Gå til innhold

Boggabogg

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  171
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Boggabogg vant dagen sist 3. juni

Boggabogg hadde mest likt innhold!

Om Boggabogg

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg tenker han meiner å kaste over stoffkanten vha sikksakk-søm.
 2. Jeg vil for din del anbefale en damesovepose med comforttemperatur på -5 eller kaldere. - Det er enklere å lufte enn å varme opp etter at man har begynt å fryse. Jeg kjøpte først en syntetpose fordi jeg var så redd for fukt og dunkollaps, men angrer egentlig på at jeg ikke gikk rett på dun: Jeg pakker den i vanntett pose og bruker den enten inne i tørt telt eller bruker grevlingtrekk når vi ligger under åpen himmel. Nå har jeg en dun «sommerpose» (Rab Neutrino 600 med vannavvisende dun) som veier 1 kg, pakker smått og er deilig og varm i motsetning til syntetposen som veier 1,9 kg og tar 1/3-dels sekk (og er deilig og varm). Hilsen frossenpinn i Troms.
 3. Kanskje Svensby Tursenter har noe på campingen?
 4. Vi sjekket for deg: Best på Kvaløysletta har både store og små bokser. God tur!
 5. I hvilken retning skal du videre fra Tromsø? Sannsynligheten for å finne gassbokser på bensinstasjonene øker proporsjonalt med avstanden fra Biltema på Langnes. Det går an å høre med Best på Kvaløysletta, eller Isrenna storkiosk (Stakkevollvegen). (Vi er selvfølgelig også ute av byen i helga.)
 6. Har ikke sett mye på søvntrackinga på 6-serien, men på 5-serien bestemte jeg meg for å ta det med en stor klype salt etter at klokka hadde registrert at jeg var våken og fin mellom 7 og 8 og deretter sov dypt (på jobb) fram til det var tid for påfyll av kaffe klokka halv ti. Noen vil sikkert påstå at klokka har rett. Edit: Jeg fant til og med bildebevis!
 7. Kjenner ikke til denne Winter-modellen, men har selv Synmat UL 7M og UL 9LW. 9cm varianten er merkbart varmere enn 7cm. Har brukt denne på fleire vinterovernattinger, men ikke i sprengkulde (kaldeste -17 ute og -6 inni teltet).
 8. Fjorårets langtur blei gjennomført med et Fjellheimen Pro 3camp i bagasjen. Det fungerte selvfølgelig heilt utmerket, men bæreren har tydeligvis gått og gremmet seg i motbakkene, for vinteren har gått med til nettsøk og vurderinger rundt lettvektstelt. Tanken var et telt som kan brukes på lange turer der vekt har noe å si, eller kortere turer der overnattinga ikke er selv målet (f. eks på vei til en fjelltopp). For glamping eller dårlig værmelding har vi andre telt å velge i. Valget falt på et Tarptent Stratospire Li med tett innertelt (dvs. bare øverste halvdel av dørene har mesh). Laget av Dyneema(tm), veier 825g (med trekk og medfølgende 6 plugger) og settes opp vha vandrestaver (som vi uansett har med på denne typen turer). Man bør i tillegg ta med 2 ekstra plugger for sidebardunene. Siden vi stort sett turer rundt i Nord-Norge, der sniktrekk er et større problem enn varme netter, valgte vi altså tett innertelt. Teltet kom i hus for et par uker siden, men pga husmaling og diverse var første testmulighet denne helga. I mangel av hage måtte vi stikke oss opp i marka på Tromsøya der det ikke akkurat vrimler av gode teltplasser. Designet tilsier at man skal ligge anføttes, noe som krever flatt underlag «begge veier», men det gikk også greit å ligge begge samme vei. Avstand mellom inner- og yttertelt er så stor at du skal jobbe hardt for å få dem til å berøre hverandre. Til gjengjeld blir innerteltet hengende litt nedpå nesen når man skal sove, men det opplevdes ikke som et problem Høyeste punkt i teltet er 120 cm, noe turkompis på 187 stortrivdes med. Dette oppsettet blei med avstand mellom ytterduk og bakke, men det kan justeres bort. Akkurat plass til et Termarest NeoAir X-term LW (63x196) og et Exped Synmat 7M. 2 stk LW-underlag vil man nok få problemer med, men kan gå dersom kan justerer ned høyda på teltet. Som andre to-mannstelt er dette et telt for gode venner... Fortelt med 45 l sekk. - Vi har hittil bare brukt tunelltelt med stort fortelt og må nok øve oss litt å gå inn og ut av slike fortelt i regn. Den lave vekta på teltet betyr dog at vi i stedet kan ta med en tarp for større uteområde og bagasjeoppbevaring. Litt utsikt får man, selv med «tett» innertelt. Heile forteltet kan brettes til side (dersom man har med ekstra teltplugger). Glidelåser og detaljer virker solide og gjennomførte. Ferien starter i morra, så vi satser på å få testet det fleire ganger i løpet av de neste ukene.
