sko som ser noenlunde gode ut (nesten som nye) blir solgt til halv pris, resten kastes. Det aller meste er pent brukte og fullt brukbare sko/støvler. På spørsmål om de ikke kunne gitt dem til f.eks. Fretex var svaret nei, fordi det gikk ut over salget i butikken....
 15. Med ujevne mellomrom kommer det frem hvordan arbeidsforholdene er for de ansatte på XXL. Et par eksempler de siste dagene: https://www.dagbladet.no/nyheter/xxl-ansatte-matte-ta-armhevinger-som-straff/71287051 https://www.dagbladet.no/nyheter/thone-33-sa-opp-pa-dagen-etter-kollegenes-video/71292234 Tidligere er det fortalt at XXL-butikken i Tromsø har bilder av alle de andre sportsbutikkene på bakrommet, der de setter et rødt kryss over dem etter hvert som de må lukke dørene. Det er kjent at XXL-kjeden sliter økonomisk, og stadig vekk hører man om at sjefer må gå eller blir kjeppjaget ut døra. Jeg har selv handlet en del hos XXL, ikke fordi de ofte er billigst, men fordi de har den varen jeg er ute etter, og jeg er fornøyd med servicen i min lokale butikk. Men er det slik at så lenge vi kan spare noen skarve kroner, så driter vi i hvordan arbeidsforholdene er? Er det blitt slik at pris trumfer alt annet? Neste gang jeg legger igjen penger hos XXL blir det med en ekkel bismak i munnen, og jeg kommer til å unngå dem så langt som mulig.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.