Gå til innhold
 • Bli medlem

TOT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  285
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om TOT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har en tilsvarende pose som jeg fremdeles bruker (Iglo som er rundt 20 år). Jeg syntes den fikk en «boost» da jeg vasket den i maskinen for noen år siden, så du kan jo forsøke det.
 2. For å oppklare litt; så lenge du bruker båten i ulike vann i Oslomarka, ispedd litt padling på fjorden, trenger du ikke desinfisere farkosten. Det finnes ikke gyro i Oslomarka. Gyro forekommer uansett bare i laksevassdrag, og det er bare laksen som tar skade av den. Men vann renner som kjent nedover, og det er laks nederst i de tre hovedvassdragene Akerselva, Lysakerelva og Sandvikselva, og gyro kan vel overleve på andre laksefisker (særlig regnbue, men den finnes det knapt noe igjen av nå), så har du padla Drammenselva, bør du desinfisere før du sjøsetter i marka. Det samme gje
 3. Støtter denne. I Akers er det dog en herlig miks av erfarne fiskere og folk som knapt vet hvilken ende av stanga de skal holde i. Sistnevte gruppe fisker neppe i andre laksevassdrag, nei.
 4. Nope, men han padler i Oslomarka og der er det kreps. Dessuten vil jeg ikke ha gyro i den lokale lakseelva mi, Akerselva 😃
 5. Jeg ville startet med å lese meg opp på Google. Nærmeste vassdrag med Gyro er Drammen/Lier. Drammensfjorden er ganske brakk, og bør regnes som infisert. Krepsepest finnes vel pr nå i Glomma og Haldenvassdraget. Om du veksler mellom Oslofjorden (minus Drammen) og markavann, bør dette være ganske trygt.
 6. På litt tynt faglig grunnlag, er det vel to forhold man skal være særlig bevisst på: 1. Gyro - her er det vel rimelig godt kjent hvilke laksevassdrag som er smitta, og har man vært i kontakt med et av disse, bør særlige forholdsregler tas. 2. Krepsepest - også her er vel utbredelsen kjent, men her er jeg mer usikker.
 7. Jeg vil tro en Ally 16,5 dekker det maksimale behovet. Det er utrolig hvor mye man får plass til i den kanoen. Vi har i alle fall hatt mann, kvinne, 2 barn pluss mye bagasje i en slik. Det springende punktet er kanskje mobiliteten alene. Det går greit nok å padle alene, særlig om du flytter deg litt fram og setter hunden og bagasje foran. Trilling på vei går også fint alene. Men skal du bære, kan det fort bli strevsomt. Noen hundre meter her og der går greit (du høres jo ut som en solid fyr), men over lengre strekninger er det nok packraft som gjelder.
 8. Nå finnes det jo ikke gyro i saltvann, så i utgangspunktet skal ikke det være noen risiko. Men det er i alle tilfeller en grei vane å tørke utstyret etter bruk. Gyro kan overleve i brakkvann, så om du padler innerst i Drammensfjorden og neste tur går til et anadromt vassdrag, ville jeg kanskje forsikret meg ekstra om at alt er tørt.
 9. Losbyvassdraget (Fra Mønevann og innover) er kanskje åpent? I alle fall om en uke.
 10. Du skriver ikke noe om ambisjonsnivå mv, men Jyltingsmarka i sør-østlige delen av Femunden, er et ganske lavterskel kano-område, som likevel oppleves som «villmark». Du må kanskje være litt kreativt om du skal svi av en hel uke, men det er en rekke vann man kan padle innom uten alt for mye bæring.
 11. Jeg skal sjekke når jeg får rota meg til det. Fortsatt is på vannene her ... Senest ved inspeksjon i går.
 12. Du får ikke pakket raften på en måte slik at den blir en lengre og slankere «pølse»? Dvs rulle den på en annen måte. Jeg ser for meg at den blir enklere å feste under lokket eller under sekken slik. Selv bruker jeg en relativt romslig teltpose til min båt. Du kan såvidt se den stikke ut på sidene av sekken over. Det er for øvrig det nærmeste jeg kommer et Hilleberg-telt, så jeg prøver å flashe posen så mye som mulig når jeg er på tur 😜
 13. Jeg er ingen «lettpakker», men i sekken på bildet over er det i tillegg til packraft, telt, sovepose, liggeunderlag, primus mv og mat. Vesten er så lett, så den stikker jeg bare under en av reimene til lokket. Sekken er vel ca 70 liter. Prøv under lokket! Om du har en sekk med normalt lokk og ditto reimer, bør det gå fint.
 14. Kan du ikke ha den under lokket på sekken?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.