Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  129
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Boggabogg vant dagen sist April 12

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Normalt pleier ut.no å vise høydeprofil på turene sine. Det ser ut som om de har sviktet denne gangen. Ta deg en tur til norgeskart.no og velg «tegn høydeprofil». Jeg syns ikke det så så veldig flatt ut.
 2. Sørg for å ha tørt skift til å ha i teltet/posen. Ta på deg de våte klærne når du skal ut.
 3. Puter?!? Dersom butikken har hundeavdeling er hundefôr god sort å teste ryggsekker med.
 4. Vi pakker til langtur med sekk og hadde siste handlerunde i dag. Egentlig skulle vi bare ha Real og et sommer-ull-sett til herren, men tror du ikke jeg sopte med meg et Exped 7 UL M i samme slengen. Innser at 9 cm LW er vekt- og plassmessig luksus man ikke kan unne seg hver gang. Deretter svingte vi innom en parkeringsplass der herren byttet til seg et brukt Thermarest NeoAir, så han får letta sekken han også.
 5. E4. Kjedelig motorvei, men det er tross alt motorvei med mulighet for å kjøre forbi bobilene E45. Skog, skog, veiarbeid, skog, veiarbeid, smalt, skog, veiarbeid. E6 Nordland: Just say no.
 6. Boggabogg

  Anmarsjsko?

  Anmarsjsko har hard tupp og er gode for oss subbere som ikke gidder å løfte føttene og dermed stuker tærne i alt som finnes. Er veldig glad i den stive sålen når jeg går i steinete terreng.
 7. Siden du allerede har en 35-liter ville jeg gått for 45. Som tidligere nevnt er sko veldig vanskelig å komprimere. Sekken du ser på har jo kompresjonsreimer som kan brukes når du har lite oppi.
 8. En god PC-sekk (inkludert reise på todagers jobbmøte) har flere rom: Et polstret for laptop, rom for sakspapirer og jobbeting og et rom for klær, toalettsaker etc. PC-sekker er forholdsvis tunge og er ikke gode å bære langt. Dersom du fortsatt bare vil ha en sekk vil jeg anbefale å kjøpe en god tursekk i passe størrelse (45 liter? Sko på reise tar mye plass) og i tillegg skaffe ei polstret mappe til laptop/papirer. Pluss noen pakkposer slik at du slipper å flashe truselageret på kundemøtet. Stilig ja, men de veier jo et tonn i forhold til størrelsen! Sleng oppi en laptop/strømforsyning/ladere/powerbank og du har både full sekk og vondt i ryggen. Selv har jeg stort sett pensjonert PC-sekken og gått over til liten og lett tursekk med PC i mappe, da denne sitter mye bedre på ryggen til og fra jobb. Bonus med å bruke tursekk til formålet er at jeg alltid er beredt med førstehjelp, nødrosiner, sitteunderlag, rescue blanket og stormlighter! Og ikke minst: Whiteboard-tusj. PC-sekken blir fortsatt med på jobbreiser på grunn av meir hensiktsmessig rominndeling.
 9. Dette varierer fra person til person. En jeg kjenner har kjempetrøbbel oppover, men spretter nedover samme rute som ingenting. Noen er har høydeskrekk på egne vegne, andre blir mest redde av personene rundt som man ikke har kontroll på. Er man sliten kommer skrekken fortere. Så: Kjenn din egen høydeskrekk og gå et par turer i forkant som du syns er eksponert for å øve deg. Ta pauser og hvil deg når det begynner å "klø". Skulle du gå i panikkfrys er trøsten at det går over. Det sies (greide ikke finne referanse i farta) at kroppen ikke greier å utskille adrenalin mer enn 15-20 minutter av gangen, så etter dette vil du føle deg bedre. - Det virker sikkert som et par livstider der og da, men du vil altså ikke bli sittende i fosterstilling på fjellet til evig tid.
 10. Pinsehelga innebar en del jobb for @TerjeH og fare for en del vind og regn. Dermed gjorde vi unna litt turing på fredags kveld ved å kjøre til yttersida av Kvaløya og gå en tur på Rundheia (Ti på topp - fin utsikt mot Storstolpan, men ellers ikke så spennende) og deretter gå på Brosmortinden for å spise kveldsmat. Jeg hadde ikke vært der før (mye på grunn av den elendige veien i retning Tromvik), så vi måtte nytte høvet mens vi først var i nærheten. Det er fortsatt store mengder snø i fjellene, så vi forsøker å starte sesongen i ytre strøk. For anledninga trakk skyene seg unna og sola tittet fram. Fantastisk fin lavterskeltur!
 11. Boggabogg

  Hodepute

  Jeg røk på en slik nettopp, men i regular-størrelse. Har ikke fått testet den ennå, men har store forhåpninger om at det skal bli færre klumper og glidelåser i bakhodet enn med klær i pakkpose. Planen er å bruke puta inni soveposen. Jeg knør sånn om natta at alle varianter av pute utenfor pose forsvinner før jeg har kommet på plass. Nedpakket størrelse er så godt som ingenting.
 12. Skillet ligger vel i hvor enkelt og idiotsikkert det er å få teltet satt godt nok opp i forhold til erfaring. De som har lang og god erfaring med vintercamping greier fint å lage et et stødig og trygt krypinn omså ved hjelp av en Biltema-presenning og en rull hyssing. Vi som er litt meir uerfarne på vinteren får det enklere med stormmatter (eller i allefall at duken går helt ned). Da blir det en ting mindre å tenke på når man ruller rundt i snøen og egentlig har nok med å finne feste for pluggene. Sterkere duk og og stenger gir oss nybegynnere større marginer når vi ikke greier å finne optimal teltplass i forhold til været - der de med erfaring lurer seg bak en stein med ultralettoppsettet sitt.
 13. Det tror jeg ikke stemmer. Det er et svensk firma som selges i fleire nettbutikker.
 14. Så kom vinteren tilbake igjen. Lørdag blei brukt til å bivåne eling etter eling blåse forbi vinduene. Søndag opprant likevel med varslet sol og oppholdsvær. Vi hadde en avtale om ettermiddagstur på ski med et par venner, men for å få litt uteliv på formiddagen også pakket vi sekken og spiste frokost et par hundre meter oppi skogen. Her går det masse stier om sommeren. Nå var det litt meir sånn to steg fram og ett til knes. Med rette kameravinkel ser man ikke at man er midt i lysløypa heller... @TerjeH hadde vært her tidligere i vinter, så vi fant et ferdig bål som hadde tint fram. Dermed blei det bålkaffe og (v)arme riddere på stormkjøkken. Vel heime fikk vi vite at det blei vanskelig å synkronisere ledig turtid for medlemmer av tre familienheter og få unnagjort planlagt topptur før seinkveld. Dermed kunne vi starte tidligere og fikk en deilig solskinnstur på Tverrfjellet i vindstille og passe mye folk. Utsikt til de kjente skitoppene på Kattfjordeidet. Skittentind rando blei avviklet dagen før slik at enkelte ruter så ut som om trakkemaskinen hadde vært der. Det har blitt lite toppturer i vinter så kondis og kjøreform var ikke heilt på plass. Når fotografen bare tar mange nok bilder greier man likevel å finne ett der jeg bare ser litt ut som ei skadeskutt kråke. Det kommer også tydelig fram at vi ikke fikk førstesporet.
 15. Ikke bruk tid på disse 5,5 cm store klokkene. Det har du rett og slett ikke plass til. Uansett hvor fine de ellers måtte være.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.