Gå til innhold

Boggabogg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  121
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Boggabogg vant dagen sist April 12

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Dette varierer fra person til person. En jeg kjenner har kjempetrøbbel oppover, men spretter nedover samme rute som ingenting. Noen er har høydeskrekk på egne vegne, andre blir mest redde av personene rundt som man ikke har kontroll på. Er man sliten kommer skrekken fortere. Så: Kjenn din egen høydeskrekk og gå et par turer i forkant som du syns er eksponert for å øve deg. Ta pauser og hvil deg når det begynner å "klø". Skulle du gå i panikkfrys er trøsten at det går over. Det sies (greide ikke finne referanse i farta) at kroppen ikke greier å utskille adrenalin mer enn 15-20 minutter av gangen, så etter dette vil du føle deg bedre. - Det virker sikkert som et par livstider der og da, men du vil altså ikke bli sittende i fosterstilling på fjellet til evig tid.
 2. Pinsehelga innebar en del jobb for @TerjeH og fare for en del vind og regn. Dermed gjorde vi unna litt turing på fredags kveld ved å kjøre til yttersida av Kvaløya og gå en tur på Rundheia (Ti på topp - fin utsikt mot Storstolpan, men ellers ikke så spennende) og deretter gå på Brosmortinden for å spise kveldsmat. Jeg hadde ikke vært der før (mye på grunn av den elendige veien i retning Tromvik), så vi måtte nytte høvet mens vi først var i nærheten. Det er fortsatt store mengder snø i fjellene, så vi forsøker å starte sesongen i ytre strøk. For anledninga trakk skyene seg unna og sola tittet fram. Fantastisk fin lavterskeltur!
 3. Boggabogg

  Hodepute

  Jeg røk på en slik nettopp, men i regular-størrelse. Har ikke fått testet den ennå, men har store forhåpninger om at det skal bli færre klumper og glidelåser i bakhodet enn med klær i pakkpose. Planen er å bruke puta inni soveposen. Jeg knør sånn om natta at alle varianter av pute utenfor pose forsvinner før jeg har kommet på plass. Nedpakket størrelse er så godt som ingenting.
 4. Skillet ligger vel i hvor enkelt og idiotsikkert det er å få teltet satt godt nok opp i forhold til erfaring. De som har lang og god erfaring med vintercamping greier fint å lage et et stødig og trygt krypinn omså ved hjelp av en Biltema-presenning og en rull hyssing. Vi som er litt meir uerfarne på vinteren får det enklere med stormmatter (eller i allefall at duken går helt ned). Da blir det en ting mindre å tenke på når man ruller rundt i snøen og egentlig har nok med å finne feste for pluggene. Sterkere duk og og stenger gir oss nybegynnere større marginer når vi ikke greier å finne optimal teltplass i forhold til været - der de med erfaring lurer seg bak en stein med ultralettoppsettet sitt.
 5. Det tror jeg ikke stemmer. Det er et svensk firma som selges i fleire nettbutikker.
 6. Så kom vinteren tilbake igjen. Lørdag blei brukt til å bivåne eling etter eling blåse forbi vinduene. Søndag opprant likevel med varslet sol og oppholdsvær. Vi hadde en avtale om ettermiddagstur på ski med et par venner, men for å få litt uteliv på formiddagen også pakket vi sekken og spiste frokost et par hundre meter oppi skogen. Her går det masse stier om sommeren. Nå var det litt meir sånn to steg fram og ett til knes. Med rette kameravinkel ser man ikke at man er midt i lysløypa heller... @TerjeH hadde vært her tidligere i vinter, så vi fant et ferdig bål som hadde tint fram. Dermed blei det bålkaffe og (v)arme riddere på stormkjøkken. Vel heime fikk vi vite at det blei vanskelig å synkronisere ledig turtid for medlemmer av tre familienheter og få unnagjort planlagt topptur før seinkveld. Dermed kunne vi starte tidligere og fikk en deilig solskinnstur på Tverrfjellet i vindstille og passe mye folk. Utsikt til de kjente skitoppene på Kattfjordeidet. Skittentind rando blei avviklet dagen før slik at enkelte ruter så ut som om trakkemaskinen hadde vært der. Det har blitt lite toppturer i vinter så kondis og kjøreform var ikke heilt på plass. Når fotografen bare tar mange nok bilder greier man likevel å finne ett der jeg bare ser litt ut som ei skadeskutt kråke. Det kommer også tydelig fram at vi ikke fikk førstesporet.
