Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  107
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Boggabogg vant dagen sist April 12

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter forrige tur fant @TerjeH ut at jeg måtte lære meg å gå med pulk. Da husets datter hørte dette var replikken "Men Mamma, du responderer jo svært godt på godbiter, så det bør være et overkommelig prosjekt." - Sukk. Etter et par runder i lysløypa med 15 kg verktøybag fra Makita i pulken (og litt skrå blikk fra de lokale hundelufterne) blei ny pulk satt i bestilling. Sist helg var det meldt regn i Tromsø så vi satset på at Snarbyeidet og Trollvassnova lå såpass høyt at vi fikk minusgrader. Som ekstra bonus fikk vi lånt oss aktuell nybil til prøvekjøring og ikke minst prøvepakking. Læringspunkter: Jeg kan gå med pulk, i allefall i lett terreng. Arctic bedding fungerte like bra som vi håpet på. Nalgeneflasker som varmeflasker er fortsatt en suksess. Vi bør vurdere å skaffe oss fleire plugger. Det kunne vært greit å ha skistavene tilgjengelig til andre aktiviteter og ikke vært like avhengig av lokal vegetasjon. Man kan hente mye god bålved i ei vending i en transportpulk. Undertegnede blei introdusert for nye vinterøvelser: "Ikke tiss i votten" (bestått) og "Ikke dett i arbeidsgropa når du har tatt ned teltet" (stryk). Man må huske på å drikke nok på vinterturer (gjentakende punkt) Vi er spente på hvordan det er å legge seg natt nummer 2 når teltet fortsatt er fullt av is og kondens etter natt 1. Det får bli neste tur. Nye Rav4 har forresten fint plass til to transportpulker med stivt drag, to par Arctic bedding, to par fjellski og halvpakket telt. Pulkene ser jo litt voldsomme ut, men det er stort sett bare luft. Formiddagssola er selvfølgelig erstattet med tett skydekke og sidelengs nedbør på grensa til sludd. Nybegynnerfeil nummer 1: Glemte å vokse fellene før start. På vei inn i minusgradene begynte det selvfølgelig å ise. Heldigvis har fjellskiene "fastmontert" sikle og det hjalp å vokse i etterkant. Ellers hadde nok turen blitt kortere. Tester ellers ekte ekspedisjonspakking med teltet pakket med stengene i. Sånn i tilfelle vi svingte feil og havnet på Nordpolen. Instagramvennlig aftenstemning. Et par km forbi Trollvassbu og et par hundre meter unna løypa fant vi oss et skogholt med ly fra vinden. Litt bedre strekk på teltet denne gangen (bedre underlag). Morgensol som varte heilt til bålkaffen var ferdig og jeg var klar til å komme ut av teltet. Denne gangen turte jeg å koke i teltet. Se, så fin kjøkkenbenk! Skiftende vær på heimturen også, men nydelig føre med nysny på fast underlag. Når vi nærmet oss hovedløypa møtte vi akkurat "toget" med turgåere som hadde tatt skibussen til Snarbyeidet om morgenen og var på vei over fjellet til Tromsdalen. Våre tanker går til de to som ikke hadde sjekket skisporet.no og planla å skøyte heile veien (35 km i 10 cm nysny...)
