Bjørn J

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  981
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

Bjørn J vant dagen sist Juni 27

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nordaførr

Nylige profilbesøk

1 939 profilvisninger
 1. Hilleberg Allak

  Det ene er ikke bedre enn det andre, PU-belegg og silikonbelegg har forskjellige egnskaper. Her er et svar Johanne fikk fra Exped om forskjellene (Exped lager Orion både med PU og silikon):
 2. Hilleberg Allak

  Det sistnevnte er jeg enig i! Aldri mer telt med en inngang - eller enda verre: innertelt som blir lavere og lavere bakover. Selv bruker jeg hovedsakelig Exped Orion, det har også rette innervegger og 125 cm takhøyde, det gir en suverén romfølelse.
 3. Reparere rift i telt - tips?

  Helsport er unike på service. Ikke bare gir de deg oppskrift på hvordan du skal reparere rift i duken selv, men de sender deg stoff og tråd kostnadsfritt!! Slik behandling av kunder er (dessverre) uvanlig i dag, så all ære til Helsport.
 4. Ull eller annen lue?

  Yak-ull er bra! Grov og slitesterk, jeg har en jakke og en duk (!) laget av slik ull. Og jeg har spist Yak-burger i Tibet
 5. Vindskjerming til optimus 111?

  Jeg har også en slik skjerm, og i likhet med deg har jeg en 111 med bråkebrenner. Det er velkjent at bråkebrennerne tåler vind mye bedre enn 111 med stillebrenner (som trådstarter har), og det er kun i sterk vind jeg ser noen særlig nytte av vindskjermen. Stillebrennerne har mindre "trøkk" i flammen, så den påvirkes lettere av vind. Men der det er mulig setter jeg brenneren i le av en stor stein eller på lesiden av teltet el.l.
 6. Primussamletråd

  Den kan sikkert brukes som en afterburner til et jagerfly
 7. Turdamer, sjå her! Hvilke kniv har du?

  Nå er ikke jeg i målgruppen din, men hvis jeg skulle gi en kniv i gave til en turdame ville jeg nok vurdert en Strømeng-kniv KS7OF http://nettbutikk.digitroll.no/knivsmia/display.aspx?menuid=-997&prodid=10 Strømengs samekniver har bevist sin kvalitet gjennom mange tiår, og de kan "brukast til alt" Denne modellen har 2cm lengre blad enn enn Villjenta, 8mm lengre totalt, og er lettere i vekt. Her kan du lese mer om Strømengs kniver: https://samekniv.no/norsk/om_oss/historikk/content_1/filelist_55081785-4b1a-449d-89a4-bdde49e3afa11396902419211/1395756915501/historikk.pdf
 8. Primussamletråd

  Helt klart - her får du jo pengene tilbake hvis du ikke "vinner". Prøv det hos Norsk Tipping!
 9. Primussamletråd

  Strengt tatt var du vel klar over at dette var svindel Som du selv skrev: "Det er liksom for godt til å være sant". Og "her er det virkelig ugler i mosen". Men bevares, hvis du får det du bestilte blir vi alle glade!
 10. Kamera som kan lades fra USB

  Dette er et vanskelig motiv for alle lysmålere. Benken er i skygge, og himmelen er temmelig lys, så her har lysmåleren et prioriteringsdilemma. Etter min smak er benken og skogen (som er hovedpunktet i motivet) litt for mørk i jpg-bildet, men hvis jeg hadde overstyrt automatikken og økt eksponeringen litt, ville himmelen blitt enda mer utbrent. Dersom jeg ville hatt himmelen mer korrekt ville benken og skogen blitt alt for mørk. Så manuelle innstillinger ville ikke hjulpet så mye i dette tilfellet. Siden dng-bildet viser at råfila inneholder mye mer informasjon, er det helt tydelig jpg-prosesseringen som har komprimert det dynamiske området alt for hardt. De fleste som tar bilder med mobiltelefoner vil ha små bildefiler som er kjappe å legge ut på nettet eller sende som MMS, så jeg skjønner produsentens tankegang. Men takk og lov at man da har ei råfil som inneholder nesten 4 ganger så mye bildedata som jpg-fila.
 11. Kamera som kan lades fra USB

  Ja, helt klart, men min erfaring med Samsung S7 er at forskjellen mellom RAW og JPG på mange typer motiver er dramatisk. Vedlagte bilder viser det tydelig, det ene er rett fra kameraet, det andre er en RAW-fil jeg har fremkalt selv.
 12. Kamera som kan lades fra USB

  Noen Android-telefoner kan ta bilder i RAW, bl.a. flere Samsung-modeller. Det var en av grunnene til at jeg valgte S7 - i tillegg til at den er vannsikret. Det er dramatisk forskjell på RAW-bildene kontra ferdige JPG-bilder fra telefonen. Bl.a. hvor mye man kan hente ut av en tilsynelatende utbrent himmel eller gjengrodde skyggepartier.
 13. Valg av bensinbrenner?

  Stemmer, det er Kemetyl fritidsparafin. Kun det beste er godt nok for mine hundreogellevere
 14. Hva har du kjøpt nå!

  Bedre liggeunderlag får du ikke. Jeg klipte mitt skinn til en mer rektangulær form så det ble ca 70cm bredt, det reduserte vekten en hel del. Tror min rein var betydelig større, skinnet er i hvert fall lengre enn 150cm etter klipping.
 15. Valg av bensinbrenner?

  Ikke den jeg kjøper på Felleskjøpet - den er nærmest luktfri i forhold til den parafinen jeg husker fra tidligere.