Gå til innhold

TOT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  82
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om TOT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Skal det pakkes i sekken, står vel valget mellom teleskopstenger og firedelte (eller flere) stenger. Personlig ville jeg skygget unna teleskopstenger, da disse fiskemessig ofte ikke er noen stor opplevelse. Denne firedelte stanga er for eksempel en drøy halvmeter når den er slått sammen: https://www.skittfiske.no/lawson/188623/lawson-explorer-g3-7-3-15g-4-delt En fordel med teleskop, er at den kan slås sammen ferdig montert med snelle og sluk, og derfor kunne gjøres klar til fiske på få sekunder. Men det kommer jo litt an på hva du er på jakt etter.
 2. TOT

  Skifte krankdrev

  Hei! Bortsett fra at jeg sykler til jobben året rundt, har jeg verken særlig peil eller interesse for sykler. Men jeg vet såpass at begge mine hybridsykler har 48 tenner som største drev foran, og det benyttes regelmessig. Derfor skjønner jeg ikke helt det du skriver over. Kan du forsøke å utdype?
 3. Dette kommer vel litt an på hva du skal bruke den til. Jeg fisker fra min "balje", og setter stor pris på de om lag 20 cm med ledig plass foran føttene mine. På den plassen er det også plass til et barn, hvilket tidvis er aktuelt for meg. Jeg synes ikke at luft foran beina har noe å si for sittestillingen, men jeg er såpass solid støpt at jeg sitter som limt i båten uansett ...
 4. Jeg har brukt Mamut Knøtt og bamseunderlag til barna når de har vært så små (dvs fra 2 år). Funker som fjell. Det ligger en "haug" med slike soveposer på Finn.no, (da dette er noe det vokses fra ....), så den burde være enkel å få tak i brukt. Litt avhengig av hvor du bor, selvsagt ... Når barna har vært så små har jeg for øvrig teltet så nært skogsvei at det er mulig å trille vogn. Det kan være et svære strev å få barn til å sove i telt, og en kort trilletur kan gjøre susen.
 5. Flotte greier! Jeg har en gammel barnepulk selv, som jeg bruker som transportpulk. Men jeg har bare fjernet setet og vindskjerm. Men bildene dine ga inspirasjon til videre "foredling".
 6. Jeg har inntil nylig benyttet to gamle primuser beregnet for punkteringsbokser. Disse primusene er minst 40 år gamle, men det merkes ikke på funksjonaliteten. Etter hvert er det imidlertid blitt vanskelig å få tak i slike punkteringsbokser, så nå er de sjelden i bruk.
 7. Hei! Jeg har snust litt på det samme temaet. Dvs at jeg har sett etter padlemuligheter med barn i Femundstraktene. For min del er det kano som gjelder. Foreløpig har Jyltingsgmarka mellom Drevsjø og Elgå pekt seg ut som et fint alternativ. Vei helt frem og mange vann som henger mer eller mindre sammen. Største "mangelen" på dette området, er vel fravær av edelfisk (ørret og røye), men det bryr jo ikke barn seg om ... Jeg har for øvrig aldri vært der selv, men lest meg opp på nettet. I selve Femundsmarka har jeg vært mange ganger, men for min del anser jeg barna som for små for en kano-ekspedisjon der foreløpig.
 8. Jeg hadde en slik. Den ble solgt under navnet "Snorre". Men jeg finner lite info på nett, så jeg antar den ikke selges lenger. Jeg solgte den (for 3500 kr) fordi jeg ikke hadde oppbevaringsplass. Kanoen funket greit, den. Det er flytekammer i den, så den er usynkbar. Det er også oppbevaringsrom i begge ender. Om man sitter rett ned på setene (flytekammerene), så synes jeg at man satt litt for dypt, så jeg pleide å legge noe i mellom (typisk vesten ....). I dag har jeg en Ally 16. Jeg opplever Allyen som mer (primær-) stabil enn det Snorre var. Hva den veide, husker jeg ikke, men jeg fikk den opp på taket av en kassebil alene.
 9. Ev. Keb: https://www.fjallraven.se/shop/fjallraven-keb-curved-trousers-w-F89580-black/?sku=7323450159122 Da inkluderes stretch, som er gull for solide kropper. Selv har jeg 20 år med tung knebøy i beina, og lovpriser stretch ...
 10. TOT

  Junitur

  Femundsmarka er vel normalt snøfri 10. juni, ja. Jeg bladde i noen gamle bilder, og fant i alle fall et fra 13. juni. Så pass tidlig slipper man unna de verst "feriegjestene" også, kanskje ...
 11. Dæven, det så luftig ut .... Det må da være bedre å bruke helikopter?
 12. Frivillighetssentralene kan ha dette. Jeg gjorte et kjapt søk på min lokale, og der står det at de har pulk: https://sagene.frivilligsentral.no/dokument?bua-sagene&Id=75913
 13. Et høyst betimelig spørsmål. Både hytta til Haugen ved n. Roasten, og Jonasvollen ved Ø. har jo gassbluss. Det er vel ikke forbudt å bruke disse?
 14. Hmm, det der minner om «fisketur uten hov», som jo også pleier å funke ...
 15. Jeg har gått den turen en gang, for en del år siden. Mener å huske at det var endel myr på turen. Skal du fiske?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.