 2. Undertegnede har ikke vært i militæret og unnagjorde grunnskolen lenge for reform-97 slo inn. Dermed har jeg aldri overnattet ute vinterstid! I løpet av de siste to årene har vi hatt en Plan og investert i utstyr en arktisk ekspedisjon verdig. For tre uker siden passet det endelig med vær og andre planer og vi kunne ta en testtur. I mangel av hage måtte vi faktisk pakke i bilen og kjøre ut av byen. Ikke langt, bare over til Kvaløya og Håkøybotn. På med ski og pulk og vandre et par hundre meter inn i skogen. Rakk akkurat å få opp telt og tarp før det blei skjømt. Lett snødrev i lufta gjorde at opplevelsen blei autentisk. Kvelden blei brukt til bålfyring og teststeiking av scones på stormkjøkken. Med 1-2 minusgrader i lufta blei ikke soveutstyret akkurat utfordret. Tvert i mot våknet begge i løpet av natta og måtte lufte/foreta lettelser i antrekk. Læringspunkter: Arbeidsgrop i fortelt er en fantastisk oppfinnelse. Nesten så jeg vurderer å ta med spisspade på sommerturene. Arctic bedding bør kjøpes inn for å slippe all rulling og stapping morgen og kveld. (Begrepet "fillpower" beskriver forresten hvor mye 18 gjess omsydd til sovepose motsetter seg å bli stappet inn i et litt for lite trekk.) Dersom vi skal på lengre vinterturer må nok fruen lære seg å gå med pulk. Teltoppsett i løssnø krever bedre tomtearbeid for at vi skal få strukket teltet ordentlig. Veldig lurt å ha med kjele og kokekaffe slik at morgenfuglen @TerjeHhar noe å trøye seg med. Klokka er 21 og undertegnede sitter spent og venter på å få lov å legge seg. Fin og lett nedsnydd søndagsmorgen. BLT-sandwich uten all den ekle L-en og T-en.
 3. Sommer eller vinter? Supertrygg topp på vinter er Husfjellet på Skaland. https://www.markatur.no/2016/03/20/husfjellet-pasketur/ Hesten oppfor Fjordgård (start opp slalombakken) er også enkel og trygg (ikkje lek på kanten).
 4. Har ikke alle møblerte hjem en stor øyeskrue på toppen av stueskapet for å tre tørkesnor til telt gjennom?
 5. Dersom du spør Åsnes vil de fortelle deg at Cecilie og Nansen er akkurat samme ski med ulik dekor. Men det vil være forskjell i spenn fra par til par.
 6. Forleden år hadde jeg et forsøk på å komme opp på neste nivå i rando-verdenen ved å bytte fellelim. Brukte en halv formue på nytt fellelim, timer av mitt liv til å j*vles med å få av det gamle limet, holdt på å ende opp som ei vitsetegning kneblet og innsurret i egen skifell, strøk på det nye limet etter alle kunstens (og youtubes) regler - bare for å ende med et resultat der limet heller ville feste til seg selv enn til fellen. Så mitt tips til bytte av fellelim: Just say no! Pantsett noe og kjøp nye feller i stedet.
 7. Bli med til Vardentoppen, sa @TerjeH. Det blir fint!, sa han. Vinterværet er kommet til Tromsø, så det som normalt er en hyggelig 3,5 km runde i nærmiljøet endte med mye styrking av karakteren. Vi blei umiddelbart utsatt for en voldsom snyeling. Første del av løypa gikk vi på husken siden stien ikke var tråkket opp ennå. Neste del gikk vi på muskelminne etterhvert som både briller, øyevipper og hodelykt fauk igjen. Spesielt spennende blei de på de partiene der gjørmehullene i og rundt stien ikke var gjenfrosne, bare nedsnødde. Ingen apparater egnet til å ta bilde med blei med på turen. Det hadde nok ikke blitt fleire bilder om de var med heller. Heldigvis letnet det litt når vi nærmet oss toppen, slik at vi i allefall fikk med oss at vi var framme. Moral: Ta alltid med det utstyret fjellet krever, selv på korte turer. I dette tilfellet; fokkbriller. Men alle var enige om at det var en fin tur (og at vi nå fortjener en ekstra porsjon dessert).
 8. Forrige gang jeg trengte vintersko gikk jeg på en vanlig skobutikk og kjøpte Aku Slope GTX. Jeg har i ettertid skjønt at den kategoriseres som fjellsko, men jeg har hittil bare brukt den om vinteren siden den i mitt hode er en vintersko. 😄 Passe varm og meget godt grep på vinterføre (nesten slik at det klabber på nysnø). Eneste ankepunkt er at etter et par års bruk har nettingfeltene blitt litt "hårete" slik at snøen fester seg.
