Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Boggabogg vant dagen sist Januar 28

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  @TerjeH og jeg holder på å avslutte en dryg ukes Finnmarksturné i strålende sommervær (og så godt som uten mygg!). På veien kjørte vi inn i Kåfjorden i Troms og besøkte finsk og norsk Halti. Usannsynlig mye ur! (Kanskje blir det egen turrapport herfra seinere) I Alta var vi som tidligere nevnt innom Alta canyon, men dagen etter måtte vi selvfølgelig en tur til Sukkertoppen (Haldde) og besøke Birkeland og de andre nordlysforskerne. Nordkapp-eierne kunne se langt etter pengene våre. Vi gikk heller til Knivskjelodden og tilbrakte natta under tarp i Knivskjelvika med utsikt mot Nordkapp. Mens andre holdt øye med måneformørkelsen, passet vi på at sola sto i nord over odden presis ved midnatt. Tropevarme og vindstille morgenen etter gjorde at returen opp bakkene gikk meget sakte. Dagen i dag blei tilbrakt i Varanger nasjonalpark med rundtur rundt fossen i Nattfjelldal ved Vadsø. Heldigvis hadde vi en svalende laber bris oppigjennom bakkene, eller hadde vi kovnet i 28 graders varme allerede den første kilometeren. Men nå må man visst heim og berge potteplanter og akvarier fra tropevarmen i Tromsø.
 2. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Feriedagen i Alta opprant(!) med regn, så vi startet forsiktig på museet. Der oppdaget vi at det fantes storfiskere (og storskrytere) også for 6000 år siden. Hashtag 200 famner djupt og den kveita var f*en meg stor som en bjørn! (Som om @TerjeH skulle sagt det.) Når det begynte å lysne kjørte vi opp forbi Gargia fjellstue og gikk 6 km tursti inn mot Alta Canyon. Mest bortovertur helt til siste nedstigninga mot kanten av kløfta. Etterhvert steiksol, 15 mygg og tre klegg . Nedover elva. Oppover mot Sautso-gården. Usikker på hvor lang ned, men vi har for kort snøre! Alle bilder jeg har sett fra denne turen fra før viser bare bjørkeskogen på utsiktspunktet, men landskapet underveis ser altså slik ut. Det var meldt regn om ettermiddagen og vi rakk akkurat ned til bilen før den lette yren gikk over i store dråper. På vei tilbake til Alta var det bare så vidt viskerne greide å ta unna. Perfekt timing.
 3. Boggabogg

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Anbefaler du å rute svoren før eller etter innsmøring?
 4. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Jammen skulle det ikke bli godvær på torsdag også! @TerjeH fikk beskjed om å stable om på dagens møter slik at vi kunne avslutte dagen tidlig. (Hvem kaller inn til møter i juli?!?). Dagen opprant med skydekke ned til 200 meter, men "han skein han av". Dagens mål var en i utgangspunktet navnløs topp 794 på Kattfjordeidet, men i anledning Ti-på-topp og krav til publikumsvennlighet har den fått navnet Soria Morias fortopp. Dryge 600 høydemetre fordelt på 4 km burde ikke være avskrekkende, men det blei en tung tur siden terrenget bare besto av blokk-ur som krevde både høye kneløft og freske fraspark. Foreløbig med lette fjed. Vi skal opp på venstre side av elva og innover mot høyre. Navnløs skitopp 884 til venstre. Etter mye pust og pes er de siste 100 høydemetrene i sikte. Godt og turistvennlig merket i den verste stigningen. Her er det greit å ha gode sko og tørrvær. Belønningen: Utsikt mot Ersfjord og (fra høyre) Buren, Store Blåmann, Hollendaren (ev dem) og Styrmannstinden. Utsikt mot første del av Soria Moria-traversen: Leirholstinden og Storsteinnestindan. Ja, da var det bare returen igjen. Ser i alle fall veien i det fjerne. Slik kan man også tilbringe en finværsettermiddag.
 5. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  I år kom den Nordnorske sommeren på søndag og varte til mandag. Søndag gikk med til plenklipp så da var løsninga å avslutte arbeidsdagen litt tidlig på mandag. Målet blei Middagsfjellet på Kvaløya i retning Grøtfjord. Deilig og varmt for en forfrossen kropp. Etter en nesten 3 km lang ryggvandring har vi bare siste kneika opp til 678 moh igjen. Selvfølgelig må det serveres middag på Middagsfjellet! Når det er lenge siden forrige sesong er Real helt greit. @TerjeH var grei og bar opp vann til maten, mens jeg hadde glømt å ta med nok drikkevann til meg sjølv til en så varm dag. Vi var her i fjor også, i regn og skodde og så ikke en døyt. I dag kunne vi observere både Breitinden og Hollendaren (en av de mange...) Skifjell for de som liker det litt bratt. Da var det bare 150 meter igjen til bilen. Og 100 høydemetre.
 6. Boggabogg

  Hva har du kjøpt nå!