 9. Vi hadde samme problem med samme telt, spesielt på vinteren (litt av årsaken kan ligge i dårlig trakketeknikk der ytterteltet kommer litt lavere enn innerteltet.) Vi løste det det med å bytte til Spitsbergen x-trem 3camp. Vi vurderte å oppgradere til nyere versjon av Fjellheimen, men kom fram til at vi var så luta lei det skrånende innerteltet at den ekstra vekten var verdt det.
 10. Det som er typisk for i år et du ut juli bør planlegge rutene under 3-400 moh. Alt over dette vil måtte foregår på mye (tildels råtten) snø. Jeg har selv innsett at neste ukes planlagte (halve) Senja på langs utgår pga snø. Ringvassøy er flott, f.eks. området rundt Soltindvatnet. Dersom du vil lengre ut i havgapet kan du ta ferga fra Hansnes til Vannøya. Prøv f.eks. Kyststien fra Vannavalen til Hamre eller inn dalen fra Skipsfjorden i retning vannene der. @AK74 bør kunne gi lokalinformasjon. http://www.skipsfjord.com/wp-content/uploads/2013/01/27949_Ishavskysten_kyststi_Plakat-skil_web_x2x.pdf Det er vanskelig å si noe om typisk terreng, siden dette varierer veldig. På f.eks. Senja har du heile spekteret fra «Sørlandssvaberg», vidder og smale daler til forrevne fjell som går rett i havet. Hengekøya kan stort sett bare ligge heime siden vegetasjonen ut mot kysten er preget av småbjørk. Tregrensa går på 400 moh i Tromsø, lavere ut mot kysten. Mygga og kleggen har kommet. Lykke til!
 11. Kjent problem. Også når man går svært sakte (pga bratt steinur el.l.) kan klokka finne på å logge mange 100-metere på egenhånd.
 12. Forsommeren er egentlig en fin tid for turgåing med overnatting under tarp i fjæra: Vegetasjonen har ikke tatt overhand, insektene har ikke våknet og fuglene har knapt kommet i gang med eggene slik at de ikke holder sånt leven. Blant ulempene er at snøsmeltinga er i full gang så alt som ikke er stein er vått og myrete. Spesielt alle flate områder som kunne egne seg som leirplass. @TerjeH og jeg fulgte sti langs fjæra nordover fra Kvaløyvågen på Kvaløya til vi fant en tørrknaus ved Skarveskjæret. Det var akkurat plass til en Helsport-gapahuk som ly for østavinden. Det blei ikke plass til to stykker å ligger horisontalt inni den, så jeg rømte til en knaus litt høyere opp. Bål (med masse røyk) fikk vi til, så det blei både fiskepakke og epledessert. Ekte glamping med stolsett til underlagene og øl til maten. Det sildret og rant på alle kanter så bålet måtte nesten legges i elva. Vi hadde for en gang skyld med oss vannfilter slik at vi ikke trengte å være så kritiske til hvor vi hentet drikkevann. Jeg fant meg et par flate kvadratmeter. Dersom jeg glei utfor på eine sida ville jeg trille i havet. På andre sida ville jeg havne i myra. Det gikk utmerket. Det går forresten finfint å sove seg gjennom både midnatts- og morgensol dersom man trekker lua ned over øynene. Av dyreliv rundt camp kan vi melde om gauk, rype, småmåse, stormåse, tjeld, terne, teist og havørn. Når vi kjørte gjennom boligfeltene på Kvaløysletta så vi både rein og elg.
 13. Har hatt Fenix 5S og nå 6S, innkjøpt med fokus på turer i marka. Mest brukte funksjoner er puls (for å ikke brenne av kruttet for tidlig), tracking (for å i ettertid kunne se hvor jeg har vært og ev. finne veien tilbake til start), høydemåler (for å se hvor mange halvparter jeg har igjen til toppen) og avstandsmåler. Slim-versjonen har etter min mening for liten skjerm for kart, så det har jeg ikke testet. Da bruker jeg heller mobil dersom jeg ikke tar fram GPS-en.
 14. Pinsehelga blei starten på barmarkssesongen. Først i Senjahopen med merket sti langs fjæra til Skøytneset. @Terjeh poserer foran "baksida" av Okshornan Artig å se Nordlandet fra en anna vinkel. Knuten utfor Medfjordvær midt i bildet. 2. pinsedag tok vi ferga til Brensholmen og tok del i 17. mai-toget til Lakstinden, en av årets 10 på topp. Siden det er så mye snø i fjellet har de ikke kunne åpne alle toppene ennå og flere åpner som "skitopper" på tross av relativ lav høyde. Ute ved kysten er snøsmeltinga kommet litt lenger slik at vi bare trengte å passere et par snøflekker. Siden vi var her sist var det kommet opp en heil vindmøllepark. Man kan ofte føle seg liten i møte med fjell og store landskap, men det var møtet med det menneskeskapte på en slik plass som virkelig fikk meg til å følge meg lita. (Jeg måtte til slutt få beskjed om å slutte å se på de snurrende møllebladene av frykt for at jeg skulle bli sjøsyk og ikke greie å gå ned igjen...) Utsikt mot Sommarøy og Senja. Tussøy med et glimt av Håja. Tross vindmøllene kan turen anbefales som en liten avstikker for sommerens turister. God parkering og godt merket.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.