Gå til innhold
  • Bli medlem

TOT

Aktiv medlem
  • Innlegg

    344
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

272 Excellent

Om TOT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Alle moderne stenger er hule. Men må tilbake til eldgamle glassfiberstenger eller splittcane for å finne massive stenger.
  2. 3-4 dager nedover elv i villmark, har jeg dessverre ingen forslag til. Sørvika - Feragen og videre nedover elva kan gjøres på den tiden, men er mye flatt vann. Det samme med Jyltingsmarka. Men jeg hører gjerne med om den turen ned Sølna, for det virket interessant!
  3. Jeg hadde noen fæle, billige fjellskisko som mest ble brukt til små-jabbing, men som likevel ga gnagsår bak over hælen nesten uansett. Gikk lei og kjøpte et par Crispi (Stetind, tror jeg), og har ikke hatt noen problemer etter det.
  4. Rent smaksmessig er abbor en av de beste fiskene man kan få i ferskvann. Som matfisk bør man imidlertid styre unna de aller største, da det kan hope seg opp miljøgifter i de største predatorene. Det er vel både mort og laue i Rokosjøen, så ren kannibal er nok denne ikke.
  5. TOT

    Fortom flue og dupp

    Om du med «flue foran duppen» mener klassisk rigging med duppen i enden av snøret og to eller tre fluer som opphengere, kan jeg ikke se at snøretype skal ha all så mye å si. Bruker du vårfluer betyr det i alle fall intet, men heller ikke med ymse caddis-varianter (som er veldig effektivt 😄) skal det ha noe å si. Det fiskes jo med bevegelse og da holder fortommen seg i overflaten uansett. Da er det viktigere med en dupp som ikke graver seg ned. Noen dupper dukker nærmest som wobblere, og de vil dra fluene med seg.
  6. Løvstad-stenger ble vel bygget en relativt kort periode sånn ca 1990-95, tror jeg. Etter det flyttet Morten Løvstad til USA.
  7. Det er jo sjøørret i sjøen hele tiden og den kan i prinsippet fiskes året rundt, men den våkner utvilsomt litt til livs på våren. Jeg har aldri fisket i sjøen i Finnmark, men jeg vil tro ørreten også der søker mot varmere vann når vårsola titter fram. Dvs at du bør lete etter plasser der vannet varmes raskere opp. Typiske plasser er sørvendte grunne bukter i le, som «fanger» mye sol. Fisken kan stå ekstremt grunt på denne tiden, gjerne under 0,5 meter, så start fisket innerst i buktende og vær litt forsiktig med hvordan du nærmer deg fiskeplassen så du ikke skremmer fisken vekk. Flue eller flue og dupp kan være effektivt på grunna. Fisker du med sluk, bør du bruke en sluk som ikke synker så raskt (feks en kystwobbler) og du kan gjerne henge en rekeflue en halv meter foran sluken.
  8. Jeg synes å ha merket at enkelte stenger blir litt slaskete med årene. Jeg har i alle fall det inntrykket fra et par lette (2-3 til 12-15 gram) og lange (rundt 9-10 fot) eldre karbonstenger. Den første Berkley-stanga jeg hadde, ble etterhvert så slaskete at det føltes som risikosport å kaste sluk med den. (Men den var perfekt til markfiske - særlig friline).
  9. Om du skal ha en helt grei gassbrenner for matlaging i sommerhalvåret, er denne fra Primus som selges på Clas O, helt kurant. https://www.clasohlson.com/no/Primus-Mimer-Stove-gasskjøkken/p/Pr318043000 Den har ganske bredt brennerhode og er fin til steking. Den består pannekake-testen med glans.
  10. Var dette nede i skogen, eller over tregrensa? Normalt vil det jo være litt mer trekk og noe mindre mygg på snaufjellet. Reinen trekker jo i høyden når insektsplagen blir for stor 😄
  11. Jeg er ganske «kompakt» og bruker et 9 cm Exped-underlag. Det er viktig å ikke fylle det for mye. Jeg har ikke mer luft i enn at hofta nesten treffer bakken når jeg ligger på siden. Er det kaldt bruker jeg et skumunderlag under.
  12. Det er i alle fall relevant å beskytte maten mot mus, rev, ymse fugler osv. På en tur i Femundsmarka opplevde en kompis av meg at ekorn (tror vi …) gnagde seg rett igjennom sekken hans og inn i et brød … Selv om bjørner er et par hakk skumlere enn ekorn, er det selvsagt kjipt når utstyr blir ødelagt og mat borte.
  13. Skal du fiske fra raften? Jeg synes spruttrekket er glimrende særlig ved fluefiske. Da legger lina seg fint på trekket som en slags linekurv, og trekket fungerer også utmerket som «avkrokningsmatte» ved CR.
  14. Jeg kjenner meg igjen i denne. Jeg var 43 i ungdommen og et stykke inn i voksenlivet. Nå 25 år senere, er jeg oppe på 45 og helst «wide». Hva gjelder jakker, så bruker jeg xxl, men synes egentlig jeg er en ganske liten tass (er under 175 cm), så hvordan skikkelige karer finner klær som passer, forstår jeg ikke 🤫
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.