  Ingenting er som litt «retail therapy» i surværet. I dag kom både Cecilie Skog ullfleece og Microlight jakke i posten. Og jammen hadde gubben svingt seg rundt og sørget for ei Fjällräven skulderveske i anledning bryllupsdagen - ei sånn som kan impregneres mot regnet... Dessuten har vi fyrt i omnen.
 7. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Et søskenbarn i Sørreisa påsto at han måtte bruke napalm for å få fyr i bålpanna i går, på sankthansaften. I Tromsø gadd vi ikke prøve oss med fyrstikker ute, men inntok biffen på restaurant. I dag hadde vi dog håp om at vi skulle få oss en liten trimtur mellom elingene. Første plan var en litt kortere sak, men jeg greide å lure @TerjeH til å ta turen til Straumsbukt og Rundheia. Dette er en ti-på-topp vi ikke har gått på før. Passe bratt og fint opp gjennom skogen, men når vi kom over skoggrensa fikk vinden god tak. Og så kom regnet. Heldigvis hadde vi vinden på skrå bakfra oppe på snaufjellet, så det gikk radig oppover. Halvveis møtte vi en svenske som var og gikk av seg frustrasjonen etter gårdagens fotballtap. Han snakket seg etterhvert så ilter igjen at han nesten måtte gå seg en tur til. På toppen var det ikke snakk om å nyte noen matpakke. Jeg fikk bare huket meg ned bak varden og rotet fram genser og hansker, mens jeg tenkte på ulltrusa og ziplongsen som burde befunnet seg henholdsvis på kropp og i sekk. Mens vi småjogget nedover fikk jeg beskjed om at dette var årets hittil beste ide. Er usikker på om det var sarkasmen eller nesedråpen som dryppet mest. Matpakke og kakao blei nytt i bilen med setevarme og varmeapparat på fullt. Og alle var enige om osv. Frisk bris og regn. Ikke snakk om å skrive i noen bok, nei. Og Dermizaxen min er forresten ikke vanntett lenger. Karakterbygging. Inne i skydekket ligger Gråtind, en av Kvaløyas mange fine skitopper. Et lite opplett på vei ned ga utsikt mot Straumsbukt og Ryøya. Kan rapportere om fersk nysny i Bentsjordtinden.
 8. Boggabogg

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Etter en vinter preget av for lite snø, for kaldt, for mye snø, en gubbe som var krank i en fot og en dørstokk som blei høyere og høyere, var det godt å få startet tursesongen i helga sammen med @TerjeH. Lørdag blei en blåsbort-tur i frisk bris opp til ca 400 moh på Kvaløysletta. Søndag opprant med sol og sommertemperaturer (selv om vi ikke stolte nok på været til å ta på shorts) og vi testet ett av sesongens nye ti-på-topp-mål: Tromsøs geografiske midtpunkt. Slike midtpunkt havner sjelden på en spektakulær topp, og i Tromsøs tilfelle havner det i ei dump oppe på en fjellrygg. Det var rimelig bratt opp mot skoggrensa (over 40 graders helling på det verste) og vi fikk fart på både blodpumpa og syreproduksjonen. Jeg vil anbefale å ta med gåstaver til nedturen. Sånn blei utsikten. Matpakken sklei ned likevel. Litt meir tradisjonelt utsiktsbilde på tur ned igjen. Tromsøya med Kvaløyfjellene bak. Skrekkelig bratt uansett hvordan man prøver å komme seg ut av Tromsdalen. Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
 9. Boggabogg

  Sovepose for fersking.

  Når man ser på prisforskjellen mellom et billig skumunderlag og et Exped synmat så kan man bli fristet til å gå for den billige varianten. Men husk på at det er få ting som tærer så hardt på på turgleden som å ligge vondt og sove dårlig! Så legg gjerne litt ekstra penger i underlaget. Jeg hadde egentlig lagt teltlivet på hylla før jeg oppdaget at det fantes bedre underlag. Når jeg nå har kroet meg ned i den litt for varme soveposen, på mitt Exped 7LW underlag, føler jeg ingen behov for å stå opp igjen.
 10. Mens Sør-Norge holder på å smelte bort kan vi i Nord-Norge bare glemme å pakke bort vinterutstyret (kompass er også lurt å ha med): https://www.itromso.no/nyheter/2018/06/07/Mann-i-40-årene-måtte-reddes-ned-fra-fjell-–-Han-opplevde-en-total-whiteout-16865308.ece Toppen han prøvde å finne er en del av den lokale Ti-på-topp. Snøgrensa har forresten krøpet godt ned under 200-metersmerket. Sukk.
 11. Boggabogg

  Ta med ski

  Ta med godt humør er et bedre tips. (Sitter i Tromsø med utsikt til nysnø ned til 350 meter. Dessverre er nok skiføret så som så. Det var bedre 4. juni i fjor...)
 12. Boggabogg

  Turdamer, sjå her! Hvilke kniv har du?

  Her før påske fant gubben ut at jeg fortjente ei lita oppgradering og overrakte den fineste damekniven jeg har sett på ei stunt. Fulltange Morakniv med valnøttskaft. Ligger deilig i handa, har fingervern og er barberbladkvass. Legg merke til spissen som er perfekt til å gli mellom to grillpølser i pakken. Slira er ikke akkurat noe smykke, men kommer tid kommer råd.
 13. Ja, grøss, håper ikke det blir så ille i år. Enkelte veistubber så ut som om de hadde vegg-til-vegg teppe.
 14. Boggabogg

  Liten fast lomme/pose til sekk?

  En utfordring er at telefoner etterhvert ikke går inn i kategorien "småting". Beltelommene på Tempest 20 er egentlig litt små til min mobil (og jeg har en Compact-versjon) - jeg får klemt den nedi, men det blir så mye fommel å få den opp igjen at det er uforsvarlig. Men til lypsyl, tyggis og snytetørk er lommene greie.
 15. Boggabogg

  Førstereis på Senja!

  Husfjellet bak Skaland er et kosefjell det går an å vurdere i disse skredtider. Om ikke brattheita er spektakulær, så er utsikten det.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.