Gå til innhold
 • Bli medlem

Boggabogg

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Boggabogg vant dagen sist 4. august 2020

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ulempen med tørrfisk som turmat er lukta. Har du først åpnet posen må du nesten spise alt, ellers vil du gå resten av turen og lukte tørrfisksjå.
 2. Det er tid for soltilbedelse! @TerjeH og jeg var på Landstedet i helga. Plan A var å gå på ski til et fjell der vi kunne se sola. Før vi kom så langt hadde Frank vært innom og sopt med seg alt som ikke var spikret fast (og en del av det som _var_ spikret fast). Over til plan B, broddetur til Dyrøygommen. Vi hadde ikke bedrevet nøye research før start. Ville vi komme opp i sola? Der var ho! Inn i skyggene igjen mens vi ser lyset i fjellene bak. Is og hardpakket fokksnø. Nødvendig med gode brodder. På toppen er det bare å innse at Norges mest fjellrike
 3. Det har kommet litt snø, men for lite til å gå på ski. Da får man prøve noe nytt for å komme seg ut av døra. @TerjeH har kjøpt seg truger, og siden ingen av oss har hatt truger på beina før kjørte vi opp i Finnvikdalen for en prøvetur. Etter to timer med høye kneløft har vi fått litt følelse med teknikken og ikke minst hvilken type terreng vi ser er best egnet til trugeturer. Det er også her en fordel å være langbeint. Ingen fartsrekord på kilometeren, men deilig å komme seg ut.
 4. Vaktuke på jobb med overhengende fare for oppringing gjør at de fleste typer turer utgår. Heldigvis er @TerjeH lett å lure med på nærtur. I mangel av egen hage må man bare utvide hagebegrepet litt når man vil på tur og har behov for å rekke heim i løpet av en halvtime. Tromsøya har mye friområder og trikset er å komme seg såpass unna stiene at man ikke blir nedsyklet eller nedtisset av ivrige morgentrimmere. Slike ut-etter-kveldsmat-heim-før-frokost-overnattinger gir et deilig avbrekk i hverdagen og god øvelse i pakking/leiroppførsel uten større risiko for liv og lemmer enn at man kan flykte h
 5. Min mann sverger til Mora Garberg til denne typen bruk.
 6. Overgangen fra 2020 til 2021 blei tilbragt sammen med @TerjeH under en tarp på «Lia» oppfor barndomsheimen min. Siden vi blei overraskende invitert på middag hos naboene om kvelden slapp vi å feire med Real turmat. I stedet måtte vi ta det litt rolig i bakkene for å slippe å svelge kalkunen fleire ganger. Under fullmåne og i le for vinden kunne vi bivåne lokale rakettutbrudd og ikke minst følge med når kommunens blålys rykket ut til det som viste seg å være gressbrann. Noen sto opp tidlig for å brenne kaffebål Andre ventet til det blei dagslys og kunne nyte utsikt til båd
 7. (Jeg har løst det ved å steike vaffelrøra i steikepanna. Så kan folk ev. prikke ut sitt eget vaffelmønster eller klippe ut hjerter hvis de må.)
 8. Det kommer an på hvor volumet er plassert. Dersom det kan strammes inn på sidene når sekken er halvfull er det greit. Alt som stikker over hodet er irriterende. Jeg ville valgt 70 l dersom jeg ikke var helt sikker på at jeg blei å trenge de ekstra litrene.
 9. Har brukt Grevling EMT, som linket til tidligere i tråden, ved flere overnattinger under tarp vår, høst og vinter. Trekket har samlet opp dugg og rim (som forventet), men har ikke observert at posen inni er blitt fuktig.
 10. Ikke snakke tull nå! Restitusjonstid betyr at man skal ligge på sofaen og spise smågodt!
 11. Dersom du vil til Trollvatnet ville jeg heller gått fra Snarbyeidet. Når du passerer Trollvassbu er du på snaufjellet (pluss noe myr). Veit folk har teltet der, men har ikke vært der selv. Fra Skittenelv kan du svinge i retning Nordre Snyfjellvatnet. Her er det en del tørrabber oppfor myra. Men også her er du på tregrensa. Det er ikke så voldsom trafikk innover stiene her, men nå i sauleiting/elgjakta blir det selvfølgelig litt meir.
 12. Vi har vært på fleire turer. På tur 1 fant vi oss ei fin slette med dyp mosebunn i enden av et vann. Det var blikk stille og værmeldinga lovte svak bris og vakker morgen. Vi burde muligens tolket noe ut av at ingen busker var høyere enn 30 cm. På denne turen brukte vi kun de originale pluggene (type strikkepinner) og barduner. Når det på morgenkvisten blåste opp til liten kuling, våknet vi av teltet blei revet over hodet på oss. Det hjalp litt å legge stein på pluggene, men vi innså raskt at festet var for dårlig at det bare var å pakke sammen. Teltet står stødig, men pluggene fikk for
 13. Skittenelv: Parkering på oversida av veien ved campingplassen. Grusveien innover går rask over til sti.
 14. Sørvika ved Brensholmen. Stien starter ved trafostasjonen. 1,5 km å gå, campingplasskvalitet på underlaget og ferdige bålplasser. Vann i elva du krysser på veien. Dersom du følger stien innover Skittenelvdalen kommer du til et område med åpen bjørkeskog når stien har svingt seg opp fra elva. Her bør der være plass til et firemannstelt. (Finnvikdalen, dersom du tenker dalen veien går gjennom blir det fort enten litt vel kupert eller værutsatt. Den andre Finnvikdalen som går nordover er 80% myr.)
 15. Ettermiddagstur med @TerjeHtil Kattfjordeidet. Egentlig skulle vi til sommertoppen på Tverrfjellet (til venstre i bildet), men vinden blei sur og kaffetørsten stor, så vi tok pause og snudde på skitoppen. Utsikt mot Tverrfjellvatnet, Middagstinden og Skitntinden.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.