Gå til innhold

TOT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om TOT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. TOT

  Jakter Storørret i skogsvann

  Har du forsøkt harving?
 2. TOT

  Packraft - tips til drivanker

  I følge min «ordbok» er en dregg et sanmenleggbart anker med tre eller fire armer og uten ankerstokk ... For øvrig kan vel både anker (dregg) og drivanker være aktuelt for packraft. Førstnevnte kan vel lages med stein og tau, sistnevnte krever litt mer planlegging ...
 3. TOT

  Båttaxi fra Synnervika - trenger tips

  Han på Haugen kjørte i alle fall taxi før om årene.
 4. TOT

  Første tur i femundsmarka, trenger tips :)

  Om slukstang er "våpenet", ville jeg tatt med et par kastedupper (bomber eller annet som kan kastes langt dvs mellom 10 og 30 gram avhengig av stanga di) og en håndfull fluer. Det kan redde dagen, om sluken ikke duger. Du binner duppen i enden av snøret og to eller tre fluer som opphengere over. Antall fluer er avhengig av erfaring og hvor lang stang du har. Oppstettet blir omlag like langt som stanglengden, og kan være uvant å kaste med. Det kastes ut og sveives meget sakte inn. Kan brukes i både rennede og stille vann. Noen klassiske våtfluer og noen streeking caddis er gode fluetips. Det er for øvrig røye i de fleste vannene, og det kan være lurt å teste spinner. Harren er også ofte mer ivrig på spinner enn sluk. Det er harr i Røavassdraget.
 5. TOT

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Gaustatoppen på lørdag med 20 femteklassinger og et knippe foreldre. Alle kom opp og ned, og humøret var på topp! Telting ved Sandviken camping etterpå. Jeg forsøkte for øvrig overfor kollegaer, å juge på meg deltakelse i motbakkeløpet «Viking Chalenge» som foregikk samtidig (10-12 km og 1500 høydemeter), men ble avslørt av Strava ... snart oppe: Bakkeløp: På toppen, med utsikt mot Møsvatn:
 6. TOT

  Alternativ til Femundsmarka i Juli?

  Om du holder deg i den delen av Femundsmarka, som ligger nord for Røa-vassdraget, vil jeg tro du kan få være ganske alene. Mindre «edelfisk» her enn på Hedmarks-siden, men samme flotte naturen. Jeg har bare så vidt krysset inn på Nordsiden av vassdraget, så andre kan sikkert berette nærmere.
 7. TOT

  Første tur i femundsmarka, trenger tips :)

  Hva fisker du med? Og hva vil du fange? Tenkte du å holde deg langsmed Røavassdraget eller bevege deg opp på "vidda"?
 8. TOT

  Lettpakktur over vidda

  Ta med 2 sluker, så har du en i backup. Velger du 7 gram isteden for 12, sparer du 10 gram .... 😜
 9. TOT

  Tips til sykkeltur?

  Dere skriver ikke hvor dere holder hus, men i Oslo-området kan man jo sykle i Nordmarka. Der går det skogsbilveier i «alle» retninger. Tar man t-banen opp til Frognerseteren, starter man jo høyt og slipper de verste stigningene. Men paddeflatt er det selvsagt ikke.
 10. Det kunne også vært interesant å vite hva dere har med av fiskeutstyr i dette regnskapet. Personlig kunne jeg aldri dratt på en lengre fisketur uten å ha med både haspel og flueutstyr. Er fiske hovedmålet ville jeg også vurdert backup på stangsiden. Skal man ha fullt utbytte av turen, er det enkelte steder også en fordel å ha med en vadebukse (eller midjevadere). Mark er også ofte med, og for en uke kan det bli litt. Alt dette drar jo vekta opp ....
 11. TOT

  Synnervika

  Det er vel om lag 4 km fra Røoset til DNT hytta på Røvollen. Er det overkommelig? Da får man med seg båtturen på Femunden og man kan overnatte på hytta. Fra hytta har man kort vei til mange spennde kulper, stryk og håer i elva, der det er relativ enkelt for barn å få fisk. Og det er om lag 2 km opp til Nedre Roasten der også Svarttjern ligger i nærheten.
 12. TOT

  Packraft newbe - Tips til gode PackRaft vann

  Hei! Jeg har også skaffet meg packraft i år, og har hatt noen fisketurer. Konklusjonen er at det er helt supert! Du må planlegge litt, slik at ting er tilgjengelig (hov, sluk/flueboks). I helgen fisket jeg en god del med flue fra balja. Den største utfordringen er at båten snurrer på en femøring, og av og til kan man få litt rotasjon mens man kaster slik at det lan bli vanskelig å plassere kastet dit man vil, men stort sett gikk det greit. Rotasjon mens flua er på vannet kan ordnes med en hånd på åra. Faktisk retta jeg båten flere ganger bare ved hjelp av stangtuppen i vannet (jeg «rodde» med stanga). En halvkilos ørret på 0,15 spiss hadde intet problem med å rotere båten 360 grader. Ellers kan avdrift være et problem, men det kan også brukes til å avfiske et større område. Man ror mot vinden forbi der man vil fiske, og lar vinden drive båten forbi, mens man kaster skrått i fartsretningen og lar båten passer godt forbi flua før nytt kast. Jeg prøvde å dorge fra den også. Gikk fint det og. Men skal du bruke noe annet enn flytewobler, bør du nok ikke ha motvind ... Båten pendler jo litt fra side til side når man padler, så det gir sikkert en fristende gange på wobleren. Fikk i alle fall noen abbor på den lille stunden jeg forsøkte. Femundsmarka i juli kan bety mye folk, men med packraft kommer du deg jo vekk fra stien.
 13. TOT

  pannebandMaituren - Sommerens første ørret

  Fine bilder, det så digg ut! Jeg knerter for øvrig alle tynne fisker jeg får. Jeg tar på meg Darwin-hatten, og tenker «deg kan vi jo ikke sette til avl!» Tot, 100kg/174cm ...
 14. TOT

  Hvor har du vært på tur i dag?

  JensM - jeg måtte sjekke profilen din for å se hvor i landet du holdt til, og da så jeg at du hadde bursdag 5. mars. Sånt blir det superfiskere ut av! Alle ydmykst hilsen Tot (5. Mars 1975)
 15. Jepp, fikk nettopp SMS. Skal ut på overnatting i ettermiddag, men morgenkaffen tas med på termos ...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.