Gå til innhold

TOT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  91
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om TOT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Om du skulle bytte til Fireline, så holder det lenge med 0,12. Så justerer du heller tykkelsen på fortommen ut ifra hva du fisker etter.
 2. Dersom dere har flere soveposer, ev teppeposer, kan man bruke to utenpå hverandre. Jeg bruker det til barn vinterstid.
 3. Hva med to kanoer? Da kan du ha to stk i normalstørrelse. Jeg kjøpte nettopp Ally nr. 2 for å få med hele familien, men så skal det sies at jeg har fire barn ....
 4. Jeg har også padlet en del med barn i packraft, dog ikke barn under 3 år. Å velte på flatt vann med en packraft mens man sitter i den, er vel noe nært umulig. Det største problemet med så små barn som du tenker på, er vel om de skulle bli urolige underveis. En ettåring med mark i rumpa eier jo ikke evne til risikovurdering, og om han/hunn skulle få en plutselig trang til å forlate skuta, kan det bli interessant. Å binde barnet fast kan være fristende, men en teoretisk sjanse for å gå rundt gjør dette kanskje til en dårlig løsning. Så gemyttet/aktivitetsgraden på tassen er vel det avgjørende.
 5. TOT

  Fiske i Nordmarka

  Bølger på Bjørnsjøen: https://www.skiforeningen.no/marka/bilder/kamera/?id=10
 6. TOT

  Lime sko

  Jeg har selv noen sko stående, som jeg vurderer å lime. Jeg har vurdert å forsøke meg med Tec7, men aner ikke om det vil funke. Det er fleksibelt, tåler fukt og skal hefte med det meste ... Noen som har forsøkt det?
 7. TOT

  Fiske i Nordmarka

  😁 I følge en «jogger» på jobben, er nå Rundvann og Smalvann i Østmarka helt isfrie. Da er nok det meste i det området isfritt.
 8. TOT

  Fiske i Nordmarka

  Jeg bruker webkameraet på Kikut som referanse https://www.skiforeningen.no/marka/bilder/kamera/?id=10 En stund til det er isfritt på Bjørnsjøen, ser det ut til. Du kan også søke opp et webkamera fra Wyller, som ser ut over Bogstad og Østervann.
 9. TOT

  Fluer for Femundselva.

  Perioden du skal fiske i har også litt og si. Jo lengre ut i august du kommer, jo mindre døgnfluer kan du regne med. Tidlig i juli vi der derimot være mye klekkinger (forhåpentligvis ...). Vårfluer er obligatorisk. Disse kan også brukes til blindfiske om natta. Fluepersen min fra Femunden er tatt på den som vel heter Goddard caddis.
 10. Skal det pakkes i sekken, står vel valget mellom teleskopstenger og firedelte (eller flere) stenger. Personlig ville jeg skygget unna teleskopstenger, da disse fiskemessig ofte ikke er noen stor opplevelse. Denne firedelte stanga er for eksempel en drøy halvmeter når den er slått sammen: https://www.skittfiske.no/lawson/188623/lawson-explorer-g3-7-3-15g-4-delt En fordel med teleskop, er at den kan slås sammen ferdig montert med snelle og sluk, og derfor kunne gjøres klar til fiske på få sekunder. Men det kommer jo litt an på hva du er på jakt etter.
 11. TOT

  Skifte krankdrev

  Hei! Bortsett fra at jeg sykler til jobben året rundt, har jeg verken særlig peil eller interesse for sykler. Men jeg vet såpass at begge mine hybridsykler har 48 tenner som største drev foran, og det benyttes regelmessig. Derfor skjønner jeg ikke helt det du skriver over. Kan du forsøke å utdype?
 12. Dette kommer vel litt an på hva du skal bruke den til. Jeg fisker fra min "balje", og setter stor pris på de om lag 20 cm med ledig plass foran føttene mine. På den plassen er det også plass til et barn, hvilket tidvis er aktuelt for meg. Jeg synes ikke at luft foran beina har noe å si for sittestillingen, men jeg er såpass solid støpt at jeg sitter som limt i båten uansett ...
 13. Jeg har brukt Mamut Knøtt og bamseunderlag til barna når de har vært så små (dvs fra 2 år). Funker som fjell. Det ligger en "haug" med slike soveposer på Finn.no, (da dette er noe det vokses fra ....), så den burde være enkel å få tak i brukt. Litt avhengig av hvor du bor, selvsagt ... Når barna har vært så små har jeg for øvrig teltet så nært skogsvei at det er mulig å trille vogn. Det kan være et svære strev å få barn til å sove i telt, og en kort trilletur kan gjøre susen.
 14. Flotte greier! Jeg har en gammel barnepulk selv, som jeg bruker som transportpulk. Men jeg har bare fjernet setet og vindskjerm. Men bildene dine ga inspirasjon til videre "foredling".
 15. Jeg har inntil nylig benyttet to gamle primuser beregnet for punkteringsbokser. Disse primusene er minst 40 år gamle, men det merkes ikke på funksjonaliteten. Etter hvert er det imidlertid blitt vanskelig å få tak i slike punkteringsbokser, så nå er de sjelden i bruk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.