Jump to content

pcv1

Aktiv medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

About pcv1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pcv1's Achievements

 1. Jo, og så har Abisko Dome ekstra lufteventil på siden, slik du ser på bildet mitt over. Det har ikke Allak.
 2. Vi er ganske merkelojale begge to :). Jeg digger Hilleberg og broren min digger Fjällräven, så vi er nok begge litt "biased". Jeg tør imidlertid påstå at Allak er hakket raskere å sette opp. Abisko Dome har selvlysende (refleks-)barduner, noe Allak ikke har. Om du skal ha bunnduk i tillegg, veier Allak 2 sin litt mindre. Begge er high end-telt og i siste instans handler det kanskje om hvilket av dem du utvikler den beste følelsen for .
 3. Jeg og min bror var ute etter hvert vårt telt for samme formål som deg, og landet på Allak 2 og Abisko Dome 2 respektivt. Skulle gjerne skrelt vekk noen hundre gram på mitt Allak, men da havner andre spesifikasjoner på "feil side". Vi er begge strålende fornøyde.
 4. Takk for innspillet! Når du skriver "evig kjølig nok", så tolker jeg deg dit at teltet fort kan bli for kaldt i vind eller på høyfjellet.
 5. Takk! Ja, var det som gjorde meg litt betenkt.
 6. Hei, noen som har erfaring med Hilleberg Rogen i høyfjellet? Skal på tur på Hardangervidda sommerstid med ett barn. Da blir det mye å bære på meg og jeg vurderer et lettere telt enn Allak 2 som jeg har fra før. Men lurer på Rogens egnethet i høyfjellet mtp. vind først og fremst. På forhånd takk for innspill!
 7. Ja, jeg så det på Hillebergs hjemmeside. Pussig at sportsnett oppgir 135 kg bruddstyrke på 2 mm-bardunen.
 8. Supert, takk for tips og link. Det er noe forskjell mht. bruddstyrke. Ser hillebergbardunene er oppgitt til 135 kg. På cleats.co.uk er det en type med bruddstyrke 92 kg (selvlysende/reflekterende) og en med 224 kg (blå). Noen idé om hva som må regnes som minimum bruddstyrke for vind i høyfjellet?
 9. Jeg skal bytte ut bardunene (og pluggene) på to 4-sesongstelt for å redusere vekten noe. Noen som har erfaring med skifte av barduner i denne hensikt og kan tipse om et godt produkt?
 10. Lurer på om det er andre som har opplevd problemer med Garmin GPSMAP 66-serien. Jeg har kun "lekt" meg med den, men brukte den i fjellet for første gang nå i høstferien, og erfarte da følgende to problemer to dager på rad: GPS-enheten gikk tom for batteri under bruk, men da jeg skiftet batterier så oppsto følgende problemer/feil: Den flashet i hvitt og slo seg av når jeg koblet den til PC-en fikk altså ikke brukt den som masselagringsenhet fikk heller ikke tilgang til den fra BaseCamp Jeg fikk ikke lenger koblet den opp mot min android mobiltelefon Jeg gjenopprettet til fabrikkinnstillinger, hvilket utbedret problemene, men måtte etterpå bruke lang tid på setup-en igjen. Irriterende. Dagen etter gikk GPS-enheten i frys/lås under bruk, mens jeg scrollet i kartet. Eneste som hjalp var å fjerne batteriene og sette dem inn pånytt. Da forsvant også aktivitetsregistreringen som jeg holdt på med. Jeg er nå blitt usikker på om dette er en stabil og pålitelig GPS for fjellbruk. Lurer derfor på om jeg skal returnere den og heller kjøpe 64s (men er ikke akkurat lysten på å nedgradere skjermen etter å vendt meg til skjermen på 66s). Hører gjerne andres erfaringer med samme produkt.
 11. Jeg fikk også en skade på ene stangleddet til dette teltet (pro 3-person).
 12. Trenger du den så stor? Hva med: [Hidden Content] ... eller i et kit for å spare 10 dollar: [Hidden Content] kit
 13. Ok, så ikke med en gang at det var Orion 2p mot Sierra Leone 3p. Skjønner. Helt enig, - det jeg må finne ut av er om jeg ønsker å betale over dobbelt pris for mer forteltplass (0,77 m2) og litt romsligere innerteltplass (0,17 m2 + 19 cm takhøyde) i Orion II UL enn en får med Sierra Leone-teltet. Det er friskt 👍! Da får dere virkelig testet ut teltets kapasitet! Lykke til, blir spennende å høre hvordan det går om du velger å dele her 😊.
 14. @Terka Hva er grunnen til at du velger Sierra Leone-teltet fremfor Orion på en del turer?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy