Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  102
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Boggabogg vant dagen sist Januar 28 2018

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Boggabogg

  Klinete feller. Bytte lim?

  Forleden år hadde jeg et forsøk på å komme opp på neste nivå i rando-verdenen ved å bytte fellelim. Brukte en halv formue på nytt fellelim, timer av mitt liv til å j*vles med å få av det gamle limet, holdt på å ende opp som ei vitsetegning kneblet og innsurret i egen skifell, strøk på det nye limet etter alle kunstens (og youtubes) regler - bare for å ende med et resultat der limet heller ville feste til seg selv enn til fellen. Så mitt tips til bytte av fellelim: Just say no! Pantsett noe og kjøp nye feller i stedet.
 2. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Bli med til Vardentoppen, sa @TerjeH. Det blir fint!, sa han. Vinterværet er kommet til Tromsø, så det som normalt er en hyggelig 3,5 km runde i nærmiljøet endte med mye styrking av karakteren. Vi blei umiddelbart utsatt for en voldsom snyeling. Første del av løypa gikk vi på husken siden stien ikke var tråkket opp ennå. Neste del gikk vi på muskelminne etterhvert som både briller, øyevipper og hodelykt fauk igjen. Spesielt spennende blei de på de partiene der gjørmehullene i og rundt stien ikke var gjenfrosne, bare nedsnødde. Ingen apparater egnet til å ta bilde med blei med på turen. Det hadde nok ikke blitt fleire bilder om de var med heller. Heldigvis letnet det litt når vi nærmet oss toppen, slik at vi i allefall fikk med oss at vi var framme. Moral: Ta alltid med det utstyret fjellet krever, selv på korte turer. I dette tilfellet; fokkbriller. Men alle var enige om at det var en fin tur (og at vi nå fortjener en ekstra porsjon dessert).
 3. Boggabogg

  Vintersko/støvler til allroundbruk

  Forrige gang jeg trengte vintersko gikk jeg på en vanlig skobutikk og kjøpte Aku Slope GTX. Jeg har i ettertid skjønt at den kategoriseres som fjellsko, men jeg har hittil bare brukt den om vinteren siden den i mitt hode er en vintersko. 😄 Passe varm og meget godt grep på vinterføre (nesten slik at det klabber på nysnø). Eneste ankepunkt er at etter et par års bruk har nettingfeltene blitt litt "hårete" slik at snøen fester seg.
 4. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Helga var satt av til overnattingstur til Ringvassbu sammen med @TerjeH og et par gode venner. Ikke all verdens med værmelding, men på opptur blei det etterhvert nesten shortsføre (som ingen hadde med seg). Ei mil gange hver vei hvorav 4 km i steinur var god trim for balansemusklene. Tre rypekyllinger blei observert på tur ned. Tror man bør satse på mye saus denne sesongen også. Vi gikk opp fra Simavika og forbi Øvste langvatn, Tromsøs vannforsyning. Neste gang skal vi vurdere å gå fra Kårvika i stedet. Der er det viss litt mindre stein. Ringvassbu. Nymalt og fin med egen hundebu. Vi fikk hytta nesten for oss selv. Bare et par østerrikske studenter hadde funnet veien opp. Heimover fikk vi et par gode elinger rett i mot, men med gode klær og godt humør osv. Steinura var heller ikke så fæl når vi fikk den på starten av turen. - Pluss at sekkene var mange kilo biff/rødvin/smågodt lettere. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
 5. Boggabogg

  Lett grillrist til bål

  Jeg fant et bruksbilde også (som jeg ikke fikk lasta opp i går kveld pga noe teknisk) Oppå rista er det plass til mat nok for minst en
 6. Boggabogg

  Lett grillrist til bål

  Den veier så godt som ingenting og er tilsvarende spinkel. Men når du har brukt opp den eine har du fortsatt den andre igjen.
 7. Boggabogg

  Lett grillrist til bål

  Vi kjøpte en sånn (eller noe svært likt), demonterte, klipte av handtak og vips hadde vi to. https://www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/griller-og-ildsteder/grilltilbehor/biffrist-733505/
 8. Boggabogg

