Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2
 1. Vanlige ski i Rondane i påsken

  Det betyr vel også litt hva du legger i "vanlig langrennsutstyr". Er det helt smale løypeski (joggepinner), eller er det litt bredere tur-langrennsski?
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Se, så fin! Ikke selvkjøpt, men noen i nær relasjon har handlet og forært. Perfekt størrelse for lita damehand og med sperre slik at man ikke skal gli og skjære småfingrene. Full tang og perfekt fasong på bladet til bukspretting av småørret og pølsepakker. Barberknivkvass (har en blank flekk på underarmen som bevis). Godt at det straks er påske og tid for pølsepinner og anna småspikking: Påleggspakken på kveldsmatbordet blir aldri heilt seg selv igjen og det var nummeret før jeg skar inn bumerke i bordplata. I følge giveren er tilsvarende kniv ikke å få kjøpt for penger!
 3. Du kan også observere at ulike varianter av Real har ulik "trekketid". Denne tilberedningstida står helt øverst på posen, dvs på den stripa du har revet av og stappet i søpla før du begynner å tenke på hvor lenge maten skal stå og godkjøre seg... #designfeil
 4. For å spare oppvask kan du observere at det er to rivelinjer på posen. Den øverste river du av for å åpne posen for å fylle på varmtvann. Når maten er ferdig kan du rive av ved den nederste rivelinjen. Da blir posen lavere og enklere å spise av med spork el.l.skje. Sjekk at maten er ferdig før du gjør dette siden ziplock stripa forsvinner i dragsuget.
 5. Jeg lar kneputene være inne også ved gange. Det varmer godt i motvind. Jeg håper Bergans lager versjon 3.0 før jeg har slitt ut min 1.0. Glidelåser på innsiden av lårene er jo helt ubrukelig. Jeg håper også at Bergans fortsetter å lage kort-versjoner for oss som er vertikalt utfordret!
 6. Ønsker tips til sommer og høsttur

  Ja, nå, ja, men det sier ingenting om hvordan snøforholdene er i slutten av mai. Vi er tross alt bare først i mars...
 7. Hvor har du vært på tur i dag?

  Helga var satt av til familiebesøk på Senja. På lørdag skulle @TerjeH og jeg egentlig bare gå oss en tur etter veien, men når vi kom til Medfjordvær var veien kort opp på Knuten (110 moh). (Etter tradisjonen er dette nesen til Senjatrollet.) Det var spor etter folk som hadde gått både på føttene (fastboende) og truger (turister). I tillegg var det masse spor etter oter som enten hadde vært på musejakt - eller bare gått opp for å kunne sile ned. Siden dette var en spontantur lå broddene heime. Det gikk greit å komme seg opp, men litt meir utfordrende på vei ned. Et par plasser fant jeg ut at det var enklere å lage oterspor størrelse XXL (jeg sklei dog ikke på magen...). Sola varmet på toppen, men vi rakk å bli gode å kalde før vi kom oss heim siden den ikke viser seg mange timene over fjellene så tidlig i mars. Dagens nasjonalromantiske: "Fiskeflåten på vei ut på feltet". I følge lokalavisa er det for tida et "loddebonanza". Fleire plasser i fjorden dreiv måsen og jaktet på noe i havflata, mens to ørner svevde lenger opp. Fjellrekka Nordlandet. Fra venstre Hesten, Segla og Barden. Flotte sommerturer. Nærbilde av Segla, Keipen (bakerst) og Grytetippen.
 8. Kalde familiejuveler

  (Så mange mulige vitser - så lite tid!) Alternativ 1: Grønnsåpe, varmtvann og toving. Da vil plagget krympe og bli tykkere - men ikke gå så hardt til verks at den ender med å stå av seg selv. *hø, hø, hø* Alternativ 2: Samme som man gjør med for store soverposer: Knyte snor rundt fotenden.
 9. Kalde familiejuveler

  På nordnorsk heter plagget du er ute etter peislest. Blei tradisjonelt strikket av kjæreste/kone (for å være sikker på at alle kroppsdelene kom velberget heim fra havet) . På "penere" norsk heter plagget forhyse og du finner oppskrift bl.a. her: https://www.nrk.no/livsstil/strikk-en-forhyse-til-mannen-din-1.13634644 Det kan være enklere å finne alternative oppskrifter på engelsk (mulig sammenheng med kiltbruk). Da bør man søke på Willy-warmer eller Peter-heater. Dersom svigermor er i godt humør kan du sikkert få den levert i et frekt marius-mønster.
 10. Hva har du i førstehjelpsettet ditt?

