Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 071
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

Bjørn J vant dagen sist Juni 27 2017

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordaførr

Nylige profilbesøk

2 163 profilvisninger
 1. Primussamletråd

  Finn på Finn har: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=62606523 Halvard har sikkert også: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=86713243
 2. Primussamletråd

  Takk, det ble 3 poser til meg også
 3. Primussamletråd

  Skulle gjerne svart at det ikke passer så du må sende det til meg, men dessverre, det meste i posen passer til alle hundreogellevere Ser det er pumpelær der, hvis du har o-ringpumpe kan du ikke bruke det, da kjøper du en 5-pakk 3/8 x 9/16 o-ringer på biltema.
 4. Jeg kjøper en slik bomull/polyester-anorakk av forrige generasjon (som bildet), Norrøna har sluttet å lage den. Farge grønn (meadow green), størrelse L. Betaler greit dersom den er pen og lite brukt.
 5. Klar over det. Jeg har stor respekt for mitt lokale turlag, og derfor satt det langt inne å melde seg ut.
 6. Vinter liggeunderlag?

  Kanskje ikke, men det finnes 101 andre måter å bruke katta på: https://www.amazon.com/101-Uses-Dead-Simon-Bond/dp/0517545160
 7. Vinter liggeunderlag?

  Men en hel del av det smaker fortreffelig, da. Rein må vel være et av de dyra som blir best utnyttet - altså at store deler av dyret blir brukt. Både håndtverk, redskaper, pynteting, klær, fottøy og mye annet kan reinen brukes til. Selv kom jeg over en så enkel og opplagt ting som en smørkniv laget av leggbeinet - det viser at samene har stor oppfinnsomhet i å utnytte husdyrene sine.
 8. Medlemstallet til DNT har økt jevnt og trutt, særlig de siste årene. Fra 2016 til 2017 økte antallet med 6 prosent, nå er det over 304000 medlemmer. Jeg har vært medlem i mange år, men har nå meldt meg ut - av forskjellige årsaker. For min del synes jeg de driver for mye tilrettelegging av turopplevelser, og jeg har inntrykk av at de på et vis har tatt "eierskap" til friluftsliv. Men bevares, DNT gjør mye bra også, og jeg har masse å takke dem for opp gjennom årene. Likevel, det er et annet DNT nå enn det var før. Eller kanskje jeg er blitt gammel....
 9. Vinter liggeunderlag?

  Ja, tørka skinn er stivere enn de som er garvet. De kan lukte litt til å begynne med, men det er langt fra plagsomt synes nå jeg.
 10. Vinter liggeunderlag?

  Turistskinn er garvet for å gjøre dem myke og "delikate", og de er best egnet til pynt. Tonje Blomseth og mannen selger tørkede reinskinn rimelig på nettbutikken sin ravdoldesign.no (men den er midlertidig stengt, de er på reise). Jeg vil tro det er skikkelige skinn, mannen er reindriftssame selv.
 11. Vinter liggeunderlag?

  Jeg så det skinnet på XXL, det var overraskende tungt. Tror det er et garvet skinn, som så er impregnert. Til turbruk anbefaler de fleste tørket reinskinn.
 12. Vinter liggeunderlag?

  Jeg har alltid brukt tørkede reinskinn, det kleber ikke og setter ikke merker. Noen mener at det bør impregneres med linolje el.l, men jeg har igrunnen aldri hatt behov for det. Men jeg har vært nøye med å henge det til tørk når det ikke er i bruk. Et av de første skinnene jeg hadde malte jeg med standard oljebasert maling, det gikk greit men jeg merket egentlig ikke at det ble mer motstandsdyktig mot fukt. Men det skapte heller ikke noen problemer.
 13. Vinter liggeunderlag?

  Reinskinn lukter ikke, og de røyter heller ikke - men et og annet hår i suppen eller kaffen må du regne med, det er helt uproblematisk. Hvis du klipper det for å få bedre fasong på det vil du selvsagt få noen løse hår langs klippekanten en periode.
 14. Vintertelt

  Det er lenge siden jeg bestemte meg for å aldri anskaffe et telt som skrår ned i bakenden, og jeg skjønner nå at det var et riktig valg .
 15. Gamasjer sommerstid

  Nei, det har jeg aldri vært plaget med. Det er stramming i øverkant (justerbar strikksnor), og det hjelper nok også at selv om stoffet er tynt og lett, er det temmelig stivt så det holder seg på plass.
×