 9. Helga var satt av til overnattingstur til Ringvassbu sammen med @TerjeH og et par gode venner. Ikke all verdens med værmelding, men på opptur blei det etterhvert nesten shortsføre (som ingen hadde med seg). Ei mil gange hver vei hvorav 4 km i steinur var god trim for balansemusklene. Tre rypekyllinger blei observert på tur ned. Tror man bør satse på mye saus denne sesongen også. Vi gikk opp fra Simavika og forbi Øvste langvatn, Tromsøs vannforsyning. Neste gang skal vi vurdere å gå fra Kårvika i stedet. Der er det viss litt mindre stein. Ringvassbu. Nymalt og fin med egen hundebu. Vi fikk hytta nesten for oss selv. Bare et par østerrikske studenter hadde funnet veien opp. Heimover fikk vi et par gode elinger rett i mot, men med gode klær og godt humør osv. Steinura var heller ikke så fæl når vi fikk den på starten av turen. - Pluss at sekkene var mange kilo biff/rødvin/smågodt lettere. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
 10. Jeg fant et bruksbilde også (som jeg ikke fikk lasta opp i går kveld pga noe teknisk) Oppå rista er det plass til mat nok for minst en
 11. Den veier så godt som ingenting og er tilsvarende spinkel. Men når du har brukt opp den eine har du fortsatt den andre igjen.
 12. Vi kjøpte en sånn (eller noe svært likt), demonterte, klipte av handtak og vips hadde vi to. https://www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/griller-og-ildsteder/grilltilbehor/biffrist-733505/
 13. Boggabogg

  DNT

  Eller reis til et annet fylke. Troms turlag tilbyr overnatting for 150/300 kr (medlem/ikke medlem) på ubetjent hytte. Og da gjerne på steder der ingen andre har fått lov å bygge hytte.
 14. Innimellom to regntunge dager var lørdag en perfekt turdag. @TerjeH og jeg satset på en kortreist tur: Kyle (505 moh) mellom Medfjordvær og Senjahopen. Over 30 grader bratt heile vegen til topps gjør at man får trimmet blodpumpa. Stien er merket og fin og uten vanskelige passasjer, men toppeggen med stup på begge sider gjør at de som er høyderedde godt kan finne seg en annen tur. Litt andpusten, men ved godt mot. Toppeggen i bakgrunnen. Det er like bratt ned på andre sida. Fint å gå bortover eggen mot kassen. Mykjetinden i bakgrunnen. Vi møtte på en fastboende og to turister underveis. Man har etterhvert så mye fint utstyr. I dag var det den gode gamle spritbrenneren som fikk luftet seg i et trekanstativ fra Trangia. Der lyngen stopper går det forresten 200 meter rett ned. Se, alle de fine fjellene innover fjorden med Breitinden innerst! Vi ser ned på hustaket til svigers også. Med flaks så vinner de ei kake i Helselagets lotteri mens vi sitter her.
 15. Det kommer lavtrykk. Derfor dro vi heim etter jobb, stappet i sekken og gikk et par kilometer opp til Movikvatnet. Baconomelett til middag smakte intenst godt. @TerjeHfikk prøvd en ny tarpvariant og brent litt bål, mens undertegnede fikk lekt med parafinbrenner. Fant akkurat nok tyttebær til en porsjon trollkrem når vi kom heim. Nedturen var perfekt timet slik at regnet startet når vi sto på parkeringsplassen og det var skjømt når vi gikk inn ytterdøra. Mydlandbacon - man slipper å smøre panna. Jeg var bare sulten og heiv meg i steikinga. Man plutselig hadde jeg en tarp over hodet. Tydelig at dette er et populært turområde. Tror det må ha vært en skoleklasse på overnatting nylig, for det var en del søppel (dopapir) og rot. Men vi greide å skrape sammen nok ved til bål, sjølv om saga var savnet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.