  Det førstehjelpen jeg dobbelsjekker blir med på korte turer består meir av ting som er med på å gjøre turen behagelig enn å være livreddende. Det er ingen vits for meg å ha med skalpell og suturtråd. (Blir det behov for å ta en Jan Baalsrud får noen andre styre fallkniven...). Jeg har klok av skade alltid med plaster (mot gnagsår og skrubbsår), smertestillende (mot sol-på-snø indusert migrene), tannpirkere (ingenting kan ødelegge dagen som matpakkerester i hålltanna!) og tamponger (for opptenning ) . På lengre turer blir det også med ei neglesaks for fotstell. (Ingen som dør av en flisete tånegl, men den kan fort kjennes for hvert steg).
 11. Jeg tviler på ingen måte på dere som har fått testet dette i praksis. Men jeg irriterer meg over Åsnes som tydeligvis taler med to tunger. Vi spurte Åsnes om dette for nøyaktig ett år siden, siden jeg som stuttjukk var i tvil om Cecilie hadde godt nok spenn, og da var altså svaret jeg fikk at Cecilie/Nansen var identiske. Vær så god bli gal! (Jeg endte forresten med Nansen siden jeg er så lei av at alt utstyr skal være i "damefarger"...)
 12. I følge Åsnes er Nansen og Cecilie akkurat samme ski, bare forskjellig fargetrykk. Ingen forskjell på stivhet.
 13. Nå har herr og fru vært på heile 3 pulkturer så det er på tide å dele av vår uendelig kunnskap og erfaring! Tur 1: Fjellpulken transporter med stivt drag og medfølgende sele. Ingen klager over selve trekkekomforten, men savnet av sekk hos trekkdyret er påtakelig. Det er ikke selve kiloene på ryggen som savnes, men seler, lommer og reimer på framsida for oppbevaring av drikkeflaske, kamera, mobil og GPS. (Personlig fikk jeg bære GPS-en heile turen og syns det var flott, men dette var tydeligvis ikke ei varig løsning). Tur 2: Googling og diverse undersøkelser førte til tur på XXL. Fjellpulken sin pulksekk viste seg å ha feil bæresystem i forhold til trekkdyrets rygg og utgikk. I stedet kjøpte vi en Bergans Helium som har feste for pulkdrag. Festet viste seg i praksis å sitte for langt fram på magebeltet og vil kun passe for taudrag (uten å begynne å mekke til noe mellomstykke). Trekkdyret er fra Senja og avlet fram med beinbygning tilpasset å bære Jan Baalsrud i land fra sjarken, så å klemme ham inn i det stive draget førte til gnag fra både draget og drageren. Sekken var i tillegg for "ledjete" i bæresystemet slik at man endte med en følelse av å trekke først sekken og så pulken. Dessuten var ikke lommer og reimfester på rett plass i forhold til Godsekken og ville kreve en lengre innflyttingsprosess. Heliumen er nå til salgs... Tur 3: Selveste Godsekken (Ortovox Peak 45) har et svært godt magebelte med gjennomgående webbing fra rygg til front. 500 m takkelgarn blei kjøpt inn fra nærmeste båtsjappe og stoppenåla hentet fram. Ring og feste blei sprettet av en gammel pulksele og sydd på for hand med sirlige (kors)sting. Turen blei gjennomført med bare godlåt både oppover og nedover. Sekken satt like godt på ryggen som alltid og tyngda fra pulken kom på rett plass. Personlig utstyr var akkurat der man ville ha det og alt var bare velstand. Pulksela vil fortsatt bli med på tur i tilfelle man blir lei og vil ha sekken på pulken eller noen andre skal trekke. Moralen er vel at alle er forskjellige både i rygg og behov, og at det som passer til den ene ikke nødvendigvis passer til den andre. Men med litt kreativitet kan de fleste bli fornøyde.
 14. Strava til Friluftsliv?

  Strava kan være nyttig også for fjellturer. Jeg følger f.eks. en av de lokale randoheltene som går mange artige steder både sommer og vinter. Disse turene kommer aldri på ut.no...
 15. La Sportiva Tx 4 W's Fjord

  Dersom det er gratis retur bestiller du to par og returnerer det som ikke passer. Da slipper du i etterkant å lure på om du _egentlig_ skulle hatt en anna størrelse.
×