Gå til innhold

Boggabogg

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  146
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Boggabogg vant dagen sist 12. april 2019

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg begrenser utenatt til opphold i telt/tarp/hengekøye/gapahuk/snøhule ev. under åpen himmel. Overnatting i byggverk med minst en åpen vegg mot naturkreftene ville jeg også telle som utenatt. Med en gang det blir dør og isolasjon i veggene er vi over på hyttetur.
 2. Selve fjellduken er nok vel så vanntett som mange av bedding-variantene, men man må være obs på glidelåsene og maljehullene i hjørnene som kan slippe inn vann/snø.
 3. Da vil jeg tro at problemer ligger meir i fellene enn i skiene. Det var ikke de 2 kiloene ekstra på skiene som gjorde utslaget.
 4. Det er ikke bare regn som kan skremme deg inn i teltet. Skikkelig sur vind er blant tingene som gjør meg glad i forteltet når vi er flere på tur. Da kan man f.eks enklere lage mat inne.
 5. Det går an å få kjøpt løse brystreimer til sekk dersom man ikke har noe gammelt. Med en slik sitter standardselen helt greit. Uten sklir den alle veier.
 6. To ting som er blitt kjøpt inn fra diversehylla mest på skøy, men viste seg å bli uunnværlige turkompiser: Dorullholder fra Sea to Summit. Kan henges rundt halsen, så har du begge hender fri til å holde rede på bukseseler og votter. https://www.vpg.no/sea-to-summit/187194/sea-to-summit-toilet-roll-holder-orange-hold-dopapiret-tørt-på-tur Blåserør til bål. Som de sier på Speidersport sparer det deg både for tapte øyenbryn og gæmlishoste. https://www.speidersport.no/produkt/firebox-pocket-bellow/
 7. Dersom du ikke har det fra før vil jeg absolutt anbefale teleskopstaver. Da kan du korte ned lengden når du skal kjøre nedover, noe som gjør det mye enklere!
 8. Dersom du ikke tenker som de som kjøper billig gassgrill og pynter den med et Weber-trekk. Vi har f.eks Helsportteltet vårt i en Hillebergpose...
 9. For gutter i «knekkfasen» er gjerne damemodeller i både sko og jakker det beste. Men pass deg endelig for å nevne ordet «dame» , for da er løpet kjørt...
 10. Det kommer litt an på hvor lange dagsetapper du ønsker. Turen fra Snarbyeidet til Tromsdalen kan gjøres unna på en dag eller gjøres om til koseetapper på 1 mil for dag med hyttene Trollvassbu, Nonsbu og Skarvassbu. For lengre etapper har du hyttenettet i Indre Troms. Ta deg en runde på ut.no med stikkordene Golda, Gappo, Rosta, Dividal og klikk deg videre. Merk at alle hyttene i Troms er ubetjente, dvs ta med mat, lys og dopapir. På de bynære hyttene må du også ha med sovepose for der fins bare ulltepper.
 11. Flytt til Nord-Norge. Har ingen problemer med å bruke vintersoveposen i juli.
 12. @TerjeH og jeg fant ut at vi bare skulle ta novemberovernattinga med en gang. Halvannen kilometer fra heimen, i selveste Hekseskogen (i følge barnehagene i området), fant vi ei gran å sette opp tarp under. Rundt minus 1 grad og masse nedbør gjorde at vi fikk øve oss på å holde kramsnøen unna utstyret. Trolsk stemning i skogen. De mest populære stiene er opptråkket, men jeg burde hatt med truger til når vi skulle ut i terrenget. Jeg måtte grynne til over kneet. Det er i allefall på tide å bytte ut vandrestaver med skistaver. 15 cm nysnø i løpet av natta. Takhøyden var betraktelig lavere når vi skulle opp enn når vi la oss. Men ellers godt og varmt inni hiet. Det enkleste er ofte det beste: Vi går heim og spiser frokost. Best å pakke sammen før formiddagens vær med vind og enda meir snø kommer.
 13. For ei stund siden havnet svigermor litt brått på gjesterommet ei ukes tid i forbindelse med at svigerfar måtte på sykehus. Hun hadde ikke allverdens med klær med seg og tok en tur på den lokale coopen for å handle undertøy. Sokker og truser fant hun greit, men når hun spurte meg til råds om en PierreRobert sports-bh hun i desperasjon hadde kjøpt måtte jeg bare legge ned veto. Hun fikk i allefall forbud mot å prøve å ta den på seg mens hun var aleine heime... Ellers vil jeg bare fortsette å anbefale ull innerst både oppe og nede til all aktivitet som ikke innebærer rett ut - rett inn og i dusjen. Hver gang jeg jukser og dropper ulltruse, står jeg der seinere på toppen med våt og kald mikrofiber rundt stumpen og angrer. - Det er lite varme i svette blonder.
 14. Så er det kanskje et poeng å få fram at en ull-bh ikke er i 100% ull. Skal man få til støtte og elastikk så må det andre materialer til. Men noe ull må det være for å egenskapene man er ute etter: Varme selv om man er våt. Det verste ekseplet jeg nettopp så var 20% ull i foret, resten var ulike kunststoffer. - Da fortjener man egentlig ikke å bruke ull i navnet!
 15. Jeg har to Smartwool merino seamless racerback bra som jeg roterer på. Kjempefornøyd og merker ikke at de har blitt dårligere etter mange vask. Ingen sømmer, passe støtte og ikke for stram til å få av og på. Jeg er ikke blant de mest topptunge, så dette vil selvfølgelig virke inn. Litt tykke til sommerbruk, men velger disse foran polyester på alle turer som innebærer pauser underveis. Har også en Devold-sak som er ubrukelig (vaskeklut med smale stropper...) En mer velutstyrt kjenning sverger til Northern Playground sin Zip Bra
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.