 7. Ikke bruk tid på disse 5,5 cm store klokkene. Det har du rett og slett ikke plass til. Uansett hvor fine de ellers måtte være.
 8. Sist helg startet med et par dager med vårtemperaturer med opptil flere siffer. Yr.no fulgte opp med alle varseltrekantene de fant (bortsett fra skogbrann), så for å unngå all fare for åpne elver, sørpeskred o.l. tok vi rett og slett en tarpovernatting i fjæra. Fylte sekkene på fredagskveld med god mat og varme klær og spaserte en heil kilometer utover Lyfjorden. Toretters middag på bål og stormkjøkken (inkludert en aldri så liten Mack-øl) smakte fortreffelig. Man husker sjelden å ta bilde før maten er spist. Kuldegrader om natta blei avløst av morgensol og bålkaffe servert i soveposen av @TerjeH. Formiddagen gikk ellers med til de samme aktivitetene som vi ville gjort heime: Sitte i hver sin godstol under pledd, drikke kaffe, lese bok og surfe på Internett. En gang etter 12 gikk vi tom for kjeks og fant ut vi måtte returnere. I Bellvika kunne vi gjøre unna dagens samaritangjerning ved å plukke opp to haikere. En arbeidsinnflytter fra Oslo hadde besøk av en kanadisk kompis. De hadde vært på hyttetur i ei utleiehytte og blitt forledet av ruteopplysninga til å tro at det går busser på yttersida av Kvaløya på en lørdag. De skulle fått lov å bruke et par timer på å spasere inn til byen... Solnedgang fargelagt av sandsky fra Sahara. Eller var den blitt avløst av skogbrannskyer fra øst? Passelig årstid for å sove ute i fjæra. Fuglene har ikke startet hekkinga på ordentlig ennå, så det eineste som forstyrret nattesøvnen var en enslig rypestegg og et par isras oppe i fjellsida.
 9. For rein sporlogging kan man likegodt bruke mobil el.l. Fordelen med klokke som måler puls på handleddet er at den måler godt nok til at man ikke sprenger seg i de første motbakkene på fjelltur (der man kanskje ikke gidder å bruke pulsbelte) og at data er kjapt tilgjengelig underveis (for oss som måler turene i halvparter). Når måleinstrumentet ligger for godt gjemt blir det meir tungvindt å følge med underveis/huske å starte og stoppe logging o.l. Og så er det jo litt artig med grafer i fine farger, pokaler for utførte aktiviteter, søvnkurver o.l. (Fenix 5s har ikke plass til kart på klokka, men det savner man ikke.)
 10. Fenixen er grisedyr! Den har heldigvis blitt billigere, men når den kom hadde jeg æren av å ha den tøffeste og dyreste klokka på kafferommet i over et halv år. (Og det sier sitt på ei IT-avdeling)
 11. Sportsklokker for smale handledd er kjempevanskelig. Dersom du ikke trenger GPS kan du slippe unna med fitbit og venner. Jeg hadde lyst på klokke med GPS (for sporing av lengde/høyde, lage track for seinere bruk og mulighet for å finne veien heim i nødsfall), men hadde egentlig gitt opp håpet. Alt var for stort. Så kom Garmin med Fenix 5s - egentlig ei alt for avansert klokke til mitt bruk, men med passe formfaktor. Denne fikk plass på handleddet og var så lite ruvende at jeg har brukt den konstant siden jeg fikk den. På grunn av GPS og pulssensor er den selvfølgelig tykkere enn vanlige armbåndsur, men fortsatt mindre enn storebrødrene. Dvs på vinterturer må den i lomme. Da skjer det alt for mye rundt handleddene med mansjetter, vottestramming og stavreimer til at det er plass. (Forresten forbausende vanskelig å ta godt bilde av eget handledd)
 12. Men da faller min argumentasjon bort og Fjellheimen er fortsatt med i konkurransen. 110 cm er nemlig høyere enn makshøyda i Spitsbergen... (Det er dessuten typisk at når man har vurdert att og fram i lang tid før man kjøper noe, så kommer det ny og bedre modell rett etterpå.)
