Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  78
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Boggabogg vant dagen sist Januar 28

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Boggabogg

  Turdamer, sjå her! Hvilke kniv har du?

  Her før påske fant gubben ut at jeg fortjente ei lita oppgradering og overrakte den fineste damekniven jeg har sett på ei stunt. Fulltange Morakniv med valnøttskaft. Ligger deilig i handa, har fingervern og er barberbladkvass. Legg merke til spissen som er perfekt til å gli mellom to grillpølser i pakken. Slira er ikke akkurat noe smykke, men kommer tid kommer råd.
 2. Ja, grøss, håper ikke det blir så ille i år. Enkelte veistubber så ut som om de hadde vegg-til-vegg teppe.
 3. Boggabogg

  Liten fast lomme/pose til sekk?

  En utfordring er at telefoner etterhvert ikke går inn i kategorien "småting". Beltelommene på Tempest 20 er egentlig litt små til min mobil (og jeg har en Compact-versjon) - jeg får klemt den nedi, men det blir så mye fommel å få den opp igjen at det er uforsvarlig. Men til lypsyl, tyggis og snytetørk er lommene greie.
 4. Boggabogg

  Førstereis på Senja!

  Husfjellet bak Skaland er et kosefjell det går an å vurdere i disse skredtider. Om ikke brattheita er spektakulær, så er utsikten det.
 5. Boggabogg

  Vanlige ski i Rondane i påsken

  Det betyr vel også litt hva du legger i "vanlig langrennsutstyr". Er det helt smale løypeski (joggepinner), eller er det litt bredere tur-langrennsski?
 6. Boggabogg

  Hva har du kjøpt nå!

  Se, så fin! Ikke selvkjøpt, men noen i nær relasjon har handlet og forært. Perfekt størrelse for lita damehand og med sperre slik at man ikke skal gli og skjære småfingrene. Full tang og perfekt fasong på bladet til bukspretting av småørret og pølsepakker. Barberknivkvass (har en blank flekk på underarmen som bevis). Godt at det straks er påske og tid for pølsepinner og anna småspikking: Påleggspakken på kveldsmatbordet blir aldri heilt seg selv igjen og det var nummeret før jeg skar inn bumerke i bordplata. I følge giveren er tilsvarende kniv ikke å få kjøpt for penger!
 7. Du kan også observere at ulike varianter av Real har ulik "trekketid". Denne tilberedningstida står helt øverst på posen, dvs på den stripa du har revet av og stappet i søpla før du begynner å tenke på hvor lenge maten skal stå og godkjøre seg... #designfeil
 8. For å spare oppvask kan du observere at det er to rivelinjer på posen. Den øverste river du av for å åpne posen for å fylle på varmtvann. Når maten er ferdig kan du rive av ved den nederste rivelinjen. Da blir posen lavere og enklere å spise av med spork el.l.skje. Sjekk at maten er ferdig før du gjør dette siden ziplock stripa forsvinner i dragsuget.
 9. Jeg lar kneputene være inne også ved gange. Det varmer godt i motvind. Jeg håper Bergans lager versjon 3.0 før jeg har slitt ut min 1.0. Glidelåser på innsiden av lårene er jo helt ubrukelig. Jeg håper også at Bergans fortsetter å lage kort-versjoner for oss som er vertikalt utfordret!
 10. Boggabogg

  Ønsker tips til sommer og høsttur

  Ja, nå, ja, men det sier ingenting om hvordan snøforholdene er i slutten av mai. Vi er tross alt bare først i mars...
 11. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Helga var satt av til familiebesøk på Senja. På lørdag skulle @TerjeH og jeg egentlig bare gå oss en tur etter veien, men når vi kom til Medfjordvær var veien kort opp på Knuten (110 moh). (Etter tradisjonen er dette nesen til Senjatrollet.) Det var spor etter folk som hadde gått både på føttene (fastboende) og truger (turister). I tillegg var det masse spor etter oter som enten hadde vært på musejakt - eller bare gått opp for å kunne sile ned. Siden dette var en spontantur lå broddene heime. Det gikk greit å komme seg opp, men litt meir utfordrende på vei ned. Et par plasser fant jeg ut at det var enklere å lage oterspor størrelse XXL (jeg sklei dog ikke på magen...). Sola varmet på toppen, men vi rakk å bli gode å kalde før vi kom oss heim siden den ikke viser seg mange timene over fjellene så tidlig i mars. Dagens nasjonalromantiske: "Fiskeflåten på vei ut på feltet". I følge lokalavisa er det for tida et "loddebonanza". Fleire plasser i fjorden dreiv måsen og jaktet på noe i havflata, mens to ørner svevde lenger opp. Fjellrekka Nordlandet. Fra venstre Hesten, Segla og Barden. Flotte sommerturer. Nærbilde av Segla, Keipen (bakerst) og Grytetippen.
 12. Boggabogg

  Kalde familiejuveler

  (Så mange mulige vitser - så lite tid!) Alternativ 1: Grønnsåpe, varmtvann og toving. Da vil plagget krympe og bli tykkere - men ikke gå så hardt til verks at den ender med å stå av seg selv. *hø, hø, hø* Alternativ 2: Samme som man gjør med for store soverposer: Knyte snor rundt fotenden.
 13. Boggabogg

  Kalde familiejuveler

  På nordnorsk heter plagget du er ute etter peislest. Blei tradisjonelt strikket av kjæreste/kone (for å være sikker på at alle kroppsdelene kom velberget heim fra havet) . På "penere" norsk heter plagget forhyse og du finner oppskrift bl.a. her: https://www.nrk.no/livsstil/strikk-en-forhyse-til-mannen-din-1.13634644 Det kan være enklere å finne alternative oppskrifter på engelsk (mulig sammenheng med kiltbruk). Da bør man søke på Willy-warmer eller Peter-heater. Dersom svigermor er i godt humør kan du sikkert få den levert i et frekt marius-mønster.
 14. Boggabogg

  Hva har du i førstehjelpsettet ditt?

  Det førstehjelpen jeg dobbelsjekker blir med på korte turer består meir av ting som er med på å gjøre turen behagelig enn å være livreddende. Det er ingen vits for meg å ha med skalpell og suturtråd. (Blir det behov for å ta en Jan Baalsrud får noen andre styre fallkniven...). Jeg har klok av skade alltid med plaster (mot gnagsår og skrubbsår), smertestillende (mot sol-på-snø indusert migrene), tannpirkere (ingenting kan ødelegge dagen som matpakkerester i hålltanna!) og tamponger (for opptenning ) . På lengre turer blir det også med ei neglesaks for fotstell. (Ingen som dør av en flisete tånegl, men den kan fort kjennes for hvert steg).
 15. Jeg tviler på ingen måte på dere som har fått testet dette i praksis. Men jeg irriterer meg over Åsnes som tydeligvis taler med to tunger. Vi spurte Åsnes om dette for nøyaktig ett år siden, siden jeg som stuttjukk var i tvil om Cecilie hadde godt nok spenn, og da var altså svaret jeg fikk at Cecilie/Nansen var identiske. Vær så god bli gal! (Jeg endte forresten med Nansen siden jeg er så lei av at alt utstyr skal være i "damefarger"...)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.