Gå til innhold

Boggabogg

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  156
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Boggabogg vant dagen sist 12. april 2019

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Til bruk vinter eller sommer? Dersom sommer - uten. Da er de bare i veien.
 2. Himmelfart, perfekt værmelding og tilstedeværelse på hytta. @TerjeH kom på at det var ei fin anledning til å teste ut Spanstinden som skifjell. Vi var ikke aleine - parkeringsplassene vat stappfulle. 1000 høydemetre og 4,5 km er en grei utfordring for en kropp med aggressiv BMI, men når man bare tar tida til hjelp kommer man seg opp. To svettinger har pause på 1000 moh. Mange plussgrader i lufta, steiksol og vindstille. Vi hadde altfor mye klær på og holdt på å forgå av varme i bakkene. Jeg hadde skallbuksa rett på skinnet med full lufting i sidene, mens turkompis har forlagt ziplongsen sin og endte med å hive skallbuksa i sekken og labbe rundt i kun ullongs. Sesongendringer er alltid vanskelige. Jeg var ikke forberedt på å gå uten buff i halsen og endte med solstekt nakke. På toppen med utsikt over Lavangen og Salangen! 1537 moh. Spansdalen langt der nede til høyre. Veldig fascinerende fortopp (eller baktopp?) Vi har vært her før på sommeren. Da lå skodda tjukk under 1000 moh og alt vi så fra toppen var enkelte haifinner som stakk opp. I dag ser vi heilt til Sverige. Der nede ser vi veien og (i svarte!) bilen. (Turer der man fortsatt ser bilen gjelds ikke!) Sølvfjellet i front med Bjerkvik og Rombakken bak. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
 3. Vi er visst fortsatt bare midt i Randonee-sesongen. @TerjeH og jeg tok en kveldstur til Lille Blåmann i går. Sol, vindstille og folketomt. Men det er nok lurt å i fortsettelsen satse på startsted litt lenger unna fjæra. Snøen i skogen var seriøst råtten og umulig å kjøre i på tur ned, men til gjengjeld fikk vi nyte nydelig snødekt skare de øverste 4-500 høydemetrene. (Friluftsparkeringa var redusert til potetåker og stengt. Tenk hvis vi hadde fått et lite alpinanlegg her med asfaltere plasser. Og kafé på toppen. Og, og...)
 4. Noen av oss er så fisefine at ullsokk ikke er bra nok. Heklet ulltrekk til Nalgeneflaskene har fast plass i soveposen sammen med en oppblåsbar hodepute. Når man må tine snø til alt av drikkevann kan man ikke kaste bort dyrebare dråper til gummiflasker. Veldig greit med kroppstemperert utgangspunkt til frokosten.
 5. Litt fleipete fra mi side, men jeg har de siste to årene - helt uten problemer - brukt vinterposen min også på sommeren. Jeg mener det er verre å fryse enn å være for varm. Får man steiksol på teltet trenger man uansett ikke sovepose. Da kan det være deilig å ha med en tynn lakenpose slik at det er enklere å regulere temperaturen. Det er sjelden nattefrost i Nord-Norge på sommeren, selv på høyfjellet, men planlegger du 600 moh i slutten av juni må du regne med adskillig kjøligere netter enn 7--12 grader. (Pluss at det i år kommer til å ligge store mengder snø på marka. Sukk.)
 6. Det kan være svært lite varme i den midnattssola, så jeg ville valgt noe tettere enn mesh. Jeg ville planlagt for +4 grader og sur vind og sett på enhver form for teltsvette som en bonus. Hilsen fastboende i Tromsø. (Til sommeren planlegger forresten jeg å være dristig og prøve ut sommerpose med Tcomf på -3)
 7. Jeg er forholdsvis fersk når det gjelder vintertelting, men blei umiddelbart så glad i arbeidsgropa i forteltet at jeg også har truet å ta med spade på sommerturer. (En gang teltet vi et sted det egentlig ikke gikk an å telte og da hadde vi ståhøyde i forteltet også på sommeren. Dessverre var det like kupert i innerteltet) Etter litt prøving og feiling har jeg funnet at min ideelle arbeidsgrop er ca knedyp. Da er det godt å sitte og jeg slipper å jobbe for å komme meg opp i innerteltet. (Dersom man støter på et lag med sukkersnø under gravinga kan den fort bli dypere enn man tenkte.) Nygravd grop i nyanskaffet telt. Vi har akkurat oppgradert fra Helsport Fjellheimen til Spitsbergen. Det var lurt. Det eineste jeg kunne savne var to dører i forteltet slik at jeg kunne måke til begge sider. Kjøkkenbenk fra tidligere tur. En drøm å lage mat under slike forhold.
 8. (Minimeis, er dette den meisen der ungen sitter mye høyere enn bærerens hode? Jeg innser at jeg er alt for distré til å tørre å gå med noe sånt.)
 9. Dersom du går for Fjellheimen vil du ha 3-mannsversjonen til 2 voksne. Da har du både plass til brede underlag og litt armslag. (Har Tilbrakt mange netter i både Fjellheimen Pro og X-trem)
 10. Godt poeng. Å havne bak en kolonne på de veiene er ikke for de med dårlig tid. Sivilpersoner har dog lov å ignorere oppslag av typen «Brua er sprengt».
 11. Jeg begrenser utenatt til opphold i telt/tarp/hengekøye/gapahuk/snøhule ev. under åpen himmel. Overnatting i byggverk med minst en åpen vegg mot naturkreftene ville jeg også telle som utenatt. Med en gang det blir dør og isolasjon i veggene er vi over på hyttetur.
 12. Selve fjellduken er nok vel så vanntett som mange av bedding-variantene, men man må være obs på glidelåsene og maljehullene i hjørnene som kan slippe inn vann/snø.
 13. Da vil jeg tro at problemer ligger meir i fellene enn i skiene. Det var ikke de 2 kiloene ekstra på skiene som gjorde utslaget.
 14. Det er ikke bare regn som kan skremme deg inn i teltet. Skikkelig sur vind er blant tingene som gjør meg glad i forteltet når vi er flere på tur. Da kan man f.eks enklere lage mat inne.
 15. Det går an å få kjøpt løse brystreimer til sekk dersom man ikke har noe gammelt. Med en slik sitter standardselen helt greit. Uten sklir den alle veier.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.