 13. Vi har Fjellheimen pro 3 camp og er fornøyde med teltet til sommerbruk. Derfor kjøpte vi Fjellheimen x-treme 3 camp til vinterbruk. Etter å ha testet det et par netter er vi usikre på om vi ville ha gjort andre vurderinger dersom vil skulle valgt på nytt. Alt er meir romstort på vinteren og det er meir klær som skal av og på og tørkes mens man er inni teltet. Den lave fotenden føles dermed enda lavere. Vårt telt er vel å merke ikke siste versjon, så jeg lurer på om vårt skrår meir i fotenden enn det bildet Terka limte inn.
 14. Velkommen til ferie i Nord-Norge. Det betyr at du må ha med deg klær for alle temperaturer og værforhold fra +4 til +25, fra silregn via sørvest kuling til steiksol, fra bikini/badetøy/shorts til ullongs og (sommer)votter og lue. Det nytter ikke å pakke lett. Lykke til.
 15. Etter forrige tur fant @TerjeH ut at jeg måtte lære meg å gå med pulk. Da husets datter hørte dette var replikken "Men Mamma, du responderer jo svært godt på godbiter, så det bør være et overkommelig prosjekt." - Sukk. Etter et par runder i lysløypa med 15 kg verktøybag fra Makita i pulken (og litt skrå blikk fra de lokale hundelufterne) blei ny pulk satt i bestilling. Sist helg var det meldt regn i Tromsø så vi satset på at Snarbyeidet og Trollvassnova lå såpass høyt at vi fikk minusgrader. Som ekstra bonus fikk vi lånt oss aktuell nybil til prøvekjøring og ikke minst prøvepakking. Læringspunkter: Jeg kan gå med pulk, i allefall i lett terreng. Arctic bedding fungerte like bra som vi håpet på. Nalgeneflasker som varmeflasker er fortsatt en suksess. Vi bør vurdere å skaffe oss fleire plugger. Det kunne vært greit å ha skistavene tilgjengelig til andre aktiviteter og ikke vært like avhengig av lokal vegetasjon. Man kan hente mye god bålved i ei vending i en transportpulk. Undertegnede blei introdusert for nye vinterøvelser: "Ikke tiss i votten" (bestått) og "Ikke dett i arbeidsgropa når du har tatt ned teltet" (stryk). Man må huske på å drikke nok på vinterturer (gjentakende punkt) Vi er spente på hvordan det er å legge seg natt nummer 2 når teltet fortsatt er fullt av is og kondens etter natt 1. Det får bli neste tur. Nye Rav4 har forresten fint plass til to transportpulker med stivt drag, to par Arctic bedding, to par fjellski og halvpakket telt. Pulkene ser jo litt voldsomme ut, men det er stort sett bare luft. Formiddagssola er selvfølgelig erstattet med tett skydekke og sidelengs nedbør på grensa til sludd. Nybegynnerfeil nummer 1: Glemte å vokse fellene før start. På vei inn i minusgradene begynte det selvfølgelig å ise. Heldigvis har fjellskiene "fastmontert" sikle og det hjalp å vokse i etterkant. Ellers hadde nok turen blitt kortere. Tester ellers ekte ekspedisjonspakking med teltet pakket med stengene i. Sånn i tilfelle vi svingte feil og havnet på Nordpolen. Instagramvennlig aftenstemning. Et par km forbi Trollvassbu og et par hundre meter unna løypa fant vi oss et skogholt med ly fra vinden. Litt bedre strekk på teltet denne gangen (bedre underlag). Morgensol som varte heilt til bålkaffen var ferdig og jeg var klar til å komme ut av teltet. Denne gangen turte jeg å koke i teltet. Se, så fin kjøkkenbenk! Skiftende vær på heimturen også, men nydelig føre med nysny på fast underlag. Når vi nærmet oss hovedløypa møtte vi akkurat "toget" med turgåere som hadde tatt skibussen til Snarbyeidet om morgenen og var på vei over fjellet til Tromsdalen. Våre tanker går til de to som ikke hadde sjekket skisporet.no og planla å skøyte heile veien (35 km i 10 cm nysny...)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.