  DNT

  Eller reis til et annet fylke. Troms turlag tilbyr overnatting for 150/300 kr (medlem/ikke medlem) på ubetjent hytte. Og da gjerne på steder der ingen andre har fått lov å bygge hytte.
 9. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Innimellom to regntunge dager var lørdag en perfekt turdag. @TerjeH og jeg satset på en kortreist tur: Kyle (505 moh) mellom Medfjordvær og Senjahopen. Over 30 grader bratt heile vegen til topps gjør at man får trimmet blodpumpa. Stien er merket og fin og uten vanskelige passasjer, men toppeggen med stup på begge sider gjør at de som er høyderedde godt kan finne seg en annen tur. Litt andpusten, men ved godt mot. Toppeggen i bakgrunnen. Det er like bratt ned på andre sida. Fint å gå bortover eggen mot kassen. Mykjetinden i bakgrunnen. Vi møtte på en fastboende og to turister underveis. Man har etterhvert så mye fint utstyr. I dag var det den gode gamle spritbrenneren som fikk luftet seg i et trekanstativ fra Trangia. Der lyngen stopper går det forresten 200 meter rett ned. Se, alle de fine fjellene innover fjorden med Breitinden innerst! Vi ser ned på hustaket til svigers også. Med flaks så vinner de ei kake i Helselagets lotteri mens vi sitter her.
 10. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Det kommer lavtrykk. Derfor dro vi heim etter jobb, stappet i sekken og gikk et par kilometer opp til Movikvatnet. Baconomelett til middag smakte intenst godt. @TerjeHfikk prøvd en ny tarpvariant og brent litt bål, mens undertegnede fikk lekt med parafinbrenner. Fant akkurat nok tyttebær til en porsjon trollkrem når vi kom heim. Nedturen var perfekt timet slik at regnet startet når vi sto på parkeringsplassen og det var skjømt når vi gikk inn ytterdøra. Mydlandbacon - man slipper å smøre panna. Jeg var bare sulten og heiv meg i steikinga. Man plutselig hadde jeg en tarp over hodet. Tydelig at dette er et populært turområde. Tror det må ha vært en skoleklasse på overnatting nylig, for det var en del søppel (dopapir) og rot. Men vi greide å skrape sammen nok ved til bål, sjølv om saga var savnet.
 11. Boggabogg

  Lengde på gåstaver+

  Gåstav skal være kortere enn skistav. Mener anbefalinga er ca 90 graders vinkel i albuen på flatmark. Jeg justerer dem lengre når jeg går nedover og kortere dersom det er bratt og jeg bruker dem til å dra meg opp. Fastlengde ville vært helt uaktuelt. Flick-Lock med strammemuligheter er et must. 3-delt for kortest mulig nedpakking. Som på skistav er det lurt med forlenget grep nedover staven for å slippe å justere lengden for kortere stigninger. Er selv fornøyd med mine Black diamond Trail Pro (Woman), men har ikke prøvd andre merker (eller prioritert å kjøpe dyrere og lettere).
 12. Boggabogg

  Middag ute - ny favoritt

  En variant av denne lages på bål og heter i 4H-kretser "gamle svarten": Tacolefse, ketsjup, paprika, sjalottløk, pølsebiter, revet ost. Brettes, pakkes i folie og stekes i bålet til ønsket svarthetsgrad oppnås.
 13. Boggabogg

  plastikktupp på skolisse

  Fremmedord for dagen: Egiett https://no.wikipedia.org/wiki/Egiett
 14. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  @TerjeH og jeg holder på å avslutte en dryg ukes Finnmarksturné i strålende sommervær (og så godt som uten mygg!). På veien kjørte vi inn i Kåfjorden i Troms og besøkte finsk og norsk Halti. Usannsynlig mye ur! (Kanskje blir det egen turrapport herfra seinere) I Alta var vi som tidligere nevnt innom Alta canyon, men dagen etter måtte vi selvfølgelig en tur til Sukkertoppen (Haldde) og besøke Birkeland og de andre nordlysforskerne. Nordkapp-eierne kunne se langt etter pengene våre. Vi gikk heller til Knivskjelodden og tilbrakte natta under tarp i Knivskjelvika med utsikt mot Nordkapp. Mens andre holdt øye med måneformørkelsen, passet vi på at sola sto i nord over odden presis ved midnatt. Tropevarme og vindstille morgenen etter gjorde at returen opp bakkene gikk meget sakte. Dagen i dag blei tilbrakt i Varanger nasjonalpark med rundtur rundt fossen i Nattfjelldal ved Vadsø. Heldigvis hadde vi en svalende laber bris oppigjennom bakkene, eller hadde vi kovnet i 28 graders varme allerede den første kilometeren. Men nå må man visst heim og berge potteplanter og akvarier fra tropevarmen i Tromsø.
 15. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Feriedagen i Alta opprant(!) med regn, så vi startet forsiktig på museet. Der oppdaget vi at det fantes storfiskere (og storskrytere) også for 6000 år siden. Hashtag 200 famner djupt og den kveita var f*en meg stor som en bjørn! (Som om @TerjeH skulle sagt det.) Når det begynte å lysne kjørte vi opp forbi Gargia fjellstue og gikk 6 km tursti inn mot Alta Canyon. Mest bortovertur helt til siste nedstigninga mot kanten av kløfta. Etterhvert steiksol, 15 mygg og tre klegg . Nedover elva. Oppover mot Sautso-gården. Usikker på hvor lang ned, men vi har for kort snøre! Alle bilder jeg har sett fra denne turen fra før viser bare bjørkeskogen på utsiktspunktet, men landskapet underveis ser altså slik ut. Det var meldt regn om ettermiddagen og vi rakk akkurat ned til bilen før den lette yren gikk over i store dråper. På vei tilbake til Alta var det bare så vidt viskerne greide å ta unna. Perfekt timing.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.