Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Boggabogg vant dagen sist September 12 2017

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø
 1. Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Jeg kjøpte mine smørefrie Fischer99 fjellski mens sesongen min var innskrenket til pølseturer på typisk påskeføre. Etterhvert utvidet jeg sesongen ved hjelp av langfeller og mente at jeg ikke trengte disse fancye Åsnes-skiene med kortfellefeste. Under en lengre tur i januar i fjor der jeg holdt på å stabbe meg forderva på langfeller mens gubben glei avgårde på kortfell, var jeg i allefall klar for å teste Madshus-feller. På heimveien på samme tur kjørte vi 6-7 km nedover i skuterløype. Skiene mine lagde så mye lyd at jeg med jevne mellomrom måtte stoppe for at vi skulle høre om det kom skutere i mot. Uka etter blei det kjøpt inn nye Åsnes Nansen med kortfeller og Fischer-skia er igjen degradert til pølseturer. Så, ja, det er fortsatt mye lyd i smørefrie når du kjører i hardt spor. Og mye dårligere gli enn ski uten feller.
 2. Full Zip Skirt

  Jeg innser brått at jeg savner lomme på varmeskjørtet mitt!
 3. Regntrekk til Tempest 9 l

  Enig! Dersom mor ikke ikke er ultraløper og gramjeger er Tempest 20 en mer anvendelig sekk! Lett, god på ryggen (kan lengdejusteres) og med plass til det du trenger på en dagstur.
 4. Regntrekk til Tempest 9 l

  Har selv Tempest 20 med regntrekk i XS. Dette er stort nok til en 20l og går over heile sekken med drikkeflaske og alt. Ville også tro at dette blir litt «fallskjerm» til en halvparten så stor sekk. Dersom hun ikke skal ha sykkelhjelm og kaffekjele hengende utenpå.
 5. Rypejakt 2017

  Tromsøya har normalt en kraftig rypebestand (intet jaktpress unntatt et par barnehager med dispensasjon til å sette snarer). På høsten flokker rypene seg på universitetsområdet i Breivika og vi pleier å kunne nyte synet fra kafferommet på jobb (med dertil hørende nesemerker på vinduene). På det beste har vi talt opp mot 30 ryper på en gang. I år har vi ikke sett ei eineste.
 6. Brodder, hvilke skal man kjøpe?

  Som andre sier så fungerer Snowline/Chainsen supert: Så enkle å ta av/på skoen at jeg ikke nøler med å planlegge å gjøre det underveis (i motsetning til f.eks. Yaktrax som er ypperlige til sin type føre, men der man må knø meir med hva som er opp og ned og tåreim og greier). Dersom man passer på å stramme dem slipper man å høres ut som et polsk vogntog. Er dog vonde å gå med på vei når piggene ikke får synke ned i underlaget Vi subbere må passe på å gå med litt høyere kneløft enn normalt ellers flytter man bare sannsynlighet for skade over fra blåræv til blodnese.
 7. Multifuelbrenner og støy

  For ei stund sida dreiv gubben og eksperimenterte med primus på kjøkkenet (av typen med og uten filter og/eller stillebrenner). Jeg tenkte jeg skulle være raus og la ham holde på. Det var før jeg kom opp i stua i 2. etasje og kom på at det var parafin han fyrte med. Det luktet Nato-øvelse i fleire timer. Etter det må man gjerne leke med telt inne, men jeg setter foten ned for fyring.
 8. Godt poeng. Utleie finnes mange steder i landet (og de har gjerne har billigsalg på vinterens ski når sesongen er over). Du kan også finne mye fint på Finn. Men start med egne sko. Også når det gjelder randoutstyr kommer vekt inn som en faktor. Her gjelder det å finne et passende nivå på pris kontra vekt og hva utstyret skal brukes til. (Konkurransekjørerne bruker vel i praksis vanlige løypeski og har erstattet bindingene med dobbelsidig tape...)
 9. Mer erfarne folk kan få greie ut i detalj. Min egen nybegynnerfeil var å starte karrieren med for breie ski. Antall dager med superpudder er relativt få i forhold til dagene med variert/vanskelig føre, så du ønsker ski som er enkle å kante også på skare. Når du i tillegg er lita og lett trenger du ikke en millimeter breiere enn 96. Ellers er mitt mantra å legge pengene i gode sko som passer til foten din. (Og en binding det er lett å justere hælløfteren på slik at du får brukt denne aktivt og variert.)
 10. Turdamer, sjå her! Hvilke kniv har du?

  I gamle dager var det Helle Nying jeg brukte. På vinterturer er en Leatherman-variant i sekken siden den har skrujern. I det siste er det en superlett Gerber foldekniv (Bear Grylls edition - uten at kniven nødvendigvis er dårlig av den grunn...) som har fått være med. Mine bruksområder er dog begrenset til å drepe pølsepakker, smi pølsespidd og sløye fisk. (Er som regel på tur med gubben som elsker å fyre bål. Det blir meir ro i leiren dersom han får svinge bushcraft-redskapene sine og bedrive pyromani i fred, så da velger jeg å finne på noe annet i mens...)
 11. Grønland / Utstyr

  Amen til det! Ingenting er som å ligge velta overende i djupsnyen med en stav som blir kortere og kortere når du legger full kroppsvekt på den...
 12. Gjemsel med fjellduk

  Utrolig god kamuflasje i en fjellduk. Pakket en gang guttungen inn i en slik for deretter å tråkke på ham fordi jeg ikke så hvor han hadde beina...
 13. Vær forsiktig med PostNord

  Utfordringen som jeg forsøker å peke på i originalinnlegget er at dette nødvendigvis ikke går klart fram i nettbutikken! Det står Postnord, ja, men ikke at det er Home-varianten som gjelder. Jeg mistenker også at flere butikker som tidligere har hatt Posten eller Postnord til butikk har endret dette til Mypack Home. Jeg fikk i dag min tredje(!) pakke slengt utfor døra, så man kan notere seg at De norske bokklubbene, CDON og Northern Playground alle bruker Mypack Home.
 14. Vær forsiktig med PostNord

  Det er klart, men det er med en gang en masse heft og prakk med telefoner/papirarbeid og ny leveringstid som man gjerne skulle slippe. Det minste nettbutikkene burde gjøre er å opplyse om hvilken leveringsvariant man risikerer.
 15. Jeg har oppdaget at dersom man bestiller dyre, romstore ting (går ikke i postkassa) fra nettbutikker som bruker Postnord (MyPack) som distributør må du presisere at du ønsker at pakken skal ende opp på nærmeste utleveringssted (MyPack Collect) og ikke levert hjem (MyPack Home). Det er tydelig at flere og flere butikker nå har hjemlevering som default-opsjon og det betyr at pakken legges på trappa di. De ringer _ikke_ på. Og det er ditt problem dersom pakken blir borte: http://www.dinside.no/okonomi/legger-pakka-utenfor-dora-tar-ikke-ansvaret/67622090 - Jeg har egentlig syntes Postnord var skrekkelig firkantet med at kun du selv kan hente ut pakker (i motsetning til Posten der familiemedlem kan ta ansvar). Derfor blei jeg rimelig forskrekket når jeg nå to ganger på rad har funnet pakker for tusenvis av kroner på dørmatta. (Og vi som bor i ghettoen og alt!). Da tar jeg heller med meg legitimasjon og tusler ned på butikken!
×