Jump to content

Bjørn J

Passivt medlem
 • Posts

  2,456
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Bjørn J last won the day on February 9 2021

Bjørn J had the most liked content!

Reputation

2,560 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

7,748 profile views
 1. DDT er ikke giftig slik vi vanligvis bruker begrepet, du kan ta deg ei teskje DDT uten å ta skade. Problemet med DDT er at det lagres i fettvevet og konsenteres/akkumuleres i næringskjeden. På grunn av at det har svært lang nedbrytingstid finnes DDT i alle levende organismer, og i næringsmidler, og er spredt over hele verden. Så grunnen til at det ble forbudt er de enorme miljøskadelige effektene det har.
 2. Bjørn J

  Fugleinfluensa?

  Du bør gå tilbake om ikke lenge og se etter den, og hvis den er død vil Mattilsynet ha beskjed.
 3. Utedepot på Røros er importør. https://www.utedepot.no/
 4. Dette er interessant! Blir spennende å se hvor effektivt det er. Litt info her: https://en.wikipedia.org/wiki/Nootkatone
 5. Det ser ikke ut for at quifenadine (som er virkestoffet) er tilgjengelig i Norge. Det ser ut for at det i likhet med Polaramin og Zyrtec er et antihistamin, men med litt andre egenskaper. Får du det i Sverige, eller må du til "det store utlandet" ?
 6. Jeg har brukt begge, og svaret er ja, helt klart. Helt beskyttet mot stikk er du uansett ikke, mygg har en høyt utviklet kompetanse på på finne områder på kroppen der den kan kose seg. Mange av oss mener at det er viktig at DEET er verre for helsen, klærne, utstyret og miljøet.
 7. Samme her. DEET er noe drit på alle måter, og Autan og andre "caridin-varianter" har minst like god effekt. I tillegg bruker jeg cetirizin-tabletter (zyrtec m.fl.) siden jeg reagerer kraftig på myggstikk. Den hindrer ikke at jeg blir stukket, men jeg får mindre kløe og ikke så kraftig reaksjon.
 8. Dette er støvler med Gore-Tex membran, og de bør vedlikeholdes annerledes enn lærsko/støvler uten membran. De med best kunnskap og kompetanse om støvlene dine er antagelig de som har laget dem, altså Crispi selv. Se på nettsiden https://www.crispi.no/faq Under Vedlikehold finner du hva de mener er den beste måten å ta vare på støvlene. Bl.a. fraråder de bruk av voks, de anbefaler jevnlig smøring med skokrem. Det har jeg sett andre produsenter også gjøre, på lærsko med Gore-Tex membran
 9. De urealistiske og merkelige prisene er indikasjon god nok på at dette er svindel. Det er heller ingen informasjon om hvem som står bak butikken, ikke telefonnummer eller epostadresse, kun et kontaktskjema. Domenet scarpasko.no ble opprettet i august i fjor, og firmaet Scarlet AS som registrerte det står ikke i Brønnøysundregistrene. Der er oppgitt et telefonnummer som ikke gir oppslag hos 1881.no. Det er også oppgitt et navn og en adresse på en kvinne i Oslo som er riktig, men hun har et annet telefonnummer. Mulig det er ID-tyveri. Når man velger å handle hos ukjente eller tvilsomme nettbutikker er det viktig at man bruker kredittkort, ikke debetkort. Da er sjansen stor for at du får penger tilbake fra banken.
 10. Et vakkert syn. Jeg var med på å sjøsette en nybygd fembøring for noen år siden, det er en flott opplevelse. Hurra for entusiastene som arbeider for å ta vare på kystkulturen!
 11. En glimrende ide! Da skulle pinadø jeg også sett på! Men det vil selvølgelig sldri skje - slike mennesker er ikke kommersielt interessante for statskanalen.
 12. Dette gjelder "ekte ull", ikke ull som er behandlet med såkalt superwash. Der er hvert enkelt ullfiber belagt med et tynt lag plast, og dermed er mange av ullas unike egenskaper ødelagt. Dessverre er det tillatt å merke plastbelagt ull som 100% ull, så man må undersøke litt selv. Skremmende mye av ullplaggene og ullgarnet som selges i Norge er behandlet med superwash/plast.
 13. Dette visste fiskerne i Lofoten i gamle dager. Hvis de ble kalde på fingrene dyppet de ullvottene i sjøen.
 14. Plagg med membran (goretex, Dermizax m.fl.) skal ikke impregneres med wash-in. Det ødelegger pusteegenskapene,. Bruk sprayimpregnering på ytterstoffet. Det gjør ikke jakken mer vanntett, men vannet preller lettere av. Det er en misforståelse at membranplagg blir mer vanntette av impregnering - det er selve membranen som gjør plagget vanntett i større eller mindre grad, og den kan ikke impregneres. Men ytterstoffet har godt av en spray etter vask, og kjør gjerne i tørketrommel på lav varme etter sprayen.
 15. I denne diskusjonen synes jeg det passer å legge ut en film om en skomaker som lager fjellsko for hånd, fra bunnnen av, tilpasset hver enkelt kundes fot. Det er en en fornøyelse å se en dyktig håndverker utføre kvalitetsarbeid. Om tilfelighetene bringer meg til Korea en gang, vil jeg helt sikkert stikke innom og få laget et par eller to.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy