Jump to content

TOT

Aktiv medlem
 • Posts

  338
 • Joined

 • Last visited

About TOT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TOT's Achievements

 1. Det er jo sjøørret i sjøen hele tiden og den kan i prinsippet fiskes året rundt, men den våkner utvilsomt litt til livs på våren. Jeg har aldri fisket i sjøen i Finnmark, men jeg vil tro ørreten også der søker mot varmere vann når vårsola titter fram. Dvs at du bør lete etter plasser der vannet varmes raskere opp. Typiske plasser er sørvendte grunne bukter i le, som «fanger» mye sol. Fisken kan stå ekstremt grunt på denne tiden, gjerne under 0,5 meter, så start fisket innerst i buktende og vær litt forsiktig med hvordan du nærmer deg fiskeplassen så du ikke skremmer fisken vekk. Flue eller flue og dupp kan være effektivt på grunna. Fisker du med sluk, bør du bruke en sluk som ikke synker så raskt (feks en kystwobbler) og du kan gjerne henge en rekeflue en halv meter foran sluken.
 2. Jeg synes å ha merket at enkelte stenger blir litt slaskete med årene. Jeg har i alle fall det inntrykket fra et par lette (2-3 til 12-15 gram) og lange (rundt 9-10 fot) eldre karbonstenger. Den første Berkley-stanga jeg hadde, ble etterhvert så slaskete at det føltes som risikosport å kaste sluk med den. (Men den var perfekt til markfiske - særlig friline).
 3. He he, da er jo valget enkelt!
 4. Om du skal ha en helt grei gassbrenner for matlaging i sommerhalvåret, er denne fra Primus som selges på Clas O, helt kurant. [Hidden Content] Den har ganske bredt brennerhode og er fin til steking. Den består pannekake-testen med glans.
 5. Var dette nede i skogen, eller over tregrensa? Normalt vil det jo være litt mer trekk og noe mindre mygg på snaufjellet. Reinen trekker jo i høyden når insektsplagen blir for stor 😄
 6. Jeg er ganske «kompakt» og bruker et 9 cm Exped-underlag. Det er viktig å ikke fylle det for mye. Jeg har ikke mer luft i enn at hofta nesten treffer bakken når jeg ligger på siden. Er det kaldt bruker jeg et skumunderlag under.
 7. Det er i alle fall relevant å beskytte maten mot mus, rev, ymse fugler osv. På en tur i Femundsmarka opplevde en kompis av meg at ekorn (tror vi …) gnagde seg rett igjennom sekken hans og inn i et brød … Selv om bjørner er et par hakk skumlere enn ekorn, er det selvsagt kjipt når utstyr blir ødelagt og mat borte.
 8. Skal du fiske fra raften? Jeg synes spruttrekket er glimrende særlig ved fluefiske. Da legger lina seg fint på trekket som en slags linekurv, og trekket fungerer også utmerket som «avkrokningsmatte» ved CR.
 9. Jeg kjenner meg igjen i denne. Jeg var 43 i ungdommen og et stykke inn i voksenlivet. Nå 25 år senere, er jeg oppe på 45 og helst «wide». Hva gjelder jakker, så bruker jeg xxl, men synes egentlig jeg er en ganske liten tass (er under 175 cm), så hvordan skikkelige karer finner klær som passer, forstår jeg ikke 🤫
 10. Jeg opplevde at en nesten full kaffekjele med vann bunnfryste en sankthansaften ved Øvre Roasten. Da hadde det visstnok vært -12 på Elgå …. Jeg har også hatt full snøstorm der sommerstid. På den andre siden har jeg også opplevd 29 grader i lufta og nesten 20 i Roasten. Hva som er «verst» er jeg jaggu ikke sikker på 😆 I alle tilfeller kan det vel legges til grunn at om værmeldingen sier en uke med 20 pluss, blir det neppe minusgrader. Men melder den temp ned mot null grader, må det påregnes en del blå.
 11. Jeg har ikke en egentlig lavvo, men Bergans Wiglo 6-10. Det har lavvoen høyde og midtstang, samtidig som de tre buede stengene gir bedre romfølelse. Det har også innertelt og fortelt. Rommer fint 7 personer. Jeg er meget fornøy med teltet til bruk som base-camp og kanoturer.
 12. Helt enig! Særlig om dere skal fiske fra båten, kan det bli trangt og knotete å sitte sammen.
 13. Med mindre det er et slags «prosjekt», er det vel andre steder enn i flueboksen man bør søke først om vil begrense vekt og volum på tur …
 14. Jeg ville i alle fall ikke dratt til fjells uten en caddis-variant. Helst en som flyter som en dupp og som kan stripes hissig uten å miste flyteevnen.
 15. Knukket snelle er kjipt, og ikke akkurat den enkleste felt-reparasjonen. Jeg har tryna med fiskestang mange ganger (glatt, mørkt, bratt, full eller kombinasjoner av disse …🙄), men har tilgode å ødelegge utstyret i fallet. Jeg tror det ligger instinktivt at stanga kastes litt unna ved fall. Men jeg har heller aldri dratt på overnattingstur med bare en snelle, dah ….
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy